Kirstens klumme Alt om vores CSR-projekt Nyt om Ringkøbing-afdelingen Frivilligdag 09 Hjælpen er nær: Handymenprojekt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kirstens klumme Alt om vores CSR-projekt Nyt om Ringkøbing-afdelingen Frivilligdag 09 Hjælpen er nær: Handymenprojekt"

Transkript

1 nyhedsbrev 2. Årgang. Nr. 3, 2009 Læs i dette nummerc Kirstens klumme Alt om vores CSR-projekt Nyt om Ringkøbing-afdelingen Frivilligdag 09 Hjælpen er nær: Handymenprojekt skudt i gang En varig løsning for Frivilligcentrene: Læs ministerens ord

2 Forord fra formanden Kære frivillige, ansate, medlemmer, m.fl. Er det ikke utroligt som iden flyver af sted, sidst jeg skrev il jer, var det sommer med dens dute og farver. Nu er det eterårets farver og dute (ikke mindst gyllekørsel) der viter én om næsen, alt eter vindretningen. Hvad har vi så brugt sommeren il???? Bl.a. ferie for alle store og små, men der har også været akivteter i frivilligcentret. Der har været flere udflugter, på to hjul, i bus, med børn og voksne i skøn forening. Den udflugt jeg deltog i, var den for de frivillige, der gik langs Vestkysten. Hold da op et flot program Jonna og Bo Trelborg havde strikket sammen, vi så og oplevede mange ing den dag, som slutede med middag på Sandslotet i Lyngvig. Stor tak il dem begge. En lille opfordring il de af jer, der er glade for at synge. Det er der lejlighed il hver mandag aten, fra på Egvad plejehjem, hvor frivillige synger med beboerne. Alle er velkommen. I dag blæser det kratigt, det får mig il at slute med et par vers fra Henning Tot Bro. Forlæns lever vi livet Lev dit liv mens du har det Baglæns forstår vi engang Lev det i silhed og storm Det som vil snære og tynge Se, fuglene flyver mod vinden Det løsner sig ote i sang I modvind ta r livet sin form Med venlig hilsen Sonja Laursen Genåbnet i Ringkøbing Det er med glæde, at vi nu kan meddele, at kontoret i Ringkøbing ater har åbent. I forbindelse med Lillian S. Christensens sygdom, har vi ansat Hanne Gade som vikar. Kontoret er åbent irsdag il torsdag kl

3 Kirstens Klumme Vi vil gøre en forskel Værdien af det frivillige sociale arbejde er svær at gøre op i kroner og øre, og spørgsmålet er da også om det er en øvelse vi skal lave. Skal vi ikke hellere se på, hvilken forskel de frivillige er med il at gøre for de mange mennesker de på en eller anden måde hjælper i form af: - En besøgsven - En voksenven - En frivillig il at pumpe kørestolen - En frivillig il lydavisen - En frivillig il Genbrugsbuikken - En frivillig il caféen Der bliver større og større foresillinger om og forventninger il det frivillige sociale arbejde. Samidig er det en udbredt opfatelse, at frivilligheden er for nedadgående. Tit hører man bemærkninger som: Folk tænker kun på sig selv, og gider ikke gøre noget for andre, og i hvert fald ikke grais! I Danmark udfører 35% af befolkningen frivilligt arbejde, og yderligere 1/3 vil udføre frivilligt arbejde, hvis muligheden viser sig. Mange har den undskyldning, at de arbejder meget og længe og derfor ikke har id il at lave frivilligt arbejde Den problemaik har vi taget op i Frivilligcentret, hvor vi p.t. prøver et samarbejde med erhvervslivet af CSR projektet hvor det bl.a. går ud på, at nogle virksomheder kan give deres ansate fri x-antal imer om måneden netop il at udføre frivilligt arbejde. Det kan også være en del af en seniorpoliik. (læs mere om projektet andet steds i nyhedsbrevet) På den måde håber vi, at flere og yngre kan udføre frivilligt arbejde i de mange foreninger, som vi heldigvis har i Ringkøbing-Skjern kommune. I Frivilligcentret prøver vi at skabe debat, synlighed og anerkendelse af den værdi, som det frivillige arbejde har i samfundet. Vi mener som mange andre, at det frivillige arbejde ligefrem er en forudsætning for at bevare vort velfærdssamfund. Vi prøver hele iden at tage tråden op, når foreninger eller enkeltpersoner får en god ide. I Frivilligcentret skal vi også være omsillingsparate.

4 Der er sket meget siden Frivilligcentret startede, dels i Ringkøbing og dels i Tarm. Der er stor forskel på de ydelser, som foreninger m.fl. eterspørger. Det er ikke kun foreninger og enkeltpersoner, som eterspørger ydelser; kommunale medarbejdere reter også ind imellem henvendelse il os om nye projekter. F.eks. er projektet Hjælpen er Nær et projekt som udspringer af en henvendelse fra en kommunal ergoterapeut (se omtale andet steds i nyhedsbrevet). Vi er glade for alle henvendelser, men vi er særlig opmærksomme, når henvendelserne kommer fra kommunen, idet vi ikke skal have den situaion, hvor de frivillige går ind og forpligtende overtager kommunale opgaver. Der er alid en ekstra overvejelse ved disse henvendelser, for på den ene side vil de frivillige f.eks. gerne slå il hvis der sidder mennesker på et plejehjem, som gerne vil have et besøg, el.lign., men vi går alid ind og kigger på om det er en kommunal opgave, som nu pludselig bliver lagt i frivillig regi. I Frivilligcentret er en af vore opgaver at synliggøre det frivillige sociale arbejde og alle de mange frivillige sociale foreninger, som vi har i kommunen. Vi har lige aholdt en fælles frivillighedsdag og alle er enige om, at det skal være en ilbagevendende begivenhed én gang årligt. Og ud over alt dete vil vi i Frivilligcentret, stadig arbejde for at styrke samarbejdet mellem den frivillige sektor, erhvervslivet og kommunen. Som formanden for Frivilligrådet, Susanne Larsen siger: Vi vil være påtrængende hjælpsomme overfor poliikere og presse, så det bliver klart for alle, at det kan betale sig at investere i den frivillige indsats. Om dete nummer Vi har travlt på Frivilligcentret. Vi får virkelig langet nogle varer over disken. Jeg tror dete nummer bære præg af denne travlhed. Frivilligdag, CSR-projekt, Hjælpen er Nær og desværre også sygdom i staben, har spændt os hårdt for. Derfor er der ingen FOKUS-arikel i dete nummer. Det skal dog ikke være ilfældet næste gang. Bud på gode historier fra foreningerne modtages gerne. Dete nummer er skrevet i et nyt program. Så kan alt jo gå galt. Konceptet ønskes hele iden udviklet. God læselyst. Ansvarshavende redaktør: Claus Brodtkorb Nyhedsbrevet er skrevet i Quark. Med mindre andet er anført, er der anvendt egne billeder og billeder fra Wazari:

5 Hjælpen er nær I samarbejde med Ældre Sagen i Ringkøbing-Skjern kommune, Social og Sundhed, Ringkøbing-Skjern Kommune er Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern ved at opbygge et korps af handymen m/k il at rykke betrængte medborgere il undsætning med småopgaver, der kan gøre dagligdagen letere. Baggrunden for projekt Hjælpen er Nær, er en henvendelse fra hjemmeplejen i Ringkøbing-Skjern kommune. Hjemmeplejen skal ikke længere udføre bestemte arbejdsopgaver, og det har givet vanskeligheder for mange ældre, som ikke kan få hjælpen mere. Formålet med projektet er at lete hverdagen for den enkelte borger, som ikke er i stand il selv at pumpe kørestol, skite el-pærer, sy en knap eller flyte havemøbler rundt og lignende opgaver, som ikke er en opgave som hjemmeplejen kan udføre. Tilbuddet gælder folkepensionister og føridspensionister i Ringkøbing-Skjern kommune. Tilbuddet om et par hjælpende hænder gælder kun mindre opgaver, som kan klares på ca. en ime. Der udføreres ikke arbejdsopgaver som hører under hjemmehjæpsordningen eller kræver autoriserede håndværkere. For at gøre brug af ordningen opkræves et gebyr på 20 kroner. Vi har i det forløbende annonceret eter handymen m/k il ordningen og mange har meldt sig. Man er stadig velkommen il at henvende sig il Frivilligcentret, hvis man vil deltage i ordningen. Vi foreventer, at sende ilbuddet ud il Kommunens borgere i november måned. Sund og varieret kost i hverdagen Ny brochure for Børns Voksenvenner Lederen af køkkenet Åkanden i Tarm, Lone Fløe, fortæller om sund og varieret mad i hverdagen. Torsdag, den 19. November kl Den Gode Café, Nygade 1, Tarm. Begrænset deltagerantal, ilmelding nødvendig Ring. tlf.: Fri entre. I forbindelse med, at Børns Voksenvenner gerne vil udvide deres ilbud il også at omfate resten af Kommunen foruden Tarm-Skjern, har Frivilligcentret været behjælpelig med at lave en ny folder for foreningen. Folderen kan ahentes på Frivilligcentret eller ilsendes ved henvendelse samme sted.

6 Frivilligdag 09 Den 29. august havde Frivilligcentret arrangeret frivilligdag i fire af kommune byer. Om for middagen var der således godt gang i akiviteterne blandt de mange frivillige foreninger i Skjern, Ringkøbing, Tarm og Videbæk. Intenionen med en frivilligdag er at synliggøre og sæte fokus på det frivillige sociale arbejde i Ringkøbing-Skjern kommune. Vi bringer her nogle indtryk fra dagen. Tarm Frivilligdag 09 begyndte med det bedste tørvejr il at sille teltene op, men måte senere bestå prøven med regn og torden. Folk fra de 17 frivillige foreninger sad klar il at høre åbningstaleren, viceborgmester Kent Skaaning. Han indledte med at sige: Der er ikke aling man kan have kontrol med, og heller ikke aling man skal have kontrol med. Det frivillige sociale arbejde skal have frie tøjler il at udføre sit arbejde for de mennesker, som har brug for det. Og han ilføjede: Byrådet skal sørge for, at rammerne er i orden og ellers lade de frivillige selv udfylde dem. Frivillig Chrisian Chrisiansen havde det helt store udtræk med for at vise, hvad man kan lære i Datasuen.

7 Frivilligdag fortsat - Tarm Skaaning sagde også et par ord om at værne om alle de frivillige som laver et stort og uegennyigt arbejde. Han slutede med at takke alle som laver frivilligt arbejde. Dagen forløb i øvrigt med ture i veteranbrandbil. Erna Andersen fra Parkinson foreningen serverede nylavede vafler, som også var meget populære. Et 8 mands orkester spillede hele formiddagen, il stor glæde for de fremmødte. Og som lederen af orkesteret sagde, så var det jo også en slags frivilligt arbejde. Foreningerne hyggede sig, men alt for få var forbi og se alle de mange gode ilbud. På trods heraf, var der dog flere, som meldte sig som frivillige il bl.a. Hjælpen er Nær et handymanprojekt for ældre, Den Gode Café og genbrugsbuikken. Ringkøbing Med blafrende teltduge og kaffe, frugt og sundt slik på alle borde, sillede 11 foreninger op på torvet i Ringkøbing for at vise hvad de står for og hvilke ilbud de har il borgerne i Ringkøbing. Hele torvet summede af liv fra kl il kl Dagen starter med åbningstale af provst Lone Hvejsel. På grund af vejret måte Teatret OM godt nok aflyse deres foresillingen. Men det var et ganske godt besøgt marked, både af store og små, som det for øvrigt plejer at være, når de frivillige foreninger i Ringkøbing siller op. Der blev spist rigig meget frugt, og som andre steder blev der fundet brugere og frivillige bl.a. il Ringkøbing-Skjern Lydavis. Lone Hvejsel holdt en tale, der var god at få forstand af.

8 Frivilligdag forsat - Skjern På trods af jævnlige skybrud havde de 11 foreninger, der lørdag den 29 august var samlet for at vise hvilke ilbud de har il borgerne i Skjern, en dejlig formiddag. Pensionisforeningen fik udleveret en masse foldere med årets spændende program. Og både Ældresagen, Dansk Røde Kors og Børns Voksenvenner fik tegnet nye medlemmer / frivillige. Værestedet i Skjern leverede den gode stemning med kaffe og kage og lune frikadeller og kartoffelsalat il frokost. Mange gik også glade hjem med én af de fine gaver fra Værestedets tombola. Der var god stemning i teltet og de frivillige fik talt sammen på kryds og tværs og med nysgerrige, der kom for at orientere sig om frivilligt socialt arbejde. Som en der netop var blevet ledig sagde: man kan jo lige så godt bruge iden, il at gøre noget godt. Ud over de nævnte havde Frivilligcentrets Skjern-Tarm afdeling samlet: Scleroseforeningen, Sundhedscenter Vest, Ringkøbing- Skjern Lydavis, Ældresagens besøgsvenner og Ældrerådet. Værestedet sørgede for caféstemning i Skjern I Videbæk stod ote foreninger klar il at vise hvad de står for og, hvilke ilbud og hvilke job man kan få som frivillige i de pågældende foreninger. I Videbæk var Frivilligdag 09 en del af arrangementet Blomster og Blå Blink. Foreningerne var her placeret to forskellige steder i byen. I Bredgade hvor man kunnen møde LM s venskabsmiddage, Røde Kors, Ældrerådet og Frivilligcentret med Lydavisgruppen. På Torvet kunne man møde Kirkens Genbrug, Scleroseforeningen, Nateravnene og Bakkelys Venner. Samtlige stande var bemandet med frivillige fra de ote foreninger. Som ved de andre arrangementer var der kaffe og lidt godt il ganen ved hver stand. Der var mange gæster. Ikke mindst Røde Kors skrabelodder trak mange mennesker. Der var opbakning il at gøre det igen. Det vil således være tredje i træk. Videbæk

9 En varig løsning Ringkøbing-Skjern Frivilligcenter havde to repræsentanter med, da Frivilligt Forum den 2. september, aholdt høring om frivilligcentrenes fremid i Fællessalen på Chrisiansborg. Vi hørte det med vore egne øre... For første gang i frivilligcentrenes 20- årige historie, afgav en social- og indenrigsminister, Karen Ellemann, løte om permanent statslig finansiering. Der er ingen tvivl om, at det satspuljeprojekt som også Frivilligcenter Ringkøbing- Skjern har været en del af, har været stærkt medvirkende il dete resultat. Karen Ellemann konstaterede, at de 49 millioner som satspuljeordførerne bevilligede i 2005 il en styrkelse og udvikling af frivilligcentrenes arbejde, var særdeles godt givet ud. Ministeren fremhævede, hvordan Aalborg Universitets evaluering af forløbet havde konkluderet, at frivilligcentrene bl.a. havde forbedret indsatsen i forhold il at styrke foreningernes arbejde og deres samarbejde med kommunerne. Derfor er det også ministerens vision, at der kommer et frivilligcenter i alle landets kommuner. Det er endnu for idligt at sige, hvad disse absolut løterige idéer kommer il at betyde i praksis. Men i Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern betragter vi selvfølgelig ilsagnet som et stærkt signal om, at det nu i hvert fald kun kan gå frem ad. En atale vil ligge klar inden nytår Frivilligcentrene som Knudepunkter - Pluk fra ministerens tale: Frivilligcentrenes rolle i fremidens frivillige sociale sektor bliver: at bidrage il at styrke det personlige ansvar og lokalsamfundenes rolle i velfærdssamfundet. - at være det knudepunkt, hvor man kan henvende sig uanset om man ønsker at være frivillig, er kommune, privat virksomhed eller forening med brug for et godt råd. Karen Elleman mens hun leverede det glade budskab

10 Frivilligcentrene skal medvirke il at gøre den frivillige indsats stærk og sammenhængende levende og leilgængelig. Stærk fordi centrene skal være med il at støte op om foreningerne og styrke deres arbejde. Sammenhængende fordi centrene skal skabe sammenhæng mellem kommunernes og foreningernes sociale indsats, så summen bliver en styrket lokal indsats. Levende fordi centrene skal være med il at understøte udviklingen i det lokale frivillige arbejde. Og leilgængelig fordi frivilligcentrene skal gøre det letere for dem, der gerne vil være med il at løte ansvaret i det sociale arbejde, at finde vej ind i det frivillige engagement. Læs hele ministerens tale her (det talte ord gælder). Desuden link il Frivilligcenterundersøgelsen: htp:// Læs mere om dete emne i ariklen Frivilligcentrene status oktober 09 Teatret OM og Frivilligcentret indgår atale Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern har fra lokalerne i Ringkøbing og Den gode Café samt snart også Hvide Sande og Videbæk, ønsket at præsentere lokale kunstnere på vores vægge. I Frivilligcentret ønsker vi, at bidrage il at skærpe folks kreaive sanser. Teatret OM har med deres mange grais offentlige optrædener, med deres inddragelse af frivillige i deres arbejde og deres kreaivitet meget at bidrage med il Frivilligcentrets målgrupper; af inspiraion og glæde ved at se ingene på en, indimellem, ny måde. Det har derfor været et logisk skridt at indgå en atale med det lokale egnsteater. Samarbejdet vil bestå i informaion om de to insituioners akiviteter overfor deres respekive baglande. Frivilligcentret vil rundsende informaion om Teatrets nye iltag. Tilbud om deltagelse i forskellige teatersammenhænge, kan også komme på tale. Lige som Teatret lejlighedsvis vil give de frivillige foreniger mulighed for at opleve generalprøver el. lign.

11 CSR - tre bogstaver, der kan give flere frivillige? I sidste nummer af Nyhedsbrevet fortalte vi for første gang om vores nye iltag: et samarbejde med erhverslivet om at skaffe flere frivillige, eksperise og ressourcer il foreningslivet. Siden da har frivilligcentret gjort følgende: c Fået en lokal grafisk virksomhed il at udarbjede et logo for projektet. c I samarbejde med den ilslutede gruppe af erhvervsfolk, har vi udarbejdet et chartre for samarbejdet. Dvs. et dokument som ikke er juridisk bindende, men en målsætning som erhvervsvirksomheder skal ilslute sig, for at kunne deltage i projektet. c Forskellige hjemmesideløsninger er under overvejelse. c Arikler i Jyske Vestkysten, Ringkøbing-Skjern Dagblad og Vesterhavsposten. c Alle foreninger, der figurerer i Den Sociale Vejviser har fået brev vedrørende Frivilligcentrets nye iniiaiv om et CRS samarbejde her i området. Før sommerferien havde vi bedt 25 foreninger om at sende en os deres ønsker il et muligt erhvervssamarbejde. Der kom utroligt mange gode bud ind il os. Ud fra denne prøveboring, har vi nu turde sende ud il alle foreninger. Vi håber, at de fleste foreninger kan se deres fordel i at deltage i dete samarbejde. Det er grais for foreningerne at deltage og Frivilligcentret står for alt arbejdet inklusiv at lægge jobs på en hjemmeside. Derfor gør vi det: I Frivilligcenter Ringkøbing-Skjerns vedtægter står: Frivilligcentret skal synliggøre det frivillige sociale arbejde generelt i lokalområdet samt formidle frivillige, ulønnede jobs il organisaioner eller enkeltpersoner I Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern føler vi, at vi ved at indgå i dete samarbejde, kan bakke foreningernes gode arbejde op på en mere effikiv måde, end vi hidil har gjort det. Foreningerne får på denne måde muligheden for at få kontakt il de mennesker, der i dag er svære at nå pga. af arbejde og mindre børn, samt seniorer på vej på pension.

12 Smid berøringsangsten for erhverslivet Den 8. oktober aholdt Frivilligcenter Århus en meget spændende konference. Temaet var det meget aktuelle: partnerskaber mellem erhvervsliv og den frivillige verden. Det er spændende fordi det er ved at blive en meget vigig del af det at lave frivillig socialt arbjede. Og det er naturligvis spændende, fordi vi her i Ringkøbing-Skjern er ved at lave vores eget erhvervssamarbejde. Med særlig interesse fulgte jeg samarbejet mellem Livsværksstederne og Nordea i Århus. For nok er der tale om et projekt, der på mange måder er meget større end noget vi kender il i Ringkøbing-Skjern. Men helt basalt handler det om mødet mellem to kulturer: de frivillige og erhvervslivet. Livsværkstederne har været heldige at få del i de satspujemidler, der er blevet afsat il frivillig gældsrådgivning. Det der fik leder af Livsværkstederne, Verner Klarskov il at ryste på hånden var, at han lige pludselig skulle integrere i bankansate i sin i forvejen brogede forsamling af frivillige. I dag kigger Verner Klarskov ilbage på et forløb, der kun eterlader rystelser på hovedet over hans egne forbehold. Han siger: i dag må jeg sille mig det spørgsmål: Har vi været for fastlåste? Har jeg været for forudindtaget i forhold il den oplevelse, jeg har hat af mit møde med alle disse frivillige og engagerede bankfolk. Verner Klarskov, der hver dag arbejder med at integere mange forskellige kulturer er selvrandsagende: Jeg har været for fuld af foredomme overfor CSR. Jeg har ment, at det var alt for eventpræget. Og så viste virkeligheden sig at være helt uproblemmaisk i forhold il den professionalisme og det engagement, bankfolkene mødte op med. f a k t a b o x CSR Betyder Cooporate Social Responsibility. Oversat il dansk: Fælles Socialt Ansvar. Alle foreninger i Ringkøbing- Skjern Kommune er blevet opfordret il at deltage I et lokalt CSR-projekt som frivilligcentret har taget iniiaiv il. Se mere på vores hjemmeside: htp:// ex.php?id=1268 Verner Klarskov, leder Livsværksstederne Se mere om Livsværkstederne her: Uddrag af en ministers vision: En vision som handler om en stærk frivillig sektor med flere frivillige og endnu bedre samspil mellem foreninger, kommuner og erhvervsliv. Social og indenrigstminister Karen Ellermann, 2. sept. 2009

13 Fra den anden side, fortæller idligere direktør i Nordea Jens Ole Theilmann om sin oplevelse: Jeg var på vej på pension. Derfor kom denne ordning som en gave fra himlen. Det er dejligt, at man stadig kan bruge sine evner. På den måde var overgangen il pension meget letere. Og Verner Klarskov supplerer: Vi har også lært meget. Han opfordrer de frivillige, der er på vej ind i et samarbjede med erhvervslivet il at bruge det il at tænke stort: Tænk på alle de sure opgaver og alle de projekter man ikke kan udføre, fordi man ikke har eksperisen. Se dete som en mulighed for kompetanceudvikling af ens forening, sluter Verner Klarskov, der også mener, at man skal smide berøringsangsten for erhvervslivet. Som den indsate faktabox med et citat af Karen Ellemann viser, er samarbejde med erhvervsliv en meget fremtrædende del af fremidens poliik på frivilligområdet. Dialogmøde Kommuneinformaion Mandag den 26. oktober 2009 kl aholdes det årlige dialogmøde (stormøde) i Højmark Forsamlingshus. En aten med fokus på det frivillige sociale arbejde og samarbejdet mellem kommunen og de frivillige. Mødet er for alle, der udfører frivilligt socialt arbejde i kommunen. Tilmelding senest den på mail: kirsten-norgaard@rksk.dk eller telefon Valg il Frivilligrådet opsilling af kandidater Har du lyst il at være med il at sæte fokus og debat på vilkår og muligheder for det frivillige sociale arbejde her i kommunen, så er chancen her! Sil op som kandidat il Frivilligrådet for 2010 il Valget holdes på dialogmødet den 26. oktober 2009 klokken i Højmark Forsamlingshus. Vær opmærksom på, at rådets vedtægter er blevet revideret fra sidste frivilligrådsvalg. Ændringerne indebærer blandt andet mere åbne regler for opsilling og valghandling. Kravene il de opsillede er nu udelukkende, at de skal: være bosiddende i kommunen lave frivilligt socialt arbejde Kandidater, der ønsker at sille op, skal udfylde en opsillingserklæring, der skal være modtaget af frivilligkonsulenten, senest den 16. oktober Opsillingserklæring og yderligere oplysninger kan fås på:

14 Hus søges Frivilligcentret er på udkig eter nye lokaler i Ringkøbing. Det har vi egentlig været længe. Det står i vores arbejdsplan for 2009 og leder af afdelingen, har allerede lavet forskellige sonderinger i første del af året, men nu skal det være. Vi har brug for nye lokaler inden nytår. Vi søger følgende: Central beliggenhed (synlighed), handicapvenlig indretning (toilet mv.), m2, lidt ahængig af ruminddeling. Der skal være kontorfaciliteter samt i det mindste mulighed for lån af mødelokaler. Vi deler meget gerne lokaler sammen med anden/andre forening/er. Ovenstående er den korte version. Baggrunden for ovenstående skal findes i vores vedtægter og vores landsforenings mindstekrav, som vi skal opfylde for at være med i landsforeningen. Disse kræver dels, at frivilligcentret kan være synligt, dels at centret er fysisk ilgængeligt for alle borgere. Kender du il ledige lokaler, der opfylder vores ønsker, opfordres du il at henvende dig enten på tlf.: eller Fondsdonaioner På vegne af KOL-gymnasterne, der holder il i Frivilligcentrets lokaler i Hvide Sande, og Selvhjælpsgrupperne i Ringkøbing-Skjern, har Frivilligcentret søgt og modtaget 2500 kr., der er anvendt il stole il KOL-gymnasik. I anledning af Broderloge nr. 17 Steen Blichers 125 års dag, modtog Frivilligcentret ,- Daglig leder Kirsten Kolby, deltog i den fornemme ceremoni og takkede på foreningens vegne for donaionen. Pengene kommer il at gøre godt i Datastuen i Frivilligcentrets afdeling i Tarm.

15 Frivilligcentrene status oktober 2009 Der tages vigige beslutninger om frivilligcentrenes økonomiske fremid i dete eterår. Husk Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling den 8. november. Evalueringen af satspuljeprojektet er gennemført af forsker ved Aalborg Universitet, Lars Skov Henriksen. Evalueringen fastslår, at frivilligcenterkonceptet virker! Frivilligcentrene lykkes med at være lokale knudepunkter for udvikling af det frivillige arbejde, at være bindeled mellem kommunen og de frivillige foreninger, og ikke mindst understøte iværksætelse af nye iniiaiver. Lars Skov Henriksen konkluderer, at hvis kommunerne og staten fortsat ønsker at simulere udviklingen af lokale iniiaiver og borgernes engagement i frivilligt arbejde, så er der brug for lokale kratcentre. Lars Skov Henriksen anbefaler, at finansiering af frivillicentrene også i fremiden skal ske i et miks mellem statslige og kommunale midler. Videre anbefaler han, at der skal være ilstrækkelige ressourcer faglig kompetent ledelse og medarbejderimer. En tredje og væsentlig anbefaling er, at frivilligcentrene bør have en selvstændig og uahængig organisering, og de lokale foreninger bør have adgang il indflydelse og ejerskab. Samidig er frivilligcentret ahængig af et godt og illidsfuldt samarbejde med kommunen. Satsforhandlingerne startede den 1. oktober, og vi ved, at der ligger et forslag il permanent statslig medfinansiering af frivilligcentrene. Vi ved ikke, hvordan forslaget er udformet og heller ikke, hvor mange midler der er tale om. Satsforhandlingerne afslutes sædvanligvis hen over eteråret og vedtagne forslag træder i krat fra januar næste år. Desværre foreligger resultatet af satsforhandlinger først eter afslutningen af kommunernes budgeforhandlinger. Det er en alvorlig udfordring mange steder. Frise tror, at kommunerne har afsat midler på budgeterne for næste år il frivilligcentrene fordi centrene ikke kan undværes, og i illid il, at der kommer en statslig medfinansiering. I år samles ind il kvinderne i den 3. verden. Meld dig il på din lokalafdelig af Dansk Flygtningehjælp eller ved henvendelse il dit frivilligcenter.

16 Kommunens hjemmeside har fået ny udseende: Af Kirsten Nørgaard, Kommunens Frivilligkonsulent. Vi lægger il stadighed løbende oplysninger ind på kommunens hjemmeside Klik med musen på Om kommune klik på frivilligt arbejde i billedets venstre side klik frivilligt socialt arbejde og vælg, om du vil læse om sidste nyt, ældreakiviteter( 79), frivilligt socialt arbejde ( 18) m.m. Hold især øje med sidste nyt. Her vil i løbet at eteråret blive informeret om aholdelse af stormøde for alle på frivillighedsområdet, valg il Frivilligrådet og dialogmøde i december for de frivillige på ældreområdet Du kan på hjemmesiden også læse om Frivilligrådet og dets arbejde. I kan endvidere ilmelde jer, så I automaisk ilsendes en mail med Frivilligrådets referater. Se vejledning under sidste nyt på siden om frivilligt socialt arbejde. Ny akivitets- og frivilligkonsulent Den 1. november 2009 starter Mona Vermedal Høgh som akivitets- og frivilligkonsulent. Hun overtager Janne Nielsens silling, som har været ledig siden den , hvor Janne fik nyt arbejde som akivitetsleder i kommunens sydlige område. Mona Høgh kommer fra en anden silling i kommunen - kontaktperson i socialpsykiatrien. Hun er uddannet pædagog og har idligere arbejdet meget med frivilligområdet bl.a. som leder af de Frivilliges hus i Herning.

17 Husk deadline for ansøgning om ilskud fra 18 og 79-puljerne i 2010 For 18-puljen il frivilligt socialt arbejde gælder: Ansøgningsfristerne er 30. november 2009 og 31. maj Der kan søges hel- og halvårligt il iniiaiver i For 79-puljen il forebyggende og akiverende iltag for pensionister og +60-årige gælder: Ansøgningsfristen er 30. november 2009 for etablerede foreninger m.v. Der søges helårligt il iniiaiver i Dog vil det være muligt at søge senest den 31. maj 2010 il nye iniiaiver, enkeltarrangementer, samt uforudsete udgiter for etablerede foreninger. Presse siden sidst Herning Folkeblad Frivillige på netet Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Her bliver frivillige synlige Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Frivillige uddannet i førstehjælp JV - Erhvervsliv vil lave frivilligt socialt arbejde Vesterhavsposten De frivillige og erhvervslivet Vesterhavsposten Bemærkelsesværdigt samarbejde JV, Frivillige gør fælles front og sæter skub i åbyerne Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Find et frivilligt arbejde i dag Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Bliv Frivillig i arbejdsiden htp:// /1432/liv Dagbladet Ringkøbing-Skjern, God frivilligdag trods regn Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Frivilligdag i regn og torden Dagbladet Ringkøbing-Skjern, En gavmild formiddag i logden Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Diabeikere moiveres Kontaktoplysninger: Tarm / Daglig leder af Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern: man. -tors.: kl Tlf.: Ringkøbing: irs. - tors.: kl Tlf.: Videbæk: tors. kl Tlf.: Hvide Sande: irs. kl Tlf.:

nyhedsbrev Ny mand i lederstolen Læs i dette nummerc Afdelingen i Ringkøbing i nye rammer Frivilligcentrene på inansloven

nyhedsbrev Ny mand i lederstolen Læs i dette nummerc Afdelingen i Ringkøbing i nye rammer Frivilligcentrene på inansloven nyhedsbrev 3. Årgang. Nr. 1, 2010 Læs i dette nummerc Ny mand i lederstolen Afdelingen i Ringkøbing i nye rammer Frivilligcentrene på inansloven Elitesmiley til Den Gode Café Repræsentantskabsmøde 24.3

Læs mere

FrivilligVest Der er en frivillig i os alle

FrivilligVest Der er en frivillig i os alle FrivilligVest Der er en frivillig i os alle FrivilligVest er en unik forening med udgangspunkt i Ringkøbing-Skjern Kommune, som arbejder for at understøtte og udvikle alle former for frivillighed indenfor

Læs mere

Frivilligrådets beretning til årsmødet d

Frivilligrådets beretning til årsmødet d Kontakt mellem Mennesker Att. Frivilligrådet Toldbodvej 5 5700 Svendborg Tlf. 6220 1130 Formand Karen Strandhave Tlf. 62 26 11 50 (privat) Tlf. 72 53 65 34 (arbejde) e.mail:strandhave@post.tele.dk Frivilligrådets

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn Året 2017 har budt på mange spændende og givende oplevelser og arbejdsopgaver for foreningen Frivilligcenter

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 3/2017

NYHEDSBREV NR. 3/2017 NYHEDSBREV NR. 3/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om - dage i frivillighedens tegn - (gen)opstart af netværksgruppen Spise med gutterne - nye grupper på vej Selvhjælp Ringkøbing-Skjern Nørredige

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Til generalforsamling RFC d. 11. april 2018 Bestyrelsens beretning Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Som noget nyt holder vi i

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune SAMARBEJDSAFTALE Ringkøbing-Skjern Kommune 1 1. Indledning: Ringkøbing-Skjern kommune og Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern ønsker med denne samarbejdsaftale at sikre et godt og nært samarbejde, byggende

Læs mere

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker Foto: Ajs Nielsen Flere og flere børn vokser op hos deres enlige mor, og de har ingen eller kun en meget sparsom kontakt med deres far.

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

Referat fra møde i Frivilligrådet d. 22. april 2015 kl på Rødkløvervej 4, Ringkøbing

Referat fra møde i Frivilligrådet d. 22. april 2015 kl på Rødkløvervej 4, Ringkøbing Returadresse Sundhed og Omsorg Faglig drift og udvikling Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Kirsten Nørgaard Direkte telefon 9974 1429 E-post kirsten.norgaard@rksk.dk Dato 16.. april 2015 Sagsnummer

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober FrivilligCenter Lolland Nyhedsbrev 25 / September 2012 Kære alle sammen Efterårets flotte farver er ved at gøre sit indtog og der er stor aktivitet på FrivilligCenter Lolland og i foreningslivet lokalt.

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie Kære oplægsholder Det, du sidder med i hånden, er en guide der vil hjælpe dig til at løfte din opgave som oplægsholder. Her finder

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2019 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne rådgivningsguide

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint. ( BERETNING 19 MARTS 2014.) Eget hus?? Ja, hvad skal jeg sige! Kommunen har skrevet de skal spare 180 mill. Kr. - Vi prøvede om vi kunne få et ben indenfor Centrumhuset, men det er for de unge og deres

Læs mere

REFERAT Generalforsamling Hjerneskadeforeningen Randers

REFERAT Generalforsamling Hjerneskadeforeningen Randers REFERAT Generalforsamling Hjerneskadeforeningen Randers Tid: torsdag den 29. januar 2015, kl. 19:00 Sted: Cafeen, Bakkevej 1, 8920 Randers NV Generalforsamlingen startede med smørrebrød kl. 18:00. Kl.

Læs mere

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen oktober 2011 Orientering fra formanden

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen oktober 2011 Orientering fra formanden Orientering fra formanden I denne sommer har Dansk Folkehjælp fået mange budskaber ud i pressen. Jeg tænker bl.a. på TV2 s Go morgen DK / Go Folkehjælp, hvor danskerne blev opfordret af Dansk Folkehjælp

Læs mere

Kåre tager ansvaret for multimedieprojekt sammen med Bo. Bo har overtaget ansvaret da Kåre rejser med arbejde.

Kåre tager ansvaret for multimedieprojekt sammen med Bo. Bo har overtaget ansvaret da Kåre rejser med arbejde. 3. januar 2012 Fremmødt: Thorup, Yvonne, Charlotte, Parbæk, Kåre, Uffe, Søren Kristian Afbud: Jacob Ikke fremmødt: Kim Formalia Ordstyrer: Yvonne Referent: Kåre Opfølgning Kåre tager ansvaret for multimedieprojekt

Læs mere

Punkt 1: Godkendelse af referat. Punkt 2: Nyt fra formanden. Punkt 3: Nyt fra Ældrerådet. Punkt 4: Siden sidst. Det godkendes. Intet.

Punkt 1: Godkendelse af referat. Punkt 2: Nyt fra formanden. Punkt 3: Nyt fra Ældrerådet. Punkt 4: Siden sidst. Det godkendes. Intet. Referat Brugerrådsmøde Seniorgården Mødedato Torsdag d. 23. maj 2019 Mødetid kl. 13-15 Mødested Seniorgården, Tarm OBS mødet afholdes i computer lokalet Afbud Lars Punkt 1: Godkendelse af referat. AktivitetsCenter

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg.

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg. HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse af, hvad der sker

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 Sommeren er ved at gå på hæld, og jeg håber, at man har nydt det typiske danske sommervejr, som må siges at være så uforudsigeligt. Bestyrelsen er atter i arbejdstøjet

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Nyhedsbrev uge 51-2012

Nyhedsbrev uge 51-2012 Nyhedsbrev uge 51-2012 Side 1 Glædelig jul!! Side 4...og goddag til Side 2 Sidste skoledag... Side 6 Børnehaven Side 4 Farvel - og tak! - til Jytte Side 8 Kalender, kontakt mm. Glædelig jul!...og godt

Læs mere

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Af naturvejleder Villy K. Hansen, Naturstyrelsen Vendsyssel Da det kan være alt for sjældent at handicappede kommer ud i naturen, har Naturstyrelsen Vendsyssel

Læs mere

Nyhedsbrev STYRKET SKOLE-HJEM SAMARBEJDE MED DE TOSPROGEDE FORÆLDRE I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNES GRUNDSKOLER. Aktiviteter april juni 2012

Nyhedsbrev STYRKET SKOLE-HJEM SAMARBEJDE MED DE TOSPROGEDE FORÆLDRE I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNES GRUNDSKOLER. Aktiviteter april juni 2012 APRIL JUNI 2012 2. NUMMER Nyhedsbrev STYRKET SKOLE-HJEM SAMARBEJDE MED DE TOSPROGEDE FORÆLDRE I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNES GRUNDSKOLER I dette nummer 1 Aktiviteter april-juni 2012 1 Alkjærskolen i Ringkøbing

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Formands Nyt. Nr. 2-2015 Juni. Livet skal leves hele livet

Formands Nyt. Nr. 2-2015 Juni. Livet skal leves hele livet Formands Nyt Nr. 2-2015 Juni Livet skal leves hele livet OK-Klubberne i Danmark * Allégade 2 * 2000 Frederiksberg * tlf.: 33 85 45 01 * ok-klubberne.dk * facebook.com/okklubberne Formands Nyt nr.2, juni

Læs mere

Nu, nu er den der - hjemmesiden!

Nu, nu er den der - hjemmesiden! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Nu, nu er den der - hjemmesiden! I denne måned får I Kildeskolenyt! på papir igen, så I kan få at vide, at hjemmesiden endelig er åbnet. Adressen er www.kildeskolen.dk

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Centrum december 2006 Side 2. Invitation til. Nytårsgildehal. torsdag den 11. januar 2007 kl. 19:00 i spejderhytten.

Centrum december 2006 Side 2. Invitation til. Nytårsgildehal. torsdag den 11. januar 2007 kl. 19:00 i spejderhytten. December 2006 Centrum december 2006 Side 2 Nyt fra gildeledelsen. Invitation til Nytårsgildehal med væbneroptagelse af Mogens Mehl torsdag den 11. januar 2007 kl. 19:00 i spejderhytten. Også i år har vi

Læs mere

Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 17.4.2013:

Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 17.4.2013: Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 17.4.2013: Frivilligrådets arbejde i det forløbne år har bl.a. drejet sig om: - Etablering og drift af vores nye Frivillighus - Drøftelse af frivilligt arbejde

Læs mere

STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17

STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17 STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17 Der er valg til november Få indflydelse Tænker du af og til: Hvis bare jeg havde indflydelse på de beslutninger, som træffes om forhold, der vedrører 60+ årige i Odense? Så har

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2016 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2007

Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2007 Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2007 Tekst og layout N.M. Schaiffel-Nielsen Den 9. januar var Styregruppen for Datastuen klar med nye kursustilbud. De blev offentliggjort i Egtved Posten. Se

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 2/2017

NYHEDSBREV NR. 2/2017 NYHEDSBREV NR. 2/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om vores nye brochure og vores nye hjemmeside. Endvidere om grupper på vej herunder Trivselsgrupper for børn og unge (skoleelever). Selvhjælp

Læs mere

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen.

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen. Formandsberetning til generalforsamlingen i Frivilligcenter & Selvhjælp den 18. marts 2014. Det har været et rigtigt spændende år i Frivilligcenter & Selvhjælp, som jeg kan aflægge beretning for. Jeg vil

Læs mere

Høringssvar vedrørende frivillig- og ildsjælekoordinator

Høringssvar vedrørende frivillig- og ildsjælekoordinator Til Ringkøbing-Skjern Kommune 18. juni 2015 Høringssvar vedrørende frivillig- og ildsjælekoordinator Overordnede betragtninger Frivilligcentrets bestyrelse vil gerne kvittere for det synes vi inspirerende

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Sommerferien 2017 Så står vi overfor dette års sommerferie, eller mere korrekt skolernes sommerferie, da det jo kun er børnene der har fri fra skole i 7 uger!! Børnehuset,

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord Aarhus står over for en række udfordringer de kommende år. Velfærdssamfundet bliver udfordret af demografiske forandringer og snævre økonomiske

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2014

Nyhedsbrev Oktober 2014 Nyhedsbrev Oktober 2014 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Dette er vores tredje nyhedsbrev i år. Siden sidst har der været sommerferie, og i dette kvartal har satspuljeprojektet haft

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Fastelavn på Kulturcenter Værestedet. SØNDAG D. 7. Februar mellem kl. 10.00 og 12.00.

Fastelavn på Kulturcenter Værestedet. SØNDAG D. 7. Februar mellem kl. 10.00 og 12.00. Fastelavn på Kulturcenter Værestedet SØNDAG D. 7. Februar mellem kl. 10.00 og 12.00. Fastelavnsudvalget tager imod børn og voksne til et brag af en fastelavnsfest. Vi vil synge gode og velkendte fastelavnssange,

Læs mere

Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013

Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013 Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013 Kære alle Nu har I hørt om QLF og hæftet, men for de af Jer, som måske ikke kender os tre heroppe så godt, vil jeg starte

Læs mere

NYT fra redaktøren: Deadline for indlæg til næste 4. gilde nyt er 10. april forsiden skrives af GM ( Lise) o 0 - o

NYT fra redaktøren: Deadline for indlæg til næste 4. gilde nyt er 10. april   forsiden skrives af GM ( Lise) o 0 - o April 2011 Med foråret kommer Lillebrorlotteriet! Siden 1984 har 4. gilde deltaget i salget af de før så karakteristiske lodder. Moderne tider har også præget lotteriet, således, at der i de senere år

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

Konference. Gåture som sundhedsfremmende og forebyggende aktivitet hos ældre. Dato Tidspunkt. Sted

Konference. Gåture som sundhedsfremmende og forebyggende aktivitet hos ældre. Dato Tidspunkt. Sted Konference Bilag 2b Gåture som sundhedsfremmende og forebyggende aktivitet hos ældre aktivitet i X Kommune Et samarbejde mellem amt, kommune og frivillige Dato Tidspunkt Sted Logo Logo Sundhedsstyrelsen

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

FALKEPOSTEN. december

FALKEPOSTEN. december FALKEPOSTEN december 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Seniorjobberen. 28 januar 2016. Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet. Seniorjobberen Nyhedsbrev. Nr. 1. Nyhedsbrev

Seniorjobberen. 28 januar 2016. Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet. Seniorjobberen Nyhedsbrev. Nr. 1. Nyhedsbrev 28 januar 2016 Nr. 1-28. januar 2016. Nr. 1 Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet har været på besøg på Toilettet med opsyn ved Nørreport Station og talt med seniorjobber Steen Erik Svendsen.

Læs mere

Vi håber, du har lyst til at deltage for foreningen skal være for os alle!

Vi håber, du har lyst til at deltage for foreningen skal være for os alle! Aarhus den 24. februar 2013 Kære idéhistoriske alumne Der sker ting og sager i miljøet omkring Idéhistorie. En forening, der vedrører dig, ser snart dagens lys. Nærmere bestemt den 5. april, hvor vi afholder

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Hanne Dalsgaard og Janne E. Andersen var ikke tilstede.

Hanne Dalsgaard og Janne E. Andersen var ikke tilstede. Referat fra bestyrelsesmøde Tirsdag d. 26. januar 2016, kl. 17.00 Tilstede: Janne E. Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Kirsten Torp, Jens, Dalsgaard, Johnny Hundt, Bent Jensen, Ulla Spangtoft,

Læs mere

Rapport vedrørende fremtidige fysiske rammer for frivilligheden i Rebild Kommune

Rapport vedrørende fremtidige fysiske rammer for frivilligheden i Rebild Kommune April 2018 Rapport vedrørende fremtidige fysiske rammer for frivilligheden i Rebild Kommune Udarbejdet af arbejdsgruppen bestående af repræsentanter fra forskellige frivilligområder samt fra Center Sundhed,

Læs mere

Nyhedsbrev september - oktober 2018

Nyhedsbrev september - oktober 2018 Nyhedsbrev september - oktober 2018 Kære forældre Endnu engang er det blevet tid til et nyhedsbrev. I skrivende stund er vores teateruger vel overstået og sikke en præmierer vi fik. Tusind tak for opbakningen

Læs mere

Velkommen som frivillig på Ringkøbing-Skjern kommunes aktivitetscentre.

Velkommen som frivillig på Ringkøbing-Skjern kommunes aktivitetscentre. Velkommen som frivillig på Ringkøbing-Skjern kommunes aktivitetscentre. Aktivitet Nord og Syd Sundhed og Omsorg Hvem er vi? I Ringkøbing-Skjern kommune er der seks kommunale aktivitetscentre (Se adresserne

Læs mere

KLC-Bladet November 2014

KLC-Bladet November 2014 KLC-Bladet November 2014 1 Generel Information Adresse : Knud Lavard Centret Eksercerpladsen 3 4100 Ringsted Ansvarshavende redaktør : Inger Boye - ibo@ringsted.dk Bruger- og pårørende rådet på KLC 2014/2015

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé Århus C Tlf.: Fax:

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé Århus C Tlf.: Fax: N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 27. juni 2008 Kære 9. årgang. Vi skal sige farvel til jer og I skal sige

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner.

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner. Gl.ager14.4.59. KæreBrevduevenner. Ja,nuerjegvedatværeovredetmedinfluenzaen,iPåskenvarjegnuikkemangesure sildværd,jegholdtmigiroogkomingenstederihelepåsken. Jegharlavetmegetforskelligtsiden1.April,jegharjoværetløsarbejder:Jegharkørtfor

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Katrine og Christina, som har været studerende. Vi ønsker Katrine og Christina stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Samtidig

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

Aktivt medborgerskab. Dragør Kommunes strategi for frivillighed og medborgerskab (debatoplæg) Dragør Kommune

Aktivt medborgerskab. Dragør Kommunes strategi for frivillighed og medborgerskab (debatoplæg) Dragør Kommune Aktivt medborgerskab Dragør Kommunes strategi for frivillighed og medborgerskab (debatoplæg) Dragør Kommune 2014-2017 Indhold Gode rammer og god dialog...3 Baggrund...4 Aktivt medborgerskab...4 Frivillighed...4

Læs mere

Nyhedsbrev fra Klynge 2

Nyhedsbrev fra Klynge 2 Nyhedsbrev fra Klynge 2 Vi begynder at arbejde med nyhedsformidling fra Klynge 2 til forældre/pårørende. Vi har gjort os mange tanker i forhold til, hvad der er vigtigt at berette om. I klynge 2 mener

Læs mere

1. årgang nr. 9. April 2009/10. Teamteatrets forestilling MÆRKELIG. Brobygningsprojekt i 7. årgang

1. årgang nr. 9. April 2009/10. Teamteatrets forestilling MÆRKELIG. Brobygningsprojekt i 7. årgang 1. årgang nr. 9 April 2009/10 Teamteatrets forestilling MÆRKELIG Brobygningsprojekt i 7. årgang Nyt fra ledelsen side 2 Af Thomas Henten, skoleleder Tiden flyver af sted og inden vi ser os om er skoleåret

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

Jammerbugt Kommunes Frivilligpolitik

Jammerbugt Kommunes Frivilligpolitik Jammerbugt Kommunes Frivilligpolitik I Jammerbugt Kommune findes der over hundrede frivillige foreninger, organisationer og grupper, der arbejder frivilligt for at hjælpe andre og gøre hverdagen lettere

Læs mere

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13

FRIVILLIGPOLITIK. August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 FRIVILLIGPOLITIK August 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 12. november 2013. Dok. Nr. 151915-13 Indledning Frivilligpolitikken beskriver rammen for etablering af frivilligråd og kommunens støtte

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Plejecentret Bøgevænget. Nyhedsbrev sommer Kære borger og pårørende

Plejecentret Bøgevænget. Nyhedsbrev sommer Kære borger og pårørende Nyhedsbrev sommer 2019 Plejecentret Bøgevænget Kære borger og pårørende I sommerudgaven af Bøgevængets nyhedsbrev kan du blandt andet læse om den internationale Hvad er vigtigt for dig? -dag, om Bøgevængets

Læs mere

PROJEKT ENSOMT ELLER AKTIVT ÆLDRELIV. Ensomhed blandt ældre - myter og fakta Temaaften, Faxe, 16. maj 2013

PROJEKT ENSOMT ELLER AKTIVT ÆLDRELIV. Ensomhed blandt ældre - myter og fakta Temaaften, Faxe, 16. maj 2013 PROJEKT ENSOMT ELLER AKTIVT ÆLDRELIV Ensomhed blandt ældre - myter og fakta Temaaften, Faxe, 16. maj 2013 Velkommen - Temaer A B C D Om undersøgelsen Hvad er omfanget af oplevet ensomhed? Hvad karakteriserer

Læs mere

Evaluering af arrangementet Åbne Seniormøder 2018

Evaluering af arrangementet Åbne Seniormøder 2018 BBBBBBBBhghghgfhghgfhghg Evaluering af arrangementet Viden & Strategi 2018 1 Indledning og formål Ringkøbing-Skjern Kommune har for femte år i træk afholdt åbent seniormøde for alle borgere som er 65 år

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21 2011. HUSK. Dagen efter Kristihimmelfartsdag fredag i uge 22- holder SFO lukket.

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21 2011. HUSK. Dagen efter Kristihimmelfartsdag fredag i uge 22- holder SFO lukket. Fælles info HUSK. Dagen efter Kristihimmelfartsdag fredag i uge 22- holder SFO lukket. Forskningsprojekt. Ca. 50 af vores børn var udvalgt til at deltage i projektet. Onsdag den 25. maj blev de sendt ned

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere