Generalforsamling i den konservative

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generalforsamling i den konservative"

Transkript

1 1 Generalforsamling i den konservative vælgerforening Indledning: Tak for velkomst tak for at måtte være her og tak for samværet i det forløbne år. Finanskrise. Vil jeg ikke sige meget om, men det er irriterende, at vi har en presse, som hele tiden lurer på sensationen, og prøver at se, hvor langt man kan få skruet forventninger op. Vi så det for et par år siden, hvor man snakkede huspriser op i en grad, så alle troede, at alting kunne gå. Parcelhuse, ejerlejligheder, sommerhuse blev solgt til priser, som det ville tage adskillige år, at nå med en almindelig prisudvikling. Nu har vi så set det modsatte, en finanskrise i efteråret har udløst en sand syndflod af beretninger om, hvor galt det nu står til. Jeg synes medierne skal vare sig for hvad de gør og hvad de siger, med den meget store dagsordensættende magt, som de har.

2 2 Der er naturligvis grund til at se med stor bekymring på udviklingen i samfundet, når vi hver dag bliver mødt med nye konkurser, nye afskedigelser og faldende aktiekurser. Det skal naturligvis ikke negligeres, men med en historisk lav rente, fornuftige energipriser og faldende forbrugerpriser burde der også være grobund for en vis portion optimisme. Hvis jeg stod og skulle købe et hus ville jeg gøre det. Bankpakke. Der er vel ikke så meget at sige om bankpakken. Det er godt, at den er kommet på plads med et bredt flertal. Jeg synes det er ærgerligt, at folketinget nu blander sig i lønforhold på det private arbejdsmarked, men det er godt, at der nu åbnes mulighed for, at bankerne igen vil være i stand til at udbyde tiltrængt kapital, og igen vil være i stand til at tage risiko. Det er ødelæggende, hvis mangel på likviditet skal være en bremsende faktor. Velfærd. Skattetryk I Danmark har vi verdens højeste skattetryk. Det kommer vi tilbage til når talen falder på skattekommissionen, men det er da et paradoks, at vi samtidig med denne mægtige

3 3 udligning af samfundets goder kan høre, at utilfredsheden med den offentlige sektor bliver større og større. Der bliver i dag betalt 47 mia. mere i offentlig ydelse end der gjorde i 2001, da de ellers nok så emsige socialdemokrater blev sat fra magten. I dag er det sådan, at de fleste betaler til de mange det burde vel være sådan, at de mange betaler til de færreste. Den praksis vi har i dag gør, at de problemer man har umiddelbart bliver betragtet som et samfundsanliggende frem for at man i første omgang betragter det som en sag man langt hen ad vejen selv prøver at klare. De 47 mia. bliver i dag brugt til de svageste grupper i samfundet det må da være god konservativ politik, at det netop er den gruppe der får, og ikke de mange, som nok skulle kunne klare sig uden statslig indblanding. Jeg kan huske at min gamle mormor var for stolt til at modtage sin folkepension - de tider er vist forbi. Skattekommissionen.

4 4 Som lige nævnt har vi verdens højeste skattetryk. Det er hæmmende for en hver form for initiativ, og er klart med til at mindske lysten til at gøre en ekstra indsats, samtidig med at højindkomstgrupper i stor udstrækning søger arbejde i andre lande, hvor beskatningen er mere lempelig. Vi skal ikke sætte vores velfærd over styr, men det kunne ikke gøre det mindste, om vi skulle betale for en del af de gratis ydelser vi i dag ser som en selvfølgelighed. Det kunne for eksempel ikke gøre noget, hvis det skulle koste lidt at opsøge lægen. Det kunne ikke gøre noget, hvis det skulle koste noget at køre på motorvej. Det kunne ikke gøre noget, hvis en del af vores samfundsindtægter kom ind i form af adfærdsregulerende afgifter, hvor man tager klima og sundhed med i diskussionen om, hvor trykket skal lægges. Det kunne ikke gøre noget, hvis samfundet ikke skulle tage ansvar for bøller, så tusindvis af polititimer på at fodboldkampe kunne spares. Det kunne ikke gøre noget, om alle tog lidt mere ansvar for vores situation i stedet for blot at lade samfundet tage over, selv om det måske der det mest behagelige. Jeg er af den klare overbevisning, at vort velfærdssystem trænger til et gennemgribende kasseeftersyn.

5 5 Når vi skal til at snakke skattekommission er det glædeligt, at det nu signaleres, at topskatten snart afgår ved en stille og rolig død. Jeg vil gerne være med til at rejse en skamstøtte over den. Vi kan simpelthen ikke være bekendt, at skatten skal overstige 50% af den sidst tjente krone. Vindenergi/vedvarende energi I vores del af Danmark kan vi bryste os af, at vi er selvforsynende med elektricitet. Det har der været meget fokus på, og man er nået meget lang med at være selvforsynende med varme også. Det er man med bioenergi, affaldsafbrænding og geotermisk energi, og den klimafilm, som Thisted Kommune udsendte her i efteråret viser med al tydelighed, at vi er langt fremme. Der er langt at gå endnu, og vi kan nå endnu længere med vedvarende energi. Der skal forskes endnu mere i bølgeenergi, og der skal opstilles endnu flere vindmøller, og vi skal være bedre til at anvende elektriciteten til varme. I dag er det sådan, at når vi har overskud af energi sælger vi den til Norge og Tyskland. I bedste fald er det sådan, at vi får noget for den i værste fald giver vi penge for at komme af med den.

6 6 Der kan altså gøres meget mere. Vi skal ikke være så hudløse, når nye vindmøller skal opstilles omvendt kan der sagtens gøres mere for at gøre det attraktivt at opstille dem. Såvel de store som de mindre møller husstandsmøllerne, hvor man nu har givet grønt lys for at målerne må løbe baglæns. Der er ingen tvivl om at jorden er gødet for investeringer i grøn energi. Hvis vi ser hvor let det er at lukke for olie og gasstrømme kan man sagtens forstå de overordnede interesser i at blive selvforsynende med alternative energikilder. Miljø. Limfjorden har efter sigende ikke været renere i mange år, end den er nu. Det er glædeligt at man er nået så langt. Det har været et langt sejt træk at nå så langt. Der har aldrig været større efterspørgsel efter økologiske fødevarer, og mon ikke den efterspørgsel kunne munde ud i, at vi kommer endnu længere. Det vil også være ønskeligt, om man kunne komme på plads med at sørge for at følsomme naturtyper og områder bliver bevaret på en måde, så også eftertiden får glæde af dem. Der er blevet omlagt rigeligt de senere år. Det bør stoppe, og de nye initiativer med at sætte fokus på at bevare biodiversitet skal hilses meget velkommen.

7 7 Sundhed Der er meget fokus på sundhed i disse år. Lige nu diskuteres der variabel moms, og så sent som i dag kom der en meningsmåling, hvor 83% af befolkningen bakker op om reduceret moms på sunde fødevarer. Godt at Lene Espersen stod fast på det punkt. Det kom også frem i dag, at vi drikker alt for meget sodavand især vore unge. Den er gal. Den er meget gal. Vi ved at mennesker dør for tidligt på grund af tobaksrøg. Fremtidens svøbe bliver fedme med enorme omkostninger for samfundet hvis ikke der gøres noget. Det ser ikke ud til at det batter ret meget med oplysningskampagner og oplysning, og så er der desværre måske kun pisken tilbage. Vi gør ikke vore unge en tjeneste ved at lade dem fylde sig med billig sodavand. Jeg kan sige, at den skole jeg kommer fra seriøst overvejer at forbyde eleverne at gå ned i byen i frikvartererne for at medvirke til ændrede vaner. Jeg vil endnu engang slå et slag for at der indføres skolemadsordninger, så vores børn kan få en rigelig, nærende og fedtfattig kost. Det vil gavne både sundhed og læring.

8 8 I dag var det fremme, at børn og unge ville have godt af at gå og eller cykle i skole af hensyn til deres sundhed. Det tror jeg mange vil kunne have godt af at gøre brug af i stedt for at blive kørt af far og mor. Også for deres egen trivsels skyld. Det er en spændende tid i dansk politik. Der er recession, der er finanskrise. Der venter en klimakonference til efteråret. Der venter et udspil på skatteområdet. Der venter måske en vækstpakke mit ønske er at den må rumme et indspil med mere videre og efteruddannelse til de hænder som måske af den ene eller den anden grund nu er ledige. Der efterspørges større rådighed på anlægsposterne rundt om i kommunerne. Mon ikke tiden er inde til at løsne lidt på tommelskruerne, så der bliver plads til øgede kommunale investeringer. Der venter en europaparlamentsafstemning. Der venter en justering af Grundloven. Der venter regions og kommunalvalg, og forhåbentlig venter en euroafstemning hellere i dag end i morgen. Den sidste tid har vist, at vi ikke har råd til at lade være med at være så tæt knyttet til ØMU `en som muligt.

9 9 Jeg kan ikke lade være med lige at slutte af med at nævne vores engagement i Afghanistan. Vi har lidt tab dernede. Vi skylder de døde og deres minde at fortsætte kampen mod vor tids værste svøbe. Den fundamentalistiske islamiske terrorisme. Vort demokrati er under pres fra disse kræfter, og de forstår desværre kun voldelige modsvar. Demokrati passer ikke ind i deres billede af verden det gælder i Afghanistan. Det gælder i Irak og Pakistan, og det gælder også i Gaza selv om israelernes fremfærd måske synes brutal, men krig er vist det eneste sprog Hamas forstår. Tage Leegaard

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

83. møde. Onsdag den 27. april 2011 (D) 1

83. møde. Onsdag den 27. april 2011 (D) 1 Onsdag den 27. april 2011 (D) 1 83. møde Onsdag den 27. april 2011 kl. 13.00 Dagsorden 1) Spørgsmål til ministrene til umiddelbar besvarelse (spørgetime). 2) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene

Læs mere

Dok.nr. 327620. Formanden for Realkreditforeningen Adm. direktør Carsten Nøddebo. Mundtlig beretning. Realkreditforeningens årsmøde 2013

Dok.nr. 327620. Formanden for Realkreditforeningen Adm. direktør Carsten Nøddebo. Mundtlig beretning. Realkreditforeningens årsmøde 2013 Dok.nr. 327620 Formanden for Realkreditforeningen Adm. direktør Carsten Nøddebo Mundtlig beretning Realkreditforeningens årsmøde 2013 9. april 2013 Det talte ord gælder! Indledning Velkommen til Realkreditforeningens

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015

Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015 Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015 Nyt fra Den Konservative Vælgerforening i Egedal Valgudtalelse Valget er udskrevet det er nu det gælder! I den kommende tid skal vi gøre det helt klart for alle danske

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

Marxismens gode sider og kapitalismens værste

Marxismens gode sider og kapitalismens værste Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 204 Offentligt Fra: Niels Jørn Krog Organisation: Adresse: Svalerodsvej 5 Postnr: 9800 Hjørring EMail: svalerodsvej5@stofanet.dk Telefon: midl. 82432782-98902345 mob.61713146

Læs mere

Formanden for Realkreditforeningen Adm. direktør Carsten Nøddebo. Mundtlig beretning. Realkreditforeningens årsmøde 2015. 25.

Formanden for Realkreditforeningen Adm. direktør Carsten Nøddebo. Mundtlig beretning. Realkreditforeningens årsmøde 2015. 25. Formanden for Realkreditforeningen Adm. direktør Carsten Nøddebo Mundtlig beretning Realkreditforeningens årsmøde 2015 25. marts 2015 Det talte ord gælder! Indledning Velkommen til Realkreditforeningens

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

3. møde. Torsdag den 7. oktober 2010 (D) 1. Forespørgsel nr. F 1 (Om ældres betaling for ydelser på plejehjem).

3. møde. Torsdag den 7. oktober 2010 (D) 1. Forespørgsel nr. F 1 (Om ældres betaling for ydelser på plejehjem). Torsdag den 7. oktober 2010 (D) 1 Forespørgsel nr. F 1 (Om ældres betaling for ydelser på plejehjem). 3. møde Torsdag den 7. oktober 2010 kl. 10.00 Dagsorden 1) Indstilling fra Udvalget til Valgs Prøvelse:

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 4 Budgetprocedure for Budget 2016-2019

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 4 Budgetprocedure for Budget 2016-2019 Sag 4 Budgetprocedure for Budget 2016-2019 Vi går videre til sag nummer 4, som er budgetprocedure for budget 2016-2019. Og der skal jeg bede om indtegnede under Lotte Cederskjold, Socialdemokraterne. Værsgo.

Læs mere

105. møde. Tirsdag den 9. september 2014 (D) 1

105. møde. Tirsdag den 9. september 2014 (D) 1 Tirsdag den 9. september 2014 (D) 1 105. møde Tirsdag den 9. september 2014 kl. 9.20 Dagsorden 1) Eventuelt: 3. behandling af lovforslag nr. L 200: Forslag til lov om ændring af virksomhedsskatteloven.

Læs mere

Borgernes KlimaKatalog

Borgernes KlimaKatalog Borgernes KlimaKatalog - foreløbig udgave Borgeres bud på hvordan vi styrker klimaindsatsen i Region Sjælland Resultaterne fra Region Sjællands borgertopmøde om klima, 30. oktober 2010 Region Sjælland:

Læs mere

Bestyrelsens beretning ved Sønderjysk Landboforening generalforsamling 10. marts 2009.

Bestyrelsens beretning ved Sønderjysk Landboforening generalforsamling 10. marts 2009. Bestyrelsens beretning ved Sønderjysk Landboforening generalforsamling 10. marts 2009. Vojens, den 9. marts 2009 Indledning Ser man tilbage på året der er gået, kan man i lighed med alle de år, jeg har

Læs mere

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig.

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig. Grundlovstale Mike Legarth 5.juni 2014 165 år. Det er en gammel institution, vi fejrer i dag, og jeg bliver glad hvert år, når jeg dagen inden Grundlovsdag læser, hvad Grundloven egentlig har betydet for

Læs mere

Danmark som udviklingsland

Danmark som udviklingsland (NB! De talte ord gælder klausuleret til kl. 14.00) Danmark som udviklingsland DI s formand Jesper Møllers tale ved DI's Erhvervspolitiske Topmøde 2010 Velkommen til DI's Erhvervspolitiske Topmøde 2010!

Læs mere

18. møde. Torsdag den 13. november 2014 (D) 1

18. møde. Torsdag den 13. november 2014 (D) 1 Torsdag den 13. november 2014 (D) 1 18. møde Torsdag den 13. november 2014 kl. 10.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 8: Forespørgsel til klima-, energi- og bygningsministeren om

Læs mere

27. møde. Onsdag den 1. december 2010 (D) 1

27. møde. Onsdag den 1. december 2010 (D) 1 Onsdag den 1. december 2010 (D) 1 27. møde Onsdag den 1. december 2010 kl. 13.00 Dagsorden 1) Spørgsmål til statsministeren til umiddelbar besvarelse (spørgetime). 2) Besvarelse af oversendte spørgsmål

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder)

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder) Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015 (Det talte ord gælder) Valgkampen er nu inde i den absolut sidste fase. Om godt 20 timer går danskerne til stemmeurnerne. Det er nu, der skal tages stilling.

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

15. møde. Torsdag den 7. november 2013 (D) 1. Miljøministeren (Ida Auken):

15. møde. Torsdag den 7. november 2013 (D) 1. Miljøministeren (Ida Auken): Torsdag den 7. november 2013 (D) 1 Miljøministeren (Ida Auken): 15. møde Torsdag den 7. november 2013 kl. 10.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 8: Forespørgsel til statsministeren,

Læs mere

Borgermøde/paneldebat om etablering af vindmøllepark

Borgermøde/paneldebat om etablering af vindmøllepark Borgermøde/paneldebat om etablering af vindmøllepark Rollekort 1: NABO Du indbydes hermed til paneldebat og offentlig høring vedrørende kommunens planer om at bygge en vindmøllepark. Din Kommune har besluttet

Læs mere

Næstformamd Poul Christensens dagsrapport fra

Næstformamd Poul Christensens dagsrapport fra Næstformamd Poul Christensens dagsrapport fra Kongressens 3. møde. Søndag. Søndag starter med 3 F s kor fra Ålborg synger morgenstund. Dagens dagsorden er debat om formandens beretning fra i går en beretning

Læs mere

Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag.

Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag. Kære kongres! Kære gæster! Kære medlemmer! Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag. Jeg står her også med stor respekt og en stor ydmyghed over for ansvaret

Læs mere

Mødeleder: Ane Hansen, 1. næstformand for Landstingets Formandskab, Inuit Ataqatigiit.

Mødeleder: Ane Hansen, 1. næstformand for Landstingets Formandskab, Inuit Ataqatigiit. 11. mødedag, torsdag den 29. marts 2007, kl. 13:00. Dagsordenens punkt 2 Redegørelse for dagsordenen. (Landstingets Formandskab) Mødeleder: Ane Hansen, 1. næstformand for Landstingets Formandskab, Inuit

Læs mere

LARS LØKKE RASMUSSENS GRUNDLOVSTALE 2012 DET TALTE ORD GÆLDER

LARS LØKKE RASMUSSENS GRUNDLOVSTALE 2012 DET TALTE ORD GÆLDER LARS LØKKE RASMUSSENS GRUNDLOVSTALE 2012 DET TALTE ORD GÆLDER Jeg tror ikke, at der er nogen, der kan holde en grundlovstale her i Terndruplund uden at føle sig beæret og en smule ydmyg. Ved at tale her

Læs mere