GarudaSamtalen TEMA: - den udviklende samtale

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GarudaSamtalen TEMA: - den udviklende samtale"

Transkript

1 Årgang 5, Nummer 1 Maj 2001 GarudaSamtalen TEMA: - den udviklende samtale Dette nummer af GarudaNyt handler om udviklingssamtaler, og om hvordan man kan anvende Garudas MedarbejderProfil som element i en udviklingssamtale. Vi har bedt to brugere af MedarbejderProfilen fortælle om deres erfaringer med at bruge værktøjet til udviklingssamtaler. Tom Schougaard beskriver, hvordan MedarbejderProfilen indgår som element i et helt nyt medarbejderudviklingssystem i DiskontoBanken, og Arne Lassen fortæller om, hvordan man i Unitar har gennemført medarbejdersamtaler med udgangspunkt i MedarbejderProfilen. Desuden præsenterer vi en række af de faciliteter i MedarbejderProfilen, som man kan drage nytte af i forbindelse med en udviklingssamtale. Og vi gennemgår konceptet for, hvordan man gennemfører GarudaSamtaler - medarbejdersamtaler med udgangspunkt i en MedarbejderProfil. God fornøjelse! Lotte Christensen, Kundechef, Garuda AS Giv dine udviklingssamtaler et løft - hold GarudaSamtaler! Garuda AS Ledelse & Udvikling GarudaNyt I dette nummer: Leder: Unge medarbejderne kræver en GarudaSamtale... 2 Løn fastlægges individuelt ud fra kompetencer og efterlevelse af bankens værdigrundlag... 3 Interview med Tom Schougaard, personalekonsulent i DiskontoBanken Vi kom mere i dybden med medarbejdersamtalerne... 6 Interview med Arne Lassen, direktør i Unitar GarudaSamtalen en målrettet og udbytterig PU-samtale med udgangspunkt i en MedarbejderProfil Certificeringskurser i efteråret Debatdag om personlighedstests i det offentlige...12

2 GarudaNyt udgives 3 gange årligt af: Garuda AS Rolsø Mark Knebel Tlf.: Fax: garuda@garuda.dk EFTERLYSNING: Emner til efterårets ERFAdage Har du et emne, som du kunne tænke dig blev taget op på en af ERFAdagene i efteråret, eller har du erfaringer med værktøjerne, som du gerne dele med andre, så ring til mig på eller send en mail til loc@garuda.dk Lotte Christensen Eftertryk er tilladt med kildeangivelse Garuda udvikler og sælger samtaleværktøjer, der kan bruges ved rekruttering, personaleudvikling, teambuilding, organisationsudvikling m.m.. Garuda er Skandinaviens største udbyder af egne samtaleværktøjer, og vi har værktøjer til alle opgaver indenfor udvælgelse og udvikling af mennesker, grupper og organisationer. Garuda blev grundlagt i Danmark i Garuda har datterselskaber i Norge, Sverige, England, Frankrig, Luxembourg, Holland, Belgien og Kroatien. Formålet med Garudas værktøjer er at skabe dialog om de egenskaber, der har betydning for arbejdslivet. R Garuda AS Ledelse & Udvikling Det har gennem de sidste årtier været god latin blandt danske ledere, at gennemføre medarbejdersamtaler en gang om året. Det er dog en erkendt sandhed, at mange ledere oplever disse samtaler som en pligt, ligesom mange medarbejdere oplever det som en byrde, at skulle deltage i en medarbejdersamtale. Man har forsøgt sig med nye planer, skemaer, vurderinger osv. uden dog at opleve de helt store forbedringer. Ifølge en undersøgelse som Huset MandagMorgen offentliggjorde i januar 2001 vurderer 87% af alle adspurgte unge mellem 20 og 29 år Muligheden for personlig udvikling som det væsentligste, når de skal søge nyt job. De unge medarbejdere stiller altså krav om personlig udvikling og dermed krav om bedre medarbejdersamtaler. I Garuda har vi lanceret et koncept for medarbejdersamtaler, som vi kalder GarudaSamtalen. LEDER: Unge medarbejderne kræver en GarudaSamtale Af Gunnar Nielsen adm. direktør i Garuda AS GarudaSamtalen er en samtale, hvor der sættes fokus på medarbejderens personlige udviklingsmuligheder - med stor respekt for individets personlige værdier. Lederen får med udgangspunkt i Garudas MedarbejderProfil et værktøj til at gennemføre Garuda- Samtaler. Der sættes fokus på medarbejderens arbejdsmæssige adfærd og på medarbejderen personlige udviklingsmuligheder. Samtidig afdækker profilen de skyggesider, der kan stå i vejen for medarbejderens personlige udvikling. Endelig giver MedarbejderProfilen ledere med mod og mandshjerte mulighed for at lade medarbejderne få indblik i lederens egen profil. Dermed kan man i samarbejde afdække potentielt konfliktende adfærd i forhold til medarbejderen. JO. den unge generation skal nok kræve deres GarudaSamtale og vi glæder os til at klæde de danske ledere på til opgaven!

3 Nyt medarbejderudviklingssystem i DiskontoBanken: Løn fastlægges individuelt ud fra kompetencer og efterlevelse af bankens værdigrundlag Interview med Tom Schougaard, indtil 15. marts 2001 personalekonsulent i DiskontoBanken, nu Senior Associate i Heidrich & Struggles Af: Lotte Christensen, Kundechef i Garuda AS Der skal være et tættere samarbejde mellem lederen og den enkelte medarbejder om udvikling af medarbejderens potentialer, mener man i Diskonto- Banken. Derfor er DiskontoBanken i gang med at lave et medarbejderudviklingssystem, der integrerer værdiledelse, personlig udvikling, uddannelse og lønforhandling. Omdrejningspunktet for al medarbejderudviklingen er medarbejdernes individuelle handlingsplaner Individuel handlingsplan Omdrejningspunktet for al medarbejderudviklingen er medarbejdernes individuelle handlingsplaner, fortæller Tom Schougaard. Handlingsplanen udarbejdes og opdateres løbende af leder og medarbejder, og den skal rumme information om alle de behov og ønsker, som den enkelte medarbejder har. Tom Schougaard beskriver handlingsplanen som en psykologisk kontrakt mellem leder og medarbejder om, hvilke mål man ønsker at nå. Og man skal committe sig til at sige, hvornår der skal følges op, hvem der skal følge op, og hvordan der skal følges op. Både leder og medarbejder er forpligtede på at nå de mål, som man sammen har sat sig, fortæller Tom Schougaard. Det er i begges interesse, at målene nås. Det er i lederens interesse, at medarbejderen får udfyldt et eventuelt udviklingsgab, og medarbejderen kan med det nye lønsystem se frem til kontant belønning, hvis han eller hun udvikler sig i den ønskede retning. Fokus på ledelse Tom Schougaard er opmærksom på, at det nye medarbejderudviklingssystem stiller store krav til Diskonto- Vores udviklingssamtalesystem er et dialogbaseret værktøj, og i og med at der oven i købet kommer nogle vurderingselementer ind, der påvirker lønnen, så er det utroligt vigtigt, at man ikke bare kan føre en fornuftig dialog, men også en god dialog - og en ligeværdig dialog Bankens ledere, og man har gjort en del for at klæde lederne på til at tackle opgaven. Alle ledere skal på kursus i at tolke og give tilbagemeldinger på Garudas MedarbejderProfil og lederne får desuden uddannelse i at coache samt almen lederuddannelse. Det er vigtigt, at lederne bliver uddannet i at kunne give og tage tilbagemeldinger, siger Tom Schougaard. Vores udviklingssamtalesystem er et dialogbaseret værktøj, og i og med at der oven i købet kommer nogle vurderingselementer ind, der påvirker (fortsættes på side 4)

4 Elementer i DiskontoBankens medarbejderudviklingssystem Information til personalekonsulenten Handlingsplan Kvalitetssikret medarbejderudvikling - et system fra Finanssektorens Uddannelsescenter til vurdering af faglige kompetencer Medarbejderudviklingssamtalesystem (MUS) - vurdering af medarbejderens personlige og faglige kompetencer samt efterlevelse af bankens værdigrundlag MedarbejderProfilen - en personanalyse fra Garuda til vurdering af personlige kompetencer Hjælpeværktøjer Handlingsplanen udarbejdes i samarbejde mellem lederen og medarbejderen. Hjælpeværktøjerne inddrages til at skabe dialog om medarbejderens udviklingsmuligheder og til at opstille mål i medarbejderens handlingsplan. Via Handlingsplanen videregiver leder og medarbejder information til personalekonsulenten om, hvilke handlinger der skal gennemføres. (fortsat fra side 3) lønnen, så er det utroligt vigtigt, at man ikke bare kan føre en fornuftig dialog, men også en god dialog - og en ligeværdig dialog, fremhæver Tom Schougaard. De ledere der ikke magter den opgave - de er ikke ledere, siger han, for udvikling af medarbejdere er ikke noget man gør med vestre hånd. Sidste år blev chefleddet fjernet fra filialnettet. Filialcheferne, der primært havde beskæftiget sig med store erhvervskunder, blev samlet i en central erhvervsafdeling og souscheferne blev gjort til afdelingsledere. Og de nye ledere skal ikke have nogen kunder - de skal koncentrere sig om udvikle medarbejderne, fortæller Tom Schougaard. Personalekonsulenten skal egentlig kun være en servicefunktion, der er lederen behjælpelig med at finde frem til værktøjer og uddannelsestilbud. Personalekonsulentens rolle Udvikling af medarbejderen er i princippet et anliggende mellem den nærmeste leder og medarbejderen. Det er derfor lederen selv, der skal tage alle samtalerne, siger Tom Schougaard. Personalekonsulenten skal egentlig kun være en servicefunktion, der er lederen behjælpelig med at finde frem til værktøjer og uddannelsestilbud. Med vores udviklingssamtalesystem har vi forberedt en række delværktøjer som leder og medarbejder kan hente input fra, når de arbejder med medarbejderens udvikling. Vi er fra centralt hold ikke interesserede i at få indblik i de enkelte vurderinger og målinger af medarbejderen. Det er et anliggende mellem leder og medarbejder. Der går kun information videre om, hvilke handlinger der skal gennemføres, så man fra centralt hold kan være behjælpelig med handlingsforslag. Som personalekonsulent har det (fortsættes på side 5)

5 (fortsat fra side 4) været min vigtigste opgave at strukturere indsatserne, konkluderer Tom Schougaard. Lønsystemet En del af DiskontoBankens medarbejderudviklingssystem består i et nyt lønsystem, hvor medarbejderens løn bliver vurderet ud fra personlige og faglige kompetencer samt ud fra, i hvilken udstrækning medarbejderen efterlever bankens værdier. Vi har fokuseret meget på, at udviklingssamtalen skal være en dialog, der kører løbende, og ikke kun en samtale, som man har én gang om året. Tom Schougaard fortæller, at DiskontoBanken til det formål har udkrystalliseret sit værdigrundlag i nogle nøglebegreber. Medarbejderen går ind og vurderer sig selv i forhold til hvert nøglebegreb på en skala fra 1 til 6, og på samme måde bedømmer lederen medarbejderen, fortæller Tom Schougaard. Bagefter tager de så en dialog om resultaterne. Tom Schougaard bemærker, at vurderingssystemet til det nye lønsystem stadig er i støbeskeen. Men som modellen ser ud i dag kan hver medarbejder få en bonus på op til kr. om året for at efterleve bankens værdigrundlag. Pengene kan ikke flyttes mellem vurderingsområderne, fortæller Tom Schougaard. Man kan ikke snige sig uden om at være en god kollega. Den fagligt dygtige medarbejder får ikke fuld bonus, hvis han ikke også er en socialt engageret kollega. Udviklingssamtalen Vi har fokuseret meget på, at udviklingssamtalen skal være en dialog, der kører løbende, og ikke kun en samtale, som man har én gang om året. Når vi stadig opererer med en årlig udviklingssamtale er det egentlig mere for at sige, at én gang om året skal vi i hvert fald have samlet op og gjort status, siger Tom Schougaard. Under en udviklingssamtale i DiskontoBanken skal som minimum gennemgå følgende punkter for at få afdækket eventuelle udviklingsbehov: Medarbejderen forholder sig til sin jobfunktion gennem udsagn, der tvinger ham/hende til at tænke sin jobsituation igennem. Medarbejderen foretager en selvvurdering i forhold til det værdigrundlag og de kompetencer, som DiskontoBanken har stillet op. Medarbejderen vurderer sin afdeling på de samme værdier. Lederen vurderer medarbejderen. Medarbejderen vurderer lederen. Derudover kan der selvfølgelig ligge en masse ting i den handlingsplan, som man har med, der skal tages op til udviklingssamtalen, siger Tom Schougaard. Det kan også være, at man et par måneder forinden har gennemgået en MedarbejderProfil, og så er det sandsynligt, at man under udviklingssamtalen bruger en del krudt på at følge op på profilen. Og løbende har man så handlingsplanen til at forankre de ting, der springer ud af dialogen, konstaterer Tom Schougaard. Brug af MedarbejderProfilen DiskontoBanken har ikke gjort MedarbejderProfilen til en obligatorisk del af udviklingssamtalen. Dels er alle ledere endnu ikke uddannet i at bruge profilen, og dels kan man ikke tvinge MedarbejderProfilen igennem, siger Tom Schougaard. Vi har gjort meget ud af at sælge MedarbejderProfilen internt. Vi har informeret om, hvad profilen drejer sig om, hvordan den skal bruges og hvordan den ikke skal bruges - ikke mindst det sidste, siger Tom Schougaard. Vi har brugt meget energi på at få informeret om, at det på ingen måde er farligt, MedarbejderProfilen består Vi har brugt meget energi på at få informeret om, at det på ingen måde er farligt, MedarbejderProfilen består jo i bund og grund af, at medarbejderen fortæller om sin egen situation og om, hvordan han eller hun ser sig selv i forhold til sit job. jo i bund og grund af, at medarbejderen fortæller om sin egen situation og om, hvordan han eller hun ser sig selv i forhold til sit job. Mange medarbejdere kommer da også og siger: Det her er spændende, jeg kunne godt tænke mig at få lavet en profil. Som leder er det selvfølgelig også nærliggende, eksempelvis i forbindelse med en udviklingssamtale, at sige: Var det ikke en god ide, om vi lige kiggede på det her?. Vi vil gerne, om alle i løbet af et år til halvandet har fået udarbejdet en MedarbejderProfil. Og så vil det være naturligt, at den indgår som en fast bestanddel i en udviklingssamtale, siger Tom Schougaard. DiskontoBanken er Sydsjællands største, selvstændige pengeinstitut og i øvrigt landets ældste bank. DiskontoBanken har 220 medarbejdere fordelt på hovedkontoret i Næstved og 7 filialer i Syd-, Midt- og Østsjælland.

6 Vi kom mere i dybden med medarbejdersamtalerne Interview med Arne Lassen, direktør i Unitar Af Lotte Christensen, Kundechef, Garuda AS Unitar besluttede sidste sommer, at der skulle laves MedarbejderProfiler som optakt til medarbejdersamtaler med funktionærerne. Her et lille år efter bad vi Unitars direktør Arne Lassen fortælle om det udbytte, som Unitar hidtil har fået af arbejdet med MedarbejderProfilen. Hvorfor besluttede I jer for at bruge Garudas MedarbejderProfil til jeres medarbejdersamtaler? Vi havde kørt medarbejdersamtaler i en del år, fortæller Arne Lassen, og jeg syntes, at de var blevet lidt udvandede - lidt overfladiske det var lidt som at kysse sin søster. Jeg ønskede at få nogle af de mere bløde punkter på programmet, og dertil kunne jeg se nogle muligheder med MedarbejderProfilen. Den kunne være et godt værktøj til at komme i gang med de bløde punkter. Tidligere har jeg forberedt minemedarbejdersamtaler ved at skrive nogle af de punkter op, som jeg som leder syntes, at der skulle laves indsatser på. Det har både været fagligt - men også omkring mere personlige egenskaber. Men det er svært at komme i rigtig dialog. Det bliver kun til noget med Ja, men det er nok også rigtigt. Så prøver jeg at arbejde lidt med det. Men med MedarbejderProfilen kommer vi mere ind bag ved. Vi kommer til at tale om, hvordan personen er, hvordan personen tænker, og det bliver meget mere åbent. Hvilke områder har I fået taget hul på, som I ellers ikke var kommet ind på? Vi er nok er lidt konfliktsky og har haft svært ved at gå meget hårdt på omkring de personlige ting. Med MedarbejderProfilen har det været meget lettere at komme ind bag ved og få det sagt. Der var et par punkter, hvor vi nok var krøbet lidt udenom. Nu kom man naturligt ind på dem. Hvem har fået udbytte af arbejdet med MedarbejderProfilen? Har det været dig som leder eller medarbejderne som personer? Det er gået begge veje. Jeg har fået det, som jeg gik efter, nemlig et værktøj til at komme i dialog om de svære områder i en udviklingssamtale. Og det har givet større effektivitet fra medarbejderne. Og medarbejderne har fået en eller anden form for tryghed. At der er nogen, der interesserer sig for personen bagved. De oplever, at det bliver legaliseret at have nogle indsatsområder, hvor man skal arbejde med sig selv. Det har været en positiv oplevelse for medarbejderne. Og nogle - specielt én - har oplevet en markant ændret adfærd bagefter. Til den positive side. Vi har rent faktisk givet en lønforhøjelse på baggrund af samtalen. Reaktionen var så mærkbar, at vi gav en lønforhøjelse. Hvilken udvikling skete der med den pågældende person? Helt konkret, at personen blev meget mere aktiv i sin dagligdag. Personen holdt op med at sidde og vente på, at tingene skulle ske, og tog i stedet selv initiativ til at få sat tingene i sving, og til at få fulgt op på dem. Det har helt sikkert været samtalen, der har sat det i gang. Adfærden blev ændret fra den ene dag til den anden. (fortsættes på side 7)

7 (fortsat fra side 6) Har der været nogle uheldige bivirkninger ved at bruge MedarbejderProfilen? Nej, der er ikke kommet noget negativt ud af det. Der kunne selvfølgelig have været en, der havde lukket op for et skab, der rummede noget ubehageligt. Men jeg har svært ved at se, at der kan komme noget negativt ud af det. Det kan det kun gøre, hvis det bliver brugt forkert, som trusler eller som en usynlig fyreseddel. Bliver det brugt konstruktivt, så kan jeg ikke se, at der kan komme noget negativt ud af det. Kommer der nogen ting ud af skabet, jamen så må det da være bedre at få det behandlet, end at det ligger og ulmer. Hvordan har I rent praktisk brugt MedarbejderProfilen? Vi har gjort det på to forskellige måder, os i ledergruppen. Én gjorde dét, at han lavede en jobprofil på de medarbejdere, som han havde udviklingssamtaler med. Så kiggede de først på jobbet, og bagefter sammenlignede de det med resultatet af personprofilen. - Og fandt så heldigvis ud af, at det i det store hele passede meget godt! Måden som jeg selv gjorde det på, var at give medarbejderne en introduktion til, hvad er det hele gik ud på - for de er naturligt skeptiske overfor tests og kan undre sig over, hvad det nu skal bruges til. Derefter viste jeg min egen profil, og det tog også lidt af mystikken ud af det. Så udfyldte de deres tests parallelt med, at jeg udfyldte en spejlprofil på, hvordan jeg oplevede dem i arbejdssituationen. Først gennemgik og diskuterede vi deres egen test og bagefter lagde jeg min vurdering af dem frem. Om det var tilfældigt eller ej, ved jeg ikke, men de lignede faktisk hinanden utroligt meget. Der var forbavsende få uoverensstemmelser. For alle de fire personer, som jeg gav tilbagemeldinger, var der kun ét ud af 9 træk, der divergerede. Ellers var det stort set det samme billede. Kunne testen bruges til noget, når du allerede kendte dine medarbejdere så godt? Det var dejligt at opleve, at jeg kendte dem så godt, og de havde den samme oplevelse. De syntes, at det var lækkert at vide, at jeg som deres foresatte vidste lidt om, hvordan de reagerede. Men det var kun den ene del. Så brugte vi det samtidig til at komme i dybden med nogle af de emner, som man typisk (i hvert fald ved os) har svært ved at få taget hul på. F.eks. omkring deres evne og vilje til at gå i dybden med ting, om at få ting gjort færdig og om at opsøge opgaver i stedet for at vente på, at de kommer. Jeg kan se, hvor meget vi faktisk kom i dybden, ved at se på længden af samtalerne. Normalt skulle vi trække det i halen, for at få en medarbejdersamtale til at vare en time til fem kvarter. Nu brugte vi minimum halvanden og ofte to timer og det gik utroligt stærkt. Det føles som om det går utroligt stærkt, fordi man bliver så engageret i det. Er det ikke meget at skulle bruge 1½-2 timer pr. medarbejder? Hvis man vælger at gøre det, så skal man også afsætte tid til det. Man må hellere bruge 1½ eller 2 timer, der er udbytterige, end at bruge en time, der er mere eller mindre spildt. Så får man to timer der er konstruktive frem for én time der er destruktiv. Hvordan reagerede medarbejderne på at skulle udfylde en MedarbejderProfil? Jeg vil sige, at det spændte fra mild skræk til at de syntes, at det var spændende. Jeg har gjort meget ud af at præcisere, at der selvfølgelig ikke er nogen facitliste. Der er ikke noget, der er rigtigt og forkert. Der er nogen ting, man kan prøve at ændre, og så er der nogen ting der bare er sådan, og det skal man acceptere. Alle har jo både stærke og svage sider. Men der er allerede nogen nu, der glæder sig til næste gang, og spørger: skal vi også det næste gang? - det er der forventninger til. Det bliver spændende at se, om Unitar leverer totalløsninger indenfor butiksindretning af kæde og mærkevarebutikker. Unitar blev stiftet i Herning i Virksomheden har i dag 45 medarbejdere. der er rykket noget - og om det er de rigtige steder. Bør man have erfaring med medarbejdersamtaler, før man begynder at bruge MedarbejderProfilen? Nej, MedarbejderProfilen er så let spiselig, at den sagtens kan bruges som en start på medarbejdersamtaler. Hvis man er vant til at håndtere personale, så kan man sagtens gøre det. Men det afhænger meget af, hvem der skal gennemføre samtalerne. Den største usikkerhed, som jeg kan se ved det er, at udbyttet af samtalen er personrelateret. Det stiller krav til den, der giver tilbagemeldingen. Medarbejdersamtalen skulle gerne være en samtale mellem den foresatte og medarbejderen, men jeg kan da se, at der en nogen her i firmaet, der har svært ved at anvende det også blandt dem der har været på kursus i MedarbejderProfilen. Derfor har vi aftalt at gøre det sådan, at en af os andre godt kan gå med på en del af samtalen og sørge for at give tilbagemeldingen. Hvad skal man være opmærksom på, når man bruger Medarbejder- Profilen? Åbenhed er vigtigt, hvis man skal have succes med det her. Vi har i hele processen valgt at gøre det meget åbent. Vi startede med selv i ledergruppen at lave vores egne profiler og dem har vi lagt åbent frem, så alle kan se dem Hvis man kun bruger det til at vurdere andre, så er det dømt til at mislykkes. Man skal også kunne blotte sine egne svage sider.

8 GarudaSamtalen en målrettet og udbytterig PU-samtale med udgangspunkt i en MedarbejderProfil GarudaSamtalens* A-B-C Medarbejderen har på forhånd udfyldt en MedarbejderProfil. A. Medarbejderen udfylder en Selvvurdering. (Selvvurderingen er medarbejderens umiddelbare opfattelse af sin egen score på de 9 træk, som MedarbejderProfilen afdækker.) B. Medarbejderens profil gennemgås træk for træk og sammenholdes med selvvurderingen. Medarbejderen får indblik i sin egen profil og der åbnes op for en snak om medarbejderens måde at være på og om, hvordan medarbejderen foretrækker at arbejde i det daglige. C. Medarbejderens profil sammenlignes med jobkravsprofilen. Der åbnes op for en snak om eventuelle uoverensstemmelser mellem medarbejderens profil og jobkravsprofilen og leder og medarbejder diskuterer, hvilke udviklingstiltag der kan iværksættes i forhold til medarbejderen og i forhold til jobbet. D. Lederen viser eventuelt medarbejderen sin egen profil. Det kan afføde en god dialog om samarbejdet - om hvordan man påvirker (supplerer eller eventuelt modarbejder) hinanden i det daglige samarbejde. E. Aftale om hvilke udviklingstiltag, der skal iværksættes. Parterne aftaler, hvornår udviklingstiltagene skal iværksættes, hvem der skal sørge for at de bliver iværksat, og hvornår der skal følges op på tiltagene. * GarudaSamtalen tager udgangspunkt i de personlige kompetencer og den personlige udvikling - derudover vil det oftest være hensigtsmæssigt at inddrage skematikker til faglig vurdering m.m. Personprofil og jobprofil GarudaSamtalen er en samtale om medarbejderens kompetencer og udviklingsmuligheder i jobbet. Ved at sammenligne medarbejderens personprofil med en kravsprofil for jobbet, stiller leder og medarbejder i løbet af samtalen skarpt på medarbejderens styrker og svagheder i forhold til jobbet og udstikker klare udviklingsretninger for medarbejderen - eller for jobbet! Det behøver nemlig ikke kun at være medarbejderen, der skal udvikle sig. Det kan også være, at der er jobbet, der skal udvikles, for at man opnår en bedre udnyttelse af medarbejderens ressourcer. Softwaren hjælper dialogen MedarbejderProfilens software hjælper lederen med at holde fokus på relevante udviklingsområder og med at komme hele vejen omkring i samtalen. For hvert træk er der en positivt formuleret fortolkningstekst, der kan bruges til at afdække medarbejderens kompetencer. Desuden er der for hvert træk en beskrivelse af skyggesiden ved den pågældende score - en beskrivelse af, hvilke kompetencer der sandsynligvis nedprioriteres, når man har den givne score. Beskrivelsen af skyggesiden hjælper lederen med at komme ind på de mindre positive aspekter ved medarbejderens profil og sikrer, at leder og medarbejder i samarbejde får tegnet et reelt og brugbart billede af medarbejderens kompetencer i jobbet. Hjælp til handlingsplan Når personprofilen og jobprofilen sammenlignes giver MedarbejderProfilens software automatisk en konsekvensbeskrivelse af de uoverensstemmelser der måtte være. Desuden kommer softwaren med inspiration til en udviklingsplan - både hvad angår udvikling af medarbejderen og udvikling af jobbet. Implementering af GarudaSamtaler: 1. Øverste chefer trænes i at gennemføre GarudaSamtaler. 2. Øverste chefer gennemfører GarudaSamtaler med lederne. 3. Lederne trænes i at gennemføre GarudaSamtaler. 4. Lederne udarbejder i fællesskab med 2-3 medarbejdere fra hver jobkategori jobkravsprofiler for alle relevante jobs. 5. Jobkravsprofilerne godkendes i Samarbejdsudvalg m.m. 6. Topledelsen præsenterer GarudaSamtale-konceptet for medarbejderne. 7. Der udleveres testskemaer til alle medarbejdere. 8. Ledere gennemfører GarudaSamtaler med medarbejderne.

9 Gode Råd til lederen der skal gennemføre GarudaSamtaler: Du skal højst planlægge 2 samtaler pr. dag. Reservér mindst 2 timer pr. medarbejder. Det er vigtigt, at medarbejderne får en god præsentation af konceptet. Det er her du skaber fundamentet for en åben og engageret deltagelse fra medarbejderne. HUSK derfor: Fortæl om formålet med at gennemføre Garuda- Samtalerne. Gør tydeligt opmærksom på, at det er frivilligt at deltage i en GarudaSamtale. Informér om, hvor ofte og hvornår der skal afholdes GarudaSamtaler. Fortæl om, hvordan jobkravsprofilerne er blevet udarbejdet Og informér om, hvor ofte jobkravsprofilerne vil blive revurderet. Informér om, hvem der har adgang til dataene og hvad de vil blive brugt til. Udbyttet af en GarudaSamtale Både ledelsen og den enkelte medarbejder kan få stort udbytte af GarudaSamtaler. Udbyttet af en Garuda- Samtale med udgangspunkt i en MedarbejderProfil kan f.eks. være: Fornyelse Overblik Fornyelse af medarbejdersamtalen Overblik over medarbejdernes stærke og svage sider - bruges den enkeltes potentiale optimalt? Selvbevidsthed Bevidstheden om egne og andres ressourcer skaber forståelse og bedre samspil blandt medarbejderne Synergi Trivsel Mulighed for at supplere hinanden på styrker og svagheder det vinder alle på i længden Mennesket trives med sit arbejde dér, hvor evner og udfordringer møder hinanden Faciliteter i MedarbejderProfilen MedarbejderProfilen er ligesom Garudas øvrige samtaleværktøjer struktureret omkring Hoved-Hjerte-Ben-modellen. Modellen er enkel, og den gør det nemt at overskue og forstå hovedlinjerne i analyseresultaterne. MedarbejderProfilen kan udfyldes onscreen eller i et trykt hæfte MedarbejderProfilens 9 træk vises i en overskuelig grafik. Der kommer en fortolkning og en Skyggeside-fortolkning til hvert træk

10 Jobkravsanalyse kan foretages onscreen. For hvert træk vælger du, hvilket niveau (fra 1 til 5) opgaverne skal løses på. Softwaren giver en beskrivelse af hvilke arbejdsopgaver og hvilken ideel personlighed der knytter sig til hvert af de 5 niveauer på hvert enkelt træk. Forskellen mellem personprofil og jobkravsprofil ses tydeligt. De tykke bjælker repræsenterer personprofilen, de tynde bjælker repræsenterer jobkravsprofilen. For hvert træk kan du læse fortolkningstekster for henholdsvis personprofil og jobkravsprofil. Hvis der er store forskelle giver softwaren en konsekvensbeskrivelse af, hvilke problemer der må forventes at opstå. Desuden hjælper softwaren dig med inspiration til en handlingsplan for, hvordan personen eller jobbet kan udvikles, så der kan skabes bedre overensstemmelse mellem job og person Du kan udskrive alle de profiler, fortolkningstekster og beskrivelser, som du arbejder med i MedarbejderProfilens software. Du kan desuden udskrive dine egne tilføjelser til fortolkningstekster, handlingsplaner m.m.

11 Certificeringskurser i efteråret 2001 Krav om oplæring Garudas personlighedstests må kun benyttes af personer, der er oplært og certificeret af Garuda i at bruge værktøjerne. Oplæringen omfatter bl.a. introduktion til modellen bag værktøjerne, gennemgang af softwarens opbygning og træning i at bruge værktøjerne. GarudaProfilen og Kompetence- Profilen GarudaProfilen og Kompetence- Profilen må kun benyttes af personer, der har gennemgået og bestået et certificeringsforløb af i alt 4½ dags varighed: Certificering A (3 dage): Kurset giver en grundliggende introduktion til GarudaProfilen og KompetenceProfilen. Teorien bag værktøjerne bliver gennemgået og kursisterne bliver trænet i at give tilbagemeldinger. Certificering B (1 ½ dag): På kurset bliver kursisternes evner i tilbagemeldingssituationen vurderet og afprøvet. Kurset lægger op til en afsluttende prøve, hvor kursisterne skal vise, at de er i stand til at give en god og ansvarlig tilbagemelding. Bestået kursus afsluttes med certifikat. (Certificering A er en forudsætning for deltagelse). MedarbejderProfilen MedarbejderProfilen må kun benyttes af personer der har fået mindst 1-dags oplæring i værktøjet (certificerede brugere af GarudaProfilen/KompetenceProfilen kan dog benytte MedarbejderProfilen uden yderligere oplæring). Kurser i MedarbejderProfilen arrangeres efter aftale med den enkelte virksomhed. Certificeringskurserne i Garuda- Profilen og KompetenceProfilen afholdes på kursusejendommen ved Garudas hovedkontor i Knebel. Kurser i GarudaProfilen og KompetenceProfilen i efteråret 2001: Certificering A (3 dage) Indledende kursus - obligatorisk før man må begynde at give tilbagemeldinger på GarudaProfilen og KompetenceProfilen. Kursus i MedarbejderProfilen MedarbejderProfilen må kun benyttes af personer, der som minimum har fået 1-dags oplæring i Garudas værktøjer. Oplæring i MedarbejderProfilen foregår som 1-dags kursus i virksomheden for de personer, der skal give tilbagemeldinger på MedarbejderProfilen: 1-dags kursus i MedarbejderProfilen Pris for op til 8 pers.: kr.* Desuden kan der afholdes en opfølgningsdag: ½-dags træning i tilbagemelding Pris for op til 8 pers.: kr.* * Prisen gælder undervisningen. Eventuelle udgifter til lokaleleje, forplejning m.m. er ikke inkluderet august september oktober november december Certificering B (1½ dag) Afsluttende kursus - består man kurset, bliver man certificeret bruger af GarudaProfilen og KompetenceProfilen august september oktober/november november Priser: Certificeringskursus A (3 dage): Kr ,- Certificeringskursus B (1½ dag): Kr ,-

12 DEBATDAG Personlighedstests i det offentlige Onsdag den 23. maj, kl Radisson SAS Scandinavia Hotel i Århus Deltagergebyr: kr. 495,- (+ moms) Tilmeld dig på vedlagte tilmeldingskort eller på I den aktuelle debat om manglende udvikling og uddannelse af offentlige ledere er der kommet øget fokus på anvendelse af personlighedstests i det offentlige. Mange slår nu til lyd for, at man bør anvende personlighedstests, når man skal udvælge og udvikle ledere. I Garuda deler vi naturligvis dette synspunkt - men vi må også erkende, at en personlighedstest ikke i sig selv er nogen garanti for succes. Det er afgørende, at man anvender personlighedstesten på en god og hensigtsmæssig måde. Man må forholde sig til spørgsmålene: hvad kan man og hvad kan man ikke bruge personlighedstests til? Som et bidrag til denne diskussion inviterer vi i samarbejde med Kommunernes Personalechef-Forening til en dag med fri debat om fordele og ulemper ved at bruge personlighedstests. DEBATOPLÆG: Fordele og ulemper ved brug af personprofiler til ansættelser sammenholdt med traditionerne i kommunale ansættelser belyst ved erfaringer fra to forskellige kommuner Jess V Jacobsen, uddannelseskonsulent i Frederikshavns Kommune og Karen Marie Johansen, leder af personale- og udviklingsafdelingen i Holstebro Kommune "Angstfuld stolthed" - eller kan medarbejdere og ansøgere få et større personligt udbytte af tests. Kim Knudsen, virksomhedskonsulent i Ingeniørforeningen i Danmark Personprofiler som en integreret del af lederuddannelsen: Bypral - sådan gør vi. Stjernetydning og profilanalyse et fedt. Webkameraer og armsved. Poul Asger Olesen, chefkonsulent i Vejle Amts udviklings- og uddannelsesafdeling Nyt lederudviklingsprogram til Århus Kommune Allan Pagh, chef for Ledelsesakademiet, Århus Købmandsskole KLs værktøjer til dynamisk jobvurdering af ledere Leif Petersen, personalechef i Ribe Kommune Udvikling i den kommunale organisation med kontraktstyring og med tests til dialog og opfølgning Adm. direktør Bo Andersen, ekspeditionssekretær Curt Andersson og controller Jørgen Nielbæk fra Blaabjerg Kommune Debatdagen arrangeres i samarbejde med Kommunernes Personalechef-Forening

Se en demonstration af FokusProfilen

Se en demonstration af FokusProfilen Årgang 5, Nummer 2 December 2001 NYHED: FokusProfil på Internettet Garuda lancerer en ny international internetportal www.focusprofile.com, hvor man kan købe og downloade FokusProfiler. Portalen henvender

Læs mere

Personprofiler - et værktøj til personlig udvikling. Personlig udvikling Team udvikling Leder udviklng

Personprofiler - et værktøj til personlig udvikling. Personlig udvikling Team udvikling Leder udviklng Personprofiler - et værktøj til personlig udvikling Personlig udvikling Team udvikling Leder udviklng Kursuscentret Fakta om GARUDA: GARUDA er Skandinaviens største udbyder af egne samtaleværktøjer. Vi

Læs mere

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Hvad er MUS? En medarbejderudviklingssamtale (MUS) er en åben og ligefrem dialog mellem medarbejder og leder. For den enkelte medarbejder er det en mulighed

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Først beskriver Ninus Seistrup, SCA Packaging, sine erfaringer med MedarbejderProfilen i forbindelse med teambuilding. LEDER: Chefens evne til samtale

Først beskriver Ninus Seistrup, SCA Packaging, sine erfaringer med MedarbejderProfilen i forbindelse med teambuilding. LEDER: Chefens evne til samtale Årgang 4, Nummer 1 Februar 2000 Tema: Kompetenceudvikling Selvom det bliver mere og mere almindeligt at inddrage personprofiler i forbindelse med rekrutteringer, er det stadig de færreste danske virksomheder,

Læs mere

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV 2007 GODE RÅD OM Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS Udgivet af DANSK ERHVERV Indholdsfortegnelse Hvad er MUS? 3 Hvorfor afholde MUS? 3 Hvordan forberedes MUS-samtalen?

Læs mere

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV

GODE RÅD OM. Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS. Udgivet af DANSK ERHVERV 2007 GODE RÅD OM Medarbejder udviklingssamtaler MUS MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALER - MUS Udgivet af DANSK ERHVERV Indholdsfortegnelse Hvad er MUS? 3 Hvorfor afholde MUS? 3 Hvordan forberedes MUS-samtalen?

Læs mere

TEMA: fra timelønnede til direktion. MedarbejderProfilen måler på 9 faktorer

TEMA: fra timelønnede til direktion. MedarbejderProfilen måler på 9 faktorer Årgang 7 Nr. 1 GarudaNyt Årgang 6, Nr. 2 December Juli 2003 2002 TEMA: MedarbejderProfilen - til individuel og organisatorisk udvikling Garuda AS Samtaleværktøjer til rekruttering, teambuilding, ledelsesudvikling,

Læs mere

Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler

Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 3 1.1 Medarbejderudviklingssamtalen 3 1.2 Formål og mål med medarbejderudviklingssamtaler 4 1.3 10 gode råd 4 2. Forberedelse

Læs mere

Garuda har netop lanceret et nyt koncept,

Garuda har netop lanceret et nyt koncept, Årgang 4, Nummer 3 Oktober 2000 TEMA: Personprofiler via Internettet Garuda har netop lanceret et nyt koncept, Garuda Applicant System (GAS), der gør det muligt at udfylde Garudas PersonProfiler via Internettet.

Læs mere

Af: Gunnar Nielsen, adm. direktør i Garuda AS

Af: Gunnar Nielsen, adm. direktør i Garuda AS Årgang 8 Nr. 1 GarudaNyt Årgang Oktober 6, 2004 Nr. 2 December 2002 LEDER: Personlighed kan ikke ændres, men adfærd kan modificeres Af: Gunnar Nielsen, adm. direktør i Garuda AS Garuda AS Samtaleværktøjer

Læs mere

Vejledning til opfølgning

Vejledning til opfølgning Vejledning til opfølgning Metoder til opfølgning: HVAD KAN VEJLEDNING TIL OPFØLGNING? 2 1. AFTALER OG PÅMINDELSER I MICROSOFT OUTLOOK 3 2. SAMTALE VED GENSIDIG FEEDBACK 4 3. FÆLLES UNDERSØGELSE GENNEM

Læs mere

Ledere og Chefer 31.08.07

Ledere og Chefer 31.08.07 Ledere og Chefer 31.08.07 Information Jeg har adgang til den information, som jeg har brug for i mit arbejde. Mine lederkolleger er gode til at give information. Min chef er god til at informere. Mine

Læs mere

Program for lederkursus 2011

Program for lederkursus 2011 Program for lederkursus 2011 Tirsdag den 1. marts 2011 Onsdag den 2. marts 2011 Onsdag den 13. april 2011 Tirsdag den 24. maj 2011 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Velkomst Introduktion til DiSC personprofilen.

Læs mere

TEMA: I dette nummer af GarudaNyt præsenterer. I den nye softwareversion af MedarbejderProfilen

TEMA: I dette nummer af GarudaNyt præsenterer. I den nye softwareversion af MedarbejderProfilen Årgang 7 Nr. 2 GarudaNyt December Årgang 6, Nr. 2003 2 December 2002 TEMA: Ny version af MedarbejderProfilen Garuda AS Samtaleværktøjer til rekruttering, teambuilding, ledelsesudvikling, personaleudvikling,

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

Hvis du har brug for at vide mere, er du velkommen til at kontakte kursusleder Merete Andersen, LandboNord på tlf: 9624 1884 eller 2010 6194

Hvis du har brug for at vide mere, er du velkommen til at kontakte kursusleder Merete Andersen, LandboNord på tlf: 9624 1884 eller 2010 6194 Program for lederkursus 2009-10 På denne side finder du en samlet oversigt over modulernes indhold. På de følgende sider findes et detailprogram for hver af dagene. Hvis du har brug for at vide mere, er

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Er du klædt på til test? VPP

Er du klædt på til test? VPP Er du klædt på til test? Er du klædt på til test? 2 Indhold Bedre kendskab klæder dig på 3 Interviewet 4 Test er et hjælpeværktøj 5 Inden du testes 5 Interview-/testsituationen 6 Personvurdering over internettet

Læs mere

MUS - medarbejderudviklingssamtale

MUS - medarbejderudviklingssamtale MUS - medarbejderudviklingssamtale Navn, dato, år Forberedelse til medarbejderudviklingssamtalen MUS er et redskab til videreudvikling af medarbejderens kompetencer og værdi for arbejdspladsen. Samtalen

Læs mere

Lederens opmærksomheds-punkter her er bl.a.:

Lederens opmærksomheds-punkter her er bl.a.: Lederstøtte til MUS Her får du hjælp og guidelines til som leder at forberede dig til MUS og derved agere hensigtsmæssigt og værdiskabende i MUS. Vi tager udgangspunkt i spørgerammen fra musskema.dk, hvor

Læs mere

Aalborg Kommune. Klimamåling. Rapportspecifikationer. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Gennemførte 3962 Inviterede 4376 Svarprocent 91%

Aalborg Kommune. Klimamåling. Rapportspecifikationer. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Gennemførte 3962 Inviterede 4376 Svarprocent 91% Aalborg Kommune Klimamåling Rapportspecifikationer Gennemførte 3962 Inviterede 4376 Svarprocent 91% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema 1-4 7 Arbejdsopgaver

Læs mere

Aalborg Kommune. Klimamåling. Rapportspecifikationer. Jan Arnbjørn Gennemførte 46 Inviterede 48 Svarprocent 96%

Aalborg Kommune. Klimamåling. Rapportspecifikationer. Jan Arnbjørn Gennemførte 46 Inviterede 48 Svarprocent 96% Aalborg Kommune Klimamåling Rapportspecifikationer Gennemførte 46 Inviterede 48 Svarprocent 96% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema 1-4 7 Arbejdsopgaver Arbejdsindhold

Læs mere

Koncept for MUS-samtaler på Silkeborg Centralsygehus & Hammel Neurocenter

Koncept for MUS-samtaler på Silkeborg Centralsygehus & Hammel Neurocenter Koncept for MUS-samtaler på Silkeborg Centralsygehus & Indledning: Medarbejderudviklingssamtalen Koblingen mellem kompetenceudvikling med udgangspunkt i den generelle kompetenceprofil for SC/HN 1 - og

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

Ledelsesevaluering. Formål med afsæt i ledelsespolitik og ledelsesværdier. Inspiration til forberedelse og gennemførelse

Ledelsesevaluering. Formål med afsæt i ledelsespolitik og ledelsesværdier. Inspiration til forberedelse og gennemførelse Ledelsesevaluering Inspiration til forberedelse og gennemførelse At gennemføre en ledelsesevaluering kræver grundig forberedelse for at give et godt resultat. Her finder I inspiration og gode råd til at

Læs mere

Skabelon til MUS i Dansk Røde Kors asylafdeling

Skabelon til MUS i Dansk Røde Kors asylafdeling MUS Skabelon til MUS i Dansk Røde Kors asylafdeling Det daglige arbejde Siden sidst I skal sammen skabe et fælles billede af medarbejderens arbejdsindsats og opgaveløsning i det forgangne år. Hvordan oplever

Læs mere

Ledelsesevaluering i Høje-Taastrup Kommune. Information til leder

Ledelsesevaluering i Høje-Taastrup Kommune. Information til leder Ledelsesevaluering i Høje-Taastrup Kommune Information til leder Forord Ledelsesevaluering er dit redskab til at udvikle din ledelse. Det er et redskab, der skal give dig et overblik over, hvordan medarbejdere,

Læs mere

Certificering i brug af Motivation Factor Indicator II - målrettet til lederen. Manager ACADEMY

Certificering i brug af Motivation Factor Indicator II - målrettet til lederen. Manager ACADEMY Certificering i brug af Motivation Factor Indicator II - målrettet til lederen Manager ACADEMY Manager Kan man massemotivere medarbejdere? Svaret er nej, for motivation er en individuel størrelse. Erkendelsen

Læs mere

INTERFERE REKRUTTERING - FORDI MENNESKER ER AFGØRENDE

INTERFERE REKRUTTERING - FORDI MENNESKER ER AFGØRENDE INTERFERE REKRUTTERING - FORDI MENNESKER ER AFGØRENDE APRIL 2016 INTERFERE INTERFERE 1 Indledning Lederansættelser er enhver organisations mest kritiske valg - fordi mennesker er afgørende. Ansættelser

Læs mere

Ledelseskvaliteten kan den måles

Ledelseskvaliteten kan den måles 9. Virksomheds 5. Processer 1. Lederskab Ledelseskvaliteten kan den måles Af Jan Wittrup, Adm. Direktør og Executive Advisor Fokus på balancerede indsatser for at skabe balancerede er et eksempel på Excellent

Læs mere

Den kollegiale omsorgssamtale

Den kollegiale omsorgssamtale Af Birgitte Wärn Den kollegiale omsorgssamtale - hvordan tager man en samtale med en stressramt kollega? Jeg vidste jo egentlig godt, at han havde det skidt jeg vidste bare ikke, hvad jeg skulle gøre eller

Læs mere

Medarbejderudviklingssamtaler på Københavns Universitet

Medarbejderudviklingssamtaler på Københavns Universitet Medarbejderudviklingssamtaler på Københavns Universitet HR & Organisationsudvikling 13. marts 2008 Medarbejderudviklingssamtalen (MUS) i praksis Københavns Universitet er Danmarks største vidensvirksomhed.

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen?

Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen? Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen? Udgangspunktet for at bruge en erhvervspsykologisk test bør være, at de implicerede parter ønsker at lære noget nyt i

Læs mere

En nem og overskuelig screeningsmetode er at dele ansøgningerne op i tre kategorier:

En nem og overskuelig screeningsmetode er at dele ansøgningerne op i tre kategorier: Den gode jobsamtale De fleste husker tydeligt deres seneste jobsamtale hvem der deltog, hvor samtalen blev afholdt, og som regel også helt konkrete spørgsmål eller svar derfra. Det gør vi, fordi vi husker

Læs mere

Vejledning til MUS for Ph.d.-studerende på AU

Vejledning til MUS for Ph.d.-studerende på AU Vejledning til MUS for Ph.d.-studerende på AU MUS for ph.d.- studerende på AU Medarbejderudviklingssamtalen (MUS) er en årligt tilbagevendende udviklingssamtale mellem leder og medarbejder. MUS tager udgangspunkt

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

Inspiration til kompetenceudvikling

Inspiration til kompetenceudvikling Inspiration til kompetenceudvikling 2 Indledning...5 Trin 1 Hvor er vi og hvor skal vi hen?...7 Trin 2 Afklaring af kompetencerne i virksomheden...9 Trin 3 Formulering af et projekt...11 Trin 4 Hvorledes

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Pernille og personalepolitikken brug personalepolitikken på arbejdspladsen Debatpjece

Pernille og personalepolitikken brug personalepolitikken på arbejdspladsen Debatpjece Pernille og personalepolitikken brug personalepolitikken på arbejdspladsen Debatpjece 1 Arbejdsark og vejledning til en Pernilledebat på jeres arbejdsplads til den ansvarlige Hvis I har lyst til at starte

Læs mere

_ áxäéààx ^Ü çxü Éz _t Ät `twáxç

_ áxäéààx ^Ü çxü Éz _t Ät `twáxç Du er i centrum Competenze Care tager altid udgangspunkt i dig og din virksomheds særlige behov og kultur. Vi hjælper dig som leder, dine medarbejdere og hele virksomheden til at yde optimalt både med

Læs mere

MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALE

MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALE MEDARBEJDERUDVIKLINGSSAMTALE ODDER KOMMUNE INTRODUKTION Medarbejderudviklingssamtalen er en fremadrettet og gensidigt forpligtende samtale mellem medarbejder og den nærmeste leder om medarbejderens trivsel,

Læs mere

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk!

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset formandsuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

EASI- dit udviklingsværktøj

EASI- dit udviklingsværktøj Få afdækket trænings- og udviklingsbehov EASI- dit udviklingsværktøj Hvorfor handler mennesker ikke altid, som vi forventer? Find ud af, hvad der motiverer mennesker Spar tid på at identificere potentiale

Læs mere

LØFT TEAMET TIL NÆSTE NIVEAU Styrk jeres trivsel, engagement og produktivitet

LØFT TEAMET TIL NÆSTE NIVEAU Styrk jeres trivsel, engagement og produktivitet LØFT TEAMET TIL NÆSTE NIVEAU Styrk jeres trivsel, engagement og produktivitet Får I fuldt udbytte af teamets potentiale? Skal I genfinde retning og drivkraft efter omstruktureringer? Har I brug for at

Læs mere

... booker du dine møder

... booker du dine møder I!... booker du dine møder Kære læser... Det er vores ønske og håb at du efter at have læst og løst opgaverne i denne bog, får rigtig meget succes med at booke dine møder. Når du er klar til at få yderligere

Læs mere

Fakta om medarbejderudviklingssamtalen

Fakta om medarbejderudviklingssamtalen Fakta om medarbejderudviklingssamtalen 2 Fakta om MUS FORORD Denne lille guide om medarbejderudviklingssamtalen er en af fem foldere der tilsammen dækker en større del af HRområdet. Folderne er tænkt,

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

Forberedelsesskema UDVIKLINGSSAMTALE. til medarbejderen

Forberedelsesskema UDVIKLINGSSAMTALE. til medarbejderen Forberedelsesskema UDVIKLINGSSAMTALE 2014 til medarbejderen Leder: Medarbejder: Dato: 1 Velkommen til din udviklingssamtale I DEAS ønsker vi at have fokus på din trivsel og din udvikling både for din og

Læs mere

Kursus for Borgere med BPA

Kursus for Borgere med BPA Kursus for Borgere med BPA Kursus om Arbejdsmiljø Kursus om Ledelse, Kommunikation og Konflikthåndtering Kursus om Personalejura Kursus om Den gode ansættelsessamtale et kursus i teori og praksis Kursus

Læs mere

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Forandring fryder, når vaner du bryder. Alle har X-faktor præsentationsteknik og performance Coaching i hverdagen som kommunikationsmetode Sig, hvad du mener på den gode

Læs mere

Samtaler i udvikling. Både ledere og medarbejdere sætter pris på at selve samtalen finder sted, men ikke altid den måde, den finder sted på.

Samtaler i udvikling. Både ledere og medarbejdere sætter pris på at selve samtalen finder sted, men ikke altid den måde, den finder sted på. Samtaler i udvikling Dette er et uddrag fra bogen Samtaler i udvikling. Kapitlet giver en praktisk anvisning til samtaler med medarbejdere og teams, hvor der anvendes løsningsfokuserede spørgsmål og inspiration

Læs mere

Lønsamtalen et ledelsesværktøj

Lønsamtalen et ledelsesværktøj Lønsamtalen et ledelsesværktøj Indholdsfortegnelse 1.Introduktion 2 2. Generelt om lønsamtalen. 2 3. Løntilfredshed..2 4. Samtalens 3 faser 3 4.1 Forberedelse..3 4.1.1 Medarbejdervurdering 3 4.2 Gennemførsel.4

Læs mere

Tilfredse medarbejdere gør en forskel, også på bundlinien. - Viden skaber tilfredse medarbejdere

Tilfredse medarbejdere gør en forskel, også på bundlinien. - Viden skaber tilfredse medarbejdere Tilfredse medarbejdere gør en forskel, også på bundlinien. PERSONALEAFDELINGEN har undersøgt danske virksomheders viden om medarbejder tilfredshed 77% af de adspurgte, undersøger medarbejdernes tilfredshed

Læs mere

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S Vil du gerne selv være in house ekspert i Everything DiSC? Har du lyst til selv at være den, som giver coaching og tilbagemeldinger på DiSC, uden at skulle bruge eksterne konsulenter? Ønsker du bedre resultater

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN

KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN Trivsel på arbejdspladsen er en måling, der skal bidrage til en god og konstruktiv opfølgende dialog om jeres trivsel, samarbejde og fællesskab. Det er

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til lederen INDHOLDS- FORTEGNELSE Strukturen for samtalen: Samtalehjulet 7 Sådan får du succes med samtalen 8 Før samtalen 8 Under samtalen 9 Efter samtalen

Læs mere

Tryg base- scoringskort for ledere

Tryg base- scoringskort for ledere INSTITUTIONENS NAVN OG ADRESSE: INSTITUTIONENS LEDER: INSTRUKTØRENS NAVN: STARTDATO Tryg base- scoringskort for ledere Et værktøj til at evaluere din organisation før og efter jeres udviklingsarbejde med

Læs mere

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt Sådan du med leder arbe spredt o jdere geografi ver eller tid Skab resultater trods distancen lær teknikker til målstyring, uddelegering

Læs mere

En personlighedstest i forbindelse med en jobsøgning

En personlighedstest i forbindelse med en jobsøgning Af Anne Cathrine Schjøtt Personlighedstest: Lær dig selv at kende Personlighedstests er kommet for at blive. Derfor kan man lige så godt åbne sindet og blive gode venner med de skriftlige tests, lyder

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til lederen INDHOLDS- FORTEGNELSE Strukturen for samtalen: Samtalehjulet 7 Sådan får du succes med samtalen 8 Før samtalen 8 Under samtalen 9 Efter samtalen

Læs mere

Tilfredshed 2010/11. Sygehusapoteket. Januar Fortroligt. Region Nordjylland. Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137)

Tilfredshed 2010/11. Sygehusapoteket. Januar Fortroligt. Region Nordjylland. Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137) Tilfredshed 21/11 Region Nordjylland Januar 211 Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137) Fortroligt Indhold Indhold Introduktion Information om undersøgelsen og resultatforklaring 3 Strategi

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 19. 20. 21. maj 2015 Intensivt certificering-kursus / Max. 10 deltagere [Målgruppe] Motivation Factor Job & Education er for dig, der Arbejder med

Læs mere

udvikling af menneskelige ressourcer

udvikling af menneskelige ressourcer Coaching - og hvordan man anvender coaching i hverdagens ledelse. Konsulent, cand. mag. Dorte Cohr Lützen, Lützen Management. Coaching er et modeord inden for ledelse for tiden, mange ledere har lært at

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Samtaleskema (anklager)

Samtaleskema (anklager) Samtaleskema 1/4 Samtaleskema (anklager) Medarbejder: Leder: Dato for samtale: Samtalelederen skal som grundlag for samtalen overvære 1-2 retsmøder årligt inden for medarbejderens første fem ansættelsesår

Læs mere

Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste:

Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste: Inspiration til den gode mentor/mentee relation. Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste: 1. Mentee er hovedperson og ansvarlig for at der

Læs mere

IDA Personlig gennemslagskraft

IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft - i samarbejde med Mannaz A/S Formål Formålet med dette forløb er at udvikle og styrke din evne til at trænge igennem med overbevisning samt

Læs mere

Den vanskelige samtale

Den vanskelige samtale Den vanskelige samtale Et arbejdsmateriale til den vanskelige samtale 1 Hvorfor er samtalen vanskelig? Din selvtillid Metoden Din fantasi Manglende tro på, at tingene bliver ændret Ingen klare mål for,

Læs mere

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S Vil du gerne selv være in house ekspert i Everything DiSC Workplace? Har du lyst til selv at være den, som giver coaching og tilbagemeldinger på DiSC, uden at skulle bruge eksterne konsulenter? Ønsker

Læs mere

Velkommen ORIENTERING SPILDER VI TIDEN MED MU-SAMTALER? om ledelse I DETTE NUMMER

Velkommen ORIENTERING SPILDER VI TIDEN MED MU-SAMTALER? om ledelse I DETTE NUMMER ORIENTERING om ledelse I DETTE NUMMER - Spilder vi tiden med MU-Samtaler 1 - Giv plads til de uformelle samtaler 4 - Tillid kan give usikkerhed 5 2015-2. SPILDER VI TIDEN MED MU-SAMTALER? Undersøgelser,

Læs mere

Helene Nygaard HR- Udvikling MUS HVORFOR OG HVORDAN

Helene Nygaard HR- Udvikling MUS HVORFOR OG HVORDAN MUS HVORFOR OG HVORDAN Hvad siger 3 Parts- forhandlingerne om MUS og kompetenceudvikling? 1.Ret til medarbejderudviklingssamtale 5 Medarbejdersamtaler og udviklingsmål Stk. 1 På den enkelte arbejdsplads

Læs mere

Bilag D: Transskription af interview med kunde 3 Eric Wanscher

Bilag D: Transskription af interview med kunde 3 Eric Wanscher Bilag D: Transskription af interview med kunde 3 Eric Wanscher Han arbejder hos Deloitte, Viborg og står for at afholde kurser og andre events for medarbejderne. Ligeledes har han sit eget konsulentfirma

Læs mere

Effektundersøgelse organisation #2

Effektundersøgelse organisation #2 Effektundersøgelse organisation #2 Denne effektundersøgelse er lavet på baggrund af interviews med etikambassadørerne, samt et gruppeinterview i aktivitets og samværstilbuddene. Denne undersøgelse er ikke

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2014

Trivselsundersøgelse 2014 DKBS Trivselsundersøgelse 2014 Resultater for: Rapportspecifikationer Gennemførte 55 Inviterede 66 Svarprocent 83% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema 1-3 6

Læs mere

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget.

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Mindfulness kursus en mere mindful hverdag - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Kære læser I materialet kan du læse om kurset i Gentofte

Læs mere

OPDAGELSESMETODE: INTERVIEW

OPDAGELSESMETODE: INTERVIEW OPDAGELSESMETODE: INTERVIEW Et interview er en samtale mellem to eller flere, hvor interviewerens primære rolle er at lytte. Formålet med interviewet er at få detaljeret viden om interviewpersonerne, deres

Læs mere

Godt samarbejde - MBK A/S

Godt samarbejde - MBK A/S Samarbejde, trivsel og konflikthåndtering i teams. Vil I have fokus på jeres samarbejde, trivsel og indbyrdes kommunikation? Vil I have redskaber til at skabe et godt samarbejde? Vil I reflektere over

Læs mere

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point DEN NYE LEDER Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point DEN NYE LEDER HVAD SIGER TIDLIGERE DELTAGERE? Uddannelsen Den nye leder sikrer, at du bliver indført i de ledelsesmæssige værktøjer, der

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2013

TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN 0 BØRNE- OG UNGDOMSFORVALTNINGEN SVARPROCENT: 8% (/) 0 INDHOLD Introduktion Information om undersøgelsen 8 Indsatsområder Job og organisering, Indflydelse, Nærmeste

Læs mere

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG Overblik - tydelighed - begejstring TÆND DIT LEDERLYS kobler ledelsesredskaber og løsninger på dine konkrete udfordringer som leder gennem læring, rådgivning

Læs mere

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Indhold HVORFOR MUS?....................... 4 STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING............... 4 HVAD ER MUS?....................... 5 RAMMER FOR SAMTALEN 5 LØN

Læs mere

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING ER VIRKSOMHEDENS MEDARBEJDERE KLÆDT PÅ TIL FREMTIDEN? SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING KOMPETENCEUDVIKLING = NY

Læs mere

Opdateret Lederskab. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse. Kompetencer. Nr.

Opdateret Lederskab. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse. Kompetencer. Nr. Nr. 5 2009 Tema: Individuel kompetenceudvikling, et tigerspring. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker Det er et must, at man som leder skal arbejde med individuel kompetenceudvikling for sine medarbejdere.

Læs mere

Stresshåndtering på gruppeplan øvelsen er delt i opgave A, B, C og D

Stresshåndtering på gruppeplan øvelsen er delt i opgave A, B, C og D Stresshåndtering på gruppeplan øvelsen er delt i opgave A, B, C og D Opgave A: Det psykiske arbejdsmiljø Det psykiske arbejdsmiljø i en personalegruppe kan enten være med til at skabe eller begrænse stress,

Læs mere

DEN NYE LEDER ET LEDERUDVIKLINGSFORLØB

DEN NYE LEDER ET LEDERUDVIKLINGSFORLØB DEN NYE LEDER ET LEDERUDVIKLINGSFORLØB DEN NYE LEDER Kurset Den Nye Leder sikrer, at du bliver indført i de ledelsesmæssige værktøjer, der er nødvendige for et godt afsæt i dit lederskab. Du lærer det

Læs mere

Mannaz HR-uddannelsen

Mannaz HR-uddannelsen Mannaz HR-uddannelsen Mannaz HR-uddannelsen Grundlæggende teori og træning i HR-funktionens kerneopgaver Sæt fokus på dig og din HR-rolle På denne HR-uddannelse får du et intensivt træningsforløb, hvor

Læs mere

Mannaz HR-uddannelsen

Mannaz HR-uddannelsen Mannaz HR-uddannelsen Grundlæggende teori og træning i HR-funktionens kerneopgaver Sæt fokus på dig og din HRrolle På denne HR-uddannelse får du et intensivt træningsforløb, hvor du bliver stillet over

Læs mere

DEN NYE LEDER ET LEDERUDVIKLINGSFORLØB MED MULIGHED FOR ECTS-POINT

DEN NYE LEDER ET LEDERUDVIKLINGSFORLØB MED MULIGHED FOR ECTS-POINT DEN NYE LEDER ET LEDERUDVIKLINGSFORLØB MED MULIGHED FOR ECTS-POINT DEN NYE LEDER Kurset Den nye leder sikrer, at du bliver indført i de ledelsesmæssige værktøjer, der er nødvendige for et godt afsæt i

Læs mere

Fælles personalepolitik om kompetenceudvikling

Fælles personalepolitik om kompetenceudvikling Fælles personalepolitik om kompetenceudvikling 2 Alsidig og vedvarende kompetenceudvikling er vigtig for alle og kræver opmærksomhed hele tiden fordi arbejdsopgaverne i kommunen kræver dygtige medarbejdere

Læs mere

Når du har været ansat i minimum fire måneder, kan du deltage på vores populære salgskursus.

Når du har været ansat i minimum fire måneder, kan du deltage på vores populære salgskursus. 1 HARRY FILM Hos Elgiganten har du alle tiders mulighed for at forme din egen karriere og du vil i din tid hos os, blive udfordret på både personlige og faglige kompetencer. Du er lige nu i gang med CAT

Læs mere

KONSULENTFIRMAET IVAN BACH

KONSULENTFIRMAET IVAN BACH VELKOMMEN TIL KONSULENTFIRMAET IVAN BACH RESULTAT INDSATS - KOMPETENCE 1 Idegrundlaget for Konsulentfirmaet Ivan Bach: Konsulentfirmaet Ivan Bach henvender sig til mindre - og mellemstore handels- og produktionsvirksomheder

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2013

TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN 0 SOCIALFORVALTNINGEN SVARPROCENT: 9% (8/99) 0 INDHOLD Introduktion Information om undersøgelsen 8 Indsatsområder Job og organisering, Indflydelse, Nærmeste leder,

Læs mere

--> Året der gik --> Opgaver og udvikling --> Trivsel og samarbejde -->

--> Året der gik --> Opgaver og udvikling --> Trivsel og samarbejde --> Hvad er MUS? En systematisk, periodisk, planlagt og velforberedt dialog mellem en medarbejder og den leder, som medarbejderen refererer til MUS er en samtale om mål og muligheder Formålet er at medarbejderens

Læs mere

TEMA: - lederens samtaleværktøj. I dette nummer:

TEMA: - lederens samtaleværktøj. I dette nummer: GarudaNyt Årgang 6, Nr. 2 December 2002 TEMA: FokusProfilen - lederens samtaleværktøj Garuda AS - Samtaleværktøjer til rekruttering, teambuilding, ledelsesudvikling, personaleudvikling, organisationsudvikling

Læs mere

TRIVSELSRAPPORT 2014. Århus Købmandsskole. Nøgletalsanalyse af elevernes vurderinger på EUD Grundforløb

TRIVSELSRAPPORT 2014. Århus Købmandsskole. Nøgletalsanalyse af elevernes vurderinger på EUD Grundforløb TRIVSELSRAPPORT 2014 Århus Købmandsskole Nøgletalsanalyse af elevernes vurderinger på EUD Grundforløb Indhold: Overordnet resultat overfor landsgennemsnittet...3 To læsetips...4 Udvikling i forhold til

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til medarbejderen 2 Styrkebaserede udviklingssamtaler vejledning til medarbejderen INTRODUKTION Den styrkebaserede udviklingssamtale er en årlig, fortrolig

Læs mere