Uddrag af udkast til: Masterplan for Digitalisering af Social- og Sundhedsområdet i Ballerup Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddrag af udkast til: Masterplan for Digitalisering af Social- og Sundhedsområdet i Ballerup Kommune"

Transkript

1 Devoteam A/S Lyngbyvej 2 DK-2100 Copenhagen Denmark Tel info.dk@devoteam.com februar 2015 Uddrag af udkast til: Masterplan for Digitalisering af Social- og Sundhedsområdet i Ballerup Kommune Baggrund og formål Ballerup kommune ønsker at sætte en række initiativer i gang under overskriften digitalisering og arbejdsgange på social og sundhedsområdet. Der er et stort potentiale ved, at digitaliseringen og arbejdsprocesserne på social- og sundhedsområdet i højere grad ses i en sammenhæng og planlægges og udføres efter en samlet plan. Samtidig er der i Ballerup Kommunens omverden en række skal-initiativer, som får betydning for indsatsen i de kommende år - fx det fælles medicinkort, voksenudredningsmetode på socialområdet, Socialtilsyn, Fælles Sprog III, Sundhedsjournal, telemedicin, velfærdsteknologi mv. Rammerne for digitaliseringsindsatsen er beskrevet i følgende nationale strategier: Den Fælleskommunale Digitaliseringsstrategi Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi Strategi for digital velfærd National Strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet Kommunernes strategi for telesundhed, 2013 Ballerup Kommune har desuden i Rammepapir Sundheds-IT og digitalisering på Socialog Sundhedsområdet i Ballerup Kommune beskrevet følgende målsætninger for arbejdet med Sundheds-IT og digitalisering: Borger som ressource: Hvor digitalisering skal medvirke til borgerens egne digitale kompetencer inddrages eller styrkes, således at borgeren bliver en mere aktiv medspiller og bedre kan udnytte egne funktionsevner i den praktiske hverdag. Borgeroplevet kvalitet: Hvor digitalisering skal fremme sammenhængende velfærd og forbedre den borgeroplevede kvalitet i opgaveløsningen. #47785-v2-[Note Dansk] VAT N DK PBS: Bank: Danske Bank, Branch N 4260, Account N IBAN: DK CVR N

2 2/8 Faglig kvalitet: Hvor digitalisering skal understøtte medarbejdernes opgaver og funktioner, så den faglige kvalitet forbedres og medarbejderne oplever forbedret arbejdsmiljø og meningsfulde arbejdsgange. Effektiv ressourceanvendelse: Hvor digitalisering skal sikre en effektiv anvendelse af ressourcerne i opgaveløsningen og realisering af potentielle effektiviseringsgevinster. For at realisere dels de nationale strategier og dels Rammepapir for Sundheds-IT og digitalisering ønsker Ballerup Kommune en samlet plan en såkaldt Masterplan som beskriver, hvilke prioriterede projekter, som skal udføres i de kommende fire år og i hvilken rækkefølge, for at understøtte den ønskede udvikling. Proces for Masterplan Masterplanen er fremkommet via en proces, på social- og sundhedsområdet i Ballerup Kommune, som har involveret medarbejdere og ledere, der har repræsenteret alle dele af organisationen og hermed har dækket forskellige oplevelser, behov og ønsker til digitalisering. Processen er illustreret i nedenstående figur 1. Figur 1: Proces for udvikling af Masterplan i Ballerup Kommune Indledningsvis er der gennemført en større dataindsamling i form af ca. 20 interview med fra 2-3 og op til 6-7 personer. Der er ligeledes gennemført observationer på udvalgte processer i hjemmepleje og på socialområdet. Herudover er der gennemført to workshops, som hver har samlet ca. 50 personer bredt fra social- og sundhedsområdet. En stor del deltog i begge workshops. På den første workshop blev resultatet af interviewrunde og observationer fremlagt og valideret, mens der på den anden workshop blev arbejdet med Masterplanens konkrete projektforslag og deres placering i Masterplanen. Endelig er der gennemført møder med ledergruppen på social- og sundhedsområdet for at drøfte prioriteringer og Masterplanens endelige udformning. I marts 2015 præsenteres Masterplanen og dens mange digitaliseringsspor som en slags kick-off for indbudte ledere og medarbejdere i social- og sundhedsområdet.

3 3/8 Udpegning af Masterplanens indsatsområder Resultatet af interviewrunde og observationer er problemtemaerne, som er listet nedenfor. Bemærk, at der i forbindelse med interview og observationer har været fokus på at opsamle problemer og ikke på at opsamle de forhold, som fungerer godt. Problemtemaer, som indgår i Masterplanens projekter og prioriteringer KMD Care (EOJ) opleves tungt og stort og er ikke implementeret i bund. Konsekvensen er, at det ikke anvendes ens og at kommunen ikke opnår fordelene ved ens og effektive arbejdsgange og dokumentationspraksis. Den mest modne praksis for Care anvendelse har man i visitationen, mens der er et betydeligt potentiale for et løft i udfører enhederne. I forlængelse af ovenstående er der et særligt tema omkring faglig dokumentation på sundhedsområdet. Ser man på udførende hjemmepleje og hjemmesygepleje er praksis i dag forskellig for så vidt angår, om man dokumenterer i indsatsområder, i journalen eller i advis. Konsekvenser er dels at man mangler overblik og oplever, at man ikke får læst al dokumentationen, og dels at det tager længere tid end nødvendigt at skaffe sig overblik. KMD EKJ kan ikke håndtere ledelsesinformation og effekt-opfølgninger og fungerer utilstrækkeligt som fagligt dokumentationssystem på socialområdet. Medicinprocessen, på både social- og sundhedsområdet, understøttes af et miks af digitaliserede og manuelle arbejdsgange, dvs. systemet er ikke enstrenget, som embedslægetilsynet kræver. It-tilgængelighed er en barriere for effektivitet og medfører risiko for fejl. Der er her tale om, at der opleves lange svartider og driftsustabilitet på fagsystemer og at man ikke oplever, at der er tilstrækkelig dækning af it-udstyr, således at man nogen gange må stå i kø for at lave sine opslag og registreringer. IT-udstyr er forskelligt fordelt i kommunen, således at nogle enheder har tilstrækkeligt udstyr, mens andre mangler. Der er potentiale for mere borgerinvolvering og dokumentation hos borger, især hvis dette kan understøttes af it-udstyr på borgerens stue i boliger på sundhedsområdet og bosteder på socialområdet. Arbejdsdeling mellem it-systemer er uklar og der mangler overblik over systemernes rolle. Her er der et særligt forhold vedrørende V-drevet, som anvendes til dokumentation, som ikke er CPR relateret. V-drevet opleves vanskeligt at navigere i, og der sættes spørgsmålstegn ved det hensigtsmæssige i, at V-drevet er helt åbent, og at man kan komme til at flytte andre enheders mapper og data.

4 4/8 For myndighedsfunktioner opleves uhensigtsmæssigt dobbeltarbejde ved sagsoprettelse i forbindelse med anvendelse af både SBSYS og fagsystemer (EOJ/EKJ). Visse steder opleves også trippel registreringer. Ligeledes er Voksen Udrednings Metoden (VUM) ikke en integreret del af visitationens arbejdsmåde og dokumentation på socialområdet. It-kompetenceopbygning sker ikke tilstrækkeligt systematisk og efterspørges i betydelig grad af medarbejderne Ovenstående problemtemaer danner sammen med de nationale strategier udgangspunkt for Masterplanens prioriteringer inden for følgende fem hovedområder: Fagsystemer EOJ/EKJ (herunder arbejdsgange og dokumentationspraksis) IT-kompetenceopbygning Borgerinvolvering og velfærd Sammenhæng mellem It-systemer (fagsystemer, SBSYS, V-drev, etc.) Drift og IT-udstyr Masterplanen Masterplanen er afbildet i figur 2 med en illustration, som også kaldes et transformationsdiagram og illustrerer, hvordan Ballerup Kommune via projekter inden for de fem nævnte hovedområder i løbet af 4-6 år realiserer visionen for digitalisering og arbejdsgange på social- og sundhedsområdet. Den afbildede tidsramme er , men det forventes, at nogle projekter vil realiseres senere. Tidsrammen skal løbende tilpasses nationale krav og kommunens projektkapacitet.

5 5/8 Figur 2: Masterplan for digitalisering af social- og sundhedsområdet i Ballerup Kommune Masterplanen skal læses således, at man fra venstre mod højre og også nedefra og op kan følge et projekt hovedområde hen over tidsperioden Man kan ligeledes følge en tidsperiode ved at følge et cirkeludsnit og her se, hvilke projekter, fordelt på alle hovedområder, som ligger inden for denne periode. Projekterne har en farvemarkering, hvor gule cirkler er defineret som quick-win projekter, dvs. projekter, hvor man med en begrænset indsats forventer at kunne få en gevinst med betydning for forretningen, inden for en kortere tidshorisont. De røde er obligatoriske projekter, fx defineret i økonomiaftale med staten, og de blå er alle andre projekter. De små stiplede cirkler, som ses i borgerinvolvering og velfærd, markerer, at der er tale om afprøvningsprojekter, som endnu ikke er navngivet. Herudover er der en større stiplet cirkel markering rundt om de projekter, som vurderes at være de største målt i ressourceindsats for Ballerup Kommune. I det efterfølgende beskrives Masterplanens udviklingsprojekter. Fagsystemer EOJ/EKJ Hovedstrømmen af projekter ligger i den midterste bane Fagsystemer EOJ/EKJ. Her ligger der en række projekter hen over de næste 3-4 år. Der indledes i det efterfølgende med EOJ og sundhedsområdet, og herefter EKJ og socialområdet. En væsentlig trædesten på sundhedsområdet er, at det obligatoriske Fælles Medicinkort (FMK) (projekt 1.3) skal implementeres medio Det ligeledes obligatoriske Fælles Sprog III (FS III) er annonceret til 2017 og herefter følger kommunernes realisering af borgernes adgang til Sundhedsjournal. Denne række projekter bliver styrende for implementering af den samlede vision på sundhedsområdet, idet FMK implementeringen skal gennemføres i det nuværende Care EOJ system, mens det vil være hensigtsmæssigt, at dette har været konkurrenceudsat inden FS III skal implementeres, dvs. det nye EOJ system (som også kan være en FS III version af det nuværende Care) vil være et system, som anvender Fælles Sprog III. Erfaringsmæssigt skal konkurrenceudsættelsen af EOJ systemet (projekt 1.5) gå i gang minimum et år inden, at man ønsker at systemet skal være ibrugtaget, dvs. kommunen bør igangsætte anskaffelse senest slut 2016 og har måske behov for at lave kravopgørelse og se de eksisterende systemer på markedet, inden dette tidspunkt. Tidspunktet for konkurrenceudsættelse af EOJ system skal vurderes igen flere gange hen imod 2016/2017 og ses i lyset af tidsplan for Fælles Sprog III, for EOJ markedets udvikling og for kommunens behov for EOJ funktionalitet. Inden konkurrenceudsættelse af EOJ systemet og parallelt med implementeringen af Fælles Medicinkort kan kommunen forbedre anvendelsen af det nuværende system. Der er peget på to projekter, hhv. 1.1 Quick-win projekt om begrænsning og præcisering af advis anvendelse i hjemmepleje og hjemmesygepleje samt 1.4 Fælles dokumentationspraksis på

6 6/8 sundhedsområdet. Det skal defineres, hvad der medtages under dette projekt, dvs. hvor hhv. bredt det går ud og dækker alle faggrupper og hvor dybt det anviser meget specifikke måder at dokumentere. Der skal her også tænkes på, hvad det giver mening, at definere i det nuværende system og før Fælles Sprog III. Det anbefales, at der er en kerne i dette dokumentationsprojekt, som vedrører anvendelse af indsatsområder og journaloptegnelser, idet dette i dag giver anledning til manglende overblik, som igen har tids- og kvalitetsmæssige konsekvenser. I sammenhæng med advis-projektet 1.1 vil dette samlet set give et godt grundlag for en grundlæggende praksis, som kan anvendes de kommende år og også kan anvendes i et nyt EOJ system. Mens EOJ systemet grundlæggende er formålstjenligt og kan bruges i arbejdsgangene på sundhedsområdet, men har problemer i relation til ensartet anvendelse, er problemerne med EKJ systemet større. EKJ systemet er ikke bygget til at varetage dokumentationen på socialområdet og kan ikke håndtere opfølgning på indsatser. Herudover er der ikke en ensartet praksis for dokumentation og der dokumenteres kun begrænset eller slet ikke efter Voksen Udrednings Metoden (VUM). På socialområdet er der derfor et andet ønske om hast i relation til udskiftning af systemet. Samtidig skal EKJ systemet konkurrenceudsættes, således at der er indgået en aftale om nyt it system til socialområdet i Anskaffelse af nyt it-system til socialområdet indledes med en behovsafdækning på socialområdet, herunder behovet i relation til henholdsvis afregning, socialfaglig dokumentation, opfølgning og ledelsesinformation. I forlængelse af behovsafklaringen vil det være naturligt at gennemføre en teknisk afklaring, hvor markedet undersøges. Herefter gennemføres en anskaffelse af nyt it-system på socialområdet og en efterfølgende implementering af systemet. Dette er beskrevet i projekt 1.2a. Parallelt med anskaffelse af ny it-understøttelse på socialområdet bør man arbejde med faglig optimering af socialfaglig dokumentationspraksis, således, at man har dette på plads til implementeringen af nyt it-system (projekt 1.2b) og herefter vil det indgå i den organisatoriske implementering af det nye it-system. Borgerinvolvering og velfærd Fagsystemer EOJ/EKJ suppleres tæt af Borgerinvolvering og velfærd. Digitale initiativer til borgerinvolvering samt anvendelse af velfærdsteknologi samt telemedicinske løsninger er præget af afprøvninger og vil i de kommende år skulle integreres og ses i sammenhæng med EOJ/EKJ løsninger. Det er derfor helt centralt at sætte afprøvning af disse løsninger i system og evaluere systematisk på udbytte samt vurdere om løsningerne skal sættes bredere i drift i kommunen. Initiativ 2.1 handler om at sætte velfærdsinitiativer og borgerinvolvering i system, herunder at definere processen for at sætte initiativer i gang, organisering, trin i afprøvningen og proces for evaluering. Herefter følger en række konkrete afprøvninger, markeret med cirkler med stiplede linjer i figur 2, ligesom det med stiplede pile er

7 7/8 markeret, at de forskellige afprøvninger i forbindelse med evalueringen skal ses i sammenhæng med EOJ/EKJ løsningerne. It-kompetenceudvikling Fagsystemer EOJ/EKJ suppleres også tæt af it-kompetenceudvikling, som både vedrører basis it-kompetencer samt kompetencer inden for fagsystemerne. For fagsystemerne er der især et behov i relation til Care EOJ systemet, ligesom koblingen imellem systemet, arbejdsgange og dokumentationspraksis er et tema, som skal rummes af kompetenceudviklingen. For socialområdet er det et tema, at der ikke dokumenteres efter VUM, og det skal vurderes, hvad der vedrører utilstrækkelig it-understøttelse, hvad der vedrører arbejdsgange og hvad der evt. vedrører kompetencer. Der er behov for at kortlægge kompetencebehovet, jf. initiativ 3.1, mens kompetenceløftet sker i initiativ 3.2 i løbet af et par år og i sammenhæng med nye EOJ/EKJ løsninger og fælles dokumentationspraksis. Sammenhæng imellem it-systemer Initiativ 4.1 Quick Win: V-drev skal afgrænses, således at det kan håndteres som et Quick Win. Initiativ 4.2 er en analyse, som tager fat i sammenhængen mellem de forskellige itsystemer, herunder SBSYS, V-drev og fagsystemer EOJ/EKJ, især med fokus på visitationens arbejdsgange. Driftsstabilitet og it-udstyr Afslutningsvis omkranses de beskrevne initiativer af et aktivitetsspor vedrørende driftsstabilitet og it-udstyr. Initiativer 5.1 Quick win: Print og 5.2 Analyse af svartider og driftsstabilitet er opgaver, som skal udføres af IT-forsyningen, med Support og Udvikling som rekvirent og sparringspartner. Igangværende projekter Nedenstående figur 3 indeholder en række projekter afbildet med grøn farve. Illustrationen følger Masterplanens rammer og indeholder igangværende projekter, som skal koordineres og ses i sammenhæng med Masterplanens nye projekter. I projektbeskrivelserne er dette angivet som afhængigheder. Det forventes i praksis, at nogle igangværende projekter vil foregå uafhængigt af Masterplanens projekter, mens andre igangværende projekter vil blive lagt sammen med projekter i Masterplanen. I figuren har alle de igangværende projekter samme størrelsesmarkering, men i praksis er de af forskellig størrelse. Alle projekter er placeret i første og andet kvartal i 2015 og pilene signalere, at projekterne kan have en længere tidshorisont.

8 8/8 Figur 3: Igangværende projekter (ikke udtømmende) i Ballerup Kommune, med relation Masterplanens projekter om digitalisering og arbejdsgange på social- og sundhedsområdet

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

2.4 Initiativbeskrivelse

2.4 Initiativbeskrivelse KL Danske Regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Social- og Integrationsministeriet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Finansministeriet 2.4 Initiativbeskrivelse Fuldt digitaliseret kommunikation

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

NOTAT. Velfærdsteknologi

NOTAT. Velfærdsteknologi NOTAT Velfærdsteknologi KL har taget initiativ til Center for Velfærdsteknologi, da det er et centralt indsatsområde for kommunerne. Det fælleskommunale velfærdsteknologiske program har følgende afsæt:

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Analyse af anvendelse og udbredelse af FMK på bosteder og misbrugsområdet

Analyse af anvendelse og udbredelse af FMK på bosteder og misbrugsområdet Analyse af anvendelse og udbredelse af FMK på bosteder og misbrugsområdet Afrapportering af spørgeskemaundersøgelse og anbefalinger 9. januar 2017 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Resumé 3 Baggrund

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND I Hjørring Kommune vil vi

Læs mere

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund Programbeskrivelse 2.1 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 1. Formål og baggrund Formål Programmet skal sikre en strategisk udvikling af det velfærdsteknologiske område ved at opsamle viden, koordinere

Læs mere

Økonomiudvalget godkendte på mødet den 17. marts 2015 Digitaliseringsstrategi

Økonomiudvalget godkendte på mødet den 17. marts 2015 Digitaliseringsstrategi Notat Vedrørende: Opfølgning pr. 2016 på Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Sagsnavn: Opfølgning på Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Sagsnummer: 85.13.00-G01-1-16 Skrevet af: Bent Højlund E-mail: bh@randers.dk

Læs mere

Program for velfærdsteknologi

Program for velfærdsteknologi Program for velfærdsteknologi 2017-2020 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 Side 1 af 8 1. Organisering Stamdata Programnummer 9.3 Go-sag http://go.kl.dk/cases/sag47/sag-2015-05449/default.aspx Nr.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.1: Obligatorisk digital service KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter Den digit@le Digitaliseringsstrategi Vejle 2011-2015 Sprogcenter Ungdomsskolen CSV Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Mission... 2 3. Vision... 2 4. Fokusområder... 2 4.1 Helhed... 2 4.2 Udvikling...

Læs mere

UDKAST Rammepapir. Sundheds-IT og digitalisering på social- og sundhedsområdet

UDKAST Rammepapir. Sundheds-IT og digitalisering på social- og sundhedsområdet SOCIAL OG SUNDHED Sagsid: 83.00.00-A00-1-14 UDKAST Rammepapir Sundheds-IT og digitalisering på social- og sundhedsområdet i Ballerup Kommune Indhold 1. Baggrund... 1 1.1 Formål og indhold... 1 1.2 Afgrænsning

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

BORGERNE SKAL VIDEST MULIGT MESTRE EGET LIV

BORGERNE SKAL VIDEST MULIGT MESTRE EGET LIV SESSION FÆLLESKOMMUNALE INITIATIVER BORGERNE SKAL VIDEST MULIGT MESTRE EGET LIV Den 7. december 2015 SESSION FÆLLESKOMMUNALE INITIATIVER Agenda 1. Kort om mål og indsatser på social og sundhedsområdet

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Godkendt i xx den xx.xx.2010 Digitalisering i Viborg Kommune skal understøtte en helhedsorienteret og effektiv service over for borgere og virksomheder effektivisere de kommunale

Læs mere

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2013-2017 Aarhus Kommune November 2013 Indhold Formål...3 Visionen...3 Tværgående mål...3 A. Digitalisering... 3 B. Organisering... 4 C. Dokumentation og ledelsesinformation...

Læs mere

Behov for større sammenhæng og fælles sprog om borgerens tilstand på tværs af myndigheder, udfører og aktører inden for socialområdet

Behov for større sammenhæng og fælles sprog om borgerens tilstand på tværs af myndigheder, udfører og aktører inden for socialområdet Projektbeskrivelse 2.2 Sammenhæng og viden om effekt på socialområdet 1. Formål og baggrund Kommunerne har i de senere år styrket kvaliteten i det socialfaglige arbejde gennem udvikling og implementering

Læs mere

Sammenfattende notat: Input fra den afholdte temadag om voksenudredningsmetoden (VUM)

Sammenfattende notat: Input fra den afholdte temadag om voksenudredningsmetoden (VUM) Sekretariat for rammeaftaler, august 2014 Sammenfattende notat: Input fra den afholdte temadag om voksenudredningsmetoden (VUM) Resumé: På baggrund af temadagens drøftelser og kommunernes besvarelse af

Læs mere

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge R E SULTATKONTRAKT DUBU digitalisering af udsatte børn og unge Projekt 3.6 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Fra den 19. december 2011 har første fase af DUBU kunne tages

Læs mere

22 initiativer i Digitalisering med effekt - national strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet 2013-2017

22 initiativer i Digitalisering med effekt - national strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet 2013-2017 14. juni 2013 22 initiativer i Digitalisering med effekt - national strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet 2013-2017 Regeringen, KL og Danske Regioner er enige om en ny digitaliseringsstrategi

Læs mere

Det overordnede formål med indsatsområdet sundheds-it og digitale arbejdsgange er:

Det overordnede formål med indsatsområdet sundheds-it og digitale arbejdsgange er: Version 1: er kommenteret på gruppen. Version 2 er drøftet i gruppen samt sendt til orientering i DAS. Version 3 er i høring sommeren 2014 og drøftes på augustmødet i gruppen. (Dette er version 3) Indsatsområde:

Læs mere

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune v. 1.0 22032017 Godkendt i Økonomiudvalget Dette dokument beskriver Brønderslev kommunes 5 overordnede digitaliseringsprincipper: 1.

Læs mere

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg Handleplan Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag Sundhed og Omsorg Ringkøbing Skjern Kommune December 2017 Indledning Som led i Analyse af velfærdsteknologi og digitalisering er der udarbejdet

Læs mere

Nyt kapitel Digitalisering og velfærdsteknologi

Nyt kapitel Digitalisering og velfærdsteknologi Nyt kapitel Digitalisering og velfærdsteknologi Som led i realiseringen af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi er der enighed om det videre arbejde med en række konkrete digitaliseringsinitiativer.

Læs mere

Bilag 1 til indsatsområde for Sundheds-it og Digitale Arbejdsgange for Sundhedsaftale 3.0

Bilag 1 til indsatsområde for Sundheds-it og Digitale Arbejdsgange for Sundhedsaftale 3.0 Notat Bilag 1 til indsatsområde for Sundheds-it og Digitale Arbejdsgange for Sundhedsaftale 3.0 Dato: 3. februar 2014 Initialer: mkr Koncern IT Alleen 15 4180 Sorø Mobil: 40 74 75 86 E-post: mkr@regionsjaelland.dk

Læs mere

Bilag 6 - Kortlægning af udvalgte initiativer og analyser

Bilag 6 - Kortlægning af udvalgte initiativer og analyser Bilag 6 - Kortlægning af udvalgte initiativer og analyser Sekretariatet for arkitekturrådet har i forbindelse med foranalysen af hvordan rammearkitekturen kan bidrage til fælleskommunale standarder for

Læs mere

DREJEBOG FOR FAGLIGE KVALITETSOPLYSNINGER (FKO) PÅ BØRNEOMRÅDET (ICS)

DREJEBOG FOR FAGLIGE KVALITETSOPLYSNINGER (FKO) PÅ BØRNEOMRÅDET (ICS) DREJEBOG FOR FAGLIGE KVALITETSOPLYSNINGER (FKO) PÅ BØRNEOMRÅDET (ICS) Arbejdet med borgerens individuelle plan i Bosted Version 1.0 16. august 2015 1 1.0 Indledning FKO er et dokumentationsredskab til

Læs mere

DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI

DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI SKANDERBORG KOMMUNE 2017-2020 Strategiens formål og baggrund Med Digitaliserings- og IT-strategien skal borgere, virksomheder og medarbejdere i Skanderborg Kommune opleve

Læs mere

Den digitale vej til innovation og værdiskabelse

Den digitale vej til innovation og værdiskabelse Den digitale vej til innovation og værdiskabelse INDHOLD Indledning... 2 Tema 1: Digitaliseringsprojekter der skaber værdi... 3 Tema 2: Den datadrevne kommune... 4 Tema 3: Implementering i bund... 5 Tema

Læs mere

Evaluering af elektroniske vendesystemer. Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi

Evaluering af elektroniske vendesystemer. Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi Evaluering af elektroniske vendesystemer Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi Disposition Velfærdsteknologi i Aabenraa Kommune Strategi for digital

Læs mere

Viden til tiden. om patienten er til stede, når der er brug for dem. INDSATSOMRÅDE 2

Viden til tiden. om patienten er til stede, når der er brug for dem. INDSATSOMRÅDE 2 INDSATSOMRÅDE 2 Viden til tiden Bedre sammenhæng i patientforløb er en vigtig fælles målsætning, som KL, Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet på flere fronter samarbejder om. Parterne har med

Læs mere

Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk

Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk 1 Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk Fremtidens sundheds-it Lægeforeningens forslag Lægeforeningen 3 Det danske sundhedsvæsen har brug for it-systemer,

Læs mere

MedCom 10 temadag, Nyborg 14. marts 2016 v/ Kirstine Bergholdt Bjerre, KL

MedCom 10 temadag, Nyborg 14. marts 2016 v/ Kirstine Bergholdt Bjerre, KL MedCom 10 temadag, Nyborg 14. marts 2016 v/ Kirstine Bergholdt Bjerre, KL FSIII ramme og formål En ny fælleskommunal metode for dokumentation og udveksling af data på socialog sundhedsområdet. Formålet

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

FLIS-projektets mål og prioritering

FLIS-projektets mål og prioritering FLIS-projektets mål og prioritering Den 5. december 2018 fastlagde FLIS styregruppen 10 projektmål for FLIS-projektet. Målene bygger på FLIS strategien fra 2015, input fra FLIS følgegruppen og den løbende

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Analyse af anvendelse og udbredelse af FMK på bosteder og misbrugsområdet. E-sundhedsobservatoriet 12. oktober 2016

Analyse af anvendelse og udbredelse af FMK på bosteder og misbrugsområdet. E-sundhedsobservatoriet 12. oktober 2016 Analyse af anvendelse og udbredelse af FMK på bosteder og misbrugsområdet E-sundhedsobservatoriet 12. oktober 2016 Indhold Analyse af FMK på bosteder og misbrugsområdet 1. Baggrund, formål og status 2.

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Faglige kvalitetsoplysninger (FKO) på det voksenspecialiserede socialområde Frederiksberg Kommune, 1. december 2015

Faglige kvalitetsoplysninger (FKO) på det voksenspecialiserede socialområde Frederiksberg Kommune, 1. december 2015 + Faglige kvalitetsoplysninger (FKO) på det voksenspecialiserede socialområde Frederiksberg Kommune, 1. december 2015 + Rammerne for arbejdet med Faglige Kvalitetsoplysninger (FKO) Politisk beslutning

Læs mere

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014 Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel 10. April 2014 Begrebet Sundheds-IT Hvad mon det gavner med de sundhedsaftaler? SUNDHEDSAFTALER Formålet med sundhedsaftalerne er at bidrage

Læs mere

Evalueringen skal bidrage med anbefalinger til en hensigtsmæssig organisering af den telemedicinske indsats i Region Midtjylland.

Evalueringen skal bidrage med anbefalinger til en hensigtsmæssig organisering af den telemedicinske indsats i Region Midtjylland. 1. Baggrund Strategi for udvikling af telemedicin i Region Midtjylland et bidrag til fremtidens sammenhængende sundhedsvæsen (2011) skitserer en række indsatsområder, der skal sikre fremdrift og udvikling

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning

Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning Formål og baggrund Afhængigheden af digitale løsninger vokser, og udfordringerne med at fastholde

Læs mere

Fremdrift og fælles byggeblokke

Fremdrift og fælles byggeblokke INDSATSOMRÅDE 5 Fremdrift og fælles byggeblokke Forudsætningen for at udvikle et mere nært, sammenhængende og effektivt sundhedsvæsen er at sammentænke digitale løsninger og bygge en fælles digital infrastruktur,

Læs mere

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere)

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere) N O T A T Mindre spild, mere sundhed Regionernes mål for mere sundhed for pengene frem mod 2013 Effektivisering af driften i sundhedsvæsnet har været et højt prioriteret område for regionerne, siden de

Læs mere

Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice. 1. Formål og baggrund NOTAT

Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice. 1. Formål og baggrund NOTAT Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice 1. Formål og baggrund Den digitale service skal gøre det lettere at være borger og virksomhed i Danmark. De skal opleve nærhed og sammenhæng i

Læs mere

FÆLLES FAGLIGE BEGREBER

FÆLLES FAGLIGE BEGREBER KL MAJ 2018 HANDICAP- OG UDSATTE VOKSNE FÆLLES FAGLIGE BEGREBER på handicap- og udsatte voksne-området er igangsat januar 2017. Formålet med projektet er at understøtte en styrket dokumentations- og samarbejdspraksis

Læs mere

PARATHEDSMÅLING. Bedre brug af hjælpemidler

PARATHEDSMÅLING. Bedre brug af hjælpemidler PARATHEDSMÅLING Bedre brug af hjælpemidler Indhold Introduktion til anvendelse af dokumentet 3 Resume af parathedsmålingen 4 Fælles og konkrete mål med implementeringen 6 Organisering og ledelse 9 Medarbejdere

Læs mere

MERE SELVHJULPNE BORGERE

MERE SELVHJULPNE BORGERE MERE SELVHJULPNE BORGERE Fælles offentlig og fælles kommunale initiativer på social- og sundshedsområdet Agenda 1. Overordnet tilgang og overblik 2. Sammenhængende borgerforløb med effekt 3. Landsdækkende

Læs mere

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 1.0

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 1.0 Holbæk Kommune Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Version 1.0 Indhold 1. Baggrund og resume... 3 2. Forretningsmæssige målsætninger... 5 3. Vision, pejlemærker, principper og målsætninger... 5 3.1 Vision...

Læs mere

B U S I N E S S C AS E F O R P R O J E K T F Æ L L E S M E D I C I N KO RT

B U S I N E S S C AS E F O R P R O J E K T F Æ L L E S M E D I C I N KO RT B U S I N E S S C AS E F O R P R O J E K T F Æ L L E S M E D I C I N KO RT 1. Ledelsesresumé I den fælleskommunale digitaliseringsplan indgår projekt vedr. Fælles Medicinkort (FMK), projekt 4.2. Det fælles

Læs mere

Indsatsområde: Sundheds IT og digitale arbejdsgange.

Indsatsområde: Sundheds IT og digitale arbejdsgange. Version 1: er kommenteret på gruppen. Version 2 er drøftet i gruppen samt sendt til orientering i DAS. Version 3 er i høring sommeren 2014 og drøftes på augustmødet i gruppen. Version 4: er tilrettet og

Læs mere

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 8. december 2015 Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 1. Baggrund for analysen I Ældre og Sundhed har opgaverne udviklet sig meget over de senere år. Ældrebefolkningen

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Handlingsplan for området digital borgerbetjening.

Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Indledning Den ny handlingsplan for (2011-2015) samt en ny fællesoffentlig (2011-2015) indeholder over 20 projekter på området for digital borgerbetjening.

Læs mere

Roadmap for Regionernes fælles strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet. Version 1.0

Roadmap for Regionernes fælles strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet. Version 1.0 Roadmap for Regionernes fælles strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet Version 1.0 Begrebssammenhæng Fra vision til roadmap Roadmap et er opbygget på baggrund af en nedbrydning af visionen i et

Læs mere

Program for Velfærdsteknologi

Program for Velfærdsteknologi Program for Velfærdsteknologi 2017-2020 Delprojekt a: Understøttelse af gevinstrealisering Side 1 af 6 1. Formål og baggrund 1.1 Baggrund og overordnet formål Dette delprojekt orienterer sig primært mod

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Produktbeskrivelse for

Produktbeskrivelse for Produktbeskrivelse for Service til opfølgning på behandlingsrelationer NSP Opsamling Tjenesteudbyder Opfølgning Notifikation Side 1 af 7 Version Dato Ansvarlig Kommentarer 1.0 22-12-2011 JRI Final review

Læs mere

Notat. 3. januar Økonomi. Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen

Notat. 3. januar Økonomi. Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen Notat Forvaltning: Økonomi Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. januar 2011 Udfærdiget af: AlC Vedrørende: Visionspolitikker 2010 13 Proces og indhold Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen Byrådet vedtog i juni

Læs mere

Status på telemedicin i Danmark

Status på telemedicin i Danmark Status på telemedicin i Danmark Oplæg på Fokus på den nationale lungesatsning Herlev Hospital 25. august 2015 Susanne Duus Teamleder, Digitaliseringsstyrelsen Fællesoffentlig strategi for digital velfærd

Læs mere

Odsherred Kommune. Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016

Odsherred Kommune. Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016 Odsherred Kommune Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016 Godkendt i Byrådet 30. oktober 2012 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 4 3 VISION 5 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 7 4.1

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Børn og Unge

Digitaliseringsstrategi Børn og Unge Digitaliseringsstrategi Børn og Unge Strategiens formål er at sikre en fokuseret og prioriteret digitalisering i Børn og Unge, der understøtter både den pædagogiske og den administrative praksis Digitalisering

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.3: Kanalstrategi, dokumentation og kompetenceudvikling KL, September 2011 Baggrund Kommunerne står midt i en stor opgave med at flytte kommunikationen

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Bydelskonkurrencen: Den Digitale Bydel 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Borgerservice, Udviklingsafdelingen E-mail: tgl@aarhus.dk

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.2: Effektiv digital selvbetjening KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

Lokal og digital et sammenhængende Danmark. Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015

Lokal og digital et sammenhængende Danmark. Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015 Lokal og digital et sammenhængende Danmark Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015 1 Disposition 1. Det nuværende strategilandskab -Fælleskommunale, fællesoffentlige, fagspecifikke

Læs mere

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Digitaliseringsstrategien og MedComs aktuelle arbejde med MedCom9 Organisatorisk understøttelse af MedComkommunikationen, henvendelse

Læs mere

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende.

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende. Status på strategi for digital velfærd Regeringen, KL og Danske Regioner har offentliggjort Strategi for digital velfærd. Strategien lægger en forpligtende kurs for digitaliseringsarbejdet på velfærdsområderne.

Læs mere

Oversigt over handlingsplaner vedr. velfærdsteknologi og digitalisering

Oversigt over handlingsplaner vedr. velfærdsteknologi og digitalisering Bilag: Oversigt over handlingsplaner Oversigt over handlingsplaner vedr. velfærdsteknologi og digitalisering Der er følgende nationale handlingsplaner, der vedr. velfærdsteknologi og digitalisering: Telemedicin

Læs mere

Fælles Sprog III (FSIII)

Fælles Sprog III (FSIII) Fælles Sprog III (FSIII) Ældrekonference 18. september 2012 Ulla Lund Eskildsen. ule@kl.dk Flerårig, trinvis og praksisnær udviklingsproces i spændingsfeltet: Lovgivning IT og teknologi FS og EOJ Praksis

Læs mere

Kanalstrategi 2012-2015

Kanalstrategi 2012-2015 Kanalstrategi 2012-2015 Den Fælleskommunale Digitaliseringsstrategi 2011-2015 giver retningen for arbejdet med digitalisering i de kommende år. Målene i strategien er høje, og der ligger store udfordringer

Læs mere

It-principper. Bilag 1 til It- og Digitaliseringsstrategi for Sønderborg Kommune

It-principper. Bilag 1 til It- og Digitaliseringsstrategi for Sønderborg Kommune It-principper Bilag 1 til It- og Digitaliseringsstrategi for Sønderborg Kommune Indledning It-principperne er grundstenene for it-arkitekturen i Sønderborg Kommune. Principperne skal bidrage til, at vi

Læs mere

Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer)

Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer) Klik her for at angive tekst. Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer) Krav og vejledning til

Læs mere

Strategiplan for Digitaliseringsforeningen i perioden

Strategiplan for Digitaliseringsforeningen i perioden Strategiplan for Digitaliseringsforeningen i perioden 2016-2018 Version af 1. december 2015 Version Dato Status Kommentar 0.2 7/10-15 Udkast Struktur og eksisterende data lagt ind 0.5 5/11-15 Udkast Suppleret

Læs mere

FORSLAG TIL INDSATSOMRÅDER I DEN KOMMENDE STRATEGIPERIODE. EDS Netværksmøde d. 3 og 5. november 2015 v/annie Bekke Kjær

FORSLAG TIL INDSATSOMRÅDER I DEN KOMMENDE STRATEGIPERIODE. EDS Netværksmøde d. 3 og 5. november 2015 v/annie Bekke Kjær FORSLAG TIL INDSATSOMRÅDER I DEN KOMMENDE STRATEGIPERIODE EDS Netværksmøde d. 3 og 5. november 2015 v/annie Bekke Kjær KL har gennemført markedsanalyse på selvbetjeningsløsninger i efteråret 2015: Kommuner

Læs mere

Horsens Kommunes Digitaliseringsstrategi

Horsens Kommunes Digitaliseringsstrategi Horsens Kommunes Digitaliseringsstrategi 2016-2020 Strategiske Indsatser Strategiområder Strategiske projekter Vi er en kommune, hvor effektiv udnyttelse af digitale muligheder er forankret i en decentral

Læs mere

Udkast til. Indtjeningsmuligheder i Handicap og Psykiatri i Ballerup Kommune

Udkast til. Indtjeningsmuligheder i Handicap og Psykiatri i Ballerup Kommune Udkast til Indtjeningsmuligheder i Handicap og Psykiatri i Ballerup Kommune Projektleder: Ramskov Kjær Afdeling: Handicap og Psykiatri - Ballerup Kommune Telefon: 4477 1836 E-mail: mkja@balk.dk Projektets

Læs mere

Vejledning til dataindsamling 2017

Vejledning til dataindsamling 2017 Vejledning til dataindsamling 2017 Denne vejledning er udarbejdet for at lette og kvalificere dataindsamlingen vedrørende velfærdsteknologi, som løber fra d. 14. september 2017 til d. 26. oktober 2017.

Læs mere

Programbeskrivelse. 2.3 Implementering og videreudvikling af Fælles

Programbeskrivelse. 2.3 Implementering og videreudvikling af Fælles Programbeskrivelse 2.3 Implementering og videreudvikling af Fælles Sprog III 1. Formål og baggrund Mange ældre borgere, som modtager pleje og omsorg i kommunerne, har flere forskellige kontakter med kommunen.

Læs mere

Fællessprog 3 og CURA. Temadrøftelse Social- og Sundhedsudvalget 19. april 2018

Fællessprog 3 og CURA. Temadrøftelse Social- og Sundhedsudvalget 19. april 2018 Fællessprog 3 og CURA Temadrøftelse Social- og Sundhedsudvalget 19. april 2018 Ny dokumentationsmetode + Nyt omsorgssytem Ny dokumentationsmetode Fællessprog 3 (FSIII) og et nyt omsorgssystem CURA I drift

Læs mere

Den kommunale digitaliseringsdagsorden

Den kommunale digitaliseringsdagsorden Program for dagen 9.30: Overblik og sammenhænge i de to digitale strategier 10.30: Strategierne i fagligt perspektiv 12.00: Betydningen for din kommune 12.30: Opsamling, sandwich og tak for i dag! Den

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

Projektbeskrivelse. 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund. Juni 2016 Spor 2:

Projektbeskrivelse. 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund. Juni 2016 Spor 2: Projektbeskrivelse 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund Kommunerne har med FLIS fået nye muligheder for benchmarking og analyse på en række dataområder. FLIS er nu i drift med data på tre tværgående

Læs mere

Skanderborg Kommune Dato: 21. Februar 2014 Rettet af: Vibeke Breuerbach Version:2. 14/ Projektindstilling

Skanderborg Kommune Dato: 21. Februar 2014 Rettet af: Vibeke Breuerbach Version:2. 14/ Projektindstilling 14/12619 -Projektindstilling Skanderborg Kommune Projekt: Indførsel af velfærdsteknologi i Ældre og handicap Ansvarlige for projektet Projektejer Jan Møller Iversen Projektleder Projektidé Baggrund Udpeges

Læs mere

STRATEGIENS SAMMENHÆNG

STRATEGIENS SAMMENHÆNG Godkendt af kommunalbestyrelsen den. 18.april 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 3 Modernisering og effektivisering af den kommunale service 3 2. STRATEGIENS SAMMENHÆNG 4 3. STRATEGISKE INDSATSER

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcenteret

Aftale for Social- og Handicapcenteret Aftale for Social- og Handicapcenteret Overskrifter for aftalens mål 1 Implementering af udvalgte dele af Planen for socialområdet for voksne 2014-2020 2 Forbedret økonomistyringsgrundlag Dato: 3. marts

Læs mere

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan Til at understøtte arbejdet med at realisere det pædagogiske grundlag og den styrkede pædagogiske læreplan i dagtilbuddene i Aarhus Kommune Indledning

Læs mere

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 2.0 (bemærkninger fra Strategi & Analyse)

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 2.0 (bemærkninger fra Strategi & Analyse) Holbæk Kommune Digitaliseringsstrategi 2014-2018 Version 2.0 (bemærkninger fra Strategi & Analyse) Indhold 1. Baggrund... 3 2. Opbygning... 3 3. Forretningsmæssige målsætninger... 4 4. Vision, pejlemærker

Læs mere

Udbredelse af MedCom beskeder på det psykiatriske og sociale område

Udbredelse af MedCom beskeder på det psykiatriske og sociale område Udbredelse af MedCom beskeder på det psykiatriske og sociale område E-sundhedsobservatoriet 3. oktober 2014 Jeanette Jensen, MedCom Susanne Heinrich, Psykiatrien, region Syddanmark Psykiatri er på den

Læs mere

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Forord Hillerød Kommunes Kanal- og Servicestrategi er en samlet strategi for kommunikation mellem kommune og borgere, virksomheder og foreninger. Service over

Læs mere

Arkitekturrapport: FÆLLES SPROG III

Arkitekturrapport: FÆLLES SPROG III Bilag 5: Arkitekturrapport fra projektet Fælles Sprog III (Bilag til dagsordenspunkt 6: Arkitekturrapporten). Arkitekturrapport: FÆLLES SPROG III Denne orienteringsrapport udarbejdes for it-projekter med

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Digital transformation af en sektor

Digital transformation af en sektor Digital transformation af en sektor / Digitaliseringschef Mette Harbo Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen r 1. november 2018 Indhold De 4 hjørnesten for vellykket digitalisering Strategi

Læs mere

Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017

Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017 Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017 Dette er et statusnotat om MedCom10 hjemmepleje-sygehusprojektet, som er udarbejdet juli 2017, i forbindelse med at MedCom10 hjemmepleje-sygehusprojektet

Læs mere