Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter"

Transkript

1 2013 Rejs med til verdens brændpunkter og kom tæt på mennesker, der lever i et samfund præget af konflikter

2 NextStop er for dig der vil bagom facaden Praktiske oplysninger Som Next Stop er rejser du med til et af verdens brændpunkter og kommer tæt på Du bliver godt forberedt på opholdet hjemmefra, da du inden mennesker, som lever i et samfund præget af konflikter. Et ophold med Next Stop er afrejse deltager i et obligatorisk grundkursus hos Mellem- ikke blot en traditionel turistrejse, der viser dig rundt i landet, men en intensiv studietur, folkeligt Samvirke i København. Her vil du få information om hvor du selv er aktivt deltagende. Opholdet består af forskellige aktiviteter, workshops det land og den region, du skal til, og du vil samtidig lære og udflugter - eksempelvis at besøge en flygtningelejr, spille basket med lokale unge om kommunikation, kulturforståelse og konflikthåndtering. eller diskutere politik, religion og kultur på et universitet, hvor du får mulighed for at På grundkurset møder du også din Next Stop rejseleder via komme ind under huden på samfundet og dets befolkning. Skype og lærer dine kommende rejsefæller at kende. Next Stop rejselederne er ikke guider, men undervisere med stort Next Stop lægger vægt på, at du som deltager kommer i kontakt med flere forskellige kendskab og erfaringer fra Next Stop landet. De er alle unge, befolkningsgrupper - eksempelvis politisk aktive unge, børn i en flygtningelejr eller en der selv bor i Mellemøsten og brænder for at tage andre lokal landbrugsfamilie. Der vil især være fokus på at møde unge mennesker. Under unge med bag facaden i det pågældende land. opholdet overnatter alle deltagere en til to nætter hos lokale familier, så du kommer endnu tættere på den lokale befolkning og får mulighed for at opleve deres hverdag. Global Contact har altid din sikkerhed som førsteprioritet. Vi sender dig kun af sted på Next Stop, hvis vi vurderer, at sik- Som Next Stop er har du mod på at rejse sammen med andre unge og deltager aktivt kerheden er helt i orden. Vores kontorer i regionen og Uden- i både rejsens program og de sociale aktiviteter. Når du rejser ud med Next Stop, er rigsministeriets rejsevejledninger holder os opdateret, så du rejsefællesskabet i fokus, og du kan se frem til nogle intense uger i selskab med andre altid er i sikre hænder. Ligeledes har vores lokale partnere engagerede Next Stop ere. Alle kan tilmelde sig et Next Stop ophold, dog henvender fingeren på pulsen, så du undgår problemer, så længe du Next Stop sig hovedsageligt til unge mellem år. følger deres og rejselederens anvisninger.

3 Rejs med Next Stop til Iran 6. august august 2013 Next Stop tager dig med bag facaden i verdens eneste teokrati og et land som byder på en mangfoldig kultur og en spirende demokratibevægelse. Med Next Stop Iran vil du få et unikt indblik i et land, vi hører meget om i medierne, men de fleste af os ved ganske lidt om. Du vil komme i dialog med iranske ildsjæle, der kæmper for et mere åbent, tolerant og demokratisk samfund samt få indblik i helt almindelige iraneres dagligdag og håb for fremtiden. Next Stop til Iran vil fokusere på, hvad der sker udenfor mediernes synsvinkel, blandt de millioner af iranere, der lever deres helt almindelige liv i nogle ualmindelige omgivelser. Sammen vil vi udforske et land, som er i konstant forandring, hvor paradokserne og modsætningerne mødes i dagligdagen. Hvad koster det? I din tilmelding kan du vælge, om du selv vil booke din flybillet og rejseforsikring, eller om Global Contact skal gøre det for dig. Vælger du sidstnævnte, står vi for booking og køb af dine flybilletter og køber derudover en Gouda Super rejseforsikring til dig. Vi sørger desuden for, at du bliver booket på samme flyafgang som de øvrige deltagere på dit Next Stop ophold, så du aldrig rejser alene. Nedenstående pris er ved tilmelding inden 1. juni. Derefter stiger prisen på fly med kr. Ophold: Next Stop Iran kr. Flybillet: København - Teheran (tur/retur) (inkl. Gouda Super forsikring) kr. Prisen for opholdet inkluderer Prisen for opholdet inkluderer ikke Vil du vide mere Se programmet for Next Stop opholdet på globalcontact.dk, hvor du også kan tilmelde dig eller se hvornår næste infomøde finder sted.tilmeldingen sker efter først til mølle -princip. Så kig forbi globalcontact.dk eller kontakt Next Stop koordinator Mira Rønje på eller tlf Logi og transport under ophold samt entré til programsatte arrangementer Grundkursus på Global Platform København Hjemkomstdag på Global Platform København En rejseleder der er ekspert i området, som er med dig under hele Next Stop opholdet Administrationsgebyr til Global Contact Flybillet og rejseforsikring Vacciner Visum Kost under opholdet Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke. Man skal være medlem af Mellemfolkeligt Samvirke for at rejse ud med Global Contact. Indmeldelse kan ske på Next Stop tilmeldingsblanketten.

4 Rejs med Next Stop til Israel & Palæstina 31. juli august oktober 2013 Kom tæt på konflikten, der har præget hele Mellemøsten gennem de sidste 60 år. Next Stop vil vise et nuanceret billede af det sociale og politiske liv i denne konfliktfyldte del af verden. Det Arabiske Forår har sat fornyet fokus på Mellemøsten som en af de absolut mest interessante områder at følge, hvor tilværelsen for mange mennesker forandrer sig med hastige skridt og for andres vedkommende i det store hele forbliver det samme. Israel og Palæstina falder indenfor begge kategorier og er vanen tro sin helt egen i regionen. Denne særlige rolle vil vi undersøge nærmere på Next Stop. Hvad koster det? I din tilmelding kan du vælge, om du selv vil booke din flybillet og rejseforsikring, eller om Global Contact skal gøre det for dig. Vælger du sidstnævnte, står vi for booking og køb af dine flybilletter, og køber derudover en Gouda Super rejseforsikring til dig. Vi sørger desuden for, at du bliver booket på samme flyafgang som de øvrige deltagere på dit Next Stop ophold, så du aldrig rejser alene. Nedenstående pris er for sommerturen og ved tilmelding inden 1. juni. Derefter stiger prisen på fly med kr. For pris på efterårsturen, se globalcontact.dk/nextstop Ophold: Next Stop Israel & Palæstina kr. Flybillet: København - Tel Aviv (tur/retur) (inkl. Gouda Super forsikring) kr. Du vil opleve flygtningelejre, bosættere, men også komme tæt på andre samfundsmæssige problematikker som klasseforskelle og arbejdsløshed. Du får mulighed for at komme i dialog med et bredt udvalg af ildsjæle, men også med helt almindelige unge mennesker, som har deres hverdag i dette ualmindelige område. Vil du vide mere Se programmet for Next Stop opholdet på globalcontact.dk, hvor du også kan tilmelde dig eller se hvornår næste infomøde finder sted. Tilmeldingen sker efter først til mølle -princip. Så kig forbi globalcontact.dk eller kontakt Next Stop koordinator Mira Rønje på eller tlf Prisen for opholdet inkluderer Logi og transport under ophold samt entré til programsatte arrangementer Grundkursus på Global Platform København Hjemkomstdag på Global Platform København En rejseleder der er ekspert i området, som er med dig under hele Next Stop opholdet Administrationsgebyr til Global Contact Prisen for opholdet inkluderer ikke Flybillet og rejseforsikring Vacciner Visum Kost under opholdet Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke. Man skal være medlem af Mellemfolkeligt Samvirke for at rejse ud med Global Contact. Indmeldelse kan ske på Next Stop tilmeldingsblanketten.

5 Rejs med Next Stop til Libanon og Jordan 30. juni juli 2013 Oplev kontrasterne i de to arabiske lande, der rummer alt fra mystiske basarer, røde sand-ørkener, flygtningelejre, imponerende moskéer og det Døde hav. Rejs med Next Stop til Libanon og Jordan og få en unik chance for at opleve to nationer i efterdønningerne af Det Arabiske Forår. Vi besøger sociale bevægelser og unge, som gerne vil i dialog og giver dig mulighed for at opleve en anden side af Mellemøsten end den, der hyppigst fremstilles i medierne. Hvilke strømninger finder sted? Hvordan har Monarken i Jordan bibeholdt sin magt? Hvordan ser Hamas og Hizbollah på fremtiden og hvordan er det at være ung i Jordan? Hvad koster det? I din tilmelding kan du vælge, om du selv vil booke din flybillet og rejseforsikring, eller om Global Contact skal gøre det for dig. Vælger du sidstnævnte, står vi for booking og køb af dine flybilletter, og køber derudover en Gouda Super rejseforsikring til dig. Vi sørger desuden for, at du bliver booket på samme flyafgang som de øvrige deltagere på dit Next Stop ophold, så du ikke rejser alene. Nedenstående pris er ved tilmelding inden 1. maj. Derefter stiger prisen på fly med kr. Ophold: Next Stop Libanon- Jordan kr. Flybillet: København-Beirut- Amman-København (inkl. Gouda Super forsikring) kr. Prisen for opholdet inkluderer Prisen for opholdet inkluderer ikke Vil du vide mere Se programmet for Next Stop opholdet på globalcontact. dk, hvor du også kan tilmelde dig eller se hvornår næste infomøde finder sted. Tilmeldingen sker efter først til mølle -princip. Så kig forbi globalcontact.dk eller kontakt Next Stop koordinator Mira Rønje på eller tlf Logi og transport under ophold samt entré til programsatte arrangementer Grundkursus på Global Platform København Hjemkomstdag på Global Platform København En rejseleder der er ekspert i området, som er med dig under hele Next Stop opholdet Administrationsgebyr til Global Contact Flybillet og rejseforsikring Vacciner Visum Kost under opholdet Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke. Du skal være medlem for at rejse ud med Global Contact. Indmeldelse kan ske på Next Stop tilmeldingsblanketten.

6 Hvordan kommer du med Next Stop har afrejse hvert år i juli/august, omkring efterårsferien og i påskeferien. Hvert ophold har plads til 15 deltagere og planlægges af Global Contact (Mellemfolkeligt Samvirkes rejseprogram). Tilmelding til Next Stop sker på globalcontact.dk og foregår efter først til mølle -princippet. Det betyder, at jo tidligere du tilmelder dig, jo mere sikker er du på at få en plads. Hvis du vil vide mere, så kig forbi globalcontact.dk eller kontakt Mira Rønje på / tlf

Talepapir til informationsmøder

Talepapir til informationsmøder Talepapir til informationsmøder Dias 1: Informationsmøde, Dansk ICYE Hvem er vi? - Hvilket land rejste vi til via ICYE? - Hvad laver vi nu i ICYE? Hvem er I? - Navn - Hvilke programmer/lande er I interesserede

Læs mere

VI VIL GERNE MØDES MED DIG

VI VIL GERNE MØDES MED DIG VI VIL GERNE MØDES MED DIG Du skal vide, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller hvis du har lyst til at se vores skole. Du skal være velkommen. 2013 Start på højskolen

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) Udvekslingsspejder i Australien - Sommer 2013

The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) Udvekslingsspejder i Australien - Sommer 2013 The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) Udvekslingsspejder i Australien - Sommer 2013 The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) er et internationalt samarbejde med spejderkorpset

Læs mere

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk!

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset formandsuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

C) Hr. Fikré El-Gourfti, UM/MENA

C) Hr. Fikré El-Gourfti, UM/MENA C) Hr. Fikré El-Gourfti, UM/MENA Interview med hr. Fikré Filali El-Gourfti på UM's MENA-kontor. Interviewet blev foretaget i København den 27. juni, 2012. NMJ: "Allerførst tak fordi du har lyst til at

Læs mere

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Til ungdomsråd i NAU, Kommunalvalget står for døren, og det betyder en unik mulighed til et ungdomsråd for at sætte de unges dagsorden. Mangler I et sted at være, vil I gerne

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

Danske Skoleelevers tilbud. til elever og elevråd

Danske Skoleelevers tilbud. til elever og elevråd Danske Skoleelevers tilbud til elever og elevråd 1 DANSKE SKOLEELEVER Hvem er vi? Danske Skoleelever, DSE, er en organisation for dig! DSE har fokus på elever, skole og uddannelse. Vi kæmper for at sikre

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Dialog mellem øst og vest

Dialog mellem øst og vest 2009 August DUF Fokus Dialog mellem øst og vest Foto: Jonas Norgaard Mortensen Børne- og ungdomsorganisationer arbejder aktivt for at fremme dialogen mellem unge i Mellemøsten og Danmark. DUF støtter ungdomsinitiativer

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Serviceabonnement - Min tryghed. Medlemstilbud. Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr.

Serviceabonnement - Min tryghed. Medlemstilbud. Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr. - Min tryghed Medlemstilbud Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr. Alt det med småt Hos dukapc behandler vi folk pænt, og vi regner med, at vores kunder gør det samme. Derfor

Læs mere

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008 Rødder og Vinger NYHEDSBREV marts 2008 Jeg håber alle er kommet godt over jul og nytår og nu er friske til at tage fat på en ny sæson i vores lille forening. Lille er måske ikke det helt rigtige ord længere.

Læs mere

HER ER FAMILIEN DANMARK

HER ER FAMILIEN DANMARK HER ER FAMILIEN DANMARK Der er cirka 800.000 børnefamilier i Danmark, men en børnefamilie er faktisk et vidt begreb, og det kan man for alvor få syn for, hvis man dykker ned i Danmarks Statistiks tal om

Læs mere

IUGS MEDLEMSUNDERSØGELSE

IUGS MEDLEMSUNDERSØGELSE IUGS MEDLEMSUNDERSØGELSE 2013 Februar 2014 Indhold 1. Baggrund for medlemsundersøgelsen og dens formål... 3 2. Hovedtendenser... 3 3. Opdelt gennemgang af medlemsundersøgelsen... 6 3.1 Respondenternes

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold

Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold Hvilket sprog foregår undervisningen på? På Zanzibar Højskolen taler vi nordisk. Det vil sige at vi taler en blanding af dansk, svensk og norsk, alt efter hvilke

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

NASIM. et friskt pust. for Mellemøsten.

NASIM. et friskt pust. for Mellemøsten. 26 HUMANIST Studerende netværker NASIM et friskt pust fra Mellemøsten NASIM er et netværk af studerende, hvis formål er at udbrede en neutral og nuanceret viden om Mellemøsten. Netværket holder til på

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

Et vigtigt valg! Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start. FONDEN TAGKÆRGAARD Et behandlingstilbud til unge i misbrug

Et vigtigt valg! Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start. FONDEN TAGKÆRGAARD Et behandlingstilbud til unge i misbrug Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start Et vigtigt valg! I dagligdagen kan det være svært. Sådan er det! Der venter en hård kamp men det hjælper! Jeg vil klart sige; GØR DET! Lige når man

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer Anbefaling fra Tænketanken angående foreningens fremtid & dens form. Baggrund Umiddelbart før generalforsamlingen 2008 blev der nedsat en tænketank, der skulle se på fremtiden for trekkies.dk. Grundlaget

Læs mere

Liv i sundhed. Information til dig, der er tilknyttet socialpsykiatrien eller psykoseteamet.

Liv i sundhed. Information til dig, der er tilknyttet socialpsykiatrien eller psykoseteamet. Liv i sundhed Information til dig, der er tilknyttet socialpsykiatrien eller psykoseteamet. 2 Liv i sundhed - Sundere vaner for sindslidende Silkeborg Kommunes socialpsykiatri og Region Midtjyllands psykoseteam

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

Guide til studieophold i udlandet

Guide til studieophold i udlandet Guide til studieophold i udlandet Sundhedsfaglig Højskole Store oplevelser! Hårdt arbejde! Læring for livet! Et internationalt studieophold giver dig andet og meget, meget mere end en turistrejses flygtige

Læs mere

Skolen for Recovery. Efterårskurser 2013. www.skolenforrecovery.dk. - For mennesker med psykiske sårbarheder

Skolen for Recovery. Efterårskurser 2013. www.skolenforrecovery.dk. - For mennesker med psykiske sårbarheder Skolen for Recovery - For mennesker med psykiske sårbarheder Efterårskurser 2013 www.skolenforrecovery.dk Indholdsfortegnelse Om Skolen for Recovery s. 2 Undervisere s. 4 Kurser: Kreativt Værksted s. 5

Læs mere

Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk. Projektet er støttet af TRYG FONDEN

Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk. Projektet er støttet af TRYG FONDEN Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk Projektet er støttet af TRYG FONDEN Layout & illustration: venomyum.com Oline har fået en computer,

Læs mere

Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet. Vejledning. Undervisningsministeriet 2009. (Publikationen findes kun i elektronisk form)

Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet. Vejledning. Undervisningsministeriet 2009. (Publikationen findes kun i elektronisk form) Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet Vejledning Undervisningsministeriet 2009 (Publikationen findes kun i elektronisk form) Forord Undervisningsministeriet udsender hermed 5. reviderede

Læs mere

Tanker fra et hyttefad - en guide til at skabe positiv udvikling i din organisation

Tanker fra et hyttefad - en guide til at skabe positiv udvikling i din organisation Tanker fra et hyttefad - en guide til at skabe positiv udvikling i din organisation Af: Cand. Psych. Henrik Kongsbak, Partner i Resonans I 1982 blev der gennemført et indlæringsforsøg ved Universitet i

Læs mere