Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Naturgruppen. Medlemmer:"

Transkript

1 Referat : Torsdag den 25. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Helle Pröschold deltog i stedet for Nikolaj Brejl. Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks Naturfredningsforening Helsingør) Helle Øelund (Danmarks Naturfredningsforening Helsingør) Jørgen Hansen (Dansk Ornitologisk Forening, DOF Nordsjælland) Mogens Aarslef Hansen (Lokal Agenda 21 forening, Helsingør) Poul Erik Pedersen (Friluftsrådet Nordsjælland) Søren Hansen (Nordsjællands Landboforening) Jens Bjerregaard Christensen (Naturstyrelsen Nordsjælland) Ebbe Nielsen (Tikøb Jagtforening) Bente Nielsen (Dansk Vandrelaug) Nikolaj Brejl (Center for Teknik og Miljø) Laura Albeck Ibsen (Center for Kultur, Plan og Erhverv) Anne-Marie Møldrup (Center for Teknik og Miljø) Annemarie Westh Jepsen Johannes Hecht-Nielsen Fraværende: Jørgen Hansen Poul Erik Pedersen Jens Bjerregaard Christensen Nikolaj Brejl Sagsoversigt 01. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat Bevarende lokalplan for Borsholm Østerbæk olie- og gasfyr i landdistrikterne, fremtid Klimakommune - kommunens samlede CO2 reduktion Status for kystsikring og sandfodring på nordkysten Nye vejledende 3 registreringer Landskabet omkring Gurre Slot Øresund som naturreservat? Green City Orientering fra Orientering fra Helsingør kommune Næste møde Evt Bilagsliste...18

2

3 3 01. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Fremover skal adressen, Mørdrupvej 15, 3060 Espergærde, stå i indkaldelsen.

4 4 02. Godkendelse af referat Godkendt med en enkelt bemærkning: Søren Hansen: Halm er ikke dyrere som varmekilde. Forsyning Helsingør prioriterer ikke at ombygge til også at kunne bruge halm. Selv om halmen kan leveres.

5 5 03. Bevarende lokalplan for Borsholm 14/19551 Helle Øelund, DN Helsingør Orientering ønskes om den bevarende lokalplan for Borsholm, især angående lovliggørelse af tårnet på Svinggården. Helle Øelund: Hvordan kan man godkende noget ulovligt med en lokalplan? I øvrigt er tagrytter en forkert betegnelse for tårnet. Det er et tårn. Johannes Hecht-Nielsen: Kan ikke udtale sig konkret i sagen, kun generelt om lokalplaner og lovliggørelser. Hvis noget er ulovligt kan det fysisk lovliggøres eller retsligt lovliggøres efterfølgende. Kommunen kan retsligt lovliggøre et ulovligt forhold med en lokalplan. DN kan klage over kommunens sagsbehandling, hvis DN mener, den ikke er i overensstemmelse med lovgivningen. Men ikke indholdet i sagen. Annemarie Westh Jepsen: NKMN afgør om nogen har klageret. Ebbe Kanneworff: Ærgerligt at en ellers god lokalplan er kommet for sent. Kan man gøre noget ved trafikken? Trafikdæmpende foranstaltninger? Johannes Hecht-Nielsen: På sigt bør der findes en løsning, men der er ikke penge til det nu. Søren Hansen: Landboforeningen har ikke noget imod, at der kom et hus eller to, hvor der er huller i landsbyen. For livet i landsbyen. Ebbe Kanneworff: Landsbystrukturen er åben. En enkelt har fået lov til at bygge pga. historie. Men ellers skal der ikke laves huludfyldning i en landsby som denne.

6 6 04. Østerbæk 14/19538 Johannes Hecht-Nielsen, formand for Udvalget for Teknik, Miljø og Klima og for Borgerne klager over, at bevoksningen har ændret sig fra "strandtypisk" til alm. ukrudt, at der er kommet ler på stranden i stedet for sand, at broen er for lav, og at trillestien ned langs bækken gror helt til i japansk pileurt. Er opgaven færdiggjort, eller er der planer om en efterbehandling af områder på et eller andet tidspunkt? Roar Hauch, biolog og projektleder på åbningen af Østre Bæk (som den hedder lokalt), fortalte historie om projektet. Og besvarede de små hængepartier eller spørgsmål, der har været efterfølgende. Mht. til sandet, der er iblandet lidt småsten, på den ene side af vandløbet, så afventer vi vinterens og vinterstormenes ommøblering af sandet og ser på det til foråret. Hvis det stadig vurderes nødvendigt, kan der lægges noget sand i forbindelse med den årlige flytning af sand om havnen.

7 7 05. olie- og gasfyr i landdistrikterne, fremtid 14/19531 Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening Hvad er tidshorisonterne for installation af nye olie-/gasfyr i landområderne samt helt udfasning af samme? Og hvad agter Helsingør Kommune at tilbyde borgerne til opvarmning af boligerne? Søren Hansen: Der er kommet et begreb, olielandsbyer, som har mange huse med oliefyr, og som kunne gå sammen og få en fælles løsning. Et lokalt fællesvarmeanlæg. Annemarie Westh Jepsen: Beslutningen om udfasning af olie- og gasfyr stammer fra et energiforlig, er også med i det nyeste bygningsreglement. Allerede i 2013 måtte der ikke komme olie- gasfyr i nye bygninger. I 2016 ikke nye oliefyr i eksisterende bygninger, hvis der er adgang til gas eller fjernvarme. I 2035 er alle oliefyr udfaset. Forsyning Helsingør har fået penge fra energistyrelsen til forsøg med luft-vand varmepumper med avanceret elektronik på enkeltejendomme. For at få erfaringer. Spørgsmål om dette kan evt. rettes til Finn Riis Larsen fra Forsyning Helsingør, tlf , frl@fh.dk Ebbe Kanneworff: Luft-vand varmepumper støjer en del. Det mest effektive er jordvarme, især kombineret med lager. Kan varmes op med billig strøm om natten. Helle Øelund: På Samsø er der halmfyr med bigballer til 2 landsbyer. Ebbe Kanneworff: men stort ledningstab, 30 %. Søren Hansen: Opfordrer til at Forsyning Helsingør hvis der var interesse for det i en landsby beboerne skal have ejerskab kunne lave nogle forsøg. Og opfordrer kommunen til at gøre folk opmærksom på mulighederne, hvis Forsyning Helsingør vil være åben. Ebbe Kanneworff: Pga. grøn el, er el begyndt at blive en god opvarmningskilde.

8 8 06. Klimakommune - kommunens samlede CO2 reduktion 09/10648 Mogens Aarsleff, Agenda 21 SAMLET CO2-REDUKTION Når Helsingør Kommune som virksomhed ligger langt foran målet som klimakommune, er der så planer og målsætning for kommunens samlede CO2-reduktion (inkl. virksomheder, private m.v.)? Annemarie Westh Jepsen: Der er også mål for kommunen som geografisk område i klimahandlingsplanen. I 2030 nede på 1 ton/borger/år. I 2050 nede på 0 ton. Ny rapport bliver sendt ud med referatet. Ud over indsatsen i kommunen som virksomhed, har der også været borgerrettede projekter: Kampagnemateriale rettet mod boligejere, og klimauddannelse af håndværkere. Vores miljøtilsyn med virksomheder har lige nu kampagne, hvor en ekspert tager med ud på tilsyn og tilbyder virksomhederne et klimatjek/energitjek. Johannes Hecht Nielsen: Andre har også medvirket, f.eks. har færgerne mellem H-H ændret brændstof. Hældningen på kurven ned er dog ikke stærk nok til at nå 2050 målet, så der skal mere til. Der vil komme en kampagne så man opdager klimahåndværkerne. Tal om CO2 fra den nye rapport: 2008: tons fra borgere (+ fra kommunen som virksomhed) 2013: tons fra borgere ( tons fra kommunen som virksomhed).

9 9 07. Status for kystsikring og sandfodring på nordkysten 09/3577 Helle Øelund, DN Helsingør Orientering ønskes fra kommunen om status på kystsikringen (sandfodring) på Nordkysten. Johannes Hecht-Nielsen: Næste skridt er et fælles møde for byrådene tirsdag den 30. september. Vi har et skitseprojekt med samfundsanalyser. Alle 3 kommuner har afsat midler til fælles tiltag. Helsingør kommune afsat 1 million kr. i 2015 og 2 millioner kr. i overslagsårene. Gribskov har afsat 2 millioner kr. i Projektet bliver dyrt så der skal skaffes penge. Der har været mange møder med kystsikringslag osv. For hver gang bliver interessen større. Kystdirektoratet understøtter med at sige sandfodring til hvert kystsikringsprojekt fra borgerne. Så opdager den enkelte borger, at det skal være et fælles projekt. Helsingør Kommune har helårsboliger, som har råd til at lægge sten ud, mens de øvrige kommuner er sommerhusboliger, som er meget bekymrede for kysten. Laura Ibsen: Når de store projekt på nordkysten er igangsat, så mangler vi resten af kysten (østkysten), samt adgang til bagland, og zonering efter hvad kysten egner sig til. Johannes Hecht-Nielsen: holdningen har ændret sig markant hos de øvrige kommuner. Vi starter med et stort delprojekt, hvor det vil være fornuftigt. Ebbe Kanneworff: Synes ikke man skal lave et pilotprojekt der skal ske noget nu for hele kysten. Læg 4-5 sandmotorer fornuftige steder, som beskytter relevante partier af kysten. Lav forskningsprojekt om sandtransporten. Johannes Hecht-Nielsen: af hensyn til at få alle med, bliver vi nødt til at lave det i nogle tempi. Når borgerne kræver at det sker, så kører det. Helle Øelund: foreslår 3 store delprojekter.

10 Nye vejledende 3 registreringer 10/27196 Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening Nye registreringer af 3 områder i kommunen. Jeg har ladet mig fortælle, at der er ca nye registreringer i Helsingør Kommune og får lodsejerne besked om disse udpegninger? Hvordan kan lodsejerne komme ud af disse registreringer, hvis de ikke er korrekte? Anne-Marie Møldrup: Vi har fået en melding om, at Naturstyrelsen lægger de vejledende registreringer af 3 arealer på Arealinformation sidst på året er nok for stort et tal. Naturstyrelsens registreringer er vejledende, lige som amtets registreringer var. Et areal kan vokse ind og ud af en beskyttelse. Det er derfor kun en konkret afgørelse fra kommunen, om et areal er omfattet af 3 eller ej, der er bindende. Det kan være på en forespørgsel fra lodsejeren eller i forbindelse med en sag. Man skal dog huske, at areal kan være omfattet af beskyttelsen, også selv om kommunen ikke har lavet en konkret afgørelse. Naturstyrelsen har kun forholdt sig til en vurdering af tilstanden og botanikken eller i nogle tilfælde kun en vurdering ud fra luftfoto (f.eks. søer). Driftshistorie er ikke taget med. Nogle af de vejledende registreringer kan derfor være forkerte. Vi har lovet Nordsjællands Landboforening og andre at skrive til de enkelte lodsejere om ændring af den vejledende registrering på Arealinformation (som formodentlig den eneste kommune i landet). For ikke at drukne i sager, vil vi gøre det lidt ad gangen, og anmode om at folk venter med at efterlyse en konkret afgørelse om 3 registreringen, hvis de får et konkret behov for at kende til beskyttelsen (vil ændre på brugen af arealet eller skal sælge eller lign.). Anne-Marie har snakket med Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening og en anden lodsejer om i fællesskab at lave en oplysende pjece om 3 registreringer, som kan sendes ud med beskeden. Søren Hansen: Vil gerne samarbejde om formidling. Afsender på pjece kunne være NOLA og Helsingør Kommune.

11 Landskabet omkring Gurre Slot 11/28820 Fredningforslaget som pp til orientering - Gurre fredningsforslag 2012 (rev).pptx Helle Øelund, DN Helsingør Hvordan går det med projektet Gurre slotsomgivelser (fredning?). Naboers medvirken/indstilling? Orientering fra DN og kommunen. Helle Øelund: Det drøftes mellem flere parter, hvordan det kan blive mere indbydende at besøge Gurre Slot, herunder også nye stier. På et møde forrige tirsdag havde Naturstyrelsen prøvet at gå nogle strækninger. Bedst rundt om den vestlige del af slotssøen, mens den østlige er for våd. Der er markeret en sti i lokalplanen foran Gurrehus. Naturstyrelsen skal søge penge til at lave en beskrivelse af projektet evt. fra Nelleman fonden. Også andre forhold, f.eks. handicapparkering. Det går noget langsomt. Naturstyrelsen har skåret meget ned på medarbejderstaben. Der drøftes også at fælde nogle træer til udsigt, som ellers er beskyttede af Natura Og bedre formidling af ruinen, blotlægge en gammel vej. Skt. Jakobs kapel tænkes med. Også snak om eventuel uddybning af den lille slotssø. Mange af tankerne er beskrevet i et fredningsforslag fra Naturfredningsforeningen. Fredningsforslaget er stadig et internt dokument. Et powerpoint om forslaget vedlægges referatet til orientering. Johannes Hecht-Nielsen: man kan ikke søge Nellemanfonden. Send et brev til borgmesteren eller til Jens Abildgaard, som er sekretær for udvalget, om Nellemanfonden kunne interessere sig for dette.

12 Øresund som naturreservat? 14/19557 VS: Folder - Beskyttelse af Øresund - Beskyt Øresund AUGUST 2014.pdf Helle Øelund, DN Helsingør Øresund som naturreservat? Herunder Lappegrunden og Disken. Orientering fra DN og kommunen. Ebbe Kanneworff fortalte om Øresunds status og udvikling. Unikt samfund, men det forringes. Sandpumpning er kun en del af problemerne. Vores borgmester arbejder for at gøre Øresund til en form beskyttet reservat. Søren Hansen: Hvad er hovedproblemet, ikke landbruget? Ebbe Kanneworff: Der er ikke meget landbrug ud til Øresund, så det er nok ikke hovedproblemet. Sandsugning nok heller ikke hovedproblemet. Vi mangler viden. Ny folder fra Øresundsvandsamarbejdet er vedlagt referatet.

13 Green City 14/19549 Mogens Aarsleff, Agenda 21 HELSINGØR SOM GREEN CITY (se link " I sammenhæng med emnet CO2-reduktion opfordres Helsingør til at blive "Green City". I Danmark er p.t. 6 kommuner medlem (Albertslund, Allerød, Ballerup, Herning, Kolding og København). To kommuner er observatører (Aabenraa og Aalborg). Organisationen arbejder med klima og bæredygtighed inden for 7 områder f. eks Økologi (kommunalt fødevareforbrug) og Trafik (cykling og offentlig transport). Et eksempel på mål kunne være: Mindst 75% af det kommunale fødevareforbrug er økologisk ved udgangen af 2015?/2017?/2019? Mogens Aarsleff: opfordrer til at kommunen sætter sig nogle flere mål, f.eks. økologi, men også andre. F.eks. flere mål om cykling. Johannes Hecht-Nielsen: Vi kan nok matche målene på flere af områderne. Man skal ikke melde sig ind i for mange ordninger, for ikke at miste fokus på det, man gerne vil. Mogens Aarsleff: vil vende tilbage med uddybende spørgsmål vedrørende udvalgte mål. Johannes Hecht-Nielsen: vil gerne prøve at afdække og svare på konkrete spørgsmål.

14 Orientering fra Mogens Aarsleff: Der bør være en bynær genbrugsplads, også for folk uden bil. Agenda 21 vil gerne støtte, at man, inden man bygger hovedsæde, så laver den bynære. Gerne på Energivej. Ros til kommunen for at fokusere på Japansk Pileurt. Afdækningsforsøg med Nikolaj Brejl er positive, men rødderne søger uden for plasten og laver nye planter her. 5 frugtbærende vejtræer blev plantet noget sent, og har lidt under den tørre sommer. Synes at nye træer i parkerne bør være frugtbærende. Ebbe Kanneworff: som biavler mangler der blomster i landskabet. Bente Nielsen: App til indberetning af invasive planter. Helle Øelund: De frivillige i Færgevejskilen har blotlagt mere af diget. I Meulenborgskoven luger vi pileurt. Vi vil gerne fjerne pileurt fra den gamle baneskråning, som ejes af MeulenborgParken. Vi kontakter dem. Bente Nielsen: Det er op ad bakke med at få flere hænder til plejearbejdet. Bente kan redigere facebook-siden nu. Plangruppen arbejder med et stiforløb med 7 bænke, der skal laves af kunstnere. De frivillige har jo en portion penge fra kommunen og skal søge fonde. Mogens Aarsleff: Nikolaj har lovet en affaldspand. Helle Pröschold (vikar for Nikolaj Brejl): kigger på det. Søren Hansen: For at få flere blomster i landskabet kan man få tilskud til vildstriber med blomster. Landmændene skal lige have det ind på rygmarven. Foreslår et samarbejde med DN om fremme af bier i landskabet. Ebbe Kanneworff: Det vil vi gerne. Ebbe Nielsen: Det er ved at være meget ræveskab igen. Folk kan ringe direkte til Ebbe, telefonerne ender alligevel hos ham (mobil: ).

15 Orientering fra Helsingør kommune Annemarie Westh Jepsen: Vi sender en Resurse og affaldsplan i høring til december. Laura Ibsen: Nyt motions og mødested i Egebæksvang ved P-pladsen etableret af Naturstyrelsen og kommunen. Kommunens byrumspulje har givet penge til et pilotprojekt byerne blomstrer til blomsterløg, som SFO er nedlægger i jorden i oktober, især langs Hornbækvej. Planstrategi 2015 teamet vil gerne komme og give et oplæg på næste møde. Søren Hansen: set rundkørsler tilsået med blomsterfrøblandinger.

16 Næste møde Næste møde er torsdag den 27. november med efterfølgende julefrokost. Der er allerede planlagt 3 oplæg til mødet: Status for klimakommunen og indsatserne fremover v/karen Marie Pagh Nielsen Kampagne om invasive arter (Japansk Pileurt) v/carsten Birket Andersen Planstrategi 2015 v/plan og Udvikling Der bedes taget hensyn til dette i valg af punkter, så vi ikke bliver for tidspressede.

17 Evt. Mogens Aarsleff: Spørger til naturstrategien og opfølgningen på det? Anne-Marie Møldrup: Vi har fulgt strategien samt lavet ekstra, har bare ikke fået lavet den årlige beskrivelse af indsatsen i de sidste par år. Men Anne-Marie har et ønske om at revidere naturstrategien, også for at få det nye udvalg gjort opmærksom på naturpleje og indsatsen for biologisk mangfoldighed. Johannes Hecht-Nielsen: kan komme på et udvalgsmøde for Teknik, Miljø og Klima i starten af det nye år. Vi vender tilbage, når datoerne for møderne i 2015 er endeligt fastlagte.

18 18 Bilagsliste 9. Landskabet omkring Gurre Slot 1. Fredningforslaget som pp til orientering - Gurre fredningsforslag 2012 (rev).pptx (98767/14) 10. Øresund som naturreservat? 1. VS: Folder - Beskyttelse af Øresund - Beskyt Øresund AUGUST 2014.pdf (98810/14)

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost kl. 18. Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 28. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Energivej 19 Bemærkninger: Vi mødes hos Forsyning Helsingør kl. 16 på adressen Energivej 19. Naturgruppemødet

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 25. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Helle Pröschold deltog i stedet for Nikolaj

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 26. november 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost efter mødet kl. 18-21 Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Referat : Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Ekskursion efter mødet til Ræveskiftet og Keldsø. Tine Falkentorp,

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Ekskursion efter mødet til Ræveskiftet

Læs mere

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jørgen Hansen Jens Bjerregaard Christensen Jørgen Lysemose Erling Hansen Laura Albeck Ibsen

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jørgen Hansen Jens Bjerregaard Christensen Jørgen Lysemose Erling Hansen Laura Albeck Ibsen Referat : Torsdag den 28. november 2013 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost efter mødet Medlemmer: Søren Aarup (Center for Teknik

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger:

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Referat : Torsdag den 25. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Mødelokale 1, Mørdrupvej Torben Hoch deltog i stedet for Jens Bjerregaard. Hanne Wagnkilde deltog som referent

Mødelokale 1, Mørdrupvej Torben Hoch deltog i stedet for Jens Bjerregaard. Hanne Wagnkilde deltog som referent Referat : Torsdag den 26. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Torben Hoch deltog i stedet for Jens Bjerregaard. Hanne

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 28. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Energivej 19 Bemærkninger: Vi mødes hos Forsyning Helsingør kl. 16 på adressen Energivej

Læs mere

Julefrokost efter mødet, i kantinen. Torben Hoch deltog i mødet i stedet for Jens Bjerregård Christensen

Julefrokost efter mødet, i kantinen. Torben Hoch deltog i mødet i stedet for Jens Bjerregård Christensen Referat : Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, BLV Julefrokost efter mødet, i kantinen. Torben Hoch deltog i

Læs mere

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jens Bjerregaard Christensen Laura Albeck Ibsen

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jens Bjerregaard Christensen Laura Albeck Ibsen Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 27. februar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Mødelokale 1, Mørdrupvej Ole Christiansen deltog i stedet for Laura

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost kl. 18. Medlemmer: Deltagere:

Læs mere

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen Grønt Råd 2011 Referat til møde den kl. 16.00 i Byrådssalen Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 42 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 3 43 GODKENDELSE AF REFERAT... 3 44 PLAN- OG AGENDA-21

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 6. november 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rikke Voss Hvelplund ( ) Jørgen Jacobsen ( ) Jakob Lausen ( ) Henrik Jerger ( ) Jesper

Læs mere

Ansøgning/Baggrund I (FH) har med mail af 7. marts 2015 ansøgt om oprensning af bl.a. disse 2 søer:

Ansøgning/Baggrund I (FH) har med mail af 7. marts 2015 ansøgt om oprensning af bl.a. disse 2 søer: Forsyning Helsingør, spildevand Att: Lene Mausson Pankoke Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/5699 Sagsbeh. Anne-Marie Møldrup Biolog

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5 Natur- & Miljørådet Torsdag den 20.05.10 kl. 16.00 i mødelokale 4+5 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Jan Kiding Grøn Guide Greve, Tina Frederiksen Sjællandske

Læs mere

Ejendommen matr.nr. 65b Helsingør Overdrev, adresse. Gurrevej 166 3000 Helsingør.

Ejendommen matr.nr. 65b Helsingør Overdrev, adresse. Gurrevej 166 3000 Helsingør. Fra den 1. november sender Helsingør Kommune posten digitalt! Gå ikke glip af vigtig post, husk derfor at tjekke din postkasse jævnligt på www.borger.dk. For at få adgang til din digitale postkasse skal

Læs mere

Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com. Landzonetilladelse til at nedrive og genopføre sommerhus og skur

Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com. Landzonetilladelse til at nedrive og genopføre sommerhus og skur Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 09.10.2015 Sagsnr. 15/18406

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven til bibeholdelse af gravet sø i en mose.

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven til bibeholdelse af gravet sø i en mose. Paw Skovgaard Rosendalsvej 5 3140 Ålsgårde Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282504 amo55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 24.03.2015 Sagsbeh. Anne-Marie

Læs mere

Vi har nu behandlet din ansøgning om landzonetilladelse til etablering af sø på din ejendom.

Vi har nu behandlet din ansøgning om landzonetilladelse til etablering af sø på din ejendom. Johnny Axel Larsen Ørnholmvej 15A 3070 Snekkersten Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 10.03.2015 Sagsnr.

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

Du har i sommeren 2014 sat et tag/spir på tårnet på din ejendom Gurrehus, Gurrevej 430.

Du har i sommeren 2014 sat et tag/spir på tårnet på din ejendom Gurrehus, Gurrevej 430. Anders Vestergaard E/F Gurrehus Mailet dd Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282582 hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 25.03.2015 Sagsnr. 14/15648

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Dagsorden Trafiksikkerhedsrådet

Dagsorden Trafiksikkerhedsrådet Dagsorden : Tirsdag den 20. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Prøvestensvej 52, Helsingør Bemærkninger: Mødelokale 3 Medlemmer: Johannes Hecht-Nielsen (Formand) Bente Marker (Center for

Læs mere

Dispensation til etablering af udsigtstårn. Ejendommen matr.nr. 1h Gurrevang, Tikøb, Gurrevej 502. Kære Ole Andersen

Dispensation til etablering af udsigtstårn. Ejendommen matr.nr. 1h Gurrevang, Tikøb, Gurrevej 502. Kære Ole Andersen Naturstyrelsen Nordsjælland Att.: Jens Ole Andersen joa@nst.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/14856 Sagsbeh. Andreas Jarløv

Læs mere

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne Møde Det Grønne Råd Dato 16. november 2017 Sted Mødelokale 157 Park & Natur By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Init.: KLA Deltagere Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsudvalget

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 24. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 24. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Referat : Torsdag den 24. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Rune Bak Jensen deltog i stedet for Søren Hansen.

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 5. marts 2015 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Charlotte Scheel ( ) Morten Bødker ( ) Jens Bjerregaard Christensen ( ) Jakob Lausen (

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Dagsorden Beredskabskommissionen

Dagsorden Beredskabskommissionen Dagsorden Beredskabskommissionen : Tirsdag den 18. august 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Mødested: Nordsjællands Brandvæsen, Kokkedal Industripark 14. Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere:

Læs mere

Referat Trafiksikkerhedsrådet

Referat Trafiksikkerhedsrådet Referat : Tirsdag den 09. december Mødetidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 1:00 Mødested: Køreteknisk Anlæg, Kongevejen 25F, 390 Kvistgård Bemærkninger: Medlemmer: Johannes Hecht-Nielsen (Formand) Bente

Læs mere

Referat fra møde i Grønt Råd den 8. januar 2015 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i Grønt Råd den 8. januar 2015 kl. 16.00-18.00 Til Grønt Råd/Hillerød Kommune By og Miljø 26. januar 2015 Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2189 Fax 7232 3213 kthl@hillerod.dk www.hillerod.dk Sag 219-2009-58678 Referat fra

Læs mere

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af bro ud i sø

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af bro ud i sø Center for Teknik Miljø og Klima Søren Pedersen Kildegårdsvej 19 3100 Hornbæk Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 20.06.2016 Sagsnr. 16/11529 Sagsbeh. Anne-Marie Møldrup

Læs mere

DN Fredensborg. Kontakt mail: fredensborg@dn.dk. Dato: 8. marts 2012. Fredensborg Kommune, Center for Plan og Miljø, Egevangen 3 B, 2980 Kokkedal.

DN Fredensborg. Kontakt mail: fredensborg@dn.dk. Dato: 8. marts 2012. Fredensborg Kommune, Center for Plan og Miljø, Egevangen 3 B, 2980 Kokkedal. Kontakt mail: fredensborg@dn.dk Dato: 8. marts 2012 Fredensborg Kommune, Center for Plan og Miljø, Egevangen 3 B, 2980 Kokkedal. Høringssvar Planstrategi 2011 2014 Fredensborg Byråd har med Planstrategi

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Bliv klimakommune. i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening

Bliv klimakommune. i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening Bliv klimakommune i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening Det nytter at gøre noget lokalt. Du og din kommune kan gøre en positiv forskel for vores klima. Danmarks Naturfredningsforening kan hjælpe

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. til

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. til HVIDOVRE KOMMUNE Dagsorden fællesmøde Ejendoms- og Arealudvalget og Teknik- og Miljøudvalget onsdag den 6. maj 2009, kl. 17.30 i mødelokalet Kystagerparken, lokal 3667, Teknisk Forvaltning, Multihuset.

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 20. april 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Status for Naturplaner 2016-2021

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Vi har nu behandlet din ansøgning om landzonetilladelse til etablering af solfanger på taget af din erhvervsbygning på ovennævnte ejendom.

Vi har nu behandlet din ansøgning om landzonetilladelse til etablering af solfanger på taget af din erhvervsbygning på ovennævnte ejendom. Lars Larsen Holmenevej 8A 3140 Ålsgårde Email: johan.eslau@gmail.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato

Læs mere

Ordinær generalforsamling 2010 Grundejerforeningen Møllemosen

Ordinær generalforsamling 2010 Grundejerforeningen Møllemosen Referat af Generalforsamling 2010 Ordinær generalforsamling 2010 Grundejerforeningen Møllemosen Referat Tid: Tirsdag den 20. april 2010, kl. 19:30 Sted: I stuehuset på Brydegården Dagsorden: 1. Valg af

Læs mere

Henrik Sønderris Sønderrisvej Græsted. Dispensation til at fjerne træer og opvækst i 3 beskyttet mose

Henrik Sønderris Sønderrisvej Græsted. Dispensation til at fjerne træer og opvækst i 3 beskyttet mose Henrik Sønderris Sønderrisvej 4 3230 Græsted Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282504 amo55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 08.01.2016 Sagsnr. 15/25592

Læs mere

Anden etape af trægangsti

Anden etape af trægangsti Anden etape af trægangsti Etape 4 og 5 Der bliver nu taget hul på anden etape af trægangstien omkring Hulemosesøen. Trægangstien bliver bygget for at forbedre adgangsforholdene, så man fremover kan gå

Læs mere

Vi giver landzonetilladelse til udvidelse af badeværelse på dit sommerhus som ansøgt.

Vi giver landzonetilladelse til udvidelse af badeværelse på dit sommerhus som ansøgt. Finn Ole Frydensberg Polarvej 12 2900 Hellerup E-mail: aquilo@aquilo.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato

Læs mere

Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav

Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav Referat fra ordinær generalforsamling søndag den 11. august 2013 på Restaurant Søstjernen Introduktion Jakob Wandall (JW) bød velkommen til medlemmerne og vores gæst borgmester. Jan Ferdinandsen (JF) og

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 22.04.10 kl. 18:00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 26. oktober 2017 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Henrik Stuckert Danmarks Naturfredningsforening, Per Breddam, Preben Jensen Danmarks

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen har i de sidste

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

Dispensation til fjernede diger

Dispensation til fjernede diger Tom Larsen Tolshøj 63 9631 Gedsted Dato: 26. januar 2016 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2014-9741 Dokumentnr.: 820-2016-24083 Dispensation til fjernede diger

Læs mere

Dines Jørgensen & Co Att: Jan Krog Jørgensen Kirsebæralle Hillerød. Dispensation

Dines Jørgensen & Co Att: Jan Krog Jørgensen Kirsebæralle Hillerød. Dispensation Fra den 1. november sender Helsingør Kommune posten digitalt! Gå ikke glip af vigtig post, husk derfor at tjekke din postkasse jævnligt på www.borger.dk. For at få adgang til din digitale postkasse skal

Læs mere

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008.

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Deltagere: Annita Svendsen, Skov- og Naturstyrelsen Fyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Christian Ahlefeldt, Dansk Skovforening Flemming

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Afbud: Lis, Bente og Mie. Niels-Jørgen kommer lidt senere Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 12. juni 2017, kl. 19 i blok U på skolen i Vejby 1. Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 6. marts 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Ulla Brink ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jørgen Jacobsen ( ) Søren

Læs mere

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3).

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3). TEKNIK OG MILJØ Emne Grønt Råds Møde den 22. november 2018 Mødedato 22. november 2018 Tidspunkt 16:30-19:00 Mødested Lokale 125b Deltagere Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Teknisk Udvalg. Referat

Teknisk Udvalg. Referat Referat Mødedato: Fredag den 13. november 2015 Mødetidspunkt 14:00 : Sluttidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Bemærkninger : M.1.17/rådhuset Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Johannes

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Beretning 2014 for Rågeleje Kystsikringslag Vest August 2014

Beretning 2014 for Rågeleje Kystsikringslag Vest August 2014 Beretning 2014 for Rågeleje Kystsikringslag Vest August 2014 2013/2014 blev et dramatisk år i Kystlagets historie. Vi havde en stærk storm den 28. oktober, som heldigvis var en hurtigløber. Den stærke

Læs mere

Oversendelse af klager til Transportministeriet

Oversendelse af klager til Transportministeriet Til Transportministeren Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København H trm@trm.dk lb@trm.dk Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Oversendelse af klager

Læs mere

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Stiplan for fredningen Helsingørs Grønne Vestkile 1 Indledning Natur- og Miljøklagenævnet meddelte med brev af 23. september 2011, at Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Grønt Råd. Referat. Møde den 17. maj 2018 kl. 16:00. Udvalgsværelset

Grønt Råd. Referat. Møde den 17. maj 2018 kl. 16:00. Udvalgsværelset Grønt Råd Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Jørgen Jacobsen Svend-Erik Nielsen Peder Schierning Søren Friis Jensen Knud Bech Keld Hjort Olsen Jens Bjerregaard Christensen Johan Thorup

Læs mere

Rågeleje & Udsholt Strand Grundejerlav

Rågeleje & Udsholt Strand Grundejerlav Rågeleje & Udsholt Strand Grundejerlav Generalforsamling 09. August 2015 Rågeleje & Udsholt Strand Grundejerlav Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed 3. Forelæggelse

Læs mere

Referat Det Grønne Råd

Referat Det Grønne Råd Referat Det Grønne Råd Hjørring Kommune 29.05.2018 Kl. 19:00-22:00 Byrådssalen, Hjørring Rådhus Referat Deltagere: Jørgen Jørgensen, Danmarks Naturfredningsforening Børge Søndergård, DOF Carsten Bregnhøj,

Læs mere

Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland.

Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland. Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl. 18.00 i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland. Mødet startede med besigtigelse ved Nylandsmøllen, Nashøjvej 17, 4700 Næstved. Herefter kørte

Læs mere

Anders Petersen Området ligger i gæssenes trækrute. Bramgåsen, der er totalfredet, findes her i området.

Anders Petersen Området ligger i gæssenes trækrute. Bramgåsen, der er totalfredet, findes her i området. 13-09-2013 Lise Overby Nørgård Direkte: 7257 7367 Mail: lio@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.16.00-G00-1-13 Referat fra borgermøde i Haverslev den 12.9.2013 Dagsorden: Velkomst og præsentation v/otto Kjær Larsen,

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 22. maj 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Jørgen Jacobsen ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jens Bjerregaard Christensen

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 4. Februar 2010 kl. 19.30 Sted: Årre, Årre kro Deltagere: Fraværende: Bruno Hansen, Jesper Christiansen, Jens Christian Sørensen Connie Ibsen, Niels Jacob Jensen Jens Peter Christensen,

Læs mere

Velkommen værsgo at tage plads. Skanderborg Kommune

Velkommen værsgo at tage plads. Skanderborg Kommune NATUR OG MILJØPOLITIK - Velkommen værsgo at tage plads NATUR OG MILJØPOLITIK - PROGRAM Kl. 10.30 i Laden på Vestermølle Velkommen og introduktion Kl. 10.45 12.30 Dilemmaløb rundt på Vestermølle Spørgsmål

Læs mere

Trærammen/spunsen skal rage mindst muligt op over jordoverfladen under hensyntagen til funktionen, så den syner mindst muligt set fra stien.

Trærammen/spunsen skal rage mindst muligt op over jordoverfladen under hensyntagen til funktionen, så den syner mindst muligt set fra stien. Fra den 1. november sender Helsingør Kommune posten digitalt! Gå ikke glip af vigtig post, husk derfor at tjekke din postkasse jævnligt på www.borger.dk. For at få adgang til din digitale postkasse skal

Læs mere

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den 20.11.2012 kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 11. Status Sybergland... 3 12. Til Grønt Råd 20. november 2012... 3 13. Vand og

Læs mere

Samarbejdet med fredningsnævnene, MFKN mfl. kommunens medvirken i fredningssagerne

Samarbejdet med fredningsnævnene, MFKN mfl. kommunens medvirken i fredningssagerne Samarbejdet med fredningsnævnene, MFKN mfl. kommunens medvirken i fredningssagerne EnviNA fredningskursus 15.-16. maj 2019 Jørgen Heinemeier 13 fredningsnævn Formand er byretsdommer (evt. retspræsident)

Læs mere

Referat fra Grønt Råds møde den 20. marts 2014 Mødet bliver afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning fra kl. 15-17 i lokale E 2.40.

Referat fra Grønt Råds møde den 20. marts 2014 Mødet bliver afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning fra kl. 15-17 i lokale E 2.40. TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råds medlemmer og suppleanter Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8144 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06

Læs mere

Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015

Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015 Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Sag nr. 04.18.00-P20-1-15 26-01-2015 Side 1. Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015 Borgmester bød alle velkommen til informationsmøde

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af en hestehytte

Landzonetilladelse til opførelse af en hestehytte Rasmus Flink, Mikkel Damgaard Behandlingsskolerne A/S På vegne af Juuls Skoleejendomme A/S Sendt d.d. via e-mail Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Vand Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282589

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Tillægsdagsorden Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget

Tillægsdagsorden Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget Tillægsdagsorden Teknik-, Miljø- og : Tirsdag den 01. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Medlemmer: Johannes Hecht-Nielsen (V) John Calberg (C) Morten

Læs mere

REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE

REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE Vedrørende: Referat af Det Grønne Råds møde REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE Dato: 5. september 2013 Sted: By- og Teknikforvaltningens kantine Sagsbehandler: Danna Borg Mødedeltagere Formand for Teknik- og

Læs mere

Virkemiddelkataloget beskriver en række tiltag og deres CO2 reduktions effekt.

Virkemiddelkataloget beskriver en række tiltag og deres CO2 reduktions effekt. 1 of 6 Bilag 4: Udvalg af virkemidler til opfyldelse målsætninger i Borgmesteraftalen Borgmesteraftalen omfatter kommunen som geografisk enhed og ved indgåelse af aftalen forpligtede kommunen sig til en

Læs mere

JERSIE STRANDS GRUNDEJERFORENING Bestyrelsesmøde d kl Biblioteket 1.sal, lokale 23

JERSIE STRANDS GRUNDEJERFORENING Bestyrelsesmøde d kl Biblioteket 1.sal, lokale 23 MØDE 3. Deltagere Bestyrelsen: Erik Buus (EB), Liselotte Frederiksen (LF), Per Hauge (PH), Marianne Høglund (MH), Morten Pontoppidan (MP) DAGSORDEN med REFERAT 20. MEDDELELSER FRA FORMANDEN A. Henvendelser

Læs mere

Landzonetilladelse til to sheltere og en bålhytte i Nyrup Hegn. Ejendommen matr.nr. 1A Nyrup Hegn, Tikøb. Kongevejen 270, 3060 Espergærde.

Landzonetilladelse til to sheltere og en bålhytte i Nyrup Hegn. Ejendommen matr.nr. 1A Nyrup Hegn, Tikøb. Kongevejen 270, 3060 Espergærde. Naturstyrelsen Torben Hoch tho@nst.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/5592 Sagsbeh. Andreas Jarløv Busch Biolog Tlf. 49 28 25

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

Strategi for plan- og Agenda Bilag til Plan- og Boligudvalgs møde den 22. november 2011 Indsigelser og forvaltningens bemærkninger

Strategi for plan- og Agenda Bilag til Plan- og Boligudvalgs møde den 22. november 2011 Indsigelser og forvaltningens bemærkninger Strategi for plan- og Agenda 21 2011 Bilag til Plan- og Boligudvalgs møde den 22. november 2011 Indsigelser og forvaltningens bemærkninger Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i de indkomne indsigelser

Læs mere

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant)

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant) SOLRØD KOMMUNE Teknik og Miljø MØDEREFERAT Emne: Referat Grønt Råds Møde den 17. maj 2018 Mødedato: 17. maj 2018 Kl.: 16:30 Mødedeltagere: Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum Møde slut: 12.30 Fraværende: Ulla Haugaard Paulsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 7 sprotokol fra sidste

Læs mere

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN SU møde Dato: 24.9.2015 Tidspunkt: kl. 19.00 Arrangør: HF/Solvang Sted: Fælleshuset Mødedeltagere Haveforeninger HF/Knæbjerget, HF/Bernstorff og HF/Solvang Kredsbestyrelsen: Torben Juul Eriksen(TJE), Vibeke

Læs mere

Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé:

Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 08. Vandmiljøgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Vandmiljøgruppen 11. juni 2015 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt:

Læs mere

Dispensation til fjernet del af dige nr

Dispensation til fjernet del af dige nr Peter Lassen Ullitshøjvej 12 9640 Farsø Sendes til: peterbossen@yahoo.dk Dispensation til fjernet del af dige nr. 46.576 Dato: 26. januar 2017 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX s Plads 1 9640 Farsø

Læs mere

Dong Energy Thomas Toftman Hansen Mail. thoto@dongenergy.dk

Dong Energy Thomas Toftman Hansen Mail. thoto@dongenergy.dk Dong Energy Thomas Toftman Hansen Mail. thoto@dongenergy.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 06.02.2015

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde Dagsorden Dato: Torsdag den 06. august 2015 Mødetidspunkt: 08:00 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Ekstraordinært møde Hvidovreværelset Helle M. Adelborg, Mikkel Dencker, Finn Gerdes, Niels Ulsing,

Læs mere

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten Grønt Råd 2010 Referat af møde den kl. 16.00 i Diamanten Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 25 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 26 GODKENDELSE AF REFERAT... 5 27 MØDEDATOER 2011... 6

Læs mere

LIFE Lille Vildmose LIFE10 NAT/DK/102

LIFE Lille Vildmose LIFE10 NAT/DK/102 LIFE Lille Vildmose LIFE10 NAT/DK/102 Projektperiode: 01/09/2011-31/12/2016 Budget: 41,7 mio. kr. 13-12-2011 Offentligt møde på Mou Skole 1 Indhold i oplæg Hvad er LIFE? Hvem står bag projektet? Hvorfor

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 30. oktober 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 44 sprotokol fra sidste møde 3 45

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Til berørte myndigheder Dato 8. februar 2017 Sagsnr. 01.02.03-P15-3-13 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV Miljøvurdering af Kommuneplan 2017 høring vedr. screening og scoping Frederikssund Kommune er i færd med

Læs mere

KOMMUNERNES ENVINA NATURÅRSMØDE DEN 7-8. SEPTEMBER 2016 NYT FRA KL NYT FRA KL. Niels Philip Jensen og Lars Kaalund KL

KOMMUNERNES ENVINA NATURÅRSMØDE DEN 7-8. SEPTEMBER 2016 NYT FRA KL NYT FRA KL. Niels Philip Jensen og Lars Kaalund KL NYT FRA KL Niels Philip Jensen og Lars Kaalund KL Agenda Økonomiforhandlinger Natura 2000 handleplaner Vandplanerne Driftslovens 6 Planloven og strandbeskyttelseslinjen, naturråd og erstatningsnatur Adgang

Læs mere