Turistundersøgelse Fyn og Øerne 2015 Tabelrapport

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Turistundersøgelse Fyn og Øerne 2015 Tabelrapport"

Transkript

1 Turistundersøgelse Fyn og Øerne 215 Tabelrapport

2 Indhold OM UNDERSØGELSEN... 3 SAMMENFATNING.4 PROFIL: TURISTERNE PÅ FYN DEMOGRAFI, TURISTERNES KARAKTERISTIKA (Køn, nationalitet, alder, indkomstniveau, geografi)...7 REJSEGRUPPENS SAMMENSÆTNING 11 TRANSPORTFORM 13 OVERNATNING, længde, geografi og form...17 GENBESØG.23 BESLUTNING OM OG PLANLÆGNING AF FERIEN...27 INSPIRATION OG INFORMATIONSSØGNING FØR FERIEN...28 BOOKING AF FERIEN... 3 INFORMATIONSSØGNING PÅ FERIEN REJSEMOTIVER OG FERIEAKTIVITETER...36 REJSEMOTIVER OG FYNS STYRKER SAMT MANGLER...37 FERIEAKTIVITETER GENERELT FERIEAKTIVITETER fordelt på attraktioner, museer og aktive ferieformer 46 TILFREDSHED OG ANBEFALING AF FERIE PÅ FYN...52 Tilfredsheds- og anbefalingsrater bland turister på Fyn...52 Tilfredshed med museer, aktiv ferie aktiviteter og attraktioner...58 FORVENTNINGER OG ØNSKER TIL FREMTIDIGE REJSER...61 Ferielængde, overnatningsform...64 Rejsetyper, indholdselementer, pakkeløsninger...67 Prognose for Fyn som feriedestination inden for 5 år...77

3 Om undersøgelsen! Når vi i undersøgelsen omtaler Fyn indbefatter det også alle de større og mindre omkringliggende øer som f. eks. Langeland, Tåsinge, Ærø m.fl. Metode Undersøgelsen er foretaget via internettet som selvudfyldt spørgeskema. De potentielle respondenter er rekrutteret ved attraktioner, overnatningssteder m.v. med indsats fra medlemmer af Destination Fyns Klynge. Univers & stikprøve Alle personer bosat uden for Fyn (m. tilhørende øer) som har været på ferie på Fyn (m. tilhørende øer) i 214 og/eller 215. I alt deltog 67 personer i undersøgelsen. Tidsperiode Rekrutteringen af de potentielle deltagere er sket henover sommeren 215. Dataindsamling er foretaget fra ultimo august til d Vægtning Data er ikke vægtet. Undersøgelsen er gennemført af A&B Analyse for Destination Fyn, Udvikling Fyn. Vil du vide mere, kontakt venligst: René Frederiksen, , rfr@ab-analyse.dk

4 Sammenfatning FORBEHOLD Trods spredning i indsamlingsperioden, samt rekruttering af respondenter forskellige steder på Fyn, er der blandt respondenterne en overrepræsentation af besøgende på attraktioner. Den demografiske fordeling af respondenterne i undersøgelsen, er ikke nødvendigvis retvisende for den faktiske fordeling af turister på Fyn. Undersøgelsens resultat ift. nationalitetsfordeling stemmer ikke nøjagtig overens med den faktiske fordeling af turisternes nationalitet. TURISTERNE PÅ FYN Den typiske turist i undersøgelsen er i aldersgruppen år samt 5-64 år. 7 af turisterne er danske, mens 3 kommer fra nærmarkederne (Tyskland, Storbritannien, Norge, Sverige samt Holland) Den typiske turist i undersøgelsen er på familieferie (63), mens 28 er på parferie. (Det formodes at denne fordeling afspejler overrepræsentationen af respondenter rekrutteret på attraktioner, hvor familier på ferie er hovedpublikum. I tidligere undersøgelser gennemført af VisitDenmark, har der været en overvægt af par på ferie på Fyn i forhold til familieferier). Den typiske turist kommer til Fyn i bil og bliver mindre end 5 nætter. Opholdslængden er typisk længere for tyske og hollandske turister, hvor over 4 bliver på Fyn i mere end 8 nætter. 88 af de adspurgte turister på Fyn har holdt ferie andre steder i Danmark, før valget faldt på Fyn. 45 af de turister, der har holdt ferie på Fyn inden for de sidste 5 år, har besøgt Fyn mere end én gang. Den typiske turist i undersøgelsen har valgt at overnatte på campingplads (28), mange har også valgt overnatning på hotel (2) eller i feriehus (2). Feriehusovernatning er tyske turisters favorit, knap halvdelen af tyske turister i undersøgelsen vælger netop feriehus som overnatningsform. Hotelovernatning benyttes oftest af norske turister (52,4) mens hollændere vælger campingplads, som deres foretrukne overnatningsform (55). BESLUTNING OM PLANLÆGNING AF FERIEN 7 af de adspurgte turister på Fyn svarer, at tidligere erfaring med Danmark er en medvirkende årsag til, at de holder ferie på Fyn. De næst vigtigste faktorer er anbefalinger fra venner og familie (35) samt information fra internettet (34). Derudover er rejseartikler i aviser eller rejsemagasiner også en væsentlig påvirkningsfaktor, særligt for turister fra Storbritannien (31), Holland (2), Tyskland (17) og Norge (14). 74 af turister i undersøgelsen har booket dele af rejsen før de tog på ferie på Fyn. Bookingen foregår for 57 af de adspurgte direkte hos udbyderen, mens 3 af de adspurgte benytter sig af en bookingportal. Hele 96 af de adspurgte tilkendegiver, at det var let at finde information om hvad de kunne opleve på Fyn.

5 Sammenfatning REJSMOTIVER OG FERIEAKTIVITETER Fyn forbindes med natur, nærhed til kyst og til hyggelige byer, afslapning, hygge, en særlig stemning med en venlig og imødekommende lokalbefolkning, korte afstande og gode aktivitetsmuligheder. Fyn skiller sig positivt ud i forhold til andre destinationer ved nærheden til kyst og hav, hyggelige købstæder, korte afstande og beliggenhed midt i Danmark, HCA s Odense, natur, Øhavet samt attraktioner for børn og voksne. For alle nationaliteter er nærheden til kyst og strand en af de vigtigste parametre, hvor Fyn skiller sig positivt ud. Derudover er der forskelle nationaliteter imellem. De tyske gæster lægger mest vægt på natur, Øhavet samt hyggelige købsstæder, mens nordmænd og briter synes at Fyn har noget særligt at byde på i HCA s Odense. De ferieaktiviteter turister i undersøgelsen oftest benytter sig af på ferien er besøg på museer og udstillinger (58), spise lokal mad (54), vandring i naturen (49), besøg på slotte og herregårde (48), shopping (48), strandture (46) samt besøg på familieattraktioner (46). Ligeledes i valget af aktiviteter er der forskelle nationaliteter imellem. 9 ud af 1 tyske turister tager på strandtur og bader i havet, mens kun ca. 3-4 ud af 1 norske, svenske og britiske turister kaster sig ud i bølgen blå. Nordmænd og briter er til gengæld de hyppigste gæster på museer og udstillinger (ca. 8), samt når det gælder om at spise lokal mad. TILFREDSHED OG ANBEFALING Der er høj grad af tilfredshed og anbefalingsvillighed blandt respondenterne. 9 ud af 1 vurderer at deres ferie på Fyn har været god eller meget god. 89,1 af alle adspurgte vil meget gerne, eller genre anbefale Fyn. Fyn opnår en NPS på 63,4. NPS - Net Promter Score beregnes som andelen af respondenter, der på en skal fra 1-1, har krydset af i 9 eller 1 (Promoters) fratrukket andelen der har krydset af i 1-6 (Detracters). Resultatet er langt over de 5 point som er grænset for at blive betegnet som Excellent. FORVENTNINGER OG ØNSKER TIL FREMTIDIGE REJSER De adspurgte turisters forventning til fremtidig længde af ferie på Fyn varierer nationaliteterne imellem. Danske og norske turister forventer at efterspørge weekendophold samt korte ferier på Fyn, men tyske, svenske og norske turister har mest interesse i lange ferier på Fyn. Favoritter ift. fremtidige ønsker til overnatningsformer er fortsat feriehuse (49), camping (46) samt hotel (45). Omtrent halvdelen af de adspurgte har interesse i løsninger såsom færgeoverfarter, overnatninger på kroer og hoteller, klippekort til attraktioner samt fynske madoplevelser. 89 af de adspurgte, vil meget gerne eller gerne genbesøge Fyn som feriedestination i løbet af de næste 5 år.

6 Profil Deltagerne i undersøgelsen

7 Demografi - turisternes karakteristika Køn Lande/sprog Børns alder 8,2 Ja - 18 år eller ældre Kvinde 65 6,4 1 5,4 Ja år Ja år Mand 3,2 7,7 Ja - under 6 år Alder Husstandsindkomst Nej 65 år+ 9 kr eller mere kr 5-64 år kr år kr Under 3 kr år Ved ikke/ønsker ikke at oplyse Læsevejledning: Figuren viser deltagernes fordeling på baggrundskriterier. Af figuren fremgår det, at 65 af samtlige besvarelser er indgivet af kvinder. Besvarelserne er vægtet på baggrund af køn, alder og geografi. (n=varierer)

8 Demografi - Hvor kommer turister på Fyn fra? DK NO SE Nordjylland Midtjylland Syddanmark Sjælland Hovedstaden 12,3 17,7 17,2 28,5 24,3 Oslo Akershus Østfold Hedmark Oppland Aust-Agder Rogaland Hordaland Møre og Romsdal Sør-Trøndelag Nord-Trøndelag Finnmark 8,3 5,6 5,6 5,6 8,3 5,6 8,3 2,8 2,8 2,8 22,2 22,2 Västra Götalands 9,1 Västerbottens län 4,5 Södermanlands 4,5 Stockholms län 13,6 Skåne län Norrbottens län 9,1 Kronobergs län 9,1 Jönköpings län 9,1 Blekinge län 4,5 36, DE NL UK Østrig/Schweitz Schleswig-Holstein Sachsen Sachsen-Anhalt Nordrhein-Westfalen Niedersachsen Mecklenburg- Hessen Hamburg Brandenburg Berlin Bayern Baden-Württemberg 1,6 4,7 1,6 3,1 6,3 4,7 4,7 7,8 9,4 1,9 14,1 15,6 15,6 Zuid-Holland Zeeland Utrecht Noord-Holland Noord-Brabant Limburg Groningen Gelderland Friesland Flevoland Drenthe 9,8 9,8 9,8 9,8 4,9 7,3 12,2 2,4 2,4 4,9 26,8 Scotland West Midlands East of England South East England Country other than England 3,8 1,9 1,9 7,5 84, Læsevejledning: Figuren viser, hvor deltagerne bor. Af figuren fremgår det, at 8,3 af de norske svar kommer fra personer bosat i Osloområdet. (n=varierer)

9 1. Hvornår har du senest været på ferieophold på Fyn? Figuren viser, hvornår analysedeltageren sidst besøgte Fyn som turist. I indsamlingsfasen var det muligt for indsamlerne, at indlevere s på personer som indgik i databaser. For at tilsikre, at besvarelserne var relevante blev der indledningsvis stillet et screeningsspørgsmål, som skulle frascreene besvarelser fra personer vis erfaringer med Fyn var for uaktuelle. Man skulle senest have besøgt Fyn som turist i 214. I ,3 I 214 2, Destination Fyn Side 9 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 97,3 af samtlige besvarelser kommer fra personer, der senest besøgte Fyn i 215 (n=67)

10 1. Hvornår har du senest været på ferieophold på Fyn? Nedbrudt på lande DK NO SE I ,8 I I ,2 I 214 3,2 I 214 I 214 2,8 DE NL UK I ,5 I I I 214 4,5 I 214 I 214

11 7. Hvordan var din rejsegruppe da sammensat? Figuren viser, hvordan de adspurgte turisters besøgsgruppe var sammensat. Familieferie - Mor, far og børn Det var en parferie - kun for jer 23,6 5,4 Familieferie - med flere generationer 13 Det var en parferie for vennepar 4 Du afholdt ferien alene 2,2 Grupperejse med klub/sportsforening,5 Grupperejse (med andre du ikke kendte),2 6, Destination Fyn Side 11 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 23,6 af samtlige besvarelser kommer fra personer der besøgt Fyn som en parferie (n=67)

12 7. Hvordan var din rejsegruppe da sammensat? Nedbrudt på lande DK NO SE Familieferie - Mor, far og børn Det var en parferie - kun for jer Familieferie - med flere generationer Det var en parferie for vennepar 4,2 14,5 21,7 5,6 Familieferie - Mor, far og børn Det var en parferie - kun for jer Familieferie - med flere generationer Det var en parferie for vennepar 4,8 14,3 38,1 42,9 Familieferie - Mor, far og børn Det var en parferie - kun for jer Familieferie - med flere generationer Det var en parferie for vennepar 22,2 33,3 41,7 Du afholdt ferien alene 1,2 Du afholdt ferien alene Du afholdt ferien alene Grupperejse med klub/sportsforening Grupperejse (med andre du ikke kendte),7,2 Grupperejse med klub/sportsforening Grupperejse (med andre du ikke kendte) Grupperejse med klub/sportsforening Grupperejse (med andre du ikke kendte) 6,9 2, DE NL UK Familieferie - Mor, far og børn Det var en parferie - kun for jer Familieferie - med flere generationer Det var en parferie for vennepar 1,6 11,1 25,4 5,8 Familieferie - Mor, far og børn Det var en parferie - kun for jer Familieferie - med flere generationer Det var en parferie for vennepar 9,3 25,6 65,1 Familieferie - Mor, far og børn Det var en parferie - kun for jer Familieferie - med flere generationer Det var en parferie for vennepar 5,9 3,9 21,6 47,1 Du afholdt ferien alene 6,3 Du afholdt ferien alene Du afholdt ferien alene 9,8 Grupperejse med klub/sportsforening Grupperejse (med andre du ikke kendte) Grupperejse med klub/sportsforening Grupperejse (med andre du ikke kendte) Grupperejse med klub/sportsforening Grupperejse (med andre du ikke kendte) 4,8 11,

13 8. Hvilke transportmidler benyttede du/i på turen til Fyn? Egen bil 83,3 Figuren viser, hvilket transportmiddel, der var de adspurgtes primære i forbindelse med turen til Fyn. Tog Autocamper 2,6 6,2 Bus 1,4 Fly 1,4 Cykel 1,1 Motorcykel,3 3, Destination Fyn Side 13 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 83,3 af samtlige besvarelser kom til Fyn i bil (n=67)

14 8. Hvilke transportmidler benyttede du/i på turen til Fyn? Nedbrudt på lande DK NO SE Egen bil 9,3 Egen bil 85,7 Egen bil 94,4 Tog 3,9 Tog 9,5 Tog Autocamper,2 Autocamper Autocamper 5,6 Bus 1,2 Bus Bus Fly,2 Fly Fly Cykel,9 Cykel Cykel Motorcykel,5 Motorcykel Motorcykel 2,8 4,8 DE NL UK Egen bil 67,2 Egen bil 76,7 Egen bil 41,2 Tog 1,9 Tog 4,7 Tog 23,5 Autocamper 7,8 Autocamper 14 Autocamper 5,9 Bus 1,6 Bus Bus 5,9 Fly 1,6 Fly Fly 13,7 Cykel 4,7 Cykel Cykel Motorcykel Motorcykel Motorcykel 6,3 4,7 9,

15 9. Hvilken rejserute valgte du for at komme til Fyn? Figuren viser, hvordan de adspurgte turister fandt vej til Fyn. Lillebæltsbroen Storbæltsforbindelsen 42,1 43,9 Fynshav-Bøjden 4,3 Taars-Spodsbjerg 2 Fynshav- Søby 1,4 6, Destination Fyn Side 15 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 42,1 af samtlige besvarelser kom til Fyn via Storebæltsforbindelsen (n=67)

16 9. Hvilken rejserute valgte du for at komme til Fyn? Nedbrudt på lande DK NO SE Lillebæltsbroen 54,2 Lillebæltsbroen Lillebæltsbroen 19,4 Storbæltsforbindelsen 38,1 Storbæltsforbindelsen 1 Storbæltsforbindelsen 72,2 Fynshav-Bøjden 1,9 Fynshav-Bøjden Fynshav-Bøjden 2,8 Taars-Spodsbjerg 2,1 Taars-Spodsbjerg Taars-Spodsbjerg Fynshav- Søby,2 Fynshav- Søby Fynshav- Søby 2,8 3,5 2, DE NL UK Lillebæltsbroen 36,9 Lillebæltsbroen 33,3 Lillebæltsbroen 1 Storbæltsforbindelsen 29,2 Storbæltsforbindelsen 4,5 Storbæltsforbindelsen 48 Fynshav-Bøjden 13,8 Fynshav-Bøjden 7,1 Fynshav-Bøjden 14 Taars-Spodsbjerg 3,1 Taars-Spodsbjerg 2,4 Taars-Spodsbjerg 2 Fynshav- Søby 9,2 Fynshav- Søby 2,4 Fynshav- Søby 7,7 14,

17 1. Hvor mange overnatninger havde I på Fyn? Figuren viser, hvor mange overnatninger de adspurgte turister havde på Fyn i forbindelse med ferien. 8 stk+ 19,2 5-7 stk 36,2 Under 5 stk 44, Destination Fyn Side 17 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 36,2 af samtlige besvarelser havde 5-7 dage (n=67)

18 1. Hvor mange overnatninger havde I på Fyn? Nedbrudt på lande DK NO SE 8 stk+ 13,7 8 stk+ 9,5 8 stk+ 6,1 5-7 stk 39,6 5-7 stk 4,8 5-7 stk 48,5 Under 5 stk 46,8 Under 5 stk 85,7 Under 5 stk 45, DE NL UK 8 stk+ 47,6 8 stk+ 42,1 8 stk stk 38,1 5-7 stk 18,4 5-7 stk 22,7 Under 5 stk 14,3 Under 5 stk 39,5 Under 5 stk 52,

19 11. I hvilke(t) område(r) af Fyn overnattede du/i? Odense 32 Figuren viser i hvilke områder de adspurgte turister overnattede. Faaborg-Midtfyn Svendborg/Tåsinge 15,1 19,1 Nyborg 12,7 Middelfart 11,7 Kerteminde 1,6 Nordfyn 1,3 Assens 6,8 Langeland 6,4 Ærø 5 Anden ø 3, Destination Fyn Side 19 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 12,7 af samtlige besvarelser kommer fra turister der overnattede i Nyborg Kommune (n=67)

20 11. I hvilke(t) område(r) af Fyn overnattede du/i? Nedbrudt på lande DK NO SE Odense 26,4 Odense 65 Odense 48,6 Faaborg-Midtfyn 19,7 Faaborg-Midtfyn Faaborg-Midtfyn 2,9 Svendborg/Tåsinge 16,5 Svendborg/Tåsinge Svendborg/Tåsinge 5,7 Nyborg 11 Nyborg 5 Nyborg 5,7 Middelfart 11,5 Middelfart 2 Middelfart 17,1 Kerteminde 1,8 Kerteminde 1 Kerteminde 5,7 Nordfyn 11,3 Nordfyn 5 Nordfyn 14,3 Assens 8,4 Assens 1 Assens Langeland 6 Langeland Langeland 2,9 Ærø 3,6 Ærø Ærø Anden ø 2,4 Anden ø Anden ø 5, DE NL UK Odense 22 Odense 35 Odense 62,7 Faaborg-Midtfyn 35,6 Faaborg-Midtfyn 2 Faaborg-Midtfyn 13,7 Svendborg/Tåsinge 15,3 Svendborg/Tåsinge 17,5 Svendborg/Tåsinge 13,7 Nyborg 23,7 Nyborg 17,5 Nyborg 17,6 Middelfart 8,5 Middelfart 17,5 Middelfart 5,9 Kerteminde 15,3 Kerteminde 7,5 Kerteminde 9,8 Nordfyn 13,6 Nordfyn 5 Nordfyn 2 Assens 3,4 Assens 2,5 Assens 3,9 Langeland 13,6 Langeland 7,5 Langeland 5,9 Ærø 16,9 Ærø 5 Ærø 7,8 Anden ø 3,4 Anden ø 2,5 Anden ø 7,

21 12. Hvilke typer af overnatning indgik i din ferie på Fyn? På campingplads 27,6 Figuren viser, hvilke typer af overnatning de adspurgte benyttede sig af. På hotel I sommerhus/feriehus I privat lejlighed/hus/bed & Breakfast 12,6 19,7 19,5 Privat hos familie/venner 1,7 På feriecenter 5,8 På kro 4,4 I autocamper 2,4 På vandrerhjem 2,4 På en båd i lystbådehavn 2,2 På slot/herregård 1,3 I shelter,6 Ingen af disse 4, Destination Fyn Side 21 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 27,6 af samtlige besvarelser kommer fra personer, der har overnattet på en campingplads i forbindelse med ferien (n=67)

22 12. Hvilke typer af overnatning indgik i din ferie på Fyn? Nedbrudt på lande DK NO SE På campingplads 28,6 På campingplads 14,3 På campingplads 16,7 På hotel 2,4 På hotel 52,4 På hotel 27,8 I sommerhus/feriehus 17,1 I sommerhus/feriehus 4,8 I sommerhus/feriehus 27,8 I privat 11 I privat lejlighed/hus/bed 33,3 I privat lejlighed/hus/bed 11,1 Privat hos familie/venner 12,4 Privat hos familie/venner Privat hos familie/venner 5,6 På feriecenter 5,9 På feriecenter På feriecenter 2,8 På kro 4,7 På kro På kro 5,6 I autocamper I autocamper 9,5 I autocamper 5,6 På vandrerhjem 2,6 På vandrerhjem 4,8 På vandrerhjem På en båd i lystbådehavn 2,1 På en båd i lystbådehavn På en båd i lystbådehavn På slot/herregård 1,4 På slot/herregård På slot/herregård I shelter,7 I shelter I shelter Ingen af disse 4 Ingen af disse Ingen af disse 5, DE NL UK På campingplads 19,4 På campingplads 55 På campingplads 2,4 På hotel 1,6 På hotel 5 På hotel 28,6 I sommerhus/feriehus 46,8 I sommerhus/feriehus 5 I sommerhus/feriehus 18,4 I privat 16,1 I privat lejlighed/hus/bed 7,5 I privat lejlighed/hus/bed 18,4 Privat hos familie/venner 11,3 Privat hos familie/venner 2,5 Privat hos familie/venner 1,2 På feriecenter 3,2 På feriecenter 15 På feriecenter 6,1 På kro 6,5 På kro På kro 4,1 I autocamper 8,1 I autocamper 1 I autocamper 4,1 På vandrerhjem 3,2 På vandrerhjem På vandrerhjem 2 På en båd i lystbådehavn 4,8 På en båd i lystbådehavn 5 På en båd i lystbådehavn På slot/herregård På slot/herregård 2,5 På slot/herregård 2 I shelter I shelter I shelter 2 Ingen af disse 1,6 Ingen af disse 5 Ingen af disse 1,

23 24. Hvor mange gange har du holdt ferie på Fyn efter år 21? Figuren viser, hvor mange gange de adspurgte har holdt ferie på Fyn i løbet af de seneste 5 år. 5 stk+ 9,7 3-4 stk 15,5 2 stk 19,1 1 stk 55, Destination Fyn Side 23 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 19,1 har holdt ferie 2 gange i løbet af de sidste 5 år (n=67)

24 24. Hvor mange gange har du holdt ferie på Fyn efter år 21? Nedbrudt på lande DK NO SE 5 stk+ 13,7 5 stk+ 5 stk+ 3,1 3-4 stk 2,4 3-4 stk stk 9,4 2 stk 23 2 stk 1 2 stk 31,3 1 stk 42,9 1 stk 85 1 stk 56, DE NL UK 5 stk+ 4,8 5 stk+ 5 stk+ 3-4 stk 12,9 3-4 stk 3-4 stk 2 stk 12,9 2 stk 5,1 2 stk 2,2 1 stk 69,4 1 stk 94,9 1 stk 97,

25 25. Før ferien på Fyn har du/i så prøvet at holde ferie andre steder i Danmark end på Fyn? Figuren viser, om de adspurgte turister har holdt ferie i Danmark uden for Fyn før. Ja, mange gange før i DK (uden for Fyn) 59,8 REGN SAMMEN PÅ FØRSTEGANGSBESØGENDE PÅ FYN OG I DK, HAR VÆRET FØR I DK MEN ALDRIG PÅ FYN ETC: Ja, har holdt ferie nogle få gange før i DK (uden for Fyn) 21,4 Ja, en enkelt gang 7,1 Nej - det var første ferie i Danmark 11, Destination Fyn Side 25 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 11,7 aldrig tidligere har holdt ferie i Danmark (n=67)

26 25. Før ferien på Fyn har du/i så prøvet at holde ferie andre steder i Danmark end på Fyn? Nedbrudt på lande DK NO SE Ja, mange gange før i DK (uden for Fyn) 78,4 Ja, mange gange før i DK (uden for Fyn) 35 Ja, mange gange før i DK (uden for Fyn) 62,5 Ja, har holdt ferie nogle få gange før i DK (uden for Fyn) 18,2 Ja, har holdt ferie nogle få gange før i DK (uden for Fyn) 45 Ja, har holdt ferie nogle få gange før i DK (uden for Fyn) 34,4 Ja, en enkelt gang 2,1 Ja, en enkelt gang 1 Ja, en enkelt gang Nej - det var første ferie i Danmark 1,3 Nej - det var første ferie i Danmark 1 Nej - det var første ferie i Danmark 3, DE NL UK Ja, mange gange før i DK (uden for Fyn) 2,7 Ja, mange gange før i DK (uden for Fyn) 5,1 Ja, mange gange før i DK (uden for Fyn) 8,9 Ja, har holdt ferie nogle få gange før i DK (uden for Fyn) 36,2 Ja, har holdt ferie nogle få gange før i DK (uden for Fyn) 2,5 Ja, har holdt ferie nogle få gange før i DK (uden for Fyn) 11,1 Ja, en enkelt gang 24,1 Ja, en enkelt gang 17,9 Ja, en enkelt gang 22,2 Nej - det var første ferie i Danmark 19 Nej - det var første ferie i Danmark 56,4 Nej - det var første ferie i Danmark 57,

27 Beslutning om og planlægning af ferien

28 15. Har nogen af følgende faktorer haft indflydelse på din beslutning om at holde ferie i Danmark? Tidligere erfaringer med Danmark 7 Figuren viser, hvilke påvirkninger de adspurgte knytter til deres beslutning omkring det at holde ferien på Fyn. Anbefalinger fra venner/familie Information på Internettet generelt Rejseartikler i aviser eller magasiner 12,3 34,8 33,3 Indslag og programmer i radio og TV 8,6 Reklamer i annoncer, brochurer, radio 7 Billeder og indlæg på de sociale med 5,5 Brugeranmeldelser og kommentarer 4,1 Rejsekataloger fx fra turoperatører 2,3 Anbefalinger fra rejsebureauet 1,8 Rejsemesser eller lignende,3 1, Destination Fyn Side 28 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 34,8 af de adspurgte føler, at anbefalinger fra venner/familie har påvirket til beslutningen (n=67)

29 15. Har nogen af følgende faktorer haft indflydelse på din beslutning om at holde ferie i Danmark? Nedbrudt på lande DK NO SE DE NL UK

30 16. Havde du booket hele eller dele af din rejse INDEN du tog på ferie på Fyn? Figuren viser, hvor stor en andel af de adspurgte turister, der bookede inden afrejse. Ja 74,3 Nej 25, Destination Fyn Side 3 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 74,3 af de adspurgte bookede hele eller dele af deres rejse hjemmefra (n=67)

31 16. Havde du booket hele eller dele af din rejse INDEN du tog på ferie på Fyn? Nedbrudt på lande DK NO SE Ja 75 Ja 71,4 Ja 77,8 Nej 25 Nej 28,6 Nej 22, DE NL UK Ja 79,4 Ja 58,5 Ja 73,5 Nej 2,6 Nej 41,5 Nej 26,

32 17. Hvor har du købt eller booket hele eller dele af rejsen? Direkte hos udbyderen 57,7 Figuren viser, hvor man købte/bookede hele eller dele af rejsen ti Fyn. Via online bookingportal 28,2 Via et rejsebureau 7,2 Via visitfyncom 3,8 13, Destination Fyn Side 32 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 7,2 af de adspurgte bookede via et rejsebureau (n=67)

33 17. Hvor har du købt eller booket hele eller dele af rejsen? Nedbrudt på lande DK NO SE Direkte hos udbyderen 63,5 Direkte hos udbyderen 2 Direkte hos udbyderen 64,3 Via online bookingportal 21,1 Via online bookingportal 86,7 Via online bookingportal 32,1 Via et rejsebureau 4,7 Via et rejsebureau Via et rejsebureau 3,6 Via visitfyncom 3,5 Via visitfyncom Via visitfyncom 3,6 15,4 6,7 7,1 DE NL UK Direkte hos udbyderen 34 Direkte hos udbyderen 5 Direkte hos udbyderen 55,6 Via online bookingportal 32 Via online bookingportal 41,7 Via online bookingportal 5 Via et rejsebureau 22 Via et rejsebureau 16,7 Via et rejsebureau 8,3 Via visitfyncom 6 Via visitfyncom Via visitfyncom 8,3 16 4,2 8,

34 21. Syntes du det var let nok at finde information? Figuren viser, om de adspurgte mener, at det var let nok at finde information om, hvad de kunne opleve på Fyn. Ja 96 Nej Destination Fyn Side 34 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 96 af de adspurgte synes, at det var let nok (n=67)

35 21. Syntes du det var let nok at finde information? Nedbrudt på lande DK NO SE Ja 96,6 Ja 9 Ja 1 Nej 3,4 Nej 1 Nej DE NL UK Ja 93,4 Ja 94,7 Ja 95,7 Nej 6,6 Nej 5,3 Nej 4,3 15

36 Rejsemotiver og ferieaktiviteter

37 27. Hvor skiller Fyn sig positivt ud som feriemål? Figuren viser, hvorledes Fyn skiller sig ud fra andre feriemål. Tæt til hav og strand Hyggelige købsstæder Korte afstande Belligenhed midt i Danmark HCAs Odense Natur Attraktioner for børn Øhavet Attraktioner for voksne Kulturelle oplevelser Lokalbefolkningen Shoppingmuligheder Børnevenlige strande Vandreruter Cykelruter Autentiske oplevelser Udvalg af oplevelsesmuligheder Kulinariske oplevelser Sejlads ved fynske kyster Kano/kajak ved fynske kyster Rideruter Dykkerspots Ingen af disse 3,5,2 3 2,8 8,7 1,8 1,6 21,8 2,4 2,4 17,7 17,2 16,7 15,2 26,4 4,1 38,5 36,7 34,4 34,2 32,6 51,6 56, Destination Fyn Side 37 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 16,7 peger på cykelruter som et område, hvor Fyn skiller sig positivt ud (n=67)

38 27. Hvor skiller Fyn sig positivt ud som feriemål? Nedbrudt på lande DK NO SE Tæt til hav og strand 57,2 Tæt til hav og strand 68,4 Tæt til hav og strand 5 Hyggelige købsstæder 56,9 Hyggelige købsstæder 73,7 Hyggelige købsstæder 34,4 Korte afstande 41,2 Korte afstande 52,6 Korte afstande 46,9 Belligenhed midt i Danmark 39 Belligenhed midt i Danmark 31,6 Belligenhed midt i Danmark 34,4 HCAs Odense 31,2 HCAs Odense 73,7 HCAs Odense 46,9 Natur 32 Natur 31,6 Natur 9,4 Attraktioner for børn 35 Attraktioner for børn 26,3 Attraktioner for børn 28,1 Øhavet 33,3 Øhavet 15,8 Øhavet 12,5 Attraktioner for voksne 28,5 Attraktioner for voksne 21,1 Attraktioner for voksne 31,3 Kulturelle oplevelser 22,8 Kulturelle oplevelser 31,6 Kulturelle oplevelser 15,6 Lokalbefolkningen 18,2 Lokalbefolkningen 15,8 Lokalbefolkningen 18,8 Shoppingmuligheder 24,1 Shoppingmuligheder 15,8 Shoppingmuligheder 25 Børnevenlige strande 18,7 Børnevenlige strande 5,3 Børnevenlige strande 12,5 Vandreruter 18,7 Vandreruter 5,3 Vandreruter 6,3 Cykelruter 13,8 Cykelruter 21,1 Cykelruter 6,3 Autentiske oplevelser 16 Autentiske oplevelser 21,1 Autentiske oplevelser 12,5 Udvalg af oplevelsesmuligheder 11,1 Udvalg af oplevelsesmuligheder 1,5 Udvalg af oplevelsesmuligheder 6,3 Kulinariske oplevelser 12,5 Kulinariske oplevelser 5,3 Kulinariske oplevelser 6,3 Sejlads ved fynske kyster 8,1 Sejlads ved fynske kyster Sejlads ved fynske kyster Kano/kajak ved fynske kyster 2,2 Kano/kajak ved fynske kyster Kano/kajak ved fynske kyster Rideruter,5 Rideruter Rideruter Dykkerspots 2,7 Dykkerspots 5,3 Dykkerspots 3,1 9,4 Ingen af disse 2,7 Ingen af disse Ingen af disse 3,1

39 27. Hvor skiller Fyn sig positivt ud som feriemål? Nedbrudt på lande DE NL UK Tæt til hav og strand 59,3 Tæt til hav og strand 59 Tæt til hav og strand 5 Hyggelige købsstæder 66,1 Hyggelige købsstæder 1,3 Hyggelige købsstæder 28,3 Korte afstande 28,8 Korte afstande 43,6 Korte afstande 32,6 Belligenhed midt i Danmark 25,4 Belligenhed midt i Danmark 61,5 Belligenhed midt i Danmark 37 HCAs Odense 25,4 HCAs Odense 43,6 HCAs Odense 67,4 Natur 52,5 Natur 35,9 Natur 47,8 Attraktioner for børn 27,1 Attraktioner for børn 23,1 Attraktioner for børn 54,3 Øhavet 49,2 Øhavet 3,8 Øhavet 28,3 Attraktioner for voksne 6,8 Attraktioner for voksne 1,3 Attraktioner for voksne 47,8 Kulturelle oplevelser 11,9 Kulturelle oplevelser 7,7 Kulturelle oplevelser 39,1 Lokalbefolkningen 33,9 Lokalbefolkningen 2,5 Lokalbefolkningen 23,9 Shoppingmuligheder 13,6 Shoppingmuligheder 7,7 Shoppingmuligheder 8,7 Børnevenlige strande 18,6 Børnevenlige strande 12,8 Børnevenlige strande 21,7 Vandreruter 2,3 Vandreruter 2,5 Vandreruter 1,9 Cykelruter 18,6 Cykelruter 33,3 Cykelruter 28,3 Autentiske oplevelser 11,9 Autentiske oplevelser 15,4 Autentiske oplevelser 13 Udvalg af oplevelsesmuligheder 8,5 Udvalg af oplevelsesmuligheder 12,8 Udvalg af oplevelsesmuligheder 13 Kulinariske oplevelser 6,8 Kulinariske oplevelser Kulinariske oplevelser 15,2 Sejlads ved fynske kyster 15,3 Sejlads ved fynske kyster 7,7 Sejlads ved fynske kyster 15,2 Kano/kajak ved fynske kyster 8,5 Kano/kajak ved fynske kyster 5,1 Kano/kajak ved fynske kyster 4,3 Rideruter Rideruter Rideruter 2,2 Dykkerspots 3,4 Dykkerspots 2,6 Dykkerspots Ingen af disse 6,8 Ingen af disse 2,6 Ingen af disse

40 28. Hvor synes du, at Fyn set med en turists øjne - mangler noget? Figuren viser, hvor Fyn synes at mangle noget. Kulinariske oplevelser Attraktioner for børn Shoppingmuligheder Hyggelige købsstæder Korte afstande Kulturelle oplevelser Børnevenlige strande Tæt til hav og strand Belligenhed midt i Danmark Autentiske oplevelser Attraktioner for voksne Natur Vandreruter Cykelruter Lokalbefolkningen Udvalg af oplevelsesmuligheder HCAs Odense Kano/kajak ved fynske kyster Sejlads ved fynske kyster Øhavet Dykkerspots Rideruter Ingen af disse 6 5,8 3,5 3,3 2,6 2,3 1,9 1,9 1,6 1,6 1,6 1,4 1,4 1,4 1,4 1,2 1,2,7,7,7,5,2 3,5 73, Destination Fyn Side 4 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 1,4 mener at Fyn savner konkurrencedygtighed på forholdet cykelruter (n=67)

41 28. Hvor synes du, at Fyn set med en turists øjne - mangler noget? Nedbrudt på lande DK NO SE Kulinariske oplevelser 4,7 Kulinariske oplevelser 6,3 Kulinariske oplevelser 3,8 Attraktioner for børn 6,2 Attraktioner for børn 6,3 Attraktioner for børn 7,7 Shoppingmuligheder 2,9 Shoppingmuligheder Shoppingmuligheder Hyggelige købsstæder 1,1 Hyggelige købsstæder 6,3 Hyggelige købsstæder 3,8 Korte afstande 2,5 Korte afstande 6,3 Korte afstande Kulturelle oplevelser 3,6 Kulturelle oplevelser Kulturelle oplevelser Børnevenlige strande,7 Børnevenlige strande Børnevenlige strande Tæt til hav og strand 1,8 Tæt til hav og strand Tæt til hav og strand Belligenhed midt i Danmark 1,1 Belligenhed midt i Danmark Belligenhed midt i Danmark 3,8 Autentiske oplevelser 2,2 Autentiske oplevelser Autentiske oplevelser Attraktioner for voksne 1,8 Attraktioner for voksne Attraktioner for voksne Natur,7 Natur Natur Vandreruter 1,4 Vandreruter Vandreruter Cykelruter 1,1 Cykelruter Cykelruter Lokalbefolkningen 1,1 Lokalbefolkningen Lokalbefolkningen Udvalg af oplevelsesmuligheder 1,1 Udvalg af oplevelsesmuligheder Udvalg af oplevelsesmuligheder HCAs Odense 1,1 HCAs Odense HCAs Odense Kano/kajak ved fynske kyster,7 Kano/kajak ved fynske kyster Kano/kajak ved fynske kyster Sejlads ved fynske kyster,7 Sejlads ved fynske kyster Sejlads ved fynske kyster Øhavet,4 Øhavet 6,3 Øhavet Dykkerspots,4 Dykkerspots Dykkerspots Rideruter 3,6 Rideruter Rideruter 7,7 Ingen af disse 78,3 Ingen af disse 81,3 Ingen af disse 73,1

42 28. Hvor synes du, at Fyn set med en turists øjne - mangler noget? Nedbrudt på lande DE NL UK Kulinariske oplevelser 15,7 Kulinariske oplevelser Kulinariske oplevelser 1 Attraktioner for børn 5,9 Attraktioner for børn 6,5 Attraktioner for børn Shoppingmuligheder 3,9 Shoppingmuligheder 6,5 Shoppingmuligheder 1 Hyggelige købsstæder 5,9 Hyggelige købsstæder 16,1 Hyggelige købsstæder 3,3 Korte afstande 2 Korte afstande Korte afstande 6,7 Kulturelle oplevelser Kulturelle oplevelser Kulturelle oplevelser Børnevenlige strande 5,9 Børnevenlige strande Børnevenlige strande 1 Tæt til hav og strand 2 Tæt til hav og strand 3,2 Tæt til hav og strand 3,3 Belligenhed midt i Danmark 3,9 Belligenhed midt i Danmark Belligenhed midt i Danmark 3,3 Autentiske oplevelser Autentiske oplevelser Autentiske oplevelser 3,3 Attraktioner for voksne 3,9 Attraktioner for voksne Attraktioner for voksne Natur 5,9 Natur 3,2 Natur Vandreruter 2 Vandreruter 3,2 Vandreruter Cykelruter 3,9 Cykelruter 3,2 Cykelruter Lokalbefolkningen 2 Lokalbefolkningen 3,2 Lokalbefolkningen 3,3 Udvalg af oplevelsesmuligheder 2 Udvalg af oplevelsesmuligheder Udvalg af oplevelsesmuligheder 3,3 HCAs Odense HCAs Odense 3,2 HCAs Odense 3,3 Kano/kajak ved fynske kyster Kano/kajak ved fynske kyster 3,2 Kano/kajak ved fynske kyster Sejlads ved fynske kyster Sejlads ved fynske kyster 3,2 Sejlads ved fynske kyster Øhavet Øhavet Øhavet 3,3 Dykkerspots 2 Dykkerspots Dykkerspots Rideruter 2 3,9 Rideruter 3,2 Rideruter Ingen af disse 51 Ingen af disse 61,3 Ingen af disse 73,3

43 13. Hvilke typer af aktiviteter indgik? Figuren viser, hvad de adspurgte turister foretog sig i forbindelse med deres ferie på Fyn. Museer og udstillinger Spise lokal mad Vandring i naturen Slotte og herregårde Shopping Strandtur/badning i havet Familieattraktioner Besøg på kendte spisesteder Cykling i nærområdet Anden sport (fx løb eller lign) Andre naturoplevelser Tilskuer til musikevent Landevejscykling Besøge fødevarefestival Sejl-/motorbåd Lystfiskeri Spa-/Wellness Ridning Kano/kajak Undervisning/uddannelse Tog på tur på fødevareruter Tilskuer til sportevents Mountainbike Golf Dykning Ingen af disse 16,8 13,4 1,3 7 6,5 5,5 4, ,9 1,6 1,4 1,4,8,3 7,6 23,7 57,8 53,6 49,1 48,4 48,3 46,1 45, Destination Fyn Side 43 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at X af de adpurgte spillede golf i forbindelse med ferien (n=67)

44 13. Hvilke typer af aktiviteter indgik? Nedbrudt på lande DK NO SE Museer og udstillinger 54,1 Museer og udstillinger 85,7 Museer og udstillinger 58,3 Spise lokal mad 5,6 Spise lokal mad 66,7 Spise lokal mad 44,4 Vandring i naturen 52,4 Vandring i naturen 42,9 Vandring i naturen 25 Slotte og herregårde 45,2 Slotte og herregårde 19 Slotte og herregårde 47,2 Shopping 47,1 Shopping 47,6 Shopping 55,6 Strandtur/badning i havet 41,8 Strandtur/badning i havet 33,3 Strandtur/badning i havet 38,9 Familieattraktioner 46,6 Familieattraktioner 28,6 Familieattraktioner 52,8 Besøg på kendte spisesteder 25,1 Besøg på kendte 19 Besøg på kendte 22,2 Cykling i nærområdet 11,8 Cykling i nærområdet 19 Cykling i nærområdet 8,3 Anden sport (fx løb eller 9,5 Anden sport (fx løb eller 14,3 Anden sport (fx løb eller 22,2 Andre naturoplevelser 1,9 Andre naturoplevelser 14,3 Andre naturoplevelser 8,3 Tilskuer til musikevent 5,8 Tilskuer til musikevent 9,5 Tilskuer til musikevent 8,3 Landevejscykling 3,7 Landevejscykling 9,5 Landevejscykling 8,3 Besøge fødevarefestival 5,8 Besøge fødevarefestival 4,8 Besøge fødevarefestival Sejl-/motorbåd 3,7 Sejl-/motorbåd Sejl-/motorbåd Lystfiskeri 3,5 Lystfiskeri Lystfiskeri 2,8 Spa-/Wellness 2,3 Spa-/Wellness 4,8 Spa-/Wellness 2,8 Ridning 1,2 Ridning Ridning 13,9 Kano/kajak 1,2 Kano/kajak Kano/kajak Undervisning/uddannelse,7 Undervisning/uddannelse Undervisning/uddannelse 2,8 Tog på tur på fødevareruter 1,2 Tog på tur på Tog på tur på fødevareruter Tilskuer til sportevents 1,2 Tilskuer til sportevents Tilskuer til sportevents Mountainbike,9 Mountainbike Mountainbike Golf,7 Golf Golf Dykning Ingen af disse,5 7,7 Dykning Ingen af disse 9,5 Dykning Ingen af disse 2 4 6

45 13. Hvilke typer af aktiviteter indgik? Nedbrudt på lande DE NL UK Museer og udstillinger 54,7 Museer og udstillinger 61 Museer og udstillinger 79,6 Spise lokal mad 53,1 Spise lokal mad 48,8 Spise lokal mad 85,7 Vandring i naturen 56,3 Vandring i naturen 65,9 Vandring i naturen 16,3 Slotte og herregårde 6,9 Slotte og herregårde 63,4 Slotte og herregårde 61,2 Shopping 43,8 Shopping 48,8 Shopping 59,2 Strandtur/badning i havet 9,6 Strandtur/badning i havet 46,3 Strandtur/badning i havet 36,7 Familieattraktioner 45,3 Familieattraktioner 41,5 Familieattraktioner 44,9 Besøg på kendte 23,4 Besøg på kendte 9,8 Besøg på kendte 26,5 Cykling i nærområdet 4,6 Cykling i nærområdet 24,4 Cykling i nærområdet 28,6 Anden sport (fx løb eller 18,8 Anden sport (fx løb eller 19,5 Anden sport (fx løb eller 28,6 Andre naturoplevelser 7,8 Andre naturoplevelser 7,3 Andre naturoplevelser 1,2 Tilskuer til musikevent 1,9 Tilskuer til musikevent 7,3 Tilskuer til musikevent 1,2 Landevejscykling 17,2 Landevejscykling 4,9 Landevejscykling 16,3 Besøge fødevarefestival 3,1 Besøge fødevarefestival 4,9 Besøge fødevarefestival 1,2 Sejl-/motorbåd 9,4 Sejl-/motorbåd 12,2 Sejl-/motorbåd 4,1 Lystfiskeri 9,4 Lystfiskeri 7,3 Lystfiskeri 2 Spa-/Wellness 6,3 Spa-/Wellness Spa-/Wellness 6,1 Ridning 3,1 Ridning Ridning 2 Kano/kajak 6,3 Kano/kajak 4,9 Kano/kajak 4,1 Undervisning/uddannelse 3,1 Undervisning/uddannelse Undervisning/uddannelse 12,2 Tog på tur på 4,7 Tog på tur på 2,4 Tog på tur på fødevareruter 2 Tilskuer til sportevents 1,6 Tilskuer til sportevents 2,4 Tilskuer til sportevents 4,1 Mountainbike 1,6 Mountainbike 2,4 Mountainbike 6,1 Golf 1,6 Golf Golf 2 Dykning Ingen af disse 14,1 Dykning Ingen af disse 9,8 Dykning Ingen af disse 2

46 18. Hvilke museer har man besøgt/benyttet? Valdemar Slot 19,5 Nyborg Slot 21,4 Figuren viser, hvilke museer, attraktioner og aktiviteter de adspurgte turister har besøgt eller benyttet. Mediemuseet Ladby 6 8,1 Johannes Larsen Museet 13,7 H. C. Andersens Barndomshjem 45,6 H. C Andersens Hus 5,3 Faaborg Museum Fyrtøjet 14,5 16,1 Den fynske landsby 26,3 Danmarks jernbaemuseum 19,4 CLAY 2,3 Carl Nielsen Museet 5,7 Brandts 1, Destination Fyn Side 46 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 5,3 af samtlige besvarelser har besøgt H. C Andersens Hus (n=67)

47 18. Hvilke museer har man besøgt/benyttet? Nedbrudt på lande DK NO SE Valdemar Slot Nyborg Slot Mediemuseet Ladby Johannes Larsen Museet H. C. Andersens Barndomshjem H. C Andersens Hus Faaborg Museum 2 18,3 4,5 7,5 16,3 14,1 4 42,5 Valdemar Slot Nyborg Slot Mediemuseet Ladby Johannes Larsen Museet H. C. Andersens H. C Andersens Hus Faaborg Museum 13,3 2 13,3 6, Valdemar Slot Nyborg Slot Mediemuseet Ladby Johannes Larsen Museet H. C. Andersens Barndomshjem H. C Andersens Hus Faaborg Museum 8 11,1 3,8 7 7 Fyrtøjet 16,4 Fyrtøjet 6,7 Fyrtøjet 29,6 Den fynske landsby Danmarks jernbaemuseum CLAY Carl Nielsen Museet Brandts 29,4 2,8 2,1 4,9 11,7 Den fynske landsby Danmarks jernbaemuseum CLAY Carl Nielsen Museet Brandts 6,7 13,3 13,3 2 Den fynske landsby Danmarks jernbaemuseum CLAY Carl Nielsen Museet Brandts 15,4 3, DE NL UK Valdemar Slot Nyborg Slot Mediemuseet Ladby Johannes Larsen Museet H. C. Andersens Barndomshjem 21,3 29,2 2,3 11,1 11,1 39,6 Valdemar Slot Nyborg Slot Mediemuseet Ladby Johannes Larsen Museet H. C. Andersens 3,2 3,2 19,4 29,4 47,1 Valdemar Slot Nyborg Slot Mediemuseet Ladby Johannes Larsen Museet H. C. Andersens 29,4 38,5 23,5 22,2 14,7 73,2 H. C Andersens Hus 52,8 H. C Andersens Hus 61,1 H. C Andersens Hus 79,1 Faaborg Museum 25 Faaborg Museum 14,7 Faaborg Museum 17,1 Fyrtøjet 13 Fyrtøjet 3 Fyrtøjet 24,2 Den fynske landsby 25,5 Den fynske landsby 9,1 Den fynske landsby 32,4 Danmarks jernbaemuseum 27,1 Danmarks jernbaemuseum 6,1 Danmarks jernbaemuseum 25,7 CLAY 2,3 CLAY CLAY 6,2 Carl Nielsen Museet Brandts 4,4 6,5 Carl Nielsen Museet Brandts 3 3 Carl Nielsen Museet Brandts 17,1 14,

48 18. Hvilke attraktioner har man besøgt/benyttet? Øhavets smakkecenter 2,3 Figuren viser, hvilke museer, attraktioner og aktiviteter de adspurgte turister har besøgt eller benyttet. Segway Langeland Odense Åfart,9 13,4 Odense ZOO 43,7 Naturama 9,8 Maritimt Center 3,9 Fjord&Bælt 18,2 Egeskov 52,6 Ditlevsdal Bizonfarm 4,2 Bridgewalking 5,3 Aventura Charter, Destination Fyn Side 48 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 43,7 af samtlige besvarelser har besøgt Odense ZOO (n=67)

49 18. Hvilke attraktioner har man besøgt/benyttet? Nedbrudt på lande DK NO SE Øhavets smakkecenter 1,8 Øhavets smakkecenter Øhavets smakkecenter Segway Langeland,4 Segway Langeland 6,7 Segway Langeland Odense Åfart 15,3 Odense Åfart 12,5 Odense Åfart Odense ZOO 51,3 Odense ZOO 2 Odense ZOO 51,7 Naturama 8,8 Naturama Naturama Maritimt Center 1,4 Maritimt Center Maritimt Center 8 Fjord&Bælt 16,8 Fjord&Bælt Fjord&Bælt 4 Egeskov 55,7 Egeskov 18,7 Egeskov 51,7 Ditlevsdal Bizonfarm 4,2 Ditlevsdal Bizonfarm Ditlevsdal Bizonfarm Bridgewalking Aventura Charter 3,5 Bridgewalking Aventura Charter Bridgewalking Aventura Charter DE NL UK Øhavets smakkecenter 2,2 Øhavets smakkecenter Øhavets smakkecenter 12,1 Segway Langeland Segway Langeland Segway Langeland 6,5 Odense Åfart 1,9 Odense Åfart 3 Odense Åfart 21,2 Odense ZOO 19,6 Odense ZOO 12,1 Odense ZOO 41,7 Naturama 24,5 Naturama Naturama 17,6 Maritimt Center 14,6 Maritimt Center 5,7 Maritimt Center 6,5 Fjord&Bælt 37,5 Fjord&Bælt 8,8 Fjord&Bælt 3,6 Egeskov 4,4 Egeskov 5 Egeskov 57,5 Ditlevsdal Bizonfarm 8,7 Ditlevsdal Bizonfarm Ditlevsdal Bizonfarm 6,5 Bridgewalking Aventura Charter 2,1 6,2 Bridgewalking Aventura Charter 3 6,1 Bridgewalking Aventura Charter 29,

50 18. Hvilke aktiviteter har man besøgt/benyttet? Vandreruter 34,9 Figuren viser, hvilke museer, attraktioner og aktiviteter de adspurgte turister har besøgt eller benyttet. Sejlads ved de fynske kyster Rideruter 2,4 8,8 Kano/kajak ved de fysnke kyster 3 Hans Christian Andersen Trail 13,1 Fiskeri ved de fynske kyster 7 Dykkerspots,9 De fynske fødevareruter 4 Cykelruter 29, Destination Fyn Side 5 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 7 af samtlige besvarelser har fisket ved de fynske kyster (n=67)

51 18. Hvilke aktiviteter har man besøgt/benyttet? Nedbrudt på lande DK NO SE Vandreruter 35,2 Vandreruter 31,2 Vandreruter 29,6 Sejlads ved de fynske kyster 7,8 Sejlads ved de fynske kyster Sejlads ved de fynske kyster Rideruter,4 Rideruter Rideruter 8 Kano/kajak ved de fysnke kyster Hans Christian Andersen Trail Fiskeri ved de fynske kyster 1,5 6 4,3 Kano/kajak ved de fysnke kyster Hans Christian Andersen Trail Fiskeri ved de fynske kyster 31,6 Kano/kajak ved de fysnke kyster Hans Christian Andersen Trail Fiskeri ved de fynske kyster 4 12 Dykkerspots,4 Dykkerspots Dykkerspots De fynske fødevareruter Cykelruter 2,6 21,5 De fynske fødevareruter Cykelruter 33,3 De fynske fødevareruter Cykelruter DE NL UK Vandreruter 33,3 Vandreruter 5 Vandreruter 25,7 Sejlads ved de fynske kyster 12,2 Sejlads ved de fynske kyster 8,8 Sejlads ved de fynske kyster 22,2 Rideruter 2,2 Rideruter Rideruter 18,2 Kano/kajak ved de fysnke kyster Hans Christian Andersen Trail Fiskeri ved de fynske kyster 6,4 1,9 1,6 Kano/kajak ved de fysnke kyster Hans Christian Andersen Trail Fiskeri ved de fynske kyster 3,1 9,4 25 Kano/kajak ved de fysnke kyster Hans Christian Andersen Trail Fiskeri ved de fynske kyster 14,7 25,7 48,7 Dykkerspots Dykkerspots Dykkerspots 9,4 De fynske fødevareruter Cykelruter 6,5 52 De fynske fødevareruter Cykelruter 3,1 37,1 De fynske fødevareruter Cykelruter 15,6 53,

52 Tilfredshed og anbefaling

53 22. Hvordan er din samlede vurdering af din ferie på Fyn? Meget god 62,1 Figuren viser, hvorledes de adspurgte turister samlet set vurderer deres ferie på Fyn. God 3,5 Hverken/eller 3,8 Dårlig,5 Meget dårlig,4 Ved ikke 2, Destination Fyn Side 53 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 62,1 giver deres ferie på Fyn vurderingen meget god (n=67)

54 22. Hvordan er din samlede vurdering af din ferie på Fyn? Nedbrudt på lande DK NO SE Meget god 63,6 Meget god 65 Meget god 58,6 God 3,4 God 3 God 24,1 Hverken/eller 2,5 Hverken/eller Hverken/eller 13,8 Dårlig,3 Dårlig Dårlig Meget dårlig,3 Meget dårlig Meget dårlig Ved ikke 3 Ved ikke 5 Ved ikke 3, DE NL UK Meget god 6 Meget god 48,6 Meget god 65,1 God 3 God 4,5 God 27,9 Hverken/eller 6,7 Hverken/eller 8,1 Hverken/eller 2,3 Dårlig 1,7 Dårlig 2,7 Dårlig Meget dårlig Meget dårlig Meget dårlig 2,3 Ved ikke 1,7 Ved ikke Ved ikke 2,

55 Hvordan er din samlede vurdering af din ferie på Fyn? Alle Første besøg Meget god 62,1 Meget god 6,9 Figuren viser, hvorledes de adspurgte turister samlet set vurderer deres ferie på Fyn. God 3,5 God 28,1 Mere end 9 af de adspurgte turister fortæller at deres samlede vurdering af deres ferie var god eller meget god. Hverken/ eller 3,8 Hverken/ eller 6,3 Dårlig,5 Dårlig 1,6 Meget dårlig,4 Meget dårlig Ved ikke 2,7 Ved ikke 3, Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 62,1 giver deres ferie på Fyn vurderingen meget god (n=67) Destination Fyn

56 23. I hvilken grad har du lyst til at anbefale Fyn? 1 - Vil rigtig gerne anbefale 58,7 Figuren viser analysedeltagernes vilje til at anbefale Fyn som feriedestination til andre ,3 17,3 Net Promter Score beregnes som andelen der har krydset af i 9 eller 1 (Promoters) fratrukket andelen der har krydset af i 1-6 (Detracters) ,7 6,7 Net Promoter Scoren kan beregnes til 63,4, hvilket er langt over de 5 point som er grænset for at blive betegnet som Excellent ,3, Vil slet ikke anbefale Ved ikke,3 1, Destination Fyn Side 56 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 58,7 af de adspurgte rigtig gerne vil anbefale Fyn (n=67)

57 23. I hvilken grad har du lyst til at anbefale Fyn? Nedbrudt på lande DK NO SE 1 - Vil rigtig gerne anbefale 62,9 1 - Vil rigtig gerne anbefale Vil rigtig gerne anbefale 52,9 9 1, ,8 8 15, ,7 7 4, ,7 6 2, , , Vil slet ikke anbefale 1 - Vil slet ikke anbefale 1 - Vil slet ikke anbefale Ved ikke 1,5 Ved ikke Ved ikke 2,9 5 DE NL UK 1 - Vil rigtig gerne anbefale 56,5 1 - Vil rigtig gerne anbefale 2,5 1 - Vil rigtig gerne anbefale 67,4 9 9,7 9 23,1 9 4,3 8 14,5 8 33,3 8 17,4 7 8,1 7 15,4 7 6, ,6 6 2,2 5 3,2 5 2,6 5 2,2 4 3, , Vil slet ikke anbefale 1,6 1 - Vil slet ikke anbefale 2,6 1 - Vil slet ikke anbefale Ved ikke 1,6 Ved ikke Ved ikke 2 4

58 18. Hvordan vurderer brugerne de besøgte museer? Valdemar Slot, 39,5 Figuren viser, hvordan brugerne vurderer de besøgte/benyttede museer, attraktioner og aktiviteter. Nyborg Slot, Mediemuseet, Ladby 2,5 66,7 53,3 41,6 Johannes Larsen Museet, 77,4 H. c: Andersens Barndomshjem,4 H. C Andersens Hus 1,6 Faaborg Museum, Fyrtøjet, 35,3 42,1 44,8 39,1 Meget dårlig Dårlig Middel God Meget god Den fynske landsby,8 52,9 Danmarks jernbaemuseum, 64,2 CLAY, 6,9 Carl Nielsen Museet, 56,1 Brandts, 42, Destination Fyn Side 58 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 42,1 af de der besøgte H. C Andersens Hus giver det vurderingen meget god (n=varierer)

59 18. Hvordan vurderer brugerne de besøgte attraktioner? Øhavets smakkecenter 9,1 4,9 Figuren viser, hvordan brugerne vurderer de besøgte/benyttede museer, attraktioner og aktiviteter. Segway Langeland, Odense Åfart, 55,6, Odense ZOO,5 62,1 Naturama 2, Maritimt Center, Fjord&Bælt 1,1 46,9 46,2 4,1 Meget dårlig Dårlig Middel God Meget god Egeskov,8 72,1 Ditlevsdal Bizonfarm, 39, Bridgewalking, 71,2 Aventura Charter, 22, Destination Fyn Side 59 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 62,1 af de der besøgte Odense ZOO giver det vurderingen meget god (n=varierer)

60 18. Hvordan vurderer brugerne de besøgte/benyttede aktiviteter? Vandreruter,6 41,3 Figuren viser, hvordan brugerne vurderer de besøgte/benyttede museer, attraktioner og aktiviteter. Sejlads ved de fynske kyster, Rideruter, 53,9 3,4 Kano/kajak ved de fysnke kyster, 63,3 Meget dårlig Hans Christian Andersen Trail, 39,7 Dårlig Middel God Fiskeri ved de fynske kyster, 4,6 Meget god Dykkerspots,, De fynske fødevareruter, 22,5 Cykelruter, 37, Destination Fyn Side 6 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 4,6 af de der fiskede ved de fynske kyster giver det vurderingen meget god (n=varierer)

61 Forventninger og ønsker til fremtidige rejser

62 29. Hvad efterspørges i fremtiden? Længden af ferien Figuren viser i hvilken grad de besøgende turister på Fyn i fremtiden vil efterspørge forskelligt ferieindhold. På denne side indhold knyttet til ferielængde på Fyn. Lang ferie på Fyn (6 dage+) 43,8 Kort ferie på Fyn (3-5 dage) 46,4 Meget En del Hverken/eller Lidt Slet ikke Ved ikke Weekendophold på Fyn 42, Destination Fyn Side 62 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 42,3 af samtlige besvarelser er meget interesseret i weekendophold på Fyn (n=67)

63 29. Hvad efterspørges i fremtiden? Længden af ferien (andelen meget + en del interesseret) Nedbrudt på lande DK NO SE Lang ferie på Fyn (6 dage+) 65,7 Lang ferie på Fyn (6 dage+) 53,9 Lang ferie på Fyn (6 dage+) 82,1 Kort ferie på Fyn (3-5 dage) 85,1 Kort ferie på Fyn (3-5 dage) 85,7 Kort ferie på Fyn (3-5 dage) 58,1 Weekendophold på Fyn 82,1 Weekendophold på Fyn 7,6 Weekendophold på Fyn DE NL UK Lang ferie på Fyn (6 dage+) 72,8 Lang ferie på Fyn (6 dage+) 64,7 Lang ferie på Fyn (6 dage+) 57,8 Kort ferie på Fyn (3-5 dage) 64,3 Kort ferie på Fyn (3-5 dage) 41,7 Kort ferie på Fyn (3-5 dage) 69,5 Weekendophold på Fyn 2 Weekendophold på Fyn 12,1 Weekendophold på Fyn 34,5

64 29. Hvad efterspørges i fremtiden? Overnatning Figuren viser i hvilken grad de besøgende turister på Fyn i fremtiden vil efterspørge forskelligt ferieindhold. På denne side indhold knyttet til overnatning. Ophold i autocamper Ophold i shelter Ophold med all-inclusive Ferie med billige overnatninger Ophold i storbyer Ophold i mindre byer 9,7 5,2 22,3 35,2 25,5 27, Ophold på landet/i landlige omgivelser 25,1 Meget Overnatning på en båd i lystbådehavn Overnatning hos familie/venner 13,4 26,1 En del Hverken/eller Lidt Overnatning i sommerhus/feriehus Overnatning i privat 27,6 48,9 Slet ikke Ved ikke Overnatning på slots-/herregård 31,6 Ophold/overnatning på hotel Ophold/overnatning på campingplads Ophold på feriecenter Overnatning på kro 34,9 35,7 19, 29, Destination Fyn Side 64 Læsevejledning: Af figuren fremgår det, at 29,5 af samtlige besvarelser er meget interesseret i overntning på kro (n=67)

65 29. Hvad efterspørges i fremtiden? Overnatning (andelen meget + en del interesseret) Nedbrudt på lande DK NO SE Ophold i autocamper 22,1 Ophold i autocamper 2 Ophold i autocamper 12 Ophold i shelter 12,8 Ophold i shelter 7,1 Ophold i shelter Ophold med all-inclusive 42 Ophold med all-inclusive 5 Ophold med all-inclusive 16,7 Ferie med billige overnatninger 63,8 Ferie med billige overnatninger 71,4 Ferie med billige overnatninger 33,3 Ophold i storbyer 53,3 Ophold i storbyer 71,5 Ophold i storbyer 36 Ophold i mindre byer 56,9 Ophold i mindre byer 78,6 Ophold i mindre byer 6 Ophold på landet/i landlige omgivelser 44,5 Ophold på landet/i landlige omgivelser 6 Ophold på landet/i landlige omgivelser 44 Overnatning på en båd i lystbådehavn 13,9 Overnatning på en båd i lystbådehavn 28,6 Overnatning på en båd i lystbådehavn 12,5 Overnatning hos familie/venner 39,2 Overnatning hos familie/venner 23,1 Overnatning hos familie/venner 28 Overnatning i sommerhus/feriehus 7,1 Overnatning i sommerhus/feriehus 76,9 Overnatning i sommerhus/feriehus 84,6 Overnatning i privat 44,9 Overnatning i privat 62,6 Overnatning i privat 24 Overnatning på slots- /herregård 55,4 Overnatning på slots- /herregård 91,7 Overnatning på slots- /herregård 71,4 Ophold/overnatning på hotel 56,6 Ophold/overnatning på hotel 92,9 Ophold/overnatning på hotel 73,3 Ophold/overnatning på campingplads 56,1 Ophold/overnatning på campingplads 42,9 Ophold/overnatning på campingplads 38,4 Ophold på feriecenter 49,2 Ophold på feriecenter 23,1 Ophold på feriecenter 29,2 Overnatning på kro 57,4 Overnatning på kro 8 Overnatning på kro 28

Turistundersøgelse 2015. Destination Fyn

Turistundersøgelse 2015. Destination Fyn Turistundersøgelse 215 Destination Fyn Om analysen Metode Undersøgelsen er foretaget via internettet som selvudfyldt spørgeskema. De potentielle respondenter er rekrutteret ved attraktioner, overnatningssteder

Læs mere

Kyst- og naturturister i Danmark. VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse

Kyst- og naturturister i Danmark. VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Kyst- og naturturister i Danmark VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse o o o o o o o o Samlet Danmark Udland Holland Norge Sverige Tyskland Antal ankomster (1.000) I alt

Læs mere

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012 Det Gode Liv - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Overnatninger Side 3-5 Motivation Side 7-8 Planlægning

Læs mere

Læring. - Målgruppeprofil 2012

Læring. - Målgruppeprofil 2012 Sjov, Leg og Læring - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Børnene i familien Side 15 Overnatninger

Læs mere

SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST. Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview.

SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST. Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST Spørgeskema for face to face interview Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. 1. Hvad er formålet med dit ophold [på/i destination]? Er du på 1. Ferie Besøg

Læs mere

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012 Moderne Storbyoplevelser - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Motivation Side 4-5 Planlægning af ferien Side 7 Ferieaktiviteter Side 9 Døgnforbrug og rejsegruppe Side 11 Overnatninger

Læs mere

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark På cykel i Danmark Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark Definition af cykelturisten Hvad er definitionen på en international cykelturist i Danmark? Er det den tyske familiefar, der har cyklen bag

Læs mere

Cykelturismens økonomiske betydning

Cykelturismens økonomiske betydning Cykelturismens økonomiske betydning - for Danmark 2008 - Af Ditte Møller Munch/Temaprojektleder Aktiv Danmark Indhold Definition af en cykelturist Turistomsætning og døgnforbrug for cykelturister Overnatningsform

Læs mere

Destination Nordsjælland

Destination Nordsjælland Destination Nordsjælland Liseleje, Tisvildeleje, Gilleleje, Hornbæk, Humlebæk PROJEKT KYSTBYER I VÆKST Nulpunktsmåling 2013 Om analysen Denne rapportering indeholder en række særkørsler for destination

Læs mere

Analyse rapport Markedsundersøgelse om interessen for mountainbike ophold i Norge og Tyskland

Analyse rapport Markedsundersøgelse om interessen for mountainbike ophold i Norge og Tyskland Visit Nordjylland Analyse rapport Markedsundersøgelse om interessen for mountainbike ophold i og Om undersøgelsen Summary Erfaring med motionscykling Interesse Præferencer ifm. ophold og booking af MTB

Læs mere

Turisterne I DANMARK og dansk kultur. v/ Charlotte Rassing

Turisterne I DANMARK og dansk kultur. v/ Charlotte Rassing Turisterne I DANMARK og dansk kultur v/ Charlotte Rassing Datagrundlag Turistundersøgelsen 2017 11.000 interview med overnattende ferieturister fra både ind- og udland Overnatningsformer: lejet feriehus,

Læs mere

Lystsejlerturismen i Danmark. VisitDenmark

Lystsejlerturismen i Danmark. VisitDenmark Lystsejlerturismen i Danmark VisitDenmark Formål og indhold Dataindsamlingen blandt lystsejlere har fundet sted som en del af VisitDenmarks Turistundersøgelse i 2017. Turistundersøgelsen 2017 afdækker

Læs mere

Internationale lystfiskerturister i Danmark. VisitDenmark, 2019

Internationale lystfiskerturister i Danmark. VisitDenmark, 2019 Internationale lystfiskerturister i Danmark VisitDenmark, 2019 1 Indhold 01 VisitDenmarks definition af en lystfiskerturist 02 Udenlandske lystfiskerturister i Danmark 03 Udvikling: 2017 sammenlignet med

Læs mere

Internationale kulturturister i Danmark. VisitDenmark, 2019

Internationale kulturturister i Danmark. VisitDenmark, 2019 Internationale kulturturister i Danmark VisitDenmark, 2019 1 Indhold 01 VisitDenmarks definition af en kulturturist 02 Udenlandske museumsbesøg 03 Udenlandske kulturturister i Danmark 04 Udvikling: 2017

Læs mere

Turistundersøgelsen 2014

Turistundersøgelsen 2014 + 0 IP. nr.: Int. nr.: Turistundersøgelsen 2014 Forretnings- / ferierejsende Dansk September 2013 Us. nr. 3000 + 0 + 0 Overnatningsform: Udfyldes uden at spørge IP. Hotel... 1 Feriecenter... 2 Vandrerhjem...

Læs mere

Turismeprofil for Region Sjælland

Turismeprofil for Region Sjælland Turismeprofil for Turistundersøgelsen 2011 VisitDenmark, 2013 Viden & Analyse Profil af turisterne i - på baggrund af VisitDenmarks Turistundersøgelse 2011 Udgivet af: VisitDenmark Marts 2011 Adresse:

Læs mere

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar juli 2015. Kilde: Danmarks Statistik

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar juli 2015. Kilde: Danmarks Statistik Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar juli 2015 Kilde: Danmarks Statistik FYN vinder frem på udenlandske overnatninger Destination Fyn i top af danske destinationer tilstrømning af udenlandske turister

Læs mere

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar august 2015. Kilde: Danmarks Statistik

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar august 2015. Kilde: Danmarks Statistik Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar august 2015 Kilde: Danmarks Statistik FYN vinder frem på udenlandske overnatninger Størst vækst i udenlandske turister Fyn er den landsdel i Danmark, der år

Læs mere

Kystturisterne i Danmark

Kystturisterne i Danmark Kystturisterne i Danmark En ABC med regionalt fokus VisitDenmark, 2012 Viden & Analyse Forord Med en samlet omsætning på 34 mia. kr. og 68.500 direkte og afledte job i Danmark er kystturismen et betydningsfuldt

Læs mere

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar september 2015. Kilde: Danmarks Statistik

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar september 2015. Kilde: Danmarks Statistik Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar september 2015 Kilde: Danmarks Statistik FYN vinder fortsat frem på udenlandske overnatninger Størst vækst i udenlandske turister Fyn er den landsdel i Danmark,

Læs mere

www.visitdenmark.com 60+ turisterne i Danmark

www.visitdenmark.com 60+ turisterne i Danmark www.visitdenmark.com turisterne i Danmark turisterne i Danmark ISBN: 87-87393-44-1 VisitDenmark Turismefaglig Viden April 2008 VisitDenmark Islands Brygge 43, 3. sal 2300 København S Tlf.: +45 32 88 99

Læs mere

Turistundersøgelsen på Fyn 2014. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Turistundersøgelsen på Fyn 2014. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Turistundersøgelsen på Fyn 2014 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Turistundersøgelsen på Fyn 2014 Ferie- og fornøjelsesrejsende Udgivet af: VisitDenmark for Udvikling Fyn Juli 2015 Adresse: VisitDenmark

Læs mere

Kyst- og naturturister i Danmark. VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse

Kyst- og naturturister i Danmark. VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Kyst- og naturturister i Danmark VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Januar 2016 Juli 2017: Opdatering af overnatningstal ISBN: 978-87-93227-16-3 Forside: DenmarkMediaCenter Adresse

Læs mere

Destination Bornholm Event tracking april 2016

Destination Bornholm Event tracking april 2016 TV2 Bornholm TV2 Bornholm Destination Bornholm Event tracking april 2016 Slide 1 Indhold 1 Introduktion Baggrund Metode 2 Sammenfatning 3 Evaluering af april-events 4 Profil af rejsende til Bornholm Slide

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

Storbyturister i København. VisitDenmark, 2018

Storbyturister i København. VisitDenmark, 2018 Storbyturister i København VisitDenmark, 2018 Storbyturister i København Udgivet af VisitDenmark November 2018 Forside: DenmarkMediaCenter Adresse Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 32 88

Læs mere

Overblik over lystsejlerturismen i Danmark TØBBE 2006

Overblik over lystsejlerturismen i Danmark TØBBE 2006 Overblik over lystsejlerturismen i Danmark TØBBE 26 Lystsejlerundersøgelse 26 Undersøgelsen er en stikprøve af alle gæstesejlere i danske havne i 26 Dvs. stikprøven repræsenterer det samlede antal gæsteovernatninger

Læs mere

På ferie i Danmark. Turistundersøgelsen 2008. Udgivet af: VisitDenmark September 2010 ISBN: 87-87393-67-0

På ferie i Danmark. Turistundersøgelsen 2008. Udgivet af: VisitDenmark September 2010 ISBN: 87-87393-67-0 På ferie i Danmark Turistundersøgelsen 008 Udgivet af: VisitDenmark September 010 ISBN: 87-87393-7-0 Adresse: Analyse- og videnformidling Islands Brygge 43, 3. 300 København S Tlf. +4 388 9900 www.visitdenmark.com

Læs mere

Markedsprofil Norge 2011

Markedsprofil Norge 2011 Markedsprofil Norge 2011 Indhold Resumé Det norske rejsemarked Rejsemønstre Rejsemotiver Nordjyllands andel af norske feriegæster i Danmark Norske overnatninger i Nordjylland Udvikling i norske overnatninger

Læs mere

Danmarkspanel uge 47 2015. DIGNITY - Tortur

Danmarkspanel uge 47 2015. DIGNITY - Tortur Danmarkspanel uge 47 DIGNITY - Tortur Om analysen Vil du vide mere? Metode Undersøgelsen er foretaget i A&B Analyses Danmarkspanel. Panelet består af ca. 15.000 tilfældigt udvalgte danskere. Indsamling

Læs mere

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008 Danskeres ferie- Titelog fritidsrejser - I og udenfor højsæsonen Analysemøde 7. april 2008 1. Er rejser i lavsæsonen noget særligt? 2. Kan vi tjene penge på privatbesøg? 3. Har destinationerne en unik

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Den nye dreng i klassen Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING

Læs mere

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse 2 2 Kystturisme findes i hele Danmark Forord 3 Kære Læser De fleste danskere har holdt ferie ved

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

Destination Bornholm Besøgende til Bornholms Travbane Juli 2015. Slide 1

Destination Bornholm Besøgende til Bornholms Travbane Juli 2015. Slide 1 Destination Bornholm Besøgende til Bornholms Travbane Juli 2015 Slide 1 Baggrund og metode Baggrund Destination Bornholm, Bornholms Brand og Færgen har for sommersæsonen 2014 indgået et samarbejde om at

Læs mere

LEGOLAND Billund Resort. August 2015

LEGOLAND Billund Resort. August 2015 LEGOLAND Billund Resort August 2015 INDHOLD BAGGRUD OG FORMÅL KONKLUSIONER PROFIL PÅ RESPONDENTERNE LLBR KAMPAGNE LLBR ANBEFALING OG TILFREDSHED BOOKING OG BESLUTNINGSFLOW BE HAPPY PASS APPENDIKS SIDE

Læs mere

Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger

Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger Seminar for helårsdestinationer 28. august 2007 Claudia R. Andersen og Jacob S. Mikkelsen,

Læs mere

Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010

Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010 Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010 Undersøgelsen er en del af helårsturismeprojektet Naturen+ indsatsområdet Profilering af årstider Udviklet med støtte af Hjørring, Frederikshavn

Læs mere

Storbyturister i Aarhus. VisitDenmark, 2019

Storbyturister i Aarhus. VisitDenmark, 2019 Storbyturister i Aarhus VisitDenmark, 2019 Storbyturister i Aarhus Udgivet af VisitDenmark April 2019 Forside: DenmarkMediaCenter Adresse Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 32 88 99 00 www.visitdenmark.dk/analyse

Læs mere

GÆSTERS BRUG AF NAKSKOV - Sommeren 2018

GÆSTERS BRUG AF NAKSKOV - Sommeren 2018 GÆSTERS BRUG AF NAKSKOV - Sommeren 2018 Indhold DATA OG METODE OPSUMMERING FORMÅL MED BESØG RUNDT OM BESØGET AKTIVITETER I BYEN BEVÆGELSESMØNSTRE OPLEVELSE AF BYEN INFORMATIONSSØGNING KVALITATIVE INDSIGTER

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING FOKUS Markedet, målgrupper,

Læs mere

GÆSTERS BRUG AF KERTEMINDE - Sommeren 2018

GÆSTERS BRUG AF KERTEMINDE - Sommeren 2018 GÆSTERS BRUG AF KERTEMINDE - Sommeren 2018 Indledning Denne rapport er lavet med et ganske særligt formål for øje: At få et indblik i hvorledes gæster oplever deres besøg og ferie når denne holdes i Kerteminde.

Læs mere

A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Foreningen Odinstårnet -

A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Foreningen Odinstårnet - A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Foreningen Odinstårnet - OKTOBER 2008 Foreningen Odinstårnet Danmarkspanel Oktober 2008 1 Foreningen Odinstårnet Danmarkspanel Oktober 2008 2 OM UNDERSØGELSEN Om undersøgelsen

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar september 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

MARIAGER IMAGEANALYSE

MARIAGER IMAGEANALYSE MARIAGER IMAGEANALYSE RAPPORT OKTOBER 2011 INDHOLD 1 2 INDLEDNING OG SAMMENFATNING Side 3 MÅLGRUPPENS BESØG I MARIAGER Side 6 3 MÅLGRUPPENS SYN PÅ MARIAGER Side 14 2 1 INDLEDNING OG SAMMENFATNING I dette

Læs mere

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Fat cykelstyret Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Indledning Denne præsentation er en grafisk fremstilling af de regionale data fra Panorama projektets spørgeundersøgelse.

Læs mere

Destination Fyn Overnatningstal 2014. Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark

Destination Fyn Overnatningstal 2014. Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark Destination Fyn Overnatningstal 214 Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark 214 - rekordår for dansk turisme 214 blev et rekord år for dansk turisme. De 23,2 mio. udenlandske overnatninger i Danmark

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Sverige

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Sverige www.visitdenmark.com Markedsprofil af Sverige Det svenske rejsemarked Fakta om Sverige Befolkning 9,1 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: 0,0 pct. (2,2 pct.) Privatforbrug: 0,7 pct.

Læs mere

Besøgsinterview Bolig- og livsstilsmesse. InterComp

Besøgsinterview Bolig- og livsstilsmesse. InterComp Besøgsinterview Bolig- og livsstilsmesse InterComp Om analysen Vil du vide mere? Metode Undersøgelsen er foretaget via internettet som selvudfyldt spørgeskema. Spørgeskemaet blev udsendt på mail til ca.

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013 Indhold 1 Formål og metode 3 2 Sammenfatning 6 3 Segmenter 10 4 Nationalrute 1 og 9 13 5 Grafik fremstilling af alle spørgsmålene 16 2 1 Formål og metode

Læs mere

Destination Bornholm Besøgsrapport Maj, Juni, Juli & August 2015. Slide 1

Destination Bornholm Besøgsrapport Maj, Juni, Juli & August 2015. Slide 1 Destination Bornholm Besøgsrapport Maj, Juni, Juli & August 2015 Slide 1 Baggrund Destination Bornholm, Bornholms Brand og Færgen har for sommersæsonen 2015 indgået et samarbejde om at evaluere effekten

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Italien

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Italien www.visitdenmark.com Markedsprofil af Italien Det italienske rejsemarked Fakta om Italien og rejsemarkedet Befolkning 59,6 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -4,3 pct. (-0,4 pct.)

Læs mere

Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014. Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto

Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014. Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014 Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto Agenda 1. Velkomst Præsentationer bordet rundt 2. Nyeste viden Hvordan

Læs mere

Internationale mad - og gastroturister i Danmark. VisitDenmark, 2018

Internationale mad - og gastroturister i Danmark. VisitDenmark, 2018 Internationale mad - og gastroturister i Danmark VisitDenmark, 2018 1 Indhold 01 VisitDenmarks definition af en mad- og gastroturist 02 Gastroturisterne i Danmark 03 Udenlandske gastroturister på storbyferie

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-november 2016 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: januar 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: november

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-august 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: oktober 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: august

Læs mere

GÆSTERS BRUG AF MARIBO - Sommeren 2018

GÆSTERS BRUG AF MARIBO - Sommeren 2018 GÆSTERS BRUG AF MARIBO - Sommeren 2018 Indhold DATA OG METODE OPSUMMERING FORMÅL MED BESØG RUNDT OM BESØGET AKTIVITETER I BYEN BEVÆGELSESMØNSTRE OPLEVELSE AF BYEN INFORMATIONSSØGNING KVALITATIVE INDSIGTER

Læs mere

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismen i Danmark - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismens nøgletal Turismen er vigtig for dansk økonomi Den skaber omsætning for 94,7 mia. kr. Turismen er et stort eksporterhverv Den

Læs mere

A&B ANALYSEs Danmarkspanel - MIFU - Margarine Foreningen -

A&B ANALYSEs Danmarkspanel - MIFU - Margarine Foreningen - Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 198 Offentligt BILAG 5 til MIFUs foretræde for Fødevareudvalget 19. marts 2014 A&B ANALYSEs Danmarkspanel - MIFU - Margarine Foreningen

Læs mere

GÆSTERS BRUG AF NYKØBING FALSTER - Sommeren 2018

GÆSTERS BRUG AF NYKØBING FALSTER - Sommeren 2018 GÆSTERS BRUG AF NYKØBING FALSTER - Sommeren 2018 Indhold DATA OG METODE OPSUMMERING FORMÅL MED BESØG RUNDT OM BESØGET AKTIVITETER I BYEN BEVÆGELSESMØNSTRE OPLEVELSE AF BYEN INFORMATIONSSØGNING KVALITATIVE

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-juni 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: august 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juni 2016

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-september 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: november 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

AFDÆKNING AF TURISTERNES BEVÆGELSESMØNSTRE I DANMARK

AFDÆKNING AF TURISTERNES BEVÆGELSESMØNSTRE I DANMARK L O N E A L L E T O R P C A L L A R D, H E A D O F R E S E A R C H, W O N D E R F U L C O P E N H A G E N AFDÆKNING AF TURISTERNES BEVÆGELSESMØNSTRE I DANMARK Analyse under Culture Plus af turisternes

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Storbritannien

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Storbritannien www.visitdenmark.com Markedsprofil af Storbritannien Det britiske rejsemarked 1 Fakta om Storbritannien og rejsemarkedet Befolkning 60,8 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -3,7 pct.

Læs mere

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse.

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse. Målgrupper i dansk turisme - økonomiske nøgletal, 2010 Udgivet af: VisitDenmark December 2011 ISBN: 87-87393-77-8 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900 Forside: DenmarkMediaCenter

Læs mere

Ferie- og forretningsrejser. 2008. Antal ferie- og forretningsrejser i alt. 2008. Korte ferierejser i alt 10 474 Ferierejser i Danmark med

Ferie- og forretningsrejser. 2008. Antal ferie- og forretningsrejser i alt. 2008. Korte ferierejser i alt 10 474 Ferierejser i Danmark med STATISTISKE EFTERRETNINGER SERVICEERHVERV 2009:9 14. juli 2009 Ferie- og forretningsrejser. 2008 Se på www.dst.dk/se100 Resumé Rejserne til udlandet gik typisk til Spanien og Frankrig mens Region Midtjylland

Læs mere

Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013. Slide 1

Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013. Slide 1 Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013 Slide 1 Indhold 1 Introduktion Baggrund Metode 2 Sammenfatning 3 Evaluering af Folkemødet i Allinge 4 Profil af rejsende til Bornholm Slide 2 Introduktion

Læs mere

Turisternes døgnforbrug. VisitDenmark, 2018

Turisternes døgnforbrug. VisitDenmark, 2018 Turisternes døgnforbrug VisitDenmark, 2018 1 Indhold 01 Introduktion & formål 02 Hovedkonklusioner fra rapporten Udgivet af VisitDenmark, Viden & Analyse Oktober, 2018 03 04 05 Overordnede nøgletal om

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-maj 2016 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juli 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: maj 2016

Læs mere

Kystturisterne i Danmark er mere tilfredse i år

Kystturisterne i Danmark er mere tilfredse i år 19. august 2014 Kystturisterne i Danmark er mere tilfredse i år På tværs af 31 destinationer tegner sig pr 10. august 2014 følgende billede af kystturisternes oplevelse af Danmark i løbet af sommeren 2014:

Læs mere

Cykelturisme i Danmark 2017

Cykelturisme i Danmark 2017 Cykelturisme i Danmark 2017 Introduktion Formål Indhold Denne rapport tegner et billede af cykelturisterne i Danmark. Rapporten beskriver både de danske og udenlandske cykelturister, som har overnattet

Læs mere

Turismekonference 23. November Gæstetilfredshedsanalyse 2016 Blokhus / Slettestrand-Svinkløv

Turismekonference 23. November Gæstetilfredshedsanalyse 2016 Blokhus / Slettestrand-Svinkløv Turismekonference 23. November 2016 Gæstetilfredshedsanalyse 2016 Blokhus / Slettestrand-Svinkløv BAGGRUND: Hver Dataindsamlingen Respondenterne destinationer har indsamlet 300 besvarelser pr. feriested,

Læs mere

Markedsprofil af Schweiz og Østrig

Markedsprofil af Schweiz og Østrig www.visitdenmark.com Markedsprofil af Schweiz og Østrig Det schweiziske marked Fakta om Schweiz Befolkning 7,5 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -0,2 pct. (1,6 pct.) Privat forbrug:

Læs mere

Destination Bornholm Event tracking September 2014. Slide 1

Destination Bornholm Event tracking September 2014. Slide 1 Destination Bornholm Event tracking September 2014 Slide 1 Indhold 1 Introduktion Baggrund Metode 2 Sammenfatning 3 Evaluering af september-events 4 Profil af rejsende til Bornholm Slide 2 Introduktion

Læs mere

Cykelturisterne i Danmark

Cykelturisterne i Danmark Cykelturisterne i Danmark Introduktion Formål Indhold Denne rapport tegner et billede af cykelturisterne i Danmark. Rapporten beskriver danske og udenlandske cykelturister, som har overnattet på kommercielle

Læs mere

SPØRGESKEMAUDKAST Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview.

SPØRGESKEMAUDKAST Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. SPØRGESKEMAUDKAST 2017 Spørgeskema for face to face interview Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. 0. Hvilken by er interviewet foretaget i? 1. Allinge 23. Møn 2. Billund 24. Nexø

Læs mere

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE Foto: Danmark i vandkanten Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE Destination Kerteminde Haven ved Havet Turistsæsonen så i begyndelsen af 2015 ikke ud til at blive et turist-år pga. ustabilt

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: december 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Holland

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Holland www.visitdenmark.com Markedsprofil af Holland Det hollandske rejsemarked Fakta om Holland Befolkning 16,6 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -0,2 pct. (0,8 pct.) Privatforbrug: 0,0

Læs mere

Danskernes sommerferie 2003 - planlægning og præferencer. Maj 2003

Danskernes sommerferie 2003 - planlægning og præferencer. Maj 2003 Danskernes sommerferie 2003 - planlægning og præferencer Maj 2003 Indhold Side 1. Indledning og sammenfatning af analyseresultater... 1 2. Ferievalget at blive i Danmark eller rejse ud... 4 3. Ferieplanlægning

Læs mere

Hvor mange bruger Airbnb?

Hvor mange bruger Airbnb? Hvor mange bruger Airbnb? - og lignende online tjenester med privat indkvartering Markedsanalyse: Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Holland og UK Hvor meget fylder Airbnb i turisternes liv? Airbnb og

Læs mere

Destination Bornholm Event tracking Bornholms Kulturuge September 2015. Slide 1

Destination Bornholm Event tracking Bornholms Kulturuge September 2015. Slide 1 Destination Bornholm Event tracking Bornholms Kulturuge September 2015 Slide 1 Indhold 1 Introduktion Baggrund Metode 2 Sammenfatning 3 Evaluering af 4 Profil af rejsende til Bornholm Slide 2 Introduktion

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Det italienske potentiale. Resultater fra VisitDenmarks image- og potentialeanalyse 2017

Det italienske potentiale. Resultater fra VisitDenmarks image- og potentialeanalyse 2017 Det italienske potentiale Resultater fra VisitDenmarks image- og potentialeanalyse 2017 Det italienske potentiale Resultater fra VisitDenmarks image- og potentialeanalyse i og 2017 Udgivet af VisitDenmark

Læs mere

GÆSTEANALYSE PÅ DANSKE KYSTDESTINATIONER MARIELYST

GÆSTEANALYSE PÅ DANSKE KYSTDESTINATIONER MARIELYST GÆSTEANALYSE PÅ DANSKE KYSTDESTINATIONER MARIELYST EN SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT DANSKE OG UDENLANDSKE TURISTER MAJA FROMSEIER PETERSEN YAKUP BAS MORTEN FRØSLEV BRUUN KØBENHAVN 2014 SFI DET NATIONALE

Læs mere

Destination Bornholm Event tracking September 2015. Slide 1

Destination Bornholm Event tracking September 2015. Slide 1 Destination Bornholm Event tracking September 2015 Slide 1 Indhold 1 Introduktion Baggrund Metode 2 Sammenfatning 3 Evaluering af september-events 4 Profil af rejsende til Bornholm Slide 2 Introduktion

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juni 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

Udfyldes uden at spørge

Udfyldes uden at spørge TURISTUNDERSØGELSEN 2017 Forretningsrejsende + bleisure Baggrundsdata: Udfyldes uden at spørge vernatningsform Hotel Feriecenter Vandrerhjem Camping Feriehus Kursus-/konferencecenter vernatningsstedets

Læs mere

Destination Bornholm Event tracking september 2016 (1)

Destination Bornholm Event tracking september 2016 (1) teambornholm.dk/strik Wonderfestiwall.dk bornholmgolfopen.dk Destination Bornholm Event tracking september 2016 (1) Slide 1 Indhold 1 Introduktion Baggrund Metode 2 Sammenfatning 3 Evaluering af september-events

Læs mere

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse.

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse. Turisternes tilfredshed med det danske turistprodukt har vi en udfordring? Udgivet af: VisitDenmark August 2011 ISBN: 978-87-87393-81-2 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: oktober 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: august

Læs mere

Danmarks Turistråd & Campingrådet. Camping 2003. Udarbejdet af. Jørgen Haller Cand. merc. & Pernille Bjørnholt Cand. scient. soc.

Danmarks Turistråd & Campingrådet. Camping 2003. Udarbejdet af. Jørgen Haller Cand. merc. & Pernille Bjørnholt Cand. scient. soc. & Campingrådet Camping 2003 Udarbejdet af Jørgen Haller Cand. merc. & Pernille Bjørnholt Cand. scient. soc. Jysk Analyseinstitut A/S Projekt: Camping Kommentarer Kommentarer Formål Formålet med undersøgelsen

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - september 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: november 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Ferie- og forretningsrejser 2009. Antal ferie- og forretningsrejser i alt. 2009. Antal rejser. Ferierejser i alt 100

Ferie- og forretningsrejser 2009. Antal ferie- og forretningsrejser i alt. 2009. Antal rejser. Ferierejser i alt 100 STATISTISKE EFTERRETNINGER SERVICEERHVERV 2010:9 14. juli 2010 Ferie- og forretningsrejser 2009 Resumé Rejserne til udlandet gik typisk til Spanien og Italien, mens Region Nordjylland og Region Midtjylland

Læs mere

Danmarkspanel uge Stenhuggerlauget

Danmarkspanel uge Stenhuggerlauget Danmarkspanel uge 17 2016 Stenhuggerlauget Om analysen Vil du vide mere? Metode Indsamling er foretaget via internettet som selvudfyldt spørgeskema. Univers & stikprøve Alle danskere 18 år og opefter.

Læs mere

Introduktion. Resultaterne af undersøgelsen er her fremlagt som powerpoint-rapport, og er udarbejdet af VisitDenmark, april 2006.

Introduktion. Resultaterne af undersøgelsen er her fremlagt som powerpoint-rapport, og er udarbejdet af VisitDenmark, april 2006. 1 Introduktion Nærværende rapport opdeler ferieturisterne i Danmark i syv grupper med udgangspunkt i de grunde, de har haft for at holde ferie i Danmark. Resultatet er et forslag til supplerende segmentering

Læs mere

Image- og Potentialeanalyse Markeder: Tyskland, Sverige, Norge, Holland og Storbritannien

Image- og Potentialeanalyse Markeder: Tyskland, Sverige, Norge, Holland og Storbritannien Image- og Potentialeanalyse 2018 Markeder: Tyskland, Sverige, Norge, Holland og Storbritannien International image- og potentialeanalyse 2018 Marked: Tyskland, Norge, Sverige, Holland og Storbritannien

Læs mere

Turistundersøgelsen 2011

Turistundersøgelsen 2011 Turistundersøgelsen 2011 Indhold Baggrund og metode Profil på turisterne På besøg i København 5 6 11 Mobilapplikationen, sociale medier og video Benchmark med udvalgte europæiske byer 21 26 Turistinformationen

Læs mere

IMAGE- OG BRANDANALYSE

IMAGE- OG BRANDANALYSE IMAGE- OG BRANDANALYSE RAPPORT FEBRUAR 2018 Billede: VisitAarhus INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4 5 7 13 16 23 30 40 42 INTRODUKTION BAGGRUND OG METODE HOVEDKONKLUSIONER TURISTERS REJSEVANER KENDSKAB TIL DANSKE

Læs mere