Velkommen til Viking Bjælkehuse

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til Viking Bjælkehuse"

Transkript

1 Velkommen til Viking Bjælkehuse Vi lancerede i 1998, tilbuddet om, håndhuggede bjælkehuse, leveret som nøglefærdige projekter, eller del-entrepriser i samarbejde med bygherre. Det specielle ved dette byggeri, er ikke blot det omfattende håndværksmæssige arbejde, der ligger i et sådant hus, men også, som nogle af de første i Danmark, at vi fik godkendelsen til helårsbeboelse, uden isolering i ydervæggene. Denne godkendelse var nødvendig, for at fremføre de rigtige bjælkehuse, hvor man har det ægte og gennemførte håndværk, både udvendig og indvendig. Detaljerne i det gamle håndværk, har vi specialiseret, ned til mindste detalje, så alle vores huse fremstår som topmoderne villaer, med alle tænkelige facilliteter, men med en bevarelse af den ældgamle byggeteknik, som rammen for et smukt hjem. Vores huse bygges op af tømmer der har haft en meget langsom vækst, og sikrer derfor et minimum af udvendig vedligeholdelse, stammerne vi bruger er typisk år gamle og op til 45 cm i tykkelsen. Mere end rigeligt til at sikre et lavt energiforbrug, året ud. Vi har udarbejdet mange forskellige bjælkeløsninger igennem årerne, også for dem som ikke kun er til rundtømmer, men de autentiske byggeteknikker og stilarter indenfor det grundlæggende træhusbyggeri er bibeholdt kompromiløst. De store åbne rum, med den lille hyggelige krog, de massive synlige konstruktioner, de store udhæng,der beskytter facaderne mod alt slags vejr og samtidig sikre bevægelsen rundt om bygningen både sommer og vinter, sammen med materialevalget af allerhøjeste kvalitet. Alt sammen ting der skaber et ægte bjælkehus. Fremvisning på helårs og fritidshuse huse efter aftale Vi sammensætter individuelle byggerier til fast pris.

2 Individuelle løsninger Denne type byggeri kan ikke masseproduceres og derfor arbejder vi heller ikke som typehusfirma, men tegner vores huse individuelt hver gang, efter de specifikke ønsker der måtte være til byggeriet. Ambitionen ved hvert hus, er at skabe langtidsholdbare løsninger, hvor design og materialevalg går hånd i hånd. Det kan kun lykkedes, hvis de væsentlige dele af byggeriet er håndlavet. Resultatet er huse der i levetid langt overgår traditionelt byggeri. Et Viking bjælkehus vil derved også komme 3. generations efterkommere tilgode. Husene bliver tilpasset, så alle stammer passer usvigeligt sammen, af folk med generationers erfaring i byggeri med fuldtømmer, hvilket sikrer, at du som kunde får den allerbedste konstruktion. Vi arbejder med flere forskellige typer bjælkeløsninger, men altid indenfor, de gamle håndværks-teknikker og de autentiske stilarter. Miljøvenlighed Da der ingen moderne industri er involveret i fremstilling af vores rundtømmerhuse, samt at de kraftige dimensioner unødvendiggør brugen af isolerings materiale i ydervæggene, har man derved en naturlig udskiftning af indeluft,uden brug af mekanisk ventilation. Det sikrer et fantastisk indeklima, som i mange tilfælde, vil kunne mindske luftvejs-lidelser og allergi, der skyldes dårligt indeklima. Rødgranen som vi bruger til vores rundtømmerhuse, afgiver en vis aroma, som, efter gamle, ikke beviselige påstande, skulle give et langt og sundt liv. Vi oplever ofte, at kommunerne ser venligt på opførelsen af bjælkehusene, da vi ved opførelsen af det enkelte hus tager hensyn til både kundens ønsker, og samtidig gør vort bedste for at få huset tilpasset den omkringliggende natur, således at byggeriet falder naturligt ind i omgivelserne.

3 Rundtømmer Teknikken at bygge i rundtømmer, er en af de ældste måder at bygge et træhus på. Ud fra det princip har langt de fleste kendte bjælkehus typer, fundet deres inspiration og lavet en moderniseret og maskinfremstillet bjælkeløsning. Vi er medlem af ILBA. International Log Builder s Association og ud fra disse godkendelser har vi i Viking Huse valgt at forbedre den gamle teknik og fundet nye løsninger for hvordan man overfører et så gammelt håndværk til et moderne og krævende byggeri af i dag. Alt salg, tegnearbejde og projektering bliver lavet af os herhjemme. Vi har udviklet tegneteknikker, der gør det muligt at konstruere lige nøjagtigt den type byggeri man ønsker, og med de forskellige detaljer man godt kan lide ved et bjælkehus. Efter endt tegnearbejde bliver projektet sendt til vores leverandør, som konstruerer huset efter vores specifikationer, men efter gammeldags bjælkehus teknikker. Ud fra godkendte tegninger og byggetilladelse begynder opbygningen af huset, og derefter påbegynder vi arbejdet herhjemme, med planering af grund og færdiggørelse af fundament med de forskellige fremføringer det nu måtte kræve. Kystvejen, Ø.Hurup Da vi selv koordinerer transport, er det muligt at modtage tømmeret, når alt er klart herhjemme. Efter modtagelsen af tømmeret, bliver huset stillet op af vores egne tømrere, og derefter kører byggeriet på traditionel vis med koordinering af de forskellige håndværkere indtil huset står indflytningsklar. Vi bruger lagret og tørret tømmer til husene og er dermed nede på en bygge tid på 3-4 måneder efter opstart i Danmark. Husene bliver projekteret og konstrueret efter dansk byggelovgivning Bondes Bakke, Øster Hurup og i totalentrepriser med de nu engang gældende garantier og sikkerhedsstillelser som er godkendt i Danmark. Varmetabsrammerne for vores bjælkehuse, bliver altid beregnet ud fra det enkelte byggeri og godkendt sammen med endelig byggetilladelse. Det gør at vi kan beregne det optimale varmesystem til det pågældende byggeri, som igen betyder et meget lavt energiforbrug. Husene bliver lavet ud fra et nøje beregnet tilbud og altid på fast pris. Det er altid en god ide at være på forkant med et husbyggeri selv om man bestiller håndværkere til det hele. Der er mange ting man skal tage stilling til, selv efter man har valgt hvilken type byggeri, man ønsker. Vores erfaring siger, typisk 1-2 måneder inden et projekt ligger færdigt. Da vi altid konstruerer husene individuelt, kan der være mange ideer, løsninger og muligheder, der skal vælges eller fravælges, før drømmehuset er klar.

4 Flatlog Flatlog er i princippet hugget på samme måde som rundtømmer, forskellen er at tømmeret er skåret ned i begge sider så væggen står med samme bredde hele vejen op. Flatlog facaden har et mere straight udtryk end rundtømmer facaden og virker mere bastant som hus i helhed. Til flatloggen bruger vi fyr eller Hardwood som den meget rammende kaldes. Den kan sammenlignes med polarfyr i struktur og er utroligt holdbar, lavet som flatlog. Byggemetoden er meget brugt i Norge, hvor man sjældent ser et rundtømmerhus. Det skyldes fortrinsvis at fyr ikke er optimalt til anvendelsen af rundtømmerhuse da der i modsætning til gran, som vi bruger til vores rundtømmerhuse, er en del splintved på en fyr. Forekomsten af gammel fyr i Norge er meget stor, og derved er flatlog meget anvendt, netop ved at splintveddet bliver skåret væk og kun kernetræet står tilbage, ved den byggeteknik. I dag kan vi levere 2 typer Flatlog en i 230 mm. tykkelse som fint kan anvendes til helårsbeboelse uden isolering i ydervæggene. Den mindre flatlog er lavet i 150 mm. tykkelse og kan typisk anvendes hvor man ønsker en beklædt indervæg med isolering, samtidigt med at man har en håndhugget facade. Det gælder for flatloggen som for rundtømmerhusene at alle skillevægge samt tagkonstruktioner, er udført i samme dimension som facaderne. Dog finder vi ofte en besparelse i at udføre skillevæggene i 200 mm. til den store flatlog 230 mm., da vi typisk skal finde stammer på 50cm i diameter for at lave en 230 mm. tyk væg, der står i ren kernetræ. Flatlog facader i Hardwood har en flot glød og er nemme at vedligeholde. Rundtømmerfacader har en meget fin struktur og er også meget nemme at vedligeholde, da tømmeret er håndafbarket til lige under barken, uden at røre træet, så de står som høvlet træ. Da vi samtidigt konstruerer husene med store udhæng og forholdsvis lave taghældninger, kan vi typisk holde ca. 80% af facader og gavle fri af nedbør. Varmeforbruget i begge typer bjælkehuse er meget lavt. De tekniske beregninger siger 20% under kravet til boligbyggeri uden isolering i ydervæggene, men de praktiske fordele er meget større. Et fuldtømmerhus er aldrig koldt og klamt at komme hjem til selvom, man er væk i flere dage uden opvarmning. Strålevarme såsom brændeovn eller masseovn,har en utrolig effekt på tømmeret, og en gennemvarm stamme på 40 cm. i diameter er en reflektor af varme længe efter ilden er gået ud. I kombination med traditionel opvarmning som f.eks. gulvvarme og ovennævnte varmekilder får man det optimale ud af et fuldtømmerhus. Desuden har man ved de uisolerede facader en fantastisk udskiftning af luften i huset, der derved sikre ikke bare et perfekt indeklima men også sørger for optimal udnyttelse af varmen. Iltfattig luft er en dårlig eksponent af varme.

5 Timber Frame Timber Frame teknikken er som navnet antyder, en byggemetode, hvor hele huset bliver bygget op over en håndlavet rammekonstruktion, af tømmer i store dimensioner. Alle søjler, remme, spær og andre bærende detaljer, står synlige i vægge og lofter,ligeledes i etageadskillelser, døre og vinduesåbninger samt tagkonstruktion. Konstruktionsfriheden i en sådan løsning, gør at man har mulighed for at bygge et bjælkehus i en meget herskabelig og arkitektonisk korrekt stil,hvad angår linjer og snit samt at det øger vælgfriheden af materialer, til beklædning af indvendige vægge. t og udførte nogle af de. Heraf kan nævnes den t 1884 blev yrop Timber Frame metoden ligger tæt op af, hvad man for 80 år siden ville kalde almindeligt tømrerarbejde i Danmark, med kopbånd, skråbånd, tapper,skråhageblad, fransk-lås osv. Det er også disse teknikker vi benytter os af, når vi udfører en Timber Frame. Forskellen på det gamle håndværk og det vi fremstiller i dag, er at Timber Framing går et skridt videre. Fra at udføre tømmersamlinger af ren nødvendighed, til at kombinere håndværk og design, så huset fremstår, med et tydeligt håndværksmæssigt fingeraftryk med mange flotte løsninger, men samtidigt tilgodeser alle krav til en moderne bolig. Da samtidigt hver eneste bjælke, søjle eller rem har en konstruktionsmæssig funktion, får man et hus med en ægthed og sjæl, som er uforgængelig. Byggetiden på et sådan bjælkehus, er måske overraskende nok, ikke væsentligt længere end et hus med en limtræs og præfabrikerede-spær konstruktion. Vi har i stedet flyttet vores arbejdsområde, fra at dække færdige elementer ind, med en masse forskellige arbejdsgange, til at bruge mere tid på de forskellige konstruktioner og samlinger. Hvorefter de står synlige og færdige i en arbejdsgang. Lovgivningen giver idag tilladelse til etagebyggerier i træ op til 5 etager. Her er en Timber Framing en optimal løsning, for mange detaljer. Svalegang, -indskudte etager, -altaner, -overdækkede terrasser i flere plan, -store glaspartier osv. Netop ved at det er rammekonstruktionen der udgør den bærende del af byggeriet og ikke væggene Timber Framing er ikke kun nostalgi, men en effektiv og nøjeberegnet teknik til at udføre bygninger i høj kvalitet, kombineret med et flot design. Vi udfører Framing i flere dimensioner. En Half-Frame hvor konstruktionen i ydervæggen kun er synlig indvendig. Eller en Full-Frame hvor søjler og remme er synlige i både yder og indervæggen. Det gælder for begge typer, at de kan isoleres med 150 mm. i ydervæggen. Kombinationen af træværk og hvide vægge, fremhæver ikke bare trækonstruktionen, men har også en stor energibesparende effekt. I det samlede varmetab på en bygning, udgør strålingstabet typisk de %. Reflektionen fra de lyse vægge reducerer dette tab væsentligt. Den viste bygning er på 250 m 2 beboelse, og i perioden efterår-vinter og forår, ialt 9 måneder har vi haft et varmeforbrug på 502 m 3 á 3,45 kr. pr. m 3 til fjernvarmen. Det er dog til ren opvarmning, uden forbrug.

6 Timber Frame De store åbne rum, lysinfaldet i taget, der næsten varmer overetagen op, og de lyse vægge der reflekterer alt varme, i kombination med de store udhæng, der holder bjælkefacaden og huset i en næsten konstant fugtigheds %, gør at bygningen hviler i sig selv sommer og vinter. Alle disse forhold, gør at man har et sundt indeklima, lavt varmeforbrug og et stort set vedligeholdelsesfrit bjælkehus, med et samlet gulvareal (indvendig og Udvendig )på omkring 400 m 2. MATERIALEBESKRIVELSE Huset er på 153 m 2 i grundplan og med udnyttet 1.sal på 97 m 2. Huset fremstår i sin helhed, som et klassisk amerikansk farmhouse i kolonial-style, blot med massiv bjælkefacade i stedet for beklædning. Tagkonstruktion: Tagkonstruktion er med synlige fritliggende bjælkespær i svær dimension, samt bærende langsgående remme med skråbånd, tappet sammen på gl.dags manér. Tag: Taget er udført med 6 stk. kviste og tækket med tagspån i Akacietræ, holdbarhed ca år. Alle inddækninger i tag, samt skotrender og rygninger er udført i kobber, grundet den lange levetid, samt at afsondringen fra kobberet holder taget mos og algefrit i hele tagets levetid. Lofter: Loftet i underetagen er udført med fritliggende bjælker i svær dimension med søjle konstuktion i indv. døre. Alle fritliggende konstruktioner er udført i fuldkantet Polarfyr. Facader er bygget op i Flatlog i Polarfyr med Skandinaviske blokhjørner. Hele vejen rundt på huset er udført porch med terrasse i alt 140 m 2. Porchen er ligeledes med synlige spær og dragerværk i Polarfyr. Heden 21, 9520 Skørping Besøg vores udstillingshus på Heden 21, 9520 Skørping eller kontakt os for fremvisning. Konstruktionen i det pågældende hus er tegnet og udført i Danmark, af Viking Bjælke Huse v/claus Sørensen. Beskrivelser af det pågældende hus kan rekvireres via eller telefonisk. Gulve: Terrassegulvet er udført i 45 mm. planker, bredde cm. kantskåret kilsk. Stuen i over-etagen er med frit udsyn ned til køkken og stue samt hall. Gulve i underetagen, udføres i 45 mm. plankerbredde cm. kantskåret kilsk. er lagt med sort skibsdækfuge. Vinduer og yderdøre: Vinduer og døre i Pinemalet fyr, alle elementer er udført med 20 cm. ekstra højde i forhold til standard, for at øge lysinfaldet. Lofter er udført med gl.dags høvlet og pløjede brædder, for at give loftet et rustik præg. Ydervægge: Ydervægge indv. og skillevægge er leveret i færdigmalet hvid, for kontrast til den rødlige Polarfyrkonstruktion i væggene. Alle indvendige døre er i massiv fyrretræ med færdigbehandling. Stueetage: Hall med trappe til 1.sal. Bagindgang/grovkøkken. Køkken-alrum er med sammehængende stue. Arbejdsværelse med mulighed for ekstra værelse. Stort badeværelse med spabad og bruseniche. Stort soveværelse med påklædningsafdeling og dobbeltdør mod syd. Heden 21, 9520 Skørping 1.sal Stor lys stue med udsigt over skoven. Badeværelse med bruseniche. Stort børne/ungdomsværelse samt soveværelse. Alle værelser er udført med kviste. Stofa og alarm er installeret i huset.

7 Gl. Nordisk Dragestil byggestil der har sit udspring og inspiration fra bla. Stavkirkerne og vikingernes langhuse Traditionelt udført med rigt udsmykkede tagkonstruktioner, dyreornamenter, stejle og forskudte taghældninger og tagbelægning udført med Tagspån Dragestil Gl. Nordisk byggestil der har sit udspring og inspiration fra bla. Stavkirkern Traditionelt udført med rigt udsmykkede tagkonstruktioner, dyreornamen taghældninger og tagbelægning udført med Tagspån Gl. Nordisk byggestil der har sit udspring og inspiration fra bla. Stavkirkerne og vikingernes langhuse. Traditionelt udført med rigt udsmykkede tagkonstruktioner, dyreornamenter, stejle og forskudte. Ask opført af Viking Bjælkehuse 2006 (Link til Ask) taghældninger og tagbelægning udført med Tagspån.. Ask opført af Viking Bjælkehuse 2006 (Link til Ask) Mange af de mest kendte bygninger står stadig og pryder især det Norske Landskab. Mange af de mest kendte bygninger står stadig og pryder især det Norske Landskab. Ask opført af Viking Bjælkehuse Ask opført af Viking Bjælkehuse 2006 (Link til Ask) Mange af de mest Mange kendte af de mest kendte bygninger står stadig og pryder og især pryder det Norske især Landskab. det Nor Teglens indtog i byggeriet for ca år siden, blev begyndelsen til en ny epoke i Dansk byggeri, hvor den rene træhus konstruktion måtte vige for dette ny materiale som langsomt blev en fast del af vores kultur. Og ikke som i vores nabolande, hvor træet fortsat var det foretrukne materiale. Derfor ser vi ikke i Træhusbyggeriet i Norden og i Danmark i Træhusbyggeriet Norden var højt udviklet og i Norden frem i til og 1100 i Danmark tallet. Grundideerne var højt højt udviklet og de konstruktionsmæssige udviklet frem til 1100 tallet. frem løsninger Grundideerne til havde 1100 og de Danmark, som i det øvrige Norden, de velbevarede og ældgamle træ bygninger og vi mindes sjældent om konstruktionsmæssige mange ligheder med Vikingernes langhuse konstruktionsmæssige en løsninger mere eksklusiv løsninger og detaljeret havde form. mange Træbygninger ligheder ligheder blev med igennem Vikingernes århundreder med langhuse videreudviklet Vikingerne i en mere eksk de fordums traditioner og byggeteknikker der gør sig gældende indenfor netop dette byggeri. detaljeret i forskellige stilarter da form. træets egenskaber Træbygninger detaljeret var unikke form. og Træbygninger ikke kunne blev erstattes blev igennem af andre, århundreder af datidens materialer. videreudviklet i forskellige videreudvikl stilarter da t egenskaber var unikke egenskaber og var unikke og ikke kunne erstattes af andre, af af andre, datidens materialer. af datidens ma Teglens indtog i byggeriet for ca år siden, blev begyndelsen til en ny epoke i Dansk byggeri, hvor den rene træhus konstruktion måtte vige for dette ny materiale som langsomt blev en fast del af vores kultur. Og ikke som i vores nabolande, hvor træet fortsat var det foretrukne Teglens indtog i byggeriet Teglens indtog i for byggeriet ca. for ca år siden, blev begyndelsen blev begyndelsen til en ny epoke i Dansk til byggeri, en rene materiale. træhus Derfor ser vi konstruktion rene træhus konstruktion måtte måtte vige vige for dette ny materiale ny materiale som langsomt blev som en fast langso del af vore Og ikke i Danmark, ikke som i i vores Og nabolande, ikke som i vores nabolande, hvor hvor træet fortsat fortsat var det foretrukne var det materiale. foretrukne Derfor ser vi ikke m Danmark, det øvrige Norden, som de i det Danmark, øvrige som i det Norden, øvrige Norden, de velbevarede og ældgamle og træ ældgamle bygninger og vi mindes træ sjæl b de fordums traditioner de fordums og traditioner og byggeteknikker der der gør sig gør gældende sig indenfor gældende netop dette indenf byggeri. velbevarede og ældgamle træ bygninger og vi mindes sjældent om de fordums traditioner og byggeteknikker der gør sig gældende indenfor netop dette byggeri. Træhusbyggeriet i Norden og i Danmark var højt udviklet frem til 1100 tallet. Grundideerne og de konstruktionsmæssige løsninger havde mange ligheder med Vikingernes langhuse i en mere eksklusiv og detaljeret form. Træbygninger blev igennem århundreder videreudviklet i forskellige stilarter da træets egenskaber var unikke og ikke kunne erstattes af andre, af datidens materialer. Holm Hansen Munthe s Kongsnæs Norge Hugin 2 opført af Viking Bjælkehuse 2005

8 mest bemærkelsesværdige bygningsværker i Danmark udelukkende bygget i træ. Heraf kan nævnes den Dragestil tømreruddannede arkitekt Martin Nyrop med Gymnastiksalen Vallekilde opført 1884 Dog lod Flere af vores Danske arkitekter sig inspirere af stilen og træhusbyggeriet og udførte nogle af de mest bemærkelsesværdige bygningsværker i Danmark udelukkende bygget i træ. Heraf kan nævnes den tømreruddannede arkitekt Martin Nyrop med Gymnastiksalen Vallekilde opført 1884 Dog lod Flere af vores Danske arkitekter sig inspirere af stilen og træhusbyggeriet og udførte nogle af de mest bemærkelsesværdige bygningsværker i Danmark udelukkende bygget i træ. Heraf kan nævnes den tømreruddannede arkitekt Martin Nyrop med Gymnastiksalen Vallekilde opført 1884 Dog lod Flere af vores Danske arkitekter sig inspirere af stilen og træhusbyggerie mest bemærkelsesværdige bygningsværker i Danmark udelukkende bygget i træ tømreruddannede arkitekt Martin Nyrop med Gymnastiksalen Vallekilde opfør Martin Nyrop var en visionær type, med en klarsynet vinkel til byggeri og har stået for følgende Citat.: Arkitekturens væsen : At give alle uskønne ting en smuk og Senere stod Martin Nyrop for Udstillingen i København Hovedbygningen til den store nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling i København 1888 blev opført på det sted, hvor Københavns Rådhus ligger i dag. rimelig form, og derved hædre deres nødvendighed, at smykke Senere stod Martin Nyrop Udstillingen i København Hovedbygningen sandheden i til stedet den store for nordiske at besmykke Industri-, usandheden. Landbrugs- og Kunstudstilling citat slut. i København 1888 opført på det sted, hvor Københavns Rådhus ligger i dag. Senere stod Martin Nyrop for Udstillingen i København Hovedbygningen til den store nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling i København 1888 blev opført på det sted, hvor Københavns Rådhus ligger i dag. Bygningen udført som ren trækonstruktion og med en midterkuppel på 56 m. i diameter Bygningen udført som ren trækonstruktion og med en midterkuppel på 56 m. i diameter Bygningen udført som ren trækonstruktion og med en midterkuppel på 56 m. i diameter Det indre af Martin Nyrop centrale udstillingshal, Hugin 2 opført af Viking Bjælkehuse 2005 tegnet af Karel Šedivý Det indre af Martin Nyrop centrale udstillingshal, tegnet af Karel Šedivý Det indre af Martin Nyrop centrale udstillingshal, tegnet af Karel Šedivý

9 Dragestil Kapellet til Holmens kirkegård opført 1902 og tegnet af Arkitekt professor Ludvig Fengers Kapellet til Holmens kirkegård opført 1902 og tegnet af Arkitekt professor Ludvig Fengers. Også kraftigt inspireret af de Norske stavkirker. Generelt blev der, efter teglens gennembrud i Dansk byggeri, mest anvendt de konstruktions tekniske detaljer i træhusbyggeriet, når Også kraftigt inspireret af de Norske stavkirker bygningsværker Også kraftigt skulle prydes inspireret med flot håndværk. af de Norske Fx Københavns stavkirker hovedbanegård,. Eller til prydværker på lysthuse, stationsbygninger eller posthuse, hvor byggeriet Generelt skulle have blev et ekstra der, efter løft og teglens Arkitekten gennembrud sammen med i tømreren, Dansk byggeri, kunne udfolde mest anvendt deres færdigheder de konstruktions i træ. teknis Træhus byggeriet med arkitektonisk detaljer fokus i træhusbyggeriet, som byggestil og med når højt bygningsværker udviklet teknisk kunnen, skulle prydes indenfor med decideret flot håndværk. dette håndværk, Fx Københavns begyndte at svinde Generelt ind som blev en del af der, hovedbanegård,. vores efter Nordiske teglens bygningstradition. gennembrud Eller til prydværker Og er i på dag i lysthuse, reduceret Dansk stationsbygninger til byggeri, plagiater af mest de gamle anvendt eller æstetisk posthuse, fine de hvor bygninger, konstrukt byggeriet presset detaljer ned i typehusform. i træhusbyggeriet, have et ekstra løft når og bygningsværker Arkitekten sammen med skulle tømreren, prydes kunne med udfolde flot deres håndværk. færdigheder Fx i træ. Købe Vi har hovedbanegård,. i Viking Bjælkehuse hen Eller over årerne, til prydværker forsøgt at flytte på opfattelsen lysthuse, af hvad stationsbygninger man kan bygge i træ og vise eller forskellige posthuse, traditionelle hvor byggeteknikker udført til enfamiliehuse Træhus byggeriet indenfor træhus med arkitektonisk håndværket. Vi fokus har valgt som i byggestil vores næste og projekter, med højt at gå udviklet helt dybt teknisk i det håndværk kunnen, inde have et ekstra løft og Arkitekten sammen med tømreren, kunne udfolde deres færdighed og byggestil, som man kan siger, decideret er træhus dette byggeriets håndværk, vugge begyndte og en byggestil at svinde som ligger ind dybt som i vores en del Nordiske af vores aner. Nordiske bygningstradition. Efter, over 100 individuelle byggerier, dag reduceret er linen til nu plagiater lagt til en af fremførelse de gamle af æstetisk Dragestilen fine bygninger, som byggeri presset og vi ser ned frem i typehusform. til denne historie i Viking Træhus Bjælkehuse byggeriet og håber vores med bygherre arkitektonisk gør det samme. fokus som byggestil og med højt udviklet teknisk ku Vi har Vi har i Viking Bjælkehuse hen over årerne, forsøgt at flytte opfattelsen af hvad man kan bygge i træ decideret i mange af vores dette byggerier, håndværk, lagt os tæt op begyndte af stilen, men nedtonet at svinde detaljerne ind i som forhold en til projektet del af og vores funktionaliteten. Nordiske Vi vil forsøge bygnings at bringe denne stil til live igen forskellige i form af projekter traditionelle hvor man byggeteknikker er fuldstændig udført tro mod til byggeteknikken, enfamiliehuse men indenfor samtidigt træhus tilfører håndværket. byggeriet de (link krav dag der er reduceret til byggeri i dag, til og galleri) plagiater endda Vi et har skridt valgt af videre de i vores til gamle at få næste projekterne æstetisk projekter, lavet som fine at gå passivhuse, helt bygninger, dybt altså i det energineutrale håndværk presset og ned byggerier. byggestil, i typehusform Vi er som godt man ka i gang med den proces som uden er træhus tvivl vil byggeriets være et krav vugge for fremtidens og en byggestil bolig, og det som første ligger passivhus dybt i er vores allerede Nordiske en realitet. aner. Vi har i Viking Bjælkehuse hen over årerne, forsøgt at flytte opfattelsen af hvad man kan Efter, over 100 individuelle byggerier, er linen nu lagt til en fremførelse af Dragestilen som bygge I Dragestilen som på de fleste af vores andre byggerier, er det den konstruktive træbeskyttelse der gør sig gældende dvs. facader og forskellige traditionelle ser frem til byggeteknikker denne historie i Viking udført Bjælkehuse til enfamiliehuse og håber vores bygherre indenfor gør det træhus samme. håndvæ terrasser er fuldstændigt beskyttet mod nedbør på op mod 80 % af byggeriet og vedligeholdet er absolut minimalt. galleri) Vi har valgt i vores næste projekter, at gå helt dybt i det håndværk og byggestil, s Vi har i mange af vores byggerier, lagt os tæt op af stilen, men nedtonet detaljerne i forhold til proj Værdien er træhus af en konstant byggeriets beskyttet funktionaliteten. vugge og Vi vil en forsøge byggestil at bringe som denne ligger stil til dybt live igen i vores i form af Nordiske projekter hvor aner. man er fuldst og tør facade, er meget væsentligt tro mod byggeteknikken, men samtidigt tilfører byggeriet de krav der er til byggeri i dag, og endda i forhold til et sundt indeklima videre til at få projekterne lavet som passivhuse, altså energineutrale byggerier. Vi er godt i gang m Efter, over 100 individuelle byggerier, er linen nu lagt til fremførelse af Dragestilen s og en lav varmeudgift. proces som uden tvivl vil være et krav for fremtidens bolig, og det første passivhus er allerede en re ser frem til denne historie i Viking Bjælkehuse og håber vores bygherre gør det samme. Større Lysindfald bør udføres i beskyttede Vi har midtersektioner i mange af og vores byggerier, lagt os tæt op af stilen, men nedtonet detaljerne i forh gavle, samt i tagkviste. funktionaliteten. Vi vil forsøge at bringe denne stil til live igen i form af projekter hvor ma tro mod byggeteknikken, men samtidigt tilfører byggeriet de krav der er til byggeri i dag, Hugin 2 opført af Viking Bjælkehuse 2005 videre til at få projekterne lavet som passivhuse, altså energineutrale byggerier. Vi er god

10 Dragestil Byggeriets fokus idag er o-energi, tæthed og kunstigt kontrolleret indeklima. En beslutning der overordnet er taget i byggereglementerne på grundlag af nedsættelse af varmeforbrug og formindskelse af CO2 belastningen. Vores opfattelse er at det er en beslutning, der grundlæggende bygger på den ene dårlige erfaring efter den anden omkring byggeri og som startede med, at typehusbyggeriet og det præfabrikerede elementbyggeri, fik stor popularitet i 60 erne. Den største fadæse i Dansk Bygningshistorie. Derefter har vi brugt årerne efter den tid til lappeløsninger indenfor denne byggemetode, hvor udviklingen blot bygger på den ene dårlige erfaring oveni den næste. Og nu er vi endt med den ultimative plastikpose og akvarieagtige tilstande i vores indeklima. Usundt for byggeriet og især de mennesker der opholder sig deri. Der ligger en stor del af berøringsangst overfor de gode materialer, hvis ikke det kan presses i en støbeform og sættes på plads med kran, er byggeriet ikke rationelt og billigt nok!..eller er det..? når man ser samlet på det og de energiomkostninger der ligger bag et stort produktionsapparat., sammen med de driftomkostninger der ligger i at styre plastikposen. Dertil er det nu sådan, at hvis der bliver et 4 mm hul i dampspærren, er huset i fare for at styrte sammen i en grød af skimmelsvamp og råd. Trykprøvning af huset!! der løber en forventning hen over landet om, at det er svaret på alle vores bønner om et sundt indeklima og energivenligt byggeri. Vi må lige stoppe op og bruge hovedet engang, inden vi får gengivet 60` ernes parcelhus slum, med hjælp fra det 21` århundredes teknologi. Skal vores boligers tilstand virkeligt baseres på, at en 0,20 mm. plastik membran, ikke lider overlast igennem de 150 år, som vores teknologi idag, minimum burde kunne bygge huse efter. Vi må skue tilbage, hvor man ikke var bange for at bygge huse der var lidt besvær med, at lave, men man fik til gengæld byggerier der overlever de moderne villaer 3 gange. Alternativ opvarmingsform og energibesparelse er naturligvis en del af udviklingen, men man kan ikke isolere sig ud af varme og fugt problematik.. De gode materialer der arbejder sammen om at styre indeklimaet, den konstruktive beskyttelse af bygningen, og folk der forstår at håndtere et sådant byggeri, skal nødvendigvis indgå i et byggeri til fremtidens bolig.

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Familieboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træ huse. For et træhus

Læs mere

idé Murermestervilla 157 + 96

idé Murermestervilla 157 + 96 Murermestervilla 157 + 96 Fuldmuret murermestervilla i høj kvalitet udført i vedligeholdelsesfrie kvalitetsmaterialer. Villaen har en klassisk dansk arkitektur, samt en optimal og moderne indretning. Desuden

Læs mere

Træhuse den sunde og smukke bolig. Seniorboliger

Træhuse den sunde og smukke bolig. Seniorboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Seniorboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træhuse. For et træhus giver

Læs mere

Harresøvej 15 7323 Give Tlf.: 4055 4550 Fax: 7573 0407 e-mail: mail@lillelundhuse.dk www.lillelundhuse.dk

Harresøvej 15 7323 Give Tlf.: 4055 4550 Fax: 7573 0407 e-mail: mail@lillelundhuse.dk www.lillelundhuse.dk MedByg MedByg kan i princippet foregå i alle vores huse. Alt, der bygges i samarbejde med os, er individuelt. Prisen på et individuelt hus er naturligvis også lidt højere, men der er mange forhold, der

Læs mere

Træhuset Amager. Priser,Incl. Moms, som selvbyg, medbyg og nøglefærdigt.

Træhuset Amager. Priser,Incl. Moms, som selvbyg, medbyg og nøglefærdigt. Kære Træhus interesseret På de næste sider finder du de priser vi har beregnet ud fra jeres oplæg / skitse/ tegning. Vi gør os meget umage med at opstille priserne så de er overskuelige, og gøre klart

Læs mere

CASE. Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark

CASE. Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark CASE Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark Arkitekt/ designer: STUDIOBAKI LAVENERGIHUS MED FOKUS PÅ BÆREDYGTIGHED Villaen i København er opbygget af færdige, præfabrikerede skræddersyede

Læs mere

Jeg påtænker mig som sagt at købe et bindingsværkshus fra 1862 med nyere eternittag, som trænger til gennemgribende renovering. "

Jeg påtænker mig som sagt at købe et bindingsværkshus fra 1862 med nyere eternittag, som trænger til gennemgribende renovering. Hej Claus Jeg påtænker mig som sagt at købe et bindingsværkshus fra 1862 med nyere eternittag, som trænger til gennemgribende renovering. Jeg beskriver her projektet, oppefra og ned (ca.): Huset er på

Læs mere

KATTEGAT SERIEN. Planer Facader

KATTEGAT SERIEN. Planer Facader KATTEGAT SERIEN Planer Facader LILJE-HUSE SIDEN 1970 Siden 1970 har Lilje-huset udviklet, solgt og opført fritidsboliger. Det har altid været intentionen at være foran og bygge kvalitetshuse i et unikt,

Læs mere

ArkiViva Rådgivende Arkitekter Tlf. 29 70 24 23 E-mail: kontakt@arkiviva.dk www.arkiviva.dk. Vinkelhus 158 + 42

ArkiViva Rådgivende Arkitekter Tlf. 29 70 24 23 E-mail: kontakt@arkiviva.dk www.arkiviva.dk. Vinkelhus 158 + 42 Vinkelhus 158 + 42 Fuldmuret vinkelhus i moderne minimalistisk arkitektur med en optimal udnyttelse af pladsen, opført i vedligeholdelsesfrie trendsættende kvalitetsmaterialer. 1 Alt er muligt Nu tilbyder

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Andet: Andre dokumenter

Læs mere

Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood

Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood 2 www.sodra.dk Ægte trægulve vokser på træerne SÖDRA HAR RØDDER I DE SVENSKE SKOVE. BOGSTAVELIG TALT. TRÆ ER ET NATURLIGT BYGGEMATERIALE, BRUGT GENNEM

Læs mere

Historie og nutid mødes

Historie og nutid mødes Ny lancering Endnu et A-vindue Historie og nutid mødes - i moderne og energivenlige rammer! En gennemprøvet energikonstruktion Med Nation Energy tilbyder Idealcombi nu et smukt vindue i en velkendt og

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Forsikringspolicenr:

Læs mere

Skovbyparken Flotte og funktionelle ejerboliger Vi opfylder dine boligdrømme Flyt til nyt

Skovbyparken Flotte og funktionelle ejerboliger Vi opfylder dine boligdrømme Flyt til nyt Skovby, Galten Skovbyparken Flotte og funktionelle ejerboliger Vi opfylder dine boligdrømme Flyt til nyt EJERBOLIGER - Skovby, Galten Perspektiv af bebyggelsen Bygherre: SennenBolig A/S www.sennen.dk Tlf.:

Læs mere

Bjælkehuse. Byg-selv i naturens eget materiale. Har du grunden, så har vi huset...

Bjælkehuse. Byg-selv i naturens eget materiale. Har du grunden, så har vi huset... Bjælkehuse Byg-selv i naturens eget materiale Har du grunden, så har vi huset... Velkommen Stemningen i et Nynorm bjælkehus er noget helt specielt. Kombinationen af de naturlige materialer og et godt indeklima,

Læs mere

Trempelhus - serien 134

Trempelhus - serien 134 Trempelhus - Serien 134 Moderne linjer fra kælder til kvist Drømmer I om en moderne bolig lidt ud over det sædvanlige, er TrempelHus et spændende alternativ til de traditionelle 1½ -planhuse. Her får I

Læs mere

godt håndværk og ansvarlighed

godt håndværk og ansvarlighed EN 14351-1:2006 Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf 97 38 45 00 mail@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk Godt håndværk og ansvarlighed Vinduer og døre i fyr og mahogni godt håndværk og ansvarlighed DANSKE VINDUER

Læs mere

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset...

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning Til 50mm hytter Bjælkehytter Bjælkehuse Træhuse Sommerhuse Fritidshuse Kolonihavehuse Jagthytter Anneks Campinghytter Redskabsrum Lysthuse Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning

Læs mere

præsentation af ringparkens renovering F r e d e r i k s h a v n B o l i g f o r n i n g B E B O E R M Ø D E a f d e l i n g 2 8

præsentation af ringparkens renovering F r e d e r i k s h a v n B o l i g f o r n i n g B E B O E R M Ø D E a f d e l i n g 2 8 præsentation af ringparkens renovering F r e d e r i k s h a v n B o l i g f o r n i n g B E B O E R M Ø D E a f d e l i n g 2 8 T o r s d a g d. 2 1. n o v e m b e r 2 0 1 3 k l. 1 9. 0 0 D I S P O S

Læs mere

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER?

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? ? VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? HVAM ARKITEKTER & INGENIØRER Tegnestue med 30 års erfaring Ungt team af arkitekter, ingeniører og konstruktører samlet under ét tag Arbejder med den nyeste teknologi

Læs mere

GrønBo...huse med personlighed... Livsstil design kvalitet

GrønBo...huse med personlighed... Livsstil design kvalitet GrønBo...huse med personlighed... Livsstil design kvalitet Velkommen til GrønBo s univers Sidder I lige nu og drømmer om et fritidshus, der kan rumme alle jeres ønsker - så kan Grønbo hjælpe jer.... et

Læs mere

Unikaplan. - 2 plan serien

Unikaplan. - 2 plan serien Unikaplan - 2 plan serien 84 Skråner jeres byggegrund? - Så er løsningen her: UnikaPlan serien 2 plan for indbygning til skrånende grunde er et spændende bekendtskab. Den moderne arkitektur står i stærk

Læs mere

Elegant, innovativt og indadgående

Elegant, innovativt og indadgående FUTURA+i Elegant, innovativt og indadgående Fremstillet i aluminium og PUR 53 mm slanke rammer for et let udtryk og stort lysindfald Højisolerende og energibesparende Futura+i er indadgående med alle fordelene

Læs mere

Introduktion til universet

Introduktion til universet Introduktion til universet 02 Lys og liv universet er udviklet ud fra vores kerneværdier Elegante tagkviste og altankviste til alle typer boliger og bygninger Samme høje kvalitet i alle Quattro kvist-serier

Læs mere

Model Lammefjord. Bjælkehus.nu Aps, Odensevej 42, 4000 Roskilde, Telefon , Side 1

Model Lammefjord. Bjælkehus.nu Aps, Odensevej 42, 4000 Roskilde, Telefon ,   Side 1 Model Lammefjord Bjælkehus.nu Aps, Odensevej 42, 4000 Roskilde, Telefon 27 11 97 40, E-mail: Info@bjaelkehus.nu Side 1 Model Lammefjord 100 kvm. luksus fritidshus På de følgende sider viser vi Jer nogle

Læs mere

VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ

VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ Plankegulve fra Wiking Gulve er din garanti for kvalitet skabt i hele værdikæden fra den omhyggelige udvælgelse af de enkelte træer til forarbejdning og produktion, hvor vi

Læs mere

Ejendommen Tempelvej 7, 4390 Vipperød, Arnakke.

Ejendommen Tempelvej 7, 4390 Vipperød, Arnakke. Ejendommen Tempelvej 7, 4390 Vipperød, Arnakke. Ejendommen blev købt og restaureret i 1996 og frem til 2000. Arkitekter fra Frilands- og Nationalmuseet udarbejdede restaureringstegningerne af ejendommen,

Læs mere

Energirigtig boligventilation

Energirigtig boligventilation Energirigtig boligventilation Om energirigtig boligventilation Hvorfor boligventilation Tekniske løsninger Fire ventilationsløsninger Økonomi Kontakter Til et murstensbyggeri fra 1950 erne i Gladsaxe er

Læs mere

unika hus til tiden Fra boligdrøm til drømmebolig funkis gårdhave nordic

unika hus til tiden Fra boligdrøm til drømmebolig funkis gårdhave nordic unika funkis gårdhave nordic Fra boligdrøm til drømmebolig FBA A/ S hus til tiden 3 Vi har alle forskellige ønsker, drømme og behov. Sæt ord på jeres ideer og lad FBA HUSE hjælpe med at få ønskerne opfyldt.

Læs mere

Et menneskeligt hus. Det nye Center for Kræft og Sundhed København sætter mennesket i centrum.

Et menneskeligt hus. Det nye Center for Kræft og Sundhed København sætter mennesket i centrum. Et menneskeligt hus Det nye Center for Kræft og Sundhed København sætter mennesket i centrum. n Af Marie Leth Rasmussen n Fotos: Adam Mørk Midt imellem Nørrebros karrébygninger, tæt på Rigshospitalets

Læs mere

GrønBo...huse med personlighed...

GrønBo...huse med personlighed... GrønBo...huse med personlighed... Livsstil design kvalitet Velkommen til GrønBo s univers Du/I sidder sikkert lige nu og drømmer om et helårs hus til familien, eller et sommerhus, der kan rumme alle Jeres

Læs mere

Kolt Skov Kildeagervej, Hasselager Aarhus

Kolt Skov Kildeagervej, Hasselager Aarhus Kolt Skov Kildeagervej, Hasselager Aarhus Vi opfylder dine boligdrømme Flyt til nyt Billeder fra et af SennenBolig s seneste projekter. Bygherre: SennenBolig A/S www.sennen.dk Tlf.: 79 38 13 10 Billederne

Læs mere

Combihouse. Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen.

Combihouse. Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen. www.combihouse.dk Combihouse Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen. Konceptet hedder Combihouse, da det er meningen at boligkøberen

Læs mere

God energirådgivning - klimaskærmen

God energirådgivning - klimaskærmen God energirådgivning - klimaskærmen Tæt byggeri og indeklima v/ Anne Pia Koch, Teknologisk Institut Byggeri Fugt og Indeklima 1 Fokus på skimmelsvampe Mange forskellige faktorer influerer på indeklimaet

Læs mere

11 sommerhuse/grunde på Balka, Bornholm Tæt på skøn sandstrand

11 sommerhuse/grunde på Balka, Bornholm Tæt på skøn sandstrand 11 sommerhuse/grunde på Balka, Bornholm Tæt på skøn sandstrand Midt i det eftertragtede sommerhusområde Balka, er det lykkedes at finde 11 sommerhusgrunde tæt på den skønne Balka badestrand. Grundende

Læs mere

Sundolitt Climate+ House. Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø

Sundolitt Climate+ House. Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Sundolitt Climate+ House Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Sundolitt Climate+ House Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Klimavenlig bolig til fremtiden Hvis vores samlede CO2

Læs mere

Energirigtig boligventilation

Energirigtig boligventilation Energirigtig boligventilation Om energirigtig boligventilation Hvorfor boligventilation Tekniske løsninger Fire ventilationsløsninger Økonomi Kontakter løsninger til energirigtig boligventilation, der

Læs mere

EFTERISOLERING FORTSAT VÆRKTØJER OG PRAKSIS. Udvikling i U-værdier

EFTERISOLERING FORTSAT VÆRKTØJER OG PRAKSIS. Udvikling i U-værdier EFTERISOLERING FORTSAT VÆRKTØJER OG PRAKSIS Udvikling i U-værdier Krav i 1979 Linjetab i 2001 2 1 www.energikoncept.dk 3 http://www.byggeriogenergi.dk/ 4 2 Energiløsninger bliver revideret og bliver løbende

Læs mere

(Bolig 1) Plan, Stueetage 11.11.2014

(Bolig 1) Plan, Stueetage 11.11.2014 Plan, Stueetage Mål 1:100 Plan, 1. Sal Mål 1:100 Tværsnit, Princip Mål 1:100 Facade mod nord Mål 1:200 Facade mod syd Mål 1:200 Facade mod øst Mål 1:100 Facade mod vest Mål 1:100 BESKRIVELSE BYGNING 1

Læs mere

Villa Majorgården V11

Villa Majorgården V11 Villa Majorgården V11 V11 Majorgården Eksklusiv totalrenoveret villa til den store familie med 7 soveværelser og 3 badeværelser. Renoveringen er foregået med respekt for husets oprindelige sjæl og historie,

Læs mere

ARKITEKTTEGNET TRÆHUS. Lavenergiklasse 1

ARKITEKTTEGNET TRÆHUS. Lavenergiklasse 1 ARKITEKTTEGNET TRÆHUS Lavenergiklasse 1 INDHOLD Bemærk: De viste illutrationer er fra andre huse, og kan afvige fra det tilbudte projekt. BESKRIVELSE IDÉ 3 STUEPLAN OG 1 SALSPLAN 4 BESKRIVELSE 5 FACADER

Læs mere

Flemming knudsen www.faarup-beton.dk

Flemming knudsen www.faarup-beton.dk Hus opført i betonelementer 24-01-2007 Ingeniørhuset i København Kalvebod Brygge 31-33 1780 København V 1 Flemming knudsen Faglig uddannelse som tømrer Bygningsingeniør fra Odense Teknikum 1969 Ansat på

Læs mere

Duoplan. - i wales stil

Duoplan. - i wales stil Duoplan - i wales stil 146 Elegant og præsentabelt Er drømmen at bo i pomp og pragt, kan denne drøm indfries i Frydkjærs DuoPlan i Wales stil det er nærmest en villa i palæ-stil. Et helt unikt 1½ plans

Læs mere

Godt håndværk og ansvarlighed. Vinduer og døre i fyr og mahogni

Godt håndværk og ansvarlighed. Vinduer og døre i fyr og mahogni Godt håndværk og ansvarlighed Vinduer og døre i fyr og mahogni Godt håndværk og ansvarlighed Dana vinduer står for: Håndværksmæssige traditioner Høj kvalitet Kundetilfredshed Fleksibilitet Ansvarlighed

Læs mere

Den ægte vare. Nye vinduer og døre fra Outrup for optimalt energiforbrug og bedre sikring. Fagmanden anbefaler -

Den ægte vare. Nye vinduer og døre fra Outrup for optimalt energiforbrug og bedre sikring. Fagmanden anbefaler - Fagmanden anbefaler - Den ægte vare Nye vinduer og døre fra Outrup for optimalt energiforbrug og bedre sikring! Outrups greb er designet af Monica Ritterband 1 Uanset hvordan du bor Outrup har de rigtige

Læs mere

Klimaskærm konstruktioner og komponenter

Klimaskærm konstruktioner og komponenter Klimaskærm konstruktioner og komponenter Indholdsfortegnelse Klimaskærm...2 Bygningsreglementet...2 Varmetab gennem klimaskærmen...2 Transmissionstab...3 Isolering (tag, væg, gulv)...3 Isolering af nybyggeri...3

Læs mere

Termo-Service.dk - Alt Inden For Termografi, Trykprøvning og Energirådgivning

Termo-Service.dk - Alt Inden For Termografi, Trykprøvning og Energirådgivning Stue IR001774.IS2 Loft: Ses med kuldeindtræk ved tætning mellem ramme og karm. Her bør tætningslisterne kontrolleres, og udskiftes efter behov. Ses med et generelt velisoleret overfladeareal. Der ses dog

Læs mere

Bedre Billigere klimabolig - Sådan!

Bedre Billigere klimabolig - Sådan! Bedre Billigere klimabolig - Sådan! Amtrupvej 14, 1963, Hanne Risager Voldsgårdvej 3, 1912, Anne Marie og Hans Ole Brink Problematisk hus at efterisolere Fortrinsvis fokus på klimaskærm og tag Begge har

Læs mere

ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER. Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK

ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER. Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK 2 3 Slappe af, læse, dagdrømme, skrive lange breve,

Læs mere

Elegant, innovativt og indadgående

Elegant, innovativt og indadgående FUTURA+i Elegant, innovativt og indadgående Fremstillet i aluminium og PUR 53 mm slanke rammer for et let udtryk og stort lysindfald Højisolerende og energibesparende Futura+i er indadgående med alle fordelene

Læs mere

INDFLYTNINGSKLART HUS UDEN BESVÆR OG BYGGEROD HELÅRSHUS SOMMERHUS FRITIDSHUS HAVEHUS ANNEKS MULIGHEDERNE ER UENDELIGE...

INDFLYTNINGSKLART HUS UDEN BESVÆR OG BYGGEROD HELÅRSHUS SOMMERHUS FRITIDSHUS HAVEHUS ANNEKS MULIGHEDERNE ER UENDELIGE... INDFLYTNINGSKLART HUS UDEN BESVÆR OG BYGGEROD HELÅRSHUS SOMMERHUS FRITIDSHUS HAVEHUS ANNEKS MULIGHEDERNE ER UENDELIGE... Danboxhuset - nemt og sikkert Undgå byggerod og besvær Danboxhuset leveres færdigt

Læs mere

Eksempel. ENERGIRENOVERING Nyere muret byggeri (1920-1960) Bindeledet, Bagsværd - mindre andelsejendom med 2 opgange. Renoveringen

Eksempel. ENERGIRENOVERING Nyere muret byggeri (1920-1960) Bindeledet, Bagsværd - mindre andelsejendom med 2 opgange. Renoveringen Eksempel 1 ENERGIRENOVERING Nyere muret byggeri (1920-1960) UDGIVET JUNI 2012 Bindeledet, Bagsværd - mindre andelsejendom med 2 opgange Dette eksempel viser, hvordan beslutningen om energirenoveringen

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7277 Oversigt over klagepunkter: 1. Revner i klinker på væg i badeværelse 2. Råd i dobbeltdør på 1. sal og råd i skydedør i stueetage 3. Afskalninger på sokkel 4. Træ gennemtæret

Læs mere

Eksklusive ejerlejligheder. Den gamle brødfabrik. Oehlenschlægersgade 15 B-L 4200 Slagelse. Nybolig Jan Milvertz A/S

Eksklusive ejerlejligheder. Den gamle brødfabrik. Oehlenschlægersgade 15 B-L 4200 Slagelse. Nybolig Jan Milvertz A/S Den gamle brødfabrik Eksklusive ejerlejligheder Oehlenschlægersgade 15 B-L 4200 Slagelse Nybolig Jan Milvertz A/S Rosengade 11 4200 Slagelse Tlf. 5853 3030 Fra Skrot til Slot 02 Eksklusive lejligheder

Læs mere

TAK FOR INTERESSEN. 25 10 21 11 info@huskoncept.dk. Tak for din interesse.

TAK FOR INTERESSEN. 25 10 21 11 info@huskoncept.dk. Tak for din interesse. TAK FOR INTERESSEN Tak for din interesse. Det at købe hus er en stor og vigtig beslutning, som vi gerne vil hjælpe dig med. Vores koncept består af en række husmodeller, som du kan købe med de givne specifikationer.

Læs mere

Jeres drømmebolig trin for trin

Jeres drømmebolig trin for trin Jeres drømmebolig trin for trin Sådan bliver et artitekttegnet hus til virkelighed hos Arkitekt-Huset Vejle 1 Arkthuset_byggeguide_A5.indd 1 12/06/15 11.32 Et hus i jeres ånd Denne guide er tilegnet jer,

Læs mere

Danmarks måske billigste typehuse. www.khshuse.dk

Danmarks måske billigste typehuse. www.khshuse.dk Danmarks måske billigste typehuse KHS HUSE har bygget parcelhuse i mere end 35 år Siden 1970 har KHS HUSE stået bag mere en 1.000 byggerier, så vore huse er så at sige kvalitetstestet og godkendt af selveste

Læs mere

Miljøvenlige tekniske bygninger i Sejlflod Kommune

Miljøvenlige tekniske bygninger i Sejlflod Kommune Redaktionel bemærkning fra Byg og Byg: Efterfølgende tekst har været offentliggjort som artikel i Stads- og Havneingeniøren nr.11, 1999, dog kun med 1 foto. Miljøvenlige tekniske bygninger i Sejlflod Kommune

Læs mere

Danish Smart House Eco

Danish Smart House Eco Danish Smart House Eco Valbæk Brørup Arkitekter Ryesgade 19A, 3. Sal DK- 2200 København N +45 30 11 99 00 post@vb-arkitekter.dk www.vb-arkitekter.dk Velkommen til DANISH SMART HOUSE ECO Det er med stolthed

Læs mere

Dispositionsforslag. Til godkendelse hos bygherre

Dispositionsforslag. Til godkendelse hos bygherre Dispositionsforslag Til godkendelse hos bygherre 18-9-2013 UCN Business og Teknologi Bygningskontruktør 2. semester Porthusgade 1, lokale 430 9000 Aalborg Bygherre 1 Boligbyggervej 52 1111 Parcelhuskvarter

Læs mere

Bygningskontoret NORD A/S individuelle løsninger til individuelle kunder

Bygningskontoret NORD A/S individuelle løsninger til individuelle kunder Bygningskontoret NORD A/S Dit rådgivende arkitektog ingeniørfirma Individuelle løsninger til individuelle kunder Boliger Bygningskontoret NORD A/S individuelle løsninger til individuelle kunder Arkitektforslag

Læs mere

Nyt fra din blikkenslager. Tænk i. zink

Nyt fra din blikkenslager. Tænk i. zink Nyt fra din blikkenslager Tænk i zink Hvorfor tænke i zink? Fordi... zink er et enestående materiale, som både tilfredsstiller krav om holdbarhed og intet vedligehold, men også samtidig er et usædvanligt

Læs mere

VMZINC regnvandssystemer

VMZINC regnvandssystemer REGNVANDSSYSTEMER VMZINC regnvandssystemer - zink til vand REGNVANDSSYSTEMER - tagrender med stil VMZINC regnvandssystemer er en smagfuld og elegant løsning, når det drejer sig om montering af tagrender

Læs mere

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS Vi er ikke et typehusfirma men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS VELKOMMEN TIL ALBOHUS Hvilken type er du? Der er mange nødvendige valg at træffe, før man påbegynder et

Læs mere

Termografisk inspektion af bygning.

Termografisk inspektion af bygning. Termografisk inspektion af bygning. Bygnings data: Boligareal i undersøgt bygning: 158 m² Inde temperatur målt i bygning: Ca. 23 C Ude temperatur: Målt til ca. -6 C Temperatur differences inde - ude Δt:

Læs mere

16-4-2012. Dette er en skoleopgave udarbejdet i 2. semester af bygningskonstruktøruddannelsen

16-4-2012. Dette er en skoleopgave udarbejdet i 2. semester af bygningskonstruktøruddannelsen Sag: Parcelhus Dato: 06-06-12 Sagsnr: F2012-02 Udarb. Af: Ellen Agger OVERSKRIFT Side 0 af 5 16-4-2012 BTH HASLEV BYGNINGSOPMÅLING Dette er en skoleopgave udarbejdet i 2. semester af bygningskonstruktøruddannelsen

Læs mere

Projektforslag. Tilbygning. Svalevej 33. Linda og Bjarne Lagoni

Projektforslag. Tilbygning. Svalevej 33. Linda og Bjarne Lagoni Projektforslag til Tilbygning af Svalevej 33 for Linda og Bjarne Lagoni Eksisterende hus Emne > Eksisterende bebyggelse Huset set fra vejen Eksisterende hus Emne > Eksisterende bebyggelse Huset set fra

Læs mere

Fokus på den bedste løsning

Fokus på den bedste løsning Fokus på den bedste løsning 2 03 Luk dig ind i en verden af vinduer og døre Fokus på den bedste løsning Hos PT VINDUER har vi konstant fokus på at levere dig den bedst mulige løsning, når det gælder vinduer

Læs mere

Markante nyopførte lagerejendomme med administration ved afkørsel 58 Middelfart

Markante nyopførte lagerejendomme med administration ved afkørsel 58 Middelfart Markante nyopførte lagerejendomme med administration ved afkørsel 58 Middelfart Industribygninger med kombineret lager, administration og velfærdsområde. projektudvikling: arkitekt: ejendomsmægler: Industribygninger

Læs mere

Gennemgangen blev fortaget d. 20.08.2015 af bygningsrådgiver Anders Bæhr Nielsen i selskab med Per Krogh

Gennemgangen blev fortaget d. 20.08.2015 af bygningsrådgiver Anders Bæhr Nielsen i selskab med Per Krogh VURDERING AF TILSTAND OG BEVARINGSVÆRDI Jespervej 274, 3480 Fredensborg Rekvirent: Ole Worm Christensen Jespervej 274 3480 Fredensborg Gennemgangen blev fortaget d. 20.08.2015 af bygningsrådgiver Anders

Læs mere

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse August 2012 2.122 DK Eter-Color et naturligt og stærkt valg Gennemfarvet fibercement Stærk kvalitet naturlige, spændende farver Minimal vedligeholdelse Til alle slags facader Eter-Color er en vejrbestandig

Læs mere

Der er vedlagt oprindelige arkitekt tegninger( nygårdsvej pdf) samt nye tegninger (nygårdsvej pdf).

Der er vedlagt oprindelige arkitekt tegninger( nygårdsvej pdf) samt nye tegninger (nygårdsvej pdf). Indholdsfortegnelse Om projektet... 2 Generelle retningslinjer for byggeriet... 2 Tidsplan for projekt... 2 Udbygning i stueplan... 3 Nedrivning... 3 Fundament... 3 Vægge... 3 Lokale... 3 Elarbejde...

Læs mere

FLADSTRANDSPARKEN. - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse

FLADSTRANDSPARKEN. - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse FLADSTRANDSPARKEN - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse Fladstrandsparken De 84 miljø- og energirigtige familieboliger er opført i en arkitektur, der i sin stilrene enkelthed spiller flot sammen med

Læs mere

Termografisk inspektion af bygning.

Termografisk inspektion af bygning. Termografisk inspektion af bygning. Bygnings data: Boligareal i undersøgt bygning: 177 m² Inde temperatur målt i bygning: Ca. 20 C Ude temperatur: Målt til ca. -10 C Temperatur differences inde - ude Δt:

Læs mere

Da først den bureaukratiske proces på

Da først den bureaukratiske proces på 14 Forældreafdelingen med soveværelse og badeværelse samt den toårige Maria Lauras værelse er til dels afskærmet med en tre meter lang væg. Vægstykket gør, at opholdsrummet på en gang virker både afgrænset

Læs mere

Danmarks måske billigste typehuse.

Danmarks måske billigste typehuse. Danmarks måske billigste typehuse KHS HUSE har bygget parcelhuse i mere end 35 år Siden 1970 har KHS HUSE stået bag mere en 1.000 byggerier, så vore huse er så at sige kvalitetstestet og godkendt af selveste

Læs mere

Dette dokument skal synliggøre og dokumentere vores valg, hvad har vi valgt og hvorfor.

Dette dokument skal synliggøre og dokumentere vores valg, hvad har vi valgt og hvorfor. Hanna Pedersen Morten Hede Kasper Schou UCN Business og Teknologi Bygningskontruktør 2. semester Projektjournal Oprettet 11/2-13 Senest redigeret 30/3-13 Dette dokument skal synliggøre og dokumentere vores

Læs mere

sagsnr. 804-6004 Gyvelvej 30, 9400 Nørresundby 19. maj 2011 planche 1 PERSPEKTIV FRA NORD - ØST PERSPEKTIV FRA SYD - VEST www.xbo.

sagsnr. 804-6004 Gyvelvej 30, 9400 Nørresundby 19. maj 2011 planche 1 PERSPEKTIV FRA NORD - ØST PERSPEKTIV FRA SYD - VEST www.xbo. sagsnr. 804-6004 Gyvelvej 30, 9400 Nørresundby 19. maj 2011 planche 1 PERSPEKTI FRA NORD - ØST PERSPEKTI FRA SYD - EST sagsnr. 804-6004 Gyvelvej 30, 9400 Nørresundby 19. maj 2011 planche 2 N Nyt toilet/bad

Læs mere

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk.

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk. Syrengården inspireret af Henning Larsen Architects 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk Kom tæt på boligerne med de markante karnapper De eksklusive boliger fremstår lyse

Læs mere

BESKRIVELSE BYGNING 4 København d. 12. marts 2015 Vedrørende: Jægersborg Kaserne Generel beskrivelse af byggearbejder i Bygning 4 Tag/Spidsloft: Tagbelægningen er eksisterende vingeteglsten som eftergås.

Læs mere

JYSKE UDESTUER VINTERHAVER & KARNAPPER. Vi forlænger sommeren - og gør vinteren lunere. jyskeudestuer.dk

JYSKE UDESTUER VINTERHAVER & KARNAPPER. Vi forlænger sommeren - og gør vinteren lunere. jyskeudestuer.dk KVALITET - Når det er bedst JYSKE UDESTUER VINTERHAVER & KARNAPPER Vi forlænger sommeren - og gør vinteren lunere jyskeudestuer.dk Inspiration Få naturen ind i dine egne stuer og forlæng sommeren! med

Læs mere

Nyt fra din blikkenslager. i zink

Nyt fra din blikkenslager. i zink Nyt fra din blikkenslager GAVLE og tagrender i zink Blikkenslageren anbefaler NY gavl? - Den bedste løsning er i zink VMZ Stikfals VANDRET/ QUARTZ-ZINC Er du også en af de mange boligejere, som hellere

Læs mere

Montagevejledning. Til 70mm huse. Har du grunden, så har vi huset...

Montagevejledning. Til 70mm huse. Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning Til 70mm huse Bjælkehytter Bjælkehuse Træhuse Sommerhuse Fritidshuse Kolonihavehuse Jagthytter Anneks Campinghytter Redskabsrum Lysthuse Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning

Læs mere

(Bolig 14) 11.11.2014

(Bolig 14) 11.11.2014 Plan, Kælder Mål 1:100 Plan, Stueetage Mål 1:100 Plan, 1. Sal Mål 1:100 Tværsnit, Princip Mål 1:100 Facade mod nord Mål 1:200 Facade mod syd Mål 1:200 Facade mod øst Mål 1:100 Facade mod vest Mål 1:100

Læs mere

Bondehuset. Energirigtig

Bondehuset. Energirigtig Energirigtig renovering Bondehuset Se hvor bondehuset typisk kan renoveres Få bedre komfort og spar penge på varmeregningen hvert år Reducer din udledning af drivhusgasser Få et bedre energimærke og en

Læs mere

(Bolig 26) 11.11.2014

(Bolig 26) 11.11.2014 Plan, Kælder Mål 1:100 11.11.2014 Plan, Stueetage Mål 1:100 22.10.2014 Plan, 1. Sal Mål 1:100 11.11.2014 Tværsnit, Princip Mål 1:100 11.11.2014 Facade mod nord Mål 1:200 11.11.2014 Facade mod syd Mål 1:200

Læs mere

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 BESKRIVELSE Idegrundlaget Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet,

Læs mere

1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN

1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN 1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN RÅDHUSSTRÆDE 4 Forhuset blev opt for brygger Jens Arnth Møller i 1796 med kælder og tre etager. En senere ejer, Mads Laier, fik i 1937 ændret etagehøjden

Læs mere

VMZINC regnvandssystemer

VMZINC regnvandssystemer REGNVANDSSYSTEMER VMZINC regnvandssystemer - zink til vand Sådan køber du regnvandssystemerne fra VMZINC: Er du nu blevet inspireret til at montere regnvandssystemerne fra VMZINC på dit hus, så kontakt

Læs mere

Bæredygtig oase i Mariager

Bæredygtig oase i Mariager Bæredygtig oase i Mariager Helga og Peter Iversen har bygget et bæredygtigt hus ved Mariager Fjord, hvor ubrændte lersten udgør en væsentlig del af byggematerialet. Presset ler er miljøvenligt, isolerer

Læs mere

Værdibaseret tilgang. 02 (om os)

Værdibaseret tilgang. 02 (om os) Dialog skaber værdi 02 (om os) Værdibaseret tilgang Når du skal vælge en arkitekt til dit projekt, er tilliden afgørende. Fagligheden skal være i orden, kreativiteten skal blomstre, og det færdige resultat

Læs mere

Tekniske faldgruber ved bygningsgennemgangen. Hvad skal man som bygningssagkyndig se efter?

Tekniske faldgruber ved bygningsgennemgangen. Hvad skal man som bygningssagkyndig se efter? Tekniske faldgruber ved bygningsgennemgangen Hvad skal man som bygningssagkyndig se efter? 1 Hvem er Eva Møller? Ansat i Statens Byggeforskningsinstitut i 5 år Har været med til at skrive SBi-anvisning

Læs mere

IDÉ. Perspektiv fra syd-øst. www.xbo.dk

IDÉ. Perspektiv fra syd-øst. www.xbo.dk sagsnr. 106C00132 Gammel Køgevej 54, 2680 Solrød Strand planche 1 Perspektiv fra syd-øst IDÉ Huset er udformet og orienteret således at det både giver den mest optimale udnyttelse af lokalplanens muligheder

Læs mere

BedreBolig-plan. BOLIGEJER Familien Espersen Ved Grænsen 70 2000 Frederiksberg. BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge

BedreBolig-plan. BOLIGEJER Familien Espersen Ved Grænsen 70 2000 Frederiksberg. BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge Rapportnr.: XXXXX Firmanr.: XXXXXX Dato: 00. måned 2014 BedreBolig-plan BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge 56 78 12 34 info@thomasjensen.dk CVR: 12345678 BOLIGEJER Familien

Læs mere

LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS

LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS Lautrup & Lyngsø opfører gennemarbejdede kvalitetshuse med fokus på form, funktion, fornyelse og fornuftige priser LAUTRUPOGLYNGSOE.DK

Læs mere

Tænk nyt. Visioner. Hus for livet. Muligheder. - vokser i takt med behovet. Garanti. Inspiration

Tænk nyt. Visioner. Hus for livet. Muligheder. - vokser i takt med behovet. Garanti. Inspiration Tænk nyt Visioner Hus for livet - vokser i takt med behovet Muligheder Garanti Inspiration Tænk nyt Hus med nye vinkler Nytænkende grundkoncept MoBuild huset er en ny måde at tænke hus på. Udgangspunktet

Læs mere

KOMFORTHUSET. bygget af Murer- og Entreprenørfirma W. Buch Andersen ApS

KOMFORTHUSET. bygget af Murer- og Entreprenørfirma W. Buch Andersen ApS us ivh Pass bet i k S i jle e V ed v Et hus b ygget af Murer- o g Entrep renørfirm a W. Buc h Anders en ApS KO O F M U R TH T E S Komforthuset 150x297_8 sidet.indd 1 W. Buch Andersen ApS 12-09-2008 15:20:46

Læs mere

1.1 Ansvar... 17. Ændring som udløser krav om efterisolering... 19 Bagatelgrænse... 19 Eksempler med generel ændring i klimaskærmen...

1.1 Ansvar... 17. Ændring som udløser krav om efterisolering... 19 Bagatelgrænse... 19 Eksempler med generel ændring i klimaskærmen... Indhold Eksempelsamling om energi... 5 Indholdsfortegnelse... 7 1 Eksisterende byggeri... 15 1.1 Ansvar... 17 1.2 Eksempler på ændringer der udløser krav... 19 Ændring som udløser krav om efterisolering...

Læs mere

K ULBRÆNDTE TAGSTEN FRA F ALKENLØWE

K ULBRÆNDTE TAGSTEN FRA F ALKENLØWE K ULBRÆNDTE TAGSTEN FRA F ALKENLØWE T RADITIONEN TRO De ægte håndlavede tagsten fra Falkenløwe viderefører århundreders erfaring og traditioner. Tagstenene bliver lufttørret og kulbrændt i en gammel kulfyret

Læs mere

Danmarks største udviklingsprojekt inden for byggeri uden varmeinstallation

Danmarks største udviklingsprojekt inden for byggeri uden varmeinstallation Danmarks største udviklingsprojekt inden for byggeri uden varmeinstallation bliver forbillede for huse med passiv opvarmning i Danmark I løbet af 2007 sættes spaden i jorden til Danmarks hidtil største

Læs mere