Velkommen til Viking Bjælkehuse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til Viking Bjælkehuse"

Transkript

1 Velkommen til Viking Bjælkehuse Vi lancerede i 1998, tilbuddet om, håndhuggede bjælkehuse, leveret som nøglefærdige projekter, eller del-entrepriser i samarbejde med bygherre. Det specielle ved dette byggeri, er ikke blot det omfattende håndværksmæssige arbejde, der ligger i et sådant hus, men også, som nogle af de første i Danmark, at vi fik godkendelsen til helårsbeboelse, uden isolering i ydervæggene. Denne godkendelse var nødvendig, for at fremføre de rigtige bjælkehuse, hvor man har det ægte og gennemførte håndværk, både udvendig og indvendig. Detaljerne i det gamle håndværk, har vi specialiseret, ned til mindste detalje, så alle vores huse fremstår som topmoderne villaer, med alle tænkelige facilliteter, men med en bevarelse af den ældgamle byggeteknik, som rammen for et smukt hjem. Vores huse bygges op af tømmer der har haft en meget langsom vækst, og sikrer derfor et minimum af udvendig vedligeholdelse, stammerne vi bruger er typisk år gamle og op til 45 cm i tykkelsen. Mere end rigeligt til at sikre et lavt energiforbrug, året ud. Vi har udarbejdet mange forskellige bjælkeløsninger igennem årerne, også for dem som ikke kun er til rundtømmer, men de autentiske byggeteknikker og stilarter indenfor det grundlæggende træhusbyggeri er bibeholdt kompromiløst. De store åbne rum, med den lille hyggelige krog, de massive synlige konstruktioner, de store udhæng,der beskytter facaderne mod alt slags vejr og samtidig sikre bevægelsen rundt om bygningen både sommer og vinter, sammen med materialevalget af allerhøjeste kvalitet. Alt sammen ting der skaber et ægte bjælkehus. Fremvisning på helårs og fritidshuse huse efter aftale Vi sammensætter individuelle byggerier til fast pris.

2 Individuelle løsninger Denne type byggeri kan ikke masseproduceres og derfor arbejder vi heller ikke som typehusfirma, men tegner vores huse individuelt hver gang, efter de specifikke ønsker der måtte være til byggeriet. Ambitionen ved hvert hus, er at skabe langtidsholdbare løsninger, hvor design og materialevalg går hånd i hånd. Det kan kun lykkedes, hvis de væsentlige dele af byggeriet er håndlavet. Resultatet er huse der i levetid langt overgår traditionelt byggeri. Et Viking bjælkehus vil derved også komme 3. generations efterkommere tilgode. Husene bliver tilpasset, så alle stammer passer usvigeligt sammen, af folk med generationers erfaring i byggeri med fuldtømmer, hvilket sikrer, at du som kunde får den allerbedste konstruktion. Vi arbejder med flere forskellige typer bjælkeløsninger, men altid indenfor, de gamle håndværks-teknikker og de autentiske stilarter. Miljøvenlighed Da der ingen moderne industri er involveret i fremstilling af vores rundtømmerhuse, samt at de kraftige dimensioner unødvendiggør brugen af isolerings materiale i ydervæggene, har man derved en naturlig udskiftning af indeluft,uden brug af mekanisk ventilation. Det sikrer et fantastisk indeklima, som i mange tilfælde, vil kunne mindske luftvejs-lidelser og allergi, der skyldes dårligt indeklima. Rødgranen som vi bruger til vores rundtømmerhuse, afgiver en vis aroma, som, efter gamle, ikke beviselige påstande, skulle give et langt og sundt liv. Vi oplever ofte, at kommunerne ser venligt på opførelsen af bjælkehusene, da vi ved opførelsen af det enkelte hus tager hensyn til både kundens ønsker, og samtidig gør vort bedste for at få huset tilpasset den omkringliggende natur, således at byggeriet falder naturligt ind i omgivelserne.

3 Rundtømmer Teknikken at bygge i rundtømmer, er en af de ældste måder at bygge et træhus på. Ud fra det princip har langt de fleste kendte bjælkehus typer, fundet deres inspiration og lavet en moderniseret og maskinfremstillet bjælkeløsning. Vi er medlem af ILBA. International Log Builder s Association og ud fra disse godkendelser har vi i Viking Huse valgt at forbedre den gamle teknik og fundet nye løsninger for hvordan man overfører et så gammelt håndværk til et moderne og krævende byggeri af i dag. Alt salg, tegnearbejde og projektering bliver lavet af os herhjemme. Vi har udviklet tegneteknikker, der gør det muligt at konstruere lige nøjagtigt den type byggeri man ønsker, og med de forskellige detaljer man godt kan lide ved et bjælkehus. Efter endt tegnearbejde bliver projektet sendt til vores leverandør, som konstruerer huset efter vores specifikationer, men efter gammeldags bjælkehus teknikker. Ud fra godkendte tegninger og byggetilladelse begynder opbygningen af huset, og derefter påbegynder vi arbejdet herhjemme, med planering af grund og færdiggørelse af fundament med de forskellige fremføringer det nu måtte kræve. Kystvejen, Ø.Hurup Da vi selv koordinerer transport, er det muligt at modtage tømmeret, når alt er klart herhjemme. Efter modtagelsen af tømmeret, bliver huset stillet op af vores egne tømrere, og derefter kører byggeriet på traditionel vis med koordinering af de forskellige håndværkere indtil huset står indflytningsklar. Vi bruger lagret og tørret tømmer til husene og er dermed nede på en bygge tid på 3-4 måneder efter opstart i Danmark. Husene bliver projekteret og konstrueret efter dansk byggelovgivning Bondes Bakke, Øster Hurup og i totalentrepriser med de nu engang gældende garantier og sikkerhedsstillelser som er godkendt i Danmark. Varmetabsrammerne for vores bjælkehuse, bliver altid beregnet ud fra det enkelte byggeri og godkendt sammen med endelig byggetilladelse. Det gør at vi kan beregne det optimale varmesystem til det pågældende byggeri, som igen betyder et meget lavt energiforbrug. Husene bliver lavet ud fra et nøje beregnet tilbud og altid på fast pris. Det er altid en god ide at være på forkant med et husbyggeri selv om man bestiller håndværkere til det hele. Der er mange ting man skal tage stilling til, selv efter man har valgt hvilken type byggeri, man ønsker. Vores erfaring siger, typisk 1-2 måneder inden et projekt ligger færdigt. Da vi altid konstruerer husene individuelt, kan der være mange ideer, løsninger og muligheder, der skal vælges eller fravælges, før drømmehuset er klar.

4 Flatlog Flatlog er i princippet hugget på samme måde som rundtømmer, forskellen er at tømmeret er skåret ned i begge sider så væggen står med samme bredde hele vejen op. Flatlog facaden har et mere straight udtryk end rundtømmer facaden og virker mere bastant som hus i helhed. Til flatloggen bruger vi fyr eller Hardwood som den meget rammende kaldes. Den kan sammenlignes med polarfyr i struktur og er utroligt holdbar, lavet som flatlog. Byggemetoden er meget brugt i Norge, hvor man sjældent ser et rundtømmerhus. Det skyldes fortrinsvis at fyr ikke er optimalt til anvendelsen af rundtømmerhuse da der i modsætning til gran, som vi bruger til vores rundtømmerhuse, er en del splintved på en fyr. Forekomsten af gammel fyr i Norge er meget stor, og derved er flatlog meget anvendt, netop ved at splintveddet bliver skåret væk og kun kernetræet står tilbage, ved den byggeteknik. I dag kan vi levere 2 typer Flatlog en i 230 mm. tykkelse som fint kan anvendes til helårsbeboelse uden isolering i ydervæggene. Den mindre flatlog er lavet i 150 mm. tykkelse og kan typisk anvendes hvor man ønsker en beklædt indervæg med isolering, samtidigt med at man har en håndhugget facade. Det gælder for flatloggen som for rundtømmerhusene at alle skillevægge samt tagkonstruktioner, er udført i samme dimension som facaderne. Dog finder vi ofte en besparelse i at udføre skillevæggene i 200 mm. til den store flatlog 230 mm., da vi typisk skal finde stammer på 50cm i diameter for at lave en 230 mm. tyk væg, der står i ren kernetræ. Flatlog facader i Hardwood har en flot glød og er nemme at vedligeholde. Rundtømmerfacader har en meget fin struktur og er også meget nemme at vedligeholde, da tømmeret er håndafbarket til lige under barken, uden at røre træet, så de står som høvlet træ. Da vi samtidigt konstruerer husene med store udhæng og forholdsvis lave taghældninger, kan vi typisk holde ca. 80% af facader og gavle fri af nedbør. Varmeforbruget i begge typer bjælkehuse er meget lavt. De tekniske beregninger siger 20% under kravet til boligbyggeri uden isolering i ydervæggene, men de praktiske fordele er meget større. Et fuldtømmerhus er aldrig koldt og klamt at komme hjem til selvom, man er væk i flere dage uden opvarmning. Strålevarme såsom brændeovn eller masseovn,har en utrolig effekt på tømmeret, og en gennemvarm stamme på 40 cm. i diameter er en reflektor af varme længe efter ilden er gået ud. I kombination med traditionel opvarmning som f.eks. gulvvarme og ovennævnte varmekilder får man det optimale ud af et fuldtømmerhus. Desuden har man ved de uisolerede facader en fantastisk udskiftning af luften i huset, der derved sikre ikke bare et perfekt indeklima men også sørger for optimal udnyttelse af varmen. Iltfattig luft er en dårlig eksponent af varme.

5 Timber Frame Timber Frame teknikken er som navnet antyder, en byggemetode, hvor hele huset bliver bygget op over en håndlavet rammekonstruktion, af tømmer i store dimensioner. Alle søjler, remme, spær og andre bærende detaljer, står synlige i vægge og lofter,ligeledes i etageadskillelser, døre og vinduesåbninger samt tagkonstruktion. Konstruktionsfriheden i en sådan løsning, gør at man har mulighed for at bygge et bjælkehus i en meget herskabelig og arkitektonisk korrekt stil,hvad angår linjer og snit samt at det øger vælgfriheden af materialer, til beklædning af indvendige vægge. t og udførte nogle af de. Heraf kan nævnes den t 1884 blev yrop Timber Frame metoden ligger tæt op af, hvad man for 80 år siden ville kalde almindeligt tømrerarbejde i Danmark, med kopbånd, skråbånd, tapper,skråhageblad, fransk-lås osv. Det er også disse teknikker vi benytter os af, når vi udfører en Timber Frame. Forskellen på det gamle håndværk og det vi fremstiller i dag, er at Timber Framing går et skridt videre. Fra at udføre tømmersamlinger af ren nødvendighed, til at kombinere håndværk og design, så huset fremstår, med et tydeligt håndværksmæssigt fingeraftryk med mange flotte løsninger, men samtidigt tilgodeser alle krav til en moderne bolig. Da samtidigt hver eneste bjælke, søjle eller rem har en konstruktionsmæssig funktion, får man et hus med en ægthed og sjæl, som er uforgængelig. Byggetiden på et sådan bjælkehus, er måske overraskende nok, ikke væsentligt længere end et hus med en limtræs og præfabrikerede-spær konstruktion. Vi har i stedet flyttet vores arbejdsområde, fra at dække færdige elementer ind, med en masse forskellige arbejdsgange, til at bruge mere tid på de forskellige konstruktioner og samlinger. Hvorefter de står synlige og færdige i en arbejdsgang. Lovgivningen giver idag tilladelse til etagebyggerier i træ op til 5 etager. Her er en Timber Framing en optimal løsning, for mange detaljer. Svalegang, -indskudte etager, -altaner, -overdækkede terrasser i flere plan, -store glaspartier osv. Netop ved at det er rammekonstruktionen der udgør den bærende del af byggeriet og ikke væggene Timber Framing er ikke kun nostalgi, men en effektiv og nøjeberegnet teknik til at udføre bygninger i høj kvalitet, kombineret med et flot design. Vi udfører Framing i flere dimensioner. En Half-Frame hvor konstruktionen i ydervæggen kun er synlig indvendig. Eller en Full-Frame hvor søjler og remme er synlige i både yder og indervæggen. Det gælder for begge typer, at de kan isoleres med 150 mm. i ydervæggen. Kombinationen af træværk og hvide vægge, fremhæver ikke bare trækonstruktionen, men har også en stor energibesparende effekt. I det samlede varmetab på en bygning, udgør strålingstabet typisk de %. Reflektionen fra de lyse vægge reducerer dette tab væsentligt. Den viste bygning er på 250 m 2 beboelse, og i perioden efterår-vinter og forår, ialt 9 måneder har vi haft et varmeforbrug på 502 m 3 á 3,45 kr. pr. m 3 til fjernvarmen. Det er dog til ren opvarmning, uden forbrug.

6 Timber Frame De store åbne rum, lysinfaldet i taget, der næsten varmer overetagen op, og de lyse vægge der reflekterer alt varme, i kombination med de store udhæng, der holder bjælkefacaden og huset i en næsten konstant fugtigheds %, gør at bygningen hviler i sig selv sommer og vinter. Alle disse forhold, gør at man har et sundt indeklima, lavt varmeforbrug og et stort set vedligeholdelsesfrit bjælkehus, med et samlet gulvareal (indvendig og Udvendig )på omkring 400 m 2. MATERIALEBESKRIVELSE Huset er på 153 m 2 i grundplan og med udnyttet 1.sal på 97 m 2. Huset fremstår i sin helhed, som et klassisk amerikansk farmhouse i kolonial-style, blot med massiv bjælkefacade i stedet for beklædning. Tagkonstruktion: Tagkonstruktion er med synlige fritliggende bjælkespær i svær dimension, samt bærende langsgående remme med skråbånd, tappet sammen på gl.dags manér. Tag: Taget er udført med 6 stk. kviste og tækket med tagspån i Akacietræ, holdbarhed ca år. Alle inddækninger i tag, samt skotrender og rygninger er udført i kobber, grundet den lange levetid, samt at afsondringen fra kobberet holder taget mos og algefrit i hele tagets levetid. Lofter: Loftet i underetagen er udført med fritliggende bjælker i svær dimension med søjle konstuktion i indv. døre. Alle fritliggende konstruktioner er udført i fuldkantet Polarfyr. Facader er bygget op i Flatlog i Polarfyr med Skandinaviske blokhjørner. Hele vejen rundt på huset er udført porch med terrasse i alt 140 m 2. Porchen er ligeledes med synlige spær og dragerværk i Polarfyr. Heden 21, 9520 Skørping Besøg vores udstillingshus på Heden 21, 9520 Skørping eller kontakt os for fremvisning. Konstruktionen i det pågældende hus er tegnet og udført i Danmark, af Viking Bjælke Huse v/claus Sørensen. Beskrivelser af det pågældende hus kan rekvireres via eller telefonisk. Gulve: Terrassegulvet er udført i 45 mm. planker, bredde cm. kantskåret kilsk. Stuen i over-etagen er med frit udsyn ned til køkken og stue samt hall. Gulve i underetagen, udføres i 45 mm. plankerbredde cm. kantskåret kilsk. er lagt med sort skibsdækfuge. Vinduer og yderdøre: Vinduer og døre i Pinemalet fyr, alle elementer er udført med 20 cm. ekstra højde i forhold til standard, for at øge lysinfaldet. Lofter er udført med gl.dags høvlet og pløjede brædder, for at give loftet et rustik præg. Ydervægge: Ydervægge indv. og skillevægge er leveret i færdigmalet hvid, for kontrast til den rødlige Polarfyrkonstruktion i væggene. Alle indvendige døre er i massiv fyrretræ med færdigbehandling. Stueetage: Hall med trappe til 1.sal. Bagindgang/grovkøkken. Køkken-alrum er med sammehængende stue. Arbejdsværelse med mulighed for ekstra værelse. Stort badeværelse med spabad og bruseniche. Stort soveværelse med påklædningsafdeling og dobbeltdør mod syd. Heden 21, 9520 Skørping 1.sal Stor lys stue med udsigt over skoven. Badeværelse med bruseniche. Stort børne/ungdomsværelse samt soveværelse. Alle værelser er udført med kviste. Stofa og alarm er installeret i huset.

7 Gl. Nordisk Dragestil byggestil der har sit udspring og inspiration fra bla. Stavkirkerne og vikingernes langhuse Traditionelt udført med rigt udsmykkede tagkonstruktioner, dyreornamenter, stejle og forskudte taghældninger og tagbelægning udført med Tagspån Dragestil Gl. Nordisk byggestil der har sit udspring og inspiration fra bla. Stavkirkern Traditionelt udført med rigt udsmykkede tagkonstruktioner, dyreornamen taghældninger og tagbelægning udført med Tagspån Gl. Nordisk byggestil der har sit udspring og inspiration fra bla. Stavkirkerne og vikingernes langhuse. Traditionelt udført med rigt udsmykkede tagkonstruktioner, dyreornamenter, stejle og forskudte. Ask opført af Viking Bjælkehuse 2006 (Link til Ask) taghældninger og tagbelægning udført med Tagspån.. Ask opført af Viking Bjælkehuse 2006 (Link til Ask) Mange af de mest kendte bygninger står stadig og pryder især det Norske Landskab. Mange af de mest kendte bygninger står stadig og pryder især det Norske Landskab. Ask opført af Viking Bjælkehuse Ask opført af Viking Bjælkehuse 2006 (Link til Ask) Mange af de mest Mange kendte af de mest kendte bygninger står stadig og pryder og især pryder det Norske især Landskab. det Nor Teglens indtog i byggeriet for ca år siden, blev begyndelsen til en ny epoke i Dansk byggeri, hvor den rene træhus konstruktion måtte vige for dette ny materiale som langsomt blev en fast del af vores kultur. Og ikke som i vores nabolande, hvor træet fortsat var det foretrukne materiale. Derfor ser vi ikke i Træhusbyggeriet i Norden og i Danmark i Træhusbyggeriet Norden var højt udviklet og i Norden frem i til og 1100 i Danmark tallet. Grundideerne var højt højt udviklet og de konstruktionsmæssige udviklet frem til 1100 tallet. frem løsninger Grundideerne til havde 1100 og de Danmark, som i det øvrige Norden, de velbevarede og ældgamle træ bygninger og vi mindes sjældent om konstruktionsmæssige mange ligheder med Vikingernes langhuse konstruktionsmæssige en løsninger mere eksklusiv løsninger og detaljeret havde form. mange Træbygninger ligheder ligheder blev med igennem Vikingernes århundreder med langhuse videreudviklet Vikingerne i en mere eksk de fordums traditioner og byggeteknikker der gør sig gældende indenfor netop dette byggeri. detaljeret i forskellige stilarter da form. træets egenskaber Træbygninger detaljeret var unikke form. og Træbygninger ikke kunne blev erstattes blev igennem af andre, århundreder af datidens materialer. videreudviklet i forskellige videreudvikl stilarter da t egenskaber var unikke egenskaber og var unikke og ikke kunne erstattes af andre, af af andre, datidens materialer. af datidens ma Teglens indtog i byggeriet for ca år siden, blev begyndelsen til en ny epoke i Dansk byggeri, hvor den rene træhus konstruktion måtte vige for dette ny materiale som langsomt blev en fast del af vores kultur. Og ikke som i vores nabolande, hvor træet fortsat var det foretrukne Teglens indtog i byggeriet Teglens indtog i for byggeriet ca. for ca år siden, blev begyndelsen blev begyndelsen til en ny epoke i Dansk til byggeri, en rene materiale. træhus Derfor ser vi konstruktion rene træhus konstruktion måtte måtte vige vige for dette ny materiale ny materiale som langsomt blev som en fast langso del af vore Og ikke i Danmark, ikke som i i vores Og nabolande, ikke som i vores nabolande, hvor hvor træet fortsat fortsat var det foretrukne var det materiale. foretrukne Derfor ser vi ikke m Danmark, det øvrige Norden, som de i det Danmark, øvrige som i det Norden, øvrige Norden, de velbevarede og ældgamle og træ ældgamle bygninger og vi mindes træ sjæl b de fordums traditioner de fordums og traditioner og byggeteknikker der der gør sig gør gældende sig indenfor gældende netop dette indenf byggeri. velbevarede og ældgamle træ bygninger og vi mindes sjældent om de fordums traditioner og byggeteknikker der gør sig gældende indenfor netop dette byggeri. Træhusbyggeriet i Norden og i Danmark var højt udviklet frem til 1100 tallet. Grundideerne og de konstruktionsmæssige løsninger havde mange ligheder med Vikingernes langhuse i en mere eksklusiv og detaljeret form. Træbygninger blev igennem århundreder videreudviklet i forskellige stilarter da træets egenskaber var unikke og ikke kunne erstattes af andre, af datidens materialer. Holm Hansen Munthe s Kongsnæs Norge Hugin 2 opført af Viking Bjælkehuse 2005

8 mest bemærkelsesværdige bygningsværker i Danmark udelukkende bygget i træ. Heraf kan nævnes den Dragestil tømreruddannede arkitekt Martin Nyrop med Gymnastiksalen Vallekilde opført 1884 Dog lod Flere af vores Danske arkitekter sig inspirere af stilen og træhusbyggeriet og udførte nogle af de mest bemærkelsesværdige bygningsværker i Danmark udelukkende bygget i træ. Heraf kan nævnes den tømreruddannede arkitekt Martin Nyrop med Gymnastiksalen Vallekilde opført 1884 Dog lod Flere af vores Danske arkitekter sig inspirere af stilen og træhusbyggeriet og udførte nogle af de mest bemærkelsesværdige bygningsværker i Danmark udelukkende bygget i træ. Heraf kan nævnes den tømreruddannede arkitekt Martin Nyrop med Gymnastiksalen Vallekilde opført 1884 Dog lod Flere af vores Danske arkitekter sig inspirere af stilen og træhusbyggerie mest bemærkelsesværdige bygningsværker i Danmark udelukkende bygget i træ tømreruddannede arkitekt Martin Nyrop med Gymnastiksalen Vallekilde opfør Martin Nyrop var en visionær type, med en klarsynet vinkel til byggeri og har stået for følgende Citat.: Arkitekturens væsen : At give alle uskønne ting en smuk og Senere stod Martin Nyrop for Udstillingen i København Hovedbygningen til den store nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling i København 1888 blev opført på det sted, hvor Københavns Rådhus ligger i dag. rimelig form, og derved hædre deres nødvendighed, at smykke Senere stod Martin Nyrop Udstillingen i København Hovedbygningen sandheden i til stedet den store for nordiske at besmykke Industri-, usandheden. Landbrugs- og Kunstudstilling citat slut. i København 1888 opført på det sted, hvor Københavns Rådhus ligger i dag. Senere stod Martin Nyrop for Udstillingen i København Hovedbygningen til den store nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling i København 1888 blev opført på det sted, hvor Københavns Rådhus ligger i dag. Bygningen udført som ren trækonstruktion og med en midterkuppel på 56 m. i diameter Bygningen udført som ren trækonstruktion og med en midterkuppel på 56 m. i diameter Bygningen udført som ren trækonstruktion og med en midterkuppel på 56 m. i diameter Det indre af Martin Nyrop centrale udstillingshal, Hugin 2 opført af Viking Bjælkehuse 2005 tegnet af Karel Šedivý Det indre af Martin Nyrop centrale udstillingshal, tegnet af Karel Šedivý Det indre af Martin Nyrop centrale udstillingshal, tegnet af Karel Šedivý

9 Dragestil Kapellet til Holmens kirkegård opført 1902 og tegnet af Arkitekt professor Ludvig Fengers Kapellet til Holmens kirkegård opført 1902 og tegnet af Arkitekt professor Ludvig Fengers. Også kraftigt inspireret af de Norske stavkirker. Generelt blev der, efter teglens gennembrud i Dansk byggeri, mest anvendt de konstruktions tekniske detaljer i træhusbyggeriet, når Også kraftigt inspireret af de Norske stavkirker bygningsværker Også kraftigt skulle prydes inspireret med flot håndværk. af de Norske Fx Københavns stavkirker hovedbanegård,. Eller til prydværker på lysthuse, stationsbygninger eller posthuse, hvor byggeriet Generelt skulle have blev et ekstra der, efter løft og teglens Arkitekten gennembrud sammen med i tømreren, Dansk byggeri, kunne udfolde mest anvendt deres færdigheder de konstruktions i træ. teknis Træhus byggeriet med arkitektonisk detaljer fokus i træhusbyggeriet, som byggestil og med når højt bygningsværker udviklet teknisk kunnen, skulle prydes indenfor med decideret flot håndværk. dette håndværk, Fx Københavns begyndte at svinde Generelt ind som blev en del af der, hovedbanegård,. vores efter Nordiske teglens bygningstradition. gennembrud Eller til prydværker Og er i på dag i lysthuse, reduceret Dansk stationsbygninger til byggeri, plagiater af mest de gamle anvendt eller æstetisk posthuse, fine de hvor bygninger, konstrukt byggeriet presset detaljer ned i typehusform. i træhusbyggeriet, have et ekstra løft når og bygningsværker Arkitekten sammen med skulle tømreren, prydes kunne med udfolde flot deres håndværk. færdigheder Fx i træ. Købe Vi har hovedbanegård,. i Viking Bjælkehuse hen Eller over årerne, til prydværker forsøgt at flytte på opfattelsen lysthuse, af hvad stationsbygninger man kan bygge i træ og vise eller forskellige posthuse, traditionelle hvor byggeteknikker udført til enfamiliehuse Træhus byggeriet indenfor træhus med arkitektonisk håndværket. Vi fokus har valgt som i byggestil vores næste og projekter, med højt at gå udviklet helt dybt teknisk i det håndværk kunnen, inde have et ekstra løft og Arkitekten sammen med tømreren, kunne udfolde deres færdighed og byggestil, som man kan siger, decideret er træhus dette byggeriets håndværk, vugge begyndte og en byggestil at svinde som ligger ind dybt som i vores en del Nordiske af vores aner. Nordiske bygningstradition. Efter, over 100 individuelle byggerier, dag reduceret er linen til nu plagiater lagt til en af fremførelse de gamle af æstetisk Dragestilen fine bygninger, som byggeri presset og vi ser ned frem i typehusform. til denne historie i Viking Træhus Bjælkehuse byggeriet og håber vores med bygherre arkitektonisk gør det samme. fokus som byggestil og med højt udviklet teknisk ku Vi har Vi har i Viking Bjælkehuse hen over årerne, forsøgt at flytte opfattelsen af hvad man kan bygge i træ decideret i mange af vores dette byggerier, håndværk, lagt os tæt op begyndte af stilen, men nedtonet at svinde detaljerne ind i som forhold en til projektet del af og vores funktionaliteten. Nordiske Vi vil forsøge bygnings at bringe denne stil til live igen forskellige i form af projekter traditionelle hvor man byggeteknikker er fuldstændig udført tro mod til byggeteknikken, enfamiliehuse men indenfor samtidigt træhus tilfører håndværket. byggeriet de (link krav dag der er reduceret til byggeri i dag, til og galleri) plagiater endda Vi et har skridt valgt af videre de i vores til gamle at få næste projekterne æstetisk projekter, lavet som fine at gå passivhuse, helt bygninger, dybt altså i det energineutrale håndværk presset og ned byggerier. byggestil, i typehusform Vi er som godt man ka i gang med den proces som uden er træhus tvivl vil byggeriets være et krav vugge for fremtidens og en byggestil bolig, og det som første ligger passivhus dybt i er vores allerede Nordiske en realitet. aner. Vi har i Viking Bjælkehuse hen over årerne, forsøgt at flytte opfattelsen af hvad man kan Efter, over 100 individuelle byggerier, er linen nu lagt til en fremførelse af Dragestilen som bygge I Dragestilen som på de fleste af vores andre byggerier, er det den konstruktive træbeskyttelse der gør sig gældende dvs. facader og forskellige traditionelle ser frem til byggeteknikker denne historie i Viking udført Bjælkehuse til enfamiliehuse og håber vores bygherre indenfor gør det træhus samme. håndvæ terrasser er fuldstændigt beskyttet mod nedbør på op mod 80 % af byggeriet og vedligeholdet er absolut minimalt. galleri) Vi har valgt i vores næste projekter, at gå helt dybt i det håndværk og byggestil, s Vi har i mange af vores byggerier, lagt os tæt op af stilen, men nedtonet detaljerne i forhold til proj Værdien er træhus af en konstant byggeriets beskyttet funktionaliteten. vugge og Vi vil en forsøge byggestil at bringe som denne ligger stil til dybt live igen i vores i form af Nordiske projekter hvor aner. man er fuldst og tør facade, er meget væsentligt tro mod byggeteknikken, men samtidigt tilfører byggeriet de krav der er til byggeri i dag, og endda i forhold til et sundt indeklima videre til at få projekterne lavet som passivhuse, altså energineutrale byggerier. Vi er godt i gang m Efter, over 100 individuelle byggerier, er linen nu lagt til fremførelse af Dragestilen s og en lav varmeudgift. proces som uden tvivl vil være et krav for fremtidens bolig, og det første passivhus er allerede en re ser frem til denne historie i Viking Bjælkehuse og håber vores bygherre gør det samme. Større Lysindfald bør udføres i beskyttede Vi har midtersektioner i mange af og vores byggerier, lagt os tæt op af stilen, men nedtonet detaljerne i forh gavle, samt i tagkviste. funktionaliteten. Vi vil forsøge at bringe denne stil til live igen i form af projekter hvor ma tro mod byggeteknikken, men samtidigt tilfører byggeriet de krav der er til byggeri i dag, Hugin 2 opført af Viking Bjælkehuse 2005 videre til at få projekterne lavet som passivhuse, altså energineutrale byggerier. Vi er god

10 Dragestil Byggeriets fokus idag er o-energi, tæthed og kunstigt kontrolleret indeklima. En beslutning der overordnet er taget i byggereglementerne på grundlag af nedsættelse af varmeforbrug og formindskelse af CO2 belastningen. Vores opfattelse er at det er en beslutning, der grundlæggende bygger på den ene dårlige erfaring efter den anden omkring byggeri og som startede med, at typehusbyggeriet og det præfabrikerede elementbyggeri, fik stor popularitet i 60 erne. Den største fadæse i Dansk Bygningshistorie. Derefter har vi brugt årerne efter den tid til lappeløsninger indenfor denne byggemetode, hvor udviklingen blot bygger på den ene dårlige erfaring oveni den næste. Og nu er vi endt med den ultimative plastikpose og akvarieagtige tilstande i vores indeklima. Usundt for byggeriet og især de mennesker der opholder sig deri. Der ligger en stor del af berøringsangst overfor de gode materialer, hvis ikke det kan presses i en støbeform og sættes på plads med kran, er byggeriet ikke rationelt og billigt nok!..eller er det..? når man ser samlet på det og de energiomkostninger der ligger bag et stort produktionsapparat., sammen med de driftomkostninger der ligger i at styre plastikposen. Dertil er det nu sådan, at hvis der bliver et 4 mm hul i dampspærren, er huset i fare for at styrte sammen i en grød af skimmelsvamp og råd. Trykprøvning af huset!! der løber en forventning hen over landet om, at det er svaret på alle vores bønner om et sundt indeklima og energivenligt byggeri. Vi må lige stoppe op og bruge hovedet engang, inden vi får gengivet 60` ernes parcelhus slum, med hjælp fra det 21` århundredes teknologi. Skal vores boligers tilstand virkeligt baseres på, at en 0,20 mm. plastik membran, ikke lider overlast igennem de 150 år, som vores teknologi idag, minimum burde kunne bygge huse efter. Vi må skue tilbage, hvor man ikke var bange for at bygge huse der var lidt besvær med, at lave, men man fik til gengæld byggerier der overlever de moderne villaer 3 gange. Alternativ opvarmingsform og energibesparelse er naturligvis en del af udviklingen, men man kan ikke isolere sig ud af varme og fugt problematik.. De gode materialer der arbejder sammen om at styre indeklimaet, den konstruktive beskyttelse af bygningen, og folk der forstår at håndtere et sådant byggeri, skal nødvendigvis indgå i et byggeri til fremtidens bolig.

Det moderne tanghus på Læsø. Udgivet af Realdania Byg

Det moderne tanghus på Læsø. Udgivet af Realdania Byg Det moderne tanghus på Læsø Udgivet af Realdania Byg FORORD 9 FRA TRADITIONEL TIL TIDSSVARENDE Af arkitekt maa Søren Nielsen, Tegnestuen Vandkunsten Eksperimentet 17 Historien 18 Præfabrikationen 22 Klimapåvirkningen

Læs mere

LÆS OM TRE TYPISKE HUSE I SØNDERBORG- OMRÅDET VIGTIGE OG EFFEKTIVE FOKUSOMRÅDER SE FORANDRINGEN I TRE HUSE. ZERObolig GIVER INSPIRATION TIL BOLIGEJERE

LÆS OM TRE TYPISKE HUSE I SØNDERBORG- OMRÅDET VIGTIGE OG EFFEKTIVE FOKUSOMRÅDER SE FORANDRINGEN I TRE HUSE. ZERObolig GIVER INSPIRATION TIL BOLIGEJERE LÆS OM TRE TYPISKE HUSE I SØNDERBORG- OMRÅDET SIDE 4 VIGTIGE OG EFFEKTIVE FOKUSOMRÅDER SIDE 30 SE FORANDRINGEN I TRE HUSE SIDE 8 ZERObolig GIVER INSPIRATION TIL BOLIGEJERE SIDE 33 ENERGIMÆRKEDE HUSE ER

Læs mere

DEN LILLE BYGGETEKNIKER DE SMÅ DETALJER DER GIVER OMBYGNINGEN VÆRDI

DEN LILLE BYGGETEKNIKER DE SMÅ DETALJER DER GIVER OMBYGNINGEN VÆRDI DEN LILLE BYGGETEKNIKER DE SMÅ DETALJER DER GIVER OMBYGNINGEN VÆRDI INDHOLD DEN LILLE BYGGETEKNIKER... SIDE 02 DEN SUNDE BYGGETEKNIK... SIDE 04 DEN GODE ARKITEKTUR... SIDE 06 PÅVIRKNINGER FRA KLIMAET...

Læs mere

Energiguide for FRedede og bevaringsværdige bygninger

Energiguide for FRedede og bevaringsværdige bygninger energiguide til ejere af fredede og bevaringsværdige bygninger Energiguide for FRedede og bevaringsværdige bygninger 1 Energiguide for fredede og bevaringsværdige bygninger Bygningskultur Danmark, 2010

Læs mere

Den romantiske, borgerlige villa (1860 til omkring 1920) Erik Nygaard, arkitekt M.A.A. Illustrator Jesper Warming, arkitekt M.A.A.

Den romantiske, borgerlige villa (1860 til omkring 1920) Erik Nygaard, arkitekt M.A.A. Illustrator Jesper Warming, arkitekt M.A.A. Den romantiske, borgerlige villa (1860 til omkring 1920) De første villaer i moderne forstand blev bygget i den københavnske forstad Frederiksberg omkring 1860. Nogle år senere i provinsbyerne. Det var

Læs mere

SUCCES MED HÅNDVÆRKERE

SUCCES MED HÅNDVÆRKERE SUCCES MED HÅNDVÆRKERE INDHOLD 3 HÅNDVÆRKERES FAGOMRÅDER 6 Valg af gode håndværkere 9 Tilbud fra håndværkere 12 Håndværker-aftaler 16 Tidsplan for dit byggeprojekt 20 Styring af håndværkere 23 Tilsyn med

Læs mere

Spar penge på at bygge nyt

Spar penge på at bygge nyt # 8:2013 Riv ned og byg nyt Spar penge på at bygge nyt Flere og flere vælger at bygge nyt i stedet for at reparere på det gamle og det er der gode grunde til. Det er sund fornuft at tænke på fremtiden

Læs mere

huse i Herning 2015 44 sider Nyhed! Byggeudstilling 8 familievenlige i Herning fra de førende byggefirmaer med inspiration til nybyggere

huse i Herning 2015 44 sider Nyhed! Byggeudstilling 8 familievenlige i Herning fra de førende byggefirmaer med inspiration til nybyggere 44 sider med inspiration til nybyggere + Artikler fra Nordea Værd at vide før du køber grund Vi elsker vores bolig HusCompagniet eurodan-huse Gamborg Byg ide-huse Danhaus MesterByg K2Huset Klima Huse Nyhed!

Læs mere

Tag og 1. sal. Når taget alligevel skal skiftes Komplet køreplan Førstesal med udsigt Taget skal passe til huset

Tag og 1. sal. Når taget alligevel skal skiftes Komplet køreplan Førstesal med udsigt Taget skal passe til huset TAGtema d a n m a r k s k o m p l e t t e b o l i g m a g a s i n Tag og 1. sal Når taget alligevel skal skiftes Komplet køreplan Førstesal med udsigt Taget skal passe til huset tagtema 1 2 Vindskede Tagfladens

Læs mere

DEN LILLE ARKITEKT BEVAR DIN BOLIGS VÆRDIER, NÅR DU BYGGER OM

DEN LILLE ARKITEKT BEVAR DIN BOLIGS VÆRDIER, NÅR DU BYGGER OM DEN LILLE ARKITEKT BEVAR DIN BOLIGS VÆRDIER, NÅR DU BYGGER OM INDHOLD DEN LILLE ARKITEKT... SIDE 02 DEN GODE ARKITEKTUR... SIDE 03 BORGERSKABETS HUSE... SIDE 06 BYEN ÅBNES... SIDE 09 FUNKTIONALISMEN...

Læs mere

Evaluering af beboertilfredshed

Evaluering af beboertilfredshed Blev de billige boliger bedre? Evaluering af beboertilfredshed Af Bella Marckmann CINARKOVERBLIK CINARKOVERBLIK Blev de billige boliger bedre? Evaluering af beboertilfredshed Forfatter: Bella Marckmann,

Læs mere

Energioptimering af bevaringsværdige & fredede bygninger. Med respekt for de arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter

Energioptimering af bevaringsværdige & fredede bygninger. Med respekt for de arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter Energioptimering af bevaringsværdige & fredede bygninger Med respekt for de arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter Jannik Jørgensen 7. ARK F2013 KEA Københavns Erhvervsakademi Specialerapport -

Læs mere

Artikel fra HFB 29-2000

Artikel fra HFB 29-2000 Etagehuse af træ Af NOVA 5 arkitekter a/s v/anders Dragheim og Jørgen Kreiner-Møller Artikel fra HFB 29-2000 Med de nye brandbestemmelser er det i Danmark blevet muligt at udføre byggeri med bærende konstruktioner

Læs mere

Energiforbedring. Lading arkitekter + konsulenterter A/S Juni 2008 for Velfærdsministeriet

Energiforbedring. Lading arkitekter + konsulenterter A/S Juni 2008 for Velfærdsministeriet Energiforbedring af ældre etageejendomme potentialer og strategi Lading arkitekter + konsulenterter A/S Juni 2008 for Velfærdsministeriet Udarbejdet 2007-08 af Lading arkitekter + konsulenter A/S Store

Læs mere

Frit valg på alle hylder Nye muligheder med nyt vinduessystem fra Primo Vinduer: Tre materialer, ét design. Træ/alu, plast/alu eller plast.

Frit valg på alle hylder Nye muligheder med nyt vinduessystem fra Primo Vinduer: Tre materialer, ét design. Træ/alu, plast/alu eller plast. VINDUESMAGASIN 2014 Side 05 Frit valg på alle hylder Nye muligheder med nyt vinduessystem fra Primo Vinduer: Tre materialer, ét design. Træ/alu, plast/alu eller plast. Side 12 Design dine egne vinduer

Læs mere

UPCYCLE HOUSE. Genbrug fra inderst til yderst UDGIVET AF REALDANIA BYG

UPCYCLE HOUSE. Genbrug fra inderst til yderst UDGIVET AF REALDANIA BYG UPCYCLE HOUSE Genbrug fra inderst til yderst UDGIVET AF REALDANIA BYG AF BIRGITTE KLEIS, ARKITEKT MAA UPCYCLE HOUSE Genbrug fra inderst til yderst MINICO2 HUSENE INDHOLD MiniCO2 Husene Seks huse seks

Læs mere

Arkitekt maa Jens Erik Gram. Parcelhusets om- og tilbygninger en vejledning

Arkitekt maa Jens Erik Gram. Parcelhusets om- og tilbygninger en vejledning Arkitekt maa Jens Erik Gram Parcelhusets om- og tilbygninger en vejledning 1 Parcelhusets om- og tilbygninger er byggeprojekter, man som parcelhusejer er meget involveret i. Ofte bliver et tilbygningsprojekt

Læs mere

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter ENERGIINDSIGT FEBRUAR/MARTS 2012 IND ENERGIINDSIGT sigt EnergiMagasinet med TEMA OM VARMEPUMPER Jesper Asholt Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter Pensionsklart

Læs mere

Guide til grøn energi i boligen og feriehuset. emnetekst skrives her

Guide til grøn energi i boligen og feriehuset. emnetekst skrives her Guide til grøn energi i boligen og feriehuset emnetekst skrives her indhold: Side 04 Det gør vi i kommunen TEMA: ENERGIOPTIMERING Side 06 Hvorfor energioptimere? Side 07 Op på energimærkerne Side 08 Find

Læs mere

TEMA. Passivhuse & Tegl. byg-i-tegl.dk

TEMA. Passivhuse & Tegl. byg-i-tegl.dk TEMA Passivhuse & Tegl byg-i-tegl.dk TEMA Passivhuse & Tegl INDHOLD 03 Forord 04 Det moderne hus er et passivhus 10 Passivhuset er en tysk opfindelse 12 Kan opvarmes med stearinlys 18 Egenskaber ved tunge

Læs mere

Danmarks bedste håndværkergaranti

Danmarks bedste håndværkergaranti Danmarks bedste håndværkergaranti 1 Jydsk Tagteknik udfører tagog renoveringsopgaver over hele landet. Læs mere på side 5 Hos Jydsk Tagteknik monterer vi kun vinduer og døre af højeste kvalitet. Læs mere

Læs mere

Magasinet. Til boligejere i Tårnby Kommune

Magasinet. Til boligejere i Tårnby Kommune Magasinet Boligforbedring Til boligejere i Tårnby Kommune Vind... I samarbejde med Stanley Black & Decker udlodder Snedkerfirmaet Goodman Service en græsslåmaskine og værktøj Værdi ca.: 10.000 kr.! Læs

Læs mere

det optimale byggeri Med KERTO bjælke og Finnjoist I-bjælke sætter vi fokus på energiløsninger og totaløkonomi

det optimale byggeri Med KERTO bjælke og Finnjoist I-bjælke sætter vi fokus på energiløsninger og totaløkonomi det optimale TRÆSKELET til LAVENERGI byggeri BOenergy Med KERTO bjælke og Finnjoist I-bjælke sætter vi fokus på energiløsninger og totaløkonomi Giver TRÆ dig det bæredygtige byggeri? Lavenergi Lavenergi

Læs mere

ARKITEKTTEGNEDE KVALITETSHUSE

ARKITEKTTEGNEDE KVALITETSHUSE ARKITEKTTEGNEDE KVALITETSHUSE 1 Indholdsfortegnelse Oversigt - individuelle drømme / priser.. 4 Morgensol eller aftenssol - placering..... 8 Showroom - individuelle materialevalg. 10 Beslutningsfasen og

Læs mere

Made in Denmark. Made in Denmark DESIGN KVALITET ISOLATION MÅSKE - VERDENS BEDSTE FOLDEDØR

Made in Denmark. Made in Denmark DESIGN KVALITET ISOLATION MÅSKE - VERDENS BEDSTE FOLDEDØR Made in Denmark Made in Denmark DESIGN KVALITET ISOLATION - HER KAN DU VÆRE UDE OG INDE PÅ SAMME TID Velkommen til en verden af muligheder for at åbne boligen helt op til naturen med Lacuna Foldedøre.

Læs mere

Kontante fordele. ved medlemskab af Dansk Byggeri

Kontante fordele. ved medlemskab af Dansk Byggeri DECEMBER 2011 1 Kontante fordele ved medlemskab af Dansk Byggeri Overenskomstdækning Som medlem undgår virksomheden tiltrædelsesoverenskomster med fagforbundene. Fx skal man ikke betale det særlige bidrag

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0210 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. H o l d p å v a r m e n - o g p å p e n g e n e Størstedelen

Læs mere

UDGIVET AF REALDANIA BYG KVOTEHUSET. Sætter beboerne i spil

UDGIVET AF REALDANIA BYG KVOTEHUSET. Sætter beboerne i spil UDGIVET AF REALDANIA BYG KVOTEHUSET Sætter beboerne i spil AF BIRGITTE KLEIS KVOTEHUSET Sætter beboerne i spil MINICO2 HUSENE INDHOLD MiniCO2 Husene Seks huse seks erfaringer 5 Balancerede erfaringer 6

Læs mere

Vejlby Vænge. Du skal tage stilling! Indhold: Forretningsfører Anni Øhrberg: først opdaget nu? Hvad gik galt, og hvorfor er det

Vejlby Vænge. Du skal tage stilling! Indhold: Forretningsfører Anni Øhrberg: først opdaget nu? Hvad gik galt, og hvorfor er det Renovering af Vejlby Vænge Renoveringen af Vejlby Vænge er en stor og vigtig beslutning. Og du skal i løbet af de kommende uger tage stilling til det renoveringsprojekt, der er udarbejdet af boligforeningen.

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0508 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. - når god energi er inde i varmen I Danmark udleder vi 10 ton

Læs mere