En gang spejder - altid spejder! Hvad er. Sct. Georqs. Gilderrfe. Sct. Georgs Gilderne - en dansk idd - en international bevagelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En gang spejder - altid spejder! Hvad er. Sct. Georqs. Gilderrfe. Sct. Georgs Gilderne - en dansk idd - en international bevagelse"

Transkript

1 En gang spejder - altid spejder! Hvad er Sct. Georqs Gilderrfe Sct. Georgs Gilderne - en dansk idd - en international bevagelse

2 Det glader os meget, at du har lyst til at hsre noget mere om Sct. Georgs Gilderne i Danmark. Vi vil geme med denne brochure {ortelle lidt om os selv om vor organisation, om hvem vi er, hvad vi laver og hvordan det hele startede. Sct. ceorgs cildernes id grundlag og formel: Sct. Georgs Gilderne i Danmark er en sarrmenslutning af nuverende og tidligere spejdere, spejder- eller gildeinteresserede, der har sat sig som mel at virkeliggore ordene: 6n gang spejd r - altid spejd r, ved - at virke som saniingssteder, hvor forbindelsen rned spejderbevagelsen og gamle og nye kammerater kan vedligeholdes. - at understotte den enkeltes streben efter at leve som en ansvarsbevidst, hjelpsom og nlttig borger, og - at udbrede spejde dealeme og virke for deres praktiske anvendelse i samfundslivet. Hvad er Sct. Georgs ctlderne? Sct. Georgs Gildeme er den eneste internationale bevegelse. der er opstaet i, og udgaet fra Danmark. Den blev stiftet i Kobenhavn den den 24. april l9ll. Hvem kan blive gildebror?: I Sct. Georgs Gildeme kan bede kvinder og mand optages som gildebiodre ner de: - har naet den til enhver tid galdende myndighedsalder, - er nuvrrende eller tidligere medlemmer afet spejderkorps, eller viser interesse for spejder- og gildebevegelsen, - ger ind for gildebevagelsens idegrundlag og formal. For at kunne blive optaget, skal ethven nyt medlem - af to eller flere afgildets udpegede gildebrodre - vere grundigl oplyst om gildebevagelsens id6 og formal love og lofter Gildebrodrenes forstlelse af bevegelsens formel og deres aktive deltagelse i arbejdet, soges udviklet gennem er\ svehde., yab er- og riddertid.

3 Optagelse: Nye gildcbrodre optages som slende i ellildel'?dl..starde indtr der slraks i en gruppe. De kan clter hojst 2 Ars svmdetid optages so(n ttabnere. Gildcbrodre som har varet?arnera i mindsl 5 ir, eller som har v:tret gildeledelsesmcdlemmer i mindst I er, kan optages som r/ddele. Vandrehal: Vandrehallcn er det tidsrum alca. en halv Limes varighcd, ibrud for den egentligc gildehat, hvor man har tid til a! hilsc p: hinanden og ssledcs undgerman at kommc ind i gildehallen,,mcd lungen ud af halscn"- cildehal: Derer flcre lbrmef {or gildchaller, nemlig gildchal med eller uden opragelse ai svende eller vebiere. I sommc iden, nar vi flytier gildchallen udendors, kalder vi der en friluftsgildehal. Gildet holder normalt 4-5 gildchaller om erel. Gitdehatlen er til lor gildcts medlemmet og skal lorsl og liemmestvere rettet mod gildebrodrcne. Detle lorhindrer dog jkke, at ga]stcr kan dehage i gildehallcn. Ligesom spejdeme har dercs itualet, har vi ogsi vore. Ritualer lor hvordan man kan holde cn gildehal er bcskrevet for at stottc gildemesleren og hans embcdsmend, men dcn enkelte gildcmcster kan suvercnt bcslemmc hvordan han,/hun onsker at afvikle gildehallen. Dog skal gildehallen vere er vigtigt middel til at inspirere deltagerne, til at elterleve vorc form:l og vort id6_ grundlag- Eftergildehal: Eftergildchallen er som regel auangeret ai en af grupperne, og er det samver der linder sted cftcr en gildehal. oftest er det kammcratlig hygge med spisning, sang og underhotdning, ligesom dcr er meddelelser til gildebrodrene om kommende aktiviteter.

4 Gildet: De llcstc gilder har bede kvinder og m:tnd som medlemmcr, men nogle stcder findcs slvel,,rene" kvinde- som mandsgilder. Gildeledelscn betir af: gildemeste! kanslcr og -skatmester Dcsuden er der udpcgct, eller valgt. en faneherold og cn dorhefold. Gildcr cr delt op i gruppcr, svarende til spejdertidens patruljcr. cildemoder: De menedcr hvor der ikke alholdes giidehal, samles gildebrodrcne og deres evt. gdster til et mode med f.eks. foredrag, dcbat, eller virksomhedsbesog. Gruppemgder: Som rcgcl sammensetter gildeledclscnye grupper hvert andct Ar. Hver gruppc besdr af 6-8 gildebrodre, der samlcs cn gang om meneden pl skift i hinandens hjem. cildeting: Gildetinget svarer til andre foreningers Srlige generalforsamling. Tinget er gildcts hojeste myndighcd. Svendetiden: I svendetidcn deltager gildebrodereni alle gildets aktiviteter, og efrer er par er allegges vebne oftet, elter at man har deltage! i en vebnerforbetedelse. Vebnertiden: I vebnefiiden oges kavcne lil en mere aktiv indsats Ior gildet, og gitdebroderen har med alleggelsen afvebncrloftet, bl.a.lovet at arbcjde med sig selv, og at tage el mcdansvar for gildets tdvsel. Riddertiden: I rjddenidcn oges ktavene yderligere, idet Sildebroderen med dderlofte! forpligter sig til at efterleve dette, uden de lbrbehold som svende- og vebnerlolteme indeholder. Det cr cn valsentlig forskel, og de or er det helt ftivilligt at afleggc dderloflet, i modsdtning til dcr obligatotiske vebncrlofte.

5 cildeloven: Enhver gildebror goi sit bedste for: - at ne frem til en livsanskuelse, en personli8 stilling til grundlaget for sin tilvrrelse - at erkende sine fejl og retle dem - at ne til beherskelse af sit sind " at have respekt for det der hai vrerdi for andre - at vere venlig og forsteende over for andle -at gore livet gladere og lysere for andre - at tage medansvar for {amilie og samfund - at verne naturen og vorc nadonale verdier - at virke for international forstaelsc - at gore sin pligt frem lbr at kreve sin ret. Gildeloftet: Jeg lover oprigtigt a! strebe efter: - at holde gildeloven - at hjdlpe andre - at fore et Sct. Georgs sverd mod det onde i mig seiy og for det der efter min overbevisning er ret og gtigt. vebnerlofrtet: Jeg lover af al min evne: - at cfterleve gildeloftet - at leve efier gildeloven som en ansvarsbevidst, hielpsom og nyttig borger - ar rase aktiv del i gildets arbejde. Ridderloftet: Jcg lover opiigtigt: - at trede op imod falskhed og svig - at kempe for ret og imod uret - at vere barmhjertig, forsdende og hjaelpsom.

6 Sct. Georgs Gildernes Organisation: lovene for Sct. Georgs Gilderne i Danmark fastslei, at organisationen - kaldet landsgildet - omfatter alle danske Sct. ceorgs cilder Lovene fastlegger ogse retningslinieme for det organisato ske arbejde pe hndsplan, mens distriktsgilder og gilder nomalthar deres egne vedtegter, dei dog ikke me stride mod landsgildets. Overste mlrrdighed for de knap 8000 danske gildebrodre, er landsgildednget, som afholdes hvertandet (ulige) lr, i forskellige storre byer i Danmark. I Danmark er der ca.2l0 enkeltgilder ( + I i Nuuk, cronland), og de er opdelt i 2l distrikter, der hver har en distdktsgildeledelse, en uddannelsessekreter og en international sekreter. Landsgildeledelsen bestar af6 personer: landsgildemestet landsgildekansler, landsgildeskatmesler og I ledelsesmedlemmet nemlig: International seke, tet PR-sekretcr og Uddannelsessekreter De 6 forester den daglige - og administrative ledelse aflandsgildets anliggendet og bistes aflandsgildekonroret i t<obenhavn..,sct. ceorg' er navnet pa gildernes blad, der udsendes til alle gildebredre 8 gange erigt. vort kendetegn: Sct. Georgs Gildeme i Danmark's officielle kendetegn er en rod lilje med en lemtakket stjeme i hver af de ydersre flige, pl baggrund af en hvid treklover. Samarbejde med andre Organisationer: Sct. ceorgs Gilderne i Danmark er kollektivt medlem af folgende organisationer: Friluftsredet, Danmarks Vandrerhjem, Danmarks Frivillige Bloddonorer, Ddnmdrk5-Sam[undel oe Danlk UNICEI lfummile. IIj,elpearbejde: Hjelpea$ejder afpermanent karakter er for tiden:,,sct. Georgs Fonden" (selveiende lond i,..f rim rkebdn ken ' I ad mini)t reres a I F I imerkelauget i A"rh u. ),,,Good-Tum mcrket" (administretes afl Silkeborg cilde),,,lauget lbr Kam-

7 pen mod Narkomisbrug",,,Gambia Projektet" og,,scl. Georgs Gilderncs Hjalpefond".,,Gildecenterfondcn's" formel er atanskaffe, d vc og udbygge gildccentre der kan danne ramme om gildcaffangementer og kursusvirksomhed m.v sadt vere liitidsccntre for gildebrodre og spcjdere. Gildecentefondcn driver seledcs Rodbjerggaard i Vork, i nerheden ai Vejle. Desuden udforer dc fleste lokalgilder en eller anden form for hjelpearbejde, hvor dc indkomne midler lbrdeles pe forskellig vis, feks. ril fordel for spejdeme, lokalt hjalpearbejde, ujands projcktcr eller ril hjaelp for trengende i ostlandene m,v Det internationale samarbejde: Sct. Georgs Gildetne i Danmark er tilsluttet den uafhengige verdensorganisation ISGF (Intcrnational Scout and cuide Fcllowship), som blev stiftet i 1953 under navnet IFOFSAG, al representanter for tidligere spejdere fra en rekke lande og den blev og et anerkendt af blde drenge- og pigespejdcrnes verdenskonferencer. ISGF har tilslutning lia ord{ring 50lande mcd over medlerdrner. Rundt om i verden alholdes internationale trefhvor gildebrodre kan modcs. De regelmessige lrrf cr:.,pany-treffen" i Schweiz,,Nordtrefl' pe Chistianslyst (Nordslesvig),,,De! Europeiske cilde Forum" i crossarl (OstriS),,,Rodbjerggaard", og,,nordisk citde Trefl', pe skifl i en by i Skandinavien. Pa hndsgildekontoret kan intemationalt interesserede henvendc sig og kobe euer Hne skriftligt informationsmate ale, ligesom den internationale sekretrr i dist ktet kan vere behjelpelig - ogsa med koordination af et projekt. Laug: Mange lokale gilder har optettet laug til varetagel se a f serlige interesseordjeder. f.eks. spejderlaug, vandrelaug, naturlaug, frimerkclaug, sangerlaug, intemationationalt laug, ligesom dcr i 1977 blev dannet et Grossarlerlaug lor de tidligere deltagere i dei Europeiske cilde Forum i crossarl.

8 Har du sporgsmal, sa hcnvend dig til gildebrodrcnc cllcr gildeledelsen lokah. Du erogsi vclkommen!il al henvendc dig direkte til et medlem af landsgildelcdelsen. Sialstnevntes navnc, adresser og teletbnnumrc lindcr du pa indersiden af omslaget i biadet,,sct. ceorg". Vi hiber du fer lysr til at dcltagc i Sct. ceorgs cildemes arbcjdc, og vi skal gore vort Iil, ar du fdr mange gode oplcvclscr. Landsgildcr. Marts 1999.

Sct. Georgs Gilderne i Danmark. Orientering om Sct. Georgs Gilderne. 2.Skanderborg - Sct. Georgs Gilde

Sct. Georgs Gilderne i Danmark. Orientering om Sct. Georgs Gilderne. 2.Skanderborg - Sct. Georgs Gilde Sct. Georgs Gilderne i Danmark Orientering om Sct. Georgs Gilderne 2.Skanderborg - Sct. Georgs Gilde Sct. Georgs Gilderne en dansk idé - en international bevægelse Sct. Georgs Gilderne Sct. Georgs Gilderne

Læs mere

Sct. Georgs Gilderne i Danmark. Orientering om Sct. Georgs Gilderne. 2.Skanderborg - Sct. Georgs Gilde

Sct. Georgs Gilderne i Danmark. Orientering om Sct. Georgs Gilderne. 2.Skanderborg - Sct. Georgs Gilde Sct. Georgs Gilderne i Danmark Orientering om Sct. Georgs Gilderne 2.Skanderborg - Sct. Georgs Gilde Sct. Georgs Gilderne en dansk idé - en international bevægelse Sct. Georgs Gilderne Sct. Georgs Gilderne

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SCT. GEORGS GILDET I ØLSTYKKE. Gildets navn er»sct. Georgs Gildet i Ølstykke«. Gildet er tilsluttet»sct. Georgs Gilderne i Danmark«.

VEDTÆGTER FOR SCT. GEORGS GILDET I ØLSTYKKE. Gildets navn er»sct. Georgs Gildet i Ølstykke«. Gildet er tilsluttet»sct. Georgs Gilderne i Danmark«. VEDTÆGTER FOR SCT. GEORGS GILDET I ØLSTYKKE 1. Navn. Gildets navn er»sct. Georgs Gildet i Ølstykke«. Gildet er tilsluttet»sct. Georgs Gilderne i Danmark«. 2. Idegrundlag og formål.»sct. Georgs Gildet i

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SCT. GEORGS GILDET I ØLSTYKKE. Gildets navn er»sct. Georgs Gildet i Ølstykke«. Gildet er tilsluttet»sct. Georgs Gilderne i Danmark«.

VEDTÆGTER FOR SCT. GEORGS GILDET I ØLSTYKKE. Gildets navn er»sct. Georgs Gildet i Ølstykke«. Gildet er tilsluttet»sct. Georgs Gilderne i Danmark«. VEDTÆGTER FOR SCT. GEORGS GILDET I ØLSTYKKE 1. Navn. Gildets navn er»sct. Georgs Gildet i Ølstykke«. Gildet er tilsluttet»sct. Georgs Gilderne i Danmark«. 2. Idegrundlag og formål.»sct. Georgs Gildet i

Læs mere

Sct. Georgs Gilderne i Danmark

Sct. Georgs Gilderne i Danmark LOVE 2003 LOVE FOR SCT. GEORGS GILDERNE I DANMARK Sct. Georgs Gilderne i Danmark 1. Navn og kendetegn Organisationens navn er»sct. Georgs Gilderne i Danmark«. Organisationen - kaldet Landsgildet - omfatter

Læs mere

INSTRUKTØRHÆFTE OPTAGELSESUDVALG

INSTRUKTØRHÆFTE OPTAGELSESUDVALG INSTRUKTØRHÆFTE OPTAGELSESUDVALG OG SVENDEORIENTERING SCT. GEORGS GILDERNE I DANMARK 1 OPTAGELSESUDVALGET FORORD / VEJLEDNING Formål. Hensigten med denne vejledning er at inspirere optagelsesudvalget i

Læs mere

GildeNyt. Stafetten. Sct. Georgs Gilderne I Danmark. 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 111 Maj 2016

GildeNyt. Stafetten. Sct. Georgs Gilderne I Danmark. 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 111 Maj 2016 GildeNyt 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 111 Maj 2016 Stafetten Sct. Georgs Gilderne I Danmark Lidt at tænke over Oprydning er en god ting. Og oprydning i gamle glemte bunker

Læs mere

DESIGN MANUAL. Oktober 2001 5-3-1

DESIGN MANUAL. Oktober 2001 5-3-1 DESIGN MANUAL Det er vigtigt, at Sct. Georgs Gilderne i Danmark har et fælles ensartet og let genkendeligt design og layout, når vi henvender os til omverdenen. Derfor bør denne manual ses som en hjælp

Læs mere

VEDTÆGTER FOR 15. SCT. GEORGS GILDE KØBENHAVN RØDOVRE

VEDTÆGTER FOR 15. SCT. GEORGS GILDE KØBENHAVN RØDOVRE VEDTÆGTER FOR 15. SCT. GEORGS GILDE KØBENHAVN RØDOVRE 1 A. Gildets navn er 15. Sct. Georgs Gilde i København/Rødovre. B. Gildets hjemsted er Rødovre kommune. 2 A. Gildet arbejder efter de til enhver tid

Læs mere

Håndbog for Gildebrødre

Håndbog for Gildebrødre Håndbog for Gildebrødre Side 1 af 70 OPTAGELSE I SCT. GEORGS GILDERNE... 5 Hvad er Sct. Georgs Gilderne?... 5 Optagelsesgrundlaget... 6 Love for... 7 Her kan du indsætte dit eksemplar af lovene... 7 Lovuddrag

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 27. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2010. 1. Gildes Nytårs Gildehal 2011

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 27. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2010. 1. Gildes Nytårs Gildehal 2011 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 27. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2010 1. Gildes Nytårs Gildehal 2011 Mandag den 10. januar kl. 19.00 i Skanderborg Kirkecenter Kirkebakken 4 (v.

Læs mere

Håndbog for Gildebrødre

Håndbog for Gildebrødre Håndbog for Gildebrødre 2014 Kære gildebrødre! Med fornyelsen af denne håndbog for gildebrødre håber vi at kunne give alle et godt redskab til brug i deres gildetid. Vi håber, at den vil blive brugt flittigt,

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder. Østjysk Distrikt og Aarhus Stadsgilde. Fellowship Day 2014

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder. Østjysk Distrikt og Aarhus Stadsgilde. Fellowship Day 2014 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 31. ÅRGANG NUMMER 9 SEPTEMBER 2014 Østjysk Distrikt og Aarhus Stadsgilde Fellowship Day 2014 Kære Gildebrødre og giner i Østjysk Distrikt. Østjysk

Læs mere

ISGF s opbygning og arbejdet i IU DIS møde /03

ISGF s opbygning og arbejdet i IU DIS møde /03 Sct. Georgs Gilderne i Danmark Generelt Som medlem af Sct. Georgs Gilderne i Danmark er man automatisk medlem af den internationale verdensorganisation ISGF (International Scout and Guide Fellowship).

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR 2010. Tegningen er en del af oplægget til 2. Gildes foredrag:

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR 2010. Tegningen er en del af oplægget til 2. Gildes foredrag: S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR 2010 Tegningen er en del af oplægget til 2. Gildes foredrag: Kvindernes placering i Vikingesamfundet og eksempler

Læs mere

S c h a n d t o r p. Herved indkaldes til. distriktsgildeting

S c h a n d t o r p. Herved indkaldes til. distriktsgildeting S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 31. ÅRGANG NUMMER 3 MARTS 2014 Herved indkaldes til distriktsgildeting tirsdag d. 13. maj 2014 kl. 19.30 i sundhedscentret Kernehuset, Hovvej

Læs mere

Referat fra Gildeting den 04. marts 2014 10. Sct. Georgs Gilde.

Referat fra Gildeting den 04. marts 2014 10. Sct. Georgs Gilde. Referat fra Gildeting den 04. marts 2014 10. Sct. Georgs Gilde. Gildemester Annie Sperling bød velkommen til Gildeting 2014. Der blev holdt en lille mindestund for Inger Carøe og Inger Lassen. Dagsorden

Læs mere

Referat af Gildeting d. 6. marts 2013 kl. 19.15 i Gildeborgen 20 gildebrødre deltog

Referat af Gildeting d. 6. marts 2013 kl. 19.15 i Gildeborgen 20 gildebrødre deltog 1. Sct. Georgs Gilde, Aalborg Referat af Gildeting d. 6. marts 2013 kl. 19.15 i Gildeborgen 20 gildebrødre deltog Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent. Forslag: Dirigent: Ove Olesen Referent: Flemming

Læs mere

GildeNyt. Stafetten. Sct. Georgs Gilderne I Danmark. 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr April De små ting!

GildeNyt. Stafetten. Sct. Georgs Gilderne I Danmark. 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr April De små ting! GildeNyt 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 1 1 0 April 2016 Stafetten De små ting! Sct. Georgs Gilderne I Danmark Hvad er det som virkelig betyder noget i hverdagen? Er det om

Læs mere

MÅNEDSBREV. Februar 2012. Nummer 2 45. årgang. Næste måneds aktiviteter. Denne måneds aktiviteter. Februar

MÅNEDSBREV. Februar 2012. Nummer 2 45. årgang. Næste måneds aktiviteter. Denne måneds aktiviteter. Februar MÅNEDSBREV Nummer 2 45. årgang Februar 2012 Februar Denne måneds aktiviteter Hyggeaften mandag den 20. februar kl. 19:00 i Spejderhytten Vi har til den aften inviteret Tove Jensen, Gylling, der vil komme

Læs mere

DEN 2009. KNU Maj. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32 Årgang Nr. 320. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN 2009. KNU Maj. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32 Årgang Nr. 320. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Maj DEN 2009 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32 Årgang Nr. 320 Side 1 Hanne Danielsen Ingelise Petersen 8. maj 22. maj Redaktionen ønsker tillykke Hej Poul Erik! Jeg har talt

Læs mere

BILAG TIL GILDETING 2. GILDE 2015

BILAG TIL GILDETING 2. GILDE 2015 BILAG TIL GILDETING 2. GILDE 2015 Antal deltagere 18: Ilse, Kirsten, Troels, Anne Marie, Margit, Inger, Hans Jørgen, Kresten, Arne, Per, Birgit, Conni, Henrik, Bodil, Birthe, Alice, Susanne, Knud, Pkt

Læs mere

SCT. GEORGS GILDEHAL DEN 26. APRIL 2016

SCT. GEORGS GILDEHAL DEN 26. APRIL 2016 1 SCT. GEORGS GILDEHAL DEN 26. APRIL 2016 HE: Herold vil du bede gildebrødre om at tage plads i gildehallen. (Herolden åbner døren og slår et slag i gulvet med sin stav) Jeg anmoder vore gæster og gildebrødre

Læs mere

DEN KNU Februar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN KNU Februar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Februar DEN 2007 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr. 297 Side 1 Lise Linderstrøm Vibeke Raae Aage Kroll Mogens Nielsen 8 februar 15 februar 17 februar 17 februar

Læs mere

Forretningsorden for 4. Sct. Georgs Gilde, Kolding. Emne Regel/norm/regulativ Rev

Forretningsorden for 4. Sct. Georgs Gilde, Kolding. Emne Regel/norm/regulativ Rev Forretningsorden Forretningsorden er et regelsæt, der beskriver 4. Gildes arbejdsgange. Det er på nuværende ikke et regelsæt der er godkendt af Gildetinget, men udelukkende et regelsæt/normer, der skulle

Læs mere

Aalborg Stadsgilde. Vejledning for gilder og laug.

Aalborg Stadsgilde. Vejledning for gilder og laug. Aalborg Stadsgilde Vejledning for gilder og laug. Elektronisk udgave 0.0 01.02.2012 Forord: Målet med denne elektroniske udgave af regnbuebogen, er at give alle gildebrødre en håndbog, hvori man kan søge

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 24. ÅRGANG NUMMER 8 SEPTEMBER 2007

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 24. ÅRGANG NUMMER 8 SEPTEMBER 2007 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 24. ÅRGANG NUMMER 8 SEPTEMBER 2007 Østjysk Distrikt indbyder til Distriktsgildehal med indsættelse af den nye ledelse Mandag den 3. september

Læs mere

S c h a n d t o r p. Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde. indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med. Fellowship Day 2015.

S c h a n d t o r p. Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde. indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med. Fellowship Day 2015. S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 32. ÅRGANG NUMMER 9 SEPTEMBER 2015 Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med Fellowship

Læs mere

Distriktsforum 22.-23. Januar 2011

Distriktsforum 22.-23. Januar 2011 Distriktsforum 22.-23. Januar 2011 LGM Lone Erkman bød velkommen og orienterede om året 2010, som var et arbejdsomt år. Det er håbet at alle har fået læst de udsendte materialer. Lone håber, at alle vil

Læs mere

I sne står urt og busk i skjul

I sne står urt og busk i skjul I sne står urt og busk i skjul 27. årgang Februar 2016 Nr. 4 Gildemester: Peder Spørring, Chr. Eriksens Vej 11, 8450 Hammel - 8696 1381 mail: peru@os.dk Gildeskatmester: Ruth Føns, Skanderborgvej 280,

Læs mere

31. ÅRGANG NUMMER 11 NOVEMBER 2014

31. ÅRGANG NUMMER 11 NOVEMBER 2014 Schandtorp 1. og 2. Skanderborg 31. ÅRGANG NUMMER 11 Sct. Georgs Gilder NOVEMBER 2014 Nu lyser bøgens blade atter op Endnu engang blir skoven gjort kulørt. som da det første løv i træets top Det gyldenrøde

Læs mere

MÅNEDSBREV. April. Maj. Evt. afbud til Vinni på telefon 86 54 16 75 eller mail til thomsen.odder@gmail.com. Nummer 4 47.

MÅNEDSBREV. April. Maj. Evt. afbud til Vinni på telefon 86 54 16 75 eller mail til thomsen.odder@gmail.com. Nummer 4 47. MÅNEDSBREV Nummer 4 47. årgang April 2014 Denne måneds aktiviteter April Sct. Georgs Aften onsdag den 23. april 2014 kl. 19:00 i Spejderhytten. Madgruppe 3 står for maden. Næste måneds aktiviteter Maj

Læs mere

Nu er det længe siden, men end det gemmes i mit sind hvordan i barndomstiden

Nu er det længe siden, men end det gemmes i mit sind hvordan i barndomstiden Nr. 8 September 2010 På en norsk hjemmeside fandt jeg dette stemningsfulde billede af høsten i gamle dage. Der er en verden til forskel på denne idyl og så de kæmpestore maskiner, der i dag larmer og støver

Læs mere

DEN 2007. KNU December. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr. 305. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN 2007. KNU December. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr. 305. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU December DEN 2007 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr. 305 Side 1 Bjarne Sørensen Birgitte Friis-Mikkelsen 15. December 18. December Redaktionen ønsker tillykke

Læs mere

Vedtagter. for BredbAndsforeningen Primanet. b. Bestyrelsen bestsr af 7-9 medlemmer og 2 suppleanter.

Vedtagter. for BredbAndsforeningen Primanet. b. Bestyrelsen bestsr af 7-9 medlemmer og 2 suppleanter. Vedtagter for BredbAndsforeningen Primanet $1. Navn og Hjemsted a. Foreningens navn er "BredbSndsforeningen Primanet" (i det efterfolgende kaldet Primanet). b. PRIMANET er en uafhangig, praktisk, organisatorisk

Læs mere

MÅNEDSBREV. April. Maj. Nummer 4 48. årgang April 2015. Denne måneds aktiviteter. Næste måneds aktiviteter

MÅNEDSBREV. April. Maj. Nummer 4 48. årgang April 2015. Denne måneds aktiviteter. Næste måneds aktiviteter MÅNEDSBREV Nummer 4 48. årgang April 2015 Denne måneds aktiviteter April Sct. Georgs Aften torsdag den 23. april 2015 kl. 18:30 i Spejderhytten Næste måneds aktiviteter Maj Rundtur på Aarhus Havn mandag

Læs mere

I;r'"ff:#, 031206 il? ffi; il;r'"ffnt'. oilz06 i:?. i?. ; )lvis valqte. En tur itivoli 03.12,06. K;;i.* ' Oversigt. Station / Stop Dato Kt.

I;r'ff:#, 031206 il? ffi; il;r'ffnt'. oilz06 i:?. i?. ; )lvis valqte. En tur itivoli 03.12,06. K;;i.* ' Oversigt. Station / Stop Dato Kt. En tur itivoli Julie inviterer pd sin l6 Ars i-odselsdag sin soster C'harlotte pd 11 Ar en tur itrvoli. Dc bor i Nastvcd og skal kore med to_r:et 1il Kobenhavn og tilbage. Julie kigger pa Rc'jseplanen.

Læs mere

Sct. Georg. Forberedelser Landsgildets Udviklingsstævne Eventyrlejr på Rodbjerggaard Indsamling til ofrene for flodbølgen NUMMER.

Sct. Georg. Forberedelser Landsgildets Udviklingsstævne Eventyrlejr på Rodbjerggaard Indsamling til ofrene for flodbølgen NUMMER. NUMMER MEDLEMSBLAD FOR SCT. GEORGS GILDERNE I DANMARK Sct. Georg Februar 2005 72. ÅRGANG Forberedelser Landsgildets Udviklingsstævne Eventyrlejr på Rodbjerggaard Indsamling til ofrene for flodbølgen 1

Læs mere

Mod nye horisonter. Grundlag At udvikle og implementere Spejderideen for voksne i en fællesskabskultur.

Mod nye horisonter. Grundlag At udvikle og implementere Spejderideen for voksne i en fællesskabskultur. Grundlag At udvikle og implementere Spejderideen for voksne i en fællesskabskultur. Kendskab til Gildebevægelsen arbejdstitel på kurser/møder, der kan erstatte/stå ved siden af svend-væbner-ridder. Udvikling

Læs mere

GildeNyt Side 1 98 Marts 2015. 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 098 Marts 2015

GildeNyt Side 1 98 Marts 2015. 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 098 Marts 2015 GildeNyt GildeNyt Side 1 98 Marts 2015 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 098 Marts 2015 Stafetten Sct. Georgs Gilderne I Danmark 1864, første verdenskrig, og min familie. Jeg blev

Læs mere

4. Gilde ønsker tillykke

4. Gilde ønsker tillykke Efter at have set efterladenskaberne for forskellige festivals i aviser og fjernsyn, f. eks. Pinsekarnevalet, Roskilde festivalen, Jazz festival, var det dejligt at se billeder fra Blå Sommer 2009, området

Læs mere

Skudår / skuddag - hvorfor nu det???

Skudår / skuddag - hvorfor nu det??? Skudår / skuddag - hvorfor nu det??? Den 24. februar er det skuddag. Den ekstra dag skal sikre, at vores kalender bliver ved med at følge årets gang. SCT. GEORGS GILDERNE I FREDERICIA Et år er det tidsrum

Læs mere

DEN KNU. Januar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 41. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN KNU. Januar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 41. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Januar DEN 2018 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 41. Årgang Nr. 406 Side 1 Henning Christensen Arny Juul Munch Jytte Normann Andersen 8. Januar 13. Januar 18. Januar Julehilsen,

Læs mere

Nr. 5 november - december 2008 56. årg.! " # $ $ % & % % ' (! & *$ ' % +,%, ' - * $. / +.

Nr. 5 november - december 2008 56. årg.!  # $ $ % & % % ' (! & *$ ' % +,%, ' - * $. / +. Nr. 5 november - december 2008 56. årg. 1! " # $ $ % & % % ' (! )%* & *$ ' % +,%, ' - * $. / +. Ukrainernes besøg i Østervangskirken august 2008. 0! 1 1 1 23% 45 2667 Indlæg til næste Gildenyt skal være

Læs mere

DEN 2016. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2016. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2016 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388 Side 1 Anna Rasmussen 25. Marts Redaktionen ønsker tillykke Hjertelig tak for alle kærlige tanker, smukke

Læs mere

2. Aabenraa Gildeting d. 20. marts 2017

2. Aabenraa Gildeting d. 20. marts 2017 Antal deltagere 12: Ilse, Kirsten, Troels, Anne Marie, Lene, Kresten, Henrik, Bodil, Birthe, Alice, Susanne og Knud. Pkt Dagsorden Beslutning 1 Valg af dirigent Kresten valgt. Gildetinget er indkaldt rettidigt

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 30. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2013 Der indkaldes herved til DISTRIKTSGILDETING Mandag den 27. maj 2013 kl. 19.30 i Gildehuset, Frederik Bajers Gade

Læs mere

DEN 2008. KNU April. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 309. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side

DEN 2008. KNU April. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 309. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side KNU April DEN 2008 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 309 Side Lisbet HovgårdJensen Benny Larsen Kaj Frandsen Poul Kaltoft 7. April 10. April 18. April 24. April Redaktionen

Læs mere

1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 1 0 7 Januar 2016

1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 1 0 7 Januar 2016 GildeNyt 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 1 0 7 Januar 2016 Stafetten Tale er sølv tavshed er guld. Sct. Georgs Gilderne I Danmark Et gammelt dansk ordsprog. 1. Gilde Gildemester

Læs mere

DEN KNU. November. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 38. Årgang Nr. 384. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN KNU. November. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 38. Årgang Nr. 384. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU November DEN 2015 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 38. Årgang Nr. 384 Side 1 Kaj Normann Andersen Anne-Grete Langgaard Annie Andersen Ove Søtofte 10 November 22. November 22.

Læs mere

S c h a n d t o r p 36. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR Sct.Thomas, 20. januar Is på søen, jovist, men ikke til skøjter.

S c h a n d t o r p 36. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR Sct.Thomas, 20. januar Is på søen, jovist, men ikke til skøjter. S c h a n d t o r p 1. og 2. Sct. Georgs Gilde Skanderborg 36. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR 2019 Sct.Thomas, 20. januar 2019. Is på søen, jovist, men ikke til skøjter. GILDETING 1. GILDE 2019 Mandag den 18.

Læs mere

Nyt fra gildeledelsen.

Nyt fra gildeledelsen. Juni og juli 2006 Centrum juni og juli 2006 Side 2 Nyt fra gildeledelsen. Sommertur til 3. Horsens hytte. Sted: Spejdercenter Wigwam Silkeborgvej 37, 8700Horsens Dato: Onsdag den 28. juni Mødested: Ole

Læs mere

Centrum december 2006 Side 2. Invitation til. Nytårsgildehal. torsdag den 11. januar 2007 kl. 19:00 i spejderhytten.

Centrum december 2006 Side 2. Invitation til. Nytårsgildehal. torsdag den 11. januar 2007 kl. 19:00 i spejderhytten. December 2006 Centrum december 2006 Side 2 Nyt fra gildeledelsen. Invitation til Nytårsgildehal med væbneroptagelse af Mogens Mehl torsdag den 11. januar 2007 kl. 19:00 i spejderhytten. Også i år har vi

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder. Østjysk Distrikt og Aarhus Stadsgilde. Fellowship Day 2014

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder. Østjysk Distrikt og Aarhus Stadsgilde. Fellowship Day 2014 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 31. ÅRGANG NUMMER 10 OKTOBER 2014 Østjysk Distrikt og Aarhus Stadsgilde Fellowship Day 2014 Kære Gildebrødre og giner i Østjysk Distrikt. Østjysk

Læs mere

34. ÅRGANG APRIL 2017

34. ÅRGANG APRIL 2017 Schandtorp 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 34. ÅRGANG APRIL 2017 NUMMER 4 onsdag d. 10. maj 2017, Kl. 19.30 i Horsens Dagsorden bliver iflg. distriktsgildets vedtægter: 1. Valg af dirigent, referent

Læs mere

DEN KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Marts DEN 2007 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr. 298 Side 1 Christian Petersen 1. Marts Anna Rasmussen 25. Marts Ingrid Petersen 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

DEN 2014. KNU December. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 37. Årgang Nr. 375. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2014. KNU December. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 37. Årgang Nr. 375. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU December DEN 2014 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 37. Årgang Nr. 375 Side 1 GRUPPE 4 SIGER: Noget om ordsprog og skikke "Julenissens historie" Ingen jul uden julenisser! Men

Læs mere

24. årgang April 2013 Nr. 5

24. årgang April 2013 Nr. 5 24. årgang April 2013 Nr. 5 Gildemester: Hans Jensen, Kløvervej 12, 8450 Hammel - 8696 9460 mail: post@hans-jensen.dk Gildeskatmester: Ruth Føns, Skanderborgvej 280, 8472 Sporup - 8696 8808 mail: ruth@kontorhjaelpen.com

Læs mere

GILDESKRÅLET Feb. 2015

GILDESKRÅLET Feb. 2015 GILDESKRÅLET Feb. 2015 SCT. GEORGS GILDET, KERTEMINDE Indlæg fra gildemesteren Alle de gule erantishoveder i haverne og alle de gule udsalgsskilte i forretningsvinduerne er sikre tegn på, at foråret nærmer

Læs mere

Liljen. 66. årg Marts 2014 Nr. 3

Liljen. 66. årg Marts 2014 Nr. 3 Liljen 66. årg Marts 2014 Nr. 3 Lolland Falster Distrikt 2013 2014 Nyt fra Distriktet: Der afholdes Distriktsgildeting den 14. maj 2014 kl. 19: Vi ved allerede nu at DGK Hanne Hansen IKKE genopstiller,

Læs mere

København Hvidovre. juli - august 2014. Kære alle gildebrødre i 4. gilde.

København Hvidovre. juli - august 2014. Kære alle gildebrødre i 4. gilde. juli - august 2014 København Hvidovre Kære alle gildebrødre i 4. gilde. En ny gildesæson begynder med nye grupper og dermed nye/gamle kammerater at være sammen med. Det er altid spændende at starte gildeåret

Læs mere

kalenderen Torsdag den 6. marts 2008 kl. 19:00 Gildeting i Spejderhytten

kalenderen Torsdag den 6. marts 2008 kl. 19:00 Gildeting i Spejderhytten Marts 2008 Centrum marts 2008. Side 2 kalenderen Torsdag den 6. marts 2008 kl. 19:00 Gildeting i Spejderhytten Onsdag den 23. april 2008 kl. 19:00 Sct. Georgs Aften i Spejderhytten Vi siger tillykke med

Læs mere

Centrum marts 2006 Side 2. mandag den 8. maj 2006 kl. 19.30

Centrum marts 2006 Side 2. mandag den 8. maj 2006 kl. 19.30 Marts 2006 Centrum marts 2006 Side 2 Nyt fra distriktet. DISTRIKTSGILDETING for alle gildebrødre i Østjysk Distrikt Der indkaldes herved til Distriktsgildeting mandag den 8. maj 2006 kl. 19.30 i Galten

Læs mere

DEN 2008. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 308. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN 2008. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 308. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Marts DEN 2008 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 308 Side 1 Christian Petersen 1. Marts Anna Rasmussen 25. Marts Ingrid Petersen 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

25. årgang Juni 2014 Nr. 6

25. årgang Juni 2014 Nr. 6 25. årgang Juni 2014 Nr. 6 Gildemester: Peder Spørring, Chr. Eriksens Vej 11, 8450 Hammel - 86 96 13 81 mail: peru@os.dk Gildeskatmester: Ruth Føns, Skanderborgvej 280, 8472 Sporup - 86 96 88 08 mail:

Læs mere

26. årgang April 2015 Nr. 5

26. årgang April 2015 Nr. 5 Fredslyset i InSide 2014 26. årgang April 2015 Nr. 5 Gildemester: Peder Spørring, Chr. Eriksens Vej 11, 8450 Hammel - 86 96 13 81 mail: peru@os.dk Gildeskatmester: Ruth Føns, Skanderborgvej 280, 8472 Sporup

Læs mere

Sct. Georgs Gildet i Faxe GILDEINFO. 5. jan. 2018

Sct. Georgs Gildet i Faxe GILDEINFO. 5. jan. 2018 Sct. Georgs Gildet i Faxe GILDEINFO 125 5. jan. 2018 Nyt fra Gildemeste- Kære Gildebrødre Vi har lige passeret et årsskifte og vi skriver nu 2018. Man undres over hvor tiden bliver af, og jeg synes det

Læs mere

31. ÅRGANG NUMMER 11 NOVEMBER 2014

31. ÅRGANG NUMMER 11 NOVEMBER 2014 Schandtorp 1. og 2. Skanderborg 31. ÅRGANG NUMMER 11 Sct. Georgs Gilder NOVEMBER 2014 Nu lyser bøgens blade atter op Endnu engang blir skoven gjort kulørt. som da det første løv i træets top Det gyldenrøde

Læs mere

25. årgang Februar 2014 Nr. 4

25. årgang Februar 2014 Nr. 4 25. årgang Februar 2014 Nr. 4 Gildemester: Hans Jensen, Kløvervej 12, 8450 Hammel - 86 96 94 60 mail: post@hans-jensen.dk Gildeskatmester: Ruth Føns, Skanderborgvej 280, 8472 Sporup - 86 96 88 08 mail:

Læs mere

1. og 2. Sct. Georgs Gilde 35. ÅRGANG NUMMER 6 JUNI 2018

1. og 2. Sct. Georgs Gilde 35. ÅRGANG NUMMER 6 JUNI 2018 Schandtorp 1. og 2. Sct. Georgs Gilde 35. ÅRGANG NUMMER 6 Skanderborg JUNI 2018 Gildernes umiddelbart forestående begivenheder er sommerfesten på Møllehjørnet onsdag d. 30. maj 2018 kl. 12. Tilmelding

Læs mere

Det var så den sommer!

Det var så den sommer! September 2013 København Hvidovre Det var så den sommer! Kære gildebrødre. I skrivende stund er det stadig mere end 25 grader og græs og urter mangler vand. Min/ vores sommer har været travl og fyldt med

Læs mere

24. ÅRGANG NUMMER 4 APRIL 2007. Mandag den 16. april 2007 kl. 19.30 i Gildernes lokale Frederik Bajers Gade 28, Horsens

24. ÅRGANG NUMMER 4 APRIL 2007. Mandag den 16. april 2007 kl. 19.30 i Gildernes lokale Frederik Bajers Gade 28, Horsens S c h a n d t o r p 1. og 2. Sct. Georgs Gilder 24. ÅRGANG NUMMER 4 APRIL 2007 Sidste udkald til Distriktsgildeting Mandag den 16. april 2007 kl. 19.30 i Gildernes lokale Frederik Bajers Gade 28, Horsens

Læs mere

Eksempel Beboerdemokrati. Domea Besvarelsesprocent: xx Antal besvarelser: 19

Eksempel Beboerdemokrati. Domea Besvarelsesprocent: xx Antal besvarelser: 19 Eksempel Beboerdemokrati Domea Besvarelsesprocent: xx Antal besvarelser: 19 Er du 47,37 42,11 Mand Kvinde 2 Hvor gammel er du? 27,78 11,11 5,56 11,11 11,11 11,11 22,22 18-29 år 30-39 år 40-49 år 50-59

Læs mere

24. årgang Juni 2013 Nr. 6

24. årgang Juni 2013 Nr. 6 24. årgang Juni 2013 Nr. 6 Gildemester: Hans Jensen, Kløvervej 12, 8450 Hammel - 86 96 94 60 mail: post@hans-jensen.dk Gildeskatmester: Ruth Føns, Skanderborgvej 280, 8472 Sporup - 86 96 88 08 mail: ruth@kontorhjaelpen.com

Læs mere

Mødereferat. Stadsgilderådsmøde 17.11.2011 kl. 19.30 I Gildeborgen

Mødereferat. Stadsgilderådsmøde 17.11.2011 kl. 19.30 I Gildeborgen 20.11.2011 Deltagere: 39 gildebrødre var mødt Mødereferat Stadsgilderådsmøde 17.11.2011 kl. 19.30 I Gildeborgen Dagsorden for Stadsgilderådsmøde: 1. Valg af ordstyrer 2. Meddelelser fra stadsgildeledelsen

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 33. ÅRGANG NUMMER 3 MARTS 2015

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 33. ÅRGANG NUMMER 3 MARTS 2015 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 33. ÅRGANG NUMMER 3 MARTS 2015 2. Gilde har mistet en tapper kriger - gildebroder Ejvinds kone, Karen, har fået fred. Karen beklagede sig aldrig

Læs mere

S c h a n d t o r p. Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde. indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med. Fellowship Day 2015.

S c h a n d t o r p. Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde. indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med. Fellowship Day 2015. S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 32. ÅRGANG NUMMER 10 OKTOBER 2015 Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med Fellowship

Læs mere

Vedtegt for: Foreningen til Markedsforing

Vedtegt for: Foreningen til Markedsforing Vedtegt for: Foreningen til Markedsforing af Bsrnefamilieturismen i Svddanmark $ 1. Navn Foreningens navn er "Foreningen til Markedsforing af Bomefamilieturismen i Syddanmark", i forkortet form FOMARS.

Læs mere

DEN KNU. December. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN KNU. December. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU December DEN 2016 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 395 Side 1 Stafetten Inge Hallum Dagen i dag er en mærkelig dag - den er din! Dagen i går slap dig ud af hænderne;

Læs mere

1. og 2. Sct Georgs Gilde Skanderborg

1. og 2. Sct Georgs Gilde Skanderborg S c h a n d t o r p 1. og 2. Sct Georgs Gilde Skanderborg 36. ÅRGANG NUMMER 7-8 SOMMER 2019 Mindeord ved Hans Tødts begravelse 3. april 2019. Vi har mistet en gildebror, en af de gamle solide støer af

Læs mere

S c h a n d t o r p. Fellowship Day 2013. Hadsten, Hammel, 1.- 2.- 3. Horsens, Odder, Porskær, og 1. og 2. Skanderborg.

S c h a n d t o r p. Fellowship Day 2013. Hadsten, Hammel, 1.- 2.- 3. Horsens, Odder, Porskær, og 1. og 2. Skanderborg. S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 30. ÅRGANG NUMMER 10 OKTOBER 2013 Fellowship Day 2013 Kære Gildebrødre og giner i gilderne: Hadsten, Hammel, 1.- 2.- 3. Horsens, Odder, Porskær,

Læs mere

27. årgang Oktober 2015 Nr. 2

27. årgang Oktober 2015 Nr. 2 DET VAR SÅ DEN SOMMER 27. årgang Oktober 2015 Nr. 2 Gildemester: Peder Spørring, Chr. Eriksens Vej 11, 8450 Hammel - 8696 1381 mail: peru@os.dk Gildeskatmester: Ruth Føns, Skanderborgvej 280, 8472 Sporup

Læs mere

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt.

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt. Maj 2012 Der var engang en blomsterkyndig, som skulle afgøre, hvilken blomst der er allersmukkest. Han rejste rundt i hele verden, Men alle sagde, at lige bestemt deres undlingsblomst er den smukkeste.

Læs mere

Liljen. 64. årg Februar 2012 Nr. 2

Liljen. 64. årg Februar 2012 Nr. 2 Liljen 64. årg Februar 2012 Nr. 2 Lolland Falster Distrikt 2011-2012 DGM: Lis Mølvig Henriksen Italiensvej 55, 4800 Nykøbing F lmhenriksen@gmail.com Mobil: 26 22 67 47 DGK: Jannie Johansen Lunden 5, 4990

Læs mere

MÅNEDSBREV. September. Oktober. Nummer 8 46. årgang September 2013. Næste måneds aktiviteter. Denne måneds aktiviteter.

MÅNEDSBREV. September. Oktober. Nummer 8 46. årgang September 2013. Næste måneds aktiviteter. Denne måneds aktiviteter. MÅNEDSBREV Nummer 8 46. årgang September 2013 Denne måneds aktiviteter September Distriktsgildehal Mandag den 2. september 2013 kl. 19:00 I Spejderhytten. Næste måneds aktiviteter Oktober Fellowship Day

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2009

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2009 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2009 Der GENindkaldes herved til Distriktsgildeting Dagsorden iflg. Østjysk Distriktsgildes vedtægter Mandag den 11.

Læs mere

Liljen. 65. årg April 2013 Nr. 4. Endnu et af tidligere års aprilsnar billeder fra de danske medier.

Liljen. 65. årg April 2013 Nr. 4. Endnu et af tidligere års aprilsnar billeder fra de danske medier. Liljen 65. årg April 2013 Nr. 4 Endnu et af tidligere års aprilsnar billeder fra de danske medier. Månedens Citat: En person der aldrig har lavet fejl, har aldrig prøvet noget nyt. Albert Einstein (født

Læs mere

MÅNEDSBREV. Marts. April. Nummer 3 46. årgang Marts 2013. Denne måneds aktiviteter. Næste måneds aktiviteter. Gildeting. Sct.

MÅNEDSBREV. Marts. April. Nummer 3 46. årgang Marts 2013. Denne måneds aktiviteter. Næste måneds aktiviteter. Gildeting. Sct. MÅNEDSBREV Nummer 3 46. årgang Marts 2013 Denne måneds aktiviteter Marts Gildeting onsdag den 20. marts kl. 19:00 i Spejderhytten. Madgruppe 2 står for maden. Kældermester gi r mad og drikke! Næste måneds

Læs mere

24. årgang August 2012 Nr. 1

24. årgang August 2012 Nr. 1 24. årgang August 2012 Nr. 1 Gildemester: Hans Jensen, Kløvervej 12, 8450 Hammel 86 96 94 60 Gildeskatmester: Ruth Føns, Skanderborgvej 280, 8472 Sporup 86 96 88 08 Gildekansler: John Sørensen, Mosevej

Læs mere

Nr. 3 21. årgang April 2015. Bramming Esbjerg Fanø Grindsted Hjedding Hærvejen Ringkøbing Skjern/Tarm Varde

Nr. 3 21. årgang April 2015. Bramming Esbjerg Fanø Grindsted Hjedding Hærvejen Ringkøbing Skjern/Tarm Varde Nr. 3 21. årgang April 2015 Bramming Esbjerg Fanø Grindsted Hjedding Hærvejen Ringkøbing Skjern/Tarm Varde DET ER FORÅR Det er forår - solen skinner vi får røde æble-kinder. Solen skinner på violen blomsten

Læs mere

S c h a n d t o r p. På Distriktets vegne Ole Danielsen, Distriktsgildemester

S c h a n d t o r p. På Distriktets vegne Ole Danielsen, Distriktsgildemester S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 29. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2012 Der indkaldes herved til Distriktsgildeting onsdag den 9. maj 2012 kl. 19.30 på Porskjær, Porskjærvej 45, 8464 Galten.

Læs mere

1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 1 1 2 Juni/Juli 2016. Det er forår. Alting klippes ned. Slut med fordums ødselhed

1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 1 1 2 Juni/Juli 2016. Det er forår. Alting klippes ned. Slut med fordums ødselhed GildeNyt 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 1 1 2 Juni/Juli 2016 Stafetten Sct. Georgs Gilderne I Danmark Det er forår. Alting klippes ned Ja så må I selv fortsætte. Der beskæres

Læs mere

Sct. Georg. 2003 Good Turns Trekantløbet i Vejle Gildernes Højskole Nyt fra Frimærkebanken NUMMER MAJ 2003 70. ÅRGANG

Sct. Georg. 2003 Good Turns Trekantløbet i Vejle Gildernes Højskole Nyt fra Frimærkebanken NUMMER MAJ 2003 70. ÅRGANG NUMMER MEDLEMSBLAD FOR SCT. GEORGS GILDERNE I DANMARK Sct. Georg MAJ 2003 70. ÅRGANG 2003 Good Turns Trekantløbet i Vejle Gildernes Højskole Nyt fra Frimærkebanken 3 LANDSGILDELEDELSEN Landsgildemester

Læs mere

SCT. GEORGS GILDERNE I DANMARK VESTVOLD GILDET

SCT. GEORGS GILDERNE I DANMARK VESTVOLD GILDET Overskrift 9,4 fortsætter 18,1 Tekst indrykket venstre/højre 1 cm. lederen 12 pkt. Bundrude 19,5 cm 48 årgang 1. Okt. Nr. 10 2010 Pigespejderne I England, Danmark og i hele verden fejres 100 året for Pigespejderbevægelsen.

Læs mere

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen GENTOFTE KOMMUNE Kultur, Unge og Fritid Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen Dannelse af en ny forening En forening dannes ved, at man afholder en stiftende generalforsamling,

Læs mere

BUDSTIKKEN. Nr. 4 oktober/november/december 2015/januar 2016. Kommende arrangementer. Indholdsfortegnelse

BUDSTIKKEN. Nr. 4 oktober/november/december 2015/januar 2016. Kommende arrangementer. Indholdsfortegnelse BUDSTIKKEN 1. Sct. Georgs Gilde, Herning Nr. 4 oktober/november/december 2015/januar 2016 Kommende arrangementer 26. oktober Fellowshipdag, Rømersvej 6 B, Ikast In 8. november Dansk Flygtningehjælp, kl.

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE MANDAG DEN 1. FEBRUAR 2010 KL 19.00 OBS! NY DATO! I KIRKECENTERET, BANEGÅRDSVEJ

Læs mere

Referat af Gildeting den 11. marts 2015

Referat af Gildeting den 11. marts 2015 Referat af Gildeting den 11. marts 2015 GM Annie Sperling bød vedkommen til gildetinget og vi indledte med at synge Fuglene letter mod vinden. Dagsordenen var: 1. Valg af dirigent og referent 2. Beretning

Læs mere

DEN KNU. November. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 35. Årgang Nr. 354. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN KNU. November. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 35. Årgang Nr. 354. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU November DEN 2012 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 35. Årgang Nr. 354 Side 1 Kaj Normann Andersen Anne-Grete Langaard Annie Andersen Ove Søtofte 10 November 22. November 22.

Læs mere

VI VIL FRED HER TIL LANDS

VI VIL FRED HER TIL LANDS VI VIL FRED HER TIL LANDS 27. årgang Juni 2016 Nr. 6 Gildemester: Peder Spørring, Chr. Eriksens Vej 11, 8450 Hammel - 8696 1381 mail: peru@os.dk Gildeskatmester: Annette Horup, Skovbrynet 97, 8450 Hammel

Læs mere