BUNDET PÅ HÆNDER OG FØDDER

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BUNDET PÅ HÆNDER OG FØDDER"

Transkript

1 BUNDET PÅ HÆNDER OG FØDDER Et naivistisk eventyr i 12 billeder. Kaj Himmelstrup Vi er i et eventyrland. Kostumerne oser af sen middelalder med pragt til de øverste og pjalter til de nederste. Dekorationen spænder fra magtfuld borg til dyster vildmose. Kaj Himmelstrup

2 1. GEMAK PÅ BORGEN Hvad er der galt? Jeg er nedtrykt. Det klæder ikke fruen. Det ved jeg godt. Derfor viser jeg det ikke. Det er nok klogt. Hvad er grunden? Jeg er bundet på hænder og fødder. Jeg bestemmer ingenting selv. Det vidste du fra den dag, du blev dronning. Ja. Hvad piver du så for? Jeg piver ikke. Jeg ærgrer mig over, at folket ikke kan se det. Det tror jeg godt, de kan. Hvorfor viser de det så ikke? Måske vil de ikke se det. Mener du det? Det kan man være bange for. Og hvad er så forklaringen på det? Ja, det forstår jeg heller ikke. Men hånden på hjertet, vil det

3 ændre noget, hvis folket begynder at forstå dig? Naturligvis vil det det. Ændre til hvad? Du behøver ikke spille dum. Alt det, jeg gør, det er jo for deres skyld. Det er det, de ville indse? Ja selvfølgelig. Og forstå? Det er da klart. Og så ville de støtte mig. Det er det, du drømmer om? Det ved du udmærket. Drømme er som spindelvæv. Sig det til træerne, jeg ved det godt. Fortæl mig hvad fanden jeg skal gøre, for at det er mig og mig alene, der regerer dette land? Du mener, hvad du skal gøre for at blive elsket? Lad vær og være dum, sagde jeg. Jeg vil ikke elskes. Det er ikke det, det handler om. Nej, frue. Du vil respekteres? For det jeg gør, ja. Jeg kæmper for det, der var min drøm. Engang.

4 Det er det da endnu. Det ved du også godt. La vær at være næsvis. Men så blev du bundet på hænder og fødder? Det er jo sådan det er. Som hun sagde. Heksen. Desværre ja. Folket burde kunne se det. Men det vil folket altså ikke. Det siger du jo. Du kan selv se det. Så folket er dumt? Overhovedet ikke. Eller indskrænket? Du skal ikke tale ondt om folket. Det er der, jeg kommer fra. Oprindeligt. Oprindeligt, ja, men jeg har ikke glemt det. Og ved du hvad? Du er slem til at være ironisk. Sådan er tiden. Tag ingenting alvorligt. Skulle det være en undskyldning? Det synes jeg. Ironi er ikke til særlig stor hjælp. Det må du undskylde.

5 Sig mig engang; hvorfor er vi to egentlig blevet fortrolige? Det er klart nok. Jeg er den eneste, der ikke har planer om at dolke dig i ryggen. Kan jeg stole på det? Naturligvis. Jeg er ikke politiker. Du prøver bare at spille klog? Det er jeg for dum til. Jeg lytter kun til vindens susen i bladene. Og snuser til rygterne? Kun hvis de lugter godt. Hvad siger de så om storhertugen? Ham. Han lugter ilde. Han er begyndt at køre i guldkaret med otte heste for. Er han det? To mere end dig. Hvordan får han råd til det? Det er ikke ham, der betaler. Det er hans griseavlere. Hvad får de for det? Fadøl og skattelettelser. Herregud.

6 Jeg forstår godt, du sukker. Fortæl mig, hvad jeg kan gøre ved ham. Du kan ingenting gøre. Slet ingenting? Det er jeg bange for. Hvem kan så? Tiden måske. Siger du, at jeg bare skal vente? Hvad ellers? Det har jeg ikke tid til. Det kan jeg godt se. Hvad så? Ja hvad så. Det er da ikke noget svar. Næh. Du siger ikke, at også du svigter mig? Selvfølgelig gør jeg ikke det. Jeg kan jo se, hvordan du har det. Han synger: Din sjæl er hjemsøgt af snevejr og slud.

7 Alting ser håbløst og truende ud. Du håber på trods, at miraklet vil ske. Så kom da vor frue, jeg har en ide. Han tager hende i hånden. Hvor skal vi hen? Vi skal på indkøb. I morgenkåbe med uglet hår? Så er der ingen, der genkender dig. Kom. De går ud. Lyd af mange hestehove mod jord. Lyden stopper. 2. STILLE STED I SKOVEN Hvad skal vi her? Vi skal nyde skyggen under træerne. Nyde skyggen! Nu må du holde op. Jeg skal ingen skygger nyde. Solen skal skinne på mig, det plejer den. Og det fortjener jeg. Javist. Er jeg måske ikke Storhertug? Jo. Så fjern de træer. Vi skal også nyde stilheden. Stilheden. Hold da op. Hvad skal jeg med stilhed? Jeg plejer at fylde verden med stor lyd, men se dig om. Her er ikke et øje. Ingen, der lytter. Jeg fatter ikke, hvad vi skal her. Forstår du ikke, jeg vil have magten tilbage?

8 Naturligvis. Jeg vil sidde på tronen igen. Det er det, der er problemet. Det er da ikke noget problem. Det er det faktisk. Og hvad skulle det så gå ud på? Folket skal være med dig. Folket? Ja, til daglig glemmer vi det, men sådan er det altså. Folket har stemmer. Og hvad så? Mange stemmer. Lyt til dem. Kæreste venner. Jeg vil give dem alt, hvad de drømmer om og lidt til. Jeg skal bare have magten igen, og det får jeg. Er du sikker på det? Fuldstændig sikker. Jeg tror, du glemmer noget. Hvad skulle det være? Jeg er ked af at sige det, men du har altså kvajet dig. Her på det seneste.

9 Mig? Ja, desværre. Hvordan det? Syv silkeskjorter. Det er da ikke at kvaje sig. Håndsyede. Selvfølgelig er de håndsyede, de skulle jo passe. Syv par underbukser. Og hvad så? Også i silke. De skulle stå til skjorterne. Det kan folket vel ikke have ondt af? Ikke hvis du selv havde betalt dem. Herregud. Det er der, tampen brænder. Barometeret står på forargelse. Forargelse? Hold da kæft. Ja, det kan man mene. Folket er dumt. Ingen tvivl om det.

10 Folket er uvidende. Javist. Det er det, vi lever højt på. De er også smålige. I den grad. Men hvis de ikke slutter op... Det gør de. Forhåbentlig, ja, men du kan ikke være sikker. Ikke det? Nej. Du tror da ikke Nej, men jeg frygter. Det er derfor, vi har kørt dig herud. Hvad skulle det hjælpe? Ude af syne, ude af sind. Vi holder lav profil en uges tid. Så er alting glemt. Så dukker du op og smiler. Folket husker ingenting. De tilgiver? De smelter ved synet af dit smil. Sådan som de plejer? Folket elsker mænd, der er store i slaget. De tilgiver også alt det andet. Hvad for andet?

11 Det, du ved. Hvad mener du? Skal jeg nævne detaljerne? Der er flere end skjorterne. Desværre. Jeg troede, det var glemt. Ikke helt. Skadefryden holder liv i hukommelsen hos nogle af dem. Men de andre tilgiver altså? Vist gør de så. De har selv en rem af huden. En rem af huden? Den, der hedder mig, mig, mig. En uge i skyggen, sagde du? Hvad skal vi bruge den til? Jeg hader lediggang. Vi får nok at se til. Her i en øde skov? Kan du se den lille idylliske skovsø? Der går vi ned nu. Hvad skal vi der? Forberede os til kampen. Med idyl? Hold da kæft. Vi skal samle mudder.

12 Hvad? synger Der er ingen, der fatter en lyd af dronningens komiske sludder. Så alle vil juble af fryd, når hun bli r bestormet med mudder. Kom. De går ud. Ringlen fra en butiksdør. 3. HOS GLARMESTEREN Hvad skal vi her? Hos en glarmester? Vent og se. GLARMESTEREN ind Vær hilset. Herren og fruen vil have nye ruder, formoder jeg. Ikke just. GLARMESTEREN Jeg har dem i alle faconer, klare og matte, men også i farver, skulle det være. Der er rabat på de røde. Hvorfor det? Rødt er gået af mode. Det var da trist. GLARMESTEREN GLARMESTEREN Sådan er det. Folket betaler, folket bestemmer, og folket vil ikke have rødt. Rødt er efterhånden helt ude. Slet ingen røde ruder? GLARMESTEREN De skal være blå eller tonede. Det er det nye. Jaså. GLARMESTEREN Og helt firkantede, naturligvis. De går strygende.

13 Vi skal ikke have ruder. Hverken blå eller firkantede. Hvad så? GLARMESTEREN Vi skal have runde glas. Runde glas? Uden farve. GLARMESTEREN GLARMESTEREN Det laver vi også, men der er ingen rabat. Hvorfor ikke? GLARMESTEREN Der går for meget til spilde. Uden om det runde, forstår De. Men jeg skærer meget gerne store runde ruder til store vinduer. Vi skal ikke have store ruder. Vi skal have små. Til hvad dog? Til briller. GLARMESTEREN GLARMESTEREN Jamen det har jeg da også. Briller til langsyn og nærsyn, og særlige briller til særsyn. Hvad ønsker herskabet? Briller til klarsyn. Det lyder specielt. GLARMESTEREN Det er det, vi har brug for. De og Deres kone? Nej, folket. GLARMESTEREN GLARMESTEREN

14 Briller til folket? Netop. Med klarsyn? Hvis det findes. GLARMESTEREN GLARMESTEREN Det er ikke det, jeg sælger mest af. Der kan gå år imellem. Men det findes? GLARMESTEREN Jeg har det på lager. Håndslebet og kløgtighedspoleret med hjernemasse fra de vise mænd. Så er det ikke helt billigt? GLARMESTEREN Nej. Det er til folket, sagde De? Ja. GLARMESTEREN Jeg tror ikke, folket har råd til det. Fruen betaler. Jaså. Og jeg deler ud. Til folket? De har brug for det. GLARMESTEREN GLARMESTEREN GLARMESTEREN Folket, det er ret mange. Vi får, hvad du har liggende, og så starter vi med det.

15 GLARMESTEREN Meget vel, frue. Øjeblik. Han går ud. synger Jeg troede først, du var gal, nu ser jeg, du er genial. Nu fatter jeg helt, hvad du vil. Klarsyn er det, der skal til. Så folket ikke mer tror de andres forførende ord, nu gennemskuer de alt. Min modstanders dage er talt. Glarmesteren kommer tilbage med en æske og giver den til. Mange tak. Du sender regningen. Dronningen og går ud. GLARMESTEREN De der valsetoner? Hvor har jeg hørt dem før? Glarmesteren går ud. 4. HOVEDGADEN Undskyld den herre, må jeg vise Dem noget? Jeg køber ingenting. HERREN Jamen jeg er slet ikke ude på at sælge. De skal bare se. Se hvad? HERREN Se verden, gennem disse briller. Jeg trænger ikke til briller. HERREN Det ser De heller ikke ud til hr, men disse briller er noget ganske særligt. Også for folk uden briller. Prøv dem, hr. Nej tak. HERREN

16 Bare en enkelt gang hr, nogle sekunder. Jaja da. HERREN Han får briller på. Hvad ser De så? Ingenting særligt. HERREN Så ret blikket mod Borgen. Sådan ja. Hvad nu? HERREN Den ligner sig selv. Den er bare blålig. For ikke at sige sort. Og der på balkonen - Hvad der? Der står dronningen. HERREN Vores dejlige dronning. Hun er ikke blå,vel? HERREN Jo det ved Gud hun er. Hun er i hvert fald lyseblålig. Så stir på hendes hjerte. HERREN Hvis der er noget hjerte, så er det gemt bag det blå. Der er et hjerte. Det kan De være sikker på, hr. Kan De ikke se, hvad det banker for? HERREN Jeg kan slet ikke se, det banker. Det tror jeg sgu heller ikke, det gør. De kan ikke lide hende, vel? Nu du siger det. HERREN

17 Brillerne forandrer ingenting? Tværtimod. HERREN Heller ikke, når jeg viser Dem denne liste? Han holder en lille plakat op for herren. Hvad skulle den forestille? HERREN Det er en liste over alt det, dronningen har gjort for landet. Så skifter farven, ikke sandt? HERREN Overhovedet ikke. Det er blåt det hele. Det er fint nok. Blåt? HERREN Lyseblåt og mørkeblåt, lidt af hvert. Slet ikke noget rødt? Overhovedet ikke. De briller er altså til klarsyn. HERREN HERREN Så virker de jo. Hvad er der galt med blåt? De skulle vise rødt. HERREN Så virker de åbenbart ikke. Behold dem bare. Værsgo. Vil De slet ikke... får brillerne tilbage, herren går. Skjoldmøen kommer ind. Briller til klarsyn. Nyeste mode. Har De lyst til at prøve, frue?

18 Det kan vel ikke skade. Hun får brillerne på. holder skiltet op. Hvad siger De så? Det er lidt grumset Men De genkender, hvad der står? Naturligvis. Dronningens gode gerninger. Ja, jeg får tårer i øjnene. Af glæde? Nej. Hvad så? Skuffelse. Jeg kender hende jo, vores dronning, hun vil os det godt, men det der... jeg forstår det ikke. Hun har ryddet op efter storhertugen, hun har forberedt et nyt samfund. Ja det siger hun jo. Hun har mere på vej. Jeg ved det, jeg ved det. Det der er bare begyndelsen, det er byggegrunden. Jeg er grædefærdig alligevel. Nu hvor jeg ser det blåt på hvidt og

19 husker. Blåt på hvidt? Ja. Det er ikke blåt. Jo det er. Det burde være rødt og helt anderledes. Tak for lån. Hun tager brillerne af. Vil De ikke... Jeg har fået nok. De syn der... jeg holder det ikke ud. Hun går ud. Bageren kommer ind. Hej bager, kunne det ikke friste med et nyt syn på verden? Hvor får man det? Nye afslørende briller. Vil du prøve? Lad gå. Han får briller på. Hvad ser du så? Det samme rod som før. Også når du kigger mod Borgen? Ingen ændring. Samme rod?

20 Blåt i blåt. Blåt? Ja da. Og når du ser på dronningen? Ingen ændring. Helt natteblå. Hun smiler til dig. Smilet sidder skævt, og hendes tænder er blå. Hvad så når du ser på skiltet her? Ved du hvad? Han tager brillerne af og ser på skiltet. Det der gennemskuer man uden briller. Det dur overhovedet ikke. Blåt, blåt. Han giver brillerne tilbage. Værsgo, mig behøver du ikke fedte for. Han går ud. Det var nummer 212 i dag og samme melodi. Det kan ikke være rigtigt. Eller kan det? Åh nej. Han tager brillerne på. Han tager brillerne af, men prøver dem så igen og ser på skiltet. Gid jeg var farveblind. Hvad skal jeg sige til fruen? Han synger De vender alle sammen bare ryggen til.

21 De fatter ikke, hvad det er, der står på spil, og ænser ikke alt det, hun trods alt har skabt. Nu frygter jeg, at alt vil være tabt. 5. STILLE STED I SKOVEN Det her liv i skyggen. Uden øl. Jeg er træt af det. Det er slet ikke syet til mig. Trøst dig. Det er snart forbi. Er du sikker på det? Jeg kan bevise det. Mine spioner er lige kommet med godt nyt fra Borgen. Er dronningen død? Desværre nej, men hun har sendt sin betroede tjener rundt i byen for at skræppe op om alt det fortræffelige, hun har gjort. Skulle det være godt nyt? Bestemt ja. Folket vender ryggen til. Folket? De gider ikke høre det. I dag var der 212, der sagde nej tak. Det lyder ikke som det store skred. Det er bare begyndelsen. Måske får vi slet ikke brug for mudder. Jaså. Det er da meget godt, ikke? Jo, vi kan heller ikke have mere i kareten. Hvornår kører vi?

22 I morgen ved daggry. Han synger Og om lidt er det hele forbi. For så har vi vundet duellen. Hun taber til os to, fordi hun er faldet af karrusellen. Os to? Dig. Dig, undskyld. De går ud. 6. GEMAK PÅ BORGEN Du ligner ikke en med godt nyt. Desværre nej. Virkede klarsynet ikke? Ikke helt som du ønskede. Har glarmesteren snydt os? Næh, det er ikke det. Hvad så? Ville folket ikke have klarsyn? Jo. Og det fik de. Hvad så de så? At alt var godt? De så, at alt var blåt. Det kan ikke passe.

23 Desværre jo. Det er jo ikke sandt. Jo. Hvad mener du? Jeg prøvede dem selv. Og hvad så du? Behøver jeg sige det? Ja selvfølgelig. Jeg ved, du bliver vred. Vel gør jeg ej, jeg tager det fuldstændig roligt. Jamen så siger jeg, at alt, hvad du har gjort, er blåt. Fanden tage dig! Jeg har lagt hele min sjæl i det her, og den er knaldrød. Så du skal ikke falde mig i ryggen og påstå, jeg er blå. Det er forrædderi, det er lumpent, du kan ikke være det bekendt, du er fyret. er netop kommet ind Helledusseda for et møgfald. Det unge menneske har jo ret. Hvad siger du? Han har ret. Begynder du nu også? Så er det godt. Som nar har du frisprog, men der er grænser, og du har ikke spor forstand på at lede landet, og du har ikke noget at gøre her, du... Narren har taget et par briller fra æsken og sætter dem på

24 dronningen. Pagen holder skiltet op. Dronningen måber. Du ville have klarsyn, ikke sandt? Jeg... det forstår jeg ikke. Det er ikke rødt, vel? Det er det ikke, nej, og det kan folket godt se, også uden klarsyn. Det kan ikke være rigtigt. Gå tættere på. Dronningen går tættere på og må acceptere faktum. Det er blåt.... Hvad gør vi nu? Ingenting. Du har fyret mig. Hvad har jeg? Selvfølgelig har jeg ikke det. Du er jo rød og god nok, jeg spørger bare, hvad gør vi? Det ved jeg ikke. Og dig? Skal en nar svare på det? En nar er både klovn og vismand. Hvad skal jeg vælge? Vismanden selvfølgelig. Situationen kalder ellers på klovnen.

25 Vrøvl. Vi har brug for et vismandsord. Bliv rød. Bliv rød? Der fik du det. Visdomsordet. peger på skiltet Der er plads til mere. Mere hvad? Noget ægte rødt. Hvor får vi det fra? Det skal komme fra hjertet. Nu? Hvis der er noget. Du bliver ved? Jeg lufter bare min bekymring. Den har jeg ikke brug for. Den er ellers sand. Vel er den ej. Hvad sagde brillerne? De... Jeg finder mig ikke i det, du er fyret, du er kasseret. Nu og her. (Til pagen) Så sig dog, hvad vi gør.

26 Vi går ud og leder. Kom, så finder vi det. Pagen og dronningen går ud. Hvem tror det sker? Blåt bli r til rødt. Hertugen ler. Håbet er dødt. synger 7. STORFYRSTENS SLOTSKÆLDER Skål. Skål. Når nu vi samler vores håndgangne mænd, hvad er så kampråbet? Sjælemassage. Hrmufp... ja undskyld, jeg fik sgu øllet i den gale hals. Hvad fanden mener du? Jeg kan ikke døje det ord sjæl. Så kalder vi det noget andet. Men altså, vores store forgænger så det klart. Det handler om folkets sindelag, sagde han. Det skal møbleres om, og det kom han godt i gang med, og der skal vi fortsætte. Det gælder folkets sjæl. Sådan en har folket sgu ikke. Nej, det ved jeg godt, det er bare en talemåde, ligesom moral og næstekærlighed, de der gamle ord med støv på, det vi har brug for, det er nye ord med få bogstaver, helst kun tre. Det var ikke mange. Men nok. Bare det er de rigtige. M, I, G?

27 Mig. Netop. Ø, L? Der er kun to. M, I, T så? M, I, T. Mit. Fint ord. Mig og Mit og ikke statens. Vi kan vel godt bruge nogle enkelte lange ord? Kun hvis folk kender dem i forvejen. Skattelettelser for eksempel? Strålende ord. Det er den slags, vores håndgangne kan synge i kor om. Nu du siger kor. Selv om dronningen falder af karrusellen, så er vi muligvis ikke i overtal, vel? Uheldet kan være ude. Hvem skal vi så synge i kor med? Du mener mere end os selv? Ja for pokker. Der er flere, der har talent for det flerstemmige. Hvem vælger vi? Kampen må vise, hvem vi kan handle med.

28 Hvad har vi at sælge ud af? Lidt af hvert, for ikke at sige hvad som helst, men lad os nu se. Er der mere i ankeret? Masser. Help yourself. Der står 12 i reserve. Så længe de varer. Mange tak. Og så skal vores håndgangne synge i kor, siger du? Det gør de altid. Helt automatisk. Han synger Refrænet lyder sådan her: Mig, jeg, mig, jeg, mig, jeg. Dronningen skal ha et los for det fortjener hun, den mær. Mig, jeg, mig, jeg, mig, jeg, ikke no et med vi og os. De gentager sangen i fællesskab, tostemmigt i fire af takterne. 8. LOFTSRUM PÅ SLOTTET Narren sidder i halvmørke. Dronningen og pagen kommer ind. Det er vist længe siden, nogen har været her på loftet, hvad? Er du her? Hun opdager narren. Jeg er kasseret, sagde du. Ligesom alt det andet heroppe. til pagen Hvad i alverden skal vi så her? I kan prøve at finde tilbage.

29 Til hvad? Til fremtiden. Tilbage til fremtiden? Du vrøvler. Jeg kan ikke sige det bedre. Du er dum at høre på. Tilbage til gammel visdom så. Gammel visdom? Gamle erfaringer. Dyrekøbte. Er det er her, de er stuvet sammen? Ja. Lad os se os om, frue. Begynder du nu også? Narren er en klog mand. Vel er han ej. Vi spilder tiden. Storhertugen er tilbage og samler sine håndgangne. Han gør klar til kamp. Og hvad gør vi, vi står her i mørke og hvirvler støv op. Vi kan åbne vinduet. Til hvad nytte? Han åbner et tagvindue, lys falder ind og rammer en ligkiste.

30 Hvad har vi dog der? Hvad tror du? Er det de gamle erfaringer? Luk op og se. Pagen åbner kisten og tager en brosten op. En støvet brosten. Den er god med dig. Nu går jeg altså ned igen. Prøv og lyt. Lyt? Den sten taler. Gør den det? Den taler om de kampe, den har vundet. Kampe? Kampe imod fattigdom og sult, mod trældom, undertrykkelse og ufrihed. Den blev kastet af mænd, der rejste sig i trods mod den skæbne, man havde tiltænkt dem. Men den blev også kastet, mærk dig det, af vrede fruehænder, der følte hjertets trang til oprør imod verdens uretfærdighed. Du snakker. Dit liv er skabt af den der sten. Og landet, som vi førhen kendte det. Det ved du godt. Ti stille.

31 Du burde vedgå arv og gæld, men i stedet viger du og efterligner ham, en drukkenbolt, der ikke ejer andre mål i livet, end at folket kun skal tænke på sig selv. Ti stille, sagde jeg. Gør det lidt for ondt? Jeg ved godt, hvad du mener. Men tager du konsekvensen? Dronningen tier. Gør du? Din tavshed taler. Pagen har taget en rød fane op fra kisten. Hvad tænker du, når du ser den der? Det smukke røde stof, ser du det som skrædderklæde til en kjole, der kan klæ dig? Nu er du ond. Eller ser du, det kan blafre vredt og rødt i indædt modvind og kæmpe for en bedre verden? Det er jo det, jeg gør. Tror du selv på det? Hør nu her. Mine fruehænder, som du kalder dem... De kaster ingen sten. Det kan de ikke. De er bundet af nødvendigheden. Og du tør ikke satse hjertet, vel? Og gøre det, der er nødvendigt for at fri dig fra de bånd, der binder dig til det, du kalder for nødvendigheden.

32 Jeg ved jo ikke... Og vil heller ikke vide det, og forstå, hvordan du frigør dig og fatter stenen, vel? Og samler modet til at bruge den. Du nejer for nødvendigheden, og dem, der binder dine hænder, dem sender du dit søde skæve smil, imens dit hjerte fryser til. Ti stille. Alt imens så griner storhertugen skadefro og sjofelt ad dig og taler til det mig, mig, mig, der alt for effektivt har trængt sig ind i folkets hjerner. Fordomsfulde hjerner, hvor de gamle tiders ord som solidaritet og fællesskab er helt fortrængt af... Ti dog stille, sagde jeg. Ja, det er det nemmeste. At bringe mig til tavshed og så tro, problemerne er løst. Men jeg kan love dig, at andre stemmer vil tage over. Så er det nok. Samvittighedens for eksempel. Nok, sagde jeg. Hun går ud. Jamen dog.... Hvad med dig. Hvad vil du så gøre? Vænne mig til vinteren. Vi er midt i maj. De kolde tider kommer. Tror du da, han vinder?

33 Hvad sagde brillerne? De sagde blåt, men inderst inde er hun rød. Inderst inde. Det er hun altså. Det skal hun nok vise. Håbet er lysegrønt. Hun valgte selv at lade sig binde. Det er det, hun nu betaler for. Har du slet ikke ondt af hende? Jo. Hun har det ikke godt, og det bliver værre. Ensomheden venter hende, ubarmhjertigt. Hun får brug for en, der lægger armen om hende. Mig? Hvem ellers. Du ved, hvad der venter os. Pagen går. synger Ingen ånd og vid. Egoismens tid. Kun markedsloven gælder. Ingen tid til hvil. Ingen varme smil. Barmhjertighed ej heller. 9. S KÆLDER Vi bliver nødt til at tænke lidt. På hvad dog? På det, vi vil. Det er sgu da ikke nødvendigt. Vi vil sidde på magten.

34 Naturligvis. Der er bare det ved det, at den får vi jo ikke uden videre. Sagde du ikke, at kællingen er ved at falde af karrusellen? Jo. Hvad er så problemet? Folket stiller spørgsmål. Om hvad? Altså, om hvad vi vil. Vores planer. Det plejer de sgu da ikke. Folket ved, hvad vi står for. Skål. Skål. Lidt kan vi vel sige. STORHERTUGE N De kender mig jo. Skattelettelser til dem, der har penge og tæsk til de nederste. Det ville ikke skade med tilslutning fra nogle flere. Vi er ikke i overtal. Det løser sig. Hvordan det? På den sædvanlige måde, gamle Jas. Med ham der fra de vestlige ødesteder? Hvad ellers? Han er en sær snegl.

35 Men god at støtte sig til. Jeg forstår ham ikke. Hvordan kan en lille, grå mand som Pølle Udkant have så mange håndgangne? Aner det ikke. Jeg fatter heller ikke, at han ikke går efter magten. Han er sgu en pivskid. Landets mødre elsker ham. Han er den perfekte søn. Med et sødt smil. Det kan være det er forklaringen. Men du satser på ham, som du plejer? Jeg har inviteret ham. Eja... når man taler om solen, så skinner den. Pølle Udkant kommer ind. Vær hilset. Sid ned. Vil du have en kælderkold fadøl? PØLLE UDKANT Har du ikke kærnemælk? Mig? Kærnemælk? PØLLE UDKANT Det gør ikke noget, jeg er ikke tørstig. Det ordner jeg. Et øjeblik. Han går ud. PØLLE UDKANT Du ville gerne se mig, skrev du? Jeg elsker at have mine venner om mig. PØLLE UDKANT Jeg troede, vil skulle snakke forretning. Jamen det skal vi da. Men det er da godt at have venner.

36 PØLLE UDKANT Som man kan spørge til råds? Javist. Om hvad især? Fælles problemer. Har vi det? PØLLE UDKANT PØLLE UDKANT Ja altså, vi skulle jo gerne have damen væltet. PØLLE UDKANT Tror du ikke, hun vælter af sig selv? Det er der meget, der tyder på. Hvorfor så ikke vente? PØLLE UDKANT Det kunne man selvfølgelig. Men du står og tripper? Hvad mener du? PØLLE UDKANT PØLLE UDKANT Nogen skal erstatte hende. Og Borgen er et godt sted at bo, ikke? Nu du siger det. PØLLE UDKANT Men du har selvfølgelig talt. Talt hvad? På fingrene. PØLLE UDKANT Det må jeg indrømme. Jeg er ikke i overtal.

37 PØLLE UDKANT Men det kunne du blive, tænker du? Du er tankelæser, hvad? PØLLE UDKANT Det er ikke så svært, når det er dine tanker. Men det med at komme i overtal, det vil du gerne have løst? Det siger sig selv. PØLLE UDKANT Det plejer ikke at være helt gratis. Selvfølgelig ikke. Hvad koster det denne gang? PØLLE UDKANT Ja, jeg ser jo sådan på det, at det skal være noget, der gavner landet. Naturligvis. Det er jo det, det hele går ud på. Hvad vil du foreslå? PØLLE UDKANT Vi skal nok rydde lidt op. Det er altid en god ide. Hvor især? I befolkningen. I befolkningen? Ja. PØLLE UDKANT PØLLE UDKANT Er det sådan, at du kan specificere det lidt? PØLLE UDKANT Ja da. Det drejer sig om de kejthåndede. De kejthåndede? PØLLE UDKANT De skal sendes ud af landet.

38 Alle sammen? Ja. Hvorfor? De afviger. Jaså. PØLLE UDKANT PØLLE UDKANT PØLLE UDKANT Det kan du da godt se, ikke? Johøh. Eller hvad? Det kan jeg vist nok. PØLLE UDKANT PØLLE UDKANT Det er bare et forslag, men hvis du ikke er med på det, så... Jeg er med, jeg er med, det er jeg da. Helhjertet? PØLLE UDKANT Jaja, selvfølgelig helhjertet. Herregud, nogle skide kejthåndede. Tak for det. Det var så lidt. PØLLE UDKANT MesterTvetyd kommer tilbage med et glas kærnemælk til Pølle Udkant. Det var du længe om. I det her hus er der langt til kærnemælk. Hvad har I snakket om? PØLLE UDKANT

39 Vi har lavet en fin, lille aftale. Lad os skåle på det. Alle tre skåler og drikker. Alt faldt på plads? Ja. Og prisen? Ikke noget at tale om. Han synger Når man først har fået smagt, hvo n det føles at ha magt... PØLLE UDKANT synger Skal du straks ha linjen lagt: Dine folk skal gå i takt. Det er kun til stort besvær, hvis de har en mening hver. synger Det, som Pølle siger der, gælder sgu da også her. og synger Så det vores tur igen. PØLLE UDKANT synger Takket være jeres ven. og synger Vi bestemmer turen,... PØLLE UDKANT synger Men ikke, hvor den fører hen. Skål. ALLE TRE talt 10. GEMAK PÅ BORGEN Hvorfor har vi aldrig talt om hende?

40 Om hvem? Hende i det høje hus. Jeg kender ikke noget højt hus. Du har da været der. Jeg ved ikke, hvad du taler om. Hun forheksede dig. Jeg er aldrig blevet forhekset. Hun bandt dig på hænder og fødder. Sådan husker jeg det ikke. Men du husker det? Hun er væk nu. Over alle grænser, ja. Er det godt? For hende er det vel. Er det også det for dig? Det vil jeg helst ikke tænke over. Hvorfor ikke? Hvorfor spørger du? Det er alt sammen fortid. Når det bliver fremtid, vil du så kalde hende tilbage?

41 Det gider jeg altså ikke svare på. Dengang blev du bundet. Dronninger er altid bundet. Det bliver storhertugen også. Du kunne have protesteret. Sket er sket, og der er ikke noget at gøre ved det. Har du lært af det? Forstå det så. Jeg vil ikke tale om det. Hvorfor vil du ikke svare? Det er vigtigt. Det er for sent. Og hvorfor skal vi snakke om det nu, hvor alting brænder? Det er aldrig for sent. Det er jo tåbeligt. Du vll snakke om fortiden, og imens stormer storhertugen frem, og vi må gøre klar til at flygte. Det er derfor, det er vigtigt. Jeg forstår dig ikke. Vi har dødtravlt. Kufferten står der og skal bare lukkes. Det handler om, hvad vi skal have med. Have med? Alt det, der bandt dig... eller noget helt andet. Hvad mener du?

42 Jeg mener, du må vælge. Mellem hvad? Mellem det, der bandt dig, siger jeg jo... og så det andet. Hvad er det andet? Den her. Han samler brostenen op og holder den op foran hende. Jeg har vasket muggen af. Det er vores arv. Har vi ikke nok at slæbe på? Skal den med? Det har jeg ikke tænkt over. Så er det da på høje tid. Skal den? Herregud, det er jo bare fortid. Ja eller nej. Gamle minder. Lad den blive her. Det gør vi så. Han lægger ikke brostenen i kufferten, men lukker låget og tager kufferten. De går ud.... Man hører sangen fra scene 7 udsat for brunstigt mandskor. 11. VED BYENS BRØND Hej bager.

43 Jeg er ikke bager. Det er du da. De tager fejl, hr. Jeg købte gifler af dig i går. Det var ikke mig. Hør nu her. Det var det altså ikke. Du er sgu da bageren, det kan jeg da se. Jeg er ikke mig. Sig mig, er du syg? Nej. Hvad så? Så ingenting. Du har godt nok ikke dit bagerkluns på, men du er sgu bageren. Du siger det ikke til nogen, vel? Næh, hvorfor skulle jeg det? De leder efter mig. Hvem dog?

44 Kikkertpolitiet, de overvåger alting. Storhertugens tropper? Snuserne, ja. Jeg skal bare have lidt vand, så forsvinder jeg igen. Hvorhen? Jeg er gået under jorden. Hvorfor? Det er ikke sådan, at du kan have mig boende? Desværre nej, jeg er hjemløs. Dronningen har smidt mig ud. Hvem har smidt dig ud? Ikke nogen. Jeg rendte selv. De er efter mig. Har du solgt muggent brød? Var det bare det. Hvad så? Det siger jeg ikke. Jeg røber ikke noget. Sig det dog. Hvisk det. Jeg er kejthåndet. Nå sådan. Nå sådan. Du melder mig altså?

45 Nej det ved gud, jeg ikke gør. Det er jo tåbeligt, det de har fundet på. Storhertugen kan sgu da ikke se forskel på, om en klejne er vredet højre eller venstre om. Det kan Pølle Afgrund, siger han. Og Storhertugen plaprer bare efter. Ud med de kejthåndede. Sådan er det. Så du flygter? Du må bage dine gifler selv. Og passe på. Kikkertsnuserne er også efter dig. Mig? Borgerskabets hofnar? Du siger somme tider ting, de ikke kan lide. Nu løber jeg. Kanden er fuld. Og du har aldrig set mig, lover du mig det? Det er klart. Bageren løber ud. Herren kommer ind. HERREN Er du der? Vil I stadig sælge briller? Jeg skal ingen briller have. Jeg har gennemskuet jer. Uden briller. HERREN Uden briller ja, jeg har mit eget klarsyn. Jeg ser lige gennem dig og ved, hvad du er ude på. Men jeg håner dig ikke. Tak, Deres Nåde. HERREN Vær du bare kvik. Det er dig vel undt. Fordi det preller af? HERREN Fuldstændig. Men jeg træder altså ikke på en, der ligger ned. Mener du, jeg ligger ned? HERREN

46 Herregud, Storhertugen vandt slaget og indtog borgen. Kællingen pakkede kufferten og forsvandt et sted i vildnisset. Alle hendes støtter er forduftet. Hele byen griner ad hende. Og også af dig. Og det er ikke fordi du er en nar og er morsom. Det er fordi du er latterlig. Og ligger ned. HERREN Lige nøjagtig. Nu er vi andre i gang med at genrejse landet. Til gavn for de rige. HERREN Hvad der gavner de rige, gavner også pøblen. Tak, Deres Nåde. Sig ikke, at vi er hjerteløse. HERREN Han går. Halleluja. kommer ind. Du har røde øjne. Jeg har grædt. Det har du vel også? Det hjalp ikke. Det er jo det. Tårer er kun til trøst. Vi har brug for handling. Du er ikke skjoldmø for ingenting? Vi nedstammer fra vikingerne. Så du vil slås for sagen? Sammen med de andre. Det er klart.

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende.

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. INTRO.EXT. SLOTTET UDEFRA. Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. SCENE 1. INT. SLOTSGANG - EFTERMIDDAG En guide fortæller i en gang med mange billeder. En gruppe følger efter

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø 21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø Der var en gang og det er så længe siden, at vi måske er hen ved 800 år før Jesus blev født. Så blandt gamle fortællinger, så har jeg besluttet at tage

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad?

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad? 2. scene Elektra og Orestes. Orestes pakker, leder efter noget. Rasende. Elektra stirrer på ham, mens han brøler og smider med tingene. Hun er fjern i blikket, ryster. ORESTES - Hvor fanden er de henne?!

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 754 Se, nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 412 - som vintergrene 158 - Kvindelil din tro er stor 192 v. 7 du som har dig selv mig givet 375 Alt står

Læs mere

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech I Himmerige er der ikke noget centrum med de bedste pladser som var

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig!

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig! Skærtorsdag Sig det ikke er mig! Matthæus 26, 17-30 fra DNA Disciplene har lige sat sig til bords med Jesus, for at spise et festmåltid sammen. Det er højtid. Alle er fyldt med festglæde. Jesus rejser

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14. 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud

Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14. 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14 Salmer: Lem Kirke kl 9.00 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud Rødding Sognehus kl 10.30 739 Rind nu op

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Vi har ganske givet vore egne eksempler, som vi bærer rundt på af store og små brud, der er sket. Nogle af os har brud, der endnu gør ondt.

Vi har ganske givet vore egne eksempler, som vi bærer rundt på af store og små brud, der er sket. Nogle af os har brud, der endnu gør ondt. 1. søndag efter påske Brændkjær 408-300 - 54-249 -236, v. 5-6 218 Vi ved som regel, når vi har dummet os, når vi har begået en fejl. Vi har vel prøvet det alle sammen. Har prøvet at sige det, der ikke

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu.

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu. VENTETIDEN af Sigrid Johannesen Rummet oplyses af lommelygter de to KVINDER og bevæger sig ind på scenen med tændte lommelygter, hviskende og søgende efter et endnu ukendt sted. De når til en mur. Her?

Læs mere

Prædiken til 5. søndag efter påske.

Prædiken til 5. søndag efter påske. Prædiken til 5. søndag efter påske. Salmer: Indgangssalme: DDS 743: Nu rinder solen op af østerlide Salme mellem læsninger: DDS 636: Midt i alt det meningsløse Salme før prædikenen: DDS 367: Vi rækker

Læs mere

Løsenordet ophævede forbandelsen og gav håbet liv, og livet blev fyldt af kærlighed. Kraften lå i løsenordet, men uden den

Løsenordet ophævede forbandelsen og gav håbet liv, og livet blev fyldt af kærlighed. Kraften lå i løsenordet, men uden den Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 5. november 2017 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Es 60,18-22; Åb 7,1-17; Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 568 * 571 * 566 * 784 I 1800-tallet skrev

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Allehelgens dag,

Allehelgens dag, Allehelgens dag, 3.11.2013. Domkirken: 732 Dybt hælder året, 571 Den store hvide (prædiken, navneoplæsning, motet), 549 Vi takker dig, 754 Se nu stiger. Nadver: 573 Helgen her Gråbrødre: 732, 571, 549,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh METAN an original screenplay by Nanna Westh Nanna Westh Søren Norbys Allé 2A, 1.tv 2300 Kbh S +45 31364959 nannawesth@live.dk INT. KØKKEN-ALRUM - AFTEN Et kålhovedstort æble midt på et festdækket spisebord.

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Frugtfaste. Fadervor. Jabes bøn

Frugtfaste. Fadervor. Jabes bøn Frugtfaste Faste er en vej til at rense ud i dit liv og åbne din ånd. Her finder du en frugtfaste, som varer 10 dage. Selve programmet, kræver ikke meget af dig, kun at du er frisk på at spise frugt morgen,

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Prædiken til nytårsaften kl. 15.00 i Engesvang

Prædiken til nytårsaften kl. 15.00 i Engesvang 1 Prædiken til nytårsaften kl. 15.00 i Engesvang 717 I går var hveden moden - på den svenske folkemelodi 59 - Jesus os til trøst og gavn 108 Lovet være du Jesus Krist 712 - Vær velkommen, Herrens år Jeg

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige 6. s. e. Trin. - 27. juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken 10.00 754 691 392 / 385 472 655 Christian de Fine Licht Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (19, 16 26): Og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager.

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager. Side 3 ægypten historien om de ti plager 1 Slaver 4 2 Ild i en busk 6 3 Staven 8 4 Sæt dine slaver fri 10 5 En slange 12 6 Blod 14 7 Frøer 16 8 Myg og fluer 20 9 Sygdom 22 10 Hagl 24 11 Græshopper og mørke

Læs mere

Prinsesse Anne og de mange ting.

Prinsesse Anne og de mange ting. 1 Prinsesse Anne og de mange ting. Der var engang en konge og en dronning, de boede på det største slot i landet. Slottet havde spir og høje tage. Det var så stort og så smukt. Dronningen fødte en dag

Læs mere

Prædiken til 14. s. e. trin. 21. sept. 2014 kl. 10.00

Prædiken til 14. s. e. trin. 21. sept. 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 14. s. e. trin. 21. sept. 2014 kl. 10.00 747 Lysets engel 448 Fyldt af glæde 441 Alle mine kilder 157 Betesdasøjlernes buegange Bernhard Christensen Nadververs 143 v. 7 på Op alle folk på

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Kakerlakker om efteråret

Kakerlakker om efteråret lydia davis Kakerlakker om efteråret oversat af karen margrethe adserballe forlaget vandkunsten FVA_Davis_Sats_(06)_09.indd 2-3 18/05/10 12.50 indhold Fortælling 7 Fru Orlandos bekymringer 12 Liminal:

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Sammen med knive og gafler og strømper og gamle breve ligger en masse penge. Der må være mange tusind kroner. Sjokke tager en seddel og rækker den

Sammen med knive og gafler og strømper og gamle breve ligger en masse penge. Der må være mange tusind kroner. Sjokke tager en seddel og rækker den 1. Masser af penge Det er mandag. Bølle-Bob står foran Sjokkes hus. Han ringer på døren. Han har købt mælk til Sjokke. Det gør han tit, for Sjokke er gammel. Der går lang tid, før Sjokke åbner døren.»er

Læs mere

1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11.

1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11. 1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11. 1 Hvis der nogensinde har eksisteret et menneske, der har turdet kalde tingene ved rette navn, så er det Jesus. Han kaldte det onde for ondt. Satan for Satan. Det

Læs mere

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste.

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. 1 16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. Tekster: Job 3,11-22. Ef. 3,13-21. Luk. 7,11-17. Hvorfor? Det ord kender vi alle alt for godt. Livet er fyldt med gåder og situationer, hvor vi står tilbage

Læs mere

Tilgivelse. Tilgivelsestest Hvordan kan man bede om tilgivelse?

Tilgivelse. Tilgivelsestest Hvordan kan man bede om tilgivelse? Tilgivelse Er det altid vigtigt at sige undskyld? Hvorfor eller hvorfor ikke? Hvad synes du er sværest at bede om tilgivelse, når du har lavet en fejl, eller at tilgive nogen, som har gjort dig ondt? Tilgivelsestest

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os.

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os. Gyldendal For pokker da Mor fnyser, så der kommer ild ud af hendes næsebor. Har du set den anden? Hun rækker guldøreringen med den funklende brillant op mod mig. Jeg ryster hovedet og rynker næse. Den

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften.

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften. Vilja, mor og morfar bor på en gård, der ligger øverst oppe på en bakke. Herfra løber Vilja ned ad stien, når hun skal i skole. Når skolen er slut, maser hun igen op ad bakken, træt og sulten. Om vinteren

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Til Herrens tjeneste -4

Til Herrens tjeneste -4 Til Herrens tjeneste -4 Indsigt som gave fra Helligånden (kende ånder, visdomsord og kundskabsord). Mål: At vide, at Helligånden giver os indsigt, visdom og kundskab som gaver. Disse gaver hjælper os til

Læs mere

Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014. Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697

Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014. Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697 Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014 Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697 Læsninger: 1. Mos. 18,20-33 og Luk. 18,1-8 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Det er

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 Kill Your Darling Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 1 Scene 1 INT. FORHAL På SGI (STATENS GENINSTITUT) - DAY Lægen (30) går gennem forhallen og hilser på

Læs mere

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt.

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt. 1 Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker Om jeg så tælles blandt de i klogeste i vores samfund, har indsigt i jura og økonomi, kender kunst og kultur og forstår svære

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang Prædiken til 22. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 478 Vi kommer til din kirke, Gud op al den ting 675 Gud vi er i gode hænder Willy Egemose 418 - Herre Jesus kom at røre 613 Herre, du vandrer forsoningens

Læs mere

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere