Ida og Solveig ARoS besøg flexugen 9/ Besøg på ARoS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ida og Solveig ARoS besøg flexugen 9/10 2014. Besøg på ARoS"

Transkript

1 Ida og Solveig ARoS besøg flexugen 9/ Besøg på ARoS I bussen Når vi nu kommer ind til ARoS, så er der ikke noget råberi og ikke noget løberi Siger Ulla som er lære sammen med Heidi på workshoppen fra tegning til billedkunst. Vi er taget med dem på tur til ARoS, hvor de skal ind og se guldaldermalerierne og regnbuen. Vi kører med skolens bus derind, der er fugtigt og varm. Man kan høre lyden af børneråb, -snak og radioen der spiller i baggrunden. Det regner udenfor, skyerne er grå, men få steder trænger solstrålerne igennem de tunge regnfyldte skyer. Vi nærmer os ARoS, man mærke at børnene er spændt, nogle af drengene stiller sig op til vinduet for at se. I ARoS Børnene går med deres gå makker fra bussen og ind mod ARoS, Ida og jeg følger med. Ulla samler alle børnene og fortæller reglerne. Man må ikke røre ved billederne, man må ikke tage billeder med blitz og man må ikke løbe eller råbe. ARoS er en rigtig flot bygning med flot arkitektur, der er højt til loftet og sjove broer der går over os. Der er stille, bortset fra børnene fra workshoppen der står lige ved siden af os. ARoS er en rigtig lys bygning pga. alle vinduerne og alle de hvide vægge. I regnbuen Vi starter med at gå op i regnbuen. Der er en dejlig temperatur i regnbuen, pga. solen der varmer, og vinden de blæser ind fra de døre der står åbne. Støjen er en del højere i regnbuen end inde i ARoS, pga. ekko. Børnene syntes at det er virkeligt flot, og de tager en masse billeder. Nogle er bange for højden især Ulla. Der er rigtig lyst fordi hele regnbuen er lavet af glas. Glasset er farvet i forskellige farver, først er det grønt så går det lige så stille over i gul så orange så lilla så blå og så tilbage til den grønne farve igen. Guldaldermalerierne Da vi kom ned fra regnbuen samlede Ulla alle, og så gik vi videre til guldaldermalerierne, som workshoppen havde arbejdet lidt med tideligere. Ulla fortæller historier om billederne, og alle lytter med. Mange bliver trætte i benene og begynder at sætte sig ned forskellige steder. Hvor mange penge er det her billede værd? spørger en lille dreng.

2 Ida og Solveig ARoS besøg flexugen 9/ Mange millioner svare Ulla. Wow millioner svare drengen overrasket, og træder lige et ekstra skridt væk fra billedet. Væggene er malet i en mat lys blå farve, og gulvet er lavet at lyst træ. Alle malerierne er rammet ind i flotte guld rammer med små detaljer på. Interviews: Anne Mette 41 år Arbejder på ARoS og har nu gjort det i 10 år Er der tit skoleklasser herinde på tur? - Der er skole klasser herinde hver dag, og der er rigtig mange der bestiller rundvisninger. Der er også mange der bare kommer på egen hånd. I går slog vi rekord, der var 1400 elever herinde, det er ret mange. Der kommer flest elever tirsdage og torsdage, fredage er der næsten ingen. Hvorfor tror du at der er så mange der tager her ind? - Jeg tror det er for at få en oplevelse gennem kunsten. Ligesom at sætte sig ned og åbne en bog, så kan man i stedet stille sig op, og se et bilede og få en historie fortalt. Kunsten er en form for kommunikation, hvor maleren gerne vil fortælle noget. Ulla 49 år Har været lære i 22 år. Hvad har turen til ARoS med jeres workshop at gøre? - Vores workshop hedder fra tegning til billedkunst, og vi syntes at der er mange af de billeder her på ARoS, hvor de kan genkende noget af det de selv har været med til at producere her i flexugen. Hvilken ting kan du bedst lide her på ARoS? - Der er rigtig mange ting, men jeg kan bedst lide billederne fra Guldalderen, de er rigtig smukke. Ved du meget om jeres emne omkring billedkunst? - Jeg har haft billedkunst som linje fra seminariet. Jeg har også undervist i både hvordan man laver billeder, og hvordan man analysere billeder. Hvad tror du børnene vil få ud af besøget? - Jeg tror de vil få en oplevelse af at der er nogle ting som de vil kunne nikke genkendende til.

3 Ida og Solveig ARoS besøg flexugen 9/ Heidi 30 år Har været pædagog i 4 1/2 år. Hvad har turen til ARoS med jeres workshop at gøre? - I vores workshop har de lært en masse om billedkunstens tid. Vi startede i mandags med 1800-tallet, tirsdag arbejdede vi med 1900-tallet og nu er vi så på kunstmuseum for at se hvordan kunsten ser ud i dag. På den måde har vi fået et forløb med tiden. Hvilken ting kan du bedst lide ved ARoS? - Jeg kan bedst lide Guldalderen, jeg syntes der er nogle fine billeder. Jeg kan godt lide detaljerne, og det er nogle flotte rammer. Har du selv været meget på ARoS? - Jeg tror jeg har været her 3 gange, men det kunne godt være lidt oftere. Jeg syntes det er hyggeligt at være her, men det er ikke lige det sted hvor jeg lige tænker ej nu skal jeg da på ARoS! Hvad tror du børnene vil få ud af besøget? - Jeg håber og tror at de vil få et indblik i kunsten før i tiden, som vi også har arbejdet her i den her uge, og kunsten lige fortiden. Og måske får de også lyst til selv at eksperimentere lidt når de tegner, så de ikke bare tegner et hus, men også prøver at udfordre sig selv, og tegne noget af det de ser når de er på museum.

4 i

5 Bare spørg! Verdens bedste brevkasse! Eksperterne Thea Ramsdal og Gustav Krogh Vi har spurgt to af de mange eksperter fra workshop 14, og de vil gerne medvirke i et interview, hvor vi spørger dem om alt mellem himmel og jord. Så det her bliver et aldeles fremragende indlæg. Dilemma 1 Nervøs Jeg er en 14-årig fyr, som skal være sammen med min kæreste snart, og vi har talt om at gå i seng sammen. Men jeg er meget nervøs. Hvad gør jeg? Svar Thea: Bare slap af! Du skal ikke bekymre dig. Tag det roligt og snak med din kæreste, hun er sikkert også nervøs. Det er ikke en bindende aftale, bare fordi du går i seng med din kæreste betyder det ikke, at i skal være sammen for evigt. Så rooolig nu tag en dyb indånding, tæl til tre og snak med din hende. Hvis hun kan li` dig nok, er hun forståelig, det kan du være sikker på! Gustav: Man er vel altid lidt nervøs, når man skal tage stilling til store ting! Men det behøver nødvendigvis ikke at være dårligt at være nervøs. Bare snak med din sikkert dejlige kæreste og fortæl hende at du er lidt nervøs, det vil hun helt sikkert kunne forstå. Snak med hende og vent til du er helt klar, det skal jo ikke være en dårlig oplevelse. Dilemma 2 Hvor længe skal vi bruge kondom? Det er smart nok at bruge kondom i et forhold, og jeg insisterer da også overfor min partner, som mener, det er unødvendigt at bruge det. Dette fører mig til mit spørgsmål: Hvor længe og hvor godt skal man kende sin kæreste, før det er anbefalelsesværdigt at droppe kondomet? Hvad mener I? Vi har kendt hinanden i 3 1/2 måned. Hilsen den forvirrede pige Svar Thea: Det har ikke noget at gøre med hvor lang tid, man har kendt hinanden. Før man begynder at have ubeskyttet sex, skal bare først og fremmest er sikker på, at begge parter er fri for kønssygdomme. Så er man sikker på at man hverken overfører det til sin partner, eller at man selv bliver smittet. For at finde ud af om man har en kønssygdom, skal man til en test hos sin læge. Det kan godt virke grænseoverskridende, men tag at gør det. Nogen kønssygdomme kan ikke kureres og vil ligge som en virus i din krop resten af dit liv. Gustav: Hvis man ved at begge parter, ikke har en kønssygdom, fordi man allerede har været oppe ved lægen og få taget nogle prøver, som viser at man ikke er indehaver af en kønssygdom, så kan man begynde at dyrke sex uden kondom. Men hvis du vil beskytte dig selv mod graviditet, så brug anden form for prævention, som fx P-piller eller P-stang. Dilemma 3 Homoseksuel Hej.

6 Jeg tror, at jeg er bøsse, fordi jeg går og tænder på drenge, men jeg har ikke prøvet at være sammen med en dreng. Og det ville jeg rigtig gerne, men ved ikke, hvordan jeg skal finde en drengekæreste? Svar Thea: Det er svært for de fleste bøsser! De føler sig anderledes og måske udenfor. Men ikke lad dig gå på af det. Tag chancen og bevæg dig ud i det, spørg nogen om de vil snakke om det. Det kunne måske være din bedste ven, eller en af dine gode pigevenner. De ved måske, hvad du skal gøre. Jeg er sikker på, at dine rigtig gode venner og veninder vil kunne forstå dig og ikke mindst din seksualitet. Gustav: Det er en svær situation. Det har været svært at være homoseksuel, men det er blevet lettere. I Danmark må homoseksuelle blive viet i en kirke og folk kigger ikke så mærkeligt, på to mænd der går hånd i hånd. Jeg er sikker på, at du synes det er svært, men spring ud i det og måske er ham den lækre fyr fra parallelklassen også homoseksuel. Dilemma 4 Jeg er en pige på 11 år, som har et stort problem. Jeg synes selv at jeg har virkelig tykke lår. Her på det sidste har jeg også taget en hel del på i vægt Jeg ved bare ikke, hvad det skyldes, da jeg får nok motion om dagen, og jeg spiser ganske normalt. Jeg har ret muskuløse lår. Jeg vil rigtig gerne have slankere lår. Jeg hader at gå i stramme bukser og shorts. Jeg føler mig som ét stort fedtbjerg. Svar Thea: Tag lige en slapper! Hvis du dyrker nok motion og spiser den rigtige kost, så er jeg sikker på at det nok skal løse sig. Jeg er også ret sikker på, at jeg har læste et sted, at piger/kvinder har en stemme i hjernen, der fortæller dem, at de er for tykke. Gustav: Det er meget normalt, at man når man bliver ældre får flere former. Større røv og tykkere lår. Så bare rolig! Du er lige præcis, som du skal være. Dilemma 5 Er jeg jomfru? Jeg har tænkt over noget. Hvornår er man ikke jomfru som dreng? Er det, når man har onaneret første gang, eller når man har kneppet første gang? Svar Thea: Jeg synes, stadig du er jomfru. Det er først når man, har været i seng med en anden, at man ikke er jomfru mere. Så selvom du onanerer, så er du stadig jomfru. Gustav: Der er jeg helt enig med Thea. Du er stadig jomfru, selvom du onanerer. Du har jo ikke været i seng med nogen, så jeg synes stadig, du er jomfru. Dilemma 6 Hej Brevkasse. Jeg har en lille slags problem som er, at jeg er langt længere fremme i puberteten end alle de andre i klassen og er meget højere end dem.. Jeg bliver nemlig halvmobbet af mine venner, fordi jeg er meget højere end dem. Og jeg synes også, at det er lidt pinligt, at jeg ser to-tre år ældre ud, og føler mig lidt som en freak og synes ikke, at jeg hører til. Håber, jeg får svar. Hilsen A

7 Svar Thea: Be proud! Du skal ikke være ked af det over dit udseende. Du kan ikke gøre for, at du er høj! Du er, som du er, og sådan er det! De er sikkert misundelige! Du får en del fordele ved at være høj. Bare tænk på koncerter. Hvem ser bedst? Den høje! Men sørg for at få mobningen stoppet! Bare vær ligeglad og fortæl dem at de skal stoppe, ellers kontakter du en voksen. Det skal være en voksen, du stoler på. En forælder, en lærer eller en pædagog! Gustav: For helt vildt mange drenge handler det om at komme i puberteten og blive høj. De fleste vil gerne have mørke stemmer og være høj. Det er der også mange piger, der godt kan lide. Så ja, de er 100% misundelige på dig! De ville ønske, det var dem og i stedet for at sige det, driller de dig! Det skal du ikke finde dig i, men det skal nok stoppe helt, når de selv kommer i puberteten! Men hvis de ikke stopper, så er jeg enig med Thea om, at du skal kontakte en voksen! Dilemma 7 Hej. Jeg er en pige på 11 år. Jeg tror, at jeg har fået menstruation, og jeg ved ikke, hvordan jeg skal fortælle det til min mor. Der er ingen, der ved, at jeg har fået det, men når man har fået det, bløder man så næsten hver dag? Hjælp mig, så er I søde... MVH J... Svar Thea: Jeg ville selv pakke det ind, men det synes jeg ikke, man skal! Du skal sige det til din mor, som det er! Det er naturligt og det skulle jo komme! Og ja du bløder hver dag i ca. 1 uge. Nogen bløder mere end andre. Det er meget forskelligt fra person til person. Gustav: Altså her taler jeg ikke af erfaring, men jeg synes også, man skal sige det til sin mor. Hun ved en del om det, da hun jo selv har prøvet det. Og sig det direkte! Dilemma 8 Hej Sexlinien. Jeg har et problem. Jeg har ikke haft en kæreste endnu, men det har mange af de andre, jeg kender. Det er nok fordi, jeg ikke går så meget til fester og sådan noget. Jeg er vildt genert, og jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre. Hilsen den 13-årige dreng. Svar Thea: Ro på du er kun 13 år! Du har, masser af tid til at finde en kæreste. Selvom du er genert, så skal der nok, hvis du bare sætter håret rigtigt komme en hen til dig. Gustav: Ja som Thea sagde, så er du kun 13! Du har nok tid til at finde en kæreste! Man skal ikke skynde sig at få en kæreste, for det skal også være fordi man kan lide personen! Det er aldrig sjovt at være genert, når man kan vil have en kæreste, men prøv at bekæmpe det.

8 Erika & Frida Interview Elev: Hvorfor valgte du denne workshop? Musik gennem 200 år Interview - Det er fordi der ikke var så mange andre der så, så sjove ud og så kan jeg godt lide musik. Hvad er det sjoveste på din workshop? - Det er nok når det hele fungere, og når vi alle spiller sammen. Hvad skal i vise på torsdag? - Vi skal vise en koncert med 6 numre, med forskellige tidsaldre. Hvad handler din workshop om? - Den handler om at vi skal spille musik igennem 200 år. Hvordan er det at arbejde i din workshop? - Det fungerer ret godt, fordi nu er vi færdige med at lære numrene. Nu skal vi bare øve dem igennem, og hvis man ikke har noget at lave, kan man bare sætte sig ned og se på de andre der øver. Vælger i selv hvad i spiller på? - Ja, det gør man de fleste spiller på noget de allerede kan finde ud af. Synes du dine workshoplærer er god? - Ja, jeg syndes at de er helt fine Har du fået nogen nye venner på din workshop? - Jeg er mest sammen med dem fra min klasse, men jeg har også lært nogle nye at kende. Har der været noget der ikke var så sjovt? - Nej ikke rigtigt, jeg syndes ikke at det har været kedeligt.

9 Erika & Frida Interview Lære: Valgte du selv denne workshop? - Ja, det gjorde jeg. Altså søren og jeg, vi fandt på workshoppen. Hvorfor hedder workshoppen Musik gennem 200 år? - Fordi vi gerne vil prøve at ramme det tema der er i flexugen, ved også at kigge historisk på musik, vi har musik fra forskellige tidsaldre. Spiller du selv på et instrument? - Nej. Det er meningen at eleverne skal spille det hele selv. Syndes du at eleverne arbejder godt sammen? - Ja, det må jeg sige, de arbejder rigtig godt sammen. Og de gør en kæmpe indsats. Syndes du at eleverne hører efter? - Ja! Altså for det meste : D Har du selv valgt de sange i skal synge? - Nej, altså vi skal spille 6 sange og Søren og jeg har endelige kun valgt en sang, og det er den nye skole sang, og den laver vi premiere på her på gammelgårdsskolen. Resten af sangene har eleverne valgt i workshoppen. Tak til Edith og Lars for at de ville medvirke.

10 NEWS & OLDIES Vi skulle interviewe nogle om deres workshop, så vi tog ud i workshop 13, og snakkede med Lauge fra 8.A. Vi spurgte, om hvad han synes om flexuger og hans workshop. Vi gik ind i workshoppen. Alle sad foran deres computer, og skrev på en artikel eller fandt på spørgsmål, de ville stille. Alle arbejdede og virkede til at ville lave det. Workshop 13 laver artikler, interviewer folk og laver lydreportager. De har arbejdet på en blog, som de også skal vise torsdag aften. Lauge synes det sjoveste er, når de skal ud og interviewe folk. Det kedeligste er, når man skal sidde og skrive det ind i en artikel, og når man skal redigere det på computeren. Han kan bedst lide almindelige skoledage frem for flexuger, fordi han ikke synes flexuger er særlig spændende. Han valgte workshoppen, fordi han synes den lød mindst kedelig. Fordi at de ikke sad sammen, spurgte vi ind til deres fællesskab, hvor han så svarede: Jeg kendte de fleste i forvejen, så det gjorde ikke rigtig nogen forskel, men vi sidder meget i grupper, så vi er ikke så meget sammen. Den her flexuge handler primært om folkeskolens 200 års jubilæum, han syntes at temaet i år er ret kedeligt, fordi det føltes som om det er normale skoledage. Han sagde også at han ikke rigtig var tilfreds med workshoppen, men mere det han havde lavet i den.

11 Hvis man spørger folk om hvad deres drømmeflexuge er, har alle forskellige ideer. Lauge sagde at hans drømmeflexuge ville være at få gammelby tilbage, hvor man får falske penge for det man laver, det er skolens eget lille samfund. Vi spurgte ham også om hvad han har lært i workshoppen: Vi lærer at lave artikler, lydreportager og billede reportager Lavet af Line, Karen og (Zainab)

12 På kanten med Søren Kirkegaard I workshop nr. 17 På kanten med Søren Kirkegaard arbejdede de med digte, af Søren Kirkegaard. De laver speeddrawings der omhandler Søren Kirkegaards digte. En speeddrawing er en tegning man tegner på computeren, så speeder man det op og snakker ind over det. Vi har spurgt to der går workshop nr. 17, om hvad de har lavet, er det sjovt, om det er spændende og om det er bedre end normale skolegang? Vi har snakket om Søren Kirkegaard, og set nogle videoer om hvordan hans liv var. Så har vi lavet speeddrawings. Og så Woop, som er en app hvor i skal gå rundt i området og svare på nogle spørgsmål. Vi har lavet thinglink som fortæller noget om billedet og emnet når man trykker på et punkt. Der bliver også sat en projekter op som skal bruges til at vise vores thinglink, speeddrawings og vores tegninger. Workshoppen er sjovt, det er sjovt at tegne. Og man behøver ikke at være god til det. Men det er ikke så spændende nogle gange når vi ser videoer om Søren Kirkegaard. Men det er stadig sjovere end normal skolegang, men vi vil nok ikke fortsætte det. En uge er fint nok. Vi havde regnet med, at der ville være flere opgaver og mindre tegning. Vi havde også spurgt lærerne fra workshoppen, Michael og Rune hvorfor de lavede denne workshop og det gik som forventet. Michael: Rune og jeg synes at søren er en spændende person. Han er næsten 200 år gammel ligesom skolen. Vi skal præsentere ham og hans liv med IT. Vi har fået lavet speeddrawings og skal lave en god speech.

13 Rune: Vi lavede denne workshop som et forsøg på at løfte hovedet lidt, og kigge indad og udad. Vi snakker også om Søren og fortæller hvad er meningen på livet. Vi ville gøre det sjovt og lave speeddrawings.

14 Historisk værksted på udflugt Onsdag middag var workshop 15 på tur til Den Gamle By. Vi var med dem, for at reportere tilbage til bloggen! På turen var vi inde i en gammel lejlighed, hvor man kunne se en stue fra 70-erne. Børnene virkede meget interesserede i de gamle møbler og den hyggelige stemning. Vi fik interviewet Signe Marie og Maria som er elever, og Ida som var lærer på workshoppen. De skulle lære noget om, hvordan tiden var i de fysiske omgivelser, og hvordan de fysiske omgivelser afspejlede tiden ud fra de emner vi har snakket om, fortalte Ida. Hun mener at mange af eleverne hyggede sig på turen, og fik en god oplevelse ud af det, på trods af den korte opholdstid. Hun ærgrede sig dog over, at mange af de udstillinger de skulle have set, var lukkede af pga. diverse tv-optagelser. Ida mener, at det var godt for børnene at komme ud af huset for at få noget motion, og også for helhedsoplevelsen som Den Gamle By giver. Vi spurgte Signe Marie og Maria om, hvad de gennem ugen havde lavet på workshoppen. De fortalte, at der var blevet taget billeder, som var inden for de forskellige emner, de havde fået uddelt. Udover dette, skulle der skrives en tekst til billederne, og billederne skulle også sættes op i mod billeder fra gamle dage, så man kunne sammenligne. Produkterne skal sættes op i en udstilling, der fremvises i aulaen torsdag aften. Lavet af: Viktoria, Jakob og Katharina.

15 9/ Katrine & Sofia Tøjstil gennem 200 år I dag på vores workshop skal vi skrive en artikel, og vi valgte at skrive om workshop 2. På workshop 2 arbejder små børn med at lave påklædningsdukker. De skal alle lave en dukke, der enten hedder Jens eller hedder Mette. De skal lave tøj og skoleting til dukkerne, som de klistre op på karton, hvor de derefter giver dukken en frisure og klæder dukken på. Der skrives også og digtes små hverdagshistorier. Vi fik lov at snakke med nogle elever fra workshoppen. Der mødte vi Alberte og Karla Marie fra 2.A. De moderne påklædningsdukker med det moderne tøj. Alberte fortalte, at hun syntes det var sjovest at lave dukker, mens Karla Marie syntes det var sjovere at lave mad fra gamle dage og nutiden. De fortalte os også om noget af det stof, de havde lært om. De glædede sig begge meget til at vise deres forældre, hvad de havde lavet, selvom Karla Marie havde vist sit til hendes mor. De fortalte at de godt kunne lide flexuger, fordi de godt kan lide at være kreative og lave noget andet end det normale. Det første man ser, når man ankommer. Da de var færdige med at fortælle os omkring de ting de lavede, viste de os deres påklædningsdukker. Dem fra gamle dage var meget ens, mens dem fra nyere tid var meget forskellige og mere moderne i deres tøjstil. Alle børnene så ud til at have det sjovt og var imødekommende, da vi kom. De så ud til at være meget hjælpsomme. Det var meget spændende at se deres påklædningsdukker, især var det spændende at Påklædningsdukkerne fra de gamle dage med anderledes tøj på. se den store forskel mellem de gamle og de moderne dukker. Fordi mens de gamle lignede hinanden helt vildt var de morderne så forskellige som noget kan blive.

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig.

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig. #oldschool1962 På opdagelse i 1962 Alle mine kyllinger, Bro bro brille og To mand frem for en enke er alle en del af de lege, som workshop 6 omhandlede. Skolegården var fyldt med smilende piger med røde

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste SEX-panel Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste Avaruna Mathæussen (17 år) 2. KLM2 Straight, single Kristian

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013 Mobning på facebook Anna Kloster, november 2013 At være barn i dagens Danmark betyder, at man er opvokset med mange medier omkring sig. Særligt har de unge taget det sociale medie Facebook til sig. Efter

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

IdÉer til sundheds- og seksualundervisning

IdÉer til sundheds- og seksualundervisning IdÉer til sundheds- og seksualundervisning Du kan både som ny og erfaren underviser få viden og inspiration i denne idébank. Du kan frit benytte og kopiere idéerne. Har du selv gode erfaringer eller idéer,

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Bilag nr. 6: Interview med Anders A.

Bilag nr. 6: Interview med Anders A. Bilag nr. 6: Interview med Anders A. (Anders stammer og har en talevanskelighed, der gør, at han udtaler g-lyden som d, og forlyd sk) 5 I: Vi stiller nogle spørgsmål, så snakker vi lidt, og så sidder Randi

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Dyw-York Times. 2. sektion

Dyw-York Times. 2. sektion Dyw-York Times DYW-YORKS AVIS DYW-YORKS AVIS 2. sektion NORDIC-RACE KOM OG PRØV NORDIC-RACE NORDIC-RACE ER EN FORHINDRINGSBANE. BANEN KOSTER 50 DYRO. SLÅ REKORDEN PÅ 6.29 MIN. DYW-YORKS AVIS Kom og book

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Uge 10. Emne: Venner. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY. Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11.

Uge 10. Emne: Venner. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY. Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11. Uge 10 Emne: Venner Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11.26 Uge 10 l Venner Det er en dejlig frostklar vinterdag, og der er ikke

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

GLADBYS ÅBNING. Åbning af gladby mandag kl. 8.50. Se mere fra åbning på side 2.

GLADBYS ÅBNING. Åbning af gladby mandag kl. 8.50. Se mere fra åbning på side 2. GLADBYS ÅBNING Åbning af gladby mandag kl. 8.50. Se mere fra åbning på side 2. Vi skulle først lige have ro og så begyndte vores borgmester Berit. Hun startede med at sige. I skal til at skabe en by på

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Hvad har du lyst til at opleve idag? Far ville ha GYS - men han blev ved at stille sig bagerst i køen. feellikeaarhus.dk. Prøv Feel-o-metret!

Hvad har du lyst til at opleve idag? Far ville ha GYS - men han blev ved at stille sig bagerst i køen. feellikeaarhus.dk. Prøv Feel-o-metret! Far ville ha GYS - men han blev ved at stille sig bagerst i køen ARoS museum Den Gamle By Bugten kano Sculpture by the Sea Café Centrum Tivoli Friheden Far ville ha GYS - men han blev ved at stille sig

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller Bliss er mit liv Hayla Søndergaard fortæller Præsentation Jeg hedder Hayla Søndergaard. Jeg er 20 år og har CP. Jeg bor på Østerskoven i Hobro - her har jeg boet de sidste 3 et halvt år.. Jeg er lidt brasiliansk

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere