Fåborg. ansøger hermed om at komme i betragtning som Årets Landsby 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fåborg. ansøger hermed om at komme i betragtning som Årets Landsby 2010"

Transkript

1 H T T P : / / W W W. F A A B O R G - B Y. D K Fåborg ansøger hermed om at komme i betragtning som Årets Landsby 2010 En lokal borger har været i de højere luftlag over Fåborg. Han var hurtig på aftrækkeren og fik næsten hele byen med. FÅBORG BORGERFORENING v/jørgen Madsen Fåborgvej 85, Fåborg 6818 Årre Mail: jmfd@mail.tele.dk

2 2 Emnet for 2010: Det folkelige engagements betydning for vækst, udvikling og trivsel i landdistrikterne: I Fåborg er det så ubetinget det folkelige engagement der er selve livsnerven for al vækst, udvikling og trivsel! Ved at kigge lidt i bogen Fåborg Sogns historie er der flere eksempler på at også fra tiden da farfar var knægt tog byens borgere selv initiativ til de ting de havde på ønskelisten. Gør det selv genet må således være nedarvet fra tidligere generationer. Uden nogen næsten har bemærket det er også tilflytterne blevet indfanget i gør det selv begrebet. Det glædelige ved det er: I dag er det svært at finde en person i Fåborg, som ikke på en eller anden måde er, eller har været, involveret i et eller andet projekt i byen. Konstateringen er, i Fåborg løfter man i flok! Siden 1995 er nedenstående selvgjorte projekter tydelige beviser på at Fåborgerne vil Fåborg Petanquebaner 6 stk., udvidet i 2003 til 11 stk Dannelsen af Fåborg i Fokus Fåborgs Hjemmeside oprettet Lav-pris benzin tanken opsat Hokeybane og skaterbane etableret på stadion Ny kirkegårdslåge Seniorbofællesskabet Møllehøjen Ny legeplads på stadion 2008 Fåborghus / medborgerhus Petanque- /grill- og bålhus. Igangværende projekt: 2009/10 Projekt Præsteplantagen, sti etableres fra byen og rundt i plantagen.

3 3 I udviklingskataloget som Varde kommune har udgivet er Fåborg beskrevet således: FÅBORG er en aktiv landsby med ca. 350 indbyggere + samme antal i oplandet. Byen er beliggende km fra Esbjerg, Varde, Grindsted og Bramming og med 10 km til motorvejen mellem Kolding og Esbjerg. I Fåborg er der flere mindre virksomheder som f.eks. fodpleje, smedeværksteder, frisør, tømrer/snedker, maskinfabrik m.v. Se mere på hjemmesiden - en hjemmeside, som allerede har fungeret i mange år. Fåborg er meget kendt for det frivillige arbejde og aktivitet, der foregår der, senest kan nævnes medborgerhus, legeplads, bytorvsrenovering, investeringsforening, hockybane, skaterbane og petanquebaner. I Fåborg kan der handles i dagligvarebutikken Kwik Spar, 7 dage om ugen. Der kan tankes benzin døgnet rundt. Der er renoveret Kirke og Kro, helt ny medborgerhus - Fåborghus samt et fantastisk frivilligt foreningsliv. Og så er der kun få kilometer til Fritidscentret Helle-Hallerne, hvor der forefindes svømmehal, motionscenter, skydebaner, kultur og mødeaktiviteter. Der er gode busforbindelser til Esbjerg, Varde, Grindsted og skolebuskørslen går lige gennem byen og området. Fåborg har bl.a. følgende faciliteter: Bytorv. Bogbus. Kirke, præst og præstegård. Godt udbud af dagplejere. Fåborghus, nyt medborgerhus. Godt 20 mindre virksomheder indenfor håndværk, service og produktion. Erhverv og beskæftigelse indenfor landbrugsvirksomheder. Kwik Spar - Dagligvarebutik, åben 7 dage ugentlig med. bl.a. Apotekets håndkøb. Kro, gl. kongelig privilegeret. Seniorbofællesskab med tilhørende fælleshus. Lokalhistorisk forening.

4 4 Foreningslivet i Fåborg er ganske unikt. Der er mange små foreninger, men grundstammen for dem alle er: Fåborg Borgerforening, grundlagt nov Og - Fåborg-Vrenderup Idrætsforening, i daglig tale kaldet - FVI - FVI er igen en sammensmeltning af: Fåborg Boldklub -grundlagt i Fåborg Gymnastikforening -grundlagt Vrenderup Gymnastikforening -grundlagt Disse 3 foreninger gik i 1971 sammen og grundlagde - Fåborg- Vrenderup Idrætsforening = FVI Man kunne nu godt fristes til at tro at vore foreninger er ved at være nogle halvsløve gamle mænd men det er et helt forkert udsagn! FÅBORGHUS. Året 2007 tog FVI initiativ til at få opført et 200 m2 stort klub/kulturhus. En lokal tømrermester stillede sin arbejdskraft og fagkundskab gratis til rådighed, alle øvrige lokale håndværkere har også arbejdet ulønnet på projektet. Det er således kun materialeudgiften som blev husets pris. Lokalbefolkningen har arbejdet på projektet ud fra de råd og vejledninger håndværkerne har givet. Heldigvis er der en del personer blandt den ældre generation, som ikke mere er på arbejdsmarkedet, men som har arbejdet som håndværkere i deres arbejdsliv. De har forstået stille og roligt at få tingene udført. Således at der nu står et flot hus, som er færdig og blev indviet i Sports- og Byfestugen, maj I den ene ende af huset holder Lokalhistorisk Arkiv til. Den anden ende er foreningernes. Alle foreninger bruger huset til møder, kursus og sammenkomster efter sportskampe. Den kommunale dagpleje bruger huset som deres faste samlingssted. Huset er kort sagt hele byens samlings og værested. FVI samarbejder sportsligt med vore nabobyer, Årre, Grimstrup og Agerbæk. Både på børne-/ungdoms- og seniorplan har samarbejdet fungeret fint i mange år. I august 2002 blev der i Fåborg startet et kæmpe projekt. Etableringen af Seniorbofællesskabet Møllehøjen, som består af 10 huse og et fælleshus. Dette projekt indebar en hel del fodarbejde for at finde egnet grund til 11 huse. Arbejdet med dette stod lokale folk selv for. Udarbejdelse af lokalplaner her var lokale folk med på sidelinjen. Under hele forløbet fra start til slut aug var der et tæt og konstruktivt samarbejde mellem Ribe Amts Boligselskab som var bygherre, Helle Kommune og de lokale igangsættere. I august 2003 fik Fåborg sin hjemmeside. Borgerforeningen tog initiativet til hjemmesiden. En lokal IT-mand opbyggede siden, han har givet tilladelsen til at hjemmesiden må ligge på hans firma server. Opdateringen og redigeringen af hjemmesiden sørger to lokale for. Hjemmesiden er således både i oprettelse og drift klaret af frivillige. Kig selv ind på Da kirken blev renoveret i 2004 skulle der en ny indgangslåge til. Årsagen var at der skulle kunne køre en bil ind gennem kirkegårdslågen. En lokal maskinfabriksejer tegnede og fremstillede lågen.

5 5 Fåborg Borgerforening, er stadig trods sin høje alder, stiftet i 1923, særdeles aktiv. En store glæde er, at det aldrig har været nødvendigt at tigge nogen om at gå ind i bestyrelsen. Vi har ikke prøvet at stå i de situationer at ingen vil gøre arbejdet, sådan som så mange andre foreninger rundt om os har prøvet. Hos os er det endog stort set kun unge folk der sidder i bestyrelsen. Ud af 7 medlemmer er der kun to der har rundet 50 år. Så det der med at de unge børnefamilie ikke vil/har tid, passer ikke i Fåborg. Borgerforeningen er også foreningen som hvert år står bag følgende arrangementer: Sankt Hans- sammenkomsten, Tour de Pedal, find julemanden, mortens og julebanko samt fastelavnsfesten. Arrangementer hvor der altid er mand af hus tilslutning. Det er også Borgerforeningen som hvert år sørger for opsætning og nedtagningen af juleudsmykningen i form af guirlander og juletræer. Billedgalleri over arrangementerne i årets forløb.. Julepyntning. Sch.Hans aften Find julemanden Fastelavnsfesten Snerydning Jule Banko Hvert forår har det i flere år været en fast tradition at en mænd på eget initiativ beslutter, nu skal der samles skrald. Det kan blive til mange kilometer på gåben sådan en dag. Fåborg har 5 ind-/udfaldsveje, de bliver den dag på det nærmest støvsuget. Samtidig samler de også alt skrald op på og omkring vores stadion. Belønningen er - KwikSpar sponserer en øl til hver!.

6 6 FVI og Borgerforeningen står i fællesskab for Sports og Byfesten. I Fåborg er det en årlig begivenhed, som det var for alle små landsbyer for mange år siden. I den uge mødes alle barn/ung/voksen/gammel på stadion. En festuge hvor generationer mødes og udfordrer hinanden i samvær og spil. I Fåborg er man ikke for gammel til at gå til byfest-bal selvom man er 70 eller derover. Måske er det netop fordi, vi ikke er så mange, at holdningen er: Vi er nødt til at støtte op om arrangementerne, ellers har vi dem ikke! Den lokale Teaterforening, Spar To står for den årlige opførelse af Fåborg-revyen, den præsenteres hver år i Sports- og Byfesten. Der samles nemt 400 mennesker til denne aften, med efterfølgende spisning og bal for både de unge, halvgamle og dem der er ældre endnu. I 2006 samlede en gruppe unge forældre ,- kr. ind. Dette blev gjort ved mange forskellige arrangementer i byen. Pengene skulle bruges til en tiltrængt ny legeplads på Stadion. Den gamle var både slidt op og farlig. Gruppen udførte med hjælp fra mange andre familiefædre og mødre igen selv arbejdet med frivillig arbejdskraft. Legepladsen nyder alle Fåborg-børn og de 5 kommunale dagplejemødre i dag godt af.

7 stod Brugsen for at skulle nedlægges! En gruppe borgere satte sig sammen, med det formål at finde en løsning, så byen kunne beholde sin dagligvarebutik - noget skulle ske! Det endte med dannelse af anpartsselskabet Fåborg i Fokus. Den købte Brugsforeningens bygninger af FDB, solgte derefter anparter på bygningerne til byens borgere. På meget kort tid blev der solgt 557 anparter svarende til 584,850,- kr. Byens borgere støttede fuldt ud op om projektet. I dag sælges der stadig anparter, folk der ikke boede i byen dengang tilkendegiver nu de også ønsker at blive en del af fællesskabet. Det er således nu, butikkens bygninger ejes af borgerne. Selve butikken blomstrer som aldrig før. Årsagen er, to gode piger som sammen dygtigt driver SPAR-butikken. De gør det suveræn godt og med så god service at lokale borgere ikke kunne drømme om at køre udenbys for at handle! Torvepladsen foran SPAR butikken er nyrenoveret. Det er nemt at få parkeret, mens der handles - næsten mens man sidder i bilen. Tanke benzin kan man samtidig, en lokal mand turde sætte et tankanlæg op, her sælges lavprisbenzin, som altid er lavpris!! Antal solgte liter benzin bliver til gavn for hele byen. Tank ejeren donerer hvert år et beløb pr. solgt liter benzin til Borgerforeningen, pengene bruges til forskønnelse af byen. Lav-pris tanken opført og ejet af en lokal borger. KWIK-SPAR købmandsbutikken, med mottoet: Handel lokalt så går det aldrig galt! Springvandsstenen som Borgerforeningen sponserede med nogle af de penge som tank ejeren donerer for salget af benzin. Seniorbofællesskabet Møllehøjen. Lokale Fåborgere tog selv initiativet til starten af dette projekt.

8 8 FVI har en stor petanqueafdeling med ca. 40 spillere, mest fra den ældre del af befolkningen. Samme petanqueafdeling har i foråret 2009 fået økonomisk håndsrækning til opførelse af et Petanque-/grill- og bålhus fra LAG -midlerne. Starten på dette projekt er som alle øvrige projekter kommet fra spillerne/brugerne selv. De har sat gang i ansøgningen, og så snart de fornødne tilladelser var på plads, startede de med arbejdet på at få huset sat op. Huset giver nu spillerne og andre der kommer på stadion mulighed for at sidde i læ for vejr og vind. Lige p.t. er en arbejdsgruppe under Borgerforeningen i gang med at gøre Præsteplantagen, en 12 ha stor plantage, beliggende tæt på byen, til et rekreativt område til gavn og glæde for alle Fåborger! Fåborg Borgerforening har af Fåborg Menighedsråd, som ejer plantagen fået råderet over Præsteplantagen i en periode af foreløbig 10 år, mod at rydde op i plantagen og etablere en sti derud og et stinet rundt i plantagen. Samt opførelsen af et madpakkehus. Der er i foråret 2009 givet tilsagn om støtte, fra LAG-midlerne + en medfinansiering fra De grønne Partnerskaber og Friluftsrådets Tips og Lotto afdeling, til projektet. Gruppen skal nok få også dette Fåborg projekt fuldført. Herefter vil alle kunne nyde en skovtur, uden først at skulle ud i en bil. Skovturen kan startes til fods hjemmefra, noget man ikke er forvænt med her i området. Skitsetegning. over Præsteplantagen Midt i byen, næsten bygget ind i kirkediget ligger den 300 år gamle og bevaringsværdie Fåborg Kro - Kgl. Privilegeret Gjestgivergaard. Kroen har også nydt godt af LAG-midlerne til - Bevarelse af Faaborg Kro som et aktiv for landsbysamfundets befolkning. Flot placeret lige midt i byen, og nærmest hævet højt op over Kroen ligger Fåborg Kirke.

9 9 Som det kan ses er Fåborg en by hvor der tages hånd om de fælles værdier vi har arvet fra tidligere generationer, men byen og dens borgere formår altså også at sætte nye ting i gang, vores liden størrelse til trods. Borgerforeningen mener Fåborgs borgere til fulde har bevist, deres forståelse for at skabe et aktivt foreningsliv og et kulturelt fællesskab med trivsel for alle generationer. Dette skulle gerne give nye bosættere lyst til at slå sig ned her i vores lille smørhul. De vil blive godt modtaget, og opleve en blødere velfærdstilværelse i fælles harmoni med dyr og natur i rolige omgivelser og med indflydelse på egen hverdag. Intet kommer som bekendt af sig selv, derfor ansøgningen her, for - vi kan ikke kåre os selv til titlen Årets Landsby 2010 kun håbe på, de personer som er udvalgt til det, er enige med os i, Fåborg er byen der fortjener at blive - Årets Landsby Hilsen Jørgen Madsen borgerforeningsformand

10 10 Stemningsbilleder fra Fåborg

Fåborgs. Ansøgning til titlen: Årets Landsby 2011

Fåborgs. Ansøgning til titlen: Årets Landsby 2011 s Ansøgning til titlen: Årets Landsby 2011 Dette års tema - Fællesskabets og frivillighedens betydning for et landsbysamfunds overlevelse og trivsel *********************************************************

Læs mere

V I L I G S A T A L O G

V I L I G S A T A L O G 2 0 0 8 dviklingsrådet Hll Helle Øtd Øst dækker gerbæk ktorskoledistrikt t ikt. Heri ligger byerne Hjortkjær, Årre, Fåborg, gerbæk og tarup ofterup. er sidder i udviklingsråd dikli ådhll Helle Øt Øst:

Læs mere

Bestyrelsen vil meget gerne kontaktes, hvis du har noget på: Kig ind på hjemmesiden www.faaborgby.dk

Bestyrelsen vil meget gerne kontaktes, hvis du har noget på: Kig ind på hjemmesiden www.faaborgby.dk Bestyrelsen vil meget gerne kontaktes, hvis du har noget på: Kig ind på hjemmesiden www.faaborgby.dk Hvis du ikke har mulighed for at læse om diverse arrangementer på hjemmesiden, tilbyder Borgerforeningen

Læs mere

Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013.

Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013. Assens Kommune Landdistriktsrådet landdistrikter@assens.dk Turup 11. juni 2013 Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2013. Turup Borgergruppe ansøger hermed om at Turup Landsby bliver Årets Landsby 2013.

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

Formands beretning generalforsamling

Formands beretning generalforsamling Formands beretning generalforsamling 22-02 2017 Årets gang Så er året 2016 forbi. som sædvane har vi haft mange arrangementer med bla. det formål at samle byen og fastholde det sammenhold der er i byen.der

Læs mere

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd Fællesmøde med arbejdsgrupperne onsdag den 12. oktober kl. 19.30 22.00 i Multihuset. Status fra de enkelte arbejdsgrupper: Kulturgruppen: 5 minutters oplæg fra hver gruppe I støbeskeen til det kommende

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Mønsted Lokalråd, Mønsted Idrætsforening, Mønsted Håndværker- og Handelsstandsforening En borgergruppe bestående

Læs mere

Vision og strategi for Sdr. Hygum 2009. Sdr. Hygum skal være et sted man vælger at bosætte sig for at leve et aktivt liv, også når man bliver ældre.

Vision og strategi for Sdr. Hygum 2009. Sdr. Hygum skal være et sted man vælger at bosætte sig for at leve et aktivt liv, også når man bliver ældre. Vision og strategi for Sdr. Hygum 2009 Sdr. Hygum skal være et sted man vælger at bosætte sig for at leve et aktivt liv, også når man bliver ældre. Udarbejdet af: Sdr. Hygum Lokalråds bestyrelse November

Læs mere

Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid

Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid Ansøgning til Årets Landsby fra Jordløse, 5683 Haarby. Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid Årets tema handler om landsbyudvikling på tværs af generationer,

Læs mere

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 195 Offentligt Hej Jørgen! Jeg skriver til dig i min egenskab af formand for Grønbjerg-Langelund Lokalråd, og i dette tilfælde, også som den

Læs mere

Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2015.

Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2015. Assens Kommune Landdistriktsrådet landdistrikter@assens.dk Turup 2. august 2015 Vedr.: Årets Landsby i Assens Kommune 2015. Turup Borgergruppe ansøger hermed om at Turup Landsby bliver Årets Landsby i

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014 Lokalområde der søger Rødkærsbro Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening Fmd. Kurt Madsen Bjerrevej 77 8840 Rødkærsbro Tlf. 20 33

Læs mere

Hersom-Bjerregrav Borgerforening

Hersom-Bjerregrav Borgerforening Hersom-Bjerregrav Borgerforening Nyhedsbrev 2013 2014 Arrangementer i 2013 24. november: Kl. 16.00 Kl. 16.30 Tænde juletræ og stjerner efterfulgt af julehygge ved købmanden Salg af gourmet-billetter 2014

Læs mere

Vamdrup Jagtforening. Den nye skydebane. Projektmappe

Vamdrup Jagtforening. Den nye skydebane. Projektmappe Vamdrup Jagtforening Den nye skydebane Projektmappe Øverst: Etape 1 da banen blev taget i brug Nederst: Etape 1 sommeren 2014 1 Denne mappe er en udførlig orientering om anlægningen af Vamdrup Jagtforenings

Læs mere

Resen: Fysiske rammer: - Forsamlingshus - Efterskole (fri brugsret over til arrangementer og sportsarrangementer)

Resen: Fysiske rammer: - Forsamlingshus - Efterskole (fri brugsret over til arrangementer og sportsarrangementer) 2015-01-19_ Mødet omkring sundhedsindsats i Vestfjends Noter af Merethe Raundahl Bordet rundt med aktiviteter i de enkelte lokalsamfund: Kjeldbjerg - Olav - Cykleklub - Danseklub - Forsamlingshus o Fællesspisning

Læs mere

Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by

Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by 1 Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by 1. Projekt titel Grønne Hjerte 2. Ansøger Baptistspejderne i Holbæk og Regstrup v/jimmy Singerholm Olsen Adresse: Hovedgaden 24, 4440 Mørkøv. Mail: jimmysingerholm@gmail.com

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem.

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. 2. Ansøger er Lem Borgerforening, 8930 Randers. Lem Borgerforening er en 5 år gammel Forening, som blev stiftet af byens borgere

Læs mere

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016 Dette skema bedes udfyldt af LAG koordinator eller kommune (der ikke har en LAG) og indsendt til Region Midtjylland sammen med ansøgningen fra den landsby eller gruppe af landsbyer, som indstilles til

Læs mere

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 Landindpektørboligen. I 1889 startede landinspektør H. P. Jacobsen sin landinspektørvirksomhed

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 4. Februar 2010 kl. 19.30 Sted: Årre, Årre kro Deltagere: Fraværende: Bruno Hansen, Jesper Christiansen, Jens Christian Sørensen Connie Ibsen, Niels Jacob Jensen Jens Peter Christensen,

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen Aftenens forløb 19.00 Velkomst v/ Herning Kommune Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen 19.45 Kaffe/kort pause 20.00 Spørgsmål og svar 21.00 Afrunding og tak for i aften!

Læs mere

KOLDBY SPORT & BEVÆGELSE ET FREMTIDSPROJEKT FOR LOKALOMRÅDET.

KOLDBY SPORT & BEVÆGELSE ET FREMTIDSPROJEKT FOR LOKALOMRÅDET. KOLDBY SPORT & BEVÆGELSE ET FREMTIDSPROJEKT FOR LOKALOMRÅDET. Vi kan ikke få armene ned, da vi ser rigtig mange muligheder i forhold til dette projekt. Vi ser en mangfoldighed og en fornyelse, som vil

Læs mere

Forår og Sommer 2019

Forår og Sommer 2019 Forår og Sommer 2019 VISIONEN FOR LEGEPARKEN OG HISTORIEN BAG.. Historien bag Legeparken i Klejtrup fylder 15 år og har igennem alle årene skabt skønne rammer i Klejtrup (Byen med verdenskortet og den

Læs mere

Landdisktrikternes aktionsgrupper

Landdisktrikternes aktionsgrupper Landdisktrikternes aktionsgrupper Hvad er LAG. Lokalt politisk og borgerligt forankret forening understøttet af EU midler, som vil drive udviklingen af landdistrikterne/fiskeriområder i bredt samspil med

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

Ansøgninger om kommunale tilskud til LAG- og Fiskeri-LAG-projekter 2011

Ansøgninger om kommunale tilskud til LAG- og Fiskeri-LAG-projekter 2011 Ansøgninger om kommunale tilskud til LAG- og Fiskeri-LAG-projekter 2011 Der foreligger i alt 10 ansøgninger deraf - 8 projekter, der har fået tilsagn/betingede tilsagn fra Lag Middelfart på i alt 1.153.681,37

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014 Lokalområde der søger Roum Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Roum Beboerforening Ole Lundal Schoop Roumvej 3 29405755 olelundal@fiberpost.dk Adresse: Telefon: Mail: Hvorfor skal jeres område

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219 FESTUGE 23 Vinkel Stadion Vinkelvej 219 3. juni 7. juni 2014 2 Tirsdag 3. juni 2014 Kl. 17:30 Ungdomsfodbold U8 drenge fodboldturnering (5 mands) Kl. 19:00 Oldboys fodbold SVIF Viborg Nørremarken Kl. 19:30

Læs mere

Vi glæder os til at se en fyldt bus. Udflugten går i år til SORØ, hvor vi bl.a. besøger. og får kaffen hos

Vi glæder os til at se en fyldt bus. Udflugten går i år til SORØ, hvor vi bl.a. besøger. og får kaffen hos Af Steffen Schelde. Torsdag aften havde St. Andst Borgerforening arrangeret Sankt Hans i Anlægget. Der var megen tvivl om, hvordan vejret ville arte sig, og det dryppede da også lidt under optakten, men

Læs mere

Bilag til høringssvar fra Liga Syd til Silkeborg Kommune vedr. fremtidens medborgerhus I Silkeborg Syd

Bilag til høringssvar fra Liga Syd til Silkeborg Kommune vedr. fremtidens medborgerhus I Silkeborg Syd Bilag til høringssvar fra Liga Syd til Silkeborg Kommune vedr. fremtidens medborgerhus I Silkeborg Syd Udfra en liste på 20 funktionaliteter har 262 respondenter prioriteret kunne vælge hvilke af de 20

Læs mere

Vi har samlet diverse informationer om vores område i denne præsentation. God fornøjelse

Vi har samlet diverse informationer om vores område i denne præsentation. God fornøjelse Informationer om Vonge-Kollemorten Er du tilflytter, eller tænker du på at flytte til vores område, så se her! Vi har samlet diverse informationer om vores område i denne præsentation God fornøjelse Indhold

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Indstilling af kandidat til Landsbysamvirkets Landsbypris 2016

Indstilling af kandidat til Landsbysamvirkets Landsbypris 2016 Indstilling af kandidat til Landsbysamvirkets Landsbypris 2016 Tørring Beboerforening indstiller Tørring som kandidat til Landsbysamvirkets Landsbypris 2016. Tørrings beboere har lagt et kæmpe engagement

Læs mere

VISIONSPLAN FOR GJERNDRUP OG OMEGN

VISIONSPLAN FOR GJERNDRUP OG OMEGN VISIONSPLAN FOR GJERNDRUP OG OMEGN DET AKTIVE LOKALSAMFUND OGSÅ I 2025 Indholdsfortegnelse Side Forord... 2 Vision... 2 Gjerndrups historie... 3-4 Lokal analyse... 4-5 Input... 6 SWOT... 7 Strategi...

Læs mere

Velkommen. Et eller begge telte vil være åbne hver dag, når aktiviteterne begynder. I tilfælde af dårligt vejr vil teltene være opvarmede.

Velkommen. Et eller begge telte vil være åbne hver dag, når aktiviteterne begynder. I tilfælde af dårligt vejr vil teltene være opvarmede. Program for Sports- og byfesten i Fåborg 8. maj - 16. maj 2015 På festpladsen bydes der på Velkommen Is og pølser Slik Sluch ice Pommes frites Pølsemix Bar med øl, vand og spiritus Frisklavet kaffe Dartspil

Læs mere

Vejrup i Udvikling. Attraktive grunde til nybyggere. Nyt boligområde ved Stationsvej

Vejrup i Udvikling. Attraktive grunde til nybyggere. Nyt boligområde ved Stationsvej Vejrup i Udvikling Attraktive grunde til nybyggere Nyt boligområde ved Stationsvej ! Denne folder er udarbejdet som modspil til manges generelle opfattelse af landsbyernes manglende udvikling. Den beskriver

Læs mere

Det sker i Alslev i Julen

Det sker i Alslev i Julen VI SER FREM TIL 2018 MED FLERE SPÆNDENDE TING PÅ PROGRAMMET Det sker i Alslev i Julen På vegne af alle byens foreninger TAK! 2017 Velkommen til Julen i Alslev anno 2017 Der sker mange ting i Alslev op

Læs mere

ÅRSBERETNING2012. Københavns Bybi Forening

ÅRSBERETNING2012. Københavns Bybi Forening ÅRSBERETNING Københavns Bybi Forening 1 Bybi s år Når man ser tilbage på alle de ting, der er sket i, er det ikke svært at forstå, hvorfor vi har haft så travlt i Bybi. Vi har brugt meget tid på at starte

Læs mere

Noget at samles om. 46 Nørholm Forsamlingshus

Noget at samles om. 46 Nørholm Forsamlingshus Nørholm forsamlingshus Noget at samles om Nørholm Forsamlingshus er ikke som forsamlingshuse er flest. Huset skiller sig ud ved sin særlige arkitektur, men er også anderledes, fordi det har gennemgået

Læs mere

UDVIK- LINGS- PLAN. Fåborg Smørhullet i midten

UDVIK- LINGS- PLAN. Fåborg Smørhullet i midten UDVIK- LINGS- PLAN Fåborg 2021 - Smørhullet i midten Naturen er vores styrke og kilde til store oplevelser. Gå selv på opdagelse i naturen, pas på den og del den med andre. Sammen fortæller vi verden om

Læs mere

Ny dagligvareforretning i Bælum?

Ny dagligvareforretning i Bælum? Ny dagligvareforretning i Bælum? Potentialerne - Bælum er en by til vækst Ca. 800 indbyggere Renoveret folkeskole med overbygning Nyt børneunivers på vej Populær efterskole i byen Store flotte idrætsfaciliteter

Læs mere

Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum

Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum Tale ved Skyum Forsamlingshus 100 års jubilæum Kære alle Tusind tak for invitationen til festligholdelsen af 100 års jubilæet for Skyum forsamlingshus i dag. Det er en festdag, som jeg er glad for at få

Læs mere

Velkommen til Gundersted

Velkommen til Gundersted Velkommen til Gundersted Byen som ligger lige midt i et smørhul i Vesthimmerlands kommune www.gundersted.dk Gundersted og omegn Gundersted ligger midt i trekanten mellem Nibe, Aars og Løgstør og grænser

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Bilag A: Ansøgning om LAG s støtte til projektet: Funder Kirkeby Så samler vi trådene

Bilag A: Ansøgning om LAG s støtte til projektet: Funder Kirkeby Så samler vi trådene Bilag A: Ansøgning om LAG s støtte til projektet: Funder Kirkeby Så samler vi trådene Projektbeskrivelse: Funder Kirkeby Så samler vi trådene Kort info om landsbyen Funder Kirkeby: Funder Kirkeby er en

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 29. marts 2016 Bestyrelsens beretning ved formanden Fra bestyrelsens side vil gerne endnu engang byde jer rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

LAG Favrskov Kommune 30. marts 2011. 1. Landsbyen Sorring ApS stiftet i 1990. 2. Virksomhedens indre værdier

LAG Favrskov Kommune 30. marts 2011. 1. Landsbyen Sorring ApS stiftet i 1990. 2. Virksomhedens indre værdier LAG Favrskov Kommune 30. marts 2011 1. Landsbyen Sorring ApS stiftet i 1990 2. Virksomhedens indre værdier 3. Branding af landsbyen Bjarne Schmidt Bestyrelses formand Landsbyen Sorring ApS. schmidt@turbopost.dk

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

Den nye skydebane. Vamdrup Jagtforening. Projektmappe

Den nye skydebane. Vamdrup Jagtforening. Projektmappe Vamdrup Jagtforening Den nye skydebane Projektmappe Øverst: Perspektivtegning fra arkitektfirmaet over etape 1 af det planlagte byggeri Nederst: Etape 1 som byggeriet ser ud nu, hvor det er taget i brug.

Læs mere

NordvestKRAFT er et Landsbysamarbejde mellem Abildå, Ørnhøj, Sørvad og Vind i Herning Kommune.

NordvestKRAFT er et Landsbysamarbejde mellem Abildå, Ørnhøj, Sørvad og Vind i Herning Kommune. Den. 3. november 2015 Ansøgning til Landsbyprisen 2016 fra NordvestKRAFT. NordvestKRAFT er et Landsbysamarbejde mellem Abildå, Ørnhøj, Sørvad og Vind i Herning Kommune. Siden efteråret 2012 har repræsentanter

Læs mere

Lykønskninger til S.C.K. 50 år

Lykønskninger til S.C.K. 50 år Lykønskninger til S.C.K. 50 år Jeg ønsker Sønderborg Cykle Klub hjertelig tillykke med 50-års jubilæet. I mange år har cykleklubben været samlingsstedet for unge og gamle, der har dyrket denne friske og

Læs mere

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset

Klubhus. - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus - hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. - hvad er behovet til klubhuset Klubhus. Hvilke andre aktiviteter kan man lave i klubhuset. Hvad er behovet til klubhuset. Forpagter til klubhuset.

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE April 2015 Fars køkkenskole har fået vokseværk Med 3,5 millioner i støtte fra Nordea-fonden, er Fars køkkenskole klar til at hjælpe andre kommuner i gang, så flere fædre

Læs mere

Lunden. Det rekreative område. Status: Det Grønne Bånd

Lunden. Det rekreative område. Status: Det Grønne Bånd Lunden Det rekreative område Status: Det Grønne Bånd Vraa - en grøn by Vraa er en grøn by midt i en smuk natur og midt i et aktivt landbrugsområde - og ud over serviceerhvervene var det var landbruget,

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2017

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2017 Lokalområde der søger Løvskal egnen Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Løvskal egnens Lokalråd Bestyrelsen, formand Lone Frandsen Løvskal Landevej 12, Løvskal 8850 Bjerringbro

Læs mere

Her tager vi aktivt del i vores eget liv til fællesskabets bedste. Kontakt Ølstrup på. formand@olstrup.dk www.olstrup.dk

Her tager vi aktivt del i vores eget liv til fællesskabets bedste. Kontakt Ølstrup på. formand@olstrup.dk www.olstrup.dk Her tager vi aktivt del i vores eget liv til fællesskabets bedste Kontakt Ølstrup på e-mail: web: formand@olstrup.dk www.olstrup.dk Forord Vi vil videreudvikle Ølstrup og har lagt en visionær udviklingsplan

Læs mere

Hylke, Årets Landsby 2015

Hylke, Årets Landsby 2015 Hylke, Årets Landsby 2015 Hylke er en aktiv østjysk landsby, hvor fundamentet er frivillighed og innovative ideer. Vi er vant til at holde sammen og gå imod strømmen for at bevare, men i særdeleshed udvikle,

Læs mere

Tune Idrætsforening. Tune IF Idrætsfritidsklub

Tune Idrætsforening. Tune IF Idrætsfritidsklub Tune IF Idrætsfritidsklub 1. Indledning: Tune IF har, i forbindelse med vor visionsudarbejdelse for alle vore aktiviteter, igen drøftet mulighederne for at etablere en Tune IF Idrætsfritidsklub. Tune IF

Læs mere

BORGERPLAN FOR LANDSBYEN VINDUM

BORGERPLAN FOR LANDSBYEN VINDUM BORGERPLAN FOR LANDSBYEN VINDUM Udarbejdet ultimo 2006 Indholdsfortegnelse. Forsiden viser Byens grønne område og legeplads Indholdsfortegnelse - Nutid i Vindum Billede af Vejen ind gennem Vindum by. Billeder

Læs mere

NÅR FORENINGER SAMARBEJDER

NÅR FORENINGER SAMARBEJDER Folkeoplysning i forandring Vejen Idrætscenter 23/05/2016 Analytiker Malene Thøgersen NÅR FORENINGER SAMARBEJDER Foreningslivets potentialer i yderområderne BAGGRUNDEN FOR UNDERSØGELSEN AF TVÆRGÅENDE SAMARBEJDE

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 22. Tofterup 22.01 Starup-Tofterup By Bevaringsværdige bygninger Rammer 22.01 Starup-Tofterup By Status Starup-Tofterup er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Byen ligger

Læs mere

Grib chancen. Flyt til Vorbasse. Få mere tid Giv familien flere muligheder Bo billigt

Grib chancen. Flyt til Vorbasse. Få mere tid Giv familien flere muligheder Bo billigt Grib chancen Flyt til Vorbasse Få mere tid Giv familien flere muligheder Bo billigt Hvis du får chancen for at flytte til Vorbasse, skal du gribe den. «Billund er BØRNENES HOVEDSTAD og Vorbasse er derfor

Læs mere

Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by

Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by 1 Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by 1. Projekt titel Grønne Hjerte 2. Ansøger Holbæk- og RegstrupSpejderne Danske baptisters spejderkorps v/jimmy Singerholm Olsen Adresse: Hovedgaden 24, 4440

Læs mere

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Eller: Ildsjæle sætter lys på lokale herligheder! Oplæg til Boligdag 2011 Torsdag den 5. maj 2011 på Esbjerg Højskole Lokalsamfundskonsulent

Læs mere

Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger

Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger Foreningens navn: Teatergruppen Syvstjernen Foreningstype: Kultur Hvor mange: 50-250 Kontaktperson: Tue Bertelsen Mail: tue.bertelsen@gmail.com

Læs mere

DEMOKRATIUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende:

DEMOKRATIUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende: Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 17.30 Til kl.: 18.15 Mødested: Birgittelyst Kro Mødenr.: 12 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 83 Meddelelser og gensidig orientering 135 84 Ansøgning til Initiivpuljen

Læs mere

Forsøgsprojekt Tilflytterbolig

Forsøgsprojekt Tilflytterbolig Forsøgsprojekt Tilflytterbolig - FREMMER LOKAL BOSÆTNING Om forsøgsprojektet Tilflytterbolig Flere landsbyer og landdistrikter i Danmark er under pres. Befolkningstallet falder flere steder, og gamle

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219 FESTUGE 23 Vinkel Stadion Vinkelvej 219 5. juni 9. juni 2012 2 Tirsdag 5. juni (Grundlovsdag) Kl.14:30 SVIF motionsløb Der er start fra Vinkel Stadion. Rute på ca. 7 km. Rute på ca. 4 km. (børneløb) Deltagerprisen:

Læs mere

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole Velkommen til alle jer Skelund Landsbyforening vil gerne byde alle nye borgere velkommen til Skelund og omegn Skelund er en aktiv

Læs mere

Indvielsen af Sognegården

Indvielsen af Sognegården Indvielsen af Sognegården Søndag d. 14. februar 2016 var der officiel indvielse af Gosmer- Halling Sognes Sognegård på Søndergade i Hou. Dagen indledtes med gudstjeneste i Gosmer Kirke ved Biskop Henrik

Læs mere

Beretning. Årsmøde i Starup Tofterup lokalråd onsdag den 18 april 2012. kl. 19:00 i Multihuset. BERETNING. VELKOMMEN.

Beretning. Årsmøde i Starup Tofterup lokalråd onsdag den 18 april 2012. kl. 19:00 i Multihuset. BERETNING. VELKOMMEN. Årsmøde i Starup Tofterup lokalråd onsdag den 18 april 2012. kl. 19:00 i Multihuset. BERETNING. VELKOMMEN. Som noget nyt har vi i år, gjort opmærksom på årsmødet ved at sende en elektronisk meddelelse

Læs mere

På baggrund af Oplæg til Fremtidig organisering af skole, SFO og klub i forhold til at ændre strukturen på skoleområdet i Esbjerg Kommune, vil vi

På baggrund af Oplæg til Fremtidig organisering af skole, SFO og klub i forhold til at ændre strukturen på skoleområdet i Esbjerg Kommune, vil vi På baggrund af Oplæg til Fremtidig organisering af skole, SFO og klub i forhold til at ændre strukturen på skoleområdet i Esbjerg Kommune, vil vi gerne præsentere vores forslag til en ny struktur i Darum.

Læs mere

Til Demokratiudvalget

Til Demokratiudvalget Til Demokratiudvalget Modtaget den: Ansøgning nr.: ANSØGNING OM TILSKUD FRA INITIATIVPULJEN TIL DEMOKRATI- BORGERINDDRAGELSESINITIATIVER Ansøgers navn: (Forening / gruppe / enkeltperson) Låstrup Lokalråd

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Eksklusive byggegrunde - midt i naturen og tæt på byen

Eksklusive byggegrunde - midt i naturen og tæt på byen Eksklusive byggegrunde - midt i naturen og tæt på byen Stisystemer til skole og Hedensted centrum - tæt på én af Danmarks flotteste golfbaner HEDENSTED Skab din helt egen boligdrøm i Lille Dalby Bakker

Læs mere

Brugerrådets beretning for

Brugerrådets beretning for Brugerrådets beretning for 2015 2016 Så er der igen gået et år og det har været spændende og udfordrende. Det der har fyldt mest i det år, der er gået er nok byggeriet. Vi startede allerede for et år siden,

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR FÅBORG. Kommuneplan 2017 Varde Kommune 1

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR FÅBORG. Kommuneplan 2017 Varde Kommune 1 KOMMUNEPLAN 217 PLANHÆFTE FOR FÅBORG Kommuneplan 217 Varde Kommune 1 Rammekort over Fåborg Kommuneplan 217 Varde Kommune 2 6.1 FÅBORG... Fåborg mål og udvikling... Bybeskrivelse Fåborg... Styrker og udfordringer...

Læs mere

KvongPosten Marts 2019

KvongPosten Marts 2019 KvongPosten Marts 2019 Kirkesuppe. Gudstjeneste i Kvong Kirke, søndag, den 3. marts kl. 10.30 Efter gudstjenesten serveres suppe og kaffe i Kirkehuset. Pris 30 kr. Tilmelding senest 28/02 til Anni Vad

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

Kirkegårdsdiget ved Veggerby Kirke, hvorfra der er en vid udsigt over det bakkede landskab ved Binderup Å. Velkommen til landsbyerne VEGGERBY

Kirkegårdsdiget ved Veggerby Kirke, hvorfra der er en vid udsigt over det bakkede landskab ved Binderup Å. Velkommen til landsbyerne VEGGERBY Kirkegårdsdiget ved Veggerby Kirke, hvorfra der er en vid udsigt over det bakkede landskab ved Binderup Å. Velkommen til landsbyerne VEGGERBY Med den ensomt beliggende kirke Himmerland er så rig på prægtige

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Version 1.0 Udarbedjet

Læs mere

2013 Byvandring - Kunst i Skjern. Ny Skjern Borger kåret. Billeder fra oprydning i anlægget. Gelænderet til K.T. Nielsens Bro

2013 Byvandring - Kunst i Skjern. Ny Skjern Borger kåret. Billeder fra oprydning i anlægget. Gelænderet til K.T. Nielsens Bro 2013 Byvandring - Kunst i Skjern I forsommeren satte Skjern UdviklingsForum Qr. koder op ved alle kunst og minde sten i Skjern by. Derfor havde Skjern UdviklingsForum lørdag den 24/8-13 inviteret til en

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Selling?

Hvordan skal vi udvikle Selling? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SELLING Indledning: Landbyrådsrepræsentant Jesper Dissing Henckel fra Selling inviterede

Læs mere

Nu får Nr. Rind også snart en hjertestarter

Nu får Nr. Rind også snart en hjertestarter Nu får Nr. Rind også snart en hjertestarter via Hjerteforeningens hjertestarterindsamling Søndag d. 28. april afholdt Hjerteforeningen indsamling til opsætning af Hjertestartere overalt i landet. For at

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Nyt liv i landsbyen Erfaringer fra landsbyklyngen Mols i Udvikling Grith Mortensen, IDAN-konferencen, 10. april 2018

Nyt liv i landsbyen Erfaringer fra landsbyklyngen Mols i Udvikling Grith Mortensen, IDAN-konferencen, 10. april 2018 Nyt liv i landsbyen Erfaringer fra landsbyklyngen Mols i Udvikling Grith Mortensen, IDAN-konferencen, 10. april 2018 Landsbyklyngen Ca. 3.800 indbyggere 2 samfund Mols og Helgenæs 24 landsbyer 1 skoledistrikt

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

Bælum Butikshus ApS. Nyhedsbrev fra Bestyrelsen den 25. maj 2015

Bælum Butikshus ApS. Nyhedsbrev fra Bestyrelsen den 25. maj 2015 Bælum Butikshus ApS Nyhedsbrev fra Bestyrelsen den 25. maj 2015 Stiftelsen af Bælum Butikshus ApS blev en realitet den 7. maj 2015 Formålet med selskabet er: At sikre den fremtidige dagligvarehandel i

Læs mere

Den største omstilling i nyere tid

Den største omstilling i nyere tid Den største omstilling i nyere tid Forskydninger fra land til by Fald i befolkningstallet Ændret sammensætning: flere ældre, færre yngre, flere udenfor arbejdsmarkedet Fald i antal af arbejdspladser indenfor

Læs mere

VELKOMMEN TIL HESSELAGER

VELKOMMEN TIL HESSELAGER VELKOMMEN TIL HESSELAGER Hesselager kommer man ikke uden om. Der er det hele skov, mark, strand og by. Uanset hvilken indfaldsvej der vælges, havner man midt i hovedgaden - trods det er en gennemgående

Læs mere

- om område- og byfornyelse - fra ansøgning til program - TEMAERNE - videre forløb efter i aften

- om område- og byfornyelse - fra ansøgning til program - TEMAERNE - videre forløb efter i aften Velkommen til Bredebro - by i bevægelse - efter kommunesammenlægningen - om område- og byfornyelse - fra ansøgning til program - TEMAERNE - videre forløb efter i aften Områdefornyelse drejer sig om at

Læs mere

Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune.

Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune. 14-08-2017 Borgerforeningen for Verninge og Omegn Lokalråd for Verninge Sogn Formand Henrik Jørgensen 20718383 formand@verninge.dk Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune. Til Landdistriktsrådet

Læs mere