Vejen Kommune Ældrerådet Referat. Mødet Onsdag den Kl. 9:00 i M 4 - Vejen Rådhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejen Kommune Ældrerådet Referat. Mødet Onsdag den 25-03-2015 Kl. 9:00 i M 4 - Vejen Rådhus"

Transkript

1 Vejen Kommune Ældrerådet Referat Mødet Onsdag den Kl. 9:00 i M 4 - Vejen Rådhus

2 Vejen Kommune Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Åbent punkt - Fællesmøde med formand og direktør for Udvalget for teknik og miljø Åbent punkt - Godkendelse af referat fra mødet den 18. februar Åbent punkt - Høring: Godkendelse af kvalitets- og leverandørkrav og servicebeskrivelse - Madservice (B) Åbent punkt - Høring: Godkendelse af kvalitets- og leverandørkrav - Personlig pleje og praktisk bistand (B) Åbent punkt - Orientering om status for forebyggende hjemmebesøg i 2014 (B) Åbent punkt - Fremlæggelse af tilsynsrapporter Åbent punkt - Orientering om udbud på helbredstillæg Åbent punkt - Evaluering af Danske Ældreråds temamøde på Kryb-i-ly-kro, hvor der også skulle vælges et bestyrelsesmedlem til danske ældreråd Åbent punkt - Formanden orienterer marts Åbent punkt - Eventuelt... 20

3 Vejen Kommune Side 2 Øvrige deltagere: 1. Åbent punkt - Fællesmøde med formand og direktør for Udvalget for teknik og miljø Sagsnr. 15/1161 Administrativ indstilling: Chef for Social & Ældre Kirsten Dyrholm Hansen indstiller, at Ældreråd og direktør og formand for Udvalget for teknik og miljø drøfter de foreslåede emner. Beslutning Ældrerådet den : Ældrerådet og formanden Jørgen Bruun og direktøren Sonja Miltersen drøftede de foreslåede emner. Ældrerådet blev opfordret til inden sommerferien at melde ind på teknik@vejen.dk hvor der måtte være problemer. Det blev oplyst, at der arbejdes på en anden løsning angående P-vagt og parkering i Vejen by, cykel-ruteplan reguleres. Opfordring til at besøge materielgården i Brørup, orientering om opdatering af anlægsinvestering i forbindelse med elektrificering-trafiksikkerhed-grindstedvejen. Sagsfremstilling: Emner til drøftelse. a. Ønsket af Ældrerådet. 1. Uheldigt med brosten som belægning på veje og fortove. 2. Dårlig vedligeholdte fortove. 3. Snerydning. Kommunal og privat. 4. Punkterne 4, 5, 6 og 7 er sammenfaldende med nogle af Udvalgets punkter. b. Udvalget for teknik og miljø. 1. P-vagt og parkering i Vejen by. 2. Cykelruteplan. 3. Materielgård og genbrugsplads i Brørup. 4. Kollektiv trafik, flexture, hjemtagelse af ruter i Holsted. 5. Opdatering af anlægsinvestering. Tidligere behandling: Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Retsregler og andre forskrifter: Høring:

4 Vejen Kommune Side 3

5 Vejen Kommune Side 4 2. Åbent punkt - Godkendelse af referat fra mødet den 18. februar 2015 Sagsnr. 15/1160 Administrativ indstilling: Chef for Social & Ældre Kirsten Dyrholm Hansen indstiller, at referatet godkendes. Beslutning Ældrerådet den : Referatet godkendtes. Sagsfremstilling: Referatet er tidligere udsendt. Tidligere behandling: Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Retsregler og andre forskrifter: Høring:

6 Vejen Kommune Side 5 3. Åbent punkt - Høring: Godkendelse af kvalitets- og leverandørkrav og servicebeskrivelse - Madservice (B) Sagsnr. 15/6389 Administrativ indstilling: Chef for Social & Ældre Kirsten Dyrholm Hansen indstiller, at Ældrerådet udarbejder høringssvar. Indstilling til mødet i Udvalget for social og ældre den : Chef for Social & Ældre Kirsten Dyrholm Hansen indstiller, at kvalitets- og leverandørkravene for private leverandører af madservice samt servicebeskrivelse af madservice til hjemmeboende godkendes. kvalitets- og leverandørkravene for private leverandører af madservcie samt servicebeskrivelse af madservice til hjemmeboende sendes i høring i Ældrerådet og Handicaprådet. Beslutning Udvalget for social og ældre den : Godkendes. Beslutning Ældrerådet den : Høringssvar Ældreråd: Ældrerådet finder det beskrevne materiale omfattende og håber det vil udmønte sig i god kvalitet for borgerne. Sagsfremstilling: For borgere i eget hjem, der tildeles ydelsen Madservice efter servicelovens 83, sikres borgerens frie valg af leverandør i Vejen Kommune via den såkaldte godkendelsesmodel. Godkendelsesmodellen vil sige, at private leverandører af Madservice kan blive godkendt til at levere deres ydelser i Vejen Kommune, såfremt de lever op til de vedtagne kvalitets- og leverandørkrav samt servicebeskrivelse af madservice til hjemmeboende. Kvalitets- og leverandørkravene beskriver, hvad der skal til for at blive godkendt som privat leverandør og hvilke forhold, der skal gøre sig gældende for, at kommunen ser sig nødsaget til at opsige en given privat leverandør. Servicebeskrivelsen beskriver de kostfaglige krav nærmere. Der er nu udarbejdet opdaterede kvalitets og leverandørkrav for private leverandører af madservice samt servicebeskrivelsen af madservice til hjemmeboende. De væsentlige ændringer er i punkterne omkring godkendelsesprocedure samt omkring misligholdelse.

7 Vejen Kommune Side 6 Ligeledes er selve ansøgningsbilagene opdateret, og der er sket en præcisering af især økonomisk og finansiel kapacitet. Misligholdelse Der arbejdes nu med grønne, gule og røde påbud alt efter misligholdelsens karakter. Grønt påbud anvendes i tilfælde af, at kommunen har behov for at få uddybet en begivenhed eller problemstilling i relation til opgavevaretagelsen. Leverandøren skal levere en redegørelse for begivenheden/problemstillingen inklusiv en handleplan hurtigst muligt og inden for syv kalenderdage fra modtagelsen af et grønt påbud. Såfremt der i 12 på hinanden følgende måneder har været gentagne grønne påbud, vil kommunen vurdere, om der foreligger misligholdelse af godkendelse i en sådan grad, at der kan ske opsigelse af godkendelsen med 90 dages varsel. Gult påbud anvendes ved konstatering af misligholdelse/formodning om misligholdelse af kontrakten, fx hvis en borger bringes i en risikofyldt situation eller ved systematiske fejl og mangler. Leverandøren skal herefter hurtigst muligt og inden for to døgn levere en redegørelse for begivenheden/problemstillingen inklusiv en handleplan. Hvis en leverandør har modtaget tre gule påbud i løbet af 12 på hinanden følgende måneder, og der har været begrundede påbud, vil kommunen vurdere, om der foreligger en væsentlig misligholdelse af godkendelsen som leverandør, og der skal ske opsigelse af godkendelsen med forkortet varsel. Rødt påbud anvendes ved konstatering af væsentlig misligholdelse/formodning om misligholdelse. Leverandøren skal hurtigst muligt og inden for 12 timer levere en redegørelse for misligholdelsen/formodningen om misligholdelse inklusiv en handleplan. Rødt påbud gives, når borger bringes i fare, og er leverandøren ikke i stand til at rette op på det røde påbud indenfor en frist på 14 dage, opsiges kontrakten med øjeblikkelig virkning. Ved det andet røde påbud i 12 på hinanden følgende måneder er kommunen berettiget til at betragte godkendelsen som misligholdt, hvorefter den opsiges uden varsel. Godkendelsesprocedure Der er indskrevet, at såfremt der sker ændringer i kommunens kvalitets- og leverandørkrav, skal der ske en ny godkendelse af leverandøren efter de nye kvalitets- og leverandørkrav indenfor 3 måneder. Servicebeskrivelse Er opdateret med små justeringer. Punktet 3.3 diverse er opdateret omkring produktionsform, udbringning og levering. Tidligere behandling: Udvalget for social og ældre. Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser:

8 Vejen Kommune Side 7 Retsregler og andre forskrifter: Serviceloven 83. Høring: Ældrerådet og Handicaprådet. Bilag: Kvalitets og leverandørkrav madservice 2015 (41679/15) Servicebeskrivelse madservice 2015 (41682/15)

9 Vejen Kommune Side 8 4. Åbent punkt - Høring: Godkendelse af kvalitets- og leverandørkrav - Personlig pleje og praktisk bistand (B) Sagsnr. 15/6389 Administrativ indstilling: Chef for Social & Ældre Kirsten Dyrholm Hansen indstiller, at Ældrerådet udarbejder høringssvar. Indstilling til mødet i Udvalget for social og ældre den : Chef for Social & Ældre Kirsten Dyrholm Hansen indstiller, at kvalitets- og leverandørkravene for leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp godkendes. kvalitets- og leverandørkravene for leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp sendes i høring i Ældrerådet og Handicaprådet. Beslutning Udvalget for social og ældre den : Godkendt. Beslutning Ældrerådet den : Høringssvar Ældreråd Der skal i plejen være plads til at den enkelte medarbejder kan tage ansvar for opgavens udførelse. Der skal være respekt for den enkelte borgers ønsker. Sagsfremstilling: For borgere i eget hjem, der tildeles praktisk bistand og personlig pleje efter servicelovens 83, sikres borgerens frie valg af leverandør i Vejen Kommune via den såkaldte godkendelsesmodel. Godkendelsesmodellen vil sige, at private leverandører af praktisk hjælp og personlig pleje kan blive godkendt til at levere deres ydelser i Vejen Kommune, såfremt de lever op til de vedtagne kvalitets- og leverandørkrav. Kvalitets- og leverandørkravene beskriver, hvad der skal til for at blive godkendt som privat leverandør og hvilke forhold, der skal gøre sig gældende for, at kommunen ser sig nødsaget til at opsige en given privat leverandør. Der er nu udarbejdet opdaterede kvalitets og leverandørkrav for leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp. De væsentlige ændringer er i punkterne omkring kvalifikationskrav til medarbejdere og godkendelsesprocedure samt omkring misligholdelse. Ligeledes er selve ansøgningsbilagene opdateret, og der er sket en præcisering af især økonomisk og finansiel kapacitet. Kvalifikationskrav til medarbejderne

10 Vejen Kommune Side 9 I de nye leverandørkrav er det præciseret, at den rehabiliterende tankegang og færdigheder skal udmønte sig i løsningen af opgaverne. Der er ligeledes indføjet, at udførelse af personlig pleje kræver uddannelse som social- og sundhedshjælper. Endvidere er det pointeret, at medarbejdere, der yder praktisk hjælp, skal arbejde rehabiliterende (s ). Herudover er der indskrevet krav i forhold til arbejdsdragt/etikette/hygiejne. Misligholdelse Der arbejdes nu med grønne, gule og røde påbud alt efter misligholdelsens karakter (s ). Grønt påbud anvendes i tilfælde af, at kommunen har behov for at få uddybet en begivenhed eller problemstilling i relation til opgavevaretagelsen. Leverandøren skal levere en redegørelse for begivenheden/problemstillingen inklusiv en handleplan hurtigst muligt og inden for syv kalenderdage fra modtagelsen af et grønt påbud. Såfremt der i 12 på hinanden følgende måneder har været gentagne grønne påbud, vil kommunen vurdere, om der foreligger misligholdelse af godkendelse i en sådan grad, at der kan ske opsigelse af godkendelsen med 90 dages varsel. Gult påbud anvendes ved konstatering af misligholdelse/formodning om misligholdelse af kontrakten, fx hvis en borger bringes i en risikofyldt situation eller ved systematiske fejl og mangler. Leverandøren skal herefter hurtigst muligt og inden for to døgn levere en redegørelse for begivenheden/problemstillingen inklusiv en handleplan. Hvis en leverandør har modtaget tre gule påbud i løbet af 12 på hinanden følgende måneder, og der har været begrundede påbud, vil kommunen vurdere, om der foreligger en væsentlig misligholdelse af godkendelsen som leverandør, og der skal ske opsigelse af godkendelsen med forkortet varsel. Rødt påbud anvendes ved konstatering af væsentlig misligholdelse/formodning om misligholdelse. Leverandøren skal hurtigst muligt og inden for 12 timer levere en redegørelse for misligholdelsen/formodningen om misligholdelse inklusiv en handleplan. Rødt påbud gives, når borger bringes i fare, og er leverandøren ikke i stand til at rette op på det røde påbud indenfor en frist på 14 dage, opsiges kontrakten med øjeblikkelig virkning. Ved det andet røde påbud i 12 på hinanden følgende måneder er kommunen berettiget til at betragte godkendelsen som misligholdt, hvorefter den opsiges uden varsel. Godkendelsesprocedure Der er indskrevet, at såfremt der sker ændringer i kommunens kvalitets- og leverandørkrav, skal der ske en ny godkendelse af leverandøren efter de nye kvalitets- og leverandørkrav indenfor 3 måneder. Tidligere behandling: Udvalget for social og ældre. Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser:

11 Vejen Kommune Side 10 Retsregler og andre forskrifter: Servicelovens 83 Høring: Ældrerådet og Handicaprådet. Bilag: Kvalitets- og leverandørkrav 83 (41685/15)

12 Vejen Kommune Side Åbent punkt - Orientering om status for forebyggende hjemmebesøg i 2014 (B) Sagsnr. 15/4570 Administrativ indstilling: Chef for Social & Ældre Kirsten Dyrholm Hansen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Indstilling til mødet i Udvalget for sundhed, kultur og fritid den : Chef for Sundhed & Familie Jette Kynde Schøtz indstiller, at orientering om status tages til efterretning. Beslutning Udvalget for sundhed, kultur og fritid den : Orientering taget til efterretning. Beslutning Ældrerådet den : Taget til efterretning. Ældrerådet ønsker dog en nærmere drøftelse om Tilbud om besøg gives per brev (E boks). Formanden retter en skriftlig henvendelse til Jane Ussing, Borgerservice med henblik på en nærmere orientering/drøftelse. Sagsfremstilling:

13 Vejen Kommune Side 12 Målgruppe for forebyggende hjemmebesøg: Alle borgere, som bor i kommunen, skal tilbydes mindst et forebyggende hjemmebesøg inden for en 12 måneders periode efter, at de er fyldt 75 år. Kommunen kan vælge at undtage borgere, der modtager både personlig og praktisk hjælp. I Vejen Kommune er denne gruppe borgere undtaget. Et forebyggende hjemmebesøg er et uopfordret, men ikke uanmeldt, besøg i eget hjem. Formålet er at drøfte den pågældende borgers aktuelle livssituation. Hjemmebesøgene skal altså hjælpe de ældre til bedre at udnytte egne ressourcer og bevare funktionsniveauet længst muligt. Formålene med hjemmebesøg: Formålet med tilbud om hjemmebesøg er at opprioritere den forebyggende og sundhedsfremmende indsats over for ældre ved at skabe tryghed og trivsel samt yde råd og vejledning om aktiviteter og støttemuligheder. Formålet er derfor også at oplyse om hjælpeforanstaltninger, som kan forebygge eller løse eventuelle problemer i opløbet. Hjemmebesøgene skal bidrage til at støtte de ældres evne til at sørge for sig selv. Formålet er også at styrke de ældres muligheder for at øge det sociale netværk. De ældre kan på den måde få hjælp til bedre at udnytte egne ressourcer og til at bevare funktionsniveauet længst muligt. Tilrettelæggelse af hjemmebesøg: Når besøgene skal tilrettelægges skal man være opmærksom på den enkeltes behov, herunder særlige risikosituationer. Det har stor betydning, at der tages hensyn til de ældres individuelle forhold, og det er derfor væsentligt, at besøgene bliver tilrettelagt fleksibelt. Kommunerne skal orientere de ældre om ordningen og skal fremsætte et konkret tilbud om besøg til den enkelte. Orientering om hjemmebesøg: Tilbuddet om hjemmebesøg skal gives ved direkte henvendelse til den enkelte person, for eksempel pr. telefon eller brev. Det er derfor ikke tilstrækkeligt blot at oplyse generelt om tilbuddet, for eksempel via annoncering i dagspressen. Hjemmebesøg er frivilligt: Det er den ældre, der afgør, om han/hun ønsker at tage imod tilbuddet om besøg, ligesom det er op til den ældre, hvad han/hun ønsker at oplyse og tale om under besøget. Hjemmebesøget i praksis og indhold i samtalen: Besøget skal indeholde en struktureret, helhedsorienteret samtale, hvor den ældres forhold i al almindelighed bliver gennemgået, og eventuelle spørgsmål bliver drøftet. Indholdet af samtalen skal især være koncentreret om, hvordan den ældre klarer sin tilværelse, frem for om eventuelle lidelser/sygdomme. Samtalen med den ældre kan for eksempel omhandle dagligdag, trivsel, socialt netværk, bolig, økonomi, sundhedstilstand, funktionsevne m.v. På baggrund af samtalen kan der henvises til forskellige forebyggende og aktiverende tilbud, som findes i kommunen, tilrettelagt af frivillige, organisationer eller kommunen selv. Efter behov kan der vejledes om social- eller sundhedsområdets tilbud, boligtilbud m.v. Tavshedspligt: De forebyggende hjemmebesøg er omfattet af forvaltningslovens og i lov om offentlige myndigheders registre. Status i Vejen Kommune i 2014: I Vejen kommune er der ca borgere, som er +75 år og dermed omfattet af tilbuddet om forebyggende hjemmebesøg. I lovgivningen gives mulighed for at undtage borgere, som modtager hjemmepleje i et sådant omfang, at der er visiteret til såvel personlig pleje som praktisk bistand.

14 Vejen Kommune Side 13 I Vejen Kommune er der valgt at gøre brug af denne mulighed, da det anses for at være den mest hensigtsmæssige udnyttelse af ressourcerne. Når disse borgere fratrækkes, er der ca borgere, som minimum en gang årligt skal tilbydes et forebyggende hjemmebesøg. Tilbuddet om besøg gives pr. brev (E boks). I 2014 er der fremsendt tilbud om besøg. 695 borgere har taget imod tilbuddet. 61 af disse borgere er besøgt mere end én gang, da der har været forhold, som det har været nødvendigt at følge op på. Det betyder, at der er gennemført i alt 756 besøg i Der gives tilbud om fremrykning af besøg til borgere, som har mistet samlever/ægtefælle. Tilbuddet gives til hjem, hvor afdøde eller efterlevende er omfattet af målgruppen. Brevtilbuddet udsendes ca. 1½ mdr. efter, at borgeren har mistet sin ægtefælle/samlever, og borgeren opfordres til at henvende sig for aftale om besøg. Disse besøg viser sig meget værdifulde. I forbindelse med det forebyggende hjemmebesøg har der i perioden fra været tilbud om måling/kontrol af blodtryk. Tilbud om blodtryksmåling er igangsat i samarbejde med almen praksis. Evaluering af tilbuddet viser god effekt af indsatsen. Der er fundet 53 borgere med forhøjet blodtryk, som alle er henvist til opfølgning hos egen læge. Samtalen om blodtrykssænkende faktorer falder fint i tråd med de øvrige emner i de forebyggende besøg. Måling af blodtryk er fortsat et tilbud ved besøgene i I 2015 får alle borgere i målgruppen tilbud om besøg via brev med dato og tidspunkt for besøg. Dette er en politisk godkendt ændring i forhold til tidligere praksis som et forsøg i Årsagen hertil er bl.a.: Det er en forholdsvis fast gruppe af borgere, der vælger at benytte tilbuddet om forebyggende hjemmebesøg. En stor del af målgruppen har der aldrig været kontakt til, da disse ikke har svaret tilbage med ønske om besøg. Denne borgergruppe ønskes der kontakt til. Strukturen med at give første besøgstilbud med dato har vist sig at have god effekt i forhold til at tydeliggøre formålet med besøgene overfor de nytilkomne borgere i ordningen. Besøget giver de forebyggende medarbejdere mulighed for at gøre målgruppen opmærksom på, at al kommunikation med det offentlige foregår via E-boks, hvilket rigtig mange ikke er opmærksomme på. Bedre mulighed for at udbrede kendskabet til nye kommunale tilbud på eksempelvis aktivitetsområdet, faldforebyggelse mm. Der følges op på resultatet i starten af 2016 i forhold til denne ændring. I 2015 tilbydes alle borgere i målgruppen desuden en fysisk funktionstest (seniorfitness-test), som bidrager til at afdække, om der er behov for vedligeholdende træning af bl.a. balanceevne, muskelstyrke og udholdenhed. Tidligere behandling: Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Økonomiske konsekvenser:

15 Vejen Kommune Side 14 Personalemæssige konsekvenser: Retsregler og andre forskrifter: Servicelovens 79 a. Høring: Status sendes til orientering i Vejen Kommunes Ældreråd. Bilag: Forebyggende hjemmebesøg status i 2014 (30142/15) Resultat af blodtryksmåling - status (32436/15)

16 Vejen Kommune Side Åbent punkt - Fremlæggelse af tilsynsrapporter Sagsnr. 15/1164 Administrativ indstilling: Chef for Social & Ældre Kirsten Dyrholm Hansen indstiller, at de aktuelle tilsynsrapporter fremlægges af de herfor ansvarlige ældrerådsmedlemmer for det øvrige ældreråd. Beslutning Ældrerådet den : Kommunalt tilsyn RengoII v/gunnar Skov: Intet presserende at bemærke. Kommunalt tilsyn Ren Service v/gunnar Skov: Intet presserende at bemærke. Kommunalt tilsyn Blomsterengen v/hans Chr. Schack. Udsættes til næste møde. Sagsfremstilling: Generel beskrivelse af tilsynsforpligtigelsen: Embedslægen fører tilsyn med plejecentrene i Vejen kommune og Myndighedsafdelingen i Social & Ældre fører tilsyn med den leverede praktiske bistand og personlige pleje i Vejen Kommune. Leverandører af praktisk bistand og personlig pleje aflægges mindst ét uanmeldt kommunalt tilsynsbesøg om året for at tilse at kvaliteten lever op til lovgivning og kommunens serviceniveau på området. Embedslægen aflægger som udgangspunkt hvert plejecenter ét årligt besøg. Embedslægen kan dog beslutte at blive væk fra et plejecenter ét år, såfremt der ingen bemærkninger var ved seneste tilsyn. De kommunale områdecentre og private leverandører er fordelt på ældrerådsmedlemmer, som redegør for tilsynsrapporter for det område/den leverandør, de er blevet tildelt. Denne måneds tilsynsrapporter: Kommunalt tilsyn Blomsterengen v. Hans Chr. Schack Kommunalt tilsyn Rengo II v. Gunnar Skov Kommunalt tilsyn Ren Service v. Gunnar Skov Tidligere behandling: Økonomiske konsekvenser:

17 Vejen Kommune Side 16 Personalemæssige konsekvenser: Retsregler og andre forskrifter: Høring:

18 Vejen Kommune Side Åbent punkt - Orientering om udbud på helbredstillæg Sagsnr. 15/1161 Administrativ indstilling: Chef for Social & Ældre Kirsten Dyrholm Hansen indstiller, at Rådet drøfter udbud på helbredstillæg. Beslutning Ældrerådet den : Det af formanden udarbejdede høringssvar godkendtes. Sagsfremstilling: Den 11. marts d. a. blev Vejen Ældreråd ( og Handicaprådet ) orienteret om, at jeres råd er blevet glemt i forbindelse med et udbud på helbredstillæg. Udbuddet er afviklet så her er desværre beklageligvis tale om en orienteringssag. Da sagen var VIGTIG, og der var 14 dage til Ældrerådets ordinære møde, skrev formanden Høringssvar vedrørende helbredstillæg. Av, det var en værre en. Det var jo desværre en; en værre en, det var det! lyder et refræn fra en dansk sang, som meget passende kunne bruges om Ældrerådets ikke-høring. Ældrerådet ville måske under normale forhold have kunnet godkende eller taget det opnåede resultat til efterretning. Gør vi dette ved denne orientering som der nu vil blive tale om vil der blive tale om præcedens ved eventuelt lignende sager, og det ønsker vi ikke at gøre. Vi kunne også sige, at vi ved en lignende procedure blåstempler denne fremgangsmåde. Derfor kan Vejen Ældreråd hverken godkende eller tage det opnåede resultat til efterretning. Dette høringssvar er pr. blevet rundsendt til Ældrerådet. Er der mere at sige, må det fremgå af beslutningen i Ældrerådet. Tidligere behandling: Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Retsregler og andre forskrifter: Høring:

19 Vejen Kommune Side Åbent punkt - Evaluering af Danske Ældreråds temamøde på Krybi-ly-kro, hvor der også skulle vælges et bestyrelsesmedlem til danske ældreråd Sagsnr. 15/1161 Administrativ indstilling: Chef for Social & Ældre Kirsten Dyrholm Hansen indstiller, at Ældrerådet evaluerer mødet. Beslutning Ældrerådet den : Kryb-i-ly-kro blev ikke fundet velegnet til afholdelse af mødet. Hans E. Pedersen blev valgt som bestyrelsesmedlem til Danske Ældreråd. Sagsfremstilling: Fem medlemmer fra Vejen Ældreråd deltog i dette møde. Tidligere behandling: Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Retsregler og andre forskrifter: Høring:

20 Vejen Kommune Side Åbent punkt - Formanden orienterer marts 2015 Sagsnr. 14/3098 Administrativ indstilling: Chef for Social & Ældre Kirsten Dyrholm Hansen indstiller, at Formanden orienterer. Beslutning Ældrerådet den : DER ER FORELØBIG TILMELDT 50 TIL TEMAMØDET. DER ER ANNONCERET I UGEAVISERNE. FORMANDEN UDLEVEREDE MODTAGET SVAR VEDR. NØDKALD. ET EMNE DER TAGES OP PÅ ÅRSMØDET MED UDVALGET FOR SOCIAL OG ÆLDRE. Sagsfremstilling: - Orientering om Vejen Ældreråds temamøde den 15. april 2015 i Kultursalen i Røddingcentret. - Brev fra ældrechefen vedrørende Ældrerådets forespørgsel om Fravalg af livsforlængende behandling. Svaret herpå vedlægges som bilag. På mødet i februar udleverede formanden ministeriets vejledning vedrørende Fravalg af livsforlængende behandling, herunder genoplivningsforsøg og afbrydelse af behandling, uden for sygehuse. - Nødkald. Den sendte formanden en forespørgsel til Kirsten Dyrholm om nødkald i Vejen Kommune. sendt samme aften som til Ældrerådet. Formanden har fået kvittering for modtagelse af ovennævnte . Han håber, der foreligger svar inden vort møde den 25. marts d. a. - Andet. Tidligere behandling: Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Retsregler og andre forskrifter: Høring: Bilag: Svar vedr. Genoplivning fra Ældrechef (57659/15)

21 Vejen Kommune Side Åbent punkt - Eventuelt Sagsnr. Administrativ indstilling: Beslutning Ældrerådet den : Evt. møde med politikerne tages op på augustmødet. Sagsfremstilling: Tidligere behandling: Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Retsregler og andre forskrifter: Høring:

22 Vejen Kommune Side 21 Poul Erik Hansen Olav Mikkelsen Jørgen Andersen Marie Bek Søren Hermansen Tage Madsen Birgit Kousgård Pedersen Egon Nissen Gunnar Skov Hans Chr. Schack Henning Pahus Wad Ole Hansen Manfred Riedl

Forebyggende hjemmebesøg. Kvalitetsstandard 2016

Forebyggende hjemmebesøg. Kvalitetsstandard 2016 Forebyggende hjemmebesøg Kvalitetsstandard 2016 Kvalitetsstandard forebyggende hjemmebesøg Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for forebyggende hjemmebesøg i Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Usynlighed erfaringer fra forebyggende hjemmebesøg.

Usynlighed erfaringer fra forebyggende hjemmebesøg. Aleneboende demente Usynlighed erfaringer fra forebyggende Oplæg ved: Vibeke Reiter, forebyggende medarbejder, Lejre Kommune og Forkvinde i SUFO (Landsforeningen for ansatte i SUndhedsfremmende og FOrebygende

Læs mere

Kvalitetsstandard 2017 Forebyggende hjemmebesøg efter Servicelovens 79a

Kvalitetsstandard 2017 Forebyggende hjemmebesøg efter Servicelovens 79a Kvalitetsstandard 2017 Forebyggende hjemmebesøg efter Servicelovens 79a 1 Indhold Forord... 3 Formålet... 3 Generelt om forebyggende hjemmebesøg... 3 Lovgivning... 4 Klageadgang... 4 Ydelsesbeskrivelse...

Læs mere

Tilsynspolitik. ved hjælp efter Servicelovens 83. Social & Ældre

Tilsynspolitik. ved hjælp efter Servicelovens 83. Social & Ældre Tilsynspolitik ved hjælp efter Servicelovens 83 Social & Ældre 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Social & Ældre Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Februar 2017 Ordrenr.: 680-17 Baggrund I henhold til 151c i Serviceloven

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG. LOV OM SOCIAL SERVICE 79a

KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG. LOV OM SOCIAL SERVICE 79a KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG LOV OM SOCIAL SERVICE 79a BRØNDBY KOMMUNE August 2016 1 Indledning Af Bekendtgørelse nr. 304 af 20. marts 2016 fremgår, at kommunalbestyrelsen mindst én gang

Læs mere

Resume: Vordingborg Kommunes j. nr

Resume: Vordingborg Kommunes j. nr Resume: Statsforvaltningen udtaler, at Vordingborg Kommunes administration af lov om forebyggende hjemmebesøg 1 ikke fuldt ud har været i overensstemmelse med lovgivningen. 18-04- 2010 Vordingborg Kommunes

Læs mere

Kvalitetsstandard Forbyggende hjemmebesøg

Kvalitetsstandard Forbyggende hjemmebesøg Kvalitetsstandard Forbyggende hjemmebesøg Fanø Kommune Indhold 1.0 Lovgrundlag... 3 2.0 Formål... 3 3.0 Hvor kan man henvende sig om forebyggende hjemmebesøg?... 3 3.1 Klageadgang... 3 4.0 Målgruppe -

Læs mere

Kvalitetsstandard 2019 Forebyggende hjemmebesøg efter Servicelovens 79a

Kvalitetsstandard 2019 Forebyggende hjemmebesøg efter Servicelovens 79a Kvalitetsstandard 2019 Forebyggende hjemmebesøg efter Servicelovens 79a 1 Indhold Forord... 3 Formålet... 3 Generelt om forebyggende hjemmebesøg... 3 Hvem kommer på forebyggende hjemmebesøg?... 3 Bevillinger:...

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. Forebyggende hjemmebesøg 2018/19

Vejledende serviceniveau for. Forebyggende hjemmebesøg 2018/19 Vejledende serviceniveau for Forebyggende hjemmebesøg 2018/19 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau vedrørende forebyggende hjemmebesøg til borgere, der bor i eget hjem.... 3 Lovgrundlag... 3 Målgruppe...

Læs mere

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Servicelovens 79a. Lovgrundlag. Formål. Indhold

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Servicelovens 79a. Lovgrundlag. Formål. Indhold Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg Servicelovens 79a Lovgrundlag Formål 79 a. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde mindst et årligt forebyggende hjemmebesøg til alle borgere, der er fyldt 80 år, og

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG. LOV OM SOCIAL SERVICE 79a

KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG. LOV OM SOCIAL SERVICE 79a KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG LOV OM SOCIAL SERVICE 79a BRØNDBY KOMMUNE Januar 2018 Side 1 af 6 Indledning Af Bekendtgørelse nr. 304 af 20. marts 2016 fremgår, at kommunalbestyrelsen mindst

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. marts 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. marts 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. marts 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 018. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 18. marts 2010 33 019.

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Forebyggende hjemmebesøg i Ærø Kommune

KVALITETSSTANDARD Forebyggende hjemmebesøg i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Forebyggende hjemmebesøg i Ærø Kommune Indhold 1.0 Hvad er formålet med indsatsen?... 2 2.0 Hvad er indsatsens lovgrundlag?... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Hvilket behov dækker

Læs mere

Lovgivning i de forebyggende hjemmebesøg - gråzoner og snitflader. SUFO årsmøde 2015

Lovgivning i de forebyggende hjemmebesøg - gråzoner og snitflader. SUFO årsmøde 2015 Lovgivning i de forebyggende hjemmebesøg - gråzoner og snitflader SUFO årsmøde 2015 1 stevns kommune Lovgrundlag forebyggende hjemmebesøg (uddrag) Det faglige indhold Serviceloven Sundhedsloven samt vejledning

Læs mere

TILSYNSPOLITIK. Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg

TILSYNSPOLITIK. Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg TILSYNSPOLITIK Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg Baggrund og lovgrundlag I henhold til 151 c i Lov om Social

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 13. juni 2012 kl. 13:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 13. juni 2012 kl. 13:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 13. juni 2012 kl. 13:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 025. Nybyggeri ved Plejecenter Højgården - status 61 026. Meddelelser fra Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice

Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice april 2013 1. Indledning Udvalget for Ældre og Handicappede i Haderslev Kommune har iflg. servicelovens 151 c ansvaret for, at

Læs mere

1. Formålet med denne lov er

1. Formålet med denne lov er Ældrerådets høringssvar med administrationens bemærkninger: Nr. Høringssvar Forvaltningens bemærkninger 1 Ældrerådet anbefaler, med henvisning til nedenstående, at en vedtagelse af de foreliggende kvalitets

Læs mere

KVALITETSSTANDARD. Forebyggende Hjemmebesøg Vedtaget Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget xxxx. Hvad er indsatsens lovgrundlag?

KVALITETSSTANDARD. Forebyggende Hjemmebesøg Vedtaget Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget xxxx. Hvad er indsatsens lovgrundlag? KVALITETSSTANDARD Forebyggende Hjemmebesøg Vedtaget Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget xxxx Hvad er indsatsens lovgrundlag? Lov om social service 79 a om Forebyggende Hjemmebesøg Lov nr. 1894 af 29/12/2015

Læs mere

KVALITETSSTANDARD. Forebyggende Hjemmebesøg 2016 Godkendt: SÆH-udvalget 14. juni Lov nr af 29/12/2015

KVALITETSSTANDARD. Forebyggende Hjemmebesøg 2016 Godkendt: SÆH-udvalget 14. juni Lov nr af 29/12/2015 KVALITETSSTANDARD Forebyggende Hjemmebesøg 2016 Godkendt: SÆH-udvalget 14. juni 2016 Hvad er indsatsens lovgrundlag? Lov om social service 79 om Forebyggende Hjemmebesøg Lov nr. 1894 af 29/12/2015 Lov

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Uanmeldt tilsyn hos private leverandører til Fritvalgsordningen 1. kvartal 2017

TILSYNSRAPPORT. Uanmeldt tilsyn hos private leverandører til Fritvalgsordningen 1. kvartal 2017 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn hos private leverandører til Fritvalgsordningen 1. kvartal 2017 Indledning Kerteminde Kommune har aflagt tilsynsbesøg hos private leverandører efter Fritvalgsordningen Generelt

Læs mere

2.1 Meddelelser fra formanden Kirsten Feld orienterede om pjecer fra Slagelse Ældreråd, som også er tilsendt til Ældrerådet.

2.1 Meddelelser fra formanden Kirsten Feld orienterede om pjecer fra Slagelse Ældreråd, som også er tilsendt til Ældrerådet. Ældrerådet Dato 27.04.2015 Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. maj 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X

Læs mere

Rapport for året 2013 Forebyggende hjemmebesøg

Rapport for året 2013 Forebyggende hjemmebesøg Rapport for året 2013 Forebyggende hjemmebesøg Minna Grunnet Pia Høgh Kirsten Bentsen Forebyggelseskonsulenter Center for Sundhedsfremme Årsrapport 2013 Lovgrundlag Lov om social service 79 a Målsætning

Læs mere

Forebyggende hjemmebesøg

Forebyggende hjemmebesøg Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79 a Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Indholdsfortegnelse Indledning Formål Tilsynsformer og overordnede principper Tilsynsplan... 6

Indholdsfortegnelse Indledning Formål Tilsynsformer og overordnede principper Tilsynsplan... 6 Tilsynspolitik og retningslinjer for tilsyn med plejecentre samt leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp - 2018 Indholdsfortegnelse Tilsynspolitik og retningslinjer for tilsyn med plejecentre

Læs mere

Fanø Kommune Sundhed og Ældre

Fanø Kommune Sundhed og Ældre Fanø Kommune Sundhed og Ældre Tilsyn på Fanø Plejecenter med virkning fra 1.6.2014 Lovgrundlag I følge Servicelovens 151 skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med, at "...de kommunale opgaver efter 83 og

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. TILSYNSPOLITIK Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. TILSYNSPOLITIK Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE TILSYNSPOLITIK Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen i Ærø Kommune 2014 Indhold 1.0 Baggrund... 2 2.0 Indledning... 2 2.1 Formålet med tilsyn og opfølgning... 2 3.0 Tilsyn og opfølgning hos

Læs mere

Udmøntning af tilsynsstrategien for Sundhed & Omsorg November 2012

Udmøntning af tilsynsstrategien for Sundhed & Omsorg November 2012 Udmøntning af tilsynsstrategien for Sundhed & Omsorg November 2012 Udarbejdet af Myndighed, Sundhed & Omsorg 1 Indholdsfortegnelse side 1. Indledning 3 2. Uanmeldt tilsyn foretaget af Myndighed 5 Procedure

Læs mere

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a. Albertslund Kommune 2018

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a. Albertslund Kommune 2018 Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a Albertslund Kommune 2018 se Indledning Visionen livet skal leves sundt hele livet Vores hjælp og støtte tager udgangspunkt i at livet

Læs mere

Bilag 1. Tilsynspolitik. - Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen

Bilag 1. Tilsynspolitik. - Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen Bilag 1 Tilsynspolitik - Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen i Aalborg 1 Baggrund I henhold til 151c i Serviceloven skal Kommunalbestyrelsen udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for tilbud efter

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for psykisk pleje og omsorg

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Møde 20. oktober 2015 kl. 13:00 i Mødelokale 6, Rådhuset

Møde 20. oktober 2015 kl. 13:00 i Mødelokale 6, Rådhuset Ældrerådet Referat Møde 20. oktober 2015 kl. 13:00 i Mødelokale 6, Rådhuset Pkt. Tekst Side 57 Godkendelse af referat fra mødet den 29. september 2015 1 58 Siden sidst, herunder status på økonomi 1 59

Læs mere

Godkendelse: Leverandørkrav 2014.

Godkendelse: Leverandørkrav 2014. Punkt 3. Godkendelse: Leverandørkrav 2014. 2013-41917. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget godkender at de reviderede leverandørkrav for personlig hjælp og pleje,

Læs mere

Fanø Kommune Sundhed og Ældre

Fanø Kommune Sundhed og Ældre Fanø Kommune Sundhed og Ældre Sagsnr.: 563-2008-45894 Doknr.: 563-2014-34723 Tilsyn på Fanø Plejecenter med virkning fra 1.6.2014 Lovgrundlag I følge Servicelovens 151 skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn

Læs mere

Handicaprådet. Referat

Handicaprådet. Referat Handicaprådet Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Gitte Hemmingsen (O) Tommy Frøslev (A) Anna Marie Knudsen Stephan Jensen Anne Andersen Lisbet Møller (Ø) 2 Indholdsfortegnelse 1 Valg

Læs mere

ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE

ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE PROGRAM Hvordan skal man forstå kvalitetsstandarder? Hvad kan man skrue på? Hvordan har vi arbejdet med udarbejdelsen af kvalitetsstandarder i Randers

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Indholdsfortegnelse 021. Meddelelser 45 022. Analyse sygepleje og hjemmepleje - konsulentfirmaet Incitare

Læs mere

Tilsynspolitik For hjemmehjælp og madservice

Tilsynspolitik For hjemmehjælp og madservice Tilsynspolitik 2019 For hjemmehjælp og madservice 1 Indledning: Det følger af 151c i lov om Social Service, at kommunen skal udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for hvordan der føres tilsyn med

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard Psykisk pleje og omsorg Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne pjece indeholder Kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Midt den 4. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Ordinært møde. Dato 28. januar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende. Afbud: Hanne Welander.

Ordinært møde. Dato 28. januar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende. Afbud: Hanne Welander. Referat Klagerådet Ordinært møde Dato 28. januar 2010 Tid 14:00 Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende Afbud: Hanne Welander Stedfortræder Medlemmer Oda Kajgaard Svend Åge Christensen

Læs mere

Tilsynspolitik for tilbud efter Serviceloven 83 Praktisk hjælp og Personlig pleje (herunder madservice)

Tilsynspolitik for tilbud efter Serviceloven 83 Praktisk hjælp og Personlig pleje (herunder madservice) Sundhed og Socialservice Myndighedsafdelingen Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76292929 Telefax: 75602848 myndighed@horsens.dk www.horsenskommune.dk Dato: 21. august 2013 KL-Emnenr.:27.36.04 Sagsnr.:2011-014250

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 6. oktober 2016 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand Winnie

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713 I

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat. Mødedato: 4. juni 2008 Mødetidspunkt: Fra kl.: 9.00 Til kl.: Mødested: Mødenr.: 5 Fraværende: Ibsgården, Festsalen

Viborg Ældreråd. Referat. Mødedato: 4. juni 2008 Mødetidspunkt: Fra kl.: 9.00 Til kl.: Mødested: Mødenr.: 5 Fraværende: Ibsgården, Festsalen Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 9.00 Til kl.: 12.00 Mødested: Mødenr.: 5 Fraværende: Ibsgården, Festsalen Birthe Poulsen, Elisabeth Sørensen, Erik Lykkegaard, Birthe Munk Pedersen, Alfred Agergaard og

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85)

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 001. Meddelelser til Handicaprådets møde den 11. februar 2009 3 002. Forslag til Vesthimmerland

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 012. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 10. februar 2011 28 013.

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Plejecenter Glesborg Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 2 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 31. oktober 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 31. oktober 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 31. oktober 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Årsrapport 2009 Forebyggende hjemmebesøg

Årsrapport 2009 Forebyggende hjemmebesøg Årsrapport 2009 Forebyggende hjemmebesøg 5-02-10 Lov om Forebyggende hjemmebesøg: I lov om forebyggende hjemmebesøg til ældre står: Formålet med tilbuddet om forebyggende hjemmebesøg er at opprioritere

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2014

Overordnet kvalitetsstandard 2014 Overordnet kvalitetsstandard 2014 Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske hjælp mm., som borgeren kan få fra kommunen.

Læs mere

Åbent Referat. til. Ældrerådet

Åbent Referat. til. Ældrerådet Åbent Referat til Mødedato: Onsdag den 24. april 2013 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Mødelokale 2, Bytoften Deltagere: Edna Jessen, Anne-Marie Søndergaard, Rigmor Jensen, Gerda Møller Nielsen, Anette

Læs mere

Koncept for anmeldte tilsyn på leverandørområdet for praktisk o personlig støtte i Frederiksberg Kommune 2019 Juli 2018

Koncept for anmeldte tilsyn på leverandørområdet for praktisk o personlig støtte i Frederiksberg Kommune 2019 Juli 2018 Koncept for anmeldte tilsyn på leverandørområdet for praktisk o personlig støtte i Frederiksberg Kommune 2019 Juli 2018 J.nr.: 27.12.16-K09-7-18 Implementeringskontoret Baggrund for kommunale tilsyn på

Læs mere

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Lukket Referat. Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15 Lukket Referat Lokale 1, St. Heddinge, 09. marts 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Referat Refer Mødedo: Onsdag den 13. juni 2012 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Skovgården Skovgårdsvej 26 8800 Viborg Gunnar Villadsen, Leo Robert Larsen, Alfred Agergaard,

Læs mere

Styrelsen for Patientsikkerhed giver på baggrund af et tilsynsbesøg den 26. februar 2019 et påbud til Team Midt om:

Styrelsen for Patientsikkerhed giver på baggrund af et tilsynsbesøg den 26. februar 2019 et påbud til Team Midt om: Team Midt Anlægsvej 4A 4920 Søllested Sendt pr. Digital Post AFGØRELSE Styrelsen for Patientsikkerhed giver på baggrund af et tilsynsbesøg den 26. februar 2019 et påbud til Team Midt om: 1) At plejeenheden

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Inge Lund Petersen X Kirsten Feld

Læs mere

Bilag 1 - Kvalitetsstandard Generel Information 2015

Bilag 1 - Kvalitetsstandard Generel Information 2015 Kære borger Vi har udarbejdet en række kvalitetsstandarder for personlig pleje, praktisk hjælp og madservice. De giver dig information om den hjælp, du kan få og beskriver det politisk fastsatte serviceniveau,

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105)

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Indhold

Læs mere

Nærværende notat beskriver baggrunden for direktionsindstillingen om potentialeafklaring af fritvalgsområdet i Halsnæs Kommune.

Nærværende notat beskriver baggrunden for direktionsindstillingen om potentialeafklaring af fritvalgsområdet i Halsnæs Kommune. Notat til Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2012/0011303 Dato: 20. februar 2013 Titel: Fritvalgsområdet potentiale afklaring. Sagsbehandler: Anne Mette Nielsen Leder af Sundhedsstaben Nærværende

Læs mere

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune har handlet i strid med serviceloven og retssikkerhedsloven ved i perioden fra den 7. oktober 2008 til den

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 2. april 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Bodil Boesgaard Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/31305 Introduktion

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten

Læs mere

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 4. december 2013 Mødetidspunkt: 10:00 Sluttidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Gunnar Villadsen, Leo Robert Larsen, Alfred

Læs mere

TILSYNSPOLITIK FOR KOMMU- NALT TILSYN PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE

TILSYNSPOLITIK FOR KOMMU- NALT TILSYN PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE Sundhed og Omsorg TILSYNSPOLITIK FOR KOMMU- NALT TILSYN PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE OKTOBER 2016 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk 0 T I L S Y N S P O L I T I K

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen Overordnet kvalitetsstandard 2015 Servicelovens 83 og 83a, 84 samt klippekort. Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske

Læs mere

Mødedato: 20. januar 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 20. januar 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 20. januar 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211 Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Godkendelse/underskrift af referat 3 3 Høring - af Midttrafiks køreplaner

Læs mere

2. Meddelelser fra formanden Marie Jørgensen orienterede om kommende møde i ensomhedsnetværket, hvor også fællesskabsambassadørerne deltager.

2. Meddelelser fra formanden Marie Jørgensen orienterede om kommende møde i ensomhedsnetværket, hvor også fællesskabsambassadørerne deltager. Ældrerådets møde mandag den 4. februar 2019 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Tove Lunde Amsinck X Hermand Pedersen X Marianne Lund X Dorthe Friis Afbud

Læs mere

Rapport for året 2012 Forebyggende hjemmebesøg

Rapport for året 2012 Forebyggende hjemmebesøg Rapport for året 2012 Forebyggende hjemmebesøg Minna Grunnet Pia Høgh Kirsten Bentsen Forebyggelseskonsulenter Center for Sundhedsfremme Årsrapport 2012 side - 2 - Årsrapport 2012 Lovgrundlag Målsætning

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Referat af møde nr. 11. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 11. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 11. Mandag d. 05.12.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 05.12.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Fuglsanggården

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Fuglsanggården Uanmeldt kommunalt tilsyn Fuglsanggården 20. oktober 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE side 1. Indledning 3 1.1 formål med det uanmeldte besøg 3 1.2 fremgangsmåde 3 2. Konklusion på samtale med 2 beboere 4 3.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

REFERAT SUNDHED & OMSORGSUDVALGET

REFERAT SUNDHED & OMSORGSUDVALGET REFERAT SUNDHED & OMSORGSUDVALGET den 04.08.2011 i Borgmesterens mødelokale Afbud SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Godkendelse af Idéoplægget, ombygning/tilbygning af køkkenet på Områdecenter

Læs mere

Morsø Kommune. Godkendt Tilsynspolitik. Tilsynspolitik

Morsø Kommune. Godkendt Tilsynspolitik. Tilsynspolitik Morsø Kommune Tilsynspolitik Godkendt 2017 Tilsynspolitik Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp i hjemmeplejen og madservice Morsø Kommune fører tilsyn med madservice, personlige og praktiske

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. februar 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. februar 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. februar 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 010. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 18. februar 2010 20 011.

Læs mere

Dagsorden for Handicapråds møde den 09. december 2009 kl. 10:00 i Vilsted Søgaard, Ranumvej 49, Vilsted

Dagsorden for Handicapråds møde den 09. december 2009 kl. 10:00 i Vilsted Søgaard, Ranumvej 49, Vilsted Dagsorden for Handicapråds møde den 09. december 2009 kl. 10:00 i Vilsted Søgaard, Ranumvej 49, Vilsted Indholdsfortegnelse 038. Overrækkelse af tilgængelighedspris 83 039. Tilgængelighed til valglokaler

Læs mere

I Hedensted kommunes handicappolitik er de vigtigste værdier respekt, tilgængelighed og helhedsorienteret indsats.

I Hedensted kommunes handicappolitik er de vigtigste værdier respekt, tilgængelighed og helhedsorienteret indsats. Forslag til pårørendepolitik Handicapafdelingen Hedensted kommune Indledning Samarbejde mellem kommune og pårørende skal altid ske med respekt for den handicappede borgers ret til selvbestemmelse og med

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarder

Ændringer i kvalitetsstandarder Ændringer i kvalitetsstandarder NOTAT Myndighedsenheden I kvalitetsstandarderne for år 2014 er generelt fjernet dobbelt tekst i den enkelte kvalitetsstandard, og tekst er justeret efter lovgivning, herunder

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 I

Læs mere

Redegørelse om tilsyn på hjemmehjælpsområdet af frit-valgsleverandører.

Redegørelse om tilsyn på hjemmehjælpsområdet af frit-valgsleverandører. Redegørelse om tilsyn på hjemmehjælpsområdet af frit-valgsleverandører. Baggrunden for tilsynet Frederiksberg Kommune skal efter Servicelovens 151 føre tilsyn med leveringen af personlig og praktisk hjælp.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 4. juni 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Bemærk! Ændret mødedato og tid Anette Eriksen,

Læs mere

Referat fra Ældrerådets møde mandag den 8. september 2014 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat fra Ældrerådets møde mandag den 8. september 2014 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe Friis X Mariann Mehder X Erik Strand X Marie Jørgensen X Eva Hansen X Michael Dyre Ousted X Fritz Voss X Ole

Læs mere

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter. Hedebo Plejecenter Uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter. Hedebo Plejecenter Uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Uanmeldt tilsyn INDHOLDSFORTEGNELSE Gennemførelse af uanmeldte tilsyn på... 3 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning... 3 1.4. Grundlag

Læs mere

Bøgebakken. Uanmeldt tilsyn, søndag den 19. august 2007 kl til kl

Bøgebakken. Uanmeldt tilsyn, søndag den 19. august 2007 kl til kl TILSYNSRAPPORT Bøgebakken Uanmeldt tilsyn, søndag den 19. august 2007 kl. 10.30 til kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Lejre Kommune aflagt tilsynsbesøg på Bøgebakken. Generelt er formålet med tilsynet

Læs mere

Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 7. februar Tilsynspolitik

Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 7. februar Tilsynspolitik Godkendt af Kommunalbestyrelsen d. 7. februar 2018 Tilsynspolitik Indhold 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Formål... 3 4. Metode... 4 5. Skærpet tilsyn... 5 6. Tilsynsresultater... 5 7. Kontaktoplysninger...

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

Med forslaget til Lov om ændring af lov om social service (Målretning af de forebyggende hjemmebesøg)

Med forslaget til Lov om ændring af lov om social service (Målretning af de forebyggende hjemmebesøg) Med forslaget til Lov om ændring af lov om social service (Målretning af de forebyggende hjemmebesøg) I lov om social service, jf. lovbekendtgørelse nr. 150 af 16. februar 2015, som senest ændret ved lov

Læs mere

Mulighed for udbud på fritvalgsområdet i hjemmeplejen

Mulighed for udbud på fritvalgsområdet i hjemmeplejen Social- og Seniorudvalget Punkt: 5 Acadre sagsnr.: 14/10246 Journalnr.: Sagsforløb: SSU - Åben sag Mødedato: 23.06.2014 Sagsansvarlig enhed: Politik og Borgerservice Sagsbehandler: Helle Skude Mulighed

Læs mere

Bilag1: Koncept for forebyggende hjemmebesøg i Frederikssund Kommune

Bilag1: Koncept for forebyggende hjemmebesøg i Frederikssund Kommune NOTAT 2. august 2019 Sundhed og HRCenter for Politik, Sundhed og Personale Bilag1: Koncept for forebyggende hjemmebesøg i Frederikssund Kommune Indhold Indledning...2 Nyt koncept for forebyggende hjemmebesøg...2

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af 8

Tilsynspolitik. Side 1 af 8 Tilsynspolitik 2019 For Leverandører af personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af socialpædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud

Læs mere