Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden"

Transkript

1 Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 16. maj 2007 /LINFRA Dagsorden til mødet i Regionsrådet onsdag den 23. maj 2007 kl. 14:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg Mødet for åbne døre:

2 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Udpegning af repræsentanter til diverse bestyrelser Forberedelsesudvalgets regnskab Århus Amts regnskab Viborg Amts regnskab Ringkjøbing Amts regnskab Økonomirapport marts Bilag til Kasse- og Regnskabsregulivet Videreførelse af Sundheds- og Pientskolen i Grenaa Orientering om ændring af centerstrukturen i Hospitalsenheden Vest Projekt for produktivitetsfremmende omlægninger i stråleterapien på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus Samling af brystkræftkirurgi og endetarmskræftkirurgi inden for Hospitalsenhed Vest Etablering af lærings- og mestringskonceptet Organisering af genoptræning og rådgivning af børn og unge med handicap i Region Midtjylland 333

3 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst 14 Orientering om resulterne af stressundersøgelse blandt den voksne befolkning i Region Midtjylland Side Orientering om stregi for formidling af resulter fra "Hvordan har du det?" Orientering om rapport vedr. sundhedscentre i Region Midtjylland Arkæologisk undersøgelse af jordarealer til Det Nye Universitetshospital i Århus Aftale med donorkorpsene om betingelserne for afgivelse og modtagelse af humant blod Etablering af bestyrelse på Tale-/Høreinstituttet Licitionsresult vedr. Solbakken, Risskov Udvidet ret til udredning og behandling i børne- og ungdomspsykirien Indstilling fra Vækstforum om bevilling af stiftelseskapital til den erhvervsdrivende fond OPTEK Indstilling fra Vækstforum om bevilling til medfinansiering af itkompetencecentret ISIS Krinebjerg II Rapport og regnskab fra studietur til East of England januar Fusion af Forskerpark Aarhus A/S og IT-Huset Krinebjerg A/S Nordsøkommissionens og Østersøkommissionens generalforsamlinger

4 Udpegning af repræsentanter til diverse bestyrelser Resumé Regionsrådet udpegede på de fire foregående møder i 2007 repræsentanter til en række bestyrelser m.v. på bl.a. undervisnings- og kulturområdet. Der er efterfølgende indkommet en række nye anmodninger til Regionsrådet om udpegning af medlemmer til bestyrelser mv. Forretningsudvalget indstiller, Regionsrådet udpeger et medlem til det Rådgivende Udvalg/Aftagerpanel for det Jordbrugsvidenskabelige fakultet ved Aarhus Universitet, formanden bemyndiges til aftale udpegningen af et medlem til studiebestyrelsen for den sociale højskole, CVU Vest, med Region Syddanmark, direktionen bemyndiges til udpege et medlem til det lokale uddannelsesudvalg for lærer- og pædagogområdet, CVU Vest, direktionen bemyndiges til foretage udpegningen af medlemmer til de to i dagsordenen nævnte efter- og videreuddannelsesudvalg ved CVU Lillebælt i samarbejde med Region Syddanmark, direktionen bemyndiges til udpege to medlemmer til det lokale uddannelsesudvalg ved Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg, og direktionen bemyndiges til foretage udpegning i forbindelse med kommende henvendelser om udpegning til uddannelsesudvalg og efter- og videreuddannelsesudvalg. Gert Schou, Poul Müller, Gunhild Husum, Jonas Dahl og Johannes Flensted-Jensen var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling Regionsrådet udpegede på de fire foregående møder i 2007 repræsentanter til en række bestyrelser m.v. på bl.a. undervisnings- og kulturområdet. Der er efterfølgende indkommet en række nye anmodninger om, Regionsrådet udpeger et medlem til de respektive bestyrelser. I det følgende er oplistet de nye bestyrelser mv., som Regionsrådet er blevet anmodet om udpege en eller flere repræsentanter til:

5 308 Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet Det Jordbrugsvidenskabelige fakultet ved Aarhus universitet har anmodet Region Midtjylland om udpege et medlem til det Rådgivende Udvalg/Aftagerpanel for det Jordbrugsvidenskabelige fakultet ved Aarhus Universitet. Udvalget nedsættes for sikre en sammenhængende stregi i forskning, uddannelse, myndighedsberedskab og teknologioverførsel. Det indstilles, Regionsrådet udpeger et medlem til det Rådgivende Udvalg/Aftagerpanel for det Jordbrugsvidenskabelige fakultet ved Aarhus Universitet. CVU Vest Studiebestyrelsen for den Sociale Højskole CVU Vest har anmodet Region Midtjylland om udpege et medlem til studiebestyrelsen for den Sociale Højskole i forening med Region Sydjylland. Det indstilles, Formanden bemyndiges til aftale udpegningen med Region Syddanmark. Efter- og videreuddannelsesudvalget for lærer- og pædagogområdet CVU Vest har anmodet Region Midtjylland om udpege et medlem til efter- og videreuddannelsesudvalget for lærer- og pædagogområdet. Det indstilles, direktionen bemyndiges til udpege et medlem til det lokale uddannelsesudvalg. CVU Lillebælt CVU Lillebælts efter- og videreuddannelsesudvalg for sundhedsuddannelserne CVU Lillebælt har anmodet Region Midtjylland og Region Syd om udpege fire medlemmer til efter- og videreuddannelsesudvalget for sundhedsuddannelserne i forening. CVU Lillebælts efter- og videreuddannelsesudvalg for de pædagogiske uddannelser CVU Lillebælt har anmodet Region Midtjylland og Region Syd om udpege 3 medlemmer til efter- og videreuddannelsesudvalget for de pædagogiske uddannelser i forening. Det indstilles, direktionen bemyndiges til foretage udpegningen af medlemmer til de to ovennævnte uddannelsesudvalg og efter- og videreuddannelsesudvalg på CVU Lillebælt i samarbejde med Region Syddanmark. Fra administriv side har Region Syddanmark oplyst, man indstiller samme fremgangsmåde til Regionsrådet for Region Syddanmark. Social- & Sundhedsskolen i Silkeborg Den selvejende institution Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg har anmodet Region Midtjylland om udpege to medlemmer til det lokale uddannelsesudvalg, som omfter både social- og sundhedsuddannelserne og den pædagogiske grunduddannelse. Der skal udpeges et medlem fra somik-området samt et medlem fra psykiri-området. Det indstilles, direktionen bemyndiges til udpege de to medlemmer til det lokale uddannelsesudvalg. Det har hidtil været praksis i amterne, der har været udpeget repræsentanter for administrionen til efter- og videreuddannelsesudvalg mv.

6 309 Det indstilles på den baggrund, direktionen bemyndiges til foretage udpegning i forbindelse med kommende henvendelser om udpegning til uddannelsesudvalg og efterog videreuddannelsesudvalg.

7 Forberedelsesudvalgets regnskab 2006 Resumé Forberedelsesudvalgets regnskab forelægges Regionsrådet til foreløbig godkendelse med henblik på fremsendelse til revisionen. Forberedelsesudvalgets regnskab revideres af KPMG. Forretningsudvalget indstiller, Forberedelsesudvalgets regnskab 2006 godkendes med henblik på fremsendelse til revision. Gert Schou, Poul Müller, Gunhild Husum, Jonas Dahl og Johannes Flensted-Jensen var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling I bekendtgørelsen om Budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. i forbindelse med oprettelse af regioner skal årsregnskabet for 2006 for Forberedelsesudvalget aflægges af Forretningsudvalget for regionen til Regionsrådet../. Hermed fremlægges regnskabet for 2006 for Forberedelsesudvalget. Af Forberedelsesudvalgets regnskab 2006 fremgår, nettodriftsudgifterne er kr. mindre end det korrigerede nettodriftsbudget. Nettodriftsudgifterne på i alt kr. er finansieret af de 4 amter, som har indgået i dannelsen af Region Midtjylland. Fordelingen er sket ud fra den fastste fordelingsnøgle. På anlægsområdet er der 3 anlægsbevillinger. Anlægsområdet udviser et mindre forbrug på kr., hvilket primært skyldes et mindre forbrug på Etablering af driftscenter Holstebro end foruds i budget Alle 3 anlægsbevillinger er af Forberedelsesudvalget besluttet finansieret ved ansøgning om lånedispension i relion til engangspuljen til engangsinvesteringer i forbindelse med kommunalreformen og efterfølgende optagelse af lån. Forberedelsesudvalgets regnskab skal fremsendes til revision hos Århus Amts revision, der er KPMG C Jespersen, senest den 1. juni Det reviderede regnskab skal godkendes i Regionsrådet og sendes til tilsynsmyndigheden senest den 15. november 2007.

8 Århus Amts regnskab 2006 Resumé Århus Amts regnskab forelægges Regionsrådet til foreløbig godkendelse med henblik på fremsendelse til revisionen. Århus Amts regnskab revideres af KPMG. Forretningsudvalget indstiller, Århus Amts regnskab 2006 godkendes med henblik på fremsendelse til revision. Gert Schou, Poul Müller, Gunhild Husum, Jonas Dahl og Johannes Flensted-Jensen var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling Med udgangen af 2006 blev amterne som led i kommunalreformen nedlagt, og amternes opgaver, aktiver og passiver samt personalet er overført til regionerne, til kommunerne og til sten. I henhold til regionslovens 71 påhviler det Regionsrådet udarbejde og godkende amternes regnskab for Regnskaberne danner grundlag for efterreguleringen af amternes delingsaftaler, der fordeler amternes aktiver, passiver, rettigheder og pligter samt personale til de modtagende myndigheder. Regionsrådet for Region Midtjylland skal i henhold til lovgivningen udarbejde og godkende regnskaberne for Ringkjøbing, Viborg og Århus amter../. Hermed fremlægges regnskabet for Århus Amt. Regnskabet for Århus Amt for 2006 fremlægges i en form svarende til Århus Amts regnskab for de senere år, idet der i omfanget af bemærkninger er taget hensyn til, amtet er nedlagt. Af Århus Amts regnskab 2006 fremgår, udgifterne ifølge det udgiftsbaserede regnskab har oversteget indtægterne med mio. kr. I forbindelse med optagelse af nye lån er der afdraget ekstraordinært 540 mio. kr. Korrigeret for ekstraordinære afdrag er udgifter ca. 975 mio. kr. højere end indtægterne. Der har været en ekstraordinær anlægsaktivitet på godt 200 mio. kr. Driftsudgifterne overstiger de budgetterede driftsudgifter med 460 mio. kr. til øget aktivitet, sygesikringsmedicin og øvrig sygesikring og 40 mio. kr. til kommunale medfinansieringsaftaler.

9 312 Det omkostningsbaserede regnskab for Århus Amt 2006 udviser et underskud på 573,4 mio. kr. I dette result indgår en regulering af tjenestemandspensionsforpligtelsen udover den udbetalte pension på 122 mio. kr. Det omkostningsbaserede regnskab danner udgangspunkt for efterreguleringen af aftalen om deling af Århus Amts aktiver, passiver mv. i forbindelse med kommunalreformen. Amtets regnskab skal fremsendes til revision hos Århus Amts revision, der er KPMG C Jespersen senest den 1. juni Det reviderede regnskab skal sammen med efterreguleringen af delingsaftalen godkendes i Regionsrådet og sendes til tilsynsmyndigheden senest den 15. november 2007.

10 Viborg Amts regnskab 2006 Resumé Viborg Amts regnskab forelægges Regionsrådet til foreløbig godkendelse med henblik på fremsendelse til revisionen. Viborg Amts regnskab revideres af Kommunernes Revision. Forretningsudvalget indstiller, Viborg Amts regnskab 2006 godkendes med henblik på fremsendelse til revision. Gert Schou, Poul Müller, Gunhild Husum, Jonas Dahl og Johannes Flensted-Jensen var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling Med udgangen af 2006 blev amterne som led i kommunalreformen nedlagt, og amternes opgaver, aktiver og passiver samt personalet er overført til regionerne, til kommunerne og til sten. I henhold til regionslovens 71 påhviler det Regionsrådet udarbejde og godkende amternes regnskab for Regnskaberne danner grundlag for efterreguleringen af amternes delingsaftaler, der fordeler amternes aktiver, passiver, rettigheder og pligter samt personale til de modtagende myndigheder. Regionsrådet for Region Midtjylland skal i henhold til lovgivningen udarbejde og godkende regnskaberne for Ringkjøbing, Viborg og Århus amter../. Hermed fremlægges regnskabet for Viborg Amt. Regnskabet for Viborg Amt for 2006 fremlægges i en form svarende til Viborg Amts regnskab for de senere år. Af Viborg Amts regnskab 2006 fremgår, udgifterne ifølge det udgiftsbaserede regnskab har oversteget indtægterne med 442 mio. kr. Underskuddet skyldes især merudgifter på socialområdet til medfinansiering af kommunale opgaveløsninger på ca. 54 mio. kr., og på sundhedsområdet til meraktivitet på sygehuse, sygesikringsmedicin og øvrig sygesikring på i alt 128 mio. kr. Herudover har der været en ekstraordinær efterregulering vedrørende 2004, 2005 og 2006 for 5-amtsaftalen på ca. 82 mio. kr. Endvidere har der i 2006 været en vækst i anlægsaktiviteten, ikke mindst vedrørende bygning af handicapboliger på ca. 143 mio. kr.

11 314 Det omkostningsbaserede regnskab for Viborg Amt 2006 udviser et underskud på 404 mio. kr. Heri indgår hensættelser på 26 mio. kr. til tjenestemandspensioner udover de udbetalte pensioner. Det omkostningsbaserede regnskab danner udgangspunkt for efterreguleringen af aftalen om deling af Viborg Amts aktiver, passiver mv. i forbindelse med kommunalreformen. Amtets regnskab skal fremsendes til revision hos Viborg Amts revision, der er Kommunernes Revision, senest den 1. juni Det reviderede regnskab skal sammen med efterreguleringen af delingsaftalen godkendes i Regionsrådet og sendes til tilsynsmyndigheden senest den 15. november 2007.

12 Ringkjøbing Amts regnskab 2006 Resumé Ringkjøbing Amts regnskab forelægges Regionsrådet til foreløbig godkendelse med henblik på fremsendelse til revisionen. Ringkjøbing Amts regnskab revideres af Kommunernes Revision. Forretningsudvalget indstiller, Ringkjøbing Amts regnskab 2006 godkendes med henblik på fremsendelse til revision. Gert Schou, Poul Müller, Gunhild Husum, Jonas Dahl og Johannes Flensted-Jensen var forhindret i deltage i sagens behandling. Direktionen indstiller endvidere, ændringer af regnskabspraksis vedrørende immerielle aktiver og pensionsforpligtelsen vedrørende VLTJ godkendes, og Regionsrådet tager til efterretning, Ringkjøbing Amts ejerandel i lighed med Århus Amts ejerandel i Odderbanen er optaget i amtets balance til en værdi på 0 kr. Sagsfremstilling Med udgangen af 2006 blev amterne som led i kommunalreformen nedlagt, og amternes opgaver, aktiver og passiver samt personalet er overført til regionerne, til kommunerne og til sten. I henhold til regionslovens 71 påhviler det Regionsrådet udarbejde og godkende amternes regnskab for Regnskaberne danner grundlag for efterreguleringen af amternes delingsaftaler, der fordeler amternes aktiver, passiver, rettigheder og pligter samt personale til de modtagende myndigheder. Regionsrådet for Region Midtjylland skal i henhold til lovgivningen udarbejde og godkende regnskaberne for Ringkjøbing, Viborg og Århus amter../. Hermed fremlægges regnskabet for Ringkjøbing Amt. Af Ringkjøbing Amts omkostningsbaserede regnskab 2006 fremgår, udgifterne har oversteget indtægterne med 830 mio. kr.

13 316 Der har været en meraktivitet på anlægsområdet på ca. 385 mio. kr. i forhold til det oprindelige budget På sundhedsområdet har der været en meraktivitet, øgede udgifter til medicin m.v. på ca. 140 mio. kr. Til kommunale medfinansieringsaftaler m.v. har der været merudgifter på ca. 55. mio. kr. Det omkostningsbaserede regnskab for Ringkjøbing Amt 2006 udviser et underskud på 437 mio. kr. Efter regnskabspraksis i Ringkjøbing Amt aktiveres den del af anlægsudgifter ikke, som overvejende er reparion eller renovering etc. af amtets ejendomme. Det omkostningsbaserede regnskab danner udgangspunkt for efterreguleringen af aftalen om deling af Ringkjøbing Amts aktiver, passiver mv. i forbindelse med kommunalreformen. Amtets regnskab skal fremsendes til revision hos Ringkjøbing Amts revision, der er Kommunernes Revision, senest den 1. juni Det reviderede regnskab skal sammen med efterreguleringen af delingsaftalen godkendes i Regionsrådet og sendes til tilsynsmyndigheden senest den 15. november Siden behandlingen i Forretningsudvalget er der følgende tilføjelser: Der er følgende ændringer af regnskabspraksis i forhold til tidligere år: Immerielle aktiver: Fra regnskabsår 2005 optages immerielle anlægsaktiver i balancen, såfremt disse er erhvervet mod vederlag og opfylder definitionen på aktiver, og værdien af aktivet på erhvervelsestidspunktet kan opgøres pålideligt. Amtet har ikke identificeret immerielle aktiver, der opfylder samtlige kriterier for indregning. Pensionsforpligtelsen vedr. VLTJ medtages ikke. Forpligtelsen dækkes af sten. Brev fra Stsforvaltningen Midtjylland vedrørende årsregnskab 2005./. Jf. brev af 22. februar 2007 fra Stsforvaltningen Midtjylland vedrørende årsregnskab 2005 gøres Regionsrådet opmærksom på, Amtsrådet den 14. december 2006 besluttede forts værdisætte amtet ejerandel i VLTJ til 0,- kr. i amtets balance. Revisionen har anført man i henhold til gældende konteringsregler skal optage selskabet til den indre værdi, der er 33,7 mio. kr.

14 Økonomirapport marts 2007 Resumé Den første økonomirapport for Region Midtjylland viser, det forventede årsresult er præget af et væsentligt udgiftspres på sundhedsområdet. Forretningsudvalget indstiller, økonomirapporten tages til efterretning. Gert Schou, Poul Müller, Gunhild Husum, Jonas Dahl og Johannes Flensted-Jensen var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling./. Den første økonomirapport for Region Midtjylland viser, det forventede årsresult er præget af et væsentligt udgiftspres på sundhedsområdet. Der er en række usikkerhedsmomenter i denne økonomirapport: begrænset erfaringsgrundlag på grund af etablering af ny kommunal og regional struktur, vanskeligheder omkring dannelse af rapporter m.v., udfaldet af regnskaber 2006 for amterne og de heraf afledte efterreguleringer for de modtagende myndigheder, og usikkerhed omkring aktivitetsda vedrørende DRG, mellemregional afregning samt kommunal medfinansiering. Den overordnede vurdering viser følgende: Udgiftspresset på Sundhedsområdet inkl. behandlingspsykirien vurderes til 631 mio. kr., hvoraf Forberedelsesudvalget/Regionsrådet har afgivet tillægsbevillinger på 149 mio. kr. Vurderingen svarer til den vurdering, der er beskrevet i budgetvejledningen for Social- og specialundervisningsområdet forventer ikke problemer med overholde udgifts- og indtægtsbudgettet, idet den samlede aktivitet på området har ligget over det forventede. Regional Udvikling forventer overholdelse af budgettet. For administrionen er der tegn på merforbrug. En nærmere analyse af hele administrionsområdet vil blive forlagt Forretningsudvalget på mødet den 27. juni 2007.

15 318 Der vil på Forretningsudvalgsmødet den 27. juni 2007 blive fremlagt en udvidet rapport, der i tillæg til den økonomiske vurdering også vil indeholde en opfølgning på aktivitetsmål.

16 V 7. Bilag til Kasse- og Regnskabsregulivet Resumé I Kasse- og Regnskabsregulivet er det foruds, der udarbejdes 10 bilag, som sammen med regulivet fastlægger de styrings- og forretningsprincipper, som gælder for Region Midtjyllands kasse- og regnskabsvæsen. Der fremsættes med dette punkt forslag til "Retningslinier for anvisning". Retningslinier for anvisning kan træde i kraft pr. 1. juni Desuden vedlægges til orientering Lånebekendtgørelsen. Forretningsudvalget indstiller, forslag til "Retningslinier for anvisning" godkendes og træder i kraft den 1. juni Gert Schou, Poul Müller, Gunhild Husum og Jonas Dahl var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling./. På Forberedelsesudvalgets møde den 15. november 2006 blev Kasse- og Regnskabsregulivet for Region Midtjylland vedtaget. I Kasse- og Regnskabsregulivet er det foruds, der udarbejdes 10 bilag, som sammen med regulivet fastlægger de styrings- og forretningsprincipper, som gælder for Region Midtjyllands kasse- og regnskabsvæsen. Der er udarbejdet vedlagte tidsplan for, hvornår de enkelte bilag forventes være færdige til politisk behandling../. Vedlagt er bilaget "Retningslinier for anvisning ", der er en samling af bilag 1 og 2 i Kasse- og Regnskabsregulivet - "Retningslinier for anvisning" og "Procedurer og forretningsgange for registrering og betalingseffektuering af alle økonomiske transaktioner". Desuden vedlægges Lånebekendtgørelsen, hvortil der på nuværende tidspunkt ikke er supplerende regler. De øvrige bilag vil jf. tidsplanen blive forelagt til beslutning senere. Retningslinier for anvisning I Kasse- og Regnskabsregulivet er de overordnede retningslinier for anvisning fasts, mens vedlagte forslag til "Retningslinier for anvisning" fastsætter de mere detaljerede regler for anvisning. Heri fastsættes procedurer og forretningsgange for registrering og betalingseffektuering af alle økonomiske transaktioner, herunder køb og salg af varer og tjenesteydelser hos eksterne leverandører, sygesikringsbetalinger og lønudbetalinger mv. Formålet med retningslinierne er sikre funktionsadskillelse og godkendelsesprocedurer, som i forhold til risici er afstemte områderne imellem.

17 320 Retningslinier for anvisning skal på en række områder suppleres af mere detaljerede regler - ofte i form af en regnskabsinstruks/forretningsgangsbeskrivelse - der medvirker til den nærmere kontrol af de decentrale procedurer på det pågældende område. Der har været løbende dialog med Region Midtjyllands eksterne revisor, KPMG C.Jespersen under udarbejdelsen af Retningslinier for anvisning". Når alle bilag til Kasseog Regnskabsregulivet er udarbejdet, vil KPMG C.Jespersen udarbejde en samlet udtalelse. Lånebekendtgørelsen I januar udsendte Indenrigs- og sundhedsministeriet "Bekendtgørelse af regionernes låntagning og meddelelse af garantier mv.". Lånebekendtgørelsen detailregulerer regionerne i større omfang end det har været tilfælde i amterne. I den forbindelse er der særligt 3 ting, man skal være opmærksom på: 1) Regionerne har ikke nogen generel låneadgang til en del af anlægsudgifterne, som det var tilfældet i amterne. Det betyder, en region kun kan optage lån efter meddelt dispension fra indenrigs- og sundhedsministeren (undtaget herfra er dog lån til almene boliger på socialområdet). 2) Til regionens låntagning henregnes også indgåelse af eks. leje- og leasingaftaler der overstiger en værdi af 5 mio. kr. Således har man deponeringspligt ved disse typer af aftaleindgåelse. Tilsvarende gælder for aftaler om drift af institutioner hvis værdi sammen med eventuelle samhørende aftaler overstiger 5 mio. kr. Der er givet mulighed for søge dispension herom hos indenrigs- og sundhedsministeren - navnligt i tilfælde hvor der er tale om kortvarige lejemål. 3) Der kan ikke optages lån i udenlandsk valuta.

18 V 8. Videreførelse af Sundheds- og Pientskolen i Grenaa Resumé Sundheds- og pientskolen er placeret på Regionshospitalet Grenaa og er et 2-årigt projekt finansieret af Århus Amt (Region Midtjylland) for uddannelse af pienter med kroniske sygdomme. Projektet er finansieret frem til 30. juni Fremover vil Norddjurs Kommune og Region Midtjylland i fællesskab have det overordnede ansvar for drift og videreudvikling af Sundheds- & Pientskolen. Af hensyn til kommunens eksterne finansiering lægges der op til projektet videreføres over en 4-årig periode frem til juni Omkostningerne til driften af projektet vil være ca kr. årligt for Region Midtjylland. Udgifterne dækker ansættelse af en fælles projektkoordinor, sekretærbistand, administrion, kørsel, varekøb, kvalitetssikring, evaluering, kurser/konferencer, annoncering og diverse udgifter. Forretningsudvalget indstiller, Sundheds- og Pientskolen i Grenaa videreføres i en 4-årig periode som beskrevet, og projektets driftsbudget på ca kr. årligt for regionen og ca kr. årligt for Norddjurs Kommune (jf. bilag) godkendes. Regionens udgifter er indeholdt i budgettet til Regionshospitalet Randers. Gert Schou, Poul Müller, Gunhild Husum og Jonas Dahl var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling Sundheds- og pientskolen, der er placeret på Regionshospitalet Grenaa, er et 2-årigt projekt finansieret af Århus Amt (Region Midtjylland) for uddannelse af pienter med kroniske sygdomme. Projektet er finansieret frem til 30. juni Målgruppen for skolen er pienter og borgere med diabetes, lungesygdomme (KOL), hjertesygdomme, diabetes og overvægt. Deltagerne kommer fra hele Djursland. På skolen arbejder man med øge målgruppernes kapacitet for egenomsorg i forhold til deres sygdom for derigennem forbedre deres livskvalitet og sundhedstilstand. Der udbydes både sygdomsspecifikke tilbud (kost, motion, rygestop) og tværgående tilbud baseret på modellen lær leve med kronisk sygdom. Henvisning til kurserne sker gennem praktiserende læge og afdelingerne på Regionshospitalerne Randers og Grenaa. Løbende monitorering og kvalitetssikring ligger i en styregruppe, hvor der sidder repræsentanter fra kommuner, region, praktiserende læger og regionshospitalet. Den endelige

19 322 evaluering foretages i maj/juni 2007, men der foreligger allerede midlertidige resulter, der viser stor tilfredshed og positiv effekt på deltagernes livsstil. Indssen på skolen er i forbindelse med den nye sundhedslov blevet en delt regional/kommunal opgave. Således er der elementer, der forts vil være regionale ansvarsområder mens andre er kommunale opgaver. Fremadrettet model for sundheds- og pientskolen Fremover vil Norddjurs Kommune og Region Midtjylland i fællesskab have det overordnede ansvar for drift og videreudvikling af Sundheds- og Pientskolen. Af hensyn til kommunens eksterne finansiering vil det være fordelagtigt, projektet videreføres over en 4-årig periode frem til juni Adgangen til Sundheds- og Pientskolen vil forts foregå via henvisning fra praktiserende læger i Norddjurs, Regionshospitalerne Randers og Grenaa, men det bliver gradvist udvidet til omfte Norddjurs Kommunes hjemmepleje og socialrådgivere. Målgruppen til de nuværende tilbud bliver også udvidet til omfte pienter med kroniske muskel- og skeletlidelser som gigt, ryglidelser og osteoporose. Tilbuddet er åbent for borgere fra andre kommuner end Norddjurs. Det vil være en mellemkommunal afregning for den del af tilbuddet, der er et kommunalt ansvarsområde. Modulerne, kost motion - rygestop og "lær leve med kronisk sygdom" tilrettelægges, så de afvikles geografisk spredt i kommunen. Udflytning af modulerne fra lokalerne på Regionshospitalet Grenaa til institutioner i kommunen vil tidligst kunne ske ved afvikling af hold i efteråret /. I skolen bliver der endvidere implementeret et 2-årigt projekt om rehabilitering af personer, der er behandlet for kræft, som Norddjurs Kommune har modtaget projektstøtte til fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Projektkoordineringen vil foregå i tæt samarbejde med den fælles projektkoordinor. Evaluering Fælles monitorering/evaluering af Sundheds- og Pientskolens samlede udvidede tilbud bliver afrapporteret en gang i kvartalet via styregruppen, og projektet helhedsevalueres i slutfasen. Planlægningen af evalueringen sker i tæt samarbejde med Center for Folkesundhed. Parterne forventer kunne anvende et evalueringsværktøj for pientundervisning, som Center for Folkesundhed er i gang med udvikle og derved bidrage med sammenlignelige resulter på tværs i regionen. Organisionsmodellen for Sundheds- og Pientskolen kan endvidere tænkes danne grundlag for en evaluering af samarbejdet mellem region, kommune og praktiserende læger. Økonomi./. Omkostningerne til driften af projektet vil være ca kr. årligt for Region Midtjylland og ca kr. for Norddjurs Kommunes vedkommende. Desuden bidrager Norddjurs Kommune med kr. for årene 2007 og 2008 via projektstøtten fra Sundheds- og Indenrigsministeriet til kræftrehabiliteringsprojektet, der er nævnt ovenfor. Udgifterne dækker ansættelse af en fælles projektkoordinor, sekretærbistand, administrion, kørsel, varekøb, kvalitetssikring, evaluering, kurser/konferencer, annoncering og diverse udgifter. Der vedlægges desuden bilag vedrørende Beregning af kursusudgifter Region og kommune.

20 323 Sagen har været drøftet i Underudvalget for Primær Sundhed. Her anbefaler man, projektet tiltrædes på de beskrevne vilkår.

21 V 9. Orientering om ændring af centerstrukturen i Hospitalsenheden Vest Resumé I efteråret 2006 blev det besluttet ændre organisions- og ledelsesstrukturen på Sygehus Ringkjøbing set i forhold til den tidligere organisering i Ringkjøbing Amt. Forberedelsesudvalget blev orienteret om disse ændringer på mødet den 15. november I forhold til denne organisionsændring har Hospitalsenheden Vest, der dækker Regionshospitalet Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing og Tarm, besluttet ændre den interne organision og fjerne centerniveauet, da det viste sig ikke være nødvendigt for sikre administriv støtte til afdelingerne. I forlængelse heraf gennemføres desuden forskellige andre organisoriske ændringer, herunder sammenlægning af afdelinger og oprettelse af administrive teams. Forretningsudvalget indstiller, orienteringen tages til efterretning. Gert Schou, Poul Müller, Gunhild Husum og Jonas Dahl var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling I 2001 blev det tidligere Ringkjøbing Amts sygehuse (i Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing og Tarm) organiseret som ét sygehus med 5 indgange og der blev etableret en centerstruktur med centre på tværs af de 5 mrikler samt en række amtsafdelinger. De 5 sygehuse er i Region Midtjyllands organision blevet Regionshospitalet Herning, Regionshospitalet Holstebro, Regionshospitalet Lemvig, Regionshospitalet Ringkøbing og Regionshospitalet Tarm med en fælles hospitalsledelse. De 5 hospitaler benævnes samlet som Hospitalsenheden Vest. I 2006 blev det som optakt til overgangen til Region Midtjylland, og med etableringen af en hospitalsledelse, besluttet ændre i centerstrukturen for styrke afdelingsledelsesniveauet. Forberedelsesudvalget blev orienteret om denne beslutning på mødet den 15. november Den justerede centerstruktur forudste, centerledelsen alene bestod af en centerleder, som i det væsentlige havde til opgave sikre den administrive støtte til afdelingerne. Der er lagt vægt på, afdelingsniveauet er det bærende element såvel fagligt som økonomisk. I forbindelse med opbygningen af den justerede centerstruktur har det vist sig i dialogen mellem hospitalsledelsen og afdelingsledelserne, centerniveauet ikke er nødvendigt for sikre den administrive og ledelsesmæssige støtte til afdelingsledelsesniveauet. I samarbejde med afdelingsledelserne har hospitalsledelsen derfor besluttet fjerne centerniveauet og i stedet sikre den administrive støtte til afdelingsledelserne gennem

22 325 etablering af et dedikeret administrivt supportteam bestående af AC-medarbejdere med udgangspunkt fra hospitalets fælles administrion. Centerlederstillingerne har med undtagelse af én været opslået ledige, men har været vanskelige få bes med det stillingsindhold de havde. Der har således ikke været ans centerledere, bortset fra én stilling, som forlods var bes med en tidligere centersouschef. Der pågår forhandlinger med denne medarbejder og vedkommendes faglige organision om finde en passende stilling til erstning for centerchefstillingen. Hospitalsledelsen vil etablere en række relevante mødefora (både permanente og ad hoc) bestående af forskellige grupperinger af afdelingsledelser afhængig af emnerne. Formålet med etablere sådanne mødefora er begrænse mødeaktiviteten, og samtidig sikre og styrke den tværgående dialog mellem afdelingsledelserne. Hospitalsledelsen har desuden indledt processen med fusionere de to selvstændige medicinske afdelinger og tilsvarende de to anæstesiologiske afdelinger i Hospitalsenheden Vest. Formålet er en bedre og mere hensigtsmæssig koordinion af hver af de to områder, samtidig med der vil være en bedre mchning i forhold til de tilsvarende afdelinger i de øvrige hospitalsenheder i Region Midtjylland. Det forventes, udredningen kan færdiggøres inden medio 2007.

23 V 10. Projekt for produktivitetsfremmende omlægninger i stråleterapien på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus Resumé Indenrigs- og Sundhedsministeriet bevilgede i ,2 mio. kr. til et produktivitetsfremmende projekt ved Stråleterapien ved Århus Universitetshospital, Århus Sygehus. Hospitalet har netop udarbejdet en rapport til ministeriet, hvor der gøres rede for de opnåede resulter. Det fremgår af rapporten, der er opnået væsentlige resulter i forhold til effektivisering og kvalitetsforbedring, ligesom der er etableret en øget kapacitet til uddannelse af stråleterapisygeplejersker. På grund af samtidige omftende omog udbygninger af Onkologisk Afdeling, udskiftning og udvidelse af antallet af accelerorer har dele af projektet taget længere tid gennemføre end først forventet. Stråleterapien har derfor endnu ikke opnået den målste produktivitet på 6000 behandlinger pr. acceleror (i 37 timers drift) pr. år, men det er forventningen, denne produktivitet opnås i Forretningsudvalget indstiller, orienteringen tages til efterretning. Gert Schou, Poul Müller, Gunhild Husum og Jonas Dahl var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling Indenrigs- og Sundhedsministeriet bevilgede i sommeren 2005 fra Kræftpulje ,2 mio. kr. til et projekt omftende produktivitetsfremmende investeringer, nye arbejdsgange og opgaveglidning i Stråleterapien ved Kræftcentret, Onkologisk Afdeling, Århus Universitetshospital, Århus Sygehus (AUH-ÅS) med henblik på opnå samme effektivitet som Nederlands Kanker Institut, Amsterdam (6000 årlige behandlinger pr. acceleror i 37 timers drift). På AUH-ÅS var blev der i 2004 foretaget ca behandlinger pr. acceleror pr. år. AUH-ÅS har i marts måned 2007 udarbejdet stusrapport til Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvori der redegøres for resulterne af projektet. Det oprindelige projekt bestod af tolv delprojekter, hvoraf ni med et samlet budget på ca. 8 mio. kr. er gennemført eller er under gennemførelse, medens der er søgt om udsættelse af tre delprojekter med et samlet budget på ca. 2 mio. kr. til afvikling på et senere tidspunkt. Hospitalet afventer endnu ministeriets afgørelse herom. Det fremgår af stusrapporten, projektet har styrket en række organisoriske og faglige områder i stråleterapiafdelingen, og afdelingen er kommet et væsentligt skridt fremad i bestræbelserne på indføre mere rionelle arbejdsgange. Projektet er tids-

24 327 mæssigt faldet sammen med mange andre projekter med forbindelse til en omftende om- og udbygning af Onkologisk Afdeling og udskiftning og udvidelse af antallet af accelerorer. Mængden af store omlægninger har medført, nogle af initiiverne tager længere tid realisere end forventet. AUH-ÅS har derfor endnu ikke opnået den målste produktivitet. Produktiviteten er uforandret fra 2004 til 2006, men det er forts afdelingens mål nå denne produktivitet i 2009, jf. rapport om realiseringen af den midtjyske stråleplan, som blev forelagt Regionsrådet på møde den 7. februar AUH-ÅS fremhæver nogle delprojekter, som allerede nu har stor effekt: Læringscentret med 3D Accelerorsimulering, som er en forudsætning for kunne øge antallet af strålesygeplejersker under uddannelse i den grad, som den midtjyske stråleplan foreskriver. Læringscentret er taget i anvendelse og indvies officielt i løbet af foråret. Den hurtige indførelse af IMRT (intensitetsmoduleret strålebehandling) og billedvejledt strålebehandling har medført en stor kvalitetsforbedring. 15 % af alle behandlinger gennemføres nu med disse teknikker. Opgaveflytning: Strålesygeplejerskerne har overtaget lægers og fysikeres opgaver ved nyopsætninger og radiografer har overtaget al ikke-kompleks dosisplanlægning fra fysikerne. Herudover fremhæver AUH-ÅS en række andre delprojekter, der sammen med afslutningen af den igangværende ombygning og udbygning forventes medføre den målste produktivitet: Der er indkøbt moderne fiksionsudstyr (til fastgøring af pienten under strålebehandlingen) med henblik på standardisering af arbejdsgange. MR-simulering er under etablering med henblik på opnå en bedre bestemmelse af det syge område, som skal strålebehandles. Der er udviklet individuel fleksibel booking af forløbspakker, som sikrer, den enkelte pient tildeles den realistiske tid ved acceleroren med henblik på undgå tomgang for personalet og unødig ventetid for pienten. Hurtigere behandlingsteknik er indført ved brystkræftbehandling Ny it-baseret pientinformion er undervejs../. Indhold i og stus for de enkelte delprojekter er nærmere beskrevet i vedlagte Stusrapport fra Århus Universitetshospital til Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

25 V 11. Samling af brystkræftkirurgi og endetarmskræftkirurgi inden for Hospitalsenhed Vest Resumé I efteråret 2006 besluttede det tidligere Ringkjøbing Amt igangsætte en udredning af henholdsvis bryst- og endetarmskræftkirurgien med henblik på samle de to områder på hver sin mrikel, idet begge områder er blevet varetaget på både Regionshospitalet Holstebro og Regionshospitalet Herning. På baggrund af indstilling fra to tværfaglige arbejdsgrupper ansøger Hospitalsledelsen for Hospitalsenhed Vest om godkendelse af en samling af brystkræftkirurgien på Regionshospitalet Holstebro og en samling af endetarmskræftkirurgien på Regionshospitalet Herning. Forretningsudvalget indstiller, det tiltrædes inden for Hospitalsenhed Vest samle brystkræftkirurgien ved Regionshospitalet Holstebro og endetarmskræftkirurgien ved Regionshospitalet Herning. Socialistisk Folkeparti tog forbehold. Gert Schou, Poul Müller, Gunhild Husum og Jonas Dahl var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling Baggrund I efteråret 2006 besluttede det tidligere Ringkjøbing Amt igangsætte udredning af henholdsvis brystkræftkirurgien og endetarmskræftkirurgien med henblik på samle de to områder på hver sin mrikel, idet begge områder hidtil er blevet varetaget på både Regionshospitalet Holstebro og Regionshospitalet Herning. Beslutningen blev i december 2006 forelagt Underudvalget vedrørende service, kvalitet, plan og struktur, som anbefalede lade overvejelserne indgå i det videre plangrundlag for området../. Der har været neds to arbejdsgrupper, som har foretaget udredningen af grundlaget for de to organisionsændringer, og arbejdet er på nuværende tidspunkt afsluttet, således der foreligger to rapporter vedrørende samling af henholdsvis brystkræftkirurgi og endetarmskræftkirurgi. Ifølge rapporten om brystkræftkirurgi anbefales området samlet på Regionshospitalet Holstebro, hvilket forventes kunne ske pr. 1. august Samlingen af endetarmskræftkirurgien forventes kunne ske pr. 1. september 2007 på Regionshospitalet Herning.

26 329 Behovet for ekstra operionsstuer og sengekapacitet som følge af samlingerne vil blive løst igennem mindre tilpasninger på hver af de to mrikler. De to arbejdsgrupper har endvidere arbejdet med beskrivelsen af, hvordan det fremtidige pientforløb optimalt skal organiseres med henblik på opnå kortest mulig udredning og behandlingsforløb. Samlingen af de to områder vil ikke medføre behov for en budgettilførsel til drift eller anlæg. De personalemæssige konsekvenser er af et så begrænset omfang, varsling ikke skønnes nødvendig, men forventes kunne afklares ved intern dialog. Med forslaget om samling af henholdsvis brystkræftkirurgien og endetarmskræftkirurgien pr. august og september 2007 vil der blive taget forskud på den hospitalsplanlægningsproces, som vil finde sted i løbet af efteråret 2007, hvor de enkelte specialer udredes og en nærmere organisering og placering af funktionerne fastlægges. Da der imidlertid er tale om en mindre intern omorganisering inden for Hospitalsenhed Vest, som er begrundet i hensynet til sikre det pientmæssige volumen og den fortste rekruttering, hvilket i sidste ende har indflydelse på behandlingens kvalitet, anbefales det, de interne organisionsændringer gennemføres. Underudvalget vedrørende service, kvalitet, plan og struktur tilsluttede sig på møde den 23. april 2007 administrionens anbefaling om, Hospitalsenhed Vest arbejder videre med samlingen af de to kirurgiske områder, da organisionsændringen udelukkende betragtes som intern, og idet området forts vil indgå som en del af den hospitalsplanlægning, der skal finde sted senere på året. Begrundelsen for samlingen af de to områder er først og fremmest hensynet til et tilstrækkeligt stort pientunderlag, som er væsentligt for den nødvendige erfaringsopsamling, og dermed for kvaliteten. Samlingen betyder endvidere, mulighederne for fastholde og eventuelt udvide uddannelsesmulighederne inden for hvert af de to områder sikres. Endelig er der hensynet til rekrutteringen. En samling af områderne med et dertil hørende større pientvolumen er ligeledes væsentlig i forhold til rekruttere kvalificerede speciallæger.

27 V 12. Etablering af lærings- og mestringskonceptet Resumé Som led i en forbedret kronikerindss arbejdes der i den vestlige del af regionen med lærings- og mestringsprincipper efter en norsk model. En arbejdsgruppe har udarbejdet en projektbeskrivelse for et 3-årigt pilotprojekt vedrørende Uddannelse af mennesker med kroniske lidelser og anvendelse af lærings- og mestringsprincipper i uddannelsen i den vestlige del af Region Midtjylland. Forretningsudvalget indstiller, finansieringen af projektet godkendes, herunder puljen for fællesprojekter/aftaler med kommuner under Regionalt Sundhedssamarbejde bidrager med kr. i 2007, kr. i 2008 og 2009 samt kr. i Gert Schou, Poul Müller, Gunhild Husum og Jonas Dahl var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling Som led i en forbedret kronikerindss arbejdes der i den vestlige del af regionen med lærings- og mestringsprincipper efter en norsk model. En arbejdsgruppe har udarbejdet en projektbeskrivelse for et 3-årigt pilotprojekt vedrørende Uddannelse af mennesker med kroniske lidelser og anvendelse af lærings- og mestringsprincipper i uddannelsen i den vestlige del af Region Midtjylland. Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra kommunerne, de praktiserende læger, pientforeninger, Hospitalsenhed Vest, Center for Folkesundhed og Regionalt Sundhedssamarbejde. Ved lærings- og mestringskonceptet undervises kronisk syge og deres pårørende af en erfaren pient sammen med en fagperson (læge, sygeplejerske eller anden med sundhedsfaglig baggrund). Det centrale i projektet er uddannelse af kronisk syge samt kompetenceudvikling af undervisere. Administrionen og kommunerne i klyngen omkring Hospitalsenhed Vest bakker op omkring projektet. Der er således i sundhedsaftalen for klyngen af kommuner omkring Hospitalsenhed Vest indgået en særlig aftale om deltagelse i det 3-årige pilotprojekt. Der vil blive tilbudt lærings- og mestringsforløb i kommunalt regi indenfor: Undervisning af mennesker med kroniske lidelser diagnosespecifikt indenfor diabetes, lunge og hjerteforløb. Undervisning af mennesker med kroniske lidelser på tværs af diagnoser

28 331 I relion til den diagnosespecifikke uddannelse er der mulighed for kommunerne kan gå sammen om nogle undervisningsforløb. På Hospitalsenhed Vest vil lærings- og mestringskonceptet blive integreret i uddannelsesforløb indenfor diabetes og KOL (kronisk obstruktiv lungesygdom) samt eventuelt hjertehold. Den praktiske fordeling mellem kommunernes og Hospitalsenhed Vests uddannelsestilbud vil blive klarlagt i projektforløbet. Det er intentionen, pilotperioden starter 1. april 2007 med forberedelse af projektet samt igangsætning af pilotdrift fra 1. august Alle kommuner i klyngen tilknyttet Hospitalsenhed Vest deltager. Regionens udgifter er fordelt som følger: Der ansættes 1½ projektkoordinor og en administriv medarbejder på projektet. Udgifter til disse finansieres halvt gennem Center for Folkesundheds budget og halvt gennem pulje under Regionalt Sundhedssamarbejde. Gennem puljen finansieres i øvrigt; Uddannelse af de fagpersoner og erfarne pienter, der skal undervise i lærings- og mestringsforløbene, Aktiviteter og temadage, Evaluering og dabase i forbindelse med projektet. Der er i projektet budgetteret med midler til honorering af praktiserende læger i forbindelse med faglig bistand og udgående funktion i forbindelse med undervisning i kommunerne. Dette foreslås ligeledes finansieret gennem puljen under Regionalt Sundhedssamarbejde. De udgifter Hospitalsenheden Vest har i forbindelse med projektet deles op, således puljen under Regionalt Sundhedssamarbejde dækker udgifterne til udvikling af det nye koncept på hospitalet og transportomkostninger i forbindelse med personalets udgående funktion i forhold til kommunerne. Hospitalsenheden Vest afholder selv udgifterne til selve undervisningen af de kroniske pienter. Nedenstående tabel giver et overblik over regionens udgifter til projektet.

29 332 Budget for Pilotprojektet Budget 2007 Budget 2008 Budget 2009 Budget 2010 Center for Folkesundhed Projektkoordinor Administriv medarbejder Samlet udgift Regionalt Sundhedssamarbejde Projektkoordinor Administriv medarbejder Uddannelse af fagpersoner og erfarne pienter Aktiviteter og temadage Evaluering og dabase Rapportering Praktiserende læger Udviklingsomkostninger på Hospitalsenheden Vest Transportudgifter Hospitalsenheden Vest Samlet udgift Hospitalsenheden Vest Medarbejdere - KOL Medarbejdere - diabetes Medarbejdere - hjerte Uafklaret Uafklaret Uafklaret Uafklaret Samlet udgift Samlet udgift for Region Midtjylland /. Projektbeskrivelsen vedlægges som bilag.

30 V 13. Organisering af genoptræning og rådgivning af børn og unge med handicap i Region Midtjylland Resumé Administrionen har haft en arbejdsgruppe neds, som har haft til opgave udarbejde et forslag til, hvordan rådgivning og genoptræning af børn og unge med handicap i Region Midtjylland kan organiseres. Arbejdsgruppen har fokuseret på, der skabes sammenhængende pientforløb, og kommunerne tilbydes købe ydelser hos regionen med et ensartet højt fagligt serviceniveau. Det foreslås, der etableres én samlet organision (Børn og Unge Centrets Fællesfunktion) med selvstændig økonomi og med én overordnet centerledelse. Derudover etableres afdelingsledelsesfunktioner på de enkelte afdelinger i Ry, Viborg, Randers, Århus og Herning/Holstebro. Arbejdsgruppen anbefaler, ydelser fra Børn og Unge Centret er en integreret del af børnenes hospitalsforløb, således der sikres kontinuitet i pientforløbene både under og efter hospitalsopholdene. Dette kan sikres ved, der i alle forløb er tilknyttet en specialrådgiver fra Børn og Unge Centret i forbindelse med den indss, der foregår på hospitalet. Specialrådgiverne er gennemgående i forhold til de enkelte børn/forældre. Forretningsudvalget indstiller, forslag til model for organisering af genoptræning og rådgivning af børn og unge med handicap i Region Midtjylland godkendes. Gert Schou, Poul Müller, Gunhild Husum og Jonas Dahl var forhindret i deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling Administrionen har haft en arbejdsgruppe neds, som har haft til opgave udarbejde et forslag til, hvordan rådgivning og genoptræning af børn og unge med handicap i Region Midtjylland kan organiseres. Den specialiserede rådgivning og vejledning organiseres i én organisorisk enhed under Psykiri- og Socialområdet, og Sundhedsområdet og Psykiri og Socialområdet indgår en samarbejdskontrakt i forhold til den specialiserede rådgivning og vejledning, der foregår i regionalt regi. Sagen er drøftet i det Regionale MED-Udvalg (RMU), der bakkede op om løsningen. RMU havde dog gerne set mere inddragelse af medarbejdersiden i det forberedende arbejde, og inddragelsen skal sikres i forbindelse med implementeringen. Baggrunden for nedsættelsen af arbejdsgruppen har dels været, regionen i henhold til serviceloven efter aftale med kommunalbestyrelsen kan yde genoptræning og specialrådgivning til børn og unge med handicap, og dels genoptræning og rådgivning af børn og unge med handicap er organiseret på forskellig vis i de amter, som indgår i Region Midtjylland.

31 334 Arbejdsgruppen har fokuseret på, der skabes sammenhængende pientforløb og, kommunerne tilbydes købe ydelser hos regionen med et ensartet højt fagligt serviceniveau. Den model, som arbejdsgruppen anbefaler, bliver implementeret, er en hybrid af de modeller, der blev vedtaget af henholdsvis Århus og Viborg amter. Det foreslås, der etableres én samlet organision (Børn og Unge Centrets Fællesfunktion) med selvstændig økonomi og med én overordnet centerledelse. Derudover etableres afdelingsledelsesfunktioner på de enkelte afdelinger i Ry, Viborg, Randers, Århus og Herning/Holstebro. Arbejdsgruppen anbefaler, ydelser fra Børn og Unge Centret er en integreret del af børnenes hospitalsforløb, således der sikres kontinuitet i pientforløbene både under og efter hospitalsopholdene. Dette kan sikres ved, der i alle forløb er tilknyttet en specialrådgiver fra Børn og Unge Centret i forbindelse med den indss, der foregår på hospitalet. Specialrådgiverne er gennemgående i forhold til de enkelte børn/forældre. Specialrådgiverne bistår med udarbejdelsen af hospitalernes genoptræningsplan og sikrer den videre kontakt i forhold til Børn og Unge Centret og hjemkommunen. Hvis kommunerne vælger købe ydelser fra Børn og Unge Centret, kan specialrådgiverne tilknyttes børnene/de unge efter udskrivning. Pientforløbene inddeles i 3 faser: I fase 1 udredes og behandles barnet på hospitalet, stionært eller ambulant. Når barnet er lægeligt færdigbehandlet eller udredt udarbejdes en genoptræningsplan, som sendes til kommunen. I fase 2, som kan vare op til 3 måneder, modtager barnet specialiseret ambulant genoptræning i hospitalsregi. I denne fase forbereder kommunen sig på skulle visitere til det videre forløb i relion til serviceloven. I fase 3 foregår genoptræningen i relion til lov om social service efter kommunal visition. Kommunerne har mulighed for købe denne genoptræning hos Børn og Unge Centret. Ydelserne leveres fra Børn og Unge Centrets afdelinger. De kommuner, som køber ydelser af Børn og Unge Centret, indgår aftale med Region Midtjylland herom. Afregning sker på baggrund af ydelses- og takstkaloget. Organiseringen indebærer følgende for hospitalerne: Århus Universitetshospital - Skejby, Regionshospitalet Randers og Regionshospitalet Herning vil få stillet specialrådgiver til rådighed. På Regionshospitalet Viborg vil handicapteamet gå fra være en del af hospitalet til være finansieret og drevet via den sociale lovgivning. For hospitalerne er ordningen udgiftsneutral. Der er behov for, børneafdelingerne og Børn og Unge Centret i fællesskab præciserer begrebet færdigbehandlet samt den konkrete arbejdsdeling i regionens opgaveløsning, hvor Børn og Unge Centret har en helt central rolle. Det er endvidere vigtigt, børneafdelingerne sørger for, der er en ensartet praksis på området. Dette vil være med til sikre, Region Midtjylland tilbyder børn/familier og kommuner et ensartet tilbud præget af høj faglig kvalitet.

Referat. af mødet i Regionsrådet onsdag den 23. maj 2007 kl. 14:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg

Referat. af mødet i Regionsrådet onsdag den 23. maj 2007 kl. 14:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 25. maj 2007 /LINFRA Refer af mødet i Regionsrådet onsdag den 23. maj 2007 kl. 14:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg

Læs mere

Referat (åben dagsorden)

Referat (åben dagsorden) Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2009 /LISPOU Refer (åben dagsorden) fra mødet i Samarbejdsudvalget på kiropraktorområdet 27. maj 2009 !"# $"%!"&! $"%!# # $"% '(" $"% Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering vedr. status på lånedispensationer og låneoptag i Region Midtjylland i relation til budget 2007 og 2008

Bilag. Region Midtjylland. Orientering vedr. status på lånedispensationer og låneoptag i Region Midtjylland i relation til budget 2007 og 2008 Region Midtjylland Orientering vedr. status på lånedispensationer og låneoptag i Region Midtjylland i relation til budget 2007 og 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 12. marts 2008 Punkt nr. 19 Regionshuset

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariatet 7. august 2017 /GRYOJE Dagsorden til møde i Udvalg vedrørende psykiatriområdet og det kl. 13:00 i Regionshuset Aarhus, mødelokale 13, Olof Palmes Allé 15, 8200 Aarhus

Læs mere

Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering

Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering Bilag 1 Til: Fra: Bilag til sagen: Kultur- og Sundhedsudvalget Sundhedsfremmecentret Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering I dette bilag præsenteres ledelsesinformation, som kan understøtte

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

1. Selskabets navn er Midttrafik. Stk. 2. Selskabets hjemsted er i Århus Kommune, og selskabet har en afdeling i Videbæk i Ringkøbing-Skjern

1. Selskabets navn er Midttrafik. Stk. 2. Selskabets hjemsted er i Århus Kommune, og selskabet har en afdeling i Videbæk i Ringkøbing-Skjern VEDTÆGTER FOR TRAFIKSELSKABET I REGION MIDTJYLLAND Godkendt af Midttrafiks repræsentantskab 5. januar 2007 Godkendt af Trafikstyrelsen 5. september 2007 Præambel Region Midtjylland etablerer med virkning

Læs mere

Region Midtjylland. Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. september 2008. Punkt nr.

Region Midtjylland. Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. september 2008. Punkt nr. Region Midtjylland Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007 Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 4 Notat om supplerende oplysninger

Læs mere

forslag til investeringsplan for sundhedsområdet godkendes som ramme for forslag til budget 2014.

forslag til investeringsplan for sundhedsområdet godkendes som ramme for forslag til budget 2014. Forslag til budget 2014: 1. behandling Resumé Efter indgåelsen af økonomiaftalen mellem regeringen og Danske Regioner 4. juni 2013 godkendte forretningsudvalget 18. juni 2013 det forelagte forslag til

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

4. Håndtering af tjenestemandspensioner

4. Håndtering af tjenestemandspensioner 6 1-20-2-11 4. Håndtering af tjenestemandspensioner Resumé Administrationen fremlægger forslag til håndtering af tjenestemandspensionen for tjenestemænd ansat ved Midttrafik. Sagsfremstilling Ved dannelsen

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 24. juni 2010. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 24. juni 2010. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 24. juni 2010 Etablering af Rehabiliteringscenter for træning, læring og mestring og ombygning af Center for Syn og Hjælpemidler i Rehabiliteringsparken

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Region Midtjylland Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde 8. januar 2008 Punkt nr.

Læs mere

Referat af åben dagsorden

Referat af åben dagsorden Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 7. oktober 2009 /METANE Refer af åben dagsorden til mødet i Samarbejdsudvalget på psykologområdet 21. september 2009 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, lokale C1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Temamøde om nye forløbsprogrammer (kræftrehabilitering, depression, lænderygsmerter)

Temamøde om nye forløbsprogrammer (kræftrehabilitering, depression, lænderygsmerter) Temamøde om nye forløbsprogrammer (kræftrehabilitering, depression, lænderygsmerter) Sundhed og omsorgsudvalgsmøde 19. august 2013 v/ stabsleder Hanne Linnemann Eksisterende forløbsprogrammer På nuværende

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr.

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr. Region Midtjylland Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 31 Regionshuset Viborg Regionsøkonomi Skottenborg 26 Postboks

Læs mere

Sundhedsaftaler Hvordan binder vi sektorerne sammen. v/sundhedsdirektør Leif Vestergaard Pedersen, Regional Midtjylland

Sundhedsaftaler Hvordan binder vi sektorerne sammen. v/sundhedsdirektør Leif Vestergaard Pedersen, Regional Midtjylland Sundhedsaftaler Hvordan binder vi sektorerne sammen v/sundhedsdirektør Leif Vestergaard Pedersen, Regional Midtjylland Kerne i kommunalreform på sundhedsområdet Et mere effektivt og bedre sammenhængende

Læs mere

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 7841 0000 Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet I dette notat beskrives kort status på igangsatte og kommende initiativer

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

De forventede økonomiske konsekvenser som følge af ændringer ved forløbsprogrammet for KOL i Region Midtjylland.

De forventede økonomiske konsekvenser som følge af ændringer ved forløbsprogrammet for KOL i Region Midtjylland. De forventede økonomiske konsekvenser som følge af ændringer ved forløbsprogrammet for KOL i Region Midtjylland. Indledning På Sundhedsstyregruppens møde den 17. august 2015 blev det besluttet, at udskyde

Læs mere

Referat af åben dagsorden

Referat af åben dagsorden Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 20. december 2011 /METANE Refer af åben dagsorden fra mødet i Samarbejdsudvalg for psykologer 7. december 2011 kl. 09:00 i Lokale C4 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2007 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. september 2007 Start kl. : 12.00 Slut kl. : Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand)

Læs mere

Projekt Kronikerkoordinator.

Projekt Kronikerkoordinator. Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i perioden 2010 2012. Dato 18.9.2009 Projekt Kronikerkoordinator.

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2018 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 17-05-2018 14:00 Sted: Gl. Skovridergaard Marienlundsvej 36 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler

Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Bekendtgørelse nr. 0 Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler I medfør af 204, stk. 2, og 205, stk. 2, i sundhedsloven, jf. lov nr. 546 af 24. juni 2005, fastsættes: 1. Regionsrådet

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune Regionsrådet Region Hovedstaden j.nr. 7-203-05-79/25 modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler.

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Indstilling til styregruppen for grundaftaler Arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler indstiller til styregruppen

Læs mere

Det midlertidige udvalg vedrørende implementering af Sundhedsberedskabs- og præhospital plan

Det midlertidige udvalg vedrørende implementering af Sundhedsberedskabs- og præhospital plan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Præhospital og Beredskab Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 87285000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Tid: Mødet afholdtes tirsdag den 31. marts 2009

Læs mere

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Dagsorden

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Dagsorden Region Midtjylland Psykiri og Social Viborg, den 7. november 2010 /GITBUN Dagsorden til mødet i Udvalg vedrørende samarbejde mellem psykiri og kl. 13:00 i Regionshuset Horsens, Emil Møllers Gade 41, 8700

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse, budget

Aktivitetsbeskrivelse, budget Titel Vederlagsfri fysioterapi Nr.: 621-01 Kommunen overtog den 1. august 2008 myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handikap. Den vederlagsfri fysioterapi tilbydes

Læs mere

Region Midtjylland. Udmøntning af differentierede produktivitetskrav til budget Bilag. til Regionsrådets møde den 16. januar Punkt nr.

Region Midtjylland. Udmøntning af differentierede produktivitetskrav til budget Bilag. til Regionsrådets møde den 16. januar Punkt nr. Region Midtjylland Udmøntning af differentierede produktivitetskrav til budget 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 16. januar 2008 Punkt nr. 9 NOTAT Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsøkonomi

Læs mere

Lovtidende A 2009 Udgivet den 15. august 2009

Lovtidende A 2009 Udgivet den 15. august 2009 Lovtidende A 2009 Udgivet den 15. august 2009 13. august 2009. Nr. 778. Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler I medfør af 204, stk. 2, og 205, stk. 2, i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006.

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej 15 8800 Viborg Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. Dato: 17-08-2006 Sagsbehandler: Charlotte Jensen Tlf.:

Læs mere

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lænderyg, artrose, osteoporose)

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lænderyg, artrose, osteoporose) Tabel 1.1 Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Formaliseret samarbejde med andre kommuner om patientrettede forebyggelsestilbud diabetes

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden.

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden. Refer Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre Regionshuset Viborg Sundhedsuddannelser Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1

Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1 Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1 Indholdsfortegnelse 46. Rygcentret... 87 85 Medlemmer Martin Glerup Bent Sloth Ole B. Sørensen Mads Krarup Nielsen Søren

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Bilag til Kasse- og regnskabsregulativet - Finansiel politik for Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Bilag til Kasse- og regnskabsregulativet - Finansiel politik for Region Midtjylland Region Midtjylland Bilag til Kasse- og regnskabsregulativet - Finansiel politik for Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 12. december 2007 Punkt nr. 47-Eftersendelse Regionshuset Viborg

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Kommunalreform fremtidig organisering af genoptræning 524283 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 5. JANUAR 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, RÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 8 Fraværende: Tessa Gjødesen,

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 5. juli 2010 /CLAJEN Refer fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Region Midtjylland. Forberedelsesudvalgets regnskab 2006. Bilag. til Forretningsudvalgets møde den 15. maj 2007. Punkt nr. 5

Region Midtjylland. Forberedelsesudvalgets regnskab 2006. Bilag. til Forretningsudvalgets møde den 15. maj 2007. Punkt nr. 5 Region Midtjylland Forberedelsesudvalgets regnskab 2006 Bilag til Forretningsudvalgets møde den 15. maj 2007 Punkt nr. 5 Region Midtjylland under dannelse Forberedelsesudvalgets Regnskab 2006 8. maj 2007

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Budget 2016-19 Budgetområde 621 Sundhed

Budget 2016-19 Budgetområde 621 Sundhed Indledning Kommunalreformen har betydet, at kommunen er blevet en del af det samlede sundhedsvæsen med ansvar for aktiviteter inden for vederlagsfri fysioterapi, aktivitetsbestemt medfinansiering af det

Læs mere

Besluttet i budget 2019 Konsekvens

Besluttet i budget 2019 Konsekvens Besluttet i budget 2019 Konsekvens Lukning af urologisk Med forslaget nedlægges urologisk afdeling på (urinvejskirurgisk) afdeling på Regionshospitalet Viborg Regionshospitalet Viborg, og aktiviteten flyttes

Læs mere

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet. Sundhedsstyrelsens konference: Sundhedsaftalerne arbejdsdeling, sammenhæng og kvalitet Axelborg den 2. november 2007. Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Læs mere

Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen

Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 1 Viborg, den 28. februar 2014 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 2 1-01-72-57-08 1. Grænsekrydsende lederskab

Læs mere

Vedtægter for Danske Advokaters faggruppe for erhvervsejendomme og entreprise

Vedtægter for Danske Advokaters faggruppe for erhvervsejendomme og entreprise Vedtægter for Danske Advokers faggruppe for erhvervsejendomme og entreprise 1. Navn: Faggruppens navn er Danske Advokers faggruppe for erhvervsejendomme og entreprise Faggruppens binavn er Danske Ejendomsadvoker

Læs mere

Status på forløbsprogrammer 2014

Status på forløbsprogrammer 2014 Dato 19-12-2014 Sagsnr. 4-1611-8/14 kiha fobs@sst.dk Status på forløbsprogrammer 2014 Introduktion I dette notat beskrives den aktuelle status på udarbejdelsen og implementeringen af forløbsprogrammer

Læs mere

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015 Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj Mål i sundhedsplanen Status på målopfyldelse: Afrapportering 1. 70% af de akutte patienter udskrives direkte fra FAM 2. Alle akutte patienter til indlæggelse

Læs mere

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune Bilag Den 26. november 2007 Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling I forbindelse med aflæggelsen af åbningsbalancen

Læs mere

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 bem Kommissorier for Sundhedsstyrelsens følgegruppe og arbejdsgrupper vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen

Læs mere

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen 22. maj 2006 Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af Kunststyrelsen I medfør af Lov nr. 230 af 2. april 2003 om Kunstrådet samt Teaterloven, jf. LBK nr. 1003 af 29. november

Læs mere

Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013.

Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013. København, den 25. november 2013 Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013. Foreningen af Kliniske Diætister (FaKD)

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune:

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: 26-07- 2007 TILSYNET Sagsresume og konklusion NN har anmodet om Statsforvaltningens udtalelse vedr. daværende Korsør kommunes godkendelse

Læs mere

Genoptræning Genoptræning efter sygehusbehandling ifølge sundhedsloven

Genoptræning Genoptræning efter sygehusbehandling ifølge sundhedsloven Området omfatter Kommunal af sundhedsvæsenet Sundhedsfremme og forebyggelse Tidlig opsporing Etablering af sundhedsfremmende og forebyggende tiltag Patientuddannelse, herunder generelle og på tværs af

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Intern medicin: geriatri Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 11. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Udvidelsesforslag. Nuværende budget Merudgift

Bornholms Regionskommune Budget Udvidelsesforslag. Nuværende budget Merudgift Udvidelsesforslag Udvalg: Bevilling: Center: Social- og Sundhedsudvalget 33 Sundhed Center for Sundhed Emne: Genoptræningen Forslag nr. 1.000 kr. 2017-priser 2018 2019 2020 2021 Nuværende budget 13.426

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Midtvejsevaluering for projektet vedr. etablering af et regionsdækkende. (projektnr ).

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Midtvejsevaluering for projektet vedr. etablering af et regionsdækkende. (projektnr ). Regionshuset Viborg Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Psykiatri og Social Planlægningsafdelingen Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Midtvejsevaluering

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Åben dagsorden

Region Midtjylland Sundhed. Åben dagsorden Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 14. september 2009 /METANE Åben dagsorden til mødet i Samarbejdsudvalget på psykologområdet 21. september 2009 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, lokale C1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstilling. Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 26. november 2007 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus V E D T Æ G T E R for Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus. 1.02 Fondens hjemsted er Norddjurs Kommune. 2. FORMÅL

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen 7.9.2015 1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen Indledning I dag førstebehandler regionsrådet budget 2016. På sundhedsområdet

Læs mere

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND 1 2013 Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND Kvalitet døgnet rundt Udarbejdet: Strategi og Udvikling/Kommunikation 2013. Godkendt: Direktionen 10.2013. Revideres: 2014 2 3 EKSTERNE RAMMER FOR SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Udvikling vedrørende aktiviteten på sterilisationer, refertilisationer

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Sorø Kommune fremsender hermed ansøgning bilagt projektbeskrivelse til puljen vedr. forløbsprogrammer.

Sorø Kommune fremsender hermed ansøgning bilagt projektbeskrivelse til puljen vedr. forløbsprogrammer. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Kontoret for Regional Sundhed Att. Lone Vicki Petersen Sorø Kommune Fagcenter Sundhed Rådhusvej 8 4180 Sorø T 5787 6000 F 5787 7100 soroekom@soroe.dk www.soroe.dk

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for implementering af Bekendtgørelse om genoptræningsplaner

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb Marts 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 12. december 2013 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer:

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer: [UDKAST] Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget bloktilskud for regionerne og indførelse af sanktioner for regionerne ved overskridelse af budgetterne) 1

Læs mere

Referat. Medlemmerne var mødt, bortset fra Leif Mørck, Bodil Jensen, Laila Munk Sørensen, Preben Andersen, Alice Espeholt og Martin Merrild.

Referat. Medlemmerne var mødt, bortset fra Leif Mørck, Bodil Jensen, Laila Munk Sørensen, Preben Andersen, Alice Espeholt og Martin Merrild. Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 9. februar 2007 /LINFRA Referat af tillægsdagsorden II til mødet i Regionsrådet 7. februar 2007 kl. 14:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering Lovforslag nr. L 164 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. april 2012 af økonomi og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget

Læs mere

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010 Hospitalsenheden Vest ledelsessekretariatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 hec@ringamt.dk www.rm.dk REFERAT af HMU-møde Dato: 25. maj 2010 Ole Zielke Tel. 9927 2733 Ole.zielke@vest.rm.dk

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Sundhedsaftaler mellem Region Midtjylland og kommunerne i Region Midtjylland. til Regionsrådets møde den 28.

Bilag. Region Midtjylland. Sundhedsaftaler mellem Region Midtjylland og kommunerne i Region Midtjylland. til Regionsrådets møde den 28. Region Midtjylland Sundhedsaftaler mellem Region Midtjylland og kommunerne i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 28. marts 2007 Punkt nr. 16.3 Oversigt over økonomiske forhold i sundhedsaftalerne

Læs mere

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne AMTSRÅDSFORENINGEN 11.16.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. FORMÅL...

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Henvendelse fra regionsrådsmedlem Ulla Fasting om colon og rectum kirurgi på privathospitaler

Bilag. Region Midtjylland. Henvendelse fra regionsrådsmedlem Ulla Fasting om colon og rectum kirurgi på privathospitaler Region Midtjylland Henvendelse fra regionsrådsmedlem Ulla Fasting om colon og rectum kirurgi på privathospitaler Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 26 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

Region Midtjylland Referat til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok.

Region Midtjylland Referat til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 10. marts 2014 /KRIDRE Refer til mødet i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok. 13 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Korrigeret budget. Regnskab

Korrigeret budget. Regnskab Bilag 1 16. marts 2016 Ledelsesinformation regnskab 2015 I dette notat præsenteres regnskab 2015 samt ledelsesinformation, som kan understøtte strategiske beslutninger på sundhedsområdet. Ledelsesinformationen

Læs mere

VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016

VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016 VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016 Præambel Region Midtjylland etablerer med virkning fra 1. januar 2007 et trafikselskab, der dækker Aarhus Kommunes, Silkeborg Kommunes,

Læs mere

2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011

2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011 2. behandling af budgetforslag 2012 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 28. september 2011 Indledning: Jeg vil gerne indlede 2. behandlingen af forslaget til budget 2012 med at kvittere for den

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. KONKLUSIONER Tirsdag den 26. november 2013 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 5 Medlemmer: Charlotte Fischer, Region Hovedstaden Julie Herdal Molbech, Region Hovedstaden (Afbud)

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere