Forberedelse 20 min * Mødeledernes deltagelse i Pædagogisk Samråd 7 møder + forberedelse og transport i alt 35 timer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forberedelse 20 min * 48. 2.3 Mødeledernes deltagelse i Pædagogisk Samråd 7 møder + forberedelse og transport i alt 35 timer"

Transkript

1 Bilag til Arbejdstidsaftalen 2008/09 1. Aftaler vedrørende arbejdstiden 1.1 Feriens placering, herunder 6. ferieuge Ferien placeres med 4 uger i juli måned + mandag, tirsdag og onsdag i uge ferieuge indregnes i lærernes arbejdstid med 7,4 time pr. dag. Der henvises i øvrigt til de i sektorsamarbejdsudvalget vedtagne retningslinier vedrørende 6. ferieuge. 2. Kommunale akkorder 2.1 Pulje til uforudsete opgaver For at imødegå overtid afsættes en pulje til uforudsete opgaver som forlængelse af ekskursioner, ekstra forældresamtaler, sociale arrangementer med forældre og elever, uforudsete møder med psykolog, UU-vejleder, socialforvaltning osv. Puljen er på højst 10 timer, dog mindst 4 timer til klasselærerfunktionen. Puljen kan etableres ved den resttid der opstår, når de øvrige opgaver på aktivitetsplanen er besluttet. Anvendelsen af puljen administreres af skolelederen og aftales mellem den enkelte lærer og skolelederen. 2.2 Deltagelse i kommunale udvalg Skoleforum 4 møder a 2½ time Pædagogisk samråd 7 møder, i alt 20 timer Fællesbestyrelsen 4 møder a 3 timer Arrangementsudvalget 4 møder á 1½ time i alt Forberedelse 20 min * 48 Transport I alt 48 timer 16 timer 19 timer 83 timer 2.3 Mødeledernes deltagelse i Pædagogisk Samråd 7 møder + forberedelse og transport i alt 35 timer 2.4 Balleruppakken Nyuddannede lærere En lærer, der ansættes i Ballerup Kommune med tiltrædelse senest et år efter afsluttet lærereksamen, tildeles en akkord på 150 timer i det første år i ansættelsen og på 50 timer i det andet år i ansættelsen.

2 Akkorden dækker deltagelse i de introduktionsarrangementer og -kurser, der tilbydes både på lokalt og på kommunalt niveau. Kommunen udarbejder en oversigt over de introduktionstilbud, der vil blive tilbudt centralt, herunder introduktionskurset til Ballerups kultur og natur. Samarbejdsudvalgene på den enkelte skole aftaler et introduktionsforløb, der præsenteres for nye stillingsansøgere. Forløbet vil bl.a. indeholde introduktionsmøder med ledelse og TR, hvor krav og forventninger i forhold til kommunale og lokale mål tydeliggøres og drøftes. Akkorden dækker samtidig den ekstra individuelle tid, der bl.a. anvendes til at sætte sig ind i nye elever, nye fag, samlinger og materialer. Endelig dækker akkorden op til 15 timers samtaler i tutorordningen. En nyuddannet lærer vil maksimalt kunne varetage en undervisningsforpligtelse på 660 undervisningstimer i det første år i ansættelsen og 720 timer i det andet år i ansættelsen. Tutorordning For hver nyuddannet lærer tildeles 15 timer som en akkord til en erfaren lærer til samtaler med den nye kollega om praktiske forhold, beslutningsprocesser, skoleårets gang, gensidige forventninger mm. Tiden til tutorordningen for den nye lærers vedkommende dækkes af den indgåede akkord på 150 timer. Andre nyansatte lærere En nyansat, men ikke nyuddannet lærer tildeles en akkord på 25 timer det første år i ansættelsen og 10 timer det andet år i ansættelsen til at deltage i det beskrevne introduktionsforløb. Hvis introduktionsforløbet konkret varer mere end 25, hhv. 10 timer, tildeles den nødvendige yderligere tid. Aftalen omfatter kun læreruddannede lærere. Aftalen omfatter ikke børnehaveklasseledere eller lærere i tidsbegrænsede stillinger. Aftalen omfatter ikke timelønnede lærere Deltagelse i kurser, studieture, konferencer og tjenesterejser Pkt. 1. Ved læreres deltagelse i godkendte kurser uden overnatning afsættes som en akkord summen af eventuel transporttid mv., eventuelle arbejdsfri perioder, planlagt kursustid samt eventuel anden tjeneste på kursusdagen, der ikke i øvrigt fremgår af aktivitetsplanen.

3 Pkt. 2. Ved læreres deltagelse i godkendte internatkurser, studieture, studierejser og andre tjenesterejser bortset fra lejrskoler afsættes som en samlet akkord summen af: Tiden på ud- og hjemrejsedagen iht. pkt. 1, idet kursustid og øvrige programlagte opgaver sidestilles 7,4 timer pr. dag uden rejse Transporttiden aftales på den enkelte skole mellem skoleledelsen og TR Kommunale idrætsarrangementer Aftale vedrørende planlægning af kommunale idrætsarrangementer. Til planlægning af følgende idrætsaktivitet afsættes 14 timer som en akkord pr. dag aktiviteten varer. Timerne kan deles af 2 lærere pr. idrætsaktivitet. beachvolley kl. orienteringsløb kl. atletik mangekamp 6. kl. softball 8. kl. håndbold kl. håndbold kl. volleyball 7. 8 kl. aerobics kl. badminton 6. kl. hockey kl kl. basketball kl. basketball kl. redskabsgymnastik kl. aktiviteter i vand 4. kl. Til planlægning af fodbold kl kl. afsættes 14 timer som en akkord pr. dag idrætsaktiviteten varer. Timerne kan deles af 2 lærere. De lærere, der forestår planlægningen, deltager i idrætsaktiviteterne på selve arrangementsdagen. Mødeplanen for den enkelte lærer fortsætter uændret. Til at koordinere og evaluere idrætsaktiviteterne afsættes der 3 x 6 timer i alt 18 timer til 3 lærere til 3 årlige møder med konsulenten for området.

4 2.7 Pædagogisk medhjælp for fremmedsprog og internationalisering Der tillægges en akkord til pædagogisk medhjælp med opgaver i fremmedsprog og internationalisering på 360 årlige timer. Akkorden dækker løsning af flg. opgaver i samarbejde med konsulenter og skolechef: Udvikling af skolernes og skolevæsenets samspil med Ballerup Kommunes venskabsbyer. Udvikling af skolernes og skolevæsenets internationale arbejde og fremme af den internationale dimension i undervisningen Støtte skolernes mulighed for deltagelse i EUfinancierede projekter Bistand til lærerne i forbindelse med ansøgning og fundraising Udvikling af netværk og støtte af lærernes samarbejde med Ballerup Kommunes venskabsbyer. Efteruddannelse af lærerne i sprogfagene og internationalt skolearbejde Forsøge udvikling af skolernes og skolevæsenets samspil og samarbejde med et tysktalende område Ajourføre og videreuddanne sig indenfor området Inspirere og koordinere ved udvikling af skolernes undervisning i fremmedsprogene, herunder implementering af den internationale dimension i undervisningen Koordinere, planlægge og tilrettelægge udviklingsarbejder i fremmedsprogene med inddragelse af den internationale dimension Yde bistand til lærerne omkring materialevalg og faglig udvikling Udvikle skolernes internationale arbejde Opsamle skolernes erfaringer indenfor undervisning i fremmedsprog og internationalisering 2.8 Svømmelærere i East Kilbride Badet Der tillægges en akkord på 102 timer til svømmelærere i East Kilbride Badet, som ikke har tilknytning til en skole. Arbejdet placeres indenfor normal arbejdstid på 200 skoledage. Arbejdet tilrettelægges i samarbejde mellem ledelse og lærer. Undervisningen foregår i badet eller som undervisning i livredning/genoplivning på skolerne. Akkorden dækker samarbejde med badets øvrige ansatte, møder med lederen, bestilling af og tilsyn med

5 svømmematerialer, løbende samarbejde og koordinering med lærere fra svømmehold og valghold, deltagelse i kurser op til 40 timer årligt, transport- og ventetid i forbindelse med kurser og undervisning på skolerne 2.9 Aftale for SSP-medarbejder Der tillægges en akkord til den SSP-medarbejder, der varetager Ballerup Kommunes SSP-arbejde på folkeskoleområdet på 674,9 årlige timer. Akkorden dækker flg. opgaver.: Medvirker til udvikling af strategier og arbejdsmetoder i det forebyggende arbejde Bistår folkeskolerne med at tilrettelægge og gennemføre aktiviteter og projekter med et forebyggende perspektiv Medvirker til at videreudvikle SSP s foredragsvirksomhed i skolerne vedr. kriminalitet, rusmidler, pubertet og opdragelse Medvirker til at sikre implementeringen af SSPprojekterne Tidlig forebyggelse aktiv forældreinddragelse, Klassens sociale liv og nye projekter til forebyggelse af mobning Medvirker i samarbejde med SSP-lokalgrupperne Holder sig ajour med udviklingen af forebyggende tiltag på skoleområdet 2.10 Sikkerhedsarbejde Sikkerhedsrepræsentanter på skolerne tildeles hver 67 timer som en akkord til arbejdet. Sikkerhedsrepræsentanter i sektorsikkerhedsudvalg tildeles hver 67 timer som en akkord til arbejdet. Medlemmer af Hovedudvalget tildeles hver 67 timer som en akkord til arbejdet. Deltagelse i kurser og underudvalg afregnes særskilt. Fællestillidsrepræsentanten er ikke omfattet af denne aftale Tillidsrepræsentant Tillidsrepræsentanten tildeles tid i henhold til Aftale om TR-tid i forbindelse med indførelse af ny MED-aftale i Ballerup Kommune indgået mellem Ballerup Kommune og Ballerup Lærerforening den 8. marts Ifølge aftalen tildeles den valgte tillidsrepræsentant på hver skole et grundtimetal på 184 årlige timer. Tillidsrepræsentanten ydes herudover 3 timer pr. medarbejder, tillidsrepræsentanten repræsenterer.

6 2.12 Børnekulturkoordinator Arbejdet består i: at sætte kultur for, med og af elever på skolens dagsorden at deltage i 4 årlige netværksmøder incl. transport- og ventetid at samarbejde med netværkskoordinatoren om konkrete projekter og idéer på skolen at inspirere skolens lærere og elever til at inddrage kunstnere og øvrige samarbejdspartnere uden for skolen i undervisningen at formidle erfaringer, idéer og forslag til børnekulturelle aktiviteter i bred forstand til lærere og elever på skolerne at rådgive skoleledelsen og andre relevante samarbejdsparter om fordelingen af de tildelte ekstra midler til børnekultur Der afsættes 30 årlige timer som en akkord til børnekulturkoordinatoren på den enkelte skole Børnekulturnetværkskoordinator Arbejdet består i: at skabe overblik over igangværende og gennemførte projekter vedr. kultur for og med skoleelever at samle erfaringer fra projekterne herunder skolernes konkrete erfaringer med samarbejde med kunstnere, lokalområdet m.m. at afholde 4 netværksmøder med skolernes børnekulturkoordinatorer at være igangsætter i forhold til formidling af projekterne, f. eks. Børn i Ballerup og Aben at holde sig ajour med udviklingen på området og udbygge kontakterne til kulturpersoner m. fl. at udforske og formidle muligheder for partnerskab, medfinansiering, fondsfinansiering mv. af kulturprojekter på skolerne at etablerer en konference i Skolekom for netværkets deltagere og øvrige interesserede Der afsættes 200 årlige timer som en akkord til en børnekulturnetværkskoordinator. Akkorden kan deles mellem 2 lærere med 100 årlige timer til hver.

7 2.14 Familieværkstedet Læreren, der har opgaver i Familieværkstedet, er omfattet af de generelle aftaler på lærerområdet. Der er aftalt nedenstående fravigelser. Øvrige fravigelser kan aftales konkret mellem aftaleparterne. Arbejdet placeres indenfor normal arbejdstid på hverdage. Arbejdet tilrettelægges i samarbejde mellem ledelse og lærer. Der ydes akkordtillæg for den samlede nettoarbejdstid. Ordningen er en udlånsordning, og læreren kan med 3 måneders varsel vende tilbage til en almindelig lærerstilling på en skole Vandspejlet Læreren, der har opgaver på Vandspejlet er omfattet af de generelle aftaler på lærerområdet. Der er aftalt nedenstående fravigelser. Øvrige fravigelser kan aftales konkret mellem aftaleparterne. Arbejdet placeres indenfor normal arbejdstid på hverdage. Arbejdet tilrettelægges i samarbejde mellem ledelse og lærer. Der ydes akkordtillæg for den samlede nettoarbejdstid. Ordningen er en udlånsordning, og læreren kan med 3 måneders varsel vende tilbage til en almindelig lærerstilling på en skole SITE Akkorden omfatter SITE-medarbejdere (Skolevæsenets ITenhed). Akkorden afregnes med 582 årlige timer. Arbejdsbeskrivelse: Arbejde med den overordnede IT-strategi Bidrage med tanker og tekst til Skolevæsenets ITstrategi med bilag. Gennemgang og opfølgning af skolernes IT-handleplaner, samt udarbejdelse af statistisk materiale. Møder, samarbejde og udvikling Internt samarbejde i SITE herunder møder med AV- Værkstedet, samt møder og kurser mv. med skolevæsenets it-ressourcepersoner. Eksternt samarbejde herunder med Ballerup Kommunes IT- Center og i Det tværkommunale Projektsamvirke Andre konferencer, seminarer og møder Projektarbejde og undervisningsprojekter

8 Planlægning og gennemførelse af kendte undervisningsprojekter. Udvikling af nye undervisningsprojekter. Evaluering af undervisningsprojekter samt spredning af erfaringerne. Arbejdstiden placeres mellem kl. 8 og 16, med mindre andet aftales mellem læreren og konsulenten. Den enkelte medarbejder prioriterer deltagelse i ovenstående i samarbejde med konsulenten. Hvis der er økonomi forbundet med deltagelse, skal det aftales med konsulenten. Transporttid for transport mellem det faste tjenestested og andre arbejdssteder indenfor hovedstadsamterne (Københavns Amt, Frederiksborg Amt, Roskilde Amt samt Københavns- og Frederiksberg Kommuner) afholdes indenfor akkorden Inklusionsformidlere I forbindelse med udviklingsprogrammet Et godt børneliv et fælles ansvar er der brug for ressourcepersoner i de enkelte distrikter, der påtager sig en opgave med at støtte hensigter og formål med programmet. Disse ressourcepersoners uddannelsesmæssige baggrund er to pdmoduler om Inklusiv praksis. Arbejdsområder Arbejdsopgaverne kan variere fra skole til skole, men konkret skal de defineres i et samarbejde med lederne, og opgaverne kan ændre sig over tid. Der er følgende arbejdsopgaver vedr. inklusion og rummelighed: Sikre udvikling af den inklusive praksis for eleverne i skolen. Medvirke til at udvikle nye veje inden for almenområdet samt for børn med behov for støtte omkring adfærd, kontakt og trivsel. Være omdrejningspunkt i samarbejde med ledelsen for et tværfagligt samarbejde i den inkluderende praksis. Deltage i netværksgrupper (af henholdsvis inklusionsformidlere og af de lokale projektledere i distriktet). Samarbejde med programledelsen. Ressourceforbrug Der er inden for udviklingsprogrammets ramme afsat resurser til dette arbejde, så længe udviklingsprogrammet

9 forløber. Derefter skal der på baggrund af en evaluering tages stilling til det videre forløb. Der afsættes en akkord på 80 timer pr. år til dette arbejde. Dette dækker også møder og transport. Ressourcefordeling Timerne kan fordeles således: Møder: Deltagelse i netværksgruppe med andre inklusionsformidlere i distriktet, deltagelse i netværksgruppe med alle inklusionsformidlere i Ballerup Kommune og Programledelsen samt deltagelse i netværksgrupper med lokale projektledere (incl. 1 times transport pr. møde) 18 timer Samarbejde med Programledelsen i øvrigt (kan foregå på mail, telefon og ved møder) 4 timer Observation af elever 10 undervisningstimer + 10 timer i alt 20 timer Rådgivning og vejledning af lærere og skolepædagoger på egen skole 30 timer Samarbejde med ledelsen på skolen 8 timer 60 timer udløser akkordtillæg og 10 timer undervisningstillæg 2.18 Naturfagsvejleder Naturfagsvejlederens/naturformidlerens opgaver skal inden for den givne akkord i skoleåret 2008/09 omfatte følgende: Være ressourceperson for kolleger m.h.t. faglig rådgivning 13 timer Være naturformidler i den omgivende natur for klasser og deres lærer timer samt praktisk og direkte støtte/vejledning ved naturfaglige undersøgelser på skolen og i naturen 34 lektioner + forberedelse i alt 51 timer Indgå i en kommunal ressourcegruppe i tæt samarbejde med skolekonsulenten for det naturfaglige område/naturvejlederen 4 netværksmøder á 3 timer inkl. transport 16 timer I alt 80 timer

10 29 timer udløser akkordtillæg og 25,5 timer undervisningstillæg Skolen i samfundet Akkorden omfatter skolernes medlemmer af netværket Skolen i samfundet. Akkorden afregnes med 60 årlige timer, dog yderligere 30 timer til de skoler der har 10.klasse. Arbejdet består i udvikling af og deltagelse i kommunale undervisningsprojekter i klasse i samarbejde med lokalsamfundet og sammen med skolekonsulenten Arbejdsbeskrivelse: Samarbejde med skolekonsulenten om konkrete projekter, - samt koordinering af skolens deltagelse heri, f.eks. First Lego League, adoptionsordninger, iværksætterprojekter, produktionsspil, landbrugssamarbejde m.fl. Sætte samarbejdet med lokalsamfundet på den enkelte skoles dagsorden At være skolens koordinator omkring udviklingen af 10. klasse på tværs At bistå skolens ledelse med tilmelding til ungdomsuddannelserne. Deltage i ca. 8 årlige netværksmøder incl. transport og ventetid Deltagelse i møder i forbindelse med First Lego League, adoptionsordninger, iværksætterprojekter, produktionsspil, landbrugssamarbejde m.fl. afregnes konkret DSA tosprogede elever Én lærer fra hver skole tildeles 20 timer (incl. 1 times transport pr. møde) til møder med konsulenten på området. Netværksgruppen har til formål at udveksle ideer, erfaringer og opsamle ny viden på området samt komme med forslag til initiativer, der vedrører en bedre integration af tosprogede elever, herunder forslag til udviklingsprojekter, der kan afprøves i et eller flere skoledistrikter Partnerskab praktik Natur/teknik Projektet er omfattet af de almindelige praktikressourcer, dvs. praktiklærerhonorarer og lederhonorarer.

11 Tidsforbrug pr. lærer 2008/09 Deltagelse i 5 didaktiske mødesteder á 3 timer pr. år Transporttid til anden inst. end egen skole 15 timer 4 timer Folkeskolens afsluttende prøver og censur 2.22 Bundne prøver dansk, engelsk, fysik/kemi og de frivillige prøvefag tysk, fransk og latin Akkorden dækker alt arbejde i forbindelse med afvikling af prøver i de pågældende fag. 9. kl. 10. kl. Grundtimetal Tillæg pr. elev Grundtimetal Tillæg pr. elev Dansk 10 timer 1,5 time 10 timer 1,75 time Matematik 10 timer 1,5 time 10 timer 1,75 time Engelsk 10 timer 1 time 10 timer 1,50 time Fysik 10 timer 1 time 10 timer 1 time Tysk 10 timer 1,50 time 2.23 Udtræksprøver i historie, samfundsfag, kristendom, tysk Såfremt et fag udtrækkes til mundtlig prøve afregnes læreren med et grundtimetal på 10 timer + 1 time pr. elev. Lærerne kan vælge at få timerne udbetalt som overtid eller overført (med tillæg på 50%) til det kommende skoleår Censur ved mundtlige prøver, inkl. transporttid 20 timer pr. klasse/hold. Hvis prøven gennemføres over 2 dage tillægges 2 timer. Ved udtræksprøver kan censor vælge at få timerne udbetalt som overtid eller overført (med tillæg på 50%) til det kommende skoleår Tilsyn ved skriftlige prøver

12 Afregnes for den medgående tid Kommunale censorkorps Der afsættes 0,75 time pr. elev til retning og karaktergivning af skriftlige prøver i dansk. Der afsættes 0,5 time pr. elev til retning og karaktergivning af skriftlige prøver i fagene matematik, engelsk, tysk, fransk, historie, samfundsfag, kristendom. Den skriftlige prøve i geografi og biologi tilrettelægges som en digital afgangsprøve uden medvirken af censorer Sygeprøver og censur 3 timer pr. elev, incl. forberedelse og gennemførelse, dog minimum 6 timer. Censor 3 timer pr. elev + transporttid. Ballerup den For Ballerup Kommune Ballerup Lærerforening Sign. Mette Feldsted Sign. John Jensen

Lokalaftale om arbejdstid og løn på almenskoler

Lokalaftale om arbejdstid og løn på almenskoler Lokalaftale om arbejdstid og løn på almenskoler Lærere, børnehaveklasseledere og skolekonsulenter uden ledelsesbeføjelser Ballerup Kommune & Ballerup Lærerforening 2013/2014 1 Indledning Målet med aftalen

Læs mere

Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne. - et samlet overblik

Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne. - et samlet overblik Danmarks Lærerforening Vandkunsten 12 1467 København K 1. august 2007 Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne - et samlet overblik Den centrale arbejdstidsaftale beskriver,

Læs mere

Lokalaftale Birgitte Ledertoug

Lokalaftale Birgitte Ledertoug Lokalaftale 2013-2014 Birgitte Ledertoug 07.03.2013 Formål med aftalen Det er derfor en forudsætning, at skoleledelsen og lærerne løbende drøfter opgaverne og rammerne omkring disse. Det er derfor en forudsætning,

Læs mere

Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune for skoleåret 2012/2013

Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune for skoleåret 2012/2013 Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune for skoleåret 2012/2013 Indledning Målet med aftalen - Arbejdstidsaftale 08 - er at skabe gode rammer for folkeskolens udvikling

Læs mere

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune 2018-2019 Angiver grundlaget for fælles administration og forståelse af arbejdet med lærernes og børnehaveklasseledernes (efterfølgende

Læs mere

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme mellem Lærerkreds Nord og Frederikshavn Kommune om udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne, Lov 409, gældende for

Læs mere

Professionsaftale for basisgruppen (lærere og børnehaveklasseledere)

Professionsaftale for basisgruppen (lærere og børnehaveklasseledere) Professionsaftale for basisgruppen (lærere og børnehaveklasseledere) mellem Børn og Skole og Favrskov Lærerforening kreds 137 2011-2013 Endelig 0. Aftalegrundlag Aftalen vedrører lokal udmøntning af Arbejdstidsaftale

Læs mere

Prøveaftale for skoleåret 2016/17 vejledning (bilag til Silkeborgaftalen af 7. marts 2016)

Prøveaftale for skoleåret 2016/17 vejledning (bilag til Silkeborgaftalen af 7. marts 2016) 1. maj 2016 Prøveaftale for skoleåret 2016/17 vejledning (bilag til Silkeborgaftalen af 7. marts 2016) Prøveafvikling... 1 Administrativ vejledning... 1 Eksempel... 2 Folkeskolens 9. klasseprøver (FP9)

Læs mere

Aftale mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Kommunelærerforening om løn- og arbejdstidsvilkår for lærere og børnehaveklasseledere gældende

Aftale mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Kommunelærerforening om løn- og arbejdstidsvilkår for lærere og børnehaveklasseledere gældende Aftale mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Kommunelærerforening om løn- og arbejdstidsvilkår for lærere og børnehaveklasseledere gældende for skoleårene 2011/12 og 2012/13 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Opgaveoversigt Eksempel Undervisning Forberedelse, planlægning og evaluering Opgaver inden for mødetid Øvrige opgaver Aktiviteter jf. kalender med tid

Opgaveoversigt Eksempel Undervisning Forberedelse, planlægning og evaluering Opgaver inden for mødetid Øvrige opgaver Aktiviteter jf. kalender med tid Opgaveoversigt Eksempel Undervisning Forberedelse, planlægning og evaluering Opgaver inden for mødetid Øvrige opgaver Aktiviteter jf. kalender med tid for hver opgave f.eks. Undervisning Understøttende

Læs mere

Folkeskolen, ny 14 og 15 i Arbejdstid. Lærernes Centralorganisation, 14. marts 2013

Folkeskolen, ny 14 og 15 i Arbejdstid. Lærernes Centralorganisation, 14. marts 2013 Folkeskolen, ny 14 og 15 i 50.01 Under hensyntagen til arbejdstilrettelæggelsen i skolevæsenet kan kommunalbestyrelsen fastsætte arbejdstiden for lærere i folkeskolen i overensstemmelse med nedenstående

Læs mere

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme mellem Lærerkreds Nord og Frederikshavn Kommune om udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne, Lov 409, gældende for

Læs mere

Professionsaftale for basisgruppen

Professionsaftale for basisgruppen Professionsaftale for basisgruppen mellem Børn og Skole og Favrskov Lærerforening kreds 137 0. Aftalegrundlag: Aftalen vedrører lokal udmøntning af Arbejdstidsaftale 08 (Aftale om arbejdstid for lærere

Læs mere

Bilag A. Skoleaftale for X-skole i Ringkøbing-Skjern Kommune

Bilag A. Skoleaftale for X-skole i Ringkøbing-Skjern Kommune Bilag A Skoleaftale for X-skole i Ringkøbing-Skjern Kommune Emne Planlægning af skoleåret Hvad kan vi blive enige om, og hvilken betydning har det for arbejdet med implementering af reformen, kvaliteten

Læs mere

Aftale om Ny Løn for lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune

Aftale om Ny Løn for lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune Aftale om Ny Løn for lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune 1. Område Aftalen omfatter alle lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune, som er omfattet af Overenskomst for lærere m.fl.

Læs mere

Løn og tillæg pr. 1.10.2014

Løn og tillæg pr. 1.10.2014 DANMARKS LÆRERFORENING KREDS 38 Jernbanegade 6-3300 Frederiksværk Tlf: 47 72 43 30 - Fax: 47 72 45 30 Email: 038@dlf.org HALSNÆSKREDSEN Oversigt over Løn og tillæg pr. 1.10.2014 for børnehaveklasseledere

Læs mere

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen.

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen. Ledelsesgrundlag Version 1 27. Marts 2014. Indhold Ledelsesgrundlag... 1 Baggrund:... 1 Formål:... 1 Retning:... 2 Proces... 2 Årsnorm og planlægning af skoleåret for lærere og børnehaveklasseledere...

Læs mere

Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer

Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer Arbejdstid For at gøre aftalen enkel og ubureaukratisk bygger aftalen på et helt skoleår. Det maksimale undervisningstimetal er fastlagt for et skoleår. Hvis du ansættes

Læs mere

1. Generelt. Pensionsforhold Lokalt aftalte tillæg som gives som trin og/eller kronetillæg er pensionsgivende.

1. Generelt. Pensionsforhold Lokalt aftalte tillæg som gives som trin og/eller kronetillæg er pensionsgivende. FORHÅNDSAFTALE MELLEM AARHUS KOMMUNE, BØRN & UNGE OG ÅRHUS LÆRERFORENING VEDRØRENDE LÆRERE OG BØRNEHAVEKLASSELEDERE 1. Generelt Dækningsområde Aftalen er gældende for alle lærere og børnehaveklasseledere

Læs mere

Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015

Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015 Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015 1 Kolofon Foto Stengård Skole, april 2014 Kirsten Haase Layout GPV Produktion Gladsaxe TSL 2 Indledning Gladsaxe Kommune, Skolelederforeningen

Læs mere

Parterne har et fælles ansvar for realiseringen og vil som en del af dette følge op på, om vi når de formulerede målsætninger.

Parterne har et fælles ansvar for realiseringen og vil som en del af dette følge op på, om vi når de formulerede målsætninger. Fælles forståelse mellem Ringsted Kommune og Ringsted-Sorø Lærerforening. Den kursive tekst er den konkrete lokale udmøntning af aftaleparternes punkter. Bilag 4 2016 Arbejdstid Parterne (Danmark Lærerforening

Læs mere

Bilag 2: Arbejdstid, ferie og opgavefordeling for lærere og bh. klasseledere

Bilag 2: Arbejdstid, ferie og opgavefordeling for lærere og bh. klasseledere Bilag 2: Arbejdstid, ferie og opgavefordeling for lærere og bh. klasseledere Indledning Udgangspunktet for planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid er LOV 409 og bilag 1.1. om arbejdstid.

Læs mere

Folkeskolens afsluttende prøver Prøver og censur 2006/07

Folkeskolens afsluttende prøver Prøver og censur 2006/07 Gladsaxe Kommune Bilag BUU december 2006 Børne- og kulturforvaltningen LA Folkeskolens afsluttende prøver Prøver og censur 2006/07 Indhold: Side Oversigt over folkeskolens obligatoriske afgangsprøver 3

Læs mere

Arbejdstid i Folkeskolen. Organisation og Personale

Arbejdstid i Folkeskolen. Organisation og Personale Arbejdstid i Folkeskolen Organisation og Personale De nye arbejdstidsregler Folketingets vedtagelse af Lov 409 med tilhørende underbilag danner baggrund for dette notat. Notat er alene tænkt som et drøftelsespapir

Læs mere

Hvad går Arbejdstidsaftale 08 ud på?

Hvad går Arbejdstidsaftale 08 ud på? Hvad går Arbejdstidsaftale 08 ud på? Lokalt har din kreds og kommune forhandlet overgang til Arbejdstidsaftale 08. I mange kommuner har parterne aftalt lokale tilpasninger i form af tilføjelser og suppleringer,

Læs mere

Bilag til lokal arbejdstidsaftale 2013-2014 for lærere og børnehaveklasseledere i folkeskolen

Bilag til lokal arbejdstidsaftale 2013-2014 for lærere og børnehaveklasseledere i folkeskolen Bilag til lokal arbejdstidsaftale 2013-2014 for lærere og børnehaveklasseledere i folkeskolen 08.02.2013 Indholdsfortegnelse 1 Deltagelse i kurser/transport... 3 2 Pædagogisk Service Center (PSC)... 4

Læs mere

Forhåndsaftale om funktionsløn.

Forhåndsaftale om funktionsløn. Ringkøbing Skjern Telefon 97 32 46 40 Nørregade 22 A Telefax 97 32 46 55 6950 Ringkøbing E-mail: 122@dlf.org www.dlf122.dk Ringkøbing, den 1. juli 2008 Lønaftale mellem Ringkøbing-Skjern kommune og Fjordkredsen

Læs mere

Notat. Forståelsespapir ml. Vends Herreds Lærerkreds, Skolelederforeningen og Middelfart Kommune om lærernes arbejdstid

Notat. Forståelsespapir ml. Vends Herreds Lærerkreds, Skolelederforeningen og Middelfart Kommune om lærernes arbejdstid Læring, kultur og fritid Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Dato: 29. maj 2017 Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5421 cvr.: 29189684 Heidi.Junker@middelfart.dk Notat Forståelsespapir

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område September 2015 10-09-2015 SIDE 1 Oplæg Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde

Læs mere

Lokal arbejdstidsaftale for skoleåret

Lokal arbejdstidsaftale for skoleåret Lokal arbejdstidsaftale for skoleåret 2013-2014 Aftalen er indgået mellem Hørsholm Kommune og Danmarks Lærerforening, Kreds 29 på baggrund af Aftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i

Læs mere

Forståelsespapir. Konkret beskrivelse af indholdsdelen i forståelsesaftalen om udmøntningen af Lov 409 for skoleårene 2018/19, 2019/20 og 2020/21.

Forståelsespapir. Konkret beskrivelse af indholdsdelen i forståelsesaftalen om udmøntningen af Lov 409 for skoleårene 2018/19, 2019/20 og 2020/21. Forståelsespapir Konkret beskrivelse af indholdsdelen i forståelsesaftalen om udmøntningen af Lov 409 for skoleårene 2018/19, 2019/20 og 2020/21. 1. Indledning og formål Forståelsespapiret er udarbejdet

Læs mere

Revideret aftale om de overordnede rammer for tilrettelæggelsen af lærernes/børnehaveklasseledernes arbejdstid efter OK15

Revideret aftale om de overordnede rammer for tilrettelæggelsen af lærernes/børnehaveklasseledernes arbejdstid efter OK15 Sagsnr. 00.01.10-P20-105-13 Dato:12.5.2015 Revideret aftale om de overordnede rammer for tilrettelæggelsen af lærernes/børnehaveklasseledernes arbejdstid efter OK15 Horsens Kommune og Horsens Lærerforening

Læs mere

17. juni 2015 Tilrettelæggelsen af arbejdstiden

17. juni 2015 Tilrettelæggelsen af arbejdstiden 17. juni 2015 Tilrettelæggelsen af arbejdstiden for lærere og børnehaveklasseledere i de kommunale folkeskoler i Favrskov Kommune 1. Grundlag Tilrettelæggelsen af arbejdstiden for lærere og børnehaveklasseledere

Læs mere

Aflønning af aktiviteter på skolen 2011/2012

Aflønning af aktiviteter på skolen 2011/2012 Aflønning af aktiviteter på skolen 2011/2012 Nedenstående er en oversigt over aflønning af forskellige aktiviteter på skolen. Oversigten bygger på OK 2011 og indgåede aftaler på skolen. I tilfælde af modstrid

Læs mere

KOMMUNEAFTALE OM ARBEJDSTID FOR LÆRERE OG BØRNEHAVEKLASSELEDERE INDGÅET MELLEM HVIDOVRE KOMMUNE OG HVIDOVRE LÆRERFORENING

KOMMUNEAFTALE OM ARBEJDSTID FOR LÆRERE OG BØRNEHAVEKLASSELEDERE INDGÅET MELLEM HVIDOVRE KOMMUNE OG HVIDOVRE LÆRERFORENING KOMMUNEAFTALE OM ARBEJDSTID FOR LÆRERE OG BØRNEHAVEKLASSELEDERE INDGÅET MELLEM HVIDOVRE KOMMUNE OG HVIDOVRE LÆRERFORENING FOR SKOLEÅRENE 2011/12 OG 2012/13 1 1. Indledning Denne kommuneaftale er indgået

Læs mere

Aftale om akkord vedr. arbejdstid på pædagogisk servicecenter ved skolerne i Ikast-Brande Kommune

Aftale om akkord vedr. arbejdstid på pædagogisk servicecenter ved skolerne i Ikast-Brande Kommune Denne aftale er en minimumsaftale. Der kan mellem skoleleder og tillidsrepræsentant aftales, at der afsættes yderligere tid til pædagogisk servicecenter. Der afsættes tid til pædagogisk servicecenter efter

Læs mere

Dok.nr Rammebeskrivelse for skoleårets planlægning 2017/18 Gældende for skolernes pædagogiske personale Varde Kommune

Dok.nr Rammebeskrivelse for skoleårets planlægning 2017/18 Gældende for skolernes pædagogiske personale Varde Kommune Dok.nr. 20789-17 Rammebeskrivelse for skoleårets planlægning 2017/18 Gældende for skolernes pædagogiske personale Varde Kommune Formål med Rammebeskrivelsen... 3 Overordnede rammer... 3 Ledelse og samarbejde...

Læs mere

Stensnæsskolen. Rammebetingelser. Elever der modtager specialpædagogisk bistand 3

Stensnæsskolen. Rammebetingelser. Elever der modtager specialpædagogisk bistand 3 Rammebetingelser Elevtal i normalklasser: klasser 1 elever 2 Gennemsnitlig klassekvotient Elever der modtager specialpædagogisk bistand 3 Elever der modtager undervisning i dansk som andetsprog 4 Elever

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. Maj SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. Maj SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område Maj 2017 09-05-2017 SIDE 1 Indhold Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde 09-05-2017

Læs mere

Arbejdstid for lærere/børnhaveklasseledere i Odsherred Kommune

Arbejdstid for lærere/børnhaveklasseledere i Odsherred Kommune Initialer: frf Sag: 306-2015-4375 Dok.: 306-2015-20747 Oprettet: 22. januar 2015 Aftale mellem Danmarks Lærerforening Kreds 51 og Odherred Kommune om rammerne for arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere

Læs mere

Samarbejdsaftale om lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid i Struer Kommune 2019/2020

Samarbejdsaftale om lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid i Struer Kommune 2019/2020 Struer, 18.02.2019 Samarbejdsaftale om lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid i Struer Kommune 2019/2020 Aftaleparter: Vestjysk Lærerforening & Struer Kommune 1 Baggrund Med hjemme i Overenskomst

Læs mere

Lokalaftale Arbejdstid & løn Lærere & børnehaveklasseledere

Lokalaftale Arbejdstid & løn Lærere & børnehaveklasseledere Lokalaftale Arbejdstid & løn Lærere & børnehaveklasseledere Ballerup Kommune & Ballerup Lærerforening 1. august 2016 1 Afgrænsning Aftalen omfatter lærere og børnehaveklasseledere (herefter lærere) omfattet

Læs mere

PIXI: FOLKESKOLEN AFGANGSPRØVER, EKSAMEN M.V.

PIXI: FOLKESKOLEN AFGANGSPRØVER, EKSAMEN M.V. August 2018 Revideret senest 14.august 2018 PIXI: FOLKESKOLEN AFGANGSPRØVER, EKSAMEN M.V. Indledende forudsætninger: Lbk nr 1510 af 141217 - Folkeskoleloven Lov 1746 ( 13) af 271216 indførelse af folkeskolens

Læs mere

Lokal aftale om løn indgået mellem Lærerkredsen og Faaborg-Midtfyn Kommune

Lokal aftale om løn indgået mellem Lærerkredsen og Faaborg-Midtfyn Kommune Lokal aftale om løn indgået mellem og Nedenstående lønaftale, FMK-TILLÆGGET, videreføres med følgende bemærkninger: Ved aftaleindgåelse i forbindelse med kommunalreformen i 2007 har der været enighed om

Læs mere

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014 Forståelsespapir Den 10. marts 2014 Samarbejdsgrundlag mellem Lejre Kommune og Lejre Lærerforening - den fælles forståelse af læreres og børnehaveklasselederes arbejdstidsregler i skoleåret 2014-2015 Indledning

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave 21.02.2014

VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave 21.02.2014 VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave For at skabe tydelighed, tryghed og klarhed i denne forandringsproces har skoleledere, kommunen,

Læs mere

Lokalaftale. Løn & arbejdstid. Lærere, børnehaveklasseledere og skolekonsulenter. Ballerup Kommune & Ballerup Lærerforening. 1.

Lokalaftale. Løn & arbejdstid. Lærere, børnehaveklasseledere og skolekonsulenter. Ballerup Kommune & Ballerup Lærerforening. 1. Lokalaftale Løn & arbejdstid Lærere, børnehaveklasseledere og skolekonsulenter uden ledelsesbeføjelser Ballerup Kommune & Ballerup Lærerforening 1. august 2014 Udgave pr. 28-05-2014 1 Afgrænsning Aftalen

Læs mere

Thisted Lønaftaler. Aftale om løn for lærere og børnehaveklasseledere ved folkeskolerne i Thisted Kommune

Thisted Lønaftaler. Aftale om løn for lærere og børnehaveklasseledere ved folkeskolerne i Thisted Kommune Thisted Lønaftaler Aftale om løn for lærere og børnehaveklasseledere ved folkeskolerne i Thisted Kommune Indgået mellem Thisted Kommune og Thy-Mors Lærerkreds april 2010 Aftalens område Denne forhåndsaftale

Læs mere

Personale i Tønder Kommunes skolevæsen omfattet af Lov 409

Personale i Tønder Kommunes skolevæsen omfattet af Lov 409 Personale i Tønder Kommunes skolevæsen omfattet af Lov 409 Aftalen er gældende fra 1. august 2015 Indholdsfortegnelse Aftalevilkår... 3 Generelt... 3 Grundløn... 3 Funktionsløn aftalt lokalt... 4 [1] Klasselærer...

Læs mere

Aftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere på Skrillingeskolen i Middelfart Kommune 2009-2010

Aftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere på Skrillingeskolen i Middelfart Kommune 2009-2010 Aftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere på Skrillingeskolen i Middelfart Kommune 2009-2010 PROCEDURE Tilrettelæggelse af den enkelte lærers arbejdstids er i arbejdstidsaftalen beskrevet

Læs mere

Det er hensigten, at skemaerne skal tjene som praktisk værktøj ifm. anvendelsen af bilag 5, punk 1, litra b.

Det er hensigten, at skemaerne skal tjene som praktisk værktøj ifm. anvendelsen af bilag 5, punk 1, litra b. Vejledning til planlægning og opgørelse af arbejdstiden for lærere som tileller fratræder midt i et skoleår, jf. Arbejdstidsaftale 08 bilag 5 punkt 1, litra b I forbindelse med de centrale parters drøftelser

Læs mere

Adgangskrav til ungdomsuddannelserne Erhvervsskolerne og gymnasierne

Adgangskrav til ungdomsuddannelserne Erhvervsskolerne og gymnasierne Adgangskrav til ungdomsuddannelserne 2019 Erhvervsskolerne og gymnasierne Dagsorden Velkommen Hvem er med på mødet? Hvorfor holder vi mødet? Hvad kommer vi omkring, og hvad kommer vi ikke omkring Rammerne

Læs mere

Det er hensigten, at skemaerne skal tjene som praktisk værktøj ifm. anvendelsen af bilag 5, punk 1, litra b.

Det er hensigten, at skemaerne skal tjene som praktisk værktøj ifm. anvendelsen af bilag 5, punk 1, litra b. Vejledning til planlægning og opgørelse af arbejdstiden for lærere som tileller fratræder midt i et skoleår, jf. Arbejdstidsaftale 08 bilag 5 punkt 1, litra b I forbindelse med de centrale parters drøftelser

Læs mere

Fælles forståelse af OK 15, bilag 1.1

Fælles forståelse af OK 15, bilag 1.1 Bornholms Lærerforening og Bornholms Regionskommune har på baggrund af overenskomstens bilag 1.1 drøftet punkterne 1 15 samt håndtering af 6. ferieuge og rammer for løsning af TR- og AMR-opgaver. Processen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold Forliget med LC indeholder følgende punkter: LPnyt nr. 2018:03 Forlig med Lærernes Centralorganisation

Indholdsfortegnelse. Indhold Forliget med LC indeholder følgende punkter: LPnyt nr. 2018:03 Forlig med Lærernes Centralorganisation LPnyt nr. 2018:03 Forlig med Lærernes Centralorganisation Indholdsfortegnelse Resumé... 1 Indhold... 1 Arbejdstid... 1 Løn og pension... 3 Gruppeliv... 4 Dækningsområder... 4 Personalepolitisk projekt

Læs mere

Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15

Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15 Resultatet OK2015 Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15 Generelle krav Sikring af TR s tid til arbejdet. Lønstigninger - reallønsforbedringer. Fortsættelse af reguleringsordningen. Medfinansiering

Læs mere

Førlederkursus 17. april 2012. Grundlæggende arbejdstidsregler for lærere på efterskoler

Førlederkursus 17. april 2012. Grundlæggende arbejdstidsregler for lærere på efterskoler Førlederkursus 17. april 2012 Grundlæggende arbejdstidsregler for lærere på efterskoler 1 Program Arbejdsdage Ferie/frihed Arbejdstimer Egentid Skoletid Planlægningsbestemmelser Overtid/undertid/plustid

Læs mere

Eisbjerghus Efterskole

Eisbjerghus Efterskole Eisbjerghus Efterskole Nettoarbejdstid: 1672,0 timer Weekendarbejde: 32 hele weekender á 60,25 1928 + 6 weekender med mange elever (6*19,5) 117 11 lukke/modtager á 15 165 I alt 2210 timer Ca. 14 til at

Læs mere

Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen udsender hermed nyheder om folkeskolens afsluttende prøver.

Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen udsender hermed nyheder om folkeskolens afsluttende prøver. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Nyhedsbrev om folkeskolens afsluttende prøver 2012/2013

Læs mere

NEJ, NEJ og atter NEJ svarer forvaltningen til fælles aftaler

NEJ, NEJ og atter NEJ svarer forvaltningen til fælles aftaler NEJ, NEJ og atter NEJ svarer forvaltningen til fælles aftaler På grund af det store daglige arbejdspres, har Roskilde Lærerforening foreslået Skoleafdelingen et samarbejde om løsningen, på en række af

Læs mere

Frederiksberg Kommunelærerforening

Frederiksberg Kommunelærerforening Notat vedr. Partnerskab om effektiv anvendelse af lærernes arbejdstid Efter at have læst KL s rapport Partnerskab om effektiv anvendelse af lærernes arbejdstid Frederiksberg Kommune har vi i Frederiksberg

Læs mere

LOKALAFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE Indledning

LOKALAFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE Indledning 1 LOKALAFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE Indledning Denne lokalaftale - med grundlag i 'Rammeaftale om decentrale arbejdstidsaftaler' - er med visse fravigelser af gældende regler

Læs mere

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017 Pkt. Evaluerings område 1. a Skolens værdigrundlag Her og nu (beskrivelse af praksis) Se beskrivelse 1.a. Målsætning At drive privat grundskole, hvor elevens lyst til læring styrkes i et miljø, hvor den

Læs mere

Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 og OK 15-forliget tilrettelæggelse af arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere m.fl.

Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 og OK 15-forliget tilrettelæggelse af arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere m.fl. 1 Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 og OK 15-forliget tilrettelæggelse af arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere m.fl. Folkeskolereformen, Lov 409 om arbejdstidsregler og OK15 for lærere/børnehaveklasseledere

Læs mere

Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune

Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune Afgrænsning Aftalen omfatter lærere og børnehaveklasseledere (herefter lærere) omfattet af Overenskomst for lærere med flere

Læs mere

Evaluering og opfølgning:

Evaluering og opfølgning: Evaluering og opfølgning: Århus Privatskole underviser efter de af Undervisningsministeriet opstillede Fælles Mål (læs disse andetsteds på hjemmesiden under Lovpligtig information). Dette sikrer, at skolens

Læs mere

Et godt børneliv et fælles ansvar

Et godt børneliv et fælles ansvar Et godt børneliv et fælles ansvar Programaftale Oktober 2005 Jytte Lau, Sussi Maale og Erik Hansen Programaftale for Et godt børneliv et fælles ansvar Denne programaftale er den overordnede ramme for det

Læs mere

50.34A O.11 35/2011 Side 1. Aftale om arbejdstid for børnehaveklasseledere i folkeskolen 2005

50.34A O.11 35/2011 Side 1. Aftale om arbejdstid for børnehaveklasseledere i folkeskolen 2005 Side 1 Aftale om arbejdstid for børnehaveklasseledere i folkeskolen 2005 KL Lærernes Centralorganisation Indholdsfortegnelse Side 50.34A Side 2 Indledende bemærkning... 3 1. Område... 4 2. Arbejdsopgaver...

Læs mere

7.0 Praktikker 7.1 Observationspraktik, 1. semester 7.2 2. semesterpraktik

7.0 Praktikker 7.1 Observationspraktik, 1. semester 7.2 2. semesterpraktik 7.0 Praktikker 7.1 Observationspraktik, 1. semester et med observationspraktikken er, at den studerende introduceres til dagligdagen i skolen vha. deltagerobservation i sine linjefag. tilegner sig viden

Læs mere

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale.

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan 2014-2020 Skoler i Haderslev Kommune

Kompetenceudviklingsplan 2014-2020 Skoler i Haderslev Kommune Kompetenceudviklingsplan 2014-2020 Skoler i Haderslev Kommune Haderslev Kommunes kompetenceudviklingsplan for skoleområdet 2014-2020 Kompetenceudviklingsplanen skal ses i sammenhæng med Børne- og Familieserviceområdets

Læs mere

Uddannelse af inklusionsformidlere en uddannelse på PD-niveau

Uddannelse af inklusionsformidlere en uddannelse på PD-niveau Uddannelse af inklusionsformidlere en uddannelse på PD-niveau I forbindelse med udviklingsprogrammet Et godt børneliv et fælles ansvar etablerede Ballerup Kommune i 2006 et uddannelsesforløb for medarbejdere

Læs mere

Forslag til prioritering af midlerne fra omstillingspuljen på 1,5 % 2016 2017 2018 2019 375.000 375.000 375.000 375.000

Forslag til prioritering af midlerne fra omstillingspuljen på 1,5 % 2016 2017 2018 2019 375.000 375.000 375.000 375.000 Nr. Overskrift Beskrivelse 1 Et attraktivt uddannelses- og Fagligt løft til ledere og medarbejdere. ungdomsmiljø. Visionen peger på at uddannelsesniveauet i kommunen skal styrkes. Nyere forskning peger

Læs mere

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om:

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Opgaveløsning i Furesø Kommunes folkeskoler i skoleåret 2014-15 Indledning Furesø Kommune,

Læs mere

Naturfag. (Matematik medtænkes her som en del af det naturfaglige område.)

Naturfag. (Matematik medtænkes her som en del af det naturfaglige område.) Side 1 af 5 Naturfag Skolens navn: H. C. Andersen Skolen Skoleår: 2008 2009 Indledning Formålet med denne selvevaluering er at undersøge status og visioner for skolens indsats på det naturfaglige område

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen 2008/1 LSF 167 (Gældende) Udskriftsdato: 15. februar 2017 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 180.44C.021 Fremsat den 25. marts 2009 af undervisningsministeren

Læs mere

I Odsherred Kommune er der særligt fokus på at skabe forandring på to felter:

I Odsherred Kommune er der særligt fokus på at skabe forandring på to felter: Aftale mellem Danmarks Lærerforening Kreds 51 og Odsherred Kommune om rammerne for arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i Odsherred Kommune fra skoleåret 2016/2017 Baggrund Rammerne for lærernes

Læs mere

Revidering af den langsigtede plan for kompetenceudvikling af medarbejdere - Skoleårene 2014/15-2019/20

Revidering af den langsigtede plan for kompetenceudvikling af medarbejdere - Skoleårene 2014/15-2019/20 Sag: 13-8191 Dok: 32766-15 Revidering af den langsigtede plan for kompetenceudvikling af medarbejdere - Skoleårene 2014/15-2019/20 1. Kompetenceudvikling i folkeskolens fag (Undervisningskompetencer/linjefag)

Læs mere

Spørgsmål/svar om praksisfaglighed i folkeskolen

Spørgsmål/svar om praksisfaglighed i folkeskolen Spørgsmål/svar om praksisfaglighed i folkeskolen Valgfaget Hvilke fag skal skolerne udbyde? Alle elever skal vælge mindst ét toårigt praktisk/musisk valgfag, der afsluttes med en prøve. De praktisk/musiske

Læs mere

Modtagelse af nye kolleger på skolen

Modtagelse af nye kolleger på skolen Modtagelse af nye kolleger på skolen Alle nyansatte lærere og børnehaveklasseledere skal så hurtigt som muligt efter ansættelsen vide, hvor man kan få hjælp og rådgivning. Derfor er det vigtigt, at de

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Nærum Skoles 1-årige indsatsområder 2011-2012

Nærum Skoles 1-årige indsatsområder 2011-2012 Nærum Skoles 1-årige indsatsområder 2011-2012 1 Nærum Skoles indsatsområder 2011-2012 er den mere præcise udmøntning af skolens 4-årige udviklingsplan. Indhold og opbygning af skolens 1-årige indsatsområder:

Læs mere

Bilag 2 til arbejdstidsaftalen - Arbejdsmiljørepræsentanterne (AMR)

Bilag 2 til arbejdstidsaftalen - Arbejdsmiljørepræsentanterne (AMR) Bilag til Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Folkeskolen, Børnespecialcenteret, Undervisningstilbud under 10. klassecenteret og CSU i Holbæk kommune gældende for skoleåret 2018-19

Læs mere

Silkeborgaftalen bilag 1 til forhåndsaftale

Silkeborgaftalen bilag 1 til forhåndsaftale 16. januar 2014 Silkeborgaftalen bilag 1 til forhåndsaftale 1. Rammeaftale Nærværende aftale betragtes som en overgangsforanstaltning mellem A08 og Lov 409 i overensstemmelse med 2 i Lov 409. Formålet

Læs mere

Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger SYDJYLLAND

Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger SYDJYLLAND Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger Uddrag fra indledning af arbejdstidsaftalen Tilrettelæggelse af arbejdstid bør ses i en større sammenhæng, da arbejdstid også har betydning

Læs mere

Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde.

Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde. Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde. Efter 9. klasse har du mulighed for at slutte folkeskolen af med et skoleår, der rykker. På TCR er det 10. skoleår et fremtidsrettet år med valgmuligheder,

Læs mere

Fælles Skoleudvikling. Pædagogisk udviklingsarbejde på Aalborg Kommunes skoler

Fælles Skoleudvikling. Pædagogisk udviklingsarbejde på Aalborg Kommunes skoler Fælles Skoleudvikling Pædagogisk udviklingsarbejde på Aalborg Kommunes skoler Forord Mange spændende udviklingsprojekter er blevet udtænkt, gennemført og om sat i praksis på skolerne, siden Aalborg Kommunale

Læs mere

Hvad skal jeg lave næste skoleår? et hjælpepapir til drøftelse af din opgaveoversig med din leder

Hvad skal jeg lave næste skoleår? et hjælpepapir til drøftelse af din opgaveoversig med din leder Danmarks Lærerforenings kreds 87 Nyhedsbrev 9 2016 Kære kollega Hvad skal jeg lave næste skoleår? et hjælpepapir til drøftelse af din opgaveoversig med din leder Middelfart Byråd og skoleafdelingen har

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

OVERENSKOMSTDAG FOR MUSIKSKOLELEDERE OM MUSIKSKOLELÆRERNES NYE ARBEJDSTIDSREGLER

OVERENSKOMSTDAG FOR MUSIKSKOLELEDERE OM MUSIKSKOLELÆRERNES NYE ARBEJDSTIDSREGLER OVERENSKOMSTDAG FOR MUSIKSKOLELEDERE OM MUSIKSKOLELÆRERNES NYE ARBEJDSTIDSREGLER Skanderborg d. 18. januar 2017 , Agenda 1. Gennemgang og drøftelser af emner: - Opgaveoversigt og dialog om opgaverne -

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE UUH OG GRUNDSKOLER I HALSNÆS OG HILLERØD SKOLEÅRET 2014/2015

SAMARBEJDSAFTALE UUH OG GRUNDSKOLER I HALSNÆS OG HILLERØD SKOLEÅRET 2014/2015 SAMARBEJDSAFTALE UUH OG GRUNDSKOLER I HALSNÆS OG HILLERØD SKOLEÅRET 2014/2015 1 Indhold 7. KLASSE... 3 KOLLEKTIV VEJLEDNINGSAKTIVITETER 2 lektioner pr klasse... 3 8. KLASSE... 4 PARATHEDSVURDERING... 4

Læs mere

Aftale om planlægningsgrundlag for tilrettelæggelse af læreres og børnehaveklasselederes arbejdstid i Frederikssund Kommune

Aftale om planlægningsgrundlag for tilrettelæggelse af læreres og børnehaveklasselederes arbejdstid i Frederikssund Kommune Aftale om planlægningsgrundlag for tilrettelæggelse af læreres og børnehaveklasselederes arbejdstid i Frederikssund Kommune Afgrænsning Aftale om planlægningsgrundlaget omfatter lærere og børnehaveklasseledere

Læs mere

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014.

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014. Administrationsgrundlag arbejdstidsaftale for skolepædagoger, Randers Kommune 1 Indledning Randers Kommune og BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, Østjylland har indgået en lokal arbejdstidsaftale

Læs mere

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder.

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder. Kommissorium Udarbejdet august 2012 Projektnavn LP i skolerne Projektperiode August 2012 Juni 2015 StyregruppeformandProjektleder Peder Hanghøj 1. Formål Formålet er at fastholde og styrke en gennemgående

Læs mere

Partnerskab om effektiv anvendelse af lærernes arbejdstid. Ballerup 26. september 2011 Analyse af lærernes arbejdstid

Partnerskab om effektiv anvendelse af lærernes arbejdstid. Ballerup 26. september 2011 Analyse af lærernes arbejdstid Partnerskab om effektiv anvendelse af lærernes arbejdstid Ballerup 26. september 2011 Analyse af lærernes arbejdstid Partnerskabets formål (1): Understøtte kommunernes arbejde med at optimere ressourceforbruget

Læs mere

Tårnby Kommune Pædagogisk Center. Information om kommunale netværk

Tårnby Kommune Pædagogisk Center. Information om kommunale netværk Tårnby Kommune Pædagogisk Center Information om kommunale netværk MØDERÆKKER 2010/ Forord Hermed udsendes information om møderækker for de kommunale udvalg og netværk i skoleåret 2010/. Formålet med møderækkerne

Læs mere

Egedal Kommune Den 05. april Egedal Lærerkreds og Egedal Kommune Arbejdstidsaftale

Egedal Kommune Den 05. april Egedal Lærerkreds og Egedal Kommune Arbejdstidsaftale Egedal Kommune Den 05. april 2019 Vi skaber skole i fællesskab Egedal Lærerkreds og Egedal Kommune Arbejdstidsaftale 2019-2021 1 Det handler om børn I Egedal kommune samarbejder vi om at styrke elevernes

Læs mere

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune Den åbne skole i Favrskov Kommune Favrskov Kommune Forord Byrådet valgte i forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen at nedsætte Udvalget for samspil mellem skoler, fritid og foreningsliv til

Læs mere

De iværksatte pilotprojekter i Roskilde Kommune har stadig stor relevans, da projekternes delelementer rummes inden for den indgåede aftale.

De iværksatte pilotprojekter i Roskilde Kommune har stadig stor relevans, da projekternes delelementer rummes inden for den indgåede aftale. Velfærd Sagsnr. 227538 Brevid. 1688028 Ref. LAFJ Dir. tlf. 46 31 41 15 larsfj@roskilde.dk NOTAT: Aftale: Et fagligt løft af folkeskolen 12. juni 2013 Regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti har indgået

Læs mere