Regnskab Økonomiudvalgets studietur til Island oktober 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regnskab Økonomiudvalgets studietur til Island 28.-31. oktober 2015"

Transkript

1 Center for Erhverv, Politik og Organisation Politisk Service Team Dagsorden /21650 Regnskab Økonomiudvalgets studietur til Island oktober 2015 Deltagere: Politikere: Benedikte Kiær Henrik Møller Christian Holm Donatzky Bente Borg Donkin Johannes Hecht-Nielsen Haldis Glerfoss Embedsfolk: Stine Johansen Randi Sveistrup Samlede udgifter: Transport: Fly kr ,00 Taxa ,86 Bus , ,86 Hotel og forplejning Hotel Mad på fly Frokost og middag Diverse , , ,12 705, ,12 Øvrige udgifter Gaver , ,00 I alt kr ,98

2 Studietur til Island oktober 2015

3 VELKOMMEN TIL REYKJAVIK Vi er glade for at byde dig velkommen på studieturen til Reykjavik den oktober De næste tre døgn vil vi indhente viden, inspiration og erfaringer fra Island. Med baggrund i Islands erhvervsudvikling med vækst indenfor turisme, kreativ industri, iværksætteri og det maritime område at få inspiration og viden til videreudvikling af Helsingør Kommunes erhvervsstrategi Inspiration fra Reykjaviks succes med byplanlægning Erfaringer i Island med innovation og entrepreneurship Ideer fra Reykjaviks turismepolitik og handlingsplan samt turismens påvirkning af byen. VALUTA OG TID 100 ISK = DKK Tid: Der er en times tidsforskel mellem DK og Island INDHOLD Velkommen til Reykjavik Introduktion til Island Program for turen Baggrund til møderne Adresser på mødesteder og restauranter Kort over Reykjavik

4 INTRODUKTION TIL ISLAND Island er en ø på km2, med en gennemsnitshøjde på 500 m over havets overflade. Hvannadalshnúkur er det højeste punkt, og ligger i m højde. Over 11 procent af landet er dækket af gletschere, bl.a. Vatnajökull, der er den største i Europa. Økonomien er stærkt afhængig af fiskeri. Til trods for bestræbelser i retning af en differentiering specielt med tanke på turisme, udgør fiskeeksporten fortsat næsten tre fjerdedele af eksporten af handelsvarer og omkring halvdelen af eksportindtægterne. Alligevel er mindre end 10 procent af arbejdsstyrken beskæftiget ved fiskeri og fiskeforarbejdning. Over 40 maritime virksomheder er samlet i Ocean Cluster House, der også er innovationscenter for nye forretningsideer. Den islandske økonomi er service-orienteret med to tredjedele af den arbejdende befolkning ansat i servicesektoren, både den offentlige og den private. Turisme er blevet det næststørste eksporterhverv i Island, og i 2012 var antallet af turister oppe på mere end , mere end en fordobling siden Der er foretaget store investeringer i hoteller og i servicesektoren de senere år, og på grund af de mange turister er Island også blevet et interessant marked for mange danske virksomheder. Den kreative industri var ikke så hårdt ramt af finanskrisen og spiller stadig en væsentlig rolle i den islandske økonomi. Iværksætteri er et andet område, hvor Island udmærker sig. Island ligger i top, når antallet af iværksættere i forhold til den samlede befolkning opgøres. Ud af en befolkning på mere end , lever halvdelen i hovedstaden Reykjavík og dens nabobyer i sydvest. Keflavík Internationale lufthavn ligger ca. 50 km fra hovedstaden. Det indre højland er barsk og ubeboeligt, derfor ligger de fleste andre bebyggelser langs kystlinien. Levestandarden i Island er høj, med en indtægt pr. indbygger blandt de højeste i verden. Islands erfaringer med at skabe gode rammebetingelser for erhvervslivet med fokus på turisme, iværksættere og den kreative industri vil være god inspiration for Helsingør Kommunes arbejde med erhvervsudvikling og turisme.

5 PROGRAM - ONSDAG DEN 28. OKTOBER 05: : Afgang fra Helsingør se individuel rejseplan Check-in senest 6.20 lukker en time før afgang Fly via Oslo. Frokost spises i flyet Ankomst Reykjavik og minibus til hotellet. Der vil stå chauffør klar med et skilt med teksten: HELSIN- GØR. Ankomst til og indkvartering på Centerhotel Midgardur mellem 13 og Besøg på Den Danske Ambassade Introduktion til Island ved ambassadør Mette Kjuel Nielsen (Turen til ambassaden går med minibus fra hotellet) Minibus til Rådhuset Besøge Rådhuset Reykjavik City Hall ved Borgmester Dagur B. Eggertsson Reykjaviks Kommuneplan ved Haraldur Sigurðsson Middag på Restaurant Kopar (Bus eller 20 min. gang fra hotellet) Læs mere på:

6 PROGRAM - TORSDAG DEN 29. OKTOBER Besøg hos SI Islands Industrisammenslutning Islands erhvervsstruktur - ved cheføkonom Bjarni Már Gylfason. (Bus afgår fra hotellet 8.45) Læs mere på: Virksomhedsbesøg hos Trip Creator Mødes med stifter og CEO Hilmar Halldórsson. (forstad til Reykjavik, 15 min i bus) Trip Creator er en opstartsvirksomhhed, der netop har vundet pris for bedste rejsehjemmeside. Læs mere på: Besøg på Harpa koncert- og konference-center Rundvisning på egen hånd Harpa koncert- og konference-center (fortsat) Frokostmøde på Harpa, Restaurant Smurstöðin med projektleder Sigridur Kristjánsdóttir fra Innovation Center Iceland ved Vestfjordene. Læs mere på: en.harpa.is/services/smurstodin : Bus fra Harpa Besøg hos Innovation Center Iceland Innovation og entrepreneurship på Island ved direktør Thorstein Sigfusson. Læs mere på: Besøge Promote Iceland Islands strategi på turisme- og iværksætterområdet ved direktør for turisme og kreativ industri Inga Hlín Pálsdóttir. Læs mere på: Middag på Restaurant Fiskmarkadurinn (20 min. gang fra hotellet) Læs mere på:

7 PROGRAM - FREDAG DEN 30. OKTOBER Besøg i Islands parlament Altinget ved altingsmand for Selvstændighedspartiet Vilhjálmur Bjarnason og udvalgte medlemmer fra Altingets erhvervsudvalg. (Bus afgår fra hotellet 8.45) Besøg hos Ocean Cluster Det maritime Erhverv ved stifter og direktør Thór Sigfússon. Læs mere på: Besøg hos Visit Reykjavik Turismepolitik ved direktør Áshildur Bragadóttir. 12: Frokost på Geyser bistro (ligger i samme hus som Visit Reykjavík.)Læs mere på: stadhsetning. Besøg ved vandfaldet Gullfoss og gejserne Geysir og Strokkur. Der er 130 km hver vej Middag på Restaurant Torfan (20 min. gang fra hotellet) Læs mere på: PROGRAM - LØRDAG DEN 30. OKTOBER 5.30 Afgang fra hotellet Check in i lufthavnen senest Fly til København Retur til Helsingør

8 GODT AT VIDE FØR BESØGENE EMNE: INTRODUKTION TIL ISLAND Besøg på den danske ambassade Hverfisgata 29, onsdag klokken Oplæg ved ambassadør Mette Kjuel Nielsen og souschef Ernst Torben Hemmingsen. Mette Kjuel Nielsen har været ambassadør i Island siden Ambassadøren vil give en generel introduktion til Island og Reykjavik. Besøg hos Reykjavik Kommune Tjarnargata 11, onsdag klokken ved Borgmester Dagur B. Eggertsson og klokken ved leder for byplanlægning Haraldur Sigurðsson. Dagur B. Eggertsson har været borgmester siden juni 2014 og borgmester i 100 dage i Næstformand for det socialdemokratiske parti Reykjavik har gennemført en række tiltag indenfor byplanlægning, som kan tjene til inspiration for Helsingør kommune. Haraldur Sigurðsson har været leder af kommune- og lokalplanlægning i Reykjavik Kommunesiden Ny kommuneplan for Reykjavík for blev godkendt sidste år, og Haraldur var leder af projektet. I præsentationen vil der blive fokuseret på de vigtigste planlægningsprincipper i den nye kommuneplan sammen med diskussion om aktuelle emner i planlægningen i Reykjavik og hovedstaden i dag. Reykjavik kommune fik i 2014 Nordisk Råds natur- og miljøpris på grund af kommunens brede og målbevidste miljøengagement. Link til Reykjavik Municipal Plan :

9 GODT AT VIDE FØR BESØGENE EMNE: ISLANDS ERHVERVSSTRUKTUR Besøg: SI Islands Industrisammenslutning Borgartuni 35, torsdag klokken ved Bjarni Már Gylfason Bjarni Már Gylfason har været cheføkonom i SI siden Bjarni vil give et aktuelt billede af den islandske økonomi og erhvervsstruktur. SI er Islands største arbejdsgiverorganisation med ca medlemmer blandt industri- og servicevirksomheder. Godt 90 % af den økonomiske aktivitet i industrien vurderes således at være repræsenteret. Besøg hos Trip Creator Hlidasmari 3, 201 Kopavogu (forstad til Reykjavik, 15 min i bus) torsdag klokken ved stifter af firmaet Hilmar Halldórsson. Trip Creator er en opstartsvirksomhed, der netop har vundet pris for bedste rejsehjemmeside i Læs mere på:

10 GODT AT VIDE FØR BESØGENE EMNE: INNOVATION OG ENTREPRENEURSHIP Besøg på Harpa koncert- og konferencecenter Austurbakki 2, torsdag klokken (rundtur på egen hånd). Frokostmøde klokken på Restaurant Smurstöðin i stueetagen Harpa med projektleder Sigridur Kristjánsdóttir fra Innovation Center Iceland ved Vestfjordene. Sigridur Kristjánsdóttir vil give sit syn på innovation og forretningsudvikling set ud fra et regionalt perspektiv ( Vestfjords, nordvestlige Island) samt hvordan de bistår SMVér og er med til at fremme regionen. Formålet med mødet er at få inspiration fra Island til, hvordan Helsingør Kommune kan tiltrække forretning og arbejdspladser til Helsingør. Besøg hos Innovation Center Iceland Årleynir 2-8, torsdag klokken Thorstein Sigfusson har været direktør for Innovation Center Iceland siden Han er professor i fysik og tilknyttet University of Iceland. Innovationscenteret har til formål at fremme entrepreneurship og forretning på Island. Mødet skal ses i sammenhæng med virksomhedsbesøg hos Trip Creator. Besøg hos Promote Iceland Sundagaradar 2, torsdag klokken Promote Iceland er et offentlig privat partnerskab, der er etableret for at forbedre konkurrenceevnen for islandske virksomheder og stimulere eksporten. Formålet med besøget er at erfare fra Promote Iceland, hvordan det er lykkedes både at promovere Island som turist nation og som attraktiv investeringsmulighed for udenlandske investorer. Ved Inga Hlín Pálsdóttir, direktør for turisme og kreativ industri.

11 GODT AT VIDE FØR BESØGENE EMNE: ISLANDS ERHVERVSSTRUKTUR - TURISME OG DEN MARITIME SEKTOR Besøg hos Islands Parlament Altinget Kirkjutorg, fredag klokken ved Vilhjálmur Arnason og udvalgte medlemmer fra Altingets erhvervsudvalg.vilhjálmur Ararnason er altingsmand for Selvstændighedspartiet. Erhvervsudvalget er et af de 8 stående udvalg i parlamentet, med 9 medlemmer i hvert udvalg. Se vedlagte folder om Altinget Besøg hos Ocean Cluster Grandagarður 16, fredag klokken Ved direktør og stifter Thór Sigfússon Ocean Cluster består af 40 maritime virksomheder, der samarbejder indenfor fiskeriområdet. Virksomhederne er samlet i Ocean Cluster House, som også er innovationscenter for nye forretningsidéer. Besøg hos Visit Reykjavik Adalstraeti 2, fredag klokken Direktør Áshildur Bragadóttir vil gøre rede for byens turismepolitik og handlingsplan, turismens påvirkning på byen, nøgletal, udvikling og fremtidsprognoser.

12 GODT AT VIDE FØR BESØGENE EMNE: ISLANDS ERHVERVSSTRUKTUR - TURISME OG DEN MARITIME SEKTOR Besøg i Geisyr området samt Gullfoss vandfaldet, Haukadalsvegur Fredag klokken Turen går til det berømte Gullfoss-vandfald og til det geotermiske område ved de fantastiske varme kilder Geysir og Strokkur. Den gejser, der har givet navn til hele Geysir-området, er desværre på grunds af ubetænksomme turisters vane med at smide klippestykker og andet skidt ned i kilden næsten slukket. Ind i mellem bliver Geysir dog ved hjælp af sæbepulver vækket kunstigt til live, og når det sker, vil de dampende kaskader af kogende vand kilden udspyr i mellem 20 og 30 minutter tage pusten fra de fleste. Gullfoss vandfaldet er Islands bedst kendte vandfald. Gullfoss eller Det gyldne Vandfald ligger godt 10 kilometer fra Geysir området og er med sine voldsomme vandmasser et enestående eksempel på naturens fantastiske kræfter. Gullfoss styrter sig mere end 30 meter ned i en dyb, dyb kløft, og er man heldig, at solen skinner, kan man ofte se en smuk regnbue tage form over faldet.

13 HOTELLER OG RESTAURANTER 1 Centerhotel Midgardur 3 Laugavegur 120 Harpa Smurstöðin Austurbakka 2 5 Geysir Bistro Adalstraeti 2 2 Restaurant Kopar Geirsgata 3 by the old harbor 4 Fiskmarkadurinn 6 Aðalstræti 12 Torfan Amtmannsstíg 1

14 VIRKSOMHEDSBESØG 1 Den danske ambassade Hverfisgata 29 4 Trip Creator Hlidasmari 3 7 Altinget Kirkjutorg 2 Reykjavik City Hall 5 Innovation Center Tjarnargata 11 Iceland 8 Årleynir SI Islands Industrisammenslutning 9 Borgartuni 35 6 Promote Iceland Sundagarðar 2 Ocean Cluster House Grandagarður 16 Visit Reykjavík Aðalstraeti 2

15 NOTER

16 NOTER

17

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

ERHVERVSSTUDIETUR TIL BRATISLAVA 2016

ERHVERVSSTUDIETUR TIL BRATISLAVA 2016 ERHVERVSSTUDIETUR TIL BRATISLAVA 2016 Dato: fredag d. 22. april til søndag d. 24. april 2016 Fredag d. 22.4.2016 Kl. 09:00 Direkte fly fra Billund med charter fly mod Bratislava /* Kl. 10:45 Ankomst til

Læs mere

Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 24. oktober 2008

Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 24. oktober 2008 REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets ekstraordinære møde den 24. oktober 2008 Sag nr. 1 Emne: Studiebesøg i Vancouver og Victoria, British Columbia, Canada for medlemmer af regionsrådet 2 bilag Studiebesøg

Læs mere

Natur & Wellness i Island

Natur & Wellness i Island Natur & Wellness i Island Fra naturlige kilder til pools og spa af høj kvalitet. Det geotermiske vand er en ren gave fra naturen! På Island vil I opleve en sensational spa-kultur kombineret med unik natur

Læs mere

Dette er uden tvivl en fantastisk smuk rejse med naturen i fokus. Andre rejser til Færøerne og Island

Dette er uden tvivl en fantastisk smuk rejse med naturen i fokus. Andre rejser til Færøerne og Island Klassiske Færøerne & Island 8 dage fra kr. 17.998,- pr. person Inkl. fly, hotelovernatninger m.m. På denne spændende 8-dages rejse vil I opleve den unikke natur på Færøerne og i Island. Rejsen er skræddersyet

Læs mere

Den Gyldne Cirkel i Island

Den Gyldne Cirkel i Island Den Gyldne Cirkel i Island Oplev Islands smukke natur på en fantastisk kør-selv-ferie. Denne kør-selv-ferie fokuserer på de mange attraktioner som den smukke sydlige del af Island tilbyder. Besøg de majestætiske

Læs mere

Evaluering af studietur til Island for Udvalget for Plan og Teknik

Evaluering af studietur til Island for Udvalget for Plan og Teknik Dato 5-10-2015 Dok.nr. 136412/15 Sagsnr. 15/65 Ref. kakk Evaluering af studietur til Island for Udvalget for Plan og Teknik Forberedelsen af turen, herunder materiale, information mv. Planlægning af turen

Læs mere

En rejse tilbage til ilden og isens land

En rejse tilbage til ilden og isens land En rejse tilbage til ilden og isens land Rejse til Island 3.- 8. juni 2015 Guide og rejseleder: Henning Andersen, Vulkanolog Henning fortæller om Island Dyb finanskrise eller et vulkanudbrud slår ikke

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Nordisk Hovedstadsstævne i Reykjavik.

Nordisk Hovedstadsstævne i Reykjavik. Taastrup, 2012-08-29 Kjeld Espersen Espersen.kjeld@gmail.com Tlf. 2728 5235 Nordisk Hovedstadsstævne i Reykjavik. Dette stævne var i år lagt til Island og var fra den 16. 19. august. Det var lagt i samme

Læs mere

AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET

AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET Torsdag d. 9.6.2016 Rejsens dato: 9. 12.6.2016 TURENS PROGRAM Kl. 10:20 Afgang fra Hamburg lufthavn mod Wien med flyselskab AUSTRIAN AIRLINES Kl. 11:55 Kl. 13:30 Ankomst til Wiens

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget : Mandag den 23. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 20:35 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær

Læs mere

CareNet vidensrejse til Paris 2015

CareNet vidensrejse til Paris 2015 CareNet vidensrejse til Paris 2015 Den 20. 22. maj 2015 inviterer CareNet på vidensejse til kærlighedens by Paris med fokus på sundheds- og velfærdsteknologi. Her kan du både se de nyeste sundheds- og

Læs mere

Islands højdepunkter ,- 9 dage. Ring

Islands højdepunkter ,- 9 dage. Ring Islands højdepunkter På denne rundrejse har vi samlet alle højdepunkterne for et rejseeventyr i Island Besøg Islands hovedattraktioner sammen med en lokal guide. Der er så meget at se og opleve i Island,

Læs mere

Regnskab - Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets studietur - Gøteborg, Frederikshavn, Hedensted - 26. og 27. februar 2013

Regnskab - Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets studietur - Gøteborg, Frederikshavn, Hedensted - 26. og 27. februar 2013 Center for Politik og Organisation Politisk Service 13/12636 P f %M l»»l f f t^'-'fj Regnskab - Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets studietur - Gøteborg, Frederikshavn, Hedensted - 26. og 27. februar

Læs mere

STUDYTRIP TO SOUTH KOREA

STUDYTRIP TO SOUTH KOREA STUDYTRIP TO SOUTH KOREA DATO: 12th-16th of June 2017 SIGN UP: https://podio.com/webforms/17417852/1171322 PLACE: South Korea, Korea PRIS: Programmet er gratis, undtagen dag 3, hvis de ønsker at have en

Læs mere

Island. 9. til 13. september

Island. 9. til 13. september Island 9. til 13. september NordjyskeFordele og OurWorld A/S har i samarbejde med andre medier fornøjelsen at præsentere denne rejse til Island. Island er et land med et ekstremt natursceneri. Naturen

Læs mere

STUDYTRIP TO SOUTH KOREA

STUDYTRIP TO SOUTH KOREA STUDYTRIP TO SOUTH KOREA DATO: 12-16 Juni 2017 TILMELDING: Senest den 7. april via dette link https://podio.com/webforms/17417852/1171322 STED: SydKorea (Seoul & Daegu) PRIS: Programmet er gratis, undtagen

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget 2014-2017 : Torsdag den 07. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Program studiebesøg, Udvalget for Landdistrikter og Øer i Lemvig juni 2013

Program studiebesøg, Udvalget for Landdistrikter og Øer i Lemvig juni 2013 Program studiebesøg, Udvalget for Landdistrikter og Øer i Lemvig 20.-21. juni 2013 Deltagere: Medlemmer fra udvalget for Landdistrikter og Øer Hans Chr. Schmidt (V) formand Thomas Danielsen (V) Flemming

Læs mere

Island. 9. 13. maj 2016. Udrejse fra Billund lufthavn

Island. 9. 13. maj 2016. Udrejse fra Billund lufthavn Island 9. 13. maj 2016 Udrejse fra Billund lufthavn Vi har hermed fornøjelsen at præsentere denne rejse til Island. Island er et land med et ekstremt natursceneri. Naturen er gold og barsk, men samtidig

Læs mere

Kommunalpolitisk Topmøde 2014-19.-21. marts 2014

Kommunalpolitisk Topmøde 2014-19.-21. marts 2014 Skannet: 09-02-2015 12:12 Seperatorkode: OU481PE9 Center for Erliverv, Politik og Organisation ^ ^ HELSINGØR Politisk Service. «KOAAAAUNE Team Sekretariat 05.02.2015 13/25679 Regnskab Kommunalpolitisk

Læs mere

Andre rejser til Island. Islands højdepunkter Natur & Wellness i Island Islands naturskønne vandrestier

Andre rejser til Island. Islands højdepunkter Natur & Wellness i Island Islands naturskønne vandrestier Den Gyldne Cirkel i Island Fra kr. 8.698,- pr. person Inkl. fly, hotelovernatninger, b illeje m.m. Oplev Islands smukke natur på en fantastisk kør- selv- ferie. Denne kør-selv-ferie fokuserer på de mange

Læs mere

Island med Folkeskolen. 15. 20. juli 2012

Island med Folkeskolen. 15. 20. juli 2012 . Island med Folkeskolen 15. 20. juli 2012 Island er et land med et ekstremt natursceneri: Vulkaner, vandfald, gejsere, jøkler Naturen er gold og barsk, men samtidig også fascinerende, levende og nærværende,

Læs mere

Folketingets Trafikudvalg, besøg i Singapore 2. til 8. marts 2008

Folketingets Trafikudvalg, besøg i Singapore 2. til 8. marts 2008 Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 183 Offentligt Folketingets Trafikudvalg, besøg i Singapore 2. til 8. marts 2008 Program Status pr. 22. februar 2008 Lørdag d. 1. marts 13.30 16.00 21.15

Læs mere

- STUDIETUR FOR ESBJERG KOMMUNES SOCIAL & ARBEJDSMARKEDSUDVALG TIL HOLLAND

- STUDIETUR FOR ESBJERG KOMMUNES SOCIAL & ARBEJDSMARKEDSUDVALG TIL HOLLAND PROGRAM - STUDIETUR FOR ESBJERG KOMMUNES SOCIAL & ARBEJDSMARKEDSUDVALG TIL HOLLAND Dette notat indeholder oplæg til studietur for Esbjerg Kommunes Social- og Arbejdsmarkedsudvalg den 19. til 22. maj 2015.

Læs mere

Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011

Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011 Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011 07. april - Afrejse Danmark Afrejse Billund, KL1346 kl. 14:25 Ankomst Amsterdam kl. 15:35 Afrejse Amsterdam,

Læs mere

Bliv klog på vulkaner og islandske heste For nysgerrige bedsteforældre og børnebørn

Bliv klog på vulkaner og islandske heste For nysgerrige bedsteforældre og børnebørn Bliv klog på vulkaner og islandske heste For nysgerrige bedsteforældre og børnebørn Perioden 2.7.-7.7. 2013 (NB: samme tur 14.-19. oktober 2013) Rejse nr. A-12 Island rummer mange spændende fænomener,

Læs mere

Fantastiske Island. 2. - 7. juni 2014

Fantastiske Island. 2. - 7. juni 2014 Fantastiske Island 2. - 7. juni 2014 Som rejsende er det nemt at tabe sit hjerte til naturens stilhed og til dens storslået hed. Og lige så nemt er det at miste sin sjæl til Den Blå Lagunes varme termiske

Læs mere

Nordatlantiske perler - Færøerne & Island

Nordatlantiske perler - Færøerne & Island Nordatlantiske perler - Færøerne & Island På denne spændende 8-dages rejse vil I opleve den unikke natur på Færøerne og Island. Rejsen er skræddersyet således, I både får udflugterne til de større seværdigheder,

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 EPU alm. del Bilag 262 Offentligt

Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 EPU alm. del Bilag 262 Offentligt 2010-11 EPU alm. del Bilag 262 Offentligt Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 24. maj 2011 Indenlandsk studietur til Bornholm den 18. og 19. august 2011 Udvalget har besluttet at foretage

Læs mere

Island 2009. Danske Kulturveteraner til sagaøen ISLAND 27. juli 10. august 2009. 15 oplevelsesrige dage med bus rundt i Island.

Island 2009. Danske Kulturveteraner til sagaøen ISLAND 27. juli 10. august 2009. 15 oplevelsesrige dage med bus rundt i Island. Island 2009 Danske Kulturveteraner til sagaøen ISLAND 27. juli 10. august 2009 15 oplevelsesrige dage med bus rundt i Island. Pris 16.000 kroner pr. person i dobbeltværelse. incl. halvpension, flyrejser,

Læs mere

Andre rejser til Island. Natur & Wellness i Island Islands naturskønne vandrestier Den Gyldne Cirkel i Island

Andre rejser til Island. Natur & Wellness i Island Islands naturskønne vandrestier Den Gyldne Cirkel i Island Islands højdepunkter 9 dage fra kr. 17.298 pr. person Inkl. fly, hotel, guide mm. På denne rundrejse har vi samlet alle højdepunkterne for et rejseeventyr i Island Besøg Islands hovedattraktioner sammen

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Studietur til Samernes land

Studietur til Samernes land info@ Studietur til Samernes land Inkl. besøg på Jokkmokks marknad 6. 11. februar 2019 Fra Billund Rejse nr. C-14 Nordlys I anledningen af Foreningen NORDENs 100 års jubilæum i 2019, arrangerer Foreningen

Læs mere

Regnskab - Teknik-, Miljø- og Klimaudvalgets studietur til Rotterdam, Holland den 2. - 4. april 2014

Regnskab - Teknik-, Miljø- og Klimaudvalgets studietur til Rotterdam, Holland den 2. - 4. april 2014 Skannet: 09-10-2014 10:17 Seperatorkode: OU481PE299 Center for Erhverv, Politik og Organisation Politisk Service Team Dagsorden Kfc 09-10-2013 iiilsb!iemm 14/1539, 14/21722 Regnskab - Teknik-, Miljø- og

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Folketinget Finansudvalget Christiansborg, den 20. februar 2006

Folketinget Finansudvalget Christiansborg, den 20. februar 2006 Finansudvalget FIU alm. del - Bilag 85 Offentligt Folketinget Finansudvalget Christiansborg, den 20. februar 2006 Til Finansudvalgets medlemmer Program for Finansudvalgets besøg i Nicaragua 4. 12. marts

Læs mere

Transport-, Bygnings-, og Boligudvalgets studietur til Vestsjælland, Vestjylland samt Midt- og Nordjylland september 2018

Transport-, Bygnings-, og Boligudvalgets studietur til Vestsjælland, Vestjylland samt Midt- og Nordjylland september 2018 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 402 Offentligt Transport-, Bygnings-, og Boligudvalgets studietur til Vestsjælland, Vestjylland samt Midt- og Nordjylland 4.-6. september

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

Studietur til Dublin, 2c og 2d (58 elever), april 2015

Studietur til Dublin, 2c og 2d (58 elever), april 2015 Studietur til Dublin, og (58 elever), april 2015 (LP, NK, PC) DATO TID PROGRAM BEMÆRKNING Lørdag den 11.01.15 Afgang kl. 6.20 Ankomst kl. ca. 19 Afgang fra Thyhallen Ankomst til Dublin Bussen kører kl.

Læs mere

Hotel H10 ITACA Av. Roma, 22 E-08015-Eixample-Sants Station-Barcelona T (34) 93 226 55 94 h10.itaca@h10hotels.com

Hotel H10 ITACA Av. Roma, 22 E-08015-Eixample-Sants Station-Barcelona T (34) 93 226 55 94 h10.itaca@h10hotels.com KTC - Studietur Barcelona 25. 27. maj 2016 Hotel H10 ITACA Av. Roma, 22 E-08015-Eixample-Sants Station-Barcelona T (34) 93 226 55 94 h10.itaca@h10hotels.com Barcelona Barcelona opfattes i dag som en global

Læs mere

Kirkeudvalgets studietur til Danske Sømands- og Udlandskirker i Bruxelles, London og Rotterdam

Kirkeudvalgets studietur til Danske Sømands- og Udlandskirker i Bruxelles, London og Rotterdam Kirkeudvalget (2. samling) KIU alm. del - Bilag 65 Offentligt Kirkeudvalgets studietur til Danske Sømands- og Udlandskirker i Bruxelles, London og Rotterdam 15. - 17. september 2008. Folketingets Kirkeudvalgets

Læs mere

Randers Kommune Teknik- og Miljøudvalget Studietur til Freiburg august Programforslag og tilbud fra byrejsen.dk strategisk byudvikling

Randers Kommune Teknik- og Miljøudvalget Studietur til Freiburg august Programforslag og tilbud fra byrejsen.dk strategisk byudvikling Programforslag og tilbud fra byrejsen.dk strategisk byudvikling Vauban, Freiburg Randers Kommune Teknik- og Miljøudvalget Studietur til Freiburg 24.-27. august 2011 Baggrund og formål med studieturen Randers

Læs mere

NORDEKON MASTERCLASS

NORDEKON MASTERCLASS NORDEKON MASTERCLASS To dages kursus i hvordan du etablerer virksomhed i Afrika PROGRAM OG KURSUSINDHOLD Dette kursus giver indsigt i Afrika og skitserer forskellige forretningsmuligheder. Vi fokuserer

Læs mere

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 som i år afholdes på Quality Hotel i Høje Taastrup, Carl Gustavs Gade 1, 2630 Taastrup onsdag den 26. april kl. 16.00. Efter bestyrelsen

Læs mere

Udkast til program for KFUs studietur til Manchester/Liverpool maj 2016

Udkast til program for KFUs studietur til Manchester/Liverpool maj 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Presse NOTAT 12-01-2016 Udkast til program for KFUs studietur til Manchester/Liverpool maj 2016 2. maj Manchester Kl. 10.30 Forventet ankomst

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017 Referat for ekstraordinært møde : Onsdag den 13. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Island. 16. til 21. september. Udrejse fra Aalborg lufthavn

Island. 16. til 21. september. Udrejse fra Aalborg lufthavn Island 16. til 21. september Udrejse fra Aalborg lufthavn NordJyskeFordele og OurWorld A/S har fornøjelsen at præsentere denne rejse til Island. Island er et land med et ekstremt natursceneri. Naturen

Læs mere

Mødet foregår på Bechs Hotel, Storegade 4, 6880 Tarm, Danmark

Mødet foregår på Bechs Hotel, Storegade 4, 6880 Tarm, Danmark VER-DI Vern og verdiskaping - naturskyddsområder som ressurs i hållbar økonomisk utvikling Projektleder Thomas Olesen Program for 1. årsmøde i VER-DI projektet 3 4. november 2009 og 2. møde i Styregruppen

Læs mere

Nyhedsbrev (6) maj 2019

Nyhedsbrev (6) maj 2019 Nyhedsbrev (6) maj 2019 Så ligger programmet for korrejsen til Dolny Kubin fast med reservation for aflysninger, uforudsete hændelser og lign. Onsdag d 29. maj: Mødetid Svendborg Midtbyhallen: kl 11.45

Læs mere

VIA DESIGN BUSINESS BY DESIGN KONFERENCE. onsdag den 9. december AARHUS RÅDHUSHAL. Velkommen

VIA DESIGN BUSINESS BY DESIGN KONFERENCE. onsdag den 9. december AARHUS RÅDHUSHAL. Velkommen VÆ KST VIA DESIGN BUSINESS BY DESIGN KONFERENCE onsdag den 9. december AARHUS RÅDHUSHAL Velkommen Velkommen til konferencen Vækst via Design Dagens talere Business by Design byder dig i samarbejde med

Læs mere

Sommer i Irland Juli 2007. Det jydske Haveselskab

Sommer i Irland Juli 2007. Det jydske Haveselskab Sommer i Irland Juli 2007 Det jydske Haveselskab Introduktion Irske haver har i en årrække været næsten ukendte i Danmark. Og det på trods af at der virkelig er nogle spektakulære haver at se. Hertil kommer,

Læs mere

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019

Kunstrejse til Madrid og Toledo den maj 2019 SKIVE KUNSTFORENING HAVNEVEJ 14 DK-7800 SKIVE WWW.SKIVEKUNSTFORENING.DK KONTAKT@SKIVEKUNSTFORENING.DK Arrangør: Skive Kunstforenings rejsegruppe Kunstrejse til Madrid og Toledo den 25.-30. maj 2019 Så

Læs mere

NUUK CITY DEVELOPMENT MADS QVIST FREDERIKSEN SEKRETARIATSCHEF, ARCTIC CLUSTER OF RAW

NUUK CITY DEVELOPMENT MADS QVIST FREDERIKSEN SEKRETARIATSCHEF, ARCTIC CLUSTER OF RAW NUUK CITY DEVELOPMENT MADS QVIST FREDERIKSEN SEKRETARIATSCHEF, ARCTIC CLUSTER OF RAW MATERIALS @ARCM_DK VELKOMST V. MADS QVIIST FREDERIKSEN, SEKRETARIATSCHEF, ARCTIC CLUSTER OF RAW MATERIALS @ARCM_DK VELKOMST

Læs mere

Det er med stor fornøjelse, at jeg gerne vil invitere dig med på vores tur til

Det er med stor fornøjelse, at jeg gerne vil invitere dig med på vores tur til Ni Hao! Det er med stor fornøjelse, at jeg gerne vil invitere dig med på vores tur til Lenovo s hovedsæde og fabrik i Beijing den 11-16. september 2013 På turen vil du også få mulighed for at få opdateret

Læs mere

Dag 7 Island d. 8/8-2016

Dag 7 Island d. 8/8-2016 Dag 7 Island d. 8/8-2016 Efter en dejlig nattesøvn, to og to ved siden af hinanden, Jesper fik en seng for sig selv, så alle var friske. Indgangen til vandrehjemmet, bad, toiletter, restaurant. For os

Læs mere

Island Byens Netværk arrangement 2007.05.31-06.03 Tekst og foto: Henriette Sofie Larsen med bidrag fra Byens Netværk-deltagere

Island Byens Netværk arrangement 2007.05.31-06.03 Tekst og foto: Henriette Sofie Larsen med bidrag fra Byens Netværk-deltagere Island Byens Netværk arrangement 2007.05.31-06.03 Tekst og foto: Henriette Sofie Larsen med bidrag fra Byens Netværk-deltagere Torsdag den 31. maj 2007 Meget meget tidligt torsdag morgen mødte 28 netværkere

Læs mere

PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN

PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN 2018 PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN Torsdag 13.9. Fredag 14.9. Lørdag 15.9. Søndag 16.9. Mandag 17.9 07.30: Mødetid i Billund, som I selv kommer til. 10.10: Afgang fra Billund HUSK:

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Bundesrepublik Deutschlands flag. Hansestadt Hamburgs flag. Schleswig-Holsteins flag.

Bundesrepublik Deutschlands flag. Hansestadt Hamburgs flag. Schleswig-Holsteins flag. HELSINGØR SENIOR-HØJSKOLE Sommerrejse til Hamburg og Bad Segeberg 11.-15.7. 2016. På denne rejse besøger vi Hansestaden Hamburg, hvis officielle navn er Freie und Hansestadt Hamburg. Byen er Tysklands

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 11.948,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 1. udkast, marts 2016 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet

Læs mere

Leder, find dit mod. Reflektionsvandringer. Østrig d September. Vandringer 5 dage i Østrig. 1 måned

Leder, find dit mod. Reflektionsvandringer. Østrig d September. Vandringer 5 dage i Østrig. 1 måned Leder, find dit mod Reflektionsvandringer Østrig d. 10. - 14. September Vandringer 5 dage i Østrig Gennemførelse 1 måned 1 1 måned 2 3x1,5t. 1 måned 3 Motivation og baggrund Hvorfor mod? Hvorfor vandring?

Læs mere

Island - vulkanøen i Atlanterhavet

Island - vulkanøen i Atlanterhavet Island - vulkanøen i Atlanterhavet Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: Højdepunkter Lavamarkerne Myvatn Dettifoss Vatnajökull Gulfoss Gejsere Side 1 af 6 15.07.2020 20.07.2020 6

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet i Syddjurs

Læs mere

Restaurant Miss Lily s, 132 West Houston Street Jamaicansk inspireret restaurant. Vi får serveret menu, som er forudbestilt.

Restaurant Miss Lily s, 132 West Houston Street Jamaicansk inspireret restaurant. Vi får serveret menu, som er forudbestilt. Søndag d. 13. oktober 2013 Dag 1 09.30 Fremmøde i Kastrup Terminal 3. Tjek ind skal forestås af den enkelte selv og være afsluttet senest kl. 11.35 Gruppen mødes i transithallen i Kastrup foran Lagkagehusets

Læs mere

Vikingernes Ø 5 dages rundrejse i sagaernes land

Vikingernes Ø 5 dages rundrejse i sagaernes land 5 dages rundrejse i sagaernes land Oplevelsesrejse til Island med 2 Vikingernes Ø 5 dages rundrejse i sagaernes land Reykjavik Selfoss Reykjavik Island er mægtige vandfald, iskolde gletsjere og dampende

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Evaluering Studietur Tromsø for udvalget for Økonomi og Erhverv

Evaluering Studietur Tromsø for udvalget for Økonomi og Erhverv Evaluering Studietur Tromsø for udvalget for Økonomi og Erhverv Forberedelsen af turen, herunder materiale, information mv. Side 1 / 5 Tromsø blev udvalgt blandt flere andre destinationer bl.a. pga. sammenligneligheden

Læs mere

CONNECTSPORT NEWS SOLEN SKINNER PÅ CONNECTSPORT

CONNECTSPORT NEWS SOLEN SKINNER PÅ CONNECTSPORT CONNECTSPORT NEWS JUNI 2016 SOLEN SKINNER PÅ CONNECTSPORT ConnectSport begynder at tage form, og det begynder at tage fart. Vi er meget glade for den massive opbakning fra alle, og vi holder konceptet.

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Danske Biografer planlægger en 6 dages tur til Dubai, og vi har hermed fornøjelsen at fremsende nærmere information samt tilmeldingsblanket.

Danske Biografer planlægger en 6 dages tur til Dubai, og vi har hermed fornøjelsen at fremsende nærmere information samt tilmeldingsblanket. København, den 1. oktober 2009 Kære Kollega Med Danske Biografer til Dubai Danske Biografer planlægger en 6 dages tur til Dubai, og vi har hermed fornøjelsen at fremsende nærmere information samt tilmeldingsblanket.

Læs mere

Rekordmange jobs afhænger af eksport

Rekordmange jobs afhænger af eksport Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 APRIL 2019 Rekordmange jobs afhænger af eksport 825.000 eksportrelaterede jobs i Danmark. Aldrig nogensinde før har så mange danske jobs været afhængige

Læs mere

GOD LEDELSE I AABENRAA KOMMUNE

GOD LEDELSE I AABENRAA KOMMUNE GOD LEDELSE I AABENRAA KOMMUNE Torsdag den 25. til fredag den 26. september fra 12.00 til 12.00. Vingsted Hotel & Konferencecenter, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten. Program for torsdag den 25. september

Læs mere

Tanzanias sydlige højdepunkter

Tanzanias sydlige højdepunkter Tanzanias sydlige højdepunkter Kom med på safari i Tanzania og besøg nogle af Afrikas mest fantastiske safariområder Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde

Læs mere

Studietur til Skotland

Studietur til Skotland Studietur til Skotland For direktører og formænd Den 4. til 6. april 2016 Hvorfor Skotland? I Skotland arbejder kommuner og affaldsselskaber seriøst med udrulning af et Zero Waste koncept. Deres udfordring

Læs mere

Den 20. - 21. marts Program

Den 20. - 21. marts Program Kommunalpolitisk Topmøde 2014 Den 20. - 21. marts Program 2 Velkommen til Kommunalpolitisk Topmøde 2014 På vegne af KL s bestyrelse er det en glæde at byde velkommen til Kommunalpolitisk Topmøde den 20.

Læs mere

- ta med til. poletter til øl og mad.

- ta med til. poletter til øl og mad. - ta med til og Pris kr. 2495,- inkl. bustransport, dobbeltværelse og morgenmad - inkluderer også: besøg på bryggerimuseum og slottet i Detenice middelaldershow inkl. 3 retters menu og 1 øl. Reserveret

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget : Mandag den 14. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Blå Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Allan

Læs mere

Kulturudvalget. KUU alm. del - Bilag 201 Offentligt. Kulturudvalget

Kulturudvalget. KUU alm. del - Bilag 201 Offentligt. Kulturudvalget Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 201 Offentligt Kulturudvalget Indenlandske studietur Den 23. - 25. august 2006 Deltagerliste Kulturudvalget: Kim Andersen (V), formand Leif Mikkelsen (V) Ellen Trane

Læs mere

ET STÆRKT NETVÆRK FORENINGEN

ET STÆRKT NETVÆRK FORENINGEN ET STÆRKT NETVÆRK FORENINGEN Bliv medlem af C4 det betaler sig Relationer skaber værdi og bedre bundlinje. Et medlemskab af C4 giver dig og din virksomhed adgang til at skabe nye relationer og mere forretning

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

Island Vestfjordene i centrum

Island Vestfjordene i centrum Island Vestfjordene i centrum 1. 8. juli 2018 / fra Kastrup Rejse nr. C-17 Lunde (også kaldet søpapegøje) På denne tur, arrangeret for FO Frit Oplysningsforbund Nordfyn, er den nordvestlige del af Island,

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest Vi gentager succesen for 4. gang Ta med på en uforglemmelig tennis- og kultur rejse til Budapest Udrejse 30. maj hjemrejse 6. juni 2017 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene

Læs mere

Erhvervstur 2018 Amsterdam

Erhvervstur 2018 Amsterdam Erhvervstur 2018 Amsterdam Den 2. - 4. oktober Fagligt program Tidsplan Program, Dag 1 Kl. 11.30 Frokost på BIT Grill and Cafe, Den Haag Kl. 13.30 16.30 NL-IX NL-IX er et af verdens største Internet Exchanges.

Læs mere

Studietur l Californien, Nevada og Arizona 28. februar - 9. marts 2020

Studietur l Californien, Nevada og Arizona 28. februar - 9. marts 2020 Studietur l Californien, Nevada og Arizona 28. februar - 9. marts 2020 Har du lyst l at opleve både landbrug og storslået natur i Californien, Nevada og Arizona, er chancen der nu. Vi kører fra San Francisco

Læs mere

Nuuk Playground. Program

Nuuk Playground. Program Nuuk Playground Program Tirsdag, 28. juni Sted: Nuuk Playground 10.00 11.00 Hovedscenen - Velkomst/introduktion 10.05 10.15 Velkommen til Nuuk Tale af orgmester- Asii Chemnitz-Narup 10.15 10.30 Tale af

Læs mere

MATERIALETEKNOLOGI FOR MARINE/OFFSHORE APPLIKATIONER

MATERIALETEKNOLOGI FOR MARINE/OFFSHORE APPLIKATIONER MATERIALETEKNOLOGI FOR MARINE/OFFSHORE APPLIKATIONER KOM MED TIL NORGE OG DELTAG I SPÆNDENDE WORKSHOP SAMT VIRKSOMHEDSBESØG TIRSDAG DEN 6. - TORSDAG DEN 8. MARTS 2018 DMN inviterer hermed til en spændende

Læs mere

Folketinget Trafikudvalget Christiansborg, den 13. marts 2007

Folketinget Trafikudvalget Christiansborg, den 13. marts 2007 Trafikudvalget B 9 - Bilag 16 Offentligt Folketinget Trafikudvalget Christiansborg, den 13. marts 2007 OMTRYKT 15/3-07 Justering af program Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere. Ad B 9 Forslag til

Læs mere

8 dage ferie i smuk natur og tværs over højlandet

8 dage ferie i smuk natur og tværs over højlandet Team Island en del af A/S info@ 8 dage ferie i smuk natur og tværs over højlandet Fly, jeep og indkvartering på hoteller eller guesthouses, både på sydlandet, nordlandet og næsset Snæfellsnes 8 dage /

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget : Mandag den 23. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 20:35 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær

Læs mere

AMS T ER DAM velfærd- og ældrepleje

AMS T ER DAM velfærd- og ældrepleje STUDIETUR AMS T ER DAM velfærd- og ældrepleje onsdag d. 6. maj til fredag d. 8. maj LOLLAND KOMMUNE STUDIETURSPROGRAM AMSTERDAM 2015 lolland kommune TOGREJSENDE ONSDAG D. 6. MAJ 11.10: Afgang Nykøbing

Læs mere

Foreløbig Rejseprogram, foreløbig ugeplan og Huskeseddel

Foreløbig Rejseprogram, foreløbig ugeplan og Huskeseddel Detaljeret rejseprogram for Tur/Retur fra Thisted til Dublin Information omhandlende Dag Dato Kl Program Bemærkninger Afrejse Søndag 30.03 10:55! 17:41 Selve ugen Mandag Torsdag Afrejse fra Thisted Banegård

Læs mere

Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence

Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence Næste træningsophold 2011 uge 19, 23, 33 og 37 (Kontakt os hvis du har ønsker om andre datoer) For at få det lykkelige liv

Læs mere

Studietur til Sverige 4.-7. oktober 2011

Studietur til Sverige 4.-7. oktober 2011 Område: Psykiatri- og Socialstaben Afdeling: Psykiatri- og Socialstaben Journal nr.: 11/2828 Dato: 13. maj 2011 Udarbejdet af: Anita Lerche E-mail: Anita.Lerche@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631007 Notat

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Lokale 6.01, VIA Campus Horsens, VBI-park, C. M. Østergaardsvej 4, 8700 Horsens Mødetidspunkt Den 20. september 2018 kl. 15:30-18:30

Læs mere