BIOKUBE TYPEGODKENDTE RENSEANLÆG TIL EJENDOMME I DET ÅBNE LAND OG I SOMMERHUSOMRÅDER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BIOKUBE TYPEGODKENDTE RENSEANLÆG TIL EJENDOMME I DET ÅBNE LAND OG I SOMMERHUSOMRÅDER"

Transkript

1 RENSEANLÆG TIL EN- KELT EJENDOMME OG SOMMERHUSE BIOKUBE TYPEGODKENDTE RENSEANLÆG TIL EJENDOMME I DET ÅBNE LAND OG I SOMMERHUSOMRÅDER BioKubes kendemærker er: - Lave investeringsomkostninger - Små løbende udgifter til drift og vedligeholdelse - Stor driftssikkerhed og pålidelighed Biologisk Spildevandsrensning BioKube producerer og sælger typegodkendte biologiske renseanlæg til spildevand. Anlæggene varierer i størrelse fra anlæg til enkelt-ejendomme til anlæg op til 10 ejendomme. De biologiske renseanlæg finder anvendelse i områder, hvor man ikke ønsker at investere i en stor udbygning af infrastrukturen, samtidig med, at man ønsker at forbedre og bevare det lokale vandmiljø. Alle anlæg baserer sig på den samme teknologi og fællesnævnere for anlægsdesignet er: - Høj renseevne - Evnen til at håndtere store udsving i mængde og koncentration af spildevand - Simpel installation Renseprocessen foregår i tre trin: - Mekanisk forrensning i en bundfældningstank, hvor partikler og slam skilles fra - Biologisk Rensning i BioKubens rensekamre - Fjernelse af fosfor ved returcirkulation til bundfældningstanken Den mekaniske rensning foregår i en bundfældningstank, der designes med henblik på én årlig tømning. Bundfældningstanken tilbageholder partikler og lader det opløste spildevand gravitere til renseanlæggets indbyggede pumpebrønd. Den biologiske rensning foregår under anvendelse af dykkede beluftede filtre, hvor et fast filtemedie sikrer en tilstrækkelig og konstant overflade, hvorpå der vokser en bakteriekultur. Bakteriekulturen tilføres rigelige mængder af næring fra spildevandet og ilt fra diffussorer placeret under filtermediet. Derved renses spildevandet for hhv. organisk materiale og ammonium, der ved nitrifikation omdanner ammonium til nitrat. Efterfølgende sker der ved recirkulation til bundfældningstanken en denitrification (fjernelse at total kvælstof) på ca. 70 %. Fosfor fjernes primært ved fældning i bundfældningstanken. Patenteret styring og kontrol af renseprocessen. Fra den indbyggede pumpebrønd, der har til formål at udligne både den hydrauliske og den organiske belastning, tidsstyres indløbet af spildevand til de biologiske rensekamre. Sammen med recirkulering af det rensede spildevand tilbage til bundfældningstanken sik-

2 rer denne patenterede teknologi, at renseanlægget kan håndtere store variationer i spildevandet. Anlægget er således ikke afhængig af et kontinuert flow til systemet og det er ikke følsomt overfor spidsbelastninger. Recirkuleringen af det rensede spildevand tilbage til bundfældningstanken giver desuden at der sker en stor grad af denitrification og dermed en væsentlig reduktion af total kvælstof. Samtidig opnår man, at lugtgener fra bundfældningstanken elimineres, idet tilførslen af nitratholdigt vand medfører, at der ikke dannes svovlbrinte i bundfældningstanken. Såfremt der stilles krav om rensning for fosfor indrettes systemet med en kemikaliebeholder fra hvilken der doseres polyaluminiumchlorid. Kemikaliet tilføres returskyllet, hvorved det tilsikres, at fosfor udfældes som bundslam i bundfældningstankens første kammer. Fældningskemikaliet doseres under hensyntagen til spildevandsbelastning for det enkelte anlæg. Såfremt anlægget ikke tilføres spildevand fra huset, f.eks. fordi beboerne er på en længere ferie eller der er tale om et sommerhus, så vil den patenterede teknologi medføre, at der med recirkuleringen til bundfældningstanken konstant tilføres næring til bakteriekulturen, hvorved denne bevares fuldt funktionsduelig. Dette betyder at anlægget er velegnet til sommerhusområder, lejre, camping-pladser og andre faciliteter, der er kendetegnet ved store udsving i belægningsprocent og dermed mængder og koncentrationer af spildevand. Styrings- og kontrolenheden er forsynet med en alarm, der sikrer, at anlægsejeren gøres opmærksom på eventuelle fejl på det mekaniske system. Denne overvågning kan forsynes med et GSM-modul, hvorved styringsparametre og alarmfunktioner kan kontrolleres og superviseres via nettet. Kontrolenheden er desuden forsynet med en funktion, der kan stoppe for doseringen af fældningskemikalie i perioder hvor anlægget eventuelt står ubelastet hen. Installation og anlægsarbejde Designet af BioKube rensningsanlægget er blandt andet møntet på at installationen foregår så simpelt som muligt og uden unødige omkostninger for bygherre og entreprenør. Alle typegodkendte anlæg har indbygget pumpebrønd og indbygget teknikkasse og kontrolenhed. Anlæggene installeres som standard med låget ca. 20 cm over terræn for at sikre mod oversvømmelse og indsivende regnvand. Anlæggene har stor indløbsdybde (120 cm) og lav udløbsdybde (40 cm.). Det betyder, at vandet kan gravitere både ind og ud og gør anlæggene velegnede til installation også i områder med høj grundvandsstand. Anlægsinvesteringen varierer fra kr per PE for et 5 PE anlæg ned til kr per PE for et 30 PE anlæg.

3 De typegodkendte BioKube-anlæg er opdelt i fire produktlinjer: Pluto, renser spildevand fra 5 PE til O eller OP krav. Anlægget er det mindste BioKube anlæg med en nedgravningsdybde på kun mm. Anlægget har ét rensekammer og et efterklaringskammer og er bestykket med én 60 l blæser. Anlægget har indbygget kemikaliebeholder til fældningskemikalier, der tages i anvendelse hvis der er krav om fosforfjernelse. Herved sikres at også fremtidige skærpede rensekrav kan overholdes Pluto-anlægget er udstyret med en fodplade, der sikrer anlægget mod opdrift uden yderligere foranstaltninger. Venus 1850, renser spildevand fra 5 PE til SO eller SOP krav. Anlægget har en nedgravningsdybde på kun mm. Anlægget har to rensekamre og to efterklarings-kamre og er bestykket med to 40 l blæsere. Alle anlægget har indbygget kemikaliebeholder til fældningskemikalier, der tages i anvendelse hvis der er krav om fosforrensning. Herved sikres at også fremtidige skærpede rensekrav kan overholdes. Venus 1850-anlægget er udstyret med en fodplade, der sikrer anlægget mod opdrift uden yderligere foranstaltninger. Venus 2200, renser spildevand fra 10 PE til SO eller SOP krav. Anlægget har en nedgravningsdybde på kun mm. Anlægget har to rensekamre og to efterklarings-kamre og er bestykket med to 60 l blæsere. Anlægget har indbygget kemikaliebeholder til fældningskemikalier, der tages i anvendelse hvis der er krav om fosforrensning. Herved sikres at også fremtidige skærpede rensekrav kan overholdes Venus 2200-anlægget er udstyret med en fodplade, der anvendes til forankring af grov beton i forbindelse med opdriftssikring. Mars 3000, renser spildevand fra 15 til 40 PE til SO eller SOP krav. Anlægget har en nedgravningsdybde på kun mm. Anlægget har fire rensekamre og fire efterklaringskamre og er bestykket med en 150 l blæser for hvert kammer der tages i anvendelse. For at rense for 30 PE anvendes tre af fire kamre. Det betyder at anlægget har udvidelseskapacitet til 40 PE. Anlægget leveres med ekstern kemikaliebeholder til fældningskemikalier, hvis der er krav om fosforrensning. Herved sikres at også fremtidige skærpede rensekrav kan overholdes Mars 3000-anlægget er udstyret med en fodplade, der anvendes til forankring af grov beton i forbindelse med opdriftssikring.

4 Drifts- og vedligeholdelse Den anvendte teknologi i de biologiske rensningsanlæg fra BioKube sikrer, at anlæggene ikke kræver kontinuerligt opsyn og kontrol. På anlæg over 10 PE anbefales det, at indgå en aftale med to årlige besøg. På 5 hhv 10 PE anlæg vil ét årligt besøg være fyldestgørende. BioKube råder over sin egen stab af servicemedarbejdere, der har hvert deres eget serviceområde. Disse medarbejdere er placeret lokalt og kører ud hjemmefra hvorved hurtigere support sikres hvis det er nødvendigt. I forbindelse med de årlige servicebesøg, bliver udledningsvandet analyseret, anlæggets mekaniske dele kontrolleres, og eventuelle slidte dele udskiftes. Derudover kontrolleres bundfældningstanken og anlæggets funktionalitet generelt. Analyseresultater rapporteres til den stedlige miljømyndighed. Vores serviceteknikere rykker ud med kort varsel på akutte opgaver, idet vores service kunder har adgang til vores vagttelefon 24 timer i døgnet. Baseret på vores driftserfaringer ligger de årlige drifts- og vedligeholdelsesomkostninger for 5 PE på ca 17 kr/m3, inklusive omkostninger til strøm samt bortskaffelse af slam. Det tilsvarende tal for 30 PE anlæg til 10 husstande er ca. 8 kr/m3.

5 Fordele ved BioKube anlæg til decentral spildevandsrensning Lave investeringsomkostninger Et BioKube anlæg kan etableres uden brug af store maskiner, da anlægget er kompakt, let at håndtere med ringe indbygningsdybde. Selve installationen kan udføres på få timer af autoriseret kloakmester og elektriker. Lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger BioKube-anlægget er forsynet med komponenter, der har en lang levetid, anlægget er driftsikkert og kræver ikke løbende opsyn. Drifts- og vedligeholdelsesomkostningerne ligger betragteligt under den kommunale vandafledningsafgift, hvilket sikrer kort tilbagebetalingstid på investeringsomkostningerne. Effektiv Spildevandsrensning BioKubes patenterede teknologi med tidsstyret returskyl sikrer, at anlægget kan håndtere store udsving i den indkommende belastning og rense spildevandet uanset om der midlertidigt tilledes ekstraordinært høje koncentrationer, eller om anlægget står ubenyttet hen i længere perioder. Bevarelse af det lokale vandmiljø Decentral spildevandsrensning er med til at bevare det lokale vandmiljø, idet vand der pumpes op lokalt bevares lokalt. Denne renseform er desuden med til at begrænse problemer med overløb fra centrale rensningsanlæg, og medvirker derudover til bevarelse af grundvandsressourcer og vandindvindingsområder. Renseresultater. BioKube tager årligt vandprøver af de BioKuber, der er installeret i Danmark. Vandanalyser rapporteres til myndighederne efter de årlige servicebesøg. BioKube offentliggør desuden løbende renseresultater for alle renseanlæg. Se renseresultaterne på BioKubes hjemmeside.

Minirenseanlæg. til enkeltejendomme. Biokube

Minirenseanlæg. til enkeltejendomme. Biokube Minirenseanlæg til enkeltejendomme Biokube Hvorfor vælge minirens? For 50 år siden foregik tøjvask en gang om ugen, ved håndkraft udenfor med vand og sæbe. I dag har vi maskiner til næsten det hele. De

Læs mere

Decentral spildevandshåndtering som alternativ til den traditionelle løsning. Erfaringer med drift af over små decentrale renseanlæg

Decentral spildevandshåndtering som alternativ til den traditionelle løsning. Erfaringer med drift af over små decentrale renseanlæg Decentral spildevandshåndtering som alternativ til den traditionelle løsning Erfaringer med drift af over 2.000 små decentrale renseanlæg Se mere på www.biokube.dk for vores driftsresultater Disposition

Læs mere

Minirens - også til sommerhuse!

Minirens - også til sommerhuse! Minirens - også til sommerhuse! velegnet til svingende belastninger Resume: BioKube er velegnet og anvendes til mange andre hustyper end traditionelle helårsboliger. Specielt i sommerhuse sikrer BioKubes

Læs mere

Biologiske Minirenseanlæg

Biologiske Minirenseanlæg Biologiske Minirenseanlæg Rensning af spildevand fra ejendomme i det åbne land Danmarks mest solgte minirenseanlæg Fås i let og uforgængelig plastik eller kørefast beton FåsA/S,tilCentervej helårshuse,

Læs mere

VENUS 1850-600 INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre

VENUS 1850-600 INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre VENUS 1850-600 INSTALLATIONSVEJLEDNING Entreprenører og kloakmestre Januar 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Emne Side Generelle forhold i forbindelse med installation af Biokube Venus 3 Ins 1 - Modtagekontrol

Læs mere

VENUS 2200 INSTALLATIONSVEJLEDNING

VENUS 2200 INSTALLATIONSVEJLEDNING VENUS 2200 INSTALLATIONSVEJLEDNING Entreprenører og kloakmestre INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle forhold i forbindelse med installation af BioKube Venus 2200.... 3 Ins 1 - Modtagekontrol... 4 Ins 2 - Placering

Læs mere

Mars 3000 INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre

Mars 3000 INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre Mars 3000 INSTALLATIONSVEJLEDNING Entreprenører og kloakmestre INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle forhold i forbindelse med installation af Biokube Mars.... 3 Ins 1 - Modtagekontrol... 4 Ins 2 - Placering af

Læs mere

Individuelle renseanlæg

Individuelle renseanlæg Individuelle renseanlæg Det er forholdene på din ejendom der afgør, hvilke typer af renseanlæg, du må etablere. Der kan være forskel på forholdene imellem dig og din nabo, således at du skal opfylde én

Læs mere

Brugerhåndbog og gode råd

Brugerhåndbog og gode råd Biologiske Minirensningsanlæg Brugerhåndbog og gode råd Ved driftsforstyrrelser og alarmer kontakt BioKube Ugedag Tidsrum Tlf Mandag Torsdag 8.00 16.00 55 98 98 00 Fredag 8.00 15.00 55 98 98 00 Weekend,

Læs mere

Mars 3000 INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre

Mars 3000 INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre Mars 3000 INSTALLATIONSVEJLEDNING Entreprenører og kloakmestre Januar 2015 Indholdsfortegnelse Emne Side Generelle forhold i forbindelse med installation af BioKube Mars 3 Ins 1 - Modtagekontrol 4 Ins

Læs mere

Minirenseanlæg til Sommerhuse. MDUP rapport

Minirenseanlæg til Sommerhuse. MDUP rapport Minirenseanlæg til Sommerhuse MDUP rapport Maj 2018 Udgiver: Miljøstyrelsen Redaktion: Peter Taarnhøj, BioKube (Generel tekst) Gerald Heinicke, DANAK (Statement of Verification) og Bodil Mose Pedersen,

Læs mere

Spildevand i det åbne land

Spildevand i det åbne land Spildevand i det åbne land Denne pjece omhandler spildevand i det åbne land, og er udarbejdet i forbindelse med at der skal ske forbedret spildevandsrensning på en række ejendomme i Skanderborg Kommune.

Læs mere

BioKube kan benyttes i et sommerhus.

BioKube kan benyttes i et sommerhus. BioKube kan benyttes i et sommerhus. Typegodkendelsen dækker ikke direkte brugen af minirenseanlæg i sommerhuse. By- og Landskabsstyrelsen udtaler at det er fabrikanten af den pågældende type minirenseanlæg,

Læs mere

Prisoverslag for private renseanlæg til spildevand

Prisoverslag for private renseanlæg til spildevand overslag for private renseanlæg til spildevand Formålet med dette notat er at give dig et overblik over prisniveauet for de forskellige løsninger til forbedret rensning af spildevandet på din ejendom.

Læs mere

VENUS 1850 INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre

VENUS 1850 INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre VENUS 1850 INSTALLATIONSVEJLEDNING Entreprenører og kloakmestre April 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Emne Side Generelle forhold i forbindelse med installation af BioKube Venus 3 Ins 1 - Modtagekontrol 4 Ins

Læs mere

SMÅ RENSEANLÆG. - til spildevand i det åbne land

SMÅ RENSEANLÆG. - til spildevand i det åbne land SMÅ RENSEANLÆG - til spildevand i det åbne land 1 SMÅ RENSEANLÆG - til spildevand i det åbne land Spildevand i det åbne land, indledning s. 3 Små renseanlæg og rensekrav s. 4 Bundfældningstanke og nye

Læs mere

LØSNINGER TIL FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND

LØSNINGER TIL FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND LØSNINGER TIL FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND Side 1 af 14 Mariagerfjord Kommune, Teknik og Miljø Juni 2011 Side 2 af 14 Mariagerfjord Kommune, Teknik og Miljø Juni 2011 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Decentral spildevandsrensning Et stærkt økonomisk alternativ til centralkloakering

Decentral spildevandsrensning Et stærkt økonomisk alternativ til centralkloakering Decentral spildevandsrensning Et stærkt økonomisk alternativ til centralkloakering 20150610 Om BioKube BioKube Rent vand i det åbne land BioKube er et dansk firma, der siden 2004 har leveret miljøvenlige

Læs mere

Spildevandsrensning i det åbne land

Spildevandsrensning i det åbne land Spildevandsrensning i det åbne land Hvorfor denne Pjece? Denne pjece henvender sig til ejere af ejendomme i det åbne land, som ifølge vore nuværende oplysninger udleder spildevand til grøfter, vandløb

Læs mere

Figur 1 Skitse af nedsivningsanlæg

Figur 1 Skitse af nedsivningsanlæg Nedsivningsanlæg I et nedsivningsanlæg bortskaffes spildevandet ved, at vandet siver ned gennem jordlagene til grundvandet. Spildevandet pumpes fra bundfældningstanken over i selve nedsivningsanlægget,

Læs mere

LØSNINGER TIL FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND

LØSNINGER TIL FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND LØSNINGER TIL FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING I DET ÅBNE LAND 1 Indholdsfortegnelse Om spildevandsrensning i det åbne land 5 Den juridiske baggrund 5 Etablering eller ændring af spildevandsanlæg 6 Anlægstyper

Læs mere

VENUS 1850 INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre

VENUS 1850 INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre VENUS 1850 INSTALLATIONSVEJLEDNING Entreprenører og kloakmestre INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle forhold i forbindelse med installation af BioKube Venus 1850.... 3 Ins 1 - Modtagekontrol... 4 Ins 2 - Placering

Læs mere

BØRKOP KOMMUNE. Rensning af spildevand i det åbne land DET ÅBNE LAND

BØRKOP KOMMUNE. Rensning af spildevand i det åbne land DET ÅBNE LAND BØRKOP KOMMUNE Rensning af spildevand i det åbne land DET ÅBNE LAND Jan 2004 Hvorfor skal spildevandet på landet renses? Gennem de sidste mange år har der været fokus på at fjerne forureningen i vores

Læs mere

Indholdsfortegnelse Hovedkonklusionerne af undersøgelsen er:

Indholdsfortegnelse Hovedkonklusionerne af undersøgelsen er: Indholdsfortegnelse Sammendrag... 3 Baggrund... 5 Tømning af bundfældningstanke med slamafvandingsbiler... 5 Undersøgelse af rejektvand... 5 Undersøgelse af tømning af bundfældningstank foran minirenseanlæg...

Læs mere

Rensning af spildevand i det åbne land

Rensning af spildevand i det åbne land Rensning af spildevand i det åbne land Information Oktober 2010 Hvorfor? Hvor? Hvornår? Hvordan? Hvad koster det? Randers Kommune 1 Hvorfor denne pjece? Folketinget har besluttet, at rensningen af spildevand

Læs mere

2. Spildevand og rensningsanlæg

2. Spildevand og rensningsanlæg 2. Spildevand og rensningsanlæg 36 1. Fakta om rensningsanlæg 2. Spildevand i Danmark 3. Opbygning rensningsanlæg 4. Styring, regulering og overvågning (SRO) 5. Fire cases 6. Øvelse A: Analyse af slam

Læs mere

VENUS 1850 INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre

VENUS 1850 INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre VENUS 1850 INSTALLATIONSVEJLEDNING Entreprenører og kloakmestre Juni 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Emne Side Generelle forhold i forbindelse med installation af BioKube Venus 3 Ins 1 - Modtagekontrol 4 Ins

Læs mere

VENUS 2200 INSTALLATIONSVEJLEDNING

VENUS 2200 INSTALLATIONSVEJLEDNING VENUS 2200 INSTALLATIONSVEJLEDNING Entreprenører og kloakmestre Januar 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Emne Side Generelle forhold i forbindelse med installation af Biokube Venus 3 Ins 1 - Modtagekontrol 4 Ins

Læs mere

Spildevand i det åbne land. Hvorfor? Hvor? Hvornår? Hvordan? Hvad koster det?

Spildevand i det åbne land. Hvorfor? Hvor? Hvornår? Hvordan? Hvad koster det? Spildevand i det åbne land Hvorfor? Hvor? Hvornår? Hvordan? Hvad koster det? Indholdsfortegnelse Forord 2 Hvorfor? - Hvad siger loven? 3 Hvor? 4 Hvornår? 5 Hvordan? 6 Hvad koster det? 7 Hvad sker der nu?

Læs mere

PLUTO INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre

PLUTO INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre PLUTO INSTALLATIONSVEJLEDNING Entreprenører og kloakmestre Januar 2015 Indholdsfortegnelse Emne Side Generelle forhold i forbindelse med installation af BioKube Pluto 3 Ins 1 - Modtagekontrol 4 Ins 2 -

Læs mere

Spildevand i det åbne land. Rensning af spildevand i det åbne land i Skive Kommune

Spildevand i det åbne land. Rensning af spildevand i det åbne land i Skive Kommune Spildevand i det åbne land Rensning af spildevand i det åbne land i Skive Kommune Indhold Spildevandet skal renses bedre... 3 Sådan skal spildevandet renses... 4 Oversigtskort... 5 Hvem, hvor og hvornår?...

Læs mere

Effektiv rensning af spildevand med SBR

Effektiv rensning af spildevand med SBR Effektiv rensning af spildevand med SBR 14 19 6 5 18 17 16 15 20 11 13 22 21 7 9 12 3 4 8 1 2 18 1 > Indløbsbygværk 2 > Modtagestation 1 3 > Ristehus 4 > Sandfang 5 > Modtagestation 2 (perkolat) 6 > Perkolatlager

Læs mere

Mere information: Spildevand i det åbne land. Forbedret rensning af husspildevand i Silkeborg Kommune KOMMUNEN INFORMERER

Mere information: Spildevand i det åbne land. Forbedret rensning af husspildevand i Silkeborg Kommune KOMMUNEN INFORMERER Mere information: Du kan finde yderligere informationer, herunder vejledninger og retningslinjer for de forskellige typer af rensningsanlæg på kommunens hjemmeside: www.silkeborgkommune.dk ( > Borger >

Læs mere

Helsingør Kommune er i øjeblikket ved at gennemgå

Helsingør Kommune er i øjeblikket ved at gennemgå Spildevand i det a bne land En oversigt over de forskellige løsninger til håndtering af spildevand i Helsingør Kommune Helsingør Kommune er i øjeblikket ved at gennemgå spildevandsrensningen på alle ejendomme

Læs mere

Prisoverslag for private renseanlæg til spildevand

Prisoverslag for private renseanlæg til spildevand overslag for private renseanlæg til spildevand Formålet med dette notat er at give dig et overblik over prisniveauet for de forskellige løsninger til forbedret rensning af spildevandet på din ejendom.

Læs mere

Det åbne land Overløbsbygværker Renseanlæg

Det åbne land Overløbsbygværker Renseanlæg Det åbne land Overløbsbygværker Renseanlæg Det åbne land Tidsplan for påbud i det åbne land K ø g e R i n g s t e d 2012-2015 Terslev Haslev Dalby Karise S t e v n s Mindst 700 ejendomme i det åbne land

Læs mere

Uponor Renseanlæg. Minirenseanlæg - WehoMini - fra 5 til 30 PE Renseanlæg - WehoPuts - fra 31 til 1200 PE

Uponor Renseanlæg. Minirenseanlæg - WehoMini - fra 5 til 30 PE Renseanlæg - WehoPuts - fra 31 til 1200 PE Uponor Renseanlæg Minirenseanlæg - WehoMini - fra 5 til 30 PE Renseanlæg - WehoPuts - fra 31 til 1200 PE Renseanlæg Rensning af spildevand i åbent land Uponor Infra er førende i Danmark, når det drejer

Læs mere

ETV verifikation af BioKube minirenseanlæg til brug i sommerhuse

ETV verifikation af BioKube minirenseanlæg til brug i sommerhuse ETV verifikation af BioKube minirenseanlæg til brug i sommerhuse BioKube har udviklet og patenteret en teknologi, der gør BioKube minirenseanlæg velegnet til brug i sommerhuse. Teknologien sikrer ved regelmæssig

Læs mere

BIOKUBE PRODUKTOVERSIGT

BIOKUBE PRODUKTOVERSIGT BIOKUBE PRODUKTOVERSIGT GLASFIBERTANKE Bundfældningstanke Olieudskillere Fedtudskillere Samletanke Nedsivning INDHOLDSFORTEGNELSE Bundfældningstanke...side 3 Fedtudskillere...side 4 Olieudskillere...side

Læs mere

Spildevandet skal renses bedre

Spildevandet skal renses bedre - 1 - - 2 - Spildevandet skal renses bedre Som en del af vandmiljøplanen har Folketinget besluttet, at spildevandet skal renses bedre i de områder, der ikke er kloakeret. Det berører ca. 1.600 ejendomme

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter Installationsadresse: Dato: er dimensioneret for personer., SOP krav, med efterfølgende nedsivning : Husets spildevand/afløb afledes til et beplantet filter, der består af en (ny) bundfældningstank og

Læs mere

WehoMini 5 PE INSTALLATIONSVEJLEDNING TIL KLOAKMESTER / ENTREPRENØR

WehoMini 5 PE INSTALLATIONSVEJLEDNING TIL KLOAKMESTER / ENTREPRENØR WehoMini 5 PE INSTALLATIONSVEJLEDNING TIL KLOAKMESTER / ENTREPRENØR 2 Generel information - før installation af WehoMini Funktion af WehoMini: WehoMini er konstrueret til at rense spildevandet fra almindelige

Læs mere

NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune. Rensning af spildevand i det åbne land. www.naturogmiljoe.dk

NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune. Rensning af spildevand i det åbne land. www.naturogmiljoe.dk NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Rensning af spildevand i det åbne land www.naturogmiljoe.dk Forord Folketinget har besluttet, at rensning af spildevand fra ejendomme i det åbne land skal

Læs mere

VENUS INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre

VENUS INSTALLATIONSVEJLEDNING. Entreprenører og kloakmestre VENUS 1850-600 INSTALLATIONSVEJLEDNING Entreprenører og kloakmestre Juni 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Emne Side Generelle forhold i forbindelse med installation af Biokube Venus 3 Ins 1 - Modtagekontrol 4

Læs mere

Kronologisk hændelsesforløb hos Fredericia Spildevand og Energi A/S i forbindelse med ulykke på Dan Gødning den :

Kronologisk hændelsesforløb hos Fredericia Spildevand og Energi A/S i forbindelse med ulykke på Dan Gødning den : 7. april 2016 Kronologisk hændelsesforløb hos Fredericia Spildevand og Energi A/S i forbindelse med ulykke på Dan Gødning den 3.2.2016: Tidspunkt Aktivitet Bemærkning Stikprøver 3.2.2016 lige før kl. Formand

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter Installationsadresse: Dato: er dimensioneret for personer., SOP krav, med fosforbrønd: Husets spildevand/afløb afledes til et beplantet filter, der består af en (ny) bundfældningstank med en fosforfældningsbrønd

Læs mere

Fredericia Kommune Bilag 2 Spildevandsplan for det åbne land 2007-2011. Side 1

Fredericia Kommune Bilag 2 Spildevandsplan for det åbne land 2007-2011. Side 1 Spildevandsplan for det åbne land 2007-2011. Side 1 ANLÆGSTYPER 1.0 Generelt. Fredericia kommune er godkendelsesmyndighed for anlæg på 30 PE og derunder. Ansøgning ved anlæg større end 30 PE skal indsendes

Læs mere

WehoMini 5 PE. D r i f t s v e jle dni ng sa mt a fta le o m

WehoMini 5 PE. D r i f t s v e jle dni ng sa mt a fta le o m WehoMini 5 PE D r i f t s v e jle dni ng sa mt a fta le o m lovp l i g t i g t ko nt ro le ft e rsy n TIL ANLÆ GSEJER TIL ANLÆGSEJER Tillykke med Deres nye minirenseanlæg, som vi er overbevist om, De

Læs mere

Spildevand - i det åbne land

Spildevand - i det åbne land Teknik og Miljø Spildevand - i det åbne land Hvorfor? Hvor? Hvornår? Hvordan? Hvad koster det? INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Hvorfor hvad siger loven? 4 hvor? 5 hvornår? 6 hvordan? 7 hvad koster det? 8

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter/biologisk sandfilter (Polonite)

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter/biologisk sandfilter (Polonite) Installationsadresse: Dato: Det beplantede filter er dimensioneret for personer. Det beplantede filter, SOP krav, med Polonite-fosforbrønd: Husets spildevand/afløb afledes til et beplantet filter, der

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter Installationsadresse: Dato: er dimensioneret for personer og opfylder SO-krav. : Bundfældningstank pumpebrønd beplantet filter afløb Husets spildevand ledes til en bundfældningstank, hvor der foregår en

Læs mere

Tilladelse til at etablere nedsivningsanlæg

Tilladelse til at etablere nedsivningsanlæg Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65, Erritsø 7000 Fredericia 24. november 2015 Tilladelse til at etablere nedsivningsanlæg Silkeborg Kommune meddeler hermed tilladelse til at etablere nedsivningsanlæg for husspildevand

Læs mere

SPILDEVANDSLOSNINGER. Samletank Nedsivningsanlæg Minirenseanlæg Biologisk Sandfilter Pileanlæg Beplantet filter Rodzoneanlæg Biofilter Pumpestationer

SPILDEVANDSLOSNINGER. Samletank Nedsivningsanlæg Minirenseanlæg Biologisk Sandfilter Pileanlæg Beplantet filter Rodzoneanlæg Biofilter Pumpestationer SPILDEVANDSLOSNINGER Samletank Nedsivningsanlæg Minirenseanlæg Biologisk Sandfilter Pileanlæg Beplantet filter Rodzoneanlæg Biofilter Pumpestationer Vi vejleder om den optimale løsning til opgaven! 2 SPILDEVAND

Læs mere

Spildevandet skal renses bedre

Spildevandet skal renses bedre - 1 - - 2 - Spildevandet skal renses bedre Som en del af vandmiljøplanen har Folketinget besluttet, at spildevandet skal renses bedre i de områder, der ikke er kloakeret. Det berører ca. 1.600 ejendomme

Læs mere

Håndtering af spildevand i det åbne land. 3-kammertanke Bundfældningstanke Septiktanke

Håndtering af spildevand i det åbne land. 3-kammertanke Bundfældningstanke Septiktanke Håndtering af spildevand i det åbne land 3-kammertanke Bundfældningstanke Septiktanke 3-kammertanke, bundfældningstanke og septiktanke 5 PE WaterCares bundfældningstanke er udviklet i et samarbejde mellem

Læs mere

Minirenseanlæg & Nedsivningsanlæg

Minirenseanlæg & Nedsivningsanlæg Minirenseanlæg & Nedsivningsanlæg TV-INSPEKTION STRØMPEFORING KLOAKRENOVERING AUT. KLOAKMESTER Minirenseanlæg Minirenseanlæg er et biologisk renseanlæg, hvis funktion er, med et minimum af styring og økonomiske

Læs mere

WehoMini 5PE. Driftsvejledning samt aftale om lovpligtigt kontroleftersyn til anlægsejer

WehoMini 5PE. Driftsvejledning samt aftale om lovpligtigt kontroleftersyn til anlægsejer WehoMini 5PE Driftsvejledning samt aftale om lovpligtigt kontroleftersyn til anlægsejer TIL ANLÆGSEJER Tillykke med dit nye minirenseanlæg, som vi er overbevist om, du vil blive tilfreds med. Inden anlægget

Læs mere

De mest almindelige spørgsmål

De mest almindelige spørgsmål De mest almindelige spørgsmål om spildevand i det åbne land Indhold Hvad er Spildevand i det åbne land?... 1 Hvor kan man læse at min ejendom er omfattet?... 2 Er det kun mig, der bliver kontaktet af kommunen?

Læs mere

Velkommen til borgermøde om DET ÅBNE LAND

Velkommen til borgermøde om DET ÅBNE LAND Velkommen til borgermøde om DET ÅBNE LAND 1 Program: Velkomst og præsentation Se filmen Spildevandet på landet Hvorfor sender vi påbud til jer? Hvem er med? Kort over områderne Hvad skal der til for at

Læs mere

Nedsivningsanlæg - i det åbne land

Nedsivningsanlæg - i det åbne land Nedsivningsanlæg - i det åbne land HVOR KAN MAN NEDSIVE? De ejendomme som ligger udenfor de kloakerede områder, kan vælge at rense deres spildevand ved f.eks. at etablere eget nedsivningsanlæg. Det drejer

Læs mere

Spildevandsrensning i det åbne land

Spildevandsrensning i det åbne land Spildevandsrensning i det åbne land Ejendomme og sommerhuse i det åbne land, som ikke er tilsluttet offentlig kloak, skal have en lovlig og godkendt spildevandsløsning. Kan du svare ja til et eller flere

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter aktiv beluftning

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter aktiv beluftning Installationsadresse: Dato: Det beplantede filter er dimensioneret for personer og opfylder SO krav. Det beplantede filter med aktiv beluftning (Forced Bed Aeration, FBA ): Bundfældningstank pumpebrønd

Læs mere

Næstved Kommune Center for Miljø og Natur, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved Tlf.:

Næstved Kommune Center for Miljø og Natur, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved Tlf.: Næstved Kommune Center for Miljø og Natur, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved spildevand@naestved.dk Tlf.: 5588 6170 www.naestved.dk Sags nr. Modtaget, dato: Ansøgning om etablering af biologisk Minirenseanlæg,

Læs mere

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter

DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Det beplantede filter Installationsadresse: Dato: er dimensioneret for personer., SOP krav, med hævert pumpe og efterfølgende nedsivning: Husets spildevand/afløb afledes til et beplantet filter, der består af en (ny) bundfældningstank

Læs mere

Velkommen til borgermøde om DET ÅBNE LAND

Velkommen til borgermøde om DET ÅBNE LAND Velkommen til borgermøde om DET ÅBNE LAND 1 Borgermøder den 9. og 11. juni 2009: Velkomst Fremvisning af video Spildevand på landet Hvad siger lovgivningen, Regionplan, Spildevandsplan mm. om det åbne

Læs mere

Pilefordampningsanlæg

Pilefordampningsanlæg DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Pilefordampningsanlæg Installationsadresse : Dato : Pilefordampningsanlægget er dimensioneret for personer Pilefordampningsanlæg: Husets spildevand/afløb afledes til

Læs mere

det grønne rensningsanlæg pilerensningsanlæg

det grønne rensningsanlæg pilerensningsanlæg det grønne rensningsanlæg pilerensningsanlæg Sådan virker det Pilen har fra naturens hånd helt enestående renseevner. Det tæt forgrenede rodnet optager og omsætter spildevandet til vedmasse og der sker

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af husspildevand (60 PE) via beplantet filteranlæg med aktiv beluftning fra Økosamfundet Dyssekilde i Hundested.

Tilladelse til nedsivning af husspildevand (60 PE) via beplantet filteranlæg med aktiv beluftning fra Økosamfundet Dyssekilde i Hundested. Natur og Miljø Rådhuspladsen1 3300 Frederiksværk 10-08-2018 Sagsnr. 06.01.05-P19-38-18 Økosamfundet Dyssekilde Solen 15 3390 Hundested Tilladelse til nedsivning af husspildevand (60 PE) via beplantet filteranlæg

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af mini-biologisk renseanlæg.

Ansøgning om tilladelse til etablering af mini-biologisk renseanlæg. Journal nr.: Ansøgning modtaget, dato: Ansøgning om tilladelse til etablering af mini-biologisk renseanlæg. Ansøgningen sendes til: Brønderslev Kommune, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev, email: raadhus@99454545.dk.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indledning Hvorfor skal spildevandet renses?... 4 Hvad siger loven?... 4 I Faxe Kommune... 5 Spildevand i naturen...

Indholdsfortegnelse. Indledning Hvorfor skal spildevandet renses?... 4 Hvad siger loven?... 4 I Faxe Kommune... 5 Spildevand i naturen... Spildevandsrensning i det åbne land Faxe Kommune Hvorfor? Hvordan? - og hvad gælder for min ejendom? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Hvorfor skal spildevandet renses?... 4 Hvad siger loven?... 4 I

Læs mere

rensning AF SPILDEVAND I DET ÅBNE LAND

rensning AF SPILDEVAND I DET ÅBNE LAND rensning AF SPILDEVAND I DET ÅBNE LAND Forsyningsvirksomhederne, Kloakforsyningen Teknik- og Miljøforvaltningen Hvorfor? Hvor? Hvornår? Hvordan? Hvad koster det? Hvorfor denne pjece? Folketinget har besluttet,

Læs mere

Spildevand i det åbne land

Spildevand i det åbne land Spildevand i det åbne land Hvorfor? Hvordan? Hvad koster det? 1 FORORD Spildevandet, der kommer fra ejendomme i det åbne land, skal renses bedre. Det åbne land er betegnelsen for områder med spredt bebyggelse,

Læs mere

Tilladelse til etablering af SO minirenseanlæg til udledning i Ballerup

Tilladelse til etablering af SO minirenseanlæg til udledning i Ballerup Mogens Dyrlund Petersen Baltorpvej 208 2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 22. december 2017 Tlf. dir.: 41750124 E-mail: Mt-miljo@balk.dk

Læs mere

Bilag til GRØNT REGNSKAB ODDER RENSEANLÆG 2008-2012

Bilag til GRØNT REGNSKAB ODDER RENSEANLÆG 2008-2012 Bilag til GRØNT REGNSKAB ODDER RENSEANLÆG 2008-2012 Indledende oplysninger Odder Spildevand A/S Odder Spildevand A/S er med virkning fra 1. januar 2010 udskilt som et aktieselskab, der ejes 100% af Odder

Læs mere

1.1 Renseanlæg - Økonomiske beregningsforudsætninger

1.1 Renseanlæg - Økonomiske beregningsforudsætninger Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 260 Offentligt Bilag 1 Bilag 1 1.1 Renseanlæg - Økonomiske beregningsforudsætninger 1.1.1 Omkostninger ved eksist. udbygning af renseanlæg > 15.000 PE

Læs mere

Skema til ansøgning om tilladelse til udledning af renset spildevand via typegodkendt minirenseanlæg

Skema til ansøgning om tilladelse til udledning af renset spildevand via typegodkendt minirenseanlæg Egevangen 3B, 2980 Kokkedal Skema til ansøgning om tilladelse til udledning af renset spildevand via typegodkendt minirenseanlæg 1. Generel information ejer og beliggenhed af anlæg Adresse for minerenseanlæggets

Læs mere

Spildevand i det åbne land. Hvorfor, hvor og hvordan

Spildevand i det åbne land. Hvorfor, hvor og hvordan Spildevand i det åbne land Hvorfor, hvor og hvordan Forord Spildevandet, der kommer fra ejendomme i det åbne land, skal renses bedre. Det har Folketinget besluttet. Det åbne land er betegnelsen for områder,

Læs mere

GRUNDFOS BioBooster A/S. Spildevandsrensningsanlæg Proces- og funktionsbeskrivelse Fuld biologisk behandling E1C (Revised

GRUNDFOS BioBooster A/S. Spildevandsrensningsanlæg Proces- og funktionsbeskrivelse Fuld biologisk behandling E1C (Revised GRUNDFOS BioBooster A/S Dokument-ID: Forfatter: Kontrollør: Kunde Spildevandsrensningsanlæg Proces- og funktionsbeskrivelse Fuld biologisk behandling E1C (Revised 10.06.16) BHP Hennig-Olsen Is, Kristiansand-NO

Læs mere

Spildevand i det åbne land

Spildevand i det åbne land Rensning af spildevand i det åbne land Information til borgerne om renseløsninger og anlægstyper A Ap prriill 22001188 4 Spildevand i det åbne land I mange år har der været øget fokus på at mindske forureningen

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan Bilag 7 Det åbne land

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan Bilag 7 Det åbne land HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 7 Det åbne land Vedtaget 15 maj 2012 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 SPILDEVANDSHÅNDTERING I DET ÅBNE LAND 4 1.1 Udpegning af vandområder 4 1.2 Ejendomme 4 1.3

Læs mere

Udledningstilladelse til beplantet filteranlæg for Strynø 400 PE

Udledningstilladelse til beplantet filteranlæg for Strynø 400 PE LANGELAND FORSYNING A/S Att.: Berit Bang-Jensen Nørrebro 207 A 5900 Rudkøbing Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. +4562233000 Fax. +4562228810 keu@svendborg.dk

Læs mere

Pumpestation. Hjem/Industri. Det rene vand fra vandværket omdannes til spildevand. Alt, hvad der ryger i kloakken, skal nu ud på en rejse.

Pumpestation. Hjem/Industri. Det rene vand fra vandværket omdannes til spildevand. Alt, hvad der ryger i kloakken, skal nu ud på en rejse. Hjem/Industri Det rene vand fra vandværket omdannes til spildevand. Alt, hvad der ryger i kloakken, skal nu ud på en rejse. Pumpestation Da spildevandet ikke altid kan løbe den lige vej ned til renseanlægget,

Læs mere

Pilefordampningsanlæg med hævertpumpe

Pilefordampningsanlæg med hævertpumpe DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Pilefordampningsanlæg med hævertpumpe Installationsadresse: Dato: Pilefordampningsanlægget er dimensioneret for personer Pilefordampningsanlæg: Husets spildevand/afløb

Læs mere

Spildevandsrensning. landet

Spildevandsrensning. landet Spildevandsrensning på landet 2 Nu også spildevandsrensning på landet En del vandløb og søer er trods en stor indsats stadig forurenet. Derfor har Folketinget besluttet, at spildevandet fra ejendomme på

Læs mere

Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering

Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering Punkt 12. Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering 2016-010617 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til Miljø- og Energiudvalgets orientering udledte mængder fra

Læs mere

Uponor Renseanlæg. WehoMini minirenseanlæg - fra 5 til 30 PE WehoPuts renseanlæg - fra 30 til 1200 PE

Uponor Renseanlæg. WehoMini minirenseanlæg - fra 5 til 30 PE WehoPuts renseanlæg - fra 30 til 1200 PE Uponor Renseanlæg WehoMini minirenseanlæg - fra 5 til 30 PE WehoPuts renseanlæg - fra 30 til 1200 PE Renseanlæg Rensning af spildevand i åbent land Indhold Uponor Infra er førende i Danmark, når det drejer

Læs mere

Om udfyldning af ansøgningsskema

Om udfyldning af ansøgningsskema Natur Rådhustorvet 4, 8700 Horsens Skema til ansøgning om tilladelse til udledning af renset spildevand via typegodkendt minirenseanlæg 1. Generel information ejer og beliggenhed af anlæg Adresse for minerenseanlæggets

Læs mere

Ansøgning Etablering af beplantet filteranlæg

Ansøgning Etablering af beplantet filteranlæg Nordfyns Kommune Teknik og Miljø Rådhuspladsen 2 5450 Otterup E-mail: teknisk@nordfynskommune.dk Ansøgning Etablering af beplantet filteranlæg Ejers navn: Ejers adresse: Ejendommen, hvor anlægget skal

Læs mere

Septiktanke Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Septiktanke Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Septiktanke Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 1.1 Konstruktion er rotationsstøbte i middelsvært langliniært polyethylen (PE) med en uovertruffen slagstyrke.

Læs mere

Fremtidens biologiske rensning af spildevand

Fremtidens biologiske rensning af spildevand RENSNING AF SPILDEVAND INDUSTRI SLAGTERIER LUFT- RENSNING FISKEINDUSTRI MEJERIER BEBOELSER RENSEANLÆG DANMARK A/S Fremtidens biologiske rensning af spildevand Som et resultat af mange års erfaring har

Læs mere

WehoMini 10-30PE InstallatIonsvejlednIng t I l K lo a K M e s t e R / e n t R e P R e n Ø R

WehoMini 10-30PE InstallatIonsvejlednIng t I l K lo a K M e s t e R / e n t R e P R e n Ø R WehoMini 10-30PE I nsta l l at io nsve jle dning T I L K LOA K M ESTE R / ENT R E P R EN Ø R Generel information - før installation af WehoMini Funktion af WehoMini: WehoMini er konstrueret til at rense

Læs mere

SPILDEVAND. I det åbne land. Teknik & Miljø. Bedre rensning af spildevand. Hvorfor? Hvor? Hvordan? Hvad sker der nu? Hvad koster det?

SPILDEVAND. I det åbne land. Teknik & Miljø. Bedre rensning af spildevand. Hvorfor? Hvor? Hvordan? Hvad sker der nu? Hvad koster det? Teknik & Miljø SPILDEVAND I det åbne land Bedre rensning af spildevand Hvorfor? Hvor? Hvordan? Hvad sker der nu? Hvad koster det? INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 2 HVORFOR HVAD SIGER LOVEN?... 3 HVOR?...

Læs mere

Tillæg nr. 2013/5 til spildevandsplanen. Forbedret spildevandsrensning og ændring af kloakoplande

Tillæg nr. 2013/5 til spildevandsplanen. Forbedret spildevandsrensning og ændring af kloakoplande Tillæg nr. 2013/5 til spildevandsplanen Forbedret spildevandsrensning og ændring af kloakoplande Februar 2016 Indholdsfortegnelse 1. FORORD... 1 2. BESKRIVELSE... 1 2.1 FORBEDRET SPILDEVANDSRENSNING...

Læs mere

SPILDEVAND. I det åbne land. Teknik & Miljø. Bedre rensning af spildevand. Hvorfor? Hvor? Hvordan? Hvad sker der nu? Hvad koster det?

SPILDEVAND. I det åbne land. Teknik & Miljø. Bedre rensning af spildevand. Hvorfor? Hvor? Hvordan? Hvad sker der nu? Hvad koster det? Teknik & Miljø SPILDEVAND I det åbne land Bedre rensning af spildevand Hvorfor? Hvor? Hvordan? Hvad sker der nu? Hvad koster det? INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 2 HVORFOR HVAD SIGER LOVEN?... 3 HVOR?...

Læs mere

Fra gennemstrøms-teknologi via genbrug af vand til anvendelse af recirkuleringsteknologi. Bjarne Hald Olsen, Adm. Direktør i Billund Aquaculture

Fra gennemstrøms-teknologi via genbrug af vand til anvendelse af recirkuleringsteknologi. Bjarne Hald Olsen, Adm. Direktør i Billund Aquaculture Fra gennemstrøms-teknologi via genbrug af vand til anvendelse af recirkuleringsteknologi Bjarne Hald Olsen, Adm. Direktør i Billund Aquaculture Billund Aquaculture Laksesmolt anlæg: 4 x 6.000.000 stk.

Læs mere

Udvikling af lille, simpelt, billigt og driftsikkert renseanlæg til det åbne land

Udvikling af lille, simpelt, billigt og driftsikkert renseanlæg til det åbne land Udvikling af lille, simpelt, billigt og driftsikkert renseanlæg til det åbne land Kolofon Titel: Udvikling af lille, billigt, simpelt og driftsikkert renseanlæg til det åbne land Emneord: Renseanlæg, åbne

Læs mere

Pjece om forbedret spildevandsrensning i det åbne land - Roskilde Nord

Pjece om forbedret spildevandsrensning i det åbne land - Roskilde Nord Pjece om forbedret spildevandsrensning i det åbne land - Roskilde Nord Indledning og baggrund I Vandplan 1 for Hovedvandopland 2.2 Isefjord og Roskilde Fjord 2009-2015 er Isefjord og Roskilde Fjord, udpeget

Læs mere

Rensning af dit spildevand. Hvorfor? Hvordan? Hvad koster det?

Rensning af dit spildevand. Hvorfor? Hvordan? Hvad koster det? Rensning af dit spildevand Hvorfor? Hvordan? Hvad koster det? Indhold Hvorfor skal dit spildevand renses?.......................... 3 Hvordan? Du har 3 muligheder.............................. 4 Hvad koster

Læs mere

Spildevand i det åbne land

Spildevand i det åbne land Spildevand i det åbne land Forbedret rensning af husspildevand i Herning Kommune Herning Kommune Teknik og Miljø Rådhuset, Torvet, Indgang C 7400 Herning Tlf.: 96 28 28 28 Fax: 96 28 80 19 E-mail: teknik@herning.dk

Læs mere

Renere spildevand Rensning af spildevandet i det åbne land på Mors

Renere spildevand Rensning af spildevandet i det åbne land på Mors Renere spildevand Rensning af spildevandet i det åbne land på Mors Morsø Kommune 1 Spildevandet skal renses bedre Som en del af vandmiljøplanen har Folketinget besluttet, at spildevandet skal renses bedre

Læs mere