Alle ph.d.-studerende, der ophører med ph.d.-uddannelse på institutionen, skal indberettes.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alle ph.d.-studerende, der ophører med ph.d.-uddannelse på institutionen, skal indberettes."

Transkript

1 Alle ph.d.-studerende, der ophører med ph.d.-uddannelse på institutionen, skal indberettes. Ophør kan ske i forbindelse med, at ph.d.-graden tildeles. Ophør skal også indberettes, hvis den studerende ophører med uddannelsen uden at opnå ph.d.-graden. Bemærk, at pauser, der skyldes orlov, udlandsophold, sygeperioder, ikke skal indberettes som ophør. Er der tale om institutionsskift, skal den institution, der flyttes fra, indberette ophøret. I indberetningen angives, at der er tale om et institutionsskift. Det er således den reelle afslutning af ph.d.-uddannelsen ved den pågældende institution, der er bestemmende for, hvornår et ophør indberettes, og altså ikke udskrivning fra institutionen. Bemærk at der også skal ske indberetning af personer, hvis afhandling er blevet bedømt i henhold til 15, stk. 2. Her sker indberetning i forbindelse med afslutning af projektet enten med at personen tildeles ph.d.-graden eller med en negativ afgørelse fra bedømmelsesudvalget af afhandling eller forsvar. Ønsker du yderligere oplysninger vedr. indberetningen, er du velkommen til at kontakte: Lone Solbjerghøj Danmarks Statistik, Uddannelsen los@dst.dk Dir. tlf:

2 1. Personoplysninger Cpr-nummer 10 cifre Har den studerende ikke fået tildelt et validt cpr-nummer, angives et konstrueret cpr-nummer. Dette nummer består af fødselsdag, -måned, -år efterfulgt af 3 bogstaver, de to første fra fornavnet efterfulgt af det første bogstav i efternavnet. Nummeret afsluttes med et 1-tal, hvis den studerende er en mand eller et 2-tal, hvis det er en kvinde, dvs. DDMMÅÅxyz1 eller DDMMÅÅxyz2 Det valide cpr-nummer indberettes til DST, når det bliver tildelt. Fornavn(e) Efternavn Statsborgerskab Bogstavkode, 2 karakterer Liste over koder, se bilag 1 Alle den studerendes fornavn(e). Den studerendes efternavn. Her angives landet i hvilket den studerende har sit statsborgerskab ved studiets afslutning. 2. Indskrivningsoplysninger Indskrivningsinstitutionen angives så præcist og så detaljeret, som det er muligt Instnr Ph.d.-skole Fakultet Institut Afdeling 6-cifret Liste over institutionsnumre, se bilag 2 1= Naturvidenskabelig 2= Teknisk 3= Sundhedsvidenskabelig 4= Jordbrugsvidenskabelig 5= Samfundsvidenskabelig, Juridisk 6= Humanistisk 7= Teologisk 8= Ikke opdelt i fakulteter Her angives Danmarks Statistiks sekscifrede institutionsnummer. (Samme kode, som bruges ved indberetning af de ordinære uddannelser). I bilag 2 findes en liste over udvalgte institutioner under universiteterne. Her angives navnet på den ph.d.-skole, den studerende var tilknyttet. På universiteter, hvor de Teknisk- og Naturvidenskabelige fakulteter er slået sammen, angives kode 2. For institutioner, der ikke er opdelt i fakulteter, angives kode 8. Er indskrivningsinstitutionen opdelt i institutter, angives navnet på det institut, den studerende var tilknyttet. Såfremt indskrivningsinstitutionen ikke er opdelt i institutter, angives i stedet afdeling. Dette er således ikke nødvendigt, hvis institut er oplyst.

3 3. Uddannelsesforløb Indskrivningsdato Her angives dato for indskrivning ved den pågældende institution. Dette gælder også for studerende, som tidligere har været indskrevet ved en anden institution. For 15, stk. 2 studerende gælder, at der angives dato for accept af, at den indleverede afhandling tages under bedømmelse. Udskrivningsdato Første indleveringsdato for afhandling Dato for evt. seneste genindlevering af afhandling Dato for fuldførelse med grad Her angives den dato, hvor den studerende blev udskrevet fra institutionen. Datoen for indlevering af ph.d.-afhandlingen angives. Er afhandlingen indleveret flere gange, angives her datoen for den første indlevering. Er afhandlingen genindleveret flere gange, angives den sidste indleveringsdato. Her angives dato for bestået eksamen/forsvar (Bemærk, at det altså ikke er datoen for Akademisk råds godkendelse, der skal angives). Dato for endeligt afbrud Dato for permanent afbrud af uddannelse ved den pågældende institution, altså ikke ved orlov. Fortsætter den studerende sin uddannelse ved en anden institution og altså skifter indskrivningsinstitution, skal ophøret ligeledes indberettes. 4. Ph.d.-aftaler og institutionsskift Erhvervs PhD Her anføres udelukkende studerende, der er omfattet af erhvervs- PhD.-aftalerne i Forsknings- og Innovationsstyrelsen. At et privat firma indgår i finansieringen af projektet, er således ikke tilstrækkelig kriterium. Afhandling uden uddannelsesforløb 15, stk. 2 Merit Antal godskrevne måneder 2-cifret Hvis merit, angiv den tidsperiode af et ordinært forløb, som er godskrevet. Angives i antal måneder. Er der fx godkendt merit svarende til halvandet år, angives 18 måneder. Ophør pga. institutionsskrift Koden J angives, såfremt den studerende flytter indskrivningen til en anden indskrivningsinstitution. Overflytning til udenlandske institutioner skal også oplyses.

4 5. Orlov og deltid Perioder med orlov eller deltid Fraværsperiode og -type Har der været perioder i indskrivningsperioden med deltid eller orlov, udfyldes oplysningerne for fraværsperioder. Der kan angives op til 8 deltids-/orlovsperioder Fraværsperiode startdato Fraværsperiode slutdato Fraværsperiode type D = deltid S = sygeorlov B = barsel, forældreorlov O = øvrige orlovstyper

5 6. Ophold på institutioner og arbejdspladser under uddannelsen Bemærk, at det er studieophold, der bedes oplyst Der behøver således ikke også være tale om et ansættelsesforhold. Angivelsen omfatter også obligatoriske miljøskift I Danmark Ved indskrivningsinstitutionen Anden offentlig uddannelses- eller forskningsinstitution i DK end indskrivningsinstitutionen Offentlig virksomhed/ organisation i DK Sygehus i DK Privat uddannelses/ forskningsinstitution i DK Privat erhvervsvirksomhed/ organisation i DK Andet arbejdssted i DK Andet arbejdssted i DK, angiv hvilket Andel af uddannelsestiden ved indskrivningsinstitutionen I Udlandet Udlandet Fx DONG Energy, AKF Såvel offentlige som private Fx Rockwool fondens forskningsenhed Hvis den studerende har haft ophold på et arbejdssted eller en institution af anden type end de ovenfor nævnte, angives her nærmere hvilken arbejdssted/institution, der er tale om. Angiv procentandel af den ordinære uddannelsestid, som har været tilbragt ved indskrivningsinstitutionen altså andelen af de 3 år (4 år for personer på 4+4-ordningen). Er den ordinære uddannelsestid forkortet pga godkendt merit, beregnes andel tilsvarende af den forkortede uddannelsestid. Har den studerende haft ophold flere forskellige steder inden for indskrivningsinstitutionen, lægges de forskellige perioder sammen. Her angives, om der har været studieophold ved fx institutioner, virksomheder, organisationer, sygehuse i udlandet. Deltagelse i møder og konferencer skal ikke medtages.

6 7. Studieophold i udlandet Deltagelse i konferencer o.lign. skal ikke medregnes Udlandsophold Hvis den studerende har haft studieophold i udlandet, angives opholdene nærmere. Der kan angives op til 6 studieophold i udlandet Bemærk, at deltagelse i konferencer o.lign. ikke medtages, kun egentlige studieophold. Bemærk også, at studieophold medtages uanset længden af disse. Studieophold Land Bogstavkode, 2 karakterer Liste over koder, se bilag 1 Studieophold Institution/virksomhed Studieophold startdato Studieophold slutdato 8. Afhandlingens titel Afhandlingens titel Foreligger der ikke en afhandling, angives i stedet projektets arbejdstitel. 9. Ph.d.-projektets tre vigtigste fagområder Angiv et skøn over, hvorledes projektets forskningsaktiviteter målt i årsværk fordelte sig på fagområder. Der kan maksimalt angives tre fag, hvorfor fordelingen skal ske på baggrund af de vigtigste fagområder. Fordelingen angives i procent og husk, at summen skal være 100 procent. Der kan frit angives fag inden for alle områder, altså også uden for projektets hovedområde. Bemærk, at indberettes der på det medsendte regneark, beregnes summen her automatisk. Det er således let at kontrollere, om summen er korrekt. Vigtigste fagområde fagkode 3-cifret Liste over fagkoder i bilag 3 Angiv projektets vigtigste fagområde målt ved forskningsaktivitet i årsværk. Vigtigste fagområde procentandel Næstvigtigste fagområde fagkode Næstvigtigste fagområde procentandel Tredjevigtigste fagområde fagkode Tredjevigtigste fagområde procentandel 3-cifret Liste over fagkoder i bilag 3 3-cifret Liste over fagkoder i bilag 3 Angiv det vigtigste fagområdes andel af den samlede forskningsaktivitet målt i årsværk. Angiv projektets næstvigtigste fagområde målt ved forskningsaktiviteter i årsværk Angiv det næstvigtigste fagområdes andel af den samlede forskningsaktivitet målt i årsværk. Angiv projektets tredjevigtigste område målt ved forskningsaktiviteter i årsværk Angiv det tredjevigtigste fagområdes andel af den samlede forskningsaktivitet målt i årsværk.

7 10. Forskningsområder Angiv skønsmæssigt hvor stor en andel disse udvalgte forskningsområder udgjorde af ph.d.-uddannelsesforløbets samlede forskningsaktivitet målt i årsværk. Listen omfatter kun udvalgte forskningsområder, endvidere kan områderne være overlappende. Den samlede sum kan derfor være såvel over som under 100 pct. De udvalgte områder, strategiområderne, afspejler centrale forskningspolitiske fokusområder og baserer sig blandt andet på en videreudvikling af Forskningsrådenes tidligere strategiområder. Forskning inden for udvalgte forskningsområder Udvalgte forskningsområder Såfremt dele af ph.d.-projektets forskningsaktivitet har ligget inden for et eller flere af de nævnte strategiområder, angives koden J, og nedenstående felter udfyldes for de pågældende områder. Hvis der ikke har været forskningsaktivitet indenfor de nævnte områder angives koden N Klima Energi Miljø Bioteknologi Fødevare herunder fødevaresikkerhed Kræft Nanoteknologi IT hardware IT software IT anvendelse Integration Demokrati Velfærd Kønsforskning Globalisering Oplevelsesøkonomi Forebyggelse og sundhedsfremme 1 = 1-24 pct. 2 = pct. 3 = pct. 4 = pct. 5 = forskningsaktivitet, men omfang ubekendt Angiv skønsmæssigt, hvor stor en andel disse udvalgte forskningsområder udgjorde af ph.d.-uddannelsesforløbets samlede forskningsaktivitet målt i årsværk. Omfatter ph.d.-projektets forskningsaktivitet inden for det eller de pågældende områder, angives omfanget. Hvis der har været forskningsaktivitet indenfor et af de nævnte områder, men omfanget er ubekendt, angives kode 5.

8 11. Hvorledes blev ph.d.-uddannelsen finansieret Angiv hvorledes ph.d.- uddannelsens samlede finansiering fordelte sig på kilder. Finansieringen omfatter således ud over løn, også øvrige omkostninger til fx apparatur, tuition fee o.lign. Bemærk, at der også skal angives den samlede finansierings fordeling for ErhvervsPhD er og for studerende, der er blevet bedømt i henhold til 15, stk. 2. Angives i procent og husk at summen skal være 100 procent. Bemærk, at indberettes der på det medsendte regneark, beregnes summen her automatisk, og det er således let at kontrollere, om summen er korrekt. Andel fra indskrivningsinstitutionens finanslovsmidler Angives i procent Basismidler samt øvrige midler bevilget via finansloven Bemærk, at indskrivningsinstitutionen her udgør en samlet enhed, dvs, at er den studerende indskrevet i en afdeling men ansat indenfor en anden afdeling af universitetet, skal finansieringen fra institution ses samlet uanset afdeling. Har institutionen anvendt finanslovsmidler til finansiering af ErhvervsPhD er, angives det her. Andel fra indskrivningsinstitutionens midler fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen herunder midler fra forskningsrådene Angives i procent Her anføres midler fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen (FI) som blev tildelt indskrivningsinstitutionen, dvs. ErhvervsPhDmidler og rådsmidler fra Det Frie Forskningsråd, Det Strategiske Forskningsråd samt Rådet for Teknologi og Innovation Her anføres bl.a. de midler, institutionen har modtaget til dækning af administration, vejledning mm. af ErhvervsPhD erne. (ErhvervsPhD erne s øvrige finansiering oplyses i de øvrige felter). Andel øvrige finansieringsmidler Angives i procent Under øvrige midler medregnes alle øvrige finansieringskilder. Bemærk, at forskningsmidler, som indskrivningsinstitutionen tildeles fra andet hold end FI, medregnes her - således fx midler fra Grundforskningsfonden og Højteknologifonden. ErhvervsPhD erne s øvrige finansiering, herunder løn fra privat virksomhed og løntilskuddet fra FI, angives her.

9 12. Finansieringskilder Angiv hvilke kilder der indgik i finansieringen af de enkelte ph.d.-uddannelser omfanget indberettes ikke Kode Ja angiver, at den pågældende kilde indgik i finansieringen af ph.d.-uddannelsen Kode Nej angiver, at den pågældende kilde ikke indgik Indskrivningsinstitutionen Institutionens egne midler er her opdelt på 4 typer Finanslovsmidler Basismidler samt øvrige midler bevilget via finansloven Erhvervs Ph.d.-midler fra FI Forskningsrådsmidler fra FI Øvrige midler Rådsmidler fra Det Frie Forskningsråd, Det Strategiske Forskningsråd samt Rådet for Teknologi og Innovation Indskrivningsinstitutionens egne midler som ikke er baseret på finansloven eller FI, fx tilskudsmidler, gaver eller midler fra indtægtsdækket virksomhed. Andre danske finansieringskilder Ved opdeling i danske/udenlandske kilder, er det finansieringskildens fysiske placering i eller udenfor DK, der er væsentlig ikke ejerforholdet. Var finansieringskilden fx et udenlandsk firmas danske afdeling, vil den fysiske placering i DK betyde, at kilden medregnes som en dansk finansieringskilde. Sygehus Såvel offentlige som private Anden offentlig uddannelses- eller forskningsinstitution end indskrivningsinstitutionen Privat uddannelses- eller forskningsinstitution Offentlig virksomhed, organisation, fonde Fx Rockwool fondens forskningsenhed Fx DONG Energy, AKF, Grundforskningsfonden og Højteknologi-fonden. Forskningsrådsmidler og finansiering fra FI, som ikke tildeles via indskrivningsinstitutionen, angives her Privat virksomhed, organisation, fonde Private danske fonde og organisationer omfatter enheder, der er private, og som ikke er erhvervsdrivende dvs. har et non-profit formål som eksempelvis Carlsbergfonden og Kræftens Bekæmpelse.

10 Udenlandske finansieringskilder Ved opdeling i danske/udenlandske kilder, er det finansieringskildens fysiske placering i eller uden for DK, der er væsentlig ikke ejerforholdet. Var finansieringskilden fx et udenlandsk firmas hovedkontor, vil dennes fysiske placering i udlandet betyde, at den medregnes som udenlandsk finansieringskilde. Kommer det finansielle bidrag derimod fra firmaets danske afdeling, vil den fysiske placering i DK betyde, at kilden medregnes som en dansk finansieringskilde. EUmidler Andre offentlige udenlandske kilder Private udenlandske kilder Herunder offentlige uddannelses- og forskningsinstitutioner, sygehuse, virksomheder, organisationer, fonde Herunder private uddannelses- og forskningsinstitutioner, sygehuse, virksomheder, organisationer, fonde Andre finansieringskilder Egne midler Angiv Ja hvis uddannelsens gennemførelse var baseret på den studerendes egne midler eller understøttelse fra dennes familie Andre kilder Anden kilde-01 Anden kilde-02 Hvis andre kilder har indgået i finansieringen, angiv hvilken Hvis andre kilder har indgået i finansieringen, angiv hvilken

11 BILAG 1 Landekode AF Afghanistan AL Albanien DZ Algeriet AS Amerikansk Samoa AD Andorra AO Angola Herunder Cabinda AI Anguilla AQ Antarktis AG Antigua og Barbuda AR Argentina AM Armenien AW Aruba AZ Aserbajdsjan AU Australien BS Bahamas BH Bahrain BD Bangladesh BB Barbados BY Belarus PW Belau BE Belgien BZ Belize BJ Benin BM Bermuda BT Bhutan BO Bolivia BA Bosnien-Hercegovina BW Botswana BV Bouvet øen BR Brasilien BN Brunei BG Bulgarien BF Burkina Faso MM Burma BI Burundi KH Cambodja CM Cameroun CA Canada KY Caymanøerne CF Centralafrikanske Republik, Den XC Ceuta CL Chile CC Cocosøerne (Keelingøerne) CO Colombia KM Comorerne CG Congo CD Congos demokratiske republik CK Cookøerne CR Costa Rica CU Cuba CY Cypern DK Danmark VI De Amerikanske Jomfruøer VG De Britiske Jomfruøer AE De Forenede Arabiske Emirater AN De Nederlandske Antiller CF Den Centralafrikanske Republik DO Den Dominikanske Republik MK Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien DJ Djibouti DM Dominica DO Dominikanske Republik, Den Landekode EC Ecuador EG Egypten SV El Salvador CI Elfenbenskysten ER Eritrea EE Estland ET Etiopien FK Falklandsøerne FJ Fiji PH Filippinerne FI Finland AE Forenede Arabiske Emirater, De FR Frankrig FO Færøerne GA Gabon GM Gambia GE Georgien GH Ghana GI Gibraltar GD Grenada GR Grækenland GL Grønland GU Guam GT Guatemala GN Guinea GW Guinea-Bissau GY Guyana HT Haiti HN Honduras HK Hongkong IN Indien ID Indonesien IQ Irak IR Iran IE Irland IS Island IL Israel IT Italien JM Jamaica JP Japan VI Jomfruøer, De Amerikanske VG Jomfruøer, De Britiske JO Jordan CX Juleøen CV Kap Verde KZ Kasakhstan KE Kenya CN Kina KG Kirgisistan KI Kiribati XK Kosovo HR Kroatien KW Kuwait LA Laos LS Lesotho LV Letland LB Libanon LR Liberia LY Libyen LI Liechtenstein

12 LT Litauen LU Luxembourg MO Macao MG Madagaskar MK Makedonien, Den Tidligere Jugoslaviske Republik MW Malawi MY Malaysia MV Maldiverne ML Mali MT Malta MA Marokko MH Marschalløerne MR Mauretanien MU Mauritius YT Mayotte XL Melilla MX Mexico FM Mikronesien MD Moldavien MC Monaco MN Mongoliet XM Montenegro MS Montserrat MZ Mozambique NA Namibia NR Nauru NL Nederlandene AN Nederlandske Antiller, De NP Nepal NZ New Zealand NI Nicaragua NE Niger NG Nigeria NU Niue KP Nordkorea MP Nordmarianerne NF Norfolk Island NO Norge NC Ny Kaledonien OM Oman PK Pakistan PS Palæstina PA Panama PG Papua Ny Guinea PY Paraguay PE Peru PN Pitcairn PL Polen PT Portugal QA Qatar RO Rumænien RU Rusland RW Rwanda KN Saint Kitts og Nevis LC Saint Lucia PM Saint Pierre og Miquelon VC Saint Vincent og Grenadinerne SB Salomonøerne WS Samoa SM San Marino ST São Tomé og Príncipe SA Saudi-Arabien CH Schweiz SN Senegal XS Serbien SC Seychellerne SL Sierra Leone SG Singapore SK Slovakiet SI Slovenien SO Somalia ES Spanien LK Sri Lanka YY Statsløs GB Storbritannien SD Sudan SR Surinam SE Sverige SZ Swaziland ZA Sydafrika KR Sydkorea SY Syrien TJ Tadsjikistan TW Taiwan TZ Tanzania TD Tchad TH Thailand TL Timor-Leste CZ Tjekkiet TG Togo TK Tokelau TO Tonga TT Trinidad og Tobago TN Tunesien TM Turkmenistan TC Turks- og Caicosøerne TV Tuvalu TR Tyrkiet DE Tyskland UG Uganda UA Ukraine HU Ungarn XX Uoplyst UY Uruguay US USA UZ Usbekistan VU Vanuatu VA Vatikanstaten VE Venezuela VN Vietnam WF Wallis YE Yemen ZM Zambia ZW Zimbabwe GQ Ækvatorialguinea AT Østrig AX Ålandsøerne XX UOPLYST YY STATSLØS

13 BILAG 2 Udpluk fra institutionsregistret af institutioner på universitetsniveau Danmarks Biblioteksskole, København Det farmaceutiske Fakultet Kunstakademiets Arkitektskole, København Københavns Universitet Kunstakademiets Konservatorskole IT-Universitetet i København Danmarks Pædagogiske Universitetsskole Danmarks Biblioteksskole Danmarks Designskole, København Handelshøjskolen i Købehavn Det Biovidenskabelige fakultet AaU, København Danmarks Tekniske Universitet Center for Skov, Landskab og Planlægning Roskilde Universitetscenter SDU, Slagelse Syddansk Universitet SDU, Ingeniøruddannelser Aau, Esbjerg SDU, Esbjerg SDU, Sønderborg SDU, Kolding AU, Handels- og Ingeniørhøjskolen Handelshøjskolen i Aarhus Arkitektskolen, Aarhus Aarhus Universitet Danmarks Biblioteksskole, Aalborg Aalborg Universitet

14 BILAG 3 Klassificering efter fag Naturvidenskab Sundhedsvidenskab Samfundsvidenskab 120 Matematik 320 Basal medicin 520 Psykologi 125 Datalogi 325 Farmaci, farmakologi 525 Nationaløkonomi 130 Fysik inkl. biofysik 330 Klinisk medicin 530 Erhvervsøkonomi 135 Kemi 335 Odontologi 535 Pædagogik 140 Geologi 340 Sundhedstjeneste 540 Sociologi inkl. Antropologi/etnografi 141 Fysisk geografi 350 Omsorg 545 Retsvidenskab 142 Kultur geografi 360 Samfundsmedicin og folkesundhed 550 Statskundskab, politologi 145 Biokemi 370 Medicinsk bioteknologi 555 Byplanlægning og fysisk planlægning 150 Biologi 380 Øvrig sundhedsvidenskab 560 Medier og kommunikation 155 Øvrig naturvidenskab 565 Øvrig samfundsvidenskab Teknisk videnskab Jordbrugs- og Veterinærvidenskab Humaniora 220 Byggeri, anlæg og transport 420 Landbrugsplanter og Gartneri 620 Historie 225 Elektronik, elektroteknik og kommunikation 230 Maskinkonstruktion og produktionsteknik 425 Skov- og havebrug 625 Arkæologi 430 Fiskeri 630 Sprogvidenskab og filologi 235 kemiteknik 435 Animalsk produktion 635 Litteraturvidenskab 240 Materialer 440 Veterinærvidenskab 640 Filosofi og idéhistorie 245 Medico-teknik 445 Bioteknologi inden for jordbrug 645 Teologi 250 Energi- og miljøteknik 450 Øvrig jordbrugs- og veterinærvidensk. 650 Musik- og teatervidenskab 255 Bioteknologi inden for energi og miljø 655 Kunst- og arkitekturvidenskab 260 Industriel bioteknologi 660 Film- og medievidenskab 265 Nanoteknologi 665 Øvrig humanistisk videnskab 270 Øvrig teknisk Videnskab

PRISER I UDLANDET 3Business Priser gælder fra 26. september 2016.

PRISER I UDLANDET 3Business Priser gælder fra 26. september 2016. i et Afghanistan 3,16 11,20 11,20 11,20 11,20 3,20 80,00 Albanien 3,16 7,32 7,32 11,20 4,12 3,20 60,00 Algeriet 3,16 11,20 11,20 11,20 11,20 3,20 80,00 Amerikanske Jomfruøer 3,16 * 9,56 * 9,56 11,20 9,56

Læs mere

PRISER I UDLANDET For privatkunder Priser gælder fra 1. juli 2014.

PRISER I UDLANDET For privatkunder Priser gælder fra 1. juli 2014. fra Afghanistan 3,95 11,45 11,45 14,00 10,14 10,00 2,50 100,00 Albanien 3,95 7,95 7,95 14,00 3,88 6,00 2,50 60,00 Algeriet 3,95 11,45 11,45 14,00 10,14 10,00 2,50 100,00 Andorra 3,95 7,95 7,95 14,00 3,88

Læs mere

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 23. februar 2015.

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 23. februar 2015. Afghanistan 3,95 11,45 11,45 14,00 10,14 10,00 2,50 100,00 Albanien 3,95 7,95 7,95 14,00 3,88 6,00 2,50 60,00 Algeriet 3,95 11,45 11,45 14,00 10,14 10,00 2,50 100,00 Andorra 3,95 7,95 7,95 14,00 3,88 6,00

Læs mere

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 1. juli 2014.

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 1. juli 2014. Afghanistan 3,95 11,45 11,45 14,00 6,50 10,00 2,50 100 kr. Albanien 3,95 7,95 7,95 14,00 3,20 6,00 2,50 60 kr. Algeriet 3,95 11,45 11,45 14,00 6,50 10,00 2,50 100 kr. Andorra 3,95 7,95 7,95 14,00 3,20

Læs mere

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 15.maj 2019.

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 15.maj 2019. øvrige i et i et fra et Bruge data i et Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00

Læs mere

Tildelte Ph.d.-grader samt afbrudte Ph.d.-uddannelser, 2011

Tildelte Ph.d.-grader samt afbrudte Ph.d.-uddannelser, 2011 Tildelte Ph.d.-grader samt afbrudte Ph.d.-uddannelser, 2011 Alle ph.d.-studerende, der ophører med ph.d.-uddannelsen ved den pågældende institutionen 2011 indberettes til Danmarks Statistik. Afbrydes uddannelsen

Læs mere

PRISER I UDLANDET 3Business Priser gælder fra 23. februar 2015.

PRISER I UDLANDET 3Business Priser gælder fra 23. februar 2015. samtaler Afghanistan 3,16 9,16 9,16 11,20 8,11 8,00 2,00 80,00 Albanien 3,16 6,36 6,36 11,20 3,10 4,80 2,00 48,00 Algeriet 3,16 9,16 9,16 11,20 8,11 8,00 2,00 80,00 Andorra 3,16 6,36 6,36 11,20 3,10 4,80

Læs mere

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 22. juli 2019.

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 22. juli 2019. PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 22. juli 2019. Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Andorra

Læs mere

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 14. september 2017.

PRISER I UDLANDET Priser gælder fra 14. september 2017. fra et Bruge data Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Andorra 3,95 9,15

Læs mere

PRISER I UDLANDET For privatkunder Priser gælder fra 24. august 2015.

PRISER I UDLANDET For privatkunder Priser gælder fra 24. august 2015. Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Andorra 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 100,00 Angola

Læs mere

Prisliste OiSTER - Samtaler og SMS i udlandet

Prisliste OiSTER - Samtaler og SMS i udlandet Prisliste OiSTER - Samtaler og SMS i udlandet Priserne er gældende fra 1. juli 2013 Alle priser i danske kroner inklusiv moms. * Visse operatører tager en ekstra afgift for samtaler i deres net i udlandet.

Læs mere

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 26. september 2016.

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 26. september 2016. fra et et Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Amerikanske Jomfruøer 3,95 11,95 11,95 14,00

Læs mere

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 15. juni 2017.

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 15. juni 2017. Bruge data Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Amerikanske Jomfruøer 3,95

Læs mere

Priser til udlandet med Lebara Danmark + Norden

Priser til udlandet med Lebara Danmark + Norden AFGHANISTAN 1,29 DKK 2,19 DKK ALBANIEN 0,49 DKK 2,89 DKK ALGERIET 0,79 DKK 3,39 DKK AMERIKANSK SAMOA 6,69 DKK 6,69 DKK ANDORRA 1,99 DKK 1,99 DKK ANGOLA 1,69 DKK 1,99 DKK ANGUILLA 10,09 DKK 10,09 DKK ANTARKTIS

Læs mere

Internationale priser med Lebara NATIONAL & Lebara STANDARD Destination Fastnet /min Mobil /min

Internationale priser med Lebara NATIONAL & Lebara STANDARD Destination Fastnet /min Mobil /min ÆKVATORIAL GUINEA 1.99 kr. 1.99 kr. AFGHANISTAN 59 øre 1.49 kr. ALBANIEN 49 øre 1.79 kr. ALGERIET 29 øre 2.49 kr. AMERIKANSK SAMOA 6.69 kr. 6.69 kr. ANDORRA 1 øre 1.59 kr. ANGOLA 1.50 kr. 1.85 kr. ANGUILLA

Læs mere

Internationale priser med Lebara STANDARD Destination Fastnet, kr. pr. min Mobil, kr. pr. min.

Internationale priser med Lebara STANDARD Destination Fastnet, kr. pr. min Mobil, kr. pr. min. Afghanistan 0.59 kr. 1.49 kr. Albanien 0.49 kr. 1.79 kr. Algeriet 0.29 kr. 2.49 kr. Amerikansk Samoa 6.69 kr. 6.69 kr. Andorra 0.01 kr. 1.59 kr. Angola 1.50 kr. 1.85 kr. Anguilla 10.09 kr. 10.09 kr. Antarktis

Læs mere

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 22. august 2016.

PRISER I UDLANDET OiSTER Priser gælder fra 22. august 2016. fra et et Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Amerikanske Jomfruøer 3,95 11,95 11,95 14,00

Læs mere

3. Ph.d.-ordning. 4. Ph.d.-aftaler. 5. Institutionsskift. Ordinært 3-årigt forløb. 4+4 ordningen. 3+5 forsøgsordning. Anden ordning. hvilken?

3. Ph.d.-ordning. 4. Ph.d.-aftaler. 5. Institutionsskift. Ordinært 3-årigt forløb. 4+4 ordningen. 3+5 forsøgsordning. Anden ordning. hvilken? Påbegyndte ph.d.-uddannelser, året 2011 Alle nyindskrivninger af ph.d.-studerende, 2011, indberettes til Danmarks Statistik. Dette gælder også studerende, der starter ph.d.-uddannelsen inden kandidatuddannelsen

Læs mere

Her kan du hurtigt få et overblik over Tellio s gældende priser for Tellio Free og Tellio Plenty. Prisliste

Her kan du hurtigt få et overblik over Tellio s gældende priser for Tellio Free og Tellio Plenty. Prisliste Her kan du hurtigt få et overblik over Tellio s gældende priser for Tellio Free og Tellio Plenty. Prisliste Tellio Free - Gruppe 2 - A-E Afghanistan Albanien Algeriet Andorra Angola Anguilla Antigua &

Læs mere

Her kan du hurtigt få et overblik over Tellio s gældende priser for Tellio Free og Tellio Plenty. Prisliste

Her kan du hurtigt få et overblik over Tellio s gældende priser for Tellio Free og Tellio Plenty. Prisliste Her kan du hurtigt få et overblik over Tellio s gældende priser for Tellio Free og Tellio Plenty. Prisliste Månedsabonnement Oprettelse Telefonadapter Opkald Danmark fastnet Danmark mobil Skandinavien,

Læs mere

PRISER I UDLANDET 3Business Priser gælder fra 23. maj 2016.

PRISER I UDLANDET 3Business Priser gælder fra 23. maj 2016. i et Afghanistan 3,16 11,20 11,20 11,20 11,20 3,20 80,00 Albanien 3,16 7,32 7,32 11,20 4,12 3,20 60,00 Algeriet 3,16 11,20 11,20 11,20 11,20 3,20 80,00 Amerikanske Jomfruøer 3,16 * 9,56 * 9,56 11,20 9,56

Læs mere

PRISER I UDLANDET For privatkunder Priser gælder fra 23. maj 2016.

PRISER I UDLANDET For privatkunder Priser gælder fra 23. maj 2016. fra et et Afghanistan 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Albanien 3,95 9,15 9,15 14,00 5,15 4,00 75,00 Algeriet 3,95 14,00 14,00 14,00 14,00 4,00 100,00 Amerikanske Jomfruøer 3,95 * 11,95 * 11,95

Læs mere

Fastnet til UDLAND. Land Opkaldsafgift Minutpris. Gælder fra 1. september 2015 Priser i kr. og inkl. moms

Fastnet til UDLAND. Land Opkaldsafgift Minutpris. Gælder fra 1. september 2015 Priser i kr. og inkl. moms Gælder fra 1. september 2015 Land Opkaldsafgift Minutpris Afghanistan 0,20 14,74 Albanien 0,20 3,93 Albanien Mobil 0,20 5,53 Algeriet 0,20 5,24 Algeriet Mobil 0,20 6,84 Andorra 0,20 2,34 Andorra Mobil

Læs mere

PRISER FRA DANMARK TIL UDLANDET Priser gælder fra 1. Juli 2014.

PRISER FRA DANMARK TIL UDLANDET Priser gælder fra 1. Juli 2014. Afghanistan 6,50 10,00 2,50 Cameroun 6,50 10,00 2,50 Albanien 3,20 6,00 2,50 Canada 3,50 8,00 2,50 Algeriet 6,50 10,00 2,50 Caymanøerne 6,50 10,00 2,50 Amerikansk Samoa 6,50 10,00 2,50 Centralafrikanske

Læs mere

Udenlandske statsborgere, alle af udenlandsk herkomst og efterkommere 1. januar 2016 samt religionsfordeling i hjemlande

Udenlandske statsborgere, alle af udenlandsk herkomst og efterkommere 1. januar 2016 samt religionsfordeling i hjemlande statsborgere, herkomst og efterkommere. januar 06 samt religionsfordeling i hjemlande EU Belgien 986.56 3 Majoritet Bulgarien 8.040 8.476 53 84% 7,8% Cypern 08 95 6 94%,8% Estland.4.56 30 9% Finland.670

Læs mere

Nyindskrevne ph.d.-studerende

Nyindskrevne ph.d.-studerende Nyindskrevne ph.d.-studerende Universiteterne indberetter alle nyindskrevne ph.d.-studerende til Danmarks Statistik. For at frembringe alle data, som indgår i indberetningen, beder universiteterne i en

Læs mere

Udlandstakster og landezoner Telenor og TDC

Udlandstakster og landezoner Telenor og TDC Udlandstakster og landezoner og Udlandstakster fra/til Europa Nordamerika verden 1 verden 2 Europa kr. 6,400 kr. 6,400 Nordamerika verden 1 kr. 12,400 kr. 12,400 verden 2 SMS, MMS og i pågældende zone

Læs mere

Udenlandske statsborgere, alle af udenlandsk herkomst og efterkommere pr. 1. januar 2015 samt religionsfordeling i hjemlande

Udenlandske statsborgere, alle af udenlandsk herkomst og efterkommere pr. 1. januar 2015 samt religionsfordeling i hjemlande statsborgere, alle af herkomst og efterkommere pr. 1. januar 2015 samt religionsfordeling i hjemlande EU Belgien 1.042 1.200 107 Majoritet Bulgarien 7.222 7.516 447 84% 12% 4% Cypern 80 177 26 78% 18%

Læs mere

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0424 Offentligt

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0424 Offentligt Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0424 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 11.6.2004 KOM(2004) 424 endelig. Forslag til RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af de justeringskoefficienter,

Læs mere

1 3Telia Talk udlandstakster g 0 3ldende til 14. juni 2012 Region Land Fastnet mobil

1 3Telia Talk udlandstakster g 0 3ldende til 14. juni 2012 Region Land Fastnet mobil 1 3Telia Talk udlandstakster g 0 3ldende til 14. juni 2012 Region Land Fastnet mobil Afrika Algeriet 0,39 1,99 Afrika Sydafrika 0,39 1,09 Afrika Kenya 0,56 0,69 Afrika Nigeria 0,59 0,59 Afrika Swaziland

Læs mere

Alle priser er oplyst inklusiv moms og tillægsopkaldsafgift på kr. 0,25

Alle priser er oplyst inklusiv moms og tillægsopkaldsafgift på kr. 0,25 Alle priser er oplyst inklusiv moms og tillægsopkaldsafgift på kr. 0,25 Ring til Landekode Pris pr. min Ækvatorialguinea 00240 kr. 14,41 Afghanistan 0093 kr. 14,41 Alaska 001907 kr. 3,15 Albanien 00355

Læs mere

Udlandstakster og landezoner Telenor og TDC

Udlandstakster og landezoner Telenor og TDC Udlandstakster og landezoner og Udlandstakster fra/til Europa Nordamerika verden 1 verden 2 Europa kr. 6,400 kr. 6,400 Nordamerika verden 1 kr. 12,400 kr. 12,400 verden 2 Den angivne takst for tale, er

Læs mere

det sprog, hvorpå den efterfølgende designering skal indgives til WIPO

det sprog, hvorpå den efterfølgende designering skal indgives til WIPO Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (KHIM) Forbeholdt KHIM: Dato for modtagelse Antal sider 0 (obligatorisk) Efterfølgende designering i henhold til Madrid-protokollen Oplysninger til brug ved

Læs mere

BILAG. Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

BILAG. Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.3.2018 COM(2018) 139 final ANNEXES 1 to 4 BILAG Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om fastlæggelse af listen over de tredjelande, hvis statsborgere

Læs mere

Udenlandske statsborgere, alle af udenlandsk herkomst og efterkommere 1. januar 2018 samt religionsfordeling i hjemlande

Udenlandske statsborgere, alle af udenlandsk herkomst og efterkommere 1. januar 2018 samt religionsfordeling i hjemlande statsborgere, herkomst og efterkommere 1. januar 2018 samt religionsfordeling i hjemlande borgere Herkomst Kristne Muslimer Jøder Hinduer Buddhister Andre EU Belgien 1.187 1.477 137 Majoritet Bulgarien

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.12.2012 C(2012) 9454 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 18.12.2012 om ændring af bilag II til Rådets forordning (EF) nr. 978/2012 om anvendelse

Læs mere

Nye FedEx-priser træder i kraft den 2. januar 2012

Nye FedEx-priser træder i kraft den 2. januar 2012 Nye FedEx-priser træder i kraft den. januar 0 Sådan bruger du denne oversigt og beregner din pris Find destinationszone og oprindelseszone i zonetabellen. Vælg den service, du vil benytte. Beregn din forsendelses

Læs mere

!" " # $% & ' ( # ) #! % * ' &% & ' +, -.%. '! """ -&/% / '!""!" "!"".!" " -, 0 %1 2 0!! " # + *! * ) ( &'! " # $! %!

!  # $% & ' ( # ) #! % * ' &% & ' +, -.%. '!  -&/% / '!! !.!  -, 0 %1 2 0!!  # + *! * ) ( &'!  # $! %! !""#$%&'(#) #!%*'&%&'+,-.%.'!""" -&/%/'!""!""!"".!""-, 0%12 0!!"# &'()*!*+!" # $! %! $%"" & 2008 2009 2010 Antal indvandrere og efterkommere Århus 40.835 42.993 43.933 Region Midtjylland 91.964 97.274

Læs mere

J R E J Æ R S V Z I S X O Z G E I G A Ø Y T C B X S N O W J I I M Z I B A W A J B L Æ V B S U Y

J R E J Æ R S V Z I S X O Z G E I G A Ø Y T C B X S N O W J I I M Z I B A W A J B L Æ V B S U Y Navn: Klasse: A: B: C: R E H A Æ W G Q O R V E N I S X J R E J Æ R S V Z I S X O Z G E I W Å G A T U Y G J M K X F S O D: E: F: Å J T H A Z P Q N L O K E D U K I G A Ø Y T C B X S N O W J I I S Å F Æ Ø

Læs mere

Europaudvalget (2. samling) EUU Alm.del Bilag 115 Offentligt

Europaudvalget (2. samling) EUU Alm.del Bilag 115 Offentligt Europaudvalget 2014-15 (2. samling) EUU Alm.del Bilag 115 Offentligt Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalg Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061

Læs mere

Statistik om udlandspensionister 2012

Statistik om udlandspensionister 2012 N O T A T Statistik om udlandspensionister 2012 18. marts 2013 J.nr. 91-00024-10 Sekretariatet Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde ca. 2,23 mia. kroner

Læs mere

KOMMISSIONENS BESLUTNING. af 6. november 2006

KOMMISSIONENS BESLUTNING. af 6. november 2006 18.11.2006 DA Den Europæiske Unions Tidende L 320/53 KOMMISSIONENS BESLUTNING af 6. november 2006 om lister over tredjelande og områder, hvorfra det er tilladt at importere toskallede bløddyr, pighuder,

Læs mere

BILAG. til. Rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet

BILAG. til. Rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.12.2015 COM(2015) 597 final ANNEXES 1 to 5 BILAG til Rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet om oplysninger om indvirkningen på budgettet af den årlige

Læs mere

Novums medlemsundersøgelse

Novums medlemsundersøgelse Novums medlemsundersøgelse (Completion rate: 100.) Hvad er dit køn? Kvinde Mand 7 28% Hvad er din alder? under 20 år mellem 20-35 år mellem 36-55 år over 55 33% 63% Oprindelsesland Afghanistan Albanien

Læs mere

Europaudvalget 2001 KOM (2001) 0306 Offentligt

Europaudvalget 2001 KOM (2001) 0306 Offentligt Europaudvalget 2001 KOM (2001) 0306 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 15.6.2001 KOM(2001) 306 endelig Forslag til RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af de justeringskoefficienter,

Læs mere

Roamingstakster og landezoner Telenor og TDC

Roamingstakster og landezoner Telenor og TDC Roamingstakster og landezoner Telenor og TDC Roamingstakster Minut takst er opgivet i danske kroner Fra/Til Zone 1 Zone 2 Zone 3 Zone 4 Zone 5 Zone 6 Zone 1 0,55 0,55 9 9 9 9 Zone 2 0,55 0,55 9 9 9 9 Zone

Læs mere

November. Udrejseform Skønnet udrejst Påset udrejst Selv udrejst År til dato Måned. Ledsaget udrejst

November. Udrejseform Skønnet udrejst Påset udrejst Selv udrejst År til dato Måned. Ledsaget udrejst fordelt på udrejseform i forbindelse med den seneste registrerede udrejse/udsendelse i perioden ' '` 1 Afghanistan 3 52 26 373 6 103 2 16 37 544 Albanien... 1. 3... 4 Algeriet. 6 4 83 1 46 1 1 6 136 Armenien.

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2018) 139 final - Annexes 1 to 4.

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2018) 139 final - Annexes 1 to 4. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 15. marts 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0066 (COD) 7212/18 ADD 1 CODIF 8 CODEC 397 VISA 52 FORSLAG fra: modtaget: 14. marts 2018 til: Jordi AYET

Læs mere

Vejledning 2010. Nyindskrevne ph.d.-studerende 2010

Vejledning 2010. Nyindskrevne ph.d.-studerende 2010 Vejledning 2010 Nyindskrevne ph.d.-studerende 2010 Alle ph.d.-studerende, der indskrives ved institutionen, skal indberettes. Starter den studerende på en 4+4 ordning eller anden ordning inden opnået kandidatgrad,

Læs mere

Roamingstakster og landezoner Telenor og TDC

Roamingstakster og landezoner Telenor og TDC Roamingstakster og landezoner Telenor og TDC Roamingstakster Minut takst er opgivet i danske kroner Fra/Til 6,4 6,4 12,4 12,4 12,5 Modtage kald i zonen SMS afsendt fra zonen pr. stk Data forbrugt i zonen

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0800 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0800 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0800 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 14.12.2006 KOM(2006) 800 endelig Forslag til RÅDETS FORORDNING om fastsættelse af de justeringskoefficienter,

Læs mere

Alle ph.d.-studerende, der indskrives ved institutionen, skal indberettes.

Alle ph.d.-studerende, der indskrives ved institutionen, skal indberettes. Universiteterne indberetter alle nyindskrevne ph.d.-studerende til Danmarks Statistik. For at frembringe alle data, som indgår i indberetningen, beder universiteterne i en del tilfælde de studerende om

Læs mere

Global udbredelse af voksenovervægt og -fedme efter region

Global udbredelse af voksenovervægt og -fedme efter region Glob udbredelse af voksovervægt og -fedme efter region D europæiske Albani 2008-9 Nation 10302 15-49 44.8 8.5 29.6 9.7 DHS Armi 2005 Nation 6016 15-49 26.9 15.5 DHS Østrig 2005/6 Nation 1054 30-74 42.3

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 8 af 2. november 2006

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 8 af 2. november 2006 Finansudvalget FIU alm. del - Svar på 7 Spørgsmål 8 Offentligt Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 8 af 2. november 2006 Spørgsmål: Der ønskes en oversigt over, hvilke lande der har bundet deres valuta

Læs mere

Tabel 453 (side 1 af 5)

Tabel 453 (side 1 af 5) Tabel 453 (side 1 af 5) Europa 1 23 045 137 96,6............ Albanien 28 748 95,3 2001 3 126 109 44 Andorra 464 100,0 2004 77 166 93 Belgien 30 528 99,2 01-01-04 10 396 341 97 Bosnien og Hercegovina 51

Læs mere

Bilag I ISO- LANDEKODE BEMÆRKNINGER. TREDJELAND ELLER REGION(ER) HERI Australien. CH Schweiz 2

Bilag I ISO- LANDEKODE BEMÆRKNINGER. TREDJELAND ELLER REGION(ER) HERI Australien. CH Schweiz 2 DA Bilag I Liste over tredjelande eller regioner heri, hvorfra indførsel til Unionen af levende, kølede, frosne eller forarbejdede toskallede bløddyr, pighuder, sækdyr og havsnegle til konsum er tilladt

Læs mere

Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (KHIM) indgives på følgende sprog: Fransk Engelsk Spansk

Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (KHIM) indgives på følgende sprog: Fransk Engelsk Spansk Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (KHIM) Forbeholdt KHIM: Dato for modtagelse Antal sider 0 (obligatorisk) International ansøgning i henhold til Madrid-protokollen Oplysninger til brug ved

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Antal personer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Statsborgerskab og herkomst i Aarhus Kommune, 1. juli 2012 Informationen omfatter en opgørelse over antallet af borgere med henholdsvis

Læs mere

Vejledning Tildelte Ph.d.-grader samt Afbrudte Ph.d.-uddannelser

Vejledning Tildelte Ph.d.-grader samt Afbrudte Ph.d.-uddannelser Vejledning Tildelte Ph.d.-grader samt Afbrudte Ph.d.-uddannelser Universiteterne indberetter alle tildelte ph.d.-grader samt afbrudte ph.d.- uddannelser til Danmarks Statistik. For at frembringe alle data,

Læs mere

Høring om fremtidens Europa

Høring om fremtidens Europa Høring om fremtidens Europa Felter med en * skal udfyldes. Vi inviterer dig til at deltage i en borgerhøring, hvor du har mulighed for at udtrykke dine bekymringer, håb og forventninger til EU's fremtid.

Læs mere

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0342 Offentligt

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0342 Offentligt Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0342 Offentligt EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.6.2010 KOM(2010)342 endelig 2010/0189 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING (EU) Nr..../... om fastsættelsen af de justeringskoefficienter,

Læs mere

Alle ph.d.-studerende, der ophører med ph.d.-uddannelse på institutionen, skal indberettes.

Alle ph.d.-studerende, der ophører med ph.d.-uddannelse på institutionen, skal indberettes. Universiteterne indberetter alle tildelte ph.d.-grader samt afbrudte ph.d.- uddannelser til Danmarks Statistik. For at frembringe alle data, som indgår i indberetningen, beder universiteterne i en del

Læs mere

Roamingstakster og landezoner Telenor og TDC

Roamingstakster og landezoner Telenor og TDC Roamingstakster og landezoner Telenor og TDC Roamingstakster Minut takst er opgivet i danske kroner Fra/Til 6,4 6,4 12,4 12,4 12,5 Modtage kald i zonen SMS afsendt fra zonen pr. stk Data forbrugt i zonen

Læs mere

konkurrencedygtige priser for en meget pålidelig service Sådan beregnes de priser, der gælder for din forsendelse

konkurrencedygtige priser for en meget pålidelig service Sådan beregnes de priser, der gælder for din forsendelse Nye FedEx-priser Gældende i Danmark fra. januar 0 Uanset om dine forsendelser er tunge eller lette, hastende eller mindre tidsfølsomme, så har FedEx en løsning til dig. Oplev fordelen ved konkurrencedygtige

Læs mere

Flygtningelande 2007

Flygtningelande 2007 Flygtningelande 2007 Dækningsgrad på baggrund Asylprocent Danmarks Statistik har dannet en ny variabel for indvandrere og efterkommere, som det er nærmere beskrevet i i Danmark 2008, kapitel 2. For at

Læs mere

1. Trafikpriser. Prisliste gældende pr Trafikpriser fra fastnet til fastnet (Fri Fastnet)

1. Trafikpriser. Prisliste gældende pr Trafikpriser fra fastnet til fastnet (Fri Fastnet) 1. Trafikpriser Trafikpriser fra fastnet til fastnet (Fri Fastnet) Destination Dag Øvrig Bemærkninger Danmarkspris, opkaldsafgift 0,45 0,45 Danmarkspris, minutpriser 0,00 0,00 Gratis 0,00 0,00 Se note

Læs mere

PATHWAY 3-PLAN VERIFICERINGSPAKKE

PATHWAY 3-PLAN VERIFICERINGSPAKKE PATHWAY 3-PLAN VERIFICERINGSPAKKE Som international organisation benytter IBLCE sig af britisk engelsk i deres publikationer. I. Hvad er IBLCE? IBLCE eller International Board of Lactation Consultant Examiners

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om identifikation og indberetning af finansielle konti med tilknytning til udlandet

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om identifikation og indberetning af finansielle konti med tilknytning til udlandet Skatteministeriet J.nr. 2017-2209 Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om identifikation og indberetning af finansielle konti med tilknytning til udlandet 1 I bekendtgørelse nr. 1316 af 20. november

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget har i brev af 28. marts 2019 stillet følgende spørgsmål nr. 350 (alm. del), som hermed besvares.

Beskæftigelsesudvalget har i brev af 28. marts 2019 stillet følgende spørgsmål nr. 350 (alm. del), som hermed besvares. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 350 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20

Læs mere

SMART LATINO Priser 01.02.16

SMART LATINO Priser 01.02.16 SMART LATINO Priser 01.02.16 2 kr. opkaldsgebyr pr. opkald (kun ved opnået forbindelse) Lokalt nr. Afghanistan 34 2,94 17 5,88 Albanien 75 1,33 48 2,08 Albanien - Tirana 90 1,11 48 2,08 Albanien Mobil

Læs mere

SMART MIDDLE EAST Priser 01.02.16

SMART MIDDLE EAST Priser 01.02.16 SMART MIDDLE EAST Priser 01.02.16 2 kr. opkaldsgebyr pr. opkald (kun ved opnået forbindelse) Lokalt nr. Afghanistan 50 2,00 45 2,22 Afghanistan Mobil 50 2,00 45 2,22 Albanien 70 1,43 48 2,08 Albanien -

Læs mere

SLUTAKT. AF/ACP/CE/2005/da 1

SLUTAKT. AF/ACP/CE/2005/da 1 SLUTAKT AF/ACP/CE/2005/da 1 AF/ACP/CE/2005/da 2 De befuldmægtigede for: HANS MAJESTÆT BELGIERNES KONGE, PRÆSIDENTEN FOR DEN TJEKKISKE REPUBLIK, HENDES MAJESTÆT DANMARKS DRONNING, PRÆSIDENTEN FOR FORBUNDSREPUBLIKKEN

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2006D0766 DA 21.04.2012 006.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS BESLUTNING af 6. november 2006 om lister over tredjelande

Læs mere

FAQ ofte stillede spørgsmål

FAQ ofte stillede spørgsmål FAQ ofte stillede spørgsmål IBAN Hvad er et IBAN? IBAN (International Bank Account Number) IBAN er en international standard for opbygningen af et kontonummer, som benyttes ved betalinger til og fra udlandet.

Læs mere

Prisark Trafik: Fastnet, mobil og Hjemmearbejdspladser kontraktens punkt 3.2

Prisark Trafik: Fastnet, mobil og Hjemmearbejdspladser kontraktens punkt 3.2 Prisark Trafik: Fastnet, mobil og Hjemmearbejdspladser kontraktens punkt 3.2 Fastnettelefoni Fastnettelefoni Tværgående abonnementsydelser Beskrivelse Priselement Antal Enhed Listepris (DKK. ex. moms)

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlændinges adgang til Danmark på grundlag af visum

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlændinges adgang til Danmark på grundlag af visum BEK nr 202 af 27/02/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2017 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Udlændinge- og Integrationsmin., j.nr. 2016-7734 Senere ændringer til

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 2. marts 2017 Kontor: Enheden for Internationalt Politisamarbejde Sagsbeh: Sofie Anne Marner Sagsnr.: 2017-0030-5247

Læs mere

Afghanistan Albanien Algeriet Am. Oceanien Amerikansk Samoa Amerikas Forenede Stater Andorra. Anguilla Antarktis Antigua og Barbuda Argentina Armenien

Afghanistan Albanien Algeriet Am. Oceanien Amerikansk Samoa Amerikas Forenede Stater Andorra. Anguilla Antarktis Antigua og Barbuda Argentina Armenien AF AL DZ XA AS US AD AO AI AQ AG AR AM AW AZ AU XO BS BH BD BB BE BZ BJ BM BT BO BA BW BF BV BR IO BG BN BI KH CM CA CV KY XC CL CC CO KM Afghanistan Albanien Algeriet Am. Oceanien Amerikansk Samoa Amerikas

Læs mere

re-ports+ Integration mellem Nordea Finans og e-conomic

re-ports+ Integration mellem Nordea Finans og e-conomic Version 1.1 re-ports+ Integration mellem Nordea Finans og e-conomic Indhold Indledning... 2 Sådan kommer du i gang... 3 Sådan sender du fakturaer til Nordea... 6 Sådan modtager du filer fra Nordea... 9

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 31.7.2014 L 228/9 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 829/2014 af 30. juli 2014 om ændring og berigtigelse af forordning (EF) nr. 1235/2008 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1993D0197 DA 11.03.2000 020.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS BESLUTNING af 5. februar 1993 om dyresundhedsmæssige betingelser

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik september 2009 Statsborgerskab og herkomst i Århus Kommune, 2000-2009 Antallet af borgere med udenlandsk herkomst i Århus Kommune (indvandrere og efterkommere)

Læs mere

Vejledning Nyindskrevne ph.d.-studerende

Vejledning Nyindskrevne ph.d.-studerende Vejledning Nyindskrevne ph.d.-studerende Universiteterne indberetter alle nyindskrevne ph.d.-studerende til Danmarks Statistik. For at frembringe alle data, som indgår i indberetningen, beder universiteterne

Læs mere

100 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - 44 Schlussakte dänisch (Normativer Teil) 1 von 11 SLUTAKT. AF/ACP/CE/2005/da 1

100 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - 44 Schlussakte dänisch (Normativer Teil) 1 von 11 SLUTAKT. AF/ACP/CE/2005/da 1 100 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - 44 Schlussakte dänisch (Normativer Teil) 1 von 11 SLUTAKT AF/ACP/CE/2005/da 1 2 von 11 100 der Beilagen XXIII. GP - Beschluss NR - 44 Schlussakte dänisch (Normativer

Læs mere

Alle ph.d.-studerende, der indskrives ved institutionen, skal indberettes.

Alle ph.d.-studerende, der indskrives ved institutionen, skal indberettes. Universiteterne indberetter alle nyindskrevne ph.d.-studerende til Danmarks Statistik. For at frembringe alle data, som indgår i indberetningen, beder universiteterne i en del tilfælde de studerende om

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik september 2008 Statsborgerskab og herkomst i Århus Kommune, 1999-2008 x Antallet af borgere med udenlandsk herkomst i Århus Kommune (indvandrere og efterkommere)

Læs mere

Vejledning Nyindskrevne ph.d.-studerende

Vejledning Nyindskrevne ph.d.-studerende Vejledning Nyindskrevne ph.d.-studerende Universiteterne indberetter alle nyindskrevne ph.d.-studerende til Danmarks Statistik. For at frembringe alle data, som indgår i indberetningen, beder universiteterne

Læs mere

Kan leveres som fast fil, CSV eller Excel

Kan leveres som fast fil, CSV eller Excel Der skal indberettes personer, som har deltaget i kursusforhold (kurser, undervisningsaktiviteter), der er afsluttet i tællingsperioden. Indberetningen er årlig og dækker undervisningsåret 1. september

Læs mere

Kan leveres som fast fil, CSV eller Excel

Kan leveres som fast fil, CSV eller Excel Der skal indberettes personer, som har deltaget i kursusforhold (kurser, undervisningsaktiviteter), der er afsluttet i tællingsperioden. Indberetningen er årlig og dækker undervisningsåret 1. september

Læs mere

Gjeldende satser for 2013

Gjeldende satser for 2013 Gjeldende satser for 2013 Verdensdel/Land/By Europa: Makssatser Natt Kost Albania kr 2 000 kr 560 Belgia kr 1 900 kr 800 Bosnia-Hercegovina kr 1 000 kr 450 Bulgaria kr 1 100 kr 400 Danmark kr 1 500 kr

Læs mere

re-ports+ Integration mellem Nordea Finans og e-conomic

re-ports+ Integration mellem Nordea Finans og e-conomic re-ports+ Integration mellem Nordea Finans og e-conomic Indhold Indledning...2 Sådan kommer du i gang...3 Sådan sender du fakturaer til Nordea...6 Sådan modtager du filer fra Nordea...9 VIGTIGT Om landekoder...

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik september 2007 Statsborgerskab og herkomst i Århus Kommune, 1998-2007 x Antallet af borgere med udenlandsk herkomst i Århus Kommune (indvandrere og efterkommere)

Læs mere

Kan leveres som fast fil, CSV eller Excel

Kan leveres som fast fil, CSV eller Excel Vejledning Åben uddannelse - Kurser, 2017/2018 Indberetningens indhold Hvilke kurser skal medtages? Hvornår skal kurset medtages? Der skal indberettes personer, som har deltaget i kursusforhold (kurser,

Læs mere

Eksemplets titel: Analyse af befolkningsudvikling- og befolkningssammensætning. Kategori: Analyse. Kommune: Faxe. Kontaktperson: Brian Sørensen

Eksemplets titel: Analyse af befolkningsudvikling- og befolkningssammensætning. Kategori: Analyse. Kommune: Faxe. Kontaktperson: Brian Sørensen Eksemplets titel: Analyse af befolkningsudvikling- og befolkningssammensætning Kategori: Analyse Kommune: Faxe Kontaktperson: Brian Sørensen Beskrivelse: Faxe Kommune har lavet en analyse over befolkningsudviklingen

Læs mere

Standardpriser. FlexUdland Basis. Landezoner Priser pr. min. 2,00 kr. 4,00 kr. 5,00 kr. 2,00 kr. 13,00 kr. 14,00 kr. 15,00 kr.

Standardpriser. FlexUdland Basis. Landezoner Priser pr. min. 2,00 kr. 4,00 kr. 5,00 kr. 2,00 kr. 13,00 kr. 14,00 kr. 15,00 kr. Kald til udlandet Har du et erhvervsabonnement hos TDC Erhverv, får du automatisk FlexUdland Basis, som sikrer dig fair priser, når du ringer til udlandet. Standardpriser FlexUdland Basis Se gældende landezoner

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om identifikation og indberetning af finansielle konti med tilknytning til udlandet

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om identifikation og indberetning af finansielle konti med tilknytning til udlandet BEK nr 1454 af 30/11/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 20. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 16-1626437 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om ændring

Læs mere

BILAG. til. Rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet

BILAG. til. Rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.11.2018 COM(2018) 781 final ANNEXES 1 to 3 BILAG til Rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet om oplysninger om indvirkningen på budgettet af den

Læs mere

DHL Express Excellence. Simply delivered. DHL EXPRESS PRIS 2018 DANMARK

DHL Express Excellence. Simply delivered. DHL EXPRESS PRIS 2018 DANMARK DHL Express Excellence. Simply delivered. DHL EXPRESS PRIS 2018 DANMARK 2 BEREGN PRISEN PÅ DIN FORSENDELSE 1. Bestem hvilken service, der passer bedst til dine behov 2. Vej din 3. Bestem destinationszonen

Læs mere

BILAG. til. rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet

BILAG. til. rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.11.2017 COM(2017) 699 final ANNEXES 1 to 3 BILAG til rapport fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet om oplysninger om indvirkningen på budgettet af den

Læs mere

Rapport fra Kommissionen til Rådet. RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET om anvendelsen af bilag X til vedtægten År 2006, 2007 og 2008

Rapport fra Kommissionen til Rådet. RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET om anvendelsen af bilag X til vedtægten År 2006, 2007 og 2008 DA DA DA EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 15.1.2010 KOM(2010)2 endelig Rapport fra Kommissionen til Rådet RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET om anvendelsen af bilag X til vedtægten År 2006, 2007 og 2008

Læs mere