3. Silkeborg Information til juniorspejderen og forældre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3. Silkeborg Information til juniorspejderen og forældre"

Transkript

1 Kære Juniorspejder Velkommen i juniorgrenen til sjove, spændende og udfordrende aktiviteter. Side 1 af 7 Udg.: 07 Som juniorspejder laver vi mere seje aktiviteter. Vi sover i bivuak, sejler i kano og kører filmmaraton fra fredag aften til lørdag middag. En gang om året skiftes juniorerne til at planlægge, købe ind og lave aftensmad til de andre juniorer. Måske tager vi på hejk og går 50 km. Mulighederne for hvad vi laver er mange, bare det er sejt. Du er med til at bestemme, hvad vi skal lave, så hvem ved... Dine ledere er: Kuno Nørskov Flemming Mortensen Klaus Aabo Julie Overgaard Mortensen Mail: Mobil: Mail: Tlf.: / Mobil: Mail: Tlf.: / Mobil: Mail: Tlf.: Juniormøderne: Mødetidspunkt: Vi mødes tirsdage kl ved Almindsøhytten. (Evt. andre mødesteder/tider vil fremgå af program og udleverede sedler). Almindsøhytten: Ligger på Almindsøvej 31, ved siden af sportspladsen. Afbud: Af hensyn til vores forberedelse til møderne er det vigtigt at du melder afbud tidligst muligt. Afbudet skal gives til en leder. En besked med en kammerat til selve mødet kan vi ikke planlægge efter Så ring, mail eller SMS så kan vi nå at ændre mødet hvis der pludselig mangler mange. Påklædning: Praktisk tøj og udetøj efter vejret,så husk regntøj og vanter når vejret kræver det. Om gruppen: 3. Silkeborg: Er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps (DDS). Gruppen består af MINI er (8-9 årige), JUNIOR er (10-13 årige), TROPPEN(13-16 årige) og så har vi en KLAN for de ældste spejdere. 3. Silkeborg er med i Gudenå Division som er spejdergrupper fra 1.silkeborg, 3. Silkeborg, Sejs, Galten, Hammel, Hinnerup, Hadsten, Ry, Odder, Skanderborg og Hørning i divisionen samarbejder vi om forskellige arrangementer for spejderne. Hjemmeside:

2 Side 2 af 7 Til forældrene. Når barnet bliver juniorspejder (10 13 år) ændre spejderlivet sig. Juniorspejderen vil opleve at der bliver stillet større krav til selvstændighed, ansvarsbevidsthed for løsning af opgaver og kammeratskabet. Spejderarbejdets mål er at gøre børn og unge til vågne, selvstændige mennesker der tager ansvar i det danske samfund og ude i verden. Spejderarbejdet er derfor ikke bare en pasningsordning med friluftsliv og bål. Ledelsesteamet hos juniorgrenen i 3. Silkeborg tager målet med spejderarbejdet alvorligt. Vi stiller krav og har forventninger til vore juniorspejdere. Dette kan erfaringsmæssigt virke lidt overvældende på nogle, specielt i starten som juniorspejder. Ledelsesteamet lægger vægt på, at juniorspejderne lærer ansvarlighed, social forståelse, at tage ansvar og indgår i et fællesskab, som en god kammerat. Vi arbejder med begreberne Learning by doing og børn leder børn. Specielt har vi fokus på samarbejde og koordinering samt ikke mindst, at det skal være sjovt at være spejder. På korpsets hjemmeside (www.dds.dk/formaal) kan der findes flere oplysninger om spejderbevægelsen, værdigrundlag og spejdermetoden. Kontingent: 2 gange om året opkræves kontingent du får tilsendt/udleveret et girokort. I 2012 er kontingentet 2 x 500. Udmeldelse: Hvis du senere beslutter dig for at du alligevel ikke vil være spejder mere, så skal udmeldelse ske skriftligt og afleveres/sendes til en leder. Aflevering af penge/tilmeldinger: For at gøre det nemmere for os når vi modtager penge ved fx tilmelding til turer eller afregning for fx lodsedler vil vi meget gerne bede om at penge og tilmelding /eller seddel med navn afleveres samlet i en pose eller den bankkonto som bliver oplyst på tilmeldingerne mv. - så slipper både børn og ledere for at bære rundt på kontanter. Når mange børn på samme tid vil aflevere og lige vil give en besked, kan det blive temmelig uoverskueligt. Og det er aldrig rart, når der opstår tvivl om, hvem der har betalt eller ej. Fremover vil flere og flere af tilmeldingerne og betalingerne komme til at foregå via vores hjemmeside Vi vil også gerne have afbud til turer så ved vi at tilmeldingen ikke er glemt. VI HAR BRUG FOR HJÆLP: Lederne arbejder frivilligt og ulønnet der er grænser for hvor meget administration, vedligehold og praktisk arbejde vi kan nå. Vi sidder også med planlægning af møder, turer og andre større arrangementer og gør det primært for at lave SPEJDERARBEJDE med ungerne. Derfor kan vi altid bruge en ekstra hånd enten som leder/assistent eller som periodisk hjælper. (Man kan melde sig som hjælper til alt mellem 1 og 100 møder eller turer uanset spejdererfaring!)

3 Side 3 af 7 Gruppens bestyrelse består af valgte ledere og forældre, samt unge spejdere. Der er valg hvert år i februar så der er også plads til aktive forældre i bestyrelsen. Bestyrelsen har det overordnede ansvar for gruppens økonomi, lokaler og ledere.

4 Beskrivelse af turer og arrangementer: Side 4 af 7 Udover de ugentlige møder deltager juniorerne i ture og arrangementer, enten kun juniorerne eller med gruppen eller divisionen. Turene er en vigtig del af det at være spejder her knyttes venskaber på tværs af alder og by Nogle venskaber holder måske resten af livet, - i hvert fald hele spejdertiden. Samtidig arbejder vi videre med de emner vi har brugt møderne på, men på tur har vi bedre tid og kan fordybe os bedre. Til nogle af arrangementerne inviteres forældrene også med. Her følger en kort beskrivelse af de faste arrangementer (dato varierer fra år til år og vil fremgå af programmet og på indbydelser/tilmelding) August: Oprykningstur En tur for alle spejdere i gruppen. Vi cykler lørdag ad den gamle jernbanesti ud til Lindehytten i Them. Juniorerne sover i bivuak derude. Om lørdagen er der fælles aktiviteter og oprykning for dem der skal rykkes op til næste aldersgruppe. Om søndagen afslutter vi med et arrangement hvor forældrene også inviteres med. September: Juniortur En sammenrystningstur, hvor de nye og gamle junior skal lære hinanden at kende. Der arbejdes med samarbejdsopgaver og hygges. Om aftenen overnattes i bivuak eller shelter. November: Gruppetur. En vintertur i hytte sammen med minier, trop og senior. Vi laver aktiviteter kun for juniorne men spiser og hygger sammen med de andre spejdere. Hvis vi er heldige er der sne og så skal kælkene med på tur. Maj: Junior divi. Weekendtur med divisionen. Der bliver opgaveløb og aktiviteter. Der soves udendørs i telt eller måske bivuak. Ca Juli: Sommerlejr Hvert år på en ny måde. Tit finder vi en ø. Vi sover i telt, bygger lejrplads. Selvfølgelig er vi også på hejk. Derudover kan der komme flere ting, vi finde sommetider på noget nyt.

5 Side 5 af 7 Spejdere på tur Her følger lidt praktiske generelle oplysninger læs altid indbydelsen igennem for specielle informationer. Er barnet forhindret i at deltage i hele turen vil det alligevel på de fleste ture kunne lade sig gøre at deltage deltids. Kontakt lederne - så finder vi en løsning der passer ind i turens program og jeres planer. Tilmelding til tur: Med alle indbydelser til tur følger normalt en tilmelding. Den vil vi gerne have at I afleverer hurtigst muligt. Når der skal afleveres penge sammen med tilmeldingen vil vi gerne have at tilmelding og penge afleveres samlet i en plastpose eller brug bankkontoen hvis den bliver oplyst. Vi vil også gerne have afbud til turer så ved vi at tilmeldingen ikke er glemt. Bagning/kørsel til turer: På nogen tilmeldinger spørger vi om I vil bage eller kan køre. I får altid en besked efterfølgende om hvem der skal bage/køre så vi ikke står med 10 biler eller 10 kager til 10 børn. Når vi fordeler børn i biler SKAL der være sele så alle kan spændes fast. Børn under 135 cm skal selv medbringe en selepude, så de kan blive spændt lovligt fast. Ingen kører uden at børnene er spændt korrekt fast. Pakketips: Når du skal pakke kan du kigge i din Hej Junior / Ilden for at se om du har husket det hele. Husk du selv skal (være med til at) pakke ellers kan du ikke finde dine ting eller huske hvad du har med. Ting der hører sammen pakkes i en pose sammen, så er det nemmere at lave system i rygsækken/tasken. ALT skal være mærket med navn også underbukser og bestik! Soveposen skal pakkes i et STORT hylster, så er det nemt at pakke sin sovepose sammen. Tasken/Rygsækken skal også være stor nok tingene har det med at fylde mere når de skal pakkes ned igen og så er det ikke nemt, hvis tasken har været proppet til det yderste. På hyttetur skal lagen medbringes for at skåne hyttens madrasser Hjemmesko skal også altid med på hyttetur for at begrænse rengøringen. (På hyttetur er det som regel ikke nødvendigt at have underlag med) Mobiltelefoner, gameboy, elektroniske spil og kæledyr må ikke medbringes på tur. Lederne har telefon med så det er altid muligt at ringe. Medicin / Sygdom: Afhængig af situationen kan det være nødvendigt at sende et barn på tur med medicin fx en ikke afsluttet penicilin kur. Men det er vigtigt at lederne informeres også selv om barnet selv kan håndtere medicinen. Barnet skal selvfølgelig være feberfrit og smittefri så andre ikke smittes.

6 Side 6 af 7 Astmamedicin o.l. skal selvfølgelig også med men igen er det vigtigt at lederne er informeret. Bliver et barn syg under en tur kontakter vi forældrene for et sygt barn hører til hjemme. Derfor er det vigtigt at vi har en alternativ kontakt (fx bedsteforældre) hvis det ikke vil være muligt at få fat i forældrene i løbet af en tur. Hjemve: Nogle børn tager på tur uden problemer og nogle kæmper stadig som junior hårdt med hjemve, når der skal siges farvel, men kommer hurtigt over det for andre opstår hjemve først når de skal puttes. Vi takler det efter bedste evne når situationen opstår og vi gør hvad vi kan for at hjælpe barnet til alligevel at gennemføre turen. Som forældre kan I dog hjælpe til det er vigtigt at I ikke giver udtryk for jeres bekymring over at barnet skal på tur. I skal heller ikke give udtryk for hvor meget I vil savne barnet det er et stort ansvar at give et barn at mor og far er kede af at barnet skal på tur så vælger mange børn at blive hjemme. Der skal tænkes positivt og snakkes neutralt ( ja det nytter altså heller ikke at fortælle barnet alt det sjove I skal lave mens barnet er på tur). Vi vil også kraftigt fraråde bemærkningen om du må endelig ringe hvis du bliver ked af det så skal vi nok hente dig for så er I temmelig sikre på at få barnet hjem hurtigt. Vi tvinger selvfølgelig ikke et bundulykkeligt barn til at fuldføre en tur men overlad det til os at beslutte, hvornår der skal ringes. Hjemve går tit over lige så hurtigt som det opstår og så er det jo ærgerligt hvis der er blevet ringet for hurtigt.

7 Udstyr: (Især for den helt nye spejder) Ideer til ønskesedlen til jul og fødselsdag: Side 7 af 7 Uniform: Du behøver ikke starte med at købe en uniform med det samme, men prøv så fx at finde en mørkeblå bluse i stedet. Når du så gerne vil have en uniform er det en god ide at prøve en kammerats for at finde den rigtige størrelse. Uniformen købes i Spejder Sport enten direkte i en af butikkerne (fx Århus eller Herning) eller via deres hjemmeside Husk spejderrabatkort før du kører til butikken eller husk på nettet at oplyse at du er medlem af 3. silkeborg gruppe (Det giver 10% rabat) - Uniformen kan også købes brugt, se evt. opslag på tavlen i hytten. Startpakke: Gruppen sælger en startpakke som indeholder tørklæde, gruppebånd, divisionsmærke + lommebog + sangbog. Pakken koster Kr. 160,- Kniv: Kniven forbinder mange med det at være spejder. Som spejder lærer du at bruge kniven. Det er ikke nødvendigt at købe en kniv med det samme. Under alle omstændigheder må du først have din egen kniv med til spejder, når du har fået et knivbevis det kræver at du har lært at bruge kniven og har vist at du kan gøre det på rigtig måde så du hverken er til fare for dig selv eller andre. Et knivbevis kan inddrages igen ved uansvarlig omgang med kniven. - Husk at våbenloven også gælder spejderdolken så man må ikke rende rundt med kniven men når spejderuniformen er på må kniven også være med. Knivblade bør maximalt være 12 cm langt - og husk en kniv er til at snitte med det er meget bedre med et lille kort blad (6-9 cm) i stedet for en smørekniv. Sovepose: På efterårets og vinterens hytteture kan alle typer sovepose bruges eller en dyne, men når vi til foråret skal sove i telt, er det vigtigt med en fornuftig sovepose. Temperaturen kan godt komme langt ned. Det er desuden vigtigt med et stort hylster til soveposen, så barnet selv kan pakke posen sammen. ( Prøv at låne en sovepose til den første tur hvis I ikke har en.) Check at lynlåsen virker! en åben sovepose er meget kold! Og kontroller også posens længde, det er træls at komme på tur med for lille en pose. En dårlig sovepose kan nemt forbedres med fx et sammensyet fleece tæppe og/eller en lagenpose. Liggeunderlag: bruges på telt- og bivuaktur til at isolere mod kulden nedefra. Et almindeligt liggeunderlag anbefales, det er nemt at rulle sammen. Desuden er et oppusteligt, men punkteret underlag ikke meget værd. Rygsæk: Som junior vil der blive flere ture hvor det kan være en fordel med en rygsæk fordi det så er nemmere at bære bagagen. Det er vigtigt at vælge en rygsæk der passer til barnets størrelse. Lån jer frem den første tid jo længere et køb kan udsættes jo bedre og større rygsæk vil I kunne få. Husk at en god tommelfingerregel er at man ikke bør bære mere end 20% af sin egen vægt i rygsækken. Så for en lille juniorspejder kan rygsækken hurtigt blive for tung. Men en rygsæk er IKKE nødvendig på nuværende tidspunkt. Andre ønsker kunne være: knobreb, bælte, pung, mugg (= svensk for kop), et STORT soveposehylster, lommelygte/pandelampe. Men man kan sagtens være spejder uden disse ting.

Gruppeblad for. Skovfolket. De blå i Haderslev MAJ - AUGUST 2008 KOGLEN. Koglen, maj - august 2008 1

Gruppeblad for. Skovfolket. De blå i Haderslev MAJ - AUGUST 2008 KOGLEN. Koglen, maj - august 2008 1 Gruppeblad for Skovfolket De blå i Haderslev MAJ - AUGUST 2008 KOGLEN Koglen, maj - august 2008 1 hilsen til skovfolket Mangel på voksne udfordrer alle omkring Skovfolket Hvad arbejder vi med i bestyrelsen?

Læs mere

Kom. nger om. og fordeles. i 2014.

Kom. nger om. og fordeles. i 2014. 1. Ry Gruppe inviterer til en den årlige genera amforsamling fredag 14. marts kl. 18.00 20.000 på Spejdergården Lynghoved Kom og vær med til at tage beslutnin nger om udvidelsen af Lynghoved, den fremtidige

Læs mere

Dette er et elektronisk eksemplar af PL-intro.

Dette er et elektronisk eksemplar af PL-intro. D E T D A N K E P E J D E R K O R P PL-intro Dette er et elektronisk eksemplar af PL-intro. Brug det i planlægning og til at kopiere fra, men hvis du eller andre har brug for en trykt udgave, er det billigste

Læs mere

LERCHEN. Mads Lerche Gruppe. Egeskov Division

LERCHEN. Mads Lerche Gruppe. Egeskov Division LERCHEN Mads Lerche Gruppe DDS Nr. Egeskov Division aug./dec. )ndhold )ndhold Redaktionens side Sæt X i kalenderen Spejderhatten (usk at melde afbud Mikro Mikro Konkurrencesiden Mini Mini Junior Junior

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

online Læs mere på side 11 Velkommen hjem fra Blå Sommer 2009 Indhold www.absalondivision.dk Redaktion Rune Lyhne Seglet@absalondivision.

online Læs mere på side 11 Velkommen hjem fra Blå Sommer 2009 Indhold www.absalondivision.dk Redaktion Rune Lyhne Seglet@absalondivision. Seglet online Absalon Division Det Danske Spejderkorps Indhold DC nyt 2 BSF/GK møde 2 Senior/Leder dag 3 Bøfaften 2009 4 Nyt fra DAJUN en 5 JuniorTræf 6 Info fra DASP en 7 Info fra DASEN en 8 Slange på

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008 Rødder og Vinger NYHEDSBREV marts 2008 Jeg håber alle er kommet godt over jul og nytår og nu er friske til at tage fat på en ny sæson i vores lille forening. Lille er måske ikke det helt rigtige ord længere.

Læs mere

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den..

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Kære.. Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Vi vil gerne invitere jer til en samtale Samtalen vil vare ca. ½ time, hvor I

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Kursusoplæg 2015 for PLan 0-3 og SPARK-START

Kursusoplæg 2015 for PLan 0-3 og SPARK-START Kursusoplæg 2015 for PLan 0-3 og SPARK-START 1 Redaktion Anders Rasmussen Magnus Rievers Liselotte Carlsen Søren Handberg Tine Daa Schrøder Layout Magnus Rievers Billeder Forsiden: Trine Abild Christensen

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp Dansk Flygtningehjælp igangsatte i 2006 et toårigt Pigeklubprojekt, der skulle etablere 21 pigeklubber for teenagepiger med etnisk

Læs mere

Gode råd til dig, der har en teenager

Gode råd til dig, der har en teenager Gode råd til dig, der har en teenager Indhold Vær enige... 3 Brug hinanden... 3 Alle de andre må!... 4 Sladder... 5 Rygter... 5 Nu vi taler om aftaler... 6 Aftaler mellem forældre i klassen... 6 Klasseaftaler

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre BØRN, UNGE OG ALKOHOL Information til forældre Din holdning er vigtigere, end du tror Forældre har stor indflydelse på, hvor tidligt og hvor meget deres børn kommer til at drikke. Derfor er det er vigtigt,

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S - 1 - Indhold: Side 3 Lodsedler 4 Mikro-/Mini, Mærkedage mikro/mini 5 Afbud og mødeknapper 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mikro/mini: Vigtige datoer 8 Juniorprogram 9

Læs mere

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 51 nr. 2. Så er sommeren på vej... er det ud og nyde naturen!

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 51 nr. 2. Så er sommeren på vej... er det ud og nyde naturen! KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 51 nr. 2 Så er sommeren på vej... og så er det ud og nyde naturen! Indholdsfortegnelse: Køb Dine Spejderting hos 55 grader nord. Bestil det hos din leder. NÆSTE BESTILLING

Læs mere

Forord Dette hæfte er for såvel nye som erfarne grupperådsmedlemmer.

Forord Dette hæfte er for såvel nye som erfarne grupperådsmedlemmer. GRUPPERÅD - sådan Indholdsfortegnelse Spejderarbejde er mere end tidsfordriv! 3 Hvad er et grupperåd? 4 Forudsætninger for at være med i et grupperåd 4 Grupperådet som en kaffeklub eller et aktiv? 5 Grupperådets

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00.

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00. Uge 16 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på

Læs mere

nr. 1 2010 Her kan der stå en god teaser Og også her er der plads Og også her er der plads Og også her er der wn lille plads

nr. 1 2010 Her kan der stå en god teaser Og også her er der plads Og også her er der plads Og også her er der wn lille plads nr. 1 2010 Tillæg til ledermagasinet Broen, udgivet af Det Danske Spejderkorps Her kan der stå en god teaser Og også her er der plads Og også her er der plads Og også her er der wn lille plads Praktiske

Læs mere

Med udsendelsen af denne infopakke

Med udsendelsen af denne infopakke side 1 af 12 Med udsendelsen af denne infopakke er den endelige tilmelding til Sø 15 åbnet. Hvordan du tilmelder din spejdergruppe, kan du læse mere om sidst i infopakken. Målet med denne infopakke er

Læs mere