Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 Årsberetning Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op. Jeg vil starte med at takke bestyrelsen for jeres arbejde i året der er gået, uden jer, var der ingen lokalafdeling hvilket også gælder alle vores medlemmer, tak til jer for at komme, uden jer, var der bestemt heller ikke nogen afdeling. Også en stor tak til vores frivillige, der fx hjælper ved butiks indsamlingen men også til dem, der har hjulpet os i løbet af året, ved arrangementer. Tusinde tusinde tak. Sådan kort ridset op, så tager vi detaljerne bagefter, så kan jeg fortælle, at der er afholdt 23 arrangementer siden sidste årsmøde. Bestyrelsen har afholdt 7 bestyrelses møder, har deltaget i 2 regions møder samt formands møde og delegeret forsamling. Der er bestyrelses medlemmer der er aktive i Dansk handicaporganisationer i Helsingør kommune, hvor vi sidder i bestyrelsen, forretnings udvalget samt som suppleant i Handicap rådet. Marian har deltaget i basiskursus som foreningen har afholdt og jeg selv i et lederkursus også arrangeret af scleroseforeningen. Afdelingen var også repræsenteret i Toldkammeret 12. juni til Mens health week. Vi har også deltaget på pensionistmessen i Helsingør & temadag, arrangeret af DH Helsingør, for at give oplysning om sclerose. Marian og jeg har for nylig deltaget i Spar Nord banks fundraising kursus for at få gode ideer til at skaffe penge til foreningen. Hele bestyrelsen, var i november inviteret til galla fest arrangeret af Helsingør kommune, som tak til dem der laver frivilligt arbejde. Her var vi fire fra afdelingen som deltog. Der er ingen tvivl om, at vi har sat tempoet ned. Da bestyrelsen for nogen år tilbage, kom i gang igen og vi sad en masse engagerede mennesker med hovederne fulde af ideer, kørte vi bare løs. Vi havde alle disse ideer vi gerne ville tilbyde jer og tydeligt, at der har været mangel på aktivitet i afdelingen som gjorde, at vi heldigvis også, havde rigtig mange deltagere til vores arrangementer. Der skal ikke herske tvivl om, at vores tempo er sat ned, så vi bedre kan følge med, plus at vi selvfølgelig er blevet klogere på, hvad det er I gerne vil have, og bestemt også, hvad der ikke er behov for. Det blev meget tydeligt, at de udendørs arrangementer ikke altid faldt i god jord men vi bor også bare i fire skønne kommuner, der har tæt til skov og vand så det er noget andet vi skal tilbyde jer, og den erfaring tog vi med os. Vi kan også mærke, at I er ved at være mætte og ikke har samme behov for, at der er fire forskellige arrangementer hver måned, men det giver også god mulighed for, at vi så kan lave nogen lidt større eller anderledes arrangementer, der kræver lidt mere tid af os, men ved at have mindre arrangementer, har vi så også den mulighed. Men jeg synes da, at to arrangementer pr. måned er rigtig flot.

2 Helt fast, så hver måned undersøger vi, hvad der er kommet af nye medlemmer med sclerose til vores afdeling. Har vi deres mail får de en mail men ellers får de et brev, med en folder vi i afdelingen har lavet, hvor vi fortæller, at man automatisk er med i lokalafdelingen, når man er medlem af scleroseforeningen det er der desværre mange som ikke ved, men også, at vi hurtigt får præsenteret os, så folk finder ud af, at der ER en lokal mulighed for dem, hvad enten det så er cafe aften eller et foredrag der frister. Vi forsøger altid, at få fat i folks mails adresser, så al kontakt kan foregå pr. mail. Det spare afdelingen penge men også foreningen penge der kan bruges på arrangementer, eller den vigtige forskning. Men det er helt sikkert, at det også er en kæmpe stor hjælp for os som bestyrelse, at vi kan sende en enkelt mail, frem for at sidde og pakke kuverter. Ikke alle, men mange, takker for den hurtige respons fra os, at vi så hurtigt byder dem velkommen det er der rigtig mange der sætter pris på. Selvom jeg er formand, er jeg også unge kontakt som laver arrangementer for de unge, og når der kommer nye medlemmer i den aldersgruppe, sørger jeg altid for, at de også får en hilsen fra deres unge kontakt hvor de som alle medlemmer får at vide, at de altid kan kontakte mig, hvis jeg kan hjælpe dem med noget. Det gør, at der nemt opstår lidt snak over en mail hvilket tydeligt viser sig i, at de også hurtigere dukker op til vores arrangementer. Mange kommer måske kun til det for de unge, og har stadig svært ved, at skulle møde de andre, som i nogen tilfælde ser mere syge ud, men så længe de kommer, så skal de nok en dag bruge alle de arrangementer de kan, men det vigtigste er, at de har glæde af os og kan møde andre, i samme situation som dem selv. Så selv om det kræver lidt arbejde hver måned, er det noget vi som bestyrelse gerne vil gøre, da vi tror, det gør det nemmere at føle sig velkommen. Lige i relation til det, har vi i nogen tid nu, haft vores Facebook gruppe, hvor vi reklamere for de arrangementer der kommer, kan smide oplæg op hvis der er kommet ny viden, men også en detalje om fx om en cafe er handicap egnet bliver delt. Den bruges også i forhold til, hvis man har brug for transport til et arrangement, så er det nemt lige at komme i kontakt med andre derinde. Det jeg ville sige var, at qua gruppen, så er der mange der ikke har brugt os før som pludselig ved hvordan vi ser ud, det gør tydeligt en forskel, første gang de møder op til et arrangement, fordi de pludselig ved, hvor de skal henvende sig så meget kan man sige om Facebook, men det ER en rigtig god hjælpende hånd. Der ud over, har afdelingen oprettet mobile pay der gerne skulle gøre det nemmere for vores medlemmer i forhold til betaling til diverse arrangementer.

3 Siden sidste årsmøde, har vi holdt 11 gange cafe aften. Der var lukket i juni måned, som faldt på Grundlovsdag. Det var første gang i år, at vi holdt cafe i juli måned vi har holdt lukket de andre år, men da flere af os oplevede, at mange ikke oplevede noget i løbet af det, der for nogen kan være en lang sommer, besluttede vi at holde åbent. I september holdt vi fødselsdag for cafe aftenen og i december havde vi arrangeret pakkeleg. Cafe aften er ikke så besøgt eller brugt som i det første år men vi oplever at dem der kommer, er glad for den uforpligtende måde at mødes på. Vi har fx en bruger helt fra Ordrup og så er det en nem måde for nye at møde os på, især det, at pårørende kan deltage sætter de nye meget pris på og generelt, er der stadig pårørende der deltager. Efter et godt stykke tid med klager over maden fra nogen stykker, var Christian og jeg til mad møde med cafeen. Da bestyrelsen var enige om, at Tower Brasserie, kunne tilbyde de rette omgivelser, parkerings muligheder, mad der er til at betale for alle samt at vi ikke skal bestille bord og dermed folk ikke behøver tilmelde sig, var der ikke grund til andet, end at tage en snak med dem, om de kunne have lyst til at lave nogen ændringer. Vi afholdt mødet torsdag her i marts hvor vi alligevel skulle til cafe aften. Cafeens to ejere var super positive og taknemmelige for, at vi gad hjælpe dem de var egentlig bare kede af, at vi ikke havde sagt til noget før. Vi som faste gæster kan nemmere tage snakken end folk der kommer der en enkelt gang. Vi har aftalt, at det er vigtigt at vi som faste kunder, reagere, hvis maden ikke er okay for det er ikke det de ønsker. Mødet endte med, at vi fik smagsprøve på deres nye lasagne og alle dem der deltog i cafe aften, fik lækker kage. Vi ville rigtig gerne starte cafe aften op i fx Hillerød men mangler desværre nogen der kan stå for det og nogen der kender byen i forhold til, hvilken cafe man kan bruge. Sidder du og kunne have lyst til at finde cafe og være med til at opstarte den, så sig endelig til og generelt, håber vi, at I vil komme til cafeen og få et par timers hygge med os andre og fortælle andre om muligheden. Det ER bare en rigtig god måde at starte op på som ny, og god måde at få al den erfarings udveksling, man gerne vil have. Det skal da også lige tilføjes, at grundet tilgængelighed samt service i forhold til, at vi ikke behøver bestille bord på cafeen og de stiller op med ekstra personale når vi kommer, så indstillede vi cafeen, til Helsingør kommunes handicap pris som de fik overrakt den 3. december. Ud over, det var dejligt at vi kunne takke dem, kunne vi så glæde os over, al den omtale der kom, fordi vi blev nævnt alle steder, hvor prisen blev nævnt Lørdag den 29. marts sidste år, var Marian og jeg hjælpere til stor banko event som blev arrangeret af cykelholdet Team Renell. Team Renell var det som gjorde, at scleroseforeningen kom i gang med deres projekt cykelnerven og som forhåbentlig får lavet rigtig mange penge til forskning.

4 Team Renell lavede rigtig meget omtale og penge til foreningen og vi var glade for, at vi kunne hjælpe med ved bankoet, og også sørge for, at scleroseforeningen fik sider i pressen. Bankoet var smadder hyggeligt og der var super gode præmier og i alt indbragte det 55,137 kroner til scleroseforeningen. Desværre, måtte Team Renell lukke kort efter der var ikke lysten til at cykle til Prag som man ellers havde troet. Super ærgerligt men en stor hånd til det flotte arbejde teamet har udført. Lørdag den 7. juni havde vi arrangeret aften tur til Zoologisk have i København. Turen blev afholdt sammen med en Københavner afdeling og vi var 42 deltagere i alt. Der blev lavet to grupper der fik guidet tur rundt i haven med fokus på savannes dyr. Fantastisk god aften på nogen timer, og en super god måde at få oplevet noget andet end man normalt ville kunne. Anden pinsedag kørte jaguar klubben Danmark atter engang for scleroseforeningen, hvor man bliver hentet på egen adresse og kørt til Græsted veterantræf. Ikke noget vi arrangere men vi støtter op om arrangementet økonomisk for at det kan løbe rundt, og havde også flere medlemmer der deltog. En dejlig solskins dag som også gav lidt presse omtale. Den anden august var der atter arrangeret sejltur på Esrum sø. Vi kan kun beklage, at der skete noget der ikke må ske, at arrangøren ikke kom og turen blev aflyst. Til alt held, var der ikke mange tilmeldte og det gjorde også, at vi i bestyrelsen besluttede, at tage en pause med den tur. Folk har været rigtig glade for den mulighed, men når den først er set én gang, så er det ikke så spændende mere men vi håber på, Finn der var arrangør, kan finde nogen andre anderledes aktiviteter til os i fremtiden. Lørdagen efter, den 9. august var der inviteret til sommerfest for de unge. Vi mødes og griller og har nogen hyggelige timer sammen. Der var nogen afbud men vi endte med at være seks stykker der hyggede sammen. Torsdag den 14. august, var vi så heldige, at Bjarne havde arrangeret, at vores medlemmer atter kunne komme op og se Græsted revyen og spise en god middag. Ikke mindre end 50 personer var afsted. Det var dog oplevelsen, at servicen ikke var i orden og mange følte sig i vejen og der var meget vente tid, fra middag til revy det var selvfølgelig smadder trist at høre, så vi vil forsøge at finde revy et andet sted, eller måske noget helt andet. Men tak for hjælpen Bjarne den er uvurderlig. Lørdag den 23. august gik turen for 22 medlemmer til Christiania, til en rundtur med en beboer som guide. Det var en fantastisk oplevelse og en berigende tur deltagerne kom på, så det arrangere vi igen, så andre kan få muligheden, hvis de gik glip af chancen sidst.

5 Omkring 2 uger senere, den 7. september, havde vi atter fået en aftale med Gribskov rideskole, hvor vores medlemmer fik mulighed for, at komme op og prøve at ride. Det var en rigtig god oplevelse. Vi startede i lukket hal med at blive trukket rundt og lave ride fysioterapi, derfra red vi så på en skovtur. Hjemme fra skovturen spiste vi frokost sammen med alle hjælperne, og i mens så vi et af vores medlemmer, som rider på højt plan, vise hvad man kan på en hest, også selvom man har sclerose. Selve oplevelsen var super god, desværre lå der et kæmpe arbejde bag, da rideskolen bestemt ikke havde styr på sagerne hvilket også kostede afbud fra vores side, og det er bare uheldigt. Da vi så samtidig kunne se, der kun var EN ny med ud og ride, i forhold til første gang, så er det bestemt også noget, vi tager en pause fra. Men en rigtig god dag og rideskolen har uden tvivl, fantastiske forhold til handicappede. Torsdag den 9. oktober blev der i Grønnegade centeret i Hillerød, afholdt kost foredrag af to gange Louise, der begge har viden om kost og sclerose. Foredraget levede desværre ikke op til forventningerne. Virkede meget som en kopi af det de havde afholdt et års tid tidligere. Desværre, var deres pris tilbud også skrevet så kryptisk, at vi pludselig stod med en dobbelt regning af det forventede. Men det har vi som bestyrelse taget til efterretning, så vi er OBS på den slags, til en anden gang. Torsdag den 13. november havde vi arrangeret vin smagning som vi også har afholdt en gang før, og som folk havde givet udtryk for, at de rigtig gerne ville igen. Det hele var arrangeret, men da der ikke var særlig mange tilmeldte, besluttede bestyrelsen, at aflyse. Lige præcis i efteråret begyndte vi i afdelingen at snakke økonomi, at folk er nødt til at hjælpe lidt mere til økonomisk, til de store arrangementer, så vi ikke behøver opleve, at man invitere bekendte og naboer, for at få en billig aften ude. En vin smagning med mad, er bare ikke billig at arrangere, men om det var vores øgede pris eller vi har ramt en uheldig dato, som var grund til, der ikke var mange tilmeldte, ved vi simpelthen ikke. Men vi kan også lige så godt være ærlige og sige, at der ER brug for, at der kommer bruger- betaling på vores arrangementer, så vi kan opretholde at afholde en masse fremadrettet. Jeg kan kun bede jer huske på, at for de 295 kroner de fleste betaler i kontingent på et år, skal der være penge til at hjælpe jer, fx med psykolog / social rådgiver, de regionale medlemsmøder samt de arrangementer vi afholder OG i sidste ende, også forskning. Så i de tilfælde hvor I fx bliver væk fra et arrangement, og vi betaler fuld pris, er det penge der kunne være gået til et langt bedre formål. Vi ved godt, at der kan ske uforudsete ting, især når man er kronisk syg, men vi er nødt til at bede jer om, så hurtigt som muligt, hvis man ikke kan deltage, at man får medlem afbud. Vi så selv samme problem, til vores nytårs bowling hvor flere havde meldt personer til, fx deres mand/kone, men dukkede op uden. På den måde betalte vi fuld pris.

6 Havde man samme morgen meldt fra, havde vi kunne undgå at betale for de personer. Vi er nødt til sammen, at have respekt for vores penge, vi anerkender fuldt ud, at vi også laver fejl, men vi har også brug for, at I tager ansvar og melder fra, når I ikke kan komme. Når vi er ved denne snak vil jeg kort berøre vores foredrag sidste år med Arne Nilsson. Selve foredraget fortalte jeg om på sidste årsmøde, men det høre med i det her regnskabs år, og det ER en stor post og jeg nævner det også kun fordi, jeg næsten er sikker på, at I vil spørge til det. Da vi fik de kroner af Team Renell, besluttede bestyrelsen, at vores medlemmer skulle forkæles. Ikke fordi vi bare ville rutte med pengene men fordi vi kunne give jer noget, vi ellers ikke ville have mulighed for. Vi vidste, at det ville blive et dyrt arrangement men det blev dyrere end vi havde forventet, da næsten ingen tilmeldte sig og vi ikke kunne få lov til at aflyse ham, uden at det krævede fuld betaling alligevel. Derfor tog vi beslutning om, at droppe deltager betalingen, men at få så mange som muligt med, og det endte med vi var næsten 70 personer, men ingen tvivl om, det er en dyr post i regnskabet. Det vi tager med os er klart, at sikre os, at kunne få lov at aflyse, hvis der ikke er nok tilmedlinger. Vi lære også hele tiden. December kom og der var plads til to arrangementer ud over den faste cafe aften. Det første var for de unge, en jule frokost hvor ikke mindre end tre nye havde tilmeldt sig desværre, lagde to af dem sig syge og jeg selv oven i købet. Så var gode råd dyre, men med hjælp fra nogen friske hænder, fik vi arrangeret mad og indkøb og der kunne holdes julefrokost uden arrangøren. Det havde været en rigtig hyggelig aften. En af de to nye der havde meldt sig syg, lovede at komme forbi cafeen og sige hej til os det har hun også gjort og vi har mødt hende flere gange nu så det er vi rigtig glade for. Lørdag den 13. december havde jeg arrangeret jule banko. Det var første gang, at vi forsøgte os med dette. Vi serverede glögg og hjemmebagte æbleskiver og så blev der ellers spillet banko til den store guld medalje. Vi hyggede et par timer og for mit eget vedkommende, var det en stor succes, jeg bestemt gerne afholder igen til december. Det krævede lidt hjælpere men det var det hele værd og en smadder hyggelig måde, at være sammen med hinanden på. Året 2015 blev hurtigt skudt i gang, da vi allerede den 4. januar atter var i Hillerød og bowle og spise brunch. Vi var ikke så mange som vi plejede at være, men derfor var det nu hyggeligt alligevel. Det var til gengæld også denne dag, hvor der blev spildt en del penge på tilmeldte, der af forskellige årsager ikke kom. At de ikke kom var ikke problemet, vi fik det bare at vide så sent, at vi betalte fuld pris for minimum fem, som ikke var der. Super ærgerligt. For eftertiden vil der, på alle vores sociale arrangementer komme en lille brugerbetaling, ikke på grund af det her tilfælde, men fordi vi havde

7 besluttet det for længe siden. Vi havde bare ikke havde fået aftalt pris på bowling arrangementet her. Vi håber, at I alligevel støtter op, og det ikke kun er de gratis glæder der frister. Den 29. januar havde vi i Lindehuset i Fredensborg foredrag af fysioterapeut André Christensen samt besøg af Carsten Lemco, som viste hjælpemidler frem. André snakkede meget passioneret omkring sclerose og træning og kunne være fortsat i flere dage, men det gjorde også foredraget nyttigt og nemt at lytte til. André arbejder i Kastrup og læser stort set alt om sclerose og forskning og jeg mener, det er 80% af hans klienter der har sclerose. Et super godt foredrag som jeg tror, de fleste havde god glæde af. Vi var samlet over 30 personer så det var tydeligt at se, at foredrag i den retning, er noget af det I gerne vil have. Det tager vi selvfølgelig med os. V i vil jo rigtig gerne, lave de ting, der interessere jer. I de sidste par år, har jeg næsten hvert år, kunne nævne nogen events, hvor vi har skaffet penge til foreningen og fået kæmpe stor synlighed. Det er ikke helt det samme i år. Marian har til gengæld været ude og sejle og det gav heldigvis omtale i Helsingør Dagblad, så det har været super godt men det har været et år, med lidt ro/stilhed på den front, men kan også fortælle, at ideerne er der og vi arbejder på dem for der er ikke tvivl om, at der er brug for penge, men også, at folk husker på, hvem vi er, for scleroseforeningen er bare ikke heldigvis kan man vel fristes til at sige så stor som fx kræftens bekæmpelse, men det gør også, vi nemt kan drukne lidt. I næste uge, skydes årets landsindsamling i gang, hvor vi skal ud med grønne indsamlings bøsser i landets butikker. En vigtig event, i forhold til begge fronter synlighed og penge. Til dem der ikke ved det, så har vi været heldige i nogen år nu, at Lady Walk har doneret deres overskud til scleroseforeningen, det gør de ikke i år, hvor de har valgt nogen andre foreninger, og der er ikke tvivl om, at det kommer vi til at mærke i foreningen. Alle vil gerne opretholde samme aktivitets niveau og bestemt samme service niveau, altså at vores medlemmer kan få hjælp af socialrådgivere og psykologerne så der SKAL stadig penge i kassen, og derfor er årets indsamling super vigtig. Desværre, så det sort ud da vi afholdte vores sidste bestyrelses møde og Ulla der er byttepenge koordinator kunne fortælle, at der kun var to indsamlere til hele vores område. Behøver ikke minde jer om, hvor stort et område vi dækker. Så det var lidt krise må jeg sige. Men hjem og til tasterne og her kom Facebook også til glæde, selv gik jeg ind på mange grupper hvor jeg i forvejen er medlem, og som omhandler Helsingør og skrev, at vi manglede hjælp. Jeg kontaktede også alle de unge for at høre, om nogen der, vil hjælpe og i løbet af en weekend kunne jeg sende en hel del hjælpere til Ulla der kunne fortælle, at nu er vores område godt dækket ind. Jeg har desværre kunne erfare, at det er ret generelt flere steder i landet, at der er mangel på frivillige hænder, så hermed en bøn om, at I selv tænker på, om der er noget I

8 kan hjælpe med, men også meget gerne, at I tager fat i familie eller venner der kunne hjælpe os. For der ER brug for alle friske hænder, ikke kun til indsamlings bøsser med fx også oprydning efter arrangementer. I år, skal vi sige farvel til ikke bare et men to bestyrelses medlemmer. Christian der er vores suppleant og Mette der startede som suppleant men så har siddet som bestyrelses medlem. Heldigvis ved jeg, det ikke er farvel men på gensyn begge har lovet mig, at de støtter op om vores arrangementer, så vi stadig får dem at se, og mon ikke, de en dag vender tilbage til bestyrelsen. Håbe kan man jo altid. I skal i hvert fald, begge to have en kæmpe stor tak for jeres arbejde i de år I har været med. I er to skønne mennesker, som vi alle er glade for at kende. Bestyrelsen ønsker uden tvivl, at opfylde vores medlemmers ønsker, men det betyder også, at vi har brug for jeres hjælp. Vi kan ikke altid vide, hvad ønskerne er, så kort fortalt, I kan komme med ideerne, så laver vi arbejdet. Vi fik et ønske om en læse gruppe men jeg må tilstå, at den slags, kommer vi ikke til at kunne opfylde, hvor end vi gerne vil det eller ej, men vi har bare ikke muligheden for, at være tovholder i en masse små grupper, så vi kan kun anbefale, at når man mødes til et arrangement, så rejs dig op og spørg, om nogen vil være med, eller tage fat i bestyrelsen der så kan sige det højt, hvis du ikke selv har lyst. Vi vil gerne hjælpe jer i gang men den slags, bliver det jer selv, som skal stå for det. For ikke længe siden, var der én som var lidt ked af, at vores afdeling dækker fire store kommuner. Jeg forsøgte at forklare hvorfor og synes også, at I gerne må få forklaringen. Kort fortalt handler det om, at hvis der skal være en afdeling i hver kommune, så skal der også være en bestyrelse, og der er simpelthen ikke frivillige nok til, at det lader sig gøre derfor blev der lavet beslutning om, at slå kommunerne sammen til en stor afdeling og se bare, fire store kommuner og vi sidder ikke engang ti i bestyrelsen, og nu skal vi endda af med to. Det giver forhåbentlig god mening til, hvorfor, der er én afdeling i Nordsjælland og ikke fire, men det leder mig også hen til, at jeg kun kan appellere til jer om, at tilbyde jeres hjælp til os. Vi HAR brug for hænder i afdelingen, hvad end du har lyst til at arbejde med det ene eller det andet. Behovet er der og vi har brug for dig, hvis vi fortsat skal kunne opfylde alle ønsker, men også, hvis vi ikke skal slide bestyrelsen op. Vi er så heldige, at vores tidligere sekretær Bjarne, stadig hænger med og arrangere lidt forskellige arrangementer for os, selvom han og Marianne ikke længere sidder i bestyrelsen så på den måde, kan man også arbejde. Uanset hvad, så er der brug for dig og plads til dig.

9 Et lille kig på fremtiden, så bliver det med opstart af vores nye pårørende gruppe som vi glæder os rigtig meget til. Vi starter med stort arrangement den 27. april, og håber rigtig mange vil deltage. Det er et mål vi har haft længe men nu ser det ud til, det hele kan falde i hak. Alt i alt kan jeg kun sige, at bestyrelsen glæder sig til endnu et år i lokalafdelingen.

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009 VokseVærker Ventilens år 2011-2012 1993 1999 2012 2015 2022 ISSN: 2245-0009 I dette årsskrift Kære Læser 3 Årsmøde 2012 4 - Indkaldelsen Ventilen i tal 5 - Et hurtigt overblik 6 Ventilen har vokseværk

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Brug hinanden 11 historier om frivillighed

Brug hinanden 11 historier om frivillighed Brug hinanden 11 historier om frivillighed Redaktion: Frivilligafdelingen Tekst: Gitte Roe Eriksen Foto: Stefan Kai Nielsen, EKKO Pressefoto Grafisk design: Lotte Rask Tryk: KLS Grafisk Hus A/S Oplag:

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund Brøndby den 4. november 2009 Referat REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2009 Comwell Roskilde a-s Vestre Kirkevej 12, 4000 Roskilde Søndag den 19. april 2009 kl. 10.00 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Willy

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg

REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg REFERAT AF GENERALFORSAMLING SØNDAG, DEN 15. MAJ 2011 KL. 10,00 i Andelshaverne Tjørnebjerg Formand: Hallo så er vi ved de tider, hvor vi skal til at i gang med vores generalforsamling. Tiden er overskredet.

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

December 2007 version 2. MG Nyhedsbrev. Nyt fra Myasteni-gruppen

December 2007 version 2. MG Nyhedsbrev. Nyt fra Myasteni-gruppen December 2007 version 2 MG Nyhedsbrev Nyt fra Myasteni-gruppen Indhold: Indhold...1 Den nye direktør: Turbulent sommer.2 NRMG Nordisk MG Råd...3 Introkursus...4 At springe ud...5 Udflugt Nordsjælland...6

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

MEDLEMSBLAD. April 2005 nummer 33 Årgang 13

MEDLEMSBLAD. April 2005 nummer 33 Årgang 13 MEDLEMSBLAD April 2005 nummer 33 Årgang 13 Nyt fra Redaktionen. Så blev Påsken overstået, og det ser ud til, at foråret er på vej. Hvor er det dejligt at se de tidlige blomster springe ud. Ligesom ny ædru

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

forside jakob kehlet indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom Til indholdsfortegnelse

forside jakob kehlet indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom Til indholdsfortegnelse jakob kehlet forside indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom indimellem taber jeg salatskalen jakob kehlet Indimellem taber jeg salatskålen Jakob

Læs mere

Formandsberetning 2001

Formandsberetning 2001 Formandsberetning 2001 Året 2001 var et af de gode år. Vi blev ikke ramt af nogle store overraskelser (som ellers har ramt os de foregående år). Så enten er vi bare heldige, eller også er vi efterhånden

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 ANNONCE RETT NYT INDHOLD nr. 2 2015 6 4 Redaktionen 5 Nyt fra bestyrelsen 6 Familietur til Legoland 8 Børn med særlige behov 9 9 Mille og Meywalkeren 10 Bestyrelsens

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

NR 1 APRIL 2003 ÅRSBERETNING 2002 MØDREHJÆLPEN

NR 1 APRIL 2003 ÅRSBERETNING 2002 MØDREHJÆLPEN NR 1 APRIL 2003 ÅRSBERETNING 2002 MØDREHJÆLPEN 1 MØDREHJÆLPEN Nr. 1 April 2003 Årgang 3 Redaktion: Hanne Simonsen (ansv.) Susanne Svenningsen (redaktør) Lene Byriel (journalist, DJ) Maja Plesner (journalist,

Læs mere

Min første Formanden beretning

Min første Formanden beretning Min første Formanden beretning Den første gang: Jeg vil egentlig starte min beretning med at berette om dengang, jeg startede i Ventilen. I 2005 afholdte Aarhus Ung Uge 38, hvor alle ungdomsorganisationer

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

OBS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 4. FEBRUAR

OBS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 4. FEBRUAR Januar 2013 KVARTALSBLAD FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTER OBS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 4. FEBRUAR 2013 NYHEDSbladet INDHOLDSFORTEGNELSE LEDER: GØR DOG NOGET...........................................

Læs mere

Interview med Otto Skak, direktør, Karina Brauner, HR-chef, Edvard Køhrsen, souschef.

Interview med Otto Skak, direktør, Karina Brauner, HR-chef, Edvard Køhrsen, souschef. Interview med Otto Skak, direktør, Karina Brauner, HR-chef, Edvard Køhrsen, souschef. Transcription Eva: Så tror jeg bare vi starter nu.. Så tror jeg gerne vi vil høre hvordan du fik ideen til Slotssøbadet?

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp Dansk Flygtningehjælp igangsatte i 2006 et toårigt Pigeklubprojekt, der skulle etablere 21 pigeklubber for teenagepiger med etnisk

Læs mere

Nyhedsbrev. Nr. 29. 10. årgang november 2012. Efterår og foreningens 10.år. af Helle Christiansen

Nyhedsbrev. Nr. 29. 10. årgang november 2012. Efterår og foreningens 10.år. af Helle Christiansen Nyhedsbrev Nr. 29. 10. årgang november 2012 Foto: Helle Christiansen Efterår og foreningens 10.år. af Helle Christiansen Her i november er det 10 år siden, vi holdt den stiftende generalforsamling i vores

Læs mere

Erfaringsopsamling. Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010. Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS

Erfaringsopsamling. Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010. Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS Erfaringsopsamling Børnegruppeforløb i Ballerup Kommune, 2009/2010 Udarbejdet af Socialt Udviklingscenter SUS 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resume... 4 Beskrivelse af børnegruppeforløbet... 6 Erfaringsopsamlingens

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

Udvikling og Forandring

Udvikling og Forandring NØRBYGÅRD NYT - om menneskelige netværk Nr. 2, 2012, 23. årg. Udvikling og Forandring -alkoholbehandlingscenter og bosted ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT - for alle med tilknytning til Nørbygårdforeningen

Læs mere