Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 Årsberetning Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op. Jeg vil starte med at takke bestyrelsen for jeres arbejde i året der er gået, uden jer, var der ingen lokalafdeling hvilket også gælder alle vores medlemmer, tak til jer for at komme, uden jer, var der bestemt heller ikke nogen afdeling. Også en stor tak til vores frivillige, der fx hjælper ved butiks indsamlingen men også til dem, der har hjulpet os i løbet af året, ved arrangementer. Tusinde tusinde tak. Sådan kort ridset op, så tager vi detaljerne bagefter, så kan jeg fortælle, at der er afholdt 23 arrangementer siden sidste årsmøde. Bestyrelsen har afholdt 7 bestyrelses møder, har deltaget i 2 regions møder samt formands møde og delegeret forsamling. Der er bestyrelses medlemmer der er aktive i Dansk handicaporganisationer i Helsingør kommune, hvor vi sidder i bestyrelsen, forretnings udvalget samt som suppleant i Handicap rådet. Marian har deltaget i basiskursus som foreningen har afholdt og jeg selv i et lederkursus også arrangeret af scleroseforeningen. Afdelingen var også repræsenteret i Toldkammeret 12. juni til Mens health week. Vi har også deltaget på pensionistmessen i Helsingør & temadag, arrangeret af DH Helsingør, for at give oplysning om sclerose. Marian og jeg har for nylig deltaget i Spar Nord banks fundraising kursus for at få gode ideer til at skaffe penge til foreningen. Hele bestyrelsen, var i november inviteret til galla fest arrangeret af Helsingør kommune, som tak til dem der laver frivilligt arbejde. Her var vi fire fra afdelingen som deltog. Der er ingen tvivl om, at vi har sat tempoet ned. Da bestyrelsen for nogen år tilbage, kom i gang igen og vi sad en masse engagerede mennesker med hovederne fulde af ideer, kørte vi bare løs. Vi havde alle disse ideer vi gerne ville tilbyde jer og tydeligt, at der har været mangel på aktivitet i afdelingen som gjorde, at vi heldigvis også, havde rigtig mange deltagere til vores arrangementer. Der skal ikke herske tvivl om, at vores tempo er sat ned, så vi bedre kan følge med, plus at vi selvfølgelig er blevet klogere på, hvad det er I gerne vil have, og bestemt også, hvad der ikke er behov for. Det blev meget tydeligt, at de udendørs arrangementer ikke altid faldt i god jord men vi bor også bare i fire skønne kommuner, der har tæt til skov og vand så det er noget andet vi skal tilbyde jer, og den erfaring tog vi med os. Vi kan også mærke, at I er ved at være mætte og ikke har samme behov for, at der er fire forskellige arrangementer hver måned, men det giver også god mulighed for, at vi så kan lave nogen lidt større eller anderledes arrangementer, der kræver lidt mere tid af os, men ved at have mindre arrangementer, har vi så også den mulighed. Men jeg synes da, at to arrangementer pr. måned er rigtig flot.

2 Helt fast, så hver måned undersøger vi, hvad der er kommet af nye medlemmer med sclerose til vores afdeling. Har vi deres mail får de en mail men ellers får de et brev, med en folder vi i afdelingen har lavet, hvor vi fortæller, at man automatisk er med i lokalafdelingen, når man er medlem af scleroseforeningen det er der desværre mange som ikke ved, men også, at vi hurtigt får præsenteret os, så folk finder ud af, at der ER en lokal mulighed for dem, hvad enten det så er cafe aften eller et foredrag der frister. Vi forsøger altid, at få fat i folks mails adresser, så al kontakt kan foregå pr. mail. Det spare afdelingen penge men også foreningen penge der kan bruges på arrangementer, eller den vigtige forskning. Men det er helt sikkert, at det også er en kæmpe stor hjælp for os som bestyrelse, at vi kan sende en enkelt mail, frem for at sidde og pakke kuverter. Ikke alle, men mange, takker for den hurtige respons fra os, at vi så hurtigt byder dem velkommen det er der rigtig mange der sætter pris på. Selvom jeg er formand, er jeg også unge kontakt som laver arrangementer for de unge, og når der kommer nye medlemmer i den aldersgruppe, sørger jeg altid for, at de også får en hilsen fra deres unge kontakt hvor de som alle medlemmer får at vide, at de altid kan kontakte mig, hvis jeg kan hjælpe dem med noget. Det gør, at der nemt opstår lidt snak over en mail hvilket tydeligt viser sig i, at de også hurtigere dukker op til vores arrangementer. Mange kommer måske kun til det for de unge, og har stadig svært ved, at skulle møde de andre, som i nogen tilfælde ser mere syge ud, men så længe de kommer, så skal de nok en dag bruge alle de arrangementer de kan, men det vigtigste er, at de har glæde af os og kan møde andre, i samme situation som dem selv. Så selv om det kræver lidt arbejde hver måned, er det noget vi som bestyrelse gerne vil gøre, da vi tror, det gør det nemmere at føle sig velkommen. Lige i relation til det, har vi i nogen tid nu, haft vores Facebook gruppe, hvor vi reklamere for de arrangementer der kommer, kan smide oplæg op hvis der er kommet ny viden, men også en detalje om fx om en cafe er handicap egnet bliver delt. Den bruges også i forhold til, hvis man har brug for transport til et arrangement, så er det nemt lige at komme i kontakt med andre derinde. Det jeg ville sige var, at qua gruppen, så er der mange der ikke har brugt os før som pludselig ved hvordan vi ser ud, det gør tydeligt en forskel, første gang de møder op til et arrangement, fordi de pludselig ved, hvor de skal henvende sig så meget kan man sige om Facebook, men det ER en rigtig god hjælpende hånd. Der ud over, har afdelingen oprettet mobile pay der gerne skulle gøre det nemmere for vores medlemmer i forhold til betaling til diverse arrangementer.

3 Siden sidste årsmøde, har vi holdt 11 gange cafe aften. Der var lukket i juni måned, som faldt på Grundlovsdag. Det var første gang i år, at vi holdt cafe i juli måned vi har holdt lukket de andre år, men da flere af os oplevede, at mange ikke oplevede noget i løbet af det, der for nogen kan være en lang sommer, besluttede vi at holde åbent. I september holdt vi fødselsdag for cafe aftenen og i december havde vi arrangeret pakkeleg. Cafe aften er ikke så besøgt eller brugt som i det første år men vi oplever at dem der kommer, er glad for den uforpligtende måde at mødes på. Vi har fx en bruger helt fra Ordrup og så er det en nem måde for nye at møde os på, især det, at pårørende kan deltage sætter de nye meget pris på og generelt, er der stadig pårørende der deltager. Efter et godt stykke tid med klager over maden fra nogen stykker, var Christian og jeg til mad møde med cafeen. Da bestyrelsen var enige om, at Tower Brasserie, kunne tilbyde de rette omgivelser, parkerings muligheder, mad der er til at betale for alle samt at vi ikke skal bestille bord og dermed folk ikke behøver tilmelde sig, var der ikke grund til andet, end at tage en snak med dem, om de kunne have lyst til at lave nogen ændringer. Vi afholdt mødet torsdag her i marts hvor vi alligevel skulle til cafe aften. Cafeens to ejere var super positive og taknemmelige for, at vi gad hjælpe dem de var egentlig bare kede af, at vi ikke havde sagt til noget før. Vi som faste gæster kan nemmere tage snakken end folk der kommer der en enkelt gang. Vi har aftalt, at det er vigtigt at vi som faste kunder, reagere, hvis maden ikke er okay for det er ikke det de ønsker. Mødet endte med, at vi fik smagsprøve på deres nye lasagne og alle dem der deltog i cafe aften, fik lækker kage. Vi ville rigtig gerne starte cafe aften op i fx Hillerød men mangler desværre nogen der kan stå for det og nogen der kender byen i forhold til, hvilken cafe man kan bruge. Sidder du og kunne have lyst til at finde cafe og være med til at opstarte den, så sig endelig til og generelt, håber vi, at I vil komme til cafeen og få et par timers hygge med os andre og fortælle andre om muligheden. Det ER bare en rigtig god måde at starte op på som ny, og god måde at få al den erfarings udveksling, man gerne vil have. Det skal da også lige tilføjes, at grundet tilgængelighed samt service i forhold til, at vi ikke behøver bestille bord på cafeen og de stiller op med ekstra personale når vi kommer, så indstillede vi cafeen, til Helsingør kommunes handicap pris som de fik overrakt den 3. december. Ud over, det var dejligt at vi kunne takke dem, kunne vi så glæde os over, al den omtale der kom, fordi vi blev nævnt alle steder, hvor prisen blev nævnt Lørdag den 29. marts sidste år, var Marian og jeg hjælpere til stor banko event som blev arrangeret af cykelholdet Team Renell. Team Renell var det som gjorde, at scleroseforeningen kom i gang med deres projekt cykelnerven og som forhåbentlig får lavet rigtig mange penge til forskning.

4 Team Renell lavede rigtig meget omtale og penge til foreningen og vi var glade for, at vi kunne hjælpe med ved bankoet, og også sørge for, at scleroseforeningen fik sider i pressen. Bankoet var smadder hyggeligt og der var super gode præmier og i alt indbragte det 55,137 kroner til scleroseforeningen. Desværre, måtte Team Renell lukke kort efter der var ikke lysten til at cykle til Prag som man ellers havde troet. Super ærgerligt men en stor hånd til det flotte arbejde teamet har udført. Lørdag den 7. juni havde vi arrangeret aften tur til Zoologisk have i København. Turen blev afholdt sammen med en Københavner afdeling og vi var 42 deltagere i alt. Der blev lavet to grupper der fik guidet tur rundt i haven med fokus på savannes dyr. Fantastisk god aften på nogen timer, og en super god måde at få oplevet noget andet end man normalt ville kunne. Anden pinsedag kørte jaguar klubben Danmark atter engang for scleroseforeningen, hvor man bliver hentet på egen adresse og kørt til Græsted veterantræf. Ikke noget vi arrangere men vi støtter op om arrangementet økonomisk for at det kan løbe rundt, og havde også flere medlemmer der deltog. En dejlig solskins dag som også gav lidt presse omtale. Den anden august var der atter arrangeret sejltur på Esrum sø. Vi kan kun beklage, at der skete noget der ikke må ske, at arrangøren ikke kom og turen blev aflyst. Til alt held, var der ikke mange tilmeldte og det gjorde også, at vi i bestyrelsen besluttede, at tage en pause med den tur. Folk har været rigtig glade for den mulighed, men når den først er set én gang, så er det ikke så spændende mere men vi håber på, Finn der var arrangør, kan finde nogen andre anderledes aktiviteter til os i fremtiden. Lørdagen efter, den 9. august var der inviteret til sommerfest for de unge. Vi mødes og griller og har nogen hyggelige timer sammen. Der var nogen afbud men vi endte med at være seks stykker der hyggede sammen. Torsdag den 14. august, var vi så heldige, at Bjarne havde arrangeret, at vores medlemmer atter kunne komme op og se Græsted revyen og spise en god middag. Ikke mindre end 50 personer var afsted. Det var dog oplevelsen, at servicen ikke var i orden og mange følte sig i vejen og der var meget vente tid, fra middag til revy det var selvfølgelig smadder trist at høre, så vi vil forsøge at finde revy et andet sted, eller måske noget helt andet. Men tak for hjælpen Bjarne den er uvurderlig. Lørdag den 23. august gik turen for 22 medlemmer til Christiania, til en rundtur med en beboer som guide. Det var en fantastisk oplevelse og en berigende tur deltagerne kom på, så det arrangere vi igen, så andre kan få muligheden, hvis de gik glip af chancen sidst.

5 Omkring 2 uger senere, den 7. september, havde vi atter fået en aftale med Gribskov rideskole, hvor vores medlemmer fik mulighed for, at komme op og prøve at ride. Det var en rigtig god oplevelse. Vi startede i lukket hal med at blive trukket rundt og lave ride fysioterapi, derfra red vi så på en skovtur. Hjemme fra skovturen spiste vi frokost sammen med alle hjælperne, og i mens så vi et af vores medlemmer, som rider på højt plan, vise hvad man kan på en hest, også selvom man har sclerose. Selve oplevelsen var super god, desværre lå der et kæmpe arbejde bag, da rideskolen bestemt ikke havde styr på sagerne hvilket også kostede afbud fra vores side, og det er bare uheldigt. Da vi så samtidig kunne se, der kun var EN ny med ud og ride, i forhold til første gang, så er det bestemt også noget, vi tager en pause fra. Men en rigtig god dag og rideskolen har uden tvivl, fantastiske forhold til handicappede. Torsdag den 9. oktober blev der i Grønnegade centeret i Hillerød, afholdt kost foredrag af to gange Louise, der begge har viden om kost og sclerose. Foredraget levede desværre ikke op til forventningerne. Virkede meget som en kopi af det de havde afholdt et års tid tidligere. Desværre, var deres pris tilbud også skrevet så kryptisk, at vi pludselig stod med en dobbelt regning af det forventede. Men det har vi som bestyrelse taget til efterretning, så vi er OBS på den slags, til en anden gang. Torsdag den 13. november havde vi arrangeret vin smagning som vi også har afholdt en gang før, og som folk havde givet udtryk for, at de rigtig gerne ville igen. Det hele var arrangeret, men da der ikke var særlig mange tilmeldte, besluttede bestyrelsen, at aflyse. Lige præcis i efteråret begyndte vi i afdelingen at snakke økonomi, at folk er nødt til at hjælpe lidt mere til økonomisk, til de store arrangementer, så vi ikke behøver opleve, at man invitere bekendte og naboer, for at få en billig aften ude. En vin smagning med mad, er bare ikke billig at arrangere, men om det var vores øgede pris eller vi har ramt en uheldig dato, som var grund til, der ikke var mange tilmeldte, ved vi simpelthen ikke. Men vi kan også lige så godt være ærlige og sige, at der ER brug for, at der kommer bruger- betaling på vores arrangementer, så vi kan opretholde at afholde en masse fremadrettet. Jeg kan kun bede jer huske på, at for de 295 kroner de fleste betaler i kontingent på et år, skal der være penge til at hjælpe jer, fx med psykolog / social rådgiver, de regionale medlemsmøder samt de arrangementer vi afholder OG i sidste ende, også forskning. Så i de tilfælde hvor I fx bliver væk fra et arrangement, og vi betaler fuld pris, er det penge der kunne være gået til et langt bedre formål. Vi ved godt, at der kan ske uforudsete ting, især når man er kronisk syg, men vi er nødt til at bede jer om, så hurtigt som muligt, hvis man ikke kan deltage, at man får medlem afbud. Vi så selv samme problem, til vores nytårs bowling hvor flere havde meldt personer til, fx deres mand/kone, men dukkede op uden. På den måde betalte vi fuld pris.

6 Havde man samme morgen meldt fra, havde vi kunne undgå at betale for de personer. Vi er nødt til sammen, at have respekt for vores penge, vi anerkender fuldt ud, at vi også laver fejl, men vi har også brug for, at I tager ansvar og melder fra, når I ikke kan komme. Når vi er ved denne snak vil jeg kort berøre vores foredrag sidste år med Arne Nilsson. Selve foredraget fortalte jeg om på sidste årsmøde, men det høre med i det her regnskabs år, og det ER en stor post og jeg nævner det også kun fordi, jeg næsten er sikker på, at I vil spørge til det. Da vi fik de kroner af Team Renell, besluttede bestyrelsen, at vores medlemmer skulle forkæles. Ikke fordi vi bare ville rutte med pengene men fordi vi kunne give jer noget, vi ellers ikke ville have mulighed for. Vi vidste, at det ville blive et dyrt arrangement men det blev dyrere end vi havde forventet, da næsten ingen tilmeldte sig og vi ikke kunne få lov til at aflyse ham, uden at det krævede fuld betaling alligevel. Derfor tog vi beslutning om, at droppe deltager betalingen, men at få så mange som muligt med, og det endte med vi var næsten 70 personer, men ingen tvivl om, det er en dyr post i regnskabet. Det vi tager med os er klart, at sikre os, at kunne få lov at aflyse, hvis der ikke er nok tilmedlinger. Vi lære også hele tiden. December kom og der var plads til to arrangementer ud over den faste cafe aften. Det første var for de unge, en jule frokost hvor ikke mindre end tre nye havde tilmeldt sig desværre, lagde to af dem sig syge og jeg selv oven i købet. Så var gode råd dyre, men med hjælp fra nogen friske hænder, fik vi arrangeret mad og indkøb og der kunne holdes julefrokost uden arrangøren. Det havde været en rigtig hyggelig aften. En af de to nye der havde meldt sig syg, lovede at komme forbi cafeen og sige hej til os det har hun også gjort og vi har mødt hende flere gange nu så det er vi rigtig glade for. Lørdag den 13. december havde jeg arrangeret jule banko. Det var første gang, at vi forsøgte os med dette. Vi serverede glögg og hjemmebagte æbleskiver og så blev der ellers spillet banko til den store guld medalje. Vi hyggede et par timer og for mit eget vedkommende, var det en stor succes, jeg bestemt gerne afholder igen til december. Det krævede lidt hjælpere men det var det hele værd og en smadder hyggelig måde, at være sammen med hinanden på. Året 2015 blev hurtigt skudt i gang, da vi allerede den 4. januar atter var i Hillerød og bowle og spise brunch. Vi var ikke så mange som vi plejede at være, men derfor var det nu hyggeligt alligevel. Det var til gengæld også denne dag, hvor der blev spildt en del penge på tilmeldte, der af forskellige årsager ikke kom. At de ikke kom var ikke problemet, vi fik det bare at vide så sent, at vi betalte fuld pris for minimum fem, som ikke var der. Super ærgerligt. For eftertiden vil der, på alle vores sociale arrangementer komme en lille brugerbetaling, ikke på grund af det her tilfælde, men fordi vi havde

7 besluttet det for længe siden. Vi havde bare ikke havde fået aftalt pris på bowling arrangementet her. Vi håber, at I alligevel støtter op, og det ikke kun er de gratis glæder der frister. Den 29. januar havde vi i Lindehuset i Fredensborg foredrag af fysioterapeut André Christensen samt besøg af Carsten Lemco, som viste hjælpemidler frem. André snakkede meget passioneret omkring sclerose og træning og kunne være fortsat i flere dage, men det gjorde også foredraget nyttigt og nemt at lytte til. André arbejder i Kastrup og læser stort set alt om sclerose og forskning og jeg mener, det er 80% af hans klienter der har sclerose. Et super godt foredrag som jeg tror, de fleste havde god glæde af. Vi var samlet over 30 personer så det var tydeligt at se, at foredrag i den retning, er noget af det I gerne vil have. Det tager vi selvfølgelig med os. V i vil jo rigtig gerne, lave de ting, der interessere jer. I de sidste par år, har jeg næsten hvert år, kunne nævne nogen events, hvor vi har skaffet penge til foreningen og fået kæmpe stor synlighed. Det er ikke helt det samme i år. Marian har til gengæld været ude og sejle og det gav heldigvis omtale i Helsingør Dagblad, så det har været super godt men det har været et år, med lidt ro/stilhed på den front, men kan også fortælle, at ideerne er der og vi arbejder på dem for der er ikke tvivl om, at der er brug for penge, men også, at folk husker på, hvem vi er, for scleroseforeningen er bare ikke heldigvis kan man vel fristes til at sige så stor som fx kræftens bekæmpelse, men det gør også, vi nemt kan drukne lidt. I næste uge, skydes årets landsindsamling i gang, hvor vi skal ud med grønne indsamlings bøsser i landets butikker. En vigtig event, i forhold til begge fronter synlighed og penge. Til dem der ikke ved det, så har vi været heldige i nogen år nu, at Lady Walk har doneret deres overskud til scleroseforeningen, det gør de ikke i år, hvor de har valgt nogen andre foreninger, og der er ikke tvivl om, at det kommer vi til at mærke i foreningen. Alle vil gerne opretholde samme aktivitets niveau og bestemt samme service niveau, altså at vores medlemmer kan få hjælp af socialrådgivere og psykologerne så der SKAL stadig penge i kassen, og derfor er årets indsamling super vigtig. Desværre, så det sort ud da vi afholdte vores sidste bestyrelses møde og Ulla der er byttepenge koordinator kunne fortælle, at der kun var to indsamlere til hele vores område. Behøver ikke minde jer om, hvor stort et område vi dækker. Så det var lidt krise må jeg sige. Men hjem og til tasterne og her kom Facebook også til glæde, selv gik jeg ind på mange grupper hvor jeg i forvejen er medlem, og som omhandler Helsingør og skrev, at vi manglede hjælp. Jeg kontaktede også alle de unge for at høre, om nogen der, vil hjælpe og i løbet af en weekend kunne jeg sende en hel del hjælpere til Ulla der kunne fortælle, at nu er vores område godt dækket ind. Jeg har desværre kunne erfare, at det er ret generelt flere steder i landet, at der er mangel på frivillige hænder, så hermed en bøn om, at I selv tænker på, om der er noget I

8 kan hjælpe med, men også meget gerne, at I tager fat i familie eller venner der kunne hjælpe os. For der ER brug for alle friske hænder, ikke kun til indsamlings bøsser med fx også oprydning efter arrangementer. I år, skal vi sige farvel til ikke bare et men to bestyrelses medlemmer. Christian der er vores suppleant og Mette der startede som suppleant men så har siddet som bestyrelses medlem. Heldigvis ved jeg, det ikke er farvel men på gensyn begge har lovet mig, at de støtter op om vores arrangementer, så vi stadig får dem at se, og mon ikke, de en dag vender tilbage til bestyrelsen. Håbe kan man jo altid. I skal i hvert fald, begge to have en kæmpe stor tak for jeres arbejde i de år I har været med. I er to skønne mennesker, som vi alle er glade for at kende. Bestyrelsen ønsker uden tvivl, at opfylde vores medlemmers ønsker, men det betyder også, at vi har brug for jeres hjælp. Vi kan ikke altid vide, hvad ønskerne er, så kort fortalt, I kan komme med ideerne, så laver vi arbejdet. Vi fik et ønske om en læse gruppe men jeg må tilstå, at den slags, kommer vi ikke til at kunne opfylde, hvor end vi gerne vil det eller ej, men vi har bare ikke muligheden for, at være tovholder i en masse små grupper, så vi kan kun anbefale, at når man mødes til et arrangement, så rejs dig op og spørg, om nogen vil være med, eller tage fat i bestyrelsen der så kan sige det højt, hvis du ikke selv har lyst. Vi vil gerne hjælpe jer i gang men den slags, bliver det jer selv, som skal stå for det. For ikke længe siden, var der én som var lidt ked af, at vores afdeling dækker fire store kommuner. Jeg forsøgte at forklare hvorfor og synes også, at I gerne må få forklaringen. Kort fortalt handler det om, at hvis der skal være en afdeling i hver kommune, så skal der også være en bestyrelse, og der er simpelthen ikke frivillige nok til, at det lader sig gøre derfor blev der lavet beslutning om, at slå kommunerne sammen til en stor afdeling og se bare, fire store kommuner og vi sidder ikke engang ti i bestyrelsen, og nu skal vi endda af med to. Det giver forhåbentlig god mening til, hvorfor, der er én afdeling i Nordsjælland og ikke fire, men det leder mig også hen til, at jeg kun kan appellere til jer om, at tilbyde jeres hjælp til os. Vi HAR brug for hænder i afdelingen, hvad end du har lyst til at arbejde med det ene eller det andet. Behovet er der og vi har brug for dig, hvis vi fortsat skal kunne opfylde alle ønsker, men også, hvis vi ikke skal slide bestyrelsen op. Vi er så heldige, at vores tidligere sekretær Bjarne, stadig hænger med og arrangere lidt forskellige arrangementer for os, selvom han og Marianne ikke længere sidder i bestyrelsen så på den måde, kan man også arbejde. Uanset hvad, så er der brug for dig og plads til dig.

9 Et lille kig på fremtiden, så bliver det med opstart af vores nye pårørende gruppe som vi glæder os rigtig meget til. Vi starter med stort arrangement den 27. april, og håber rigtig mange vil deltage. Det er et mål vi har haft længe men nu ser det ud til, det hele kan falde i hak. Alt i alt kan jeg kun sige, at bestyrelsen glæder sig til endnu et år i lokalafdelingen.

kan nyde. Vi valgte det sidste, men på en pæn måde. Vi har sendt jer en bøn og fortalt jer hvordan det står til og selvfølgelig, har man lov til, at d

kan nyde. Vi valgte det sidste, men på en pæn måde. Vi har sendt jer en bøn og fortalt jer hvordan det står til og selvfølgelig, har man lov til, at d Årsberetning 2016. Jeg vil gerne starte med at takke bestyrelsen, for jeres arbejde, i året der er gået. Selvom det kræver medlemmer, for at et arrangement bliver til succes, så kræver det også en bestyrelse,

Læs mere

Års møde 11. marts 2014.

Års møde 11. marts 2014. Års møde 11. marts 2014. Så sidder vi her igen. Velkommen til jer alle. At der allerede er gået et år, har jeg svært ved at tro på, men kalenderen fortæller mig jo noget andet og siger jo sandheden, at

Læs mere

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig.

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig. E-mail nyhedsbrev nr. 36 Guidet tur til Christiania. Lørdag den 23. august kl. 16.00 Vi mødes ved Porten/Hovedindgangen ved Prinsessegade, hvor en guide venter på os. Turen varer 1 1/2 til 2 timer. Turen

Læs mere

Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere :

Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Møde nr. 16 / 2013 Dato : 5. august 2013, kl. 16.30 Sted : Lindehuset i Fredensborg Jernbanegade 28 B Laila Rohde Mortensen ( LRM) Formand Annemette Samuelsson

Læs mere

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 Meld dig ind i den lukkede Facebook-gruppe Scleroseforeningen Nordvestsjælland - og del DINE idéer til kommende arrangementer! Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

nyhedsbrev nr. 45

nyhedsbrev nr. 45 E-mail nyhedsbrev nr. 45 Da vi på årsmødet måtte sige farvel til Mette og Christian har vi brug for et par stykker, som kunne tænke sig at være med i bestyrelsen. Sune er indtrådt som bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere :

Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Møde nr. 18 / 2013 Dato : 25. nov. 2013, kl. 16.30 Sted : Fælleshuset, Hans Paaskes Vej i Snekkersten Laila Rohde Mortensen ( LRM) Formand afbud Annemette Samuelsson

Læs mere

Tirsdag den 18. februar 2014 kl. 19.00 Foredragsaften i Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør, lille sal på 1. sal.

Tirsdag den 18. februar 2014 kl. 19.00 Foredragsaften i Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør, lille sal på 1. sal. E-mail Nyhedsbrev nr. 31 Kære medlemmer af Scleroseafdelingens Lokalafdeling. Hermed fremsender vi invitation til arrangementer i januar, februar og marts 2014 Vi starter det nye år med en Caféaften med

Læs mere

Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere :

Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Møde nr. 19 / 2013 Dato : 27. jan. 2014, kl. 16.30 Sted : Fælleshuset, Hans Paaskes Vej i Snekkersten Laila Rohde Mortensen ( LRM) Formand afbud Annemette Samuelsson

Læs mere

Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere :

Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Møde nr. 17 / 2013 Dato : 30. sept. 2013, kl. 17.00 Sted : Lindehuset i Fredensborg Jernbanegade 28 B Laila Rohde Mortensen ( LRM) Formand Annemette Samuelsson

Læs mere

Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere :

Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Møde nr. 20 / 2014 Dato : 3. marts 2014. OBS! kl. 17.00 Sted : Lindehuset i Fredensborg Jernbanegade 28 B Laila Rohde Mortensen ( LRM) Formand Annemette Samuelsson

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

GUIDE TIL KOORDINATORER

GUIDE TIL KOORDINATORER GUIDE TIL KOORDINATORER Alzheimerforeningens LANDSINDSAMLING 2017 Lørdag d. 23. september Intro Hvad går pengene til? Hvad skal en indsamlingskoordinator? 2 På indsamlingsdagen Briefing Inden I forlader

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde

Referat - bestyrelsesmøde Møde nr. 5 / 2017 Dato : 21. august 2017 Tid : kl. 16.00 Sted : Frivilligcentret, Kronborgvej 1. C, 3000 Helsingør Referat - bestyrelsesmøde Mødedeltagere : Laila Rohde Mortensen (LRM) Formand Annemette

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2013. Den 31. januar var første gang Vibeke Follesen og Trine Flørnæs slog dørerne op til cafemøder på Cafe Zingoni Vini i Nørreport

ÅRSRAPPORT 2013. Den 31. januar var første gang Vibeke Follesen og Trine Flørnæs slog dørerne op til cafemøder på Cafe Zingoni Vini i Nørreport ÅRSRAPPORT 2013 Den 31. januar var første gang Vibeke Follesen og Trine Flørnæs slog dørerne op til cafemøder på Cafe Zingoni Vini i Nørreport Centret Holstebro. Møderne har nu kørt et helt år og fortsætter

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE. Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan?

ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE. Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan? ET MEDLEM SOM ALLE ANDRE Kan handicappede være med i jeres forening? Hvad kan I gøre og hvordan? Der skal to til et møde Mennesker med handicap er sjældent medlemmer af foreningerne. Det er der mange årsager

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen Kære indsamlingskoordinator Tusind tak, fordi du vil være en del af Gigtforeningen og Scleroseforeningens husstandsindsamling i Region Midtjylland

Læs mere

Projekt Spiseven. Hvad gør vi? Boulstrup d. 06-04-2014. Mange tanker og undersøgelser omkring ensomhed blandt ældre var startskuddet for projektet.

Projekt Spiseven. Hvad gør vi? Boulstrup d. 06-04-2014. Mange tanker og undersøgelser omkring ensomhed blandt ældre var startskuddet for projektet. Boulstrup d. 06-04-2014. Projekt Spiseven Hvad gør vi? Mange tanker og undersøgelser omkring ensomhed blandt ældre var startskuddet for projektet. Ældrerådet i Odder Kommune havde gennem længere tid diskuteret:

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet september 2017 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82/ 73 60 82 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær,

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Efterårsprogram 2016 Arrangementer i efteråret: Frokost ved Egå Marina Stavgang ved Tangkrogen Regionalt medlemsmøde Oplæg om hjælpemidler og forbrugsgoder

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Forårsprogram 2016 Arrangementer i foråret: MS kost og livsstil METAsundhed hvofor bliver vi syge? Ensomhed - et foredrag Stavgang ved Tangkrogen Årsmøde

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad.

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 1. jul Mal med sæbebobler

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Startet kl. 20.25 afsluttet kl. 21.10. Der var 21 medlemmer der deltog, inklusiv medlemmerne i bestyrelsen. Valg af dirigent Per Larsen Beretninger Formand

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Bålfest Bålfest deltager vi traditionelt i hvert år, i det forgangne år kom vi ved arrangementet igennem med stor succes,der var bred forældre opbakning af både børnehave forældre,

Læs mere

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011.

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Region Hovedstaden Årsberetning 2011. Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Regionsårsmødet i kreds Vestegnen fredag den 23. marts 2012. Så har Region Hovedstaden været i gang

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Sommertræning SOMMER! Længe ventet for de fleste den er her nu! Så nyd det hver dag og vær god ved dig selv og din krop. Hvis du skal nyde den skønne danske sommer hjemme

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi Kære Alle på Veteranhjem Midtjylland i Aarhus Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi kan få en masse timer med aktiviteter udenfor endnu. Det er ved

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14. Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling.

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14. Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling. Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14 Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne på bestyrelsens

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at Ekstranummer Oktober 2017 Ved I, hvor dejligt det er at være økonoma på Storedam?... Og ved I, at vi har brug for flere økonomaer? Som alle ved, så skal vi på kursus for at blive stordammer. Når det slutter,

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Rune Gleerup og Angete Birch Smith 16. april 2010 Tusindvis af danskere over 65 år har valgt at flytte i bofællesskab. Erling Nielsen er en af dem Den lille

Læs mere

Scleroseforeningen Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Scleroseforeningen Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst Møde nr. 30/2015 Dato : 18 august 2015 Tid : kl. 16.30 Sted : Fælleshuset, Hans Paaskes vej, Snekkersten Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Laila Rohde Mortensen (LRM) Formand Ordstyrer Annemette

Læs mere

Med håbet om, at vi i det nye år, kan udbygge netværket til gav og glæde for os alle ønskes I et rigtigt godt nytår.

Med håbet om, at vi i det nye år, kan udbygge netværket til gav og glæde for os alle ønskes I et rigtigt godt nytår. FRA Først vil vi ønske alle vores medlemmer et rigtig godt nytår, hvor vi vil håbe at der sker yderligere fremskridt i udforskningen af sclerose gåden. Det er måske ikke et så ringe ønske, slet ikke efter

Læs mere

Vi har haft 6 bestyrelsesmøder 2 event møder 2 formandsmøder møde med Samklang i Fredericia (Ole Steen) møde med K.K om det nye Sundhedscenter

Vi har haft 6 bestyrelsesmøder 2 event møder 2 formandsmøder møde med Samklang i Fredericia (Ole Steen) møde med K.K om det nye Sundhedscenter BERETNING 2015 Der har været en stor mødeaktivitet i afdelingen i 2014. Vi har haft 6 bestyrelsesmøder 2 netværksmøder 2 event møder 2 regionsmøder 2 formandsmøder møde med nye medlemmer møde med Samklang

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg 23. februar 2015 Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg Fremmødte: 23 medlemmer 1. Valg af dirigent Alex Jensen blev af bestyrelsen forslået og blev enstemmigt valgt.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

En professionel Networkers historie

En professionel Networkers historie En professionel Networkers historie Hele mit liv har jeg set, hvordan mine forældre har Networket som en naturlig del af deres hverdag - både privat og erhvervsmæssigt. For mig er det derfor kommet meget

Læs mere

Februar 2008. JA TAK, vi, kommer personer til fyraftensmødet den 8 april.

Februar 2008. JA TAK, vi, kommer personer til fyraftensmødet den 8 april. Februar 2008 Fyraftensmøde den 8. April kl. 18.15: Næste BY NIGHT er lige om hjørnet. Kan vi give hinanden gode ideer om temaet Italiensk Aften. Hvad skal der til før vores bydel bliver fyldt med gode

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013.

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Jørgen og Fie - et makkerpar 17. august 2013 Jørgen Madsen elsker hunde og kan slet ikke få nok. Halvdelen af hans liv har han arbejdet med hunde, og hans passion for at træne

Læs mere

INDHOLD I DETTE NUMMER! Fastelavn på Steins Plads! Cykeldagen 2016! Loppemarked den ! Havevandring den !

INDHOLD I DETTE NUMMER! Fastelavn på Steins Plads! Cykeldagen 2016! Loppemarked den ! Havevandring den ! Maj 2016 INDHOLD I DETTE NUMMER Fastelavn på Steins Plads Cykeldagen 2016 Loppemarked den 05.6.2016 Havevandring den 12.06.2016 Adresseliste Kære Naboer, Så blev det efterhånden forår. Vi kan nu for alvor

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland var på besøg i Kroppens Hus i Sorø. Her bliver AlterG - maskinen afprøvet, og det var en stor oplevelse for Jens-Peter. Nyhedsbrev

Læs mere

En lille opdatering på året som snart er brugt op!!

En lille opdatering på året som snart er brugt op!! En lille opdatering på året som snart er brugt op!! Så har vi næsten slidt endnu et år op, og vi vil lige lave et lille tilbageblik på året, som har mindre end 2 måneder tilbage. Bestyrelsen har i året

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

butiksvant, vi ansatte Winnie fra juni md. og det har vi ikke fortrudt, hun er faldet godt til i butikken. Det er nu Winnie og Karina der er de faste

butiksvant, vi ansatte Winnie fra juni md. og det har vi ikke fortrudt, hun er faldet godt til i butikken. Det er nu Winnie og Karina der er de faste 4. november 2015 Beretning Fjelstervang Kvik Spar APS 1-7 2014-30-06 2015 Jeg sagde med vilje Kvik Spar APS, for det hedder den stadigvæk, vi burde have haft navneændring på generalforsamlingen sidste

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jul Sang og musik i haven To Ja Jo Tor 7. Jul Bowling i Haslev Ca To Tir 12. Jul Musikquiz med Leif To Ki Ca Tor 14. Jul Eventyr ved bålet Ki Ca Ti Tir 19. Jul Udendørslege

Læs mere

protein nedbrydnings defekt foreningen Årsberetning 2011 Her er vi... cyberspace

protein nedbrydnings defekt foreningen Årsberetning 2011 Her er vi... cyberspace PND protein nedbrydnings defekt foreningen Årsberetning 2011 Her er vi... cyberspace Generalforsamling 2011 4 5 6 7 8 Indhold madlavningskursus Samarbejde med PKU Generalforsamlingen 2011 Sjældne Diagnoser

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

HALSNÆS NY BOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502

HALSNÆS NY BOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 HALSNÆS NY BOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 19 August 2013 Lathyrushaven Indhold: Sankt Hans Aften - Sommerfest endnu en gang 15 års jubilæum Bolddag med

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet januar 2018

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet januar 2018 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet januar 2018 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær, HB: Poul Erik Henriksen

Læs mere

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie,

Marts 2011. Kære alle WS ere med familie, Nyhedsbrev Marts 2011 Kære alle WS ere med familie, Fastelavn er mit navn.. Fastelavn er just overstået og straks er tankerne i årsmøde planlægning. 2011 er for Dansk forening for Williams Syndrom et lidt

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 NYHEDSBREV 20-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 3. Tilmelding til Vättern Rundt 2015. NU! 4. HJÆLP til Herlevugen! 5. Tønder/Bov turen 2014 6. Efterårets motionsløbstilbud

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

NYHEDSBREV. Oktober 2016

NYHEDSBREV. Oktober 2016 NYHEDSBREV Oktober 2016 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Sommerfest Hverdagens helt Frivillighedsprisen Foredrag Diverse messer Kommende arrangementer: Julefrokost Hjerneugen 2017 Julefond Faste

Læs mere

Nyhedsbrev III 2012. Scleroseforeningens lokalafdeling for Holbæk, Kalundborg og Odsherred

Nyhedsbrev III 2012. Scleroseforeningens lokalafdeling for Holbæk, Kalundborg og Odsherred 1 især på side 4 Nyhedsbrev III 2012 Scleroseforeningens lokalafdeling for Holbæk, Kalundborg og Odsherred 2 Indholdsfortegnelse Byttepengeindsamlingen side 3 Det ultrakorte men virkeligt vigtige side

Læs mere

Dronningborg Boldklub Håndbold afdelingen

Dronningborg Boldklub Håndbold afdelingen Dronningborg Boldklub Håndbold afdelingen LØRDAG AFTEN 18 24 Velkommen til Håndboldevent 2012 for Vi byder velkommen til en stor håndboldweekend for alle interesserede. Vi håber at rigtig mange børn og

Læs mere

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Regnskabet er opdelt i 3. Den første er selve regnskabet, hvor udgifter og indtægter, bankkonto og saldo

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere