Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 Årsberetning Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op. Jeg vil starte med at takke bestyrelsen for jeres arbejde i året der er gået, uden jer, var der ingen lokalafdeling hvilket også gælder alle vores medlemmer, tak til jer for at komme, uden jer, var der bestemt heller ikke nogen afdeling. Også en stor tak til vores frivillige, der fx hjælper ved butiks indsamlingen men også til dem, der har hjulpet os i løbet af året, ved arrangementer. Tusinde tusinde tak. Sådan kort ridset op, så tager vi detaljerne bagefter, så kan jeg fortælle, at der er afholdt 23 arrangementer siden sidste årsmøde. Bestyrelsen har afholdt 7 bestyrelses møder, har deltaget i 2 regions møder samt formands møde og delegeret forsamling. Der er bestyrelses medlemmer der er aktive i Dansk handicaporganisationer i Helsingør kommune, hvor vi sidder i bestyrelsen, forretnings udvalget samt som suppleant i Handicap rådet. Marian har deltaget i basiskursus som foreningen har afholdt og jeg selv i et lederkursus også arrangeret af scleroseforeningen. Afdelingen var også repræsenteret i Toldkammeret 12. juni til Mens health week. Vi har også deltaget på pensionistmessen i Helsingør & temadag, arrangeret af DH Helsingør, for at give oplysning om sclerose. Marian og jeg har for nylig deltaget i Spar Nord banks fundraising kursus for at få gode ideer til at skaffe penge til foreningen. Hele bestyrelsen, var i november inviteret til galla fest arrangeret af Helsingør kommune, som tak til dem der laver frivilligt arbejde. Her var vi fire fra afdelingen som deltog. Der er ingen tvivl om, at vi har sat tempoet ned. Da bestyrelsen for nogen år tilbage, kom i gang igen og vi sad en masse engagerede mennesker med hovederne fulde af ideer, kørte vi bare løs. Vi havde alle disse ideer vi gerne ville tilbyde jer og tydeligt, at der har været mangel på aktivitet i afdelingen som gjorde, at vi heldigvis også, havde rigtig mange deltagere til vores arrangementer. Der skal ikke herske tvivl om, at vores tempo er sat ned, så vi bedre kan følge med, plus at vi selvfølgelig er blevet klogere på, hvad det er I gerne vil have, og bestemt også, hvad der ikke er behov for. Det blev meget tydeligt, at de udendørs arrangementer ikke altid faldt i god jord men vi bor også bare i fire skønne kommuner, der har tæt til skov og vand så det er noget andet vi skal tilbyde jer, og den erfaring tog vi med os. Vi kan også mærke, at I er ved at være mætte og ikke har samme behov for, at der er fire forskellige arrangementer hver måned, men det giver også god mulighed for, at vi så kan lave nogen lidt større eller anderledes arrangementer, der kræver lidt mere tid af os, men ved at have mindre arrangementer, har vi så også den mulighed. Men jeg synes da, at to arrangementer pr. måned er rigtig flot.

2 Helt fast, så hver måned undersøger vi, hvad der er kommet af nye medlemmer med sclerose til vores afdeling. Har vi deres mail får de en mail men ellers får de et brev, med en folder vi i afdelingen har lavet, hvor vi fortæller, at man automatisk er med i lokalafdelingen, når man er medlem af scleroseforeningen det er der desværre mange som ikke ved, men også, at vi hurtigt får præsenteret os, så folk finder ud af, at der ER en lokal mulighed for dem, hvad enten det så er cafe aften eller et foredrag der frister. Vi forsøger altid, at få fat i folks mails adresser, så al kontakt kan foregå pr. mail. Det spare afdelingen penge men også foreningen penge der kan bruges på arrangementer, eller den vigtige forskning. Men det er helt sikkert, at det også er en kæmpe stor hjælp for os som bestyrelse, at vi kan sende en enkelt mail, frem for at sidde og pakke kuverter. Ikke alle, men mange, takker for den hurtige respons fra os, at vi så hurtigt byder dem velkommen det er der rigtig mange der sætter pris på. Selvom jeg er formand, er jeg også unge kontakt som laver arrangementer for de unge, og når der kommer nye medlemmer i den aldersgruppe, sørger jeg altid for, at de også får en hilsen fra deres unge kontakt hvor de som alle medlemmer får at vide, at de altid kan kontakte mig, hvis jeg kan hjælpe dem med noget. Det gør, at der nemt opstår lidt snak over en mail hvilket tydeligt viser sig i, at de også hurtigere dukker op til vores arrangementer. Mange kommer måske kun til det for de unge, og har stadig svært ved, at skulle møde de andre, som i nogen tilfælde ser mere syge ud, men så længe de kommer, så skal de nok en dag bruge alle de arrangementer de kan, men det vigtigste er, at de har glæde af os og kan møde andre, i samme situation som dem selv. Så selv om det kræver lidt arbejde hver måned, er det noget vi som bestyrelse gerne vil gøre, da vi tror, det gør det nemmere at føle sig velkommen. Lige i relation til det, har vi i nogen tid nu, haft vores Facebook gruppe, hvor vi reklamere for de arrangementer der kommer, kan smide oplæg op hvis der er kommet ny viden, men også en detalje om fx om en cafe er handicap egnet bliver delt. Den bruges også i forhold til, hvis man har brug for transport til et arrangement, så er det nemt lige at komme i kontakt med andre derinde. Det jeg ville sige var, at qua gruppen, så er der mange der ikke har brugt os før som pludselig ved hvordan vi ser ud, det gør tydeligt en forskel, første gang de møder op til et arrangement, fordi de pludselig ved, hvor de skal henvende sig så meget kan man sige om Facebook, men det ER en rigtig god hjælpende hånd. Der ud over, har afdelingen oprettet mobile pay der gerne skulle gøre det nemmere for vores medlemmer i forhold til betaling til diverse arrangementer.

3 Siden sidste årsmøde, har vi holdt 11 gange cafe aften. Der var lukket i juni måned, som faldt på Grundlovsdag. Det var første gang i år, at vi holdt cafe i juli måned vi har holdt lukket de andre år, men da flere af os oplevede, at mange ikke oplevede noget i løbet af det, der for nogen kan være en lang sommer, besluttede vi at holde åbent. I september holdt vi fødselsdag for cafe aftenen og i december havde vi arrangeret pakkeleg. Cafe aften er ikke så besøgt eller brugt som i det første år men vi oplever at dem der kommer, er glad for den uforpligtende måde at mødes på. Vi har fx en bruger helt fra Ordrup og så er det en nem måde for nye at møde os på, især det, at pårørende kan deltage sætter de nye meget pris på og generelt, er der stadig pårørende der deltager. Efter et godt stykke tid med klager over maden fra nogen stykker, var Christian og jeg til mad møde med cafeen. Da bestyrelsen var enige om, at Tower Brasserie, kunne tilbyde de rette omgivelser, parkerings muligheder, mad der er til at betale for alle samt at vi ikke skal bestille bord og dermed folk ikke behøver tilmelde sig, var der ikke grund til andet, end at tage en snak med dem, om de kunne have lyst til at lave nogen ændringer. Vi afholdt mødet torsdag her i marts hvor vi alligevel skulle til cafe aften. Cafeens to ejere var super positive og taknemmelige for, at vi gad hjælpe dem de var egentlig bare kede af, at vi ikke havde sagt til noget før. Vi som faste gæster kan nemmere tage snakken end folk der kommer der en enkelt gang. Vi har aftalt, at det er vigtigt at vi som faste kunder, reagere, hvis maden ikke er okay for det er ikke det de ønsker. Mødet endte med, at vi fik smagsprøve på deres nye lasagne og alle dem der deltog i cafe aften, fik lækker kage. Vi ville rigtig gerne starte cafe aften op i fx Hillerød men mangler desværre nogen der kan stå for det og nogen der kender byen i forhold til, hvilken cafe man kan bruge. Sidder du og kunne have lyst til at finde cafe og være med til at opstarte den, så sig endelig til og generelt, håber vi, at I vil komme til cafeen og få et par timers hygge med os andre og fortælle andre om muligheden. Det ER bare en rigtig god måde at starte op på som ny, og god måde at få al den erfarings udveksling, man gerne vil have. Det skal da også lige tilføjes, at grundet tilgængelighed samt service i forhold til, at vi ikke behøver bestille bord på cafeen og de stiller op med ekstra personale når vi kommer, så indstillede vi cafeen, til Helsingør kommunes handicap pris som de fik overrakt den 3. december. Ud over, det var dejligt at vi kunne takke dem, kunne vi så glæde os over, al den omtale der kom, fordi vi blev nævnt alle steder, hvor prisen blev nævnt Lørdag den 29. marts sidste år, var Marian og jeg hjælpere til stor banko event som blev arrangeret af cykelholdet Team Renell. Team Renell var det som gjorde, at scleroseforeningen kom i gang med deres projekt cykelnerven og som forhåbentlig får lavet rigtig mange penge til forskning.

4 Team Renell lavede rigtig meget omtale og penge til foreningen og vi var glade for, at vi kunne hjælpe med ved bankoet, og også sørge for, at scleroseforeningen fik sider i pressen. Bankoet var smadder hyggeligt og der var super gode præmier og i alt indbragte det 55,137 kroner til scleroseforeningen. Desværre, måtte Team Renell lukke kort efter der var ikke lysten til at cykle til Prag som man ellers havde troet. Super ærgerligt men en stor hånd til det flotte arbejde teamet har udført. Lørdag den 7. juni havde vi arrangeret aften tur til Zoologisk have i København. Turen blev afholdt sammen med en Københavner afdeling og vi var 42 deltagere i alt. Der blev lavet to grupper der fik guidet tur rundt i haven med fokus på savannes dyr. Fantastisk god aften på nogen timer, og en super god måde at få oplevet noget andet end man normalt ville kunne. Anden pinsedag kørte jaguar klubben Danmark atter engang for scleroseforeningen, hvor man bliver hentet på egen adresse og kørt til Græsted veterantræf. Ikke noget vi arrangere men vi støtter op om arrangementet økonomisk for at det kan løbe rundt, og havde også flere medlemmer der deltog. En dejlig solskins dag som også gav lidt presse omtale. Den anden august var der atter arrangeret sejltur på Esrum sø. Vi kan kun beklage, at der skete noget der ikke må ske, at arrangøren ikke kom og turen blev aflyst. Til alt held, var der ikke mange tilmeldte og det gjorde også, at vi i bestyrelsen besluttede, at tage en pause med den tur. Folk har været rigtig glade for den mulighed, men når den først er set én gang, så er det ikke så spændende mere men vi håber på, Finn der var arrangør, kan finde nogen andre anderledes aktiviteter til os i fremtiden. Lørdagen efter, den 9. august var der inviteret til sommerfest for de unge. Vi mødes og griller og har nogen hyggelige timer sammen. Der var nogen afbud men vi endte med at være seks stykker der hyggede sammen. Torsdag den 14. august, var vi så heldige, at Bjarne havde arrangeret, at vores medlemmer atter kunne komme op og se Græsted revyen og spise en god middag. Ikke mindre end 50 personer var afsted. Det var dog oplevelsen, at servicen ikke var i orden og mange følte sig i vejen og der var meget vente tid, fra middag til revy det var selvfølgelig smadder trist at høre, så vi vil forsøge at finde revy et andet sted, eller måske noget helt andet. Men tak for hjælpen Bjarne den er uvurderlig. Lørdag den 23. august gik turen for 22 medlemmer til Christiania, til en rundtur med en beboer som guide. Det var en fantastisk oplevelse og en berigende tur deltagerne kom på, så det arrangere vi igen, så andre kan få muligheden, hvis de gik glip af chancen sidst.

5 Omkring 2 uger senere, den 7. september, havde vi atter fået en aftale med Gribskov rideskole, hvor vores medlemmer fik mulighed for, at komme op og prøve at ride. Det var en rigtig god oplevelse. Vi startede i lukket hal med at blive trukket rundt og lave ride fysioterapi, derfra red vi så på en skovtur. Hjemme fra skovturen spiste vi frokost sammen med alle hjælperne, og i mens så vi et af vores medlemmer, som rider på højt plan, vise hvad man kan på en hest, også selvom man har sclerose. Selve oplevelsen var super god, desværre lå der et kæmpe arbejde bag, da rideskolen bestemt ikke havde styr på sagerne hvilket også kostede afbud fra vores side, og det er bare uheldigt. Da vi så samtidig kunne se, der kun var EN ny med ud og ride, i forhold til første gang, så er det bestemt også noget, vi tager en pause fra. Men en rigtig god dag og rideskolen har uden tvivl, fantastiske forhold til handicappede. Torsdag den 9. oktober blev der i Grønnegade centeret i Hillerød, afholdt kost foredrag af to gange Louise, der begge har viden om kost og sclerose. Foredraget levede desværre ikke op til forventningerne. Virkede meget som en kopi af det de havde afholdt et års tid tidligere. Desværre, var deres pris tilbud også skrevet så kryptisk, at vi pludselig stod med en dobbelt regning af det forventede. Men det har vi som bestyrelse taget til efterretning, så vi er OBS på den slags, til en anden gang. Torsdag den 13. november havde vi arrangeret vin smagning som vi også har afholdt en gang før, og som folk havde givet udtryk for, at de rigtig gerne ville igen. Det hele var arrangeret, men da der ikke var særlig mange tilmeldte, besluttede bestyrelsen, at aflyse. Lige præcis i efteråret begyndte vi i afdelingen at snakke økonomi, at folk er nødt til at hjælpe lidt mere til økonomisk, til de store arrangementer, så vi ikke behøver opleve, at man invitere bekendte og naboer, for at få en billig aften ude. En vin smagning med mad, er bare ikke billig at arrangere, men om det var vores øgede pris eller vi har ramt en uheldig dato, som var grund til, der ikke var mange tilmeldte, ved vi simpelthen ikke. Men vi kan også lige så godt være ærlige og sige, at der ER brug for, at der kommer bruger- betaling på vores arrangementer, så vi kan opretholde at afholde en masse fremadrettet. Jeg kan kun bede jer huske på, at for de 295 kroner de fleste betaler i kontingent på et år, skal der være penge til at hjælpe jer, fx med psykolog / social rådgiver, de regionale medlemsmøder samt de arrangementer vi afholder OG i sidste ende, også forskning. Så i de tilfælde hvor I fx bliver væk fra et arrangement, og vi betaler fuld pris, er det penge der kunne være gået til et langt bedre formål. Vi ved godt, at der kan ske uforudsete ting, især når man er kronisk syg, men vi er nødt til at bede jer om, så hurtigt som muligt, hvis man ikke kan deltage, at man får medlem afbud. Vi så selv samme problem, til vores nytårs bowling hvor flere havde meldt personer til, fx deres mand/kone, men dukkede op uden. På den måde betalte vi fuld pris.

6 Havde man samme morgen meldt fra, havde vi kunne undgå at betale for de personer. Vi er nødt til sammen, at have respekt for vores penge, vi anerkender fuldt ud, at vi også laver fejl, men vi har også brug for, at I tager ansvar og melder fra, når I ikke kan komme. Når vi er ved denne snak vil jeg kort berøre vores foredrag sidste år med Arne Nilsson. Selve foredraget fortalte jeg om på sidste årsmøde, men det høre med i det her regnskabs år, og det ER en stor post og jeg nævner det også kun fordi, jeg næsten er sikker på, at I vil spørge til det. Da vi fik de kroner af Team Renell, besluttede bestyrelsen, at vores medlemmer skulle forkæles. Ikke fordi vi bare ville rutte med pengene men fordi vi kunne give jer noget, vi ellers ikke ville have mulighed for. Vi vidste, at det ville blive et dyrt arrangement men det blev dyrere end vi havde forventet, da næsten ingen tilmeldte sig og vi ikke kunne få lov til at aflyse ham, uden at det krævede fuld betaling alligevel. Derfor tog vi beslutning om, at droppe deltager betalingen, men at få så mange som muligt med, og det endte med vi var næsten 70 personer, men ingen tvivl om, det er en dyr post i regnskabet. Det vi tager med os er klart, at sikre os, at kunne få lov at aflyse, hvis der ikke er nok tilmedlinger. Vi lære også hele tiden. December kom og der var plads til to arrangementer ud over den faste cafe aften. Det første var for de unge, en jule frokost hvor ikke mindre end tre nye havde tilmeldt sig desværre, lagde to af dem sig syge og jeg selv oven i købet. Så var gode råd dyre, men med hjælp fra nogen friske hænder, fik vi arrangeret mad og indkøb og der kunne holdes julefrokost uden arrangøren. Det havde været en rigtig hyggelig aften. En af de to nye der havde meldt sig syg, lovede at komme forbi cafeen og sige hej til os det har hun også gjort og vi har mødt hende flere gange nu så det er vi rigtig glade for. Lørdag den 13. december havde jeg arrangeret jule banko. Det var første gang, at vi forsøgte os med dette. Vi serverede glögg og hjemmebagte æbleskiver og så blev der ellers spillet banko til den store guld medalje. Vi hyggede et par timer og for mit eget vedkommende, var det en stor succes, jeg bestemt gerne afholder igen til december. Det krævede lidt hjælpere men det var det hele værd og en smadder hyggelig måde, at være sammen med hinanden på. Året 2015 blev hurtigt skudt i gang, da vi allerede den 4. januar atter var i Hillerød og bowle og spise brunch. Vi var ikke så mange som vi plejede at være, men derfor var det nu hyggeligt alligevel. Det var til gengæld også denne dag, hvor der blev spildt en del penge på tilmeldte, der af forskellige årsager ikke kom. At de ikke kom var ikke problemet, vi fik det bare at vide så sent, at vi betalte fuld pris for minimum fem, som ikke var der. Super ærgerligt. For eftertiden vil der, på alle vores sociale arrangementer komme en lille brugerbetaling, ikke på grund af det her tilfælde, men fordi vi havde

7 besluttet det for længe siden. Vi havde bare ikke havde fået aftalt pris på bowling arrangementet her. Vi håber, at I alligevel støtter op, og det ikke kun er de gratis glæder der frister. Den 29. januar havde vi i Lindehuset i Fredensborg foredrag af fysioterapeut André Christensen samt besøg af Carsten Lemco, som viste hjælpemidler frem. André snakkede meget passioneret omkring sclerose og træning og kunne være fortsat i flere dage, men det gjorde også foredraget nyttigt og nemt at lytte til. André arbejder i Kastrup og læser stort set alt om sclerose og forskning og jeg mener, det er 80% af hans klienter der har sclerose. Et super godt foredrag som jeg tror, de fleste havde god glæde af. Vi var samlet over 30 personer så det var tydeligt at se, at foredrag i den retning, er noget af det I gerne vil have. Det tager vi selvfølgelig med os. V i vil jo rigtig gerne, lave de ting, der interessere jer. I de sidste par år, har jeg næsten hvert år, kunne nævne nogen events, hvor vi har skaffet penge til foreningen og fået kæmpe stor synlighed. Det er ikke helt det samme i år. Marian har til gengæld været ude og sejle og det gav heldigvis omtale i Helsingør Dagblad, så det har været super godt men det har været et år, med lidt ro/stilhed på den front, men kan også fortælle, at ideerne er der og vi arbejder på dem for der er ikke tvivl om, at der er brug for penge, men også, at folk husker på, hvem vi er, for scleroseforeningen er bare ikke heldigvis kan man vel fristes til at sige så stor som fx kræftens bekæmpelse, men det gør også, vi nemt kan drukne lidt. I næste uge, skydes årets landsindsamling i gang, hvor vi skal ud med grønne indsamlings bøsser i landets butikker. En vigtig event, i forhold til begge fronter synlighed og penge. Til dem der ikke ved det, så har vi været heldige i nogen år nu, at Lady Walk har doneret deres overskud til scleroseforeningen, det gør de ikke i år, hvor de har valgt nogen andre foreninger, og der er ikke tvivl om, at det kommer vi til at mærke i foreningen. Alle vil gerne opretholde samme aktivitets niveau og bestemt samme service niveau, altså at vores medlemmer kan få hjælp af socialrådgivere og psykologerne så der SKAL stadig penge i kassen, og derfor er årets indsamling super vigtig. Desværre, så det sort ud da vi afholdte vores sidste bestyrelses møde og Ulla der er byttepenge koordinator kunne fortælle, at der kun var to indsamlere til hele vores område. Behøver ikke minde jer om, hvor stort et område vi dækker. Så det var lidt krise må jeg sige. Men hjem og til tasterne og her kom Facebook også til glæde, selv gik jeg ind på mange grupper hvor jeg i forvejen er medlem, og som omhandler Helsingør og skrev, at vi manglede hjælp. Jeg kontaktede også alle de unge for at høre, om nogen der, vil hjælpe og i løbet af en weekend kunne jeg sende en hel del hjælpere til Ulla der kunne fortælle, at nu er vores område godt dækket ind. Jeg har desværre kunne erfare, at det er ret generelt flere steder i landet, at der er mangel på frivillige hænder, så hermed en bøn om, at I selv tænker på, om der er noget I

8 kan hjælpe med, men også meget gerne, at I tager fat i familie eller venner der kunne hjælpe os. For der ER brug for alle friske hænder, ikke kun til indsamlings bøsser med fx også oprydning efter arrangementer. I år, skal vi sige farvel til ikke bare et men to bestyrelses medlemmer. Christian der er vores suppleant og Mette der startede som suppleant men så har siddet som bestyrelses medlem. Heldigvis ved jeg, det ikke er farvel men på gensyn begge har lovet mig, at de støtter op om vores arrangementer, så vi stadig får dem at se, og mon ikke, de en dag vender tilbage til bestyrelsen. Håbe kan man jo altid. I skal i hvert fald, begge to have en kæmpe stor tak for jeres arbejde i de år I har været med. I er to skønne mennesker, som vi alle er glade for at kende. Bestyrelsen ønsker uden tvivl, at opfylde vores medlemmers ønsker, men det betyder også, at vi har brug for jeres hjælp. Vi kan ikke altid vide, hvad ønskerne er, så kort fortalt, I kan komme med ideerne, så laver vi arbejdet. Vi fik et ønske om en læse gruppe men jeg må tilstå, at den slags, kommer vi ikke til at kunne opfylde, hvor end vi gerne vil det eller ej, men vi har bare ikke muligheden for, at være tovholder i en masse små grupper, så vi kan kun anbefale, at når man mødes til et arrangement, så rejs dig op og spørg, om nogen vil være med, eller tage fat i bestyrelsen der så kan sige det højt, hvis du ikke selv har lyst. Vi vil gerne hjælpe jer i gang men den slags, bliver det jer selv, som skal stå for det. For ikke længe siden, var der én som var lidt ked af, at vores afdeling dækker fire store kommuner. Jeg forsøgte at forklare hvorfor og synes også, at I gerne må få forklaringen. Kort fortalt handler det om, at hvis der skal være en afdeling i hver kommune, så skal der også være en bestyrelse, og der er simpelthen ikke frivillige nok til, at det lader sig gøre derfor blev der lavet beslutning om, at slå kommunerne sammen til en stor afdeling og se bare, fire store kommuner og vi sidder ikke engang ti i bestyrelsen, og nu skal vi endda af med to. Det giver forhåbentlig god mening til, hvorfor, der er én afdeling i Nordsjælland og ikke fire, men det leder mig også hen til, at jeg kun kan appellere til jer om, at tilbyde jeres hjælp til os. Vi HAR brug for hænder i afdelingen, hvad end du har lyst til at arbejde med det ene eller det andet. Behovet er der og vi har brug for dig, hvis vi fortsat skal kunne opfylde alle ønsker, men også, hvis vi ikke skal slide bestyrelsen op. Vi er så heldige, at vores tidligere sekretær Bjarne, stadig hænger med og arrangere lidt forskellige arrangementer for os, selvom han og Marianne ikke længere sidder i bestyrelsen så på den måde, kan man også arbejde. Uanset hvad, så er der brug for dig og plads til dig.

9 Et lille kig på fremtiden, så bliver det med opstart af vores nye pårørende gruppe som vi glæder os rigtig meget til. Vi starter med stort arrangement den 27. april, og håber rigtig mange vil deltage. Det er et mål vi har haft længe men nu ser det ud til, det hele kan falde i hak. Alt i alt kan jeg kun sige, at bestyrelsen glæder sig til endnu et år i lokalafdelingen.

Års møde 11. marts 2014.

Års møde 11. marts 2014. Års møde 11. marts 2014. Så sidder vi her igen. Velkommen til jer alle. At der allerede er gået et år, har jeg svært ved at tro på, men kalenderen fortæller mig jo noget andet og siger jo sandheden, at

Læs mere

Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere :

Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Møde nr. 16 / 2013 Dato : 5. august 2013, kl. 16.30 Sted : Lindehuset i Fredensborg Jernbanegade 28 B Laila Rohde Mortensen ( LRM) Formand Annemette Samuelsson

Læs mere

Tirsdag den 18. februar 2014 kl. 19.00 Foredragsaften i Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør, lille sal på 1. sal.

Tirsdag den 18. februar 2014 kl. 19.00 Foredragsaften i Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør, lille sal på 1. sal. E-mail Nyhedsbrev nr. 31 Kære medlemmer af Scleroseafdelingens Lokalafdeling. Hermed fremsender vi invitation til arrangementer i januar, februar og marts 2014 Vi starter det nye år med en Caféaften med

Læs mere

Scleroseforeningen Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Scleroseforeningen Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst Møde nr. 30/2015 Dato : 18 august 2015 Tid : kl. 16.30 Sted : Fælleshuset, Hans Paaskes vej, Snekkersten Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Laila Rohde Mortensen (LRM) Formand Ordstyrer Annemette

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2013. Den 31. januar var første gang Vibeke Follesen og Trine Flørnæs slog dørerne op til cafemøder på Cafe Zingoni Vini i Nørreport

ÅRSRAPPORT 2013. Den 31. januar var første gang Vibeke Follesen og Trine Flørnæs slog dørerne op til cafemøder på Cafe Zingoni Vini i Nørreport ÅRSRAPPORT 2013 Den 31. januar var første gang Vibeke Follesen og Trine Flørnæs slog dørerne op til cafemøder på Cafe Zingoni Vini i Nørreport Centret Holstebro. Møderne har nu kørt et helt år og fortsætter

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Efterårsprogram 2015 I dette efterår bl.a.: Frokost på Restaurant Egå Marina Stavgang for mennesker med Sclerose Foredrag om akupunktur Regionsmøde

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland var på besøg i Kroppens Hus i Sorø. Her bliver AlterG - maskinen afprøvet, og det var en stor oplevelse for Jens-Peter. Nyhedsbrev

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien.

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien. Nyhedsbrev nr.7-2013 Nyt fra Skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev. Årets sommerfest blev afholdt torsdag den 13. juni. Der har været en flot opbakning og jeg har haft mange gode

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Generalforsamling. Aarhus døveforening indkalder til den ordinær generalforsamling. Start kl 13.00 og dør åbner kl 12.00

Generalforsamling. Aarhus døveforening indkalder til den ordinær generalforsamling. Start kl 13.00 og dør åbner kl 12.00 Generalforsamling Aarhus døveforening indkalder til den ordinær generalforsamling. Lørdag den 22 marts 2014 på Folkestedet Carl Blochs Gade 28, 8000 C Med følgende dagorden: Start kl 13.00 og dør åbner

Læs mere

protein nedbrydnings defekt foreningen Årsberetning 2011 Her er vi... cyberspace

protein nedbrydnings defekt foreningen Årsberetning 2011 Her er vi... cyberspace PND protein nedbrydnings defekt foreningen Årsberetning 2011 Her er vi... cyberspace Generalforsamling 2011 4 5 6 7 8 Indhold madlavningskursus Samarbejde med PKU Generalforsamlingen 2011 Sjældne Diagnoser

Læs mere

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal 1. valg af dirigent Johnny Gybel blev valgt som dirigent med applaus og kunne efterfølgende bekræfte at

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Formands beretning SAR 27/2-14

Formands beretning SAR 27/2-14 Formands beretning SAR 27/2-14 Da det er min første formands beretning, vil jeg starte med at undskylde hvis der er noget jeg har glemt, overset eller fejl disponeret. Igen i går er der sket mange ting

Læs mere

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering.

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. 1 Horsens d. 27.4.2015 Referat af bestyrelsesmøde den 27.april Fra klokken 19.00 til 21.00 Deltagere : Anne Skjerning, Svend Smedegaard, Carl Erik Carlsen, Knud Erik Feldt, Ole Harby, Klaus D. Johansen,

Læs mere

Dansk Krolf Union DKU Stævner

Dansk Krolf Union DKU Stævner 28. april Generelt I skrivende stund afvikler DKU 3 stævner, der alle giver point til verdensranglisten. DM er kun for spillere der er medlem af en klub under DKU. VM og VM for par er åbne stævner, hvor

Læs mere

Bestyrelsesmøde - referat

Bestyrelsesmøde - referat Møde nr. 28/2015 Dato : 22. april 2015 Tid : kl. 16.30 Sted : Fælleshuset, Hans Paaskes vej, Snekkersten Bestyrelsesmøde - referat Mødedeltagere : Ordstyrer Laila Rohde Mortensen (LRM) Formand Annemette

Læs mere

Nyt fra fortiden. Hvad seniorafdelingen har foretaget sig.

Nyt fra fortiden. Hvad seniorafdelingen har foretaget sig. Nyt fra fortiden. Hvad seniorafdelingen har foretaget sig. 1999-2013 NBVs Seniorafdeling Gentofte Slangerup Gilleleje Virum Holte Høng Allerød Veksø Sjælland Birkerød Herlev Frederiksberg Helsingør Fredensborg

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

April 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

April 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 April 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen I forbindelse med at Plejecenterleder Gitte Jeppesen stopper sin ansættelse i Ballerup

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

Nyreforeningen Kreds Fyn Bestyrelsens beretning for året 2014.

Nyreforeningen Kreds Fyn Bestyrelsens beretning for året 2014. Nyreforeningen Kreds Fyn Bestyrelsens beretning for året 2014. 2014 har været et år for Nyreforeningen Kreds Fyn, men store udfordringer. Lone Kiilerich valgte at trække sig som formand, efter at have

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

Storstrømmen. Nr. 1 MAJ 2011 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS

Storstrømmen. Nr. 1 MAJ 2011 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS Storstrømmen Nr. 1 MAJ 2011 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS Et nyhedsbrev Hvorfor nu det? Som en af de eneste kredse i Parkinsonforeningen, har Storstrømmens Kreds ikke tidligere

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Nyhedsbrevet. December

Nyhedsbrevet. December Nyhedsbrevet December Indhold: Leder.... Side 3 Nyt fra Holme.... Side 5 Nyt fra Absalonsgade. Side 6 Nyt fra Boenheden.. Side 7 Nyt fra KopITryk. Side 8 KopITryks julearrangement... Side 10 Tanker om..

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

Årsberetning for 2014

Årsberetning for 2014 Årsberetning for 2014 1 Dagsorden 1. Valg af dirigent/ordstyrer 2. Formandens beretning 3. De øvrige bestyrelsesmedlemmers korte input til bestyrelsens beretning 4. Fremlæggelse af årsrapport (regnskab)

Læs mere

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHD MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHDNORDSJÆLLAND SIDE 3 5 Nyt fra bestyrelsen 7 Fisketur med SKJOLD på Øresund 11 Café for voksne med ADHD 13 Besøg foreningens hjemmeside

Læs mere

Lonnie, der fik diagnosen kronisk brystkræft som 36-årig.

Lonnie, der fik diagnosen kronisk brystkræft som 36-årig. Forleden hørte jeg en kvinde sige, at det føltes helt forfærdeligt at fylde 50 år. Jeg kunne slet ikke forstå, at hun havde det sådan. Hun er da heldig, at hun er blevet 50. Lonnie, der fik diagnosen kronisk

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Handicaporganisationer åbner muligheder Har du eller en i din familie et handicap? Så kan du få hjælp og støtte i handicaporganisationerne.

Handicaporganisationer åbner muligheder Har du eller en i din familie et handicap? Så kan du få hjælp og støtte i handicaporganisationerne. Handicaporganisationer åbner muligheder Har du eller en i din familie et handicap? Så kan du få hjælp og støtte i handicaporganisationerne. Har du eller en i din familie et handicap? Har du brug for mere

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Referat af Pårørenderådsmødet på Vinklen - CSB Tirsdag d. 4 marts 2014.

Referat af Pårørenderådsmødet på Vinklen - CSB Tirsdag d. 4 marts 2014. Referat af Pårørenderådsmødet på Vinklen - CSB Tirsdag d. 4 marts 2014. Tilstede: Carsten Hansen - beboerrepræsentant, Natacha Soelberg - beboerrepræsentant, Susanne Wolfsberg - botilbudsleder, Wivi Mortensen

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Nyhedsbrev 11-09. Telefon: Foreningens telefonnummer er nu kun et nummer, nemlig 2627 5913.

Nyhedsbrev 11-09. Telefon: Foreningens telefonnummer er nu kun et nummer, nemlig 2627 5913. Nyhedsbrev 11-09 Kontingent: Kontingent for 2010 er 175,00 kr. Man kan fra 2010 tilmelde sig betalingsservice (BS) Betalingsservice. I 2011 og 2012 foreslår bestyrelsen et kontingent på 200,00 pr. år Bestyrelsen:

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer Søbro Lokølcenter Gårdhøvecøfåen Sp e cielle øru angementer April-Maj-Juni Festsalen den I3. marts med de mangefremmødte til cafåens ørrangement i forbindelse med revyen med "Gråspuryene" Caf6ens ugentlige

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

OM OS/ Med venlig hilsen Mikkel Jerger / Restauratør

OM OS/ Med venlig hilsen Mikkel Jerger / Restauratør OM OS/ For enden af Danmarks længste allé, som er en del af Ledreborg Slot, ligger Herthadalen. De smukke lokaler, som alle har egen terrasse med udsigt over Knapsø, har plads fra 15 til 200 personer,

Læs mere

Nyheder oktober 09 30/10

Nyheder oktober 09 30/10 Nyheder oktober 09 30/10 Husk at deltage i fremstillingen af julegrønt, til årets julesalg. Det foregår lørdag den 7. november kl. 13. I forbindelse med arrangementet tilbydes fællesspisning efterfølgende,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Referat Jon Litle Best.-møde onsdag den 30. maj 2007, kl. 2020 i havnehytten.

Referat Jon Litle Best.-møde onsdag den 30. maj 2007, kl. 2020 i havnehytten. Referat Jon Litle Best.-møde onsdag den 30. maj 2007, kl. 2020 i havnehytten. Dagsorden Tilstede Rolf, Sune, Sten, Helle, Jens Holmboe, Karen, Ivan, Bjørn, Maria Lemming, Christian, Louise, Boff, Klaus

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden.

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Nyhedsbrev November 2012 Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Kontingent 2013: Blandt de vigtige beslutninger der blev

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 «Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder... 3 Facebook.3 Julefrokost..3 Madklub..3 Sommerfest 4 TDC (Tour de Chambres)..4 Vi har

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole

Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole Evalueringsgenstanden: Beskrivelse af M/K: Unge Hjems Efterskoles bestyrelse besluttede på det sidste bestyrelsesmøde før sommerferien 05 at evalueringsgenstanden

Læs mere

Babylon bestyrelsesmøde 3/2 2014. Til stede. Introduktion

Babylon bestyrelsesmøde 3/2 2014. Til stede. Introduktion Babylon bestyrelsesmøde 3/2 2014 Til stede Jonas, Anders, Marie, Joyce, Eleonora, Daniel (referent) Opsamling af alle projekter og opgaver Introduktion Kører alle projekter, planer, tråde igennem som foreningen

Læs mere

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter:

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter: Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 Til stede fra bestyrelsen: Linnea Christensen (afgående formand), Susanne Skarby (kasserer), Peter Rask, Anne Erben. Afbud fra

Læs mere

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering.

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. Horsens d. 27.6.2014 Referat af bestyrelsesmøde den 16.juni 2014 Fra klokken 19.00 til 21.30 På Sundbakken 10 Deltagere :Svend Smedegaard, Carl Erik Carlsen, Henrik Frederiksen, Ole Harby, Anne Skjerning,

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Nordfyns Højskole Fælledvej 11 5400 Bogense Telefon 648 132 80 KONTOR@NFHS.DK INDHOLDSFORTEGNELSE SOMMERHØJSKOLE

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012 CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS

Læs mere

Januar 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

Januar 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 Januar 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen Kære Alle Glædelig jul og godt nytår. Her ved juletid vil jeg gerne ønske alle

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen oktober 2011 Orientering fra formanden

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen oktober 2011 Orientering fra formanden Orientering fra formanden I denne sommer har Dansk Folkehjælp fået mange budskaber ud i pressen. Jeg tænker bl.a. på TV2 s Go morgen DK / Go Folkehjælp, hvor danskerne blev opfordret af Dansk Folkehjælp

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Orientering fra formanden

Orientering fra formanden Orientering fra formanden Der arbejdes hårdt i afdelingen, både i bestyrelsen, inklusiv suppleanter, blandt samaritter, instruktører og andre tovholdere med de opgaver, som hver især har påtaget sig. Vel

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland kan med glæde og stolthed fortælle, at vi har modtaget Handicapprisen 2014 uddelt af Handicaprådet i Sorø Nyhedsbrev Januar 2015 Aktivitetskalender

Læs mere

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Mariagerfjord Ungdomsråd og UngMariagerfjord byder alle velkommen til DUSKnetsamling i Hadsund, fredag d. 1. til søndag d. 3. april

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub

Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Elitenyt uge 5 - Odense Eventyr Golfklub Din Oegk-kontakt: Arne dirckinck-holmfeld mobil: 2365 7219 e-mail: adh@dhplus.dk TDe 3 huller, der omtales som The Bear Trap på PGA National Jeg rejste d. 10 fredag

Læs mere

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum Februar F-dag - 0.c på naturhistorisk museum På årets første fordybelsesdag skulle 0.c på Naturhistorisk museum. Vi startede dagen med at snakke og lave opgaver om danske og afrikanske dyr. Vi arbejdede

Læs mere

Brændekilde Bellinge Jagtforening

Brændekilde Bellinge Jagtforening Brændekilde Bellinge Jagtforening Program 2012 Generalforsamling 2015 Afholdes i Knaldhytten torsdag den 12. februar 2015 kl. 19:00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent. 3. Bestyrelsens

Læs mere

Fra kanvas til empati

Fra kanvas til empati Fra kanvas til empati - en lille inspirationsbog om salg til Selvstændige socialrådgivere, Dansk Socialrådgiverforening Didda Larsen og Mikkel Wiese www.kommunikermer.nu TAK FOR EN LÆRERIG DAG OM SALG,

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Lektiehjælp for 0-9 klasse Vi har oprettet lektiehjælp for de mindste på Hovedbiblioteket i Birkerød. Med den nye skolereform troede de fleste børn, at de kunne nøjes med skolens

Læs mere