1. udgave Referat af dialogmøde i Lundby Lokalråd den 10. marts 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. udgave Referat af dialogmøde i Lundby Lokalråd den 10. marts 2015"

Transkript

1 1. udgave Referat af dialogmøde i Lundby Lokalråd den 10. marts 2015 Deltagere: Lokalrådsbestyrelsen Jens, Lars, Orla, Peter og Søren. Afbud fra Steen, Gitte og Vibeke Fraværende uden afbud: Rütger Politikere Nina Møhler, Else Marie Sørensen, Brit Skovgaard, Tage Vestergaard, Kurt Johansen Ordstyrer Peter Larsen Referent Orla Andersen Borgere 20 meget aktive borgere hovedsagelig fra Lundby 1. Indledning ved Lokalrådsformand Jens Larsen Jens bød velkommen og oplyste, at vi stiler efter at slutte kl Lokalrådet har valgt Peter Larsen som ordstyrer. 2. Vejbroen over jernbanen ved Lundby Station spærres Hovedvejen mellem Køng og Lundby være lukket i 10 mdr. Her tænker vi at det er en skolevej, og de vil få meget længere til skole, kan man ikke lave broen ved siden af og skubbe den på plads Jens oplyste, at broen planlægges lukket 10 måneder. Den er vores lokale motorvej. Skolebørn og andre skal færdes der. Nina:Jeg kommer fra Børne unge Teknik og Miljø. Bane Danmark vil ikke den løsning. Det bliver dyrere, for samfundet, hvis en anden bro skal skubbes på plads. Peter Mackeprang m.fl.: Vores samfund bliver delt. Bliver det ikke dyrere, hvis ikke man gør det. Susanne: Det er hel tiden os, der skal skubbes. Kurt: Vordingborg Forsyning har nogle rør, vi bare skal fjerne. Kommunen kan ikke gøre noget. Det er en folketingsbeslutning. Bane Danmark kan bare diktere. Husk også cykelsti på den nye bro. Susanne: Det ender med et øde område, hvor vi bor. Vi er afskåret fra alt og isoleret.

2 Søren: Hvad er prisforskellen på en fast og en flytbar bro? Kurt. Den kender vi ikke Peter lad forsvaret bygge en midlertidig bro. Else Marie: Forstår godt frustrationerne. Det var kommunalbestyrelsen også. Kommunen har givet et høringssvar til de ændringer I havde. Kun få blev hørt. Og det, der blev hørt, var det, der ikke kom til at koste penge. At få militæret til at lave en bro, kunne måske være en god ide. Jens: Ude i samfundet pilles broer ned og sættes op senere. Året efter. Kunne politikerne ikke være med til at lægge pres på beslutningstagerne. Det bliver et problem, at broerne isværdbog og Klarskov ikke kan bære den yderligere trafik, der kommer der, fordi trafikken skal ledes den vej. Tage. Lundby har før vist, at I kan stå sammen og lave noget sammen. Placer jeres biler på begge sider af jernbanen og lav dem til delebiler. Forskellige: Der er stadig problemer med tunnelen. For stejl for farlig. Lars:Tunnelen fyldes med vand, fordi riste i bunden er forkert dimensioneret. Niels: Bunden er sænket yderligere 70cm. Brit. Kultur idræt: På kommunes hjemmeside har man mulighed for at give et tip, gerne med billede, når man konstaterer problemer med huller i veje m.v. Her kan man også fortælle om problemer med vand i tunelen. Orla: Tilbage til muligheden for at få hjælp fra militæret til at bygge en bro over jernbanen. Kunne evt. ske ved tunnelen under jernbanen, så man kan køre gennem byen ad Lundby Hovedgade. Og det vil kunne gøres helt uden at genere brobyggeriet ude på landevejen, Der blev konstateret en vis velvillighed fra politikere til hjælp med at få militæret til at bygge en midlertidig bro. Cykelsti mellem Lundby og Bårse Nu er Lundby og Bårse et skole distrikt Søren sagde i sin indledning, at det er en farlig vej for skolebørnene at færdes på og opfordrede til, at der etableres en cykelsti langs vejen. Nina. Politikerne vil rigtig gerne lave en masse cykelstier. Jeg bor i området og vil personligt gerne have en cykelsti a.h.t. mine børn.

3 Faktisk har cykelstien mellem Bårse og Lundby været højt oppe på prioriteringslisten og var planlagt til gennemførelse i Men vi har ikke pengene til at gennemføre det nu. Jens: Tryl og brug lidt her ude på landet. Flyt den længere op på listen. Nr. 1 i stedet for nr. 20 eller noget lignende. Nina. Jeg tager det gerne op igen. Lars: Tænk kreativt i den nye skolereform. Søg fondsmidler i AP møllerfonden. Og lav et projekt. Lær trafikken,,,, Nina. God ide. Ingegerd. Der mangler også enlille smule cykelsti mellem Køng og Lundby. Hvad med at lave den.? Kurt. Cykelstien mellem Lundby og Bårse har været først på listen, men blev flyttet længere ned, fordi cykelsti i skoledistrikt i Stensved blev prioriteret.nu har I fået et skoledistrikt, og den må komme højt op igen. Også det sidste sted mod Køng. Uden at love noget, kommer den højt op igen, nu da det er blevet et skoledistrikt. Else Marie til Lars. God ide, at søge fonde. Når man ændrer skoledistrikterne, bør man som det første sikre skolevejene. Jens konstaterer, at der er enighed om at prioritere cykelstien.. Søren: Jeg har muligvis en skør: Lav først en jordsti. Så ungerne kan køre på den på deres mountainbikes. Svar: Det er ingen god ide. Det er ikke asfalteringen, der koster penge. Det er det arbejde, der skal udføres inden asfalteringen. 3. Affolkning af Lokalområdet Hvad vil Politikerne gøre for at bevare bosætningen i yderområder Lars. I 2050 planen forventes det, at 9/10 af befolkningen bor i storbyer. Hvor er Lundby så? I Nordjylland sælger man landsbyer og der opsættes vindmøller. Det vil vi ikke! Vi er progressive. Vi ser fremad og konstaterer, at vi ikke har råd til almindeligt landbrug. Det er dr ikke penge i. Og vi har heller ikke råd til at lade som om samfundet fungerer ved at vi klipper hinanden. Der stopper vi! Vi vil have Svend Gøngeland. Det koster kassen. Det finansieres ved, at vi har solgt os selv. Vi har solgt hele Lundby lokalområde. Til Vattenfall og Siemens. Det er vi med på. Og til dem, der ikke er med på det og føler sig stavnsbundet: Ikke noget problem, vi køber jer ud. I får en pose med penge, og vi andre bliver boende.

4 Vi spreder solceller ud i området. Vi sætter vindmøller op og er selvforsynende. Vi tjener kassen på det. Vi bliver et forskningscenter. Vi får Gøngeland op at stå. Vonderland tiltrækker tyske turister. Vi laver Region Dänemark med økolandbrug. Vi bliver selvforsynende. Ikke noget problem. Vi har fået bygget femerbroen. Til dem, der synes, det er et Jubiiland : Det er fint nok, men hvad skal vi ellers? Hvad andet kan vi gøre end at drømme. Lige nu har vi svært ved at bevare drømmen om et arbejde, om en skole, der fungerer, om at bevare en togforbindelse og et vejnet. Hvad er det, politikerne ser, når de læser de artikler, der siger, at vi affolkes i 2050? Vi har ikke tid til at sidde med hænderne i skødet og lade andre bestemme for os. Der står i den tyske pjece hos Siemens: Else. Vi lover at læse det, du har afleveret. Prognoser er rimeligt selvforstærkende. Det er svært for jeres skoledistrikt at der er forskellige matrikler. Skolen er vigtig, fordi der er mulighed for uddannelse. Og stationen er vigtig i det lange løb. Pas meget på med at tale negativet. Det er selvforstærkende. Mern kæmpede imod. Lavede små foldere, som blev fremlagt hos ejendomsmæglerne. De har med små midler vendt stemningen. Der er kommet flere beboere. I skal udbygge det samarbejde, I har i Landsbyforum og være med til at snakke området op. Lav små foldere med, hvad området tilbyder. Susanne. Hvad med også at bruge penge i yderdistrikterne til blomsterkasser m.v. Og ikke bare i Vordingborg, hvor der ovenikøbet er ansat en gartner til at passe det. Tage. Enhedslisten kan ikke tilslutte os, at der ydes økonomisk støtte til yderområderne. Det er iøvrigt også historisk ukorrekt, Hvis man ikke vil gribe indoverfor indvandringen til byerne, ja. Så får man ikke udvikling. Tilbagegangen i kommunen må man forsøge at ændre på. Få fat i de muligheder vi har og får. Femeren, Storstrømsbroen, Vordingborg havn og mulighed for udvidelse af klinthavn med sejlads til Krigers flak. Panteren ser for de fleste ude fra ud som om, det er Vordingborg og igen Vordingborg, der får. Vordingborg kommune er storbyens smukkeste forhave. Det må gælde hele kommunen. Vi begynder på den forkerte måde at udvikle kommunen. Andre byggede svømmehaller m.v. for at lokke folk til. Vi gør det anerledes. Det vil være en flerdobbelt molbohistorie, hvis Lundby station lukkes. Generel tilbagemelding fra politikerne: Hvis I bare overlader det til markedsmekanismerne, får I ikke det, I gerne vil have. Hvis I selv vil, bakker vi op.

5 Brit. Vi må vænne os til, at ildsjælene må gøre noget selv. Kommunen kan ikke betale for det hele. Jens. Hvis vi alle sammen skal til København og bo, er der ikke plads til alle. Hvorfor ikke kalde Lundby for 4750 København Syd. Så bor vi ikøbenhavn. Og det tager ikke længere tid at komme til København herfra end fra forstæderne til København. Nina. Sælg jer selv som en pendlerkommune. Jeg kører i bil, fordi det er mere attraktivt for mig. Men hvis man vil køre med tog er Lundby fin. Else. København har brug for os, hvis de skal sælge sig selv. De skal have et stort opland. Wonderfull Copenhagen har overvejet at inddrage Sydsverige. Et firma har købt grunde i Hillerød, fordi de havde en lokal lufthavn. Kastrup. Susanne. Der er ikke det samme sammenhold her som i byen. Brit. Passer ikke. Jeg har boet på Østerbro, hvor jeg ikke kendte mine naboer. Her kender jeg mange. Det dårligste sammenhold er i købstæderne. I de små landsbyer er det bedre. Kurt. Var i fittnescenter i formiddags, Kom i snak med en københavner, der havde boet i Præstø i 2-3 år. Nu kendte de flere end da han boede i København. Med henvisning til folderne i Mern. Grib de muligheder, andre har. Foldere som i Mern. Slå på skole, station. Busforbindelse. Godt netværk. Der sker mange ting. Dejligt. I har mange kvaliteter. Udbred det til de andre. Lars. Det er rigtigt, at vi vil en masse i kommunen. I den forrige visionsplan stod der, at der fortsat skulle udvikles boligområder i Præstø Lundby og Vordingborg. I den nuværende visionsplan udgik lundby. Det er tankevækkende, at man koncentrer sig om Vordingborg og Stensved. Peter ordstyrer. Jeg tror på, at vi på et tidspunkt for Biogasanlæg i Køng. 4. Avnø Som vores nye natur campingplads, eller måske et nyt genoptrænings center Orla nævnte i sin indledning, at en entreprenør efter vores oplysninger har lejet en del af bygningerne for at benytte dem som bolig for nogle medarbejdere. Men størstedelen står tomme, og bygningerne er sat til salg. Området vil være velegnet for mange ting, f.eks. naturcamping, vandrerhjem eller genoptræningscenter. Evt. en kombination. Lundby Lokalråd har beskrevet dette nærmere og haft kontakt til Regions Sjælland, der henviser til kommunen. Hvordan kommer vi videre med projektet?

6 Åse. Hvorfor forsvandt flygtningerrne fra Avnø. Peter. Dervar mange servitutter, som stod i vejen. Ramsarområde, nær ved stranden m.v. Kurt. Der skal være økonomi i det. Der var ikke plads nok på Avnø. Jens. God erfaring med Montebello. Har også prøvet at være på det kommunale. Men der kommer man kun en time. Og så kan man komme igen en times tid næste uge. Det giver ikke nok. Et ophold på Montebello koster kr., som det offentlige betaler. Regionen: Det er kommunen, der betaler for genoptræning. Kurt. Kommunen betaler for at have en person sengeliggende på sygehuset. Den udgift spares, når patienten er udskrevet. Det er kommunen selv, der betaler for genoptræning. Britt. Når supersygehuset i Køge bliver bygget, er der genoptræningscenter der. Derfor er der ikke flertal for et genoptræningscenter lokalt. Peter Mackeprang. Inden Montebello træner man en gang om ugen lokalt. Og efter nogle uger, kan man f.eks. komme til Montebello eller Avnø. Kan Køge have patienterne boende i 3 uger til intensivt træningsforløb. Peter L. Hvis mn har en hjerneblødning, kan man komme til USA. Utroligt svært. Lars. Har talt hospice. Men den blev parkeret. Der bliver brug for overnatning ikke mindst i forbindelse med Femer sund Peter C. Entreprenør har lejet det. Mulighed. Brug det som en arbejdslejr. Vores problem er, at vi træder vande og mangler nogen med lidt slagkraft Ildsjæle med penge i ryggen! Svaret fra politikerne: Find nogle ildsjæle og gerne nogen med penge. 5. Kloakering i det åbne land Hvor langt er kommunen og hvilket krav stiller i Peter. På et eller andet tidspunkt skal vi selv sørge for kloakering. Der er mange skrøner om, hvad vi kan forvente.

7 Nina. Der kommer regler fra staten, der fortæller, hvad vi skal Vi skal ikke bare gøre noget for at gøre noget. Vordingborg kommune er afventende og ser, hvad Lolland kommune får forhandlet på plads med regeringen. Rygtet siger at noget er under vejs. Har i mellemtiden bedt om nogle faktiske målinger af forureningen af Præstø fjord og havet omkring kommunen.?? Bliver det så også varslet i ordentlig tid. Kurt. Ja, der bliver et fair varsel. Vi har haft en kedelig sag i Mern, hvor det bare blev sat i gang. Det vil Vordingborg forsyning ikke være med. Der bliver varslet tidligere. Tage. En større kloakeringssag er i gang i Magleby. Der er udsigt til en lempelig afdragsordning. En offentlig prioritet jeres ejendom. Det kan gøres lempeligt, og det skal kommunen også gøre. Peter L. I byen betaler kommunen for kloakeringen mod pant i huset. I der åbne land gør kommunen det ikke. Det er ikke fair overfor vores fællesskab. Peter c. Hvilke metoder? Ikke fastlagt. Peter L: Og det bliver ikke kommunen, der bestemmer. Det bliver regeringen og EU. 6. En kasse til mellemfinansiering af gode projekter Oplæg. Jens: Når man laver et projekt får man ingen midler, før vi har udført arbejdet, og betalt for det. Kunne man ikke have en kasse at tage fra? Else: 14. november er der lavet nye retningslinier f.s.v LUP puljen således at man ved tilskud op til kr. kan få udbetalt maksimalt 90% a conto. For tilskud over er a conto på max. 75%. Jes. Gælder det også Forskønnelsespuljen? Else Marie: Det ved vi ikke helt. Det skal jeg undersøge. Jes. I har tænkt videre i andre puljer. Hvorfor er frivilligarbejdskraft ikke en de af finansieringen. Det har I gjort tidligere. Else. (Her gik jeg glip af svaret/orla) Jens: Der sker ændringer på hjemmesiden meden man søger. Lars. Hvorfor skal midler til venskabsbyer nu gå via lokalrådene.? Tage. Vordingborgs Venskabsby Falun er trappet voldsomt ned.

8 Ingegerd. Det er vi meget kede af. Det går ud over vores mulighed for at besøge vores venskabsbyer. Det er Tage også. Kurt Blev trappet ned, fordi det blev misbrugt til at embedsmænd og politikere tog på besøg i venskabsbyerne. Vi havde ikke gennemskuet at det også gik ud over jeres venkabsbyer. Peter Mackeprang. Jeg er i gang med at planlægge en tur til Lohmen i vores dragter. Når vi kommer der ned, vil det være en god markedsføring for Vordingborg kommune. Politikerne: Enige. Prøv at søge udviklings- og markedsføringspuljen. Husk at få det med i referatet. Den grønne pulje. 100% finansiering. Udvikling og markedsføring. Medfinansiering. 7. Borgernes ønsker Kæmpevindmøller. Noget nyt? Svar: Nej Forsamlingshuse? Brit: Vi er ude at se, om vi kan skabe lidt mere lige forhold for vores forsamlingshuse. Vi skal ud og se på, om det er rimeligt, at vi støtter et foreningsforsamlingshus, som tjener penge på at leje det ud. Vi ser på, hvordan vi giver forsamlingshusene mere lige betingelser. Else Marie. Mødet i Kalvehave var et møde, hvor der blev udvekslet erfaringer. Klar konklusion: Det skal defineres tydeligt: Hvad er det her for et hus. Kun forsamlingshus? Eller idrætsforening med omklædning. De kommunalt ejede er vidt forskellige. Ingen politisk beslutning truffet. Den bliver først taget, når sagen kommer tilbage til kultur og fritid

9 Der har ikke været truffet beslutning om at sælge forsamlingshusene for 1 kr. Jes. Nyt møde den 14. marts? Else Marie. Vi har ingen ideer om at sælge til anden side. Kurt: Sagen startet sidste på må et møde, hvor man skulle beslutte om man ville stillegaranti for et lån å kr. Nu tager man en fri drøftelse i kulturudvalget om, hvordan man kan støtte forsamlingshusene ligeværdigt. Ingen foreningshus skal sælges. Man har kun ønsket at find ud af, hvordan det hænger sammen. Jens. Borgmesteren har lovet, at Jungshoved ikke skal lukkes. Det koster mange penge) at holdedet åbnet. Og det har kun en lille lejeindtægt. Ingegerd. Pas på ikke at lave reglerne for firkantede. For forsamlingshusene er meget forskellige. Egon: Avisudklip. Jungshoved forsamling kan fortsætte som hidtil. Nogle vil privatiseres. Andre kan fortsætte. Ifølge kommunens opgørelse har Køng forsamlingshus driftsudgifter på kr. Men det dækker hele bygningen, omklædningsrum og baderum samt lejlighed. Det kan altsåikke være meget, forsamlingshuset koster. Brit: Viemose forsamlingshus har været et smertensbarn. De lejer ud til fester. Skal det være et foreningshus eller et forsamlingshus? Vi er meget opmærksomme på, at beløbet skal splittes op, når det gælder Køng forsamlingshus. Jes. Det har været en interessant debat at høre, hvad der rører sig i Lundby og på Svinø. Sæt større fokus på Sværdborg, Udby og Køng sogne. Og vær mere åbne. Det er langt om længe lykkedes at få referater på hjemmesiden, men den indeholder stadig ikke oplysning om møder m.v. Jens opfordrede ham til at tage dette op på generalforsamlingen i april. Det vedrører ikke dette forum.

10 8. Afslutning

Lundby Lokalråd Referat af møde den 09/ kl. 18 hos Jens

Lundby Lokalråd Referat af møde den 09/ kl. 18 hos Jens Lundby Lokalråd Referat af møde den 09/04-2015 kl. 18 hos Jens Deltagere: Jens, Lars, Steen, Rütger, Søren, Orla, Peter Fraværende med afbud: Gitte og Vibeke Dagorden 1. Nyt fra Formand Køng Borgerforening

Læs mere

Opsummering af høringssvar vedr. ændret administrationspraksis for flexboliger

Opsummering af høringssvar vedr. ændret administrationspraksis for flexboliger Opsummering af høringssvar vedr. ændret administrationspraksis for flexboliger Lokalråd Kastrup Neder Vindinge - Næs Østmøn Lundby Bårse Beldringe Præstø Bemærkninger/Indsigelse Gør indsigelse imod ændringerne.

Læs mere

VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE

VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE Program 19.00 19.10 Velkomst ved Borgmester Knud Larsen 19.10 19.30 Præsentation af visionen ved Knud Larsen / Kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune 19.30 20.00 Debat ved borde

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal.

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal. 1 jsc Nørreby, d. 12. september 2013 Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal. Deltagere Torben Nielsen, Jens Haubro, Martha Joensen, Jan Schlegel, Jette Kølle, Lars Christoffersen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Lundby Lokalråd den 10. oktober 2018 kl Mødet afholdt hos Anders på Hasbjergvej 39, 4760 Vordingborg

Referat af bestyrelsesmøde i Lundby Lokalråd den 10. oktober 2018 kl Mødet afholdt hos Anders på Hasbjergvej 39, 4760 Vordingborg Referat af bestyrelsesmøde i Lundby Lokalråd den 10. oktober 2018 kl. 18.00. Mødet afholdt hos Anders på Hasbjergvej 39, 4760 Vordingborg Udsendt af Orla den 28 oktober 2018 Deltagere: Steen, Niels, Jens,

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen.

Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen. 1 jsc Nørreby, d. 21. november 2012 Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen. Deltagere: Torben Nielsen, Jens Haubroe, Martha Torgard Joensen, Ole Jon Ørnum, Anne Gejl

Læs mere

Referat, bestyrelsesmøde i Lundby Lokalråd den 29. januar 2018 kl i Lundby Bibliotek

Referat, bestyrelsesmøde i Lundby Lokalråd den 29. januar 2018 kl i Lundby Bibliotek Referat, bestyrelsesmøde i Lundby Lokalråd den 29. januar 2018 kl. 18.00 i Lundby Bibliotek Udsendt af Orla den 25. februar 2018. Deltagere: Steen, Niels, Jens (delvis), Peter, Orla, Morten, Anders, Martin.

Læs mere

Lundby Lokalråd Referat af bestyrelsesmøde den 28. august 2014 hos Peter på Svinø

Lundby Lokalråd Referat af bestyrelsesmøde den 28. august 2014 hos Peter på Svinø Lundby Lokalråd Referat af bestyrelsesmøde den 28. august 2014 hos Peter på Svinø 0 Valg af sekretær Punktet blev tilføjet på selve mødet. Der skulle vælges ny sekretær, efter at den hidtidige sekretær,

Læs mere

2. Bestyrelsens beretning Vi har i år valgt at dele beretningen ud til dem der har haft med de forskellige områder af gøre.

2. Bestyrelsens beretning Vi har i år valgt at dele beretningen ud til dem der har haft med de forskellige områder af gøre. Referat fra Generalforsamlingen 2008 Afholdt onsdag den 18. februar på Bakkenbro Skole. 36 fremmødte udover bestyrelsen. 1. Valg af dirigent Otto Østergaard blev valg med applaus. 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 195 Offentligt Hej Jørgen! Jeg skriver til dig i min egenskab af formand for Grønbjerg-Langelund Lokalråd, og i dette tilfælde, også som den

Læs mere

FORMANDENS BERETNING VED 8. Marts 2014 GRUNDEJERFORENINGEN PILEGAARDENS GENERALFORSAMLING TORSDAG 27. MARTS 2014.

FORMANDENS BERETNING VED 8. Marts 2014 GRUNDEJERFORENINGEN PILEGAARDENS GENERALFORSAMLING TORSDAG 27. MARTS 2014. FORMANDENS BERETNING VED 8. Marts 2014 GRUNDEJERFORENINGEN PILEGAARDENS GENERALFORSAMLING TORSDAG 27. MARTS 2014. 1. VELKOMST. Allerførst vil jeg gerne have lov til at byde alle hjertelig velkommen, endnu

Læs mere

Referat af generalforsamling i Ørslev Lokalråd 29-01-2013. Der var fremmødt 19 borgere foruden bestyrelsen.

Referat af generalforsamling i Ørslev Lokalråd 29-01-2013. Der var fremmødt 19 borgere foruden bestyrelsen. Referat af generalforsamling i Ørslev Lokalråd 29-01-2013. Der var fremmødt 19 borgere foruden bestyrelsen. 1. Valg af stemmetællere blev Mette Laursen og Klaus Andersen. 2. Valg af dirigent blev Karl

Læs mere

Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn

Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn Havnebestyrelsen Vallensbæk Havn Referat 336-1/2007 Møde nr. : Dato: Tilstede: Fraværende m. afbud: Referent: 336-1/2007 Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn Steen Hansen, formand, Ulrik Klausen,

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 47 DAGLIGVAREBUTIK I KØNG DECEMBER Høring indtil: 5. marts AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 47 DAGLIGVAREBUTIK I KØNG DECEMBER Høring indtil: 5. marts AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 47 DAGLIGVAREBUTIK I KØNG DECEMBER 2018 Høring indtil: 5. marts 2019 AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk OFFENTLIGHED OG VEDTAGELSE Kommunalbestyrelsen har den 20.

Læs mere

Bårse-Beldringe Lokalråd

Bårse-Beldringe Lokalråd Bårse-Beldringe Lokalråd Bestyrelsesmøde torsdag d. 13. december 2012 kl. 19.00 Hos Helle Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse (underskrift) af referat Referatet blev underskrevet

Læs mere

Rensning af spildevand ved hjælp af pil i Karrebækstorp/Klinteby

Rensning af spildevand ved hjælp af pil i Karrebækstorp/Klinteby Vil du være med til at ændre kommunens plan om at kloakere vores landområde så læs her om Rensning af spildevand ved hjælp af pil i Karrebækstorp/Klinteby Hvad får du ud af det? En stabil og gennemprøvet

Læs mere

Referat for: Stege-Vordingborg Provstiudvalg. PU møde 11. november Kl. kl. 17,10 Mødested: Færgegårdsvej 3, 4760 Vordingborg

Referat for: Stege-Vordingborg Provstiudvalg. PU møde 11. november Kl. kl. 17,10 Mødested: Færgegårdsvej 3, 4760 Vordingborg Referat for: Stege-Vordingborg Provstiudvalg PU møde 11. november 2015. Kl. kl. 17,10 Mødested: Færgegårdsvej 3, 4760 Vordingborg Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden og underskrift af referat fra sidste

Læs mere

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling.

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Referat generalforsamling 28.05.13 Gug plejehjem Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde taget

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Klubben for sejl-, speed- og motorbådssejlere Stiftet 16 december Referat fra bådejermøde den. 26 oktober 2017

Klubben for sejl-, speed- og motorbådssejlere Stiftet 16 december Referat fra bådejermøde den. 26 oktober 2017 Vejle Motorbåd-Klub Klubben for sejl-, speed- og motorbådssejlere Stiftet 16 december 1932 Referat fra bådejermøde den. 26 oktober 2017 Velkomst ved Johnny Jensen, der bød alle velkommen og foreslog Jørgen

Læs mere

Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011

Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011 Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011 Problemformulering: Hvilke årsager er der til, at Skt. Klemens har udviklet sig fra en lille landsby til en villaby, og hvordan kan Skt. Klemens fortsat

Læs mere

Elektrificering af Esbjerg-Lunderskov

Elektrificering af Esbjerg-Lunderskov Elektrificering af Esbjerg-Lunderskov Referat af borgermøde d. 9. april 2013, Bramming Kultur & Fritidscenter, Esbjerg Kommune Indledning Der var 37 fremmødte ud over de tilstedeværende fra Banedanmark.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 47 DAGLIGVAREBUTIK I KØNG JUNI AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

Kommuneplantillæg nr. 47 DAGLIGVAREBUTIK I KØNG JUNI AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 47 DAGLIGVAREBUTIK I KØNG JUNI 2019 AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk OFFENTLIGHED OG VEDTAGELSE Kommunalbestyrelsen har den 26. juni 2019 vedtaget kommuneplantillæg nr. 47.

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED. Jungshoved et sving ud i naturen

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED. Jungshoved et sving ud i naturen JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED Jungshoved et sving ud i naturen Foto Tage Klee Lokal udviklingsplan for Jungshoved, Vordingborg kommune, vedtaget på borgermøde juni 2016 Handlingsplan

Læs mere

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 På Næsbjerghus Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Kim Andersen valgt 2. Valg af referent Bjarne Tarp valgt 3. Aflæggelse af beretning om udviklingsrådets virke i det forløbne

Læs mere

Referat. Ordinær generalforsamling den 11. april 2017, kl Bratten Grundejerforening

Referat. Ordinær generalforsamling den 11. april 2017, kl Bratten Grundejerforening Referat Ordinær generalforsamling den 11. april 2017, kl. 19.30 Bratten Grundejerforening Antal deltagere ca. 100 1. Valg af dirigent Forslag Jens A. Jensen valgt. Indkaldelse godkendt. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling tirsdag d. 20. marts 2007

Referat af ordinær generalforsamling tirsdag d. 20. marts 2007 Referat af ordinær generalforsamling tirsdag d. 20. marts 2007 (ref. fra ekstraordinær generalforsamling 16/4 nederst i dette referat) Til generalforsamlingen var mødt i alt 14 husstande (16 personer inkl.

Læs mere

Marianne Hyllested (Projektkoordinator). 9 borgere fra Ishøj, HLE, HPD. Hvordan er det at bo i Ishøj? Hvad er så ikke så godt ved at bo i Ishøj

Marianne Hyllested (Projektkoordinator). 9 borgere fra Ishøj, HLE, HPD. Hvordan er det at bo i Ishøj? Hvad er så ikke så godt ved at bo i Ishøj Mødereferat Titel Byer for Alle Dato 2. juli 2003 Sted Deltagere Fokusgruppeinterview i Ishøj Ishøj Rådhus Referent HPD, 3. juli 2003 Marianne Hyllested (Projektkoordinator). 9 borgere fra Ishøj, HLE,

Læs mere

Bestyrelsen mener ikke der skal gøres noget ved den henviste liste.

Bestyrelsen mener ikke der skal gøres noget ved den henviste liste. Bestyrelsesmøde torsdag d. 10. Januar. Kl. 18:30 Referent: Anders Alle var fremmødt inkl. suppleanter. Referat: 1) Opfølgning på punkter fra sidste møde: 1.2) Status på loft/ kælder rums fordeling. Intet

Læs mere

Som afslutning på fællestimen med borgmester Holger Schou Rasmussen den 7. september blev eleverne bedt om elektronisk at færdiggøre følgende sætning:

Som afslutning på fællestimen med borgmester Holger Schou Rasmussen den 7. september blev eleverne bedt om elektronisk at færdiggøre følgende sætning: Som afslutning på fællestimen med borgmester Holger Schou Rasmussen den 7. september blev eleverne bedt om elektronisk at færdiggøre følgende sætning: Nakskov er en dejlig by, men jeg kunne godt tænke

Læs mere

Dekorationsfremstilling Til julemarkedet. Julemarked 29/11 1/12. Juletræssalg Trop og Juniortroppen

Dekorationsfremstilling Til julemarkedet. Julemarked 29/11 1/12. Juletræssalg Trop og Juniortroppen KFUM-Spejderne i Kalvehave, Spejderhytten, Viemosegade 7b, ÅRGANG 6, OKTOBER 2013 Dekorationsfremstilling Til julemarkedet I forbindelse med julemarkedet skal vi have fremstillet vores varer og her er

Læs mere

Referat af åbent bestyrelsesmøde d. 3 September 2013 i Fodby Sognegård. 12 fremmødte, heraf 3 bestyrelsesmedlemmer. Dagsorden:

Referat af åbent bestyrelsesmøde d. 3 September 2013 i Fodby Sognegård. 12 fremmødte, heraf 3 bestyrelsesmedlemmer. Dagsorden: Referat af åbent bestyrelsesmøde d. 3 September 2013 i Fodby Sognegård 12 fremmødte, heraf 3 bestyrelsesmedlemmer. Dagsorden: 1: Referat fra sidste møde 2: Økonomi, Per 3: Samværshaven, opdatering 4: Vindmøller

Læs mere

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850 REFERAT af åbent bestyrelsesmøde tirsdag den 11. marts 2008. I mødet deltog følgende: Dynes Skovkjær Sand (skoleleder deltog fra kl. 18.20), Ole Pedersen, pædagog (deltog ikke under punkt 6 og 7), Helle

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde mandag den 15. august kl STED: Hjallerup Skole, lærerværelset

Skolebestyrelsesmøde mandag den 15. august kl STED: Hjallerup Skole, lærerværelset Side 1 Referat Skolebestyrelsesmøde mandag den 15. august kl. 18.00-20.00 STED: Hjallerup Skole, lærerværelset DELTAGERE Forældrevalgte: Medarbejdere: Mikael Christensen HJ Gitte Olsson FL Henrik H. Mikkelsen

Læs mere

Hvad vil du med Jungshoved?

Hvad vil du med Jungshoved? Hvad vil du med Jungshoved? Debatoplæg om lokal udvikling Ved Lokalrådets generalforsamling 2016 fremlægger bestyrelsen en ny vision for Jungshoved til debat. Mød op og vær med til at svare på vigtige

Læs mere

Østmøn Lokalråd. Referat af generalforsamling med efterfølgende borgermøde torsdag den 23. oktober 2014.

Østmøn Lokalråd. Referat af generalforsamling med efterfølgende borgermøde torsdag den 23. oktober 2014. Østmøn Lokalråd. Referat af generalforsamling med efterfølgende borgermøde torsdag den 23. oktober 2014. Generalforsamlingen blev afholdt i Borre Forsamlingshus med 102 tilmeldte deltagere. Referent: Lars

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Referat fra Borgermøde den 15. marts 2011:

Referat fra Borgermøde den 15. marts 2011: 1 Referat fra Borgermøde den 15. marts 2011: Der var 28 borgere tilstede. Formand Ole Lange bød velkommen, og vi gik herefter til dagsordenen Punkt 1. Valg af dirigent: Åge Bonde blev foreslået og valgt.

Læs mere

Bestyrelsen, www.herfoelgeborger.dk (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Opfølgning:

Bestyrelsen, www.herfoelgeborger.dk (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Opfølgning: Referat Bestyrelsesmøde Dato 18. marts 2014, kl. 19.00 Deltagere Afbud fra Referent Sted Fordeling Næste møde(r) Anders Bente Glenn Hans Christian Henrik Margot Niels Linda Lissie (delvis) Sonja Ulrik

Læs mere

Dagsorden. v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen

Dagsorden. v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen Dagsorden Vindmølleplanen - en bunden opgave v/ Borgmester Kirsten Terkilsen Vi har travlt, og tænker os om her er tidsplanen v/ Udvalgsformand Peter Sigtenbjerggaard Vi kan ikke planlægge vindmøller alle

Læs mere

Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land

Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land Debattemaer 1. runde: Liv og bevægelse i landsbyerne hvad skal der til, for at du

Læs mere

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Uvelse-Lystrup Lokalråd December 2011 1 Hillerød Kommune Indhold Baggrund. 3 Trafik 4 Bolig. 5 Erhverv. 5 Natur 6 Børn og Ungdom 7 Ældre 7 Foreninger fritid indkøb 8 2

Læs mere

Et imponerende og meget spændende projekt. Selvom det ikke direkte vedrører ældre, var det spændende at blive orienteret.

Et imponerende og meget spændende projekt. Selvom det ikke direkte vedrører ældre, var det spændende at blive orienteret. Møde Nr. 18 Mødetype Ordinært møde Dato - Tidspunkt 22. maj 2015 09.00 12.00 Sted Grønnegadecentret lokale Nellike Deltagere Alle Referent Birgit Vejby Afbud Ingen Dagsorden. 1) Godkendelse af dagsordenen.

Læs mere

(LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg

(LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg (LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg Hvordan skal Den lokale udviklingsplan bruges: et fælles arbejdsdokument i forhold til udvikling af lokalområdet frem mod visionen

Læs mere

Borgermøde om budget 2019

Borgermøde om budget 2019 Borgermøde om budget 2019 PROGRAM 19.00 Velkomst og tværgående politikker v/ Borgmester Uffe Jensen 19.10 Budget 2019, større projekter og aktuel økonomi. v/ Kommunaldirektør Henning Haahr 19.35 Rundbordsdrøftelser

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING I GRUNDEJERFORENINGEN MIKKELMARK. Lørdag den 28. juni 2014 kl På Restaurant Lagunen.

REFERAT GENERALFORSAMLING I GRUNDEJERFORENINGEN MIKKELMARK. Lørdag den 28. juni 2014 kl På Restaurant Lagunen. REFERAT GENERALFORSAMLING I GRUNDEJERFORENINGEN MIKKELMARK Lørdag den 28. juni 2014 kl. 10.00 På Restaurant Lagunen. Heine bød de 98 fremmødte velkommen, hvorefter han gik dagsordenens punkt 1. 1. Valg

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Referat fra Årsmødet i Landsbyforum den 10. maj 2012 i Mern. Søren Vissing Nielsen fra Landsbyrums sekretariat bød velkommen.

Referat fra Årsmødet i Landsbyforum den 10. maj 2012 i Mern. Søren Vissing Nielsen fra Landsbyrums sekretariat bød velkommen. Referat fra Årsmødet i Landsbyforum den 10. maj 2012 i Mern Søren Vissing Nielsen fra Landsbyrums sekretariat bød velkommen. John Hove fortalte om Merns Sundhedssti med frugtplantage og bro over åen, som

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 14. september 2011, kl. 19.00 Sted: Årre, Årre Kro Deltagere: Fraværende: Troels Sandager, Lene Conradsen, Jesper Christiansen, Hans Peter Nielsen Birthe Skovbjerg Ingrid Sand Jens

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i Katrinedal Borgerforening 2016/17

Referat fra generalforsamlingen i Katrinedal Borgerforening 2016/17 2.11.16 1. Velkomst 2. Valg af dirigent Falle blev valgt som dirigent 3. Valg af referent Heidi er valgt som referent. 4. Formandens beretning Mads fortalte om de arrangementer, der har været afholdt i

Læs mere

Bestyrelsen har afholdt 2 møder + 2 gennemgange af området, og jeg vil godt takke bestyrelsen for et godt samarbejde i det forgangne år.

Bestyrelsen har afholdt 2 møder + 2 gennemgange af området, og jeg vil godt takke bestyrelsen for et godt samarbejde i det forgangne år. Grundejerforeningen Mikkelhøj Beretning for året 2016 / 17 Generalforsamling afholdt d. 16.nov. 2017 kl.19.00 på Restaurant Ban Chang Thai Karrebæksminde. Grundejerforeningen Mikkelhøj blev stiftet d.

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Tillægsreferat

Kommunalbestyrelsen. Tillægsreferat Kommunalbestyrelsen Tillægsreferat Dato 25. februar 2016 Mødetidspun kt Sted Medlemmer Fraværende 18:00 Sluttidspunkt 19:40 Byrådssalen, Vordingborg Rådhus Knud Larsen, Bo Manderup, Eva Sommer-Madsen,

Læs mere

Referat. Deltagere: Steen, Karsten, Karl, Jørgen, Ada, Julle, Viggo M., Viggo, Jens, Niels, John, Jørgen og Laila.

Referat. Deltagere: Steen, Karsten, Karl, Jørgen, Ada, Julle, Viggo M., Viggo, Jens, Niels, John, Jørgen og Laila. Lokalrådsmøde med udvalgs- og foreningsformændene Torsdag d. 4. december 2008 kl. 19.00 i Andst Hallens cafeteria. Referat Deltagere: Steen, Karsten, Karl, Jørgen, Ada, Julle, Viggo M., Viggo, Jens, Niels,

Læs mere

AUI Formandsberetning 2014 V/John Raahauge

AUI Formandsberetning 2014 V/John Raahauge AUI Formandsberetning 2014 V/John Raahauge Der er stor stabilitet i danskernes interesse i at deltage i frivilligt arbejde. Cirka en tredjedel af danskerne arbejder frivilligt, og det er stort set det

Læs mere

Velkommen til Borgermødet 27. april 2010

Velkommen til Borgermødet 27. april 2010 Velkommen til Borgermødet 27. april 2010 1 Dagsorden Valg af dirigent. Formanden har ordret. Fremlæggelse af Plan 2010 Lidt om hjemmesiden, Søren Fremstilling af aktuelle sager: Opbakning til plan 2010,

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune

Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune Udarbejdet af den af bysamfundene nedsatte arbejdsgruppe den 19. september 2006 Revideret 28.august 2008 Forslag til Revideret udgave september

Læs mere

Kære medlemmer: Det er vigtigt at I kommer med indlæg til klubbladet.

Kære medlemmer: Det er vigtigt at I kommer med indlæg til klubbladet. , 1 Formanden har ordet Nu er klubbens generalforsamling overstået og bestyrelsen har fordelt poster mellem sig. Generalforsamlingen forgik i god ro og orden, og under eventuelt komme der flere emner op.

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014 1 Kontaktpersonens navn: Den unges navn: Dato: 2 Boligforhold Profil 1: Jeg er meget tilfreds med at bo på Rismøllegården og har det godt med de andre beboere og personalet. Profil 2: Jeg er hovedsagligt

Læs mere

Beslutningsforslag nr. B 102 Folketinget 2013-14

Beslutningsforslag nr. B 102 Folketinget 2013-14 Beslutningsforslag nr. B 102 Folketinget 2013-14 Fremsat den 8. april 2014 af Charlotte Dyremose (KF), Tom Behnke (KF), Lene Espersen (KF), Mike Legarth (KF) og Mai Mercado (KF) Forslag til folketingsbeslutning

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Landsbyrådet onsdag d. 1. oktober 2014 kl. 17 til ca. 19

Referat af bestyrelsesmøde i Landsbyrådet onsdag d. 1. oktober 2014 kl. 17 til ca. 19 Referat af bestyrelsesmøde i Landsbyrådet onsdag d. 1. oktober 2014 kl. 17 til ca. 19 Tilstede: Karin, Werner, Henrik, Birthe, Anne Marie, Charlotte, Georg og Fravær: Erik, Kirsten, Henrik Lykke, Lene,

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00

Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00 Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00 62 medlemmer fra i alt 46 haver deltog i generalforsamlingen. Generalforsamlingen fandt sted i selskabslokalerne Præstevangsvej

Læs mere

ET ERHVERVSLIV I VÆKST

ET ERHVERVSLIV I VÆKST 2013 ET ERHVERVSLIV I VÆKST MED ATTRAKTIVE JOBMULIGHEDER Find dit næste job i Frederikshavn Kommune Et attraktivt sted at bo I Frederikshavn Kommune ser vi fremad. Her er man ikke er bange for at tænke

Læs mere

Samlede offentliggørelse af vederlag for Kommunalbestyrelsen 2016

Samlede offentliggørelse af vederlag for Kommunalbestyrelsen 2016 Kommunalbestyrelsesmedlemmer, som efter valg eller forslag fra kommunen udfører andre hverv end medlemskab af kommunalbestyrelsens udvalg eller underudvalg, skal oplyse størrelsen af vederlag, der i sidste

Læs mere

Referat fra møde i Strynøudvalget den 4. juni 2012.

Referat fra møde i Strynøudvalget den 4. juni 2012. Referat fra møde i Strynøudvalget den 4. juni 2012. Mødet blev afholdt kl. 15,00 på Ø-sammenslutningens kontor og indledt med spørgetid. Under spørgetiden drøftedes bl.a. følgende emner: Regler for afbrænding

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 8. april 2007 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamling 28. marts 2007 Mødested KAD i Karrebæksminde Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Overtagelse af fællesarealer

Læs mere

Indhold: Aktivitet: Hejs flaget for de små i samfundet Aktivitet: Årets børneven i lokalområdet Aktivitet: Børnebyråd Aktivitet: Barn-dom-stolen

Indhold:  Aktivitet: Hejs flaget for de små i samfundet Aktivitet: Årets børneven i lokalområdet Aktivitet: Børnebyråd Aktivitet: Barn-dom-stolen Indhold: Aktivitet: Hejs flaget for de små i samfundet Aktivitet: Årets børneven i lokalområdet Aktivitet: Børnebyråd Aktivitet: Barn-dom-stolen Aktivitet: Børn bygger i sand Aktivitet: Udstilling af børnekunst

Læs mere

BEFOLKNINGSPROGNOSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE. APRIL 2018 vordingborg.dk

BEFOLKNINGSPROGNOSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE. APRIL 2018 vordingborg.dk BEFOLKNINGSPROGNOSE 2018-2031 FOR VORDINGBORG KOMMUNE APRIL 2018 vordingborg.dk Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Befolkningsprognose 2018-2031 for Vordingborg Kommune Udgivet af Vordingborg

Læs mere

Dato - Tidspunkt 28. august 2015 09.00 13.00 Grønnegadecentret Alle med undtagelse af Ivan Gren, Per Schultz, Lars Larsen og Regnar Berdiin.

Dato - Tidspunkt 28. august 2015 09.00 13.00 Grønnegadecentret Alle med undtagelse af Ivan Gren, Per Schultz, Lars Larsen og Regnar Berdiin. Møde Nr. 20 Mødetype Ordinært møde Dato - Tidspunkt 28. august 2015 09.00 13.00 Sted Grønnegadecentret Deltagere Alle med undtagelse af Ivan Gren, Per Schultz, Lars Larsen og Regnar Berdiin. Referent Birgit

Læs mere

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE Vi vil videre med Hvidovre Den 21. november skal vi til kommunalvalg. Her skal du være med til at vælge de 21 kvinder og mænd, som skal lægge den politiske

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Møde i: Patientfeedback-møde Dato: 7. september 2015. Sted: Psykiatrisk Center Ballerup, Døgnafsnit 12. Deltagere: 5 Patienter

Møde i: Patientfeedback-møde Dato: 7. september 2015. Sted: Psykiatrisk Center Ballerup, Døgnafsnit 12. Deltagere: 5 Patienter Psykiatrisk Center Ballerup Ballerup Boulevard 2 2750 Ballerup Møde i: Patientfeedback-møde Dato: 7. september 2015 Telefon 38 64 50 00 Dato: 10. september 2015 Sted: Psykiatrisk Center Ballerup, Døgnafsnit

Læs mere

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 1 Lene Schaumburg arkitekt og indehaver 2 INDHOLD POTENTIALEANALYSE PRÆSTØ INDRE BY 2013 indledning 1 Baggrund og rammer 2 Præstø i dag 3

Læs mere

Lokaldemokrati Afvikling eller udvikling? Slip landsbyerne løs.

Lokaldemokrati Afvikling eller udvikling? Slip landsbyerne løs. Lokaldemokrati Afvikling eller udvikling? Slip landsbyerne løs. Kirsten Bruun s mission er: At være praktisk ekspert i at samle, dele og kommunikere viden til gavn for landdistrikter og yderområder. Vores

Læs mere

Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk

Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk Christianshavn den 22. juli 2009 Frank Jensen Socialdemokraterne Artillerivej 34 2300 København

Læs mere

Dialogmødets bemærkninger sammenfattes i notat fra samtlige dialogmøder. Se link under statusmeddelelser.

Dialogmødets bemærkninger sammenfattes i notat fra samtlige dialogmøder. Se link under statusmeddelelser. Søg i lokalområdebøger Lokalområde t fagområde Vælg Dialogmøde Fra: Efterår 2013 Til: Efterår 2013 : Nej: Fritekst Søg Demokratieksperimentariet, Dialogudvalgets fremlæggelse, understøttelse og oplæg Strategi

Læs mere

Grundejerforeningen Store Vangen

Grundejerforeningen Store Vangen Grundejerforeningen Store Vangen Generalforsamling 7. april 2010 Referat Bilag a. Bestyrelsens Beretning for 2009 b. Årsregnskab 2009 c. Budget 2010 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning.

Læs mere

Schæferhundeklubben Kreds 29 Tølløse

Schæferhundeklubben Kreds 29 Tølløse Bestyrelsesmøde Dato: 1/10, 2012 kl. 19.00 Tilstede: Leif Christensen, Lene Hansen, Jens Brøndum, Pernille Skovgaard, Leif Jørgensen, Hanne Schrøderog Merete Frank Christensen. Referent: Merete Frank Christensen.

Læs mere

BEFOLKNINGSPROGNOSE

BEFOLKNINGSPROGNOSE BEFOLKNINGSPROGNOSE NOTAT BEFOLKNINGSPROGNOSE -, marts Indholdsfortegnelse 1. Indledning... - 3 2. Sammenfatning... - 4 3. Forudsætninger for prognosen...- 4 4. Oplandskommuner...- 5 5. Kommunens samlede

Læs mere

Lokalrådets formand Henny Jørgensen bød velkommen til de fremmødte og til panelet, der bestod af:

Lokalrådets formand Henny Jørgensen bød velkommen til de fremmødte og til panelet, der bestod af: PRÆSTØ LOKALRÅD. Dialogmøde Præstø Lokalråd 2013 Desværre var det kun en mindre, men til gengæld meget engageret forsamling af Præstø borgere, der mødte Vordingborg kommunalbestyrelses dialogudvalg til

Læs mere

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole Referat af generalforsamling 20-01-2016 kl. 19.00 på Blære Skole 1. Valg af dirigent: Børge Degn bliver valgt, og konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. Formandens beretning 2015 Velkommen

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007.

Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007. Side 1 af 5 Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007. Den ordinære generalforsamling startede kl. 18.00 hvor Ejerforeningen var vært med pølser og en øl/vand. Til generalforsamlingen

Læs mere

Bestyrelsen har afholdt 2 møder + 2 gennemgange af området, og jeg vil godt takke bestyrelsen for et godt samarbejde i det forgangne år.

Bestyrelsen har afholdt 2 møder + 2 gennemgange af området, og jeg vil godt takke bestyrelsen for et godt samarbejde i det forgangne år. Grundejerforeningen Mikkelhøj Beretning for året 2016 / 17 Generalforsamling afholdt d. 16.nov. 2017 kl.19.00 på Restaurant Ban Chang Thai Karrebæksminde. Grundejerforeningen Mikkelhøj blev stiftet d.

Læs mere

Årsmøde i Grimstrup Lokalråd 19. november 2007

Årsmøde i Grimstrup Lokalråd 19. november 2007 Årsmøde i Grimstrup Lokalråd 19. november 2007 1. Valg af dirigent Per Strand blev valgt uden modkandidat. Konstaterede herefter at årsmødet vat lovligt indkaldt via Bramming Ugeavis. 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

BEFOLKNINGSPROGNOSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE. MARTS 2016 vordingborg.dk

BEFOLKNINGSPROGNOSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE. MARTS 2016 vordingborg.dk BEFOLKNINGSPROGNOSE 2016-2029 FOR VORDINGBORG KOMMUNE MARTS 2016 vordingborg.dk Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Befolkningsprognose 2016-2029 for Vordingborg Kommune Udgivet af Vordingborg

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Jyllinge havn generalforsamling 13/1-2015. Ole præsenterer bestyrelsen, revisorer og havnepersonale. 66 Deltagere heraf 3 ved fuldmagter.

Jyllinge havn generalforsamling 13/1-2015. Ole præsenterer bestyrelsen, revisorer og havnepersonale. 66 Deltagere heraf 3 ved fuldmagter. Jyllinge havn generalforsamling 13/1-2015 Ole præsenterer bestyrelsen, revisorer og havnepersonale. 66 Deltagere heraf 3 ved fuldmagter. 1. Richard Østergaard Mikkelsen vælges som dirigent. Dirigenten

Læs mere

Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole.

Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole. Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole. Generalforsamlingen indledtes kl. 19.10 af formand Dorthe Mørch. 44 stemmeberettigede grundejere er fremmødt. 1. Valg af dirigent

Læs mere

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og 1 af 5 05-02-2014 13:03 Kære Generalforsamling! I dag markerer vi endnu et Konservativt arbejdsår. Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet

Læs mere

Fremtidens bolig og bosætning i Danmark

Fremtidens bolig og bosætning i Danmark Fremtidens bolig og bosætning i Danmark Sparekassen Kronjylland Jesper Bo Jensen, ph.d. fremtidsforsker 1844 1848 1852 1856 1860 1864 1868 1872 1876 1880 1884 1888 1892 1896 1900 1904 1908 1912 1916 1920

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling den 29. november 2012 kl. 19.30

Ekstraordinær generalforsamling den 29. november 2012 kl. 19.30 Referat af Ekstraordinær generalforsamling den 29. november 2012 kl. 19.30 Dagsorden 1. Grundig orientering fra formanden, herunder kredsens økonomiske situation 2. Gennemgang af det mulige omkring den

Læs mere

2 Indledende tanker omkring organisering af sikkerhedsforsyning

2 Indledende tanker omkring organisering af sikkerhedsforsyning Referat Dato: 28-04-2011 Sagsnr.: 2010-9032 Dok. nr.: 2011-107333 Direkte telefon: 9931 9465 Initialer: LHK Aalborg Forsyning Administration Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Vandforsyningsplanlægning

Læs mere

Referat af møde i Møllestop 4520 Sandby Forsamlingshus Torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 til 21.30

Referat af møde i Møllestop 4520 Sandby Forsamlingshus Torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 til 21.30 Referat af møde i Møllestop 4520 Sandby Forsamlingshus Torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 til 21.30 Ca. 85 deltager Morten og Michael bød velkommen og orienterede kort om hvor langt vi er kommet i processen.

Læs mere

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019.

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN er en del af den gensidige orientering mellem kommune og lokalråd om, hvilken udvikling

Læs mere