HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM TRAFIK- OG BYRUMSPLAN FOR HUSUM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM TRAFIK- OG BYRUMSPLAN FOR HUSUM"

Transkript

1 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM 1 TRAFIK- OG BYRUMSPLAN FOR HUSUM

2 2 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM

3 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM 3 HANDLINGSPLAN s Vision Metode Overordnede projekter Den grønne forbindelse Strøggadeløft Grønne byrum Gadelandet Trafikplan syd Delprojekter, temaer Plads til liv Grønne forbindelser Trafiksikkerhed Belysning

4 4 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM VISION Vi har en vision om at skabe et sammenhængende, levende og attraktivt bymiljø i Husum. En grøn forbindelse, der er tryg og fuld af oplevelser, danner rygraden, der knytter Husums grønne områder sammen. Den skaber forbindelser mellem Utterslev Mose, Vestvolden, parkerne og energicenteret. Den trækker folk ud i området, og gør det nemt at nyde at bo Københavns grønneste kvarter. Strøggaden Frederikssundsvej er kvarterets aktive centrum og fælles mødested. En levende og dynamisk hovedgade, med et rigt butiksliv, et blomstrende kulturliv. Et underholdende opholdsrum til hverdag og fest, hvor alle kan møde alle. Smukke grønne byrum overalt i kvarteret. Rum hvor folk er aktive og udfolder sig. Rum med blomster, nyttehaver og bålpladser, fodbolde og bordtennisborde, bænke, blåmejser og humlebier. Rum, der gør, at her i Husum, der findes noget helt særligt og fantastisk.

5 metode HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM 5 Denne handlingsplan bygger på en lang række workshops, møder, gåture og samtaler med beboere i Husum. En dynamisk proces, der startede med det store åbne borgermøde d. 14. november Der har været holdt møder og workshops målrettet særlige grupper af borgere - ældre, unge, beboere syd og nord for Frederikssundsvej - og der har været holdt møder med den arbejdsgruppe af lokale kræfter, der har fulgt arbejdet over længere tid. Ved disse møder er der blevet tegnet kort, diskuteret, fortalt, delt viden og prioriteret. Alt dette materiale er analyseret og sammenfattet i Husum Byrumsanalyse. Rådgivere fra Landskabsværkstedet har desuden været tilknyttet projektet som rådgiver med særligt fokus på og viden om kvarterets grønne struktur. Det er på baggrund af dette arbejde, at denne handlingsplan er udarbejdet. Projekterne, der her beskrives, er udvalgt og formuleret af Områdefornyelse Husums sekretariat i samarbejde med de Husumborgere, der har deltaget i projektets arbejdsgruppe. Delprojekterne i denne plan er beskrevet med varierende detaljeringsgrad. Nogle repræsenterer gennemarbejde skitseprojekter, mens andre endnu blot udpeger konkrete behov og ønsker. Tilsammen er de det grundlag, der kan være med til at sikre, at kvarteret udvikler sig hensigtsmæssigt og som en helhed i mange år fremover. Planen består af fem overordnede projekter, der hver især udgøres af en række mindre delprojekter. Tilsammen danner disse en struktur af forbindelser, steder og aktiviteter, der imødegår de udfordringer Husumkvarteret står overfor. Således at byens fysiske udformning understøtter det nødvendige løft. I dette hæfte er først beskrevet de fem overordnede projekter, dernest alle delprojekterne. Delprojekterne er kategoriseret i fire faglige temaer: Rum til liv, trafiksikkerhed, grønne forbindelser og belysning. Alle temaer er således repræsenteret i hvert enkelt af de overordnede projekter.

6 6 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM OVERORDNEDE PROjeKTer Fem overordnede projekter udgør kernen i denne plan. Tilsammen danner de en ny byrumsmæssig struktur i Husum, der understøtter de overordnede mål for kvarterets udvikling. Den Grønne Forbindelse s. 8 Dette kort over den samlede handlingsplan for trafik og brym i Husum viser de vigtigste elementer, i denne plan. Byrum med særlige potentialer. og behov Rygraden mellem de store aktive attraktioner i nord og syd - EnergiCenter Voldparken og Husumparken. Herfra udgår et netværk af grønne promenader, der knytter hele kvarteret sammen og knytter an til resten af bydelen. Forbindelser med behov for forbedring. Større områder med genrelle potentialer eller behov.

7 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM 7 Strøggadeløft s. 9 Gadelandet s. 11 En løft af den centrale handelsgade og mødested på Frederikssundsve. Gadens vigtige byrum, og forbindelsen til resten af København. Fokuserer på trafiksikkerhed, tryghed og forbindelser for cyklister og fodgængere i boligområderne omkring Gadelandet og Storegårdsvej. Trafikplan Syd Grønnere Byrum s. 10 s. 11 En sammenhængende plan for trafikken på villavejene omkring Husumparken, Husum Skole og Husum Station. En udvikling af friarealerne i de af kvarterets store, især almene, boligbebyggelser. Indførsel af lokal afledning af regnvand (LAR) og oprettelse nyttehaver bruges som løftestang for at styrke naboskabet og trygheden.

8 8 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM Den grønne forbindelse Den grønne forbindelse skal sammen med strøggaden knytte det fragmenterede kvarter sammen. I et område med få faciliteter, er den grønne forbindelse også rygraden i arbejdet med at udvikle de eksisterende potentialer. Husumparken, Voldparken Skole og Utterslev Mose er nogle af de helt store kvaliteter ved kvarteret. Et vigtigt led i at løfte disse er at skabe forbindelser, der gør, at de bliver tilgængelige og attraktive fra og for hele kvarteret. Den Grønne Forbindelse skal være en aktiv promenade for fodgængere og cyklister mellem områdefornyelsens to flagskibsprojekter: Husumparken og EnergiCenter Voldparken. En smuk, tryg og oplevelsesrig forbindelse. Delprojekter: s. 16 Husumparken 17 Byrum omkring ECV 23 Korsager Allé ^ Kobbelvænget 24 Stier omkring den grønne kile 25 Stier og byrum i Gadelandet 26 Net af motionsruter 27 Gadelandet ^ Bystævnet ^ Cykelruter til byen 30 Forbindelser over Åkandevej Husumparken er den grønne forbindelses ankerpunkt i syd, placeret mellem store boligafdelinger, ældreboliger og villakvarterer. Områdefornyelsen arbejder på at udvikle den fra et slidt fodboldanlæg til en aktivitetspark for mange forskellige brugere. EnergiCenter Voldparken er ankerpunktet i nord igennem hvilket, der knyttes an til rekreative arealer Utterslev Mose og Vestvolden. Områdefornyelsen er i gang med at udvikle den fra en nedlagt skole, til et Energi- Center for hele kvarteret, med fokus på idræt, kultur og foreningsliv. Grønne Promenader danner et netværk omkring den grønne forbindelses rygrad og ankerpunkter. De fungerer som motionsruter, og som oplevelsesrige og smukke forbindelser mellem kvarterets grønne områder og boligområderne.

9 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM strøggadeløft 9 Delprojekter: s. 15 Lommeparken 17 Strøggadeliv 20 Byrum for unge Frederikssundsvej skal være en levende gade med gode opholdssteder, et rigt butiksliv og velfungerende busforbindelser. Frederikssundsvej skal være nem og tryg at krydse. Et hængsel, der binder et fragmenteret kvarter sammen. Frederikssundsvej fungerer som hovedgade for de knap Københavnere, der bor i Husum. Den er kvarterets centrum - livsnerven, og det centrale mødested hele Husum har tilfælles. Byrum til ophold og aktivitet langs Frederikssundsvej skal udvikles. Der er behov for bænke og nicher, hvor man kan sætte sig, mødes og nyde bylivet. Parken og pladsen mellem Husumvej og Kobbelvænget rummer store potentialer for at blive et levende byrum for alle i kvarteret. Det grønne skal være et fremtrædende element i gadebilledet som i resten af kvarteret. Det skal være nemt og trygt at krydse gaden både fra den ene butik til den anden og på vej i skole. Det skal være sikkert og fremkommeligt at bevæge sig på langs og på tværs for ældre og forældre med børn. Forbindelserne fra hoveddøren til hovedgaden og videre til resten af byen skal være gode.

10 10 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM grønnere byrum Delprojekter: s. 17 Byrum omkring ECV 19 LAR og nyttehaver 20 Byrum for unge 24 Stier omkring den grønne kile 30 Forbindelser over Åkandevej De modernistisk planlagte boligafdelinger udgør omkring halvdelen af Husumkvarterets areal. Boligafdelingernes store grønne rum er en af områdets største kvaliteter. De bærer imidlertid præg af, at boligafdelingernes befolkningstæthed er dalet markant siden bebyggelsernes opførelse. Dette indebærer at de offentligt tilgængelige grønne områder nu i høj grad henligger tomme og funktionsløse med en uklar grænse mellem offentligt og privat. Dette har skabt grobund for utryghed og hærværk. Der er derfor behov for at tilføre de offentligt tilgængelige arealer bedre rammer for ophold og rekreative aktiviteter, der er attraktive for alle områdernes forskellige grupper af beboere. Det kan styrke tilstedeværelsen og fornemmelsen af ejerskab i det offentligt tilgængelige rum, så det bliver mere trygt og den fælles ansvarsfølelse vokser. Grillpladser, petanquebaner og blomster- og nyttehaver der dyrkes af den enkelte afdelings beboere kan give beboere, der ikke normalt bruger de grønne rum, en anledning til at bruge dem og dermed tage ansvar for fællesarealerne. Ligeledes er oplagt at arbejde med LAR (Lokal Afledning af Regnvand). Ved at bruge LAR løser man et stigende problem med vand i kældrene, og samtidigt er LAR et eminent redskab til at omdanne de offentlige arealer, til glæde for både beboere og områdets biologiske mangfoldighed.

11 gadelandet HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM 11 Boligområderne mellem Frederikssundsvej og Gadelandet/Storegårdsvej er daglig gennemgangszone for flere tusinde mennesker der bor nord og vest for dette område. Der er derfor behov for en indsats, der gør det både nemmere og mere trygt at færdes i området. Gadelandet og Storegårdsvej er utrygge både at krydse og bevæge sig langs samtidigt med, at ca. 400 børn har den som skolevej. Andre strækninger og øde steder i området vil have stor gavn af en øget aktivitet, der kan opnås gennem forbedring af opholds- og idrætsfaciliteter. Delprojekter: s. 20 Byrum for unge 25 Stier og byrum i Gadelandet 29 Gadelandet TRAFIKPLAN SYD Villavejene omkring Husumparken og Husum Skole rummer flere strækninger med problemer som følge af enkelte biler i høj hastighed. Både pga. fortravlede forældre, der skal hente og bringe, gennemkørende bilister, der søger udenom lysreguleringer og køer på især Husumvej. Ved Husumvej og Husum Station er der desuden et stort ønske om forbedrede krydsningsmuligheder. Derfor er der behov for at se samlet på dette område for at opnå en hensigtsmæssig fordeling og dæmpning af biltrafikken. Delprojekter: s. 16 Husumparken 31 Islevhusvej ^ Smørumvej ^ Hustoftevej

12 12 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM

13 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM 13 delprojekter s s ^ ^ ^ Plads Til Liv Lommeparken Husumparken Byrum omkring ECV Strøggadeliv LAR og nyttehaver Byrum for unge Grønne Forbindelser Korsager Allé Kobbelvænget Stier omkring den grønne kile Stier og byrum i Gadelandet Net af motionsruter Gadelandet Bystævnet Cykelruter til byen s ^ ^ s. 32 ^ Trafiksikkerhed Gadelandet Forbindelser over Åkandevej Islevhusvej Smørumvej Hustoftevej Belysning Belysningsplan

14 14 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM plads til liv Et af de vigtigste redskaber til at skabe tryghed, fællesskab og livskvalitet for Husums beboere er princippet om at aktivere byens rum. Det handler om at skabe tiltrængte rekreative faciliteter af høj kvalitet. At gøre byens rum smukke og oplevelsesrige, så Husums beboere har en anledning til at indtage dem og møde deres naboer. Der skal være noget at sidde på, noget at kigge på og noget at foretage sig. Der skal startes en god cirkel, der styrker fællesskabene i kvarteret og dermed skaber tryghed.

15 LOMMEPARKEN Visonen for pladsen på hjørnet af Frederikssundsvej og Husumvej er at gøre den til det centrale og aktive mødested på strøggaden Frederikssundsvej Husums handelsgade. Pladsens placering kan umiddelbart virke perifær i forhold til Husum Torv, men den er i virkeligheden omgivet af en lang række vigtige forbindelser og destinationer: Føtex, bibliotek, de vigtigste fodgængerforbindelser mod nord og mod syd og stoppested for bus 5A og 350S. HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM 15 Denne urbane plads, er indgangen til selve lommeparken - et grønt, lokalt mødested hvor klima, leg og biologisk mangfoldighed er sammentænkt. Lommeparken skal ligge som en del af det eksisterende grønne areal ved Frederikssundsvej. Den skal fungere som et stop på den grønne forbindelse og gøre det interessant både at følge ruten og at stoppe op ved lommeparken og holde en pause. Lommeparken er desuden et vigtigt punkt på den grønne forbindelse mellem EnergiCenter Voldparken og Husumparken, og knytter disse til Strøggaden. Befæstet flade - mulighed for café mm. Grusbelagt flade - fungerer som overgang mellem den urbane plads og det grønne område Eksisterende forhold! STATUS april 2012: Projektet er igangsat med et samlet budget på 5,5 mio. kr. Forvente afsluttet oktober Vendeplads Slynget sti der knytter indgang/udgange sammen Områder med legebakker ved eksisterende bunkeranlæg Plads Overgang til grønt område 0 m 50 m 100 m

16 16 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM HUSUMPARKEN remtidige forhold versigtsplan! STATUS april 2012: Skitseprojekt er udarbejdet, og projektet vil i 2012 med al sandsynlighed af KFF få tildelt 10 mio. kr. til gennemførsel af 1. etape. Herunder især anlæg af kunstgræsbane. Lege og bevægelsesareal med forsænket bevægelsesog opholdsrum Multifunktionelt kunststofareal Bevægelsesallè Husumparken er bydelens største åbne grønne areal. Som en del af Husum Kvarterplan er det besluttet at de rekreative muligheder skal forbedres til glæde for både nuværende og fremtidige brugere af parken. Derfor har Områdefornyelse Husum (OmHu) iværksat en idéudviklingsproces, der skal føre frem til en ny plan for Husumparken. Der har været afholdt åbent borgermøde, hvor lokale er kommet med forslag til udvikling af parken. Desuden er der afholdt møder med boligforeningerne, institutioner og Husum skole, der ligger omkring parken, samt med Husum Boldklub, der anvender parken til deres mange fodboldhold og har eget klubhus der. Boldbaner som hovedelementer: - således at Husumboldklub, som ressource fortsætter det stærke ejerskab og engagement. Parkens grønne element: - de rekreative grønne elementer skal styrkes således at flere vil benytte parken. 60 x x 114 Opholds og bevægelsesarealer Parkens adgangsveje: - forbindelseslinjerne skal integrere parken i omgivelserne og kvarterets strukturer. 25 x x x 36 Udendørs opholdsrum Parkens interne netværk: - vi skal kunne cirkulere rundt til parkens forskellige funktioner og rundt til de tilstødende institutioner og ejendomme. 40 x x x 14 Infosøjle 10 x

17 BYRUM OMKRING ECV HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM 17 EnergiCenter Voldparkens nye funktion som hele bydelens kraftcenter for idræt og foreningsliv vil tiltrække mange mennesker fra et stort område. Dette skaber et potentiale for et livligt miljø i de grønne rum omkring bygningerne. Samtidigt er der et behov for nye og forbedrede forbindelser til og fra den omgivende by - for at brugerne kan komme dertil nemmest muligt og for at der kan opstå synergi med kvarterets andre rekreative faciliteter som f.eks. Utterslev Mose, Husumparken og Husum idrætspark. Visuelt kontakt ml. ungdomsmekka og Vestvolden Ungdomsmekka Eksisterende forhold Gemmgang mellem Kobbelvænget og Vestvolden! STATUS april 2012: Helhedsplan for energicenteret er udarbejdet. Naturlegeplads er anlagt og en cykeludfordringsbane er på vej i anlæg uden et samlet og målrettet koncept. Forbedret visuel kontakt Sti der forbinder Energicenter Voldparken med eksisterende stiforbindelser Overgang fra eksisterende cykel- og gangsti til Kobbelvænget - Parkourpark - Huller i hegnet eller helt væk med det - Mere lys - No-mans-land et sted for de unge - Motionsplads for børn og voksne - God forbindelse over Åkandevej - Tryg adgang fra Kobbelvænget 0 m 50 m 100 m

18 18 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM STRØGGADELIV Frederikssundsvejs kvaliteter, som rekreativ hovedgade med et rigt butiksliv og kulturelle begivenheder, skal opgraderes. I forhold til andre typer af byrum, f.eks parker eller promenader, er strøggaden langt mere kompleks. Den skal danne ramme for både rekreative, handelsmæssige og sociale funktioner og aktiviteter samtidigt med, at den er en vigtig trafikal åre. Frederikssundsvej i Husum har to store byrum - parken og pladsen overfor Føtex samt Husum Torv - men det er også vigtigt at se på selve handelsgaden imellem disse. Der skal være flere opholdsmuligheder, mere grønt og flere markedsdage og byfester. Bænke og blomster kan danne små opholdsrum på gadestrækningen. Det grønne kan sammen med gavlmalerier, kunst og bedre belysning forskønne gaden, og gøre den mere attraktiv. En indsats, der skal være med til at styrke og løfte det lokale handels- og byliv. En indsats, der fokuserer målrettet på udvikling af gadens erhvervsliv vil være et væsentligt supplement til de fysiske indsatser.! STATUS april 2012: I december 2011 blev det busfremkommelighedsprojekt skrinlagt, der hidtil havde dannet udgangspunkt for arbejdet med gaden. En nytænkning af indsatsen afventer ledige ressourcer.

19 LaR og nyttehaver HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM! STATUS april 2012: Projektet befinder sig i opstartsfasen, med økonomiske midler til at gennemføre et midlertidigt forsøg med nyttehaver, samt udvikle en samlet vision for området. 19 Eksisterende sti langs Vestvolden Nye stier der sikrer bedre forbindelse mellem Voldparken og Vestvolden Bistader Åbning /Mulighed for passage til Vestvolden Belysning langs sti Projektets grundtanke er at bruge nyttehaver og LAR (Lokal Afledning af Regnvand), som løftestang til at styrke naboskabet og beboernes ejerskabsfølelse overfor friarealerne. Dette vil øge trygheden og på sigt gøre området mere attraktivt for flere mennesker. Målet er at skabe et socialt og grønt flagskib. Slowgarden Nyttehaver Vandhuller 0 m 50 m 100 m - Bistader - Orientens haver - Slowgarden plads til fordybelse - Rolator-ralleybane og genoptræningsplads -Dyrkningshaver kartoffelmarken - Rosenlaugets have - Naturgræs - Fårefolden De modernistisk planlagte boligafdelinger udgør omkring halvdelen af Husumkvarterets areal. Boligafdelingernes store grønne rum er en af områdets største kvaliteter. De bærer imidlertid præg af, at boligafdelingernes befolkningstæthed er dalet markant siden bebyggelsernes opførelse. Dette indebærer at de offentligt tilgængelige grønne områder nu i høj grad henligger tomme og funktionsløse med en uklar grænse mellem offentligt og privat. Dette har skabt grobund for utryghed og hærværk. Der er derfor behov for at tilføre de offentligt tilgængelige arealer bedre rammer for ophold og rekreative aktiviteter, der er attraktive for alle områdernes forskellige grupper af beboere.

20 20 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM BYRUM FOR UNGE Kvarterets unge er nogle af de væsentligste og mest markante brugere af kvarterets byrum. Der findes i dag kun få og meget slidte mødesteder og aktivitetsmuligheder i form af boldbure, basketnet, legepladser og bænke. Derfor er der et stort behov for at skabe steder i kvarteret, hvor de unge kan være aktive uden at være til gene for naboerne, både nord og syd for Frederikssundsvej.! STATUS april 2012: Der er indledt en dialog med kunstneren Kenneth Balfelt, om et projekt, der også omfatter, at der produceres en film om processen. Bydelens børn og unge skal inddrages så meget som muligt i udviklingen og realiseringen af projekterne - fra den indledende behovsanalyse, over udviklingen af det endelige design, til anlægget af det konkrete projekt. Dette skal kvalitetssikre projekterne samt skabe ejerskab og stolthed hos de unge selv. En række andre projekter vil kunne danne ramme for byrum for unge. Det gælder især Husumparken, EnergiCenter Voldparken og Byrum i Voldparken. MULIGE PLACERINGER. I forbindelse med planlagte projekter og andre oplagte steder Ved EnergiCenter Voldparken f.eks. omkring den planlagte cykeludfordringsbane. 2. I Voldparkens grønne område. Mange unge bor her. 3. Boldburet ved Toften. Trænger til at blive renoveret og opgraderet Husumparken. I forbindelse med det planlagte projekt.

21 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM 21

22 22 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM grønne forbindelser Det grønne er Husum helt store unikke kvalitet. At styrke dette, vil være et løft for hele kvarteret. Der skabes smukke grønne forbindelser for cyklister, motionister og fodgængere, der knytter kvarterets forskellige dele og knudepunkter sammen. Et netværk af forbindelser der sikrer tryg og grøn mobilitet mellem kvarterets boligområder, strøggaden, idrætsfaciliteter og andre aktivitetsmuligheder. I tilknytning til den grønne forbindelse skal der skabes mindst fire aktive byrum.

23 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM 23 KORSAGer Allé & Kobbelvænget Den grønne forbindelse er den fysiske rygrad i bestræbelsen på at binde nord og syd sammen. I syd arbejder områdefornyelsen på at renovere Husumparken, så den bliver et endnu bedre fodboldanlæg, end den er i dag samtidigt med, at den kommer til at rumme flere aktiviteter, der kan tiltrække nye brugere. I nord arbejder områdefornyelsen på at omdanne den nedlagte Voldparken Skole til EnergiCenter Voldparken med fokus på idræt, kultur og foreningsliv og med hele bydelen Brønshøj-Husum-Tingbjerg som opland. Disse to projekter er de nye attraktioner, der skal trække folk på tværs af Frederikssundsvej. Den grønne forbindelse skal sikre, at det er nemt, trygt og oplevelsesrigt at bevæge sig imellem disse til fods og på cykel.! STATUS april 2012: I forbindelse med lommeparksprojektet, udarbejdes der også et samlet koncept for den grønne forbindelse. Forbedring af overgangsmuligheder for bløde trafikanter Cykeflade Trafikdæmpning, for at give plads til bløde trafikanter Motions- og oplevelsessti Belysning langs sti Sikrere krydsning af trafikveje Dæmpning af gennemkørende biltrafik Cykelstier Legebakker Rare solbænke til de busventende Den grønne rygerpavillon Grønne facader på virksomhederne Vandpost Hundenaturpark Bænke Legebakker Forbedring af overgangsmuligheder for bløde trafikanter Parken ved Langelandshus Indkørsel Plads Overgang Hunde rallybane Ny bygning, jfr. lokalplan 30, tillæg 1 0 m 50 m 100 m

24 24 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM STIER OMKRING DEN GRØNNE KILE Glumsøparken og Husumvænge skaber en grøn kile gennem det sydlige Husum, der er et af kvarterets mest markante træk. Smørumvej og Glumsøvej er i dag de vigtigste fodgængerforbindelser mellem det sydlige og Frederikssundsvej. At forbedre denne forbindelse for fodgængere og cyklister er derfor oplagt. Man vil samtidigt kunne gøre den til en rekreativ, smuk og oplevelsesrig del af kvarterets grønne forbindelser. Pauseoaser for beboerne Sti der også egner sig til ældre og gangbesværede Vandhuller og overløbsbæk som led i LARprojekt Varieret græspleje Løgplæne Passage /åbning mod Frederikssundsvej Ny beplantning Om det kan ske på selve den grønne kile, hvoraf hovedparten er ejet af boligafdelingen Glumsøparken, skal afklares. Hvis ikke dette kan lade sig gøre, kan Smørumvej og Glumsøvej komme i spil. Sti gennem Kilen der forbinder Karlslundevej i syd med Frederikssundsvej i nord Opholdszoner Strækning hvor der kan etableres vandhuller! STATUS april 2012: Projektet afventer ledige ressourcer, samt interesse blandt bebyggelsens beboere. Forbedring af overgangsmuligheder for bløde trafikanter Eksisterende forhold 0 m 50 m 100 m

25 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM Stier og byrum i Gadelandet-bebyggelsen 25 Mange forbindelser går gennem Gadelandet. Næsten alle fodgængere og cyklister, der bevæger sig fra Voldparken til Frederikssundsvej må denne vej. Dertil kommer alle Gadelandets egne beboere. Stiforløbet er imidlertid temmeligt labyrintisk og forvirrende. Området har desuden uklare grænser mellem private og offentlige zoner, hvilket skaber ydereligere usikkerhed hos den, der bevæger sig i bebyggelsen. For mange, der ikke selv bor i Gadelandet, kan turen igennem være utryg.! STATUS april 2012: Behovet er udpeget, og projektet afventer ledige ressourcer. Et bedre indrettet stisystem med god belysning og klarere markeringer vil skabe tryghed, og en bedre forbindelse mellem Voldparken og Frederikssundsvej. Områdets beboere vil desuden kunne drage fordel af et bedre og tryggere boligmiljø, med gode forudsætninger for at lære sine naboer at kende. Vigtigt byrum Vigtige forbindelser

26 26 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM Net af motionsruter Et net af ruter, der binder de områder sammen, hvor folk i forvejen dyrker motion. Projektet vil i høj grad bestå af at skilte med og udbrede kendskabet til de muligheder, der allerede eksisterer. Man kan også forestille sig en kondiløber-base på EnergiCenter Voldparken, med mulighed for at skifte tøj og tage bad. Træningsredskaber langs motionsruterne kan også være med til at gøre det til en ekstra god oplevelse at dyrke motion i Husum.! STATUS april 2012: Projektet vil blive berørt i forbindelse med arbejdet på lommeparken, men afventer iøvrigt ledige ressourcer Meter

27 BYSTævnet HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM Bystævnet er en væsentlig forbindelse mellem det centrale Husum og Husumvolden og Tingbjerg. Vejen er karateristisk ved at være planlagt til at fortsætte gennem volden og tilslutte sig Ruten i Tingbjerg. Flere forskellige kræfter har arbejdet på at gennemføre den plan de sidste 40 år. I dag er Bystævnet alt for bred til den eksisterende trafik, og man kunne derfor udvikle den til velfungerende grøn forbindelse eller bevægelsesstrøg. 27 Gadelandet Vejen Gadelandet er et vigtigt led, der forbinder Utterslev Mose med de mange forskellige boligområder i det nordlige Husum. Beboere i områder som Birkevang, Toften og Gadelandsbebyggelsen vil alle skulle gå ad Gadelandet for at komme til mosen. Cykelruter til byen De korteste cykelruter til andre dele af København løber på ganske almindelige villaveje. Man skal kende kvarteret godt for at finde den hurtigste rute til Frederiksberg eller Vanløse. At markere dem med skilte og på anden vis forbedre dem, kan være et overkommeligt projekt.! STATUS april 2012: Disse projekter afventer alle ledige ressourcer.

28 28 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM trafiksikkerhed En del af vejnettet i Husum er belastet af relativt hurtig og gennemkørende trafik, manglende cykelstier, dårlig belysning og dårlige krydsningsmuligheder. Flere af strækningerne opleves som utrygge. I området bor især mange ældre og skolebørn, som har et stort behov for et godt, sikkert og trygt trafikrum. Bestemte vejstrækninger i kvarteret har derfor stor barrierreeffekt og er på den måde en hindring for at områdets beboere kan udnytte eksisterende og nye kvaliteter. Der er dog ikke tale om for meget trafik, snarere om en uhensigtsmæssig trafikadfærd. Hvilket især hænger sammen mangelfuld og inkonsekvent udformning af overgange, cykelstier og fortov.

29 Gadelandet HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM 29 Vejen Gadelandet løber gennem Husums tættest befolkede område og er den mest oplagte rute for mange fodgængere og cyklister, der skal til Utterslev Mose. Voldparkens 2000 beboere skal alle krydse den for at komme til skole, på indkøb eller til bussen. Dette kombineret med megen trafik, dårlige krydsningsmuligheder og dårlige forhold for cyklister gør at en forbedring af trafiksikkerheden på Gadelandet bør være højt prioriteret. UDFORDRINGER: Den benyttes af over køretøjer i døgnet. Langt hovedparten af disse er gennemkørende biler, der søger udenom lyskryds og kødannelser på Frederikssundsvej. Da vejen er god og bred oplever man ofte meget høje hastigheder. Parkerede biler skaber dårlige oversigtsforhold for krydsende fodgængere. Fraværet af cykelstier, den store trafikmængde og de parkerede biler gør det utrygt at cykle. Fodgængerovergangene er få, ofte dårligt markerede, og ikke altid placeret optimalt i forhold til krydsningsbehovene. BEHOV FOR FORBEDRINGER: Bedre overgange for fodgængere på flere nøglepunkter. Bedre forhold for cyklister. Opstribede cykelstier bør være et minimum på hele strækningen. Gadelandets placering i Husum DE MEST BENYTTEDE OVERGANGE: Overgang mangler helt Overgang mangler helt Helle uden opstribet forgængerfelt. fodgængerfelt uden helle. Kun et enkelt fodgængerfelt. Helle uden opstribning.! STATUS april 2012: En række væsentlige problemer er identificeret og til dels dokumenteret gennem Center For Trafiks hastighedsmålinger og trafiktællinger. Projektet afventer en egentlig trafiktekninsk behandling.

30 30 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM Forbindelser OVer Åkandevej Åkandevej er hovedvejen til og fra TIngbjerg og rummer dermed temmeligt meget trafik, men er dog på ingen måde overbelastet. Vejen er da også udformet på den motoriserede trafiks præmisser, og kommer derfor til at udgøre en markant barriere mellem de store boligområder i Husum og områdets vigtigste rekreative areal: Utterslev Mose. Der er derfor et markant behov for at forbedre krydsningsmulighederne, samt tilslutningen til stisystemet ved mosen. Voldparken Skole skal i fremtiden huse både 400 børnehavebørn samt EnergiCenter Voldparken. Begge dele medfører et behov for en ordentlig forbindelse til mosens rekreative arealer. En tydeligere markering af overgangen samt tilslutning til mosens stisystem er nødvendig.! STATUS april 2012: En væsentlig problemstilling er identificeret, til dels dokumenteret, og afventer nu en egentlig trafikteknisk behandling. T-krydset ved Gadelandet har i dag en meget uheldig udformining. Dette er hovedadgangsvejen mellem Husum og mosen. I den ene side slutter cykelstien brat uden mulighed for at komme end på stien ved mosen, og uden fodgængerovergang til at krydse over Åkandevej, hvor der på den anden side er dobbeltrettet cykelsti. En stor del af trafikken fra Tingbjerg svinder her ind ad Gadelandet. Behovet for en bedre løsning er markant.

31 Islevhusvej HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM Forbedring af den utrygge overgang ved Husum Station. Det kunne være en udbygning af støttepunkt, samt et mere markant omgivende byrum. Forbedre forhold for fodgængere mellem kvarterets vigtigste trafikale knudepunkter: Husum Torv og Husum Station. 31 Trafikdæmpning af Smørumvej - Solrødvej Strækningen Smørumvej-Solrødvej benyttes af gennemkørende trafik, der søger udenom lysreguleringer på Husumvej. Samtidigt er der parkering langs det vestlige fortorv, hvilket gør det meget ytrygt for især cyklister. Trafikdæmpning af Hustoftevej Villavejen Hustoftevej bruges som smutvej udenom lyskrydset ved Frederikssundsvej og Husum Torv. Vejen ønskes derfor trafikdæmpet.! STATUS april 2012: Strækningerne er identificerede som problematiske og afventer en egentlig trafikteknisk behandling.

32 32 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM belysning Husum er et kvarter med relativt megen utryghed. Det er også et kvarter hvor gader er mørke og øde når solen går ned. Et sikre bedre belysning på en række vigtige strækninger, er en forudsætning for at en række andre ting kan lykkes i Husum. En del både nuværende og planlagte gadestrækninger, der er vigtige led i kvarterets system af forbindelse, ligger idag hen uden ordentlig belysning. Med relativt enkle greb kan en indsats for belysningen løfte kvarterets generelle indtryk. UTRYGGE STEDER MED DÅRLIG BELYSNING I HUSUM Voldparken -private boligforeninger. Utrygge m. dårlig belysning. Udover de på kortet afmærkede steder, er cykelstien på volden, mellem mørkhøjvej og åkandevej, et sted med behov for belysning. Gadelandet/Husumgård -private boligforeninger. Utrygge m. dårlig belysning. Kobbelvænget - offentlig - meget mørk og dyster, problem i forhold til ny medborger/kulturhusfunktion på tidl. skole. Frederikssundvejstrøggaden/handelsgaden - offentlig - kørebanebelysning, stemningsløs, dårlig for fodgængere. Husum station, området heromkring - offentlig - manglende belysning især v cykelparkering. Fortov ud for parken - offentlig - helt mørk og uhyggelig

33 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM 33

34 34 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIK OG BYRUM

Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum.

Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum. Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum. Ønsker til ny belysning: Lb.nr. Lokalitet Kommentarer LU - bemærkninger Grundbelysning 1 Karlslundevej, mellem Smørumvej & Merløsevej

Læs mere

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLD 1. Trafikmålsætninger i Københavns Kommune 2. Trafikplanlægning og strøggader 3. Et strategisk vejnet med forskellige definitioner

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR VIRUM BYMIDTE November 2017

HELHEDSPLAN FOR VIRUM BYMIDTE November 2017 HELHEDSPLAN FOR VIRUM BYMIDTE November 2017 HVORFOR EN HELHEDSPLAN? FORMÅLET MED EN HELHEDSPLAN Virum er en attraktiv grøn bydel bygget op omkring stationen og Virum Torv efter en byplan fra 1930 erne.

Læs mere

Tre vejforbindelser i Tingbjerg

Tre vejforbindelser i Tingbjerg Tre vejforbindelser i Tingbjerg Skitseprojekt Opgavebeskrivelse 24.11.2015 Tre vejforbindelser i Tingbjerg Opgavebeskrivelse Side 1 af 5 1. Generel information I indbydes hermed til at deltage i udbud

Læs mere

Cykelring Høje Taastrup kommune

Cykelring Høje Taastrup kommune Cykelring Høje Taastrup kommune Høje Taastrup kommune Cykel- og motionsring Dato: 18.07.09 Redaktion: Høje Taastrup kommune Via Trafik 00 Baggrund og vision 01 Baggrund/Koncept 02 Den Grønne Ring - Natur

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Borgermøde om Tåsinge Plads

Borgermøde om Tåsinge Plads Borgermøde Ny Tåsinge Plads Den 27. september 2012 Borgermøde om Tåsinge Plads 27. september 2012 kl. 19-21 på Vennemindevej 39 Resumé Borgermødet blev afholdt den 27. september 2012 kl. 19-21 med omkring

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade. Vejforum d Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind

Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade. Vejforum d Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade Vejforum d. 6.12.2007 Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind Geografisk afgrænsning Områdefornyelse og Kvarterløftområde Aktive borgere

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

GLESBORG BY OG TRAFIKPLAN VISIONER FOR FREMTIDENS GLESBORG

GLESBORG BY OG TRAFIKPLAN VISIONER FOR FREMTIDENS GLESBORG GLESBORG BY OG TRAFIKPLAN VISIONER FOR FREMTIDENS GLESBORG INDHOLD INTRO 2 Indhold / Intro 3 Vision: Trygge rammer for handel og hverdagsliv 4 Eksisterende forhold 5 Udfordringer i Glesborg 6 Hovedgreb:

Læs mere

MERE GANG I AARHUS HVORFOR EN FODGÆNGERSTRATEGI OG HVEM EJER DEN?

MERE GANG I AARHUS HVORFOR EN FODGÆNGERSTRATEGI OG HVEM EJER DEN? MERE GANG I AARHUS HVORFOR EN FODGÆNGERSTRATEGI OG HVEM EJER DEN? DISPOSITION Hvad er en fodgænger Overordnet målsætning Processen Strategiens indhold Next step HVAD ER EN FODGÆNGER? ARBEJDSGRUPPENS SAMMENSÆTNING:

Læs mere

aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER

aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET EUROPAHUSET AARHUS Å PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken kystvejsstrækningen

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

Husumparken skitseprojekt. DGI Projekt- og landskabsværksted

Husumparken skitseprojekt. DGI Projekt- og landskabsværksted Husumparken skitseprojekt DGI Projekt- og landskabsværksted Indledning Husumparken er bydelens største åbne grønne areal. Som en del af Husum Kvarterplan er det besluttet at de rekreative muligheder skal

Læs mere

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg Nørrebrogade 208 2200 København N Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg vil gerne takke Trafik- og Miljøudvalget

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Borgerpanelundersøgelse Forholdene i Indre By Gennemført 24-27. februar 2017 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Sammenfatning: Indre By som helhed Prioriteringer med hensyn

Læs mere

FLERE GÅR MERE. Debatoplæg om fodgængerstrategi for København

FLERE GÅR MERE. Debatoplæg om fodgængerstrategi for København FLERE GÅR MERE Debatoplæg om fodgængerstrategi for København INTRODUKTION Kære fodgænger... Debatoplægget er en mini-udgave af Flere går mere, en fodgængerstrategi for Københavns Kommune. Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Udarbejdet af NORD Arkitekter. November 2009

Udarbejdet af NORD Arkitekter. November 2009 Udarbejdet af NORD Arkitekter November 2009 INDHOLD: Indledning Kommentarer fra Rød Stand Kommentarer fra Orange Stand Kommentarer fra Lyserød Stand Kommentarer fra Grøn Stand Kommentarer fra Lyseblå Stand

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Borgermøde Helhedsplan Skørping

Borgermøde Helhedsplan Skørping Borgermøde Helhedsplan Skørping Velkommen Program 18:00 Velkomst og mad 18:05 Oplæg om baggrunden for helhedsplanen 18:20 Hvad har man gjort andre steder? 18:40 Oplæg til gruppearbejde 18:45 Gruppearbejde

Læs mere

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer

Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Opsamling på noter fra borgermødet 26. juli samt efterfølgende kommentarer Boligudvikling og infrastruktur Emne Bemærkninger Plancher med tegninger fra borgermødet Blåt scenarie Fordele: Meget attraktivt;

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København

Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København Husum, 2700 Brønshøj bestyrelsen@birkevang.dk www.birkevang.dk 16/05-2019 Kære Københavns Kommune, Vi sender

Læs mere

AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET AARHUS DOMKIRKE

AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET AARHUS DOMKIRKE Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET EUROPAHUSET AARHUS Å OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

Læs mere

Virum Bymidte, Helhedsplan. Trafikken

Virum Bymidte, Helhedsplan. Trafikken Virum Bymidte, Helhedsplan Trafikken Trafikken generelt Der er i myldretiderne bilkø gennem Virum ad Frederiksdalsvej. Der er brug for både at fjerne uvedkommende, gennemkørende trafik og at få trafikken

Læs mere

Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte

Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte Baggrund for Byrumsplanen Kvarterplan by havn Vision Odense: at lege er at leve Trafik- og Mobilitetsplan Bylivsundersøgelse 2008 Baggrund for Byrumsplanen

Læs mere

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT - strategi for et grønnere København Mål og visioner for et grønnere København I visionen for København som Miljømetropol har vi under overskriften En grøn og blå hovedstad

Læs mere

STRATEGI. Prioriterede indsatser. Bedre forbindelser for bløde trafikanter

STRATEGI. Prioriterede indsatser. Bedre forbindelser for bløde trafikanter Prioriterede indsatser STRATEGI Bedre forbindelser for bløde trafikanter NORDREFASANVEJ.FREDERIKSBERG.DK FACEBOOK.COM/NORDREFASANVEJKVARTERET INSTAGRAM.COM/NORDREFASANVEJKVARTERET 1 2 Strategi - Bedre

Læs mere

EMDRUP. - et sikrere sted at færdes... marts Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB

EMDRUP. - et sikrere sted at færdes... marts Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB EMDRUP - et sikrere sted at færdes... marts 2009 Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB INDHOLD - introduktion - empdrupvej (registrering - analyse - problem - løsning) - frederiksborgvej

Læs mere

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 København: Grønne uderum som urbane uderum Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 Oversigt 1. Hvor er København? 2. Visioner og mål 3. Urbane tendenser - hvad siger københavnerne?

Læs mere

HØJE TAASTRUP C. VISION

HØJE TAASTRUP C. VISION HØJE TAAASTRUP C 1 HØJE TAASTRUP C. VISION EN SAMMENHÆNGENDE, MANGFOLDIG OG AKTIV OG TRYG BY Høje Taastrup ændrer sig, vokser, forfalder, blomstrer op på ny, omfortolkes og udvikler sig. Det tager helhedsplanen

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020 UDVIK- LINGS- PLAN Lydum 2020 Naturen er vores styrke og kilde til store oplevelser. Gå selv på opdagelse i naturen, pas på den og del den med andre. Sammen fortæller vi verden om vores natur - #viinaturen

Læs mere

Strukturbillede VIBY Sjælland

Strukturbillede VIBY Sjælland Strukturbillede VIBY Sjælland Indhold Forord 3 Visionen 4 Hovedstrukturen 5 Fra vision til plan 5 Boliger 5 Bymidten 6 Erhverv 7 Den grønne struktur 7 Trafikstruktur 7 Vedtaget af Roskilde Byråd den 18.

Læs mere

Skema til udfyldning af lokaludvalgenes ønsker til tryghedsløft

Skema til udfyldning af lokaludvalgenes ønsker til tryghedsløft KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling SKEMA Skema til udfyldning af lokaludvalgenes ønsker til tryghedsløft Nedenstående spørgsmål og skema udfyldes af Lokaludvalget og sendes

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 2. kvartal: Bylivsundersøgelse Samlede resultater Juli 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar På vej til skole Sikker skolevej et fælles ansvar Ny skolevej Sikker skolevej og sunde børn færre bilister - flere børn der cykler eller går Færre og færre børn går eller cykler til skole. Flere og flere

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Uvelse-Lystrup Lokalråd December 2011 1 Hillerød Kommune Indhold Baggrund. 3 Trafik 4 Bolig. 5 Erhverv. 5 Natur 6 Børn og Ungdom 7 Ældre 7 Foreninger fritid indkøb 8 2

Læs mere

Projektoversigt Nordre Fasanvej Kvarteret

Projektoversigt Nordre Fasanvej Kvarteret Projektoversigt Nordre 4. oktober 2018 Sagsbeh.:BHW J.nr.: 01.11.20-P20-25-18 By Byggeri og Ejendomme TEMA PROJEKT KORT BESKRIVELSE NORD/SYD GENNEMFØRT SUCCESKRITERIE Tryg færden Kronprinsesse Sofies Vej

Læs mere

Ny institution i Hareskovby

Ny institution i Hareskovby Kunde Sag: Furesø Kommune 30. november 2016 JKD, MLJ Rev. 20. december 2016 Ønske om en ny institution Furesø Kommune ønsker at bygge en ny institution i Hareskovby til at afløse det nuværende Hareskov

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

IDÉKATALOG. Flerfunktionelle affaldssorteringsløsninger. I samarbejde med Københavns Kommune. arki_lab

IDÉKATALOG. Flerfunktionelle affaldssorteringsløsninger. I samarbejde med Københavns Kommune. arki_lab Designing Cities With People IDÉKATALOG Flerfunktionelle affaldssorteringsløsninger I samarbejde med Københavns Kommune ApS Designing Cities With People www.arkilab.dk mail@arkilab.dk. ApS Birkegade 4

Læs mere

Foto: Ursula Bach. Fleksible byrum i København

Foto: Ursula Bach. Fleksible byrum i København Fleksible byrum i København Foto: Ursula Bach Indledning For at sikre en bedre udnyttelse af byrummets kapacitet, skal gaderne tilpasses byens døgnrytme. Som beskrevet i ITS-handlingsplan 2015-2016 vil

Læs mere

Cykelsti langs Stumpedyssevej

Cykelsti langs Stumpedyssevej Cykelsti langs Stumpedyssevej Hørsholm Kommune ønsker at forbedre forholdene for cyklister langs Stumpedyssevej for at give især skolebørn en god og sikker cykelforbindelse frem til skolen. 1. Overordnet

Læs mere

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale Situationen i dag Fordelingen af grønne arealer, som Bæveren kan benytte til fællesarealer, er i dag meget usammenhængende og giver ikke mulighed for at danne et godt offentligt rum, hvor folk kan mødes.

Læs mere

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget Cykelpolitik En ny Cykelpolitik Det er med glæde at vi på Byrådets vegne kan præsentere Fredensborg Kommunes nye Cykelpolitik. En Cykelpolitik som fortæller, hvad vi mener om cykling i Fredensborg Kommune,

Læs mere

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv Helhedsplan Stationsvej/Kulturtorv Måløvringen fra udviklingplanen af Tredie Natur fra 2016 HELHEDSPLAN - REGISTRERING & ANALYSE HELHEDEN & SKALAEN MÅLØV HOVEDGADE

Læs mere

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603 9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

Virum Bymidte. Input til en Helhedsplan

Virum Bymidte. Input til en Helhedsplan Virum Bymidte. Input til en Helhedsplan Helhedsplanens indhold Med etableringen af de nye butikker på Posthusgrunden er det en oplagt mulighed at der samtidig ses på Virum Bymidte som helhed. Nedenstående

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg Landskabsarkitekter BY+LAND Magnoliavej 18 DK-9000 Aalborg Telefon 2511 5771 www.byplusland.dk Fysikken Punkter i byen Løkkensvej er byens hovedfærdselsåre, og en del

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ?

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF BILTRAFIK I GADERUM - - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF OFFENTLIG PARKERING I GADERUM -

Læs mere

Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni

Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni ----- 4. Arbejdsgrupper 5. Aftaler herfra En idé, der er født her 3. Afklaringsprojekt

Læs mere

Områdefornyelse i Københavns Kommune

Områdefornyelse i Københavns Kommune Områdefornyelse i Københavns Kommune Målsætningerne for Politik for Udsatte Byområder er, at: De udsatte byområder skal løftes til københavnerniveau Der skal være uddannelse og beskæftigelse til alle De

Læs mere

NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge Nord

NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge Nord Til Plan- og Teknikudvalget Plan og Udvikling Sagsnr. 289712 Brevid. 2630599 Ref. SILA Dir. tlf. 4631 3549 siril@roskilde.dk NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge

Læs mere

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation 4 Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen Til skolens forældre Haderslev Kommune har forbedret skolevejen til Favrdal-afdelingen. Særligt ruterne

Læs mere

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler:

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Notat Skoleveje i Erritsø Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Lyng Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Erritsø Centralskole

Læs mere

KVALITET I BYRUMMET, referat fra workshop I -13. september Målsætning for indsatsområdet: at få skabt et identitetsskabende grønt rum.

KVALITET I BYRUMMET, referat fra workshop I -13. september Målsætning for indsatsområdet: at få skabt et identitetsskabende grønt rum. KVALITET I BYRUMMET, referat fra workshop I -13. september 2011 By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Byplan Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C Målsætning for indsatsområdet: at få

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Fremtidens Skalborg. styrke områdets profil. 4. at styrke sammenhænge og forbindelser i bydelen med fokus på bløde trafikanter

Fremtidens Skalborg. styrke områdets profil. 4. at styrke sammenhænge og forbindelser i bydelen med fokus på bløde trafikanter Fremtidens Skalborg Byudviklingsplanen for Skalborg skal skabe en fælles vision og rammen for en helhedsorienteret udvikling af Skalborg som bydel. Byudviklingsplanen har til formål at skabe rammerne for

Læs mere

Vandledningsstien CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER. Nuværende forhold

Vandledningsstien CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER. Nuværende forhold CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER Vandledningsstien Nuværende forhold Vandledningsstien forbinder Gladsaxe og Københavns kommuner, se figur 1 Strækningen er en nordlig forlængelse

Læs mere

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG Søkvarteret Forord Inspirationskataloget har til formål at vise en pallet af de elementer, der skal indtænkes i den kommende planlægning for Søkvarteret i Vinge. Søkvarteret

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget. Orientering om projekter med ufinansierede etaper

Til Teknik- og Miljøudvalget. Orientering om projekter med ufinansierede etaper KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Orientering om projekter med ufinansierede etaper Notatet omhandler de af Teknik- og Miljøudvalgets anlægsprojekter,

Læs mere

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Skolen på Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Indledning Løsningsforslagene på de følgende sider tager afsæt i de problematikker, som er blevet udpeget i forbindelse med skolevejsanalysen

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Landsbyerne Pulje til landsbyerne 0,5 0,5 Forslag til landsbyerne 0,5 0,5 Forskønnelsespuljen og Kommunes landsbyer Mange landsbyer har en

Læs mere

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT Tidsplan DET MENER BYRÅDET Udbygningen af området skal ske i etaper og afstemmes med en udvikling af bymidten i øvrigt CENTRALE SPØRGSMÅL Hvordan kan området fungere som bydel, selv om det udbygges i etaper?

Læs mere

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Sagsbehandler: MHS/NS/AML Dok.nr.:2012/0070324-184 6. marts 2013 Vej- og Parkafdelingen Sagsnr. 2012/00770324 Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Indhold: 1. Indledning

Læs mere

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO BYENS PLACERING - situations diagram KYSTVEJEN - en unik strækning VEJEN TIL STRØBY EGEDE - Storyboard Tryggevælde Å Strand hotellet Kystvejen 1 Kystvejen 2 Entré til byen

Læs mere

Cykelstiplan 2015. Indledning

Cykelstiplan 2015. Indledning Cykelstiplan 2015 En del af trafikplan 2015 Indledning Kommunale mål På landsplan er der i følge Transportvaneundersøgelsen 1992-2013 tendens til et generelt fald i cykelandelen af alle ture. I modsætning

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion 5. Aktiviteter 6. Jonstrup i dag 8. Fremtidens Jonstrup 10. Skitse 12. Visualisering 14

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion 5. Aktiviteter 6. Jonstrup i dag 8. Fremtidens Jonstrup 10. Skitse 12. Visualisering 14 U D V I K L I N G S F OR S L A G F OR JON S T R U P C E N T R U M S. 3 15 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion 5 Aktiviteter 6 Jonstrup i dag 8 Fremtidens Jonstrup 10 Skitse 12 Visualisering 14 Dato : 22.02.2017

Læs mere

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt Borgermøde den 20. januar 2014 om Fremtidens Sølund Input fra grupperne Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt (Denne gruppe valgte ikke at udarbejde en prioriteringspils-planche) Kan Læssøegade

Læs mere

VISION VEJEN. Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG

VISION VEJEN. Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG VISION VEJEN Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG Forord Missionen, visionen og indsatsområderne er rammen for det videre arbejde. Handlingskataloget konkretiserer det kommende arbejde og vil i foråret

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur. 08.04.2014 SØNDERGADE BAGGRUND for vurdering af park og mur NØRREGADE Politi Kousgaard Plads

Læs mere

BYUDVIKLING TOMMERUP VEST. November 2016

BYUDVIKLING TOMMERUP VEST. November 2016 BYUDVIKLING TOMMERUP VEST November 2016 BYSTRUKTUR Skovstrupvej - Livet på landet i byen Skolevej - LandsBYmidten Vestervangen - Parcelhusområdet Tommerup Vest inddeles i tre bebyggede områder, som knytter

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN MINDET AARHUS Å DOKK 1 - LETBANE PAKHUS 13 TOLDBODEN HACK KAMPMANNS HAVNEPLADSEN LETBANE REKREATIV BIBLIOTEK OG PLADS FORBINDELSE BORGERSERVICE, CYKEL- GANGSTI HØJVANDSSLUSE

Læs mere

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 RANDERS KOMMUNE HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Randers Kommune har gennem flere år haft

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter Trafik- og Teknikudvalget 16.02.2013 Punkt 97, bilag 2 BUU 14.01.2014, Punkt 8, bilag 2 Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar 2014 Indsatsbeskrivelse Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) Punkt 22. Godkendelse af Lokalplan 10-1-112 Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) 2017-026379 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 10-1-112 endeligt uden ændringer. Mariann

Læs mere

Kendte til Lokaludvalget i forvejen

Kendte til Lokaludvalget i forvejen Samlet data fra bydelsplanundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet gennem Østerbro Borgerpanel i perioden 2.-24. januar 217 (5 dage). Spørgeskemaet er blevet sendt ud på

Læs mere

EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9

EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9 FREMTIDENS VOLLSMOSE EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9 ORGANISERING ORGANISERING Odense Kommune 3 Direktører/chefer Civica 2 Direktører/chefer Fyns almennyttige Boligselskab

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere