Praktiske Oplysninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Praktiske Oplysninger"

Transkript

1 Praktiske Oplysninger Praktiske ting vedrørende opstarten I de første dage i opstarten er det vigtigt, at en forælder er med jeres barn i Storring. Vi tager en snak om jeres barn, dets vaner og rutiner og vi fortæller lidt om dagen hos os. Det vil være godt for jeres barn at begynde med at have korte dage, da det kan være med til at give barnet en tryg og rolig start. Der er mange nye børn og voksne, man skal vænne sig til. Det er en god idé som forældre at have god tid i starten. Lav en aftale med os om, hvordan de første dage skal forløbe for jeres barn. Den daglige kontakt Vi vil bestræbe os på dagligt, at få videregivet, hvordan jeres barn har haft det og hvad det har beskæftiget sig med, men henvend jer endelig selv, hvis I har spørgsmål. Følg med på Børneintra, der lægger vi billeder fra dagligdagen samt beskrivelser af vores aktiviteter ud. Samtaler Efter barnet har været i Storring i ca. 3 måneder tilbyder vi en samtale om, hvordan opstarten har været og om barnets trivsel generelt. Det kan variere lidt, hvornår man som forældre eller personale synes der er et behov for en opstartssamtale, derfor vil vi løbende være i dialog omkring samtalen med jer forældre og i samråd finde ud af, hvornår den er mest passende for jer og jeres barn. Den næste samtale tilbydes når barnet er omkring 3 år. Samtaler omkring jeres børn er vi altid åbne for og er ikke nødvendigvis fastlagt som beskrevet ovenfor. Er der noget I er i tvivl om, eller undrer jer over, er I velkomne til at kontakte personalet eller Stine (daglig leder) enten i institutionen, pr. tlf. eller på Børneintra.

2 Børneintra Børneintra er vores afdeling, samt dagtilbuddets informationstavle til jer forældre. Det er vigtigt, at I som forældre holder jer orienteret via Børneintra. Der kan være informationer om lukkedage, udflugter, fødselsdage, aktiviteter, billeder, smitsomme sygdomme blandt børnene osv. Børneintra Vejledning til Børneintra og Log-in er udsendt sammen med velkomstbrevet til jeres barn. Husk venligst selv at holde jeres kontaktoplysninger opdateret på børneintra, da dette også fungerer som barnets stamkort. I vil også få udleveret et stamkort på papir til udfyldelse. I skal også huske at give tilladelser til, om vi må vise billeder/video af jeres barn på børneintra og hjemmesiden. Kostpolitik For at vores børn skal trives er sund mad og motion altafgørende. Det giver mere overskud i dagligdagen, bedre koncentrationsevne og forebygger sygdomme og unødvendige konflikter. Med en bevidst holdning om sund mad i barndommen, er vi med til at give vores børn gode vaner for livet. Derfor ser vi det som naturligt, at vi i dagtilbud Skovby-Stjær at have en fælles kostpolitik, hvor holdningen til børns kost tydeliggøres den kan læses her. Vores holdning til denne kostpolitik er, at vi bliver nødt til at tage den alvorligt, hvis det skal nytte noget. Derfor vil I også kunne opleve, at personalet henvender sig til jer, såfremt jeres barn medbringer noget af det, vi ikke ønsker børn skal spise i dagtilbuddet.

3 Forældrebestyrelsen har besluttet at hver afdeling i Dagtilbuddet kan beslutte, at der maksimum 6 gange årligt dispenseres fra kostpolitikken. I Storring afdelingen har vi besluttet at dispensere 1 gang: Kanelsukker på risengrøden til julehygge én gang i december Bleordning Til de børn der bruger ble har Stjær/Storring Børnehus en forældreforening som står for bleindkøb. Hvis dit barn skal være med i denne ordning koster det 75 kr. om måneden. I skal udfylde en tilmeldingsblanket ved opstart, hvis I ønsker jeres barn skal være med i ordningen. Storring står for indkøb af bleerne og det er en forældre, der opkræver pengene hvert kvartal. Vi opfordrer til at I er med i ordningen, da det gør det nemmere for os som institution og tit også for jer som forældre. Tøj På badeværelset har barnet en kasse, som skal indeholde mindst et helt sæt skiftetøj, evt. sutter samt behageligt sovetøj, tilpasset årstiden. I bedes jævnligt tjekke kassen og fylde op, hvis det er nødvendigt. I garderoben har barnet et rum til overtøj, regntøj, sko gummistøvler, hjemmesko m.m. Sørg for, at der altid er tøj til både varmt og koldt vejr. Hver fredag bedes I tømme rummet, da vores rengøringsfolk vasker det indvendigt. Hjælp jer selv og personalet ved at skrive tydeligt navn i alt barnets tøj, fodtøj og sutter. Af sikkerhedsmæssige årsager beder vi jer venligst, men bestemt, om ikke at have plasticposer liggende i jeres børns garderobe rum Det er vigtigt, at der ikke er snore og løsthængende ting i tøjet, som barnet kan komme til skade ved under leg.

4 Motorik og bevægelse Vi vægter motorik og sansemotorik højt og at børnene bevæger sig i løbet af dagen. Triller, drejer, vender på hovedet, gynger, løber, klatrer osv. Vi har 2 uddannede motorikvejledere i Storring afdelingen, som er gode til at inspirere både børn, medarbejdere og forældre til bevægelse. Vi får dygtige glade børn med høj grad af kropslige færdigheder, kropsbevidsthed og selvværd. Det giver børnene det bedste fundament for læring resten af livet. Det er videnskabeligt dokumenteret, at når børnene har en god motorik, så er deres læringsrum større. Børn der er gode til at bruge kroppen, får nemmere ved at være med i fællesskabet og legen med andre børn. Fysisk aktivitet vil give barnet kropsligt velvære og sundhed. Derfor er der rigtig mange grunde til at give børnene sunde og gode bevægelses-vaner helt fra livets start. I Storring arbejder vi også meget med børnenes selvhjulpenhed. Se hvorfor på Youtube: Så lad dog barnet gøre det selv. Vi har en forventning om, at I støtter op om dette både her og hjemme. Fx ved at lade barnet gå ind om morgenen i stedet for at bære barnet ind, lade barnet selv tage tøj af og på mm. Det giver stolte børn med godt selvværd Forslag til tøj i Storring afdelingen: Vi har lavet denne liste som inspiration til jer forældre på baggrund af vores erfaringer fra hverdagen med alle årstiderne, og vores fokus på i at styrke børnenes motoriske udvikling og selvhjulpenhed. Med det mener vi bl.a. at børnene gerne skal have tøj på, som dels er let for dem selv at tage af og på, men også tøj, som de kan bevæge sig i, når de selv skal kunne:

5 Klatre op og ned på pusleborde, trip/ trapstole, barnevogne/ krybber og sofa Bevæge sig i leg både ude og inde Vinter: Flyverdragt: - Ikke for lille, da børnene skal kunne bevæge sig, og de små børn skal kunne kravle. Fodtøj: - Gerne med velcro lukning så børnene selv kan tage dem på/af. - Skal passe til barnets fod. For store sko/ støvler gør det svært at gå. - De små børn som ikke kan gå skal også gerne have sko/ støvler (Helst ikke futter, da de falder af). Huer: - Helst elefanthue, da de også varmer halsen og er lidt sværere selv at tage af ude på legepladsen. Vanter: - Luffer (ikke for store) Trøje: - Hvis det er rigtig koldt Sovetøj: - Bløde sovebukser, hue, strikvanter (helst uden fingre), tykke sokker, varm trøje (helst uden hat). Forår/ efterår: Termotøj: - Bukser og jakke. Regntøj: - Skal være så stort at det kan komme uden på termotøjet, helst todelt. Hue: - Tynd elefanthue. Vanter:

6 - Tynde vanter evt. strikvanter, så børnene bedre kan lege og få fat i tingene, holde på gyngen, løbecykler osv. Sommer: Huer: - Solhat kasket. Jakke: - Trøje eller tynd jakke Regntøj: Fodtøj: - Sanddaler, sko og gummistøvler. Skiftetøj på badeværelset: - 2 sæt skiftetøj - Undertøj: bodystockings til de små og todelt undertøj til de større børn, så de selv kan tage det af/ på og øve toiletbesøg. - Sut, bamse, klud I bedes som forældre selv fylde op og holde øje med om der er det der skal være i kurven. Sove Vuggestuen stiller krybber, barnevogne, madrasser, dyner og sengetøj til rådighed. Barnet får sin egen dyne og krybbe/barnevogn/madras med navn på. I Storring har vi en holdning til at vi ikke vækker børn i deres søvn. Afbrudt søvn er ikke sundt for børn. Børn i denne alder udvikler sig og bearbejder oplevelser når de sover. God søvn er medvirkende til god udvikling og trivsel. Hvis I har udfordringer med jeres barn og søvn derhjemme, er vi åbne for at tage en dialog omkring hvordan vi i Storring afdelingen kan bakke op om, og støtte jer i jeres udfordringer. Vi har en søvnpolitik under udarbejdelse den vil blive lagt på Børneintra når den er færdig.

7 Sygdom/medicin Er barnet sygt, må det ikke være i institutionen. Det vil sige når det har feber (over 38 c), har en smitsom sygdom eller hvis dets almene tilstand gør, at det ikke kan følge en almindelig dag i institutionen. For at undgå smitte er det vigtigste, at syge børn skal blive hjemme. Sundhedsstyrelsen har derfor udgivet en vejledning, der henvender sig til daginstitutioner, skoler og forældre. Den skal informere om de bestemmelser, der gælder disse steder, når der optræder smitsomme sygdomme. Disse konkrete vejledninger skal vi som institution rette os efter. Er jeres barn syg, vil vi gerne informeres telefonisk herom helst inden kl Bliver barnet sygt i løbet at dagen, vil I som forældre blive kontaktet, så barnet kan blive hentet. Personalet giver kun børn medicin, hvis det ikke er muligt at give det derhjemme, hvis det er livsvigtig medicin eller medicin ved kroniske sygdomme (astma og lign.) Hvis personalet indgår i en medicinsk behandling, skal medicinen være i original emballage med barnets navn på. Medicinens art og rette dosering fra lægen skal være oplyst på emballagen. Hvis barnet ikke er samarbejdsvillig omkring at tage medicinen, kan personalet ikke give det. Medicinen opbevares i aflåst medicinskab i institutionen. Notér venligst på barnets stamkort, hvis jeres barn har en kronisk sygdom og skal have medicin.

Velkommen i Smilehullet

Velkommen i Smilehullet Velkommen i Smilehullet Vi ønsker kommende børn og deres forældre velkommen til Den Integrerede Institution Smilehullet Denne pjece vil give et lille indblik i Smilehullets hverdag, værdier, traditioner,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18 2 Garderoben 20 Mad og drikke 23 Fest 26 Ferie og fri 28 Sygdom 29 Forældresamarbejde

Læs mere

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Josva og Børnehuset Kaleb Hasselvej 8 Lerpyttervej 25 7700 Thisted 7700

Læs mere

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den..

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Kære.. Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Vi vil gerne invitere jer til en samtale Samtalen vil vare ca. ½ time, hvor I

Læs mere

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution.

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution. Indhold Velkommen... 2 Tøjhushavens Børnehus... 2 Ansatte i Tøjhushavens Børnehus... 2 Åbningstider... 2 Økonomi... 2 Barnets start... 3 Aflevering og afhentning... 3 Forældresamtaler... 3 Samarbejde:...

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

Distriktet ved Tuse Næs

Distriktet ved Tuse Næs Distriktet ved Tuse Næs Årsplan 2014 I Distriktet ved Tuse Næs, udarbejder hver afdeling en gang om året en årsplan som følger skoleåret. Den er tænkt som et arbejdsredskab for os selv og en oversigt for

Læs mere

E-Mail birst@aarhus.dk Denne adresse kan ikke bruges til akutte beskeder, da den kun tjekkes ca. 1 gang dagligt.

E-Mail birst@aarhus.dk Denne adresse kan ikke bruges til akutte beskeder, da den kun tjekkes ca. 1 gang dagligt. Velkommen til Trekløveret Med denne pjece ønsker vi at give jer et billede af livet i Trekløveret samt nogle praktiske informationer. Trekløveret er en integreret institution med børn i alderen 0-6 år

Læs mere

FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS

FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS FORÆLDREHÅNDBOG LANGSØ BØRNEHUS BØRNEHAVE & VUGGESTUE Forord Dette er en håndbog, som er udarbejdet til forældre med barn/ børn i Langsø Børnehus - børnehave og vuggestue. Håndbogen har til hensigt at

Læs mere

Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922

Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922 Velkomstfolder Lindehuset Terpvej 19 Øster Lindet 6630 Rødding tlf: 79965481 mobil: 29277922 1 Velkommen i Lindehuset Vi vil gerne være et sted hvor alle, uanset færdigheder, kulturbaggrund eller tro føler

Læs mere

for Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring

for Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Velkomstpjece for Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Trige Velkomstpjece Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Velkommen til Idrætsdagtilbuddet Trige-Spørring Spørring Vi vil gerne byde jeres familie velkommen

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR BØRNEBISSEN 2014-2016

VIRKSOMHEDSPLAN FOR BØRNEBISSEN 2014-2016 VIRKSOMHEDSPLAN FOR BØRNEBISSEN 2014-2016 2 Børnebissens personale Stina Maria Inge 3 VELKOMMEN TIL BØRNEBISSEN Her i vores Virksomhedsplan vil I finde en masse relevante oplysninger om hverdagen i Børnebissen.

Læs mere

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus.

D.I.I. Kælkebakken. Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79. Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 anda@bu.aarhus. D.I.I. Kælkebakken. 0 3 år Klokkeskovvej 13 Stavtrup 8260 Viby J Tlf: 87 13 84 79 Email: Hjemmeside: lrz@aarhus.dk www.dagtilbudaarhus.dk Dagtilbudsleder: Annamarie Dahlgaard Tlf: 29 20 44 47 Email: anda@bu.aarhus.dk

Læs mere

VELKOMMEN TIL HAVEN FORÆLDREPJECE

VELKOMMEN TIL HAVEN FORÆLDREPJECE VELKOMMEN TIL HAVEN FORÆLDREPJECE 1 Indholdsfortegnelse Kære forældre... 3 Dagtilbuddet Christiansbjerg.... 4 Bodøgården... 4 De ydre rammer... 4 Haven... 5 Havens pædagogiske målsætning... 5 Tryghed,

Læs mere

Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til Hammelev Børnehave.

Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til Hammelev Børnehave. Kære forældre Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til. Vi glæder os til at modtage jeres barn og til at samarbejde med jer. I prioriterer vi udelivet, legen og den motoriske udvikling højt.

Læs mere

BØRNEHUSET BAVNEHØJ. Tranehavevej 15 2450 Københaven SV. Telefon: 33 66 38 01 www.bornehusetbavnehoj.dk

BØRNEHUSET BAVNEHØJ. Tranehavevej 15 2450 Københaven SV. Telefon: 33 66 38 01 www.bornehusetbavnehoj.dk BØRNEHUSET BAVNEHØJ Tranehavevej 15 2450 Københaven SV Telefon: 33 66 38 01 www.bornehusetbavnehoj.dk BØRNEHUSET BAVNEHØJ 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Normering...side 3 Lukkedage...side 4 Praktiske oplysninger

Læs mere

Indledning... 4 Det frie institutions valg... 4 Serviceloven... 5 8 Formålsbestemmelsen... 5 BUPL`s Pædagogiske profil... 5 Institutioner for børn og

Indledning... 4 Det frie institutions valg... 4 Serviceloven... 5 8 Formålsbestemmelsen... 5 BUPL`s Pædagogiske profil... 5 Institutioner for børn og Indledning... 4 Det frie institutions valg... 4 Serviceloven... 5 8 Formålsbestemmelsen... 5 BUPL`s Pædagogiske profil... 5 Institutioner for børn og unge... 6 Den pædagogiske opgave og pædagogernes ansvar...

Læs mere

Skovbørnehaven Søborgen. Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv?

Skovbørnehaven Søborgen. Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv? Skovbørnehaven Søborgen Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv? Velkommen til Skovbørnehaven Søborgen! Skovbørnehaven er en udflytterbørnehave. Der køres hver dag med egen bus mellem opsamlingsstedet

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Hesselholt!

Velkommen i Børnehuset Hesselholt! Velkommen i Børnehuset Hesselholt! Adresse; Børnehuset Hesselholt Rugmarken 3-5 9510 Arden. Åbningstider; Mandag - fredag; 6,15-16,45. Fredag; 6,15-15,30. Kontakt; Telefon; 97 11 43 94 Mobil; 23 33 50

Læs mere

SUNDE BØRN Til forældre med børn i alderen 0-3 år

SUNDE BØRN Til forældre med børn i alderen 0-3 år SUNDE BØRN Til forældre med børn i alderen 0-3 år 2015 SUNDE BØRN Til forældre med børn i alderen 0-3 år 2015 SUNDE BØRN Til forældre med børn i alderen 0-3 år Sundhedsstyrelsen, 2015 Du kan frit referere

Læs mere

Med denne pjece vil vi gerne byde nye børn og forældre velkommen i børnehuset.

Med denne pjece vil vi gerne byde nye børn og forældre velkommen i børnehuset. Med denne pjece vil vi gerne byde nye børn og forældre velkommen i børnehuset. Det er en stor begivenhed for dit barn og sikkert også for jer, da I skal aflevere det dyrebareste I har, at starte i vuggestue/børnehave,

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2014-2015 naturinstitutionen BØRNEHUSET

VIRKSOMHEDSPLAN 2014-2015 naturinstitutionen BØRNEHUSET VIRKSOMHEDSPLAN 2014-2015 naturinstitutionen BØRNEHUSET Svinget 15 Fensmark 4684 Holmegaard 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord Side 3 Indledning Side 3 Faktaoplysninger Side 3-4 Idegrundlag Side 4 Værdier Side

Læs mere

PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR

PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR På Holmeagerskolen betragter vi forældre som en ressource, og vi lægger op til og forventer et gensidigt forpligtende samarbejde til gavn for vores børn. Det er vores mål at

Læs mere

Vuggestuen Sydvesten. - En del af dagtilbud Sofiendal. Pædagogisk profil og læreplaner.

Vuggestuen Sydvesten. - En del af dagtilbud Sofiendal. Pædagogisk profil og læreplaner. Vuggestuen Sydvesten - En del af dagtilbud Sofiendal isk profil og læreplaner. 2012 PÆDAGOGISK PROFIL VUGGESTUEN SYDVESTEN 2012 Organisering og normering Vuggestuen Sydvesten er en del af dagtilbud Sofiendal,

Læs mere

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen.

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen. Side 1 af 12 Side 2 af 12 Kære Velkommen til Frøgårdens Vuggestue. Du skal gå på De voksne på din stue hedder: Din primær-voksen er Du har dit eget mærke, det sidder på din garderobeplads. Dit mærke ser

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag

Fælles Pædagogisk Grundlag Fælles Pædagogisk Grundlag Information til forældre Dagtilbud 0-6 år Forord Det er med glæde, at Børne-, Unge- og Familieudvalget i oktober måned godkendte et fællespædagogisk grundlag for det samlede

Læs mere

Børnehuset Hesselholt - TILLÆG

Børnehuset Hesselholt - TILLÆG Børnehuset Hesselholt - TILLÆG Adresse; Børnehuset Hesselholt Rugmarken 3-5 9510 Arden Tlf; 97 11 43 94/ 23 33 50 98 Åbningstider; Mandag til torsdag; 6.15-16.45 Fredag, 6.15-15.30 Nu nærmer sig tiden,

Læs mere