Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen. Afleveres 17/ Princip: Card game übers alle

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen. Afleveres 17/02 2015. Princip: Card game übers alle"

Transkript

1 Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen Afleveres 17/ Princip: Card game übers alle

2 Information om spillet: Antal spillere er 2 På nuværende tidspunkt er der over 20 unikke kort Der er 4 forskellige classes man kan positionere på brættet, hver spiller har 12 brikker De 4 forskellige classes er: Warrior Melee class der har 2 damage og 4 hp Kan bevæge sig 1 felt af gangen Special offensive giver den charge og +1 damage og special defense gør at man kan lave damage om til hp Spellcaster Range class der skader 3 og har 3 hp Kan bevæge sig vertikalt og vandret, 1 felt af gangen Kan skade 2 felter vandret og lodret Special offensive giver den +1 range og +2 damage special defense giver 1 absorb og 1 damage og kan skade 1 felt skråt Thief Melee class der har 2 damage og 4 hp kan bevæge sig 1 felt af gangen Special offensive gør at den kan zappe modstanderne og få ham til at skippe en tur special defense putter den i stealth i 2 runder men den kan ikke bevæge sig Tank Melee class der har 1 damage og 5 hp Kan bevæge sig 1 felt af gangen Special offensive giver +1 damage og knocker modstanders brik 1 felt tilbage special defense intercepter et angreb og får det til at skade halvdelen, hvis nummeret bliver,5 runder man ned. Mere information om spillet kan læses i regel hæftet.

3 Målgruppeanalyse Målgruppen til vores spil er mennesker der godt kan lide at spille spil, hvor man skal sætte sig ind i reglerne og leve sig ind i spillet. Vi henter altså mennesker der er interesseret i spil som Hearthstone og Magic The Gathering. Hvor Hearthstone har 20 millioner spiller, hvilke vil sige at der er mange der spiller den type spil Selvom vores spil ikke er det samme, da vores indeholde mere dybde, på grund af brættet, henter det spillere fra den samme målgruppe. Dette spil appellerer også til spillere som kan lide strategi spil som stratego og skak. Og når vi taler i denne strategi genre af brætspil, kan det godt blive svært for yngre spillere, derfor bliver målgruppen +15 år, da der ikke rigtig er nogen bestemt alder for hvornår man stoppe med at spille strategispil. Det er også svært at putte den målgruppe vi har ned i en kasse, altså der er så stor variation inden for målgruppen at det ville være meget svært. En af de ting som bliver et problem når man skal til at markedsføre et spil i denne genre, er at konkurrencen ekstrem stor, på grund af disse store navne som Hearthstone og Magic The Gathering. Der er dog en del strategi kortspil alligevel, men når det er de her spil man tænker på når man tænker på genren. Vi lavede også en spiltest med to personer der passer ind i vores målgruppe, unge drenge der godt kan lide forskellige kortspil og begge spiller på computeren. Vi fik noget generelt feedback på spillet som det vil blive nævnt mere om senere i rapporten, men de ting vi fik at vide, bekræftede at spillet var lidt for kompliceret til børn og man skulle bruge rimelig meget tid for at sætte sig ind i det og gennemfører det. Mange af de ting der blev nævnt var også ting vi havde tænkt over mens vi designede spillet. De kom med nogle aspekter som vi ikke havde tænkt på, som også kunne hjælpe os til at gøre vores spil bedre. Det vi fandt ud af efter vi havde snakket med dem noget tid var at de havde sammen mentalitet som os, hvilket også lidt bevidste at den målgruppe vi havde tænkt os frem til passede meget godt.

4 Persona Carsten Hansen 23 år Bopæl: Lejlighed i Næstved Arbejde : Salgsassistent Familie: far og mor. Hobby: spiller spil i fritiden Carsten er en ung person som godt kan lide at spille computer i sin fritid. Charsten spiller mod og med sine venner i mange spil. Det gælder om at out smarter hans venner når han spiller mod dem. Carsten kan dog også godt lide at invitere vennerne over til LAN og andre hygge arrangementer, her bliver der gamet og set film. Persona Jacob Pedersen 32 år Bopæl: Lejlighed i Aalborg Arbejde : Systemadministrator Familie: bor med sin hund Tim Hobby: spiller spil og programmere i fritiden Jacob er en rigtig nørd, han elsker at programmere og gør det meget i sin fritid. Når han ikke er på arbejde eller programmere, spiller han Magic med sine venner som han har kendt siden uni. jacob følger meget med i spil nyheder, og en stor del af de ting han programmerer i sin fritid er spil. Disse 2 personaer er nogle som vi ville kunne finde i vores målgruppe.

5 Redegørelse Keith Burgun har sagt nogle meget kloge ting omkring spil og hvordan de virker, derfor tager vi udgangspunkt i hans taksonomi og hvad den inkludere. Den består af fire lag, Interactive Systems, Puzzles, Contests og Games. Interactive Systems Det første punkt betyder sådan set bare om det er noget interaktivt ting ved det. Vores spil udfylder dette punkt ved at have mange fysiske ting som kan rykkes på f.eks, brikker, kort og bræt. Det interactive systems lag inkuldere også at der ikke er noget mål med det man gør, og hvis man bare kigger på spillet med de her briller er der ikke noget mål med de ryk man gør. De får så konsekvenser længere inde i de andre lag. Puzzles Puzzles er bare interactive systems med et mål og en løsning, det behøver ikke at være svært for at være et puzzle, men på den anden hånd er et svært puzzle godt. Målet med spillet er at rykke til enden af brættet og få gems til din egen base. Man kan også sætte sine brikker som man har lyst som giver lidt puzzle perspektiv når man rykker dem.

6 Contests Vores spil er helt sikkert også på Contests laget, da man spiller 1 mod 1 og målet med spillet er at slå modstanders brikker ihjel eller stjæle alle deres gems. Spørgsmålet er om det er en god contest, man stiller selv sine brikker op til at starte med, man vælger selv hvilken brikker man bruger på den givne tur, men man trækker kort fra en bunke. Hvis der vil blive lavet flere kort i fremtiden ville man kunne vælge hvilken kort der ville være i en dæk for at det ville være lidt mere skill baseret, men der er stadig tilfældigheden i at trække kortet. Man kan sige at der er ting der vejer op og ting der vejer ned på om det er en god contest Games Games laget er de tidligere lag plus decision making hvilket vores spil i den grad udfører. Hver runde har man 3 moves man helt selv kan bestemme hvad de skal bruges til. Man vælger også selv hvilke af de kort man har på hånden man vil spille og man vælger selv hvor man vil positionere sine brikker til at starte med. Hvis man kun kigger på game steppet og hvad der gør et spil til et godt spil, er at det skal give spilleren svære og interessante valg, hvilket jeg vil sige vores helt klart gør. S å alt i alt så er vores spil bestået hans taksonomi, da den er gået igennem alle punkterne, spørgsmålet er så om det ville blive defineret som godt ifølge ham, contests delen var ikke god men de andre var.

7 Design valg I har valgt at vinkle vores spil i RPG genren. Vi har altså valgt at kalde vores spil brikker spellcaster, tank, thief og warrior, hvilke giver spillet de rollespils træk. Det har vi valgt at gøre fordi det giver spilleren en vis indlevelse i vores spil. Vores spil vil også blive markedsført bedre da målgruppen, som vores spil ville ramme er mennesker, der godt kan lide RPG. Selve gameplayet er også egnet til at være et RPG, da den måde man sætter brikkerne op på, og spiller spillet er meget lignede andre spil som er RPGs. Kort Da vi lavede spillet viste vi godt at der ikke var nogen af os der havde særligt stort talent for at lave noget kunst for kortene, men vi blev også enige om at det nok ikke var hvordan kortene så ud der ville sælge mere. Selvfølgeligt skulle kortene ikke være grimme men vi prioriterede at de var gode i spillets sammenhæng over hvordan de så ud i prototypen. Vores prototype kort ser sådan her ud: Det her er et af vores class kort. Som man kan se er det her et Buffer kort, det er et kort der gør en brik stærkere på en eller anden måde. Det her kort er specifikt til warrior. Der er 3 kategorier af tekst på kortet, offense, defense og use, use beskriver de ting kortet kan og hvis der er noget specifikt med det her kort vil det også stå i use. Offense beskriver bare hvad kortet kan hvis man vælger at buffe offense og det samme med defense. Nedenfor kan man se brikkens buffet movement. Det her er warrioren, normalt kan den kun rykke 1 brik og angribe 1 brik rundt om den, men når den bruger offense på kortet kan den bevæge sig 2. Kortene er lavet med 2 forskellige farver en gul og en orange, så er der så de grønne og røde firkanter på de class specifikke kort som viser hvor brikken står og hvordan den kan bevæge sig. Ellers holdte vi også bare til et simpel design i denne omgang hvor det måske så lidt gammeldags ud i forhold til farverne og måske lidt fantasy agtigt ud. Bræt Brættet vi har lavet er 8x8, det er taget som inspiration fra skak der bruger det samme type bræt, vi har valgt denne type bræt da det passer godt med den bevægelse vi skal have med vores brikker. Der skulle være en hvis form for rammer hvor vores brikker kunne rykke rundt og angribe i, det ville gøre det nemmere at holde styr på ved hjælp af et grid. Ved at det også er en type bræt man har set før skal man ikke bruge for meget tid på at lære brættet at kende da det ikke er fokuset i spillet.

8 Brikker Spillets brikker har vi fået til at ligne de class som de er. For eksempel vi har altså fået warriorens brik til at ligne et sværd, på den måde kan spilleren nemt kan skelne i mellem brikkerne. Modstanderens brikker er selvfølgelig en anden farve, for ikke at skabe forvirring. Selve farverne til brikkerne har vi valgt skal være rød og blå, da disse farver ofte er i krig med hinanden. Brikkerne er har også en form for health bar, så det er nemmere at holde styr på hvor meget liv hver enkelt brik har. Her er det røde sæt brikker. Det blå sæt ligner det sammer, bortset fra, at alt der er rød er blåt på dem. Gems Vi har valgt have gems med i spillet, da vi syntes at der skulle være en anden mulighed for at vinde, end at bar udrydde modstanderen. Dette giver spillet ekstra variation, og åbner op for nye strategier. Gems farve er så baseret på hvilke farve ens andre brikker er. Gem brikken ligner en krystal, da den skal se værdifuld ud. Feedback Vi havde to spillere teste vores spil, spillet tog en time da der skulle forklares nogen generelle ting da nogle af vores kort ikke var defineret ordentligt eller der bare var nogen fejl der gjorde at et kort var ubrugeligt eller alt for godt. Det vi blev fortalt var at der var for mange hvis og hvis, kortene skulle have en mere specifik og forståelig beskrivelse og de kort der var mere eller mindre ens skulle virke på samme måde. Der var et tilfælde hvor at der var en kort kombination der kunne vinde spillet på tur 1, det noteret vi så, og ændrede det givne kort for at det ikke kunne ske. Vi fandt også ud af at 5 gems fra starten af var alt for mange, man kunne måske nå til modstanders base en gang i løbet af spillet og hvis man gjorde skulle det have større indpakt end det gjorde med de 5 gems. Så i stedet for at starte med 5 og kunne komme op på 7 med et af buff kortene, så ændrede vi start gems til 2 og +1 gem i stedet for +2 fra kortet. Konklusion Så ud fra de test vi har lavet kunne vi konkludere at vores spil har potentiale. Der er mange ting der skal ændres og der er helt sikkert plads til flere nye kort osv. Vores spil ville nok passe bedre på en virtuel platform da der er rigtigt mange ting man skal holde styr på og det

9 kan være svært at holde styr på det hele under et langt spil. Der vil også være mulighed for forskellige payment models da man kan udgive nye kort pakker som vil kunne købes af spilleren. Regel hæfte til spil For at få mest ud af oplevelsen når man spiller vores spil, er det vigtigt at kunne reglerne. I dette regelhæfte står der hvordan de enkelte brikker må rykke, angribe og bruge abilities. Ved start af spillet start med at placere ens styrker på brættet. Man bestemmer selv hvilken opsætning man vil have, brikkerne skal dog være placeret på det afmærkede område vist på billedet under.

10 Det røde felt repræsentere den ene spiller og det blå repræsentere den anden. Spillerne bestemmer indbyrdes hvilken farver er hvem. Alle brikker skal placeres på brættet, da der ikke skal forekomme uretfærdighed. Spillets kort skal derefter uddeles således at den blå spiller får de samme kort som den røde spiller gør. Hver spiller skal have 1 af hver slags kort som derefter skal blandes og placeres med fronten af kortet nedad i bunken ved siden af spilleren.

11 Gems skal placeres nede i de 2 nederste felter, på hver af spillernes side. Dette er spillernes skatte kamre, som skal indeholde 2 gems fra start af. Når spillet sættes igang Spillerne må selv finde ud af hvem der starter. Derefter trækker hver spiller 4 kort fra sin egen bunke og placere dem på sin hånd. Derefter må den spiller starte tage sin tur. I ens tur har man 3 moves, det vil sige at man kan rykke med ens brikker, angribe med ens brikker eller bruge kort. Man kan dog ikke rykke den samme brik 3 gange, eller angribe 3 gange, hver brik kan kun lave 1 ryk og 1 angreb på 1 tur. Disse moves vil blive forklaret senere. Kort i ens tur Når det er ens tur, kan man bruge sine kort, for hvert kort der bliver spillet bruger du 1 move, og du kan max bruge 2 kort på din tur. Hver gang du spiller 1 kort skal modstanderen se det. Når du har brugt et kort skal du enten putte det i din discard bunke, eller lægge det til cooldown. Dette vil stå på kortet, du skal lægge det til den rigtige bunke. Hvis kortet har en Cooldown, hvilke du kan se oppe i venstre hjørne af kortet, skal du lægge det med hoved opad ude til venstre for brættet set for den spiller der spillede kortet. Kortet skal nu nedkøle i det antal ture som er angivet på kortet. Efter kortet er kølet af skal du tage det op på din hånd igen. spillerne skal selv holde styr på kortenes cooldown, så det kan anbefales at holde godt styr på hvor mange ture er gået siden man spillede sit kort. Står der på kortet at det skal discardes på brug skal du lægge det med hoved opad i en bunke ved siden af din bunke som du trækker af. I din tur har du også muligheden for at discarde 1 kort og så trække 1 nyt kort, dette koster 1 move. Du kan kun gøre dette 1 gang i din tur, og kan kun bruges på kort som ikke er på cooldown. kortenes effekter står på kortene, det vil sige at når du bruger 1 kort skal du følge dens instrukser. Vinderen findes En måde at vinde spillet på er at tage alle modstanderens gems. For at stjæle en gem, skal man have en af sine brikker nede i modstanderens skatte kamre. Derefter samlere din brik The gem, og skal derefter tilbage til sit eget skatte kamre. Når en brik bære en gem, kan den ikke gøre skade, men man kan bruge abilities der rykker ens brik som normalt ville gøre skade, her får du så kun rykket ud af abilitien.

12 Hvis du slår en brik ihjel vil the gem, ligge på den plads som brikken stod på. Her vil den ligge i 3 ture hvor den så derefter vil blive teleporteret hjem. Man kan så rykke sin brik til der hvor ens egen gem ligge for at teleportere den hjem med det samme. The gem kan også blive samlet op af den samme spiller som tabte den, hvor han så kan bruge en ny brik til at transportere den hjem. For at spillet blive vundet på denne måde skal alle gems være inde i ens skatte kamre. En anden måde er, at skade modstanderens brikker ned, så således har 7 HP tilsammen. Ens brikker Man har 4 foreskellige brikke og 12 brikker i alt, man kan rykke rundt med. Hver brik kan standard rykke i dette gitter. Husk 1 ryk med en brik koster 1 move. Hver gang en brik bliver angrebet trækker man skaden gjort fra brikkens health bar, som er placeret på hver brik. Når en briks liv er 0 eller under dør en brik, og skal så tages af brættet og stilles til højre ved siden af dine kort som er på cooldown. class specifikt kort generelt buff kort

Interaktiv 3d i Flash

Interaktiv 3d i Flash 1 Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 2 INTRODUKTION 4 3 PROBLEMFORMULERING 4 4 PROBLEMAFGRÆNSNING 5 5 METODE OG STRUKTUR 5 5.1 Metode 6 5.2 Struktur 6 6 UDVIKLINGS IDE. 7 6.1 Bruger anvendelighed

Læs mere

VERSION TEGNET I GIMP. Responsiv webdesign. Rapport udarbejdet. side 1 af 16 Andreas Heise, Jonas Johansen & Henrik Pedersen

VERSION TEGNET I GIMP. Responsiv webdesign. Rapport udarbejdet. side 1 af 16 Andreas Heise, Jonas Johansen & Henrik Pedersen VERSION TEGNET I GIMP Responsiv webdesign Rapport udarbejdet af: 1 af 16 Andreas Heise, Jonas Johansen & Henrik Pedersen Formål... 3 De 6 faser... 3 Problemanalyse... 3 K-strategi... 5 Idéudvikling...

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin.

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Overskrift: Præsentation af undervisningsmateriale. Til læreren. Vi ved, at en betydelig del af eleverne, som går i 7-10 kl. på et eller andet tidspunkt

Læs mere

Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion...

Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion... Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion... 4 Fase 5: Test... 5 Fase 6: Offentliggørelse... 5 Kanyle-modellen:...

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Teknologirapport Start af egen virksomhed Gruppe 8

Teknologirapport Start af egen virksomhed Gruppe 8 2010 Teknologirapport Start af egen virksomhed Gruppe 8 Af: Rami Kaddoura, Safa Sarac, Martin Schmidt og Andreas Eriksen. Fag: Teknologi Vejleder: Arne Wamsler Skole: HT, Roskilde Tekniske Gymnasium MARS

Læs mere

SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE

SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE Af Anette Nielsen, Nielsens Bureau - november 2012 revideret marts 2015 INDHOLD: 2 Hvad er søgemaskineoptimering (SEO)? 3 På

Læs mere

Teenagere og alkohol November 2003

Teenagere og alkohol November 2003 Teenagere og alkohol November 2003 1. FORORD... 3 2. RESUME... 4 3. TEENAGEKULTUR OG ALKOHOL... 5 AT SKABE SIN EGEN HISTORIE - IDENTITET...5 VENNER OG FORÆLDRE...5 MEDIERNES ROLLE...5 USIKKERHED...5 RAPPORTENS

Læs mere

Programmering C Eksamensprojekt. Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen

Programmering C Eksamensprojekt. Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen Programmering C Eksamensprojekt Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen Indledning Analyse Læring er en svær størrelse. Der er hele tiden fokus fra politikerne på, hvordan de danske skoleelever kan

Læs mere

SÅDAN HAR DU EN STØTTENDE SAMTALE. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge

SÅDAN HAR DU EN STØTTENDE SAMTALE. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge SÅDAN HAR DU EN STØTTENDE SAMTALE Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge PSYKIATRIFONDEN.DK 2 Psykiatrifonden 2014 DEN STØTTENDE SAMTALE

Læs mere

www.carolinegudme.dk/easj www.carolinegudme.dk/easj/admin http://www.youtube.com/watch?v=9aaoilhz6jq

www.carolinegudme.dk/easj www.carolinegudme.dk/easj/admin http://www.youtube.com/watch?v=9aaoilhz6jq Indholdsfortegnelse Indledning - Ditte, Signe Problemformulering Metode og valg Hvilken udviklingsmetode har vi valgt og hvorfor? - Simone Design Thinking - Ditte Work Breakdown Structure - Ditte Projektstyringsværktøj

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer

- Der er kommet meget nyt science fiction til, som interesserer de fleste medlemmer Anbefaling fra Tænketanken angående foreningens fremtid & dens form. Baggrund Umiddelbart før generalforsamlingen 2008 blev der nedsat en tænketank, der skulle se på fremtiden for trekkies.dk. Grundlaget

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelser man selv står for

Spørgeskemaundersøgelser man selv står for 2 Spørgeskemaundersøgelser man selv står for Hvorfor? Man kan vælge at gennemføre en mindre spørgeskemaundersøgelse hvis man ønsker at få et overblik over forældrenes mere overordnede holdning til forskellige

Læs mere

Et læringsprogram. It læringsprojekt. Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen, Christine Johnsen & Jonas Pedersen. Vejleder: Karl G Bjarnason

Et læringsprogram. It læringsprojekt. Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen, Christine Johnsen & Jonas Pedersen. Vejleder: Karl G Bjarnason 2011 Et læringsprogram It læringsprojekt Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen, Christine Johnsen & Jonas Pedersen Vejleder: Karl G Bjarnason Roskilde Tekniske Gymnasium Side 1 af 19 Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Travelcase. Multimediedesign 2. Semester efterår 2010

Travelcase. Multimediedesign 2. Semester efterår 2010 Your Tours Travelcase. Multimediedesign 2. Semester efterår 2010 Af: Henrik Nielsen Simon Seydou Hansen Rasmus Nielsen Johannes Madsen 2010 Table of Contents Indledning... 3 Projekt beskrivelse... 3 Valg

Læs mere

Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege!

Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege! Leg og læring i bevægelsesbåndet Kom lad os lege! Kom lad os lege! er en inspirationsplakat til børn i indskolingen. Dette hæfte indeholder gamle og nye lege samt reglerne på legene. Vi synes, at der er

Læs mere

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1 Børn i skilsmisse Ingrid Bové Jakobsen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Rosa på ni år kom hjem fra skole en helt almindelig fredag. Hun tænkte på, at de i aften sammen skulle se Disney

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Bilag 5, Fokusgruppesamtale nr. 1

Bilag 5, Fokusgruppesamtale nr. 1 Deltagere: Sanne (S): Tidligere kunde i DB, har valgt at skifte Cathrine (C): Aldrig været kunde i DB Sophie (Soph): Følger sine forældres bankengagement ikke kunde i DB Jeppe (J): Tidligere kunde i DB

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Bridgeregler Etik og regler i bridge

Bridgeregler Etik og regler i bridge Bridgeregler Etik og regler i bridge Her vil du kunne finde lidt nyttige informationer om hvordan man opfører sig ved bridgebordet, og hvad reglerne siger omkring meldinger og spil. Du kan se Love for

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere