Havbådene tilbage til Nr. Vorupør. - med skruen i vandet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Havbådene tilbage til Nr. Vorupør. - med skruen i vandet"

Transkript

1 Havbådene tilbage til Nr. Vorupør - med skruen i vandet

2 Der var engang... Prospekt, udarbejdet af foreningen Vorupør Havbåde med støtte fra bl.a. Vesterhavscafeen, Vorupør Landingspladsen ApS Vorupør Vognmandsforretning Profi Kommunikation, Skive Yderligere information på

3 Sidste chance for at redde en kulturarv! Engang var fiskeriet det alt overskyggende erhverv i Nr. Vorupør i Thy. Op til 27 fiskerbåde var hjemmehørende i det lille fiskerleje, hver med en besætning på 2-4 mand og eksistensgrundlag for mindst lige så mange familier. Madkassefiskere, blev de kaldt, for i reglen var det tidligt ud om morgenen og hjem igen samme aften med lasten af fisk af varierende størrelse, når vejret ellers var til det. Fangstmetoderne var forskellige og omfattede både krogfiskeri med muslinger som madding, snorevodsfiskeri, garnfiskeri og i enkelte tilfælde en form for trawlfiskeri, når to både gik sammen. Fælles for fiskerbådene hvoraf mange blev bygget af en lokal bådebygger var, at de var specialbyggede til at fiske fra den åbne strand, baseret på et spil til at trække bådene ud og ind. Og kun beskyttet ved ind- og udsejling af læmolen, der stod klar til indvielse i Etableringen af en moderne fiskerihavn i Hanstholm gjorde efterhånden et stort indhug i fiskerflåden - ikke bare i Nr. Vorupør. De fleste er enten hugget op eller solgt til andre formål. To fiskekuttere, der er ombygget til sejlads med lystfiskere, er i dag alene om at benytte det spil, der engang var livsnerven i det lille fiskerleje. Men hvor længe? Ophalerspillet og havbådene er en vigtig del af den lokale kulturarv, men har også været en væsentlig forudsætning for det miljø, der gennem mange år tiltrukket et stort antal turister fra ind- og udland. De to kuttere Skagerak og Mågen, som fortsat sejler fra Vorupør Landingsplads, anvendes nu til lystfiskerture. Erhvervsfiskeriet får vi ikke tilbage, men vi tror, at der både blandt lokale beboere og turister er stor interesse for at få restaureret og vedligeholdt de smukke gamle havbåde til fortsat brug til fritidsformål. Der står stadig to originale havbåde tilbage på stranden i Vorupør. Yderligere to Vorupørbåde er fundet i Slettestrand - den ene bygget i Vorupør tilbage i Alle fire kan ifølge sagkyndige restaureres, så de kan komme ud og sejle igen. Foreningen Vorupør Havbåde er stiftet med dette formål, Vi søger støtte fra alle sider til dette projekt!

4 Bette Hebron Hebron A 126 (oprindeligt T 126) blev bygget af bådebygger Niels Peter Thomsen i Nr. Vorupør i Kendingsmålene er L: 10,18, B: 4,333 og D.1,04. Brt: 9,55. Nettoregister tonnage: 3,01. Kendingsbogstaver XP Båden er klinkbygget af eg på eg, og den betegnes som sejlskib med hjælpemotor. Motoren var en 4 cyl. Bukh på 65 HK. Båden blev bygget til Kristian Harbo, som fiskede med den fra Nr. Vorupør indtil den i 1974 blev solgt til Karl Olsen, Thorupstrand. I 1977 overtages båden af Karls søn Bent, som 10 år senere sælger den til sin yngre bror Ove: I 2011 sælger Ove den til Han Herred Havbåde. Hebron er en af de sidste af de kystbåde, der er bygget på et af kystens bådebyggerier, som har drevet aktivt erhvervsfiskeri. Med Hebron er der været drevet krogfiskeri, garnfiskeri, snurrevod, trawl og fiskeri med håndpilk. Den har altid fisket i Nordsøen og Skagerrak, og den har beskæftiget op til 3-4 mand. Hebron er, som de andre kystbåde, bygget til at lande på stranden. Siden 2011 har Hebron kun været brugt til erhvervsfiskeri i sommeren 2012 og sommeren I første halvdel af 2015 bliver den renoveret på Han Herred Havbådes værft, hvor den bl.a. får skiftet en del af klædningen, udskiftet nogle dæksplanker, får forstærkninger i agterskibet og i forstævnen, ny brændstoftank, skiftet dæk m.m. Overslag på udgifter til renovering, så den er i sejlklar stand, er vurderet til kr. + moms.

5 Lykken Den godt 8 meter lange Lykken fra 1938 er bygget som motorskib, men har endnu bevaret sejlskibets slanke undervandslinjer i for- og agterskib. I 2006 betegnedes den endnu som sejlskib med hjælpemotor i de officielle skibspapirer. Den er bygget af Peter Ninn Thomsen i Vorupør af eg på eg. Dimensioner: L 8,19 - B 3,61 - D 1,10 - BRT 6.87 Lykken har gennem årene været hjemmehørende i både Slettestrand, Thorupstrand og Lildstrand og gjort hele kystfiskeriets udvikling med lige fra mellemkrigstiden. Den har ført åbent styrehus, lav lønning og gaffelsejl. Den er bygget med den i 1930 erne moderne elliptiske hæk, som dannede skole for hav- og kystbådene helt op til 1980 erne. Jammerbugten har en overgang også været hjemmehørende i Dokkedal på østkysten af Jylland. Det er den ældste båd, bygget i Vorupør, der har været i aktivt fiskeri. Lykken blev taget ud af fiskeriet i 1997, og den blev derefter brugt som forlæg til Han Herred Havbådes bygning af den nye havbåd Jammerbugten til et bådelaug på Slettestrand. Denne båd var på besøg i Vorupør ved indvielsen af havbadet i juli Lykken er meget medtaget, men vil dog ifølge bådebygger Peter Madsbøll fra Han Herred Havbåde kunne genopbygges med bevaring af visse dele af den originale båd. Den befinder sig på et areal bag bådbyggeriet i Slettestrand. Trods en noget medtaget forfatning vil Lykken fra 1938 kunne repareres så den kan komme ud at sejle igen. Tilbuddet på restaurering lyder på kr. plus moms, inkl. motor, tanke, el, instrumenter og redningsudstyr.

6 T125 Ebenezer Båden er også kendt som Fru Thomsen. Den har modtaget ophugningsstøtte, men er både i 2004 og igen i 2006 erklæret bevaringsværdig og har derfor fået lov at ligge intakt med nummer på landingspladsen i Nr. Vorupør. Ebenezer er bygget af eg i 1980 på Løgstør Bådebyggeri til garnfiskeri og tilhører fortsat Ingrid og Børge Thomsen, Nr. Vorupør. De har erklæret sig villige til at overdrage båden til Vorupør Havbåde. Båden er målt til 11, 64 BRT har en længde over alt på 12,7 meter, en bredde på 4,57 meter og en dybgang på 1,0 meter. Den var oprindeligt udrustet med en Scania Motor med en effekt på 141 hk. Restaureringen af denne båd er vurderet til at blive temmelig omfattende og kostbar, idet der er behov for udskiftning af både klædning, dæk og maskineri for at gøre båden sejlklar igen. T125 Ebenezer har modtaget støtte til ophugning, men har fået lov at ligge på Vorupør Landingsplads med nummer, fordi den er erklæret bevaringsværdig. Inkl. redningsudstyr lyder det samlede tilbud fra bådværftet Han Herred Havbåde i Slettestrand på kr. plus moms.

7 T82 Tabor Båden er bygget med dette navn på N.P. Thomsens Bådebyggeri i Nr. Vorupør i 1947, men har siden 1959 været registret som Håbet. På det tidspunkt blev den overtaget af afdøde fiskeskipper Kristian Baltesen, Vorupør, der i 1963 overdrog halvparten til sønnen Jens Baltesen. I 1998 blev Håbet solgt til Jørgen Gram Larsen, Thisted (1/3) og Mogens Andersen, Hanstholm. I år 2000 overtog Mogens Andersen hele skibet I 2003 blev Håbet registreret som bevaringsværdigt og i 2006 overdraget til Museet for Thy og Vester Hanherred. Båden blev herefter sat i stand af en række frivillige fra Vorupør og fik samtidigt sit gamle navn tilbage. Tabor er fortsat placeret på landingspladsen som museumsskib med adgang for besøgende via en ståltrappe. Museet har erklæret sig indforstået med at overdrage Tabor til Vorupør Havbåde som et led i at sikre bådens fortsatte bevarelse. En gennemgang af bådens tilstand har dog vist behov for en ganske omfattende renovering for at føre Tabor tilbage til nogenlunde samme stand som nybygget, så den igen kan komme ud at sejle. Bådbyggeren vurderer således, at der er behov for en ny køl, klædning med hækstave, skotter, dæk og dækshuse, reparation af spanter, dørk og dækstøtter, køljern, træk og rorgrej, slidbund, mast og bom med beslag og vant, el, lamper, lanterner m.m., motor, tanke og redningsudstyr. De samlede omkostninger vurderes til kr. + moms.

8 Bevaring ved brug En kystbåd bevares bedst ved at blive brugt, for det forhindrer udtørring, og så bliver den også holdt vedlige med maling, rengøring og nødvendige småreparationer. Det er den filosofi, der hos Han Herred Havbåde ligger bag at overdrage brugsretten til de fire både, som foreningen har fået restaureret og nybygget til et tilsvarende antal lokale bådelag, der blev etableret på landingspladserne i Lildstrand og Slettestrand. P.t. er alle både i Slettestrand Noget tilsvarende er målet for Vorupør Havbåde med de både, vi nu vil forsøge at indsamle midler til at få restaureret. Planen er at få restaureret én båd ad gangen og derefter for hver enkelt båd få dannet et bådelag, som kan overtage den fremtidige drift og vedligeholdelse. Ældre billede fra Vorupør Landingsplads, hvor der stadig blev anvendt hestevogne til at bringe fiskene op til sortering hos Fiskercompagniet og videre ud til kunder i hele landet. For at komme med i et bådelag, er forudsætningen at man er medlem af Vorupør Havbåde. Hvert bådelag fastsætter selv sine vedtægter. Medlemmerne af et bådelag påtager sig udgifterne til drift, herunder forsikringer, og arbejdet med den almindelige vedligeholdelse under tilsyn af en sagkyndig, som udpeges af Vorupør Havbåde. Vilkårene kan være lidt forskellige for de enkelte bådelag, men vil fremgå af en aftale, der indgås ved overdragelsen. Vilkår for brug af bådene Fiskerbåde, som har modtaget ophugningsstøtte må ikke længere bruges til erhvervsfiskeri eller erhverv i det hele taget. Men de må gerne bruges til fritidssejlads, herunder også fritidsfiskeri. Dermed vil et bådelag også kunne bidrage til at vedligeholde den viden og den kultur, der har dannet grundlag for kystfiskeriet i Vorupør. Foreningen Vorupør Havbåde er dannet af en lokal initiativgruppe ved en stiftende generalforsamling 21. marts Foreningens økonomi er underlagt tilsyn af en statsaut. revisor. Foreningen er åben for alle, der ønsker at støtte foreningens formål, ligesom foreningen gerne modtager enhver anden form for støtte fra fonde, private virksomheder og offentlige myndigheder. Vores vedtægter fremgår af foreningens hjemmeside, Bestyrelsen for Vorupør Havbåde

Vorupør Havbåde - beretning På generalforsamlingen 2. april 2017

Vorupør Havbåde - beretning På generalforsamlingen 2. april 2017 Vorupør Havbåde - beretning På generalforsamlingen 2. april 2017 Jeg vil starte bestyrelsens beretning med en stor tak for den imponerende opbakning, som Vorupør Havbåde har oplevet i 2017. Inden årets

Læs mere

Komplementaritet. samarbejde mellem landsbyer. International analyse, inspirationsartikel 3 SEPTEMBER 2007

Komplementaritet. samarbejde mellem landsbyer. International analyse, inspirationsartikel 3 SEPTEMBER 2007 Komplementaritet samarbejde mellem landsbyer SEPTEMBER 2007 International analyse, inspirationsartikel 3 Landsbyer i netværk En rigtig landsby har firlængede gårde, en hvidkalket romansk kirke, en hyggelig

Læs mere

VEDTÆGTER for foreningen. Vorupør Havbåde. Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune.

VEDTÆGTER for foreningen. Vorupør Havbåde. Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune. VEDTÆGTER for foreningen Vorupør Havbåde I Navn, hjemsted og formål 1 Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune. 2 Foreningen Vorupør Havbåde har til formål at erhverve,

Læs mere

Vedtægter for bådelaget omkring havbåden Jammerbugt af Slettestrand

Vedtægter for bådelaget omkring havbåden Jammerbugt af Slettestrand Vedtægter for bådelaget omkring havbåden Jammerbugt af Slettestrand 1 Navn og hjemsted 1. Bådelaget Jammerbugt. 2. Bådelaget Jammerbugt har hjemsted i Slettestrand under organisationen Han Herred Havbåde.

Læs mere

Han Herred Havbådebyggeri

Han Herred Havbådebyggeri VEDTÆGTER for foreningen Han Herred Havbåde eksisterende VEDTÆGTER for foreningen Han Herred Havbåde Forslag med rettelser I. Navn, hjemsted og formål. 1 Han Herred Havbåde er en almennyttig forening med

Læs mere

Vi fiskede fra Vorupør...

Vi fiskede fra Vorupør... Landingspladsen i Nørre Vorupør fotograferet i 1907. Dengang såvel som i dag foregår fiskeriet fra Vorupør ved at bådene sættes direkte ud fra kysten. Der har aldrig været en havn i Vorupør. Man kan se

Læs mere

Skibet er bygget hos J. Collins Hood í Rye í Sussex i England i Kontaktperson: Gudmund Jacobsen, tlf: ,

Skibet er bygget hos J. Collins Hood í Rye í Sussex i England i Kontaktperson: Gudmund Jacobsen, tlf: , Johanna TG 326 Skibet er bygget hos J. Collins Hood í Rye í Sussex i England i 1884. Skibstype Slup Længde 25,6 plus bovspryd 8,55, til sammen: 34,15 Bredde 6,19 m Dybgang 3,70 m BRT 95,92 Motor Kaldenavn

Læs mere

Arbejdsulykke i fiskefartøjet HELLE Fiskeskipperen faldt over bord den 20. oktober 1997

Arbejdsulykke i fiskefartøjet HELLE Fiskeskipperen faldt over bord den 20. oktober 1997 Opklaringsenheden Søfartsstyrelsen SØULYKKESRAPPORT 2. april 1998 Lars H. Jacobsen Tlf.nr. 98 12 24 00 Journalnr.: 0811.86-127 (Bedes anført ved svar) Arbejdsulykke i fiskefartøjet HELLE Fiskeskipperen

Læs mere

AFTALE MELLEM HAN HERRED HAVBÅDE OG DE BÅDELAG, DER ER DANNET OMKRING FORENINGENS FARTØJER.

AFTALE MELLEM HAN HERRED HAVBÅDE OG DE BÅDELAG, DER ER DANNET OMKRING FORENINGENS FARTØJER. Han Herred Havbåde September 2014 Bådelagsaftale AFTALE MELLEM HAN HERRED HAVBÅDE OG DE BÅDELAG, DER ER DANNET OMKRING FORENINGENS FARTØJER. 1. Definition af "bådelag". Interesserede medlemmer af Han Herred

Læs mere

Gl. Turisten. en passagermotorbåd. bygget 1922 i Ry. Ferskvandsmuseet Siimtoften 18 8680 Ry tlf. 8689 0199 e-mail: fmr@ferskvandsmuseet.

Gl. Turisten. en passagermotorbåd. bygget 1922 i Ry. Ferskvandsmuseet Siimtoften 18 8680 Ry tlf. 8689 0199 e-mail: fmr@ferskvandsmuseet. Gl. Turisten en passagermotorbåd bygget 1922 i Ry Ferskvandsmuseet Siimtoften 18 8680 Ry tlf. 8689 0199 e-mail: fmr@ferskvandsmuseet.dk 1 Forhistorie Fra 1861 og frem til 1922 var det Hjejle-selskabet

Læs mere

Aktiviteter sommeren 2009

Aktiviteter sommeren 2009 Museums, Kultur og aktivitetsskibet H.V.RAVN Frederikssund 200 år Aktiviteter sommeren 2009 Niels Sømand Pedersen, Færgen GRØNSUND, Tovholder for den kommende dif drift af H. V. RAVN, og ld leder af projektet.

Læs mere

VEDTÆGTER for foreningen Han Herred Havbåde

VEDTÆGTER for foreningen Han Herred Havbåde VEDTÆGTER for foreningen Han Herred Havbåde I. Navn, hjemsted og formål. 1 Han Herred Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Jammerbugt Kommune. 2 Foreningen Han Herred Havbåde har til formål

Læs mere

Mangfoldighed mod fælles mål

Mangfoldighed mod fælles mål Han Herred Havbåde Mangfoldighed mod fælles mål Træd ind i den gamle redningsstation på Slettestrand, og det er næsten som at ankomme til et andet univers. Lugten af tjære sætter sig straks i næsebor og

Læs mere

MØLLER & JOCHUMSEN BÅDEBYGGERI

MØLLER & JOCHUMSEN BÅDEBYGGERI MØLLER & JOCHUMSEN Refshalevej 340 1432 København K CVR: 35 02 69 83 info@mollerogjochumsen.dk BÅDEBYGGERI Aps København. 18-05-2014 Tilstandsrapport for VØLVEN Bygget som hajkutter af skibsbygmester Joensen

Læs mere

Lisbet er kvinden med træbådshistorien

Lisbet er kvinden med træbådshistorien Klassisk Nr. 128 Maj 2016 Svendborg lokker 1 Lisbet er kvinden med træbådshistorien Hans Jürgens både Nyt medlem med vidtfavnende interesser og kunnen Af Stig Ekblom Hans-Jürgen Petersen har lige meldt

Læs mere

Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007

Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007 Redegørelse fra Opklaringsenheden Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007 TINA ROSENGREN ved kaj, billedet viser agterskibet med muslingeskrabere og rejste bomme Faktuel information TINA

Læs mere

Opgaver for mellemtrinet

Opgaver for mellemtrinet Opgaver for mellemtrinet Hvad kaldes dette lille étmastede skib, der oprindeligt var grundtypen i Marstalflåden? Hvor mange søfolk var der på et sådant skib? Hvor sejlede disse små skibe? Nævn 2 farvande

Læs mere

Bådbeskrivelser - Træf Fjordens Træbåde 2012

Bådbeskrivelser - Træf Fjordens Træbåde 2012 Alk 30 m 2,spidsgattet. Bygget i 1950 i Marstal, restaureret i 2005 af Graham Sands. Længde 7 m, bredde 2 m, dybde 1,2 m. Marstal motor på 10 hk. Kontakt: Mikkel Hermann, Lille Bautahøjvej 18, Kulhus,

Læs mere

Referat for generalforsamling i bådelaget Elbo. Lørdag den 23 marts 2013 kl. 11.00 i Havbådehuset Slette Strand

Referat for generalforsamling i bådelaget Elbo. Lørdag den 23 marts 2013 kl. 11.00 i Havbådehuset Slette Strand Referat for generalforsamling i bådelaget Elbo. Lørdag den 23 marts 2013 kl. 11.00 i Havbådehuset Slette Strand Dagsorden 1 : Valg af ordstyrer 2 : Valg af referent og 2 stemmetællere 3 : Årsberetning

Læs mere

Revisorpåtegning og Godkendelse af Årsregnskab

Revisorpåtegning og Godkendelse af Årsregnskab BÅDELAUGET ALVILDE ÅRSREGNSKAB 213 BUDGET 214 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Bestyrelsens beretning Årsregnskab 213 og Budget 214 Revisorpåtegning og Godkendelse af Årsregnskab Statistikker Glimt fra året som

Læs mere

Æ bådslæw ved Hjerting strand

Æ bådslæw ved Hjerting strand Etablering af Æ bådslæw ved Hjerting strand Hjerting Strandvej 23, 6710 Esbjerg v. 1 Projekttitel: Æ bådslæw ved Hjerting strand. Oplysninger om ansøger Hjerting KaneLaug Bådsmandsvænget 32 6710 Esbjerg

Læs mere

Bekendtgørelse om fartøjer, der anvendes til erhvervsmæssigt fiskeri i saltvand 1)

Bekendtgørelse om fartøjer, der anvendes til erhvervsmæssigt fiskeri i saltvand 1) BEK nr 343 af 01/04/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2019 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 2018-46069 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om fartøjer,

Læs mere

Den lille forening i det nordlige Øresund med det mærkelige navn

Den lille forening i det nordlige Øresund med det mærkelige navn Den lille forening i det nordlige Øresund med det mærkelige navn FtSF - Foreningen til Sprydstagens Forevigelse Af Mette Brask og Kaj Madsen Langs Danmarks lange kyst har fiskeri været en vigtig næringsvej

Læs mere

1911 ombygget til galease BRT 20 NRT 16 Dybde midtsskib 4,8 feet

1911 ombygget til galease BRT 20 NRT 16 Dybde midtsskib 4,8 feet P-båd OWTP HAABET P.148 BRT 19 NRT 11, Længde 48,0 feet, Bredde 14,5 feet, Dybde 4,8 feet. 60 hk Byggnr. År1884 H. Christoffersen, Assens. Historie. 1. 1884 bygget til P Christiansen, Aarhus. Sk. METHA

Læs mere

Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr

Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr Ottar Helge Ask Roar Ege Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr S K O L E T J E N E S T E N V I K I N G E S K I B S M U S E E T Modellen en kopi af Helge Ask er en kopi af Roar Ege en kopi af Ottar en kopi

Læs mere

Mellem strandfogeder og strandingskommissionærer:

Mellem strandfogeder og strandingskommissionærer: Mellem strandfogeder og strandingskommissionærer: Strandingsvæsen og redningsaktioner i Skagen i 1800-tallet. Skagen By-og Egnsmuseum, 2005 1 Transport i 1800-tallet. For 150 år siden var der ingen asfalterede

Læs mere

Referat af ekstra ordinær generalforsamling i K/S Danskib 19

Referat af ekstra ordinær generalforsamling i K/S Danskib 19 Referat af ekstra ordinær generalforsamling i K/S Danskib 19 Den 12. september 2007 kl. 17.00 afholdtes der ekstraordinær generalforsamling på selskabets adresse Tuborg Havnevej 18, 2900 Hellerup. Dagsordenen

Læs mere

Udgave 20160204. LYSTFISKERSKIB: OUKX FANØ (Bygget 1949) af Korsør. 1980 Nordby. Fanø. ex fiskefartøj FANØ, ex fiskefartøj CARL F. CHRISTENSEN.

Udgave 20160204. LYSTFISKERSKIB: OUKX FANØ (Bygget 1949) af Korsør. 1980 Nordby. Fanø. ex fiskefartøj FANØ, ex fiskefartøj CARL F. CHRISTENSEN. Udgave 20160204 LYSTFISKERSKIB: OUKX FANØ (Bygget 1949) af Korsør. 1980 Nordby. Fanø. ex fiskefartøj FANØ, ex fiskefartøj CARL F. CHRISTENSEN. 07-04-1949 anm & 21-04-1949 reg Skibet er optaget i Dansk

Læs mere

Restaureringsguide for værfter

Restaureringsguide for værfter Restaureringsguide for værfter En guide til skibs og bådebyggerierne om Restaurering og istandsættelse af bevaringsværdige fartøjer At sætte sit fartøj på værft er en tillidssag. Skibsejeren og værftet

Læs mere

REXONA 111: 1899-2010. Den nederlandske historie om en dansk kutter. www.rexona111.eu

REXONA 111: 1899-2010. Den nederlandske historie om en dansk kutter. www.rexona111.eu REXONA 111: 1899-2010 Den nederlandske historie om en dansk kutter www.rexona111.eu Einar Sigrud Olsen, 1915, Nevada, FN 57, i Frederikshavn. Foto: Bangsbomuseum Frederikshavn 1 Indhold Indledning 3 Foreningen

Læs mere

KAPACITETSVEJLEDNING FISKERITILLADELSE TIL ET FARTØJ MODERNISERING MOTORKRAFTFORØGELSE

KAPACITETSVEJLEDNING FISKERITILLADELSE TIL ET FARTØJ MODERNISERING MOTORKRAFTFORØGELSE Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen September 2012 KAPACITETSVEJLEDNING FISKERITILLADELSE TIL ET FARTØJ MODERNISERING MOTORKRAFTFORØGELSE Gældende fra den 14. februar 2008

Læs mere

02-48 BRT 142 NRT 68 DW 190. Længde 98.0 feet. Bredde q7,6 feet. Dybde 7,1 feet. 80 HK.

02-48 BRT 142 NRT 68 DW 190. Længde 98.0 feet. Bredde q7,6 feet. Dybde 7,1 feet. 80 HK. Lystfiskerskib OXYV PIP (Bygget 1947) af Hirtshals. ex KOSANGAS ex MORILD ex AMSTEL XVIII. IMO-nummer 5194272. 20-01-48 anm. & 22-01-48 reg. Begæring om optagelse af skib i Dansk Skibsregister. c/s OXYV.

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 5 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 24. februar 2016 13:03 Denne sikkerhedsinstruks er gældende for bevaringsværdigt fiskefartøj Elisabeth K571 kaldesignal OU 8893.

Læs mere

Årsberetning Han Herred Havbåde 2008

Årsberetning Han Herred Havbåde 2008 Han Herred Havbåde Årsberetning Han Herred Havbåde 2008 Det har været et turbulent år på grund af finanskrisen, der ramte os med fuld styrke, og samtidig et år med en stor fælles arbejdsindsats for og

Læs mere

Vragdel 4 er det ene af de to vragstykker, som ved første besigtigelse kunne tolkes som dele af styrbord agterskib, der løber ud i et agterspejl.

Vragdel 4 er det ene af de to vragstykker, som ved første besigtigelse kunne tolkes som dele af styrbord agterskib, der løber ud i et agterspejl. Han Herred Havbåde Bagbord skibsside Morten Gøthche, Mathilde Højrup og Thomas Højrup marts 2011 Allerede ved den første besigtigelse viste det sig, at der var drevet et syv bord bredt og 8 meter langt

Læs mere

Restureringsmål 1897-1906

Restureringsmål 1897-1906 Alvilde Restureringsmål 1897-1906 Af: Peter Giltoft, Ib Larsen og Ib Schjerlund Dato: 2010-01-28 Emne: Plan for restaurering af Frederikshavnerkutteren Alvilde samt historisk dokumentation Ref.: Alvilde-2010-001

Læs mere

Klassisk LÆNGST MULIGT I EGEN BÅD. De første folkebåde. Runabåden er blevet international historie. Nr. 123 Februar 2015

Klassisk LÆNGST MULIGT I EGEN BÅD. De første folkebåde. Runabåden er blevet international historie. Nr. 123 Februar 2015 Klassisk Runabåden er blevet international historie Nr. 123 Februar 2015 LÆNGST MULIGT I EGEN BÅD 1 De første folkebåde La Mouette 120 års jubilaren, Benzon-kutteren La Mouette har mange år, men ikke på

Læs mere

Historien om. Ketting kirkes skib: Norske Løve

Historien om. Ketting kirkes skib: Norske Løve Historien om Ketting kirkes skib: Norske Løve 2 Det gamle skib var meget misserabel efter omkring 220 års tjeneste i Ketting Kirke + 25 år på kirkeloftet. Foto: Jens Markussen Foto: Jens Markussen Foto:

Læs mere

Bevar de gamle skibe i Danmark

Bevar de gamle skibe i Danmark Bevar de gamle skibe i Danmark Idéen til TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN opstod i pinsen 1971 i Roskilde, hvor 27 ældre træskibe lå i havnen i anledning af Vikingeskibshallens udstilling Under sejl på ny. Her

Læs mere

Bønnerup Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet

Bønnerup Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Bønnerup Havns erhvervsøkonomiske betydning for lokalsamfundet Udarbejdet af GEMBA Seafood Consulting for Norddjurs Kommune 20. November 2007 Indholdsfortegnelse INDLEDNING 2 RESUMÉ 2 OPLANDSANALYSENS

Læs mere

Andrea Oplysninger om båden mangler. Kontaktperson: Ole Wilken Andreasen, Vængevej 7 D, 3390 Hundested. Tlf. 47983339

Andrea Oplysninger om båden mangler. Kontaktperson: Ole Wilken Andreasen, Vængevej 7 D, 3390 Hundested. Tlf. 47983339 Træf fjordens træbåde 2006 i Frederikssund Tilmeldte både Absalon Bygget i Frederikssund i 1903 til en fisker i Lynæs. Den er knap 40 fod lang og har været brugt til sildefiskeri. Om efteråret blev den

Læs mere

Formandens beretning april 2008

Formandens beretning april 2008 Formandens beretning april 2008 Vi har netop i den forgangne uge måttet sige et sidste farvel til Helmer Fredriksen, et mangeårigt medlem af Nysted Bådelaug. Helmer var lige fyldt 80 år, men tabte desværre

Læs mere

Dilemma 1: Afholdenhed

Dilemma 1: Afholdenhed Dilemma 1: Afholdenhed I overensstemmelse med Indre Mission skal det forbydes for medlemmer af Fiskercompagniet at indtage alkohol og tobak. Det skal også være forbudt at spille kort og danse, da det også

Læs mere

Pressemeddelelse 11. december 2012. Fem unikke nordjyske steder udpeget

Pressemeddelelse 11. december 2012. Fem unikke nordjyske steder udpeget Fem unikke nordjyske steder udpeget Løkken vil genopfinde sig selv som turismedestination i høj kvalitet og skabe bedre sammenhæng mellem by og hav. Ved Ejerslev Havn skal moleret formidles og tilgængeliggøres.

Læs mere

Opgaver for overbygningen PS: Svarene på denne udgave kan dels findes på museet dels ved selvstudium hjemme på klassen eller under evt. guidning.

Opgaver for overbygningen PS: Svarene på denne udgave kan dels findes på museet dels ved selvstudium hjemme på klassen eller under evt. guidning. Opgaver for overbygningen PS: Svarene på denne udgave kan dels findes på museet dels ved selvstudium hjemme på klassen eller under evt. guidning. Hvad kaldes det her viste skib, der oprindeligt var grundtypen

Læs mere

Esbjerg Havn. Auktionshallen. En af havnens største bygninger er Auktionshallen. Gennem mange år var den rammen om konsumfiskeauktionen.

Esbjerg Havn. Auktionshallen. En af havnens største bygninger er Auktionshallen. Gennem mange år var den rammen om konsumfiskeauktionen. Auktionshallen En af havnens største bygninger er Auktionshallen. Gennem mange år var den rammen om konsumfiskeauktionen. I dag bruges Auktionshallen som lager for forskellige virksomheder på havnen. Den

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Bestyrelsens beretning ved formanden. Fra bestyrelsens side vil vi gerne byde jer rigtig hjertelig velkommen her til årets generalforsamling

Læs mere

SLUTSEDDEL. Handel med brugt båd mellem private (kontantsalg)

SLUTSEDDEL. Handel med brugt båd mellem private (kontantsalg) SLUTSEDDEL Handel med brugt båd mellem private (kontantsalg) Dansk Sejlunion håber, at dette udkast kan være til gavn i forbindelse med indgåelse af aftaler. Der kan naturligvis være individuelle forhold,

Læs mere

REFERAT af ordinær Generalforsamling i Trøstrup Vandværk, afholdt tirsdag den 25. marts 2014 kl i Langesøhallen, Idrætsvej 7, 5462 Morud

REFERAT af ordinær Generalforsamling i Trøstrup Vandværk, afholdt tirsdag den 25. marts 2014 kl i Langesøhallen, Idrætsvej 7, 5462 Morud REFERAT af ordinær Generalforsamling i Trøstrup Vandværk, afholdt tirsdag den 25. marts 2014 kl. 19.30 i Langesøhallen, Idrætsvej 7, 5462 Morud Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent og stemmetællere

Læs mere

SØFARTSSTYRELSEN. Eksaminationssted (by) Fulde navn: SØVEJSREGLER

SØFARTSSTYRELSEN. Eksaminationssted (by) Fulde navn: SØVEJSREGLER SØFARTSSTYRELSEN Eks.nr. Eksaminationssted (by) Fulde navn: * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Yachtskippereksamen af 3. grad. Y3Søv-1/99

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del Spørgsmål 329 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del Spørgsmål 329 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2007-08 (2. samling) FLF alm. del Spørgsmål 329 Offentligt Til Fiskeridirektoratet Thorupstrand Fiskeriforening er blevet bekendt med for det første, at der

Læs mere

bruar 2009: De sidste kystfiskere også givet genlyd og rejst spørgsmål til debatten.

bruar 2009: De sidste kystfiskere også givet genlyd og rejst spørgsmål til debatten. Krisen som udfordring. Om at falde fra hinanden eller i fællesskab tage skæbnen i egen hånd - et spørgsmål om strategi for bæredygtig brug af havets kystnære ressourcer. Thorupstrand Kystfiskerlaug, Han

Læs mere

Vurderingen må ikke opfattes som dybtgående, bl.a. på grund af den korte tid, og at bådene ikke bliver undersøgt på land.

Vurderingen må ikke opfattes som dybtgående, bl.a. på grund af den korte tid, og at bådene ikke bliver undersøgt på land. DFÆL stævnets vurderings princip. I gennem tiderne har forskellige frivillige vurderingsfolk set og bedømt et utal af smukke og yderst fint vedligeholdt både, og det vil vi gerne fortsætte med. DFÆL stævnets

Læs mere

Redningsflåden skal virke

Redningsflåden skal virke Tema om redningsflåder Redningsflåden skal virke Det kan få katastrofale følger, hvis redningsflåden ikke virker. Det kan ske, hvis den er pakket eller monteret forkert, eller hvis udløser-relæet er sat

Læs mere

Ministerens besvarelse af samrådsspørgsmål BB, BC og BD stillet af Steen Gade (SF) Jeg vil besvare de 3 spørgsmål samlet.

Ministerens besvarelse af samrådsspørgsmål BB, BC og BD stillet af Steen Gade (SF) Jeg vil besvare de 3 spørgsmål samlet. Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 316 Offentligt Ministerens besvarelse af samrådsspørgsmål BB, BC og BD stillet af Steen Gade (SF) 1 Jeg vil besvare de 3 spørgsmål samlet. Det

Læs mere

Vedtægter for Nysted Smakkelaug

Vedtægter for Nysted Smakkelaug Vedtægter for Nysted Smakkelaug 28. maj 2015 Navn og formål 1 Navn, tilhørsforhold og hjemsted 2 Smakkelaugets formål Medlemmer 3 Optagelse af medlemmer 4 Smakkelaugets Venner 5 Udmeldelse og eksklusion

Læs mere

Læreren/spilvejlederen beslutter hvordan rollerne fordeles.

Læreren/spilvejlederen beslutter hvordan rollerne fordeles. Spillevejledning Fase 1: Elevernes forforståelse Når spillet spilles på Vorupør Museum indledes spillet ved, at eleverne på museet får fortalt en baggrundshistorie om Vorupør, 1880 erne, fiskernes vilkår

Læs mere

Skibsforsikringen Frederikshavn G/F MEDLEMMERNE

Skibsforsikringen Frederikshavn G/F MEDLEMMERNE KAPITEL 5 MEDLEMMERNE 16. Indmeldelse. 17. Stemmeret. 18. Urafstemning. 19. Skibets salg. 20. Udmeldelse. 21. Udsigelse. 22. Udelukkelse af foreningen. 23. Hæftelse. 24. Indbyrdes kontrol. 25. Kendskab

Læs mere

Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub

Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub Maj 2010 AFTALE OM BRUGSRET Mellem Marselisborg Sejlklub (kaldet MS) og Brugerne til sammen kaldet Parterne er der i dag indgået følgende aftale om Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub Preambel

Læs mere

17-02-2004 Tema: Idekatalog om tyskertræk 87 UDSÆTTELSER PÅ TYSKERTRÆK

17-02-2004 Tema: Idekatalog om tyskertræk 87 UDSÆTTELSER PÅ TYSKERTRÆK 17-02-2004 Tema: Idekatalog om tyskertræk 87 UDSÆTTELSER PÅ TYSKERTRÆK Mange mindre trawlere har ikke haft problemer med at sænke tyskertrækkets trækpunkt ned til lønningen, sådan som nye regler foreskriver.

Læs mere

Hvordan får jeg penge til fartøjet?

Hvordan får jeg penge til fartøjet? Kapitel 3 side 35 Hvordan får jeg penge til fartøjet? Der skal bruges penge til at købe et fartøj. Og der skal bruges penge i det daglige - til driften. I det her afsnit skal vi se på, hvordan man kan

Læs mere

Mandag den 24. september 2018 kl afholdt Holeby Antennelaug sin 45. ordinære generalforsamling på Holeby skole opholdsrum nr. 2.

Mandag den 24. september 2018 kl afholdt Holeby Antennelaug sin 45. ordinære generalforsamling på Holeby skole opholdsrum nr. 2. Holeby Antennelaug. Mandag den 24. september 2018 kl.19.00 afholdt Holeby Antennelaug sin 45. ordinære generalforsamling på Holeby skole opholdsrum nr. 2. Formanden bød velkommen. 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Bestemmelser om indskud og ret til bådplads i Marselisborg Lystbådehavn

Bestemmelser om indskud og ret til bådplads i Marselisborg Lystbådehavn Bestemmelser om indskud og ret til bådplads i Marselisborg Lystbådehavn 1. Generelt Disse regler er vedtaget af bestyrelsen for fonden Marselisborg Havn S/I ( i det følgende kaldet Havnen) og godkendt

Læs mere

Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER

Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER Vellykket loppemarked i Lyset SOS børnebyerne fik overskuddet... Glimt fra sommerfest og loppemarked Renovering af hovedtrappe Valby Kino Indkaldelse til generalforsamling

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 10. juli 2008 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Bent Dyrby v/ advokat Jens Peder Mathiasen Skanderborgvej 33 8680 Ry Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har givet

Læs mere

Skulpturen på Havnepladsen

Skulpturen på Havnepladsen Skulpturen på Havnepladsen Det startede ca. marts 1991, hvor Broager Kommune havde planer om at opføre noget kunst på Havnepladsen i Egernsund. Borgerforeningen tog affære, og et udvalg - sammen med en

Læs mere

Fiskerilære. 2. udgave 2007 ISBN 87-90749-10-3. Udgiver: Fiskericirklen. Copyright: Fiskericirklen. Forfattere:

Fiskerilære. 2. udgave 2007 ISBN 87-90749-10-3. Udgiver: Fiskericirklen. Copyright: Fiskericirklen. Forfattere: Fiskerilære 2. udgave 2007 ISBN 87-90749-10-3 Udgiver: Fiskericirklen Copyright: Fiskericirklen Forfattere: Fiskeriteknolog og faglærer Jens Peter Andersen. Født 1955. Fiskeskipper i 17 år. Uddannet som

Læs mere

Gårslevbogen Spredte træk af sognets historie. Tekst samlet og skrevet af Preben Mikkelsen

Gårslevbogen Spredte træk af sognets historie. Tekst samlet og skrevet af Preben Mikkelsen Gårslevbogen Spredte træk af sognets historie Tekst samlet og skrevet af Preben Mikkelsen Layout og billedredaktion v. Finn Thybæk Børkop Lokalhistoriske 2005 Arkiv GARDnr.3, "Enghavegård", Nebbegårdsvej

Læs mere

Ved eventuelle rettelser til oplysningerne kontakt politiet tlf. 9614 1448 - eller mail mvjyl@politi.dk

Ved eventuelle rettelser til oplysningerne kontakt politiet tlf. 9614 1448 - eller mail mvjyl@politi.dk Fortegnelse over strandfogeder pr. 1. oktober 2010 Ringkøbing opdatering: også VC-info og politi.dk Strandlen Længde Navn Adresse By Tlf. Mobilnr. Udnævnelse 1 6000 alen Peder Christian Dahl Vadgårdshaven

Læs mere

ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK

ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 376 Offentligt ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK Det danske kystfiskeri er i dag

Læs mere

VOLUMENSTUDIE AF BÅDEOPBEVARING I KLINTHOLM HAVN. Udarbejdet af Lykke & Nielsen Arkitekter for Vordingborg kommune 3. Maj 2011

VOLUMENSTUDIE AF BÅDEOPBEVARING I KLINTHOLM HAVN. Udarbejdet af Lykke & Nielsen Arkitekter for Vordingborg kommune 3. Maj 2011 VOLUMENSTUDIE AF ÅDEOPEVARING I KLINTHOLM HAVN X Udarbejdet af Lykke & Nielsen Arkitekter for Vordingborg kommune 3. Maj 2011 Placering af hal til reparation og opmarganisering både i Klintholm havn. 2

Læs mere

Fiskeriets Arbejdsmiljøråd inviterer alle fiskere, deres pårørende og andre interesserede til åbningen af Projekt Hanstholm.

Fiskeriets Arbejdsmiljøråd inviterer alle fiskere, deres pårørende og andre interesserede til åbningen af Projekt Hanstholm. 26-02-2004 Tema om Projekt Hanstholm 3 MÅNEDER I ARBEJDSMILJØETS TEGN 15. marts inviterer Fiskeriets Arbejdsmiljøråd alle til åbningen af Projekt Hanstholm. Det kommer til at løbe over tre måneder. Den

Læs mere

SKÚTUNES II forlis den 22. september 1997

SKÚTUNES II forlis den 22. september 1997 Opklaringsenheden Søfartsstyrelsen SØULYKKESRAPPORT 20. maj 1998 Lars H. Jacobsen Tlf.nr.: 98 12 24 00 SKÚTUNES II forlis den 22. september 1997 Journal nr.:0811.05-27 Vermundsgade 38 C Postboks 2589 2100

Læs mere

Når land møder vand, tager de helt store maskiner over!

Når land møder vand, tager de helt store maskiner over! ZX890LCH-6 Når land møder vand, tager de helt store maskiner over! VG Entreprenør A/S fra Lemvig er specialister i kystsikring og havneanlæg. 4 5 ZX890LCH-6 Adm. Direktør Uffe Larsen. Den omfattende udvidelse

Læs mere

historie Stenbjergs Stenbjerg omkring 1920. Redningsstationen ligger midt i byen.

historie Stenbjergs Stenbjerg omkring 1920. Redningsstationen ligger midt i byen. R E D N I N G S M U S E E T Stenbjergs historie 2 I 15- og 1600-årene hærgede sandflugten Thy. Et mange kilometer bredt bælte langs kysten dækkedes af flyvesand, og bønderne blev fordrevet mod øst. Det

Læs mere

SKIBSBEVARINGSFONDEN Årsberetning 2014 2015

SKIBSBEVARINGSFONDEN Årsberetning 2014 2015 SKIBSBEVARINGSFONDEN Årsberetning 2014 2015 Forsidefoto: ALVILDE, klar til bugsering 2015 fra værftet i Albæk. Foto: Carl Erik Pedersen Bagsidefoto: ARNAQ,, søsat 2015 efter tre års restaurering. Foto:

Læs mere

Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti.

Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti. Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti. 1. Navn.. Klubbens navn er Forsæti, udtales fårsaiti. Forsæti var balders søn og den som guderne gik til når de var uenige og skulle have tvister løst.. Foreningen

Læs mere

4.s.e.Helligtrekonger Matt. 8,23-27; Job ; Rom 13, 8-10 Salmer: 754; 7; ; 750; 192 (alterg,); 24

4.s.e.Helligtrekonger Matt. 8,23-27; Job ; Rom 13, 8-10 Salmer: 754; 7; ; 750; 192 (alterg,); 24 4.s.e.Helligtrekonger Matt. 8,23-27; Job 38 1-11; Rom 13, 8-10 Salmer: 754; 7; 696-150; 750; 192 (alterg,); 24 Lad os bede: Herre, lær os at kende dig i livets storme. Når vores egen grænse er nået. Na

Læs mere

Kapitel 1 side 2 528.480

Kapitel 1 side 2 528.480 Kapitel 1 side 2 9.035 641.751 528.480 567.350 666.295 653.709 Fiskeri i tal De fleste fiskere ved, hvordan deres eget fiskeri ser ud, og hvordan det har udviklet sig i de seneste år. Modsat har de færreste

Læs mere

Referat af Foreningen Bona Gratias Generalforsamling. Lørdag d. 2. november 2013

Referat af Foreningen Bona Gratias Generalforsamling. Lørdag d. 2. november 2013 Referat af Foreningen Bona Gratias Generalforsamling Lørdag d. 2. november 2013 Dagsorden Ad 1. 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af dagsorden 3. Opgørelse af stemmeberettigede medlemmer 4.

Læs mere

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon.

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon. Struer jernbaneklub Januar 2005 Mh 304 ved Struer MR center vest d.2004-09-18 samt formanden Egon. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen 97407433 Kasserer: Erik Linaa 97840687 Bestyrelsesmedlemmer: Kim Hansen

Læs mere

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer.

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer. OBS! Vær opmærksom på, at en ændring af masten med slæder og skinner på masten ikke er i overensstemmelse med klassereglerne. Båden er således ikke en klassebåd. Folkebåd til en singlehand hygge-sejler

Læs mere

DELEBÅDSPROJEKT BLUE-LINE 2013.

DELEBÅDSPROJEKT BLUE-LINE 2013. DELEBÅDSPROJEKT BLUE-LINE 2013. Blue Line H-båd ejet af Svendborg Sunds Sejlklub 1. Parthavere Båden udbydes i alt i 4 parter, og som parthavere har tilmeldt sig følgende: Navn Adresse E. mail Telefon

Læs mere

Litteratur i Nationalparken Forløb om mange slags fortællinger (genrelære)

Litteratur i Nationalparken Forløb om mange slags fortællinger (genrelære) Litteratur i Nationalparken Forløb om mange slags fortællinger (genrelære) Fag: Dansk. Klassetrin: 6.-9. klasse Årstid: Hele året. Kort om forløbet: Der arbejdes i forløbet med 4 forskellige genrer, med

Læs mere

HUSK tilmelding til årets fest i Låstrup. Festen løber af stablen på lørdag og du kan endnu nå at være med.

HUSK tilmelding til årets fest i Låstrup. Festen løber af stablen på lørdag og du kan endnu nå at være med. HUSK tilmelding til årets fest i Låstrup. Festen løber af stablen på lørdag og du kan endnu nå at være med.. HUSK: Præmiewhisten starter i Borups klubhus onsdag den 21. september. Vi spiller igen præmiewhist

Læs mere

Kapitel 4 Et værft opstår D

Kapitel 4 Et værft opstår D Kapitel 4 Et værft opstår D a Peer og Peter Bruun i slutningen af 1960 erne flytter byggeriet af både til det senere Flipper Scow værft, møder Svend Friberg Peer Bruun nede på havnen, da han anløber med

Læs mere

General Forsamling i KLF66 Fredag d. 5. Marts 2010

General Forsamling i KLF66 Fredag d. 5. Marts 2010 Udklip fra Thisted Posten onsdag d. 17. Februar 2010 General Forsamling i KLF66 Fredag d. 5. Marts 2010 Program: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Formandens beretning 4. Fremlæggelse af

Læs mere

Bestyrelsesmøde 4. december 2014

Bestyrelsesmøde 4. december 2014 Bestyrelsesmøde 4. december 2014 Nappedam Bådelaug Deltagere: Henning Madsen, Henning Hansen, Jytte Gyldenløve, Harald Jørgensen, Jan Uhrskov, Jesper Norup, Frans Sørensen Fraværende: Referent: Egon Sørensen

Læs mere

Træskibsstævne juni 2017 PROGRAM. #søsatteeventyr #visitmariagerfjord #hobro

Træskibsstævne juni 2017 PROGRAM. #søsatteeventyr #visitmariagerfjord #hobro Eventyr Søsatte Træskibsstævne 1. - 4. juni 2017 PROGRAM #søsatteeventyr #visitmariagerfjord #hobro Velkommen til Danmarks smukkeste fjord Af Borgmester Mogens Jespersen (V), Mariagerfjord Kommune Det

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 149 Offentligt. Æ Kassehus Glyngøre

Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 149 Offentligt. Æ Kassehus Glyngøre Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 149 Offentligt Æ Kassehus Glyngøre Projekt beskrivelse Projekt titel: Projekt deltagere: Æ Kassehus Glyngøre Borger & Erhvervs forening Projekt

Læs mere

VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE

VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE På alle fiskeskibe uanset længde gælder følgende: VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE Ingen må udføre arbejde om bord i et fiskeskib, uanset skibets længde, uden at have gyldigt sundhedsbevis

Læs mere

Projekt Restaurering af sejlpaketten Carla af Svendborg

Projekt Restaurering af sejlpaketten Carla af Svendborg SejlforeningenCarla Strandhuse 43. 5700 Svendborg tlf.: 4075 8703 mail. haagenfrederiksen@yahoo.com Cvr.nr. 35374388 Bankkonto Reg.nr. 6840 Kontonr. 1426769 Projekt Restaurering af sejlpaketten Carla af

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 1 2008 Værktøjsbænk fra sejlmager Byders sejlloft i Larsegade. Foto:NHL I dette nummer Spejlbåden fra Boderne (Chr. Nielsens opmåling) Godt nytår til alle. Trods det

Læs mere

Fra et besøg ved Thyborøn

Fra et besøg ved Thyborøn Thisted Amtsavis d. 10. juli 1930 Denne fortælling er fra Thyborøn havn er fra 1930, hvor Thyborøn udgjorde en del af Vestervig- Agger kommune. Fra et besøg ved Thyborøn Hvor mange mon egentlig ved, at

Læs mere

Ideer til fremme af kystfiskeriet i Danmark

Ideer til fremme af kystfiskeriet i Danmark Ideer til fremme af kystfiskeriet i Danmark Thomas Højrup, Københavns Universitet, marts 2013 Arbejdsgruppen for Kystfiskeri, NaturErhverv Der er tre grundlæggende udfordringer for et fremtidigt kystfiskeri,

Læs mere

Projekt FS22 og FS31

Projekt FS22 og FS31 Projekt FS22 og FS31 Restaurering af to sporvogne fra Frederiksberg SPORVEJSMUSEET SKJOLDENÆSHOLM Frederiksberg-vognenes historie Frederiksberg Sporvejs- og Elektricitets Aktieselskab, FSEA, var det første

Læs mere

Fra landbrug til campingforretning. Møllegårdens Camping Fra landbrug til campingforretning

Fra landbrug til campingforretning. Møllegårdens Camping Fra landbrug til campingforretning Fra landbrug til campingforretning Møllegårdens Camping Fra landbrug til campingforretning September 2014 3 Møllegårdens Camping gennem tre generationer Overblik 1968 Møllegårdens Camping grundlægges.

Læs mere

Den Maritime Havarikommission. SØULYKKESRAPPORT Marts 2012

Den Maritime Havarikommission. SØULYKKESRAPPORT Marts 2012 Den Maritime Havarikommission SØULYKKESRAPPORT Marts 2012 MERANO Forlis den 2. maj 2011 Den Maritime Havarikommission, Vermundsgade 38 A, 2100 København Ø. Tlf. 39 17 44 40, CVR-nr.: 33 74 62 10 E-post:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 11039. Besigtigelsesdato: 06-07-2011. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab:

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 11039. Besigtigelsesdato: 06-07-2011. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Besigtigelsesdato: 06-07-2011 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsforretningen: Bilag: Datering, navn og underskrift: SKØNSERKLÆRING J.nr.: 11039

Læs mere