Sagsnr.: p Notat vedr. indsigelser og bemærkninger til Biogasanlæg - Jejsing. 1. Indsendt af: Vejdirektoratet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sagsnr.: 01.02.05-p19-154-13. Notat vedr. indsigelser og bemærkninger til Biogasanlæg - Jejsing. 1. Indsendt af: Vejdirektoratet"

Transkript

1 Sagsnr.: p Notat vedr. indsigelser og bemærkninger til Biogasanlæg - Jejsing 1. Indsendt af: Vejdirektoratet Teknik og Miljø bemærker: Teknik og Miljø indstiller: TMU s beslutning: Indsigelse / bemærkning Det i tillægget anførte rammeområde tilgrænser ikke nogen statsvej. Vejdirektoratet har intet at bemærke til etableringen af selve biogasanlægget på Midtmosevej. I redegørelsesdelen samt i den tilhørende VVM-undersøgelse er det nævnt og beskrevet, at der skal etableres 7 decentrale lagre. Og i VVM-undersøgelsen er der peget på 7 mulige placeringer af de decentrale lagre. Som også nævnt i VVM-rapporten har de decentrale lagre med numrene 2, 3 og 4 en sådan placering, at vejadgangen til lagrene vil skulle ske fra en statsvej. Til dette skal Vejdirektoratet bemærke, at ejendomme langs disse statsvej er pålagt adgangsbestemmelser, og efter Vejlovens 80 kan en udvidet eller ændret anvendelse af eksisterende adgange til statsvejene kun ske med Vejdirektoratets tilladelse. En sådan tilladelse kan ikke på forhånd forventes, og Vejdirektoratet vil i hvert enkelt tilfælde foretage en konkret vurdering ud fra hensynene til trafiksikkerhed og fremkommelighed. I vurderingen vil også indgå den art og omfang af køretøjer på statsvejene, som skabes på grund af de decentrale lagre. En evt. tilladelse til ændret benyttelse af en vejadgang elle etablering af en ny vejadgang kan være på vilkår om forskellige foranstaltninger på statsvejen og lunkning af andre vejadgange. Alle udgifter hertil vil være Vejdirektoratet uvedkommende som vejbestyrelse for statsvejene. Vejdirektoratet skal derfor opfordre til, at Tønder Kommune tidligt i udpegningsprocessen af de decentrale lagre placering indgår i en dialog med Vejdirektoratet. Tønder kommune tager indsigelsen til efterretning og vil i den efterfølgende planlægning tage stilling til den endelige placering af de decentrale lagte. Tønder Kommune vil indgå i dialog vedr. de decentrale lagre. De decentrale lagres placering afgøres i den efterfølgende planlægning. Der tages endeligt stilling til de decentrale lagres placering ved planlægningen for disse lagre. Modtaget den:

2 2. Indsendt af: Birgit Nielsen Indsigelse / bemærkning Vedr.: Biogasanlæg ved Jejsing. Undertegnede gør hermed indsigelser til de af Kommunen i offentlig høring udlagte: o Forslag til kommuneplantillæg nr. l8-650 o Forslag til lokalplan nr o WM redegørelse og miljøvurdering o Udkast til Miljøgodkendelse Baggrunden for vores indsigelser er den, at vi i indkaldelse til idehøring og borgermøde den 7. januar 2013 i materialet far oplyst, at "Gyllen transporteres dagligt med lastbiler til anlægget. Det forventes, at der kommer ca. 75 lastbiler pr. døgn til anlægget ". På baggrund af bl.a. de i materialet oplyste data modtager Kommunen høringssvar. Stor er vores forundring, at det i forslag til lokalplan nr på side 28 står anført. "På baggrund af de forventede mængder gylle, gødning, majs, roer ect. til/fra biogasanlægget, er der beregnet en trafikmængde på maksimalt 279 lastbiler/døgn (hverdagsdøgntrafik, HDT) og gennemsnitlig 17 lastbiler/time. Spidstimetrafikken til/fra biogasanlægget er sat til 56 lastbiler/time, svarende til 20 % af døgntrafikken." Trafikken med lastbiler på Adelvadvej til/fra biogasanlægget tiltager med ca. I lastbil pr. minut og der er således fra Kommunens side indhentet ideforslag og høring på et FEJLAGTIGT grundlag, idet høringsgrundlaget fra kommunens side var 75 lastbiler pr. døgn til anlægget, og fakta er 279 lastbiler pr. døgn til/fra anlægget, hvorfor det af Kommunen i offentlig høring udlagt materiale ikke stemmer overens med de faktiske planlagte forhold. VVM redegørelse og miljøvurdering opfylder ikke krav i henhold til Miljøbeskyttelsesloven, idet det i udkast til miljøgodkendelse vedr. støjberegning står anført "Støjberegning mangler skal være klar før endelig udkast til miljøgodkendelse foreligger». Der er i henhold til Miljøbeskyttelsesloven ikke udarbejdet opdateret periodisk kortlægning af støj og udarbejdet handlingsplan med henblik på, at vurdere og begrænse vejtrafikstøj i henhold til gældende bekendtgørelse. I henhold til Planloven er der i lokalplanen ikke optaget bestemmelse om af- Modtaget den: 28. juli 2013

3 skærmningsforanstaltninger for så vidt angår beplantningsbælte, og isolering mod støj af eksisterende boligbebyggelse. Herudover er det i forslag til lokalplan nr anført, 'at vibrationer fra vejtrafikken som følge af biogasanlæg behandles ikke videre i denne sammenhæng, da de forventede køretøjer til intern transport af biomasse ikke vil adskille sig fra de køretøjer de lokale veje allerede betjener.» Da det ikke er arten af køreøjer alene, men mængden og arten af køretøjer der er afgørende for trafikrelaterede sætningsrevner på vores ejendomme må vi henstille, at en sådan vibrationstest udføres. Vi betragter høringsfasen og det fremlagte materiale som ugyldig idet materialet er fremlagt på fiktive, ikke ajourførte og udokumenterede data. På baggrund af den massive tilvækst af lastbiler i trafikken, og heraf afledt ekstremt højt støjniveau, samt ændring af infrastruktur vil det desværre være umuligt at sælge og belåne vores ejendomme, hvorfor vi skal opfordre Kommunen til at oplyse størrelsen af kompensation for værdiforringelse af vores ejendomme som man fra Kommunens side kompensere med, ligesom vi opfordre Kommunen til at oplyse hvilken kompensation der ydes for støjisolering af vores ejendomme og støjdæmpende foranstaltninger i form af beplantning af læhegn m.v. For modtagelsen af nærværende indsigelse udbedes venligst kvittering. Teknik og Miljø bemærker: 1. Trafik-beregninger, forskel mellem oplysninger i Ide-oplæg og VVM I indsigelsen citeres dels fra Idehøringsoplægget, dels fra VVM en. A) Idehøringsoplægget indeholder en oplysninger om ca 75 biler per dag til anlægget til transport af råvarer. B) VVM en indeholder en oplysning om passage af maksimalt 279 lasbiler pr dag (hverdagsdøgntrafik, HDT) Det første tal (A) er hentet fra en overordnet planlægningsmodel for biogasanlæg som dannede hovedgrundlaget for planlægningen i feasibility-analyserne. Tallet er et årsgennemsnit og har karakter af et estimat, som skal belyse trafikkens størrelsesorden. Det andet tal (B) er hentet fra den detaljerede transportanalyse, som er udarbejdet som en del af VVM en, dvs efter idehøringen. Tallet er dels et tal udregner over det faktisk forventede antal arbejdsdage pr år, dels korrigeret for at der foregår transport af afgasset materiale i korte perioder, hvilket øger det maksimale antal lastbiler, der kan forekomme. Groft sagt kan man komme fra det ene tal til det andet på følgende måde:

4 Gennemsnitligt antal lastvognslæs til tilkørsel af råvarer: 75 biler pr dag (årsgennemsnit) Korrektion til lastbilspassager, 2 passager pr lastbil 150 bil-passager pr dag (årsgennemsnit) Omregnet til hverdage (260 dage pr år) 213 bil-passager pr dag (HDT) Tillæg for at ikke alle returlæs kan udnyttes 35 bilpassager pr dag (HDT) Tillæg for maks-dag (kampagnekørsel) 30 bilpassager pr dag (HDT) Maksimal forventet antal lastbilspassager 278 bilpassager pr dag (Max HDT) Idehøringsoplæggets oplysninger er baseret på det på det tidspunkt foreliggende materiale, som selvfølgelig er blevet bearbejdet og raffineret på en lang række områder, - herunder også trafikberegningerne f.eks. med hensyn til vurdering af udnyttelsesgrad af retur-transporter. Samtidig med raffineringen er resultaterne også blevet mere specifikke i hvad de præcist udtrykker (gennemsnit > Hverdags-Døgn-Trafik >Maksimal HDT). Spidstime-belastning Der refereres til at lokalplanen angiver en spidstime-trafik på 20%, svarende til 56 lasbilspassager per time. Normale spidstimeprocenter ligger på %. Fordi der er tale om et antal lastbiler, der typisk vil starte samtidig om morgenen, er der er altså skønnet en høj spidstimefaktor. Sammenlignet med det forventede driftsmønster forekommer det dog at være en meget høj spidstime-belastning. Anlægget forventer at have lastbiler, der som hovedopgave har at køre gylle fra dyrebesætningerne til anlægget og retur. Gennemsnitsafstanden til de landmænd, der leverer gylle er ca 15 km, dvs en tur frem og tilbage tager mindst 30 minutter plus af-og-pålæsning (min 15 i alt). En samlet tur tager altså i gennemsnit ca 50 minutter. Hvis 11 biler starter samtidig vil der altså være 11*60/50= 13,2 ture, hvor lastbilen kan nå at komme tilbage efter tur nr 1 og påbegynde tur nr 2 inden for den første time. Dette svarer til 40 passager i den første time, altså noget mindre end det i VVM en angivne. Dette antyder at man nemt vil kunne lave en konkret kørselsplanlægning, som sikre at spidstimen holdes pænt under de citerede 20% (56 lastbiler pr time) - også for den første mest ensrettede time. 2. Støjforhold i forbindelse med anlægget. Indsigelsen antyder at VVM redegørelse og miljøvurdering ikke overholder Miljøbeskyttelsesloven idet Støjberegninger ikke er udført endnu.

5 Kommunens udkast til Miljøgodkendelse af 6 juni 2013, indeholder på side 9 en tabel med de forventede støjkrav (lig med Miljøstyrelsens standard-værdier for landområder). Det er korrekt, at der ikke er foretaget en detaljeret støjberegning for biogasanlægget, idet den nøjagtige placering af alle støjkilder indenfor anlægget ikke nødvendigvis kendes på nuværende tidspunkt. Til vurdering af støjforholdene er der benyttet en omvendt beregningsmetode ved at skønne et støvniveau for anlægget (lig med de ovenfor nævnte støjkrav til anlægget). På grundlag af dette, er det ved støjberegninger påvist, at der ikke vil være problemer med at overholde de udmeldte støjgrænser hos de nærmeste naboer. Beregningerne har vist, at der er en vis margen, som bygherren har intentioner om at benytte til med sikkerhed at overholdekravene ved at holde et højere ambitionsniveau i de anvendte støjreducerende tiltag. Efter ibrugtagning af anlægget kan der gennemføres målinger og beregninger til dokumentation af overholdelse af de givne støjkrav. 3. Støj og vibrationsforhold ved trafik Støjforhold: Det skal pointeres: - at der ikke er lavet periodisk kortlægning af vejstøj i kommunen, idet støjkortlægninger generelt er blevet erstattet af støjberegninger - at der i forbindelse med projektet har været lavet støjberegninger, der viser at antal boliger med LDEN > 58 db(a) stiger fra 134 til 139, altså en minimal forøgelse af det generelle støjniveau på de mest belastede veje. - at projektet omfatter etablering af et 10 m beplantningsbælte langs grundens ydergrænser (som anført på side 8 i Lokalplantillægget) - beplantningsbæltet skal, når det er udvokset, holdes i en højde på min. 15 meter. Beplantningsbæltet kan undlades i skel mod vest / nordvest mod den eksisterende skov, som vist på kortbilag C. Det skal dog etableres, hvis skoven fældes på et senere tidspunkt. Vibrationsforhold: Med udgangspunkt i erfaringer fra lignende sammenhænge og afstande mellem nærmeste boliger og veje forventes det ikke, at den øgede trafiktilvækst vil foranledige bygningsskadelige vibrationer - under forudsætning af: normale geologiske forhold af undergrunden mellem bolig og vej,

6 at vejkassen er forskriftsmæssig opbygget, samt en vejbanebelægning af almindelig god kvalitet Tilsvarende forventes ej heller komfortgenerende vibrationspåvirkninger som følge af trafiktilvæksten. Teknik og Miljø indstiller: TMU s beslutning: Da biogasanlægget tillige agter at anvende moderne, nye lastbiler vil ekstrabelastningen med vibrationer efter vores mening være ikke-dokumenterbar. Skulle Tønder Kommune alligevel ønske det kan vi selvsagt gennemføre målinger og beregninger, som dokumenterer dette. -at der ikke foretages ændringer, da ændringer er foretaget inden offentliggørelse af planforslag. Idéhøringen er en overordnet høring, der løst skitserer projektet. Projektet er blevet præciseret under planprocessen. Der foretages ikke ændringer på baggrund af det indsendte, da projektet er præciseret under processen. 3. Indsendt af: Kirsten Ehmsen og Hartvig Larsen Indsigelse / bemærkning Jeg mener, at I IKKE har udvist rettidig omhu. I har bare været forblændet af MULIGHED for evt. arbejdspladser. Det ville være godt med nye arbejdspladser i Tønder kommune. I aviser og på møder ændrer I hele tiden på oplysninger og tal, så man ikke ved, hvad man skal tro eller forholde sig til. Den nye Biofabrik har en meget uheldig beliggenhed i forhold til vores ejendom, der ligger på Adelvadvej 22, idet den stærkt øgede trafik, der vil komme til at foregå TIL og FRA fabrikken vil være forfærdelig generende i form af trafikstøj, nedbremsninger, evt. ny infrastrutur og heraf følgende betydelig værdiforrringelse af vores ejendom. Vi frygter også, at der igen vil "lande" forulykkede biler, i vores Modtaget den:

7 have - da vores ejendom ligger et sted, hvor vejen svinger markant. Ud fra jeres nyeste tal, vil den årlige lastbiltrafik blive forøget med over lasrbiler i 260 dage. altså en lastbil hver 3-4 minut. Den massive tonstunge lastbiltrafik vil således medføre væsentlige støjgener, evt. også medføre revner på vores ejendom. På grund af værdoforringelsen af vores ejendom forventer jeg at høre, hvilken kompensation, man fra kommunens side agter at kompensere os med. Vi havde set frem til, at benytte haven og de dejlige omgivelser, at få besøg af børn og børnebørn, men nu tør vi ikke lade dem være i haven af sikkerhedsgrunde - man vil heller ikke kunne tale sammen på grund af den massive kommende trafikstøj, så vores drømme har I knust. I har desuden índrømmet på et borgermøde, at det ikke var den bedst egnede grund!! Der kunne sagtens være fundet bedre egnede lokaliteter rundt om i kommunen, hvor I ikke havde generet borgerne i så høj grad som med den beliggenhed, I har valgt. Teknik og Miljø bemærker: Teknik og Miljø indstiller: Tønder kommune kan oplyse, at trafikken kommer til at foregå på offentlig vej. Det er beklageligt, at jeres ejendom ligger tæt på Biogasanlægget, men der er gjort et stort stykke arbejde for at placere anlægget et sted, hvor der ikke vil blive Væsentlige nabogener. Tønder kommune har ikke overvejet en kompensation for trafikken. Det blev nu sagt, på borgermødet, at der var gjort meget for at finde en egnet placering. For uddybning henvises til svaret ovenfor. -at der ikke ændres i planen TMU s beslutning: - At lokalplan, kommuneplantillæg og VVM-vedtages endeligt.

Endelig vedtagelse af tillæg nr. 10 til Kommuneplan og lokalplan for et biogasanlæg

Endelig vedtagelse af tillæg nr. 10 til Kommuneplan og lokalplan for et biogasanlæg Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 15-009 for et biogasanlæg Sagsbehandler: DR20218 Sags-ID: EMN-2017-05304 Resume Behandling af høringssvar til forslag

Læs mere

Forslag til Lokalplan L01 Skydebaneanlæg ved Ansager

Forslag til Lokalplan L01 Skydebaneanlæg ved Ansager Forslag til Lokalplan 03.10.L01 Skydebaneanlæg ved Ansager Resume af indsigelser indkommet i forbindelse med offentlig høring af ovennævnte lokalplanforslag, suppleret med forvaltningens oplæg til byrådets

Læs mere

Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå.

Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå. Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå. Thisted Kommune har i forbindelse med høringsfasen for forslag til Lokalplan nr. 200-010 og Kommuneplantillæg

Læs mere

Udvikling af boligområde i Kaserneområdet

Udvikling af boligområde i Kaserneområdet Udvikling af boligområde i Kaserneområdet Lukket sag Sagsid: 18/2784 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1) 2422467 Lukket: Bilag 1- Lokalplan 291.pdf 2) 2421834 Lukket: Bilag 2 - StøjrapportNiras.pdf

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7. Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7. Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7 Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur Planforslaget er vedtaget af Nyborg Byråd 26. februar 2019 efter høring i perioden 16. oktober til 11. december 2018.

Læs mere

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller Vindmøller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller September 2014 Oplæg til debat om vindmøller ved Marsvinslund SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune om at

Læs mere

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F:

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F: Notat Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj INDHOLD 21. april 2015 Projekt nr. 220419 Dokument nr. 1215493551 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af Godkendt af 1 Indledning...

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge

Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S

GADE & MORTENSEN AKUSTIK A/S Rapport 5. juli 2019 JN/TSO/støj.05.07.19 Sag: 18.296 Antal sider: 12 Til Sag Emne : Dominia A/S KAB : Roholmparken : Støj fra vejtrafik 1 Indledning I forbindelse med projekteringen af ny bebyggelse til

Læs mere

FORSLAG april 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 14

FORSLAG april 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 14 FORSLAG april 2019 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 14 Hvad er en rammeændring? Glostrup Kommuneplan 2013-2025 blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur for kommunen

Læs mere

Fra: Til: Emne: Dato: Vedhæftede filer:

Fra: Til: Emne: Dato: Vedhæftede filer: Fra: Til: Emne: Ole Svendsen planogby Vejdirektoratets bemærkninger til Varde Kommunes forslag til Lokalplan 21.01.L06 for et blandet bolig og erhvervsområde i Tistrup Dato: 18. september 2018 09:39:20

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg. Hyldagerkvarteret

Forslag til Kommuneplantillæg. Hyldagerkvarteret Forslag til Kommuneplantillæg 8 Hyldagerkvarteret + Indholdsfortegnelse Redegørelse...3 Forslag til kommuneplantillæg 8...3 Rammebestemmelser...3 Nationale interesser...4 Miljøvurdering...4 Det endelige

Læs mere

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Vojensvej. Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Vojensvej. Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D Forslag HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Vojensvej TILLÆG NR. 02 Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D Hædersdalvej vej is rpr ve Klø HVIDOVRE KOMMUNE Målforhold 1:2000 TILLÆGGETS

Læs mere

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger HVIDBOG Lokalplan 2019 06 Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger Odsherred kommune har modtaget 6 høringssvar rettidigt. Et høringssvar nr. 4 er underskrevet af 12 beboere, fordelt på 6 ejendomme. Et

Læs mere

Lokalplan nr. 074og Kommuneplantillæg 015 for Bybjerggård i Sundbylille

Lokalplan nr. 074og Kommuneplantillæg 015 for Bybjerggård i Sundbylille Lokalplan nr. 074og Kommuneplantillæg 015 for Bybjerggård i Sundbylille Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning A: Dorthe og Henrik Arvin, Sundbylillevej 36, 3600 Frederikssund

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8

Indholdsfortegnelse. Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8 Indholdsfortegnelse Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8 2 Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2013-2025 omfatter

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Godkendelse af lokalplan , tillæg til lokalplan Godsbanearealet, Aalborg Midtby (2. forelæggelse)

Godkendelse af lokalplan , tillæg til lokalplan Godsbanearealet, Aalborg Midtby (2. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af lokalplan 1-1-128, tillæg til lokalplan 1-1-110 Godsbanearealet, Aalborg Midtby (2. forelæggelse) 2016-011484 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan

Læs mere

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Dalbyover Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev Asferg Spentrup Fårup Mellerup Mejlby Harridslev Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Der er derfor udarbejdet en miljørapport, der indeholder både miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg samt VVMredegørelse.

Der er derfor udarbejdet en miljørapport, der indeholder både miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg samt VVMredegørelse. Ole Bang Ølgod Bioenergi Dansk Gasdistribution Plan og Vækst Bytoften 2, 6800 Varde 79947431 VVM-tilladelse til etablering af et biogasanlæg syd for Hjeddingvej 8, 6870 Ølgod 28-02-2018 meddeler hermed

Læs mere

Indsigelsesnotat til foroffentlighedsfase. Planlægning for boliger ved Solsbæk Strand

Indsigelsesnotat til foroffentlighedsfase. Planlægning for boliger ved Solsbæk Strand Indsigelsesnotat til foroffentlighedsfase Planlægning for boliger ved Solsbæk Strand Udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, april 2015, Sag nr. 13/17912, dok. nr. 15/75064 1. Borger, Sadelmagervej 54,

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1 til Kommuneplan 2013 BIOGAS INDHOLD Kommuneplantillæg Redegørelse Kommuneplantillæg 1 Biogas... 3 Læsevejledning... 3 Hvad er et kommuneplantillæg?... 3 Kommuneplan

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES

Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES Ideer og forslag ønskes Andekærgård Biogas har søgt om at etablere et biogasanlæg

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald Allerød Kommune Plan og Byg DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn.

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Sag nr. 08.580.01 Ekstern virksomhedsstøj Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Juni 2009 NIRAS A/S Jesper Konnerup \\arhkfs01\data\sag\08\580.01\project

Læs mere

Forslag til tillæg 19 til Kommuneplan Bolig- og erhvervsområde ved Gl. Viborgvej. Kommuneplantillæg 19

Forslag til tillæg 19 til Kommuneplan Bolig- og erhvervsområde ved Gl. Viborgvej. Kommuneplantillæg 19 Forslag til tillæg 19 til Kommuneplan 2013 Bolig- og erhvervsområde ved Gl. Viborgvej Randers Kommune side 32 Kommuneplantillæg BaggRund Der udarbejdes et tillæg til Kommuneplan 2013 for Randers Kommune,

Læs mere

Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas.

Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas. Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas. Informationer Bemærkninger angående Afdelingens bemærkninger Afdelingens forslag til ændringer i tilladelsen HØRINGSSVAR 1 Afsender: Vibeke & Robert

Læs mere

1 Indledning formål. 2 Forudsætninger. Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej. Notat

1 Indledning formål. 2 Forudsætninger. Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej. Notat 6. marts 2018 Notat Ringsted Kommune Kasernebyen Støj fra motorvej Projekt nr.: 230555 Version 2 Revision 1 Udarbejdet af MAM Kontrolleret af CVI Godkendt af MAM 1 Indledning formål Niras har på foranledning

Læs mere

Side 1 af 3. Plan og Erhverv. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for et biogasanlæg på Kragekærvej, Tåsinge, 5700 Svendborg

Side 1 af 3. Plan og Erhverv. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for et biogasanlæg på Kragekærvej, Tåsinge, 5700 Svendborg Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for et biogasanlæg på Kragekærvej, Tåsinge, 5700 Svendborg Plan og Erhverv Svendborg Kommune har modtaget en ansøgning om at opføre et biogasanlæg

Læs mere

Hvilke VVM emner giver anledning til spørgsmål? Ved Specialkonsulent Gert Johansen

Hvilke VVM emner giver anledning til spørgsmål? Ved Specialkonsulent Gert Johansen Hvilke VVM emner giver anledning til spørgsmål? Ved Specialkonsulent Gert Johansen Anmeldelsen Ikke til skade for miljøet Bilag 1 og 2 er udtømmende Bilag 2, pkt. 14: Ændringer eller udvidelser af anlæg

Læs mere

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN Energipark ved St. Soels - vindmølle- og solcelleanlæg Fem af de i alt syv vindmøller set fra Lundby syd for vindmølleområdet. Vindmøllerne er visualiseret med en rotor på 126 meter i diameter. PLANAFDELINGEN

Læs mere

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Tillæg nr 25 Hører til lokalplan nr. 1276 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2019 KOMMUNEPLAN 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget den 21. november 2018 Forslag

Læs mere

NOTAT OM STØJ FRA MOTORVEJ

NOTAT OM STØJ FRA MOTORVEJ 16. januar 2018 NOTAT OM STØJ FRA MOTORVEJ PROBLEMSTILLING Silkeborg Kommune vedtog den 26.6.2006 lokalplan nr. 132.19 (herefter lokalplanen ) for et boligområde (herefter lokalplanområdet ) nord for Vestre

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan , Bolig og erhverv, Gartnervej, Skalborg (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan , Bolig og erhverv, Gartnervej, Skalborg (2. forelæggelse) Punkt 7. Godkendelse af Lokalplan 3-6-108, Bolig og erhverv, Gartnervej, Skalborg (2. forelæggelse) 2016-002821 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 3-6-108 endeligt

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 9-6-105 og kommuneplantillæg 9.012 Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, Landområde Hals Januar 2017 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan

Læs mere

Reviderede forslag til Kommuneplantillæg nr. 11 Kommuneplan Lokalplan GL18.1 Glostrup Hospital

Reviderede forslag til Kommuneplantillæg nr. 11 Kommuneplan Lokalplan GL18.1 Glostrup Hospital Høringssvar Reviderede forslag til Kommuneplantillæg nr. 11 Kommuneplan 2009 2013 Lokalplan GL18.1 Glostrup Hospital Center for Miljø og Teknik Januar 2015 Susanne Nørgaard Fra: Alex Hansen

Læs mere

VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg

VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg Idéoplæg Oktober 2015 VVM-redegørelse Marts 2016 Sammenfattende redegørelse Juli 2016 INDHOLD 1. Den sammenfattende redegørelse 3 1.1 Indhold 3 1.2 Den videre

Læs mere

Afgørelse klage over afslag på tilladelse til afspærring af privat fællesvej på Næstvedvej 47 - kommunens sagsnr

Afgørelse klage over afslag på tilladelse til afspærring af privat fællesvej på Næstvedvej 47 - kommunens sagsnr Dato 1. februar 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/15872-10 Side 1/5 Afgørelse klage over afslag på tilladelse til afspærring af privat fællesvej på

Læs mere

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 12-010. Boligområde syd for Gub Sø

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 12-010. Boligområde syd for Gub Sø Teknik og Miljø 15.9.14/aml Sagsnr. emn-2014-04472 Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 12-010. Boligområde syd for Gub Sø Nr. Afsender 1 EnergiMidt Infrastruktur A/S Tietgensvej 2-4

Læs mere

FORSLAG juni 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 14

FORSLAG juni 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 14 FORSLAG juni 2019 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 14 Hvad er en rammeændring? Glostrup Kommuneplan 2013-2025 blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur for kommunen

Læs mere

2 Vejledende støjgrænser

2 Vejledende støjgrænser 1. april 2019 Notat LBT Agro Biogasanlæg, Hjørring Ekstern støj Projekt nr.: 10404383 Dokument nr.: Revision 2 Udarbejdet af cvi Kontrolleret af - Godkendt af cvi 1 Indledning I forbindelse med udvidelsen

Læs mere

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard 19.10 Introduktion Ulrik Larsen, Vejdirektoratet 19.15 Præsentation

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse af kommuneplantillæg nr. 10 til Silkeborg Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan nr. 15-009 For et område til teknisk anlæg ved Allingvej 13, 8632 Lemming Februar 2018 UDKAST Titel:

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. december 2017 Høringsperiode start: 20. december 2017 Høringsperiode slut: 28. februar

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af støjhandlingsplan. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 15. marts 2013.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af støjhandlingsplan. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 15. marts 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 15. marts 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af støjhandlingsplan 1. Resume Støjhandlingsplanen er en opfølgning på Bekendtgørelse

Læs mere

Kortet herunder viser den i 2006 beregnede støjbelastning (fremskrevet til 2015):

Kortet herunder viser den i 2006 beregnede støjbelastning (fremskrevet til 2015): Notat om støj i Hvissinge Øst Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk Tlf.: 4323 6100 Den generelle støj I forbindelse med Glostrup Kommunes planlægning og byggemodning af Hvissinge

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj

Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj 14. december 2017 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-07122017-1 Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103

Læs mere

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3 KØGE KOMMUNE KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK

Læs mere

Indhold. Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2

Indhold. Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg. Kortlægning af vejtrafikstøj mod området. 1 Indledning og formål 2 19. april 2018 Notat Rådhusgården Skanderborg ApS Etageboliger Adelgade 44-46, Skanderborg Kortlægning af vejtrafikstøj mod området Projektnr. 10400072-001 Dokumentnr. 1226570492 Version 2 Udarbejdet af

Læs mere

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 1. april

Læs mere

Teknisk notat N4.021.12. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. : Birgitte Koch, Arla Foods

Teknisk notat N4.021.12. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. : Birgitte Koch, Arla Foods Teknisk notat Danmark T +4 898 800 F +4 898 8 www.grontmij.dk CVR-nr. 48 N4.0. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. marts 0 Projekt:.4.0 Til Fra Vedlagt

Læs mere

BILAG 1 BYP 18. juni indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 21.BL1.3 for boliger på Granly i Sunds samt tillæg nr.

BILAG 1 BYP 18. juni indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 21.BL1.3 for boliger på Granly i Sunds samt tillæg nr. INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af indsigelser Indsigelse fra Ret-Lak A/S Bemærkning fra Vejdirektoratet Bemærkning fra Miljøstyrelsen BILAG 1 BYP 18. juni 2018 indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 56 Centerområde for Tarup Center Ændring af kommuneplanområde 8 Tarup Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25. oktober 2010 10/12745-2 Anne-Marie Østergaard Wehrs amw@vd.dk 7244 2526 Hans Vognsen hvc@vd.dk Syddjurs Kommune, Planafdelingen Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge. Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4

Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge. Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4 Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4 UDKAST til VVM-tilladelse for vindmølleprojekt ved Stakroge Stakroge Vindmøllepark ApS har søgt om tilladelse til at opstille fem

Læs mere

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar.

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. Høringssvar Høringsnotat vedrørende lokalplan 095 og kommuneplantillæg nr. 10. I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. 1. Til Næstved Kommune Miljøstyrelsen

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

Til ØU til orientering 03-02-2012. Sagsnr. 2011-68440. Kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut bekendtgjort. Dokumentnr.

Til ØU til orientering 03-02-2012. Sagsnr. 2011-68440. Kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut bekendtgjort. Dokumentnr. Til ØU til orientering Kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut bekendtgjort Miljøstyrelsen Roskilde har bekendtgjort kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut og har dermed meddelt

Læs mere

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar Forslag til lokalplan 1.38.1 Boligbebyggelsen Vejleåparken Korrektur eksemplar Ishøj Kommune LOKALLANFORSLAG Indholdsfortegnelse: Lokalplanområdet...3 Baggrund for lokalplanen...3 Lokalplanens indhold...3

Læs mere

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive. FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 31

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 31 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 31 H/F Næsby Ændring af kommuneplanområde 10 Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 32 November 2018

Kommuneplantillæg nr. 32 November 2018 November 2018 Nr. 32 For et boligområde ved Åsebro Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Kopi: Halsnæs Kommune. Oplag: 50 stk. Kommuneplantillægget

Læs mere

Torveparkering. med indkørsel fra Rådhusgade. Velkommen. til møde for naboer i Rådhusgade. Medborgerhuset 24. marts 2015 Kl. 15.00 17.

Torveparkering. med indkørsel fra Rådhusgade. Velkommen. til møde for naboer i Rådhusgade. Medborgerhuset 24. marts 2015 Kl. 15.00 17. Torveparkering med indkørsel fra Rådhusgade Velkommen til møde for naboer i Rådhusgade Medborgerhuset 24. marts 2015 Kl. 15.00 17.30 Torveparkering med indkørsel fra Rådhusgade Program Velkomst Hvad har

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

Holbæk Kommune varslede herefter et påbud den 27. april 2017 med støjvilkår samt påbud om støjreducerende tiltag.

Holbæk Kommune varslede herefter et påbud den 27. april 2017 med støjvilkår samt påbud om støjreducerende tiltag. Danish Agro A.M.B.A. Drejervej 3-5 4370 Store Merløse VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 7. marts 2018 Sagsb.: Per Ægidius Hansen Sagsnr.: 16/26527 Dir.tlf.: 72368052 E-mail: pehan@holb.dk Påbud Baggrund Natur-

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 10. Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III RAMMEKORT 3.B.1 3.B.22 3.B.2 3.C.1 3.E.1 3.B.23 3.B.20 8.S.2 8.S.

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 10. Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III RAMMEKORT 3.B.1 3.B.22 3.B.2 3.C.1 3.E.1 3.B.23 3.B.20 8.S.2 8.S. Offentlig bekendtgørelse den 3. juli 218 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216 Byrådet

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Naturstyrelsens afgørelse om ikke VVM-pligt ved udvidelse af tilslutningsanlæg 36 ved Ulse

AFGØRELSE i sag om Naturstyrelsens afgørelse om ikke VVM-pligt ved udvidelse af tilslutningsanlæg 36 ved Ulse Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. september 2016 J.nr.: NMK-34-00558 KlageID: 91761 Ref.: EVAJP-NMKN AFGØRELSE i sag om Naturstyrelsens afgørelse om ikke

Læs mere

Gennemgang af indlæg fra partshøring og administrationens vurdering af disse

Gennemgang af indlæg fra partshøring og administrationens vurdering af disse Gennemgang af indlæg fra partshøring og administrationens vurdering af disse 1. Råbjergvej 46, Helsinge 1a: Flemming Wewer lovede på et dialogmøde i 2014, at virksomheden ville bygge en spulehal, hvis

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 53 Boliger Demantsvej Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

Hvidbog - behandling af høringssvar

Hvidbog - behandling af høringssvar BILAG 2 / kommuneplantillæg nr. 003 og lokalplanforslag nr. 039 for et institutionsområde ved Haugemøllevej, Slangerup, Frederikssund Kommune. Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender Resumé af høringssvar

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade 17. august 2015 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 2 2 INTEGRERING AF MILJØHENSYN 2 3 MILJØRAPPORTENS BETYDNING FOR PLANERNES UDFORMNING 2 4 OFFENTLIGHEDSFASEN BETYDNING FOR PLANERNE UDFORMNING

Læs mere

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby - Indkaldelse af forslag og idéer Debatperiode 6. februar til 6. marts 2013 Februar 2013 Vindmøller ved Lavensby Visualiseringen på forsiden viser 5 stk. vindmøller

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver:

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver: Sammenfattende redegørelse af miljørapport i forbindelse med lokalplan nr. 52.E1.1 med tillæg nr. 49 til Herning Kommuneplan 2013-2024 for et erhvervsområde ved Haunstrup Hovedgade, Haunstrup I forbindelse

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund LEGO System A/S Kornmarken 33 7190 Billund Dato: 22.02.2018 Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund Rambøll har på vegne af LEGO System A/S

Læs mere

HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV. Afsender Høringssvarets indhold Emner Forvaltningens vurdering

HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV. Afsender Høringssvarets indhold Emner Forvaltningens vurdering HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV Emner/kategorisering af høringssvarenes indhold T: Tidshorisont / tidsbegrænsning A: Adgangsforhold/vej S: Støjgener F: Flyveruter/flyvetider/antal

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Oldhøj, Holbæk. Trafikstøj. 16. november 2017 Telefon: Ref: SNT QA: REH Dok: SNT

Vurdering af vejtrafikstøj Oldhøj, Holbæk. Trafikstøj. 16. november 2017 Telefon: Ref: SNT QA: REH Dok: SNT 16. november 2017 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-16112017-1 Vurdering af vejtrafikstøj Oldhøj, Holbæk. Trafikstøj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103 CVR nr.: 35 20 52 76 info@103.dk

Læs mere

EU-støjkortlægning 2007 Større veje Vallensbæk Kommune

EU-støjkortlægning 2007 Større veje Vallensbæk Kommune Projektrapport EU-støjkortlægning 2007 Større veje Vallensbæk Kommune Projekt Støjkortlægning Københavns omegnskommuner Rapport 81-02517-B Opgaveansvarlig Torben Astrup Frederiksberg 30-01-2009 ÅF-Ingemansson

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.06.19 Sweco Danmark A/S Ørestads Boulevard 41 2300 København S Danmark T +45 7220 7207 D +45 4348 4438 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 3. januar 2019 Støjpartnerskab-II

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 23

Forslag til kommuneplantillæg nr. 23 Version 22.10.2015 6.14.O2 6.10.BE4 Forslag til kommuneplantillæg nr. 23 til Syddjurs Kommuneplan 2013 For blandet bolig- og erhvervsområde i Koed Yderligere information kan fås hos: HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.06.19 Sweco Danmark A/S Ørestads Boulevard 41 2300 København S Danmark T +45 7220 7207 D +45 4348 4438 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 12. februar 2019 Støjpartnerskab-II

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

33,12 MW solcelleanlæg ved Hanstholmvej, Thisted Lufthavn. Debatoplæg 8. april maj 2015 DEBATOPLÆG

33,12 MW solcelleanlæg ved Hanstholmvej, Thisted Lufthavn. Debatoplæg 8. april maj 2015 DEBATOPLÆG 33,12 MW solcelleanlæg ved Hanstholmvej, Thisted Lufthavn Debatoplæg 8. april 2015-6. maj 2015 DEBATOPLÆG Deltag i debatten Hvilke forhold mener du, at kommunen bør belyse nærmere i forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. oktober 2015 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022,

Læs mere

Teknisk notat N

Teknisk notat N Teknisk notat N2.009.19 Sweco Danmark A/S Ørestads Boulevard 41 2300 København S Danmark T +45 7220 7207 D +45 4348 4438 www.swecodanmark.dk CVR-nr. 48233511 Frederiksberg Kommune 28. januar 2019 Støjpartnerskab-II

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018 Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus S - Aarhus N Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Informationspjece - september 2018 VVM-undersøgelse af udbygning af E45 Østjyske Motorvej fra

Læs mere

Notat N5.027.14. Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 1 INDLEDNING

Notat N5.027.14. Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 1 INDLEDNING Notat N5.027.14 Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 06. oktober 2014 Vores reference: 35.5676.01

Læs mere

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011.

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011. Bilag nr. 3: Behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 317 for et erhvervsområde ved Herningvej og Åhusevej i Karup samt forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009 2021 for Viborg Kommune

Læs mere

Mariagerfjord Kommune Solcelleanlæg Syd for Skrødstrup på 6,8 MW Anlæggets produktion vil dække forbruget til 2600 husstande

Mariagerfjord Kommune Solcelleanlæg Syd for Skrødstrup på 6,8 MW Anlæggets produktion vil dække forbruget til 2600 husstande Mariagerfjord Kommune Solcelleanlæg Syd for Skrødstrup på 6,8 MW Anlæggets produktion vil dække forbruget til 2600 husstande 10KV Transformator Debatfase xx/xxx/x DEBATOPLÆG Tillæg nr. xx Kommuneplan xxxx-xxxx

Læs mere