Post-Apokalyptisk Liverollespil i Århus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Post-Apokalyptisk Liverollespil i Århus"

Transkript

1 KRATER ÅRHUS Post-Apokalyptisk Liverollespil i Århus R E G L E R Krater Århus er en liverollespilskampagne arrangeret af Einherjerne Version 1.3 Brugt med tilladelse fra Krater Ålborg.

2 Indholdsfortegnelse Velkomst 3 De-briefing og efterspilsmøde 3 Indledning 3 Sikkerheds og Ordensregler 4 Opførsel i området 4 Sikkerhed ved kamp 4 Kamp-, Våben- og Rustningsregler 5 Hit points (HP) 5 Rustnings-point (RP) 6 Ekstra Hit Points (EHP) 6 Skade 6 Skydevåben 7 Opførsel med skydevåben 7 Ammunition 7 Udseende og klassifikation 7 Begrænsninger 7 Regler for Bonk, Snigmord, Tortur og Kannibalisme 8 Bonk 8 Snigmord 8 Tortur 8 Kannibalisme 8 Karakterdrab 9 Sygdom, Medicin, Gift og Drugs 9 At lave medicin, gift og drugs 10 Ressourcer 11 Evner og XP 11 Fremstilling af ny karakter (Rolle) 11 Overføring af XP fra gammel/død rolle 12 Videnskabsevner 12 Angrebsevner 13 Forsvarsevner 14 Mekanikevner 16 Generelle evner 18 Oversigt over evner 19 Alment kendte sygdomme 20 Alment kendt medicin 22 Medicin til sårede (HP) 22 Medicin til forgiftede 23 Medicin til sygedomsramte 23 Medicin til afhængige 24 Alment kendte gifte 24 Drugs 25

3 Velkomst Velkommen til Krater Århus Einherjernes Post-apokalyptiske rollespil Krater Århus er et spændende og action fyld post-apokalyptisk live rollespil, der finder sted i en tid, hvor civilisationen som vi kender den i dag, er gået til grunde. Folk begynder at komme frem igen efter at have overlevet atomvinteren, og må prøve at overleve i en verden, hvor mad og vand er en mangelvare og kun de stærkeste overlever. Århus ligger i ruiner og byen myldrer med mutanter, så de fleste folk har valgt at tage chancen og har bevæget ud fra byen. Der er mange desperate folk derude, og det er de færreste man kan stole på. Debriefing og efterspilsmøde Umiddelbart efter hver spilgang holder vi en kort debriefing, hvor vi gerne vil have lidt ris/ros og høre om hvad der har virket og nok vigtigere: hvad der ikke virkede. Vi vil også gerne opfordre spillerne til at skrive på vores facebook eller mail, så vi også har noget på skrift. Vi håber at se dig til Krater Med venlig hilsen Arrangørerne Indledning Dette er regelsættet til Krater Århus og det indeholder alle reglerne, samt nogle ekstra ting som kendte sygdomme og medicin.

4 Sikkerheds og Ordensregler Opførsel i området Området som vi spiller i er venligst udlånt af Aarhus kommune. For at kunne få lov at spille der må vi ikke gøre skade på området eller efterlade skrald. Dette ansvar hviler på alle også dig! Derfor skal du overholde følgende regler: Du må ikke smide dit affald i området tag det med tilbage til handelsmanden eller GM-bunkeren og smid det i skraldeposerne der. Du må ikke tænde bål i området medmindre du har en aftale med GM erne. Du må ikke gøre skade på beplantning. Vis hensyn overfor de andre brugere af skoven også dem som ikke spiller med til Krater Århus. Derudover så skal du naturligvis tænke dig om. Du må f.eks. ikke grave et 10 meter dybt hul midt på vejen, bare fordi det ikke står på listen ovenover. Vi skal efterlade området i samme tilstand som det var da vi kom eller bedre. På den måde bliver kommunen glad for os, og vi kan måske få lov til at lave flere ting i området til glæde for alle spillere - også dig. Man må gerne, i et passende omfang, tage ting med til at handle med. Bemærk dog at du ikke må medbringe ting som er omfattet af specielle regler - dvs.: drikkevand, mad, ammunition, medicin, gift eller lignende(medmindre man har de relevante evner.) Reglen er derudover: Hvis du slæber det med ud, slæber du det med hjem. Sikkerhed ved kamp Når man er ude til rollespil kan man komme til at fortabe sig i stemningen; man griber sit våben, og slår løs! Men man skal huske på, at dem man slår på er mennesker, og kan komme til skade. Dit våben kan stadig gøre ondt, så lad være med at slå for hårdt, især om vinteren. Nedenunder beskriver vi nogle generelle sikkerhedsregler. Aldrig slå efter hovedet. Det er ikke fedt at blive slået i hovedet, og man kan komme slemt til skade. Aldrig slå efter skridtet. Det kan gøre ondt, lige såvel som at blive slået i hovedet, og man kan komme slemt til skade. Stop kampen hvis du rammer nogen et vitalt sted (skridt / hoved). At kæmpe videre efter at have ramt en modstander et vitalt sted er ikke særligt fedt. Så stop kampen, spørg om han er okay, og kæmp kun videre, hvis han er klar igen. En rustning kan være nok så sej, men er den sikker? Derfor har vi har også lavet regler for rustningers sikkerhed, som er beskrevet nedenfor. Ingen skarpe kanter! Sørg for at fjerne alle skarpe, spidse eller på anden måde farlige dele fra din rustning før du tager den med ud til spillet. Vær sikker på du kan styre din rustning! Den er måske sej, men den rasler måske også, og når du drejer, flyver delene rundt i luften.

5 Den skal være forsvarligt lavet. Rustningen skal ikke falde fra hinanden ved det mindste slag. Den kan måske være til skade for både dig og dine omgivelser. Al rustning som skrider mod overstående regler, kan og vil blive inddraget ved check-in, og du vil først få den tilbage efter spilstop. Beskyttelse er vigtigt, men våben er endnu vigtigere. Også her skal sikkerheden være i orden, ellers inddrages det på samme vis som en usikker rustning. Hvis dit våben er for hårdt eller så blødt at man kan mærke kernen igennem skummet, så vil det blive inddraget. Våbnet bliver også inddraget, hvis spidsen er usikret/dårligt sikret i et stikvåben eller hvis kernen er i stykker, løs eller for hård. Kort sagt skal dit våben være sikkert at slås med. Er du i tvivl om det våben du er i gang med at lave eller købe er ok, så spørg eventuelt inden spillet. Men i sidste ende er det våbenkontrollen der bestemmer det. Skydevåben, repræsenteret ved Nerfblasters, skal også være i orden. De skal kunne affyre skumpilene sikkert uden at være til fare for skytte eller offer. Så længe din skyder er ufarlig, så er det okay at den er modificeret. Hvis våbenkontrollen vurderer at dit skydevåben er usikkert vil det blive inddraget. Flere regler for modifikation står på hjemmesiden under våben. Vi vil ikke acceptere fantasykostume, -våben eller -rustning til denne kampagne. Er du i tvivl, så kontakt arrangørerne og spørg. Fantasy kostume, våben og udstyr vil blive konfiskeret indtil spilstop. Kamp-, Våben- og Rustningsregler Hit points (HP) Alle spillere har et antal HP, typisk 4 eller flere. Det står for Hit Points og angiver hvor meget skade du kan holde til. Alle karakterer starter med 4 HP og kan forøge derefter forøge antallet gennem ekstra evner. Hvis du ender på 0 HP besvimer du og forbliver besvimet indtil dine fjender er gået eller nogen forsøger at vække dig. Når du er vågnet op igen er du stadig på nul, og du kan ikke kæmpe eller løbe, og kan kun halte af sted. For at komme på 1 HP igen skal du have hjælp af en med evnen førstehjælp eller indtage en passende type medicin. Så snart du er på 1 HP kan du lave alting som normalt igen. Man genvinder ikke HP over tid. Førstehjælp, lægehjælp eller medicin er altid nødvendigt for at genvinde HP.

6 Rustnings-point (RP) Hvis man har rustning på, så har man et antal RP. RP står for Rustningspoint og virker nøjagtig ligesom ekstra HP. Når man bliver skadet mister man først sine RP, og derefter sine HP. Du får tildelt RP ved våbenkontrollen inden spilstart afhængig af hvilken rustning du har på. RP du har mistet skal repareres ved en fixer, dvs. en karakter som har evnen fixer 1 eller højere. Her er en liste over forskellige rustninger, og hvad man kan forvente af RP: Skulder beskyttelse 1 RP Torso beskyttelse 2 RP Arm beskyttelse pr. helt dækket arm 0-1 RP Ben beskyttelse pr. helt dækket ben 0-1 RP Hjelm 1 RP Udseende giver -2 til +4, bedømmes af rustningskontrollanten. Tip til rustningen: Prøv at lave en realistisk rustning, altså en nedslidt og ødelagt, men dog sammenhængende rustning. Det vil gøre spillet mere interessant for andre at se på, og du vil selv få mere ud af det i form af RP. Ekstra Hit Points (EHP). Ekstra Hit Points er betegnelsen for HP, som man kan have ud over sit maksimum antal HP. Disse specielle HP, kaldet EHP, kan mistes på samme måde som HP, men når de er mistet, kan man ikke få dem tilbage på normal vis. Skade Når man bliver ramt af et våben eller skud tager man skade. Du mister RP først, derefter EHP og til sidst HP. Nogle våben ignorerer dog RP. Størrelsen af skaden afhænger af typen af våben, som beskrevet nedenfor. Et-håndsvåben og to-håndsvåben 1 i skade på ben og arme og 3 i skade i kroppen (inkl. skuldrene og helt ned til hoften). Eksempel: en politistav / baseball bat / forhammer / dolk Pistoler og geværer 2 i skade uanset hvor den rammer. Skaden ignorerer RP og skjolde. Eksempel: en nerf pistol Tunge skydevåben Et tungt skydevåben skyder med skum missiler. En træffer skader dig med 9 HP og ignorerer både skjolde og rustning. Alle RP bliver ødelagt hvis man bliver ramt af et skum-missil. Kastevåben Et kastevåben er et lille kerneløst våben som eksempelvis kastestjerner, knive eller sten. Hvis du har et eller flere RP er du immun overfor alle former for kastevåben - uanset hvor det rammer. Har du ikke RP, giver Kastevåben 1 i skade uanset hvor det rammer.

7 Lure-minering En genstand kan være lure-mineret. Du finder ud af om en genstand er lure-mineret ved, at den er markeret med et stykke GM-godkendt papir eller klistermærke. Hvis du har taget genstanden op eller bevæget den, tager du 4 HP skade. RP bruges før EHP/HP. Hvis du finder en ting, der allerede er lure-mineret og du har evnen Lure-minering, har du desarmeret minen. Du skal derefter fjerne og ødelægge Lure-mineringspapiret/mærket. Det må ikke genbruges! Bemærk: Personlige genstande må ikke luremineres og den kan ikke benyttes til at kaste med..! Skydevåben Skydevåben til Krater vil blive symboliseret ved våben, der skyder skumpile. Dvs. Nerfblasters. Den lille skumpil er meget let og er rimelig ufarlig. Men vi anbefaler at man bruger noget til at beskytte øjnene alligevel, da de godt kan gøre ondt at få i øjnene. Et par simple plastik briller til 20kr er rigeligt. Opførsel med skydevåben: Vi opfordrer til fair spil, så vær venligst opmærksom på følgende ting: Skuddene kan nogle gange ikke mærkes, så hold øje med om du bliver ramt. Forsøg at få øjenkontakt med dem du gerne vil skyde, for at sikre at de ser det. At skyde folk i ryggen er eksempelvis ikke så smart. Hvis du stikker af fra en person der sigter på dig så hold lige øje om han får ram på dig. Du kan nok ikke mærke det og det er trist at snyde. Ammunition: Hvis man har evnen Semiautomatisk Våbenbrug får man udleveret 4 styks ammunition hvis man så også har Avanceret Våbenbrug får man 4 yderligere ud over de 4 man fik for Semiautomatisk Våbenbrug. Man kan også købe Ammo 1-5 der giver mere ammunition. Ellers skal ammunition findes i området og handles med. Al ammunition kan genbruges. Under en kamp må ammunition ikke samles op før kampen er overstået. Udseende og klassifikation: Alle skydevåben skal være malet på en passende måde og som minimum være sprayet sort. Umalede plastik våben godkendes ikke. Et semi-automatisk våben er et våben der manuelt skal lades imellem hvert skud (Nerf Maverick/strongarm, Longstrike, rampage, retaliator og Recon m.fl.) Et fuldautomatisk våben er et våben der kan skyde flere gange uden at lade i mellem hvert skud (motor- eller luftdrevet). F.eks. Nerf Barricade, rayven, rapidstrike, stryfe, stockade, Stampede og Vulcan. (Eller et semiautomatisk våben, der er modificeret til kunne skyde fuldautomatisk) Begrænsninger: Man kan ikke have et skydevåben uden at man har evnen til det. Man kan maks. have 3 kastevåben med ind i spillet.

8 Regler for Bonk, Snigmord, Tortur og Kannibalisme Bonk, Snigmord, Tortur og Kannibalisme er alle færdigheder man kan bruge mod en medspiller. Fælles for dem alle er, at man kan bruge disse fire færdigheder, uden at købe evner. Det kræver bare den rigtige situation og det rigtige udstyr. Ingen af disse færdigheder kan bruges under en kamp. Bonk Bonk kan man bruge til at slå folk ned med. Det kræver kun en blød skumkølle (også kaldet en Bonk-kølle) og at man står bag sit offer, når man slår dem. Hvis du vil bonke en person, skal du stå bag ham, slå ham på skulderen eller i hovedet og sige BONK!. Herefter skal offeret spille bevidstløs og må ikke bevæge sig før nogen vækker ham aktivt, eller der ikke er nogen tilbage indenfor synsvidde. Bonk virker ikke, hvis det bruges på en person med hjelm. Snigmord Snigmord skal udføres næsten ligesom Bonk, men i stedet for at blive slået bevidstløs, kommer offeret automatisk ned på 0 HP. For at udføre et Snigmord, skal du stå bag dit offer, sætte en rollespils-kniv for hans hals og sige Snigmord! højt nok til at han kan høre det, og så strejfe kniven let hen af hans hals. Derefter skal offeret falde sammen og være på 0 HP. Tortur Tortur bruges til at få sande svar ud af et offer ved at pine ham med forskellige redskaber. Man skal bruge mindst en rollespils-kniv eller en Bonk-bølle til Tortur, men andre mere fantasifulde redskaber er velkomne... Før man kan torturere nogen, så skal man have sit offer ordnetlig fanget, så han ikke kan slippe væk. Derefter kan du torturere ofret med dine redskaber. For hvert 2. minut torturen står på skal ofret svare sandt på et spørgsmål, som du stiller ham. Han må kun lyve hvis han har evnen Modstå Tortur, og skal i så fald sige det ved første spørgsmål, du stiller ham. Tortur skader ikke ofret, men han bør stadig spille på at det gør ondt. Kannibalisme Kannibalisme er i bund og grund at spise noget af andre mennesker for at stille sulten. For at bruge Kannibalisme skal du have et offer som er enten er blevet fanget eller gjort bevidsthedsløst ved at blive bonket, slået ud af nævekamp, snigmyrdet eller nedlagt i kamp. Du sætter dig på knæ ved siden af ham og begynder ganske enkelt at lade som om du spiser af ham. Du skal sidde sådan i mindst 5 minutter. Når du så er færdig, skal dit offer fortælle dig om alle de Sygdomme og Gifte han har på sig, og som herefter også gælder for dig, da du jo har spist ham. Hvis ofret ikke allerede var på 0 HP, kommer han det efter at kannibalen har spist af ham. Kannibalen er derefter mæt. Hvis kannibalen skærer lemmer, fingre o.l. af et offer, er det op til offeret om vedkommende vil spille med på dette. Hvis offeret ikke vil spille med på det, har offeret stadig alle sine lemmer, når offeret kommer tilbage på 1 HP. Overlevelsestip: Brug en blodpille eller to og put dem i munden for at gøre din lille festmiddag perfekt!

9 Karakterdrab Når du har slået en person ned (0 HP), er han ikke død, men kun besvimet og såret. Herefter har du muligheden for at slå personen ihjel. Karakterdrab gøres ved at tage din kniv eller lignende og tydeligt slå ham ihjel med det mens du højt og tydeligt siger Jeg dræber dig!. Arrangørene ser gerne at spillerne aftaler dette mellem hinanden, inden spilgangen går i gang. Derefter går den karakterdræbte (offeret) og gerningsmanden op til GM-bunkeren (sammen eller hver for sig). Her fortæller de at offeret er blevet karakterdræbt. GM erne spørger ind til hvorfor gerningsmanden slog offeret ihjel. Hvis GM erne vurderer at han er blevet slået ihjel uden grund, kan de vælge at underkende drabet og offeret er derefter på 0 HP. Hvis de anerkender karakterdrabet, er karakteren død. Han skal derefter aflevere sit karakterark og eventuelt lave en ny karakter. At slå en karakter ihjel er en stor ting, og det skal kun gøres som det allermest yderliggående. En god tommelfingerregel er, at hvis du ikke kender navnet på personen er der helt sikkert ikke grund til at karakterdræbe ham for så kender du ham ikke godt nok, til at du kan have tilstrækkeligt med had til ham, til at du kunne gøre den slags. Men på den anden side; bare fordi du kender folks navne er det ikke ensbetydende med, at du hader dem nok til at slå dem ihjel. Sygdom, Medicin, Gift og Drugs Udover monstre, bøller, sult og andre fare i ødemarken, er en af de største farer man kan komme ud for, sygdom. I en ødelagt verden er medicin ikke noget alle har, og med så meget skidt og rester af alt muligt, er chancen for at få en sygdom stor. Heldigvis er der folk der ved hvordan man helbreder sådanne sygdomme rundt omkring, men man kommer tit til at slippe nogle ressourcer eller tjenester hvis man vil behandles. Sygdom er en negativ effekt, din karakter kan risikere at få. Alle Sygdomme har et navn, en beskrivelse, en effekt og en styrke. Nogle sygdomme har desuden nogle special-regler. Sygdomme har en effekt, som du skal følge, så snart du får den. Bemærk at du ikke må fortælle nogen navnet eller styrken på sygdommen, med mindre de har evnen diagnostik. Din rolle kender heller ikke selv styrken eller navnet på sygdommen, med mindre han har evnen Diagnostik. Uanset sygdommen, så varer alle effekter indtil de bliver fjernet ved indtagelse af den rette medicin. Styrken bestemmer hvor svær en sygdom er at slippe af med, når du skal have den kureret. Her skal der benyttes en medicin, der helbreder med den styrke, som sygdommen har. Piller = tik tak, sprøjter = normale sprøjter, drikke = noget væske der smager dårligt. F.eks. Har du fået Luftsyge (styrke 1), kræver det medicinen Tarmskyld

10 Man risikerer at få en sygdom ved tjek-in når spillet starter, ved kannibalisme eller i GM-bunkeren. Medicin, gift og drugs er defineret som en dosis af en væske eller en portion piller som man kan lære at lave via evnen farmakologi. For hver dosis (Medicin, gift eller drug) skal der være en forseglet Effektseddel, hvori der står navnet og effekten. Du må først åbne og læse effektsedlen når du har drukket eller spist hele dosen. Umiddelbart efter du har læst beskrivelse, er din karakter under indflydelse af effekten af dosen - uanset om det er en medicin, gift eller drug. Bemærk at en dosis kun kan benyttes en gang - herefter skal effektsedlen rives i stykker. Har du evnen Videnskabsmand, må du undersøge en dosis, for at finde ud af hvilken medicin/gift/drug dosen indeholder. Fordi det ikke vil være smart at spilde dyrebar medicin eller gift på nogen der alligevel bare spytter den betydningsfulde del af dosis ud, er det ikke tilladt at tvinge gift, drugs eller medicin i folk. Sovende eller bevidstløse personer drikker/spiser automatisk hvad der bliver hældt i dem. Som med alt andet til et rollespil, skal man spille på sin sygdom eller gift. Hvis du f.eks. har influenza, så gå rundt og nys lidt og se lidt omtåget ud, eller hvis du er meget syg, kan du måske nærmest kravle rundt og hoste kraftigt en gang imellem. Når du er forgiftet, så tag dig til maven eller host kraftigt. At lave medicin, gift og drugs For hver Farmakologi -evne du har, får du 5 points. Disse kan distribueres over et antal doser, som du kan lave hver spilgang. Medicin, gifte og drugs koster mellem 1 og 10 point. Der kan produceres doser i en hvilken som helst kombination, så længe du ikke bruger flere point end du har fra din(e) Farmakologi evne(r). Når du skal producere medicin, gifte og drugs, skal du have dit kemikersæt sat op i spillet og have beholdere til at putte doserne i. Når du har rollespillet din produktionsproces for den eller de doser du ønsker, kommer du op i GM-bunkeren hvor du fortæller hvilke doser (Medicin, gift og drugs) du vil have, hvorefter vi udleverer dem. Herefter udleverer GM erne de forseglede Effektsedler, som skal sættes udenpå eller lægges i hver enkelt beholder (en beholder pr. dosis). Husk man selv skal have piller, sprøjter og drikke med Piller = tik tak, sprøjter = normale sprøjter, drikke = noget væske der smager dårligt. Du kan godt tage flere drugs på en gang så længe de ikke hedder det samme, men så får du også alle bi effekterne på en gang. Har du ikke brugt alle dine MP, sætter vi en label bag på dit karakterark (se herover) hvor vi krydser det antal MP af, som du har købt doser for denne gang. Får du ikke brugt alle dine MP til en spilgang er de tabt - de kan ikke overførers til næste spilgang.

11 Ressourcer Ressourcer til Krater er stykker af metal, læder og andet skrammel som er nødvendigt for at kunne reparere rustning. Disse kan findes ude i området eller du kan få udleveret en ressourceseddel/label til at sætte på dine egne medbragte ressourcer, hvis man har evnen Ressource-samler (se evne). (husk alt hvad DU tager med, slæber DU hjem igen) Hvert stykke ressource har et klistermærke/papir der angiver hvor mange ressource-point dit skrot er værd. Når en fixer skal reparere en rustning, skal han følge denne regel: Fixerevne-niveau ganget med mængden af tilbageværende RES(mængden) på ressourcen = maksimal mængde af reparerede RP. Det vil altså sige, at hvis Jakob har Niveau 2 Fixer og skal fixe en rustning på 7 RP med en ressource med et 3 tal på, så kan han reparere 6 RP. 2 (Fixerniveau) gange 3 (Mængde af tilgængelige RES ) = 6 (Mængde af reparerede RP). Hver gang man bruger en så er den brugt uanset hvor mange points dit skrot er på. De må under ingen omstændigheder smides i naturen. Bemærk: Man kan ikke få udleveret ressourcer hvis man ikke har noget skrald eller andet med, som vi kan sætte papiret/klistermærket sat på. Man kan heller ikke få udleveret ressourcer hvis vi ikke finder det muligt at sætte papiret/klistermærket på tingen. Evner og XP XP/evner kan måske findes i bøger. Generelle XP fås ved at deltage til en spilgang og modtages efter spilstop og når der er ryddet op. Der er ikke muligt at få dispensation for oprydning. Hvilket vil sige hvis du smutter før vi er færdige med at ryde på = ingen xp BUM. Man kan maksimalt få 2 XP pr. spilgang. Fremstilling af ny karakter (Rolle) Du henvender dig ved check-in eller efterfølgende i GM bunkeren, hvor du sammen med en GM vælger evner til din rolle. En karakter starter med 15 XP Du skal være opmærksom på at der er nogen evner, der stiller krav til at man har en anden evne inden den ønskede evne kan købes. Overføring af XP fra gammel/død rolle For at vi overfører XP fra gammel/død rolle, skal du have overlevet mindst 1 spilgang.

12 Videnskabsevner Viden er vejen frem, det har den altid været! Førstehjælp Krav til udstyr: Forbindinger Krav til evner: Ingen Brug af evnen: Forbindinger påføres rundt om patientens sår. Effekt: Patienten under behandling går fra 0 HP til 1 HP Uden evnen: Du kan ikke helbrede folk fra 0 HP til 1 HP Pris i XP: 1 XP Lægehjælp niveau 1 Krav til udstyr: Lægegrej Krav til evner: Førstehjælp Brug af evnen: Patienten skal efter førstehjælpen på operationsbordet. Patienten skal gøres klar til operation og man skal imitere at man opererer. Operationen tager 5 minutter Effekt: Efter de 5 minutter på operationsbordet går patienten fra 1 HP til 3 HP. Man kan ikke som niveau 1 give mere HP tilbage end at patienten kan komme op på 3 HP. Uden evnen: Du har ikke evnen Lægehjælp niveau 1, og kan ikke bruge eller få hvad den indebærer. Pris i XP: 3 XP, Klavs har Lægehjælp 1, hans ven Danny har mistet 2 ud af sine 3 HP så han kun har 1 HP tilbage. Klavs opererer Danny, med Lægehjælp 1 og bringer Danny op fra 1 HP til 2 HP. Klavs kan ikke bringe Danny op fra 2 HP til 3 HP da han ikke er god nok i Lægehjælp. (se Lægehjælp Niveau 2) Lægehjælp niveau 2 Krav til udstyr: Lægegrej Krav til evner: Lægehjælp niveau 1 Brug af evnen: Patienten skal efter førstehjælpen på operationsbordet. Patienten skal gøres klar til operation og man skal imitere at man opererer. Operationen tager 5 minutter Effekt: Efter de 5 minutter på operationsbordet går patienten fra 1 HP til 5 HP. Efter hvert tiende minut får patienten 1 HP tilbage, dog kan han ikke få flere HP end hans maksimum er. Lægen kan maksimalt bringe patienten op på 7 HP. Uden evnen: Du har ikke evnen Lægehjælp niveau 2, og kan ikke bruge eller få hvad den indebærer. Pris i XP: 4 XP, Lægehjælp niveau 3 (max) Krav til udstyr: Lægegrej Krav til evner: Lægehjælp niveau 2 Brug af evnen: Patienten skal efter førstehjælpen på operationsbordet. Patienten skal gøres klar til operation og man skal imitere at man opererer. Operationen tager 5 minutter Effekt: Efter de 5 minutter på operationsbordet går patienten fra 1 HP til 7 HP. Efter hvert tiende minut får patienten 2 HP tilbage, dog kan han ikke få flere HP end hans maksimum er. Uden evnen: Du har ikke evnen Lægehjælp niveau 3, og kan ikke bruge eller få hvad den indebærer. Pris i XP: 8 XP,

13 Diagnostik Krav til udstyr: Lægegrej Krav til evner: Ingen Brug af evnen: Du skal tjekke patienten grundigt igennem, som var man til rutinetjek hos lægen. Derefter siger du til patienten at du har Diagnostik-evnen og spørger ham hvilken sygdom han lider af eller hvilken gift eller drugs han er påvirket af. Effekt: Efter grundigt tjek og gennemgang af symptomer kan du diagnosticere hvilken sygdom, gift eller drug, der er tale om, uanset dens niveau. Uden evnen: Du kan ikke genkende sygdomstegnene. Pris i XP: 2 XP Videnskabsmand Krav til udstyr: Opskriftsbog Krav til evner: Ingen Brug af evnen: Videnskabsmanden benytter en videnskabelig metode til at undersøge en ukendt substans. Efter undersøgelsen vil han kunne identificere substansens ved at læse på sedlen. Effekt: Du kan identificere Medicin, gift eller drugs ved at læse sedlen efter en undersøgelse. Uden evnen: Du kan aldrig være helt sikker på hvad du spiser eller drikker. Pris i XP: 2 XP Farmakologi grad 1-3 Krav til udstyr: Kemikersæt, Piller = tik tak, sprøjter = normale sprøjter, drikke = noget væske der smager dårligt. Krav til evner: Videnskabsmand Brug af evnen: Ved at kombinere de rigtige ressourcer kan du lave medicin og gifte. Denne evne kan købes op til tre gange og effekten er kumulativ. Effekt: For hver Farmakologi du har, får du 5 point, som du kan distribuere på drikke (Se Medicin, gifte og drugs på side 16-17). Uden evnen: Du kan ikke producere Medicin, gift eller drugs overhovedet. Pris i XP: Første grad = 4 XP. Anden grad = 6 XP. Tredje grad = 8 XP. Angrebs evner Den stærkeste overlever, den stærkeste vinder, den stærkeste regerer! Kastevåben Se også begrænsninger på side Krav til udstyr: Et kastevåben, godkendt af våbenkontrollanten. Krav til evner: Ingen Brug af evnen: Du kan kaste med kastevåben. Effekt: Du kan kaste med kastevåben, de giver 1 i skade, uanset hvor du rammer på personen, medmindre han har mindst 1RP, så tager han ingen skade. Pris i XP: Alle kan tage denne evne gratis. Semi-automatisk Våbenbrug Se også begrænsninger på side Krav til evner: Ingen Brug af evnen: Du kan skyde med Nerf pistoler og andre semi-automatiske skydevåben. Semi-automatiske våben er våben der skal lades mellem hvert skud. Effekt: Du kan skyde med pistoler. Du får udleveret 4 stykker ammunition for denne evne. Uden evnen: Du kan ikke skyde med Nerf pistoler eller have dem med til spillet. Pris i XP: 2 XP.

14 Avanceret Våbenbrug Se også begrænsninger på side Krav til evner: Semi-automatisk Våbenbrug Brug af evnen: Du kan bruge semi- og fuldautomatiske våben. Effekt: Du kan bruge semi- og fuldautomatiske våben. Og du får yderligere 4 stykker ammunition. Uden evnen: Du kan ikke bruge semi- eller fuldautomatiske våben. Pris i XP: 2 XP. Tungt skydevåbenbrug Se også begrænsninger på side Krav til udstyr: et skummissil skydevåben Krav til evner: Avanceret Våbenbrug. Brug af evnen: Du kan bruge Tunge skydevåben. Effekt: Du kan bruge tunge skydevåben. Og må medtage 1 skum missil Uden evnen: Du kan ikke bruge tunge skydevåben og kan kun lige løfte dem i spillet. Pris i XP: 6 XP, Forsvars evner Enhver kan give slag, men det er ikke en hver der kan tage slag! 5 HP Krav til evner: Ingen Brug af evnen: passiv Effekt: du har nu 5 HP i stedet for 4 HP Uden evnen: du har ikke 5 HP Pris i XP: 2 XP. 6 HP Krav til evner: 5 HP Brug af evnen: passiv Effekt: du har nu 6 HP i stedet for 5 HP Uden evnen: du har ikke 6 HP Pris i XP: 4 XP. 7 HP Krav til evner: 6 HP Brug af evnen: passiv Effekt: du har nu 7 HP i stedet for 6 HP Uden evnen: du har ikke 7 HP Pris i XP: 5 XP

15 8 HP Krav til evner: 7 HP Brug af evnen: passiv Effekt: du har nu 8 HP i stedet for 7 HP Uden evnen: du har ikke 8 HP Pris i XP: 7 XP. 9 HP Krav til evner: 8 HP Brug af evnen: passiv Effekt: du har nu 9 HP i stedet for 8 HP Uden evnen: du har ikke 9 HP Pris i XP: 10 XP. Modstå gift [Gift styrke 1] Krav til evner: 3 HP Brug af evnen: Passiv Effekt: Du er immun overfor en enkel gift med styrke 1, så du aldrig kan få den gifteffekt på dig på nogen måde. Denne evne kan købes op til to gange i alt. Pris i XP: 2 XP. Modstå gift [Gift styrke 2] Krav til evner: 4 HP Brug af evnen: Passiv Effekt: Du er immun overfor en enkel gift med styrke 2, så du aldrig kan få den gifteffekt på dig på nogen måde. Denne evne kan købes op til to gange i alt. Pris i XP: 4 XP. Immunitet [Sygdom] Krav til evner: 3 HP Brug af evnen: Passiv Effekt: Du er immun overfor en enkel sygdom, så du aldrig kan få den sygdomseffekt på dig på nogen måde. Uden evnen: Du bliver påvirket af sygdommen, som normalt. Pris i XP: 3 XP. Modstå Tortur Krav til evner: 3 HP Brug af evnen: Passiv Effekt: Du kan modstå når folk torturerer dig Uden evnen: Du kan ikke modstå tortur Pris i XP: 3 XP.

16 Mekanikevner Nogen skal jo reparere det hele efter alle de våbenglade idioter. Fixer Niveau 1 Krav til udstyr: Værktøj stål tråd og tape. Krav til evner: Ingen, men for at bruge evnen, kræves det at du har en Fixer-resource. Brug af evnen: Du kan reparere rustning af alle slags. Rustningen skal være taget af. Reparationen tager 1 minutter per repareret RP og i den tid skal du lade som om du syer, smeder eller på anden måde lappe rustningen sammen. Du skal følge reglerne for ressourcer. Du reparerer 1 RP per ressource-point på resource-kortet. (Se reglerne for ressourcer.) Effekt: Du kan reparere al rustning. Uden evnen: Du kan ikke reparere rustninger. Pris i XP: 2 XP. Fixer Niveau 2 Krav til udstyr: Værktøj, stål tråd og tape Krav til evner: Fixer 1 Brug af evnen: Det samme som Niveau 1, men du reparerer 2 RP per kryds i stedet for 1. Effekt: Du kan reparere al rustning. Uden evnen: Du kan ikke reparerer rustninger. Pris i XP: 4 XP. Fixer Niveau 3 Krav til udstyr: Værktøj Nål, tråd, og tape. Skrot Krav til evner: Fixer 2 Start evne: Nej Brug af evnen: Det samme som Niveau 2, men du reparerer 3 RP per kryds i stedet for 2. Effekt: Du kan reparere al rustning. Uden evnen: Du kan ikke reparere rustninger. Pris i XP: 6 XP. Obs. man kan ikke have både fixer niveau 4a og 4b Fixer Niveau 4a Krav til udstyr: Værktøj Nål, tråd, hammer, ambolt og/eller tape samt en kuglepen eller tusch. Krav til evner: Fixer Niveau 3. Du kan ikke få denne evne, hvis du har Fixer Niveau 4b Start evne: Nej Brug af evnen: Når du reparerer en rustning, kan du vælge at reparere den for 1 RP mere end den er vær. Vedkommende, der bærer rustningen, har nu 1 RP mere end normalt. Når rustningen bliver skadet, kan den kun fås op på 1 ekstra RP, hvis de bliver repareret på samme måde af en Fixer med denne evne. Effekt: Du kan forbedre en rustnings RP. Uden evnen: Du kan ikke forbedre rustningers RP. Pris i XP: 6 XP Fixer Niveau 4b Krav til udstyr: Værktøj Nål, tråd, hammer, ambolt og/eller tape samt en kuglepen eller tusch. Krav til evner: Fixer Niveau 3. Du kan ikke få denne evne, hvis du har Fixer Niveau 4a Start evne: Nej Brug af evnen: Når du reparerer en rustning, kan du vælge at forbedre den, så 2 af dens samlede RP kan tage skade fra skud. Når de 2 RP er blevet fjernet, tager du skade på dine HP som sædvanligt, når du bliver skudt. Effekt: Du kan forbedre rustning til at tage et enkelt skud. Uden evnen: Du kan ikke forbedre rustninger, så de bliver skudsikre.. Pris i XP: 8 XP

17 Lure-minering Krav til udstyr: Ting som kan lure-mineres 2 stk ammo pr. lure-minering Krav til evner: Fixer 1 Brug af evnen: Du kan skjule eksplosiver i ingame ting som dåser, papirer eller kasser. Effekt: Når du vil lure-minere en genstand, går du op til GM-bunkeren med den givne genstand. Du får derefter et stykke papir der skal sættes på genstanden. Enhver der kigger på dette stykke papir, tager du 7 HP i skade. RP bruges før HP. Hvis du finder en ting der allerede er lure-mineret og du har evnen Lureminering, har du demonteret minen og skal du fjerne og ødelægge Lure-mineringspapiret/mærket. Det må ikke genbruges! Bemærk: Personlige genstande må ikke luremineres. Uden evnen: Du kan ikke lure-minere eller disarmere en luremine. Pris i XP: 3 XP. Ressource-omdanner - Niveau 1 Krav til Udstyr: Et stk. skrot. Krav til evnen: Ingen Brug af evnen: Du har udstyret og Know-how til at lave ragelse om til ressourcer der skal bruges for at bruge fixer-evnerne. Du kan gå op i GM-bunkere, vise at du har denne evne samt det skrot du vil have lavet om. Derefter vil spillederen, udlevere en seddel hvor på der står mængden af ressourcer det stygge skrot som skal sættes på skottet. Effekt: 0 til 2 resource-point (RES) - Du er ny i faget og der er en lille risiko for at du ødelægger de ting du finder og derfor ikke får nogle ressourcer ud af det. Uden evnen: Du kan ikke få udleveret ressourcer i GM-bunkeren under spillet. Pris i XP: 2 XP. Ressource-omdanner - Niveau 2 Krav til Udstyr: Et stk. skrot. Krav til evnen: Ressource-omdanner - Niveau 1 Brug af evnen: Se Ressource-samler - Niveau 1. Effekt: 1 til 3 ressource-point (RES) Uden evnen: Du kan ikke få udleveret ressourcer i GM-bunkeren under spillet. Pris i XP: 3 XP. Ressource-omdanner - Niveau 3 Krav til Udstyr: Et stk. skrot. Krav til evnen: Ressource-omdanner - Niveau 2 Brug af evnen: Se Ressource-samler - Niveau 1. Effekt: 2 til 4 Ressource-point (RES) - Uden evnen: Du kan ikke få udleveret ressourcer i GM-bunkeren under spillet. Pris i XP: 6 XP. Ressource-omdanner - Niveau 4 Krav til Udstyr: Et stk. skrot. Krav til evnen: Ressource-omdanner - Niveau 3 Brug af evnen: Se Ressource-samler - Niveau 1. Effekt: 4 til 5 ressource-point (RES) Uden evnen: Du kan ikke få udleveret ressourcer i GM-bunkeren under spillet. Pris i XP: 4 XP

18 Generelle evner Vand Krav til udstyr: Flaske med vand/cola/flydende ting Krav til evner: Ingen Brug af evnen: Du har fundet drikkevand i ødemarken. Du må medbringe 1 (en) liter vand med hjemmefra i dine egne ingame flasker/beholdere. Vis din evne og vandflasker til våbentjek. Denne evne kan købes flere gange og effekten er kumulativ. Effekt: Du kan medbringe 1 liter vand i dine egne ingame flasker. Uden evnen: Du må ikke medbringe vand. Pris i XP: 2 XP. Mad Krav til evner: ingen Brug af evnen: Du har fundet mad i ødemarken. Du må medbringe 1 liter mad (dvs. ikke et kilo) med hjemmefra i dine egne ingame beholdere. Vis din evne og mad ved våbentjek. Effekt: Du kan medbringe op til 1 liter mad i dine egne ingame beholdere. Uden evnen: Du må ikke medbringe ingame mad. Pris i XP: 4 XP. Ammunition - Niveau 1 Krav til evner: ingen Brug af evnen: Du får udleveret 10 stykker ammunition for denne evne, Effekt: Du får udleveret 10 stykker ammunition for denne evne. Uden evnen: Ingen ekstra ammunition. Pris i XP: 2 XP. Ammunition - Niveau 2 Krav til evner: Ammunition - Niveau 1 Brug af evnen: Du får udleveret 20 stykker ammunition for denne evne, Effekt: Du får udleveret 20 stykker ammunition for denne evne Pris i XP: 4 XP. Ammunition - Niveau 3 Krav til evner: Ammunition Niveau 2 Brug af evnen: Du får udleveret 30 stykker ammunition for denne evne. Effekt: Du får udleveret 30 stykker ammunition for denne evne Pris i XP: 4 XP. Ammunition - Niveau 4 Krav til evner: Ammunition Niveau 3 Brug af evnen: Du får udleveret 35 stykker ammunition for denne evne, Effekt: Du får udleveret 35 stykker ammunition for denne evne Pris i XP: 4 XP.

19 Ammunition - Niveau 5 Krav til evner: Ammunition Niveau 4 Brug af evnen: Du får udleveret 40 stykker ammunition for denne evne. Effekt: Du får udleveret 40 stykker ammunition for denne evne. Pris i XP: 4 XP. Tung Ammunition Krav til udstyr: Krav til evner: Ingen Effekt: Du må medbringe et skummissil, som du har fundet i ødemarken. Uden evnen: Du kan ikke medtage missiler. Pris i XP: 6 XP. Søger Krav til evner: Ingen Brug af evnen: Én gang pr. spilgang kan du gå ned i GM-bunkeren og få udleveret information du har fundet i ødemarken. Effekt: GM-bunkeren vil udlevere ingame informationer Uden evnen: Du får ingen kodebreve, gamle aviser eller datadisks fra GM-bunkeren. Pris i XP: 4 XP. Radiokommunikation Krav til udstyr: En til 2 Walkie-Talkies Krav til evner: Ingen Brug af evnen: Passiv Effekt: Hvis du er i besiddelse af denne evne, må du medbringe 2 Walkie-Talkies. Uden evnen: Du må ikke medtage nogle Walkie-Talkies men gerne bruge dem hvis du får/finder en. Pris i XP: 2 XP. Oversigt over evner Navn Xp krav Krav til tidligere evner Videnskab Pris GXP Krav til evner? Førstehjælp 1 lægehjælp 1 3 Førstehjælp Lægehjælp 2 4 Lægehjælp 1 Lægehjælp 3 (max) 8 Lægehjælp 2 Diagnostik 2 Videnskabsmand 2 Farmakologi 1 4 Videnskabsmand Farmakologi 2 6 Farmakologi 1 Farmakologi 3 8 Farmakologi 2 Angreb Pris GXP Krav til evner? Kastevåben 0 Gratis evne Semi-automatisk Våbenbrug 2 Avanceret Våbenbrug 2 Semi-auto Våbenb. Tungt skydevåbenbrug 6 Avanceret Våbenb. Forsvar Pris GXP Krav til evner?

20 5 HP 2 6 HP 4 5 HP 7 HP 5 6 HP 8 HP 7 7 HP 9 HP 10 8 HP Modstå Gift 1 [Vælg en gift] 2 5 HP Modstå Gift 2 [Vælg en gift] 4 6 HP Immunitet [vælg en sygdom] 3 5 HP Modstå tortur 3 5 HP Mekanik Pris GXP Krav til evner? Fixer 1 2 Fixer 2 4 Fixer 1 Fixer 3 6 Fixer 2 Fixer 4a 8 Fixer 3 Fixer 4b 10 Fixer 3 Lure-minering (2 ammo = en mine) 3 Fixer 1 Ressource-omdanner 1 2 Ressource-omdanner 2 3 Res. omdanner 1 Ressource-omdanner 3 3 Res. omdanner 2 Ressource-omdanner 4 4 Res. omdanner 3 Generelt Pris GXP Krav til evner? Vand 2 Mad 4 Ammunition 1 2 Ammunition Ammunition 1-4 Tung Ammunition 6 Søger 4 Radiokommunikation 2 Almene kendte sygdomme Der er rigtigt mange sygdomme i ødemarken omkring Krater. Her er nogle af dem som er almen kendt. Luftsyge Beskrivelse: En normal og velkendt sygdom, som bliver båret igennem luften. Den er ikke specielt farlig, men den svækker immunforsvaret, så ens chancer for at blive yderligt syg er stor, hvis man har Luftsyge. Effekt: Får du ikke kureret luftsyge denne her spilgang skal du bede om en virkelig ny sygdom næste spilgang. Enten ved tjek-in eller i GM-bunkeren. Styrke: 1 Krampefeber Beskrivelse: En mere sjælden, men næsten ufarlig sygdom, som får den syge til at gå i kramper fra tid til anden. Selvom dens effekt er begrænset, kan den blive temmelig farlig f.eks. i kamp eller en tilspidset situation hvor man har fingeren på aftrækkeren. Effekt: Du skal have voldsomme krampeanfald af 1-2 minutters varighed en gang i timen. Gerne i nærheden af andre spillere. Styrke: 1

21 Sovesyge Beskrivelse: En temmelig sjælden sygdom, som tvinger den syge til at sove på hvilket som helst tidspunkt. Selvom de fleste kender sygdommen, kan den være svær at spotte for den utrænede. Effekt: Du skal falde i søvn en gang i timen. Man vågner op efter 10 minutters søvn. Larm, det at blive rusket i samt smerte vil også vække dig. Styrke: 1 Svæknesis Beskrivelse: En almindelig, temmelig farlig sygdom. Den svækker den syge, så vedkommende er mindre hårdfør end normalt. Effekt: Dit maksimale HP er sat 1 ned. Hvis du bliver kureret, får du ikke nogle HP tilbage førend du har været til en læge eller taget en passende medicin. Styrke: 1 Stille Sniger Beskrivelse: En temmelig sjælden og nogenlunde ukendt sygdom, som langsom overtager en og gør en svag og træt. Effekt: Denne sygdom tager til i kraft efter at du får den. Hvis du ikke er blevet kureret til spilgangen hvor du fik den, starter du næste spilgang med at være i den tilstand du stoppede i sidste gang. Spilgang 1: Du begynder at føle dig syg, men føler ellers ingen effekt. Spilgang 2: Du er blevet svag i din kropsbygning og taler svagt. Du kan ikke løbe og kan ikke bruge rustning. Spilgang 3 og efter: Du er blevet så svag, at du næsten ikke kan trække vejret og du kan ikke bevæge dig særlig meget. Du tager alle effekter af at være på 0 HP på nær bevidstløshed. Du kan godt gå en smule og du har ikke mistet nogen HP. Styrke: 2 Strålesyge Beskrivelse: Strålesyge er en farlig sygdom man kan risikere at få i nærheden af gamle bombekratere eller ved et uheld. Den gør en meget svag. Effekt: Dit max HP er 1. Hvis du bliver kureret, får du ikke nogle HP tilbage førend du har været til en læge eller taget en passende medicin. Styrke: 2

22 Afhængighed: Når man lider af Afhængighed har man en konstant trang til det drug, som gjorde at man fik Afhængighed. Det er op til dig som spiller om din rolle bliver afhængig af en drug. Vi foreslår at man bliver afhængig hvis man tager samme drug to gange eller en dosis flere spilgange i træk. Hvilke symptomer din rolle har som afhængig, er op til dig som spiller. Vi foreslår at man f.eks. har et mindre HP - indtil man har fået sit daglige fix. Der er 2 måder man kan komme af med Afhængighed, medicinsk eller Kold Tyrker. Medicinsk kræver at man tager et Anti-Dope, og når man har taget det er man ikke under påvirkning af Afhængighed. En Kold Tyrker betyder man ikke indtager et ny drug. Man skal være på en Kold Tyrker i 1 måned, for at Afhængighedseffekten aftager. Man kan selvfølgelig selv vælge om Afhængigheden er aftaget efter 1 måned eller det er mere. Virussen Beskrivelse: Den såkaldte Virus, som brød ud kort før katastrofen. Den er meget svær at opdage og der er ikke fundet nogen kur. Virus fremtvinger en ligegyldighed overfor andre menneskers liv og medfører hurtigt at den smittede myrder andre mennesker. Enten ved selv at dræbe dem eller ved at få andre til det. Den syge beholder på alle andre måder sit mentale helbred, føler sig ikke syg og vil ikke sætte sit liv på spil for at dræbe og går som oftest efter at dræbe forsvarsløse på en måde så det ikke bliver opdaget. Effekt: Du føler dig ikke syg. Du skal få mindst 1 karakter karakterdræbt per spilgang ellers mister du selv din karakter. Reglerne for karakterdrab er ikke så skrappe for en der lider af Virus og du har altid tilladelse til at karakterdræbe. Du skal dog altid gå med ofret op i bunkeren og forklarer dig efter et mord. Styrke: Almen kendt medicin De mest almindelige former for medicin fra området omkring Krater. Al medicin har kun en primær effekt. Medicin er altid forfriskende og vil hjælpe dig, modsat gifte som skader dig. Medicin til sårede (HP) Tro Beskrivelse: Et forfriskende medikament, der heler både krop og sjæl. Primær Effekt: + 2 HP Bemærk: Modtager skal være på minimum 1 HP. Pris: 1 Point. Form: Piller / Sprøjte / Drikke Håb Beskrivelse: Troens storebror, stærkere men krads for halsen. Primær Effekt: +3 HP Bemærk: Modtager skal være på minimum 1 HP. Pris: 3 Points. Form: Piller / sprøjte / Drikke Kærlighed Beskrivelse: Den stærkeste af Tro, Håb og Kærligheds trioen. Primær Effekt: +4 HP Bemærk: Modtager skal være på minimum 1 HP. Pris: 5 Points. Form: Piller / Sprøjte

23 Silkeborg Bryggeri Gamle Johnny. Beskrivelse: Et kraftigt medikament der helbreder selv de værste sår. Primær Effekt: Ved indtagelse kommer man på Max HP (Bemærk: Modtager skal være på minimum 1 hp) Pris: 10 Points. Form: Piller / sprøjte Medicin til forgiftede A-42. Beskrivelse: En velkendt og effektiv drik, som kan fjerne mindre forgiftninger. Den undgår dog kraftigere gifte. Primær Effekt: Ved indtagelse fjernes alle gifte af styrke 1. Pris: 2 Points. Form: Piller / sprøjte / Drikke W-13. Beskrivelse: Den opgraderede version af A-42, som helbreder stærkere forgiftninger, men selvom den er grundig, fjerner den ikke mindre forgiftninger. Desuden kan den ikke fjerne de kraftigste forgiftninger. Primær Effekt: Ved indtagelse fjernes alle gifte af styrke 2. Pris: 5 Points. Form: Piller / sprøjte Z-99 Beskrivelse: Den fuldt opgraderede version af A-42 og W-13, som kan helbrede de værste forgiftninger. Dens effektivitet som giftfjerner diskuteres dog, da den ikke kan fjerne andet end de kraftigste forgiftninger. Primær Effekt: Ved indtagelse fjernes alle gifte af styrke 3. Pris: 10 Points. Form: Sprøjte Medicin til sygedomsramte Tarmskyld Beskrivelse: Din krop gennemflydes af en klar svag væske, fyldt med alverdens medikamenter. Primær Effekt: Ved indtagelse fjernes alle sygdomme af styrke 1. Pris: 3 Points. Form: Drikke Pencil Beskrivelse: Denne kombination af medikamenter, er endnu stærkere end dens lillebror, Tarmskyld. Primær Effekt: Ved indtagelse fjernes alle sygdomme af styrke 2 Pris: 6 Points. Form: Piller / Sprøjte Mirakel Beskrivelse: Dette medikament kan kun beskrives som et mirakel. Det tager de værste af alle sygdomme. Primær Effekt: Ved indtagelse fjernes alle sygdomme af styrke 3. Pris: 11 Points. Form: Piller / Sprøjte

24 Medicin til afhængige Anti-Dope Beskrivelse: Medicinen går ind og påvirker således at man ikke længere er afhængig af drugs. Primær Effekt: Ved indtagelse fjernes alle Afhængighed sygdomme. Pris: 4 Points. Form: Piller / Sprøjte / Drikke Almen kendte Gifte Alle gifte skader dig på den ene eller den anden måde. Når du indtager en gift, ved du øjeblikkeligt at du er blevet forgiftet, dog ikke af hvilke gift, eller hvilket niveau giften er på. Denne ventetid varer i (ca.) 5 minutter, hvorefter giftens Primær Effekt sætter ind. (Eventuelt spil på at du lige så stille bliver påvirket mere og mere) Syreklo-saft Beskrivelse: En kraftig syre-agtig gift, som er sveder maven og tarmsystemet på indtageren. Den er meget almindelig og mange kan lave den, men den effekt er som regel ikke stærk nok til at nedlægge en sund mand. Primær Effekt: Du mister 1 HP, 5 minutter efter indtagelse. Styrke: 1 Pris: 1 Point. Form: Pille / Drikke Av-For-Pokker Beskrivelse: En stærk syre, som kan nedlægge en mand. Primær Effekt: Du mister 2 HP, 5 minutter efter indtagelse. Styrke: 2 Pris: 3 Points. Form: Pille / Drikke Flænseren Beskrivelse: Kun de stærkeste mennesker har smagt denne gift, og kunne fortælle de bagefter. Den er retmæssigt frygtet blandt folk i ødemarken, og er også kendt under navnet: Konge-Giften. Primær Effekt: Du mister 6 HP, 5 minutter efter indtagelse Styrke: 3 Pris: 10 Points. Form: Pille / Sprøjte / drikke Smertebringer Beskrivelse: En frygtet gift som kan tvinge de stærkeste mænd i knæ. Primær Effekt: Efter 5 minutter skal du falde sammen i smerte og vride dig i 20 sekunder. Når dette er sket, har den ingen yderlige effekter. Styrke: 1 Pris: 2 Points. Form: Drikke / Sprøjte

25 Nedtællingen Beskrivelse: En gift der bliver ved, og ved, og ved med at dræbe. Primær Effekt: 5 minutter efter indtagelse bryder helvede løs. Du tager 1 HP i skade. Hvert 10. minut derefter tager du yderligere 1 HP i skade, indtil du når 1 HP. Effekten varer dog ved, hvilket betyder at hvis en læger tilser dig, og du kommer på 2 HP, så tager du igen 1 HP i skade hvert 10. minut. Effekten varer ved fra spilgang til spilgang, indtil du indtager en modgift. Styrke: 3 Pris: 8 Points. Form: Pille / Sprøjte / Drikke Bløder Beskrivelse: Denne mikstur forhindrer alt koagulering af blod i op til én måned Primær Effekt: Når du er under effekt af denne gift, kan du ikke genvinde HP, på nogen måde. Denne gift aftager efter én spilgang, eller hvis den bliver helbredt. Styrke: 2 Pris: 5 Points. Form: Sprøjte / Drikke Drugs Alle har brug for en eller anden form for stimulant for at komme i gennem dagen og vejen. Drugs udskiller sig fra gifte og medicin, ved at de har 2 effekter, en Primær og en Sekundær. Hver af effekterne varer i 15 minutter, det vil sige 30 minutter i alt. Aamf Beskrivelse: Du får et unaturligt tilskud af energi, som i sidste ende kan skade dig. Primær Effekt (15min.) + 2 hp Sek. Effekt (15min.) -3 hp Pris: 1 Point. Form: Pille / Sprøjte HLS Beskrivelse: Aamfs storebror, tilskuddet af energi er langt større, og bivirkninger følger trop. Primær Effekt (15min.) +4 hp Sek. Effekt (15min.) 5 hp Pris: 2 Points. Form: Pille / sprøjte HaluZi Beskrivelse: Et stof som ændrer virkeligheden selv. Eller hvert fald din virkelighed. Stoffet virker både beroligende og nervepirrende, og gør brugeren uopmærksom på ham selv og hans omgivelser. Primær Effekt (15min.) Du begynder at hallucinere, alt lige fra Elvis, til lyserøde elefanter der flyver! Spil så godt du kan, da det kan være svært at rollespille en hallucination. Du må desuden ignorere ALLE Sygdomme og/ eller gifte i perioden du hallucinere, du tager dog skade som normalt, hvis du bliver slået eller skudt på Sek. Effekt (15min.) Effekten fortsætter. Pris: 1 Point. Form: Pille /Sprøjte / Drikke / Wrigly tyggegummi (aflangt fladt tyggegummi)

26 Adrenalin Beskrivelse: Et drug der skyder så meget energi i en mand, at han kan rejse sig fra graven (næsten). Primær Effekt (15min.) +3 HP. (Bemærk: Det er muligt at bruge dette drug på en person der er gået på 0 HP. Desuden kan du bruge denne på dig selv, selvom du er på 0 HP) Sek. Effekt (15min.) Hvis ikke du er blevet tilset af en person med Førstehjælp, mister du alle dine HP. Pris: 2 Points. Form: Sprøjte Smiley Beskrivelse: Et følelses forstærkende middel, som påvirker ens hjerne og dømmekraft. Primær Effekt (15min.) Dine følelser forstærkes. Er du glad, så bliver du lykkelig. Er du vred, bliver du rasende. Er du bange, så får du et angstanfald. Alle følelser forstærkes. Sek. Effekt (15min.) Du bliver ked af det, den overvældende mængde af følelser fik alligevel grebet om dig. Pris: 1 Point. Form: Pille / Drikke Trampe Tabletter Beskrivelse: Du får lyst til at have det sjovt! Om du synes det er sjovt at danse, drikke eller dræbe, er helt op til dig. (58% af alle brugere finder det at danse sjovt!) Primær Effekt (15min.) Ha det sjovt! Sek. Effekt (15min.) Du bliver irritabel og negativ. Pris: 2/4 Point (det betyder at du kan lave 10 doser, med Farmakologi 1 evnen.) Form: Pille Grass Beskrivelse: Dette plantemateriel, som minder lidt om harpiks i konsistens, har en beroligende effekt på brugeren. Det virker endda så beroligende at brugeren ikke vil kæmpe. Primær Effekt (15min.) Du slapper fuldstændig af. Du kan ikke deltage i kamp mens du er under påvirkning. Sek. Effekt (15min.) Virkningen fortsætter. Pris: 1 Point. Form: Pille / Drikke

2012 v2 KRATER. Post-Apokalyptisk Liverollespil i Aalborg

2012 v2 KRATER. Post-Apokalyptisk Liverollespil i Aalborg 2012 v2 KRATER Post-Apokalyptisk Liverollespil i Aalborg G R U N D B O G Marts 2012 Grundbogen Krater Krater er en liverollespilskampagne arrangeret af TRoA, Aalborg. For kontaktoplysninger, se Kapitlet

Læs mere

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme.

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme. ARES Regelsæt ARES er ikke tænkt som et regeltungt scenarie, men vi synes nu alligevel, at der skal være muligheder for kamp og lidt hurlumhej, så nedenstående vil dække det mest basale. Er der ting som

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir Evnebeskrivelser EVNE 1 hånds våben Med denne evne kan du bruge alle 1 hånds våben, som er blevet godkendt i våbentjek ved spilstart. Et 1 hånds våben er et våben, der ikke er længere end fra jorden og

Læs mere

Evne beskrivelser: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet i det uddøde sprog.

Evne beskrivelser: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet i det uddøde sprog. Evne beskrivelser: Evner: +1-4 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP pulje. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP Læse/skrive oldskrift: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet

Læs mere

REGEL HÆFTET. Reglerne version 1.0 Ide af Kristian Færge Lavet af Rasmus Færge Illustreret af Michelle Munk

REGEL HÆFTET. Reglerne version 1.0 Ide af Kristian Færge Lavet af Rasmus Færge Illustreret af Michelle Munk REGEL HÆFTET Dette er reglerne! du skal læse dette hæfte først. Så snart du har læst dette hæfte kan du reglerne. Alle andre hæfter er kun opslagshæfter for at kunne lave en karakter. Reglerne version

Læs mere

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag.

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag. Juniorlive regler Hvad er rollespil? Spillets gang Rollespil er historiefortælling, hvor man selv er med til at påvirke historien og drive den frem. Vi klæder os ud for bedre at kunne leve os ind i den

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

Grundregler i Kimbri Off-game:

Grundregler i Kimbri Off-game: Grundregler i Kimbri Ud over det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af rollespils-penge. For at holde fantasien i gang ser vi helst ikke tøj

Læs mere

Agara Regelsæt 1.0. Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus... 1 Plotcenteret... 1

Agara Regelsæt 1.0. Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus... 1 Plotcenteret... 1 Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus.... 1 Plotcenteret... 1 Tjek-in... 1 Våbentjek:... 2 Kamp... 2 Mure/vægge/bygninger... 2 In-game genstande... 2 Livspoint

Læs mere

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0 fantasiens hersker Mesterevner og multiclass version 2,0 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Ekstra professioner...2 XP pris...3 Mester evner...4 Efterskrift...8 Indledning Dette hæfte er skrevet til de

Læs mere

Evnesæt version AUGUST, Halenir Liverollespil i Haderslev

Evnesæt version AUGUST, Halenir Liverollespil i Haderslev Evnesæt version 1.0 1. AUGUST, 2016 WWW.HALENIR.DK Halenir Liverollespil i Haderslev Evner i Halenir... 2 Kort om evner... 2 Specielle evner og magi... 2 Almindelige evner... 3 EKSTRA LP... 3 STYRKE...

Læs mere

Generelle evner LP: Giver dig ekstra LP til din total LP SP: Giver dig ekstra SP til din total SP.

Generelle evner LP: Giver dig ekstra LP til din total LP SP: Giver dig ekstra SP til din total SP. +1-6 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP. Generelle evner Åbne låse 1-5 grader: Denne evne gør, at man kan åbne en hvilken som helst lås af samme grad

Læs mere

Rollespillet KIMBRI. Grundregler

Rollespillet KIMBRI. Grundregler Rollespillet KIMBRI Grundregler Grundlæggende : Udover det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af Rollespils-penge. For at holde fantasien i gang

Læs mere

Regelsæt version 1.0

Regelsæt version 1.0 Regelsæt version 1.0 AUGUST 1, 2016 WWW.HALENIR.DK Halenir Liverollespil i Haderslev Introduktion til Liverollespil... 2 Spilmesteren, spilleledere og NPC er... 2 Ingame og offgame... 2 Våben- og rustningstjek...

Læs mere

Indledning Ekstra professioner Begrænsninger på professioner Eksempel:

Indledning Ekstra professioner Begrænsninger på professioner Eksempel: Indledning Dette hæfte er skrevet til de spillere, som minimum har været med til 8 spilgange. På dette tidspunkt har karakteren mulighed for at opnå det, som tidligere virkede umuligt. Med tiden er dine

Læs mere

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden Krigersystem At købe sig op i krigersystemet Krigersystemet er inddelt i to niveauer. Først køber man niveauer i en disciplin (Smidighed, Styrke, eller Taktik). Når man køber et nyt niveau i en af de tre

Læs mere

Generelle evner. Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner):

Generelle evner. Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner): +1-6 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP. Generelle evner Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner): Denne evne gør, at man kan åbne en hvilken

Læs mere

Alkymistsæt. Indhold Stier... 2

Alkymistsæt. Indhold Stier... 2 Alkymistsæt Opdateret 11-03-2018 Indhold Stier... 2 Stiernes betydning for brygning... 3 Hvordan man brygger... 3 Opskrifter... 3 Ingredienser... 4 Opskrifter på drikke m.m.... 5 1/8 Indledning Med evnen

Læs mere

Husk: Alle andre ting (f.eks. våben) er personlige ejendele, og må derfor ikke tages i spillet. Husk: At aflevere ALLE spilgenstande efter spillet!

Husk: Alle andre ting (f.eks. våben) er personlige ejendele, og må derfor ikke tages i spillet. Husk: At aflevere ALLE spilgenstande efter spillet! Rollespil handler om, at leve sig ind i en anden rolle; at tænke, tale og gøre som sin rolle. Det behøver man ikke regler for. Der er dog nogle ting man ikke kan gøre, selvom ens rolle ville have gjort

Læs mere

Kamp Fra tid til anden kommer karakterer op at slås i rollespil. Der er to typer af kamp: Nævekamp og Væbnet kamp.

Kamp Fra tid til anden kommer karakterer op at slås i rollespil. Der er to typer af kamp: Nævekamp og Væbnet kamp. Generelle regler Dette er regler som gælder for alle. Alle kan de ting, som er beskrevet under Generelle regler. Vil man kunne mere end grundreglerne, så læs videre under Evnerne, hvor ens karakter kan

Læs mere

Evner og professioner

Evner og professioner Evner og professioner Tyv Natten er ung, tyven er på rov, og folkets hjem er usikre, ingen kan vide sig sikre, når tyven render rundt i nattens mulm og mørke. Tyven er den ukendte skikkelse, som ingen

Læs mere

Grundreglerne 1.2. Opførsel

Grundreglerne 1.2. Opførsel Grundreglerne 1.2 Velkommen til SAGA reglerne. De officielle regler for rollespil i Hareskoven. Grundreglerne som du sidder med her, er alt hvad du behøver vide for at spille med. Der findes hæfter for

Læs mere

Robusthed.dk - almen praksis. Om Tanker

Robusthed.dk - almen praksis. Om Tanker - almen praksis Om Tanker Om Tanker er en model med fire moduler fra - til samtaler med patienter i almen praksis. De fire moduler kan anvendes fleksibelt 1-2 samtaler pr modul - op til et forløb med 6

Læs mere

Evner. Tønder Live. Ver. 08/ Side 32

Evner. Tønder Live.  Ver. 08/ Side 32 Evner Tønder Live www.toenderlive.dk. Side 32 Ver. 08/01012013 Opdateret den 5. januar 2013 Ødelæg forbedringer Ødelæg forbedringer 1 Rød urt 1 Rød monster 1 Grøn urt Denne evne fjerner en forbedring på

Læs mere

Ekstra professioner. Begrænsninger på professioner. XP pris

Ekstra professioner. Begrænsninger på professioner. XP pris Indledning Dette hæfte er skrevet til de spillere, som minimum har været med til 8 spilgange. På dette tidspunkt har karakteren mulighed for at opnå det, som tidligere virkede umuligt. Med tiden er dine

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder.

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder. R 1 For at kunne kaste ritualer skal man have evnerne Magibruger og Ritual som står beskrevet i Regelsættet. Her er en oversigt over de ritualer man kan lære, efterfulgt af en liste med detaljerede beskrivelser

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Læs mere på ROBUSTHED.DK Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning. Hjælp til bange børn

Læs mere på ROBUSTHED.DK Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning. Hjælp til bange børn Hjælp til bange børn Denne lille tegneserie indeholder viden, som forældre og fagpersoner kan bruge til at hjælpe børn, som er bange. Noget af det er mest til voksne, andet kan bruges direkte med børnene

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Shamanisme. Shamaners Veje. Ildledning. At stige i Grad. At bruge shamankræfter. Riter til galder. Genvinding af galder. Galder og Gradpriser

Shamanisme. Shamaners Veje. Ildledning. At stige i Grad. At bruge shamankræfter. Riter til galder. Genvinding af galder. Galder og Gradpriser Shamanisme Ildledning Shamaner er åndetilbedere som typisk kommer fra Treagonn-Sletten. De trækker på ånderne og deres kræfter og har lange hellige og spirituelle traditioner som gør dem i stand til at

Læs mere

REGEL HÆFTET. Reglerne version 4.0 Lavet af Kristian Færge Illustreret af Michelle Munk

REGEL HÆFTET. Reglerne version 4.0 Lavet af Kristian Færge Illustreret af Michelle Munk REGEL HÆFTET Dette er reglerne! du skal læse dette hæfte først. Så snart du har læst dette hæfte kan du reglerne. Alle andre hæfter er kun opslagshæfter for at kunne lave en karakter. Reglerne version

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes SUPERHELT. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes SUPERHELT. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes SUPERHELT Illustreret af Bodil Bang Heinemeier For seks måneder siden var jeg i zoo med min søster Lia. Så ramte lynet. Vi faldt ned i slangeburet og blev bidt af giftslanger fra hele

Læs mere

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes FANATIC LIVE : f a n a t i c l i v e Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014 war war : never : changes KP og skade. KP: Til Fanatic Live spilles der med

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Om Tanker - Tankebobler

Om Tanker - Tankebobler Om Tanker - Tankebobler 1. 2. På en måde kan man godt sige, at der findes to forskellige slags tanker. Tanker, som vi kan bruge til noget. Fx praktiske tanker om hverdagens opgaver. Tanker, som vi kan

Læs mere

Professioner. Konserveringens evne Denne evne giver dig mulighed for at gøre din mikstur mere holdbar, så du kan beholde den dobbelt så lang tid.

Professioner. Konserveringens evne Denne evne giver dig mulighed for at gøre din mikstur mere holdbar, så du kan beholde den dobbelt så lang tid. Professioner Alkymisten Kedlerne bobler og rummet fyldes med tæt røg fra dine eksperimenter. Med alkymistens evner har du mulighed for at skabe brygge og eliksirer, til enhver lejlighed. Du ved, hvordan

Læs mere

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS KÆRE DU, SOM ER FORÆLDER, BEDSTEFORÆLDER, MOSTER, FASTER, VENINDE, ONKEL ETC. Denne historie er skrevet ud fra en sand samtale, som jeg har haft med min egen søn

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst:

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst: Smedesættet v. 4.2 At være smed Det er meget simpelt at være smed. Dette hæfte giver dig overblik og hjælper dig med at huske hvad der kræves af en smed og hvilke muligheder han får til gengæld. Krav for

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

Grundregler i Kimbri. Racer

Grundregler i Kimbri. Racer Grundregler i Kimbri Ud over det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af rollespils-penge. For at holde fantasien i gang ser vi helst ikke tøj

Læs mere

De 12 vise troldmænd af Tyrien

De 12 vise troldmænd af Tyrien De 12 vise troldmænd af Tyrien Kapitel 1 - Ildens verden - Gnist (1 skade per min.) 5.ep Gnist sætter din modstander i flammer, og vil give skade hvis de ikke slukkes. - Ildkugle (1 skade) 10.ep Ildkugle

Læs mere

Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger

Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger Indhold Velkommen... 2 Ordbog... 3 Ingame og offgame... 3 Opstart af karakter... 3 Kostume krav og fuldt kostume... 3 BG... 3 Racer og race bonus... 4 Kamp... 4 Døds

Læs mere

Evne Oversigt Version 8.0 Generelle evner

Evne Oversigt Version 8.0 Generelle evner Evne Oversigt Version 8.0 Generelle evner Ekstra Liv (1 point/pr. LP): Denne evne kan købes lige så mange gange du har lyst til. Hvert point giver 1 ekstra livspoint. Forføre (1 point): Denne evne giver

Læs mere

"Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed"

Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed GRATIS GUIDE "Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed" TIL DIG FRA ANNE KNUDSEN NYDELSESCIRKLEN INTRODUKTION Mange af os har lært, at vejen til vægttab og sundhed handler om at holde sig fra

Læs mere

Man kan ikke kaste magier eller formularer, hvis man har metalrustning på.

Man kan ikke kaste magier eller formularer, hvis man har metalrustning på. Generelle regler Dette er regler som gælder for alle. Alle kan de ting, som er beskrevet under Generelle regler. Vil man kunne mere end grundreglerne, så læs videre under Evnerne, hvor ens karakter kan

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Angst. Er en følelse

Angst. Er en følelse Angst Er en følelse 350.000 danskere lider af angst Indenfor 12 mdr. Livstid Panikangst 2,6% 4,5% Agorafobi 3,1% 6,1% Enkelfobi 11,1% 14,4% Socialfobi 7,9% 13,7% Generaliseret angst 1,9% 4,5% OCD 0,7%

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

Historien om Tankernes Hus

Historien om Tankernes Hus Historien om Tankernes Hus På en måde kan man godt sige, at tankerne bor inde i hovedet. Forestil dig, at tankerne bor i et hus med mange rum, hvor du kan bevæge dig rundt og opdage dem. Når du skal opdage

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte.

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hos regnormene er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hun gik i første klasse, og selv om hun allerede

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Regelsæt, version 1.0

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Regelsæt, version 1.0 Præsenterer En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Regelsæt, version 1.0 1 Indhold Spillemesteren... 3 In-Game & Off-Game... 3 Våbentjek og våbenregler... 4 Penge i De 5 Riger... 4 Kroen... 4

Læs mere

Kompendium til kursus i ELVFORSV. for livet. Odder Taekwondo Klub 1998 Aktører: Una Filyo, 5. Dan & Thomas Filyo, 4. Dan

Kompendium til kursus i ELVFORSV. for livet. Odder Taekwondo Klub 1998 Aktører: Una Filyo, 5. Dan & Thomas Filyo, 4. Dan Kompendium til kursus i SEL ELVFORSV VFORSVAR for livet Odder Taekwondo Klub 1998 Aktører: Una Filyo, 5. Dan & Thomas Filyo, 4. Dan INDLEDNING Dette kompendium er ment som et supplement til kursus i selvforsvar

Læs mere

Shaman og vølv regelsæt

Shaman og vølv regelsæt Shaman og vølv regelsæt Indholdsfortegnelse Om at spille Shaman og vølv... Shaman... Vølv... Shaman påkaldelser... Vølv påkaldelser... 4 Shaman ceremoni og almindelige ritualer... Vølv ceremoni og almindelige

Læs mere

Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen

Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen Information til børn og unge med OCD. Hvad er OCD? Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen 1 Introduktion Psykologerne Johansen, Kristoffersen & Pedersen ønsker at sætte fokus på OCD-behandling

Læs mere

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Mød Sofie og Lukas Vi vil gerne have at du møder Sofie og Lukas (og Tiger). De har også en lillebror som hedder Rasmus. De skal hjælpe dig

Læs mere

Den sang, vi lige har hørt, For at tænde et lys af Lars Lilholt, er skrevet over et stykke fra biblen. Det stykke vil jeg gerne læse for jer.

Den sang, vi lige har hørt, For at tænde et lys af Lars Lilholt, er skrevet over et stykke fra biblen. Det stykke vil jeg gerne læse for jer. Den sang, vi lige har hørt, For at tænde et lys af Lars Lilholt, er skrevet over et stykke fra biblen. Det stykke vil jeg gerne læse for jer. Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er

Læs mere

Bjarke Schjødt Larsen SKJ LD DE UDØDELIGE. Illustreret af Kristian Eskild Jensen

Bjarke Schjødt Larsen SKJ LD DE UDØDELIGE. Illustreret af Kristian Eskild Jensen Bjarke Schjødt Larsen SKJ LD DE UDØDELIGE Illustreret af Kristian Eskild Jensen MIT NAVN ER SIMON Havde nogen fortalt mig, at jeg skulle blive superhelt, ville jeg bare ryste på hovedet af dem. Men det

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Gode råd om hvordan man kommer af med stress

Gode råd om hvordan man kommer af med stress Gode råd om hvordan man kommer af med stress Først skal du erkende, at du har et problem, at du ikke har det godt og ikke kan gøre det, du gerne vil, og som du plejer at gøre. Din familie, venner og veninder

Læs mere

Magikataloget Indhold

Magikataloget Indhold Magikataloget Indhold Formularer... 2 Første Cirkel Formularer... 2 Vindstød... 2 Løgn... 2 Rodnet... 2 Giftimmunitet... 2 Frygtimmunitet... 2 Byrdeimmunitet... 2 Anden Cirkel Formularer.. 2 Søvn... 2

Læs mere

Evne Oversigt Version 7.0 Generelle evner

Evne Oversigt Version 7.0 Generelle evner Evne Oversigt Version 7.0 Generelle evner Ekstra Liv (1 point/pr. LP): Denne evne kan købes lige så mange gange du har lyst til. Hvert point giver 1 ekstra livspoint. Forføre (1 point): Denne evne giver

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

Din guide til angsteksponering

Din guide til angsteksponering Din guide til angsteksponering 9 øvelser til at komme i gang med angsteksponering Indtilkernen.com 30. juni 2017 Af Matilde Rudolph All Rights Reserved Da jeg første gang læste om angsteksponering læste

Læs mere

Sundhedsdansk Kroppen

Sundhedsdansk Kroppen ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele

Læs mere

Version 1.01. Formular: Ophæv magi.

Version 1.01. Formular: Ophæv magi. Magiker magi Magiker formularer skal kastes ved at sige formularen og derefter effekten. Eks. Magisk pil 1 i skade. Men man kan ikke kaste en ny formular før ens energi har rettet sig selv op. Det tager

Læs mere

Runesmedning. Indledning. Regler for runerne. At smede en rune. Runeopskrifter. Runers synlighed

Runesmedning. Indledning. Regler for runerne. At smede en rune. Runeopskrifter. Runers synlighed Runesmedning Indledning Runesmedningens kunst handler om at bruge kraftfulde tegn til at fortrylle våben og andre genstande med mægtige egenskaber. Dværgene er ophavsmænd til dette stolte håndværk, men

Læs mere

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen.

Kroppen. Sundhedsdansk. NYE ORD Kroppens dele. Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. Sundhedsdansk Kroppen Her kan du lære danske ord om kroppen. Du kan også øve dig i at tale om kroppen. NYE ORD Kroppens dele Skriv det rigtige ord på linjerne. hår øje øjenbryn mund hals næse knæ tå arm

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige.

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige. Søndag d. 10. maj 2015, kl. 10.00, Gottorp Slots Kirke, Slesvig 5. s. e. påske, Johs. 16, 23b-28 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil bede Jer rejse Jer og høre evangeliet til i dag,

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag. Hvad alle skal vide

Grundbogen til Sidste Søndag. Hvad alle skal vide Hvad alle skal vide Dette kapitel beskriver de regler som alle der deltager ude til Sidste Søndag skal kende. Det indeholder fire afsnit som beskriver fire forskellige dele af reglerne. Det første afsnit

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Magisystem for De Vestlige Riger af Munken og Myten

Magisystem for De Vestlige Riger af Munken og Myten Indholdsfortegnelse Regler for magi... 2 Sort magi... 4 Naturmagi... 5 Forsvarsruner... 6 Angrebsruner... 7 Skjoldmagi... 8 Lys magi... 10 Voodoo... 11 Shamanisme... 12 Sjælemagi... 13 Nekromantisme...

Læs mere

Apotekerens (læge og alkymist) Alkymi opskrifter, valgfrie evner og karakterark

Apotekerens (læge og alkymist) Alkymi opskrifter, valgfrie evner og karakterark Apotekerens (læge og alkymist) Alkymi opskrifter, valgfrie evner og karakterark Indholdsfortegnelse Om at spille apoteker Alkymi opskrifter..3 Valgfrie evner for apoteker Apoteker karakterark 5 Oversigt

Læs mere

Kapitel 1: Begyndelsen

Kapitel 1: Begyndelsen Kapitel 1: Begyndelsen Da jeg var 21 år blev jeg syg. Jeg havde feber, var træt og tarmene fungerede ikke rigtigt. Jeg blev indlagt et par uger efter, og fik fjernet blindtarmen, men feberen og følelsen

Læs mere

Lyng Rollespils Smede Regelsæt

Lyng Rollespils Smede Regelsæt Lyng Rollespils Smede Regelsæt Indholdsfortegnelse Om Smeden... 2 Smede Evner... 2 Oversigt over valgfrie evner for smed... 4 Smed Karakterark... 8 Om Smeden Som smed er man en stor del af rollespillets

Læs mere

Generelle evner. Grønhudsskrift(2EP): Spilleren er i stand til at læse og skrive goblinernes og orkernes skriftsprog.

Generelle evner. Grønhudsskrift(2EP): Spilleren er i stand til at læse og skrive goblinernes og orkernes skriftsprog. Generelle evner Læse og skrive evner Elvisk(3 EP): Spilleren er i stand til at læse og skrive det ældgamle elversprog. Glyseisk(4 EP): Spilleren er i stand til at læse og tegne de ældste hieroglyffer.

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Svømme position i floden

Svømme position i floden RAFTING SIKKERHED Svømme position i floden Svømme position i floden er som følgende: Lig dig på ryggen ansigtet skal være ned strøms ben og fødder op (tæerne skal være over vandet foran dig). Forsøg aldrig

Læs mere

RAW CAKE Workshop. -Pimp Dine Vaner PROGRAM. Tirsdag den 1. marts kl. 15-00-21.00. DOT House, Vesterbrogade 112C, 1. sal.

RAW CAKE Workshop. -Pimp Dine Vaner PROGRAM. Tirsdag den 1. marts kl. 15-00-21.00. DOT House, Vesterbrogade 112C, 1. sal. RAW CAKE Workshop -Pimp Dine Vaner PROGRAM Tirsdag den 1. marts kl. 15-00-21.00 DOT House, Vesterbrogade 112C, 1. sal 1620 København V Kender du til trøstespisning? Altså, de dage hvor du "kommer til"

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Runer til Skyggekrigene

Runer til Skyggekrigene Runer til Skyggekrigene Et rollespilsarrangement arrangeret af Version 2.1 SÆTTET HER ER ENDNU IKKE OPDATERET TIL VERSION 3. VI FORVENTER IKKE STORE ÆNDRINGER. OPDATERINGEN KOMMER SNART! Indholdsfortegnelse

Læs mere

REGLER TIL KRIGSLIVE XVI

REGLER TIL KRIGSLIVE XVI REGLER TIL KRIGSLIVE XVI Dette regelsæt er skrevet til Krigslive XIV, men læner sig kraftigt op af reglerne fra alle tidligere Krigslives. 1 ÅNDEN I REGLERNE Krigslive er kun sjovt for alle, hvis der er

Læs mere

4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus

4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus 4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus Jes Dietrich Dette er et lille udsnit fra min bog Hjertet og Solar Plexus. Nogle steder vil der være henvisninger til andre dele af bogen, og

Læs mere

Hund - Kend dine evner.

Hund - Kend dine evner. KURT VERUP RUNEFELT Hund - Kend dine evner. E-bog på forlaget SAXO 3. udgave 2013..en moderne hundetræningsbog STRESS Kroppen: Hovedpine (Kan vi jo ikke se) Infektioner (Hot Spot) Hud irritationer (Klør

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

Lyng Rollespils Apoteker Regelsæt

Lyng Rollespils Apoteker Regelsæt Lyng Rollespils Apoteker Regelsæt Indholdsfortegnelse Om Apotekeren... 2 Kostume krav... 2 Apoteker Evner... 2 Oversigt over valgfrie evner for apoteker... 3 Alkymi opskrifter... 4 Alkymi niv 1... 4 Alkymi

Læs mere

Noter til forældre, som har mistet et barn

Noter til forældre, som har mistet et barn Noter til forældre, som har mistet et barn En vejledning til forældre, som har mistet et barn Udgivet af Forældreforeningen VI HAR MISTET ET BARN At miste et barn er noget af det sværeste, man kan blive

Læs mere

Information til unge om depression

Information til unge om depression Information til unge om depression Sygdommen, behandling og forebyggelse Psykiatri og Social psykinfomidt.dk Indhold 03 Hvad er depression? 03 Hvad er tegnene på depression? 05 Hvorfor får nogle unge depression?

Læs mere

Hareskovens Færdigheder 1.0

Hareskovens Færdigheder 1.0 Hareskovens Færdigheder 1.0 Færdighed: Er et fælles navn for alle evner, formularer og ritualer. Man skal stå stille ved brug af en færdighed. Formular: En magisk effekt som kræver en rite alt efter formularens

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere