Ötztaler Radmarathon Ich habe einen traum - 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ötztaler Radmarathon 2009 - Ich habe einen traum - 2"

Transkript

1 Ötztaler Radmarathon Ich habe einen traum - 2 Sidste år havde jeg den store fornøjelse, at deltage i Ötztaler Radmarathon for første gang sammen med flere andre Galten CK medlemmer. Efter en fantastisk tur og lidelsesfuld klatretur op ad Timmelsjoch gik der ikke mange timer efter løbet, før det blev besluttet, at vi havde brug for en revanche på Timmelsjoch. 8 medlemmer havde meldt sig under fanen til årets løb så stor var skuffelsen, da det viste sig, at vi ikke slap igennem nåleøjet og fik del i nogle af de pladser til løbet. Knap havde lagt billet ind på løbet, så det var allerede her op ad bakke. Det lykkes dog undertegnede sammen med Finn Gammel-nok, samt min tidligere kollega fra København Lasse der hilferytter Hansen, som jeg har kørt en del løb sammen med gennem min cykelkarrierer, at skaffe nogle afbudspladser til løbet. I løbet af vinteren kom en ekstra deltager fra Århus med på teamet John Niklasson indehaver af Ren kost i Århus, som har deltaget i rigtig mange løb rundt om i Europa og som er cykelguide på velo-tours cykelrejser. Torsdag aften satte vi kursen mod Hamburg i to biler lidt nord for Hamburg blev min Mondeo parkeret og herefter fortsatte vi sammen i en bil med kurs mod Sölden i Østrig. Lasse og jeg havde på skift driver tjansen indtil vi fredag midt på formiddagen var fremme i Sölden. Vi havde i år skiftet hovedkvarter vi havde valgt at bo på Hainbäcker Hof og det fortrød vi ikke. Gammel-nok havde været lidt sent ude med sin værelsebestilling, så værts-hunden luskede skuffet af sted, da Gammel-nok og John overtog hundehuset. Lasse og Finn foran vores fortrinlige hovedkvarter i Sölden Hainbacker Hof Fremme kl lykkes det, at overtale værten til, at finde morgenmaden frem igen en fin omgang morgenmad til 4 sultne cykelryttere, som vi i øvrigt aldrig kom til, at betale for.

2 Lasse Der hilferytter leger her stærk mand. Det skulle senere vise sig, at han også havde diamanter i benene til løbet. For Lasse og undertegnede havde nattens køretur ikke budt på meget søvn, så vi tog os en morfar på et par timer inden materiellet skulle prøves af på et af bjergene omkring Sölden. Hen på eftermiddagen begav vi os ud på en lille træningstur John havde dog valgt, at blive hjemme for at få sovet helt igennem. Vi tog turen ud af byen i modsat retning af den vi kommer ind af mod mål og det går straks op ad inden vi har forladt byen. Lasse havde som sædvanligt travlt Finn og jeg tog der mere med ro. I Obergugl svingede vi til venstre og kørte videre et par kilometer op ad Timmelsjoch bjerget som sidste år gav os så meget modstand dog ikke på denne side, da det er nedkørsels side. Der efter blev cyklerne vendt og det gik nu ned ad med fuld fart det vil sige med nogen forsigtighed fra min side. Sommers oplevelse med en punktering på vej ned ad Alpe d Huez, hvor jeg pludselig oplevede, hvor farlig en nedkørsel kan være, når den eneste kontakt med asfalten er en blotlagt aluminiums fælg, havde sat sig på psyken. Jeg kunne godt mærke, at det ikke duede, at gennemføre et sådan stort løb med flere lange og stejle nedkørsler med masser af sving med den ballast. Efter en diskussion med Lasse og Finn var jeg nået frem til, at punkteringen, der skyldes en ophedning af fælgen, sikkert er opstået på grund af en tyndslidt bagfælg, der med mindre aluminium til at lede varmen væk havde foranlediget slange eksplosionen. Stejle nedkørsler og masser af sving stiller store krav til bremserne, da der skal bremses kraftigt ned før hvert sving. Jeg besluttede, at næste dag skulle jeg på jagt efter et par nye fælge det lykkes med stor besvær, at finde et par brugte, af hvad Finn kalder et par gode træningsfælge Ksyrium Elite. Sikkert ikke den bedste pris, men de gav mig tillid til udstyret igen på nedkørslerne under Ötztaler Radmarathon.

3 Udsigten fra vores værelse ikke så ringe endda. Under fredagens middag på en restaurant i Sölden øsede John ud af sin store viden omkring kost og cykeludstyr. John, som er en stor entusiast inden for naturkost (derfor driver han Ren Kost i Jægergårdsgade i Århus), gav os gode tip til, hvordan vi skulle spise og drikke under løbet hvad skal vi spise og drikke, hvornår skal vi skyde gels af og hvorfor det ikke er smart at drikke cola, red bull og lignende sukkerholdige drikke før sidst i løbet. Desuden kunne han til rædsel for Lasse og Finn berette om en test cykeldæk i den nyeste udgave af det store tyske cykelblad Tour, hvor Schwalbe Ultremo ikke fik verdens bedste kritik. Ud af omkring 20 testet dæk, havde Ultremo den største rullemodstand og en tidligere udskridning end de andre dæk. Til stor tilfredshed for mig blev Continetal GP4000S kåret til de bedste dæk for andet år i træk, det var netop disse dæk jeg havde valgt at køre med. Lasse og Finn havde planlagt at køre med Ultremo, så næste dag gik de på jagt efter nye Continental GP4000S dæk. Lørdag morgen, dagen før den store dag, vågnede vi op til regn og blæst ikke lige det vejr vi havde lyst til, at skulle gennemføre løbet i. Vejrudsigten havde i forvejen varslet det dårlige vejr lørdag, men søndag på løbsdagen var der lovet tørvejr og næsten igen vind. Dagen blev brugt på besøg af diverse sportsbutikker og cykelstande rundt om i byen. Sidst på eftermiddagen havde Finn og jeg bestilt en omgang massage i sportshallen fra kl 10 om formiddagen til kl 21 om aftenen sørgede 10 massører for, at cykelfolket kunnet få løsnet de spændte muskler inden søndagens udfordring. De 14 EUR for 30 minutters massage var givet godt ud. Lørdag aften stod den på pastaparty i Freiheit Arena sammen med tusinde andre deltagere vi gik dog tidligt hjem for at være klar til morgendagens løb.

4 Efter en god nats søvn eller så lang tid den nu kunne være, når alarmen bippede kl 04:15 på værelse 105 vågnede vi til mørke og -4 grader på den nærliggende bjergtop (en kanal på Tv et viste web-cam fra bjerget). Et kvarter senere var vi - efter visse start vanskeligheder - på plads nede i morgenstuen, hvor værtinden i dagens anledning havde tilberedt et stort og solidt morgenmåltid her midt om natten. Omkring ryttere var mødt til morgenmaden mange var allerede omklædt i cykeldresset, men den del havde vi udskudt vi havde lige et toiletbesøg vi gerne ville have klaret inden omklædningen. Vi troede egentligt vi havde masser af tid, men inden vi havde fået set os om var klokken 6. Lidt over 6 trillede vi i mørket, sammen med en strøm af cykelryttere, mod startstedet. Det var hammer koldt kun 4 grader det er ikke specielt meget når man kun er iført korte bukser, svedtrøje, shirt, løse ærmer og en vest. Den eneste luksus var et par arbejdshandsker ud over cykelhandskerne. Fremme ved startstedet fik vi en placering på nøjagtig samme position som året før her fik vi en god snak med 5 andre danske deltagere. John som traditionen tro (ifølge ham selv har meget svært ved, at komme op om morgenen) først dukkede først op omkring 10 minutter før start. Det var lykkes ham, at møve sig frem til os. Jeg følte mig betydeligt mere afslappet end året før, hvor jeg på dette tidspunkt havde været meget spændt, men dette år vidste jeg, hvad det var jeg gik ind til på godt og ondt. Jeg havde i øvrigt også andre ting at bøvle med mit pulsur satte ud netop den ene dag af alle. Jeg havde tidligere på året købt en svedtrøje af mærker Outwet med indbygget rem til pulsmåleren, men denne indbygget skod rem kunne selvfølgelig ikke finde pulsen. Mange var mødt frem i morgenkulden for, at sende de mange deltagere af sted på bedste vis. Mange havde iført sig noget varme cykeltøj end os i form af lange bukser eller løse ben, cykeljakker og nogle endda hjelmhuer. Vi vidste, at når vi ramte opstigningen til Kühtai efter 31 km, så ville der ikke være problemer med, at få varmen så risikerede vi i stedet at bøvle med alt for meget tøj. Et par af ledsagerbilerne ved startstedet tidligt om morgenen. BMW en er startbilen som fører an hele vejen rundt (ja, den så jeg kun ved starten). Ford RS kørte rundt med et kamerahold, som optog film flere steder. De samme gjorde man i øvrigt fra en helikopter og en lang række motorcykler.

5 4.000 ryttere ventede spændt i en lang hale ned gennem hovedgaden i Sölden på, at starten skulle gå. Vi ønskede hinanden god tur da vi ikke havde nogen aftaler om, at følges ad, da det er umuligt at lave nogle sådan aftaler ved bjergkørsel. John og Lasse ville jeg næppe se før jeg var kommet tilbage til mål hen under aften de underernærede knægte vil komme igennem med en helt anden tid end jeg. Præcis kl 06:45 løs startskuddet 5 minutter senere kørte vi over startmåtten løbet var i gang. For ude ventede 230 km, 4 bjerge med højdemeter (svarende til 1½ bjergetape i Touren) og mange uforglemmelige oplevelser og lidelser. Jeg var lidt spændt på, hvordan jeg ville klare dette års Ötztaler tur jeg havde fået trænet lige så meget som sidste år og vægten var den samme (82 kg som er lidt for meget i bjergene), men de sidste måneder havde jeg haft besvær med at holde fokus på udfordringen, da jeg havde mange andre ting i tankerne i forbindelse med hussalg og køb. At flytte mindre end en måned før løbet var måske heller ikke optimalt. Mit oprindelig mål var, at forbedre sidste års sluttid på 10:48 til 10:30, men jeg havde på forhånd opgivet, at køre efter noget specielt tid. Nu skulle det vise sig om årets resultat ville være helt i hegnet eller om jeg ville klare mig hæderligt igennem. De første 31 km falder det moderat mod Ötz nok til der kommer fart, men stadigvæk kan få lidt varme i benene. Vi cyklede i bjergdalen Ötztaler langs en flod, hvor der igen i år var mange der var stået tidligt op for at heppe på os, når vi kørte igennem de små byer. Hele turen på 230 km køres på afspærrede veje kun igennem Innsbruck havde vi kun den ene vejbane ellers har vi hele vejen at boltre os på. På trods af arbejdshandskerne, som jeg havde trukket ud over cykelhandskerne, så frøs jeg mine fingerspidser så meget, at de var helt følelsesløse, da vi nåede frem til Ötz. Vi nåede alle 4 frem til byen med meget få sekunders forskel straks her efter svinger vejen til højre og det går op ad. Samtidig er det et stort kaos af ryttere som holder ind til siden for, at komme af med deres cykeljakker, bukser m.m. jeg kunne nøjes med, at lyne min GCK windbreaker op.

6 De første kilometer er det lidt et mareridt, her er vejen tætpakket af ryttere der kæmper sig op af bjerget, samtidig er stigningen forholdsvis hård. Det er svært at arbejde sig frem ad, her er det mere et spørgsmål om, at følge strømmen. Efter et par kilometer er feltet dog trukket så meget ud og vejen bliver samtidig noget bredere, så der er en del mere plads MEN det går stadigvæk op ad. Kühtai er svær at blive klog på da den er ret uharmonisk, snart stiger det meget for der efter at flade ud og så igen stige. Jeg syntes den var hårdere end jeg kunne huske for året i forvejen. Omkring halvvejs oppe flader den ud igennem en by for straks der efter at stige med 17,5% - det er her stigningen er hårdeste. Samtidig havde man i år igangsat et større anlægsarbejde midt på stigningen, hvor asfalten var gravet op. 100 m længere fremme valgte et par ryttere at stå af cyklen samtidig med det resultat, at alt gik i stå bag dem, man kunne ikke komme omkring dem. Flere nåede ikke, at klikke ud af cykelskoene med fald til resultat(dog ikke alvorlige) og der blev bandet og svovlet på flere forskellige sprog. Der var ikke andet at gøre end, at følge strømmen af ryttere som trak med cyklerne med en stigning på 16-18% er det umuligt at komme op på cyklen igen. Efter meter kom der heldigvis gang i cyklerne igen, men det havde kostet os omkring 5 minutter havde jeg bare været længere fremme inden stigningen, så var jeg kørt lige igennem. Siden få minutter efter starten, havde jeg haft behov for, at lade vandet og det var efterhånden det der trængte sig mere på end de andre pinsler på bjerget, men jeg skulle holde mig indtil depotet på toppen af Kühtai. Ved indgangen til skisports-stedet Kühtai, byder et mobilt diskotek os velkommen med musik og også her masser af publikum med de obligatoriske kobjælder, som blev brugt kraftigt til, at opildne os. En kilometer senere var vi fremme ved bjergpasset i 2000 meters højde efter 17 km klatring og samtidig det første depot. Jeg udså mig straks et sted jeg kunne lade vandet det lettede virkeligt. Jeg havde sat 3 minutter til i forhold til sidste år det må skyldes den ufrivillige vandretur midt på bjerget. John og Lasse vidste jeg, var foran mig (med omkring 15 minutter). Finn havde jeg ikke set meget til, jeg havde ellers troet, at vi ville komme op til Kühtai nogenlunde samtidig det viste sig dog, at Finn havde brugt 5 minutter mere på Kühtai. Jeg vidste jo også fra sidste års deltagelse, at Finn er en sej kriger, så vi ville nok løbe ind i hinanden igen i år på Timmelsjoch. Efter vanddunkene var blevet fyldt op blev vindvesten lynet til igen for ude ventede 24 km nedkørsel. Sidste år havde jeg sat personlig hastighedsrekord på netop denne nedkørsel med 98 km/t, men jeg har absolut ingen planer om, at rokke ved den rekord i år jeg var noget mere forsigtig. Min maksimale hastighed på denne nedkørsel var i år 89 km/t. På trods af vejene som tidligere beskrevet er totalt spærret af, så er der flere risko-faktorer, eksempelvis køerne vandre frit omkring og flere steder står de på vejen her skal bare huske, at køre bag om, da en ko ikke kan bakke. Vi kørte igennem flere mindre byer på vej ned af bjerget og ved ALLE tilstødte veje stod der vagter, der sørgede for, at en lokal beboer ikke forvildede sig ud på vejen det er et utroligt antal hjælpere der skal til for at afvikle et sådan løb. Nedkørsel fra Kühtai.

7 Temperaturen var stadigvæk ikke speciel høj, så de sidste kilometer på nedkørslen var jeg gennemfrossen på grund af vindfaktoren, samt det noget mindre fysiske arbejde ved en nedkørsel. Jeg fandt en gruppe og ret hurtigt efter havde jeg fået varmen igen endda så meget, at jeg kunne droppe mine arbejdshandsker lige før Innsbruck forhåbentlig til glæde for en lokal. Vi drønede igennem Innsbruck med stor fart, hvor der lige som alle andre steder, var afspærret det vil sige her var der åben for modkørende, samt trafikanter fra sidevejene blev holdt tilbage indtil der var fri bane. Straks efter Innsbruck stiger det igen op forbi den olympiske skihop bakke ikke fordi den stiger vildt meget, men farten er tilsvarende højere, så jeg lå det meste af de 38 km mod Brenner lige på kanten af, hvad jeg syntes var passende med de udfordringer jeg vidste ventede forude. Jeg syntes den var hårdere end jeg kan huske fra sidste år. Vi fulgte den gamle Brenner landevej, som flere steder bugter sig under den kendte Europa brucke. De sidste kilometer før Brenner-passet, hvor vi kører ind i Italien, tager stigningen fat igen med mellem 10 og 14%. Jeg havde kørt noget hurtigere i år jeg havde indhentet det tabte fra Kühtai og var nu i stedet 2 minutter foran sidste års tid. Ikke den store forskel, når man tænker på, at man har været ude i 4 timer og 20 minutter, samt tilbagelagt 120 km. Jeg gjorde et kort ophold i depotet på toppen inden jeg fortsatte nedkørslen mod Gasteig, det er her den næstsidste bjerg (Jaufenpass) starter. Jaufenpass kan jeg absolut nemt huske fra sidste år, her skal der ædes 1130 højdemeter på de 15 kilometer. Jaufenpass stiger ikke vildt meget nogle steder, vel omkring 6-7% hele tiden, men den levner til gengæld ikke hvile nogle steder der er ingen steder hvor den flader lidt ud og man kan samle kræfter.

8 Igen syntes jeg, at den var hårdere end jeg kan huske fra sidste år. Jeg var begyndt at lide og blev overhalet af 10 for hver 1 jeg overhalede men helt galt var det dog ikke alligevel, jeg kørte kun 2 minutter langsommere end sidste år. Det der sled mest på min selvtillid var, at jeg lå og kæmpede for, at ligge på hjul af en fyr med et kunstigt ben. Jeg overbeviste mig selv om, at sådan en kunstigt ben sikkert vejede meget mindre end den ægte varer. Stor respekt. Der er god tid til at nyde den fantastiske udsigt der er på dele af strækningen mod toppen, specielt de sidste 4-5 kilometer, hvor man er kommet over trægrænsen. Jeg nåede bjergpasset Jaufenpass i 2100 meters højde uden at været helt smadret, selv om den virkelig trækker tænder ud. Jeg spejdede forgæves efter depotet sidste år lå den på toppen, men her var ingen depot. Jeg fortsatte ned ad uden at have fået en vindvest på, da jeg forventede depotet ville dukke op lidt nede af bjerget og ganske rigtig, kort tid efter dukkede depotet op. Depoterne på Ötztaler er lidt en oplevelse her er et overflødighedshorn af forskellige produkter og altid organiseret således, at det er nemt at komme til væske, så man kan komme hurtigt af sted, hvis det er det man vil. Her er masser af frugter: bananer, æbler, appelsiner. Kager i flere varianter, brød med ost eller pålæg, energibarer, vand, energidrik, redbull og mange andre varianter af drikke og madvarer (jeg har ikke styr på dem alle). Under løbet bliver der eksempelvis langet bananer, müesli barer over disken i depoterne. På de sidste depoter er det endda muligt at få magnesium, som kan medvirke til, at reducere eller forhindre kramper. Er det helt galt med benene, kan man på det næstsidste depot (midt på Timmelsjoch) få massage (mod betaling). Desuden er der cykelværksteder på de fleste depoter.

9 Efter depotbesøget kom den nedkørsel jeg havde glædet mig mest til nedkørslen fra Jaufenpass er på 20 km og snor sig med masser af serpentinersving ned af bjerget. Den er mere teknisk end den er hurtig på grund af de mange sving, farten er næppe mere end km/t, men en rigtig fed nedkørsel og så muligheden for at bruge hele vejen. På det øverste stykke kun jeg længere ned se og høre en ambulance på vej op den var eskorteret af en politimotorcykel, ligeledes med udrykning. Når man var forberedt på mødet med den modkørende var det intet problem. Klokken lidt i 2 nåede jeg byen St. Leonhard, som samtidig markerer starten på den hårdeste udfordring 28 km opstigning til toppen af Timmelsjoch 1800 højdemeter skal forceres de samme antal højdemeter som køres på Grejsdalens 200 km distance. I forholdt til sidste år, så var jeg 7 minutter foran, men jeg var klar over, at alt kunne vindes eller ikke mindst tabes på dette bjerg. Har man disponeret forkert, så ville regningen komme med rentes rente. Sidste år havde jeg sammen med min lidelsesfælle Jan Jelle lidt gevaldigt på den nederste del af Timmelsjoch, sikkert på grund af varmen og en fejldisponering. Jan og jeg havde varmet rækværket i de første 5-6 sving. I år skulle det være anderledes og heldigvis var det knapt så varmt, selv om varmen på denne nederste del igen i år var en faktor. Jeg var fast besluttet på, at jeg skulle holde mig på cyklen indtil depotet midt på bjerget. Igen i år var det på dette nederste stykke, som jeg led mest på. Straks efter St. Leonhard begynder det straks at stige sidste år kæmpede jeg her med en truende krampe overgangen fra at køre ned ad til pludselig i stedet at køre op ad kan give krampe uden varsel. I år var der dog ikke den mindste antydning af krampetrækninger her. Den nederste del af stigningen er ligeledes lidt en psykisk udfordring det ser ikke rigtig ud til det stiger, men cyklen er svær at tvinge frem. Det ændrer sig dog meget snart ikke sådan at cyklen bliver, nemer at tvinge frem (snare tvært i mod), men du er ikke i tvivl om, at det går op ad, der kommer nogle rigtig hårde og stejle stigninger. Mange af de deltagere, der om morgenen havde satset på lange bukser og en varm trøje/jakke, led nu med alt for meget tøj jeg kunne kun fryde mig over, at jeg ikke havde dette problem, at slås med. Jeg var ved at være rigtig godt slidt det var kontant afregning for de 82 kg, her fortryder man de mange Nutella mader. Jeg havde kun fokus på en ting jeg vidste, at efter 14 km så flader det lidt ud et par kilometer og det er samtidig her, at der er et depot, men kilometertælleren går i supersuper slowmotion hastigheden var omkring 8-9 km/t. Sveden drev af mig og mit højre knæ smertede men det var ikke det værste: jeg havde kraftig smerter i højre fod også selv om jeg havde løsnet alle remme i skoene. I varmen hævede mine fødder med det resultat, at blodtilstrømningen havde det svært på grund af skoen der trykkede. Jeg tror nok, jeg havde glemt, hvor hård denne del af Timmelsjoch er, hvor alle sving lokker med en rigtig god sideplads på nogle tidspunkter var jeg så langt ude, at jeg drømte om en trible krans. Langsomt nærmede jeg mig depotet, som var mit første delmål og uden at have været af cyklen. De sidste kilometer mod depotet kunne jeg dårligt træde pedalen med højre fod det skulle jeg have fundet en løsning på i depotet.

10 Depotet kom som en befrielse hjælpere stod klar til at tage mod cyklen og sætte den i en speciel cykelparkering. Jeg fik indtaget den nødvendige omgang vådt og tørt kagerne var rigtig gode her. Jeg havde skaffet mig et par ekstra bæger vand, som blev benyttet til et fodbad. Det kølede rigtig godt. Det blev til dagens længste depotophold efter 12 minutter hentede hjælperne min cykel frem igen, placerede min vandflasker forude ventede den sidste store udfordring: 10 km skrap stigning og tynd luft til passet i 2509 meters højde. Jeg kunne samtidig konstatere, at jeg næppe vil få hyggeligt selskab af Finn i år på Timmelsjoch så skulle jeg gå ned på det sidste stykke, men jeg kunne mærke, at kroppen var OK til den sidste del træt og mærket af de 4 bjerge, men ikke værre end jeg nok skulle kunne klare de sidste kilometers bjergklatring. Fødderne havde det også fint nu efter fodbadet smertede de ikke mere.

11 Det var ikke meget jeg fik snakket med andre deltagere, det var udelukkende udveksling af nogle få ord det er man som regel for udmattet til den helt store konversion. I stedet er alle psykiske og fysiske ressourcer hele tiden fokuseret på, at klare det næste tråd. Her på den sidste del af bjerget cykler man i en hel anden verden, man lukker næsten helt ned for nogen større tankevirksomhed. Tidligere i løbet havde jeg flere tanker om, hvor mange kilometer der er til toppen, hvor meget det stiger, hvorfor der er nogle der står i siden af vejen og hviler sig op ad cyklen o.s.v. i stedet har man nu udelukkende fokus på de næste meter. Hvis man spekulerede alt for meget på, hvordan man dog skulle kom op af stigningen efter det næste sving, så ville det blive alt for hårdt. På det nøgne øverste del af Timmelsjoch kunne man ved at kigge lidt op, se nogle gevaldige stejle stigninger, men alligevel lykkes det stille og roligt, at få mig kæmpet sig op af bjerget og pludselig dukkede tunnellen op et par etager højere oppe, så vidste man, at det værste var overstået. Efter tunnellen stiger det stadigvæk knap to kilometer frem til grænsestationen mellem Italien og Østrig, men det er overkommelige stigningsprocenter. Timmelsjoch blev passeret kl 16:38 efter 204 km og 9 timer 46 minutters cykling 22 minutter hurtigere end sidste år. Det er en enorm lettelse, når man når så langt, nu venter kun 25 km som er nedkørsel meget af vejen en god mulighed for, at få rullet af og dermed et værste syre ud af kroppen. Jeg fik vindvesten på igen inden jeg kastede mig ned af bjerget mod målet i Sölden men fortrædlighederne var dog ikke helt færdig endnu. Omkring 6 km nede af bjerget stiger den igen over et par kilometer det samme som 6-7 gange Jaungyde. Det kan godt være både en mental og fysisk hård udfordring, hvor man ellers havde indstillet sig på, at nu var det hårde arbejde overstået. Nedkørsel fra Timmelsjoch fotografen fartmåler siger 100,8 km/t min cykelcomputer siger 90 km/t, hvilket jeg syntes er hurtig nok.

12 Jeg så adskillige der trak med cyklen eller stod i vejkanten og kæmpede med kramper på netop denne strækning. Jeg kendte heldigvis ruten og havde rigtig god fart på 90 km/t da jeg ramte stigningen, så jeg fik de først meter foræret og kom i øvrigt fint op af stigningen. Terrænet lå nu mere til mig, hvor man kan begå sig på disse kortere stigninger med rå kraft i modsætning til: Kühtai, Jaufenpass og Timmelsjoch, hvor man får kontant afregning, hvis vægten er ret meget over 70 kg. Et par kilometer herefter var det strækningen fra fredagens træningstur der skulle tilbagelægges, så de fleste af svingene lå frisk i erindringen. Et par italienske ryttere, som kom med frisk fart, inviterede mig ind på hjul og den tog jeg selvfølgelig imod. Vi overhalede flere, men på et sted omkring 6-7 km før mål bliver vi overhalet af et par tyske ryttere, men kort tid her efter, rammer vi en strækning på en kilometer, hvor det stiger svagt. Til min store overraskelse gik gassen fuldstændig af mine italienske venner, som næsten står stille på dette sted er det de absolut sidste ressourcer der bliver trukket på af de fleste. Jeg når op til den ene tysker, som lige havde overhalet os, han ser rigtig brugt ud. Jeg forsøger at opmuntre ham, men han har kun luft til, at sige ordet kaput. Kort her efter falder det pænt ned mod Sölden de sidste kilometer her tænkte jeg mest på, at holde en fornuftig fart og undgå styrt. Så tæt på målet giver helt nye kræfter, så da jeg når byskiltet får den alt hvad den holde de 1-2 km igennem hovedgaden i byen der skal selvfølgelig køres lidt for galleriet. På et tidspunkt bliver jeg overhalet af min tyske ven igen, men han har mere ikke mere end lige overhalet mig inden han går fuldstændig død. Det er en fantastisk, at køre op igennem hovedgaden det sidste meter er tæt pakket med publikum. I mål siger tiden: 10:23 præcis 25 minutter hurtigere end sidste år en tid jeg er absolut tilfreds med en placering som nr 1890 ud af lidt over 3800 gennemførende deltagere, lige præcis i den bedste halvdel. I mål får jeg udleveret et diplom med tiden, en pin med teksten unter 11 stunden, samt en speciel Ötztaler trøje, som kun udleveres til deltagere, som gennemfører. Mange vil sikkert mene, at den er mere sjælden end den er køn (omkring 90 eksemplarer i Danmark), men for mig har den stor affektionsværdi, den vil altid minde mig om d. 30. august I mål er der pludselig én der råber hej Ib det er John, der for længst er kommet i mål på en rigtig flot tid: 8:48, som er blandt de hurtigst 5 danske deltagere det er ikke for ingen ting, at John kørte årets La Marmotte på 7:21. Jeg tog hjem og fik et tiltrængt bad og frisk tøj på inden jeg vendte tilbage til målområdet, som summede af liv. Det var lykkes mig, at få kontakt med Lasse ved hjælp af mobiltelefonen. Kort tid efter stødte vi også på Finn, som havde gennemført i næsten samme tid som sidste år: 11:03 rigtig flot af Gammel-nok, der dog ikke selv var helt tilfreds, men det kan han nu godt være. Lasse havde lagt i konkurrence med John det meste af vejen de var kommet til Brenner passet samtidig, men John havde kun brugt meget lidt tid på depotet inden han var videre med denne strategi blev Lasse sat. Totalt brugte John knap 2 minutter på depotbesøg tisning blev klaret under kørslen (eller om nødvendigt i bukserne) det er ikke uden grund, at John har kørt som semiprof i Luxembourg i sine yngre dage. Han kost bestod af medbragt Powerbarer og gels det var udelukkende væske der blev tanket i depoterne.

13 Lasse havde efterfølgende jagtet alle ryttere han kunne se foran sig med røde fælge og eger (John kørte med Fulcrum Racing 0 i rød udgave), men forgæves, han fik aldrig hentet John igen og kom i mål 8 minutter efter John. Rigtig flot tid af Lasse, som var i sin livs form under Ötztaler. Det var i øvrigt tæt på, at Lasse ikke var kommet til løbet dagen før vi skulle kører til Østrig ville han rette på en mislyd ved forhjulet samtidig med han kørte. Han fik selvfølgelig fingrene i klemme mellem eger og stel med styrt til følge. Det gik derefter på skadestuen med stærke smerter i hånden, det viste sig heldigvis kun at være en forstuvning og overfladiske sår. Forhjulet havde lidt større skader, men de defekte eger nåede at blive udskiftet inden afgang til Østrig. Vores festmiddag om aftenen havde vi aftalt at holde sammen. John havde ikke været med til pasta-party aftenen i forvejen det er noget med hans forhold til gluten. I stedet var han blevet anbefalet en italiensk restaurant lige ved siden af vores gasthaus af vores værtinde. John var gået på denne restaurant for at få ris, da det er en vigtig ingrediens i Johns kost. De må desværre meddele ham, at de ikke havde ris men det har jeg afbrød John dem og hev en pose ris op af tasken. På den måde fik John en stor portion ris den aften. På denne aften stod den dog ikke på ris, men andre lækre retter suppleret med weissbier den absolut bedste og mest hyggelig restaurant vi har besøgt i Sölden. John og Finn diskuterer oplevelser fra turen. Ötztaler Radmarathon årgang 2009 var igen en fantastisk oplevelse 29 års erfaring fornægter sig ikke: en udfordrende rute med 5500 højdemeters opkørsel og 5500 højdemeters nedkørsel på 230 km igennem Østrig og Italien med helt fantastiske naturoplevelser. Totalt afspærret rute nedkørsel på eksempelvis Jaufenpass er en fantastisk oplevelse, når man ikke behøver, at frygte for modkørende trafik Stor publikumsmæssig opbakning specielt på ruten i Østrig giver en speciel atmosfærer.

14 Mange velassorterede depoter, der var så store, at det var til, at komme til uden at skulle stå i lange køer. Er det så virkeligt Europas hårdeste motionsløb det føler man helt sikkert, når man er der ude på ruten, men det vil deltagere i eksempelvis La Marmotte sikkert også mene. I hårdhed er der sikkert ikke den store forskel, her vil det mere være: vind, vejr, varme og dagsformen der er afgørende for, hvilke man syntes der er hårdest. Dem jeg har talt med, som har deltaget i begge løb, har ikke kunne komme med nogen entydigt afgørelse på dette spørgsmål men en ting der går igen, når de skal sammenligne løbene er benovelsen over arrangementet i Østrig der er i en klasse for sig selv: atmosfæren ved starten og under vejs, niveauet hos deltagerne (som er meget højt), depoterne, den afspærret rute m.m.. På et punkt er der dog en sejr til La Marmotte der er bedre skiltning på bjergene, der fortæller, hvor langt der er til toppen, hvor meget det stiger o.s.v.. Selvfølgelig skal jeg prøve La Marmotte på et eller andet tidspunkt men jeg har desværre nok gjort det i den forkerte rækkefølge, LM har virkeligt noget at skulle leve op til. Lasse og jeg har allerede afgjort, hvad målet skal være i 2010 vi vil lægge billet ind på alle gode gange tre endnu en tur til Sölden for deltagelse i Ötztaler Radmarathon d. 29. august 2010, hvor løbet har 30 års jubilæum det er allerede nu varslet initiativer den forbindelse. Vi håber mange flere har lyst til, at tage med en tur til Sölden det sociale er en stor del af sådan en tur. Oplevelsen er en del større, når man kan dele sine sejre og lidelser med andre. Skulle det glippe med deltagelsen, så har vi løbet Claude Criquiélion i Belgien i baghånden. Turen hjem til Danmark gik i øvrigt fint med undtagelse af, at det Østrigske politi mente, at jeg skulle bidrage til den Østrigske statskasse, da jeg havde kørt for hurtigt. Mit tyske er ikke verdens bedste, så jeg fandt aldrig ud af, om hastighedsoverskridelsen var dagen før på cykel eller i bilen :-) Tak til: John Nicklasson, Finn Gammel-nok Knudsen og Lasse der hilferytter Hansen for en god tur. Ib Meineche Se video fra løber her:

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang.

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang. Tøserunden 2014. Mens nogle af ræserne er taget til Rügen Rund, andre til Italien ja, så er vi nogle stykker, der standhaftigt holder fast i at køre Tøserunden. Da jeg stod i startboksen spekulerede jeg

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Fortælling fra Alpenbrevet i Schweiz 2014

Fortælling fra Alpenbrevet i Schweiz 2014 Fortælling fra Alpenbrevet i Schweiz 2014 Indledning: Årets store mål i 2014 var oprindeligt sat til at skulle være deltagelse i Ötztaler Radmarathon i Østrig, men lykkens gudinde var ikke med os i den

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Ötztaler Radmarathon: En drøm eller et mareridt! Ib Meineche Galten CK

Ötztaler Radmarathon: En drøm eller et mareridt! Ib Meineche Galten CK Ötztaler Radmarathon: En drøm eller et mareridt! Ib Meineche Galten CK Ich habe einen traum lyder mottoet for Ötztaler Radmarathon og ja, vi var 3.731 motionsryttere fra hele verden, som havde en drøm:

Læs mere

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 34th. udgave. Vores klubtur blev arrangeret af Sune Boelskifte i år og hans forslag lød på Tilff Bastogne Tilff. Et løb som bliver afholdt i Belgien og som har været kørt

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

jeg er i krise skulle Drømmen om "hende"

jeg er i krise skulle Drømmen om hende Tidspunktet er søndag d. 29. august 2010 klokken er netop rundet 12:00 - solen titter gennem en tyndt skydække og det er halvkøligt, vel kun omkring 12-14 grader her oppe i højderne. Jeg har overstået

Læs mere

Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009.

Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009. Vejen til Ironman Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009. 25.september 2008 besluttede jeg mig for at gennemføre en Ironman, og det skulle være den 4. oktober 2009 i Barcelona. På det

Læs mere

Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013.

Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013. Fjordager Cyklings tur til Jura Radmarathon i Lupburg, Bayern d. 7. 10. juni 2013. Med de gode erfaringer fra deltagelse i løb i den tyske Radmarathon Cup i 2009 og 2012 vendte vi atter blikket mod Tyskland

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

SYLT LAUF 2009 15. Marts

SYLT LAUF 2009 15. Marts SYLT LAUF 2009 15. Marts REKORD LØB!! Ja, så kom tiden til det årlige SYLT LAUF, hvor IAM har været godt repræsenteret de 2 foregående år. I år var der desværre ikke så mange som havde denne tur på ønske

Læs mere

Telemarksturen 2006.

Telemarksturen 2006. Telemarksturen 2006. Per Skjødt, Johnny Nielsen og Lars Mose havde besluttet sig for at deltage i årets Telemarkstur i Norge. Turen var lavet om fra at være en 2 dags tur til en én dags tur og så korte

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II Cykeltour 2014 Tour de Suisse II DAG 3 LØRDAG DEN 23. AUGUST 2014 BRIG TIL ANDERMATT Det anbefales at følge ruten som lagt i MapMyRide igennem Brig mod Naters. Hvis man følger hovedvejen videre ud af brig

Læs mere

3. afdeling af. MTB -Vintercup 2010/2011. Arrangør: PI-Silkeborg

3. afdeling af. MTB -Vintercup 2010/2011. Arrangør: PI-Silkeborg Dansk Politiidrætsforbund 3. afdeling af MTB -Vintercup 2010/2011 Arrangør: PI-Silkeborg PI-Silkeborg ønsker alle velkommen til den 3. afdeling af MTB-Vintercup 2010/2011 I år har vi i skrivende stund

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland.

En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Sjælland Rundt d. 2. juli 2011. En begivenhedsrig uforglemmelig og ikke mindst udfordrende tur rundt på Sjælland. Det var noget af en prøvelse ca. 700 ryttere blev sat på til dette års udgave af Sjælland

Læs mere

Ironman Wales 2012. Billigt og hurtigt. Kr. 1100,- retur. Der er ca. 1500km hver vej, fra Silkeborg til Tenby via Calais eurotunnel.

Ironman Wales 2012. Billigt og hurtigt. Kr. 1100,- retur. Der er ca. 1500km hver vej, fra Silkeborg til Tenby via Calais eurotunnel. Hvorfor IM Wales?: Flere spørger hvorfor IM Wales og i første omgang var det for at have en god lang sæson og da IM Wales ligge midt i september, ER det en lang sæson. Men efter at have været der og oplevet

Læs mere

Reykjavik Marathon 2014

Reykjavik Marathon 2014 Reykjavik Marathon 2014 Af Henriette Lau og Lasse Andersen Den 22. august satte vi os i flyet for at rejse til Island, hvor Reykjavik marathon ventede. Løbet i Reykjavik bød både på 10km, halvmarathon,

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Indbydelse til 3. Afdeling af MTB-vintercup i Silkeborg tirsdag den 23. november 2010

Indbydelse til 3. Afdeling af MTB-vintercup i Silkeborg tirsdag den 23. november 2010 Indbydelse til 3. Afdeling af MTB-vintercup i Silkeborg tirsdag den 23. november 2010 Mødested/omklædning: Ved Silkeborg Hallerne, Ansvej 110-120, 8600 Silkeborg Der er ca. 4 km. til startstedet. Løbsstart:

Læs mere

Våbenbrødre. Salzkammergut Trophy d. 12. juli 2014

Våbenbrødre. Salzkammergut Trophy d. 12. juli 2014 Våbenbrødre. Salzkammergut Trophy d. 12. juli 2014 Sorø MTB besluttede ved et teammøde i uge 42, 2013, at Salzkammergut Trophy skulle være det største sæsonmål i 2014. Et par uger senere var vi 7 tilmeldte

Læs mere

Cykelnerven 2015. 1. etape: Albertville Col de la Madeleine Albertville. Længde: 115,5 km. Højdemeter: + 2221 m. Nedkørsel: - 2219 m.

Cykelnerven 2015. 1. etape: Albertville Col de la Madeleine Albertville. Længde: 115,5 km. Højdemeter: + 2221 m. Nedkørsel: - 2219 m. Cykelnerven 2015 1. etape: Albertville Col de la Madeleine Albertville Længde: 115,5 km Højdemeter: + 2221 m Nedkørsel: - 2219 m Ruteplan: Se detaljeret kort Ruteprofil: Albertville Cykelnervens 1. etape

Læs mere

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Det er torsdag den 24 december klokken er 13.00. Da telefonen ringer, dav det er Asger, du Bent, vi har vist anskudt et stykke råvildt, vil du hjælpe os. Selvfølgelig

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør!

Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! Her er dit livs eventyr med din landevejsracer. Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater, altså om de tør! For her cykler du hver dag i 7 dage Du cykler 15.000 højdemeter, og hver meter bringer

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Kom godt i mål. Af: Andreas Borch Cheftræner Hareskovens Triatlon klub

Kom godt i mål. Af: Andreas Borch Cheftræner Hareskovens Triatlon klub Kom godt i mål Af: Andreas Borch Cheftræner Hareskovens Triatlon klub Indhold: Træning Den sidste træning før raceday Fokuspunkter Nedtrapning Hvad er nedtrapning Eksempel på 10 dages nedtrapning (hen

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Ålborg tur-retur 1990

Ålborg tur-retur 1990 Ålborg tur-retur 1990 Af: Jens Lausten Hansen (SCK-Nyt 4/1990). Lille forhistorie: Fem ryttere som ikke kendte hinanden inden de 1000 km. Pause i Vildbjerg. Fra venstre Jens Lausten Hansen, Kurt, Helge

Læs mere

Les Trois Ballons d.12-6-2004 (De 3 Balloner)

Les Trois Ballons d.12-6-2004 (De 3 Balloner) Nedenstående beretning er skrevet af Finn Agerbo Nielsen fra Åskov cykelmotion som jeg 2 gange har kørt Paris-Brest-Paris med og som jeg delte værelse med på denne tur, jeg har fået lov til at bruge hans

Læs mere

Tour de Harzen socialt samvær og træning

Tour de Harzen socialt samvær og træning Indbydelse til kammeratligt samvær i bjergrige omgivelser med Galten CK Tour de Harzen socialt samvær og træning Sidste år arrangerede klubben den første tur det fantastiske cykelområde "Harzen". Igen

Læs mere

Grejsdalsløbet Uh ha, jeg har ikke kørt nok km, mon jeg nu kan klare stigningerne, bare nu ikke der bliver defekt med cyklen i 12 time osv. osv.

Grejsdalsløbet Uh ha, jeg har ikke kørt nok km, mon jeg nu kan klare stigningerne, bare nu ikke der bliver defekt med cyklen i 12 time osv. osv. Grejsdalsløbet 2008 Motionister når de er værst, ja den kategori hører jeg nok med i Uh ha, jeg har ikke kørt nok km, mon jeg nu kan klare stigningerne, bare nu ikke der bliver defekt med cyklen i 12 time

Læs mere

Born Fondo Bornholms Bjergløb maj 2018

Born Fondo Bornholms Bjergløb maj 2018 Fotos: Kenneth Jensen og Bornholms Tidende Born Fondo Bornholms Bjergløb 26-27. maj 2018 Bjergenkeltstart med Danmarks hårdeste stigning Bjergløb på 123 kilometer og over 1.700 højdemeter Stigninger, havudsigt

Læs mere

Sådan cykler vi ikke i ACK

Sådan cykler vi ikke i ACK Sådan cykler vi ikke i ACK Teoriprøve for håbløse cyklister Eksemplerne i prøven bygger desværre delvist på virkelige begivenheder, som tidligere er oplevet i klubben. Formålet med prøven er derfor, på

Læs mere

GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014

GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014 GUIDE TIL NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON 2014 Find rute og al praktisk information på www.copenhagenmarathon.dk Dagene før Lav meget gerne en game plan, så du har helt styr på, hvad du skal gøre hvornår,

Læs mere

Ged i Harzen Klubtur 2010

Ged i Harzen Klubtur 2010 Ged i Harzen Klubtur 2010 Med et ordentligt knald brister gummiet og tømmes for indhold. Situationen er kritisk for ejermanden af gummiet - kan han gennemfører den planlagte aktivitet? Det er lyst og stedet

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Vejens digte. Inger Jakobsen

Vejens digte. Inger Jakobsen Vejens digte Inger Jakobsen Caminoen i Spanien, maj 2011 EN LILLE VEJ En lille vej Hvid og lysende Med grønt græs i midten Og 1000 blomster oh -bare jeg skulle ned af den. Jeg kan næsten ikke dy mig VEJEN

Læs mere

Op til afgang blev lejligheder bestilt og informationsmateriale udsendt, herunder rutebeskrivelser, kørevejledning, seværdigheder m.v.

Op til afgang blev lejligheder bestilt og informationsmateriale udsendt, herunder rutebeskrivelser, kørevejledning, seværdigheder m.v. SIF Cykling Kombineret cykel- og ferietur til Alsace 30. juni 7. juli 2012. Indledning I 2005 og 2006 arrangerede SIF Cykeludvalg en kombineret cykel- og ferietur til Obernai, Alsace (Frankrig). Formålet

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

30-06-2011 Vi er fremme 7.30 på hotel "Belle Aurore, Route de Signal, Alpe d`huez", efter 22,5 timer.

30-06-2011 Vi er fremme 7.30 på hotel Belle Aurore, Route de Signal, Alpe d`huez, efter 22,5 timer. LA MARMOTTE 2011 29-06-2011 Står op kl.5.00. Cyklen er pakket i en transportkasse (Cykelpapkasse fra Fusion). Har lavet en pakkeliste med Stubbe (min bror), alt er dobbelt tjekket og pakket aftenen før.

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Born Fondo Bornholms Bjergløb maj 2017

Born Fondo Bornholms Bjergløb maj 2017 Born Fondo Bornholms Bjergløb 20-21. maj 2017 Bjergenkeltstart med Danmarks hårdeste stigning Bjergløb på 123 kilometer og over 1.700 højdemeter Stigninger, havudsigt og høj puls www.teambornholm.dk/bjerg

Læs mere

Turprogram Mallorca 2017

Turprogram Mallorca 2017 Turprogram Mallorca 2017 Cala Sant Vicenc (24 km.) Prolog, fredag d. 12. maj Starttid 13:00 Den lille by Cala Sant Vicenc på kysten ud for Pollenca er et godt alternativ til turen ud til Formentor, som

Læs mere

Race report fra Triple Ironman i Lensahn

Race report fra Triple Ironman i Lensahn Race report fra Triple Ironman i Lensahn Jeg vil her skrive lidt om projektet 3 double ironman - fra ide til handling. Da jeg i 2011 gennemførte Copenhagen Challenge, var det en super fed oplevelse, og

Læs mere

Tune IF Cykel Motion Vintercup 2018

Tune IF Cykel Motion Vintercup 2018 Efter den flotte afslutning på vintercup 2018, har vi valgt at lave en lille opsamling af cuppens første gennemførelse. Forberedelserne startede allerede tilbage i eftersommeren 2017, hvor Sven Møller

Læs mere

DELTAGER INFORMATION

DELTAGER INFORMATION DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON VEJLE 12. FEBRUAR 2017 Kære deltager Velkommen til XTERRA Duathlon Vejle 2017! Glæd dig til en fed oplevelse i naturen, i selskab med en masse andre seje deltagere.

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 NYHEDSBREV 20-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 3. Tilmelding til Vättern Rundt 2015. NU! 4. HJÆLP til Herlevugen! 5. Tønder/Bov turen 2014 6. Efterårets motionsløbstilbud

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

DELTAGER INFORMATION

DELTAGER INFORMATION DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON HEDELAND 8. APRIL 2018 Kære deltager Velkommen til XTERRA Duathlon Hedeland 2018! Vi glæder os til at se dig i Hedeland Naturpark søndag, til et sjovt race i alsidig

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat.

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Søndag den 24. januar havde 8 Fotoakrobater (fra den lokale fotoklub) sat hinanden stævne på Rødvig havn. Vi

Læs mere

Boost formen efter ferien..!

Boost formen efter ferien..! havstrygerne.dk 8-ugers træningsprogram: Boost formen efter ferien..! den 14. august starter vi et 8-ugers træningsforløb op som sikrer en god form til efterårets mange løb! Træningen bliver tilrettelagt

Læs mere

Kan man cykle 24 timer som overvægtig? Få svaret her!

Kan man cykle 24 timer som overvægtig? Få svaret her! Kan man cykle 24 timer som overvægtig? Få svaret her! Kan man som overvægtig spinne 24 timer i træk...øh... Ja da, siger jeg med stolthed i stemmen og meget øm i min popo (som er røv på vestjysk) Jeg havde

Læs mere

DELTAGER INFORMATION

DELTAGER INFORMATION DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON GRIBSKOV 11. MARTS 2018 Kære deltager Velkommen til XTERRA Duathlon Gribskov 2018! Vi glæder os til at se dig i midt ude i Gribskov søndag, til et fedt race i noget

Læs mere

AKTIVITETER SÆSON 2018

AKTIVITETER SÆSON 2018 AKTIVITETER SÆSON 2018 Kære alle, Hermed planlagte aktiviteter for sæsonen 2018, som starter med datoer for de enkelte begivenheder og dernæst en nærmere beskrivelse samt oplysninger om tilmeldingsfrist,

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

8-UGERS TRÆNINGSPROGRAM

8-UGERS TRÆNINGSPROGRAM 8-UGERS TRÆNINGSPROGRAM..TIL DIG DER VIL KØRE DIT FØRSTE CYKELLØB Fri BikeShop 1 Dette træningsprogram er til dig, som gerne vil træne dig op til dit første motionsløb, eller bare starte ud med cykling

Læs mere

Forspil. Sofiero den første dag.

Forspil. Sofiero den første dag. SOFIERO 2005. - iinntteerrnnaattiioonnaall hhuunnddeeddeebbuutt. Forspil. Ikke fordi det har meget med skønhedskonkurrence at gøre men altså, vi var lige til hyrdehundekursus hos Ditte og Christian ugen

Læs mere

Team Hjallerup. Tour de Alperne

Team Hjallerup. Tour de Alperne Team Hjallerup Tour de Alperne 2010 Dag 1. Fredag d. 9. juli 2010. Efter at bilerne var pakket med cykler og bagage torsdag aften, var det afgang til de franske alper fredag kl. ca. 00:00. De forventningsfulde

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

Mhs. til transportordningen er deadline når der er udsolgt eller senest 15. juni 2018.

Mhs. til transportordningen er deadline når der er udsolgt eller senest 15. juni 2018. Vi har som aftalt valgt PP Cycling Tours. Pakken vi blev enige om er ankomst fredag og hjemrejse mandag. Vi bor 3 mand i en 4-personers lejlighed med et lille køkken. Jeg har bedt PP om at gøre hotellet

Læs mere

KOM I SUPERFORM. Af verdens bedste Mette Malene Bloch

KOM I SUPERFORM. Af verdens bedste Mette Malene Bloch KOM I SUPERFORM 12 UGer, MED CYCKLING Af verdens bedste Mette Malene Bloch Tillykke...... med din beslutning om at få noget mere bevægelse ind i dit liv. Uanset om du er helt ny, eller måske bare skal

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

Schweissudvalgets første tur til Tyskland 25. 26. Marts 2011

Schweissudvalgets første tur til Tyskland 25. 26. Marts 2011 Schweissudvalgets første tur til Tyskland 25. 26. Marts 2011 Af Lene Marie Seitzberg Som led i samarbejdet med andre udenlandske Beagle Klubber, har Kristian Paulsen, René Jensen og Brian Seitzberg fra

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

DELTAGER INFORMATION

DELTAGER INFORMATION DELTAGER INFORMATION XTERRA DUATHLON BLÅBJERG 25. MARTS 2018 Kære deltager Velkommen til XTERRA Duathlon Blåbjerg 2018! Vi glæder os til at se dig i Blåbjerg Plantage på søndag, til et fedt race i skøn

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

FINN EKELUNDS 1200 KM. CYKELTUR TIL PARIS UGE

FINN EKELUNDS 1200 KM. CYKELTUR TIL PARIS UGE FINN EKELUNDS 1200 KM. CYKELTUR TIL PARIS UGE 29-2013 Jeg fik den gule trøje til fødselsdagen. Den havde jeg gemt og så taget med til Paris Tekst Finn Ekelund Jeg blev 60 år den 15. april 2012. Til min

Læs mere

Brøndby Cykel Motion TRÆNING 2013-10-04

Brøndby Cykel Motion TRÆNING 2013-10-04 Indledning Et af formålene med at cykle er at holde sig i god fysisk form, så hverdagen bliver lettere. Arbejdet kommer nemmere fra hånden, når man har fysisk overskud. Dette fysiske overskud er nemmere

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Takkebrev til mine sponsorer til Cykelnerven 2017

Takkebrev til mine sponsorer til Cykelnerven 2017 Takkebrev til mine sponsorer til Cykelnerven 2017 Til højre ses billedet, hvor jeg er fotograferet umiddelbart inden afrejsen til Alperne. Sædvanen tro en lille hilsen til mine sponsorer for Cykelnerven

Læs mere

Sommeraktiviteter for 25. gang

Sommeraktiviteter for 25. gang Sommeraktiviteter for 25. gang En weekend uden ipads og smartphones for børn i Odder Kommune lyder næsten usandsynligt. Men det var realiteterne for børnene på Hou Skole, som traditionen tro netop har

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL SEP VESTER AABY KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL SEP VESTER AABY KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL 2016 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Nu sad de der så igen. Det var det samme sted. Men det var så også det

Læs mere

1. Orange rute fra Spejder hytte til den runde p-plads:

1. Orange rute fra Spejder hytte til den runde p-plads: Kære alle, Tak for tilsagn om at deltage i rutearbejdsdagene i weekenden. Praktisk vil det foregå således at vi mødes på den runde p-plads kl. 10.00 Lørdag og kl. 10.30 Søndag (Pga. Jagt). Her gennemgår

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere