INDFØRELSE AF VEJBENYTTELSESGEBYRER. LAVE LOGISTIKOMKOSTNINGER PÅ BEKOST- NING AF KORTE TRANSITTIDER. INTERMODALE TRANSPORTER VINDER MARKEDSANDELE.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDFØRELSE AF VEJBENYTTELSESGEBYRER. LAVE LOGISTIKOMKOSTNINGER PÅ BEKOST- NING AF KORTE TRANSITTIDER. INTERMODALE TRANSPORTER VINDER MARKEDSANDELE."

Transkript

1 OVERHEAD 1 VÆKST I TRANSPORTMÆNGDERNE. VÆKST I TRANSPORTARBEJDET. INDFØRELSE AF VEJBENYTTELSESGEBYRER. LAVE LOGISTIKOMKOSTNINGER PÅ BEKOST- NING AF KORTE TRANSITTIDER. INTERMODALE TRANSPORTER VINDER MARKEDSANDELE. EU-REGULERING I FAVØR AF SHORT-SEA SHIPPING. "JUST IN TIME" VERSUS "JUST IN STAU". SAMFUNDSMÆSSIGE HENSYN. STØRRE SKIBE. INVESTERINGSLYST I DANSKE HAVNE OG HAVNEVIRKSOMHEDER.

2 OVERHEAD 2A ALTERNATIVER SAMARBEJDE BASIS ARBEJDSFORDELING. REGIONALHAVNE. SAMARBEJDE MED STØRRE HAVNE. MED DET FORMÅL AT SIKRE EN FREMTIDIG BETJENING AF KUNDERNE I LOKALSAMFUNDET/ REGIONERNE.

3 OVERHEAD 2B LINIETRAFIK SJÆLLAND: KØBENHAVN HUNDESTED FYN: NYBORG?? JYLLAND: ÅRHUS ESBJERG FREDERICIA GRENÅ SAMFUNDS- BEGRUNDET ÅLBORG HAVNEBENYTTELSE: KØGE

4 OVERHEAD 2 ADGANGSVEJE TIL/OMKRING HAVNENE. MYNDIGHEDSKRAV. KONKURRENCEEVNE. FRISTELSER.

5 OVERHEAD 3 Danske havne har en god fremtid. Der forsvinder færre havne, end de fleste tror. Danske havne skal ligge, hvor kunderne ønsker det. Danske havne skal specialisere sig, da kun de færreste kan overleve som "multiports". Ja, rederierne vil fortsat gerne benytte danske havne. Havnebrugerne forventer til gengæld, at havnebestyrelser og havnedirektører regerer deres "havnerige" med tålmodighed og visdom, som havde de havnene til låns, og giver stafetten videre i en endnu bedre stand.

6 DANSKE HAVNE - dags dato Havnenes aktuelle problemstillinger HAVNEN OG INFRASTRUKTUREN Hvor mange havne er der brug for i fremtiden? Hvor skal de ligge - og hvad skal de lave? Kan rederierne bruge danske havne mere? Indlæg v/ Adm. direktør Tonny Dalhøj Paulsen United Shipping Agencies A/S Marina Park Sundkrogsgade København Ø Tlf.: Fax:

7 INDLEDNING Tak for introduktionen, og som Jens Hennild meddelte, har jeg to kasketter på, nemlig én for United Shipping Agencies og én som formand for Danmarks Skibsmæglerforening, men da det generelt drejer sig om danske havne, så er indholdet af mit indlæg hovedsageligt baseret på den opfattelse, som vore medlemmer i Mæglerforeningen har. Derfor vil jeg også, så vidt muligt, holde mig tæt til talepapiret. Mine damer og herrer! Et af dagens gennemgående temaer er: "Havnenes aktuelle problemstillinger" og jeg synes snarere, at det burde formuleres som: "Havnenes aktuelle udfordringer" da det forhåbentlig kan opfattes lidt mere positivt, for der ligger mange store udfordringer og muligheder i tiden fremover for de danske havne. Det er ikke kun i Danmark, at vi har havnepolitik oppe at vende. I Sverige blev Transportminister Ulrica Messing for nylig i et lignende arrangement (á la det vi har her i dag), spurgt, om der var for mange svenske havne, og svaret var: "Vi har for mange havne, ja... men... Jeg ville ikke have noget imod at formulere en tydeligere statslig kom- havnepolitik, for vi har faktisk ingen! Men jeg tror ikke, at de

8 munale havne ønsker en statslig havnepolitik". Jeg mener heller ikke, at vi i Danmark har brug for en statslig havnepolitik, tværtimod mener jeg, at den nuværende havnelov er tilstrækkelig rummelig og er et godt og velafbalanceret fundament for samarbejdet mellem havnene og havnebrugerne, samt transportkøberne. Men det hører I jo mere om i eftermiddag. Det andet spørgsmål: Er der for mange danske havne, og i givet fald, hvor mange er der brug for i fremtiden - er noget vanskeligere at besvare. Jeg vil derfor først gerne ridse nogle tendenser op for den fremtidige udvikling, og da havnene jo ikke generelt af sig selv kan genere last, må vi se på tendenserne for hele transportkæden. POSITIVE TENDENSER De positive tendenser ser jeg som værende følgende: OVERHEAD 1 VÆKST I TRANSPORTMÆNGDERNE Efter nedgang i flere år, er der nu en positiv fremgang fra 2002 til 2003 på hele 7,5 mio. tons svarende til ca. 9%. Godsomsætningen er også steget med 9,7 mio. svarende til 10%. Også i de omkringliggende lande rapporteres der om fremgang i mængderne. Der er forventninger til fortsat vækst i årene fremover, bl.a. som følge af et større transportbehov. VÆKST I TRANSPORTARBEJDET

9 Transportarbejdet er også stigende, bl.a. som følge af globaliseringen. Det betyder, at en del af godset sendes over længere strækninger. Da netop søtransport er mest konkurrencedygtig over længere afstande, burde dette også give muligheder for fremtidig vækst i godsomsætningen. INDFØRELSE AF VEJBENYTTELSESGEBYRER Indførelse af disse vejbenyttelsesafgifter begyndende med MAUT'en i Tyskland vil med stor sandsynlighed blive fulgt op af lignende gebyrer i en del af de øvrige lande i Europa. Om disse gebyrer er fair, kan jeg ikke udtale mig om, men hvis de indføres, forventes det at føre til mere søtransport, og naturligvis især indenfor short-sea trafikkerne. LAVE LOGISTIKOMKOSTNINGER PÅ BEKOSTNING AF KORTE TRANSITTIDER Et af søtransportens problemer er de relativt længere transittider i sammenligning med f.eks. landevejstransport. Imidlertid er der især hos de større transportkøbere stærk fokus på de totale logistikomkostninger, selvom det vil medføre en mindre forlængelse af transittiderne. Nu er der jo desværre ikke så mange helt store transportkøbere i Danmark, men jeg er overbevist om, at disse tendenser også vil komme til at smitte af på danske transportkøbere.

10 Heldigvis er der også en del transporter til og fra Danmark, som styres eller kontrolleres af store europæiske transportindkøbere, og dér ser vi allerede denne tendens. INTERMODALE TRANSPORTER VINDER MARKEDSANDELE Overalt i Europa vokser markedet og mængderne for intermodale transporter, hvor søtransport indgår som ét af elementerne. Disse kombinerede transporter er baseret på transport af unitiseret last og giver gode muligheder for at genvinde en del gods, som igennem tiderne er tabt til biltransport. EU-REGULERING I FAVØR AF SHORT-SEA SHIPPING Igennem mange år har der fra især EU været mange og store bestræbelser på at understøtte et modal-skift i favør af søtransport. Disse bestræbelser fortsætter med det klare sigte at fjerne så mange barrierer af administrativ karakter som overhovedet muligt, og samtidig også understøtte nye aktiviteter, der kan fremme short-sea trafikken. "JUST IN TIME" VERSUS "JUST IN STAU" Dagens søtransport - og også short-sea shipping - regnes som værende en pålidelig transportform også med hensyn til overholdelse af fartplaner og ankomsttider - og er dermed en "service provider", som kan leve op til og overholde begreber som "just in time". Det gamle image om, at vi ikke kan levere varen til tiden, er efterhånden heldigvis væk.

11 Visse steder ser det endda ud til, at begreber som "just in Stau" er med til (omend indirekte) at fremme søtransportens image. SAMFUNDSMÆSSIGE HENSYN Både i Danmark og EU er der et udtalt ønske om at fremme søtransporten på grund af samfundsmæssige ønsker. Det skyldes ikke mindst, at de nuværende vej- og banenet ikke kan klare de forventede godsmængder i årene fremover uden enorme investeringer. Derimod er der oceaner af plads på søen og havnefaciliteter til rådighed. Samtidig er der også en række andre forhold af samfundsmæssig karakter, som trækker i retning af øget brug af søfart. STØRRE SKIBE "Economy of scale" er vigtig, og det ser for søtransportens vedkommende ud til, at skibene bliver væsentligt større fremover. Det skyldes ikke mindst byggepriserne, når gammel tonnage skal udskiftes med nyere tonnage. Hertil kommer også de løbende driftsudgifter, som ligeledes taler for brug af større tonnage. INVESTERINGSLYST I DANSKE HAVNE OG HAVNEVIRKSOMHEDER Det er glædeligt, at der fortsat investeres større beløb, først og fremmest i de største havne i kajanlæg og havnefaciliteter. Hertil kommer også meget store beløb, som investeres af private virksomheder i og omkring havnene.

12 KONKLUSION Konklusionen må være, at fremtidsudsigterne ser fornuftige ud på det generelle plan, og der må regnes med en pæn vækst fremover. Samtidig kan det også konstateres, at der er interesse fra de fleste aktører i transportkæden for at være med til at fremme søtransporten, lige som der også kan konstateres en vilje til - fra havnenes side - at være med i denne kamp om godset. Altså alt i alt en gunstig position, som i sig selv ikke umiddelbart berettiger til nedlæggelse af havne. NEGATIVE TENDENSER Med hensyn til negative tendenser, så er listen heldigvis ikke så lang. OVERHEAD 2 ADGANGSVEJE TIL/OMKRING HAVNENE Byer og havne hænger traditionelt sammen, hvilket betyder, at den tunge trafik til/fra havnen passerer helt eller delvist igennem byområder og dermed er til gene for beboerne. Forbindelsen fra de overordnede vejnet til havnen kan ligeledes give problemer.

13 Nu kender jeg jo bedst problematikken omkring København, og selv om der fra politisk side vises interesse for at finde en løsning, ligger den i bedste fald langt ude i fremtiden. Indenfor short-sea og feeder trafik med daglige afgange er det en barriere, som vokser og vokser. Det tager nemlig længere og længere tid at få containere og trailere transporteret til og fra havnene. Ikke kun et tidsmæssigt problem, men det påvirker også konkurrenceevnen. MYNDIGHEDSKRAV Naturligvis følges henstillinger, anbefalinger og krav, som modtages fra myndighederne, men hver gang følger der også en regning med. Jeg tænker i den forbindelse på f.eks. modtageordninger og senest havnesikkerhed i relation til ISPS. Myndighederne stiller krav, og havne og eller brugere betaler. Principielt er det vel holdningen, at hver transportform må bære egne udgifter, men de nævnte forhold påvirker søfartens konkurrenceevne negativt. Miljøkravet til losse- og lasteudstyr (støv-, lugt- og støjgener), når by- aktiviteterne kommer tættere til eller etableres direkte i havnemiljøet. Visse havne i udlandet har allerede snærende regler omkring arbejdstid, f.eks. kan der ikke arbejdes efter kl på grund af støj. Nye regler omkring anvendelse af bunkerolie med lavere svovl-indhold i visse geografiske områder, som bl.a. i Bælterne, Østersøen og senere Nordsøen, forventes indført etapevis fra og med 2005, hvilket også vil have en negativ indflydelse på vor fælles konkurrenceevne. Derfor har aktørerne i transportkæden naturligvis forståelse for og et ønske om at være så miljørigtige som overhovedet muligt, men hver gang der fra myndigheds side stilles større og større krav, påvirkes også konkurrenceevnen, og jeg kunne personligt godt forestille mig, at der i det

14 kommende årti vil blive indført regler og restriktioner, som kan blive byrdefulde for vort erhverv. Det er fortsat vigtigt at have fokus på omkostningerne i hele transportkæden med det formål at bevare og udbygge konkurrenceevnen, hvilket taler for et godt samarbejde mellem ligeværdige partnere. Derfor må der heller ikke være tvivl om, hvad havnenes politik fremover vil være, hvis der fra de øvrige aktørers side fortsat skal investeres i trafik- og supra-strukturer på de danske havne. Jeg var for nogen tid siden til et lille møde i bestyrelsen for Danske Havne, hvor vi også drøftede overskudsgrad, forrentning af egenkapital o.lign, og jeg tror efterhånden, at der er langt mellem den tidligere politik, hvor en meget klog og dygtig havnedirektør udtalte, at han så sit største problem i at holde driftsomkostningerne på et niveau, så han i hvert fald ikke risikerede, at havnen gik fallit, men samtidig også gav aktørerne på havnen de muligheder for vækst, der ligger i en fornuftig prispolitik. I dag ser det jo næsten ud til, at visse havnedirektører føler, at de bliver bedømt eller "bench-marked" på det overskud, de kan bringe til havnen. Her er spørgsmålet igen: Er havnen en form for forvaltningsobjekt eller skal den drives på strengt kommercielle forretningsmæssige vilkår. FRISTELSER Jeg føler, at den nuværende meget liberale havnelov og de stigende grundpriser har været en meget stor fristelse for visse havnebestyrelser og kommunalbestyrelser.

15 På den ene side har bevarelsen af havnen vejet tungt, men med fortsat langsigtede investeringer i moler og kajanlæg, der også står om 75 år, og store regelmæssige udgifter til vedligeholdelse. Overfor dette stod en kapitalisering af værdierne og udvikling af nedslidte og delvis ubenyttede havneområder til attraktive boliger og kontorer, og det ser ud til visse steder, at netop dette forhold har vejet tungere end anvendelse af de hidtidige arealer til havnemæssige formål. Altså kan man vel sige, at sådanne havnebestyrelser er "i strid med sig selv", idet det jo netop er en af opgaverne i en havnebestyrelse at udvikle - og ikke afvikle havnen. Hvis man stiller tendenserne på positiv-listen op mod tendenserne på negativ-listen, er det min helt klare opfattelse, at der bør være god grund til at se positivt på godsomsætningen i de danske havne fremover. Selv med de meget positive tendenser tør jeg ikke tro på, at alle havne vil fortsætte med de traditionelle havneaktiviteter. Der vil uden tvivl falde adskillige havne fra, men det er nu engang kunderne (importører og eksportører), og til dels linierederierne, som til syvende og sidst bestemmer, hvilke havne, der skal benyttes også i tiden fremover. En mindre lokalhavn med en god opbakning i lokalsamfundet og et par enkelte større kunder kan overleve lige så godt som en større havn uden den samme opbakning i lokalområdet, selv med et vist kundeunderlag. Derfor mener jeg ikke, at man f.eks. kan sætte en minimumsmængde for overlevelse på f.eks tons, tværtimod. Der er mange faktorer af betydning, når det drejer sig om f.eks. bulk- og partilaster, men det siger sig selv, at jo tættere en havn er placeret i relation til slutbrugerne, jo større er interessen for at benytte havnen. Når der er tale om større investeringer, melder spørgsmålet sig om den kritiske masse, og den kan være vanskelig at opnå for et mindre lokal-

16 havn. Så kunne man jo forestille sig et samarbejde mellem flere havne i lokalområdet. Måske i en arbejdsfordeling baseret på gods-arter (f.eks. fast bulk, flydende bulk, partigods, osv). Hvis en havn ikke vil kunne overleve som en selvstændig havn, håber jeg derfor, at der vil være så megen tålmodighed i havnebestyrelserne, at man vurderer alternativer og samarbejdsmuligheder, inden arealer bortdisponeres til anden side, for når de først er bortdisponeret, er der ingen vej tilbage! OVERHEAD 2 A Alternativer kunne være: - Samarbejde basis arbejdsfordeling. - Regionalhavne. - Samarbejde med større havne. - alle med det formål at sikre en fremtidig betjening af kunderne i lokalsamfundet/regionerne. Derfor ser jeg egentlig relativt gode muligheder for langt de fleste havne. Hvad angår en decideret linietrafik indenfor det europæiske short-sea område, så er forudsætningerne, at der er et tilstrækkeligt stort lastunderlag, og vel at bemærke regelmæssige laster - og helst i unitiseret form. Det betyder, at der som i dag kun vil være et mindre antal havne, som vil kunne komme i betragtning, og de er allerede i dag stærkt involverede i disse trafikker. OVERHEAD 2 B På Sjælland: København og Hundested I Jylland: Århus, Esbjerg, Fredericia og Grenå. På Fyn: Nyborg (??)

17 Samfundsbegrundet havnebenyttelse: Ålborg og Køge. Om alle disse havne stadig er aktive om 10 år i linietrafik, kan jeg godt være i tvivl om, men det er jo svært at spå om fremtiden, og tidligere har jeg talt mig lidt negativt omkring muligheder for København, men i dag tror jeg mere på fremtiden for denne havn, end jeg gjorde for et år siden. Nu var Henrik Steenbjerge jo inde på antallet af containerterminaler, og her vil jeg gerne tilføje, at der efter min mening er brug for et sted mellem 3 og 5 havne, som kan håndtere containere, men som reelle containerterminaler er der vel i Danmark stadigvæk kun plads til 2, nemlig én vest for Storebælt og én øst for Storebælt. På længere sigt kunne man måske forestille sig, at behovet kunne dækkes af én containerterminal. Imidlertid kan der jo også komme nye havne på banen, hvad der for nylig skete med en re-aktivering af Middelfart, og det viser jo, at der er muligheder, når en stærk organisation som ADP og gode havnebrugere står sammen. Hertil kommer også, at den nuværende havnelov giver privathavnene muligheder for at være med i kampen om godset. Det er jo kun Stigsnæs, som indtil nu har benyttet sig af mulighederne indenfor flydende bulk, og jeg går da i hvert fald ud fra, at det er grunden til, at havnestatistikken er steget fra 2002 med 0,2 mio. til 1,8 mio. tons i I løbet af de kommende år vil der også være etableret en mindre ny havn på Stigsnæs Industriområde med en kapacitet på i hvert fald 1 mio. tons, så der sker jo noget indenfor havnefronten. Deep-sea liner-service og danske havne er vel udelukkende "en Århushistorie". Jeg forestiller mig i hvert fald ikke, at andre havne indenfor en overskuelig tid vil kunne blive aktuelle indenfor dette segment. Måske vil der kunne bygges en stor container terminal på Stigsnæs, men den vil næppe kunne baseres kun på dansk godsunderlag. Tværti-

18 mod vil det være en forudsætning, at der kan sikres så megen transitlast, at en sådan havn ville kunne fungere som "Hub" med fokus på Østersøen., og det vil naturligvis være i konkurrence med Århus. I vort eget selskab og blandt containerrederierne er der en del tvivl, om hvorvidt et sådant projekt ville kunne virkeliggøres, men jeg hører nu til dem, der er positive overfor mulighederne. OVERHEAD 2 C Til spørgsmålet, om rederierne og kunderne fortsat gerne vil benytte danske havne, så kan jeg gøre opmærksom på, at vi føler os godt behandlet i de danske havne. Forleden var der en artikel i et engelsk transporttidsskrift, hvori man gjorde opmærksom på, at der var en opfattelse af, at havnene var infleksible og besværlige, og ikke kunne leve op til de opfordringer, der kom fra kunderne. Det er en opfattelse, som jeg slet ikke kan nikke genkendende til, når jeg tænker på danske havne. Tværtimod er der en stor fleksibilitet, de er effektive, producerer godt - og som tidligere nævnt, så finder jeg heller ikke de danske havne dyre, men heller ikke de billigste. Jeg vil derfor gerne slutte med at give mit svar på dagens spørgsmål som følger: OVERHEAD 3 Danske havne har en god fremtid. Der forsvinder færre havne, end de fleste tror. Danske havne skal ligge, hvor kunderne ønsker det.

19 Danske havne skal specialisere sig, da kun de færreste kan overleve som "multiports". Ja, rederierne vil fortsat gerne benytte danske havne. Havnebrugerne forventer til gengæld, at havnebestyrelser og havnedirektører regerer deres "havnerige" med tålmodighed og visdom, som havde de havnene til låns, og giver stafetten videre i en endnu bedre stand. Tonny D. Paulsen

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Disposition: Havnenes rolle i transportsystemet Havnenes udvikling siden år 2000 Havneloven i dag

Læs mere

Handlemuligheder for at fremme intermodale transporter til - og fra Danmark. Trafikdage 28/

Handlemuligheder for at fremme intermodale transporter til - og fra Danmark. Trafikdage 28/ Handlemuligheder for at fremme intermodale transporter til - og fra Danmark Bedre samspil mellem vej og søtransport: Havne med intermodalitet Trafikdage 28/29.08.06 Nr. 1/MH/26-2-98 Fokusområder Fokus

Læs mere

Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne. Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard

Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne. Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard Hvor ligger de danske havne (121 havne og de 25 største) Side 2 Fakta

Læs mere

Havnen som vigtigt led i logistikkæden. ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S

Havnen som vigtigt led i logistikkæden. ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S Godskonference 2009 Havnen som vigtigt led i logistikkæden ved Niels Vallø, Adm. Direktør Cargo Service A/S Cargo Service Største stevedoreselskab i havnen Håndterer ca. 5 mio. tons last årligt Driver

Læs mere

Danske Havne. Fremtidige konkurrencemuligheder

Danske Havne. Fremtidige konkurrencemuligheder Danske Havne Fremtidige konkurrencemuligheder Den Danske Banekonference 2015 5. maj 2015 Danske Havne Brancheorganisation, etableret i 1917 Organiserer de danske erhvervshavne og har 68 medlemmer Foreningen

Læs mere

Øjebliksbillede 1. kvartal 2015

Øjebliksbillede 1. kvartal 2015 Øjebliksbillede 1. kvartal 2015 DB Øjebliksbillede for 1. kvartal 2015 Introduktion Dansk økonomi ser ud til at være kommet i omdrejninger efter flere års stilstand. På trods af en relativ beskeden vækst

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia

DB Schenker Rail Scandinavia DB Schenker Rail Scandinavia Miljørigtig godstransport og effektivitet på tværs af grænser Sverige Danmark - Tyskland 1 Om DB Schenker Rail Scandinavia er ejet i fællesskab af Deutsche Bahn (D) og Green

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 24. januar 2015 Kontor: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Rasmus Krogh Pedersen Sagsnr.:

Læs mere

En verden præget af internationalisering og liberalisering

En verden præget af internationalisering og liberalisering En verden præget af internationalisering og liberalisering Som fænomen er havnen det knudepunkt, hvor sø- og landtransport mødes. Havnen er således blot ét element i en række af forbundne, men uensartede

Læs mere

Stena Recycling A/S. Lars Petersen CEO. Havnekonference 2011 Middelfart, den 4. november 2011

Stena Recycling A/S. Lars Petersen CEO. Havnekonference 2011 Middelfart, den 4. november 2011 Stena Recycling A/S Lars Petersen CEO Havnekonference 2011 Middelfart, den 4. november 2011 1 En del i Stena-sfæren Genvinding og handel Færgelinjer Offshore drilling Rederi Lejligheder Finans Adactum

Læs mere

Dry Port på Sjælland? TØF København, 21. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland

Dry Port på Sjælland? TØF København, 21. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Dry Port på Sjælland? TØF København, 21. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Studiets baggrund Mulighederne for en dry port terminal i Høje Tåstrup for containertransport til europæiske containerhavne

Læs mere

Perspektiver for udviklingen af. med bane i Danmark. Kontorchef Tine Lund Jensen

Perspektiver for udviklingen af. med bane i Danmark. Kontorchef Tine Lund Jensen Perspektiver for udviklingen af den intermodale godstransport med bane i Danmark Kontorchef Tine Lund Jensen Side 2 Hvorfor skal vi overhovedet tale om intermodalitet? Samspillet mellem transportformerne.

Læs mere

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Intro Alle vil udvikling ingen vil forandring. Ordene er Søren Kierkegaards, men jeg

Læs mere

Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv

Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv Korsbæk Kommune 1 Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv Præsentation på Trafikdage i Aalborg august 2006 www.tetraplan.dk 2 Korsbæk Godsomsætning Kommune i danske havne set i et udviklingsperspektiv

Læs mere

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør Railion Scandinavia A/S 1 Status og perspektiv Finanskrise godsmængderne under pres Krisen er også mulighedernes vindue Ledig kapacitet Projekter der ikke tidligere

Læs mere

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning 2015 i hovedtræk 2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 Indledning 2015 var et år præget af stor volatilitet i verdensøkonomien og en oliepris, der ved årets udgang var faldet til 36 dollars for første gang

Læs mere

Vækst og globalisering: Nye muligheder og udfordringer for transportsektoren

Vækst og globalisering: Nye muligheder og udfordringer for transportsektoren : : : : 16. februar 2006 Vækst og globalisering: Nye muligheder og udfordringer for transportsektoren 1 Indledning Transport er en hovedhjørnesten i den handel og produktion, som giver hele grundlaget

Læs mere

Mikkel Sune Smith, Transportministeriet. BaneBranchen & JETRA, 17. maj 2010

Mikkel Sune Smith, Transportministeriet. BaneBranchen & JETRA, 17. maj 2010 Mere gods på banen Mikkel Sune Smith, BaneBranchen & JETRA, 17. maj 2010 Grundlaget: Transportpolitiske aftaler og strategier Med aftale om En grøn transportpolitik af 29. januar 2009 blev der afsat 97

Læs mere

5HGXNWLRQDIPLOM EHODVWQLQJYHGIO\WQLQJDIJRGVWUDQVSRUWIUDODQGWLO V DI 7RP:LVPDQQGN7(.1,.

5HGXNWLRQDIPLOM EHODVWQLQJYHGIO\WQLQJDIJRGVWUDQVSRUWIUDODQGWLO V DI 7RP:LVPDQQGN7(.1,. 5HGXNWLRQDIPLOM EHODVWQLQJYHGIO\WQLQJDIJRGVWUDQVSRUWIUDODQGWLO V DI 7RP:LVPDQQGN7(.1,.,QGOHGQLQJ dk-teknik har for Miljøstyrelsen udført et projekt vedrørende Reduktion af miljøbelastning ved flytning

Læs mere

December 2007. Forventninger, vision, udfordringer og muligheder for. Mols-Linien A/S

December 2007. Forventninger, vision, udfordringer og muligheder for. Mols-Linien A/S December 2007 Forventninger, vision, udfordringer og muligheder for Mols-Linien A/S Storebæltsforlig Med udgangspunkt i Storebæltsforliget besluttede Mols-Linien at investere i det nye færgekoncept på

Læs mere

Delårsrapport for 1. januar - 30. september 2007

Delårsrapport for 1. januar - 30. september 2007 Delårsrapport for 1. januar - 30. september 2007 Bestyrelsen for Mols-Linien A/S har på sit møde d.d. behandlet og godkendt selskabets delårsrapport for perioden 01.01.2007-30.09.2007. Bedre resultat end

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren. Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland

Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren. Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland TØF Godskonference 2011 Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren Krav til fremtidens

Læs mere

Transportministeriet. Havneinfrastruktur. Trafikdage - den 24. august 2010 Specialkonsulent Søren Clausen

Transportministeriet. Havneinfrastruktur. Trafikdage - den 24. august 2010 Specialkonsulent Søren Clausen Havneinfrastruktur Trafikdage - den 24. august 2010 Specialkonsulent Søren Clausen Side 1 Organiseringen af infrastruktur i Danmark Hvem investerer i anlæg Infrastruktur Hvem foretager regulering af infrastrukturen?

Læs mere

Fremtidens godstransport. Workshop om fremtidens godstransport, Aalborg Universitet, den 25. august 2008

Fremtidens godstransport. Workshop om fremtidens godstransport, Aalborg Universitet, den 25. august 2008 Fremtidens godstransport Workshop om fremtidens godstransport, Aalborg Universitet, den 25. august 2008 Godstransportens betydning: Danmark - blandt de bedste til transport og logistik Godstransport forbinder

Læs mere

HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll

HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll HVORFOR ER DEN INDENLANDSKE GODSTRAFIK PÅ JERNBANE STORT SET FORSVUNDET? Ole Kien, Rambøll Udviklingen er synlig for enhver. Den hektiske aktivitet, der var for bare 10 år siden på mange af landets større

Læs mere

BESTUFS WORKSHOP. Resultater og løsninger til forbedring af citylogistik i mindre og mellemstore byer. Michael Stie Laugesen Projekt Konsulent ved NTU

BESTUFS WORKSHOP. Resultater og løsninger til forbedring af citylogistik i mindre og mellemstore byer. Michael Stie Laugesen Projekt Konsulent ved NTU BESTUFS WORKSHOP Resultater og løsninger til forbedring af citylogistik i mindre og mellemstore byer Michael Stie Laugesen Projekt Konsulent ved NTU BESTUFS workshop i Aalborg 22. januar 2008 1 Formålet

Læs mere

Transportminister Carina Christensens tale om regeringens modtagelse af infrastrukturkommissionens betænkning

Transportminister Carina Christensens tale om regeringens modtagelse af infrastrukturkommissionens betænkning Pressemødet kl. 16.00 Havreholm den 10. januar 2007 Infrastrukturkommissionen Det talte ord gælder Transportminister Carina Christensens tale om regeringens modtagelse af infrastrukturkommissionens betænkning

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Formandsskifte Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen genopstiller ikke til bestyrelsen ved Topdanmarks generalforsamling i april. Fra

Læs mere

Frederikshavn Havn - Et eksempel på hvad den maritime forskning kan bruges til ved tæt samarbejde mellem havn og maritim forskningsenhed

Frederikshavn Havn - Et eksempel på hvad den maritime forskning kan bruges til ved tæt samarbejde mellem havn og maritim forskningsenhed Institut for Maritim Forskning og Innovation (MFI) Frederikshavn Havn - Et eksempel på hvad den maritime forskning kan bruges til ved tæt samarbejde mellem havn og maritim forskningsenhed Jacob Kronbak

Læs mere

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R)

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) 1 Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) Indledning Det går godt i Odense. Vi kan glæde os over, at flotte arrangementer som Tinderbox og HCA-festivals har ryddet avisernes forsider med megen

Læs mere

Transportens Innovationsnetværk og CENSEI/CBS Tirsdag 11.05.2010

Transportens Innovationsnetværk og CENSEI/CBS Tirsdag 11.05.2010 Transportens Innovationsnetværk og CENSEI/CBS Tirsdag 11.05.2010 Muligheder og udfordringer i Intra-europæiske Dør til Dør container transporter med fokus på Danmark baseret på et Dansk speditionsfirmas

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Femern Bælt forbindelsen. Konsekvenser for jernbanegodstransporten

Femern Bælt forbindelsen. Konsekvenser for jernbanegodstransporten Femern Bælt forbindelsen Konsekvenser for jernbanegodstransporten efter 2018 2009 1 Femern Bælt forbindelsen Konsekvenser for jernbanegodstransporten efter 2018 2019 2 Så drastisk bliver det nok ikke Men

Læs mere

Hoved- og nøgletal. Ledelsesberetning DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. Årets resultat:

Hoved- og nøgletal. Ledelsesberetning DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. Årets resultat: Årsberetning 2009 Hoved- og nøgletal Ledelsesberetning Årets resultat: 2009 2008 2007 2006 2005 DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. DKK mio. Nettoomsætning 103,3 109,1 101,5 94,2 87,7 Andre driftsindtægter

Læs mere

Spørgsmål G Ifølge analysen Formuerne koncentreres i stigende. ministeren, at en sænkning af bo- og gaveafgiften. SAU L Samrådsspørgsmål F-H

Spørgsmål G Ifølge analysen Formuerne koncentreres i stigende. ministeren, at en sænkning af bo- og gaveafgiften. SAU L Samrådsspørgsmål F-H Skatteudvalget 2016-17 L 183 endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt 22. maj 2017 J.nr. 2017-208 Kontor: Ejendomme, boer og gæld SAU L 183 - Samrådsspørgsmål F-H - Tale til besvarelse af spørgsmål F-H

Læs mere

KATTEGAT- FORBINDELSEN

KATTEGAT- FORBINDELSEN TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGAT- FORBINDELSEN SAMMENFATNING OKTOBER 2012 2 TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGATFORBINDELSEN FORORD Mange spørgsmål skal afklares, før Folketinget kan tage endelig stilling til

Læs mere

Øjebliksbillede 4. kvartal 2014

Øjebliksbillede 4. kvartal 2014 Øjebliksbillede 4. kvartal 2014 DB Øjebliksbillede for 4. kvartal 2014 Introduktion 4. kvartal er ligesom de foregående kvartaler mest kendetegnet ved lav vækst, lave renter og nu, for første gang i mange

Læs mere

Kreativitet & Kommunikation St. Kongensgade 81B DK-1264 København K Kreakom.dk

Kreativitet & Kommunikation St. Kongensgade 81B DK-1264 København K Kreakom.dk At indlede et nyt bureausamarbejde er en stor og vigtig beslutning som annoncør. Kompetencer, kreativitet, pris og ikke mindst kemi er blot nogle af de parametre, der gerne skal gå op i en højere enhed,

Læs mere

Timemodellen Vision for en dansk højhastighedsstrategi

Timemodellen Vision for en dansk højhastighedsstrategi Timemodellen Vision for en dansk højhastighedsstrategi DSB plan 2000 (fra 1988) Side 2 Baneplanudvalget 1996 Side 3 Udvikling i togrejsetiden Timer.min København - Århus København Aalborg Køreplan 1929

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen

DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen Fremtidsmulighederne for containertransport i dansk og nordeuropæisk perspektiv 1. marts 2012 Om DB Schenker Rail Scandinavia

Læs mere

Vækst i hele Danmark - Ny havnelov

Vækst i hele Danmark - Ny havnelov Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 280 Offentligt Vækst i hele Danmark - Ny havnelov Høring i Transport-, Bygnings- og Boligudvalget d. 13. marts 2019 - Tine Kirk Pedersen

Læs mere

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK Marts 2014 INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK AF KONSULENT MATHIAS SECHER, MASE@DI.DK Det er mere attraktivt at investere i udlandet end i Danmark. Danske virksomheders direkte investeringer

Læs mere

,0 1960 1965 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010

,0 1960 1965 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 Notat Potentiale i dansk turisme Til: SNO Fra: MOP / GLC Situationen i dag Turismen får større og større betydning for den globale økonomi. Siden 1950 erne og 1960 erne har den globale turisme således

Læs mere

Præsentation og Emne

Præsentation og Emne Præsentation og Emne Jeg er: Michael Wengel-Nielsen (Sekretariatschef) (færger) og (fragtskibe) Jeg skal tale om : Konkurrence på fremtidens godstransport Afgrænsning og konkurrence Ser alene på markedet

Læs mere

Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice

Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 14 Offentligt Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice Spørgsmål AJ: Er ministeren enig i, at DSB s dårlige serviceniveau

Læs mere

Kundens betydning for en stor godsoperatør - udfordringer og løsninger

Kundens betydning for en stor godsoperatør - udfordringer og løsninger Kundens betydning for en stor godsoperatør - udfordringer og løsninger DB Schenker Scandinavia DB Schenker Scandinavia Thomas Vestergaard Head of Sales København, 13 maj 2014 DB Schenker s udvikling 2000-2014

Læs mere

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Baggrund Hvad er Lokaltog A/S? Lokaltog A/S blev dannet i 2015 gennem en fusion af de to daværende lokalbaneselskaber

Læs mere

Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith. Transportministeriet

Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith. Transportministeriet Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith Samfundsbegrundede ruter Staten () er ansvarlig for de samfundsbegrundede færgeruter: Rønne-Ystad og Rønne-Køge Samsø-Kalundborg Bøjden-Fynshav

Læs mere

Kvartalsorientering 3. kvartal 2008 for Søndagsavisen a-s

Kvartalsorientering 3. kvartal 2008 for Søndagsavisen a-s Den 5. november 2008 Selskabsmeddelelse nr. 17-08 Kvartalsorientering 3. kvartal 2008 for Søndagsavisen a-s Forventningerne til resultat før skat for 2008 fastholdes på 295-315 mio. kr., trods en meget

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia

DB Schenker Rail Scandinavia DB Schenker Rail Scandinavia Totalt ansvar og effektivitet på tværs af grænser Sverige Danmark - Tyskland 1 Om DB Schenker Rail Scandinavia er ejet i fællesskab af Deutsche Bahn (D) og Green Cargo (S)

Læs mere

Tak for invitationen til at deltage i samrådet. Jeg er. blevet bedt om at kommentere på en udtalelse fra. Dansk Told og Skatteforbund, som rejser en

Tak for invitationen til at deltage i samrådet. Jeg er. blevet bedt om at kommentere på en udtalelse fra. Dansk Told og Skatteforbund, som rejser en Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 163 Offentligt 26. november 2018 J.nr. 2018-7610 Kontor: Strategisk HR og Analyse [SHA] Samrådsspørgsmål J - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål L om gods

Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål L om gods Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål L om gods Samråds spm. L: Ministeren bedes oplyse, hvor meget ekstra gods der vil komme på vejene, hvis Railion opgiver sine aktiviteter i Danmark, hvad ministeren

Læs mere

En attraktiv jernbane. nu og i fremtiden

En attraktiv jernbane. nu og i fremtiden En attraktiv jernbane nu og i fremtiden 1 Vi forbinder danskerne I Banedanmark sørger vi for, at der kan køre tog i Danmark Vi arbejder hver dag året rundt for, at togtrafikken kan afvikles smidigt og

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

Copyright, Grontmij A/S 2011. Godsstrømmene med relation til Region Hovedstaden

Copyright, Grontmij A/S 2011. Godsstrømmene med relation til Region Hovedstaden Godsstrømmene med relation til Region Hovedstaden Agenda - Indledning 2 - Infrastrukturen - Godsstrømmene - Samlet billede Indledning 3 Denne præsentation er baseret på Grontmijs rapport Godsstrømmene

Læs mere

Trafikdage i Aalborg, 27. august Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland

Trafikdage i Aalborg, 27. august Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Trafikdage i Aalborg, 27. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland TEN-T Det trans europæiske transportnetværk i EU Kommissionen fremlagde i oktober 2011 forslag til nye retningslinjer for et Trans

Læs mere

Anne E. Jensen Sådan arbejder jeg i Europa-Parlamentet

Anne E. Jensen Sådan arbejder jeg i Europa-Parlamentet Anne E. Jensen Sådan arbejder jeg i Europa-Parlamentet Anne E. og Transportkommissær Barrot til første spadestik til den sikre rasteplads i Valenciennes. I baggrunden: Europæiske transportarbejdere. Min

Læs mere

Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet

Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet rafik Regional Udviklingsplan 2012 Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet På det kollektive transportområde har kommunerne og regionerne en vigtig rolle som trafikindkøber. Movia er Danmarks

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL). Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 191 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Klima-, energi- og bygningsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål J om overfladetemperaturkrav til

Læs mere

Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden

Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden 2014 i hovedtræk 2014 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 INDLEDNING Et stærkt 2014 giver Esbjerg Havn rygstød til fremtiden 2014 var det første år i Esbjerg Havns nye 10 års-strategi. Dermed giver året fingerpeg

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0550 Bilag 3 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 4. november 2014 [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del samrådsspørgsmål B og C vedr. EU-kommissionens forslag til

Læs mere

AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE

AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE AALBORG HAVN STÆRK PÅ LOGISTIK OG SAMARBEJDE OM AALBORG HAVN AALBORG HAVN-KONCERNEN OM AALBORG HAVN DANMARKS STØRSTE INDLANDSHAVN // Multimodalitet med nem adgang til fjord, godsbane, motorvej og lufthavn

Læs mere

2012 var et godt år for ADP

2012 var et godt år for ADP Årsberetning 212 Årsberetning 212 212 var et godt år for ADP Vi nåede en omsætning på 13,4 mio. kr. en stigning på 2 % i forhold til 211. Omsætningen udviklede sig dermed helt som forventet. Resultatet

Læs mere

April 2010 Fur Bryghus Erhvervscase april 2010

April 2010 Fur Bryghus Erhvervscase april 2010 April 2010 Fur Bryghus Erhvervscase april 2010 10 Virksomhedsbeskrivelse Fur bryggeri er et mikrobryggeri, som blev stiftet i september 2004. Fur brygger specialøl. Da de kom inde på markedet var der 26

Læs mere

Indbydelse til ATG Konferencen En tur langs med havnen i 2015 med Erhvervshavnen og Byhavnen. Onsdag, 5. november 2008 kl 08.30 til kl 16.

Indbydelse til ATG Konferencen En tur langs med havnen i 2015 med Erhvervshavnen og Byhavnen. Onsdag, 5. november 2008 kl 08.30 til kl 16. Indbydelse til ATG Konferencen En tur langs med havnen i 2015 med Erhvervshavnen og Byhavnen Onsdag, 5. november 2008 kl 08.30 til kl 16.45 Radisson SAS Scandinavian Hotel Århus ATG Aarhus Transport Group

Læs mere

Bankernes privat- og erhvervskunder går hver sin vej privatkundernes tilfredshed falder

Bankernes privat- og erhvervskunder går hver sin vej privatkundernes tilfredshed falder EPSI Rating Bank 2018 Dato: 2018-10-01 For yderligere information besøg vores hjemmeside (www.epsi-denmark.org) eller kontakt Helene Söderberg, Direktør Telefon: 31 75 40 38 E-mail: helene.soderberg@epsi-rating.com

Læs mere

Tale ved SSWs nytårsreception d. 29.01.16

Tale ved SSWs nytårsreception d. 29.01.16 Tale ved SSWs nytårsreception d. 29.01.16 Først og fremmest mange tak for invitationen her til SSWs traditionsrige nytårsreception. Det glæder mig meget at få lejlighed til at præsentere mig selv og fortælle

Læs mere

FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR Et halvår med udfordringer

FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR Et halvår med udfordringer FrilandNYT MARKEDSBERETNING 1. HALVÅR 219 Et halvår med udfordringer Et halvår med udfordringer Hermed en status på første halvår af regnskabsåret 218/19, der på nogle områder ikke er gået, som vi havde

Læs mere

Den rådne banan et politisk valg?

Den rådne banan et politisk valg? Den rådne banan et politisk valg? Da jeg fornyligt læste Politiken-artiklen Der er blevet langt til Kølvrå, fik det mig til at tænke over den hastige udvikling i Danmark, såvel som i resten af verdenssamfundet.

Læs mere

Markedsføringsloven udgør en væsentlig rammebetingelse for alle virksomheder og forbrugere i Danmark.

Markedsføringsloven udgør en væsentlig rammebetingelse for alle virksomheder og forbrugere i Danmark. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 40 endeligt svar på spørgsmål 12 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 10. januar 2017 Samråd i ERU den 10. januar 2017 Spørgsmål A-F

Læs mere

07. oktober 2008. Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark

07. oktober 2008. Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark 7. oktober 8 Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark Om spørgeskemaundersøgelsen Undersøgelsen består af 19 spørgsmål om udenlandske virksomheders syn på Danmark som investeringsland.

Læs mere

Øjebliksbillede 2. kvartal 2015

Øjebliksbillede 2. kvartal 2015 Øjebliksbillede 2. kvartal 2015 DB Øjebliksbillede for 2. kvartal 2015 Introduktion Vores analyse synes at vise, at det omsving der har været længe undervejs, efterhånden er ved at blive stabilt. Om end

Læs mere

15. Åbne markeder og international handel

15. Åbne markeder og international handel 1. 1. Åbne markeder og international handel Åbne markeder og international handel Danmark er en lille åben økonomi, hvor handel med andre lande udgør en stor del af den økonomiske aktivitet. Den økonomiske

Læs mere

HOVEDSTADSOMRÅDETS TRAFIKALE INFRASTRUKTUR

HOVEDSTADSOMRÅDETS TRAFIKALE INFRASTRUKTUR HOVEDSTADSOMRÅDETS TRAFIKALE INFRASTRUKTUR SAMMENLIGNET MED 5 ANDRE NORDEUROPÆISKE REGIONER 2014 Hovedstadsregionen er en international metropol med afgørende betydning for væksten i Danmark Stor befolkningstilvækst

Læs mere

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Indhold: Baggrund.3 Vision.4 Strategi..5 Handlingsplan..7 Opfølgning..9 Baggrund Horsens by og havnen hører sammen og har gjort det i hundredvis af år. Havnen

Læs mere

Dansk økonomi på slingrekurs

Dansk økonomi på slingrekurs Dansk økonomi på slingrekurs Af Steen Bocian, cheføkonom, Danske Bank I løbet af det sidste halve år er der kommet mange forskellige udlægninger af, hvordan den danske økonomi rent faktisk har det. Vi

Læs mere

Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb

Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb 240 - Dig være ære 448 Fyldt af glæde 236 - Påskeblomst 224 Stat op min sjæl Nadververs: 245 v, 5 Opstandne herre du vil gå 218 Krist stod op af døde Jeg

Læs mere

Når du skal starte med sondemad derhjemme. Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. Juli 2013.

Når du skal starte med sondemad derhjemme. Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. Juli 2013. Når du skal starte med sondemad derhjemme Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. Juli 2013. Inden min mand blev syg, forestillede jeg mig det værste, når folk talte

Læs mere

Samrådsspørgsmål L 125, A:

Samrådsspørgsmål L 125, A: Skatteudvalget L 125 - Bilag 53 Offentligt Side 1 af 12 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L 125, A, B, C vedrørende overgangsreglerne for Frankrig/Spanien i Skatteudvalget den 1. april 2009

Læs mere

Årsmødet 16. november 2006 Per Bremer Rasmussens indlæg

Årsmødet 16. november 2006 Per Bremer Rasmussens indlæg Forsikring & Pension Årsmødet 16. november 2006 Per Bremer Rasmussens indlæg Generelt: Forsikrings- og pensionsbranchen har en stor egen-interesse i at skabe større åbenhed og gennemsigtighed. Det viser

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 1.0 INDLEDNING 2 2.0 DET SOCIALE UNDERVISNINGSMILJØ 2 2.1 MOBNING 2 2.2 LÆRER/ELEV-FORHOLDET 4 2.3 ELEVERNES SOCIALE VELBEFINDENDE PÅ SKOLEN

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll- Billes talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll- Billes talepapir Finansudvalget 2017-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 328 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll- Billes talepapir Anledning Lukket samråd i Finansudvalget Dato / tid 9.

Læs mere

Jyllandskorridoren - med et internationalt perspektiv Hirtshals, 6. september 2018

Jyllandskorridoren - med et internationalt perspektiv Hirtshals, 6. september 2018 Jyllandskorridoren - med et internationalt perspektiv Hirtshals, 6. september 2018 ITD Brancheorganisation for den danske vejgodstransport ITD PADBORG FDE Center Padborg Lyren 1 6330 Padborg ITD KØBENHAVN

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE Europa-Parlamentet 2014-2019 Transport- og Turismeudvalget 2015/XXXX(BUD) 23.6.2015 UDKAST TIL UDTALELSE fra Transport- og Turismeudvalget til Budgetudvalget om Den Europæiske Unions almindelige budget

Læs mere

Handsker - argumenter og modargumenter

Handsker - argumenter og modargumenter Løsningsforslag www.safehair.eu Handsker - argumenter og modargumenter "Men jeg kan ikke bære handsker, fordi jeg ingen finfølelse har med dem!" Finfølelsen kommer tilbage med tiden! Læger kan sågar udføre

Læs mere

Når min påstand går på, at transportkøberne kan gøre det bedre, så er det udfra de erfaringer og oplevelser, jeg selv har haft.

Når min påstand går på, at transportkøberne kan gøre det bedre, så er det udfra de erfaringer og oplevelser, jeg selv har haft. Kan transportkøbere gøre det bedre? Hertil vil jeg helt klart sige, at det kan de ganske sikkert! Selvom vi lige har hørt på ITD s undersøgelse, at transportørerne generelt er godt tilfredse, så er det

Læs mere

Virksomhederne mere tilfredse med erhvervsklimaet

Virksomhederne mere tilfredse med erhvervsklimaet September 2013 Virksomhederne mere tilfredse med erhvervsklimaet Af konsulent Nikolaj Pilgaard Virksomhederne er blevet stadig mere tilfredse med det lokale erhvervsklima siden 2010. Især de større virksomheder

Læs mere

Jonas Michael Johansen. Kommunikation/IT. Facebook- side

Jonas Michael Johansen. Kommunikation/IT. Facebook- side Jonas Michael Johansen Kommunikation/IT Facebook- side Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 LAYOUT... 3 MEDIA... 4 KOMMUNIKATIONSARBEJDETS 6 FASER... 4 KOMMUNIKATIONSMODELLER... 6 MÅLGRUPPE/ MINERVAMODELLEN...

Læs mere

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014 1 Kontaktpersonens navn: Den unges navn: Dato: 2 Boligforhold Profil 1: Jeg er meget tilfreds med at bo på Rismøllegården og har det godt med de andre beboere og personalet. Profil 2: Jeg er hovedsagligt

Læs mere

der en større hemmelighed og velsignelse, end vi aner, gemt til os i Jesu ord om, at vi skal blive som børn.

der en større hemmelighed og velsignelse, end vi aner, gemt til os i Jesu ord om, at vi skal blive som børn. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 10. maj 2015 Kirkedag: 5.s.e.påske/A Tekst: Joh 16,23b-28 Salmer: SK: 743 * 635 * 686 * 586 * 474 * 584 LL: 743 * 447 * 449 * 586 * 584 Jeg vil godt indlede

Læs mere

Rapport. Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus. September 2009 0Capacent. Capacent

Rapport. Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus. September 2009 0Capacent. Capacent Rapport Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus September 2009 0Capacent Kort om undersøgelserne Etablering af færgeforbindelse Benyttelse af færgeforbindelse Styrkelse af Mols? Prioritering

Læs mere

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN

PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN PORT OF OPPORTUNITIES SÆT KURS MOD FREMTIDEN 1 ALT PÅ ET STED. NÅR DU VÆLGER PORT OF FREDERIKSHAVN, ER DU I KNUDEPUNKTET FOR DEN NORDEUROPÆISKE SØFART. EN HAVN MED maritim service i verdensklasse, miljø-

Læs mere

Ved Folketingets Ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen

Ved Folketingets Ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen PRÆSENTATION AF OMBUDSMANDENS BERETNING FOR 2009 PÅ DET OFFENTLIGE DEBATMØDE MED RETSUDVALGET DEN 30. NOVEMBER 2010 Ved Folketingets Ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen 17. november 2010 1. Det er, ligesom

Læs mere

1 Strategi, udvikling og effektivisering i danske havne. Peter Bjerg Olesen Ph.d. studerende Center for Logistik Aalborg Universitet Aalborg Havn

1 Strategi, udvikling og effektivisering i danske havne. Peter Bjerg Olesen Ph.d. studerende Center for Logistik Aalborg Universitet Aalborg Havn 1 Strategi, udvikling og effektivisering i danske havne Peter Bjerg Olesen Ph.d. studerende Center for Logistik Aalborg Universitet Aalborg Havn Om foredragsholderen 2 (Peter Bjerg Olesen) Email: pbo@celog.dk

Læs mere

NOTAT. Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014

NOTAT. Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014 NOTAT Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014 Billund kommunes overordnede økonomiske politik, har i en årrække i hovedsagen været koncentreret om, at sikre et ordinært overskud på den skattefinansierede

Læs mere