Kajs Avis Nr april 2007 Side 1 af 14

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kajs Avis Nr. 15 19. april 2007 Side 1 af 14"

Transkript

1 Kajs Avis Nr april 2007 Side 1 af 14 Det frie ord - Borgerligt ombud Vinsmagning Overenskomst Skovhusets Venner Fedme - Furesø Kommune: Plan- og Økonomiudvalg Ung i Værløse Frikadeller vs. Sløjd/gymnastik - Multimediepoesi - Velfærdsmangler en situation, hvor en kom- der er valgt til den store munaldirektør skrev et opgave - som de på grund læserbrev i en situation, af lov om borgerligt hvor han kunne skimte en ombud ikke kan slippe for..nedslidthed" hos hans - som de første - får pålagt personale. bøder for uopmærksomhed. Meget lang tid før den Han er jo kommunens danske ret overhovedet har førstemand og øverste bevist at der er foregået leder og har vel egentlig noget ulovligt. følt det som sin pligt at fortælle omgivelserne, at Men de tolv Farum-borman har stillet personalet gere risikerer at miste overfor en for voldsom deres ret til at beskæftige opgave. MAN burde have sig med politik hvis de mere tid til strukturænskal betale de pengebøder Rødt sejl på blå baggrund en forårsdag i april dringer og for en tid holde de er dømt til at betale. inde med nye love, nye tilskaffe beviser på, at DEN Vi skal erindre om en Når det FRIE tag og nye opgaver. afdeling på institutionen beskrevet situation ved en ORD" har sine havde problemer som Den slags advarsler måtte afskedsreception på Farum ledelsen ikke ville ikke komme ud fra rådhu- rådhus - hvor en ansat som begrænsninger forholde sig til. Vi kan set - ved siden af fyldes en stand-up'er" bragte en Dagblade har den seneste antage, at der ikke er man med oplysninger om afskedshilsen - der egenttid omtalt et brev der er ledere,der har arbejdstid nedslidt personale - rådlig var historien om Farum. fremsendt anonymt, indeudover Men der huse og servicefunktioner Efterfølgende blev hun holdende antydninger af skulle altså skjult kamera med lukkedage indimelkaldt til borgmesteren og klage/kritik af forholdene til. Og tilsynet forklarede, lem for at komme op i blev fritstillet"... på en institution. Efterfølat DET var overraskende rytme. Kommuner hvor Ekstrabladet og andre gende har man studeret, for dem. ubetalte regninger og svar bragte ordlyden af monovurderet og undersøgt trotil borgerne hober sig op. logen, men ingen fandt Et par år tilbage mente en værdigheden i indholdet anledning til at nære skoleleder i Roskilde ikke, Når retssager i Farum får af brevet. Resultatet er mistanke... en ende om måske et års konstatering af klager over at problemer han og skolen skulle leve med havde tid, skal man endelig forholdene. Der er ikke afgøre en sag, hvor ganske noget at komme efter - for- den nødvendige interesse hos politikerne, så han almindelige borgere for klarer man det. skrev et læserbrev - han længst er idømt pengedet er ikke så længe siden fik voldsomme problemer bøder, fordi de ikke for de ansatte på et hjem fik med. Den slags kunne en længst havde konstateret, SOM KONEN SPURGTE en journalist uden uddanembedsansat ikke tillade at der var et borgmesterstysin MAND nelse til at søge ansættelse sig. ret område, der var kørt af på en institution og ved Har du lært noget af sporet. Det er fantastisk, Frederiksborg Amts Avis hjælp af skjult kamera nogen i dag?" man kan straffe borgere, har nogle dage beskrevet

2 Kajs Avis Nr april 2007 Side 2 af 14 Urimelige forhold for borgere der stiller sig til rådighed for vælgerne Det er ikke urimeligt at sende en stor tak til de ledere og det personale, der var udset til at løse opgaver, når to meget forskellige kommuner skal slås sammen. Det må ikke være nemt at harmonisere" to så forskellige forhold, hvor den ene halvdel stort set ikke kender meget til den anden... det sig, at det ikke er så let. den fineste flaske med en Der henvises til borgerligt mærkat, som bærer en ombud. Den slags er svært korttegning fra at frasige sig... Kan anbefales på det Rettens ord beskriver, hvor varmeste - især til den vanskeligt det har været at daværende tilbudspris: 3 finde beviser på en måske stk for 150 kr. nærende mistanke - fordi det kommunale ombudsarbejde også bygger på gensidig tillid, troværdighed og respekt for hinanden. Hvis det virkelig sker, at bødedommen over de tolv politikere stadfæstes, får afgørelsen betydning langt ud i befolkningen. Umiddelbart efter et kommunalvalg udtalte flere Borgerligt ombud, der er et nye borgmestre at de var væsentlig grundlag for at forundret over hvilken GRUNDLOVEN kan føres magt og indflydelse, man ud i livet, stiller urimeligt gav nye borgmestre. store krav til ganske Blandt disse var borgmealmindelige borgere", der ster Jesper Bach. stiller sig til rådighed for fællesskabet. Aflønnet stort set som de, der beskæftiger sig med sociale- og fritidsopgaver ude i det øvrige rum. MUSEET PÅ MOSEGÅRDEN VED KIRKEN har åbningstider tirsdagfredag og søndag LUKKET mandag og lørdag. LOKALARKIVET I VÆRLØSE åben mandag og torsdag NOGEN RYSTER PÅ HOVEDET, andre bruger fingre, arme og øjne. Det hele er en del af kropssproget og styrker det, man ikke sagde. Småsnak DET KRÆVER IKKE MUSIKALSKE GENER at være med på noderne... SELV DE DER HAR MEGEN TID vidste ikke, hvad de ville gøre, hvis de Dus med vinen - i SuperBest Værløse fredage havde mere tid. De, der i Valgt til opgaver hvor den og lørdage - Vinsmagning en ung alder gik på efterene halvdel næsten er løn, forstår ikke, hvor de Ballerupvej 48 A ingenmandsland - som tog tiden fra - til at gå på 3500 Værløse medlemmer skal tage arbejde... Poul Jacobsen har nogle ansvar for uden den absovældig gode vinkontakter i I GRUNDEN VIDSTE lutte nødvendige viden. BØRNENE IKKE, HVAD Frankrig og Italien og tilde seneste år har de valgte byder hver uge nogle DERES FAR VAR, men de tilmed fået indskærpet, at havde hørt han var censpændende vine. de tilmed får et ansvar for tralt placeret" i øvrigt var Her er et eksemplar fra at miste deres ret til polihan ikke meget hjemme.. tisk arbejde - hvis de over- april 2007: Corti BenedetVIL DU LEJE MEDBORser misligheder i lokalsty- tine del Padovano, som har GERHUSET ANNEXen særdeles frisk smag af ret og undlader at gribe GAARDEN, kan du ringe bær. Mens den virker ind. slank i starten, så kommer til Thiel på Hvis et medlem konstatefylden siden. Den kommer VÆRLØSEEGNENS rer misligheder og fra regionen Veneto i det HISTORISKE FORENING opdager, hvor store proble- nordøstlige Italien. har en rejseklub, der har mer man løber ind i ved at en hjemmeside: Og så gør det ikke noget, gribe ind og i stedet for at vinen er emballeret i vælger at træde ud, viser Poul Jacobsen DET ER VIGTIGT, sagde den ældre på plejehjemmet. Det er vigtigt at se andre, se hinanden og bruge hinanden. DET ER VIST KLART vælger man at frede hele flyvestationen, kan Furesø kommune nemmere hente 100 millioner - der er grænsen for, hvad man må tjene - end hvis man skulle investere millioner på forskellig vis. Der skal ikke renses mod forureningen, der er ikke fundet døde dyr i området, og Paven der kyssede jorden, døde sidenhen af helt andre årsager. NEJ MAN HAR ALDRIG HØRT om hjerneforskere, der var faret vild i menneskers mest spændende og vildsomme område. VÆRLØSE AVISMUSEUM, der er en beskrivelse af LOKALAVISENS BETYDNING FOR LOKALSAMFUNDET på VÆRLØSEEGNEN, er et afsnit af Mosegaardens historiske samlinger. Avis-

3 Kajs Avis Nr april 2007 Side 3 af 14 og trykkerimuseet er det eneste af sin art i STORKØBENHAVN. Det lille museum indeholder maskiner, skrift og udstyr, der er anvendt til fremstilling af Hareskov-Værløse Avis, der udkom i 61 år. Gamle typografer har skabt en bogsamling, der beskriver Gutenbergs opfindelse, der holdt gennem mere end 500 år. SKIMMELSVAMPE har vist sig værdifulde i de tilfælde, hvor man måtte renovere forsømte lokaliteter, arbejdsrum, skoler og boliger. DET UNDREDE LÆSERE, at jægersoldaten B.S. Christiansen lod sig citere for, at han aldrig havde læst en bog. Gjaldt det også teoribogen? SELV DE DER GIFTER SIG SENT opnår at få tid til at prøve en gang til... FØR EN FLYVETUR har kvinder oplevet, at man møder sikkerhedsfolk, der med hånden skal tjekke det metal, der er under og på tøjet. Herunder også en bh-bøjle. Kvinder kan kræve, at undersøgelsen foretages af en kvindelig sikkerhedsvagt. en bedsteborgerlig velfærdsmodel, vi har inden i os, når vi tænker: Naboens børn - de har det nok ikke så godt. De vil sikkert have godt af at komme et andet sted hen". Det er forfærdeligt". TAXAPRISERNE STIGER FRA 1. JUNI. Hvis man får en bil på gaden koster den 40 kr. i startbeløb. Hvis man bestiller koster det 50 kr. FLERE STEDER I LANDET har buschauffører holdt stille i myldretiden, fordi der er områder omkring Hovedstaden, hvor man får 7 kroner mere i timen end i det øvrige land. Men der har ikke været mulighed for at udligne forskellen. FOR ØJEBLIKKET viser Galathea-ekspeditionen det danske flag på rejsen jorden rundt. Helge Sander har sagt, at der ikke må gå 50 år, før vi igen udruster en ekspedition. DET ER KLART - det vil være et problem for fremtidens krige, hvis officererne flygter fra forsvaret. Hvad man f.eks. har oplevet i Afghanistan. men til en sommerferie, hvis de altid kører i sele. INTET MENNESKE HOLDER SIG UNG SÅ LÆNGE som en kvinde i nærheden af trediverne. I DENNE TID ER DET EN SÆRLIG OPLEVELSE at tage en middagssøvn og få kræfter til en spadseretur fra kl. 4 om morgenen ude i naturen. OGSÅ I HJEM HVOR MAN IKKE SELV ER RYGERE burde man have røgalarmer. Der er familier der har mere end en enkelt. 24 timer der er en gratis avis fortæller om GENOPTRÆNING, at der er mennesker i Danmark, der ikke får tilbudt GENOPTRÆNING. UNDERVISNINGSMINISTERIET stiller i udsigt, at nu vil man sikre at børn i en tidlig alder sprogtestes. Det gælder også de, der kun skal tale et enkelt sprog. sprog" - man forstår ikke hinanden" - En taler hjertets sprog " - en taler managesprog" en taler politikersprog" - en taler akademisk" nogen taler som en ansat, andre taler som en gæst" SELV MANGEN ET BRANDVÆSEN ville anbefale, hvis man fik cigaretter, der var selvslukkende. Der er lande hvor man har den slags - men det er ikke alle, der finder man endnu har fundet den rigtige løsning. I MODSÆTNING TIL DE GODE GAMLE DAGE" er der i vore dage" flere kvinder, der skriver noget bevaringsværdigt. Sammenligner man med hvad andre skriver oplever man, at kvinderne skriver mere varmt... FIRMAER DER BRUGER PERSONALE har studeret en undersøgelse, der fortæller at der er noget at hente, hvis de ansatte er glade.. I FORBINDELSE MED EN SKILSMISSE er børnene dem, de voksne taler mindst med... I DANMARK er en gruppe DET FORTÆLLES AT I modstandere af krigen bledanmark har man pro- NU SKAL LASTBILvet afvist og må opgive at I FAXE KALKBRUD har blemer, fordi der ikke ydes CHAUFFØRER have et føre sag mod statsministeman fundet spor af dyreliv, støtte til udgivelsen af fag- kursus i kreaturtransport ren for brud mod grundder fandtes for 63 milliolitteratur. Alle ved at der for at sikre, at dyr ikke dør, loven. ner af år siden. ydes støtte til udgivelse af før de skal slagtes eller HØJSKOLESANGBOGEN romaner, noveller og bare får skrammer underjesper LANGBALLE har er i fare for at blive glemt, digtsamlinger. vejs. sagt til Politiken: Børn og det er farligt. Måske hører simpelthen til DET ER TANKEVÆKskulle man genoptrykke SELV I ET LAND HVOR hjemme hos deres forælkende, at man oprindeden og forsyne den med MAN TALER SAMME dre. De er ikke en vare, ligt sagde, at boksning var SPROG OPSTÅR DER sange af Kim Larsen, Shuman kan handle med og en forsvarssport. bidua og ABBA. DAGLIGE PROBLEMER. anbringe rundt omkring. Man taler forbi hinanden" TIL FORSKEL FRA KØN EN FAMILIE MED TO Jeg synes, det er udtryk for - man taler ikke samme BILER kan let spare samtil KØN viser det sig, at

4 Kajs Avis Nr april 2007 Side 4 af 14 mænd i høj grad mangler et modergen - måske fordi gamle beretninger bekræfter, at mandens første opgave var at være jæger. Arbejdet begynder kl. 9 og før arbejdet påbegyndes, skal der serveres ØL. Den mindste løn er 800 kr. pr. uge plus øl og snaps. I VÆRLØSE SKREV SONJA DAHLGAARD for år tilbage GRUNDLOVEN om i en mindre udgave, der gjorde den nemmere at forstå. Arbejderne hentes og bringes i firmaets vogne. FOR NØRDERNE udkommer der nu en SMS-ordbog, der skal være en hjælp for de, der er nybegyndere. Det hedder bl.a. om SMS'er, at telefonen har en evne til at gætte ord, der har visse sammenhænge, ikke mindst hvilke ord man bruger i sin lommetelefon. Hver arbejder skal hvert år have nyt sæt tøj efter mål og af fineste kvalitet, regningen betales af firmaet. Ved ethvert arbejdes påbegyndelse skal formanden give hver mand hånden og byde ham velkommen. Hver mand skål have 100 kroner på forskud, der tilbagebetales med 1 kr. om ugen. Bliver en mand fuld på arbejdspladsen, skal mesteren sørge for, at han INDIMELLEM OG AF OG bliver kørt hjem og i seng TIL læser man om journasamt at der er ØL næste lister, der beskriver at sammorgen. menlægningen mellem to Under arbejdet må der kommuner nær tre større søer var en tvangssammen- synges - begyndes en strofe skal alle synge med. lægning... DER ER FAMILIER DER SKIFTER BILLEDER UD PÅ VÆGGEN for at få plads til fladskærme, der i dag kan have meget forskellig størrelse. I øvrigt er der flere og flere muligheder for at blive ejer af en fladskærm. Man kan f.eks. få en skærm, hvis man køber en bil eller et sommerhus. Fra kl. 1 l- 13 er der middag og hvilepause. Rimelige krav til den nye overenskomst Kl. 16 er det fyraften. Når arbejderen forlader arbejdspladsen, skal formanden give hver mand hånden og takke ham for dagens arbejde. Arbejdet skal være en rekreation - enhver anstrengelse er forbudt og enhver der sveder under arbejdet skal omgående fyres. Den der sover i arbejdstiden må ikke vækkes. Kl er der kaffe-taffel, firmaet s k a l sørge for underholdning. Toilettet skal være opvarmet, må ikke benyttes i pausen, men kun i arbejdstiden. Vil en af arbejderne giftes, skal firmaet betale brylluppet samt alt, hvad dertil hører. Alt arbejde skal indstilles i 3 dage. Den nygifte må ikke de første 12 uger arbejde mere 75 medlemskaber var end 2 timer om dagen. Han repræsenteret ved generalforsamlingen. Formanden skal have fuld løn. Jens Ludvig Sørensen bød Der skal holdes bal for firvelkommen. Mogens Balsmaets arbejdere lørdag og lev spillede John Fields søndag med fremmede Nocturne i B-dur og Chopiger samt smørrebrød, øl pin's Nocturne i S-dur. og snaps, der skal betales Erling Riisgaard blev valgt af firmaet. til dirigent og erklærede Fra og til arbejdet skal der generalforsamlingen rettisynges i busser og spordigt indkaldt. vogne.-det er arbejdsmænjens Ludvig Sørensen denes pligt at møde op og aflagde bestyrelsens årsbegå rundt med hatten. De retning: Året 2006 har indsamlede penge skal været et spændende år for bruges til skovtur. os alle her i Skovhuset. Hvis ikke ovenstående Den største begivenhed overholdes, skal arbejdet har vel nok været fødslen omgående nedlægges og af Furesø Kommune og må ikke genoptages, før dermed spekulationerne direktionen har sagt undom fremtiden for Skovhuskyld til alle arbejderne, sets placering i den nye samt givet løfte om, at kommunes kunstpalet. Nu ingen løber økonomisk kender vi da heldigvis svarisiko ved strejken. ret på disse bekvmringer. Skovhuset får lov til at leve videre som hidtil, d.v.s. Skovhuset får helt de samme økonomiske rammer, hvad angår den kommunale støtte. I de lange sammenlægningsforhandlinger har Skovhusets Kaj Øgaard Sørensen er på plads (fra en tidlig Værløsefilm) bestyrelse ved Henning Bek og Birthe Bisgaard Generalforsamling i stået fast og de har spillet de rigtige kort ud på de SKOVHUSETS rigtige tidspunkter. Fra VENNER Skovhusets Venner skal der lyde en meget stor tak for jeres indsats. SKOVHUSETS VENNER Den næststørste begivender er en støtteforening for hed har været lederskiftet. kulturhuset SKOVHUSET Som det er alle bekendt så havde generalforsamling valgte vores kunstneriske den 26. februar. leder Finn Bech at sige sin Af referatet i SkovhusNyt stilling op sidst på sommegengiver vi bl.a.: ren efter 27 år på posten.

5 Kajs Avis Nr april 2007 Side 5 af 14 Såvel husets bestyrelse som Skovhusets Venner beklagede dette meget, men Finn ønskede at stoppe, mens legen var god. Forretningsudvalget suppleret med Kurt Franch og Ingrid Barsballe fungerede som ansættelsesudvalg, og vi valgte enstemmigt Dorthe Abildgaard til ny kunstnerisk leder. En ny epoke i Skovhusets historie er begyndt, og efter alle solemærker at dømme har vi truffet det helt rigtige valg. Fra Skovhusets Venner skal der lyde endnu et stort VELKOMMEN til Dorthe. Jeg vil nu fortsætte med årets begivenheder - store og små i mere eller mindre tilfældig rækkefølge. PR havde vi 872 medlemmer, hvilket er en fremgang på 41 i forhold til året før, så vi runder snart de 900 medlemmer. Alle nye medlemmer bydes rigtig hjertelig velkommen. Igen i 2006 har Skovhusets Venner været vært ved 7 kunstudstillinger, lige fra den kraftfulde færøske maler Bardur Jákupsson til vor lokale Elisabeth Westerstråhles Grønlandsbilleder. Udstillingerne havde et samlet besøgstal på I forbindelse med hver udstilling har vi haft meget velbesøgte og inspirerende kunstcafeer. Musikudvalget har i årets løb budt på et meget varieret program -lige fra jazz, først og fremmest med de lokale musikere fra Jonstrup Jazz, over flere slags klassisk musik, bl. a. musik fra Renæssance tiden og fra Mozarts tid. I musikudvalgets regi har vort lokale musikteater Undergrunden præsenteret små operaforestillinger. I oktober lyttede vi til et dejligt musikarrangement med medvirken af Værløse Musikskoles elever og lærere i anledning af Spil Dansk Dagen. I september uddelte Skovhusets Venner priser til årets SkovhusKunstner og til årets SkovhusLyriker. Priserne blev givet til billedkunstneren Gunnar Saietz og til Hvedekorn debutanten Annette Højlund. Sidst i august arrangerede Skovhusets Venner en medlemsrejse til Wien, hvor vi så en masse dejlig kunst og arkitektur. Endnu et rejsearrangernent skal nævnes, nemlig familien Riisgaards meget vellykkede weekendtur til Ribe og Sydfyn. 1 forårsmånederne tilbød Skovhusets Venner en spændende foredragsrække, hvor cand. mag. Anne Sofie Hald Rasmussen talte om "Når kunst og religion smelter sammen", og i efteråret gennemførte Skovhusets Venner 3 meget velbesøgte foredrag om Renæssancens kunst. Foredragene blev holdt af kunsthistorikeren Mette Wivel, og de blev gennemført i samarbejde med FOF Værløse. [ det forløbne år har der været stor aktivitet i forbindelse med Skovhusets Skoleservice med mange tilbud til skoler og børneinstitutioner. Sidst i november gennemførtes således en Forældre- og Bedsteforælredag med børn og børnebørn, hvor lokale kunstnere var vejledere ved staffelierne. Endelig skal jeg også nævne Skovhusets Billedskole i Jonstrup, som er realiseret for midler fra Initiativpuljen. Skovhusfondens bestyrelse har i årets løb arbejdet videre med de tanker og muligheder, der blev fremsat under sidste års generalforsamling. muligheden for, at Fonden gennem anden bank måske kunne få et højere renteafkast af hovedstolen nævnt, ligesom mulighederne for etablering af en nyfond blev diskuteret. Fonden blev imidlertid ved afstemning besluttet opløst. 36 medlemmer stemte for en opløsning, mens 12 medlemmer stemte imod. Fra SkovhusFonden I DELE AF FURESØ KOMMUNE Ole Bøgeskov Jensen fremlagde forslaget til nedlæggelsen af Fonden, som blev oprettet i 1988 ved salg af kunstværker doneret til Skovhuset. Bøgeskov Jensen argumenterede for, at en nedlæggelse ville kunne frigøre fondsmidlerne til finansiering af større kunstprojekter i Skovhuset eller til en samlet donation af midlerne til Skovhuset. Det lave renteafkast af hovedstolen er hovedargumentet for nedlæggelsen af Fonden, ligesom det er Fondens indstilling, at fondsmidlerne skal anvendes til markante kunstneriske tiltag. Fondens bestyrelse indstiller derfor Venneforeningen til at nedlægge Fonden, således at fondsmidlerne på ca kr. kan frigøres. Forslagets konsekvenser og andre muligheder blev kort diskuteret bl.a. ville Venneforeningen miste en donation fra Fonden til Kunstnerpriserne på 6.000,kr. Derefter blev lovede man - stillede i udsigt - eller talte om at man var opmærksom på, at selv gennemsnitsdanskeren hverken var fed eller mager, men strålede af fedme og usund levevis". Man anviste en række områder hvor man pålagde borgerne at acceptere, at der skulle spares - for nu ville sund levevis indgå i kommunens visioner. Man lovede at stille 25 kr. til rådighed for hver borger, der tilsluttede sig en vandretur og støtter i vid udstrækning motionelle tiltag, hvor lederen hentes fra underskoven af frivillige. Først efter millionudvidelsen af nedslidte skoler opdagede man, at der nu er færre muligheder for fritidsbevægelse, så de, der står og mangler den mulighed, må gå andre veje.

6 Kajs Avis Nr april 2007 Side 6 af 14 Lykken viste sig i programmer uden indhold, at man ville arbejde for et hal-supplement - og der blev vist skitser. Langt fra Bymidten tegnede man så en gymnastiksal, som kunne realiseres, hvis man fandt jydske håndværkere, der var tilfreds med, hvad der var til rådighed. Men tiden går og Gl. Værløse kommune - der ikke nåede at give områdets borgere 100 lejeboliger på fem år - kvier sig, selvom almindelige borgere har fået det indtryk, at man nåede at skovle millioner ind, uden at sikre DEN gymnastiksal... En lokalitet, der efter sigende og efter sammenligning med Farum Arena, er en skrabet motionsmulighed. Når politikere alligevel nåede at fortælle, hvad det vil koste at indrette køkkenfaciliteter i alle institutioner, ansætte pædagoger der har kort til madlavning og udlicitere levering af grønt og andet til den sunde ret contra, hvad det kunne koste at få leveret dagens ret fra en fabrikslignende aktivitet, indskød man som en fodnote, at der var tale om brugerbetaling. Men der er dog skeptikere der oplyser, at der stort set ikke eksisterer en virksomhed, der med garanti kan levere en sund og varm ret så tilfredsstillende, som man gerne så det - rent politisk"... Det må være nedladende for en mor og en far, at lokale politikere kaster sig over, hvad det er borgerne lever af fra vugge til grav. forventer man striber af tomme sommerhuse Meget der foregår indenfor husets fire vægge har fra UDVIKLINGEN MED første færd været forældre- GLASEREDE TAGE viser nes ansvar og pligt. sig at skabe dårlig kemi hos naboer, når solens strådet er muligt lokale politiler har en særlig vinkel. kere uden videre kan pålægge børnefamilier den EFTER PÅSKE inviterede ekstra udgift - man kan manden naboerne ind til nære ængstelse for, hvad en kop eftermiddagskaffe det næste kan blive. for at fremvise stuen som fruen havde malet i Der er sikkert nogle forælpåsken. Dybest set - som dre der gerne frabeder sig man siger det - var forklakritik og mere brugerbetaringen den, at malerarling på et område, hvor bejdet havde de talt om i et man sikkert lever efter de par år - men far nåede det økonomiske rammer. ikke. Småsnak DER ER ET LOKALOMRÅDE, hvor man også gerne ville have et varehus. Nu er borgerne alligevel blevet modstandere fordi det viste sig, at man vil bygge på en tidligere kirkegård. FURESØ KOMMUNE's PLANUDVALG havde møde den 10. april Man blev orienteret om forslag til fredning af Stavnsholtkilen fra DN. Fredningen vil evt. koste 5,5 millioner. Kommunen har svaret Naturklagenævnet vedr. ny regnvandssø på Værløse golfbane. Grundejerforening har klaget over dispensation for spidsbelastningscentral for Farum Fjernvarme på Farum Kaserne. Man blev orienteret om justering af boligprognose Man anbefaler byrådet indkalder ideer og forslag til planlægning af af FlyveMODERNE RESTAURAN- station Værløse's arealer i TER har moderne kokke, perioden 8. maj juli. der kun fører de retter, som Man drøftede tillæg nr. 16 kokken finder gode for til indre boligområde i kunderne. Der vil derfor Stavnsholt - der omfatter DET VIL VÆRE KLART: blive færre steder, man i tre ejendomme. Hvis det lykkes for DN's fremtiden kan få den ret, Herlev-Furesø afdeling at Udvidelsen af Farum som vores mor gjorde til frede en gave, kan Furesø Bytorv skal afklares ved vores livretter. sikkert modtage en gave, hjælp af forstudier. Udvider svarer til de 100 milliodelsen giver mulighed for ner, som var rammen for, at udvide med hvad FURESØ måtte tjene. etagemeter til VVS, fjernvarme, naturgas, udvalgsbutikker og DA DE FØRSTE RIGTIGE ejendomsservice, blik- og dagligvarebutikker. SOMMERDAGE TOG TIL smedearbejde. I APRIL gik fåreavleren på God service og højt Furesø kommune skal økologigården i gang med kvalitetsniveau - til rette sælge arealer omkring at at lette sine dyr for deres pris Farum bytorv - man forvinterklæde. venter en nettoindtægt 27 mill. kr. Omkostningerne Walgerholm 5, Jonstrup PLUDSELIG OG UDEN ventes at være kr Værløse VARSEL melder man ud, Dette beløb anbefaler man tel fax at nu er der nedgang i bil frigivet. antallet af de, der norwww.jh-vvs.dk malt" ville bruge friværman drøftede studietur og dien i ejendommen, og nu seminar om by- og TANKER ER UDEN MOMS - Hvis ministeriets folk tænker tanker kan man ikke forestille sig, at man deler morgengave ud som ikke er sikret mod fredning. Jan Hansen VVS A/S

7 Kajs Avis Nr april 2007 Side 7 af 14 erhvervsarkitektur - over to dage Man drøftede etablering af Ejeren af Lejrvej 1 søger miljøråd. Man anbefaler at om dispensation for afhol- der indkaldes til stiftende delse af lagersalg. Et flertal møde den 2. maj. i udvalget anbefaler, at der På det lukkede møde drøfafholdes naboorientering. tede man salg af kommuole Bondo Christensen, nens jord, GammelgårdsLone Christensen og Henvej 93. rik Nord stemte imod. Der ansøges om etablering TEAM DANMARK har af stutteri på ejendommen lånt lokaler Hørmarken 1 Gedevasegård. og søger forlængelse af Der meldes afslag, da det lejeaftalen til Man indstiller aftalen for- ansøgte kræver landzonetilladelse, og den vil komlænges. munen ikke give ejeren. Man drøftede forslag fra Marie Kruses skole om parkeringspladser, godfuresø KOMMUkendte hoveddisponerinne's PLANgen. Forvaltningen bemynudvalg har møde diges til at følge op på detailløsninger i forbinden 17. april. delse med endeligt Man skal tage stilling til anlægsprojekt. seminar og studietur om Man drøftede projektby- og erhvervsarkitektur. grundlag lokalplan 70,3 for område på Farum kaserne, Der sigtes mod et en- eller todages arrangement i der er solgt til NCC med hovedstadsområdet eller projekt tegnet af Kim evt. Østjylland. Utzon. med de ældste i familien og venner. En tidlig udgave af Bymidten (fra Værløsefilmen 1. Gæt hvad der ligger i dag i stedet for Landmandsbanken?) Småsnak I VÆRLØSE - KIRKE VÆRLØSE OG HARESKOV er der i år konfirmationer STORE BEDEDAG d. 4. maj og KRISTI HIMMELFARTSDAG den 17. maj. I KULTURELLE KREDSE studser man over at LOUISIANA har mistet ret mange besøgende. Museets leder mener at det nok er fordi man ikke kan konkurrere med museer, der har gratis adgang. MAN TÆNKER OVER DET når man hører at SOLEN består af et areal der er gange større end JORDEN. BRANDVÆSENET LANDET OVER blev tilkaldt til brande i skove 31 gange i påskedagene. TO STORE MINDEDAGE: DER ER SOCIAL ULIGDen 4. maj i Danmark og HED I FOLKESUNDHEden 17. maj i Norge. DEN I DANMARK hedder BORGMESTRE FRA MEL- det. Man konstaterer at LEMSTORE BYER kræver kortuddannede lever syv år kortere end akademikenu, at de også skal have re. Sagt af professor Bente varehuse. Det er ni borgmestre, der står bag kravet. Klarlund Pedersen til Weekendavisen. KRISTELIGT DAGBLAD FOR NOGEN er det en god skriver, at Danmark oplevelse, at man føler der anbringer dobbelt så stor andel af alle børn uden for er dage det er godt at være Der skal drøftes en løsning hjemmet som i de nordiske i live... Det indstilles at planaf parkeringsforhold ved udvalget godkender det nabolande. Det viser... Marie Kruses Skole. foreliggende projekt som undersøgelser fra SocialAT VÆRE NOGET FOR grundlag for udførelse af Man skal drøfte forslag til forskningsinstituttet. TalANDRE kan tage din tid. lokalplan. let har været konstant de overførsel af midler fra Men man kan have det lidt seneste 40 år til Påbud til ejer af Æblehabedre - bagefter. Sagt af en ven 2, Ryget Skovby om at Man skal drøfte projektder STILLES NU OP TIL mand - der ofte måtte høre lovliggøre projektet ved at grundlag vedr. lokalplan AT MAN SKAL GENIND- for at opgaver han skulle tilsende kommunen kræføre MORGENSANG I 70.3 på Farum Kaserne på løse - tog tid. vet materiale inden 15. maj areal der ejes af NCC. SKOLERNE. Det har meddet CENTRALE HUS2007. ført debat og så stilles På lukket møde skal man DYRREGISTER hævder at spørgsmålet, om der kan Man godkendte orienterin- drøfte salg af Gammel mælkekøer dør før være et ønske om at tage gen om økonomirapport, gårdsvej 93. skoleområdet fra kommu- tid hvert år. Dyrenes der er forsinket på grund beskyttelse kæmper for at nerne. På den anden side af IT-forsinkelser, hvorved Cantinos køer skal mere på græs og er der stort ikke forsamkommunen er bagud med på Læssevej mindst 150 dage om året. linger der synger, hvis betalinger. De er rigtig gode til at lave ikke man er over 60 år og DE OLYMPISKE LEGE I pizza'er Man drøftede beløb, man så i familiens skød, hvor 2004 krævede frivilønsker overført fra 2006 til man stadigvæk samles lige. Næste gang mener

8 Kajs Avis Nr april 2007 Side 8 af 14 man det kræver Men det fortælles at har tilbudt deres hjælp til forskellige opgaver. Det er godt at vide om interessen hvis vi får festen til Danmark. Man skal drøfte budget engagement. Man skal drøfte konsulentmidler til udbud ved Farum Bytorv. Man skal drøfte økonomirapporter til de politiske Man skal drøfte tillæg og udvalg. lokalplan 43.5 for mindre boligområde i Stavnsholt. Furesø Boligselskab fremsender projekt for ændring Man skal drøfte kommuaf almindelige boliger til neplantillæg for FlyvestaFURESØ KOMMU- ældreboliger. tion Værløse - og indkaldelse af ideer til, hvad man NES ØKONOMITil området for frivilligt kan bruge arealerne til. arbejde ansøgtes om et UDVALG holder beløb, der gjorde det Man skal drøfte udkast til møde den 18. april. muligt at trykke Kajs Avis busplan. Hvis man forlæni et begrænset oplag, der ger bus 165 til betjening af Kommunaldirektøren vil Laanshøj, vil det koste ca. orientere om byggesagsbe- kunne muliggøre, at en kr. om året. handlingen og om tiltag på netavis når ud til borgere, der ikke har internetadområdet. Man skal drøfte udkast til gang. Ansøgningen er regulativ for erhvervsafsf ved Helene Lund videresendt fra socialfald. ønsker at Furesø udvalget, da man ikke Økonomiudvalg beder om mente ansøgningen kunne Man skal drøfte udleje af en genforhandling med shelters til Nationalmuseet behandles her. Indenrigsministeren om - på flyvestationen. Team Danmark har lejet Furesø kommunes lokaler Ryttergårdsvej 118, Man skal drøfte takstblad ekstraordinære tilskud, men søger om forlængelse for drikkevand leveret fra således at den ekstra Farum Vandværk. skattebelastning af Furesøs af lejemålet af hensyn til Farum-borgere kan bringes forestående olympiske Man skal drøfte tilbud om lege. til ophør. Der henvises til renovering af vejbelysning rettens afgørelse der og kabellægning i Farum. Man skal tage stilling til bekræfter at Farums årsrapporter fra tre Man skal tage stilling til borgere har været udsat for ÆLDRERÅD. status over mødelokaler og en forbrydelse. Man skal drøfte lokaler til forsamlingshuse i kommuman skal drøfte diæter til brug ved genoptræningen, nen. foreningsrepræsentanter i hvor man får øget behov, Folkeoplysningsudvalget. fordi kommunen får flere Man skal drøfte revisionsberetning vedr. Værløse kommunes regnskabsår brugere - idet man skal modtage op til måske 550 flere, der har fået behandling i andre kommuner. Man skal drøfte revisionsberetning vedr. Farum kommunes regnskabsår Man skal drøfte kommunallægeordning. Man skal afgøre antallet af specialklasser for skoleåret Man skal drøfte projektansøgning og procesoptimering på kontanthjælpsområdet. Man skal drøfte budgetoverførsler fra 2006 til Man skal drøfte totalbudman skal drøfte projektanget Der foresøgning vedr. virksomhekommer forslag til ændrindernes samfundsmæssige ger. Ung i Værløse 1999 Fra forsiden af en Informationsavis fra ungdomskonference i februar 1999 Unge ønsker et værested De unge fik løfte om, at kommunen vil følge op på de ønsker.. der kom frem på ungdomskonferencen i Værløse. Lad os først høre de unges ønsker. Så må vi bagefter se, hvor mange penge Værløse Kommune har til at imødekomme ønskerne. Sådan har politikerne i Værløse Kommunes børne- og skoleudvalg valgt at gribe dialogen med kommunens unge an i arbejdet med at få etableret en ungdomspolitik i Værløse Kommune. Cirka 30 repræsentanter for byens unge var lørdag den 23. januar 99 inviteret til kursuscentret Kollekolle i Værløse for at diskutere: Hvad er fedt ved at bo i Værløse? Og hvordan kunne det blive bedre? Det skortede ikke på svar fra de unge, som havde DSB Damplokomotiv litra E - god trækkraft i 1950'erne. To af slagens blev anvendt til at køre Kong Frederik IX til Roskilde Domkirke

9 Kajs Avis Nr april 2007 Side 9 af 14 ideer, der spændte vidt lige fra ønsket om en cafe for unge, flere billige ungdomsboliger til en avis for unge. De unge gav også udtryk for mere specifikke behov eksempelvis for øvelokaler til den ny-startede musikforening, en computercafe og en såkaldt "skaterstreet" til skaterne i midtbyen. og skoleudvalget, Lis En handleplan på vej Dybkjær fra Det KonservaNu er det op til polititive Folkeparti. kerne, hvor mange af de Vidste du, at: Unge har unges ønsker, der kan reaadgang til et kælderlokale liseres. Tanken er at udarpå Egeskolen? bejde en handleplan for de aktiviteter, kommunen vil Fra bagsiden af samme støtte. Handleplanen skal informationsavis Ung i vedtages og økonomisk Værløse behandles i Værløse Kommunes økonomiudvalg, Konferencen er slut som i sidste ende bevilger Værested og ungdomsråd men hvad nu? penge til de kommende Højest på ønskesedlen, ungdomspolitiske initiatiet ungdomshus er en fremsom de unge formulerede ver. ragende ide, det skal bare overfor politikerne var indrettes efter de unges - I den nærmeste fremtid ønsket om et centralt beligønsker, ellers risikerer det er det vigtigt, at de enkelte gende værested eller at komme til at stå tomt, forslag fra de unge bliver opholdssted - eksempelvis advarer ungdomskonsudiskuteret nærmere, så de i form af et ungdomshus lent. tilbud, kommunen laver til for de større unge mellem de unge præcis er det, de 16 og 25 år i Værløse. Sam- Politikerne i Værløse tidig lå det meget de unge Kommune har besluttet, at unge gerne vil have, siger konsulent Jimmie Gade på sinde at få afklaret, kommunen skal have en Nielsen fra UFC i Hillerød. hvordan de også i fremtiungdomspolitik. den får indflydelse på I et halvt år har en arbejdskommunens ungdomspolidebataftener gruppe i kommunen med tik. De unge foreslog selv konsulenthjælp fra Udvik- Selv om der var afsat en et ungdomsråd. lings- og Formidlingscenhel dag til ungdomskonfehele dagen sydede diskus- tret for Socialt Arbejde rencen, var der ikke tid sionen blandt de unge, med Unge lagt et stort nok til at få præciseret de som var opdelt i grupper arbejde i at tilrettelægge nærmere detaljer i de indtil sidst på dagen, hvor en proces, der skal føre til unges forslag. Eksempelde blev samlet i plenum en endelig formulering af vis: Hvad skal et ungdomsfor at præsentere deres en ungdomspolitik. hus bruges til? Skal der ønsker for politikerne fra Først formulerede arbejds- være voksne i huset? HvilVærløse Kommunes ken rolle skal de voksne i gruppen et oplæg, der er børne- og skoleudvalg. fagfolkenes bud på emner huset have? Hvor skal hu- Vi vil have mere ansvar og temaer, der kunne være set ligge? Kan det og indflydelse, lød det fra relevant i en ungdomspoli- eksempelvis ligge i tilknytning til en af de unge, som var begejtik. Dernæst tilrettelagde ungdomsklubberne? strede for at blive hørt og arbejdsgruppen dialogen over stok og sten. Og efter et halvt år står det tomt, fordi det alligevel ikke var, som de unge havde ønsket. Et ungdomshus er en fremragende ide. Det skal bare laves rigtigt, pointerer han. Udgivet af Værløse Kommune, Stiager 2, 3500 Værløse. Tryk: KopiService. Oplag: 500 stk. Vidste du, at: Politikerne er ved at formulere en ungdomspolitik? web-redaktionens kommentar anno 2007: Vi faldt over denne fine publikation og et kort øjeblik troede nogen faktisk, at det var dagsaktuelt al den stund der endnu engang barsles med ungdomspolitik i den nye Furesø Kommune. På hjemmesiden annonceres den 10. april 2007 følgende: Furesø Kommune har fastlagt den fremtidige indsats på ungeområdet Hovedlinjerne i den fremadrettede indsats på ungeområdet i Furesø taget alvorligt. med de unge i form af ung- De spørgsmål skal arbejds- Kommune er nu lagt fast. domskonferencen, hvor de gruppen og de unge nu Planerne omfatter de ind- Vi inviterer jer ikke bare unge kom med deres tage stilling til. satser, som kommunen tiltil en konference for at ønsker og behov, som nu byder de unge fra 13 til 25 kunne sige, at nu har vi - Eller var det en ide at indgår i politikernes drøfår. En arbejdsgruppe har gjort noget. Vi vil virkelig arrangere debataftener for telser forud for udarudarbejdet en rapport med følge op på konferencen og at få diskuteret de unges bejdelsen af den endelige anbefalinger, som netop er vil lave en handleplan forslag i detaljer, foreslår ungdoms-politik. blevet godkendt af skoleefter konferencen her. Og Jimmie Gade Nielsen: Jeg udvalget i Furesø Kommuder skal knyttes penge til, har set mange kommuner ne. sagde formand for børneindrette et ungdomshus

10 Kajs Avis Nr april 2007 Side 10 af 14 Så må man jo blot håbe, at der kommer noget konkret ud af sagerne denne gang, idet det er svært at se, hvad initiativet i 1999 førte til f.eks. har vi ikke set antydninger af en ungdomsavis eller et ungdomshus i den forløbne periode. /hansjorn Tømrer- og snedkermester tilbyder sig de kommende tre måneder FJS -entreprise Jagtgårdsvej 2, Ganløse mobil Tilbageblik 1958 Næh, så må vi længere tilbage i historien for at se, hvad man dengang bød ungdommen af muligheder: Hareskov-Værløse Avis var på pletten i februar 1958 med følgende forside: Med Tiden er Listen over Fag i Skolen, øget. Husgerning og Haandgerning for Piger, har ofte været disses eneste Mulighed for at stifte Bekendtskab med disse Ting, inden de blev Fruer. Og dog er det sikkert de færreste Piger der hjælper deres Mor i Køkkenet. Drenge har vel kun Sløjd som rigtigt praktisk Fag i Skolen, hvor der stiftes Bekendtskab med Værktøj. Et Fag der har været af stor Værdi for mange. Forbausende, at man ikke forlængst ogsaa er gaaet ind for Metalsløjd. Men nu vil man altsaa stryge godt 40 Timer i Sløjd og Gymnastik paa et Aar i 1. FM., for at faa Plads til Husgerning. Vi syntes dog det er Synd, at dette Eksperiment skal gaa ud over saa mange Sløjdtimer! Katastrofen i Ll. Værløse Aar 1794 Om Eftermiddagen den 12. Februar 1794 brændte paa nogle faa Timer, 6 Gaarde og 33 straatækte i Lille Værløse. Alt Indbo, Forraad, Sæd og Foder blev Ildens Bytte. Ogsaa en Del Køer, Faar og Svin indebrændte. 200 Mennesker blev Husvilde. Denne Katastrofe er vel nok den største og mest alvorlige, der nogensinde har ramt nogen dansk By. Om faa Dage er det 164 Aar siden. Opraab til Borgere i København. Nr Febr Aargang Frikadeller contra Sløjd og Gymnastik I Skoletiden var det en udbredt Opfattelse, at der nok var et og andet der kunne ofres noget færre Tid paa. Lille Værløse Bye, paa Københavns Amt, omtrent 2 1/4 Mil herfra Staden er den 12. Februar da den meget stærke Storm rasede, bleven lagt i Aske, paa nogle faa Steder nær, omtrent 40 Familier ere bleven ganske Husvilde, som kan bestaa af 20 Mennesker med smaa og store, og har ikke det mindste hverken til Livets Ophold eller kan sidde eller ligge paa, ikke at tale om de umælende Kreaturer, hvoraf er Guds Velsignelse, som maa gaa paa Marken og crepere baade af Sult og Kulde, da det de skulle fødes med er af Ild sluen fortæret, tilligemed det de elendige Mennesker skulle have Livets Ophold ved. Ædle godgørende Medborgere, høje og lave, lader os et Øjeblik kaste vores Tanker hen paa disse elendige Mennesker og mange uskyldige Børn, som er sat i saadan elendig og ussel Tilstand, hvad de nu maa lide, lader os enhver især, saavel den høje som lave, den rige som fattige, anraabe den gode Gud at ville bevare os fra Fristelse og Modgang som er en af de elendigste, og paa faa Minutter kan ruinere mange Familier. Københavns Borgere har vist i mange Maader vist, og viser daglig Godgørenhed imod sine Medmennesker, sandt er det, det er Staden uvedkommende, men 0' ædle Medborgere, det er jo vores, Medmennesker. Forts. Bagsiden. Det var voldsomme ord fra dengang for længe, længe siden. Men det er tankevækkende, at der finder gentagelser sted, samme fejltagelser begås og optimismen fejler intet selv om der er så få, så få, der ser sammehænge i historiske tilbageblik. Man kommer næsten til at tænke på det franske udtryk deja vu og et andet fransk fænomen, nemlig forfatteren Albert Camus, der skrev et værk om Sisyfos-myten.. græsk mytologi en helt og en tidligere konge af Korinth, søn af Aiolos og Enarete, og var dømt til at han til evig tid skulle rulle en sten op ad en bjergside. Hver gang han er næsten ved toppen ruller stenen fra ham og ender ved bjergets fod. Han må så begynde forfra - et sisyfosarbejde ref.: Wikipedia.Dk MultimediePoesi En lokal kulturpersonlighed Jan Hatt-Olsen deltager i MultimediePoesi på Nørrebro, hvor der er fernisering den 10. maj 2007 kl. 20:00 i LiteraturHaus Møllegade 7, 2200 København N MULTIMEDIEPOESI, en montage af Patricia Davelouis og Ada Ortega Camara; en original visuel og lydlig oplevelse, hvor digte, film og musik komplementerer hinanden. Der er digte af bl.a. Jan HattOlsen. Der er fine korte stumfilm af nordiske videokunstnere. Der er instrumentalmusik. Digtere og kunstnere vil være til stede. LiteraturHaus er Danmarks første litteraturhus. I en nedlagt kirke på Nørrebro i København findes et samlingspunkt for forfattere, kritikere, litterater og studerende. referencer:

11 Kajs Avis Nr april 2007 Side 11 af 14 DEN MEGEN SNAK OM VELFÆRDSSAMFUNDET som om det ikke er det, vi har. Men vi er måske på rette vej - nu da udenlandsgælden er ved at være betalt. Men af mangel på andet ribber man op i et eller andet der kunne være anderledes. Det viser sig at meget kunne være bedre. Det værste er for nogen, når der ikke er den mest kvalificerede sygeplejerske eller anden medarbejder med den nødvendige uddannelse - væsen og særlige evne til at omgås mennesker, der har særlige behov. Værst er det, når det er disse der er syge, fordi de er nedslidte - måske. Det er så ikke udmærket, at man ikke på budgettet kan finde midler til at erstatte med andre kvalificerede medarbejdere. først på den ene side og dagen efter på den anden side... I den forbindelse huskes en afgørelse på et plejehjem hvor der skulle spares, at nu skulle den kaffepause, der havde stor betydning for personalet ikke mere indgå i hjemmets budget. Ville det hårdt belastede personale have kaffe i pausen, måtte de selv tage den med eller betale den. Ved Sydbanks aktionærmøde der blev afholdt i Ballerup Super Arena var der tale om lidt af et tilløbsstykke, da der var deltagelse af 450 aktionærer. Man startede traditionen med en fællessang, denne gang Jeg plukker fløjlsgræs", hvorefter bestysmåsnak relsesmedlem, advokat DEN FARLIGSTE BIL I Sven Rosenmeyer Paulsen TRAFIKKEN er ikke mere aflagde beretning. Sydden varebil, hvorfra man bank's resultater for året leverer aktuelle billeder af 2006 er det hidtil bedste i bilister, der kører for hurbankens historie. Dagtigt. Nej, det er de biler der bladet Børsens årlige samskal dreje til højre. menligning af de største pengeinstitutters regnskanu fortæller man, at en ber viser, at Sydbank indchauffør har opfundet en alarm, der sættes på bilens tager en flot førsteplads. side og lyder med signal, Børsen sammenligner også når bilen skal dreje til de nordiske bankers regnhøjre. Men loven giver skaber og konkluderer i ikke ret til advarsler med overskriften for en artikel lyd i forbindelse med høj- Sydbank fører nordisk resving. bankkapløb". Sydbank har Det er politikere der har bestemt, at såfremt der ikke er penge nok til vikarer på budgettet SKAL ET OVERTRÆK GNAVES AF PÅ NÆSTE ÅRS BUDGET - hvor det vil betyde beskæringer. BLANDT MÆND ER DET EN YNDET TING AT HUSKE SIT HANDICAP hvis man spiller golf. Flere og flere anskaffer sig en skridttæller, der kan bevise, hvor mange kilometer man går. Det er tæt på at være tankevækkende. Der er en virkelighed, som man skulle starte med, hvis man vil snakke VELFÆRDSSAMFUND. De kan med udbytte anvendes af stokke-vandrere. I gamle dage fik landpostbude en skridttæller i lommen, når en kontrollør skulle opmåle, hvor mange kilometer, det omvandrende postkontor skulle igennem på sin tur. Det er ikke så mange år siden selv tilsynet oplyste, de var rystede over et sted, hvor man brugte en ble, SYDBANK NÆRMEDE SIG VÆRLØSE, da man opførte en filial i Ballerup, der blev et smukt arkitektonisk indslag på Reeh's Torv. mere end aktionærer i hovedstadsregionen med 167 medarbejdere. Ballerup afdeling åbnede den 1. september 2006 med en åbningsfest med underholdning af bl.a. Værløse Garden - og ca besøgende. I dag er filialen den suverænt smukkeste bank i Ballerup. DER ER KVINDER DER MISTER DERES VENINDER, når de gifter sig og får et andet navn og på en måde mister deres identitet. Tilmed flytter de ofte til det område, hvor man- den har sit virke. Det er ændret fordi nogle bevarer deres navn, andre har så smukt et navn, at hele familien får det samme. Måske har det en anden klang, lidt anderledes og ændrer på det hvis man vil fjerne sig fra den sociale arv. DER ER VENINDER DER DYRKER FRITIDSDAGE MED ANDRE VENINDER. Så en dag var de samlet hos en dame, der kunne vurdere deres udstråling, og tøjvalget var tilfredsstillende i forhold til hår, højde og velvære. En af deltagerne berettede om oplevelsen, der betød, at stort set hele garderoben måtte skiftes ud - hendes mand var mildt sagt rystet - indtil hun trøstende forklarede, at de samlet var gået til en genbrugsbutik. Her havde de ved vejledning fundet deres ny garderobe, der blev skiftet ud med mere passende påklædning. Ved en beskeden betaling og det forkerte tøj afleveret til butikken var de alle gået tilfredse hjem. VED BISTAND AF SPONSORATER udskød kommunen, at fjerne et træ ved IRMA -

12 Kajs Avis Nr april 2007 Side 12 af 14 der var døden nær for nogle år siden. Man ansatte en kendt billedhugger, der skar sine kunstværker i døde træer til at give Bymidten et kunstværk. Her i midten af april skar man så kunstværket ned - der skulle være plads til et varehus og måske en legeplads der også er forsvundet. ned fra tage... nologi, herunder skader på Ejendomme en lillefinger efter mange Bemandingen var simpelt DA BYEN FIK EN KVINårs flittig brug af en mus. hen i underklassen, hvildelig EJENDOMSMÆGket naturligt nok førte til Som nævnt i artiklen ovenler store ventetider. Ikke at jeg for fik jeg diagnosen skal gøre mig klog på afsmalning af ledspalte, valgte hun et særligt trick. Medens manden gik rundt køteori i den offentlige hvilket på alm. dansk om huset for at se og sikre sektor, men jeg er rimelig betyder slidgigt. sig, at hækkene var høje sikker på, at manglende Og det KAN skyldes over- nok - tog hun fruen under arbejdsglæde på grund af dreven eller dårlig brug af armen og viste hende køkkonstante nedskæringer mus gennem mange år, så kenet og det lille gæstegør sit til, at selv enkle serderfor denne advarsel til toilet. Hun vidste nemlig, NÅR MAN BRUGER viceoperationer ikke var til nybegyndere i faget: at man nu havde fået en PRINCIPPET GENNEM- at få øje på. tid, hvor det var fruen der Sørg for at din mus er SNIT" En enkelt mandlig var med til at at afgøre et virkelig ergonomisk. I de tilgodeser man både den sygeplejerske havde dog første år var jeg lige ved at huskøb. I vores oplevelse overvægtige og den mandsmod nok til at konaf huskøb i nyere tid oplefå en tennisalbue på såkaldt magre. Også når frontere de mange vengrund af Microsoft Mouse ver man gang på gang, at talen er om gennemsnits- tende patienter og pårøder handles boliger til høje Model 1. Det hjalp, da danskeren". rende med ordene: Model 2 udkom i fodfor- priser. Også nu er køkke Undskyld ventetiden, net et centralt rum og det met design og siden men vi er så pokkers blev musen taget alvorlig. første der skiftes ud - uanaf skade bliver populære - hvilket fik set hvor moderne det ser Alligevel sker der det, der man klog smilet frem for en stund. ud. ikke må ske, at den arme Med andre ord: Jeg Skadestuen på Herlev lillefinger gennem mange I gamle dage var køkkenet Hospital har indført lukke- bebrejder ikke personalet et rum uden hjælpemidler, år har ført sin egen tilvæpå Herlev Hospital, at de tid mellem kl.23:00 og relse, så den bliver stivsin- ordentlig lys og stikkonhar så mangelfulde 07:00 takter. Vasken var forsynet det og fører til slidgigt. arbejdsbetingelse jeg med et rør, hvorfra vandet Der henvises til de nærliget godt og forsinket råd: bebrejder de gamle løb ud i det fri. Køkkengende hospitaler i GenSkift brugen af mus fra amtspolitikere, der fik bordet var solide brædder tofte og Glostrup. højre til venstre hånd og skruet nogle forlig uden dug, og skulle man omvendt og gør det Nys hjemkommet fra et sammen, man ganske gemme noget, foregik det i regelmæssigt, så belastninbesøg på skadestuen i enkelt ikke kan være flueskabet ude i nordgavherlev blev jeg noget forbekendt især ikke på lan- gen varieres. len. Det øvrige var saltet, bavset over de store plaka- dets højeste hospital. Ps2! Herlev Hospital led at lagt i lage eller røget. ter, der hang på væggen i Ps! Diagnosen for mit ved- et nedbrud på IT-systeFørst da det ligesom blev Skadestuen og fortalte om kommende tog 3½ time og merne, da jeg uheldigvis moderne at lokke mænd lukketid for noget så var på besøg og det gav lød på: ud i arbejdsrummet, fik vigtigt som en skadestue. anledning til mange A ve' man stikkontakter og Røntgen af hø. 5. finger: It-historier. Men personafor at føje spot til skade noget man kunne bruge Ingen fraktur, men afsmallet tog det fint at skulle kan jeg heller ikke nære dem til... Men ning af ledspalte. /hansjorn udskrive skadejournalen i mig for at ynke de arme mange steder fandt mænhånden som i gamle medarbejdere, der netop dene ud af at det med dage. /hansjorn denne varme dag skulle A ve' snart IT dagens ret og det øvrige servicere de fremmødte var en mor bedre til" - og Apropos ovenstående TD låseservice skadelidte. Herunder en det tog mange som en anmeldelse af mangler bemærkelsesværdig stor fortjent ros... og så Skomager / Tasker & på Skadestuen, så er her mængde håndværkere i Lædervarer - Bymidten 38 fandt mændene andre ting fuld uniform som om de endnu en bekendelse om at tage sig af - de fleste tel min manglende viden om alle havde ramt tommelsteder... moderne informationstekfingeren eller var drattet

13 Kajs Avis Nr april 2007 Side 13 af 14 Skader Aviser MEDENS SOLEN SKINNER og man har det godt, skal man alligevel tænke over, hvor den nærmeste skadestue ligger, og hvor der er en tilgængelig åbningstid - hvis man skal vente tre fire timer. DA MAN SKULLE LÆSE BT OG BERLINGEREN PÅ INTERNETTET den 17. april skulle det være fordi mange af de ansatte i huset følte sig truet, da husets ejere skulle lægge op til, at der skulle fritstilles (fyres) 350 medarbejdere. Hvorfor burde indholdet af badedragte og undertøj ikke være syttenårige piger fra Værløse? TRETTEN UGER - ET KVARTAL SOM INTERNETAVIS med op til 16 sider om ugen og levende billeder har givet redaktionen spændende MEN HER VILLE ET oplevelser. Ikke alene har LÆGEHUS MED VAGT TV2 bragt et indslag. AF EN LÆGE være en Det er jo også fantastisk, at Berlingske Tidende har løsning - fordi en lokal nogen tror, man kan bragt næsten en side og læge ville være et skridt på udrette det samme, hvis Albertslund Nærradio vejen. Men i Værløse har man fritstiller 700 hænder. forbereder et indslag efter kommunen flere gange Men ligesom de fra et besøg. drøftet et lokalt LÆGEførste arbejdsdag altid har De mange A4-sider opfylhus med de lokale læger. været mest interesserede i der ikke ønsket om at deres arbejde og hvad de Men der var så mange komme ud i alle hjørner på kunne få ud af det, har det grunde til, at lægerne ikke papir - men i stigende aldrig været nogens tanke var tilhængere af sådan en omfang har sønnen taget at sætte et ugebeløb af til løsning. Også forsvundet i kopier ud af maskinen, at være medejer af deres de programerklæringer, selvom firmaet måske har egen virksomhed. der strømmer ud før et betalt papiret. valg. I mange år har man undret Nogle steder har naboer sig over, at DANMARKS Lægerne har på egen vis trukket internetavisen ud ÆLDSTE DAGBLAD ikke fundet deres plads i lokalog skabt endnu anledninvar ejet af nogen i det samfundet og fandt, der gen til en snak med nabogamle land, der gør så var så mange problemer en. meget for at sikre demoflytning, etablering, fælles krati, orientering og udde- En anden oplevelse af det faciliteter, videresalg af meget varierede stof og de ling af det FRIE ORD... praksis m.m., at man mange korte historier har Ingen kan have været i valgte i stedet for at tvivl om, at skiftende ejer- været, at man næsten i enkelte læger oprettede utallige situationer komforhold har sigte mod at deres eget lægeteam (hus), finde ejere, der ville hente mer til at nævne, at emnet medens man aldrig fik en har været beskrevet i KAJS indtægter ved risikoen. lokal lægevagt. AVIS. Flere og flere har været mere og mere usikker, når Man har med glæde konman spørger HVEM EJER I stateret, at det er en meget højtkvalificeret og indflygrunden DE STORE VIRKSOMHEDER og sik- delsesbetydende gruppe, der henvises til at SE rer forhold, der kan sikre, MERE på KAJS at man også sender aviser AVIS.Eftersnak ud. ER DET NATURLIGT AT NOGEN SPØRGER: Hvorfor skal der tillades reklamer i skilte ved busstoppestederne for varer, man ikke kan købe i området? RAT SKAL VÆRE RAT kan man ligesom høre bildesigneren udtrykke det. Men når der ikke kan sidde en alkoholtester i bilistens nøglering kunne den sidde i rattet. Her finder man det første sted hvor bilistens ånde melder ud, at ånden er fyldt med alkohol... Der kan gå dage mellem man bruger bilens horn, så det får mindre og mindre betydning og kan derfor placeres sammen med en alkoholtester. Den rigtige opfinder kan sikkert tænke videre. EN DAG KOMMER DET OGSÅ FRA AMERIKA. Der vil bare gå nogle få år. Sådan har det været i mange mands minde". Igen i dag skulle man se og lytte til, at de af vore medmennesker der isolerer sig, skal man virkelig holde øje med. Hvad er det man bruger tiden til, hvis man isolerer sig? Men hvor langt går vores ansvar for, at medborgere ikke bare isolerer sig? Starter det ikke i skolen - fortsætter mulighederne ikke i de år der kommer, hvis ikke man har kammerater, hvis man løbende bliver mobbet, hvis det går lidt skidt med lektier og skolegang o.s.v. Furesøens Prepress Aps - producerer lokalaviser, centeraviser, købmandsaviser, profilaviser, annoncer, brochurer, web-design, grafisk kommunikation og posterprint. Hvedemarken 5, 3520 Farum tel fax

14 Kajs Avis Nr april 2007 Side 14 af 14 NÅR MANGE KØBER HUS I VORE DAGE er det med mænd som med biler - der er nemlig noget med, at det skal helst ligesom lugte lidt af læder - som Cecilie Frøkjær forleden morgen brugte det i en anden forbindelse... I FARUM HAR BYRÅDET I FØRSTE OMGANG SVARET KONKURRENCESTYRELSEN i en sag der er kommet i dagens lys efter henvendelser fra hoteller, der skal leve af at leje værelser ud har klaget over, at kommunen i flere år har ydet en støtte til den lokale boldklub ved at leje hotel- og konferencedelen til en rimeligere leje end dagsprisen. I byrådet diskuterede man forslag til svarskrivelse til Konkurrencestyrelsen ved en lang række indlæg, der endte med afstemning. Hvis aftalen skal reguleres og boldklubben skal efterbetale 4-5 millioner, blev der udtalt ængstelse for, at man ved en hævet leje ikke kunne drive det som forretning.. PÅSKEDAGENE var også sæson for påskeæg som ikke mere føres alle steder. Erfaringer har vist, at man lang tid efter påske ligger inde med rester af de kendte æg, der må sælges til nedsat pris. Traditionen med gækkebreve er også aftagende i de familier, hvor børnebørnene er blevet mere voksne. MEGET TIDLIGT I 2007 SPRANG BØGEN UD. Det er næsten utroligt, hvad der dukker op ud af ingenting. Der er mange der mener, at man intet sted ser noget så smukt som de første udsprungne bøgeblade - som er så delikate at man spiste dem,da man var barn. Man skal nyde de lyse bøgeblade, for der går ikke mange uger, før man ser de bliver mørkere. Det er næsten uvirkeligt at tænke over, hvor de mange blade har opholdt sig, før de sprang ud... DET ER ULYKKELIGE [ke]-computers DER KAN MISTE DERES Hardware, Bærbare, Pc, KONTANTHJÆLP, FORDI Tilbehør, Overspilning af DE IKKE KAN SKAFFE VHS til DVD, Software SIG ET ARBEJDE. Bymidten 41, 3500 Værløse De er ulykkelige, fordi de Telefon ikke finder et arbejde, der siges at være lønsomt. DET KAN VÆRE ET RYGTE... Men i en lille kreds af lokale og andre gæster, der nød godt af serveringen under det nye halvtag foran biograferne, fandt man en lille gruppe, der med interesse spurgte til de nye boliger, der opføres på varehusets tag. Her havde man lyttet til, at udsigten ville være så formidabel, at de gerne ville sikre sig en overgang fra parcelhuset, hvor kælderen ofte stod fuld af vand. De lokale måtte henvise til ejeren af byggegrunden, hvis de ville sikre sig en bolig her. Bedrevidende erkender, at det bliver højtliggende boliger, hvor man kan mærke blæsten. Men om man kan se Roskilde domkirke, har man i dag ingen sikker viden om - der er jo vokset træer op i sigtelinien. Gl.Hareskovvej 261, Hareskovby, 3500 Værløse Jan M Foto Vi kan fremkalde din farvefilm på kun 1 time Pas/ID foto Bymidten 50 tel Det er trist at en understøttelse efter sigende kan være så høj, at sammenligningen med en mindrelønnet arbejde når til vurderingen, at det i grunden ikke kan betale sig at tage et mindrelønnet arbejde som der flere steder er nok af. For det er nemt at beskrive, hvad der følger med af udgifter, hvis man skal passe et arbejde - der måske heller ikke ligger lige om hjørnet. Hvis du har dine meningers mod eller noget på hjerte, så skriv til: Kajs Avis eller ring: For avisen søger elever, der har lyst til at udfordre skæbnen og prøve det journalistiske fag. Men det står vist heller Det var alt for denne gang. ikke i Grundloven, at redaktionen er afsluttet onsdag enhver borger skal sikre den 18. april 2007 sin egen overlevelse - som Teksten er indskannet med en der heller ikke står, at Canon 5000F skanner og enhver borger skal lade sig digitaliseret med Omnipage SE informere NÅR ET MENNESKE KAN GÅ OVER GEVIND", er det ikke afskrækkende nok og forebyggende viden, at risikoen er et ophold i et fængsel og fortabelse af visse borgerlige rettigheder. I nogle aviser har man beskrevet, hvad det betyder for kone, børn og venner, at en af deres opholder sig en tid bag tremmer som det hedder. Billeder er taget med Canon G3kamera og bearbejdet med The Gimp. Dokumentet er kreeret med Open Office Writer v2.2 det er sat med Palatino Linotype 10 punkt og eksporteret direkte til pdf-format. Styresystemet er Linux Ubuntu 6.10 Edgy og i dag udkommer 7.04 FeistFawn Glæd jer!

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

Prædiken over Den fortabte Søn

Prædiken over Den fortabte Søn En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Der blev spurgt til annoncer fra to sælgere, som er imod, at der bringes annoncer i Hus Forbi.

Der blev spurgt til annoncer fra to sælgere, som er imod, at der bringes annoncer i Hus Forbi. Generalforsamling 2013 referat Generalforsamling i Foreningen Hus Forbi, 2013 Referat 1) Formand Ole Skou bød velkommen og foreslog daglig leder Rasmus Wexøe Kristensen som dirigent. Rasmus blev valgt.

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Et imponerende og meget spændende projekt. Selvom det ikke direkte vedrører ældre, var det spændende at blive orienteret.

Et imponerende og meget spændende projekt. Selvom det ikke direkte vedrører ældre, var det spændende at blive orienteret. Møde Nr. 18 Mødetype Ordinært møde Dato - Tidspunkt 22. maj 2015 09.00 12.00 Sted Grønnegadecentret lokale Nellike Deltagere Alle Referent Birgit Vejby Afbud Ingen Dagsorden. 1) Godkendelse af dagsordenen.

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Af Freja Gry Børsting

Af Freja Gry Børsting Af Freja Gry Børsting Flygtningelejren i Jonstrup Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2015 Flygtningelejren i Jonstrup Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

3. Formandens beretning i Seniornet 2005.

3. Formandens beretning i Seniornet 2005. Generalforsamling Senior Net Nordfyn Mandag d. 20. marts 2006 Ca. 30 medlemmer var mødt frem, incl. bestyrelse. Generalforsamlingen blev indledt med, at deltagerne blev bud på kaffe med horn og lagkage

Læs mere

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt.

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt. Ind-led-ning Det, du nu skal læ-se, er rig-tig sket. Det ske-te for mang-e år si-den. Den sør-ge-li-ge be-gi-ven-hed fandt sted i 1866. Hvor læng-e si-den mon det er? Det er så sør-ge-ligt det, der ske-te,

Læs mere

SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET

SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET Det er mandag den 19. februar 2015 på Præstemoseskolen i Hvidovre. Klokken er 8.30, og det klare vinterlys falder ind gennem vinduerne i den gamle aula. Her

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014.

Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014. Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Peter Dahl nr. 80. der blev valgt uden modkandidater. Peter kunne

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken.

Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken. Referat fra Garantloekkens generalforsamling Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken. Referat Indledning: Rigtig

Læs mere

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn.

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn. Beretning 2015 Jeg har i år valgt at dele beretningen op i flere hovedpunkter. Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 1. Valg af dirigent og referent Niels Jensen blev valgt som dirigent. Ask Nørgaard blev valgt som referent. Dirigenten

Læs mere

Natur og livsglæde At høre hjemme hjemme

Natur og livsglæde At høre hjemme hjemme Natur og livsglæde At høre hjemme For nogle år siden blev jeg præst på Østerbro i København, og bosat i en lejlighed lige rundt om hjørnet fra Kirken. Fra mine vinduer kunne jeg ikke se så meget som et

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Referat af generalforsamlingen, 2015 Lørdag, den 4. april 2015 i Asnæs forsamlingshus, Esterhøjvej 26 4550 Asnæs

Referat af generalforsamlingen, 2015 Lørdag, den 4. april 2015 i Asnæs forsamlingshus, Esterhøjvej 26 4550 Asnæs Referat af generalforsamlingen, 2015 Lørdag, den 4. april 2015 i Asnæs forsamlingshus, Esterhøjvej 26 4550 Asnæs 39 grunde repræsenteret inkl. Fuldmagter. Formand Bjarne Christensen bød velkommen til mødet.

Læs mere

141204z BRUGERUNDERSØGELSEN AF BORGERSERVICE.doc 1

141204z BRUGERUNDERSØGELSEN AF BORGERSERVICE.doc 1 141204z BRUGERUNDERSØGELSEN AF BORGERSERVICE.doc 1 BRUGERUNDERSØGELSE AF BORGERSERVICE I NYKØBING F, NYSTED, SAKSKØBING OG STUBBEKØBING EFTERÅRET 2014 Rapport til Byrådet fra de tre borgerorganisationer

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014

Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014 Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014 Søndag den 30. marts kl. 11:00 i selskabslokalerne Præstevangsvej 10A, 8210 Aarhus V 49 haver repræsenteret (60 personer) l. Valg af dirigent Anette, have

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 1. Valg af dirigent. Freddy Christensen blev valgt til dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forgangne år. Formand Kenn P. Korsager

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

3. Hvorfor fangede man nogle kvinder, tog tøjet af dem og klippede alt håret af dem på gaden?

3. Hvorfor fangede man nogle kvinder, tog tøjet af dem og klippede alt håret af dem på gaden? Før læsning: Introduktion til årtiet Gruppearbejde: Se på billederne i bogen side 3. Hvad kender I? Hvad tænker I? Hvad tror I kapitlet handler om? Hvad ved I om dette årti i jeres eget hjemland / verden

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Referat af generalforsamling mandag den 15. september 2014

Referat af generalforsamling mandag den 15. september 2014 Referat af generalforsamling mandag den 15. september 2014 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning ved Anne Wolthers. 3. Fremlæggelse af regnskab ved Tine Christiansen. 4. Fastsættelse af kontingent.

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling onsdag d. 17. marts 2010 i Sognegården, Kirkebakken

Referat fra ordinær generalforsamling onsdag d. 17. marts 2010 i Sognegården, Kirkebakken Referat fra ordinær generalforsamling onsdag d. 17. marts 2010 i Sognegården, Kirkebakken Formand Henrik K. Sivertsen bød forsamlingen velkommen. Der var fremmødt 52 stemmeberettigede medlemmer, heraf

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Delprøve 2A: Sundhed og faste. Teksthæfte. Delprøve 2B: Nabohjælp

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Delprøve 2A: Sundhed og faste. Teksthæfte. Delprøve 2B: Nabohjælp Prøve i Dansk 3 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Teksthæfte Delprøve 2A: Sundhed og faste Delprøve 2B: Nabohjælp Der er et teksthæfte og et opgavehæfte. Læs først instruktionen i opgavehæftet.

Læs mere

Generalforsamling CC 95 Herfølge

Generalforsamling CC 95 Herfølge Generalforsamling CC 95 Herfølge Dato: Mandag 26/1 2015 KL 19:30 i Herfølge Hallerne Tilstede: 50 deltagende medlemmer inkl. bestyrelse 1. Valg af dirigent Leo Støchkel (revisor) blev valgt 2. Valg af

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Grundejerforeningen Toftegården Referat af generalforsamling Onsdag den 22. november 2006 på Avedøre Skole.

Grundejerforeningen Toftegården Referat af generalforsamling Onsdag den 22. november 2006 på Avedøre Skole. Grundejerforeningen Toftegården Referat af generalforsamling Onsdag den 22. november 2006 på Avedøre Skole. Generalforsamlingen indledtes kl. 19.30 af formand Henriette Agtved. 30 grundejere er fremmødt

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 26. august 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 26. august 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 26. august 2007 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Hanne Buchholdt, Jesper

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Forældreforeningen ved Skt. Josefs Skole 22. september 2008

Referat fra ordinær generalforsamling i Forældreforeningen ved Skt. Josefs Skole 22. september 2008 Referat fra ordinær generalforsamling i Forældreforeningen ved Skt. Josefs Skole 22. september 2008 Vedlagt: Bilag 1: Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2007 Bilag 2: Regnskab for perioden 01.09.2007

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

KARENS MINDE KULTURHUSFORENING Referat af ordinær generalforsamling onsdag den 11. april 2012

KARENS MINDE KULTURHUSFORENING Referat af ordinær generalforsamling onsdag den 11. april 2012 KARENS MINDE KULTURHUSFORENING Referat af ordinær generalforsamling onsdag den 11. april 2012 Formanden Dorthe Eren bød velkommen til 30 medlemmer og foreslog dirigent og referent. 1. Valg af dirigent

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN Med følgende

Læs mere

Grundejerforeningen Risager Pilumvej - Lillebro

Grundejerforeningen Risager Pilumvej - Lillebro Referat fra Generalforsamling afholdt den 2. marts 2011 Sted: Aastruphus, Aastrup Allé 73, 6100 Haderslev Fremmødt: 34 stemmeberettiget. Deraf var der 5 fuldmagter. Pkt. 1. Velkomst. Pkt.2. Valg af dirigent:

Læs mere

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN Hanna og Torben Birkmose Jakobsen har fulgt nogle af de første danske kurser i PREP for at styrke deres parforhold og samliv. - Vi ville gerne investere tid og kræfter

Læs mere

Vængernes Beboerlaug. Referat fra generalforsamlingen den 23.oktober 2013.

Vængernes Beboerlaug. Referat fra generalforsamlingen den 23.oktober 2013. Vængernes Beboerlaug Referat fra generalforsamlingen den 23.oktober 2013. Den 23. oktober 2013 afholdtes den ordinære generalforsamling i Vængernes Beboerlaug. Oldermanden bød velkommen og gik herefter

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Referat af EKTRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING onsdag d. 27. august 2003 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af EKTRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING onsdag d. 27. august 2003 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 med følgende dagsorden: Referat af EKTRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING onsdag d. 27. august 2003 KL. 19.00 I

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen. OPGAVER TIL Tre venner NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING fredag den 9. marts 2007 KL. 18.30 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING fredag den 9. marts 2007 KL. 18.30 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING fredag den 9. marts 2007 KL. 18.30 I SUNDBYØSTERHALLEN Med følgende

Læs mere

Som det ses herover er der forsat nogle kollegaer der køre overarbejde.

Som det ses herover er der forsat nogle kollegaer der køre overarbejde. Aktionsgruppens Mailservice nr. 84 Indhold 1. Meddelelse fra redaktøren 2. Skriver du et læserbrev eller har lyst til det 3. Tal 4. Overarbejde 5. Støtte kronerne skal fordeles 6. Må vi få kammertonen

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Frivillighed skal kun tjene den gode sag

Frivillighed skal kun tjene den gode sag Frivillighed skal kun tjene den gode sag Hovedtale af Preben Brandt, tidligere formand for Rådet for Socialt Udsatte, ved Frivillig Fredag i Thisted 26. september 2014 Tak for indbydelsen til at komme

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Referat Medlemsmøde 12. marts 2009 Station Amager

Referat Medlemsmøde 12. marts 2009 Station Amager Referat Medlemsmøde 12. marts 2009 Station Amager Der var mødt 21 medlemmer til mødet. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmeudvalg 3. Formandens beretning 4. Kassererens beretning fastsættelse

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger Spørgsmål til elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL Dialog et spil om holdninger Elever FORMÅL At I hører hinandens synspunkter og erfaringer. At gruppen diskuterer disse. At give ideer til fælles normer. At give

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Ved generalforsamlingen sidste år i april fortalte jeg, at licitationen på den udvendige renovering var overstået, og ganske

Læs mere

GRUBBE ADVOKATER. Til andelshaveme i A/B Halgreen. Vedr. generalforsamling. Med ven AD V O KATANPA BT S S E L S KAB

GRUBBE ADVOKATER. Til andelshaveme i A/B Halgreen. Vedr. generalforsamling. Med ven AD V O KATANPA BT S S E L S KAB GRUBBE ADVOKATER AD V O KATANPA BT S S E L S KAB Til andelshaveme i A/B Halgreen 21. december 2Al1 J.nr. 100266 Bc/lpj Sekr. : Lieselotte Pitzner- Jørgensen Vedr. generalforsamling. Vedhæftet fremsendes

Læs mere

Referat. Mammen Friskole

Referat. Mammen Friskole Referat af ordinær generalforsamling 2005 på Mammen Friskole tirsdag den 12. april kl. 19.00 Der var i alt 29 stemmeberettigede deltagere. 1. Valg af dirigent og stemmetællere Kristian Jensen blev valgt

Læs mere

Referat af Ordinær Generalforsamling i Hellerup Roklub, afholdt den 27.02.2013.

Referat af Ordinær Generalforsamling i Hellerup Roklub, afholdt den 27.02.2013. Referat af Ordinær Generalforsamling i Hellerup Roklub, afholdt den 27.02.2013. Sted: Hellerup Roklub Referent: Maureen Jørgensen 1. Valg af dirigent og referent. Bestyrelsen foreslog Dorthe Budtz som

Læs mere

1 stk. hjerne efterlyses!

1 stk. hjerne efterlyses! Danmarks mest læste taxiblad KAT-Bladet nr. 8. 2011. John Lindbom Den Almægtige! Fader vor. Nye tider i 4x35. Den daglige bøn. 1 stk. hjerne efterlyses! Sidste nyt! Side 1 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Nye

Læs mere

Til samtlige beboere i afdeling 20 Brandholms alle 1A-3K Den 21. september 2004. Referat af beboermøde d. 14. september 2004

Til samtlige beboere i afdeling 20 Brandholms alle 1A-3K Den 21. september 2004. Referat af beboermøde d. 14. september 2004 Til samtlige beboere i afdeling 20 Brandholms alle 1A-3K Den 21. september 2004 Referat af beboermøde d. 14. september 2004 Tilstede: 11 beboere samt Finn Nielsen fra Hovedbestyrelsen Astrid Anthonisen,

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling - lørdag d. 4. september 2010, kl. 14.00

Referat af ekstraordinær generalforsamling - lørdag d. 4. september 2010, kl. 14.00 Referat af ekstraordinær generalforsamling - lørdag d. 4. september 2010, kl. 14.00 Sted: H/F Brandhøj, festpladsen. Deltagere: Advokat Mads Kofod (rådgivende for H/F Brandhøj i forbindelse med kloakeringsarbejde),

Læs mere

Referat af generalforsamling for Folkets Hus Spillefolk Søndag 7. april 2013

Referat af generalforsamling for Folkets Hus Spillefolk Søndag 7. april 2013 Referat af generalforsamling for Folkets Hus Spillefolk Søndag 7. april 2013 Valg af dirigent Henning blev valgt som dirigent. Der var 16 fremmødt til generalforsamlingen. Ole Quistgaard (formand) blev

Læs mere

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850 REFERAT af åbent bestyrelsesmøde tirsdag den 11. marts 2008. I mødet deltog følgende: Dynes Skovkjær Sand (skoleleder deltog fra kl. 18.20), Ole Pedersen, pædagog (deltog ikke under punkt 6 og 7), Helle

Læs mere

Faaborg Vest Antenneforening. Referat fra ordinær generalforsamling mandag den 25.03.2013 på Toftegårdsskolen. Dagsorden

Faaborg Vest Antenneforening. Referat fra ordinær generalforsamling mandag den 25.03.2013 på Toftegårdsskolen. Dagsorden Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Beretning om foreningens virksomhed i det forløbne år, og planer for det kommende år til godkendelse. 3. Aflæggelse af regnskab for det forløbne år til godkendelse. 4.

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Formanden v. Poul Henning byder velkommen og præsenterer bestyrelsen. Tilstede fra bestyrelsen er; Kenni Thunø, Torben Olsen,

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Synes, mener eller tror?

Synes, mener eller tror? Synes, mener eller tror? Tror, synes og mener dækkes på mange sprog af samme ord. Men på dansk er begrebet delt op efter den psykologiske baggrund: Synes udtrykker en følelse i situationen, tror udtrykker,

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Grundejerforeningen Krebsen Ordinær Generalforsamling 16/4-09. Dagsorden.

Grundejerforeningen Krebsen Ordinær Generalforsamling 16/4-09. Dagsorden. Grundejerforeningen Krebsen Ordinær Generalforsamling 16/4-09 Dagsorden. 1. Valg af dirigent. 2. Aflæggelse af formandens beretning. 3. Forelæggelse af regnskab for det forløbne regnskabsår samt godkendelse

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation.

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Du og jeg, Gud 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Den grund, du har i dåben lagt, dit stærke ja til svage, bekræfter du, skal stå ved magt i dag og alle dage. Evangelieteksten til 1.søndag efter

Læs mere

År 2013, tirsdag den 23. april, kl.19.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i. E/F Kajkanten

År 2013, tirsdag den 23. april, kl.19.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i. E/F Kajkanten År 2013, tirsdag den 23. april, kl.19.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i E/F Kajkanten Hos STAY Black, Islands Brygge 79A, 2300 København Der var følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent og

Læs mere