Kajs Avis Nr april 2007 Side 1 af 14

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kajs Avis Nr. 15 19. april 2007 Side 1 af 14"

Transkript

1 Kajs Avis Nr april 2007 Side 1 af 14 Det frie ord - Borgerligt ombud Vinsmagning Overenskomst Skovhusets Venner Fedme - Furesø Kommune: Plan- og Økonomiudvalg Ung i Værløse Frikadeller vs. Sløjd/gymnastik - Multimediepoesi - Velfærdsmangler en situation, hvor en kom- der er valgt til den store munaldirektør skrev et opgave - som de på grund læserbrev i en situation, af lov om borgerligt hvor han kunne skimte en ombud ikke kan slippe for..nedslidthed" hos hans - som de første - får pålagt personale. bøder for uopmærksomhed. Meget lang tid før den Han er jo kommunens danske ret overhovedet har førstemand og øverste bevist at der er foregået leder og har vel egentlig noget ulovligt. følt det som sin pligt at fortælle omgivelserne, at Men de tolv Farum-borman har stillet personalet gere risikerer at miste overfor en for voldsom deres ret til at beskæftige opgave. MAN burde have sig med politik hvis de mere tid til strukturænskal betale de pengebøder Rødt sejl på blå baggrund en forårsdag i april dringer og for en tid holde de er dømt til at betale. inde med nye love, nye tilskaffe beviser på, at DEN Vi skal erindre om en Når det FRIE tag og nye opgaver. afdeling på institutionen beskrevet situation ved en ORD" har sine havde problemer som Den slags advarsler måtte afskedsreception på Farum ledelsen ikke ville ikke komme ud fra rådhu- rådhus - hvor en ansat som begrænsninger forholde sig til. Vi kan set - ved siden af fyldes en stand-up'er" bragte en Dagblade har den seneste antage, at der ikke er man med oplysninger om afskedshilsen - der egenttid omtalt et brev der er ledere,der har arbejdstid nedslidt personale - rådlig var historien om Farum. fremsendt anonymt, indeudover Men der huse og servicefunktioner Efterfølgende blev hun holdende antydninger af skulle altså skjult kamera med lukkedage indimelkaldt til borgmesteren og klage/kritik af forholdene til. Og tilsynet forklarede, lem for at komme op i blev fritstillet"... på en institution. Efterfølat DET var overraskende rytme. Kommuner hvor Ekstrabladet og andre gende har man studeret, for dem. ubetalte regninger og svar bragte ordlyden af monovurderet og undersøgt trotil borgerne hober sig op. logen, men ingen fandt Et par år tilbage mente en værdigheden i indholdet anledning til at nære skoleleder i Roskilde ikke, Når retssager i Farum får af brevet. Resultatet er mistanke... en ende om måske et års konstatering af klager over at problemer han og skolen skulle leve med havde tid, skal man endelig forholdene. Der er ikke afgøre en sag, hvor ganske noget at komme efter - for- den nødvendige interesse hos politikerne, så han almindelige borgere for klarer man det. skrev et læserbrev - han længst er idømt pengedet er ikke så længe siden fik voldsomme problemer bøder, fordi de ikke for de ansatte på et hjem fik med. Den slags kunne en længst havde konstateret, SOM KONEN SPURGTE en journalist uden uddanembedsansat ikke tillade at der var et borgmesterstysin MAND nelse til at søge ansættelse sig. ret område, der var kørt af på en institution og ved Har du lært noget af sporet. Det er fantastisk, Frederiksborg Amts Avis hjælp af skjult kamera nogen i dag?" man kan straffe borgere, har nogle dage beskrevet

2 Kajs Avis Nr april 2007 Side 2 af 14 Urimelige forhold for borgere der stiller sig til rådighed for vælgerne Det er ikke urimeligt at sende en stor tak til de ledere og det personale, der var udset til at løse opgaver, når to meget forskellige kommuner skal slås sammen. Det må ikke være nemt at harmonisere" to så forskellige forhold, hvor den ene halvdel stort set ikke kender meget til den anden... det sig, at det ikke er så let. den fineste flaske med en Der henvises til borgerligt mærkat, som bærer en ombud. Den slags er svært korttegning fra at frasige sig... Kan anbefales på det Rettens ord beskriver, hvor varmeste - især til den vanskeligt det har været at daværende tilbudspris: 3 finde beviser på en måske stk for 150 kr. nærende mistanke - fordi det kommunale ombudsarbejde også bygger på gensidig tillid, troværdighed og respekt for hinanden. Hvis det virkelig sker, at bødedommen over de tolv politikere stadfæstes, får afgørelsen betydning langt ud i befolkningen. Umiddelbart efter et kommunalvalg udtalte flere Borgerligt ombud, der er et nye borgmestre at de var væsentlig grundlag for at forundret over hvilken GRUNDLOVEN kan føres magt og indflydelse, man ud i livet, stiller urimeligt gav nye borgmestre. store krav til ganske Blandt disse var borgmealmindelige borgere", der ster Jesper Bach. stiller sig til rådighed for fællesskabet. Aflønnet stort set som de, der beskæftiger sig med sociale- og fritidsopgaver ude i det øvrige rum. MUSEET PÅ MOSEGÅRDEN VED KIRKEN har åbningstider tirsdagfredag og søndag LUKKET mandag og lørdag. LOKALARKIVET I VÆRLØSE åben mandag og torsdag NOGEN RYSTER PÅ HOVEDET, andre bruger fingre, arme og øjne. Det hele er en del af kropssproget og styrker det, man ikke sagde. Småsnak DET KRÆVER IKKE MUSIKALSKE GENER at være med på noderne... SELV DE DER HAR MEGEN TID vidste ikke, hvad de ville gøre, hvis de Dus med vinen - i SuperBest Værløse fredage havde mere tid. De, der i Valgt til opgaver hvor den og lørdage - Vinsmagning en ung alder gik på efterene halvdel næsten er løn, forstår ikke, hvor de Ballerupvej 48 A ingenmandsland - som tog tiden fra - til at gå på 3500 Værløse medlemmer skal tage arbejde... Poul Jacobsen har nogle ansvar for uden den absovældig gode vinkontakter i I GRUNDEN VIDSTE lutte nødvendige viden. BØRNENE IKKE, HVAD Frankrig og Italien og tilde seneste år har de valgte byder hver uge nogle DERES FAR VAR, men de tilmed fået indskærpet, at havde hørt han var censpændende vine. de tilmed får et ansvar for tralt placeret" i øvrigt var Her er et eksemplar fra at miste deres ret til polihan ikke meget hjemme.. tisk arbejde - hvis de over- april 2007: Corti BenedetVIL DU LEJE MEDBORser misligheder i lokalsty- tine del Padovano, som har GERHUSET ANNEXen særdeles frisk smag af ret og undlader at gribe GAARDEN, kan du ringe bær. Mens den virker ind. slank i starten, så kommer til Thiel på Hvis et medlem konstatefylden siden. Den kommer VÆRLØSEEGNENS rer misligheder og fra regionen Veneto i det HISTORISKE FORENING opdager, hvor store proble- nordøstlige Italien. har en rejseklub, der har mer man løber ind i ved at en hjemmeside: Og så gør det ikke noget, gribe ind og i stedet for at vinen er emballeret i vælger at træde ud, viser Poul Jacobsen DET ER VIGTIGT, sagde den ældre på plejehjemmet. Det er vigtigt at se andre, se hinanden og bruge hinanden. DET ER VIST KLART vælger man at frede hele flyvestationen, kan Furesø kommune nemmere hente 100 millioner - der er grænsen for, hvad man må tjene - end hvis man skulle investere millioner på forskellig vis. Der skal ikke renses mod forureningen, der er ikke fundet døde dyr i området, og Paven der kyssede jorden, døde sidenhen af helt andre årsager. NEJ MAN HAR ALDRIG HØRT om hjerneforskere, der var faret vild i menneskers mest spændende og vildsomme område. VÆRLØSE AVISMUSEUM, der er en beskrivelse af LOKALAVISENS BETYDNING FOR LOKALSAMFUNDET på VÆRLØSEEGNEN, er et afsnit af Mosegaardens historiske samlinger. Avis-

3 Kajs Avis Nr april 2007 Side 3 af 14 og trykkerimuseet er det eneste af sin art i STORKØBENHAVN. Det lille museum indeholder maskiner, skrift og udstyr, der er anvendt til fremstilling af Hareskov-Værløse Avis, der udkom i 61 år. Gamle typografer har skabt en bogsamling, der beskriver Gutenbergs opfindelse, der holdt gennem mere end 500 år. SKIMMELSVAMPE har vist sig værdifulde i de tilfælde, hvor man måtte renovere forsømte lokaliteter, arbejdsrum, skoler og boliger. DET UNDREDE LÆSERE, at jægersoldaten B.S. Christiansen lod sig citere for, at han aldrig havde læst en bog. Gjaldt det også teoribogen? SELV DE DER GIFTER SIG SENT opnår at få tid til at prøve en gang til... FØR EN FLYVETUR har kvinder oplevet, at man møder sikkerhedsfolk, der med hånden skal tjekke det metal, der er under og på tøjet. Herunder også en bh-bøjle. Kvinder kan kræve, at undersøgelsen foretages af en kvindelig sikkerhedsvagt. en bedsteborgerlig velfærdsmodel, vi har inden i os, når vi tænker: Naboens børn - de har det nok ikke så godt. De vil sikkert have godt af at komme et andet sted hen". Det er forfærdeligt". TAXAPRISERNE STIGER FRA 1. JUNI. Hvis man får en bil på gaden koster den 40 kr. i startbeløb. Hvis man bestiller koster det 50 kr. FLERE STEDER I LANDET har buschauffører holdt stille i myldretiden, fordi der er områder omkring Hovedstaden, hvor man får 7 kroner mere i timen end i det øvrige land. Men der har ikke været mulighed for at udligne forskellen. FOR ØJEBLIKKET viser Galathea-ekspeditionen det danske flag på rejsen jorden rundt. Helge Sander har sagt, at der ikke må gå 50 år, før vi igen udruster en ekspedition. DET ER KLART - det vil være et problem for fremtidens krige, hvis officererne flygter fra forsvaret. Hvad man f.eks. har oplevet i Afghanistan. men til en sommerferie, hvis de altid kører i sele. INTET MENNESKE HOLDER SIG UNG SÅ LÆNGE som en kvinde i nærheden af trediverne. I DENNE TID ER DET EN SÆRLIG OPLEVELSE at tage en middagssøvn og få kræfter til en spadseretur fra kl. 4 om morgenen ude i naturen. OGSÅ I HJEM HVOR MAN IKKE SELV ER RYGERE burde man have røgalarmer. Der er familier der har mere end en enkelt. 24 timer der er en gratis avis fortæller om GENOPTRÆNING, at der er mennesker i Danmark, der ikke får tilbudt GENOPTRÆNING. UNDERVISNINGSMINISTERIET stiller i udsigt, at nu vil man sikre at børn i en tidlig alder sprogtestes. Det gælder også de, der kun skal tale et enkelt sprog. sprog" - man forstår ikke hinanden" - En taler hjertets sprog " - en taler managesprog" en taler politikersprog" - en taler akademisk" nogen taler som en ansat, andre taler som en gæst" SELV MANGEN ET BRANDVÆSEN ville anbefale, hvis man fik cigaretter, der var selvslukkende. Der er lande hvor man har den slags - men det er ikke alle, der finder man endnu har fundet den rigtige løsning. I MODSÆTNING TIL DE GODE GAMLE DAGE" er der i vore dage" flere kvinder, der skriver noget bevaringsværdigt. Sammenligner man med hvad andre skriver oplever man, at kvinderne skriver mere varmt... FIRMAER DER BRUGER PERSONALE har studeret en undersøgelse, der fortæller at der er noget at hente, hvis de ansatte er glade.. I FORBINDELSE MED EN SKILSMISSE er børnene dem, de voksne taler mindst med... I DANMARK er en gruppe DET FORTÆLLES AT I modstandere af krigen bledanmark har man pro- NU SKAL LASTBILvet afvist og må opgive at I FAXE KALKBRUD har blemer, fordi der ikke ydes CHAUFFØRER have et føre sag mod statsministeman fundet spor af dyreliv, støtte til udgivelsen af fag- kursus i kreaturtransport ren for brud mod grundder fandtes for 63 milliolitteratur. Alle ved at der for at sikre, at dyr ikke dør, loven. ner af år siden. ydes støtte til udgivelse af før de skal slagtes eller HØJSKOLESANGBOGEN romaner, noveller og bare får skrammer underjesper LANGBALLE har er i fare for at blive glemt, digtsamlinger. vejs. sagt til Politiken: Børn og det er farligt. Måske hører simpelthen til DET ER TANKEVÆKskulle man genoptrykke SELV I ET LAND HVOR hjemme hos deres forælkende, at man oprindeden og forsyne den med MAN TALER SAMME dre. De er ikke en vare, ligt sagde, at boksning var SPROG OPSTÅR DER sange af Kim Larsen, Shuman kan handle med og en forsvarssport. bidua og ABBA. DAGLIGE PROBLEMER. anbringe rundt omkring. Man taler forbi hinanden" TIL FORSKEL FRA KØN EN FAMILIE MED TO Jeg synes, det er udtryk for - man taler ikke samme BILER kan let spare samtil KØN viser det sig, at

4 Kajs Avis Nr april 2007 Side 4 af 14 mænd i høj grad mangler et modergen - måske fordi gamle beretninger bekræfter, at mandens første opgave var at være jæger. Arbejdet begynder kl. 9 og før arbejdet påbegyndes, skal der serveres ØL. Den mindste løn er 800 kr. pr. uge plus øl og snaps. I VÆRLØSE SKREV SONJA DAHLGAARD for år tilbage GRUNDLOVEN om i en mindre udgave, der gjorde den nemmere at forstå. Arbejderne hentes og bringes i firmaets vogne. FOR NØRDERNE udkommer der nu en SMS-ordbog, der skal være en hjælp for de, der er nybegyndere. Det hedder bl.a. om SMS'er, at telefonen har en evne til at gætte ord, der har visse sammenhænge, ikke mindst hvilke ord man bruger i sin lommetelefon. Hver arbejder skal hvert år have nyt sæt tøj efter mål og af fineste kvalitet, regningen betales af firmaet. Ved ethvert arbejdes påbegyndelse skal formanden give hver mand hånden og byde ham velkommen. Hver mand skål have 100 kroner på forskud, der tilbagebetales med 1 kr. om ugen. Bliver en mand fuld på arbejdspladsen, skal mesteren sørge for, at han INDIMELLEM OG AF OG bliver kørt hjem og i seng TIL læser man om journasamt at der er ØL næste lister, der beskriver at sammorgen. menlægningen mellem to Under arbejdet må der kommuner nær tre større søer var en tvangssammen- synges - begyndes en strofe skal alle synge med. lægning... DER ER FAMILIER DER SKIFTER BILLEDER UD PÅ VÆGGEN for at få plads til fladskærme, der i dag kan have meget forskellig størrelse. I øvrigt er der flere og flere muligheder for at blive ejer af en fladskærm. Man kan f.eks. få en skærm, hvis man køber en bil eller et sommerhus. Fra kl. 1 l- 13 er der middag og hvilepause. Rimelige krav til den nye overenskomst Kl. 16 er det fyraften. Når arbejderen forlader arbejdspladsen, skal formanden give hver mand hånden og takke ham for dagens arbejde. Arbejdet skal være en rekreation - enhver anstrengelse er forbudt og enhver der sveder under arbejdet skal omgående fyres. Den der sover i arbejdstiden må ikke vækkes. Kl er der kaffe-taffel, firmaet s k a l sørge for underholdning. Toilettet skal være opvarmet, må ikke benyttes i pausen, men kun i arbejdstiden. Vil en af arbejderne giftes, skal firmaet betale brylluppet samt alt, hvad dertil hører. Alt arbejde skal indstilles i 3 dage. Den nygifte må ikke de første 12 uger arbejde mere 75 medlemskaber var end 2 timer om dagen. Han repræsenteret ved generalforsamlingen. Formanden skal have fuld løn. Jens Ludvig Sørensen bød Der skal holdes bal for firvelkommen. Mogens Balsmaets arbejdere lørdag og lev spillede John Fields søndag med fremmede Nocturne i B-dur og Chopiger samt smørrebrød, øl pin's Nocturne i S-dur. og snaps, der skal betales Erling Riisgaard blev valgt af firmaet. til dirigent og erklærede Fra og til arbejdet skal der generalforsamlingen rettisynges i busser og spordigt indkaldt. vogne.-det er arbejdsmænjens Ludvig Sørensen denes pligt at møde op og aflagde bestyrelsens årsbegå rundt med hatten. De retning: Året 2006 har indsamlede penge skal været et spændende år for bruges til skovtur. os alle her i Skovhuset. Hvis ikke ovenstående Den største begivenhed overholdes, skal arbejdet har vel nok været fødslen omgående nedlægges og af Furesø Kommune og må ikke genoptages, før dermed spekulationerne direktionen har sagt undom fremtiden for Skovhuskyld til alle arbejderne, sets placering i den nye samt givet løfte om, at kommunes kunstpalet. Nu ingen løber økonomisk kender vi da heldigvis svarisiko ved strejken. ret på disse bekvmringer. Skovhuset får lov til at leve videre som hidtil, d.v.s. Skovhuset får helt de samme økonomiske rammer, hvad angår den kommunale støtte. I de lange sammenlægningsforhandlinger har Skovhusets Kaj Øgaard Sørensen er på plads (fra en tidlig Værløsefilm) bestyrelse ved Henning Bek og Birthe Bisgaard Generalforsamling i stået fast og de har spillet de rigtige kort ud på de SKOVHUSETS rigtige tidspunkter. Fra VENNER Skovhusets Venner skal der lyde en meget stor tak for jeres indsats. SKOVHUSETS VENNER Den næststørste begivender er en støtteforening for hed har været lederskiftet. kulturhuset SKOVHUSET Som det er alle bekendt så havde generalforsamling valgte vores kunstneriske den 26. februar. leder Finn Bech at sige sin Af referatet i SkovhusNyt stilling op sidst på sommegengiver vi bl.a.: ren efter 27 år på posten.

5 Kajs Avis Nr april 2007 Side 5 af 14 Såvel husets bestyrelse som Skovhusets Venner beklagede dette meget, men Finn ønskede at stoppe, mens legen var god. Forretningsudvalget suppleret med Kurt Franch og Ingrid Barsballe fungerede som ansættelsesudvalg, og vi valgte enstemmigt Dorthe Abildgaard til ny kunstnerisk leder. En ny epoke i Skovhusets historie er begyndt, og efter alle solemærker at dømme har vi truffet det helt rigtige valg. Fra Skovhusets Venner skal der lyde endnu et stort VELKOMMEN til Dorthe. Jeg vil nu fortsætte med årets begivenheder - store og små i mere eller mindre tilfældig rækkefølge. PR havde vi 872 medlemmer, hvilket er en fremgang på 41 i forhold til året før, så vi runder snart de 900 medlemmer. Alle nye medlemmer bydes rigtig hjertelig velkommen. Igen i 2006 har Skovhusets Venner været vært ved 7 kunstudstillinger, lige fra den kraftfulde færøske maler Bardur Jákupsson til vor lokale Elisabeth Westerstråhles Grønlandsbilleder. Udstillingerne havde et samlet besøgstal på I forbindelse med hver udstilling har vi haft meget velbesøgte og inspirerende kunstcafeer. Musikudvalget har i årets løb budt på et meget varieret program -lige fra jazz, først og fremmest med de lokale musikere fra Jonstrup Jazz, over flere slags klassisk musik, bl. a. musik fra Renæssance tiden og fra Mozarts tid. I musikudvalgets regi har vort lokale musikteater Undergrunden præsenteret små operaforestillinger. I oktober lyttede vi til et dejligt musikarrangement med medvirken af Værløse Musikskoles elever og lærere i anledning af Spil Dansk Dagen. I september uddelte Skovhusets Venner priser til årets SkovhusKunstner og til årets SkovhusLyriker. Priserne blev givet til billedkunstneren Gunnar Saietz og til Hvedekorn debutanten Annette Højlund. Sidst i august arrangerede Skovhusets Venner en medlemsrejse til Wien, hvor vi så en masse dejlig kunst og arkitektur. Endnu et rejsearrangernent skal nævnes, nemlig familien Riisgaards meget vellykkede weekendtur til Ribe og Sydfyn. 1 forårsmånederne tilbød Skovhusets Venner en spændende foredragsrække, hvor cand. mag. Anne Sofie Hald Rasmussen talte om "Når kunst og religion smelter sammen", og i efteråret gennemførte Skovhusets Venner 3 meget velbesøgte foredrag om Renæssancens kunst. Foredragene blev holdt af kunsthistorikeren Mette Wivel, og de blev gennemført i samarbejde med FOF Værløse. [ det forløbne år har der været stor aktivitet i forbindelse med Skovhusets Skoleservice med mange tilbud til skoler og børneinstitutioner. Sidst i november gennemførtes således en Forældre- og Bedsteforælredag med børn og børnebørn, hvor lokale kunstnere var vejledere ved staffelierne. Endelig skal jeg også nævne Skovhusets Billedskole i Jonstrup, som er realiseret for midler fra Initiativpuljen. Skovhusfondens bestyrelse har i årets løb arbejdet videre med de tanker og muligheder, der blev fremsat under sidste års generalforsamling. muligheden for, at Fonden gennem anden bank måske kunne få et højere renteafkast af hovedstolen nævnt, ligesom mulighederne for etablering af en nyfond blev diskuteret. Fonden blev imidlertid ved afstemning besluttet opløst. 36 medlemmer stemte for en opløsning, mens 12 medlemmer stemte imod. Fra SkovhusFonden I DELE AF FURESØ KOMMUNE Ole Bøgeskov Jensen fremlagde forslaget til nedlæggelsen af Fonden, som blev oprettet i 1988 ved salg af kunstværker doneret til Skovhuset. Bøgeskov Jensen argumenterede for, at en nedlæggelse ville kunne frigøre fondsmidlerne til finansiering af større kunstprojekter i Skovhuset eller til en samlet donation af midlerne til Skovhuset. Det lave renteafkast af hovedstolen er hovedargumentet for nedlæggelsen af Fonden, ligesom det er Fondens indstilling, at fondsmidlerne skal anvendes til markante kunstneriske tiltag. Fondens bestyrelse indstiller derfor Venneforeningen til at nedlægge Fonden, således at fondsmidlerne på ca kr. kan frigøres. Forslagets konsekvenser og andre muligheder blev kort diskuteret bl.a. ville Venneforeningen miste en donation fra Fonden til Kunstnerpriserne på 6.000,kr. Derefter blev lovede man - stillede i udsigt - eller talte om at man var opmærksom på, at selv gennemsnitsdanskeren hverken var fed eller mager, men strålede af fedme og usund levevis". Man anviste en række områder hvor man pålagde borgerne at acceptere, at der skulle spares - for nu ville sund levevis indgå i kommunens visioner. Man lovede at stille 25 kr. til rådighed for hver borger, der tilsluttede sig en vandretur og støtter i vid udstrækning motionelle tiltag, hvor lederen hentes fra underskoven af frivillige. Først efter millionudvidelsen af nedslidte skoler opdagede man, at der nu er færre muligheder for fritidsbevægelse, så de, der står og mangler den mulighed, må gå andre veje.

6 Kajs Avis Nr april 2007 Side 6 af 14 Lykken viste sig i programmer uden indhold, at man ville arbejde for et hal-supplement - og der blev vist skitser. Langt fra Bymidten tegnede man så en gymnastiksal, som kunne realiseres, hvis man fandt jydske håndværkere, der var tilfreds med, hvad der var til rådighed. Men tiden går og Gl. Værløse kommune - der ikke nåede at give områdets borgere 100 lejeboliger på fem år - kvier sig, selvom almindelige borgere har fået det indtryk, at man nåede at skovle millioner ind, uden at sikre DEN gymnastiksal... En lokalitet, der efter sigende og efter sammenligning med Farum Arena, er en skrabet motionsmulighed. Når politikere alligevel nåede at fortælle, hvad det vil koste at indrette køkkenfaciliteter i alle institutioner, ansætte pædagoger der har kort til madlavning og udlicitere levering af grønt og andet til den sunde ret contra, hvad det kunne koste at få leveret dagens ret fra en fabrikslignende aktivitet, indskød man som en fodnote, at der var tale om brugerbetaling. Men der er dog skeptikere der oplyser, at der stort set ikke eksisterer en virksomhed, der med garanti kan levere en sund og varm ret så tilfredsstillende, som man gerne så det - rent politisk"... Det må være nedladende for en mor og en far, at lokale politikere kaster sig over, hvad det er borgerne lever af fra vugge til grav. forventer man striber af tomme sommerhuse Meget der foregår indenfor husets fire vægge har fra UDVIKLINGEN MED første færd været forældre- GLASEREDE TAGE viser nes ansvar og pligt. sig at skabe dårlig kemi hos naboer, når solens strådet er muligt lokale politiler har en særlig vinkel. kere uden videre kan pålægge børnefamilier den EFTER PÅSKE inviterede ekstra udgift - man kan manden naboerne ind til nære ængstelse for, hvad en kop eftermiddagskaffe det næste kan blive. for at fremvise stuen som fruen havde malet i Der er sikkert nogle forælpåsken. Dybest set - som dre der gerne frabeder sig man siger det - var forklakritik og mere brugerbetaringen den, at malerarling på et område, hvor bejdet havde de talt om i et man sikkert lever efter de par år - men far nåede det økonomiske rammer. ikke. Småsnak DER ER ET LOKALOMRÅDE, hvor man også gerne ville have et varehus. Nu er borgerne alligevel blevet modstandere fordi det viste sig, at man vil bygge på en tidligere kirkegård. FURESØ KOMMUNE's PLANUDVALG havde møde den 10. april Man blev orienteret om forslag til fredning af Stavnsholtkilen fra DN. Fredningen vil evt. koste 5,5 millioner. Kommunen har svaret Naturklagenævnet vedr. ny regnvandssø på Værløse golfbane. Grundejerforening har klaget over dispensation for spidsbelastningscentral for Farum Fjernvarme på Farum Kaserne. Man blev orienteret om justering af boligprognose Man anbefaler byrådet indkalder ideer og forslag til planlægning af af FlyveMODERNE RESTAURAN- station Værløse's arealer i TER har moderne kokke, perioden 8. maj juli. der kun fører de retter, som Man drøftede tillæg nr. 16 kokken finder gode for til indre boligområde i kunderne. Der vil derfor Stavnsholt - der omfatter DET VIL VÆRE KLART: blive færre steder, man i tre ejendomme. Hvis det lykkes for DN's fremtiden kan få den ret, Herlev-Furesø afdeling at Udvidelsen af Farum som vores mor gjorde til frede en gave, kan Furesø Bytorv skal afklares ved vores livretter. sikkert modtage en gave, hjælp af forstudier. Udvider svarer til de 100 milliodelsen giver mulighed for ner, som var rammen for, at udvide med hvad FURESØ måtte tjene. etagemeter til VVS, fjernvarme, naturgas, udvalgsbutikker og DA DE FØRSTE RIGTIGE ejendomsservice, blik- og dagligvarebutikker. SOMMERDAGE TOG TIL smedearbejde. I APRIL gik fåreavleren på God service og højt Furesø kommune skal økologigården i gang med kvalitetsniveau - til rette sælge arealer omkring at at lette sine dyr for deres pris Farum bytorv - man forvinterklæde. venter en nettoindtægt 27 mill. kr. Omkostningerne Walgerholm 5, Jonstrup PLUDSELIG OG UDEN ventes at være kr Værløse VARSEL melder man ud, Dette beløb anbefaler man tel fax at nu er der nedgang i bil frigivet. antallet af de, der norwww.jh-vvs.dk malt" ville bruge friværman drøftede studietur og dien i ejendommen, og nu seminar om by- og TANKER ER UDEN MOMS - Hvis ministeriets folk tænker tanker kan man ikke forestille sig, at man deler morgengave ud som ikke er sikret mod fredning. Jan Hansen VVS A/S

7 Kajs Avis Nr april 2007 Side 7 af 14 erhvervsarkitektur - over to dage Man drøftede etablering af Ejeren af Lejrvej 1 søger miljøråd. Man anbefaler at om dispensation for afhol- der indkaldes til stiftende delse af lagersalg. Et flertal møde den 2. maj. i udvalget anbefaler, at der På det lukkede møde drøfafholdes naboorientering. tede man salg af kommuole Bondo Christensen, nens jord, GammelgårdsLone Christensen og Henvej 93. rik Nord stemte imod. Der ansøges om etablering TEAM DANMARK har af stutteri på ejendommen lånt lokaler Hørmarken 1 Gedevasegård. og søger forlængelse af Der meldes afslag, da det lejeaftalen til Man indstiller aftalen for- ansøgte kræver landzonetilladelse, og den vil komlænges. munen ikke give ejeren. Man drøftede forslag fra Marie Kruses skole om parkeringspladser, godfuresø KOMMUkendte hoveddisponerinne's PLANgen. Forvaltningen bemynudvalg har møde diges til at følge op på detailløsninger i forbinden 17. april. delse med endeligt Man skal tage stilling til anlægsprojekt. seminar og studietur om Man drøftede projektby- og erhvervsarkitektur. grundlag lokalplan 70,3 for område på Farum kaserne, Der sigtes mod et en- eller todages arrangement i der er solgt til NCC med hovedstadsområdet eller projekt tegnet af Kim evt. Østjylland. Utzon. med de ældste i familien og venner. En tidlig udgave af Bymidten (fra Værløsefilmen 1. Gæt hvad der ligger i dag i stedet for Landmandsbanken?) Småsnak I VÆRLØSE - KIRKE VÆRLØSE OG HARESKOV er der i år konfirmationer STORE BEDEDAG d. 4. maj og KRISTI HIMMELFARTSDAG den 17. maj. I KULTURELLE KREDSE studser man over at LOUISIANA har mistet ret mange besøgende. Museets leder mener at det nok er fordi man ikke kan konkurrere med museer, der har gratis adgang. MAN TÆNKER OVER DET når man hører at SOLEN består af et areal der er gange større end JORDEN. BRANDVÆSENET LANDET OVER blev tilkaldt til brande i skove 31 gange i påskedagene. TO STORE MINDEDAGE: DER ER SOCIAL ULIGDen 4. maj i Danmark og HED I FOLKESUNDHEden 17. maj i Norge. DEN I DANMARK hedder BORGMESTRE FRA MEL- det. Man konstaterer at LEMSTORE BYER kræver kortuddannede lever syv år kortere end akademikenu, at de også skal have re. Sagt af professor Bente varehuse. Det er ni borgmestre, der står bag kravet. Klarlund Pedersen til Weekendavisen. KRISTELIGT DAGBLAD FOR NOGEN er det en god skriver, at Danmark oplevelse, at man føler der anbringer dobbelt så stor andel af alle børn uden for er dage det er godt at være Der skal drøftes en løsning hjemmet som i de nordiske i live... Det indstilles at planaf parkeringsforhold ved udvalget godkender det nabolande. Det viser... Marie Kruses Skole. foreliggende projekt som undersøgelser fra SocialAT VÆRE NOGET FOR grundlag for udførelse af Man skal drøfte forslag til forskningsinstituttet. TalANDRE kan tage din tid. lokalplan. let har været konstant de overførsel af midler fra Men man kan have det lidt seneste 40 år til Påbud til ejer af Æblehabedre - bagefter. Sagt af en ven 2, Ryget Skovby om at Man skal drøfte projektder STILLES NU OP TIL mand - der ofte måtte høre lovliggøre projektet ved at grundlag vedr. lokalplan AT MAN SKAL GENIND- for at opgaver han skulle tilsende kommunen kræføre MORGENSANG I 70.3 på Farum Kaserne på løse - tog tid. vet materiale inden 15. maj areal der ejes af NCC. SKOLERNE. Det har meddet CENTRALE HUS2007. ført debat og så stilles På lukket møde skal man DYRREGISTER hævder at spørgsmålet, om der kan Man godkendte orienterin- drøfte salg af Gammel mælkekøer dør før være et ønske om at tage gen om økonomirapport, gårdsvej 93. skoleområdet fra kommu- tid hvert år. Dyrenes der er forsinket på grund beskyttelse kæmper for at nerne. På den anden side af IT-forsinkelser, hvorved Cantinos køer skal mere på græs og er der stort ikke forsamkommunen er bagud med på Læssevej mindst 150 dage om året. linger der synger, hvis betalinger. De er rigtig gode til at lave ikke man er over 60 år og DE OLYMPISKE LEGE I pizza'er Man drøftede beløb, man så i familiens skød, hvor 2004 krævede frivilønsker overført fra 2006 til man stadigvæk samles lige. Næste gang mener

8 Kajs Avis Nr april 2007 Side 8 af 14 man det kræver Men det fortælles at har tilbudt deres hjælp til forskellige opgaver. Det er godt at vide om interessen hvis vi får festen til Danmark. Man skal drøfte budget engagement. Man skal drøfte konsulentmidler til udbud ved Farum Bytorv. Man skal drøfte økonomirapporter til de politiske Man skal drøfte tillæg og udvalg. lokalplan 43.5 for mindre boligområde i Stavnsholt. Furesø Boligselskab fremsender projekt for ændring Man skal drøfte kommuaf almindelige boliger til neplantillæg for FlyvestaFURESØ KOMMU- ældreboliger. tion Værløse - og indkaldelse af ideer til, hvad man NES ØKONOMITil området for frivilligt kan bruge arealerne til. arbejde ansøgtes om et UDVALG holder beløb, der gjorde det Man skal drøfte udkast til møde den 18. april. muligt at trykke Kajs Avis busplan. Hvis man forlæni et begrænset oplag, der ger bus 165 til betjening af Kommunaldirektøren vil Laanshøj, vil det koste ca. orientere om byggesagsbe- kunne muliggøre, at en kr. om året. handlingen og om tiltag på netavis når ud til borgere, der ikke har internetadområdet. Man skal drøfte udkast til gang. Ansøgningen er regulativ for erhvervsafsf ved Helene Lund videresendt fra socialfald. ønsker at Furesø udvalget, da man ikke Økonomiudvalg beder om mente ansøgningen kunne Man skal drøfte udleje af en genforhandling med shelters til Nationalmuseet behandles her. Indenrigsministeren om - på flyvestationen. Team Danmark har lejet Furesø kommunes lokaler Ryttergårdsvej 118, Man skal drøfte takstblad ekstraordinære tilskud, men søger om forlængelse for drikkevand leveret fra således at den ekstra Farum Vandværk. skattebelastning af Furesøs af lejemålet af hensyn til Farum-borgere kan bringes forestående olympiske Man skal drøfte tilbud om lege. til ophør. Der henvises til renovering af vejbelysning rettens afgørelse der og kabellægning i Farum. Man skal tage stilling til bekræfter at Farums årsrapporter fra tre Man skal tage stilling til borgere har været udsat for ÆLDRERÅD. status over mødelokaler og en forbrydelse. Man skal drøfte lokaler til forsamlingshuse i kommuman skal drøfte diæter til brug ved genoptræningen, nen. foreningsrepræsentanter i hvor man får øget behov, Folkeoplysningsudvalget. fordi kommunen får flere Man skal drøfte revisionsberetning vedr. Værløse kommunes regnskabsår brugere - idet man skal modtage op til måske 550 flere, der har fået behandling i andre kommuner. Man skal drøfte revisionsberetning vedr. Farum kommunes regnskabsår Man skal drøfte kommunallægeordning. Man skal afgøre antallet af specialklasser for skoleåret Man skal drøfte projektansøgning og procesoptimering på kontanthjælpsområdet. Man skal drøfte budgetoverførsler fra 2006 til Man skal drøfte totalbudman skal drøfte projektanget Der foresøgning vedr. virksomhekommer forslag til ændrindernes samfundsmæssige ger. Ung i Værløse 1999 Fra forsiden af en Informationsavis fra ungdomskonference i februar 1999 Unge ønsker et værested De unge fik løfte om, at kommunen vil følge op på de ønsker.. der kom frem på ungdomskonferencen i Værløse. Lad os først høre de unges ønsker. Så må vi bagefter se, hvor mange penge Værløse Kommune har til at imødekomme ønskerne. Sådan har politikerne i Værløse Kommunes børne- og skoleudvalg valgt at gribe dialogen med kommunens unge an i arbejdet med at få etableret en ungdomspolitik i Værløse Kommune. Cirka 30 repræsentanter for byens unge var lørdag den 23. januar 99 inviteret til kursuscentret Kollekolle i Værløse for at diskutere: Hvad er fedt ved at bo i Værløse? Og hvordan kunne det blive bedre? Det skortede ikke på svar fra de unge, som havde DSB Damplokomotiv litra E - god trækkraft i 1950'erne. To af slagens blev anvendt til at køre Kong Frederik IX til Roskilde Domkirke

9 Kajs Avis Nr april 2007 Side 9 af 14 ideer, der spændte vidt lige fra ønsket om en cafe for unge, flere billige ungdomsboliger til en avis for unge. De unge gav også udtryk for mere specifikke behov eksempelvis for øvelokaler til den ny-startede musikforening, en computercafe og en såkaldt "skaterstreet" til skaterne i midtbyen. og skoleudvalget, Lis En handleplan på vej Dybkjær fra Det KonservaNu er det op til polititive Folkeparti. kerne, hvor mange af de Vidste du, at: Unge har unges ønsker, der kan reaadgang til et kælderlokale liseres. Tanken er at udarpå Egeskolen? bejde en handleplan for de aktiviteter, kommunen vil Fra bagsiden af samme støtte. Handleplanen skal informationsavis Ung i vedtages og økonomisk Værløse behandles i Værløse Kommunes økonomiudvalg, Konferencen er slut som i sidste ende bevilger Værested og ungdomsråd men hvad nu? penge til de kommende Højest på ønskesedlen, ungdomspolitiske initiatiet ungdomshus er en fremsom de unge formulerede ver. ragende ide, det skal bare overfor politikerne var indrettes efter de unges - I den nærmeste fremtid ønsket om et centralt beligønsker, ellers risikerer det er det vigtigt, at de enkelte gende værested eller at komme til at stå tomt, forslag fra de unge bliver opholdssted - eksempelvis advarer ungdomskonsudiskuteret nærmere, så de i form af et ungdomshus lent. tilbud, kommunen laver til for de større unge mellem de unge præcis er det, de 16 og 25 år i Værløse. Sam- Politikerne i Værløse tidig lå det meget de unge Kommune har besluttet, at unge gerne vil have, siger konsulent Jimmie Gade på sinde at få afklaret, kommunen skal have en Nielsen fra UFC i Hillerød. hvordan de også i fremtiungdomspolitik. den får indflydelse på I et halvt år har en arbejdskommunens ungdomspolidebataftener gruppe i kommunen med tik. De unge foreslog selv konsulenthjælp fra Udvik- Selv om der var afsat en et ungdomsråd. lings- og Formidlingscenhel dag til ungdomskonfehele dagen sydede diskus- tret for Socialt Arbejde rencen, var der ikke tid sionen blandt de unge, med Unge lagt et stort nok til at få præciseret de som var opdelt i grupper arbejde i at tilrettelægge nærmere detaljer i de indtil sidst på dagen, hvor en proces, der skal føre til unges forslag. Eksempelde blev samlet i plenum en endelig formulering af vis: Hvad skal et ungdomsfor at præsentere deres en ungdomspolitik. hus bruges til? Skal der ønsker for politikerne fra Først formulerede arbejds- være voksne i huset? HvilVærløse Kommunes ken rolle skal de voksne i gruppen et oplæg, der er børne- og skoleudvalg. fagfolkenes bud på emner huset have? Hvor skal hu- Vi vil have mere ansvar og temaer, der kunne være set ligge? Kan det og indflydelse, lød det fra relevant i en ungdomspoli- eksempelvis ligge i tilknytning til en af de unge, som var begejtik. Dernæst tilrettelagde ungdomsklubberne? strede for at blive hørt og arbejdsgruppen dialogen over stok og sten. Og efter et halvt år står det tomt, fordi det alligevel ikke var, som de unge havde ønsket. Et ungdomshus er en fremragende ide. Det skal bare laves rigtigt, pointerer han. Udgivet af Værløse Kommune, Stiager 2, 3500 Værløse. Tryk: KopiService. Oplag: 500 stk. Vidste du, at: Politikerne er ved at formulere en ungdomspolitik? web-redaktionens kommentar anno 2007: Vi faldt over denne fine publikation og et kort øjeblik troede nogen faktisk, at det var dagsaktuelt al den stund der endnu engang barsles med ungdomspolitik i den nye Furesø Kommune. På hjemmesiden annonceres den 10. april 2007 følgende: Furesø Kommune har fastlagt den fremtidige indsats på ungeområdet Hovedlinjerne i den fremadrettede indsats på ungeområdet i Furesø taget alvorligt. med de unge i form af ung- De spørgsmål skal arbejds- Kommune er nu lagt fast. domskonferencen, hvor de gruppen og de unge nu Planerne omfatter de ind- Vi inviterer jer ikke bare unge kom med deres tage stilling til. satser, som kommunen tiltil en konference for at ønsker og behov, som nu byder de unge fra 13 til 25 kunne sige, at nu har vi - Eller var det en ide at indgår i politikernes drøfår. En arbejdsgruppe har gjort noget. Vi vil virkelig arrangere debataftener for telser forud for udarudarbejdet en rapport med følge op på konferencen og at få diskuteret de unges bejdelsen af den endelige anbefalinger, som netop er vil lave en handleplan forslag i detaljer, foreslår ungdoms-politik. blevet godkendt af skoleefter konferencen her. Og Jimmie Gade Nielsen: Jeg udvalget i Furesø Kommuder skal knyttes penge til, har set mange kommuner ne. sagde formand for børneindrette et ungdomshus

10 Kajs Avis Nr april 2007 Side 10 af 14 Så må man jo blot håbe, at der kommer noget konkret ud af sagerne denne gang, idet det er svært at se, hvad initiativet i 1999 førte til f.eks. har vi ikke set antydninger af en ungdomsavis eller et ungdomshus i den forløbne periode. /hansjorn Tømrer- og snedkermester tilbyder sig de kommende tre måneder FJS -entreprise Jagtgårdsvej 2, Ganløse mobil Tilbageblik 1958 Næh, så må vi længere tilbage i historien for at se, hvad man dengang bød ungdommen af muligheder: Hareskov-Værløse Avis var på pletten i februar 1958 med følgende forside: Med Tiden er Listen over Fag i Skolen, øget. Husgerning og Haandgerning for Piger, har ofte været disses eneste Mulighed for at stifte Bekendtskab med disse Ting, inden de blev Fruer. Og dog er det sikkert de færreste Piger der hjælper deres Mor i Køkkenet. Drenge har vel kun Sløjd som rigtigt praktisk Fag i Skolen, hvor der stiftes Bekendtskab med Værktøj. Et Fag der har været af stor Værdi for mange. Forbausende, at man ikke forlængst ogsaa er gaaet ind for Metalsløjd. Men nu vil man altsaa stryge godt 40 Timer i Sløjd og Gymnastik paa et Aar i 1. FM., for at faa Plads til Husgerning. Vi syntes dog det er Synd, at dette Eksperiment skal gaa ud over saa mange Sløjdtimer! Katastrofen i Ll. Værløse Aar 1794 Om Eftermiddagen den 12. Februar 1794 brændte paa nogle faa Timer, 6 Gaarde og 33 straatækte i Lille Værløse. Alt Indbo, Forraad, Sæd og Foder blev Ildens Bytte. Ogsaa en Del Køer, Faar og Svin indebrændte. 200 Mennesker blev Husvilde. Denne Katastrofe er vel nok den største og mest alvorlige, der nogensinde har ramt nogen dansk By. Om faa Dage er det 164 Aar siden. Opraab til Borgere i København. Nr Febr Aargang Frikadeller contra Sløjd og Gymnastik I Skoletiden var det en udbredt Opfattelse, at der nok var et og andet der kunne ofres noget færre Tid paa. Lille Værløse Bye, paa Københavns Amt, omtrent 2 1/4 Mil herfra Staden er den 12. Februar da den meget stærke Storm rasede, bleven lagt i Aske, paa nogle faa Steder nær, omtrent 40 Familier ere bleven ganske Husvilde, som kan bestaa af 20 Mennesker med smaa og store, og har ikke det mindste hverken til Livets Ophold eller kan sidde eller ligge paa, ikke at tale om de umælende Kreaturer, hvoraf er Guds Velsignelse, som maa gaa paa Marken og crepere baade af Sult og Kulde, da det de skulle fødes med er af Ild sluen fortæret, tilligemed det de elendige Mennesker skulle have Livets Ophold ved. Ædle godgørende Medborgere, høje og lave, lader os et Øjeblik kaste vores Tanker hen paa disse elendige Mennesker og mange uskyldige Børn, som er sat i saadan elendig og ussel Tilstand, hvad de nu maa lide, lader os enhver især, saavel den høje som lave, den rige som fattige, anraabe den gode Gud at ville bevare os fra Fristelse og Modgang som er en af de elendigste, og paa faa Minutter kan ruinere mange Familier. Københavns Borgere har vist i mange Maader vist, og viser daglig Godgørenhed imod sine Medmennesker, sandt er det, det er Staden uvedkommende, men 0' ædle Medborgere, det er jo vores, Medmennesker. Forts. Bagsiden. Det var voldsomme ord fra dengang for længe, længe siden. Men det er tankevækkende, at der finder gentagelser sted, samme fejltagelser begås og optimismen fejler intet selv om der er så få, så få, der ser sammehænge i historiske tilbageblik. Man kommer næsten til at tænke på det franske udtryk deja vu og et andet fransk fænomen, nemlig forfatteren Albert Camus, der skrev et værk om Sisyfos-myten.. græsk mytologi en helt og en tidligere konge af Korinth, søn af Aiolos og Enarete, og var dømt til at han til evig tid skulle rulle en sten op ad en bjergside. Hver gang han er næsten ved toppen ruller stenen fra ham og ender ved bjergets fod. Han må så begynde forfra - et sisyfosarbejde ref.: Wikipedia.Dk MultimediePoesi En lokal kulturpersonlighed Jan Hatt-Olsen deltager i MultimediePoesi på Nørrebro, hvor der er fernisering den 10. maj 2007 kl. 20:00 i LiteraturHaus Møllegade 7, 2200 København N MULTIMEDIEPOESI, en montage af Patricia Davelouis og Ada Ortega Camara; en original visuel og lydlig oplevelse, hvor digte, film og musik komplementerer hinanden. Der er digte af bl.a. Jan HattOlsen. Der er fine korte stumfilm af nordiske videokunstnere. Der er instrumentalmusik. Digtere og kunstnere vil være til stede. LiteraturHaus er Danmarks første litteraturhus. I en nedlagt kirke på Nørrebro i København findes et samlingspunkt for forfattere, kritikere, litterater og studerende. referencer:

11 Kajs Avis Nr april 2007 Side 11 af 14 DEN MEGEN SNAK OM VELFÆRDSSAMFUNDET som om det ikke er det, vi har. Men vi er måske på rette vej - nu da udenlandsgælden er ved at være betalt. Men af mangel på andet ribber man op i et eller andet der kunne være anderledes. Det viser sig at meget kunne være bedre. Det værste er for nogen, når der ikke er den mest kvalificerede sygeplejerske eller anden medarbejder med den nødvendige uddannelse - væsen og særlige evne til at omgås mennesker, der har særlige behov. Værst er det, når det er disse der er syge, fordi de er nedslidte - måske. Det er så ikke udmærket, at man ikke på budgettet kan finde midler til at erstatte med andre kvalificerede medarbejdere. først på den ene side og dagen efter på den anden side... I den forbindelse huskes en afgørelse på et plejehjem hvor der skulle spares, at nu skulle den kaffepause, der havde stor betydning for personalet ikke mere indgå i hjemmets budget. Ville det hårdt belastede personale have kaffe i pausen, måtte de selv tage den med eller betale den. Ved Sydbanks aktionærmøde der blev afholdt i Ballerup Super Arena var der tale om lidt af et tilløbsstykke, da der var deltagelse af 450 aktionærer. Man startede traditionen med en fællessang, denne gang Jeg plukker fløjlsgræs", hvorefter bestysmåsnak relsesmedlem, advokat DEN FARLIGSTE BIL I Sven Rosenmeyer Paulsen TRAFIKKEN er ikke mere aflagde beretning. Sydden varebil, hvorfra man bank's resultater for året leverer aktuelle billeder af 2006 er det hidtil bedste i bilister, der kører for hurbankens historie. Dagtigt. Nej, det er de biler der bladet Børsens årlige samskal dreje til højre. menligning af de største pengeinstitutters regnskanu fortæller man, at en ber viser, at Sydbank indchauffør har opfundet en alarm, der sættes på bilens tager en flot førsteplads. side og lyder med signal, Børsen sammenligner også når bilen skal dreje til de nordiske bankers regnhøjre. Men loven giver skaber og konkluderer i ikke ret til advarsler med overskriften for en artikel lyd i forbindelse med høj- Sydbank fører nordisk resving. bankkapløb". Sydbank har Det er politikere der har bestemt, at såfremt der ikke er penge nok til vikarer på budgettet SKAL ET OVERTRÆK GNAVES AF PÅ NÆSTE ÅRS BUDGET - hvor det vil betyde beskæringer. BLANDT MÆND ER DET EN YNDET TING AT HUSKE SIT HANDICAP hvis man spiller golf. Flere og flere anskaffer sig en skridttæller, der kan bevise, hvor mange kilometer man går. Det er tæt på at være tankevækkende. Der er en virkelighed, som man skulle starte med, hvis man vil snakke VELFÆRDSSAMFUND. De kan med udbytte anvendes af stokke-vandrere. I gamle dage fik landpostbude en skridttæller i lommen, når en kontrollør skulle opmåle, hvor mange kilometer, det omvandrende postkontor skulle igennem på sin tur. Det er ikke så mange år siden selv tilsynet oplyste, de var rystede over et sted, hvor man brugte en ble, SYDBANK NÆRMEDE SIG VÆRLØSE, da man opførte en filial i Ballerup, der blev et smukt arkitektonisk indslag på Reeh's Torv. mere end aktionærer i hovedstadsregionen med 167 medarbejdere. Ballerup afdeling åbnede den 1. september 2006 med en åbningsfest med underholdning af bl.a. Værløse Garden - og ca besøgende. I dag er filialen den suverænt smukkeste bank i Ballerup. DER ER KVINDER DER MISTER DERES VENINDER, når de gifter sig og får et andet navn og på en måde mister deres identitet. Tilmed flytter de ofte til det område, hvor man- den har sit virke. Det er ændret fordi nogle bevarer deres navn, andre har så smukt et navn, at hele familien får det samme. Måske har det en anden klang, lidt anderledes og ændrer på det hvis man vil fjerne sig fra den sociale arv. DER ER VENINDER DER DYRKER FRITIDSDAGE MED ANDRE VENINDER. Så en dag var de samlet hos en dame, der kunne vurdere deres udstråling, og tøjvalget var tilfredsstillende i forhold til hår, højde og velvære. En af deltagerne berettede om oplevelsen, der betød, at stort set hele garderoben måtte skiftes ud - hendes mand var mildt sagt rystet - indtil hun trøstende forklarede, at de samlet var gået til en genbrugsbutik. Her havde de ved vejledning fundet deres ny garderobe, der blev skiftet ud med mere passende påklædning. Ved en beskeden betaling og det forkerte tøj afleveret til butikken var de alle gået tilfredse hjem. VED BISTAND AF SPONSORATER udskød kommunen, at fjerne et træ ved IRMA -

12 Kajs Avis Nr april 2007 Side 12 af 14 der var døden nær for nogle år siden. Man ansatte en kendt billedhugger, der skar sine kunstværker i døde træer til at give Bymidten et kunstværk. Her i midten af april skar man så kunstværket ned - der skulle være plads til et varehus og måske en legeplads der også er forsvundet. ned fra tage... nologi, herunder skader på Ejendomme en lillefinger efter mange Bemandingen var simpelt DA BYEN FIK EN KVINårs flittig brug af en mus. hen i underklassen, hvildelig EJENDOMSMÆGket naturligt nok førte til Som nævnt i artiklen ovenler store ventetider. Ikke at jeg for fik jeg diagnosen skal gøre mig klog på afsmalning af ledspalte, valgte hun et særligt trick. Medens manden gik rundt køteori i den offentlige hvilket på alm. dansk om huset for at se og sikre sektor, men jeg er rimelig betyder slidgigt. sig, at hækkene var høje sikker på, at manglende Og det KAN skyldes over- nok - tog hun fruen under arbejdsglæde på grund af dreven eller dårlig brug af armen og viste hende køkkonstante nedskæringer mus gennem mange år, så kenet og det lille gæstegør sit til, at selv enkle serderfor denne advarsel til toilet. Hun vidste nemlig, NÅR MAN BRUGER viceoperationer ikke var til nybegyndere i faget: at man nu havde fået en PRINCIPPET GENNEM- at få øje på. tid, hvor det var fruen der Sørg for at din mus er SNIT" En enkelt mandlig var med til at at afgøre et virkelig ergonomisk. I de tilgodeser man både den sygeplejerske havde dog første år var jeg lige ved at huskøb. I vores oplevelse overvægtige og den mandsmod nok til at konaf huskøb i nyere tid oplefå en tennisalbue på såkaldt magre. Også når frontere de mange vengrund af Microsoft Mouse ver man gang på gang, at talen er om gennemsnits- tende patienter og pårøder handles boliger til høje Model 1. Det hjalp, da danskeren". rende med ordene: Model 2 udkom i fodfor- priser. Også nu er køkke Undskyld ventetiden, net et centralt rum og det met design og siden men vi er så pokkers blev musen taget alvorlig. første der skiftes ud - uanaf skade bliver populære - hvilket fik set hvor moderne det ser Alligevel sker der det, der man klog smilet frem for en stund. ud. ikke må ske, at den arme Med andre ord: Jeg Skadestuen på Herlev lillefinger gennem mange I gamle dage var køkkenet Hospital har indført lukke- bebrejder ikke personalet et rum uden hjælpemidler, år har ført sin egen tilvæpå Herlev Hospital, at de tid mellem kl.23:00 og relse, så den bliver stivsin- ordentlig lys og stikkonhar så mangelfulde 07:00 takter. Vasken var forsynet det og fører til slidgigt. arbejdsbetingelse jeg med et rør, hvorfra vandet Der henvises til de nærliget godt og forsinket råd: bebrejder de gamle løb ud i det fri. Køkkengende hospitaler i GenSkift brugen af mus fra amtspolitikere, der fik bordet var solide brædder tofte og Glostrup. højre til venstre hånd og skruet nogle forlig uden dug, og skulle man omvendt og gør det Nys hjemkommet fra et sammen, man ganske gemme noget, foregik det i regelmæssigt, så belastninbesøg på skadestuen i enkelt ikke kan være flueskabet ude i nordgavherlev blev jeg noget forbekendt især ikke på lan- gen varieres. len. Det øvrige var saltet, bavset over de store plaka- dets højeste hospital. Ps2! Herlev Hospital led at lagt i lage eller røget. ter, der hang på væggen i Ps! Diagnosen for mit ved- et nedbrud på IT-systeFørst da det ligesom blev Skadestuen og fortalte om kommende tog 3½ time og merne, da jeg uheldigvis moderne at lokke mænd lukketid for noget så var på besøg og det gav lød på: ud i arbejdsrummet, fik vigtigt som en skadestue. anledning til mange A ve' man stikkontakter og Røntgen af hø. 5. finger: It-historier. Men personafor at føje spot til skade noget man kunne bruge Ingen fraktur, men afsmallet tog det fint at skulle kan jeg heller ikke nære dem til... Men ning af ledspalte. /hansjorn udskrive skadejournalen i mig for at ynke de arme mange steder fandt mænhånden som i gamle medarbejdere, der netop dene ud af at det med dage. /hansjorn denne varme dag skulle A ve' snart IT dagens ret og det øvrige servicere de fremmødte var en mor bedre til" - og Apropos ovenstående TD låseservice skadelidte. Herunder en det tog mange som en anmeldelse af mangler bemærkelsesværdig stor fortjent ros... og så Skomager / Tasker & på Skadestuen, så er her mængde håndværkere i Lædervarer - Bymidten 38 fandt mændene andre ting fuld uniform som om de endnu en bekendelse om at tage sig af - de fleste tel min manglende viden om alle havde ramt tommelsteder... moderne informationstekfingeren eller var drattet

13 Kajs Avis Nr april 2007 Side 13 af 14 Skader Aviser MEDENS SOLEN SKINNER og man har det godt, skal man alligevel tænke over, hvor den nærmeste skadestue ligger, og hvor der er en tilgængelig åbningstid - hvis man skal vente tre fire timer. DA MAN SKULLE LÆSE BT OG BERLINGEREN PÅ INTERNETTET den 17. april skulle det være fordi mange af de ansatte i huset følte sig truet, da husets ejere skulle lægge op til, at der skulle fritstilles (fyres) 350 medarbejdere. Hvorfor burde indholdet af badedragte og undertøj ikke være syttenårige piger fra Værløse? TRETTEN UGER - ET KVARTAL SOM INTERNETAVIS med op til 16 sider om ugen og levende billeder har givet redaktionen spændende MEN HER VILLE ET oplevelser. Ikke alene har LÆGEHUS MED VAGT TV2 bragt et indslag. AF EN LÆGE være en Det er jo også fantastisk, at Berlingske Tidende har løsning - fordi en lokal nogen tror, man kan bragt næsten en side og læge ville være et skridt på udrette det samme, hvis Albertslund Nærradio vejen. Men i Værløse har man fritstiller 700 hænder. forbereder et indslag efter kommunen flere gange Men ligesom de fra et besøg. drøftet et lokalt LÆGEførste arbejdsdag altid har De mange A4-sider opfylhus med de lokale læger. været mest interesserede i der ikke ønsket om at deres arbejde og hvad de Men der var så mange komme ud i alle hjørner på kunne få ud af det, har det grunde til, at lægerne ikke papir - men i stigende aldrig været nogens tanke var tilhængere af sådan en omfang har sønnen taget at sætte et ugebeløb af til løsning. Også forsvundet i kopier ud af maskinen, at være medejer af deres de programerklæringer, selvom firmaet måske har egen virksomhed. der strømmer ud før et betalt papiret. valg. I mange år har man undret Nogle steder har naboer sig over, at DANMARKS Lægerne har på egen vis trukket internetavisen ud ÆLDSTE DAGBLAD ikke fundet deres plads i lokalog skabt endnu anledninvar ejet af nogen i det samfundet og fandt, der gen til en snak med nabogamle land, der gør så var så mange problemer en. meget for at sikre demoflytning, etablering, fælles krati, orientering og udde- En anden oplevelse af det faciliteter, videresalg af meget varierede stof og de ling af det FRIE ORD... praksis m.m., at man mange korte historier har Ingen kan have været i valgte i stedet for at tvivl om, at skiftende ejer- været, at man næsten i enkelte læger oprettede utallige situationer komforhold har sigte mod at deres eget lægeteam (hus), finde ejere, der ville hente mer til at nævne, at emnet medens man aldrig fik en har været beskrevet i KAJS indtægter ved risikoen. lokal lægevagt. AVIS. Flere og flere har været mere og mere usikker, når Man har med glæde konman spørger HVEM EJER I stateret, at det er en meget højtkvalificeret og indflygrunden DE STORE VIRKSOMHEDER og sik- delsesbetydende gruppe, der henvises til at SE rer forhold, der kan sikre, MERE på KAJS at man også sender aviser AVIS.Eftersnak ud. ER DET NATURLIGT AT NOGEN SPØRGER: Hvorfor skal der tillades reklamer i skilte ved busstoppestederne for varer, man ikke kan købe i området? RAT SKAL VÆRE RAT kan man ligesom høre bildesigneren udtrykke det. Men når der ikke kan sidde en alkoholtester i bilistens nøglering kunne den sidde i rattet. Her finder man det første sted hvor bilistens ånde melder ud, at ånden er fyldt med alkohol... Der kan gå dage mellem man bruger bilens horn, så det får mindre og mindre betydning og kan derfor placeres sammen med en alkoholtester. Den rigtige opfinder kan sikkert tænke videre. EN DAG KOMMER DET OGSÅ FRA AMERIKA. Der vil bare gå nogle få år. Sådan har det været i mange mands minde". Igen i dag skulle man se og lytte til, at de af vore medmennesker der isolerer sig, skal man virkelig holde øje med. Hvad er det man bruger tiden til, hvis man isolerer sig? Men hvor langt går vores ansvar for, at medborgere ikke bare isolerer sig? Starter det ikke i skolen - fortsætter mulighederne ikke i de år der kommer, hvis ikke man har kammerater, hvis man løbende bliver mobbet, hvis det går lidt skidt med lektier og skolegang o.s.v. Furesøens Prepress Aps - producerer lokalaviser, centeraviser, købmandsaviser, profilaviser, annoncer, brochurer, web-design, grafisk kommunikation og posterprint. Hvedemarken 5, 3520 Farum tel fax

14 Kajs Avis Nr april 2007 Side 14 af 14 NÅR MANGE KØBER HUS I VORE DAGE er det med mænd som med biler - der er nemlig noget med, at det skal helst ligesom lugte lidt af læder - som Cecilie Frøkjær forleden morgen brugte det i en anden forbindelse... I FARUM HAR BYRÅDET I FØRSTE OMGANG SVARET KONKURRENCESTYRELSEN i en sag der er kommet i dagens lys efter henvendelser fra hoteller, der skal leve af at leje værelser ud har klaget over, at kommunen i flere år har ydet en støtte til den lokale boldklub ved at leje hotel- og konferencedelen til en rimeligere leje end dagsprisen. I byrådet diskuterede man forslag til svarskrivelse til Konkurrencestyrelsen ved en lang række indlæg, der endte med afstemning. Hvis aftalen skal reguleres og boldklubben skal efterbetale 4-5 millioner, blev der udtalt ængstelse for, at man ved en hævet leje ikke kunne drive det som forretning.. PÅSKEDAGENE var også sæson for påskeæg som ikke mere føres alle steder. Erfaringer har vist, at man lang tid efter påske ligger inde med rester af de kendte æg, der må sælges til nedsat pris. Traditionen med gækkebreve er også aftagende i de familier, hvor børnebørnene er blevet mere voksne. MEGET TIDLIGT I 2007 SPRANG BØGEN UD. Det er næsten utroligt, hvad der dukker op ud af ingenting. Der er mange der mener, at man intet sted ser noget så smukt som de første udsprungne bøgeblade - som er så delikate at man spiste dem,da man var barn. Man skal nyde de lyse bøgeblade, for der går ikke mange uger, før man ser de bliver mørkere. Det er næsten uvirkeligt at tænke over, hvor de mange blade har opholdt sig, før de sprang ud... DET ER ULYKKELIGE [ke]-computers DER KAN MISTE DERES Hardware, Bærbare, Pc, KONTANTHJÆLP, FORDI Tilbehør, Overspilning af DE IKKE KAN SKAFFE VHS til DVD, Software SIG ET ARBEJDE. Bymidten 41, 3500 Værløse De er ulykkelige, fordi de Telefon ikke finder et arbejde, der siges at være lønsomt. DET KAN VÆRE ET RYGTE... Men i en lille kreds af lokale og andre gæster, der nød godt af serveringen under det nye halvtag foran biograferne, fandt man en lille gruppe, der med interesse spurgte til de nye boliger, der opføres på varehusets tag. Her havde man lyttet til, at udsigten ville være så formidabel, at de gerne ville sikre sig en overgang fra parcelhuset, hvor kælderen ofte stod fuld af vand. De lokale måtte henvise til ejeren af byggegrunden, hvis de ville sikre sig en bolig her. Bedrevidende erkender, at det bliver højtliggende boliger, hvor man kan mærke blæsten. Men om man kan se Roskilde domkirke, har man i dag ingen sikker viden om - der er jo vokset træer op i sigtelinien. Gl.Hareskovvej 261, Hareskovby, 3500 Værløse Jan M Foto Vi kan fremkalde din farvefilm på kun 1 time Pas/ID foto Bymidten 50 tel Det er trist at en understøttelse efter sigende kan være så høj, at sammenligningen med en mindrelønnet arbejde når til vurderingen, at det i grunden ikke kan betale sig at tage et mindrelønnet arbejde som der flere steder er nok af. For det er nemt at beskrive, hvad der følger med af udgifter, hvis man skal passe et arbejde - der måske heller ikke ligger lige om hjørnet. Hvis du har dine meningers mod eller noget på hjerte, så skriv til: Kajs Avis eller ring: For avisen søger elever, der har lyst til at udfordre skæbnen og prøve det journalistiske fag. Men det står vist heller Det var alt for denne gang. ikke i Grundloven, at redaktionen er afsluttet onsdag enhver borger skal sikre den 18. april 2007 sin egen overlevelse - som Teksten er indskannet med en der heller ikke står, at Canon 5000F skanner og enhver borger skal lade sig digitaliseret med Omnipage SE informere NÅR ET MENNESKE KAN GÅ OVER GEVIND", er det ikke afskrækkende nok og forebyggende viden, at risikoen er et ophold i et fængsel og fortabelse af visse borgerlige rettigheder. I nogle aviser har man beskrevet, hvad det betyder for kone, børn og venner, at en af deres opholder sig en tid bag tremmer som det hedder. Billeder er taget med Canon G3kamera og bearbejdet med The Gimp. Dokumentet er kreeret med Open Office Writer v2.2 det er sat med Palatino Linotype 10 punkt og eksporteret direkte til pdf-format. Styresystemet er Linux Ubuntu 6.10 Edgy og i dag udkommer 7.04 FeistFawn Glæd jer!

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe.

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker eller folk Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker: - parenteserne betyder, at ordet mennesker kan droppes. Mennesker

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 14,1-11

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 14,1-11 1 3. søndag efter påske II. Sct. Pauls kirke 17. april 2016 kl. 10.00. Salmer:674/434/219/206//230/430/379/efter bortsendelsesordene: Hos dig er glæde (129 salmer nr. 936)/375 Åbningshilsen Lagde I mærke

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

Oktoberdage i Miinchen og andre større b] f... I slutningen af september og meget langt ind i oktober drager folk fra alverdens lande til Tyskland for at deltage i det traditionelle sammentræf for at smage

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang Prædiken til 22. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 478 Vi kommer til din kirke, Gud op al den ting 675 Gud vi er i gode hænder Willy Egemose 418 - Herre Jesus kom at røre 613 Herre, du vandrer forsoningens

Læs mere

Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på saddukæerne, samledes

Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på saddukæerne, samledes NU er næsten her Prædiken af Kristine S. Hestbech Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Jeg prædiker over Matthæus kap.22, 34 46: Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på

Læs mere

Dommens dag. www.katbladet.dk. Skal Taxa 4x35 have det dyreste? Automatik i aften. Danmarks mest læste taxiblad. KAT-Bladet nr.1. 2011. 28.årg.

Dommens dag. www.katbladet.dk. Skal Taxa 4x35 have det dyreste? Automatik i aften. Danmarks mest læste taxiblad. KAT-Bladet nr.1. 2011. 28.årg. Danmarks mest læste taxiblad. KAT-Bladet nr.1. 2011. 28.årg. Dommens dag. Skal Taxa 4x35 have det dyreste? Taxa vs. Taxinævnet! x Automatik i aften www.katbladet.dk Side 1 Dommens dag. I den af Taxa 4x35

Læs mere

Sankt Hans 2015. Sæt det på en formel og politikeren vil diskutere det med dig.

Sankt Hans 2015. Sæt det på en formel og politikeren vil diskutere det med dig. Sankt Hans 2015 I dag tænder vi en masse bål. I gennem hele landet er der bål. Store og mindre bål, men bål. Vi mødes med alle mulige. Nogen vi kender. Nogen vi slet ikke kender og normalt ellers ikke

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014.

Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014. Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Peter Dahl nr. 80. der blev valgt uden modkandidater. Peter kunne

Læs mere

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Uddrag fra Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Forlaget Epigraf 2011. 2. scene Jeg drømmer, at jeg er en fugl. En fugl, der får vingerne skåret af. Bid for bid. Tomme for tomme og langsomt. Vingerne bliver

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

Inspiration til erindringer og brudstykker af dit livs historie

Inspiration til erindringer og brudstykker af dit livs historie Overvejer du at skrive dit livs historie, eller brudstykker af den, så er her lidt inspiration. Alle mennesker har en helt speciel og enestående historie uanset hvor almindelig og ordinær man end måtte

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Referat fra stiftende generalforsamling

Referat fra stiftende generalforsamling Referat fra stiftende generalforsamling Referat af stiftende generalforsamling i Andelsforeningen Askø Købmandshandel den 12. juni 2010 på Askø Skole. Lisa Mulvad (LM) bød på arbejdsgruppens vegne de mange

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Prædiken over Den fortabte Søn

Prædiken over Den fortabte Søn En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger

Spørgsmål til. elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Dialog et spil om holdninger Spørgsmål til elever BØRN, UNGE OG ALKOHOL Dialog et spil om holdninger Elever FORMÅL At I hører hinandens synspunkter og erfaringer. At gruppen diskuterer disse. At give ideer til fælles normer. At give

Læs mere

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde MOGENS BILLE Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde Pædagogisk Center Ballerup Kommune 2014 1 2 Skolen i 1914 fortalt af Edith fra Schwenckestræde. Edith fra Schwenckestræde 6 boede i et lille

Læs mere

Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, Matt 25,31-46. 1. tekstrække. Urup Kirke. Søndag d. 24. november 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, Matt 25,31-46. 1. tekstrække. Urup Kirke. Søndag d. 24. november 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Urup Kirke. Søndag d. 24. november 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til sidste søndag i kirkeåret, Matt 25,31-46. 1. tekstrække Salmer DDS 732: Dybt hælder året i sin gang DDS 569: Ja, engang

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen. OPGAVER TIL Tre venner NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene

Læs mere

Frivillighed skal kun tjene den gode sag

Frivillighed skal kun tjene den gode sag Frivillighed skal kun tjene den gode sag Hovedtale af Preben Brandt, tidligere formand for Rådet for Socialt Udsatte, ved Frivillig Fredag i Thisted 26. september 2014 Tak for indbydelsen til at komme

Læs mere

Eventyret om det skæve slot

Eventyret om det skæve slot 24 Eventyret om det skæve slot Tema I Børnekulturhus Ama r er et eventyr om, hvordan det lykkedes at bygge landets første børnekulturhus opført fra grunden på baggrund af hårdt arbejde fra en ildsjæl og

Læs mere

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC 01:00:08 SNEDKER MUHAREM SEJDIC Jeg har mine venner, jeg har mine bekendte. Vi er sammen, og derfor føler jeg at jeg har det rigtig, rigtig godt.

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling - lørdag d. 4. september 2010, kl. 14.00

Referat af ekstraordinær generalforsamling - lørdag d. 4. september 2010, kl. 14.00 Referat af ekstraordinær generalforsamling - lørdag d. 4. september 2010, kl. 14.00 Sted: H/F Brandhøj, festpladsen. Deltagere: Advokat Mads Kofod (rådgivende for H/F Brandhøj i forbindelse med kloakeringsarbejde),

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole Referat af generalforsamling 20-01-2016 kl. 19.00 på Blære Skole 1. Valg af dirigent: Børge Degn bliver valgt, og konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. Formandens beretning 2015 Velkommen

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

University College Lillebælt, tidligere kendt som Den Sociale Højskole Lillebælt

University College Lillebælt, tidligere kendt som Den Sociale Højskole Lillebælt REFERAT Ekstraordinær Generalforsamling, Foreningen Hus Forbi Torsdag den 14. Januar 2016 University College Lillebælt, tidligere kendt som Den Sociale Højskole Lillebælt Folk rejste sig og holdt et minuts

Læs mere

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø 21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø Der var en gang og det er så længe siden, at vi måske er hen ved 800 år før Jesus blev født. Så blandt gamle fortællinger, så har jeg besluttet at tage

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Høstprædiken - Prædiken til 14. S.e. Trinitatis

Høstprædiken - Prædiken til 14. S.e. Trinitatis Høstprædiken - Prædiken til 14. S.e. Trinitatis En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse

Læs mere

Referat af generalforsamlingen, 2015 Lørdag, den 4. april 2015 i Asnæs forsamlingshus, Esterhøjvej 26 4550 Asnæs

Referat af generalforsamlingen, 2015 Lørdag, den 4. april 2015 i Asnæs forsamlingshus, Esterhøjvej 26 4550 Asnæs Referat af generalforsamlingen, 2015 Lørdag, den 4. april 2015 i Asnæs forsamlingshus, Esterhøjvej 26 4550 Asnæs 39 grunde repræsenteret inkl. Fuldmagter. Formand Bjarne Christensen bød velkommen til mødet.

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431

Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431 Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431 Det er sidste søndag i kirkeåret og teksten om verdensdommen kan næsten lyde som en dør der bliver smækket hårdt i. Vi farer sammen, vender

Læs mere

Du må være med! -4. Børn må være med

Du må være med! -4. Børn må være med Du må være med! -4 Børn må være med Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning, at de er

Læs mere

2 s i Advent. 7.dec.2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr).

2 s i Advent. 7.dec.2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr). 2 s i Advent. 7.dec.2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr). Salmer: 268-87- (273)/ 274- (473)- 80 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Jesus sagde:»og der skal ske tegn

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Gud er min far -6 For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Mål: Vi forklarer børn, at vi beder til Gud, fordi han er den største, der findes i hele verden. Ham tilhører alt for altid! Vi fortæller

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Kampagne Projektbeskrivelse

Kampagne Projektbeskrivelse Kampagne Projektbeskrivelse Case: Lykkeposer, Poser som skal pyntes og blive kaldt for lykkeposer. Ingen skal vide hvad der er inden i dem. Det foregår i kødbranchen, hvor der er nogle gange kunder som

Læs mere

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE.

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE. REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE. Deltagere: Jesper Poulsen (niu) Torben Søholt Pedersen (niu) Anne Zachariassen

Læs mere

www.fnyk.dk Generalforsamling i Fredensborg Ny Kunstforening 2014

www.fnyk.dk Generalforsamling i Fredensborg Ny Kunstforening 2014 www.fnyk.dk Generalforsamling i Fredensborg Ny Kunstforening 2014 Læs: Indkaldelse Dagsorden Bestyrelsens forslag til ændringer og justeringer i foreningens Vedtægter og Formål Regnskab 2013 og Budgetforslag

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Referat af EKTRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING onsdag d. 27. august 2003 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af EKTRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING onsdag d. 27. august 2003 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 med følgende dagsorden: Referat af EKTRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING onsdag d. 27. august 2003 KL. 19.00 I

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

navnet Let Køb, men kolonialvarerne bliver som hidtil leveret fra Super Gross. Vi mener at vi er kommet nogenlunde helskindet over den flytning.

navnet Let Køb, men kolonialvarerne bliver som hidtil leveret fra Super Gross. Vi mener at vi er kommet nogenlunde helskindet over den flytning. 27. oktober 2014 Beretning Let-Køb 1-7 2013 30-06 2014 Bestyrelsen har i det forløbne år bestået af Kirsten Kragelund som formand, Kent Sønderby som kasserer, Ditte Rømer Michelsen som sekretær, Kim Fredslund

Læs mere

Silkeborg Rotary Klub Gallamiddag til fordel for Grønlandske børn Den 18. januar 2013

Silkeborg Rotary Klub Gallamiddag til fordel for Grønlandske børn Den 18. januar 2013 Silkeborg Rotary Klub Gallamiddag til fordel for Grønlandske børn Den 18. januar 2013 Tale ved gallamiddag i Silkeborg den. 18.01.13 Kære Rotary-venner og venner af Rotary Kære præsident: Jette Phillipsen

Læs mere

Formandsberetning 2008

Formandsberetning 2008 Formandsberetning 2008 Jeg har valgt at opbygge formandsberetningen på følgende måde: Tilbageblik på året der gik Bestyrelsens arbejde Udfordringer for fremtiden Afslutning Tilbageblik på året der gik

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Formanden v. Poul Henning byder velkommen og præsenterer bestyrelsen. Tilstede fra bestyrelsen er; Kenni Thunø, Torben Olsen,

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Nytårsdag 2015 Disse dage er nytårstalernes tid. Dronningen og statsministeren trækker os til skærmene og vi forventer både at få formaninger og ros som samfund og enkelt individer. Der er gået sport i

Læs mere

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse. Hvem ka? Gud ka! -1 Betty Baxters liv og omvendelse. Mål: I denne undervisning kommer vi ind på frelsens budskab. Vi vil skabe plads til, at børn kan åbne deres hjerte op for Jesus, som Betty Baxter gjorde.

Læs mere

3. Søndag i Advent. En prædiken af. Kaj Munk

3. Søndag i Advent. En prædiken af. Kaj Munk En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

3. Formandens beretning i Seniornet 2005.

3. Formandens beretning i Seniornet 2005. Generalforsamling Senior Net Nordfyn Mandag d. 20. marts 2006 Ca. 30 medlemmer var mødt frem, incl. bestyrelse. Generalforsamlingen blev indledt med, at deltagerne blev bud på kaffe med horn og lagkage

Læs mere

Manden med stenhjertet

Manden med stenhjertet LEKTIE Manden med stenhjertet Sabbat Lav denne uges aktivitet på side 0. Disciplene spurgte Jesus om tilgivelse. Han reagerede ved at fortælle dem følgende lignelse. Mens du læser, så tænk over, hvilken

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Med disse bemærkninger blev regnskabet vedtaget med 63 stemmer for (254/260) og en imod (4/260).

Med disse bemærkninger blev regnskabet vedtaget med 63 stemmer for (254/260) og en imod (4/260). Referat År 2008, mandag den 28. april kl. 18:00 afholdtes ordinær generalforsamling i E/F Bryggervangen 12-16 m.v. i ejendommens gård med følgende Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning

Læs mere

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850 REFERAT af åbent bestyrelsesmøde tirsdag den 11. marts 2008. I mødet deltog følgende: Dynes Skovkjær Sand (skoleleder deltog fra kl. 18.20), Ole Pedersen, pædagog (deltog ikke under punkt 6 og 7), Helle

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst 15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst Når vi ser en film eller læser en rigtig god bog, sker der tit det, at vi kommer til at identificere os med en af figurerne. Det er som regel den, vi synes

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Brugertilfredshedsundersøgelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Brugertilfredshedsundersøgelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udarbejdet af: Jakob Vejlø, PPR Børne- og Ungerådgivningen Dato: 1-1-11 Sagsid.: Version nr.: 1 1 Indledning Børne- og Ungerådgivningen

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere