REFERAT BESTYRELSESMØDE MAJ 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT BESTYRELSESMØDE 15.-16. MAJ 2015"

Transkript

1 REFERAT BESTYRELSESMØDE MAJ 2015 TILSTEDE: Bestyrelsesmedlemmer: Mads, Sigrid, Fie, Anders, Louise, Jonas, Niels, Mette Sekretariat: Sidsel, Karen DAGSORDEN (sociale programpunkter blev ikke ført til referat): 1. Velkommen 2. Introduktion til SUMH 3. Introduktion til bestyrelsen 4. Bestyrelsen som repræsentant for SUMH 5. Bestyrelsens kompetencer, ressourcer og motivationer 6. Teammøder og Bestyrelsesudviklingssamtaler 7. Spilleregler for bestyrelsens arbejde 8. Strategi 2020-proces 9. Check ud 1. VELKOMMEN Mads bød velkommen til det første møde i SUMHs nye bestyrelse. Han introducerede bestyrelsen til tjek ind, og alle tjekkede ind. 2. INTRODUKTION TIL SUMH Sidsel introducerede bestyrelsen til SUMHs opbygning, samarbejdspartnere, visioner, strategier, udviklingsplan, økonomi m.m. Herunder også ansvar og opgavefordeling mellem sekretariat og bestyrelse, og sekretariatets opgaver og ansatte. Bestyrelsen kan som orientere sig i udsendte powerpoint slides, den udsendte startpakke og/ eller spørge formandskab eller sekretariat. 3. INTRODUKTION TIL BESTYRELSEN Sidsel introducerede bestyrelsen til deres opgave, bestyrelsens teams og ansvarsområder og de praktiske rammer for bestyrelsesarbejdet. Bestyrelsen kan som orientere sig i udsendte powerpoint slides, den udsendte startpakke og/ eller spørge formandskab eller sekretariat. 4. BESTYRELSEN SOM REPRÆSENTANT FOR SUMH Bestyrelsen lavede rollespil over forskellige scenarier og repræsentationstyper, hvor bestyrelsen repræsenterede SUMH i forskellige scenarier. Dette blev brugt til at diskutere hvordan man som bestyrelsesmedlem er SUMHs ansigt udadtil, og på bedste vis repræsenterer unge med handicap og SUMH.

2 5. BESTYRELSENS KOMPETENCER, RESSOURCER & MOTIVATION: Punkt 5 indeholdte en individuel proces omkring bestyrelsens kompetencer og ressourcer, en interviewøvelse omkring motivation, og en drøftelse/ beslutning omkring teamopdeling in bestyrelsen på henholdsvis frivilligteam og MO-team. Kompetencer og ressourcer: Bestyrelsen identificerede, hvilke kompetencer og egenskaber, der findes i bestyrelsen (til salg), hvad de gerne vil udvikle hver især (Købes), Skjulte kompetencer (under disken) og udsolgte kompetencer (udsolgt). Hvert bestyrelsesmedlem præsenterede sig for de andre: Fie: Jeg er god til at motivere andre Høj arbejdsmoral Viden om mange politiske områder God til at danne hurtigt overblik Stor ulandsviden Hurtig til at danne mig en mening/ og hoppe ud i ukendt land Sidsel: Du har en faglig stædighed og faglig stolthed, hvor det du kaster dig over tages alvorligt du vil være god til det du gør og vil lære det der er nødvendigt for at gøre det godt. Sigrid: Du har en stor organisatorisk forståelse. Bedre til at afslutte ting Møde nye mennesker Tale foran andre i større forsamlinger God til at drikke kaffe og rødvin God til at bage kager Sød (Tilføjelse fra Louise) Økonomi og budgetter Jonas: Systematisk og ordenssans Velformuleret i skrift og tale på dansk og engelsk Sidsel kommenterede: God til at formulere noget, der skal sendes ud på skrift God til fordybelse

3 Lyst til nye udfordringer Vil gerne blive bedre til at tale og sælge en sag Bedre til at motivere folk Vil gerne lære om organisering af frivillige Indblik i politik og handicapområdet generelt Interesse for musik og lydteknik En masse Ingeniørting Matematik Anders: God til at formulere mig på skrift Finde løsninger Planlægge og organisere ting Mange års bestyrelseserfaring Erfaring fra forskellige typer handicaporganisationer Sigrid: Du er grundig og god til research på fx lovgivning. Mads: Du har høj integritet. Du laver det, du tager på dig det kan man regner med. Vil gerne blive bedre til at repræsentere SUMH og alle handicapgrupper At holde overblik i kommunikation med folk fx ved møder Skarpere på faciliteringsteknikker Jeg ved meget om tilgængelighed på nettet som uddannet webudvikler Interesse for fodbold og musik Økonomi Mette Organisering og planlægning (fra rækværk)

4 Godt kendskab til studerende med handicap Frivilligt arbejde jeg har selv lavet meget God til at tage initiativ Niels: Du er ikke bange for at lukke op for dig selv og give af dig selv Mads: Debattør gode krigerpotentialer Åbenhed og udadvendt i at møde nye mennesker Faglighed i organisationsarbejde og politisk arbejde Større netværk og benytte mig af det Har sunget på plejehjem ingen problemer med at står foran mennesker og tale Jura viden om juridiske processer og love. Kreativ bredt forstået. Sidsel: Alt under disken bør rykkes op på disken alle er direkte relevante for bestyrelsesarbejdet. Ingen Niels: Hurtig opfattelse og kan se tingene fra mange sider God til at se sammenhæng mellem grupper og handicap Samskabelsesevne i at kunne danne relationer og finde løsninger, der også går på tværs af handicap. God til at tale Stærk i vedtægter Jeg ved noget om meget Meningsdanner Stress-håndtering Sigrid & Sidsel: Du er god til at møde andre mennesker meget lige og med værdighed. Samarbejdsevner og svære samtaler bør høre til over disken. Sidsel: Du har en stor effekt på frivillige, hvor du med dit væsen motiverer andre. Folk er trygge og tillidsfulde i dit nærvær. Bedre til at tage beslutninger hurtigt Lobbyisme Større forståelse for diplomati Endnu større forståelse af MOer og deres medlemmer

5 Bedre til at finde praktiske løsninger, der giver mening på langt sigt. Bedre til at danne mig et hurtigt overblik. Bred viden indenfor SIND jeg er god til at se relationerne mellem handicaps. Humor til tider for meget jeg misforstår næsten alt Stor samarbejdsevne også ved manglende kemi Jeg kan finde løsninger på næsten alt Kunstnerisk, kreativ, forstående Jeg kan tage svære samtaler Jeg kan være motiverende Jeg er en god far Referent Louise Viden om lovgivning på det sociale område Socialrådgiveruddannelsen God til at gå i dialog med folk enkeltpersoner, offentlige store forsamlinger, foreninger m.m. Jeg har god MO-viden fra de sidste års erfaringer God til at motivere folk og god til selv at være motiveret i det, jeg laver. Sproglig engelsk, fransk, tysk Sigrid: Du er god til at møde folk og vinde dem over på din side gennem øl (aka god til at netværke i sociale relationer) Sidsel: Du er god til at plante ideer, som andre senere tror, er deres. Bedre politisk viden Større viden om velfærdsteknologi Viden om ulandsarbejde Under disken Stort netværk Kreativ male og halløj Godt humør, ikke genert, nysgerrig Gåpåmod til nye ting Min fynske accent det taler vi ikke mere om!

6 Mads Ved noget om uddannelses-, beskæftigelses-, og frritidspolitik God til at repræsentere alsidigt. Jeg kan tage en hver opgave på mig med minimal forberedelse Stærk i tale og skrift på flere sprog God til at tænke strategisk analyserer løbende Personlig sparring/ personlig ledelse, hvor jeg tager samtaler med folk alt fra motivering til sparring. Jeg er klar i min ledelse Niels: Du er en humoristisk person, der kan give og tage noget pis. Fie: Du er god til at arbejde med hænderne i strategien omsætning af strategi til praksis Sidsel: Du er den med den største viden og erfaring indenfor mange politiske områder du ved meget om mange områder. Elegante netværks-evner Planlægnings-skills at få fulgt op på små opgaver løbende, for ikke at få flaskehalse Ideudvikling Idræt, outdoor-aktiviteter Teambuilding Journalistik og netværk omkring medier m.m. Tid jeg har ikke som sådan udsolgt på opgaver, men jeg kan ikke gøre mere tidsmæssigt, end jeg gør i dag. Sigrid God til at møde andre mennesker Tænke strategisk, organisatorisk og politisk Tale tydeligt foran andre mennesker Tænke i løsninger God til at få folk til at samarbejde få samarbejde til at glide God til at skabe kontakter Forstå noget abstrakt og omsætte det til praksis God til at motivere folk Ved lidt om kommunikation og sociale medier. Niels: Du er meget social og nærværende. Fie: Du er god til ikke at gemme dig bag rollatoren du tager rummet som Sigrid.

7 Sidsel: Du er den skarpeste fortaler for den SUMHske person du er refleksiv og har en personlig proces omkring den diplomatiske tilgang. Du udfordrer det synlige handicap ved at illustrere det, som vi taler om. Du er skarp og god til at forklare det halvfilosofiske i handicap-selvbilleder. Mere skarp til at være skarp Jeg er lidt for blødsøden Bedre til at sige fra og mærke min stress før den bliver til noget Bedre leder Bedre til det økonomiske Jeg ved lidt om teater God til at grine Ikke noget konkret men jeg har ikke lyst til at tage eneansvar overfor noget. Afrunding på processen: Bestyrelsens kompetencer og ressourcer blev noteret til referat med opfordring om at tænke dem ind ved det senere valg af teams. Motivationsproces: Bestyrelsen interviewede hinanden om hinandens motivation og hvordan det spiller sammen med bestyrelsesarbejdet og de beskrevne kompetencer og ressourcer. De samlede motivationsfaktorer i bestyrelsen kan opsummeres til: Det er en motivationsfaktor: At udvikle sig gennem en opgave At samle mange løse ender til en rød tråd At få anerkendelse & ros for sin indsats og sin person At mærke og være del af en god gruppedynamik At være et godt team At opleve den lette følelse ved et veludført stykke arbejde At lære nye ting gennem sin indsats At gøre noget for nogen med nogen At kæmpe for noget større Når sagen er interessant Når sagen/ indsatsen rammer mig personligt Når alle er aktive, arbejder og flytter sig fremad af den samlede indsats Når andre er motiverede for en opgave eller sag Når vi virkelig rykker på noget at man kan se, der sker noget stort her og nu Når jeg kan se at min indsats gør en forskel i verden ( The greater good )

8 Når behovet for min indsats er tydeligt jeg kan se en nødvendighed i at engagere mig Når man forsvinder ind i opgaven, giver den fuldt fokus og glemmer sit handicap Afrunding på processen: Bestyrelsens motivationsfaktorer blev noteret til referat, og bestyrelsen blev opfordret til at hjælpe hinanden i at dyrke motivationsfaktorer i de teams, de vælger sig ind på, og i deres generelle arbejde i bestyrelsen. Valg af teams: Hvert teams arbejdsopgaver og formål blev drøftet, og bestyrelsen valgte sig ind på de forskellige teams på baggrund af deres motivation, ressourcer og kompetencer i forhold til teamets opgaver. MO-teamet: - Jonas - Anders - Louise Frivilligteam: - Mette - Fie - Niels 6. TEAMMØDER OG BESTYRELSESUDVIKLINGSSAMTALER Bestyrelsen afholdte møder i de nyetablerede teams, hvor udviklingsplanen for teamets arbejde i 2015 blev gennemgået. Herunder blev der aftalt mødedatoer og valgt koordinator/ formand for udvalgene. Fie blev valgt som formand for frivilligteamet. Louise blev valgt som formand for MO-teamet. Formandsskabet afholdte desuden individuelle BUS-samtaler med bestyrelsesmedlemmerne med henblik på den enkeltes udvikling og trivsel i bestyrelsen. 7. SPILLEREGLER FOR BESTYRELSEN Karen faciliterede en proces, hvor bestyrelsen fastlagde spilleregler for deres samarbejde i bestyrelsen. Spillereglerne blev samlet i kategorier, og skal endeligt vedtages af bestyrelsen på facebook. Karen udsender et udkast til godkendelse. 8. STRATREGI 2020-PROCES Mads introducerede til processen for videreudvikling af en 2020-strategi. På repræsentantskabsmødet kom der 8 sætninger ud af en workshop, som kan give retning på vores 2020-strategi. Disse sætninger blev prioriteret af bestyrelsen. Sigrid og Mads skriver et strategi-udkast på baggrund af processen, som resulterede i følgende vigtige og ikke vigtige udsagn:

9 Vigtigt: Fie og Niels: Handicapbevægelsen skal anerkende folks uvidenhed uden at dømme dem: - Sætningen taler for oplysningsarbejde - Sætningen er fleksibel og matcher SUMHs holdning Jonas og Louise: SUMH skal frem mod 2020 fokusere på at samarbejde bedre med foreningerne: - Dette er tænkt ud fra MO-briller nuværende og potentielle. - Sidsel: Dette står allerede i MO-strategien. - Louise: Det handler også om at støtte og inspirere MOerne til at udvikle sig fordi det er vigtigt for SUMH i det hele taget. Vi skal have MOerne med aktivt, men arbejde som SUMH gerne vil arbejde. De skal vide, hvad vi laver. Mette, Sidsel & Anders: SUMH skal frem mod 2020 klæde unge med handicap på til at oplyse andre unge/ samfundet. - Hvis nogen skal oplyse samfundet, så skal det være unge med handicap selv. (Det er meget SUMHsk at det er de unge selv). - Vi forstod sætningen således, at det ikke kun er oplysning, men også synlighed i samfundet i forskellige arenaer. Vi skal som alle andre være til stede der, hvor unge ellers er. Fie & Niels: I SUMH ønsker vi at arbejde hen imod at vores stemme har større validitet i samfundet. - Det giver sig selv, at vi skal arbejde henimod flere medlemmer - Vi skal have vores stemme til at vægte lige så meget som de store organisationer - Det er de unges validitet generelt. Anders & Mette, Fie & Niels: Inklusionen skal starte ved børn og unge og udfordre normalitetsbegreber. SUMH skal frem mod 2020 arbejde særligt med synlighed, åbenhed og accept blandt børn og unge. Anders & Mette: SUMH skal fokusere på personlig empowerment af unge med handicap. For eksempel gennem rollemodelsprojekter eller lignende. - Vi skal se indad og give unge bedre balast til at være del af samfundet og selv tage styring/ ansvar for deres liv. Ikke vigtigt: Fie og Niels: Sætningen vedrørende street art: - Det er for konkret til strategisk arbejde. Det er en metode mere end strategi. Jonas og Louise: SUMH skal frem mod 2020 klæde unge med handicap på til at oplyse andre unge/ samfundet (fx gennem foredrag) Sidsel, Mette & Anders: SUMH skal fortsat støtte unge i kommunikationen med omverden:

10 - Dette er meget snævert og dækkes ind under fokus på den brede oplysning/ synlighed m.m. oplysning kommer ved at være tilstede mere end konkrete tiltag/ at punke andre m.m. Unge med handicap skal ud at være være der sammen med andre unge. Fie & Niels: Identitet negativt ladet: Har unge lyst til at identificere sig med handicapbevægelsen? - Passer dette ind i en vision? - Vi arbejder henimod at mennesker med handicap skal identificere sig som hele mennesker. - Vi skal ikke bestemme, om folk vil identificere sig med handicap eller ej. 9. CHECK UD Mødet blev afsluttet og alle chekkede ud og takkede for en god weekend.

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT APRIL 2016

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT APRIL 2016 BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT 23.-24. APRIL 2016 Tilstede bestyrelse: Sigrid, Fie, Mette, Frederik, Niels, Mads, Anders (skype & sidst på mødet) Tilstede sekretariat: Nina, Karen 1. VELKOMMEN Sigrid

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014

Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014 Referat af bestyrelsesmøde 31. august 2014 Tilstede: Katrine, Mads, Anders, Louise, Sigrid, Fie, Thor (fra punkt 5), Sidsel og Miriam (referent) Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Gennemgang og godkendelse

Læs mere

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH BESTYRELSESWEEKEND I SUMH DAGSORDEN 6.-7. MAJ 2017 Bestyrelse: Anders, Alice, Mette, Nicolaj, Sofie, Frederik (kun søndag) Sekretariat: Nina, Karen (Lørdag), Cecilie (Søndag) Sofie og Nina bød velkommen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014 Tilstede: Mads, Signe, Sigrid, Louise, Rie, Miriam (referent), Esben (under punkt 11-16), Peter (under punkt 14-16) og Ida (via skype under punkt 14). Afbud:

Læs mere

REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL

REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL REFERAT 28. NOVEMBER 2015 KL. 10.30-15.45 Tilstedeværende: Mads, Sigrid, Jonas, Mads, Mette (går tidligt), Niels, Fie (går tidligt), Louise (ankommer kl 12) Nina, Karen, 1. VELKOMMEN & CHECK IN (10 MIN)

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Bog: Ledelse af frivillige. Særpris i dag: 239 kr. Ledelse af frivillige V/ Sociolog Foredragsholder, forfatter og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Definition af frivilligt arbejde

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg Jeg ved, hvordan demokrati fungerer i praksis Jeg er samfundsengageret og følger med i det politiske liv Jeg diskuterer samfundets indretning med andre Jeg stemmer, når der er valg Jeg udvikler ideer til

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af bl.a. RETRO giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven baseret

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Anders Thise Holm Cand.mag. i arbejdslivsstudier og psykologi Partner og konsulent i TeamKompagniet Foredragsholder i ledfrivillige.dk Aktiv frivillig HR-leder

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af RETRO og Yogafaith Danmark giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til lederen INDHOLDS- FORTEGNELSE Strukturen for samtalen: Samtalehjulet 7 Sådan får du succes med samtalen 8 Før samtalen 8 Under samtalen 9 Efter samtalen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014

Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014 Referat af bestyrelsesmøde d. 2. februar 2014 Tilstede: Sigrid, Mads, Signe, Sidsel, Rie og Miriam (referent) Afbud: Louise, Trine og måske Oliver Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Frivillige ledere...

Frivillige ledere... Køb bøgerne i dag Frivillige ledere... V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Bog: Ledelse af frivillige. Særpris i dag: 239 kr. Ledelse af frivillige V/ Sociolog Foredragsholder og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Om frivillighed i DK Der er mange foreninger

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til lederen INDHOLDS- FORTEGNELSE Strukturen for samtalen: Samtalehjulet 7 Sådan får du succes med samtalen 8 Før samtalen 8 Under samtalen 9 Efter samtalen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013

Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013 Referat af bestyrelsesmøde d. 14. december 2013 Tilstede: Trine, Sigrid, Nicolai (under punkt 4), Rie, Sidsel, Signe, Mads, Louise (fra punkt 5) og Miriam (referent). Afbud: Oliver Dagsorden: 1. Velkommen

Læs mere

Frivillige og et godt arbejdsmiljø

Frivillige og et godt arbejdsmiljø Køb bøgerne i dag Frivillige og et godt arbejdsmiljø V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af RETRO og Yogafaith Danmark giver dig redskaber og inspiration

Læs mere

Visionen (organisationens) gemmer vi til en anden dag. Den er stadig under udviklinging, og det er ok. Events og kommunikation.

Visionen (organisationens) gemmer vi til en anden dag. Den er stadig under udviklinging, og det er ok. Events og kommunikation. REFERAT Bestyrelsesmøde 5 / workshop Dato: 10.03.2009 Sted: Schleppegrellsgade 2, 1. Tv. Tid: 19.00 Tilstede: Klaus E. Jørgensen (KEJ), Ida K. F. Tinning (IKFT), Marianne Filtenborg (MF), Karin Elkjær

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Bog: Ledelse af frivillige. Særpris i dag: 239 kr. Ledelse af frivillige V/ Sociolog Foredragsholder og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Udfordringer og styrker Hvad er jeres styrker

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 4. maj

Referat af bestyrelsesmøde 4. maj Referat af bestyrelsesmøde 4. maj Tilstede: Rasmus Storgaard, Isabella Leandri-Hansen, Osman Sari, Rie Lynge Rasmussen, Mads Brix Baulund, Camilla Heide Sørensen, Tim Hansen og Miriam Madsen (referent)

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Tilstede: Isabella Leandri-Hansen, Mads Brix Baulund, Camilla Heide Sørensen, Rie Lynge Rasmussen og Miriam Madsen (referent) Afbud: Rasmus Storgaard, Tim Hansen og Frederik

Læs mere

GUIDE. Sådan starter I en ny forening

GUIDE. Sådan starter I en ny forening GUIDE Sådan starter I en ny forening Udskrevet: 2016 Sådan starter I en ny forening Et formål, en bestyrelse, et sæt vedtægter og et stiftende møde - det er alt, hvad I behøver for at starte en forening.

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 11.01.2015

Referat Bestyrelsesmøde 11.01.2015 Referat Bestyrelsesmøde 11.01.2015 Tilstede: Katrine, Thor, Anders, Fie, Mads, Sidsel, Karen (og Tina ved punkt 5.) 1. Velkommen og TJEK-IN Alle tjekkede ind 2. Gennemgang og godkendelse af dagsorden Dagsorden

Læs mere

Ledelse og fastholdelse af frivillige

Ledelse og fastholdelse af frivillige Bog: Ledelse af frivillige. Særpris i dag: 239 kr. Ledelse og fastholdelse af frivillige V/ Sociolog Foredragsholder og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Definition af frivilligt arbejde

Læs mere

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM AARHUS MARTS 10 Uanset om du er ny eller erfaren frivillig, så handler uddannelsesdagen om at klæde dig på til de udfordringer, du kan møde i dit arbejde som Vi skal også

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 16.15 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer IKH 16.20 3.

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Frivillighed og. motivation

Frivillighed og. motivation Frivillighed og Bog: Ledelse af frivillige. Særpris i dag: 239 kr. motivation DSR d. 27. marts 2014 V/ Sociolog Foredragsholder og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Definition af frivilligt

Læs mere

Læreplaner. Vores mål :

Læreplaner. Vores mål : Læreplaner Trivsel, læring og udvikling er tre centrale begreber for os i Børnehuset Trinbrættet. I den forbindelse ser vi læreplaner som et vigtigt redskab.vores grundsyn er, at hvis børn skal lære noget

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE

REFERAT BESTYRELSESMØDE REFERAT BESTYRELSESMØDE Tidsrum: Lørdag den 4. marts kl. 10.00-16.00 Mødeleder: Sigrid Referent: Karen Tilstede: Bestyrelse: Sigrid, Mette, Mads, Frederik, Anders, Jonas Sekretariat: Nina, Karen, Karina

Læs mere

FACILITERING Et værktøj

FACILITERING Et værktøj FACILITERING Et værktøj Af PS4 A/S Velkommen til PS4s værktøj til facilitering Facilitering af møder Ved møder sker det ofte, at den indholdsmæssige diskussion sluger al opmærksomheden fra deltagerne,

Læs mere

Mål for personlige og sociale kompetencer

Mål for personlige og sociale kompetencer Mål for personlige og sociale kompetencer 0. 3. klasse Du kan lide dig selv Du tror på, at du kan noget. Du siger, hvad du mener og føler Du fortæller gerne om dine oplevelser Du får ideer Du er nysgerrig

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Min historie og baggrund for at være her i dag! Bibliotekar i 14 år Forlagsredaktør og chef i 8 år FYRET og 51

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009 Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune 4. udkast, 25. marts 2009 Dato Kære leder Hvad skal jeg med et ledelsesgrundlag? vil du måske tænke. I dette ledelsesgrundlag beskriver vi hvad vi i Ringsted Kommune vil

Læs mere

Program. Velkomst ved Søren. Studieaktivitetsmodellen: - hvad virker? -hvad skal vi have mere af? - hvilke områder skal vi have mere opmærksomhed på?

Program. Velkomst ved Søren. Studieaktivitetsmodellen: - hvad virker? -hvad skal vi have mere af? - hvilke områder skal vi have mere opmærksomhed på? Program Kl. 8.00 8.30 Kl. 8.30 Ankomst og kaffe Velkomst ved Søren Studieaktivitetsmodellen: - hvad virker? -hvad skal vi have mere af? - hvilke områder skal vi have mere opmærksomhed på? Kl. 12.00 Kl.

Læs mere

Ledelse af frivillige I Regen

Ledelse af frivillige I Regen Ledelse af frivillige I Regen Ledelse af frivillige I Regen V/ Esther Skov Rygaard Kandidat, konsulent i Ledfrivillige.dk, frivillig i RETRO, projektleder Bog: Ledelse af frivillige. Særpris: 239 kr. Ledelse

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle?

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave 1.Indhold 2. Hensigtserklæring 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? (egne eksempler) 5. 10 gode råd til kollegerne

Læs mere

VEDBÆK SKOLE Drømme, værdier og konkrete handlinger målrettet vores fremtid. Oplæg om værdier November 2013

VEDBÆK SKOLE Drømme, værdier og konkrete handlinger målrettet vores fremtid. Oplæg om værdier November 2013 VEDBÆK SKOLE Drømme, værdier og konkrete handlinger målrettet vores fremtid Oplæg om værdier November 2013 EN GOD FÆLLES KULTUR BASERET PÅ STÆRKE VÆRDIER STYRKER ENGAGEMENTET OG LYSTEN TIL AT GÅ I SKOLE.

Læs mere

Kommissorium for UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg

Kommissorium for UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg Kommissorium for UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg Navn UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg. Formål UlykkesPatientForeningens koordinationsudvalg er et koordinerende og rådgivende

Læs mere

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI

LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI LIVSBANENS FRIVILLIGSTRATEGI Mobil 61 39 97 64/21 24 48 88 Mail info@livsbanen.dk CVR 34639469 Web www.livsbanen.dk www.facebook.com/livsbanen www.youtube.com/livsbanen www.soundcloud.com/livsbanen Livsbanens

Læs mere

Journalistisk referat

Journalistisk referat Journalistisk referat Mødet i dag havde som hovedfokus at skabe overblik over de forskellige udvalg og deres arbejde, opdatere udvalgende, samt at diskutere strukturen for Studenterhuset herunder også

Læs mere

Pædagogisk læreplan 0-2 år

Pædagogisk læreplan 0-2 år Barnets alsidige personlige udvikling: Overordnet mål: Barnet skal vide sig set og anerkendt. Barnet oplever at møde nærværende voksne med engagement i dets læring, udvikling og liv. At barnet oplever

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Ledelse af frivillige V/ Rie Frilund Skårhøj D 26. april. Udfordringer Uklare forventninger til frivillige Lederes travlhed - administrative opgaver tager tiden (manager kontra leder) For få ressourcer

Læs mere

Elevernes ønsker, Skolereform

Elevernes ønsker, Skolereform Elevernes ønsker, Skolereform Proces: De overordnede spørgsmål drøftet i de lokale elevråd og sidenhen Fælles Elevråd, d. 18-12-13: - Hvordan kan I lære bedst muligt? (På hvilken måde, hvilke steder, med

Læs mere

Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg

Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg Navn PolioForeningens koordinationsudvalg. Formål PolioForeningens koordinationsudvalg er et koordinerende og rådgivende organ for hovedbestyrelsen.

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen

Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

Ledelse af frivillige i folkekirken

Ledelse af frivillige i folkekirken Køb bøgerne i dag 239 kr. (grøn) / 180 kr. (hvid) Ledelse af frivillige i folkekirken V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO

Læs mere

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie Kære oplægsholder Det, du sidder med i hånden, er en guide der vil hjælpe dig til at løfte din opgave som oplægsholder. Her finder

Læs mere

Hvervning og. motivation

Hvervning og. motivation Hvervning og Bog: Ledelse af frivillige. Særpris i dag: 239 kr. motivation V/ Sociolog Foredragsholder og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Definition af frivilligt arbejde Ulønnet

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Ledelse af frivillige v/rie Frilund Skårhøj D. 31. oktober 2012 Frivillighed i dag Der er mange foreninger (ca 100.000) Man er med i en periode Der skal være kort fra idé til handling Frivillighed er populært

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

ADHD-foreningens Frivilligpolitik

ADHD-foreningens Frivilligpolitik ADHD-foreningens Frivilligpolitik Velkommen her hos os I ADHD-foreningen er vi glade for, at du og de andre frivillige i foreningen har valgt at bruge jeres tid og kompetencer til at arbejde med ADHD-sagen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde 3-4. oktober 2014 Tilstede: Louise, Mads, Anders, Sigrid, Fie, Katrine, Thor (fra punkt 8), Sidsel og Miriam (referent). Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Gennemgang og godkendelse

Læs mere

Lær at lede og. motivere frivillige

Lær at lede og. motivere frivillige Lær at lede og Bog: Ledelse af frivillige. Særpris i dag: 239 kr. motivere frivillige V/ Sociolog Foredragsholder, forfatter og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Hvor er du? 1) I har

Læs mere

Statusnotat. Inddragelse af frivillige i Psykiatrien. PsykInfo

Statusnotat. Inddragelse af frivillige i Psykiatrien. PsykInfo Statusnotat Inddragelse af frivillige i Psykiatrien PsykInfo Louise Friis Kusk, konsulent Anne Mette Billekop, leder 1. februar 2017 Baggrund Siden december 2014 har der været ansat én frivillighedskoordinator

Læs mere

Ledelse af frivillige - introduktion

Ledelse af frivillige - introduktion Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige - introduktion V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration

Læs mere

Frivillighed, ledelse og motivation

Frivillighed, ledelse og motivation Køb bøgerne i dag Frivillighed, ledelse og motivation V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter Tilstede: Rie Lynge Rasmussen, Thomas Arpe, Peter Mikkelsen, Tim Pettersson, Ulrik Klintrup Dahl Madsen,

Læs mere

Velkommen til Samarbejde og kommunikation E T A R B E J DSMØDE PÅ VEJ MOD E F T E R Å R ETS T E MADAG

Velkommen til Samarbejde og kommunikation E T A R B E J DSMØDE PÅ VEJ MOD E F T E R Å R ETS T E MADAG Velkommen til Samarbejde og kommunikation E T A R B E J DSMØDE PÅ VEJ MOD E F T E R Å R ETS T E MADAG Velkommen til at tage med en tur op og se på vores DH arbejde lidt i helikopterperspektiv Dagens program

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

Job- og personprofil. Sekretariatschef til Holstebro Kommunes Børn og Unge forvaltning

Job- og personprofil. Sekretariatschef til Holstebro Kommunes Børn og Unge forvaltning Job- og personprofil Sekretariatschef til Holstebro Kommunes Børn og Unge forvaltning Indhold 1. Indledning... 2 2. Holstebro Kommune... 2 2.1 Fælles ledestjerne og fælles værdier... 3 2.2 Overordnet administrativ

Læs mere

Inspiration til samtalen

Inspiration til samtalen Inspiration til samtalen MUS 2015 Dette materiale er inspiration til MUS-samtalen mellem medarbejder og chef. Følgende indgår i materialet: Samtalen Inspirationsspørgsmål Kompetencehjulet KL's otte kompetencer

Læs mere

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Indhold HVORFOR MUS?....................... 4 STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING............... 4 HVAD ER MUS?....................... 5 RAMMER FOR SAMTALEN 5 LØN

Læs mere

Der blev endvidere nedfældet i kontrakten at vi arbejder med målene:

Der blev endvidere nedfældet i kontrakten at vi arbejder med målene: Værdier i Institution Hunderup, bearbejdet i Ådalen. Sammenhæng: Vi har siden september 2006 arbejdet med udgangspunkt i Den Gode Historie for at finde frem til et fælles værdigrundlag i institutionen.

Læs mere

Temadag om frivillige på bibliotekerne

Temadag om frivillige på bibliotekerne Temadag om frivillige på bibliotekerne Facilitator: Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair, marie@ingerfair.dk 11.00 12.00: Tendenser i frivilligheden 6 typer frivilligt engagement Motiver og barriere

Læs mere

Samtaleskema (anklager)

Samtaleskema (anklager) Samtaleskema 1/4 Samtaleskema (anklager) Medarbejder: Leder: Dato for samtale: Samtalelederen skal som grundlag for samtalen overvære 1-2 retsmøder årligt inden for medarbejderens første fem ansættelsesår

Læs mere

Motivation til frivilligt arbejde

Motivation til frivilligt arbejde Motivation til frivilligt arbejde v. Dorte Kappelgaard Frivilligcenter Hillerød d. 30. maj 2011 Indledende Velkommen! Præsentationsrunde Oplæg og gruppeprocesser Sandwich undervejs og en introduktion Beskriv

Læs mere

Tilsynsrapport for varslet tilsyn.

Tilsynsrapport for varslet tilsyn. Tilsynsrapport for varslet tilsyn. Basisoplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Vækst huset Tilbudstype Aktivitetstilbud efter SEL 104 Der er herudover et u visiteret tilbud under væksthuset / Klubben

Læs mere

Indtryk, tanker, ideer og forslag fra temadagen De mange veje torsdag d. 23. Februar 2012

Indtryk, tanker, ideer og forslag fra temadagen De mange veje torsdag d. 23. Februar 2012 Indtryk, tanker, ideer og forslag fra temadagen De mange veje torsdag d. 23. Februar 2012 Baggrund Rådhushallen var torsdag d. 23. februar 9-15 rammen om den anden temadag for inklusionsvejledere. Første

Læs mere

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Denne manual kan bruges af lederen eller arbejdsmiljøgruppen, alt efter hvordan I fordeler opgaven. Indholdsfortegnelse Før dialogmødet: Tjekliste til din

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2019 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Rådgivningsguide om bestyrelsens ansvar

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Vi er en Dusordning med pt 237 børn fordelt i 3 huse, som består af;

Praktikstedsbeskrivelse. Vi er en Dusordning med pt 237 børn fordelt i 3 huse, som består af; 1 Dussen Gl. Lindholm skole Lindholmsvej 65 9400 Nørresundby Tlf 96 32 17 38 Hjemmeside gllindholm-skole@aalborg.dk Dusfællesleder Charlotte Dencker Cde-kultur@aalborg.dk Praktikstedsbeskrivelse Præsentation

Læs mere

Mentor eller certificeret coaching

Mentor eller certificeret coaching Mentor eller certificeret coaching Præsentationens indhold: Indledning Hvad er coaching? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af coaching? Hvordan kommer vi i gang? Uddrag af reference 1 2 3 4 5 6 7 8

Læs mere

Nå mere og arbejd mindre

Nå mere og arbejd mindre Nå mere og arbejd mindre Mark Mayland www.personligworkflow.com mm@personligworkflow.com 26 74 59 71 1 Hvem har gavn af Personlig Workflow? Vi har alle brug for mere overskud i hverdagen, til at udføre

Læs mere

26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00. Marie Trads Studentermedarbejder

26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00. Marie Trads Studentermedarbejder Dagsorden Dagsorden for møde i: Regionsbestyrelsen i Region Midtjylland Dato for møde: 26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00 Sted Viborg Vandrehjem (Danhostel) Vinkelvej 36 8800 Viborg Ordstyrer:

Læs mere

Faglig vision. På skole- og dagtilbudsområdet. Skole- og dagtilbudsafdelingen September 2013 Billeder:Colourbox.dk

Faglig vision. På skole- og dagtilbudsområdet. Skole- og dagtilbudsafdelingen September 2013 Billeder:Colourbox.dk Faglig vision På skole- og dagtilbudsområdet Skole- og dagtilbudsafdelingen September 2013 Billeder:Colourbox.dk Faglig vision I Norddjurs Kommune ønsker vi, at alle børn i skoler og dagtilbud skal være

Læs mere

Procesfremmende spørgsmål, refleksioner og øvelser

Procesfremmende spørgsmål, refleksioner og øvelser 1 Procesfremmende spørgsmål, refleksioner og øvelser Hvert modul begynder med et check in og afsluttes med et check ud Nedenfor findes forslag til introduktion og velkomst af deltagere ved EVARS. Når modulerne

Læs mere

Organisatorisk robusthed SL TR-møde 31. januar 2017

Organisatorisk robusthed SL TR-møde 31. januar 2017 Organisatorisk robusthed SL TR-møde 31. januar 2017 Gentofte Kommune Robusthed 2 Program: Præsentation og introduktion arbejdsplads\tr Hvad er organisatorisk robusthed for jer? Oplæg: Organisatorisk robusthed

Læs mere

Frivillige - hvorfor og hvordan. Rie Frilund Skårhøj

Frivillige - hvorfor og hvordan. Rie Frilund Skårhøj Frivillige - hvorfor og hvordan Rie Frilund Skårhøj ? Særlige udfordringer, tanker eller forventninger til emnet? Frivillighed - definition Frivilligt arbejde er ulønnet udføres ikke overfor nærmeste familie

Læs mere

Skolereformen i Greve. - lad os sammen gøre en god skole bedre

Skolereformen i Greve. - lad os sammen gøre en god skole bedre Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Dialogforum 12. maj 2014 De overordnede nationale mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Mindst 80% af

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2013 Tilstede: Mads Brix Baulund, Tim Hansen, Osman Sari, Rie Lynge Rasmussen, Isabella Leandri-Hansen og Miriam Madsen (referent) Under punkt 4-5 desuden: Kim Steimle

Læs mere

Hvad får du ud af workshoppen

Hvad får du ud af workshoppen Selvledelse Aarhus Universitet AC TAP gruppen 15. maj 2014 Djøf karriere- og kompetencecenter Christina Toft Hvad får du ud af workshoppen 19. maj 2014 Interview hinanden om selvledelse Alle får et kort

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Bliv en bedre ordstyrer for dine læseklubber et redskabskursus. Gentofte Centralbibliotek Den 14. november 2013

Bliv en bedre ordstyrer for dine læseklubber et redskabskursus. Gentofte Centralbibliotek Den 14. november 2013 Bliv en bedre ordstyrer for dine læseklubber et redskabskursus Gentofte Centralbibliotek Den 14. november 2013 Jeanne Program: 08.45-09.00: Kaffe og morgenmad 09.00-09.20: Velkomst og check in 09.20-10.30:

Læs mere

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads PRAKTIKPLADS match Brug dit netværk til at finde praktikplads Hvordan kan du bruge netværk til at finde en praktikplads? At netværke handler om at lære folk at kende, der gerne vil hjælpe dig videre. Og

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Stillings- og personprofil. Direktør Danmarks Idrætsforbund Maj 2015

Stillings- og personprofil. Direktør Danmarks Idrætsforbund Maj 2015 Stillings- og personprofil Direktør Danmarks Idrætsforbund Maj 2015 Kort om Danmarks Idrætsforbund Danmarks Idrætsforbund (DIF) er en organisation, der har eksisteret i mere end 100 år. DIF er en sammenslutning

Læs mere

LOs Organiseringskonference 2014 Opsamling mandag den 1. december 2014

LOs Organiseringskonference 2014 Opsamling mandag den 1. december 2014 LOs Organiseringskonference 2014 Opsamling mandag den 1. december 2014 FORBUND Hvad er egentlig organiserende fagforening? Fra Servicerende til inddragelse Kulturændring Tage ejerskab Tid ressourcer Inddragelse

Læs mere