Dagbog fra NCK s træningstur MALLORCA 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagbog fra NCK s træningstur MALLORCA 2015"

Transkript

1 Dagbog fra NCK s træningstur MALLORCA april (Tekst Knud Lytje. Foto Henrik Nedergaard) PROLOG (dag 1) Prolog 57 km. Dejligt vejr men lidt køligt. En kold og fugtig april nat mødes vi 9 søvndrukne personer på rastepladsen Kildebjerg. Efter en hurtigt god morgen sætter vi os igen i bilerne og fortsætter til Billund Lufthavn, hvor Michael og Jørgen støder til selskabet. Det er Nyborg Cykleklubs træningstur til Alcudia på Mallorca. Ved ankomsten bliver vi installeret i gode 2-personers lejligheder i Alcudia Sea Club. Michael har medbragt sin egen cykel i flyet, men vi 10 andre har bestilt lejede cykler hos Max Hürzeler. Cykeludlejningen holder siesta fra 12-15, så vi når at spise frokost inden vi går de ca. 2 km hen for at hente vores cykler. Ifølge vores svenske ven i udlejningen, bliver der dagligt udlejet over 200 cykler om dagen. Så vi må stå lidt i kø, selv om ekspeditionerne foregår meget hurtigt. Man udfylder en lejekontrakt med navn og adresse inden man går til skranken. Her stiller man sig på en saddel, som kan hæves og sænkes, så skridtlængde kan noteres på lejekontrakten. Endvidere noteres højde (stelstørrelse) og ønsket pedalsystem. Har man selv medbragt pedaler afleveres disse til montering. Så lægges lejekontrakten hen til værkstedet som henter en cykel af ønsket størrelse, justerer saddelhøjden og monterer evt. medbragte pedaler mm. Vores kasserer Morten betaler cykelleje og depositum. De cykler vi får udleveret er meget gode Centurion Carbon cykler. Virkelig gode at cykle på og med fin gearing til Mallorcas bjerge, så efter omklædning skal vi straks ud og afprøve cyklerne. Det bliver til en 57 km. lang prolog. Her oplever vi for første gang det mallorcanske landskab med landsbyerne der typisk er lagt på forhøjninger og med kirken øverst oppe. Vi kører ad små fint asfalterede veje, ofte indhegnet af fine gamle stendiger. Duftene fra den ukendte vegetation er overvældende.

2 Første bjergetape (dag 2) 103 km 1100 hm. På 2. dagen skal vi stifte bekendtskab med de mallorcanske bjerge. På vej ud af byen forstår man, hvorfor Max Hürzeler har så travlt med cykeludlejningen. Imod os kommer cykelgrupper af forskellige størrelser i en lind strøm, og ind imellem opstår der trafikpropper af cyklende i den retning vi kører. Det aftager dog, jo længere vi kommer ud af byen. Vi starter ud på det flade terræn syd for Alcudia, men snart nærmer vi os de truende bjerge. Vi når dog lige at hold frokost på en lille cafe i Inca. De fleste cafeer på Mallorca er forsynet med en stang, hvor man kan parkere sin jernhest ved at hænge styret eller sadlen over stangen. Det føles næsten som i Amerika, hvor cowboyerne binder hesten til stangen over vandtruget, når de går på saloon. Dog drikker vi Cola og ikke whisky. Kort efter Inca kommer vi til Caimari, hvor opstigningen til Coll de Sa Bataia for alvor begynder. 7,5 km. Med en gennemsnitlig stigning på 5%. Vi holder en kort pause for at aftale opsamling ved tankstationen på toppen. Nu gælder det om at finde en rytme, som kan holde hele vejen. Da jeg nok er den langsomste, lægger jeg først ud. Og ganske rigtig, kort efter bliver jeg hentet og overhalet af de seje drenge Erland, Freddy, Jens, Jørgen, Lars, Michael nævnt i alfabetisk rækkefølge, da jeg er alt for koncentreret om at finde min egen rytme og få nogenlunde styr på vejrtrækningen til at jeg bemærker rækkefølgen. Efterhånden har jeg fundet en passende rytme, så kommer Morten med Marianne på hjul og kort efter Henrik med Lisbeth på hjul. Så har jeg fundet min endelige plads som sidste mand i gruppen. Lige før jeg er ved at give op og holde pause, flader stigningen heldigvis lidt ud, så jeg når at samle kræfter til den sidste kilometer med stigning. Træt i benene når jeg endelig frem til benzintanken, hvor de andre venter. Efter en kort pause og optankning af væske, er vi igen på cyklerne. Men nu går det mest ned ad bakke til Pollença og videre til Port de Pollença, hvor vi nyder en kop velfortjent kaffe nede ved stranden inden turen går hjem til hotellet.

3 I Kloster (dag 3) 113 km 1100 hm. 3. dagens tur går til Santuari de Cura. Vi kører på de små veje tværs gennem det frodige landbrugsland med olivenlunde, marker og stengærder ned til Montuïri. Igen bliver man nærmest beruset af alle de ukendte dufte fra vegetationen. Fra Montuïri stiger vejen noget op til Randa, hvor opstigningen til klosteret Santuari de Cura begynder. Det er en klassisk opkørsel med hårnålesving og masser af udsigter. Fra toppen der ligger i 540 m. højde er der en fantastisk udsigt over Palmabugten og hele det sydlige Mallorca. Hjemturen går samme vej som udturen. Vi spiser frikost i Montuïri. Det er nemt at finde cafeen, for den ligge ved kirken og kirken ligger på toppen af byen, så det er bare at køre opad ind til vi når kirken. Cafeen har dog ikke stativ til cyklerne, så dem bliver vi bedt om at tage med ind gennem cafeen og med ud på en dejlig terrasse med god udsigt. Ved hjemkomsten har vi kørt 113 km. Og ca højdemetre.

4 Kongeetapen (dag 4) 140 km 1700 hm. (Knud og damerne på sightseeing i det gamle Alcudia) Dag 4 er til kongeetapen. Efter de 3 første dages strabadser må jeg dog vælge at holde pause. Den bliver brugt til at ligge ved poolen og sammen med Marianne og Lisbeth tage på udflugt til det gamle Alcudia, hvor store dele af den gamle bymur er bevaret. I en lille hyggelig bar bliver cyklerne stillet op ved baren, mens vi nyder en tapas menu i gårdhaven. De hårde drenge kommer trætte hjem fra kongeetapen, der går op forbi tankstationen og videre op forbi Mallorcas højeste bjerg Puig Major. Inden nedkørslen til Soller går vejen igennem en ca. 200 m lang tunnel. Til forskel fra sidste år er tunnelen nu forsynet med lys, så det ikke er så ubehageligt at køre igennem uden lygte. Selv Freddy slap igennem uden problemer. Nedkørslen til Soller er stejl og med mange hårnålesving. Desværre kunne man ikke se Soller, man kiggede blot ned på en tung sky, der skjulte byen. Soller ligger i en bugt omgivet af bjerge til alle sider. Så det er op ad bakke uanset hvilken vej man kører. Kongeetapen gik i år over Coll de Soller til Santa Maria del Camí. Herfra blev der ifølge deltagerne kørt kæde og ræs på de flade gedestier. Gennemsnit tæt på 40 km/t. Kongeetapen blev på 140 km. Med ca højdemetre. Hviledagsetapen (dag 5) 98 km. 700 hm. (Morten og Erland hviledag Lisbeth og Henrik S'Albufera de Mallorca) Dag 5 var officiel hviledag. Erland og Morten benyttede dagen til indkøb og sightseeing.

5 Lisbeth og Henrik tog på vandretur i naturparken S Albufera de Mallorca for at kigge på fugle og sumpskildpadder. Det blev vist til en vandretur på små 20 km. Vi andre lagde ud på en lille hviledagstur til det nordøstlige Mallorca. Vi kører syd ud af Alcudia mod Artá. Der er lidt modvind som bliver mærkbar, da vi kort før Artá kommer ind på en meget lang opkørsel, hvor det er bedst at ligge på hjul. Før Artá drejer vi ind på de små veje ned til Son Servera. Vejen har netop fået ny asfalt, så det er en ren fornøjelse at køre på. I Son Severa indtager vi vores efterhånden standardiserede frokost: baguette med skinke og ost. Der kan være lidt forskel i de tilhørende oliven og nogle gange er er også tomatskiver imellem. Fra Son Severa går det hjemover via Porto Cristo og Manacor. Ved hjemkomsten kan vi konstatere at hviledagsturen blev på 98 km. Med 700 højdemetre

6 Den store nedkørsel (dag 6) Sa Calobra. Dag 6 er den lille kongeetape. En tur ned til Sa Calobra og op igen. Alle deltagerne kører med ud til benzintanken og videre op til blikskuret, hvor vejen ned ti Sa Calobra begynder. Her begynder forskellige trætheder i benene at gøre sig gældende. Marianne og Lisbeth bliver ved blikskuret og venter til de øvrige kommer tilbage. Morten, Jørgen og jeg vælger at køre med på de ca 150 m. op til passet, hvor selve nedkørslen starter. Vi fortsætter dog lidt med ned ind til vejen ved hjælp af en bro, slår en knude på sig selv. Her kan vi nyde udsigten og få en is i den lille bar. Resten af selskabet kaster sig ud i en nedkørsel til Sa Calobra på 10 km. med et gennemsnitligt fald på 7%. Inden opkørslen styrker de sig med en kop kaffe. Stakkels Freddy lå længe godt til men på den sidste lille nedkørsel punkterede han og blev overhalet af de andre. Ved ankomsten til blikskuret har Marianne og Lisbeth forberedt modtagelsen af de udslidte ryttere ved på forhånd at bestille den standardiserede frokost. Paradekørsel 60 km. Dag 7 blev paradekørsel til det nordligste udsigtspunkt fyret ved Cap Formentor. Siden sidste år er der lagt ny asfalt, så turen kan nydes i fulde pedaltramp. Vejen går op og ned, og den ene flotte udsigt afløses af den næste. Vi skal også igennem en tunnel, og det kan godt føles lidt usikkert at cykle i mørke og kun se et svagt lys for enden af tunnelen. Der er mange turister ved fyret og gederne balancere rundt på gærderne for at tigge vores bananer og energibarer. Så vi kommer til at tære lidt på fedtdepoterne på vejen hjem.

7 Da det er sidste dag, afsluttes nedturen med en god frokost i Puerto de Pollença. I dagens anledning serveret med en øl eller et glas vin. Så er det bare tilbage at cykle hjem til Alcudia og aflevere cyklerne. Om aftenen tager vi afsked med en god uge i baren, som vi har indrettet i Jens lejlighed. Epilog Ved hjemkomsten må jeg konstaterer at vægten er forøget med 1 kg. Og det til trods for at jeg har cyklet over 500 km på en uge. Men indrømmet buffeten på vores hotel var femragende. Stort udvalg af lækkert tilberedt kød, fisk og grøntsager. Og de forskellige dage varieret over forskellige temaer. Hertil god vin eller godt øl. Det bliver svært at sige nej tak til tilbuddet næste år.

Mallorca træningstur 9-16. maj.

Mallorca træningstur 9-16. maj. Mallorca træningstur 9-16. maj. Referent: Claus og Bjørn. Onsdag d 9. maj. var dagen hvor vi endelig skulle af sted til forårets træningstur på Mallorca. Vi dvs. Niels og Poul fra Dragør Cykelmotion samt

Læs mere

TOUR de TAXA MALLORCA FRA DEN 24 APRIL TIL DEN 1 MAJ I 2015. Rejser 2015. på BIKE CAMP PÅ

TOUR de TAXA MALLORCA FRA DEN 24 APRIL TIL DEN 1 MAJ I 2015. Rejser 2015. på BIKE CAMP PÅ TOUR de TAXA Rejser 2015. på BIKE CAMP PÅ MALLORCA FRA DEN 24 APRIL TIL DEN 1 MAJ I 2015 Kære deltager. Her er vores rejse pris for deltagelse i Tour de Taxa's BIKE CAMP på Mallorca. 5.397,- kr. Det er

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Denne test af, hvordan din hest arbejder, tager ca. tre minutter og bør indgå i opvarmningen hver dag. Du må vide, nøjagtig hvad der

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR Har du spørgsmål om kræft? Er der noget, du er i tvivl om i forbindelse med sygdommen eller livets videre forløb? Savner du nogen, der ved besked,

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

På vej. mod mere brugerindflydelse

På vej. mod mere brugerindflydelse På vej mod mere brugerindflydelse At rejse skaber de små øjeblikke, der aldrig ophører 2 Kære læser Dette er et rejsemagasin, der handler om mennesker, som på hver deres måde ser verden på ny i deres rejse

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Tid til at fødes, og tid til at dø

Tid til at fødes, og tid til at dø Tid til at fødes, og tid til at dø 1 Lise Andreasen Tid til at fødes, og tid til at dø Appendix A, rejseplanen. Beskrivelse Fokus Tidspunkt (alle ca.) Tidsrum A Og mens de var dér, kom tiden, da hun skulle

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Hvad giver mest ro i kroppen? VI TESTER 3 PUSTERUM I HVERDAGEN

Hvad giver mest ro i kroppen? VI TESTER 3 PUSTERUM I HVERDAGEN Selvom Caroline altid har dyrket meget sport, har hun aldrig før prøvet yoga. VI TESTER 3 PUSTERUM I HVERDAGEN Hvad giver mest ro i kroppen? Hvis du aldrig stopper op, kan stress og jag pludselig udvikle

Læs mere

HELENS BOG OM Børn & Søvn

HELENS BOG OM Børn & Søvn HELENS BOG OM Børn & Søvn Sådan får du dit barn til at sove H e l e n L y n g H a n s e n KAPITEL 3 Du skal lære dit barns søvnrytme at kende Barnets søvn hænger sammen med dets døgnrytme. Derfor er det

Læs mere

Zoom ind på sne og is Grønland 8. 15. marts 2011

Zoom ind på sne og is Grønland 8. 15. marts 2011 Zoom ind på sne og is Grønland 8. 15. marts 2011 Birgit og Karsten Jensen (Foto: Ulich/Air Greenland) Så blev det endelig tirsdag den 8. marts, hvor turen til Grønland starter. Har aldrig prøvet at noget

Læs mere

Nr. 2 / 2007 / 17. årgang. Kette og Søren Bjørn på vej op fra Sa Calobra (Hullet)

Nr. 2 / 2007 / 17. årgang. Kette og Søren Bjørn på vej op fra Sa Calobra (Hullet) Nr. 2 / 2007 / 17. årgang Kette og Søren Bjørn på vej op fra Sa Calobra (Hullet) IMCC Ishøj Motion Cykel Club Baldershøj 20, 2635 Ishøj www.ishojmotioncykelclub.dk Giro: 3 72 12 56 Bank:Reg.nr. 3327 Kontonr.

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen

En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen Første gang jeg så Lars Lilholt var på Stalden i Silkeborg - måske var det i 1980. Jeg hoppede rundt på

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

De Gode Historier fra Blåkærgård

De Gode Historier fra Blåkærgård De Gode Historier fra Blåkærgård Blåkærgård www.blaakaergaard.rm.dk Projektet er gennemført i samarbejde med Uddannelsesafdelingen, Psykiatri og Social, Region Midtjylland v. uddannelseskonsulent Lisbeth

Læs mere

FIND 10 EKSEMPLER PÅ DÅRLIG TRAFIKSTIL

FIND 10 EKSEMPLER PÅ DÅRLIG TRAFIKSTIL FIND 10 EKSEMPLER PÅ DÅRLIG TRAFIKSTIL FIND SKILTET! FOR ALLE Her skal I lægge de ti trafiksskilte ud på gulvet i en rundkreds med ca. en halv meters mellemrum. Alle børn stiller sig ind i midten én er

Læs mere

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Følg en vanddråbes rejse fra vandhanen, gennem kloakken, renseanlægget og naturens eget renseproces. DANSKE

Læs mere

ROSENBLADET. På bytur med en shopaholic. Motivation. februar 2015

ROSENBLADET. På bytur med en shopaholic. Motivation. februar 2015 ROSENBLADET februar 2015 På bytur med en shopaholic Karen fortæller om en af hendes store udfordringer i hverdagen, og hvordan hun bekæmper den Motivation Når det handler om at motivere sig selv, så ved

Læs mere

LIVE TEST AF BIOGRAF APP

LIVE TEST AF BIOGRAF APP innovationlab SIDE 1 LIVE TEST AF BIOGRAF APP Opsummering af findings fra live test Den opportunistiske biografgænger At gå i biografen er som regel en impulsiv handling. De fleste nævner, at de ikke synes,

Læs mere

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt.

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt. Ind-led-ning Det, du nu skal læ-se, er rig-tig sket. Det ske-te for mang-e år si-den. Den sør-ge-li-ge be-gi-ven-hed fandt sted i 1866. Hvor læng-e si-den mon det er? Det er så sør-ge-ligt det, der ske-te,

Læs mere

Små skridt til vægttab der holder

Små skridt til vægttab der holder Små skridt til vægttab der holder forudsætninger for, at de små skridt virker 1. Du er overvægtig. 2. Du har vejet det samme gennem længere tid. 3. Du har haft den gamle vane i længere tid. 4. Du bliver

Læs mere