Kongelig sommerballet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kongelig sommerballet"

Transkript

1 juni 2014 på turné i det danske sommerland Kongelig sommerballet kglteater.dk

2 10. juni Møgeltønder, Schackenborg Slot kl juni Billund, Anlægget kl juni Nationalpark Thy, Nors Sø kl juni Silkeborg, Indelukket kl juni Munkebo, Munkebo Bakke kl juni Gentofte, Bernstorff Slot kl juni Vordingborg, Slotsruinen kl juni Roskilde, Folkeparken kl. 19 For niende år i træk har Den Kongelige Ballets dansere pakket trikoten for at drage ud i det danske sommerland, hvor solen forhåbentlig vil skinne over dem fra en skyfri himmel. Otte forskellige byer besøger vi i år, og det er en stor glæde både at vende tilbage til gamle kendinge og at optræde på nye steder og for et nyt publikum, der måske stifter bekendtskab med os for første gang. I år har vi sammensat et program, der viser spændvidden i balletten som kunstart fra August Bournonvilles livsbekræftende trineksplosioner over store nyklassikere som Etudes og Kameliadamen frem til helt nye værker som Twyla Tharps charmerende og forførende Sinatra-ballet Come Fly Away og Corpus fascinerende og stringente, små mesterværker. I næste sæson byder vi også på et bredt spektrum af dans på Gamle Scene på Kongens Nytorv i København, og vi håber, at dagens program kan være en lille appetitvækker. Tak, fordi vi måtte lægge vejen forbi, og rigtig god fornøjelse. Nikolaj Hübbe Balletmester, Den Kongelige Ballet

3 Grand Pas Classique 1949 We re Not Waving... We re Drowning 2013 Dead Girl Koreografi: Victor Gsovsky Musik: Daniel-François-Esprit Auber Kostumer: Peter Ingwersen Iscenesættelse: Silja Schandorff J aime Crandall og Alban Lendorf Grand Pas Classique er en af ballethistoriens store pas de deux er. Musikken er oprindeligt komponeret i 1857 af Daniel-François-Esprit Auber til balletten Marco Spada ou La Fille du bandit, og i 1949 genbrugte den russiske koreograf Victor Gsovsky så et lille uddrag af den til sin Grand Pas Classique. Denne pas de deux, der er et yderst populært bravurnummer på de store balletscener over det meste af verden, er en hyldest til den klassiske ballet. Det er en elegant demonstration af den store russiske mester Marius Petipas stil sublim tåspidsdans, knivskarpe piroutter, høje spring, brillant batterie og dristige løft. To dansere, der yder deres allerypperste, med en charmerende opvisning i den klassiske forms renhed, som udmærker sig ved præcision og virtuositet. Koreografi: Tim Matiakis Musik: Bang Bang, My Baby Shot Me Down af Sonny Bono, sunget af Nancy Sinatra; Summer 2, Antonio Vivaldis Fire Årstider, genkomponeret af Max Richter Kostumer: Tim Matiakis Iscenesættelse: Tim Matiakis Kizzy Matiakis, Alexander Bozinoff og Sebastian Haynes Dead Girl, der i sidste sæson indgik i Corpus første helaftensforestilling, We re Not Waving...We re Drowning, handler om, at der ifølge den kristne tro måske findes et eller andet sted midt i ingenting, hvor man venter på sin dom et sted, hvorfra man føres videre til enten himmel eller helvede. Det er tanken om, at man har mulighed for at betragte sin egen døde krop, og at døden midt i tragedien også bærer på noget smukt. Måske vil man ikke videre til næste epoke i eksistensen, men vil i stedet gerne blive lidt længere i det vakuum, hvor man stadig har et forhold til sin krop og til sit levede liv. Det kan være, at døden er et kæmpestort maskineri, som vi bliver trukket rundt i, fra vi dør, til vi bliver begravet. Måske er døden bare en illusion vi ved det ikke.

4 Etudes 1948 uddrag Koreografi: Harald Lander Musik: Knudåge Riisager Kostumer: Kirsten Lund Nielsen Iscenesættelse: Silja Schandorff Holly Jean Dorger og Gregory Dean Caroline Baldwin, Stephanie Chen Gundorph og Femke Mølbach Slot Harald Landers Etudes er en raffineret og tidløs opvisning af ballettens trinsprog. Den skildrer opbygningen af en klassisk balletdansers træningstime grundøvelserne ved barren, trinserierne midt på gulvet og de afsluttende, store spring. Samtidig skildrer balletten danserens vej fra de fem balletpositioner og de daglige øvelser til den store udfoldelse på scenen. Men Etudes følger også ballettens udvikling som kunstart i mere end 300 år fra den franske hofballet over den romantiske tradition, hvor tåspidsdansen introduceres, frem til den effektfulde, italiensk-russiske stil. Etudes er en klassiker, et mesterværk uden sidestykke i dansk ballethistorie, en tidløs ballet om balletten, om glæden og begejstringen ved at danse og om den kunstneriske elegance og følsomhed, som er ballettens inderste væsen. Minus pas de deux Koreografi: Ohad Naharin Musik: Cum dederit delectis suis sommum af Antonio Vivaldi Kostumer: Ohad Naharin Iscenesættelse: Claire Still Kizzy Matiakis og Jón Axel Fransson Ohad Naharin er en mester i at skabe balletter, der på provokerende og humoristisk vis udfordrer sit publikum, og dette værk er ingen undtagelse. Naharins balletter er kendetegnet ved et urovækkende billedsprog, og han forstår at kombinere kostumer, dekorationer, tekst og musik på den mest suggestive måde; hans værker udmærker sig ved kraft og virtuositet, underfundighed, skrøbelighed og galskab. Ohad Naharin vil opbløde grænsen mellem publikum og dansere: Som tilskuer ønsker jeg ikke en barriere eller en mur. Vi opholder os alle i det samme rum, vi indtager bare forskellige roller. Og en god danser forstår at iagttage lige så vel som at blive iagttaget.

5 Kameliadamen 1978 pas de deux Koreografi: John Neumeier Musik: 3. sats Largo fra Sonate i h-mol, opus 58 af Frédéric Chopin Kostumer: Jürgen Rose Iscenesættelse: Kevin Haigen Ida Praetorius og Andreas Kaas We re Not Waving... We re Drowning 2013 Love I Kameliadamen beretter John Neumeier den tragiske historie om den unge, lidt naive Armand Duval fra det parisiske bourgeoisi, der taber sit hjerte til den dragende, men fatalt syge kurtisane Marguerite Gautier. Deres kærlighed er uden grænser, men den umuliggøres af de uforstående omgivelser. En arketypisk beretning om den altoverskyggende forelskelse og om den hårde kendsgerning, at man bliver nødt til at acceptere sin skæbne, hvor streng og uretfærdig den end må synes. Det er de store følelser, der er på spil, og selv om Marguerite og Armand er fra en anden tid, er beretningen om, hvordan kærligheden kan slås i stykker ved en hård og ubarmhjertig skæbne, universel og tidløs. Koreografi: Esther Lee Wilkinson Musik: Little Waltz af Basia Bulat Kostumer: Esther Lee Wilkinson Iscenesættelse: Esther Lee Wilkinson Stephanie Chen Gundorph og Sebastian Haynes Da Corpus i maj 2013 satte We re Not Waving...We re Drowning op, forestillede de sig sindstilstande eller følelser, som man kunne have lyst til at forblive i, altså fastfryse sine tanker i, hvis man døde. Forestillingen gennemgik så ti forskellige bud på, hvor man kunne vælge at ende duetten Love var en af de verdener. Vi møder alle kærlighed gennem livet, og det er en af de største glæder, men derfor også en af de følelser, der kan skræmme mest og minde om, hvor skrøbeligt det hele er... Derfor denne lille fortælling, som tager udgangspunkt i at møde sig selv i sin anden halvdel. Tidligere er Love blevet opført af to garvede dansere, der også danner par i virkeligheden, men denne gang får vi historien fortalt gennem to unge talenter, som også har et særligt bånd.

6 Koreografi: Twyla Tharp Musik: September of My Years af Sammy Cahn og Jimmy Van Heusen, sunget af Frank Sinatra; That s Life af Dean Kay og Kelly Gordon, sunget af Frank Sinatra Kostumer: Norma Kamali Iscenesættelse: Anne Holm-Jensen Peyk og Jean-Lucien Massot Alban Lendorf, Femke Mølbach Slot og Gregory Dean Det var lige før, man måtte ty til sortbørshandel, hvis man ville sikre sig billetter, da Come Fly Away i denne sæson fløj over Det Kongelige Teaters Come Fly Away 2010 September of My Years og That s Life Gamle Scene. Og på stolerækkerne oplevede man til hver forestilling en ekstatisk stemning, der tålte sammenligning med, når de store popstjerner giver koncerter. Come Fly Away er en dansehyldest til Frank Sinatra indbegrebet af cool elegance og en af verdens mest beundrede kunstnere. Til nogle af Sinatras allerstørste hits viser Den Kongelige Ballet her nye, hidtil usete sider af sig selv, når de skifter tåspidsskoene ud med stiletter og drager på natklub ladet med energi og erotik. Scenen er sat på en bar, hvor vi i løbet af en enkelt aften følger fire par, der sammen oplever kærlighedens glæder og sorger, bliver forelskede og skilles, begejstres over det første møde og skuffes over det ubarmhjertige brud. Et folkesagn 1854 pas de sept Koreografi: Nikolaj Hübbe og Sorella Englund, efter August Bournonville Musik: Niels W. Gade Kostumer: Mia Stensgaard Iscenesættelse: Nikolaj Hübbe Caroline Baldwin, Holly Jean Dorger, Stephanie Chen Gundorph, Ida Praetorius, Alexander Bozinoff, Jón Axel Fransson og Sebastian Haynes Et folkesagn fra 1854 er blevet kaldt Bournonvilles danskeste ballet, og i Nikolaj Hübbes og Sorella Englunds nyeste version bliver denne klassiker taget under kærlig behandling. Det har resulteret i en forestilling, der strækker sig fra hammershøisk skønhed til det vildeste rave party med troldebiller, mosebørn, heksevampyrer, hovedløse kæmper og døde dyr. Et folkesagn handler om spændingen mellem vores verden og den dæmoniske, farlige underverden. Den unge Junker Ove er forlovet med den viltre og lunefulde Birthe fra den fornemme herregård, men forelsker sig i skønne, milde Hilda, der er vokset op hos troldene i højen. Det viser sig da også, at de to piger er blevet forbyttet ved fødslen, og Birthe er den rette troldeunge. Junker Ove må gå så grueligt meget igennem og kæmpe hårdt for sin Hilda, før de to kan forenes i brudevalsen i den lyse sommernat.

7 Tragisk balletromance Gamle Scene 14. sep. 31. okt. Kameliadamen John Neumeier To klassikere om passionens væsen Gamle Scene 25. okt. 27. feb. Sylfiden og Etudes August Bournonville og Harald Lander En ung, parisisk mand forelsker sig i en dragende kurtisane. Men hun er fatalt syg, og snart må de elskende kæmpe for deres umulige kærlighed. John Neumeiers Romeo og Julie spillede i sidste sæson for udsolgte huse. Nu får du en anden gribende ballet fra hans hånd, denne gang til tonerne fra Chopins sjælfulde musik. Sylfiden er fortællingen om den forlovede James, der forelsker sig i den uopnåelige Sylfide. Da han flygter fra sit eget bryllup, får det katastrofale konsekvenser. Glæd dig til balletmester Nikolaj Hübbes nye iscenesættelse. Etudes handler om skønheden i ballet og om glæden ved at danse. Fra de daglige grundøvelser til udfoldelsen på scenen er Etudes både for kendere og for dig, der vil begynde dit balleteventyr. Køb forsalgsbilletter til udvalgte spilledatoer på kglteater.dk Køb forsalgsbilletter til udvalgte spilledatoer på kglteater.dk VIND teaterbilletter Tilmeld dig Det Kongelige Teaters nyhedsbrev og deltag automatisk i konkurrencen om 2 teaterbilletter. Vinderen får direkte besked. kglteater.dk/nyhedsbrev

8 Koreograferne August Bournonville, , er grundlæggeren af den danske ballettradition. Som 25-årig blev han balletmester ved Den Kongelige Ballet, og her fungerede han fra 1830 til Bournonville skabte med sin stil og sit repertoire den tradition, der har gjort Den Kongelige Ballet internationalt berømt. Hans danseæstetik søger en ubesværet gratie som øverste mål med rundede arme, levende ansigt, bevægelig overkrop og hurtige fødder. Bournonville koreograferede i alt omkring 50 handlingsballetter blandt andet Sylfiden, Napoli, Kermessen i Brügge og Et folkesagn. Corpus er Den Kongelige Ballets nye tiltag. En selvstændig gruppe i kompagniet ledet af danserne og koreograferne Esther Lee Wilkinson og Tim Matiakis. Corpus viste sin første helaftensballet, We re Not Waving...We re Drowning, i foråret 2013 og har siden taget initiativet til adskillige forestillinger, deriblandt 242 år i trikot og senest krigsballetten I FØLING. Corpus formål er at udforske nutidens ballet og dens relevans i samfundet og give publikum et anderledes og mere nutidigt syn på dans. Victor Gsovsky, , voksede op i Sankt Petersborg, hvor han fik dansetimer og selv i en meget ung alder begyndte at undervise. I 1925 forlod han Rusland og kom efterfølgende til at arbejde som koreograf og balletpædagog i det meste af Europa og som balletmester i Berlin, Paris, Düsseldorf, Hamburg og München. Gsovskys mest berømte værk er uden tvivl Grand Pas Classique, men han har også koreograferet sine egne udgaver af Svanesøen, Hamlet og La Sylphide. Ohad Naharin, født 1952, er opvokset i kibbutz i Israel. Han har danset med Batsheva Dance Company i Tel Aviv, Martha Graham Dance Company i New York og Maurice Béjarts Ballet du XXe Siècle i Bruxelles, haft sin egen dansetrup, Ohad Naharin Dance Company, og senere selv været balletmester ved Batsheva Dance Company. Han har skabt et utal af politisk kontroversielle, kompromisløse og sprængfarlige balletter, der udmærker sig ved stor koreografisk opfindsomhed. John Neumeier, født 1942, har siden 1973 været balletmester ved Hamburg Ballett, der under hans ledelse og med et omfattende repertoire af hans balletter har udviklet sig til et af verdens førende balletkompagnier. Neumeiers interesse for helaftensballetternes dramaturgi har ført til en lang række imponerende handlingsballetter, som med udgangspunkt i et klassisk trinsprog fortolker litterære klassikere, eksempelvis adskillige af William Shakespeares hovedværker samt Alexandre Dumas d.y.s roman Kameliadamen. Twyla Tharp, født 1941, er en ener i amerikansk dansehistorie. Hun har koreograferet omkring 160 værker balletter, musicals, film og tv kendetegnet ved skødesløs elegance, teknisk perfektion, sensualitet, kreativitet og humoristisk sans. Igennem fem årtier har hun forstået at nedbryde grænsen mellem ballet og modern dance og har inspireret kommende generationer af koreografer, såvel i den klassiske balletverden som på Broadway. Harald Lander, , var en af de mest betydningsfulde balletmestre, Den Kongelige Ballet har haft. Han overleverede med stor respekt Bournonvillerepertoiret og skabte dermed grundlaget for den internationale anerkendelse, som Den Kongelige Ballet i dag har opnået. Han var selv en enestående koreograf, der med sine værker udfordrede såvel sine dansere som sit publikum. Ikke mindst hans Etudes er et mesterværk, der har gjort ham berømt langt ud over landets grænser.

9 Danserne Caroline Baldwin. Uddannet ved Faubourg School of Ballet i Chicago. Blev i 2009 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, samme år blev hun korpsdanser, og i 2013 blev hun udnævnt til solist. Alexander Bozinoff. Uddannet ved John Cranko Schule i Stuttgart og Canada s National Ballet School i Toronto. Blev i 2011 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet. J aime Crandall. Uddannet ved Kirov Academy i Washington, D.C. Medlem af Universal Ballet i Seoul fra 2000 til 2003 og af Het Nationale Ballet i Amsterdam fra 2003 til Blev i 2008 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet, i 2011 blev hun udnævnt til solist og samme år til solodanser. Holly Jean Dorger. Uddannet ved School of American Ballet i New York. Blev i 2008 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet, og i 2013 blev hun udnævnt til solist. Gregory Dean. Uddannet ved Tring Park School for the Performing Arts i Hertfordshire. Medlem af Ballett Vorpommern i Greifswald fra 2004 til 2005 og af Scottish Ballet i Glasgow fra 2005 til Blev i 2008 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet, i 2011 blev han udnævnt til solist og i 2013 til solodanser. Jón Axel Fransson. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2007 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2010 blev han korpsdanser. Stephanie Chen Gundorph. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2010 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2012 blev hun korpsdanser. Sebastian Haynes. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2011 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2013 blev han korpsdanser. Kizzy Matiakis. Uddannet ved The Central School of Ballet i London. Medlem af Kungliga Baletten i Stockholm fra 2000 til Blev i 2003 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet, og i 2008 blev hun udnævnt til solist. Ida Praetorius. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2010 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2012 blev hun korpsdanser. Andreas Kaas. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2009 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2012 blev han korpsdanser. Alban Lendorf. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2006 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2008 blev han korpsdanser. I 2010 blev han udnævnt til solist og i 2011 til solodanser. Femke Mølbach Slot. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 1995 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, i 1997 blev hun korpsdanser, og i 2007 blev hun udnævnt til solist.

10 Giv øjeblikket tid. Gå mere i teatret. En ny teatersæson er klar til at se dagens lys, og i år får du mere end 50 forestillinger at vælge mellem. Allerede 14. maj kan du bestille billet til udvalgte forestillingsaftener i efteråret. Eller du kan købe et teaterkort, der giver 10 % rabat på teaterbilletter, gratis pausedrinks, rabat på vores caféer og restauranter samt selvfølgelig en anledning til at gå mere i teatret! Find din forestilling på kglteater.dk Den Kongelige Ballet repertoire 2014/ september 31. oktober oktober 15. oktober oktober 27. februar november 9. november november 29. november november 26. februar december 21. december januar 5. marts marts 1. maj maj 16. maj maj 23. maj 2015 John Neumeier Kameliadamen Thomas Lund Kom Bamse, nu balletter vi! August Bournonville og Harald Lander Sylfiden og Etudes Corpus: Anne Marie Vessel Schlüter og Staffan Valdemar Holm 247 år i trikot Twyla Tharp Come Fly Away Tre aftener med uddrag fra balletter og gæster udefra Hübberiet Nikolaj Hübbe og Sorella Englund efter August Bournonville Et folkesagn Alexander Ekman og Harald Lander Dans2Go Nikolaj Hübbe og Silja Schandorff Svanesøen Corpus Corpus præsenterer Signa Oplev fire vidt forskellige bud på dansens puls netop nu Take Four Gæstespil: Glæd dig bl.a. til: Døden i Venedig, Romeo og Julie, Rosenkavaleren, Sylfiden og Etudes, Hedda Gabler, Tosca, Kameliadamen, Come Fly Away, Dans2Go, La Bohème, Così fan tutte, Svanesøen, Tryllefløjten, Lulu, Maskerade, Tove! Tove! Tove!, Kældermennesket, symfonikoncerter og meget andet. 9. september 12. september maj 31. maj 2015 Døden i Venedig Hamborg Balletten Paquita Pariseroperaens Ballet Læs mere på kglteater.dk

11 DET KONGELIGE TEATER Teaterchef: Morten Hesseldahl Balletmester: Nikolaj Hübbe Viceballetmester: Silja Schandorff Administrationschef balletten: Marianne Bennetzen Producenter: Susanne Ørskov og Jens Lange Forestillingsleder: Ole Just Tonemester: Jakob Bo Nystrup Kostumetekniker: Sofie Levy Pianist: Eva Sørensen Turné- og gæstespilchef: Annette Berner Turnékoordinator: Iben Dragsbæk Kauffmann Programredaktion og tekst: Lise Kaiser Fotos: Per Morten Abrahamsen og Costin Radu Grafisk design: Kim de la Roi Orneborg Tryk: Rosendahls-Schultz Grafisk Juni 2014 Det Kongelige Teater siger tak til: Møgeltønder: Tønder Kommune, Tønder Teater, Tønder Landdistriktsudvalg, Sydbank Fonden, Kulturelt Forum og Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie Billund: Kulturel Samråd Billund, Billund Friluft, Ole Kirks fond, Billund Bibliotek, Gasmanden, Billund Handels- og Erhvervsforening, Billund El-Service, Scandinavian Avionics, Den Jyske Sparekasse, SUN-AIR og Billund Kommune Nationalpark Thy: Grethe og Jørgen P. Bornerups Fond, Nordea Fonden, Augustinus Fonden, Sparekassen Thy, Thisted Bryghus, Brandt Revision, Nationalpark Thy, Thisted Teaterkreds, Landbo Thy og Lions Club Thylandia Silkeborg: Silkeborg Kommune Munkebo: Kulturregion Fyn og Kerteminde Kommune Gentofte: Gentofte Kommune, Bernstorff Slot, Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme Vordingborg: Vordingborg Kommune Roskilde: Roskilde Kommune Kultur og Idrætsudvalget

TEATERPROGRAM 2006 2007 BALLET

TEATERPROGRAM 2006 2007 BALLET TEATERPROGRAM 2006 2007 BALLET Copenhagen Admiral Hotel, er indrettet i et mere end 200 år gammelt korntørringsmagasin fra 1787. Stedet og bygningen på havnefronten har i århundreder været brændpunkt for

Læs mere

Bournonvilles balletter. close up

Bournonvilles balletter. close up Bournonvilles balletter close up m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Bournonville og hans samtid August Bournonville August Bournonville har på mange måder været betydningsfuld for den klassiske

Læs mere

TEATERPROGRAM 2007 2008 BALLET

TEATERPROGRAM 2007 2008 BALLET TEATERPROGRAM 2007 2008 BALLET Copenhagen Admiral Hotel, er indrettet i et mere end 200 år gammelt korntørringsmagasin fra 1787. Stedet og bygningen på havnefronten har i århundreder været brændpunkt for

Læs mere

Flere fordele for abonnenter

Flere fordele for abonnenter 2 ABONNEMENT Flere fordele for abonnenter Uanset om du vælger et abonnement med en fast serie af forestillinger eller du, med 6 valgfri, foretrækker at sammensætte dit helt eget program for sæsonen, er

Læs mere

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Med speciale i nyudvikling af 3D hologram scenografi sætter Lars Egegaard Sørensen et helt særligt præg på enhver forestilling, han er tilknyttet

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

Signerede plader og etiketter og fotos Signed records and labels and photos Danish artists

Signerede plader og etiketter og fotos Signed records and labels and photos Danish artists Signerede plader og etiketter og fotos Signed records and labels and photos Danish artists Jazz pianist, komponist, kapelmester og cand. jur. Børge Roger Henrichsen (Født 4. juli 1915, Frederiksberg død

Læs mere

International Lighting Designer

International Lighting Designer International Lighting Designer CV: Belysningsmester på Bristol Teater 1978, på Aveny Teater 1982, på Dr. Dantes Aveny 1992 Eget firma Kongshaug & Søn fra 1980 Free-lance lysdesigner fra 1995. Teater:

Læs mere

Fabelkunst EVA JOENSEN

Fabelkunst EVA JOENSEN Fabelkunst EVA JOENSEN Fabelagtig kunst... I århundreder har mennesker fortalt hinanden fabler. Fantasier og fortællinger i ord og billeder. God kunst er fabelagtig og Fabelkunst er udtryk, der gør indtryk

Læs mere

Årsberetning 2011. Venlig hilsen. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28

Årsberetning 2011. Venlig hilsen. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28 Årsberetning 2011. Efter generalforsamlingen forsatte vi i bestyrelsen vores arbejde, hvor vi måtte fordele de opgaver, som Ingelise og Pia havde før. Maj/juni: Vores sommerstykke Jorden rundt på 80 dage

Læs mere

Kl. 08.00-09.00 Morgenmad Kl. 09.00-12.00 Undervisning & kaffepause. Kl. 12.00-13.00. Frokost og pause. Kl. 13.00-15.30.

Kl. 08.00-09.00 Morgenmad Kl. 09.00-12.00 Undervisning & kaffepause. Kl. 12.00-13.00. Frokost og pause. Kl. 13.00-15.30. Hold 1 Instruktion Christian Eiming Hold 2 DANS brug kroppens intelligens Lars Bjørn Hold 3 Skuespilteknik, mimik Ole Sørensen Hold 4 Teater/musical workshop Kristian Studsgaard Fredag d. 12. PROGRAM Søndag

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

Velkommen I Det Kongelige Teater

Velkommen I Det Kongelige Teater Velkommen I Det Kongelige Teater Repertoire 2014 / 2015 Abonnement 4 Rosenborg / Skamling 11 Skuespil Erasmus Montanus 20 Romeo og Julie 22 Den som falder / Krapps sidste bånd 24 Koks i kulissen 26 Heksejagt

Læs mere

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Bora Bora i undervisningen 1. INTRODUKTION Dette materiale kan bruges som inspiration til, hvordan man

Læs mere

OPERAen i København: PORGY & BESS

OPERAen i København: PORGY & BESS I løbet af januar udsender vi via NETS kontigentopkrævning for 2014. www.silkeborg-teaterkreds.dk Nyhedsbrev nr. 48 5. december 2013 Julegaveidé: GAVEKORT TIL TEATERFORESTILLINGER Du kan glæde dine nærmeste

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS

UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Teater Nordkrafts PR-afd. Copyright Teater

Læs mere

www.kglteater.dk Årsberetning

www.kglteater.dk Årsberetning www.kglteater.dk Årsberetning 2013 Det Kongelige Teaters hovedsponsorer: Annie og Otto Johs. Detlefs Fonde - OJD Bikubenfonden Nykredit Hempel A/S Det Obelske Familiefond Augustinusfonden Hovedsponsor

Læs mere

Premiere: 17. juli 2014 i Operaen samt 28. august på Fredericia Teater. Fredericia d. 14.11.2013. Pressemeddelelse

Premiere: 17. juli 2014 i Operaen samt 28. august på Fredericia Teater. Fredericia d. 14.11.2013. Pressemeddelelse Fredericia d. 14.11.2013 Pressemeddelelse Disneys DEN LILLE HAVFRUE The Musical på Operaen Fredericia Teater opfører Disneys DEN LILLE HAVFRUE The Musical i Operaen til sommer og efterfølgende på Fredericia

Læs mere

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året Pige Kærlighed Målgruppe: Spejder Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Kærlighed - niveau 3 - trin for trin En stor del af en piges hverdag og tanker handler om kærlighed. Det kan være kærlighed

Læs mere

Koncertoplevelse - og fællessang i spil dansk ugen 27.okt.-31.okt.2014

Koncertoplevelse - og fællessang i spil dansk ugen 27.okt.-31.okt.2014 Vær med til at markere Jammerbugt Kommune som Spil Dansk kommune 2014 Koncertoplevelse - og fællessang i spil dansk ugen 27.okt.-31.okt.2014 Giv jeres omgivelser og personale en uventet og enestående musikoplevelse.

Læs mere

www.kglteater.dk Årsberetning

www.kglteater.dk Årsberetning www.kglteater.dk Årsberetning 2014 Det Kongelige Teaters hovedsponsorer: Annie og Otte Johs. Detlefs Fonde - OJD Augustinusfonden Bikubenfonden Det Obelske Familiefond Hempel A/S Nykredit Hovedsponsor

Læs mere

Roman - tragikomisk fortælling

Roman - tragikomisk fortælling ERLING JEPSEN Født 1956. Dramatiker og forfatter. Den sønderjyske farm er hans syvende roman; blandt de tidligere kan nævnes Kunsten at græde i kor og Frygtelig lykkelig, der begge er filmatiseret. Har

Læs mere

Andrei Kolkoutine: Georg og Dragen

Andrei Kolkoutine: Georg og Dragen NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 6/2011 Andrei Kolkoutine: Georg og Dragen Andrei Kolkoutine og Leif Sylvester 1 7/9-1 6/1 0 2011 Næstved Kunstforening Inviterer til ferniseringen

Læs mere

MANIFEST 2083. Af Christian Lollike. sort-hvid.dk

MANIFEST 2083. Af Christian Lollike. sort-hvid.dk MANIFEST 2083 Af Christian Lollike sort-hvid.dk Manifest 2083 En forestilling om, hvordan Anders Behring Breivik ser sig selv Den stærkt debatterede forestilling MANIFEST 2083 er en monolog af Sort/Hvids

Læs mere

dø ung Lev stærkt Hun forekom mig så henrivende, at jeg, der aldrig havde

dø ung Lev stærkt Hun forekom mig så henrivende, at jeg, der aldrig havde Manon. Den Kgl. Ballet (sæson 2013-2014). Dansere: J aime Crandall som Manon og Ulrik Birkkjær som Des Grieux. Foto: Costin Radu 4 dø ung Lev stærkt Hun forekom mig så henrivende, at jeg, der aldrig havde

Læs mere

Et kulturudvekslingsprojekt mellem Danmark og Nordkorea

Et kulturudvekslingsprojekt mellem Danmark og Nordkorea Et kulturudvekslingsprojekt mellem Danmark og Nordkorea I teatergruppen Batida har vi igennem lang tid haft et stort ønske om at bygge en kunstnerisk bro til Nordkorea. I foråret 2012 lykkedes det, efter

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2013 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 3. oktober 4. oktober 7. oktober 8. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

www.cfufilmogtv.dk Tema: Castet og berømt Fag: Dansk Målgruppe: 5.- 6.klasse Titel: Stjerner i børnehøjde Vejledning Lærer

www.cfufilmogtv.dk Tema: Castet og berømt Fag: Dansk Målgruppe: 5.- 6.klasse Titel: Stjerner i børnehøjde Vejledning Lærer Titel Castet og berømt Stjerner i børnehøjde Hvor langt vil du gå for at blive stjerne? Denne vejledning bringer debatten ind i dit klasseværelse. Hvad vil det sige at være stjerne, og hvilke konsekvenser

Læs mere

Besætning: Martin Schack; piano Morten Ramsbøl: kontrabas Morten Lund; trommer Jacob Fischer; guitar (#2,#4,#5,#9,#12)

Besætning: Martin Schack; piano Morten Ramsbøl: kontrabas Morten Lund; trommer Jacob Fischer; guitar (#2,#4,#5,#9,#12) JAZZ PÅ DANSK Kære lytter! "Jazz på dansk" er opsummeringen af ti års arbejde med danske sange, som jeg ka li at spille dem. Denne cd er et produkt af min freelance-virksomhed herhjemme og i udlandet.

Læs mere

TEATERKALENDER 2007 2008

TEATERKALENDER 2007 2008 SEPTEMBER 2007 08. september Hoffmanns eventyr Opera Operaen, Store Scene 12. september Le Sacre du Printemps Ballet Operaen, Store Scene 13. september Le Sacre du Printemps Ballet Operaen, Store Scene

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

Koreografer i Danmark 2000

Koreografer i Danmark 2000 Koreografer i Danmark 2000 Baggrund, aktiviteter, formidling, økonomi m.v. Spørgeskema Læs venligst hele skemaet igennem, før du udfylder. Ikke alle spørgsmål vil være relevante for alle koreografer. Hvis

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Referat af møde i den politiske styregruppe 4. september

Referat af møde i den politiske styregruppe 4. september Referat af møde i den politiske styregruppe 4. september 2015 Til stede: Morten Refskou og Henrik Nielsen (Svendborg), Peter Nielsen og Ena Nørgaard (Assens), Ellen Drost og Jane Jegind (Odense), Anni

Læs mere

Gurli Gilda: Fra www.danskefilm.dk. Født 12. november 1919 død 22. november 1995

Gurli Gilda: Fra www.danskefilm.dk. Født 12. november 1919 død 22. november 1995 Gurli Gilda: Fra www.danskefilm.dk Født 12. november 1919 død 22. november 1995 Gurli Gilda debuterede i 1938 som refrænsanger på Grenens Badehotel og optrådte senere i Valencia, på Skovriderkroen i København,

Læs mere

Rådhusdage 2015. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage 2015. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2015 på Gentofte Rådhus Mandag d. 28/9 Tirsdag d. 29/9 Onsdag d. 30/9 Torsdag d. 1/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til Rådhusdage

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Den som flaskehalsen peger på...!"

Den som flaskehalsen peger på...! Den som flaskehalsen peger på...!" Filmen er bygget op omkring 5 små afsnit, som sker under den samme fest, hvor 14 unge deltager. De unge skuespillere har selv bidraget med egne og andres erfaringer til

Læs mere

Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente!

Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente! Brøruphus, den 20. februar 2015 NYHEDSBREV Kære forældre! Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente! Skolerejsen

Læs mere

Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005

Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005 Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005 Ordet "Island" flakser med mellemrum henover væggene i Kanonhallens foyer. Den ene ende er fyldt med caféborde, som publikum sidder ved. Bagved

Læs mere

CWT MEETINGS & EVENTS

CWT MEETINGS & EVENTS CWT Meetings & Events har fundet to perfekte steder at afholde møder og konferencer i den smukke franske natur 34 35 Af Sidse Rolskov Events med fransk elegance Noblesse oblige adel forpligter. Nogle gange

Læs mere

Det Musikalske St. Petersburg

Det Musikalske St. Petersburg Det Musikalske St. Petersburg 6 Dage / 5 Natter Dag 1 Ankomst til St. Petersburg. Ved ankomst er det transport til hotellet. Gruppen vil blive mødt af vores lokale quides, der er med under hele turen.

Læs mere

Uddannelse. Rose Munk Heiberg Ramløsevej 13, st. th., 2100 København Ø Email: rose.heiberg@gmail.com Tel: 0045-26959509

Uddannelse. Rose Munk Heiberg Ramløsevej 13, st. th., 2100 København Ø Email: rose.heiberg@gmail.com Tel: 0045-26959509 CV Uddannelse 1993-2007 Undervisning i klaver - Solotimer hos Nenia Zenana, dirigent og pianist 2005-2009 BA i Musikvidenskab, Københavns Universitet - Korledelse ved Kasper Beck Hemmingsen, lektor - Sang

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5 Lørdag d. 8. august 2015 min. 1 O Overordnet kl. 10.30-14.00 1 Ø Økonomi O Susanne Dalmose 1 5 2 F Fastbar Ø Tove Bach Pedersen 1 3 1 T Tappe T Karin Jespersen T1 1 4 1 R Rullebar F Lone Steen F1 R3 B2

Læs mere

NYHEDSBREV 10. marts 2014

NYHEDSBREV 10. marts 2014 NYHEDSBREV 10. marts 2014 Kære alle sammen Så er foråret på vej med hastige skridt og derfor skal vi jo have gang i nogle skønne forårsoplevelser. Derudover er der et tilbud, som ikke kommer fra os men

Læs mere

Medlemsbrev nr. 4 / 2013

Medlemsbrev nr. 4 / 2013 Viser er ikke "finkultur" - men fin kultur Vises teksten ikke korrekt? Se den i din browser Medlemsbrev nr. 4 / 2013 Kære visevenner! Visesæsonen 2012/13 er nu forbi, og den blev sluttet af med en festlig

Læs mere

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen Manuskript: Kamilla Bach Mortensen og de medvirkende Medvirkende: Rebekka Owe og Christine Sønderris Instruktørassistent: Stine

Læs mere

Sådan blev jeg: Ida Auken

Sådan blev jeg: Ida Auken Sådan blev jeg: Ida Auken Sorgløs - privilegeret - og med Auken i bagagen. Her fortæller Ida Auken om livet privat og den politiske tilværelse. Af Peter Brüchmann, 14. oktober 2012 03 Stort personligt

Læs mere

Jeg vil bruge min tale i dag til at tale om to ting:

Jeg vil bruge min tale i dag til at tale om to ting: Nyt skoleår 2015 Hvad er meningen med livet? Og med at blive designer? Tale v. Elsebeth Gerner Nielsen Velkommen til Designskolen Kolding. Velkommen til et nyt skoleår. Velkommen til nye og gamle studerende.

Læs mere

2012> 2013 PREMIERE 6. SEPTEMBER 2012>STORE SCENE. Jeppe på bjerget

2012> 2013 PREMIERE 6. SEPTEMBER 2012>STORE SCENE. Jeppe på bjerget 2012> 2013 PREMIERE 6. SEPTEMBER 2012>STORE SCENE Jeppe på bjerget JEPPE PÅ BJERGET Bearbejdelse: Lise Sofie Houe Instruktør: Hans Henriksen Scenograf: Karin Betz Lysdesign: Ida Valsted Prag Lyddesign:

Læs mere

Undervisningsplan for faget drama

Undervisningsplan for faget drama Formål for faget drama Formålet med undervisningen i drama er at udvikle elevernes lyst til og færdighed i at bruge drama som udtryksmiddel og fremme deres indsigt i og glæde ved teatrets særlige kommunikationsform.

Læs mere

MØDE KONFERENCE KURSUS

MØDE KONFERENCE KURSUS MØDE KONFERENCE KURSUS HOLD VIRKSOMHEDENS ARRANGEMENT PÅ KULTURCAFé LUDVIG I SORØ Hold dit møde din konference eller dit kursus på Kulturcafé Ludvig i Sorø Kulturcafé Ludvig kan tilbyde skræddersyede arrangementer

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Lokalforeningen Nordsjælland

Hjerneskadeforeningen Lokalforeningen Nordsjælland Hjerneskadeforeningen Lokalforeningen Nordsjælland Nyhedsbrev 2. Årgang nummer 3 - oktober 2008 Ligesom os har blomster sommetider en svær tilværelse, hvis de ikke finder støtte og hjælp. Lad os hjælpe

Læs mere

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976)

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Roman: kom 1943 Sat musik til (Anne Linnet) + filmatisering af romanen 1986 Strofer: 7 a 4 vers ialt 28 vers/verslinjer Krydsrim: Jeg er din barndoms

Læs mere

NYHEDSBREV FRA KULTURELT SAMRÅD FURESØ AUGUST / SEPTEMBER 2013

NYHEDSBREV FRA KULTURELT SAMRÅD FURESØ AUGUST / SEPTEMBER 2013 NYHEDSBREV FRA KULTURELT SAMRÅD FURESØ AUGUST / SEPTEMBER 2013 7 sider DAGENS PROGRAM 11.00 KULTURDAGEN ÅBNES V. borgmester Ole Bondo Christensen 11.15 FANDANGO 2 numre fra sidst opførte forestilling vises

Læs mere

Interview-rundtur på fritten

Interview-rundtur på fritten Special Edition! Marts 2013 Projekt Genbrug din verden Interview-rundtur på fritten Vi har været ude og interviewe børn og vokse fra fritten fra genbrugs værkstederne Først besøgte vi Angelica og Cecelie

Læs mere

Hvorfor Augustenborg?

Hvorfor Augustenborg? Hvorfor Augustenborg? Arrangementer i november 2011 Brovold Nu kan Augustenborgs tidlige historie skrives om v. Susanne Østergaard Susanne Østergaard uddannet arkæolog fra Århus Universitet/Moesgaard kommer

Læs mere

Ferielandet Danmark - musikfestivaler

Ferielandet Danmark - musikfestivaler Ferielandet Danmark - musikfestivaler I skal nu udforske Danmark med musikbriller på. 3 familier eller venner skal på festival, og I skal finde ud af hvorhen, og så skal I også arrangere turen. De har

Læs mere

Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet

Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet + Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet gæster og personale. Nye muligheder for netop din restaurant, cafe + Mandag d. 19 maj. 2014 17.00 20.30 Mønstring på Bramsejlsskonnerten

Læs mere

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum 2013 Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer 16.1. ECHO Dialogudstilling Fyns Kunstmuseum 27.2. På rejse med H.C. Andersen H.C. Andersens Hus 21.3. En bid af historien 30.4. En landsby på H.C.

Læs mere

SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI

SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI SPONSORMATERIALE 2015 KARTING TEAM RACING WITH FERRARI FORMULA RACING RACING with FERRARI FORMULA RACING er et professionelt dansk racerteam stiftet og 100 % ejet af den danske importør af Ferrari og Maserati,

Læs mere

A ABERDEEN BILLUND. FORKLARING TIL DESTINATIONSLISTE: På Rammeaftale 16.08 Flyrejser har alle leverandører/flyselskaber skulle byde ind på følgende:

A ABERDEEN BILLUND. FORKLARING TIL DESTINATIONSLISTE: På Rammeaftale 16.08 Flyrejser har alle leverandører/flyselskaber skulle byde ind på følgende: Air Canada Air France Austrian Airlines British Airways/Iberia Brussels Airlines Finnair KLM LOT Polish Airlines Lufthansa Norwegian SAS Swiss International Airlines United Airlines FORKLARING TIL DESTINATIONSLISTE:

Læs mere

SØREN KIERKEGAARD KULTURPRODUKTION SK Books SK Live www.kierkegaard-kultur.dk

SØREN KIERKEGAARD KULTURPRODUKTION SK Books SK Live www.kierkegaard-kultur.dk SØREN KIERKEGAARD KULTURPRODUKTION SK Books SK Live www.kierkegaard-kultur.dk Skriv til os på: kierkegaardkultur@gmail.com Ring på: mobil +45 23 72 31 22, mobil +45 40 59 22 83 KIERKEGAARD LIVE Musik-ledsagede

Læs mere

Husk: Nød i Præstegården

Husk: Nød i Præstegården NR. 118 NOVEMBER 2004 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Husk: Nød i Præstegården 1 Medlemsnyt. Indmeldelser: Udmeldelser: Anne-Birgitte Helbo Rosenlunden 20 5471 Søndersø

Læs mere

Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende

Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende Personaer, udviklet idm. Brugerundersøgelse. Januar 2013 analyse > proces > udvikling

Læs mere

Vejlefjordskolens nyhedsbrev for juni 2012

Vejlefjordskolens nyhedsbrev for juni 2012 Adventist Heritage From: Erik Marcussen Sent: Sunday, June 03, 2012 1:58 PM To: Adventist Heritage Subject: Vejlefjordposten juni 2012 Vejlefjordskolens nyhedsbrev for juni 2012

Læs mere

Claudia Splitt: Recycle 5. maj 2007

Claudia Splitt: Recycle 5. maj 2007 Claudia Splitt: Recycle 5. maj 2007 "Recycle" er en vandring ad eftertankens og følelsens veje. En aften med kærlighedssange, billeder og citater. (fra programmet) Kærlighedssange er banale, men så inderligt

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE TIL FORESTILLINGEN DENGANG VI BLEV VÆK DET OLSKE ORKESTER

UNDERVISNINGSMATERIALE TIL FORESTILLINGEN DENGANG VI BLEV VÆK DET OLSKE ORKESTER UNDERVISNINGSMATERIALE TIL FORESTILLINGEN DENGANG VI BLEV VÆK DET OLSKE ORKESTER 1 INTRODUKTION: Dengang Vi Blev Væk er en fysisk og poetisk teaterforestilling der handler om at blive voksen før tid. Det

Læs mere

SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET

SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET Det er mandag den 19. februar 2015 på Præstemoseskolen i Hvidovre. Klokken er 8.30, og det klare vinterlys falder ind gennem vinduerne i den gamle aula. Her

Læs mere

Talepunkter: Bramsen-festen 28/8 2011

Talepunkter: Bramsen-festen 28/8 2011 Talepunkter: Bramsen-festen 28/8 2011 Jeg hedder Charlotte Jeg er fra Aage-grenen - I kan læse mere om mig på side 346 Jeg hedder Camilla Jeg er også fra Aage-grenen, men jeg er også fra Ludvig-grenen

Læs mere

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Rødt A: Pantone 187 - CMYK 0, 100, 100, 30 Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Velkommen til Tivoli Congress Center Vi er

Læs mere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Kære studenter årgang 2015 I dag er en festdag! I den sidste uges tid har skolen summet af liv: spænding, nervøsitet inden sidste

Læs mere

Nina Ekman og Stine Reintoft. Mindfulness. for dig som mor med det lille barn

Nina Ekman og Stine Reintoft. Mindfulness. for dig som mor med det lille barn Nina Ekman og Stine Reintoft Mindfulness for dig som mor med det lille barn Mindfulness for dig som mor med det lille barn Nina Ekman og Stine Reintoft Mindfulness for dig som mor med det lille barn Mindfulness

Læs mere

ÅRSMØDE PÅ EGESKOV 2013. Egeskov Slot danner traditionen tro rammen om årsmødet. (Arkivfoto: Vagn I. Pertl)

ÅRSMØDE PÅ EGESKOV 2013. Egeskov Slot danner traditionen tro rammen om årsmødet. (Arkivfoto: Vagn I. Pertl) Egeskov Slot danner traditionen tro rammen om årsmødet. (Arkivfoto: Vagn I. Pertl) Kartoffel-årsmøde på Egeskov 09-01-2013 14:20:00 Anders Kurt Simonsen Der skal blandt andet findes en ny kartoffelambassadør

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Kulturarrangementer med turistguide Pia Mengel

Kulturarrangementer med turistguide Pia Mengel Kulturarrangementer med turistguide Pia Mengel Gentofte Gladsaxe Lyngby-Taarbæk Teater inklusiv forplejning 2014 De 3 Musketerer - musical i Østre Gasværk søndag 09.11 kl. 12.15 423123 Østre Gasværk, København

Læs mere

3 Introduktion til abonnement 4 10 særlige fordele for abonnenter 6 Sådan læser du serieoversigten 7 Vælg en fast serie

3 Introduktion til abonnement 4 10 særlige fordele for abonnenter 6 Sådan læser du serieoversigten 7 Vælg en fast serie Sæson 2006/2007 Indhold Introduktion 3 Introduktion til abonnement 4 10 særlige fordele for abonnenter 6 Sådan læser du serieoversigten 7 Vælg en fast serie Serieoversigt 8 Hverdage 15 Familie / Lørdag

Læs mere

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet oplev GRÅSTEN SLOTSHAVE Blomsterhaven i landskabet N STORE DAM GARTNERIET ÅKANDEDAMMEN FELSTEDVEJ SLOTSSØEN BILLEDDAMMEN GRÅSTEN SLOT Slotsbakken SLOTSBAKKEN 0 50 100 METER Gråsten Slot Gråsten Slotskirke

Læs mere

MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER OKTOBER 2014

MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER OKTOBER 2014 MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER OKTOBER 2014 NATIONALE TAL MÅNED BESØG PÅ WEB APP DOWNLOADS DOWNLOADS WEB + PC / MAC WEB + PC / MAC BIBZOOM RADIO LYTNINGER * BIBZOOM RADIO BRUGERE * PODCASTS WEB + PC /

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

DET KGL TEATER. Skuespil Ballet Opera Koncert

DET KGL TEATER. Skuespil Ballet Opera Koncert DET KGL TEATER Skuespil Ballet Opera Koncert REPERTOIRE 2015/2016 REPERTOIRE 2015/2016 DET KGL TEATER REPERTOIRE 2015/2016 Indhold Forord 5 Abonnement 7 Rosenborg / Skamling 11 Skuespil Horisonten 20

Læs mere

HVERDAGSAVISEN TORSDAG

HVERDAGSAVISEN TORSDAG TORSDAG BANKRØVERI!! Bankrøveri! Onsdag kl. ca. 10:50, blev banken røvet af to forbrydere. Forbryderne havde taget pengekassen, og de flygtede! Flemming Hansen ved ikke, hvor meget de har taget, og de

Læs mere

NYHEDSBREV. Rene linjer i Statens Kunstfond

NYHEDSBREV. Rene linjer i Statens Kunstfond NYHEDSBREV Medlemsfest inkl. musik med Tom Kristensens digte Lørdag den 1. februar 2014 kl. 18 er der medlemsfest for alle medlemmer af Dansk Forfatterforening. Prisen for deltagelse er 100 kr. inkl. fri

Læs mere

Foto: Martin Gustavo, Medieskolerne. 17. maj - 5. juni 2013 www.fotodage.dk

Foto: Martin Gustavo, Medieskolerne. 17. maj - 5. juni 2013 www.fotodage.dk Foto: Martin Gustavo, Medieskolerne 17. maj - 5. juni 2013 www.fotodage.dk Foto: Klaus Dreyer, Medieskolerne INVITATION Du inviteres til tre uger, hvor FOTODAGE VIBORG byder på Årets Pressefoto på Viborg

Læs mere

BGIF Gymnastik - holdoversigt for sæsonen 2012/2013.

BGIF Gymnastik - holdoversigt for sæsonen 2012/2013. Tilmelding på hjemmesiden www.bgif.dk - Sæsonstart uge 36 Mandag 9.00-9.55 Powerhoop Workout Den gamle hula hop ring, som vi kender fra vores barndom, har nu fået indbygget vægt og er dermed blevet til

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2014 Institution Vuc Lyngby Uddannelse Fag og niveau Hf/hfe Dramatik C Lærer(e) Anne David Koue (Birthe

Læs mere

Emilius Bærentzen en portrætkunstner i guldalderens Danmark

Emilius Bærentzen en portrætkunstner i guldalderens Danmark Emilius Bærentzen en portrætkunstner i guldalderens Danmark Tale ved åbningsreception 23. Januar 2014 Peter Christensen Teilmann Direktør, Teatermuseet i Hofteatret Velkommen til jer alle. Mit navn er

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Rapbeatpoesi. Lyrikshow og undervisningsforløb for de ældste elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser. Elevopgaver. Af Kristian Pedersen

Rapbeatpoesi. Lyrikshow og undervisningsforløb for de ældste elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser. Elevopgaver. Af Kristian Pedersen Lyrikshow og undervisningsforløb for de ældste elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser Af Kristian Pedersen Før lyrikarrangementet 1. øvelse: Eleverne vælger en genre og prøver at lave deres

Læs mere

Weekend højskole 2015

Weekend højskole 2015 Weekend højskole 2015 Biografier - og det der ligner Kan vi lære af andre menneskers erfaringer? Tre dages weekend-højskole om og med biografier. Fem spændende foredrag med meget forskellige tilgange til

Læs mere

2.B s matematiske spilledag

2.B s matematiske spilledag 2.B s matematiske spilledag Vi spiller Tarzan og vi spiller også Kalaha og vi har også spillet Up og Down og vi har også spillet Sequence som er et spil om taktik og held og vi har spillet Bohnanza og

Læs mere

Per Brunsgård fra Tim ved Ringkøbing DK

Per Brunsgård fra Tim ved Ringkøbing DK Per Brunsgård fra Tim ved Ringkøbing DK Fotografering af de kongelige har jeg som hobby. Begivenhederne vælges fra den kongelige kalender på Internettet eller fra dagspressen. For at komme tæt på, ved

Læs mere

OPG 1: Iscenesæt et fotografi

OPG 1: Iscenesæt et fotografi Optagelsesprøve til Fotografisk Kommunikation lørdag 10. maj 2014 OPG 1: Iscenesæt et fotografi Deadline: Upload af løsning senest kl. 10.30. Skrive- og kreativitetsopgave: BALLETDANSER ALBAN LENDORF I

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere