Kongelig sommerballet

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kongelig sommerballet"

Transkript

1 juni 2014 på turné i det danske sommerland Kongelig sommerballet kglteater.dk

2 10. juni Møgeltønder, Schackenborg Slot kl juni Billund, Anlægget kl juni Nationalpark Thy, Nors Sø kl juni Silkeborg, Indelukket kl juni Munkebo, Munkebo Bakke kl juni Gentofte, Bernstorff Slot kl juni Vordingborg, Slotsruinen kl juni Roskilde, Folkeparken kl. 19 For niende år i træk har Den Kongelige Ballets dansere pakket trikoten for at drage ud i det danske sommerland, hvor solen forhåbentlig vil skinne over dem fra en skyfri himmel. Otte forskellige byer besøger vi i år, og det er en stor glæde både at vende tilbage til gamle kendinge og at optræde på nye steder og for et nyt publikum, der måske stifter bekendtskab med os for første gang. I år har vi sammensat et program, der viser spændvidden i balletten som kunstart fra August Bournonvilles livsbekræftende trineksplosioner over store nyklassikere som Etudes og Kameliadamen frem til helt nye værker som Twyla Tharps charmerende og forførende Sinatra-ballet Come Fly Away og Corpus fascinerende og stringente, små mesterværker. I næste sæson byder vi også på et bredt spektrum af dans på Gamle Scene på Kongens Nytorv i København, og vi håber, at dagens program kan være en lille appetitvækker. Tak, fordi vi måtte lægge vejen forbi, og rigtig god fornøjelse. Nikolaj Hübbe Balletmester, Den Kongelige Ballet

3 Grand Pas Classique 1949 We re Not Waving... We re Drowning 2013 Dead Girl Koreografi: Victor Gsovsky Musik: Daniel-François-Esprit Auber Kostumer: Peter Ingwersen Iscenesættelse: Silja Schandorff J aime Crandall og Alban Lendorf Grand Pas Classique er en af ballethistoriens store pas de deux er. Musikken er oprindeligt komponeret i 1857 af Daniel-François-Esprit Auber til balletten Marco Spada ou La Fille du bandit, og i 1949 genbrugte den russiske koreograf Victor Gsovsky så et lille uddrag af den til sin Grand Pas Classique. Denne pas de deux, der er et yderst populært bravurnummer på de store balletscener over det meste af verden, er en hyldest til den klassiske ballet. Det er en elegant demonstration af den store russiske mester Marius Petipas stil sublim tåspidsdans, knivskarpe piroutter, høje spring, brillant batterie og dristige løft. To dansere, der yder deres allerypperste, med en charmerende opvisning i den klassiske forms renhed, som udmærker sig ved præcision og virtuositet. Koreografi: Tim Matiakis Musik: Bang Bang, My Baby Shot Me Down af Sonny Bono, sunget af Nancy Sinatra; Summer 2, Antonio Vivaldis Fire Årstider, genkomponeret af Max Richter Kostumer: Tim Matiakis Iscenesættelse: Tim Matiakis Kizzy Matiakis, Alexander Bozinoff og Sebastian Haynes Dead Girl, der i sidste sæson indgik i Corpus første helaftensforestilling, We re Not Waving...We re Drowning, handler om, at der ifølge den kristne tro måske findes et eller andet sted midt i ingenting, hvor man venter på sin dom et sted, hvorfra man føres videre til enten himmel eller helvede. Det er tanken om, at man har mulighed for at betragte sin egen døde krop, og at døden midt i tragedien også bærer på noget smukt. Måske vil man ikke videre til næste epoke i eksistensen, men vil i stedet gerne blive lidt længere i det vakuum, hvor man stadig har et forhold til sin krop og til sit levede liv. Det kan være, at døden er et kæmpestort maskineri, som vi bliver trukket rundt i, fra vi dør, til vi bliver begravet. Måske er døden bare en illusion vi ved det ikke.

4 Etudes 1948 uddrag Koreografi: Harald Lander Musik: Knudåge Riisager Kostumer: Kirsten Lund Nielsen Iscenesættelse: Silja Schandorff Holly Jean Dorger og Gregory Dean Caroline Baldwin, Stephanie Chen Gundorph og Femke Mølbach Slot Harald Landers Etudes er en raffineret og tidløs opvisning af ballettens trinsprog. Den skildrer opbygningen af en klassisk balletdansers træningstime grundøvelserne ved barren, trinserierne midt på gulvet og de afsluttende, store spring. Samtidig skildrer balletten danserens vej fra de fem balletpositioner og de daglige øvelser til den store udfoldelse på scenen. Men Etudes følger også ballettens udvikling som kunstart i mere end 300 år fra den franske hofballet over den romantiske tradition, hvor tåspidsdansen introduceres, frem til den effektfulde, italiensk-russiske stil. Etudes er en klassiker, et mesterværk uden sidestykke i dansk ballethistorie, en tidløs ballet om balletten, om glæden og begejstringen ved at danse og om den kunstneriske elegance og følsomhed, som er ballettens inderste væsen. Minus pas de deux Koreografi: Ohad Naharin Musik: Cum dederit delectis suis sommum af Antonio Vivaldi Kostumer: Ohad Naharin Iscenesættelse: Claire Still Kizzy Matiakis og Jón Axel Fransson Ohad Naharin er en mester i at skabe balletter, der på provokerende og humoristisk vis udfordrer sit publikum, og dette værk er ingen undtagelse. Naharins balletter er kendetegnet ved et urovækkende billedsprog, og han forstår at kombinere kostumer, dekorationer, tekst og musik på den mest suggestive måde; hans værker udmærker sig ved kraft og virtuositet, underfundighed, skrøbelighed og galskab. Ohad Naharin vil opbløde grænsen mellem publikum og dansere: Som tilskuer ønsker jeg ikke en barriere eller en mur. Vi opholder os alle i det samme rum, vi indtager bare forskellige roller. Og en god danser forstår at iagttage lige så vel som at blive iagttaget.

5 Kameliadamen 1978 pas de deux Koreografi: John Neumeier Musik: 3. sats Largo fra Sonate i h-mol, opus 58 af Frédéric Chopin Kostumer: Jürgen Rose Iscenesættelse: Kevin Haigen Ida Praetorius og Andreas Kaas We re Not Waving... We re Drowning 2013 Love I Kameliadamen beretter John Neumeier den tragiske historie om den unge, lidt naive Armand Duval fra det parisiske bourgeoisi, der taber sit hjerte til den dragende, men fatalt syge kurtisane Marguerite Gautier. Deres kærlighed er uden grænser, men den umuliggøres af de uforstående omgivelser. En arketypisk beretning om den altoverskyggende forelskelse og om den hårde kendsgerning, at man bliver nødt til at acceptere sin skæbne, hvor streng og uretfærdig den end må synes. Det er de store følelser, der er på spil, og selv om Marguerite og Armand er fra en anden tid, er beretningen om, hvordan kærligheden kan slås i stykker ved en hård og ubarmhjertig skæbne, universel og tidløs. Koreografi: Esther Lee Wilkinson Musik: Little Waltz af Basia Bulat Kostumer: Esther Lee Wilkinson Iscenesættelse: Esther Lee Wilkinson Stephanie Chen Gundorph og Sebastian Haynes Da Corpus i maj 2013 satte We re Not Waving...We re Drowning op, forestillede de sig sindstilstande eller følelser, som man kunne have lyst til at forblive i, altså fastfryse sine tanker i, hvis man døde. Forestillingen gennemgik så ti forskellige bud på, hvor man kunne vælge at ende duetten Love var en af de verdener. Vi møder alle kærlighed gennem livet, og det er en af de største glæder, men derfor også en af de følelser, der kan skræmme mest og minde om, hvor skrøbeligt det hele er... Derfor denne lille fortælling, som tager udgangspunkt i at møde sig selv i sin anden halvdel. Tidligere er Love blevet opført af to garvede dansere, der også danner par i virkeligheden, men denne gang får vi historien fortalt gennem to unge talenter, som også har et særligt bånd.

6 Koreografi: Twyla Tharp Musik: September of My Years af Sammy Cahn og Jimmy Van Heusen, sunget af Frank Sinatra; That s Life af Dean Kay og Kelly Gordon, sunget af Frank Sinatra Kostumer: Norma Kamali Iscenesættelse: Anne Holm-Jensen Peyk og Jean-Lucien Massot Alban Lendorf, Femke Mølbach Slot og Gregory Dean Det var lige før, man måtte ty til sortbørshandel, hvis man ville sikre sig billetter, da Come Fly Away i denne sæson fløj over Det Kongelige Teaters Come Fly Away 2010 September of My Years og That s Life Gamle Scene. Og på stolerækkerne oplevede man til hver forestilling en ekstatisk stemning, der tålte sammenligning med, når de store popstjerner giver koncerter. Come Fly Away er en dansehyldest til Frank Sinatra indbegrebet af cool elegance og en af verdens mest beundrede kunstnere. Til nogle af Sinatras allerstørste hits viser Den Kongelige Ballet her nye, hidtil usete sider af sig selv, når de skifter tåspidsskoene ud med stiletter og drager på natklub ladet med energi og erotik. Scenen er sat på en bar, hvor vi i løbet af en enkelt aften følger fire par, der sammen oplever kærlighedens glæder og sorger, bliver forelskede og skilles, begejstres over det første møde og skuffes over det ubarmhjertige brud. Et folkesagn 1854 pas de sept Koreografi: Nikolaj Hübbe og Sorella Englund, efter August Bournonville Musik: Niels W. Gade Kostumer: Mia Stensgaard Iscenesættelse: Nikolaj Hübbe Caroline Baldwin, Holly Jean Dorger, Stephanie Chen Gundorph, Ida Praetorius, Alexander Bozinoff, Jón Axel Fransson og Sebastian Haynes Et folkesagn fra 1854 er blevet kaldt Bournonvilles danskeste ballet, og i Nikolaj Hübbes og Sorella Englunds nyeste version bliver denne klassiker taget under kærlig behandling. Det har resulteret i en forestilling, der strækker sig fra hammershøisk skønhed til det vildeste rave party med troldebiller, mosebørn, heksevampyrer, hovedløse kæmper og døde dyr. Et folkesagn handler om spændingen mellem vores verden og den dæmoniske, farlige underverden. Den unge Junker Ove er forlovet med den viltre og lunefulde Birthe fra den fornemme herregård, men forelsker sig i skønne, milde Hilda, der er vokset op hos troldene i højen. Det viser sig da også, at de to piger er blevet forbyttet ved fødslen, og Birthe er den rette troldeunge. Junker Ove må gå så grueligt meget igennem og kæmpe hårdt for sin Hilda, før de to kan forenes i brudevalsen i den lyse sommernat.

7 Tragisk balletromance Gamle Scene 14. sep. 31. okt. Kameliadamen John Neumeier To klassikere om passionens væsen Gamle Scene 25. okt. 27. feb. Sylfiden og Etudes August Bournonville og Harald Lander En ung, parisisk mand forelsker sig i en dragende kurtisane. Men hun er fatalt syg, og snart må de elskende kæmpe for deres umulige kærlighed. John Neumeiers Romeo og Julie spillede i sidste sæson for udsolgte huse. Nu får du en anden gribende ballet fra hans hånd, denne gang til tonerne fra Chopins sjælfulde musik. Sylfiden er fortællingen om den forlovede James, der forelsker sig i den uopnåelige Sylfide. Da han flygter fra sit eget bryllup, får det katastrofale konsekvenser. Glæd dig til balletmester Nikolaj Hübbes nye iscenesættelse. Etudes handler om skønheden i ballet og om glæden ved at danse. Fra de daglige grundøvelser til udfoldelsen på scenen er Etudes både for kendere og for dig, der vil begynde dit balleteventyr. Køb forsalgsbilletter til udvalgte spilledatoer på kglteater.dk Køb forsalgsbilletter til udvalgte spilledatoer på kglteater.dk VIND teaterbilletter Tilmeld dig Det Kongelige Teaters nyhedsbrev og deltag automatisk i konkurrencen om 2 teaterbilletter. Vinderen får direkte besked. kglteater.dk/nyhedsbrev

8 Koreograferne August Bournonville, , er grundlæggeren af den danske ballettradition. Som 25-årig blev han balletmester ved Den Kongelige Ballet, og her fungerede han fra 1830 til Bournonville skabte med sin stil og sit repertoire den tradition, der har gjort Den Kongelige Ballet internationalt berømt. Hans danseæstetik søger en ubesværet gratie som øverste mål med rundede arme, levende ansigt, bevægelig overkrop og hurtige fødder. Bournonville koreograferede i alt omkring 50 handlingsballetter blandt andet Sylfiden, Napoli, Kermessen i Brügge og Et folkesagn. Corpus er Den Kongelige Ballets nye tiltag. En selvstændig gruppe i kompagniet ledet af danserne og koreograferne Esther Lee Wilkinson og Tim Matiakis. Corpus viste sin første helaftensballet, We re Not Waving...We re Drowning, i foråret 2013 og har siden taget initiativet til adskillige forestillinger, deriblandt 242 år i trikot og senest krigsballetten I FØLING. Corpus formål er at udforske nutidens ballet og dens relevans i samfundet og give publikum et anderledes og mere nutidigt syn på dans. Victor Gsovsky, , voksede op i Sankt Petersborg, hvor han fik dansetimer og selv i en meget ung alder begyndte at undervise. I 1925 forlod han Rusland og kom efterfølgende til at arbejde som koreograf og balletpædagog i det meste af Europa og som balletmester i Berlin, Paris, Düsseldorf, Hamburg og München. Gsovskys mest berømte værk er uden tvivl Grand Pas Classique, men han har også koreograferet sine egne udgaver af Svanesøen, Hamlet og La Sylphide. Ohad Naharin, født 1952, er opvokset i kibbutz i Israel. Han har danset med Batsheva Dance Company i Tel Aviv, Martha Graham Dance Company i New York og Maurice Béjarts Ballet du XXe Siècle i Bruxelles, haft sin egen dansetrup, Ohad Naharin Dance Company, og senere selv været balletmester ved Batsheva Dance Company. Han har skabt et utal af politisk kontroversielle, kompromisløse og sprængfarlige balletter, der udmærker sig ved stor koreografisk opfindsomhed. John Neumeier, født 1942, har siden 1973 været balletmester ved Hamburg Ballett, der under hans ledelse og med et omfattende repertoire af hans balletter har udviklet sig til et af verdens førende balletkompagnier. Neumeiers interesse for helaftensballetternes dramaturgi har ført til en lang række imponerende handlingsballetter, som med udgangspunkt i et klassisk trinsprog fortolker litterære klassikere, eksempelvis adskillige af William Shakespeares hovedværker samt Alexandre Dumas d.y.s roman Kameliadamen. Twyla Tharp, født 1941, er en ener i amerikansk dansehistorie. Hun har koreograferet omkring 160 værker balletter, musicals, film og tv kendetegnet ved skødesløs elegance, teknisk perfektion, sensualitet, kreativitet og humoristisk sans. Igennem fem årtier har hun forstået at nedbryde grænsen mellem ballet og modern dance og har inspireret kommende generationer af koreografer, såvel i den klassiske balletverden som på Broadway. Harald Lander, , var en af de mest betydningsfulde balletmestre, Den Kongelige Ballet har haft. Han overleverede med stor respekt Bournonvillerepertoiret og skabte dermed grundlaget for den internationale anerkendelse, som Den Kongelige Ballet i dag har opnået. Han var selv en enestående koreograf, der med sine værker udfordrede såvel sine dansere som sit publikum. Ikke mindst hans Etudes er et mesterværk, der har gjort ham berømt langt ud over landets grænser.

9 Danserne Caroline Baldwin. Uddannet ved Faubourg School of Ballet i Chicago. Blev i 2009 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, samme år blev hun korpsdanser, og i 2013 blev hun udnævnt til solist. Alexander Bozinoff. Uddannet ved John Cranko Schule i Stuttgart og Canada s National Ballet School i Toronto. Blev i 2011 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet. J aime Crandall. Uddannet ved Kirov Academy i Washington, D.C. Medlem af Universal Ballet i Seoul fra 2000 til 2003 og af Het Nationale Ballet i Amsterdam fra 2003 til Blev i 2008 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet, i 2011 blev hun udnævnt til solist og samme år til solodanser. Holly Jean Dorger. Uddannet ved School of American Ballet i New York. Blev i 2008 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet, og i 2013 blev hun udnævnt til solist. Gregory Dean. Uddannet ved Tring Park School for the Performing Arts i Hertfordshire. Medlem af Ballett Vorpommern i Greifswald fra 2004 til 2005 og af Scottish Ballet i Glasgow fra 2005 til Blev i 2008 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet, i 2011 blev han udnævnt til solist og i 2013 til solodanser. Jón Axel Fransson. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2007 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2010 blev han korpsdanser. Stephanie Chen Gundorph. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2010 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2012 blev hun korpsdanser. Sebastian Haynes. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2011 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2013 blev han korpsdanser. Kizzy Matiakis. Uddannet ved The Central School of Ballet i London. Medlem af Kungliga Baletten i Stockholm fra 2000 til Blev i 2003 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet, og i 2008 blev hun udnævnt til solist. Ida Praetorius. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2010 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2012 blev hun korpsdanser. Andreas Kaas. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2009 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2012 blev han korpsdanser. Alban Lendorf. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2006 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2008 blev han korpsdanser. I 2010 blev han udnævnt til solist og i 2011 til solodanser. Femke Mølbach Slot. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 1995 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, i 1997 blev hun korpsdanser, og i 2007 blev hun udnævnt til solist.

10 Giv øjeblikket tid. Gå mere i teatret. En ny teatersæson er klar til at se dagens lys, og i år får du mere end 50 forestillinger at vælge mellem. Allerede 14. maj kan du bestille billet til udvalgte forestillingsaftener i efteråret. Eller du kan købe et teaterkort, der giver 10 % rabat på teaterbilletter, gratis pausedrinks, rabat på vores caféer og restauranter samt selvfølgelig en anledning til at gå mere i teatret! Find din forestilling på kglteater.dk Den Kongelige Ballet repertoire 2014/ september 31. oktober oktober 15. oktober oktober 27. februar november 9. november november 29. november november 26. februar december 21. december januar 5. marts marts 1. maj maj 16. maj maj 23. maj 2015 John Neumeier Kameliadamen Thomas Lund Kom Bamse, nu balletter vi! August Bournonville og Harald Lander Sylfiden og Etudes Corpus: Anne Marie Vessel Schlüter og Staffan Valdemar Holm 247 år i trikot Twyla Tharp Come Fly Away Tre aftener med uddrag fra balletter og gæster udefra Hübberiet Nikolaj Hübbe og Sorella Englund efter August Bournonville Et folkesagn Alexander Ekman og Harald Lander Dans2Go Nikolaj Hübbe og Silja Schandorff Svanesøen Corpus Corpus præsenterer Signa Oplev fire vidt forskellige bud på dansens puls netop nu Take Four Gæstespil: Glæd dig bl.a. til: Døden i Venedig, Romeo og Julie, Rosenkavaleren, Sylfiden og Etudes, Hedda Gabler, Tosca, Kameliadamen, Come Fly Away, Dans2Go, La Bohème, Così fan tutte, Svanesøen, Tryllefløjten, Lulu, Maskerade, Tove! Tove! Tove!, Kældermennesket, symfonikoncerter og meget andet. 9. september 12. september maj 31. maj 2015 Døden i Venedig Hamborg Balletten Paquita Pariseroperaens Ballet Læs mere på kglteater.dk

11 DET KONGELIGE TEATER Teaterchef: Morten Hesseldahl Balletmester: Nikolaj Hübbe Viceballetmester: Silja Schandorff Administrationschef balletten: Marianne Bennetzen Producenter: Susanne Ørskov og Jens Lange Forestillingsleder: Ole Just Tonemester: Jakob Bo Nystrup Kostumetekniker: Sofie Levy Pianist: Eva Sørensen Turné- og gæstespilchef: Annette Berner Turnékoordinator: Iben Dragsbæk Kauffmann Programredaktion og tekst: Lise Kaiser Fotos: Per Morten Abrahamsen og Costin Radu Grafisk design: Kim de la Roi Orneborg Tryk: Rosendahls-Schultz Grafisk Juni 2014 Det Kongelige Teater siger tak til: Møgeltønder: Tønder Kommune, Tønder Teater, Tønder Landdistriktsudvalg, Sydbank Fonden, Kulturelt Forum og Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie Billund: Kulturel Samråd Billund, Billund Friluft, Ole Kirks fond, Billund Bibliotek, Gasmanden, Billund Handels- og Erhvervsforening, Billund El-Service, Scandinavian Avionics, Den Jyske Sparekasse, SUN-AIR og Billund Kommune Nationalpark Thy: Grethe og Jørgen P. Bornerups Fond, Nordea Fonden, Augustinus Fonden, Sparekassen Thy, Thisted Bryghus, Brandt Revision, Nationalpark Thy, Thisted Teaterkreds, Landbo Thy og Lions Club Thylandia Silkeborg: Silkeborg Kommune Munkebo: Kulturregion Fyn og Kerteminde Kommune Gentofte: Gentofte Kommune, Bernstorff Slot, Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme Vordingborg: Vordingborg Kommune Roskilde: Roskilde Kommune Kultur og Idrætsudvalget

Infohæfte Særligt for abonnenter. sæson 2014 / 2015

Infohæfte Særligt for abonnenter. sæson 2014 / 2015 Infohæfte Særligt for abonnenter sæson 2014 / 2015 2 Tag del i magien Med et abonnement til Det Kongelige Teater er du sikker på at få en teatersæson fyldt med store oplevelser, på de pladser i salen,

Læs mere

Vind-Mølle Balletten af Asbjørn Lønvig, kunstner

Vind-Mølle Balletten af Asbjørn Lønvig, kunstner Vind-Mølle Balletten af Asbjørn Lønvig, kunstner I New York har man den berømte The New York City Ballet. I Boston har man The Boston Ballet. I Moskva har man Bolshoi Teatret og Bolshoi Balletten. I Danmark

Læs mere

Om forfatterne og fotografen 236 Personregister 238

Om forfatterne og fotografen 236 Personregister 238 Indholdsfortegnelse Forord 9 Maurice Béjart 10 John R. Johnsen balletfotografen, en, der fangede en ny tid 21 Flemming Flindt 37 Enetime 45 August Bournonville 62 Sylfiden 94 Gourmetfotografen portræt

Læs mere

Det Kongelige Bibliotek præsenterer denne sommer sin samling af John R. Johnsens dansefotos

Det Kongelige Bibliotek præsenterer denne sommer sin samling af John R. Johnsens dansefotos Dansen i spejlet John R. Johnsens dansefotos Det Kongelige Bibliotek præsenterer denne sommer sin samling af John R. Johnsens dansefotos fra perioden 1970-1995 både i en bog og en udstilling. Begge dele

Læs mere

dansfantasi kreativitetkunst

dansfantasi kreativitetkunst dansfantasi kreativitetkunst Forord Få ting i vores verden kan få folk til at glemme hverdagen, som dans kan. At bevæge sin krop til musik er livgivende og kan virke helende både fysisk og psykisk. For

Læs mere

Balletskolen i København. Nåleøjet

Balletskolen i København. Nåleøjet Balletskolen i København Ballet er det man kalder en kunst-form uden ord. Man kan sige, at det er teater uden ord. Når man overværer en balletforestilling, oplever man en historie gennem dans. Nogle forestillinger

Læs mere

TURNÉ 2016. KGL Bio Svanesøen i Nordisk Film biograf Aalborg www.nfbio.dk/aalborg Visningen introduceres af balletdanser og koreograf Oliver Starpov

TURNÉ 2016. KGL Bio Svanesøen i Nordisk Film biograf Aalborg www.nfbio.dk/aalborg Visningen introduceres af balletdanser og koreograf Oliver Starpov TURNÉ 2016 Mandag 18/01 Kl. 10:00 Streaming af Breakfast w. Bournonville Se med på kglteater.dk/balletlive ved at klikke ind 5 minutter før Aalborg Tirsdag 19/01 Kl. 8.45 Musikworkshop v/ Ole Nørlyng og

Læs mere

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys I dette hæfte skal vi beskæftige os med et musikværk, der hedder Feens kys. Det bliver spillet af et stort symfoniorkester. Musikken er

Læs mere

Bournonvilles balletter. close up

Bournonvilles balletter. close up Bournonvilles balletter close up m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Bournonville og hans samtid August Bournonville August Bournonville har på mange måder været betydningsfuld for den klassiske

Læs mere

Program. Et brag af en forårsoplevelse med musik, dans og akrobatik udført af lokale kunstnere. tirsdag den 14. april kl. 19.00 MENNESKER MED OVERSKUD

Program. Et brag af en forårsoplevelse med musik, dans og akrobatik udført af lokale kunstnere. tirsdag den 14. april kl. 19.00 MENNESKER MED OVERSKUD D1470_plancher_2014.indd 5 22-10-2014 12:47:37 Et brag af en forårsoplevelse med musik, dans og akrobatik udført af lokale kunstnere Slagelse ROTARY Musikhus ER... tirsdag den 14. april kl. 19.00 MENNESKER

Læs mere

TEATERPROGRAM 2006 2007 BALLET

TEATERPROGRAM 2006 2007 BALLET TEATERPROGRAM 2006 2007 BALLET Copenhagen Admiral Hotel, er indrettet i et mere end 200 år gammelt korntørringsmagasin fra 1787. Stedet og bygningen på havnefronten har i århundreder været brændpunkt for

Læs mere

2012/2013. La Bayadère. Iscenesat af Nikolaj Hübbe efter Marius Petipa. Målgruppe: 8.-10 klasse samt gymnasiale uddannelser STUDIEMATERIALE

2012/2013. La Bayadère. Iscenesat af Nikolaj Hübbe efter Marius Petipa. Målgruppe: 8.-10 klasse samt gymnasiale uddannelser STUDIEMATERIALE 2012/2013 La Bayadère Iscenesat af Nikolaj Hübbe efter Marius Petipa Målgruppe: 8.-10 klasse samt gymnasiale uddannelser STUDIEMATERIALE Velkommen til studiematerialet til forestillingen La Bayadère Her

Læs mere

Det forsømte forår. Nyhedsbrev nr. 56 10-11-14

Det forsømte forår. Nyhedsbrev nr. 56 10-11-14 www.silkeborg-teaterkreds.dk Nyhedsbrev nr. 56 10-11-14 I dette nyhedsbrev kan du læse om årets sidste forestillinger: Det forsømte forår og Nøddebo Præstegård samt børneteaterklubbens Den store nisseprøve.

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 Aftale af 16. november 2011 Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 1. Indledning Der er enighed mellem regeringen og Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

TEATERPROGRAM 2007 2008 BALLET

TEATERPROGRAM 2007 2008 BALLET TEATERPROGRAM 2007 2008 BALLET Copenhagen Admiral Hotel, er indrettet i et mere end 200 år gammelt korntørringsmagasin fra 1787. Stedet og bygningen på havnefronten har i århundreder været brændpunkt for

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

Terpsichore. Neumeier special JOHN NEUMEIER - ET IKON. trykt magasin: DANS webmagasin: Dans ONline. Neumeier & (juni 2013) 70 ÅR OG 40 ÅRS JUBILÆUM

Terpsichore. Neumeier special JOHN NEUMEIER - ET IKON. trykt magasin: DANS webmagasin: Dans ONline. Neumeier & (juni 2013) 70 ÅR OG 40 ÅRS JUBILÆUM Neumeier special Neumeier & København (juni 2013) JOHN NEUMEIER - ET IKON 70 ÅR OG 40 ÅRS JUBILÆUM en historiefortæller i dansk perspektiv ISBN: 9788793075009 Terpsichore trykt magasin: DANS webmagasin:

Læs mere

Et godt sammensat program med virtuose kunstnere og ikke ét sekunds uopmærksomhed fra publikum vi nød det! Michael Pram Rasmussen

Et godt sammensat program med virtuose kunstnere og ikke ét sekunds uopmærksomhed fra publikum vi nød det! Michael Pram Rasmussen Verdensballet Et godt sammensat program med virtuose kunstnere og ikke ét sekunds uopmærksomhed fra publikum vi nød det! Michael Pram Rasmussen Verdensballetten tankerne bag Det er fire år siden at Verdensballetten

Læs mere

Strategiplan og plan for kunstnerisk aktivitet for Teatret Undergrunden 2017-2020

Strategiplan og plan for kunstnerisk aktivitet for Teatret Undergrunden 2017-2020 Strategiplan og plan for kunstnerisk aktivitet for Teatret Undergrunden 2017-2020 Undergrunden vil i en ny aftaleperiode 2017-2020 bestræbe sig på at blive et centrum for musikteater på højst mulige kvalitetsniveau,

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

Støttet af WE GO. Music from movement. Skolekoncert for udskolingen Introduktionsmateriale

Støttet af WE GO. Music from movement. Skolekoncert for udskolingen Introduktionsmateriale Støttet af WE GO Music from movement Skolekoncert for udskolingen Introduktionsmateriale Indhold 3 Til kontaktlæreren 4 Praktiske oplysninger 5 Koncertplakat til ophængning på skolen 6 LMS præsenterer

Læs mere

DET DRAMATISKE MÅSKE:

DET DRAMATISKE MÅSKE: DET DRAMATISKE MÅSKE: Det dramatiske tema Til læreren Som vejledende tidsforbrug er dette tema sat til at fylde 3 moduler á to lektioner det kan dog afhænge af fordybelsesgraden ved de forskellige opgaver.

Læs mere

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Med speciale i nyudvikling af 3D hologram scenografi sætter Lars Egegaard Sørensen et helt særligt præg på enhver forestilling, han er tilknyttet

Læs mere

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet 201a2m Progr eksklusivt for Museumsklubbe ns medlemmer 26.1. h räch Gespräc IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum 8.5. Døden i Landsbyen den Fynske landsby 28.2. Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen

Læs mere

Flere fordele for abonnenter

Flere fordele for abonnenter 2 ABONNEMENT Flere fordele for abonnenter Uanset om du vælger et abonnement med en fast serie af forestillinger eller du, med 6 valgfri, foretrækker at sammensætte dit helt eget program for sæsonen, er

Læs mere

Fornyelse af medlemskabet - og forårets forestillinger

Fornyelse af medlemskabet - og forårets forestillinger Nyhedsbrev nr. 24 22. januar 2012 Fornyelse af medlemskabet - og forårets forestillinger I den kommende uge vil alle medlemmer af Silkeborg Teaterkreds modtage en opkrævning fra os. Vi håber naturligvis

Læs mere

DET KGL TEATER BALLETSKOLEN ODENSE Jernbanegade 20 DK-5000 Odense C Telefon:

DET KGL TEATER BALLETSKOLEN ODENSE Jernbanegade 20 DK-5000 Odense C Telefon: Odense den 7. april 2016 Kære forældre Denne uge har været præget af dans, dans og atter dans og af optagelsesprøver til alle vores linjer, fejring af H. C. Andersens fødselsdag på Odense Teater og workshop

Læs mere

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2017 på Gentofte Rådhus Tirsdag d. 10/10 Onsdag d. 11/10 Torsdag d. 12/10 Fredag d. 13/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til

Læs mere

2013> 2014. PREMIERE 21. november 2013>borgerscenen. Romeo og Julie lever!

2013> 2014. PREMIERE 21. november 2013>borgerscenen. Romeo og Julie lever! 2013> 2014 PREMIERE 21. november 2013>borgerscenen Romeo og Julie lever! romeo og julie lever! Instruktion og bearbejdelse: Minna Johansson Scenografi: Johanne Eggert Lysdesign: Andrew Tristram Lyddesign:

Læs mere

2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE. Yahya Hassans Digte

2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE. Yahya Hassans Digte 2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE Yahya Hassans Digte YAHYA HASSANS DIGTE Iscenesættelse Minna Johannesson Scenografi Eilev Skinnarmo Musikere Jens Hellemann, Peter Hellemann og Christian

Læs mere

teaterforestillinger og filmproduktioner om det mangfoldige danmark

teaterforestillinger og filmproduktioner om det mangfoldige danmark w w w. o p g a n g 2. d k / t u r n e t e at e r teaterforestillinger og filmproduktioner om det mangfoldige danmark Slagkraft Humor Dialog BRINGER DEBATSKABENDE FORESTILLINGER OG FILMPRODUKTIONER OM KULTURMØDER

Læs mere

Ældredage 2012. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 9. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2012. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 9. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2012 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 4. oktober 5. oktober 8. oktober 9. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

SLOTSBYEN FREMTIDENS FREDENSBORG

SLOTSBYEN FREMTIDENS FREDENSBORG SLOTSBYEN FREMTIDENS FREDENSBORG november 2014 introduktion Chaloup Kongebroen Orangeriet Fredensborg slot Visitorcenter Langedam Slotsalléen Jernbanegade Busholdepladsen Stationen Fredensborg er en enestående

Læs mere

Inspirationsmateriale til

Inspirationsmateriale til Inspirationsmateriale til Til de voksne: Vi har lavet dette inspirationsmateriale, som kan hjælpe til at forberede børnene på forestillingen Min farmors spøgelse og på oplevelsen i teatret. I skal ikke

Læs mere

Inspirationsmateriale til

Inspirationsmateriale til Inspirationsmateriale til Til de voksne: Vi har lavet dette inspirationsmateriale, som kan hjælpe til at forberede børnene på forestillingen Min farmors spøgelse og på oplevelsen i teatret. I skal ikke

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturel projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-medlemsstater hvert år - i 2017 Pafos (Cypern) og Aarhus

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

Susan Hiller. 14. november 2014-1. marts 2015

Susan Hiller. 14. november 2014-1. marts 2015 En lærerguide Susan Hiller 14. november 2014-1. marts 2015 Susan Hiller, Channels (2013). Installation at Matt s Gallery, London. Photograph by Peter White courtesy the artist, Matt s Gallery and Timothy

Læs mere

Skoleforestillinger 2013/2014 kglteater.dk

Skoleforestillinger 2013/2014 kglteater.dk For gymnasier og ungdomsuddannelser Skoleforestillinger 2013/2014 kglteater.dk Skoleforestillinger 2013/2014 Ungdomsuddannelser Sæt teater på skemaet og få et dramatisk skoleår 3 Forord 4 Billetkøb 6 Generalprøvebilletter

Læs mere

(18) Lod og del. Om gåden og kærligheden

(18) Lod og del. Om gåden og kærligheden (18) Lod og del Om gåden og kærligheden TEKST: FØRSTE KORINTHERBREV 13 DER ER to ting, man ikke skal tale for meget om: glæde og kærlighed. At tale om dem kunne udvande øjeblikket. For når glæde og kærlighed

Læs mere

Medlemsaktiviteter i Fraktion 4

Medlemsaktiviteter i Fraktion 4 Medlemsaktiviteter i Fraktion 4 Vi mødes til: ved Store Øksø Rold Skov Torsdag den 6. maj kl. 13.30 Skovfoged Martin Bjerring guider os en tur i området. Derefter er der kaffe på traktørstedet: Mosskov

Læs mere

International Lighting Designer

International Lighting Designer International Lighting Designer CV: Belysningsmester på Bristol Teater 1978, på Aveny Teater 1982, på Dr. Dantes Aveny 1992 Eget firma Kongshaug & Søn fra 1980 Free-lance lysdesigner fra 1995. Teater:

Læs mere

TRANS FORMATOR I OKTOBER DECEMBER 2013

TRANS FORMATOR I OKTOBER DECEMBER 2013 Foto: Mathies Brinkmann Jespersen TRANS FORMATOR I OKTOBER DECEMBER 2013 Featuring Borgerscenen JERNBANEGADE 9-9000 AALBORG Foto: Mathies Brinkmann Jespersen TRANSFORMATOR ER AALBORG TEATERS EKSPERIMENTE-

Læs mere

Rejsen til AnyWhere. Tiger Camera 2012

Rejsen til AnyWhere. Tiger Camera 2012 Rejsen til AnyWhere Tiger Camera 2012 PriceWinner Tigers Fotokonkurrence 2012 Et stærkt billede med stor aktualitet, et generationsportræt med humor og bid. Billedet af en bevægelse, men det er ikke ungdommen,

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

LAD DER BLIVE LYD. Af Lis Raabjerg Kruse

LAD DER BLIVE LYD. Af Lis Raabjerg Kruse LAD DER BLIVE LYD Af Lis Raabjerg Kruse Prøv du at skrive det i dit interview folk tror, man er fuldstændig bindegal det er jeg måske også. Men det er rigtigt, det jeg siger! Verden bliver til en stjernetåge,

Læs mere

Hans J. Wegner Katalog 2009

Hans J. Wegner Katalog 2009 Hans J. Wegner Katalog 2009 Hans J. Wegner Mange udlændinge har spurgt mig, hvordan vi skabte den danske stil og jeg må svare at der overhovedet ikke var tale om noget sådant. Det var vel nærmere en videregående

Læs mere

2011> 2012 PREMIERE 23. FEBRUAR 2012>LILLE SCENE. Edward Albees Geden eller hvem er Sylvia?

2011> 2012 PREMIERE 23. FEBRUAR 2012>LILLE SCENE. Edward Albees Geden eller hvem er Sylvia? 2011> 2012 PREMIERE 23. FEBRUAR 2012>LILLE SCENE Edward Albees Geden eller hvem er Sylvia? Edward Albees Geden eller hvem er Sylvia? Instruktion: Lars Knutzon Scenografi: Jonas Fly Filbert Oversættelse:

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

I Føling Dokumentations- og erfaringsrapport

I Føling Dokumentations- og erfaringsrapport I Føling Dokumentations- og erfaringsrapport Af Marie Mors Rapporten er primært baseret på interviews med de kunstneriske ledere af Corpus, Esther Lee Wilkinson og Tim Matiakis. Marie Mors er tilknyttet

Læs mere

OPERAen i København: PORGY & BESS

OPERAen i København: PORGY & BESS I løbet af januar udsender vi via NETS kontigentopkrævning for 2014. www.silkeborg-teaterkreds.dk Nyhedsbrev nr. 48 5. december 2013 Julegaveidé: GAVEKORT TIL TEATERFORESTILLINGER Du kan glæde dine nærmeste

Læs mere

12th Copenhagen Dance Seminar 2002

12th Copenhagen Dance Seminar 2002 12th Copenhagen Dance Seminar 2002 Tema: Nordiskdans 12th Copenhagen Dance Seminar blev afholdt i perioden 22. juli 3. august 2002. Igen i år startede seminaret sæsonen og temaet for dette års Copenhagen

Læs mere

Skoleforestillinger 2013/2014 kglteater.dk

Skoleforestillinger 2013/2014 kglteater.dk For grundskolen Skoleforestillinger 2013/2014 kglteater.dk Skoleforestillinger 2013/2014 Grundskolen Sæt teater på skemaet og få et dramatisk skoleår 3 Forord 4 Billetkøb 6 Generalprøvebilletter 8 Oversigtskalender

Læs mere

RAUN KOLLEKTION 2014/2015

RAUN KOLLEKTION 2014/2015 RAUN KOLLEKTION 2014/2015 RAUN KOLLEKTION 2014/2015 - Retreat 04 RAUN KOLLEKTION 2014/2015 - Retreat 05 Retreat by raun RAUN KOLLEKTION 2014/2015 - Retreat 06 RAUN KOLLEKTION 2014/2015 - Retreat 07 RETREAT

Læs mere

Skive kammermusikforening

Skive kammermusikforening efterår 2012 forår 2013 www.skivekammermusikforening.dk Trio Nebula, Young-Choon Park, Duo Delirium, William s Birds, Trioen Meike Fomsgaard Franke, Amelie Helmstad og Emil Møller Jensen Skive Kammermusikforening

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS

UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Teater Nordkrafts PR-afd. Copyright Teater

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

SOPHIENBERG SLOT DHF PARTNER SEMINAR. Show med Martin Brygmann. Indlæg af Jan Pytlick. Torsdag d. 26. maj 2011 På Sophienberg Slot

SOPHIENBERG SLOT DHF PARTNER SEMINAR. Show med Martin Brygmann. Indlæg af Jan Pytlick. Torsdag d. 26. maj 2011 På Sophienberg Slot DANSK HÅNDBOLD FORBUND Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Telefon +45 4326 2400 dhf@dhf.dk Besøg os på: www.dhf.dk DHF PARTNER SEMINAR Torsdag d. 26. maj 2011 På Sophienberg Slot SOPHIENBERG SLOT

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor?

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor? Læringsspørgsmål til de 15 sange Askepot 1. Hvorfor er det figuren Askepot, der er hovedperson? 2. Hvad er Askepots drøm? 3. Hvad er Askepots virkelighed? 4. Hvad vil Shu- Bi- Dua gerne fortælle med denne

Læs mere

CARMINA BURANA DANSK DANSETEATERS TURNÉFORESTILLING I SÆSON 2014/2015

CARMINA BURANA DANSK DANSETEATERS TURNÉFORESTILLING I SÆSON 2014/2015 PHOTOGRAPHERS: HENRIK STENBERG, BJARKE ØRSTED, LOUISE HALDBO BALSLEV. GRAPHIC DESIGN: IMPERIET.DK CARMINA BURANA DANSK DANSETEATERS TURNÉFORESTILLING I SÆSON 2014/2015 Carmina Burana klinger velkendt og

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur H.C. Andersen Lykke-Peer Lykke-Peer er et af H.C. Andersens mest kendte og elskede værker. Det er en fortælling om hovedpersonen Peers opstigen til en fremtrædende operasanger og komponist. Den kendte

Læs mere

Kl. 08.00-09.00 Morgenmad Kl. 09.00-12.00 Undervisning & kaffepause. Kl. 12.00-13.00. Frokost og pause. Kl. 13.00-15.30.

Kl. 08.00-09.00 Morgenmad Kl. 09.00-12.00 Undervisning & kaffepause. Kl. 12.00-13.00. Frokost og pause. Kl. 13.00-15.30. Hold 1 Instruktion Christian Eiming Hold 2 DANS brug kroppens intelligens Lars Bjørn Hold 3 Skuespilteknik, mimik Ole Sørensen Hold 4 Teater/musical workshop Kristian Studsgaard Fredag d. 12. PROGRAM Søndag

Læs mere

12. søndag efter Trinitatis

12. søndag efter Trinitatis 12. søndag efter Trinitatis Salmevalg 743: Nu rinder solen op af østerlide 417: Herre Jesus, vi er her 414: Den Mægtige finder vi ikke 160: Jeg tror det, min genløser 418: Herre Jesus, kom at røre Dette

Læs mere

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 754 Se nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 33 Han som har hjulpet hidindtil - på Et trofast hjerte 245 - Opstandne Herre, du vil gå - på Det dufter

Læs mere

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2013 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 3. oktober 4. oktober 7. oktober 8. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

Rejs med os tilbage i musikhistorien!

Rejs med os tilbage i musikhistorien! Rejs med os tilbage i musikhistorien! Aarhus Symfoniorkester spiller klassisk musik. Noget af musikken er skrevet nu, men det meste af den klassiske musik er skrevet for flere hundrede år siden. I dette

Læs mere

Et kulturudvekslingsprojekt mellem Danmark og Nordkorea

Et kulturudvekslingsprojekt mellem Danmark og Nordkorea Et kulturudvekslingsprojekt mellem Danmark og Nordkorea I teatergruppen Batida har vi igennem lang tid haft et stort ønske om at bygge en kunstnerisk bro til Nordkorea. I foråret 2012 lykkedes det, efter

Læs mere

Hovedrolle som ung. Mandag d. 31. marts 2014

Hovedrolle som ung. Mandag d. 31. marts 2014 Hovedrolle som ung Helene,4 kl., på 10 år deler hovedrollen med Liv Hermansen,8. kl., og Mie Krogh,9. kl., Selvom hun kun går i 4. kl. er hun en vigtig del af stykket. Hun er dog kun med i starten af stykket

Læs mere

2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE

2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE 2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE 5 Onsdage 5 Gode film BIO Huset byder velkommen til en ny filmsæson. Vi har igen udvalgt 5 gode film, som vi viser onsdag formiddage. Fra kl.09.45 serverer vi frisk kaffe/te

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Mødet med Dansen Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Bonnie Spliid Jeg er uddannet lærer med liniefag i billedkunst og

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum 2013 Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer 16.1. ECHO Dialogudstilling Fyns Kunstmuseum 27.2. På rejse med H.C. Andersen H.C. Andersens Hus 21.3. En bid af historien 30.4. En landsby på H.C.

Læs mere

Velkommen I Det Kongelige Teater

Velkommen I Det Kongelige Teater Velkommen I Det Kongelige Teater Repertoire 2014 / 2015 Abonnement 4 Rosenborg / Skamling 11 Skuespil Erasmus Montanus 20 Romeo og Julie 22 Den som falder / Krapps sidste bånd 24 Koks i kulissen 26 Heksejagt

Læs mere

vand, næringsstoffer, lys, kuldioxid til blå druer, mørkerøde Ingrid Marieæbler, grønne Clara Friis pærer, orange appelsiner, gule bananer frugter af

vand, næringsstoffer, lys, kuldioxid til blå druer, mørkerøde Ingrid Marieæbler, grønne Clara Friis pærer, orange appelsiner, gule bananer frugter af Tekster: Sl 121, 1 Joh 4,12-16a, Joh 15,1-11 Salmer: Lihme kl 9.00: 4 Giv mig Gud 289 Nu bede vi 292 Kærligheds og sandheds ånd 696 Kærlighed er lysets kilde Rødding kl 10.30 4 Giv mig Gud 47 Jeg løfter

Læs mere

Den som flaskehalsen peger på...!"

Den som flaskehalsen peger på...! Den som flaskehalsen peger på...!" Filmen er bygget op omkring 5 små afsnit, som sker under den samme fest, hvor 14 unge deltager. De unge skuespillere har selv bidraget med egne og andres erfaringer til

Læs mere

Sådan lå landet LETTE KLASSIKERE. Før du læser de tre noveller

Sådan lå landet LETTE KLASSIKERE. Før du læser de tre noveller OPGAVER TIL Sådan lå landet NAVN: Før du læser de tre noveller OPGAVE 1 Instruktion: Hvad kommer du til at tænke på, når du læser novellernes fælles titel Sådan lå landet? OPGAVE 2 Instruktion: Orienter

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse for 2 hf Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold 2016-2 semester 414 Københavns VUC Hf Dans C Michael

Læs mere

PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM

PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM Mandag d.15. april - Lørdag d. 20. april. 2013 Foto: Livstræet af NORLYS FOTO Jubilæumsskrift i anledning af Billund Centrets 40 års jubilæum Jørgen

Læs mere

NYHEDSBREV 10. marts 2014

NYHEDSBREV 10. marts 2014 NYHEDSBREV 10. marts 2014 Kære alle sammen Så er foråret på vej med hastige skridt og derfor skal vi jo have gang i nogle skønne forårsoplevelser. Derudover er der et tilbud, som ikke kommer fra os men

Læs mere

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner Læs mere om Kulturrygsækken på www.copenhagenkids.dk Tak for samarbejde til Tak for tilskud til 2013/14 Daginstitutioner KULTURRYGSÆKKEN Tilbud om kunst og kultur til daginstitutionerne i København Kulturrygsækken

Læs mere

STORMEN DANSK DANSETEATERS TURNÉFORESTILLING I SÆSON 2013/2014

STORMEN DANSK DANSETEATERS TURNÉFORESTILLING I SÆSON 2013/2014 PHOTOGRAPHERS: HENRIK STENBERG, BJARKE ØRSTED, SØREN M. OSGOOD, FRANK EIDEL. GRAPHIC DESIGN: IMPERIET.DK STORMEN DANSK DANSETEATERS TURNÉFORESTILLING I SÆSON 2013/2014 STORMEN viser to markante sider af

Læs mere

Nedenstående scene er tiltænkt 2. vendepunkt i filmen.

Nedenstående scene er tiltænkt 2. vendepunkt i filmen. Victor Borge Midt i en mindre karrierer på de danske revyscener, mærker den overarbejdsomme jødiske pianist Victor Rosenbaum at nazisterne ønsker ham død og han må flygte til USA, for at opbygge en tilværelse

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 3

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 3 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 3 Jean Voigt - Mørkets og Lysets Mester 1 4/09-20/1 0 Næstved Kunstforening inviterer til fe rnisering af Jean Voigt lørdag den

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MEDLEMSBLADET KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MUSEUMSBERG FLENSBURG Kunstmuseet i Tønders særudstilling, Kiming, med værker af Inge Lise Westmann fortsætter til Museumsberg i Flensburg.

Læs mere

SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord. Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr.

SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord. Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr. SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr. Peter Jensen Carl Nielsen sange i arrangement for obo, strygekvartet, bas og klaver

Læs mere

Årsberetning 2011. Venlig hilsen. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28

Årsberetning 2011. Venlig hilsen. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28 Årsberetning 2011. Efter generalforsamlingen forsatte vi i bestyrelsen vores arbejde, hvor vi måtte fordele de opgaver, som Ingelise og Pia havde før. Maj/juni: Vores sommerstykke Jorden rundt på 80 dage

Læs mere

Årsrapport 2014 for Det Kongelige Teater

Årsrapport 2014 for Det Kongelige Teater Årsrapport 2014 for Det Kongelige Teater Indholdsfortegnelse 1 Påtegning af det samlede regnskab... 2 2 Beretning... 3 2.1 Præsentation af virksomheden... 3 2.1.1 Lovgrundlag og hovedformål... 3 2.1.2

Læs mere

Lørdag den 30. august 2014 kl byder Hvidovre Kulturråd velkommen til

Lørdag den 30. august 2014 kl byder Hvidovre Kulturråd velkommen til Lørdag den 30. august 2014 kl. 12.00-17.30 byder Hvidovre Kulturråd velkommen til Denne dag vil børn og voksne få mulighed for at opleve, hvad der rører sig i Hvidovres teaterliv... Hvidovre Teaterforening

Læs mere

Det Kongelige Teater. Repertoire 2013/2014. kglteater.dk

Det Kongelige Teater. Repertoire 2013/2014. kglteater.dk Det Kongelige Teater Repertoire 2013/2014 kglteater.dk 2 3 Kære publikum Det Kongelige Teater har i dag mere end 10.000 abonnenter. Mennesker, der elsker at gå i teatret, og som med et abonnement har sikret

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i HLL

Pædagogiske læreplaner i HLL Pædagogiske læreplaner i HLL HLL-Netværket og denne folder Udgivet af HLL-netværket Tegninger: Susan Thygesen Lay-out: Intern Service Tryk: Intern Service, december 2015 I Lyngby-Taarbæk kommune er daginstitutionerne

Læs mere

CWT MEETINGS & EVENTS

CWT MEETINGS & EVENTS CWT Meetings & Events har fundet to perfekte steder at afholde møder og konferencer i den smukke franske natur 34 35 Af Sidse Rolskov Events med fransk elegance Noblesse oblige adel forpligter. Nogle gange

Læs mere

Ollerup den 19. februar Nyhedsbrev nr. 8

Ollerup den 19. februar Nyhedsbrev nr. 8 Ollerup den 19. februar 2010. Nyhedsbrev nr. 8 Vinterferie Det er koldt derude, hvor spurven fortsat sidder stum bag kvisten. Vinteren vil tilsyneladende ingen ende tage. Derfor er det i år meget relevant

Læs mere

Formandens sidste beretning

Formandens sidste beretning LEDER Da kunstmuseet i Tønder for ca. 8 år siden fik stiftet sin venneforening fik den betegnelsen Sønderjyllands Kunstmuseums Venner. Senere måtte foreningen, som følge af den store museumsfusion Museum

Læs mere

PROSPEKT. skandinaviske kunstnere. arrangerer f lere dages festival hvert andet år med de førende kunstnere i verden

PROSPEKT. skandinaviske kunstnere. arrangerer f lere dages festival hvert andet år med de førende kunstnere i verden 2017-2020 skaber liv i kulturarven med tidlig musik fra før år 1800 har fokus på det historiske og sætter middelalderbyen på verdenskortet præsenterer 8-12 sæsonkoncerter med de førende skandinaviske kunstnere

Læs mere