Kongelig sommerballet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kongelig sommerballet"

Transkript

1 juni 2014 på turné i det danske sommerland Kongelig sommerballet kglteater.dk

2 10. juni Møgeltønder, Schackenborg Slot kl juni Billund, Anlægget kl juni Nationalpark Thy, Nors Sø kl juni Silkeborg, Indelukket kl juni Munkebo, Munkebo Bakke kl juni Gentofte, Bernstorff Slot kl juni Vordingborg, Slotsruinen kl juni Roskilde, Folkeparken kl. 19 For niende år i træk har Den Kongelige Ballets dansere pakket trikoten for at drage ud i det danske sommerland, hvor solen forhåbentlig vil skinne over dem fra en skyfri himmel. Otte forskellige byer besøger vi i år, og det er en stor glæde både at vende tilbage til gamle kendinge og at optræde på nye steder og for et nyt publikum, der måske stifter bekendtskab med os for første gang. I år har vi sammensat et program, der viser spændvidden i balletten som kunstart fra August Bournonvilles livsbekræftende trineksplosioner over store nyklassikere som Etudes og Kameliadamen frem til helt nye værker som Twyla Tharps charmerende og forførende Sinatra-ballet Come Fly Away og Corpus fascinerende og stringente, små mesterværker. I næste sæson byder vi også på et bredt spektrum af dans på Gamle Scene på Kongens Nytorv i København, og vi håber, at dagens program kan være en lille appetitvækker. Tak, fordi vi måtte lægge vejen forbi, og rigtig god fornøjelse. Nikolaj Hübbe Balletmester, Den Kongelige Ballet

3 Grand Pas Classique 1949 We re Not Waving... We re Drowning 2013 Dead Girl Koreografi: Victor Gsovsky Musik: Daniel-François-Esprit Auber Kostumer: Peter Ingwersen Iscenesættelse: Silja Schandorff J aime Crandall og Alban Lendorf Grand Pas Classique er en af ballethistoriens store pas de deux er. Musikken er oprindeligt komponeret i 1857 af Daniel-François-Esprit Auber til balletten Marco Spada ou La Fille du bandit, og i 1949 genbrugte den russiske koreograf Victor Gsovsky så et lille uddrag af den til sin Grand Pas Classique. Denne pas de deux, der er et yderst populært bravurnummer på de store balletscener over det meste af verden, er en hyldest til den klassiske ballet. Det er en elegant demonstration af den store russiske mester Marius Petipas stil sublim tåspidsdans, knivskarpe piroutter, høje spring, brillant batterie og dristige løft. To dansere, der yder deres allerypperste, med en charmerende opvisning i den klassiske forms renhed, som udmærker sig ved præcision og virtuositet. Koreografi: Tim Matiakis Musik: Bang Bang, My Baby Shot Me Down af Sonny Bono, sunget af Nancy Sinatra; Summer 2, Antonio Vivaldis Fire Årstider, genkomponeret af Max Richter Kostumer: Tim Matiakis Iscenesættelse: Tim Matiakis Kizzy Matiakis, Alexander Bozinoff og Sebastian Haynes Dead Girl, der i sidste sæson indgik i Corpus første helaftensforestilling, We re Not Waving...We re Drowning, handler om, at der ifølge den kristne tro måske findes et eller andet sted midt i ingenting, hvor man venter på sin dom et sted, hvorfra man føres videre til enten himmel eller helvede. Det er tanken om, at man har mulighed for at betragte sin egen døde krop, og at døden midt i tragedien også bærer på noget smukt. Måske vil man ikke videre til næste epoke i eksistensen, men vil i stedet gerne blive lidt længere i det vakuum, hvor man stadig har et forhold til sin krop og til sit levede liv. Det kan være, at døden er et kæmpestort maskineri, som vi bliver trukket rundt i, fra vi dør, til vi bliver begravet. Måske er døden bare en illusion vi ved det ikke.

4 Etudes 1948 uddrag Koreografi: Harald Lander Musik: Knudåge Riisager Kostumer: Kirsten Lund Nielsen Iscenesættelse: Silja Schandorff Holly Jean Dorger og Gregory Dean Caroline Baldwin, Stephanie Chen Gundorph og Femke Mølbach Slot Harald Landers Etudes er en raffineret og tidløs opvisning af ballettens trinsprog. Den skildrer opbygningen af en klassisk balletdansers træningstime grundøvelserne ved barren, trinserierne midt på gulvet og de afsluttende, store spring. Samtidig skildrer balletten danserens vej fra de fem balletpositioner og de daglige øvelser til den store udfoldelse på scenen. Men Etudes følger også ballettens udvikling som kunstart i mere end 300 år fra den franske hofballet over den romantiske tradition, hvor tåspidsdansen introduceres, frem til den effektfulde, italiensk-russiske stil. Etudes er en klassiker, et mesterværk uden sidestykke i dansk ballethistorie, en tidløs ballet om balletten, om glæden og begejstringen ved at danse og om den kunstneriske elegance og følsomhed, som er ballettens inderste væsen. Minus pas de deux Koreografi: Ohad Naharin Musik: Cum dederit delectis suis sommum af Antonio Vivaldi Kostumer: Ohad Naharin Iscenesættelse: Claire Still Kizzy Matiakis og Jón Axel Fransson Ohad Naharin er en mester i at skabe balletter, der på provokerende og humoristisk vis udfordrer sit publikum, og dette værk er ingen undtagelse. Naharins balletter er kendetegnet ved et urovækkende billedsprog, og han forstår at kombinere kostumer, dekorationer, tekst og musik på den mest suggestive måde; hans værker udmærker sig ved kraft og virtuositet, underfundighed, skrøbelighed og galskab. Ohad Naharin vil opbløde grænsen mellem publikum og dansere: Som tilskuer ønsker jeg ikke en barriere eller en mur. Vi opholder os alle i det samme rum, vi indtager bare forskellige roller. Og en god danser forstår at iagttage lige så vel som at blive iagttaget.

5 Kameliadamen 1978 pas de deux Koreografi: John Neumeier Musik: 3. sats Largo fra Sonate i h-mol, opus 58 af Frédéric Chopin Kostumer: Jürgen Rose Iscenesættelse: Kevin Haigen Ida Praetorius og Andreas Kaas We re Not Waving... We re Drowning 2013 Love I Kameliadamen beretter John Neumeier den tragiske historie om den unge, lidt naive Armand Duval fra det parisiske bourgeoisi, der taber sit hjerte til den dragende, men fatalt syge kurtisane Marguerite Gautier. Deres kærlighed er uden grænser, men den umuliggøres af de uforstående omgivelser. En arketypisk beretning om den altoverskyggende forelskelse og om den hårde kendsgerning, at man bliver nødt til at acceptere sin skæbne, hvor streng og uretfærdig den end må synes. Det er de store følelser, der er på spil, og selv om Marguerite og Armand er fra en anden tid, er beretningen om, hvordan kærligheden kan slås i stykker ved en hård og ubarmhjertig skæbne, universel og tidløs. Koreografi: Esther Lee Wilkinson Musik: Little Waltz af Basia Bulat Kostumer: Esther Lee Wilkinson Iscenesættelse: Esther Lee Wilkinson Stephanie Chen Gundorph og Sebastian Haynes Da Corpus i maj 2013 satte We re Not Waving...We re Drowning op, forestillede de sig sindstilstande eller følelser, som man kunne have lyst til at forblive i, altså fastfryse sine tanker i, hvis man døde. Forestillingen gennemgik så ti forskellige bud på, hvor man kunne vælge at ende duetten Love var en af de verdener. Vi møder alle kærlighed gennem livet, og det er en af de største glæder, men derfor også en af de følelser, der kan skræmme mest og minde om, hvor skrøbeligt det hele er... Derfor denne lille fortælling, som tager udgangspunkt i at møde sig selv i sin anden halvdel. Tidligere er Love blevet opført af to garvede dansere, der også danner par i virkeligheden, men denne gang får vi historien fortalt gennem to unge talenter, som også har et særligt bånd.

6 Koreografi: Twyla Tharp Musik: September of My Years af Sammy Cahn og Jimmy Van Heusen, sunget af Frank Sinatra; That s Life af Dean Kay og Kelly Gordon, sunget af Frank Sinatra Kostumer: Norma Kamali Iscenesættelse: Anne Holm-Jensen Peyk og Jean-Lucien Massot Alban Lendorf, Femke Mølbach Slot og Gregory Dean Det var lige før, man måtte ty til sortbørshandel, hvis man ville sikre sig billetter, da Come Fly Away i denne sæson fløj over Det Kongelige Teaters Come Fly Away 2010 September of My Years og That s Life Gamle Scene. Og på stolerækkerne oplevede man til hver forestilling en ekstatisk stemning, der tålte sammenligning med, når de store popstjerner giver koncerter. Come Fly Away er en dansehyldest til Frank Sinatra indbegrebet af cool elegance og en af verdens mest beundrede kunstnere. Til nogle af Sinatras allerstørste hits viser Den Kongelige Ballet her nye, hidtil usete sider af sig selv, når de skifter tåspidsskoene ud med stiletter og drager på natklub ladet med energi og erotik. Scenen er sat på en bar, hvor vi i løbet af en enkelt aften følger fire par, der sammen oplever kærlighedens glæder og sorger, bliver forelskede og skilles, begejstres over det første møde og skuffes over det ubarmhjertige brud. Et folkesagn 1854 pas de sept Koreografi: Nikolaj Hübbe og Sorella Englund, efter August Bournonville Musik: Niels W. Gade Kostumer: Mia Stensgaard Iscenesættelse: Nikolaj Hübbe Caroline Baldwin, Holly Jean Dorger, Stephanie Chen Gundorph, Ida Praetorius, Alexander Bozinoff, Jón Axel Fransson og Sebastian Haynes Et folkesagn fra 1854 er blevet kaldt Bournonvilles danskeste ballet, og i Nikolaj Hübbes og Sorella Englunds nyeste version bliver denne klassiker taget under kærlig behandling. Det har resulteret i en forestilling, der strækker sig fra hammershøisk skønhed til det vildeste rave party med troldebiller, mosebørn, heksevampyrer, hovedløse kæmper og døde dyr. Et folkesagn handler om spændingen mellem vores verden og den dæmoniske, farlige underverden. Den unge Junker Ove er forlovet med den viltre og lunefulde Birthe fra den fornemme herregård, men forelsker sig i skønne, milde Hilda, der er vokset op hos troldene i højen. Det viser sig da også, at de to piger er blevet forbyttet ved fødslen, og Birthe er den rette troldeunge. Junker Ove må gå så grueligt meget igennem og kæmpe hårdt for sin Hilda, før de to kan forenes i brudevalsen i den lyse sommernat.

7 Tragisk balletromance Gamle Scene 14. sep. 31. okt. Kameliadamen John Neumeier To klassikere om passionens væsen Gamle Scene 25. okt. 27. feb. Sylfiden og Etudes August Bournonville og Harald Lander En ung, parisisk mand forelsker sig i en dragende kurtisane. Men hun er fatalt syg, og snart må de elskende kæmpe for deres umulige kærlighed. John Neumeiers Romeo og Julie spillede i sidste sæson for udsolgte huse. Nu får du en anden gribende ballet fra hans hånd, denne gang til tonerne fra Chopins sjælfulde musik. Sylfiden er fortællingen om den forlovede James, der forelsker sig i den uopnåelige Sylfide. Da han flygter fra sit eget bryllup, får det katastrofale konsekvenser. Glæd dig til balletmester Nikolaj Hübbes nye iscenesættelse. Etudes handler om skønheden i ballet og om glæden ved at danse. Fra de daglige grundøvelser til udfoldelsen på scenen er Etudes både for kendere og for dig, der vil begynde dit balleteventyr. Køb forsalgsbilletter til udvalgte spilledatoer på kglteater.dk Køb forsalgsbilletter til udvalgte spilledatoer på kglteater.dk VIND teaterbilletter Tilmeld dig Det Kongelige Teaters nyhedsbrev og deltag automatisk i konkurrencen om 2 teaterbilletter. Vinderen får direkte besked. kglteater.dk/nyhedsbrev

8 Koreograferne August Bournonville, , er grundlæggeren af den danske ballettradition. Som 25-årig blev han balletmester ved Den Kongelige Ballet, og her fungerede han fra 1830 til Bournonville skabte med sin stil og sit repertoire den tradition, der har gjort Den Kongelige Ballet internationalt berømt. Hans danseæstetik søger en ubesværet gratie som øverste mål med rundede arme, levende ansigt, bevægelig overkrop og hurtige fødder. Bournonville koreograferede i alt omkring 50 handlingsballetter blandt andet Sylfiden, Napoli, Kermessen i Brügge og Et folkesagn. Corpus er Den Kongelige Ballets nye tiltag. En selvstændig gruppe i kompagniet ledet af danserne og koreograferne Esther Lee Wilkinson og Tim Matiakis. Corpus viste sin første helaftensballet, We re Not Waving...We re Drowning, i foråret 2013 og har siden taget initiativet til adskillige forestillinger, deriblandt 242 år i trikot og senest krigsballetten I FØLING. Corpus formål er at udforske nutidens ballet og dens relevans i samfundet og give publikum et anderledes og mere nutidigt syn på dans. Victor Gsovsky, , voksede op i Sankt Petersborg, hvor han fik dansetimer og selv i en meget ung alder begyndte at undervise. I 1925 forlod han Rusland og kom efterfølgende til at arbejde som koreograf og balletpædagog i det meste af Europa og som balletmester i Berlin, Paris, Düsseldorf, Hamburg og München. Gsovskys mest berømte værk er uden tvivl Grand Pas Classique, men han har også koreograferet sine egne udgaver af Svanesøen, Hamlet og La Sylphide. Ohad Naharin, født 1952, er opvokset i kibbutz i Israel. Han har danset med Batsheva Dance Company i Tel Aviv, Martha Graham Dance Company i New York og Maurice Béjarts Ballet du XXe Siècle i Bruxelles, haft sin egen dansetrup, Ohad Naharin Dance Company, og senere selv været balletmester ved Batsheva Dance Company. Han har skabt et utal af politisk kontroversielle, kompromisløse og sprængfarlige balletter, der udmærker sig ved stor koreografisk opfindsomhed. John Neumeier, født 1942, har siden 1973 været balletmester ved Hamburg Ballett, der under hans ledelse og med et omfattende repertoire af hans balletter har udviklet sig til et af verdens førende balletkompagnier. Neumeiers interesse for helaftensballetternes dramaturgi har ført til en lang række imponerende handlingsballetter, som med udgangspunkt i et klassisk trinsprog fortolker litterære klassikere, eksempelvis adskillige af William Shakespeares hovedværker samt Alexandre Dumas d.y.s roman Kameliadamen. Twyla Tharp, født 1941, er en ener i amerikansk dansehistorie. Hun har koreograferet omkring 160 værker balletter, musicals, film og tv kendetegnet ved skødesløs elegance, teknisk perfektion, sensualitet, kreativitet og humoristisk sans. Igennem fem årtier har hun forstået at nedbryde grænsen mellem ballet og modern dance og har inspireret kommende generationer af koreografer, såvel i den klassiske balletverden som på Broadway. Harald Lander, , var en af de mest betydningsfulde balletmestre, Den Kongelige Ballet har haft. Han overleverede med stor respekt Bournonvillerepertoiret og skabte dermed grundlaget for den internationale anerkendelse, som Den Kongelige Ballet i dag har opnået. Han var selv en enestående koreograf, der med sine værker udfordrede såvel sine dansere som sit publikum. Ikke mindst hans Etudes er et mesterværk, der har gjort ham berømt langt ud over landets grænser.

9 Danserne Caroline Baldwin. Uddannet ved Faubourg School of Ballet i Chicago. Blev i 2009 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, samme år blev hun korpsdanser, og i 2013 blev hun udnævnt til solist. Alexander Bozinoff. Uddannet ved John Cranko Schule i Stuttgart og Canada s National Ballet School i Toronto. Blev i 2011 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet. J aime Crandall. Uddannet ved Kirov Academy i Washington, D.C. Medlem af Universal Ballet i Seoul fra 2000 til 2003 og af Het Nationale Ballet i Amsterdam fra 2003 til Blev i 2008 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet, i 2011 blev hun udnævnt til solist og samme år til solodanser. Holly Jean Dorger. Uddannet ved School of American Ballet i New York. Blev i 2008 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet, og i 2013 blev hun udnævnt til solist. Gregory Dean. Uddannet ved Tring Park School for the Performing Arts i Hertfordshire. Medlem af Ballett Vorpommern i Greifswald fra 2004 til 2005 og af Scottish Ballet i Glasgow fra 2005 til Blev i 2008 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet, i 2011 blev han udnævnt til solist og i 2013 til solodanser. Jón Axel Fransson. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2007 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2010 blev han korpsdanser. Stephanie Chen Gundorph. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2010 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2012 blev hun korpsdanser. Sebastian Haynes. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2011 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2013 blev han korpsdanser. Kizzy Matiakis. Uddannet ved The Central School of Ballet i London. Medlem af Kungliga Baletten i Stockholm fra 2000 til Blev i 2003 ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet, og i 2008 blev hun udnævnt til solist. Ida Praetorius. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2010 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2012 blev hun korpsdanser. Andreas Kaas. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2009 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2012 blev han korpsdanser. Alban Lendorf. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2006 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, og i 2008 blev han korpsdanser. I 2010 blev han udnævnt til solist og i 2011 til solodanser. Femke Mølbach Slot. Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 1995 ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet, i 1997 blev hun korpsdanser, og i 2007 blev hun udnævnt til solist.

10 Giv øjeblikket tid. Gå mere i teatret. En ny teatersæson er klar til at se dagens lys, og i år får du mere end 50 forestillinger at vælge mellem. Allerede 14. maj kan du bestille billet til udvalgte forestillingsaftener i efteråret. Eller du kan købe et teaterkort, der giver 10 % rabat på teaterbilletter, gratis pausedrinks, rabat på vores caféer og restauranter samt selvfølgelig en anledning til at gå mere i teatret! Find din forestilling på kglteater.dk Den Kongelige Ballet repertoire 2014/ september 31. oktober oktober 15. oktober oktober 27. februar november 9. november november 29. november november 26. februar december 21. december januar 5. marts marts 1. maj maj 16. maj maj 23. maj 2015 John Neumeier Kameliadamen Thomas Lund Kom Bamse, nu balletter vi! August Bournonville og Harald Lander Sylfiden og Etudes Corpus: Anne Marie Vessel Schlüter og Staffan Valdemar Holm 247 år i trikot Twyla Tharp Come Fly Away Tre aftener med uddrag fra balletter og gæster udefra Hübberiet Nikolaj Hübbe og Sorella Englund efter August Bournonville Et folkesagn Alexander Ekman og Harald Lander Dans2Go Nikolaj Hübbe og Silja Schandorff Svanesøen Corpus Corpus præsenterer Signa Oplev fire vidt forskellige bud på dansens puls netop nu Take Four Gæstespil: Glæd dig bl.a. til: Døden i Venedig, Romeo og Julie, Rosenkavaleren, Sylfiden og Etudes, Hedda Gabler, Tosca, Kameliadamen, Come Fly Away, Dans2Go, La Bohème, Così fan tutte, Svanesøen, Tryllefløjten, Lulu, Maskerade, Tove! Tove! Tove!, Kældermennesket, symfonikoncerter og meget andet. 9. september 12. september maj 31. maj 2015 Døden i Venedig Hamborg Balletten Paquita Pariseroperaens Ballet Læs mere på kglteater.dk

11 DET KONGELIGE TEATER Teaterchef: Morten Hesseldahl Balletmester: Nikolaj Hübbe Viceballetmester: Silja Schandorff Administrationschef balletten: Marianne Bennetzen Producenter: Susanne Ørskov og Jens Lange Forestillingsleder: Ole Just Tonemester: Jakob Bo Nystrup Kostumetekniker: Sofie Levy Pianist: Eva Sørensen Turné- og gæstespilchef: Annette Berner Turnékoordinator: Iben Dragsbæk Kauffmann Programredaktion og tekst: Lise Kaiser Fotos: Per Morten Abrahamsen og Costin Radu Grafisk design: Kim de la Roi Orneborg Tryk: Rosendahls-Schultz Grafisk Juni 2014 Det Kongelige Teater siger tak til: Møgeltønder: Tønder Kommune, Tønder Teater, Tønder Landdistriktsudvalg, Sydbank Fonden, Kulturelt Forum og Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie Billund: Kulturel Samråd Billund, Billund Friluft, Ole Kirks fond, Billund Bibliotek, Gasmanden, Billund Handels- og Erhvervsforening, Billund El-Service, Scandinavian Avionics, Den Jyske Sparekasse, SUN-AIR og Billund Kommune Nationalpark Thy: Grethe og Jørgen P. Bornerups Fond, Nordea Fonden, Augustinus Fonden, Sparekassen Thy, Thisted Bryghus, Brandt Revision, Nationalpark Thy, Thisted Teaterkreds, Landbo Thy og Lions Club Thylandia Silkeborg: Silkeborg Kommune Munkebo: Kulturregion Fyn og Kerteminde Kommune Gentofte: Gentofte Kommune, Bernstorff Slot, Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme Vordingborg: Vordingborg Kommune Roskilde: Roskilde Kommune Kultur og Idrætsudvalget

Velkommen I Det Kongelige Teater

Velkommen I Det Kongelige Teater Velkommen I Det Kongelige Teater Repertoire 2014 / 2015 Abonnement 4 Rosenborg / Skamling 11 Skuespil Erasmus Montanus 20 Romeo og Julie 22 Den som falder / Krapps sidste bånd 24 Koks i kulissen 26 Heksejagt

Læs mere

DET KGL TEATER. Skuespil Ballet Opera Koncert

DET KGL TEATER. Skuespil Ballet Opera Koncert DET KGL TEATER Skuespil Ballet Opera Koncert REPERTOIRE 2015/2016 REPERTOIRE 2015/2016 DET KGL TEATER REPERTOIRE 2015/2016 Indhold Forord 5 Abonnement 7 Rosenborg / Skamling 11 Skuespil Horisonten 20

Læs mere

DET KONGELIGE TEATERS ORGANISATIONSOPBYGNING

DET KONGELIGE TEATERS ORGANISATIONSOPBYGNING ÅRSBERETNING 2004 Å R S B E R E T N I N G 2004 DET KONGELIGE TEATERS ORGANISATIONSOPBYGNING DET KONGELIGE TEATERS ORGANISATIONSOPBYGNING Bestyrelse Økonomi Balletskole Personaleudvikling Teaterchef Operaakademi

Læs mere

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Bora Bora i undervisningen 1. INTRODUKTION Dette materiale kan bruges som inspiration til, hvordan man

Læs mere

forår 2010 Program for biblioteker og kulturhuse i favrskov

forår 2010 Program for biblioteker og kulturhuse i favrskov forår 2010 Program for biblioteker og kulturhuse i favrskov Ungdom, gavekort og Facebook Velkommen til et kulturelt forår i Favrskov Velkommen til forårets program for biblioteker og kulturhuse i Favrskov.

Læs mere

KOM MED I TEATRET! - lige så nemt som en tur i biffen...

KOM MED I TEATRET! - lige så nemt som en tur i biffen... KOM MED I TEATRET! - lige så nemt som en tur i biffen... Henning Jensen i Helt enkelt kompliceret fra Det Kgl. Teater INDHOLD: 2* Indhold / Nyhedsbrev / Facebook 3 Velkommen 4-15 Forestillinger september

Læs mere

Tisvilde Højskole. Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes

Tisvilde Højskole. Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes Tisvilde Højskole Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes Program 2014 www.tisvildehoejskole.dk Mail: tisvildehoejskole@gmail.com. Tlf. 48 70 76 36 Forstander Mogens Johansen byder velkommen

Læs mere

DANSK ROM EO +JULIE+ Undervisningsmateriale fra

DANSK ROM EO +JULIE+ Undervisningsmateriale fra DANSK ROM EO +JULIE+ SHAKESPEARE VORES HISTORIE SOM DU VORES ALDRIG SHAKESPEARE HAR SET DET FØR Undervisningsmateriale fra 1 Når dine øjne ser på mig er jeg usårlig Romeo Indhold Kære underviser Hvad sker

Læs mere

ALVORLIG STRESS BLEV EN FAST FØLGESVEND MADELEINE RØN JUUL OM AT MANGLE LEDERKOMPTENCER

ALVORLIG STRESS BLEV EN FAST FØLGESVEND MADELEINE RØN JUUL OM AT MANGLE LEDERKOMPTENCER KRISEN KRADSER Flere teatre er gået konkurs eller kæmper for overlevelse. Kulturministeren bør træde hjælpende til, mener teaterlivet og Folketingets Kulturudvalg. KREATIV INDSTILLING Alle kender angsten

Læs mere

Kistrup: Shakespeare og Hamlet

Kistrup: Shakespeare og Hamlet Teatermuseet i Hofteatret 2014 / webtekst19 Knud Arne Jürgensen Kistrup: Shakespeare og Hamlet Redaktionel forbemærkning webtekst19, Kistrup: Shakespeare og Hamlet, er dr.phil. Knud Arne Jürgensens ind-

Læs mere

Divaen og Drengerøven Fregatten Jylland HMS Pinafore. Et dukkehjem. Javel, Hr. Minister. Skrump. Revyens Damer. Farinelli

Divaen og Drengerøven Fregatten Jylland HMS Pinafore. Et dukkehjem. Javel, Hr. Minister. Skrump. Revyens Damer. Farinelli SÆSONPROGRAM 2009-2010 2013-2014 THISTED TEATERKREDS Divaen og Drengerøven Fregatten Jylland HMS Pinafore Et dukkehjem Javel, Hr. Minister Skrump Revyens Damer Farinelli Cabaret Fiksstjernen I vores bus

Læs mere

EN AF VERDENS HELDIGSTE SKUESPILLERE DEREK JACOBI I KØBENHAVN

EN AF VERDENS HELDIGSTE SKUESPILLERE DEREK JACOBI I KØBENHAVN VÆK MED BESPARELSE? Teaterchefens opsigelse i Gladsaxe har sat nyt fokus på vilkårene for landets mindre teatre. Fra flere sider tales der nu om at droppe den planlagte teater besparelse. EN ANDEN TYPE

Læs mere

#aarhussymfoni. Aarhus Symfoniorkester Musikhuset Aarhus Skovgaardsgade 2 C 8000 Aarhus C Tlf. 8940 9090 e-mail: symfoni@aarhus.dk

#aarhussymfoni. Aarhus Symfoniorkester Musikhuset Aarhus Skovgaardsgade 2 C 8000 Aarhus C Tlf. 8940 9090 e-mail: symfoni@aarhus.dk 20152016 aarhussymfoniorkester #aarhussymfoni Fotokredit: Anders Bach: Kerl Maria Baareng: Solset Lukas Beck: Rasilainen Caroline Bittencourt: Decoda & Sihm Marcus Borggreve: Alstaedt Andrey Chepakin:

Læs mere

HVILKET SPROG SYNGER VI?

HVILKET SPROG SYNGER VI? FILMPRISER PÅ STRIBE En lang række filmpriser er blevet uddelt, både i Danmark og udlandet, bl.a. Hollywood og Berlin. Få et overblik over, hvem der fik statuetter. TV-DAGSORDEN FRA ISRAEL Først var det

Læs mere

INGEN ANDRE AT SKYDE SKYLDEN PÅ KUNSTNERISK FORSKNING HVAD ER NU DET? OM AT VÆRE SIN EGEN TEATERCHEF FRONT FOR DRAMA NY KULTURMINISTER AVENY-T IGEN

INGEN ANDRE AT SKYDE SKYLDEN PÅ KUNSTNERISK FORSKNING HVAD ER NU DET? OM AT VÆRE SIN EGEN TEATERCHEF FRONT FOR DRAMA NY KULTURMINISTER AVENY-T IGEN NY KULTURMINISTER Uffe Elbæk beskrives som idérig og entreprenant. Som kulturminister står han allerede nu over for svære opgaver i en krisetid. AVENY-T IGEN Navnet på teatret er det samme som tidligere,

Læs mere

FÆLLESSANG OG FAGLIG DEBAT

FÆLLESSANG OG FAGLIG DEBAT PENGE TIL SMÅ TEATRE Københavns Kommune dækkede ikke bare hullet efter statens faldende tilskud, de fandt også ekstra penge. Bare ikke til Grønnegårds Teatret, der mister støtte. ANMELDELSER PÅ NETTET

Læs mere

Ferritslev Fritidshus*Ørbækvej 916A*Ferritslev Fyn. Fredag d. 11. september 2015 kl. 19.00

Ferritslev Fritidshus*Ørbækvej 916A*Ferritslev Fyn. Fredag d. 11. september 2015 kl. 19.00 Fredag d. 11. september 2015 kl. 19.00 Øl smagning fra Refsvindinge Bryggeri & koncert Lars Bæk fra Refsvindinge Bryggeri fortæller om 5 øl og vi prøvesmager. Der bliver tid til en sandwich. Inden koncerten

Læs mere

Dansekonsulenterne 2011/2012. Dans for børn og unge

Dansekonsulenterne 2011/2012. Dans for børn og unge Dansekonsulenterne 2011/2012 Dans for børn og unge D A N S F O R B Ø R N O G U N G E 2 0 1 1 / 2 0 1 2 S I D E 2 D A N S E P L A N E R I L U F T E N Danseplaner i luften Det er ingen hemmelighed, at Dansens

Læs mere

Film i Glostrup Bio Medlemsblad for Sofarækken

Film i Glostrup Bio Medlemsblad for Sofarækken Film i Glostrup Bio Medlemsblad for Sofarækken Nr. 54 - juni 2011 Brødrene Mikkelsen Brødrene Mikkelsen - et dobbeltinterview Se bladet i farver på www.glostrupbio.dk Film i Glostrup Bio Medlemsblad for

Læs mere

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium kapelmesteren Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening Om Sibelius Akademiet Læs side 12 59 FORÅR 2015 Interview med tre dirigenter med hver sit ungdomsensemble Læs side 6 Carl Nielsen som dirigent Generalforsamling

Læs mere

BØRNETEATER BØRNETEATER. Statsensemblet på vej Kandidaterne til statsensemblet for børneteater er linet op. Side 2. Den store centralisering

BØRNETEATER BØRNETEATER. Statsensemblet på vej Kandidaterne til statsensemblet for børneteater er linet op. Side 2. Den store centralisering BØRNETEATER NR. 131 NOVEMBER 2004 avisen Statsensemblet på vej Kandidaterne til statsensemblet for børneteater er linet op. Side 2 Den store centralisering Jørn Langsted endevender kommunalreformens betydning

Læs mere

Tisvilde Højskole Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes

Tisvilde Højskole Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes Tisvilde Højskole Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes Program 2015 www.tisvildehoejskole.dk Mail: tisvildehoejskole@gmail.com Tlf.: 48 70 76 36 VELKOMMEN TIL TISVILDE HØJSKOLE cafeer,

Læs mere

Foredragskatalog 2014-16

Foredragskatalog 2014-16 Foredragskatalog 2014-16 Foto: Jens Fredslund Se foredragskatalogets hjemmeside på: http://foredrag.fo-aarhus.dk FO-Aarhus Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C, Tlf. 87 46 45 00 FO-Aarhus.dk - fordi netværk

Læs mere

GLADSAXE OPLYSNINGS FORBUND

GLADSAXE OPLYSNINGS FORBUND GLADSAXE OPLYSNINGS FORBUND 2014-2015 Indhold Bevægelse og sundhed Afspænding... 30-31 Alexanderteknik... 26 Body-SDS... 30 FysioPilates... 30 Gymnastik... 22-23 KOL... 23 Krop, bevægelse, pers. udvikling...

Læs mere

Nyt. Efterår 2011. i NORDKRAFT. fra. Velkommen til et fantastisk efterår med alle de store navne. Poul Dissing & Benny Andersen More Jacks

Nyt. Efterår 2011. i NORDKRAFT. fra. Velkommen til et fantastisk efterår med alle de store navne. Poul Dissing & Benny Andersen More Jacks Nyt fra Efterår 2011 i NORDKRAFT Velkommen til et fantastisk efterår med alle de store navne Malk de Koijn Agnes Obel Thomas Helmig La Soiree Jimmy Cliff De Glade Sømænd Mary Black Simon Talbot Carsten

Læs mere

No. 40 11. årgang Februar 2005. Eventyr Tidende. H.C. Andersen 200 år. Eventyr Tidende 10 år. Medlemsblad for foreningen. Eventyrteatrets Venner

No. 40 11. årgang Februar 2005. Eventyr Tidende. H.C. Andersen 200 år. Eventyr Tidende 10 år. Medlemsblad for foreningen. Eventyrteatrets Venner No. 40 11. årgang Februar 2005 H.C. Andersen 200 år 40 10 år Medlemsblad for foreningen Eventyrteatrets Venner Side 2 No. 40 Bestyrelsen Formand: Ole Hjorth Hækmosen 7A 2730 Herlev Tlf: 44 49 39 04 Næstformand:

Læs mere

FILURENS SKOLE FOR TEATER OG DANS

FILURENS SKOLE FOR TEATER OG DANS FILURENS SKOLE FOR TEATER OG DANS FORÅR 2015 FILURENS SKOLE FOR TEATER OG DANS www.filuren.dk teaterskolen@filuren.dk tlf. 22 84 81 85 Telefontid: mandag-fredag 9:00-15.00 Mailhenvendelser besvares alle

Læs mere

KARLAS KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog

KARLAS KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog S KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog Skolemateriale S KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens roman Dramatiseret af Gunvor Reynberg med musik af

Læs mere

VIBORG TEATERFORENING Sæson 2015 16

VIBORG TEATERFORENING Sæson 2015 16 VIBORG TEATERFORENING Sæson 2015 16 tradition, fornyelse og gode oplevelser foto: MISfELDt REKLAMEfotoGRAfI APS Kære teaterpublikum! I forrige sæson lancerede vi vort teaterrepertoire i tre forskellige

Læs mere

DATS arrangementer i foråret 2015

DATS arrangementer i foråret 2015 2 Pige med kanin. Mathilde Højen fra Femmøller Efterskole. Foto: Lasse Andersen. 3 Velkommen - af Redaktionen 3 Teater for tumlinge - af Gitte Gry Bech Ballesheim 4 Teater med dagpleje- og vuggestuebørn

Læs mere