Deployment Rasmus skulle stille op først, og han vælger klogeligt at stille sine tre Grenadier-delinger så de dækker hvert sit objekt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Deployment Rasmus skulle stille op først, og han vælger klogeligt at stille sine tre Grenadier-delinger så de dækker hvert sit objekt."

Transkript

1 Just bevæbnet med D-Day skulle der kæmpes i "The Bocage". Samtidig var det faktisk første gang jeg skulle spille LW med Festung Europa (FE), så det var spændende nok. Kompagnierne fra FE US Rifle company FE (Steen) 1490 pt: HQ, ink. bazookas, 3 combat delings ink. Bazookas, 6 x 80 mm mortars, 1 Våbendeling, 4 x 105 mm, 5 Shermans, 1 AT deling ink. 3 bazookas & 4 x HMG. Jeg glemte under hele spillet at spille med mine 4 x HMG, de stod bare i bakken ved siden af bordet. Nå, så var der jo altid en undskyldning hvis jeg tabte. Tysk Grenadier Company FE (Rasmus) 1520 pt: HQ, ink. Panzerfaust og Panzerschrek, 3 combat delings ink. Panzerfaust, 4 x 80 mm morters, 4 HMG, 2 IG alt ink. Panzerknacker, 2 x SdKfz 231 & 5 x PZ IV J. Vi rullede om missionen og det blev et Fighting withdrawal (FW s. 205) hvor tyskerne skulle trække sig tilbage. I en mission med bocage kan man vælge at stille sit artilleri med Across the Volga (s. 224) reglen fra grundbogen, så det gjorde Steen. Fighting withdrawal (FW) er nok den mest udfordrende af standardmissionerne fra grundbogen, for begge spillere. Angriberen skal vente til forsvareren begynder at trække delinger ud, uden af være for inaktiv. Samtidig skal forsvareren huske, at der altså skal trækkes nogle delinger ud og at de så ikke mere tæller med vedr. moralen (s. 119) og at spillet spilles over 8 ture, med tre objekter frem til tur 6, hvor det første fjernes i starten af forsvarerens. Så kompagnimoralen kan hurtigt blive et problem for forsvareren hvis denne mister 2+ delinger. Vi spillede (sjovt nok) med bocagereglerne fra D-Day (s & 45). Opstilling af bocage. Husk missioner med bocage spilles kun på max 120 x 120 cm. Bocage 1

2 Deployment Rasmus skulle stille op først, og han vælger klogeligt at stille sine tre Grenadier-delinger så de dækker hvert sit objekt. Han Attacher hele sin HMG deling med 2 HMG i to Grenadierdelinger og mister dermed en deling, han har nu "kun" 7 i alt. Morteren og IG stilles næsten på bundlinien, så de nemt kan trækkes ud i de ture hvor det kræves (3-7). PZ IV er selvfølgelig i bagholdet. Kaptajnen er i midten og 2iC ude til venstre, sammen med hver en Grenadier-deling. Den ene spotter er i Kirketårnet og den anden underligt nok ved siden af kirken, hvor den ikke kan se noget. SdKfz 231 står langt fremme mod US, men de kan jo også bevæge sig inden tur 1 da de er recon, så der er ingen fare der. Panzerschrek attaches til Grenadier-delingen i midten. Steen stiller sine US Rifle delinger så de er i stand til at rykke frem på en bred front for at kunne true alle 3 objekts. AT stilles sammen med Shermans så de evt. kan være med til at tage PZ IV ud når det kommer til det. Morter stilles så de kan dominere hele banen. Problemet er bare at de ikke kan se en sk.. pga. bocage, dog kan Kirketårnet ses (he he). Våbendeling stilles ude ved højre flanke, hvor de faktisk har skud med både LMG og 60 mm mortere på den ene grenadier-deling (alle afstande er halveret ved deployment når man spiller med bocage). 105 mm spotteren stilles så han også kan se Kirketårnet. Steen har således også 7 delinger på banen, da 105 mm stilles uden for banen med Across the Volga reglen og han glemmer alt om sin HMG deling (pip pip)..

3 Bocage 2 Recon SdKfz 231 rykker klogeligt væk, da de står over for 5 Shermans og 3 57 mm AT guns. De kører rundt om en lade og er pt. ude af LOS. Bocage 3

4 Tur 1 Steen rykker frem med US Rifle, Shermans og AT guns. I skydeturen prøver 105 mm at range på spotteren i kirketårnet, uden held (igen fejler US artilleri med den forbistrede 6+). 80 mm ranger godt nok ind, men tager ingen teams ud, deres FP er for dårlig. Våbendeling skyder med alt, rammer en del og grenadier-delingen er pinned, men ingen døde (damm 3+ save). US advance Rasmus unpinner sin deling på højre flanke & Kirken og spiller klogeligt nok ikke op til dans med sine grenadier, der bare bliver liggende og ikke skyder. Rasmus ranger ind med sine 80 mm og tager 5 US Rifle teams ud (av av). IG gun har jo ingen spotter selv, og da de ikke kan se noget (Kaptajnen ligeså), så ja, så gør de intet. Kaptajnen rykker for næste gang måske at kunne spotte.

5 Tyskeren venter på de dumme "Joes" Tur 2 Shermans rykker frem så de kan se SdKfz 231. Delingen der tog 5 tab unpinner og rykker frem, men bliver sat ved en bocage. Shermans bliver derved skilt fra sin US Rifle support. AT guns rykker 2 cm frem, men så ihukommer Steen at Guns ikke kan rykke igennem bocage og må finde en anden vej rundt uden at miste command, da CO og de tre Bazookas gerne vil med frem. De to andre US Rifle delinger lider samme skæbne som den på vestre flanke og sider fast i en bocage. (De sider som sådan ikke fast, men infanteri, man-packed guns og tanks skal starte turen op ad en bocage før de kan rykke igennem, ligesom når de skal ind i et hus, mega belastende) 2 Shermans skyder på SdKfz 231. De bruger stabilisers, så de skyder to gange inden SdKfz 231 "Disengager" succesfuldt. Efter SdKfz 231 er rykket væk kan der stadig skydes på den ene SdKfz 231, der bailer (ikke meget succes med den skydning). De 3 andre Shermans skyder på den grenadier-deling der bl.a. har tropper i Kirken. Rasmus har været så letsindig at efterlade teams uden for kirken og uden for LOF af CO's Panzerfaust, så Shermans vil prøve et angreb, og skyder på delingen og er heldige at tage et team ud. 105 mm ranger igen på Kirketårnet og får Time on Target (TOT US speciel regel). Spotteren overlever, men to ekstra teams ryger fra Grenadier-delingen, og de er nu pinned. 80 mm kan kun se kirketårnet og skyder igen efter den stakkels spotter, rammer, men ingen effekt, (teams i Bulletproof cover (BC) er bare ikke til at få med medium morteren).

6 Grenadier-delingen ved kirken. Weapon delingen skyder igen, men denne gang rammer 60 mm ikke, og det er egentlig kun dem, der kan tage teams ud i BC. Shermans angriber grenadier-delingen og tager to teams ud. Da der ikke er flere teams inden for 10 cm vinder de angrebet og breakthrough angriber den enlige spotter ved siden af kirken. Han er også færdig. Sherman kører i "sikkerhed" bag nogle træ. Rasmus tjekker for om grenadier-delingen bliver i kampen. Det gør de ikke, øv øv. Så er det hævntid; 5 PZ IV dukker op for næsen af Steens Sherman's (argh). PZ-IV til undsætning.

7 SdKfz 231 bailer ind og kører begge om rundt laden i den sikre forvisning at PZ IV nok skal tage de Shermans ud. 80 mm skyder efter US Rifle delingen i center, men får ikke range ind. Kaptajnen forsøger at range for IG, det lykkedes på sidste forsøg, men de rammer ikke (da de kun er to skal de jo re-roll to hit). PZ IV skyder og tager 2 Shermans ud og bailer 2 (så skal de teste moralen), SdKfz 231 skyder efter den US Rifle deling der tog 5 tab i 1. tur og tager endnu 2 teams ud (så skal de også teste moralen). Shermans bliver i kampen, men den tilredte US Rifle deling på venstre flanke stikker af. SdKfz 231 rykker modigt frem. 3 Tur En Sherman bailer ind og rykker sammen med CO frem bag om Kirken og skyder på CC fra PZ IV delingen, men får ham kun bailet. US Rifle delingen i midten af banen vælger at angribe de to SdKfz 231. De er på en vej, som i bocage sammenhæng tæller som en narrow lane, hvilket betyder at de kun kan køre en af gangen og kun kan bruge hull mg som defensive fire (DF) ved et angreb og de tæller som værende adjusted til de bocage som er på hver side af vejen, de kan altså ikke dreje tårnet. US Rifle delingen kan således angribe uden frygt for DF. US Rifle delingen på højre flanke rykker frem og søger dækning bag en bocage. AT guns delingen rykker langs med bocagen for at komme frem til et hul, så de kan komme fremad. 105 mm skyder efter PZ IV delingen og får igen TOT, men intet sker, ikke engang en bailed (SUK), 80 mm kan nu kun skyde efter spotteren i Kirketårnet, men da det er lidt overkill bruges CO fra Våbendelingen til at forsøge at range på grenadier-delingen, ingen effekt, der ranges ikke ind, men det er jo også kun på en 6 at de lykkes (mental note! - Tag recon med næste gang du spiller mod nedgravet veteran infanteri). Våbendelingen skyder igen og endelig kommer de med i kampen og rammer med 10 terninger (yeaa) og tager et HMG og et grenadier team ud. US Rifle delingen i midten tjekker moralen for at angribe et tank team (SdKfz 231), miss, men kaptajnen er inden for 10 cm så med et re-roll kommer de igennem og angriber SdKfz 231, som begge dør. US Rifle delingen consolidater over en bocage og er nu tæt ved midterobjektet, der dog forsvares af en deling grenadier med 2 HMG som support

8 SdKfz 231 lider en grum skæbne. Rasmus skal nu tælle sine delinger op og har han 5+ skal han trække en ud. Det har han med netop 5 delinger på bordet, to er jo allerede døde. Rasmus vælger klogeligt at fjerne sin IG. PZ IV CO bailer ind, (men de har jo også protected ammunition så), PZ IV delingen rykker frem og omringer Shermans, og skyder de sidste to og den der stadig er bailed til pindebrænde. 80 mm ranger på den deling der ødelagde SdKfz 231, ranger pinner og tager 2 teams ud. 4 Tur Med tabet af sine Shermans har Steen mistet sine stærke offensive kræfter (hmm ny taktik, satans FW, den er svær at styre. Man skal bare være rolig og satse på at forsvareren langsomt bliver nødt til at tage delinger ud "oh well, back to the meatgrinder"). US Rifle delingen i midten er desværre stadig pinned, selv om kaptajnen re-roller, AT gun rykker stadig frem, men de kommer næsten haltende med deres 5 cm ryk. US Rifle delingen på højre flanke bevæger sig frem i dækning mod objektet på højre flanke. 80 mm og Våbendelingen skyder mod grenadier-delingen på højre flanke pinner men tager ingen teams ud. 105 mm skyder, kaptajnen forsøger at spotte med 1+ to range på PZ IV delingen, men kommer ikke ind, 105 mm spotter bevæger sig mod højre flanke for at kunne supporte et all out assault mod denne flanke med den sidste 100% fulde US Rifle deling. Rasmus skal igen tælle delinger op. Denne gang har han kun 4 på banen (PZ IV, 80 mm og de to grenadier delinger), så ingen skal sendes retur denne gang, men han får en token og skal nok sende en tilbage i tur 5. Rasmus har ikke set US skift mod højre, og vælger at totalt sønderskyde US Rifle delingen i midten med PZ IV, HMG, 80 mm og grenadierdelingen i midten. Delingen tager tunge tab og skal nu tjekke for om de bliver. Moralen svigter, og Steen kan vælge at re-roll med kaptajnen, men vælger ikke denne farlige manøvre. Han vil ikke risikere at kaptajnen stikker af for at redde sølle tre teams. 5 Tur Steen rykker US Rifle delingen frem mod et team fra grenadier-delingen på højre flanke der er sat et stykke væk fra de andre. Kaptajnen bevæger sig samme vej for at kunne yde sit med nogle handy re-roll. Rasmus har ved sin deployment glemt at teams skal være adjusted til en bocage for at kunne skyde DF, eller for bare at kunne skyde generelt. Steen kan derfor uden fare for at blive pinned faktisk angribe grenadier-delingen. Alt Steens artilleri skyder og får taget et par teams samt det sidste HMG ud på højre flanke. AT guns rykker stadig rundt, men er reelt ude af kampen nu. Rasmus er ikke så dum at forsøge et angreb med sine dyrebare PZ IV mod 3 57 mm og 3 bazookas i tæt terræn, som bocagen er. Steen angriber og tager teamet ud der stod lidt for sig selv. Rasmus fejler sin motivation for at genangribe og bliver stående (de er mere end 10 cm væk), Steen consolidater frem

9 og står nu op ad en bocage under 10 cm fra højre objekt, men det gør Rasmus også, dog kun med en deling på 4 teams med 2iC. Tyskernes opstilling set fra højre flanke. Rasmus skal sende en deling tilbage og vælger sine 80 mm. Delingen på højre flanke unpinner. Rasmus ser nu faren på venstre flanke og forsøger at flytte sine PZ IV mod højre, men pga. bocagen kommer de ikke langt. Midtergrenadierdelingen skifter også men kommer heller ikke langt. Rasmus vælger at angribe på højre flanke (bemærk at vi begge på dette tidspunkt, har glemt alt om at man i en FW kan fjerne et objekt i tur 6). Rasmus rammer med 2 SMG og de andre teams, men da Steens teams er i BC bag bocagen sker der intet, delingen er dog pinned. Steens DF er total og Rasmus mister tre teams, delingen er nu nede på en grenadier og 2iC, der bliver i kampen med en 6'er i moral tjek. 6 Tur Begge spiller er nu blevet klar over at objektet på højre flanke er irrelevant. Det vil blive fjernet og er derfor uden interesse. Steen bruger lang tid på at gennemtænke situationen. Det eneste der kan vinde slaget for Steen er et fejlslagent kompagni moraltjek fra Rasmus' side. Steen har ingen mulighed for at tage et af de to tilbageværende objekter, det ene forsvares af en deling, som kun har mistet et team, med 2 HMG som support, det andet objekt er i modsatte ende af spillebordet og der er lige 5 tyske tanks i vejen. Da Rasmus allerede har mistet to hele delinger og kun har tre på banen (2 er allerede sendt tilbage), hvoraf den ene kun har et team (Rasmus valgte at attache sin HMG deling, så han havde ved spillets start kun 7 delinger på bordet). Safe spiller Steen og maksimerer sine skud på det ene team, som dør. Rasmus skal nu tjekke sin kompagnimoral, da han kun har 2 delinger tilbage på bordet og 3 er døde - Det bliver en 1'er. En noget ufortjent sejr til US, som kun lige kan holde sig på banen efter behandlingen af PZIV og 80 mm morterne. US har mistet to delinger US Rifle og en tankdeling, den sidste deling US Rifle er lige over 50% og AT guns, 80 mm og Våbendelingen har ingen tab taget.

I krig med US riffelkompagnier

I krig med US riffelkompagnier Steen Villarsen I krig med US riffelkompagnier Så er tiden kommet til det FOW kompagni jeg nok kender bedst. Beklageligvis (eller heldigvis vil nogle måske sige) har kompagniet gennemgået en del omvæltninger

Læs mere

D Minus 1 (5 June 1944, D-1, 2300 hours)

D Minus 1 (5 June 1944, D-1, 2300 hours) Steen Villarsen D Minus 1 (5 June 1944, D-1, 2300 hours) D Minus 1 (D-1) var den første Late War bog, som udkom kort efter at FOW havde lanceret 2. udgave af regelbogen og Festung Europa. D-1 er derfor

Læs mere

Nuts - december 1944. Steen Villarsen

Nuts - december 1944. Steen Villarsen Steen Villarsen Nuts - december 1944 Så er vi nået til den sidste bog i Wacht Am Rhein kampagnen fra Battlefront. Altså indtil Battlefront udgiver alle tre bøger, som et samlet værk om et års tid eller

Læs mere

Stalin s Europe. Steen Villarsen

Stalin s Europe. Steen Villarsen Steen Villarsen Stalin s Europe Wupti, så er vi tilbage på Ostfronten. Man bliver sku helt svimmel af al denne hoppen rundt mellem de forskellige tidsperioder; man kan kun håbe at Battlefront selv kan

Læs mere

Produktionstræning. Deltagere: Alle. Banen: Hele banen. Øv 3 Øv 4

Produktionstræning. Deltagere: Alle. Banen: Hele banen. Øv 3 Øv 4 Produktionstræning Banen: Hele banen Fig. opstilles på midten og i den ene side af banen. Der arbejdes i 20 sek. Og derefter 5 gange pause, så gerne 6 spillere ved hver station. Øvelse 1 (midtstopper)

Læs mere

Benny Lund: Angreb mod zoneforsvar C-kursus Redigeret af Jesper Nielsen den 23-07-95. Angreb mod zoneforsvar

Benny Lund: Angreb mod zoneforsvar C-kursus Redigeret af Jesper Nielsen den 23-07-95. Angreb mod zoneforsvar Benny Lund: Angreb mod zoneforsvar C-kursus Redigeret af Jesper Nielsen den 23-07-95 Angreb mod zoneforsvar Hvorfor skal man som coach beskæftige sig med angreb mod forskellige former for zone forsvar.

Læs mere

Rækkefølgen af faserne i en spilleomgang Nedenfor ses et resumé af faserne i en spilleomgang, som SKAL udføres i nævnte rækkefølge.

Rækkefølgen af faserne i en spilleomgang Nedenfor ses et resumé af faserne i en spilleomgang, som SKAL udføres i nævnte rækkefølge. 14538i08 2/18/00 4:31 PM Page 1 Rækkefølgen af faserne i en spilleomgang Nedenfor ses et resumé af faserne i en spilleomgang, som SKAL udføres i nævnte rækkefølge. Forstærkningsfase - 1/3 af de besatte

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Fremgang trods stort nederlag

Fremgang trods stort nederlag Fremgang trods stort nederlag Tilføjet af søndag 18. maj 2008 U12 drengene som jo i denne halvsæson har valgt at spille i U13, løb i dag ind i Bjæverskov hvor fysikken ved at spille mod en årgang ældre

Læs mere

maj, Aarhus Flames of War kampagne. Aroscon Slaget om St. Lô. Tilmelding:

maj, Aarhus Flames of War kampagne. Aroscon Slaget om St. Lô. Tilmelding: 12. -13. maj, Aarhus Flames of War kampagne Aroscon 2018 - Slaget om St. Lô Tilmelding: www.aroscon.dk Al den info du skal bruge I dette dokument får du alle reglerne og info, som du skal bruge som deltager

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

Petanque øvelser. Udarbejdet af Kasper Miller - april 2009 Version 1.0

Petanque øvelser. Udarbejdet af Kasper Miller - april 2009 Version 1.0 Petanque øvelser Navn: Forord: Tanken med dette hæfte er "Hvordan bliver du en teknisk stærkere og bedre petanquespiller." I min optik gælder det om at sætte sig mål, og derigennem opretholde motivationen

Læs mere

Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, jeg foretrækker ørkenen!

Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, jeg foretrækker ørkenen! Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, men jeg foretrækker ørkenen! 17 Hmm Hvorfor det? Fordi den er ren! Det bliver ikke let at komme ind i Turban-fortet Det er

Læs mere

Spillet om verdensherredømmet

Spillet om verdensherredømmet Spillet om verdensherredømmet 2004 Hasbro. Alle rettigheder forbeholdt. Distributed in the Nordic region by Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, DK-2600 Glostrup, Denmark. www.hasbro.dk 040414538108 K O

Læs mere

af Guldbrand Indholdsfortegnelse

af Guldbrand Indholdsfortegnelse af Guldbrand Følgende artikler, tager udgangspunkt i egne erfaringer, fra mange års erfaring med Football Manager. Artiklerne er skrevet uden nogen form for viden omkring selve kodning af spillet og kan

Læs mere

Bredde/dybtespil. Formål: At træne breddespil i angrebsspillet, men også at man kan vælge at spille dybt inden bredde Materialer: 2 mål, 6-8 bolde.

Bredde/dybtespil. Formål: At træne breddespil i angrebsspillet, men også at man kan vælge at spille dybt inden bredde Materialer: 2 mål, 6-8 bolde. Bredde/dybtespil Banen: Halvbane Her trænes angrebsspil, der spille 5 V 5, 6 V 6, og hvert hold skal forsvare 5 kegler i hver siden. Spillerne tvinges nu til at spille med bredde og sideskift. Formål:

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

Indhold: Spillebræt 5 hære med 40 infanteri-, 12 kavaleri- og 8 artillerienheder i hver 43 kort 2 referencekort 5 terninger

Indhold: Spillebræt 5 hære med 40 infanteri-, 12 kavaleri- og 8 artillerienheder i hver 43 kort 2 referencekort 5 terninger REGLER FOR 2 TIL 5 SPILLERE, FRA 10 ÅR S P I L L E T O M V E R D E N S H E R R E D Ø M M E T 2010 Hasbro. Alle rettigheder forbeholdt. Produceret af: Hasbro SA, Route de Courroux 6, 2800 Delemont CH Repræsenteret

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

Havenisserne flytter ind

Havenisserne flytter ind Havenisserne flytter ind Om havenisserne flytter ind I løbet af de sidste par år er flygtningestrømmen fra krigshærgede- og katastrofeområder vokset støt. For os, der bor i den her del af verden, er det

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten.

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten. Vejen frem I starten af 2012 blev Danmark kåret som verdens bedste håndboldnation. Kåringen skete på baggrund af de seneste års resultater, som vores landshold har præsteret på såvel ungdoms- som seniorsiden

Læs mere

November, Aarhus. Flames of War real time kampagne. Aroscon 2018 II. Breakout on the Eastern Front. Tilmelding:

November, Aarhus. Flames of War real time kampagne. Aroscon 2018 II. Breakout on the Eastern Front. Tilmelding: 10. -11. November, Aarhus Flames of War real time kampagne Aroscon 2018 II Breakout on the Eastern Front Tilmelding: www.aroscon.dk Al den info du skal bruge I dette dokument får du alle reglerne og info,

Læs mere

10 + SPILLET OM VERDENSHERREDØMMET 2-4. www.hasbro.dk

10 + SPILLET OM VERDENSHERREDØMMET 2-4. www.hasbro.dk SPILLET OM VERDENSHERREDØMMET 2006 Hasbro. Alle rettigheder forbeholdt. Distributed in the Nordic region by Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, 2600 Glostrup. www.hasbro.dk Made in Ireland 120614575108

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

En rigtig røver. Simone. Hej.

En rigtig røver. Simone. Hej. En rigtig røver går rundt og retter på butikkens få varer, da dørhåndtaget langsomt bliver trykket ned. kommer ind i butikken med en nylonstrømpe over hovedet og en finger under blusen, der skal se ud

Læs mere

De gyldne og de grå 12-12-2011 19:02:00

De gyldne og de grå 12-12-2011 19:02:00 12-12-2011 19:02:00 De gyldne og de grå De gyldne elever, dem der kan det hele. Får ikke nok faglig udfordring i folkeskolen. Men hvordan kan man give dem det uden at svigte de grå, dem der har det svært

Læs mere

Monty s Meatgrinder. Steen Villarsen

Monty s Meatgrinder. Steen Villarsen Steen Villarsen Monty s Meatgrinder Monty s Meatgrinder (MM) er den seneste udgivelse fra Flames of War (FOW). Bogen er samtidig den femte bog der går ind og giver muligheden for at spille FOW i Late War,

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde; bed ham bønlig, du må blot stole på hans nåde!

Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde; bed ham bønlig, du må blot stole på hans nåde! PRÆDIKEN TRINITATISSØNDAG 15.JUNI 2014 VESTER AABY KL. 9 (DÅB) AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es.49,1-6; Ef.1,3-14; Matth. 28,16-20 Salmer: 749,285, 674,364,355 Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde;

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min Opvarmning (15 min) Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Afslutning Drible gennem banen og Efterfølgende foretages en acceleration gennem en af portene. Spillerne dribler

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Badmintonregler. Nik til bolden kamp SJOVE KAMPLEGE SJOVE KAMPLEGE

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Badmintonregler. Nik til bolden kamp SJOVE KAMPLEGE SJOVE KAMPLEGE Nr.6653 Nr.6651 Badmintonregler lov til at serve og får et point. Bordtennisbold og bat Nik til bolden kamp Der kan spilles med kun 3 jongleringer før bolden skal returneres. Kan spilles som double, hvor

Læs mere

War Zeitüng MEGA UDGAVE. War Zeitüng no.2. Campaign 10 rapport D-Dag guf Konkurrence Weserübung AFOD10 nyt. Gratis dansk webzine. No.

War Zeitüng MEGA UDGAVE. War Zeitüng no.2. Campaign 10 rapport D-Dag guf Konkurrence Weserübung AFOD10 nyt. Gratis dansk webzine. No. War Zeitüng No. 2 April 2010 Campaign 10 rapport D-Dag guf Konkurrence Weserübung AFOD10 nyt Og meget mere. MEGA UDGAVE Gratis dansk webzine INDHOLD Aces of the Tabletop 3 Wesserübung BoE 4 Orla Møller

Læs mere

North Africa. Steen Villarsen & Bjarne Sinkjær

North Africa. Steen Villarsen & Bjarne Sinkjær Steen Villarsen & Bjarne Sinkjær North Africa Så er vi tilbage til Mid War, forvirrende? Måske, men med North Africa and the Mediterranean, 1942-1943 (NA) hopper vi lige fra Ruslands 1944 sortsvedede stepper

Læs mere

Offensiv forsvarstræning

Offensiv forsvarstræning Offensiv forsvarstræning Fredag d. 31. oktober 2008 JHF kreds 4 Anders Thomsen Ass. Træner - SK Aarhus Elitehåndbold A/S anderslthomsen@tdcadsl.dk - +45 20104014 Forsvarstræning en holdning. En klog mand

Læs mere

1, Kd7 2.Kb5 2.Kc5 Kc7 2, Kc7 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 3.Kc6! 3.Kd6 Kf5 3, Kg5 4.Kd7, Kf5 5.Kd6

1, Kd7 2.Kb5 2.Kc5 Kc7 2, Kc7 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 3.Kc6! 3.Kd6 Kf5 3, Kg5 4.Kd7, Kf5 5.Kd6 A) 1, Kd7 2.Kb5, der truer med at besætte nabofeltet b6 (du så vel, at 2.Kc5 besvares med Kc7 og remis). Sort må nu spille 2, Kc7. Hvid svarer med 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 og vinder. B) 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 Pas på!

Læs mere

1. Orange rute fra Spejder hytte til den runde p-plads:

1. Orange rute fra Spejder hytte til den runde p-plads: Kære alle, Tak for tilsagn om at deltage i rutearbejdsdagene i weekenden. Praktisk vil det foregå således at vi mødes på den runde p-plads kl. 10.00 Lørdag og kl. 10.30 Søndag (Pga. Jagt). Her gennemgår

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bane 2 Flow træning Bane

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Touch Tid Anbefales til:

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 12.

Læs mere

Chip og Chap (Snipp-Snapp) Øvelse 2.3.1.

Chip og Chap (Snipp-Snapp) Øvelse 2.3.1. 2.3. Mest for børn Chip og Chap (Snipp-Snapp) Øvelse 2.3.1. Spillerne er sammen i par. Hvert par tager opstilling langs midterlinjen, ryg mod ryg. Alle, som kigger den ene vej, er Chip, alle, som kigger

Læs mere

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand.

om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. skudøvelser om skudøvelser Skud mod mål kan være for enten spillere eller for målmanden eller for både spillere og målmand. I dette tilfælde koncentrerer vi os om skud, der skal dygtiggøre målmanden i

Læs mere

LÆrerVeJLednIng til Skak I SkoLen det SkaL VÆre SJoVt at blive klogere! brug Låget på brættet materialer: Sådan kommer I I gang

LÆrerVeJLednIng til Skak I SkoLen det SkaL VÆre SJoVt at blive klogere! brug Låget på brættet materialer: Sådan kommer I I gang løber 3 point SKOLESKAK SKOLESKAK LÆRERVEJLEDNING til skak i skolen Det skal være sjovt at blive klogere! Dansk Skoleskak og Skolemælk har i samarbejde udviklet dette materiale for at skabe mere leg, læring

Læs mere

SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening

SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening Tekst og fotos ved Knud Erik Poulsen. I alt 5 sider 1. Generelt Som skytte er det din pligt at kende og følge de generelle sikkerhedskrav for den skydning du

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

RINGENES HERRE-RISK HUSKELISTE

RINGENES HERRE-RISK HUSKELISTE 46233i08 22/8/02 2:32 pm Page RINGENES HERRE-RISK HUSKELISTE FORSTÆRKNINGER. Tag en bataljon for hvert 3. territorium, du har. 2. Tag yderligere bataljoner for de områder, du kontrollerer. 3. Byt territoriekort

Læs mere

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7 I 1999 hærgede en voldsom orkan i Danmark og Sverige. Store skovarealer blev ødelagt. Det var en katastrofe for mange svenske skovejere, og efterfølgende begik flere af disse mennesker, der havde mistet

Læs mere

6 grunde til at du skal tænke på dig selv

6 grunde til at du skal tænke på dig selv 6 grunde til at du skal tænke på dig selv Grund nr. 1 Ellers risikerer du at blive fysisk syg, få stress, blive udbrændt, deprimeret, komme til at lide af søvnløshed og miste sociale relationer Undersøgelser

Læs mere

Fang Prikkerne. Introduktion. Scratch

Fang Prikkerne. Introduktion. Scratch Scratch 2 Fang Prikkerne All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club. Introduktion

Læs mere

Skak, backgammon & dam

Skak, backgammon & dam Skak, backgammon & dam da Spillevejledning Varenummer: 349 582 Made exclusively for: Tchibo GmbH, Überseering 18, 22297 Hamburg, Germany www.tchibo.dk Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92630AB6X6VII 2017-07

Læs mere

Hul 1 TEE B gul. Hul 2 TEE C hvid. Hul 3 Tee B gul.

Hul 1 TEE B gul. Hul 2 TEE C hvid. Hul 3 Tee B gul. Hul 1 TEE B gul. Fra TEE stedet kan du se flaget på green, men pas på bunker i højre side umiddelbart før green, samt på out of bound ved asfaltvejen i venstre side af fairway. Hul 2 TEE C hvid. Fra TEE

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

4.løb/2 Sir Diamond: 5.løb/4 Sir William: 7.løb/2 Viktor B: 6.løb/5 Royal Dream: 7.løb/4:

4.løb/2 Sir Diamond: 5.løb/4 Sir William: 7.løb/2 Viktor B: 6.løb/5 Royal Dream: 7.løb/4: Løbsdag d 26.06.15 Kaj Westergaard seler 3 heste ud fra stalden og med et par spændende chancer: 4.løb/2 Sir Diamond: Gik et helt vildt topløb senest, hvor den sad i dødens hele vejen rundt i toptempo

Læs mere

Brug bolden 3. Idéer på spil

Brug bolden 3. Idéer på spil Brug bolden 3 Idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis.............................. 3 Tennis................................... 7 Fodbold................................. 12 Håndbold................................

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

Ti stille! ikke et ord til!

Ti stille! ikke et ord til! Onsdag kl. 10.00 Pacific Time, privat charterfly 00-647, afgået fra Pago-Bahatah med kurs mod XX. intet at bemærke For tusind millioner rustne skrueaksler! Jeg hader dem! Er det stadig computernes opfindere

Læs mere

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Prædiken til 2.påskedag Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Lad os bede! Herre, kald os ud af det mørke, som vi fanges i. Og kald os ind

Læs mere

Håndbold. Kampprogram 2010-2011

Håndbold. Kampprogram 2010-2011 Der er også en annonceplads til din virksomhed - pris 800 kr. Kontakt Bente A. Nielsen På tlf. 74 69 31 50 eller bente.nielsen@arvidnilsson.com Håndbold Hovedsponsorer for RIF håndbold: Kampprogram 2010-2011

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen.

SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7. Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. SUPERVETERANERNE NR. 26 JULI 2012 ÅRGANG 7 Så gik den første halvsæson med ny formand, endda en spillende en af slagsen. Han har med stor ihærdighed forsøgt at skabe lidt mere diciplin på holdet, så nu

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Alt kører synes jeg efter foreskrifter med lys, co2, temperatur, cirkulation, og gødning er hvis kommet på plads nu...

Alt kører synes jeg efter foreskrifter med lys, co2, temperatur, cirkulation, og gødning er hvis kommet på plads nu... Cryptocorynerne smelter... Indsendt af lars børlum - 06. Aug 2010 21:33 I mit nyanlagte 240l Juvel er cryptocorynerne allerede begyndt at smelte. Det er helt nye planter ( 10 stk) så det er jo lidt "træls"

Læs mere

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440 Klasse: 6.x og y Fag: Tysk (Observering af 2. rang) Dato: 24.10.12. Situation: Stafette mit Zahlen Temaer: Igangsætning og mundtlighed Tema Person Beskrivelse: Hvad bliver der sagt? Hvad sker der? Igangsætning

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

Beerpongliga.dk præsenterer

Beerpongliga.dk præsenterer Beerpongliga.dk præsenterer College Table regler Beer pong... 2 Flip Cup... 4 Pyramide... 5 Derby... 7 Beer pong 1) Opstilling/udstyr 1.1) Der spilles 2 mod 2. 1.2) Der spilles med 10 kopper i pyramideform.

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

Spillelegle. Hlgelnl. Foemåg. Spillets st. Mon elnl. Side 1 Kampen mod Dystopia Spilleregler Side 2

Spillelegle. Hlgelnl. Foemåg. Spillets st. Mon elnl. Side 1 Kampen mod Dystopia Spilleregler Side 2 Spilleregler Spillelegle Hlgelnl Foemåg Spillet går ud på at besejre Wizor, den onde troldmand som hersker over Dystopia. Spillerne arbejder sig gennem en række forskellige baner ved på sin vej at besejre

Læs mere

Angst. Er en følelse

Angst. Er en følelse Angst Er en følelse 350.000 danskere lider af angst Indenfor 12 mdr. Livstid Panikangst 2,6% 4,5% Agorafobi 3,1% 6,1% Enkelfobi 11,1% 14,4% Socialfobi 7,9% 13,7% Generaliseret angst 1,9% 4,5% OCD 0,7%

Læs mere

Ajax 2. Deltagere: Alle. Banen: Halv bane. Formål: Spillerne skal her træne i selve afslutningen med begge ben.

Ajax 2. Deltagere: Alle. Banen: Halv bane. Formål: Spillerne skal her træne i selve afslutningen med begge ben. Ajax 2 Banen: Halv bane Bolden startes med at blive spillet op til midten, som ligger den af for første spiller, der spiller ned til spilleren længst væk. Samtidig starter spilleren ude på kanten, og trækker

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Hammer and Sickle. Steen Villarsen. Den russiske Juggernaut

Hammer and Sickle. Steen Villarsen. Den russiske Juggernaut Steen Villarsen Hammer and Sickle Hvis I troede at problemerne for tyskerne var ovre med Stalins Onslaught, så tog I grueligt fejl. Med Hammer and Sickle (HS) er der lagt op til en ordentlig omgang høvl

Læs mere

Viking kompagniet er et af tre kompagnier i II Panserinfanteribataljon ved JDR. Kompagniet består af to delinger med Infaterikampkøretøjer, en deling

Viking kompagniet er et af tre kompagnier i II Panserinfanteribataljon ved JDR. Kompagniet består af to delinger med Infaterikampkøretøjer, en deling Viking kompagniet er et af tre kompagnier i II Panserinfanteribataljon ved JDR. Kompagniet består af to delinger med Infaterikampkøretøjer, en deling med pansrede mandskabsvogne og en kommandodeling. En

Læs mere

Støt det lokale forenings liv -

Støt det lokale forenings liv - Støt det lokale forenings liv - bliv sponsor for Kolding Guardians AFC www.koldingguardians.dk Sponsor pakker Pakke 1 Pris: 2.000 kr. pr. år samt link og 5 linjers fritekst på hjemmesiden Pakke 2 Pris:

Læs mere

Vend bøtten på hovedet!

Vend bøtten på hovedet! BØRNEKULTUR En af de store udfordringer for klubbernes trænere og ledere er, at de i højere grad skal opbygge det fællesskab, en holdsport nu en gang er, omkring det enkelte individ og ikke omvendt. Sådan

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

Forelsket i den forkerte.

Forelsket i den forkerte. Forelsket i den forkerte. Guds gode gave Enhver der har prøvet at være forelsket véd, at det er en følelse og en stemning ud over det almindelige. Triste og grå dage bliver pludselig til dage med solskin.

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev April 2013

U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev April 2013 U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev April 2013 Dato: 31/3 2013 Forårssæson 2013. Efter en lang men herlig opstart, med træning på vores lækre kunststofbane, og et par rigtig gode sociale arrangementer, med højt

Læs mere

Cassino Italy January-may 1944

Cassino Italy January-may 1944 Steen Villarsen & Bjarne Sinkjær Cassino Italy January-may 1944 Ahhh, det er godt at være ægte WWII nørd, og som vi alle ved spiller ægte WWII nørder jo FOW. Seneste udgivelse fra Battlefront er Cassino;

Læs mere

Slovakiske mobile enheder i Rusland

Slovakiske mobile enheder i Rusland Slovakiske mobile enheder i Rusland Indledning Slovakiske enheder deltog i operation Barbarossa næsten fra starten af felttoget. I Slovakiet begyndte mobiliseringen om morgenen d. 22. juni 1941. Samtidigt

Læs mere

ALDER 10+ Approval: ROD. File Name: B _Risk_Core_INST_15.indd. Originator: CF 2 5 SPILLERE

ALDER 10+  Approval: ROD. File Name: B _Risk_Core_INST_15.indd. Originator: CF 2 5 SPILLERE ALDER 10+ 2 5 SPILLERE 0516B7404108 Aa SPILLEVEJLEDNING HASBRO GAMING og HASBRO GAMING-logoet er varemærker, der tilhører Hasbro. 2015 Hasbro. Alle rettigheder forbeholdt. Produceret af: Hasbro SA, Rue

Læs mere

Vi er på en oplevelsesferie i Asien alene og uden guide.

Vi er på en oplevelsesferie i Asien alene og uden guide. Personlig profil Michael Vi er på en oplevelsesferie i Asien alene og uden guide. Vi kører i en lejet bil. Det er en gammel Landrover, som kun kører 8 km. Per liter ved en gennemsnitsfart på 80 km/t. Man

Læs mere

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede!

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! Dag 6: Sådan finder du dine muligheder I dag skal vi tale om dine muligheder. Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! I dag skal du finde

Læs mere

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT ØVELSESKORT MED FODBOLDTRÆNING Med disse kort i hånden står du med fodbolddelen

Læs mere

Dagens kamp: 09/09-2006. Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF

Dagens kamp: 09/09-2006. Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF Dagens kamp: 09/09-2006 Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF Århus CHRISTIANSBJERG I.F. BYDER VORE MODSTANDERE OG TILSKUERE VELKOMMEN TIL DAGENS HJEMMEKAMP Christiansbjerg IF PIPI Døgnkiosk VIDEOUDLEJNING

Læs mere

Hvordan kan vi forstå unges mo3va3on og arbejde med at skabe den? v. Me9e Pless og Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning, AAU

Hvordan kan vi forstå unges mo3va3on og arbejde med at skabe den? v. Me9e Pless og Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning, AAU Hvordan kan vi forstå unges mo3va3on og arbejde med at skabe den? v. Me9e Pless og Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning, AAU Mette Pless, mep@learning.aau.dk 1 Motivation hvorfor? Uddannelsesfeltet

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

Dansk Håndbold Forbunds Håndboldskoler for børn og unge 2006. Forsvarstræning. Offensivt forsvars - øvelser for børn og unge

Dansk Håndbold Forbunds Håndboldskoler for børn og unge 2006. Forsvarstræning. Offensivt forsvars - øvelser for børn og unge Dansk Håndbold Forbunds Håndboldskoler for børn og unge 2006 Forsvarstræning Offensivt forsvars - øvelser for børn og unge Bliv inspireret af Mik Hagenbo! 2006 Teori vedr. offensivt orienteret forsvarsspil

Læs mere

Sporteori 01-08-2014- Klaus Buddig

Sporteori 01-08-2014- Klaus Buddig Indledning Alle hunde kan bruge deres næse til at finde frem til noget de gerne vil have. Vi skal guide hunden til at identificere og følge en menneskefærd på forskellige typer underlag, samt vise os ved

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde)

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Nr.6531 Nr.6530 Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Der spilles med én bold som holdes i gang samtidig med at man løber rundt om bordet og >4 spillere skiftes til at spille

Læs mere