Offentlig høring - bemærkninger til vinderprojekter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Offentlig høring - bemærkninger til vinderprojekter"

Transkript

1 Kultur, Miljø & Erhverv Plan Dato: Sagsnr.: 12/33652 Dokumentnr.: 459 Sagsbehandler: Anette Kold Offentlig høring - bemærkninger til vinderprojekter Vinderprojekterne fra Aabenraa - Fremtidens Købstad har været fremlagt i offentlig høring fra 10. oktober til 3. november. Projekterne har i samme periode været udstillet på Aabenraa Bibliotek og været at finde på projektets hjemmeside. Offentlighedsfasen har været annonceret i dagspressen via pressemeddelelser og borgerinfo, på projektets hjemmeside og via direkte nyhedsmails. Der er i høringsperioden indkommet 8 svar på mail fra borgere med bemærkninger. I høringsperioden for Fremtidens Købstad blev afholdt borgermøde med 70 borgere ang. Områdefornyelse i Aabenraa midtby. De på mødet fremkomne bemærkninger behandles i forbindelse med sagen om områdefornyelse. Der sikres løbende koordinering mellem idéer og tiltag på tværs af Aabenraa - Fremtidens Købstad og Områdefornyelse Aabenraa Midtby. Nogle af de indkomne bemærkninger i høringsperioden knytter sig derfor både til områdefornyelsen og Fremtidens Købstad. Høringsbemærkninger som alene knytter sig til områdefornyelsen er ikke medtaget i dette notat. Bemærkningerne er herunder opstillet i vilkårlig rækkefølge med resumé og tilhørende bemærkninger fra forvaltningen. Det er angivet ud for hvert høringssvar hvilke bemærkninger, som også er del af styregruppens anbefalinger til viderebearbejdning mod den endelige udviklingsplan for Aabenraa. Nr. Modtaget fra og bemærkninger fra forvaltningen 1 Arkitekt Ole Weile Henviser til koncept for byudvikling Aabernaa Under Sejl præsenteret af en arbejdsgruppe i 2003 fremhæves Madevejsøen som et vigtig element og dertil en ide om overdækning og total omlægning af markedspladsen. Foreslår et primært fokus på markedspladsen og Rådhusgade i den kommende områdefornyelse og i videreudvikling af konkurrenceidé om handelsloop. Endvidere beskrives hvordan Aabenraa kan markedsføre sig på en rigtig markedsplads i modsætning til Kolding med storcenter og Sønderborg med Borgen. Anser konkurrenceforslaget med omdannelse af havn til moseområde for overdrevet ser i stedet en levende havn som en kæmpe turistattraktion. Efterlyser en løsning på hvordan by og havn kan hænge sammen uden at havnefunktionerne nedlægges gældende for dem der hører til på havnen. Positiv overfor nord/sydgående kanal øst for Gasværksvej kunne benyttes som jollehavn hvis gud forbyde det Sydhavn fyldes op. Positiv overfor frilægning af Mølleåen.

2 Ser ikke behov for flere parker i Aabenraa med naturen så tæt på ser dog gerne pladser med mange træer men som urbane rum. Markedspladsen vil blive central i det videre arbejde. Både teams og borgere peger på peger på dette sted som værende vigtig for byen. Hvordan Markedspladsen fremadrettet præcist skal indgå i Aabenraas bybillede bliver en del af opgaven for det ene team. I anbefalingerne til det videre arbejde foreslås at forholdet mellem havn og by bearbejdes ved helt konkret at skrive principper fra udviklingsplanen for erhvervshavnen ind i den samlede udviklingsplan for Aabenraa by. Øvrige bemærkninger tages til efterretning og der henvises til notatet Anbefalinger til viderebearbejdning. 2 Tina Kjær Loichtl Har sit hus beliggende Reberbanen 27 til salg og er bekymret for hvordan planer for området vil have indvirkning på salget. Der er bekymring omkring højde på muligt nyt byggeri på Cimbria-grunden. Bekymret for indkig fra høj bygning ned i egen gårdhave. Der stilles spørgsmål ved hvornår et muligt byggeri påbegyndes. Der er med henvisning til et ikke ligefremt kønt syn overfor Reberbanen (red. nord for Kilen) bekymring om de uvisse planer for området. Der stilles spørgsmål til hvad en videreførelse af Løgumklostervej mod Gasværksvej kan få af betydning for Reberbanen mht. støj og trafik. Der er pt. ikke en tidsplan for et eventuelt byggeri på Cimbria-grunden. Kommunen har modtaget en ansøgning om opførelse af byggeri og er i dialog med ansøger. Der er ikke truffet politisk beslutning om omdannelse af området Nord for Kilen. Udviklingsplanen for erhvervshavnen åbner mulighed for at arealet kan omdannes, men hvorvidt dette er teknisk og økonomisk bæredygtigt er ikke afklaret. Et vejarbejde på Gasværksvej vil naturligvis give en anden type støj og trafik i en periode. Såfremt dette bliver en realitet vil forvaltningen arbejde for at det bliver til mindst mulig gene for omkringboende. 3 Overinspektør Katrine Kampe - Kunstmuseet Brundlund Slot Museum Sønderjylland Styregruppen for udvidelse af Kunstmuseet Brundlund Slot imødeser med spænding det videre forløb med at samle og forbinde de tre vinderforslag for Fremtidens Købstad til et hele. I den forbindelse er det væsentligt for Styregruppen, at inddrage følgende bemærkninger i den videre proces:

3 at arbejdet med udvidelse af Kunstmuseet Brundlund Slot sætter fokus på et nyt byggeri på feltet ved Møllemærk i nærheden af møllen og slottet. at der skal skabes en logisk forbindelse til slottet og den nye bygning, som kommer til at være to selvstændige bygninger til museumsformål at ankomst til slotsområdet er afhængig af den løsning der vælges for den sydlige del af helhedsplanen at arkitektkonkurrencen for museumsbygningen sættes i gang i april måned 2014 at den nye museumsbygning forventes færdig til ibrugtagning i 2017 at dette byggeri tænkes ind i planerne for udviklingen af den sydlige del af byen at kunstbygningen også tænkes ind i planerne om de våde områder i byen at kunstbygningen og slottet forbindes til handelsbyen, campusområdet og idræts faciliteterne at museumsgæsterne får en stærk oplevelse af byens grønne områder at der forventes gæster når museumsbyggeriet er taget i brug at den nye kunstbygning får en plads i den samlede helhedsplan Forvaltningen anbefaler at bemærkningerne tages med i det videre arbejde mod en udviklingsplan for Aabenraa. 4 Preben Rasmussen Foreslår en analyse af fodgængere og cyklister henviser til Jan Gehl s metode og opfordrer til at Fremtidens Købstad 2035 bygges og indrettes så den prioriterer fodgængere og cyklister på bekostning af bilerne. I henhold til områdefornyelse opfordres til en ombygning/lukning af Rådhusgade, Søndergade, Vestergade og Møllemærsk. Ombygning af veje med ny belægning og nyt gadelys skal bringe synlige resultater her og nu. Mht projektet påpeges at frem til marts 2014 er for kort en tidsfrist til at træffe bindende beslutninger for hele konkurrenceområdet. Efterfølgende angives at mange borgere er utålmodige efter at der skal ske noget positivt med byen og at der er skepsis overfor politikernes vilje til at gennemføre de gode viljer. Det påpeges at det er afgørende for 2035-projektets troværdighed i forhold til borgerne, at der allerede i løbet af 2014 tages fat på området mellem Skrænten / Reberbanen / H. P. Hanssensgade / Skibbroen / Gasværksvej og frem til Møllemærskkrydset og ned til Gammelhavn og Nyhavn. Påpeger endvidere de tre teams enighed om at ovenstående er byens fremtidige kraftcenter. Foreslår forsøg med lukning / ensretning / ombygning af Madevej og tilsvarende en ombygning af H. P. Hanssensgade / Skibbroen til stillegade, så området fra Skrænten og til Gasværksvej ( i første omgang ) føjer til

4 initiativerne i den sydlige midtby. Ser en lukning af H. P. Hanssensgade for tung trafik er en realistisk mulighed. Den tunge trafik til havnen kan køre via Kilen eller et gennembrud ved Cimbriagrunden via Mellemvej til f. eks. Ewers. Den anden adgang er uændret Møllemærskkrydset. Fremhæver desuden Cimbria-projektet som værende i modstrid til de fremlagte projekter. Fokus på detailhandel og højde/skala. Det er altid en god idé at analysere byrums og gaderums flows og bevægelsesmønstre. I forundersøgelserne til konkurrenceprogrammet og i forbindelse med udarbejdelse af konkurrenceprogrammet er fremkommet en stor mængde viden om disse mønstre. Forvaltningen anbefaler derfor at yderligere analyser prioriteres i det omfang de skønnes nødvendige for løsning af konkrete byrum eller forbindelser. Forvaltningen anser det for væsentligt at bevare bilernes adgangsmuligheder i en by med størrelse som Aabenraa, idet byen er hovedby for et stort opland, hvor privatbilen er det væsentligste transportmiddel. Bilerne er med til at transportere mennesker ind til byen. Bemærkninger specifikt til områdefornyelsen medtages ved processen for områdefornyelse. Projektet Fremtidens Købstad har været aktivt siden august 2012,hvor byrådet traf beslutning om et samarbejde med Realdania. Der har siden været udarbejdet grundige forundersøgelser og været afholdt borgermøder som grundlag for et konkurrenceprogram. Under konkurrencen har været afholdt 2 workshops med konkurrenceteams og bedømmelseskomité. Der har været offentlig høring om konkurrenceresultatet og nu er anbefalinger til det videre arbejde fremlagt til politisk behandling. Forvaltningen vurderer at det er en meget grundig og ambitiøs proces, som trods stor kompleksitet samt omfangsrigt indhold og dialog har fulgt den planlagte tidsplan. De nu fremlagte anbefalinger til viderebearbejdning som tager afsæt i det sidste 1½ års arbejde vurderer forvaltningen som værende tilstrækkelig beslutningsgrundlag forud for det videre arbejde mod den endelige udviklingsplan for Aabenraa. Forvaltningen henviser i øvrigt til de af styregruppen fremlagte anbefalinger til det videre arbejde. Her anbefales at H. P. Hanssensgade helt eller delvist lukkes med mulighed for sivegade. Madevej foreslås som del af nyt trafikalt loop i midtbyen. Hvordan trafikken til havnen kan løses fremadrettet foreslås inddraget i arbejdet mod en udviklingsplan som forener en attraktiv by med en aktiv erhvervshavn.

5 Forvaltningen forventer at realisering af planer for Fremtidens Købstad påbegyndes med områdefornyelsen i Aabenraa midtby fra sensommeren Der er pt. ikke en tidsplan for et eventuelt byggeri på Cimbria-grunden. Kommunen har modtaget en ansøgning om opførelse af byggeri og er i dialog med ansøger. Der er endnu ikke truffet beslutning om de endelige betingelser for udformning af byggeriet. 5 Gunnar Pedersen Synes det er tre spændende projekter men kritiserer afgrænsningen mht. udelukkelse af havneområdet. Påpeger at de tre teams alligevel har inddraget både vandet og havnen som vigtige dele af Fremtidens Købstad. Påpeger at ingen teams fylder Sydhavn op, opfordrer til at afvente udvikling af havnedriften førend man beslutter at fylde Sydhavn op. Mener at der bør ske en revurdering af afgrænsningen af konkurrenceområdet og at der er brug for nye undersøgelse inden de 3 foreliggende projekter udvikles til et endeligt forslag. Fremhæver at teams alle peger på, af hensyn til nuværende og fremtidige beboere, det tætte og attraktive samspil mellem havn og by. Foreslår derfor at kommune og turisterhvervet i fællesskab får udarbejdet en grundig og seriøs Udviklingsplan for den maritime oplevelsesøkonomi omkring Aabenraa Foreslår derfor at kommunen får udarbejdet en seriøs og grunding undersøgelse af Hvad mener potentielle tilflyttere om Aabenraa som attraktiv bosætningsby? Forvaltningen tager bemærkningerne til efterretning og henviser i øvrigt til styregruppen anbefalinger til det videre arbejde hvor det lægges op til at udviklingsplanen for erhvervshavnen bliver del af en samlet udviklingsplan for Aabenraa hvor by og havn kan leve i gensidig sameksistens. Hensigten er at områdeafgræsningen så kan fjernes, sådan at en endelig udviklingsplan kan give et billede på én hel by frem for to separate planer. 6 Arkitekt Bjarne Jensen Peger på en trestrænget fællesnævner i de tre vinderprojekter: Aktivering af byens skøreste aktiv, havnearealerne. Koncentrering af det centrale detailhandelsområde. Flytning af den lokale lette trafik til Ny Madevej De tre fællesnævner understøttes,med citater fra de tre projekter.

6 Fremhæver at så store potentielle muligheder og visioner som de 3 teams i stor enighed peger på bør behandles med stor respekt og kyndighed. Opfordrer til at beslutning om Sydhavn, Fremtidens Købstad og Områdefornyelse Aabenraa Midtby ikke træffes i dette kalenderår, men i det nye byråd i Der arbejdes løbende på at undersøge hvorvidt det er økonomisk og teknisk bæredygtigt at omdanne havnearealer nord for kilen til byformål. I anbefalingerne til det videre arbejde er medtaget idéen om at tænke byen indefra og ud og dermed også koncentrere handel i byen i Aabenraa bymidte. Bl.a. ved at skabe rum for store butikker, de såkaldte big box butikker. Blandt styregruppens anbefalinger er også at der etableres et trafikalt loop bestående af Madevej, Rådhusegade, Mellemvej og Kilen og som kobles på en ny Gasværksvej. 7 SF Aabenraa /Børge Lund Ser tre spændende oplæg men frygter at der ved udpegning af tre vindere ikke bliver én klar plan og at der kommer til at mangle sammenhæng i projektet. Pointerer at opfyld af Sydhavn og planer for Cimbria strider mod hvad de tre teams enigt foreslår. Foreslår for det videre forløb: At der skal udarbejdes en helhedsplan for, hvordan Aabenraa by og havn skal udvikles frem mod 2035 med basis i de 3 forslag. At erhvervshavnen i perioden frem til 2035 flyttes ud til Enstedværkets havn. At industrien i havneområdet ligeledes frem mod 2035 flyttes til kommunens industriområder, så bymidten fredeliggøres og der gøres plads til bl.a. attraktive boligområder og udeliv på de nuværende havnearealer. At handelen og cafelivet samles omkring Gågaden og Madevej. Der vil efter politisk behandling af anbefalingerne til det videre arbejde blive samlet en udviklingsplan for Aabenraa på tværs af de tre vinderprojekter. Forvaltningen forventer at endelig udviklingsplan for Aabenraa behandles politisk i marts Øvrige bemærkninger tages til efterretning og forvaltningen henviser i øvrigt til styregruppens anbefalinger til det videre arbejde.

7 8 Paul Sehstedt Gør indsigelse mod alle tre projekter på de punkter, hvor de har udarbejdet projetker, der skal placeres på Aabenraa Havn. Øst for Gasværksvej, syd for Reberbanen og ned til Sønderjyllandskajen. Påpeger eksplosionsfare i tankanlæg øst for Nyhavn. Påpeger at befolkningstilvækst næppe retfærdiggør kunstige øer i havnen. Forudser Aabenraa Sygehus bliver nedgraderet med tiden. Forventer ikke at højere læreanstalter kan tiltrækkes til Aabenraa ser campusmiljøer i Haderslev, Sønderborg og Kolding som konkurrenter. Bifalder ikke flytning af virksomheder på havnen af frygt for at disse ikke reetablerer sig i kommunen. Mener at omdannelse af havn til beboelse vil have negative økonomiske konsekvenser for Aabenraa Kommune. Mener at fremtidens byudvikling bør ske vest for Gasværksvej. Forvaltningen tager bemærkningerne til efterretning og henviser i øvrigt til styregruppens anbefalinger til det videre arbejde.

V/ PLAN- & UDVIKLINGSCHEF BO RIIS DUUN

V/ PLAN- & UDVIKLINGSCHEF BO RIIS DUUN V/ PLAN- & UDVIKLINGSCHEF BO RIIS DUUN SAMMENHÆNG MELLEM PLANER PLANSTRATEGI Udkast til Planstrategi 2011 SUND VÆKST VÆKSTPLAN FREMTIDENS KØBSTAD HAL 3 CAMPUS Projektets udspring - Planstrategi SUND VÆKST

Læs mere

Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden. Kommuneplantillæg

Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden. Kommuneplantillæg Plan og Gis Dato: 23-05-2014 Sagsnr.: 12/35955 Dok.løbenr.: 144338/14 Sagsbehandler: Kim Lyster Hansen Direkte tlf.: 73767277 E-mail: klh@aabenraa.dk Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden.

Læs mere

Byudvikling Planlægning Sagsbehandling

Byudvikling Planlægning Sagsbehandling Byudvikling Planlægning Sagsbehandling Hvad kommer vi omkring Vi præsenterer os En kort intro til planlægningen 4 udvalgte områder i forandring Jeres input til os... Hvordan kan vi hjælpe Jer? - og hvordan

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Byrådet blev på temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer og vedtagne visioner for havneområdet.

Læs mere

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed Notat Sagsnavn: Byen til Vandet projektbeskrivelse - forundersøgelse Sagsnummer: 01.00.05-P20-14 Forvaltning: Miljø & Teknik, Dato: 15. august 2014 Byen til Vandet Projektbeskrivelse - forundersøgelse

Læs mere

AABENRAA - FREMTIDENS KØBSTAD

AABENRAA - FREMTIDENS KØBSTAD AABENRAA - FREMTIDENS KØBSTAD PROGRAM [ ] 12.15: Gennemgang af dagens program [ ] 12.30: Feltarbejde i byen - indsamling af viden [ ] 13.30: Pause med varm kakao og boller [ ] 13.45: Fælles gruppearbejde

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

VISION HELHEDSPLAN FOR AABENRAA HAVN & BY

VISION HELHEDSPLAN FOR AABENRAA HAVN & BY HELHEDSLAN FOR AABENRAA HAVN & BY VISION Udarbejdet af Aabenraa Kommune i samarbejde med NIRAS Konsulenterne Besluttet af Aabenraa byråd 26. august 2009 1 INDHOLD 1 INDHOLD 2 2 FORORD 3 3 INDLEDNING 5

Læs mere

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Landsbyerne Pulje til landsbyerne 0,5 0,5 Forslag til landsbyerne 0,5 0,5 Forskønnelsespuljen og Kommunes landsbyer Mange landsbyer har en

Læs mere

Notat. Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades. Børn og Unge-udvalget. Kopi til. Århus Kommune. Den 11. juni 2010

Notat. Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades. Børn og Unge-udvalget. Kopi til. Århus Kommune. Den 11. juni 2010 Notat Emne Til Kopi til Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades Skoles distrikt Børn og Unge-udvalget Den 11. juni 2010 Århus Kommune Børn og Unge Byrådet besluttede den 28. april 2010

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. november 2013.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. november 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 8. november 2013 Detailplan for FTL-havnens østside Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Forslag til anvendelse

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

STRATEGISK MIDTBYPLAN

STRATEGISK MIDTBYPLAN STRATEGISK MIDTBYPLAN RANDERS MIDTBY INDSATSER RANDERS MIDTBY FORANDRER SIG DETAILHANDEL Detailhandel er med til at skabe byliv og grundlag for andre funktioner fx restauranter og service. Hvor vil vi

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

AABENRAA FREMTIDENS DETAILHANDEL EN LEVENDE HANDELSBY I DET DANSK-TYSKE GRÆNSELAND.

AABENRAA FREMTIDENS DETAILHANDEL EN LEVENDE HANDELSBY I DET DANSK-TYSKE GRÆNSELAND. FREMTIDENS AABENRAA DETAILHANDEL EN LEVENDE HANDELSBY I DET DANSK-TYSKE GRÆNSELAND. EN BY I UDVIKLING. VI INVESTERER STORT MED AMBITIONEN OM AT STYRKE AABENRAA SOM FREMTIDENS KØBSTAD. EN GOD SAMARBEJDSPARTNER.

Læs mere

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN MINDET AARHUS Å DOKK 1 - LETBANE PAKHUS 13 TOLDBODEN HACK KAMPMANNS HAVNEPLADSEN LETBANE REKREATIV BIBLIOTEK OG PLADS FORBINDELSE BORGERSERVICE, CYKEL- GANGSTI HØJVANDSSLUSE

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 2. marts 2018 Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Byråd har vedtaget en Udviklingsplan

Læs mere

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding 1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding Kom med idéer og forslag til miljørapport og planforslag fra den 22. marts 2017 til den 19. april 2017 Kolding Kommune

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 23 Godkendelse af dagsorden 3 24 Opsamling på byvandring og anbefalinger 4 25

Læs mere

Baggrund for anbefalinger... 2. Den videre proces... 2. Udviklingsplanen Hvad vil den bestå af?... 3

Baggrund for anbefalinger... 2. Den videre proces... 2. Udviklingsplanen Hvad vil den bestå af?... 3 Kultur, Miljø & Erhverv Plan Dato: 19-11-2013 Sagsnr.: 12/33652 Dokumentnr.: 460 Sagsbehandler: Anette Kold ANBEFALINGER TIL VIDEREBEARBEJDNING EFTER KONKURRENCEN AABENRAA FREMTIDENS KØBSTAD INDHOLD Baggrund

Læs mere

Indsendt af: Indsigelse Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan

Indsendt af: Indsigelse Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan Hvidbog med indkomne bemærkninger til forslag til lokalplan 13.6 og forslag til kommuneplantillæg 8 - Blokland Kommunen har modtaget i alt 8 høringssvar. Denne hvidbog indeholder samtlige høringssvar,

Læs mere

FREMTIDENS AABENRAA. Markedspladsen. Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS

FREMTIDENS AABENRAA. Markedspladsen. Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS FREMTIDENS AABENRAA Markedspladsen Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS MARKEDSPLADSEN Projektets baggrund Projektet er en videre udvikling af det igangværende

Læs mere

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender:

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender: 6. "Fremtidens Vollsmose" - Byudvikling og Infrastrukturplan Åbent - 2014/133021 Sagsresumé Landsbyggefonden har afsat en ramme på 220 millioner kr. til ny infrastruktur i Vollsmose under den forudsætning,

Læs mere

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan Den 19. november 2010 Aftale om dispositionsplan Formålet med nærværende aftale er at bekræfte enigheden mellem Brabrand Boligforening og Århus Kommune om den endelige dispositionsplan for Gellerup og

Læs mere

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning Notat Til Byrådet Den 25. marts 2011 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye Indledning I forbindelse med byrådsdebatten den 16. marts 2011

Læs mere

HØJE TAASTRUP C. VISION

HØJE TAASTRUP C. VISION HØJE TAAASTRUP C 1 HØJE TAASTRUP C. VISION EN SAMMENHÆNGENDE, MANGFOLDIG OG AKTIV OG TRYG BY Høje Taastrup ændrer sig, vokser, forfalder, blomstrer op på ny, omfortolkes og udvikler sig. Det tager helhedsplanen

Læs mere

Kommuneplan Forslag til Tillæg 6 til. Omdannelse og byudvikling i Bykernen R Ø D OV R E KO M M U N E

Kommuneplan Forslag til Tillæg 6 til. Omdannelse og byudvikling i Bykernen R Ø D OV R E KO M M U N E Forslag til Tillæg 6 til Kommuneplan 2014 Omdannelse og byudvikling i Bykernen Rammeområde 5F04 Rammeområde 5F06 Rammeområde 5F14 Rammeområde 5F15 Rammeområde 5F13 Rammeområde 5F12 Rammeområde 5F11 Rammeområde

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4 FREDERIKSBERG KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPSAMLING AF DIALOGMØDE D.

Læs mere

Forvaltningshøring om Træpolitik for Københavns Kommune

Forvaltningshøring om Træpolitik for Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 3 Forvaltningshøring om Træpolitik for Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen har udarbejdet et forslag til en samlet træpolitik for Københavns

Læs mere

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3 BILAG 3 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Hvidbog 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge november 2015 Center for Miljøbeskyttelse Njalsgade

Læs mere

Køge vender ansigtet mod vandet

Køge vender ansigtet mod vandet Artikel i PORTUS online magazine juli 2013 Køge vender ansigtet mod vandet Realdania By og Køge Kommune er i partnerskab om at udvikle centralt beliggende havne- og industriarealer til en levende og bæredygtig

Læs mere

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Byliv og boliger ved Bassin 7 BAGGRUND FOR HØRINGEN Aarhus Kommune er i gang med, at udvikle området ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Det er

Læs mere

Kommissorium for det særlige udvalg vedrørende Skanderborg by, inkl. Sølund, jf. Byrådets Udviklingsstrategi 2014-2017

Kommissorium for det særlige udvalg vedrørende Skanderborg by, inkl. Sølund, jf. Byrådets Udviklingsstrategi 2014-2017 Kommissorium for det særlige udvalg vedrørende Skanderborg by, inkl. Sølund, jf. Byrådets Udviklingsstrategi 2014-2017 Dato: 9. april 2015 Sagsnr.: 14/83874 1. Rammen for udvalgets arbejde Byrådets Udviklingsstrategi

Læs mere

Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig

Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. april 2018 Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1077, Arkitektskole

Læs mere

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Aalborg Midtby, etageanvendelses- og bevaringsplan for Aalborg bykerne, ophævelse af lokalplan (2. forelæggelse).

Aalborg Midtby, etageanvendelses- og bevaringsplan for Aalborg bykerne, ophævelse af lokalplan (2. forelæggelse). Punkt 6. Aalborg Midtby, etageanvendelses- og bevaringsplan for Aalborg bykerne, ophævelse af lokalplan 10-011 (2. forelæggelse). 2013-38056. By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ophævelse

Læs mere

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 I forbindelse med den gennemførte høring vedrørende Kommunalbestyrelsens forslag om ændret skolestruktur i Dragør Kommune er der indkommet i alt 19 høringssvar.

Læs mere

Køge Kyst et eksempel på strategisk byledelse. Jes Møller projektdirektør, Køge Kyst

Køge Kyst et eksempel på strategisk byledelse. Jes Møller projektdirektør, Køge Kyst Køge Kyst et eksempel på strategisk byledelse Jes Møller projektdirektør, Køge Kyst 1.500 boliger 22.000 m 2 detailhandel 4.000 kontorarbejdspladser 21.000m 2 kultur+offentlig service 310.000 etagemeter

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup.

Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup. Punkt 6. Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup. 2018-024168 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes et forslag til en

Læs mere

TILLÆG NR. 49 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE

TILLÆG NR. 49 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE TILLÆG NR. 49 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG AABENRAA KOMMUNE TILLÆG NR. 49 til Kommuneplan 2009 for Aabenraa Kommune Kommuneplantillæg nr. 49 er udarbejdet med henblik på

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Tillæg 17 til kommuneplan - Reservation til klimabro og vejanlæg

Tillæg 17 til kommuneplan - Reservation til klimabro og vejanlæg Tillæg 17 til kommuneplan - Reservation til klimabro og vejanlæg Status: Udkast Offentliggørelse af forslag start: Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikraftrædelsesdato: Baggrund

Læs mere

Fremtidens Aabenraa, Fremtidens Købstad. Thomas Andresen Borgmester Bo Riis Duun Afdelingschef Kultur & Plan og Fritid

Fremtidens Aabenraa, Fremtidens Købstad. Thomas Andresen Borgmester Bo Riis Duun Afdelingschef Kultur & Plan og Fritid Fremtidens Aabenraa, Fremtidens Købstad Thomas Andresen Borgmester Bo Riis Duun Afdelingschef Kultur & Plan og Fritid Befolkningsprognoser 3 4 Kamp mellem kommuner om bosætning Erkendelse af at Aabenraa

Læs mere

NOTAT. Bilag 1 - opsummering af modtagne bemærkninger

NOTAT. Bilag 1 - opsummering af modtagne bemærkninger NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen Bilag 1 - opsummering af modtagne bemærkninger Bevaring af Tuen som naturområde De fleste indkomne henvendelser indeholder ønske om, at Tuen bevares

Læs mere

Aalborg Midtby, etageanvendelses- og bevaringsplan for Aalborg bykerne, ophævelse af lokalplan (2. forelæggelse).

Aalborg Midtby, etageanvendelses- og bevaringsplan for Aalborg bykerne, ophævelse af lokalplan (2. forelæggelse). Punkt 9. Aalborg Midtby, etageanvendelses- og bevaringsplan for Aalborg bykerne, ophævelse af lokalplan 10-011 (2. forelæggelse). 2013-38056. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015 Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade Forslag - Januar 2015 Wiedeveltsvej Fredensborg Bymidte - Jernbanegade Slotsgade Jernbanegade Rådhushaven Kronprinsessevej Østrupvej Jernbanegade Rosingsvej

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Planlægning og Byggeri Aarhus Kommune. Bygningshøjder og omfang Aarhus Ø

TEKNIK OG MILJØ Planlægning og Byggeri Aarhus Kommune. Bygningshøjder og omfang Aarhus Ø Til: Teknisk Udvalg Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 10. marts 2014 7. februar 2014 Side 1 af 5 Bygningshøjder og omfang Aarhus Ø TEKNIK OG MILJØ Planlægning og Byggeri Aarhus Kommune 1. Konklusion

Læs mere

HELSINGE NORD PRINCIPPER FOR ETAPEVIS UDBYGNING

HELSINGE NORD PRINCIPPER FOR ETAPEVIS UDBYGNING BYUDVIKLINGEN I HELSINGE NORD ER EN DEL AF DEN STRATEGISKE, OVERORDNEDE VÆKST- OG VELFÆRDS- DAGSORDEN I GRIBSKOV KOMMUNE, OG HAR TIL FOR- MÅL AT TILTRÆKKE FLERE BORGERE TIL KOMMUNEN. I HELSINGE NORD KAN

Læs mere

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget.

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget. Tillæg nr. 29 - Etageboligbebyggelse, Strømgade 19, Vrå Hjørring Kommunes Byråd/Teknik- og Miljøudvalg har på møde den XX godkendt forslag til kommuneplantillæg nr. XX. Hjørring Kommune vil gerne høre

Læs mere

Dato Dok.nr Sagsnr. 18/107

Dato Dok.nr Sagsnr. 18/107 Dato 05.03.2018 Dok.nr. 24671-18 Sagsnr. 18/107 Ref. SLYN Resumé af indkomne bemærkninger til indkaldelse af idéer og forslag i forbindelse med planlægning for detailhandel i Ølgod samt udkast til Byrådets

Læs mere

NIELS BOHR SCIENCE PARK

NIELS BOHR SCIENCE PARK FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN TILLÆG FOR NIELS BOHR SCIENCE PARK Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xx 2010 Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 20. juni 2012. Forslaget er i offentlighøring fra d.

Læs mere

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé 9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé Økonomiudvalget besluttede den 8. december 2014: at der - under inddragelse af Den Selvejende Institution Kolding Lystbådehavn - arbejdes

Læs mere

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. november 2014 Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 977, Boligområde ved Dollerupvej,

Læs mere

Resumé. Økonomiudvalget. NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 588 for erhvervsområde ved ydre Københavnsvej

Resumé. Økonomiudvalget. NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 588 for erhvervsområde ved ydre Københavnsvej Økonomiudvalget Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 205326 Brevid. 1602011 Ref. CH Dir. tlf. 46 31 35 44 cecilieh@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 588 for

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Grindsted Fremtidens Handelsby

Grindsted Fremtidens Handelsby Grindsted Fremtidens Handelsby Økonomiudvalget bevilgede i september 2015 280.000 kr. til projektet Grindsted Fremtidens Handelsby Formålet med projektet har været at bede forskellige lokale aktører at

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Skoler i Sydhavn og Ørestad

Skoler i Sydhavn og Ørestad Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Skoler i Sydhavn og Ørestad Dette notat indeholder de senest kendte bolig- og befolkningsprognoser fra Økonomiforvaltningen fra juni 2006 for henholdsvis Sydhavn og

Læs mere

Borgermøde om planlægning for byudvikling i Bjerringbro. 22. September 2016 kl , Bjerringbro Idrætspark VELKOMMEN

Borgermøde om planlægning for byudvikling i Bjerringbro. 22. September 2016 kl , Bjerringbro Idrætspark VELKOMMEN Borgermøde om planlægning for byudvikling i Bjerringbro 22. September 2016 kl. 18.00 21.00, Bjerringbro Idrætspark VELKOMMEN Program Kl. 18.00 Kl. 18.10 Kl. 18.30 Kl. 18.45 Kl. 19.45 Kl. 20.30 Kl. 20.40

Læs mere

A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal fra d I alt indkom 210 høringssvar, som nedenfor kort opsummeres.

A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal fra d I alt indkom 210 høringssvar, som nedenfor kort opsummeres. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik BILAG 9 Bilag 9 Opsummering af offentlige høringssvar A-C samt forvaltningens kommentarer A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal

Læs mere

Bemærkninger til den reviderede strukturplan for Nordhavn med tilhørende scenarier for højhusbyggeri.

Bemærkninger til den reviderede strukturplan for Nordhavn med tilhørende scenarier for højhusbyggeri. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Teknik-og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG NR. 5 25. april 2019 Bemærkninger til den reviderede strukturplan for Nordhavn med tilhørende

Læs mere

EASA 2017 Idekonkurrenceprogram

EASA 2017 Idekonkurrenceprogram EASA 2017 Idekonkurrenceprogram Kanalbyen ved Lillebælt Idekonkurrence - Æstetisk opgradering af C- Byen og dele af Grow Your City Fotoet viser C-byen Kanalbyen ved Lillebælt 1 1. Baggrund C-byen er et

Læs mere

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage).

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 20-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 8 Koreavej 8 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 23. august 2017 modtaget en ansøgning om

Læs mere

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger Offentlig bekendtgørelse den 12. juni 2018 af Forslag til Lokalplan nr. 408 - Område til helårsboliger i form af etageboliger ved Hvide Hus Vej 1 i Ebeltoft og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art Bilag 2 Metropolzonen - proces og projektindhold i detaljer Metropolzonen området omkring Rådhuspladsen, Tivoli, Hovedbanegården, Vesterport og Havnen er et centralt område i København. Det er et trafikalt

Læs mere

Til Kultur og Fritidsudvalget. Sagsnr Dokumentnr Høringssvar - Udviklingsplan for Valby Idrætspark 2028

Til Kultur og Fritidsudvalget. Sagsnr Dokumentnr Høringssvar - Udviklingsplan for Valby Idrætspark 2028 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Til Kultur og Fritidsudvalget Høringssvar - Udviklingsplan for Valby Idrætspark 2028 Kultur- og Fritidsudvalget besluttede at udsætte

Læs mere

Referat borgermøde Vipperød Bakker

Referat borgermøde Vipperød Bakker Referat borgermøde Vipperød Bakker John Harpøth byder velkommen - gennemgår dagsorden og aftenens program - understreger, at alle er velkomne til at byde ind, og at vi vil forsøge at besvare alle spørgsmål.

Læs mere

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Som led i en realisering af Politik for Skanderborg Midtby, er der igangsat forprojektering af trafikomlægninger i midtbyen.

Læs mere

Emner til Planstrategi 2018

Emner til Planstrategi 2018 Emner til Planstrategi 2018 Til Planstrategi 2018 foreslås fire hovedemner med en række underpunkter, der evt. kan justeres undervejs i processen. I det nedenstående vil underpunkterne blive uddybet. By

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag. Punkt 14. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.040 og Lokalplan 1-1-117 (med Miljørapport) Centerområde, Budolfi Plads, Vingårdsgade, Aalborg Midtby (1. forelæggelse) 2015-016996 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Kvarterplan for Odense bymid - te er udarbejdet i løbet af 1998 frem til maj 1999.

Kvarterplan for Odense bymid - te er udarbejdet i løbet af 1998 frem til maj 1999. Kvarterplan for Odense bymid - te er udarbejdet i løbet af 1998 frem til maj 1999. Politisk ansvarlig: Rådmand Søren Møller, Miljø- og Teknikforvaltningen. Styregruppe: Byplan- og Miljøchef Jørgen Boe,

Læs mere

Endelig vedtagelse af Klimatilpasningsplan

Endelig vedtagelse af Klimatilpasningsplan Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø, Borgmesterens Afdeling Dato 20. oktober 2014 Endelig vedtagelse af Klimatilpasningsplan Endelig vedtagelse af Klimatilpasningsplan tilpasning

Læs mere

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Indhold: Baggrund.3 Vision.4 Strategi..5 Handlingsplan..7 Opfølgning..9 Baggrund Horsens by og havnen hører sammen og har gjort det i hundredvis af år. Havnen

Læs mere

Bilag 7: Dialog med lokaludvalg om udvikling af Bystævneparken

Bilag 7: Dialog med lokaludvalg om udvikling af Bystævneparken KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 18. december 2018 Bilag 7: Dialog med lokaludvalg om udvikling af Bystævneparken Københavns Kommune har været i løbende dialog med Brønshøj-

Læs mere

Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi Bæredygtige sammenhænge

Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi Bæredygtige sammenhænge KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Bilag 2: Høringsnotat for høring af Agenda 21-strategi 2016-2019 Bæredygtige sammenhænge Indledning Agenda 21-strategien Bæredygtige sammenhænge har

Læs mere

Prioritering af ansøgning om lokalplan for Ahlgade 19, Holbæk Øst

Prioritering af ansøgning om lokalplan for Ahlgade 19, Holbæk Øst Prioriteringsnotat Dato: 9. august 2017 Sagsb.: Malene Høyer Pedersen Sagsnr.: 17/24003 Dir.tlf.: 72 36 30 65 E-mail: malpe@holb.dk Prioritering af ansøgning om lokalplan for Ahlgade 19, Holbæk Øst Bilag

Læs mere

Byudvikling gennem klimatilpasning i kvarteret omkring Kongebrovej i Middelfart 11. SEPTEMBER 2014

Byudvikling gennem klimatilpasning i kvarteret omkring Kongebrovej i Middelfart 11. SEPTEMBER 2014 Byudvikling gennem klimatilpasning i kvarteret omkring Kongebrovej i Middelfart 11. SEPTEMBER 2014 Byudvikling gennem Klimatilpasning KlimaByen i Middelfart Danmarks Smukkeste Klimatilpasning gennemføres

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Borgermøde den 12. marts 2007 vedr. udviklingen af Kerteminde Havn

Borgermøde den 12. marts 2007 vedr. udviklingen af Kerteminde Havn Borgermøde den 12. marts 2007 vedr. udviklingen af Kerteminde Havn Udvikling Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf.: 65 15 15 41 Fax: 65 15 15 25 kes@kerteminde.dk www.kerteminde.dk NOTAT 15. marts 2007

Læs mere

Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016

Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016 Aabenraa Parkeringsstrategi Vejforum 8. december 2016 Strategien skal løfte spørgsmålet om parkering fra enkeltprojekter til byudviklingen som helhed med særlig fokus på at understøtte handel, erhverv

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

NOTAT - Indkomne bemærkninger til Lokalplan Blandet bolig og erhverv i Kanalbyen - Oldenborggadekvarteret

NOTAT - Indkomne bemærkninger til Lokalplan Blandet bolig og erhverv i Kanalbyen - Oldenborggadekvarteret NOTAT - Indkomne bemærkninger til Lokalplan 364 - Blandet bolig og erhverv i Kanalbyen - Oldenborggadekvarteret Notatet indeholder et resumé af de bemærkninger der er indkommet i forbindelse med offentliggørelsen

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Kommunalbestyrelsen ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 20-12-2011 Dato: 21-11-2011 Sag nr.: KB 202 (ØU 253) (TMU 99) Sagsbehandler: Anne-Mette Volmer Sørensen Kompetence:

Læs mere

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE MARTS 2017 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE V/ ENDELIG VEDTAGELSE AF KOMMUNEPLANTILLÆG 2013-22 OG RAMMELOKALPLAN 2016-1, NORDHAVNEN, HORSENS SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE KP-TILLÆG 2013-22

Læs mere

Ændringerne medfører ikke krav om supplerende høring. Metroselskabet henvendelse nr. 9 Metroselskabet har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget.

Ændringerne medfører ikke krav om supplerende høring. Metroselskabet henvendelse nr. 9 Metroselskabet har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 15. juni 2018 Bilag 5 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 24 henvendelser, jf. bilag 4. På baggrund af

Læs mere

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 13. marts 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 - Skabelon til høringssvar

Læs mere

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 1 PROGRAM Velkommen v. Helen Rosager Fagligt oplæg hovedtræk i udviklingsplanen og nedslagspunkter v. COWI Workshop: Diskussion i grupper indenfor 2

Læs mere

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Bydesign Islands Brygge 35 2300 København S Njalsgade 106, 2. sal, lok. 17.3.242 2300 København S www.avlu.dk HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN

Læs mere

Notat vedr. forslag til planlægning i Kommuneplan

Notat vedr. forslag til planlægning i Kommuneplan Notat vedr. forslag til planlægning i Kommuneplan 2019-2031. 1. Bynære erhvervsområder omkring Nykøbing Forslag om nyt bynært Erhvervsområde nord for Randersvej Guldborgsund Kommune oplever i stigende

Læs mere

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 16. juni 2015 Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby En ny Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby skal understøtte byens

Læs mere

Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus

Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus Læs mere på www.multimediehuset.dk Århus Kommune Hvad og hvor? Samspil mellem by, bygning og havn Omdannelsen af De Bynære Havnearealer er et af de største udviklingsprojekter

Læs mere

NOTAT. 1. Deltagerne på mødet blev præsenteret. 2. Gennemgang af planlovens rammer for hvad der kan optages bestemmelser for i en lokalplan.

NOTAT. 1. Deltagerne på mødet blev præsenteret. 2. Gennemgang af planlovens rammer for hvad der kan optages bestemmelser for i en lokalplan. NOTAT Deltagere: Martin Løbel, Skibsegen 102 Sigurd Nielsen, Skibsegen 77, repræsentant Grundejerforeningen Skibsegen Helene Kreutzfeldt, P. W. Tegners Vej, repræsentant Grundejerforeningen Borupgård Vest

Læs mere