Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012"

Transkript

1 Dok.nr Sagsnr. 11/12126 Referat fra 6. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 6. december 2012 Sted: Oksbøl Vandrehjem, Præstegaardsvej 21, 6840 Oksbøl Tid: 6. december 2012 kl Deltagere: Preben Olesen, Udvalget for Plan og Teknik Lisbet Rosendahl, Udvalget for Kultur og Fritid Klaus. B. Fries, Varde Kommune Ivar Sande, Varde Kommune Helge Knudsen, Blaabjerg Udviklingsråd Hanne Voetmann, Friluftsrådet Bent Jakobsen, Danmarks Naturfredningsforening Per Skousen, Sydvestjysk Landboforening Xenia Salomonsen, NaturKulturVarde Claus K. Jensen, Varde Museum Lisbeth Lonergan, Varde Kommune (referent) Anders Skov, Aage V. Jensens Fond Afbud: Colin John Seymour, Varde Erhvervs- og Turistråd Søren Malle, Forsvaret Henrik Slot Hansen, Blåvandshuk Udviklingsråd Dagsorden Claus Jensen fortæller kort om stedets historie Referat I kan finde mere info om lejren på 1. Godkendelse af referat Referat fra sidste møde (bilag nr ) Godkendt 2. Siden sidst Brev til Grundejerforeningerne og øvrige foreninger sendes ud inden jul. Tanken var oprindeligt, at naturparkplanen skulle sendes med, men i stedet sendes der et brev inden jul med opfordring til at

2 3. Nyt om Friluftsrådets mærkningsordning 4. Status fra arbejdsgrupperne Hjemmesiden Formidlingsgruppen Strandgruppen kontakte udviklingsrådene, hvis de har nogle spørgsmål. Ivar Sande beretter om Fortællinger i Naturpark Vesterhavet. Vi har fået tilsagn fra både det syddanske Grøn Vækst og Nordea-fonden og i alt får vi støtte på 8,7 mio. kr i alt. Nordea-fondens bestyrelse ønskede enstemmigt en navnændring fra Oplysende Stier til Fortællinger i Naturpark Vesterhavet. Lisbeth Lonergan ansættes per i en treårig stilling under Klaus Fries i Natur og Park, og fortsætter ligeledes arbejdet med Naturpark Vesterhavet. Vi er desuden ved at forberede projektansættelser mht. hvad de skal byde ind med, tidsplan m.m. Der er mange interessenter både fra lignende projekter og i lokalsamfundet, og vi er ved at finde ud af, hvad skal udvikles, hvad er udviklet, milepæle osv. I 2014 står de første stier færdige ude i naturparken. Vi er ikke de første som bliver digitale, men de første med et så stort projekt. Ivar Sande orienterede om natur- og miljøklagenævnets afgørelser om de statslige vandplaner. Nævnet har hjemvist statens vandplaner. Umiddelbart forventes dette dog ikke at have konsekvenser for de kommunale naturhandleplaner, som netop er sendt ud. Randers Fjord Naturpark har fået tilsagn om 2 mio. kr. til etablering af naturparken fra den lokale LAGgruppe. Der er ansat en projektleder i en toårig stilling til at etablere naturparken Ivar Sande fortæller, at Friluftsrådet har fået tilsagn fra Nordea-fonden til gennemførelsen af deres naturparkmærkningsordninger. Omkring maj forventes den første ansøgningsfrist for mærkningsordningen. Godkendelsen bliver enten før eller lige efter sommerferien. Komiteen består af formænd fra forskellige foreninger. Lisbeth Lonergan beretter om hjemmesiden og Facebooks besøgstal. Iflg. statistikerne kan man se at landingssiden er Filsø, men at der også surfes rundt på siden. Når siden målrettes mere, og oversættes til engelsk, forventes besøgstallet at stige. På vores Facebook-side stiger antallet af likes ugentligt og der er en del læsere på vores posts. Naturparkens hjemmeside skal flyttes til Destination Sydvestjyllands platform, der har et såkaldt responsive design (tilpasser sig den enhed

3 man sidder med) Claus Jensen synes det kunne være spændende at undersøge, hvilken effekt hjemmesiden har. Man kan lave nogle effektmålinger, måske via Centeret for Kystturisme i Hvide Sande. Lisbeth Lonergan undersøger nærmere hos kommunens turismekoordinator Tina Christensen eller Jørgen Nielbæk Klaus Fries nævnte, at vi drøftede på sidste naturparkrådsmøde formidling i naturparken. På det efterfølgende formidlingsmøde blev det drøftet, hvordan formidlingen kan implementeres i naturparkplanen. Temaet uddybes i punkt 6. Preben Olesen beretter om containerforsøget ved Børsmose Strand. Projektet har givet gode resultater og forsøget udvides nu til Vejers Strand og Henne Strand. Det bliver spændende at følge om vores gæster vil blive ved med at holde strandene rene. Bent Jakobsen beretter fra strandgruppen, at arbejdsgruppen har beskrevet de enkelte strandstykker og nu skal kigge på, hvad strandene kan bruges til. Der er møde igen den 11. december. Lisbet Rosendahl spørger til toiletforholdene ved strandene. Bent Jakobsen svarer, at det er blevet vendt ligesom betalingstoiletter. Lisbet Rosendahl spørger også ind til handicaptilgang, og nævner Hvide Sandes kunstneriske udførelse af handicapadgangen til strandene. Preben Olesen kommenterer også toiletforholdene og nævner herunder forsøget med at holde toiletterne lukket om vinteren på enkelte strande, som har vist sig ikke at fungere, men det er den viden vi får ved hele tiden at se på den mest optimale løsning. Ivar Sande siger, at tanken ved strandgruppen er, at når de er færdige, så skal idéerne drøftes med lodsejerne og politisk. I planerne tages der også hensyn til toiletforhold og hvilke grupper, der anvender strandene. Preben Olesen henviser til strandene på Fanø, hvor der bl.a. er en dragesektion. Hanne Voetmann spørger om Varde Kommune kunne overveje et containerforsøg ved Houstrup Strand, da der er et stort affaldsproblem her. Bent Jakobsen beretter, at Naturstyrelsen har nedprioriteret toiletfaciliteter ved Houstrup Strand og på landsplan.

4 5. Naturparkpartnere Beretning fra Byrådets besøg i en tysk naturpark ved Jørgen Nielbæk og Rune Olesen 6. Gennemgang af Naturparkplan Natur Kulturarv Friluftsliv Formidling Turisterhvervet Primære erhverv Rune Olesen beretter om Naturpark Hohe Mark ved Ruhrgebiet i Tyskland. Naturparken har etableret fire festivaller og havde i events. Desuden har de lavet et koncept naturparkpartnere, hvor lokale institutioner og virksomheder kan blive partner Præsentationen, flyer og værdier sendes ud sammen med referatet. Flere af naturparkrådsmedlemmerne havde rettelser til naturparkplanen. Rettelserne sendes til Lisbeth Lonergan (lilo@varde.dk) Etableringen af et formidlernetværk blev drøftet på mødet. Der er fire institutioner, som samarbejder med de øvrige formidlere i området om Ta på tur folderen, og der er et godt turismesamarbejde i kommunen Hanne Voetmann foreslår et ophæng som i Vadehavets Formidlerforum (VFF), som indkalder interessenter, og hvor formidlere kan vælge at blive certificeret. Certifikatet forpligter mødedeltagelse i netværket 1-2 gange årligt. Helge Knudsen understreger, at udviklingsrådenes indtryk er, at der er et større behov for tysktalende formidlere i naturparken, og synes at efterspørgslen undersøges nærmere. Claus Jensen refererer til et naturparkpartnerskab, hvor alle inkluderes, hvis de lever op til et vist niveau. Lisbet Rosendahl argumenterer, at hvis formidlingen kvalificeres giver det de enkelte lodsejere en tryghed for at den sker i gode rammer og gavner samarbejdsmulighederne. Det er ikke problematisk at lave et netværk. Anders Skov mener, at netværket kan bruges til at kvalificere guider til at vejlede på engelsk og tysk. Bent Jakobsen foreslår, at man muligvis kopierer idéen med ugleklistermærket, som synliggør, at her er der tale om en kompetent formidler. Preben Olesen runder drøftelsen af, og det aftales at punktet om formidlingsnetværket medtages til næste naturparkrådsmøde til endelig stillingtagen. 7. Evt. Anders Skov fortæller om Filsø og de sidste projekter. Ved Petersholm er der etableret en sti og der er planlagt et udkigstårn.

5 Cykelstien i området kobles på cykelstien til Vejers. RealDania er i gang med at planlægge faciliteter ved Avlsgården. De skitserer, og kommer tidligst i gang til næste sommer. Besøgsstedet skal omfatte ankomst, parkering og en udsigtsplanform. Det er arkitektfirmaet Schønherr, som har fået tegneopgaven. 8. Næste møde: 28. februar 2013 kl Jysk Landbrugsrådgivning, John Tranumsvej 25, 6705 Esbjerg Ø (ved Esbjerg Lufthavn)

Referat fra Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 3. oktober 2012

Referat fra Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 3. oktober 2012 Dok.nr. 921421-12 Sagsnr. 11/12126 Referat fra Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 3. oktober 2012 Sted: Mødelokale 2 hos Varde Kommune, Bytoften 2, 6800 Varde Tid: 3. oktober 2012 kl.

Læs mere

Referat fra 7. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 28. februar 2013

Referat fra 7. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 28. februar 2013 Dok.nr. 25726-13 Sagsnr. 11/12126 Referat fra 7. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Torsdag den 28. februar 2013 Sted: Jysk Landbrugsrådgivning, John Tranumsvej 25, 6715 Esbjerg N (ved Esbjerg Lufthavn)

Læs mere

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Dok.nr. 1111627 Sagsnr. 985046 Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Sted: Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81, 6840 Blåvand Tid: 27. marts 2012 kl. 14.00 16.00

Læs mere

Referat fra 4. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 20. juni 2012

Referat fra 4. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 20. juni 2012 Dok.nr. 1159321 Sagsnr. 985046 Referat fra 4. Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet onsdag den 20. juni 2012 Sted: Lydum Mølle, Åvej 27, 6830 Nr. Nebel Tid: 20. juni 2012 kl. 14.00 16.00 Deltagere:

Læs mere

Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014

Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014 Dok.nr. 152655-14 Sagsnr. 11/12126 Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014 Sted: Årre Kantinen Tid: 1. december 2014 kl. 14.00 16.00 Deltagere: Preben Friis-Hauge,

Læs mere

Referat fra Naturparkrådsmøde den 25. maj 2016

Referat fra Naturparkrådsmøde den 25. maj 2016 Side 1 af 5 Referat fra Naturparkrådsmøde den 25. maj 2016 Deltagere Preben Friis-Hauge, Naturparkrådsformand Lisbet Rosendahl, Næstformand for Naturparkrådet Colin Seymour, ProVarde Claus Jensen, Varde

Læs mere

Referat fra naturparkrådsmøde den 28. januar 2016

Referat fra naturparkrådsmøde den 28. januar 2016 Side 1 af 5 Referat fra naturparkrådsmøde den 28. januar 2016 Deltagere Preben Friis-Hauge, Naturparkrådsformand Lisbet Rosendahl, Næstformand Anders Skov, AVJN Colin Seymour, ProVarde Hanne Voetmann,

Læs mere

Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017

Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017 Side 1 af 5 Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017 Vi vil gerne invitere jer til det årets første naturparkrådsmøde. Vi mødes ved Varde Rådhus, Bytoften 2, 6800 Varde i den lille kantine kl.

Læs mere

Projektoversigt Naturpark Vesterhavet Januar 2014

Projektoversigt Naturpark Vesterhavet Januar 2014 Projektoversigt Naturpark Vesterhavet Januar 2014 Aktivitet Beskrivelse Tovholder Prioritet (høj 1- lav 3) Frist Budget + finansiering Turisme Digital oplevelsesformidling i Destination Sydvestjylland

Læs mere

EFTERÅR 2016 NATURPARK PARTNERPROGRAM UDVIKLINGSPROJEKT

EFTERÅR 2016 NATURPARK PARTNERPROGRAM UDVIKLINGSPROJEKT EFTERÅR 2016 NATURPARK PARTNERPROGRAM UDVIKLINGSPROJEKT AFRAPPORTERING VEDRØRENDE NATURPARKPARTNERSKABSPROCESSEN TIL FRILUFTSRÅDET INDLEDNING Naturpark Vesterhavet er beliggende i et helt særligt landskab

Læs mere

Mærkningsordningen er gældende i en 5-årig periode, hvorefter den kan fornyes, og omfatter 10 kriterier

Mærkningsordningen er gældende i en 5-årig periode, hvorefter den kan fornyes, og omfatter 10 kriterier Uddrag af Referat fra Middelfart Kommunes Byrådsmøde d. 24. juni 2014 om Naturpark Lillebælt. 835. Etablering af Naturpark Lillebælt. Ansøgning til Friluftsrådet. Sagsnr.: 2013-007244 Sagsbehandler: Præsentation:

Læs mere

Til deltagere i politisk møde om markvandingsboringer

Til deltagere i politisk møde om markvandingsboringer TEKNIK OG MILJØ Miljøteamet Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk 25. maj 2013 posv@varde.dk Direkte tlf. 79947401 Mobil 25381288 Dok. nr. 77070/13 Sagsnr. 11/9013 Til deltagere i politisk

Læs mere

Oversigt over kommende projekter i Naturpark Vesterhavet januar 2014

Oversigt over kommende projekter i Naturpark Vesterhavet januar 2014 Oversigt over kommende projekter i Naturpark Vesterhavet januar 2014 Aktivitet Beskrivelse Ansvarlig Prioritet (høj 1- lav 3) Frist Budget Turisme Blå Flag information om og markedsføring af rene strande

Læs mere

Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted

Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl. 17.00 19.00 Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Dagsorden sendt til Udvalgsformand for Kultur - og udviklingsudvalget i Norddjurs

Læs mere

Procesplan for Lillebælt Naturpark. Bilag 4. Destination Lillebælt, Kolding Kommune, Fredericia Kommune og Middelfart Kommune

Procesplan for Lillebælt Naturpark. Bilag 4. Destination Lillebælt, Kolding Kommune, Fredericia Kommune og Middelfart Kommune Procesplan for Lillebælt Naturpark Bilag 4 Destination Lillebælt, Kolding Kommune, Fredericia Kommune og Middelfart Kommune September 2013 1 Procesplan for Lillebælt Naturpark Indhold Forord... 2 1. Procesplan

Læs mere

Projekt for restaurering af Holme Å. Poul Sig Vadsholt Teamleder for Miljø

Projekt for restaurering af Holme Å. Poul Sig Vadsholt Teamleder for Miljø Projekt for restaurering af Holme Å Poul Sig Vadsholt Teamleder for Miljø Genopretning af Varde Å Karlsgårdeværkets historie 1920: Anlæg af kraftværk, sø, Hostrup Stemmeværk og Holme Kanal. Produktion

Læs mere

STRATEGI FOR VADEHAVET SOM VERDENSARV

STRATEGI FOR VADEHAVET SOM VERDENSARV STRATEGI FOR VADEHAVET SOM VERDENSARV 2016-2020 21 April 2017 BAGGRUND Med optagelsen af den danske del af Vadehavet på UNESCOs verdensarvsliste i 2014 og etableringen af Nationalpark Vadehavet i 2010

Læs mere

Naturparker. Foto: Danske Naturparker og Vejdirektoratet.dk

Naturparker. Foto: Danske Naturparker og Vejdirektoratet.dk Naturparker Naturpark Åmosen (2014) (Sorø, Kalundborg og Holbæk Kommuner) Naturpark Vesterhavet (2014) (Varde Kommune) Naturpark Maribosøerne (2014) (Guldborgsund og Lolland Kommuner) Naturpark Amager

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 17 den 5. april 2011, Jagtslottet

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 17 den 5. april 2011, Jagtslottet Tilstede: Erling Post, formand Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Helge Poulsen, Lodsejerforeningen Mols Bjerges Fredning Mette Foged, Nationalparkrådet Jette Sørensen, Nationalparkrådet Jakob

Læs mere

NP Vadehavet. Betydning for turisme-og erhvervsudvikling

NP Vadehavet. Betydning for turisme-og erhvervsudvikling NP Vadehavet Betydning for turisme-og erhvervsudvikling Nationalpark som begreb Kendt fra hele verden Yellowstone -verdens første nationalpark i 1872 Grønlands nationalpark fra 1974 -verdens største med

Læs mere

NATURPARK LILLEBÆLT. Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018

NATURPARK LILLEBÆLT. Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018 NATURPARK LILLEBÆLT Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018 VELKOMMEN I NATURPARK LILLEBÆLT Naturpark Lillebælt er Danmarks største naturpark. En marin naturpark med det strømmende bælt som kerne, omkranset

Læs mere

Dok.nr.: 11605/16 Sagsid.: 14/2118 Initialer: KAKK Åben sag

Dok.nr.: 11605/16 Sagsid.: 14/2118 Initialer: KAKK Åben sag Referat fra møde den 10. februar 2016 i Grønt Råd Dok.nr.: 11605/16 Sagsid.: 14/2118 Initialer: KAKK Åben sag Sted: Rådhuset i Varde - Mødesalen Deltagere Udvalget for Plan og Teknik Varde Kommune Preben

Læs mere

Udvalgsformand for Landdistriktsudvalget i Randers Kommune: Lars Søgaard

Udvalgsformand for Landdistriktsudvalget i Randers Kommune: Lars Søgaard Mødedato 25. februar 2016 Start- og sluttidspunkt Kl. 17.00 19.00 Sted Allingåbro Hotel, hovedgaden 9, 8961 Allingåbro Mødereferat Udvalgsformand for Landdistriktsudvalget i Randers Kommune: Lars Søgaard

Læs mere

Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre

Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre Dato 9. marts 2015 Dok.nr. 16375/15 Sagsnr. 14/13483 Ref. 37164 Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre Tilstede: Bent Peter Larsen, Pia Koch

Læs mere

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Konsekvenser af budget 2019 - anlæg og drift for ikke medtagne ændringsforslag Sagsnr: 18/8919 Resumé Beskrivelse af konsekvenserne for s politikområder af det vedtagne budget 2019 for ikke medtagne ændringsforslag.

Læs mere

IDEKATALOG TIL NATIONALPARKPLAN VADEHAVET INDSENDT AF

IDEKATALOG TIL NATIONALPARKPLAN VADEHAVET INDSENDT AF IDEKATALOG TIL NATIONALPARKPLAN VADEHAVET INDSENDT AF - et natur & kulturformidlingscenter - INTRODUKTION Vadehavets Formidlerforum blev dannet under Nationalpark Vadehavets pilotprojektfase og har siden

Læs mere

Danske Naturparker. - En mærkningsordning der koordineres af Friluftsrådet

Danske Naturparker. - En mærkningsordning der koordineres af Friluftsrådet Danske Naturparker - En mærkningsordning der koordineres af Friluftsrådet Syv pilotprojekter fra 2009-2012 Naturpark Vesterhavet Naturpark Åmosen Naturpark Randers Fjord Naturpark Præstø Fjord Naturpark

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 4. Februar 2010 kl. 19.30 Sted: Årre, Årre kro Deltagere: Fraværende: Bruno Hansen, Jesper Christiansen, Jens Christian Sørensen Connie Ibsen, Niels Jacob Jensen Jens Peter Christensen,

Læs mere

Indledning. Vi vil på de kommende sider komme med vores forslag til Nationalparkplanen.

Indledning. Vi vil på de kommende sider komme med vores forslag til Nationalparkplanen. Indledning Sydvestjysk Udviklingsforum (SVUF) er en fælleskommunal forening. Medlemmerne er Varde, Esbjerg, Tønder, Fanø og Vejen kommuner. SVUF har fokus på vækst og udvikling samt sikring af gode rammebetingelser

Læs mere

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017

Danske Naturparker. - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet. Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Danske Naturparker - en mærkningsordning koordineret af Friluftsrådet Præsentation for Grønt Råd i Ringsted 7. juni 2017 Kirsten Østerbye, politisk konsulent, kos@friluftsraadet.dk Friluftsrådet paraply

Læs mere

Fortællinger i Naturpark Vesterhavet Digital formidling i landskabet Af Tine Lorange

Fortællinger i Naturpark Vesterhavet Digital formidling i landskabet Af Tine Lorange Digital formidling i landskabet Af Tine Lorange De sidste to år har Museet for Varde By og Omegn deltaget i et formidlingsprojekt, der anvender en helt ny disciplin, nemlig digital formidling i landskabet.

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2013 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Danmarks Sportfiskerforbund,

Læs mere

Møde i Nationalparkbestyrelsen 4. december 2013 Mødested: Danhostel Ribe, Skt. Peders Gade 16, 6760 Ribe

Møde i Nationalparkbestyrelsen 4. december 2013 Mødested: Danhostel Ribe, Skt. Peders Gade 16, 6760 Ribe Endelig dagsorden Udsendt 27. november 2013 Møde i Nationalparkbestyrelsen 4. december 2013 Mødested: Danhostel Ribe, Skt. Peders Gade 16, 6760 Ribe Mødet finder sted fra kl. 14.00 til senest 17.00 herefter

Læs mere

Møde i Grønt Råd den 8. marts 2017

Møde i Grønt Råd den 8. marts 2017 Møde i Grønt Råd den 8. marts 2017 kl. 13.30 i mødesalen på Rådhuset i Varde Deltagere: Bjarne Jøker Eg, Claus Christensen, Colin Seymour, Jan Pedersen, Jan Porsgaard, Kirstine Gottlieb, Lasse Frøkjær

Læs mere

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE Indhold Vadehavet / Nationalpark Vadehavet? Historien Loven Geografien Organisationen Økonomien Nationalparkplanen, vision og målsætninger Aktiviteterne

Læs mere

Idéoplæg Vækstprojekt Marin naturpark Lillebælt

Idéoplæg Vækstprojekt Marin naturpark Lillebælt Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4923 Fax +45 8888 5501 Dato: 30. marts 2011 Sagsnr.: 201003505-4 Anni.Berndsen@middelfart.dk

Læs mere

Naturpark Lillebælt fra Organisering, ressourcer og økonomi

Naturpark Lillebælt fra Organisering, ressourcer og økonomi Naturpark Lillebælt fra 2018 Organisering, ressourcer og økonomi Fra 2018 går Naturpark Lillebælt fra pilotpark til naturpark. Notatet beskriver den fremtidige politiske og administrative organisering,

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

5. Formål Som vi aftalte sidst skal vi have en dialog om mere overordnede ting for

5. Formål Som vi aftalte sidst skal vi have en dialog om mere overordnede ting for Dagsorden / Referat ordinært møde Tisvilde Lokalråd. D. 6 september 2017 hos Jakob Skovridervænget 20, Tisvildeleje. KL 19 Deltagere: Eskil Borup, Lis Freisner, Jakob Snedled, Peter Wilhjelm, Claus Sabroe

Læs mere

Hvordan kan Friluftsrådets programmer og projekter anvendes som led i kredsenes friluftspolitiske arbejde?

Hvordan kan Friluftsrådets programmer og projekter anvendes som led i kredsenes friluftspolitiske arbejde? Hvordan kan Friluftsrådets programmer og projekter anvendes som led i kredsenes friluftspolitiske arbejde? De friluftsrelaterede temaer som vi ved at kommunerne i deres planstrategier og kommuneplaner

Læs mere

Afbud: Forhindrede elever: Anders Petersen Freja Lydiksen Mathilde Rausenberg Emma Zeerow

Afbud: Forhindrede elever: Anders Petersen Freja Lydiksen Mathilde Rausenberg Emma Zeerow SKOLEBESTYRELSESMØDE Dato: tirsdag d. 24.5.2016 Tid: kl. 17.30-19.30 Sted: Vadehavsskolen, Simon Hansens Vej Deltagere: Henrik Olesen Johan Beck Marianne Nielsen Gitte Leve Clausen Anita Kallesøe Jørgensen

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Torsdag den 12.06.2014 kl. 17.00 20.45 på Ansager Hotel, Søndergade 2, 6823 Ansager Direktør for Plan, Kultur og Teknik Bent Peter Larsen deltog i mødet fra kl.

Læs mere

Møde i Nationalparkbestyrelsen den 29. januar 2014 Mødested: Blue Water, Trafikhavnskaj 9, 6701 Esbjerg

Møde i Nationalparkbestyrelsen den 29. januar 2014 Mødested: Blue Water, Trafikhavnskaj 9, 6701 Esbjerg Endelig dagsorden Udsendt 22. januar 2014 Møde i Nationalparkbestyrelsen den 29. januar 2014 Mødested: Blue Water, Trafikhavnskaj 9, 6701 Esbjerg Mødet finder sted fra kl. 15.00 til senest 19.30 Der vil

Læs mere

Referat af møde i Brugerråd Syd den 22. juni 2010

Referat af møde i Brugerråd Syd den 22. juni 2010 Referat af møde i Brugerråd Syd den 22. juni 2010 Tilstede: Bent Jakobsen Danmarks Naturfredningsforening Sven Elbro Friluftsrådet i Sydvestjylland Henrik Hansen Danmarks Idrætsforbund Hans Henning Jensen

Læs mere

Sags- og projektstyringsliste: Erhverv & udvikling Opdateret 18.01.2013

Sags- og projektstyringsliste: Erhverv & udvikling Opdateret 18.01.2013 s- og projektstyringsliste: Erhverv & udvikling Opdateret 18.01.2013 Sag Udkast til bosætningspolitik LMS 21. februar DIR Høring af uddannelsespolitikken KK 21. februar Fremtidig turisme HLT 21. februar

Læs mere

REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND

REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND Til medlemmerne i Brugerrådet, På og omkring farvandet Guldborgsund 09-10-2014 REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND Til stede fra Brugerrådet: Henrik Søby,

Læs mere

Gæsteoplevelsesfokuseret destinationsudvikling

Gæsteoplevelsesfokuseret destinationsudvikling Gæsteoplevelsesfokuseret destinationsudvikling Registrerede kommercielle overnatninger i 2017 Camping, hotel, feriecenter og vandrehjem Kommune Tilvækst 1. halvår 2017 Landsplan +2,7 pct. Varde +6,7 pct.

Læs mere

Kristine Kaas Krogh spurgte til, om de ændrede tilskudsregler for bl.a. naturlig hydrologi ville få betydning for de igangværende projekter.

Kristine Kaas Krogh spurgte til, om de ændrede tilskudsregler for bl.a. naturlig hydrologi ville få betydning for de igangværende projekter. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. juni 2016 Sagsbehandler Henrik KIkkenborg Telefon direkte 76 16 51 35 E-mail Henki@esbjergkommune.dk Sagsid 14/414 Referat fra møde i Grønt Råd 15. juni 2016 Deltagere:

Læs mere

Vedr.: HELHEDSPLAN FOR AFD. 106 SØNDERAGER OG 107 PORSHØJ STYREGRUPPEMØDE NR. 1

Vedr.: HELHEDSPLAN FOR AFD. 106 SØNDERAGER OG 107 PORSHØJ STYREGRUPPEMØDE NR. 1 22.11.2012 MM6 CBR Vedr.: HELHEDSPLAN FOR AFD. 106 SØNDERAGER OG 107 PORSHØJ STYREGRUPPEMØDE NR. 1 REFERAT: Tid og sted: Torsdag den 15. november 2012 kl. 18.30-20.30, Skolegade 62. Referent: Camilla Bjørn/Inge

Læs mere

Referat Rodskov Havkajakklub Styregruppemøde/visionsgruppen

Referat Rodskov Havkajakklub Styregruppemøde/visionsgruppen Referat Rodskov Havkajakklub Styregruppemøde/visionsgruppen Torsdag den 20. april kl. 19.00-22.00 på Asylvej 61, Hornslet Ordstyrer: Louise H. Brok (DGI) Referent: Louise H. Brok og Christian Christensen

Læs mere

BLÅVAND NATURCENTER. Kvalitetsturisme ved Blåvandshuk

BLÅVAND NATURCENTER. Kvalitetsturisme ved Blåvandshuk BLÅVAND NATURCENTER Kvalitetsturisme ved Blåvandshuk Blåvandshuk, Danmarks vestligste punkt, er kendt for sit karakteristiske fyrtårn, det fantastiske fugletræk, de spændende klit- og hedelandskaber og

Læs mere

Dialogprocessen forud for udarbejdelse af forslag til Natura 2000-planer for

Dialogprocessen forud for udarbejdelse af forslag til Natura 2000-planer for Dialogprocessen forud for udarbejdelse af forslag til Natura 2000-planer for 2016-21 Noter fra møde med interessenter og organisationer den 10. marts 2014. Danmarks Naturfredningsforening (Sønderborg,

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

Møde i Nationalparkbestyrelsen og Nationalparkrådet

Møde i Nationalparkbestyrelsen og Nationalparkrådet Møde i Nationalparkbestyrelsen og Nationalparkrådet 4. december 2013 Endeligt referat Udsendt 19.12.2013 Mødetid: Onsdag den 4. december 2013 fra 17.00 21.00. Mødested: Deltagere: Danhostel Ribe, Skt.

Læs mere

Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet

Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet Projektbeskrivelse Museerne ved Vadehavet har netop afsluttet en gennemgang de bevaringsværdige bygninger i området, der blandt andet havde

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Dagsorden/referat fra mødet mandag den 1. april 2019 kl i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland.

Dagsorden/referat fra mødet mandag den 1. april 2019 kl i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland. Dagsorden/referat fra mødet mandag den 1. april 2019 kl. 19.00 i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland. Mødet afholdtes hos Arne Kristensen, Stendyssevej 17, 4171 Glumsø Deltagere: Arne

Læs mere

Lokalrådsmøde. Dagsorden: Dagsorden Referat. Dato 26/ Kl.: Sted: Nørremarkshallens Cafeteria

Lokalrådsmøde. Dagsorden: Dagsorden Referat. Dato 26/ Kl.: Sted: Nørremarkshallens Cafeteria Dagsorden Referat x Lokalrådsmøde Dato 26/6 2019 Kl.: 19.30 Sted: Nørremarkshallens Cafeteria Deltagere: Fraværende Afbud Birger Kristoffersen Henrik Stjernholm - Birgit Pedersen Inger Nørregaard Andersen

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

3. Bordet rundt Lasse: Mødte stor opbakning til Hundested By Night Vi skal søge AP Møller fonden

3. Bordet rundt Lasse: Mødte stor opbakning til Hundested By Night Vi skal søge AP Møller fonden Referat Hundested Kino d 19-7-2017 1. Velkomst Mødt: Orla, Søren, Emilie, Lasse, Lene Ikke mødt: Jørgen (trådt ud af bestyrelsen pr dags dato, Maria, Anne, Mette, Mogens, Troels og Bente) 2. Godkendelse

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. september 2015 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 LIFE projekter.... 2 Retableringsplan for genbrugspladser.... 3 Status 3 genregistrering....

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE. Sammen skaber vi liv og læring

SKOLEBESTYRELSESMØDE. Sammen skaber vi liv og læring SKOLEBESTYRELSESMØDE Dato: tirsdag d. 08-12-2015 Tid: kl. 17.30-19.30 Sted: Vadehavsskolen, Simon Hansens Vej Deltagere: Henrik Olesen Johan Beck Bente Lyngsøe Mette Hager Petermann Vibeke Kamp Jensen

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 5. marts 2015 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Charlotte Scheel ( ) Morten Bødker ( ) Jens Bjerregaard Christensen ( ) Jakob Lausen (

Læs mere

Handlingsplan 2017 Fritids- og friluftspolitik frem mod 2020

Handlingsplan 2017 Fritids- og friluftspolitik frem mod 2020 Handlingsplan 2017 Fritids- og friluftspolitik frem mod 2020 Handlinger 2017 Syddjurs Kommune har i 2016 vedtaget ny Fritids- og friluftspolitik, og politikken udmøntes i konkrete handlinger i 2017 og

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Rømø-Tønder Turistforening Turismeudviklingsstrategi 2017. August, 2014

Rømø-Tønder Turistforening Turismeudviklingsstrategi 2017. August, 2014 Rømø-Tønder Turistforening Turismeudviklingsstrategi 2017 August, 2014 Hals Agenda 7. Marts 2013 1. Baggrund 2. Mission 3. Vision 4. Indsatsområder 1. Baggrund Turismeudviklingsstrategi 2017 er udarbejdet

Læs mere

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper.

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper. 21. maj 2014 Bilag 6.2 Mobilitetsprojekter Referat af møde vedr. den nordjyske mobilitetsstrategi 12. maj 2015. Deltagere Christian Bjerg, Aalborg Kommune - chb-teknik@aalborg.dk 9931 2105 Christian Roslev,

Læs mere

Afbud: 1. Godkendelse af referat: Godkendt. 2. Ønsker om punkter på Dagsorden som ikke falder ind under andre punkter:

Afbud: 1. Godkendelse af referat: Godkendt. 2. Ønsker om punkter på Dagsorden som ikke falder ind under andre punkter: Referat fra hovedbestyrelsesmødet den 10. november 2016 Tune, den 14. november 2016/ir Side 1 af 4 Til stede: Formand: Kasserer: Sven Edelmann Dorthe Toftebjerg Næstformand og Fodbold: Pauli Christensen

Læs mere

Ansøgningen sendes elektronisk til: mlg@friluftsraadet.dk eller fr@friluftsraadet.dk

Ansøgningen sendes elektronisk til: mlg@friluftsraadet.dk eller fr@friluftsraadet.dk Ansøgningsvejledning Ansøgningen sendes elektronisk til: mlg@friluftsraadet.dk eller fr@friluftsraadet.dk Vi anbefaler, at ansøgere går i dialog med Danske Naturparkers sekretariat i god tid inden ansøgningen

Læs mere

Program for dagen: 09.00: Velkomst og præsentation bordet rundt 09.15: Præsentation af SVUF og info. vedr. turisme samarbejdet i SVUF kommunerne

Program for dagen: 09.00: Velkomst og præsentation bordet rundt 09.15: Præsentation af SVUF og info. vedr. turisme samarbejdet i SVUF kommunerne Program for dagen: 09.00: Velkomst og præsentation bordet rundt 09.15: Præsentation af SVUF og info. vedr. turisme samarbejdet i SVUF kommunerne 10.00: Præsentation af oplæg til branding compass og værdisæt

Læs mere

Til Følgegruppen. Natursti: Referat fra 2. følgegruppemøde. Vedlagt følger referat fra mødet.

Til Følgegruppen. Natursti: Referat fra 2. følgegruppemøde. Vedlagt følger referat fra mødet. Til Følgegruppen SKOV- OG NATURSTYRELSEN Fyn J.nr. Ref. abo Den 9. oktober 2009 Natursti: Referat fra 2. følgegruppemøde Vedlagt følger referat fra mødet. Tidsplan og dermed detailplanlægning af borgerinddragelsesprocessen

Læs mere

I inviteres hermed til repræsentantskabsmøde torsdag den 15. november 2018 kl. 19,00 i DGI huset

I inviteres hermed til repræsentantskabsmøde torsdag den 15. november 2018 kl. 19,00 i DGI huset Til brugere af DGI Huset Aabybro 12. oktober 2018 I inviteres hermed til repræsentantskabsmøde torsdag den 15. november 2018 kl. 19,00 i DGI huset Dagsorden: 1. Velkomst /IMN - præsentation af deltagerne

Læs mere

Møde i Grønt Råd. Torsdag den 31. januar 2019 Kl Mødesalen, Rådhuset. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden

Møde i Grønt Råd. Torsdag den 31. januar 2019 Kl Mødesalen, Rådhuset. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden Møde i Grønt Råd Torsdag den 31. januar 2019 Kl. 13.30 16.00 Mødesalen, Rådhuset Deltagere: Keld Nørremark, Jan Pedersen, Jan Porsgaard, Merete Vigen Hansen, Søren Rask Jessen, Preben Friis-Hauge, Klaus

Læs mere

Afbud: Mette Bøge Henriksen Bente Lyngsøe. Punkt B/O* Tema Forberedelse Referat Ansvarlig/opfølgning Gennemgang af dagsorden

Afbud: Mette Bøge Henriksen Bente Lyngsøe. Punkt B/O* Tema Forberedelse Referat Ansvarlig/opfølgning Gennemgang af dagsorden SKOLEBESTYRELSESMØDE Dato: onsdag d. 28.10.2015 Tid: kl. 17-19 Sted: Vadehavsskolen, Simon Hansens Vej Deltagere: Henrik Olesen Johan Beck Marianne Nielsen Mette Hager Petermann Vibeke Kamp Jensen Søren

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 32 Referat vedr. ordinært bestyrelsesmøde i Møllevænget & Storgaarden Mødedato: Mødedeltagere:

Læs mere

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser...

Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser... Møde i tirsdag den 15. februar 2005, kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser... 2 2... Foreningsberetninger 2004... 2 3... Godkendelse af internt kursus for FDF Ballerup...

Læs mere

Dagsorden til møde den 16. november 2016 i Grønt Råd

Dagsorden til møde den 16. november 2016 i Grønt Råd Dagsorden til møde den 16. november 2016 i Grønt Råd Dok.nr.: 144029/16 Sagsid.: 14/2118 Initialer: KAKK Åben sag Sted: Rådhuset i Varde Kantinen lille del Deltagere Udvalget for Plan og Teknik Varde Kommune

Læs mere

Godkendt med tilføjelse af pkt. 17 om status på metaevalueringen af Spejdernes lejre.

Godkendt med tilføjelse af pkt. 17 om status på metaevalueringen af Spejdernes lejre. Spejdernes bestyrelse Fredag d. 3. november kl. 18.00 lørdag d. 4. november kl. 15.00 REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling

Læs mere

Møde i kommunikationsgruppen - Referat

Møde i kommunikationsgruppen - Referat Møde i kommunikationsgruppen - Referat 08-08-2016 Dagsordenspunkter 1. Nyt fra sekretariatet 2. Evaluering 2015-2016 3. Kommunikationsstrategi og budget 2017-2018 4. Samarbejdsplatform til BRN 5. Årligt

Læs mere

Referat. Følgegruppemøde nr. 2 i Nationalparkundersøgelse. Dagsorden: 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden og referat

Referat. Følgegruppemøde nr. 2 i Nationalparkundersøgelse. Dagsorden: 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden og referat Referat Følgegruppemøde nr. 2 i Nationalparkundersøgelse Dato: Tirsdag den 2. december 2008 Tidspunkt: kl. 13.30 15.30 Sted: Sekretariatet Forskerparken, Kullinggade 31E, Svendborg. Følgegruppe: Anne-Lene

Læs mere

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015 Att.: REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015 13-01-2016 Tilstede Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk Landbrug Sydhavsøerne, John Nielsen Dansk Ornitologisk Forening, Rene Christensen

Læs mere

Møde i Nationalparkrådet Referat Endeligt

Møde i Nationalparkrådet Referat Endeligt Møde i Nationalparkrådet Referat Endeligt Mødetid: 28. september 2011 kl. 17.30 20.00 Mødested: Deltagere: Mødeleder: Skærbæk Fritidscenter, Storegade 46, 6780 Skærbæk (www.kursusfritidscenter.dk) Medlemmer

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 30. april klokken på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 30. april klokken på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 30. april klokken 16.00 17.00 på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro. Holstebro den 22. april 2014 1. Præsentation af deltagerne i bestyrelsen

Læs mere

Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet Mandag den 11.12.2017 kl. 17.00 ca. 21.00 på Ansager Musik Hotel, Søndergade 2, 6823 Ansager Mødedeltagere: Lissa Skjellerup, Blåvandshuk Bjarne Buhl, Blaabjerg

Læs mere

Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL

Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Fuglsøcentret Dragsmurvej 6, Knebel Dato: Fredag den 8. maj 2015 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 12:00 Medlemmer: Fraværende: Aleksander Aagaard Benny Hammer

Læs mere

Dagsorden Bestyrelsesmøde nr. 2 i Naturturisme I/S

Dagsorden Bestyrelsesmøde nr. 2 i Naturturisme I/S Dagsorden Bestyrelsesmøde nr. 2 i Naturturisme I/S Dato: Onsdag den 21. marts 2007 Tidspunkt: kl. 10.30 13.00 Sted: Forskerparken, Kullinggade 31E, 5700 Svendborg Bestyrelsesmedlemmer: Jørgen Otto Jørgensen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 1. juni 2015 Tid 17:30 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Bent H. Pedersen Stedfortræder Medlemmer Bent H. Pedersen (A (Børne- og Ungdomsudvalget)

Læs mere

Derfor skal du vælge Varde Kommune

Derfor skal du vælge Varde Kommune Derfor skal du vælge Varde Kommune for gode oplevelser i Varde Kommune www.vardepaahovedet.dk 2 Indhold 2 Skole og uddannelse 3 Børn og dagtilbud 4 Naturoplevelser 5 Kultur, sport og fritid 6 Sundhed 7

Læs mere

17. august Efterårsmøde med Udviklingsrådene og Udvalget for Økonomi og Erhverv

17. august Efterårsmøde med Udviklingsrådene og Udvalget for Økonomi og Erhverv 17. august 2017 Efterårsmøde med Udviklingsrådene og Udvalget for Økonomi og Erhverv Program for efterårsmødet Velkomst v/ borgmester Erik Buhl Orientering om aktuelle emner v/ borgmester Erik Buhl To

Læs mere

Nationalpark Skjern Å formidlingsforum

Nationalpark Skjern Å formidlingsforum Returadresse Kjærgaardsvej 8 6950 Ringkøbing _ Miljø og Natur miljo.natur@rksk.dk Sagsbehandler Jakob Bisgaard 99741546 jakob.bisgaard@rksk.dk Dato 25. februar 2009 Sagsnummer 2007023795A Nationalpark

Læs mere

August 2014 10.årgang nr.2

August 2014 10.årgang nr.2 August 2014 10.årgang nr.2 Fra generalforsamlingen den 5.april 2014 Støtte/fonde Udviklingsstøtte fra Varde Kommune 30.000 kr blev bevilget og vi har ansøgt om samme beløb igen i år 2014 Fonde og anden

Læs mere

Referat 12. august 2015, overfart til Læsø kl. 8.00. Deltagere:

Referat 12. august 2015, overfart til Læsø kl. 8.00. Deltagere: Referat 12. august 2015, overfart til Læsø kl. 8.00 Deltagere: Frode Thule Jensen, formand, medlem af byrådet Bo Storm, sekretær, Park & Vej Anders Brandt Sørensen, medlem af byrådet Rene Hylager Carlsen,

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 28. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Energivej 19 Bemærkninger: Vi mødes hos Forsyning Helsingør kl. 16 på adressen Energivej 19. Naturgruppemødet

Læs mere

Referat. Gentænk borgerindragelse. Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Gentænk borgerindragelse. Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerindragelse Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A)

Læs mere

Nationalpark Skjoldungernes Land. Lodsejerforeningens generalforsamling 20. marts

Nationalpark Skjoldungernes Land. Lodsejerforeningens generalforsamling 20. marts Nationalpark Skjoldungernes Land Lodsejerforeningens generalforsamling 20. marts Indhold Nationalpark Skjoldungernes Land lidt status Projekteksempler Partnerskabsprogram - hvad tilbydes en partner med

Læs mere

Frivillighedspolitik i Naturstyrelsen

Frivillighedspolitik i Naturstyrelsen Frivillighedspolitik i Naturstyrelsen 2013 Titel: Frivillighedspolitik i Naturstyrelsen Udgiver: Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø www.nst.dk Redaktion: Arealdrift, friluftsliv og partnerskab

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision og mål

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere