Flyverhjemmeværnets Musikkorps Kolding. Generel vejledning for nye medlemmer. (version 3)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Flyverhjemmeværnets Musikkorps Kolding. Generel vejledning for nye medlemmer. (version 3)"

Transkript

1 Flyverhjemmeværnets Musikkorps Kolding Generel vejledning for nye medlemmer (version 3)

2 1 Generelt 1.1 Velkommen! Hermed ønsker Flyverhjemmeværnets Musikkorps dig velkommen som nyt eller kommende medlem af orkesteret! Vi håber, at du vil finde dig godt til rette blandt dine nye kolleger, og vi vil gøre alt for at du får et godt udbytte af medlemskabet. 1.2 Formål med dokumentet Formålet med dette dokument er at give dig en første orientering om hvad der foregår i musikkorpset, og nogle praktiske oplysninger om dagligdagen, således at du hurtigt kan føle dig hjemme. Dokumentet vil ikke give dig svar på alle spørgsmål, så du skal naturligvis bare spørge én af dine nye kolleger som hellere end gerne vil hjælpe dig på vej. 1.3 Medlem af Hjemmeværnet For at være medlem af musikkorpset, er det et naturligt krav, at du er medlem af Hjemmeværnet. Dette er dog ikke ensbetydende med, at du skal deltage i natlige øvelser i mudderhuller med en maskinpistol om halsen! For menige medlemmers vedkommende er praksis, at du aldrig vil komme til at udføre andre aktiviteter end hvad musikkorpset deltager i. Hvis du ikke er tidligere medlem af Hjemmeværnet, skal du optages som nyt medlem. Dette sker ved, at du sender en ansøgning herom gennem ledelsen, og efter 2 til 3 måneder vil du (forhåbentlig) modtage en godkendelse om optagelse i Hjemmeværnet. Samtidig modtager du et medarbejdernummer (kaldet MA-nummer), som er din entydige identifikation inden for Hjemmeværnet. 1.4 Dine kvalifikationer Det forventes, at du er uddannet musiker på amatørplan, idet orkesteret ikke kan tilbyde oplæring. D.v.s., at du behersker et instrument på et rimeligt plan og at du kan læse noder. 1.5 Musikkorpsets formål Musikkorpset har til opgave at understøtte Hjemmeværnets informationsvirksomhed, dels imageskabende over for det øvrige samfund, og dels understøttende for egne aktiviteter. Musikkorpset kan medvirke ved en lang række arrangementer f.eks. koncerter i kirker, på plejehjem, på torve og pladser eller i samvirke med det øvrige forsvar på deres etablissementer. Musikkorpset kan desuden medvirke i tilknytning til Hjemmeværnets udstillinger i forbindelse med byfester, dyrskuer, sportsarrangementer og lign. Endelig ved højtideligholdelse af nationale mindedage f.eks. 9. april, maj, juli og FN-dagen 24. oktober m.v. 1.6 Musikkorpsets organisation Musikkorpsets daglige ledelse er valgt af medlemmerne på det årlige medlemsmøde. Ledelsen består af 7 medlemmer, hvor musikbefalingsmanden og de 2 dirigenter er faste medlemmer. Herudover findes der 2 revisorer, et nodeudvalg samt et PR-udvalg.

3 Chefdirigenten er professionel musiker, og er ansat af Hjemmeværnet til formålet. Når chefdirigenten er forhindret i deltagelse, supplerer 2. dirigenten, som er menigt medlem af musikkorpset. 1.7 På hjemmesiden (se efterfølgende Hjemmeside ) kan du finde en oversigt over den nuværende daglige ledelse. Her finder du også, hvem der har ansvar for hvad, så du lettere kan finde den person, der kan hjælpe dig med et givet problem. Flyverhjemmeværnets Musikkorps er pr. 1. januar 2011 organisatorisk underlagt Hjemmeværnsdistrikt Vest. Musikkorpset er medlem af Dansk Amatørorkester Forbund, D.A.O. 1.8 Hjemmeside Musikkorpset har en primær hjemmeside hvor du bl.a. kan finde følgende information: Opdateret aktivitetsliste Organisation Udvalgenes ansvarsfordeling Medlemsliste Checklister Formularer system Mødereferater Scrapbog Lydfiler for diverse musikstykker Diskussionsforum M. m. Det tilstræbes, at alle medlemmer af musikkorpset anvender denne hjemmeside i størst mulig omfang, idet den indeholder oplysninger af operativ karakter. Men i erkendelse af, at ikke alle har mulighed herfor, vil vigtig information også blive udleveret i papirform til medlemmerne. Hjemmesiden er kun for musikkorpsets medlemmer, så adgang til denne hjemmeside kræver brugernavn og brugerkode, som du får tildelt af administratoren. Som nævnt indeholder hjemmesiden eget system. D.v.s., at du kan sende og modtage s direkte i systemet. Men normalt vil man jo anvende sit eget primære system. Så for at undgå, at man også skal logge på musikkorpsets hjemmeside for at se, om der er mail, er systemet udført således, at man får et advis i sin primære postbakke, når der er post på musikkorpsets mail-system. Ud over nævnte hjemmeside har musikkorpset også informationssider liggende på Hjemmeværnet hjemmeside, Disse informationssider er af mere statisk karakter.

4 Årsagen til, at man anvender begge systemer er, at musikkorpset har behov for faciliteter, som ikke tilbydes/tillades i Hjemmeværnets system.

5 2 Musikkorpsets dagligdag 2.1 Øveaftener Musikkorpset øver hver onsdag kl til kl i Staldgården på Koldinghus. Øvelokalet er et undervisningslokale, der også bruges af andre afdelinger i Hjemmeværnet. I forbindelse med øvelokalet har vi vort eget aflåste depotrum. Det forventes fra musikkorpset, at alle deltager i øveaftenerne i størst mulige omfang af hensyn til de indlæringsaktiviteter dirigenten har planlagt. Men selvfølgelig kan man være forhindret. I så fald angiver man forventet fravær på en liste, der er opsat i depotrummet; alternativt melder man afbud telefonisk til et medlem af ledelsen. På øveaftenerne kan der i pausen købes øl, vand og kaffe til absolut rimelige priser. 2.2 Koncerter Der afholdes i størrelsesorden koncerter om året. Målgrupperne for disse koncerter er meget varierede, hvilket fremgår af følge eksempler på koncerter, som vi har afholdt inden for den senere tid: Underholdning til befalingsmandskurser Fødselsdagskoncert på Kastellet i København Air Show på Flyvestation Ålborg og Skrydstrup Koncert i Kolding Storcenter Koncert i Farum og Kolding ved et internationalt DGI-gymnastikarrangement Velgørenhedskoncert i Haderslev Julekoncerter med solist på koldinghus Deltagelse ved Niijmegen march i Holland Forårs- og efterårskoncerter Flagdag for udsendte soldater I planlægning af arrangementer tages der højde for, om der er mulighed for at medtage ægtefælle, så man også kan tilgodese de sociale aspekter. Air Show på Flyvestation Ålborg, som var et 2-dages arrangement, var et eksempel herpå. 2.3 Efteruddannelse Sommerskole Inden for Hjemmeværnet tilbydes der et efteruddannelseskursus af 1 uges varighed i Nymindegab. Dette kursus afvikles normalt 1. uge i juli. Man kan vælge, om man ønsker at deltage i brassband, harmoniorkester eller tamburkorps. Kurset giver mulighed for udvikling af den enkelte musikers færdigheder. Det er baseret på samspil i enkelte grupper/orkestre og specialkurser med gæstelærere. Desuden vil der være konsultationer med de enkelte instruktører. På dette kursus er der mulighed for at hele familien kan deltage, idet der er planlagt aktiviteter for den øvrige familie.

6 Deltagelse i kurset er gratis og kan varmt anbefales. Tilmelding sker til musikbefalingsmanden på en speciel tilmeldingsbrochure Øveweekend Én gang om året afholdes en musikweekend, hvor vi får støtte af eksterne instruktører. 2.4 Årsprøve Én gang om året afholdes en prøve, hvor 2 musiksagkyndige vurderer orkesterets faglige standard. 2.5 Lille orkester Da en stor del af musikkorpsets medlemmer har fast arbejde, kan det være vanskeligt at samle tilstrækkeligt antal medlemmer for at afholde koncerter inden for normal arbejdstid. Og til visse arrangementer vil et mindre orkester være passende. Så derfor er der oprettet et begreb, der kaldes Lille orkester, som er et orkester-i-orkestret. Det består af et antal medlemmer, hvoraf der altid kan dannes et orkester på 5-6 mand. Dette orkester kan rykke ud til mindre arrangementer med et standard repertoire. 2.6 Andre arrangementer Ud over de faglige arrangementer afholdes der en del sociale arrangementer, hvor ægtefæller/børn også kan deltage. Disse arrangementer er med til at understøtte det gode sociale fællesskab, som du vil opleve at vi har.

7 3 Praktiske oplysninger 3.1 Uniform Musikkorpset bærer flyvevåbnets udgangsuniform (M/72) eller den grønne uniform (M/84) ved alle officielle arrangementer. Ved hvert arrangement fastlægges hvilken af de 2 uniformer, der skal bæres. Når et nyt medlem er optaget i Hjemmeværnet, skal der bestilles uniform ved personlig henvendelse på hjemmeværnsdepotet i Vejle. Man må forvente en vis leveringstid af uniformen; specielt hvis standardstørrelserne ikke passer, så der skal skræddersys tøj. I den mellemliggende periode må man låne sig frem, hvis det er muligt. Et medlem er erstatningspligtigt, såfremt uniformsdele bortkommer eller beskadiges. Hjemmeværnsdepotet er beliggende på adressen: Niels Finsensvej Vejle Telefon: hhdvej-omrdep@hjv.dk Åbningstiden er: Mandag, tirsdag: 08: Onsdag Lukket Torsdag, lige uger: :30 Torsdag, ulige uger: Fredag: Husk dit MA-nummer ved bestilling! 3.2 Instrumenter Hjemmeværnet stiller instrumenter, nodestativer og andet tilbehør til rådighed for musikkorpsets medlemmer. Disse instrumenter anskaffes efter behov via en rekvisitions- og godkendelsesprocedure. Såfremt medlemmets instrument er defekt og skal repareres, skal man først have godkendelse herfor i form af en rekvisition. En regning på reparation vil ikke kunne godkendes uden en godkendt rekvisition. 3.3 Noder Musikkorpset har et stort nodearkiv, som bestyres af nodearkivaren. 2 gange om året udvælger nodeudvalget, hvilke af disse noder der skal indgå i den aktive mappe, som medlemmerne har. Det er også nodeudvalget, der i samråd med ledelse og dirigent beslutter anskaffelse af nyt nodemateriale. Noderne er musikkorpsets ejendom og skal sammen med instrumentet afleveres, hvis man træder ud af musikkorpset.

8 3.4 Økonomi Musikkorpsets udgifter betales af Hjemmeværnet efter fastlagte retningslinjer, således at der i princippet ikke er udgifter, som medlemmerne skal betale af egen lomme. Musikkorpset har ingen indtægter, idet det ikke er tilladt at opkræve betaling for et arrangement. Ligeledes må man heller ikke kræve kontingent af medlemmerne af principielle årsager Kilometergodtgørelse Hjemmeværnet godtgør al kørsel, der vedrører aktiviteter, der udføres for Hjemmeværnet. Herunder kørsel fra fast bopæl til Koldinghus og retur på øveaftener, kørsel til depot, kørsel til møder og arrangementer. Hver måned udarbejder medlemmet en detaljeret kørselsrapport på en formular, som findes på hjemmesiden. Den udfyldte og underskrevne kørselsrapport afleveres på 1. øveaften i den nye måned til musikbefalingsmanden, som godkender og sender den videre til behandling. Godtgørelsen overføres elektronisk til din bankkonto (Nemkonto) Tabt arbejdsfortjeneste Såfremt du er nødsaget til at tage fri fra arbejde for at kunne deltage i et arrangement, er du berettiget til at modtage godtgørelse for tabt arbejdsfortjeneste. Spørg ledelsen om detaljerne herfor. 3.5 Parkering på Staldgården Parkering på Koldinghus parkeringsplads er nu blevet betalbar alle ugens dage. I tilfælde af, at arrangementer skal afholdes i betalingstiden, udleveres parkeringskort, så orkesterets medlemmer kan parkere gratis. Musikkorpsets ledelse håber, at denne vejledning er med til at give dig som nyt medlem en bedre og hurtigere forståelse for de omgivelser, du kommer til at bevæge dig i fremover. Vel mødt! Flyverhjemmeværnets Musikkorps December 2010

Sæsonens visearrangementer: Alle medlemmer af foreningen er velkomne til at melde sig som visevært til den kommende sæson.

Sæsonens visearrangementer: Alle medlemmer af foreningen er velkomne til at melde sig som visevært til den kommende sæson. Hulemøder: Hulemøderne anvendes til almindelig orientering og medlemssamvær. Evaluering af viseaftener. Evt. se videoer fra viseaftnerne. Drøftelse af kommende viseaften. Nye udøvende medlemmer præsenteres.

Læs mere

Håndbog for instruktører i BJERRE HERREDS SVØMMEKLUB

Håndbog for instruktører i BJERRE HERREDS SVØMMEKLUB Håndbog for instruktører i BJERRE HERREDS SVØMMEKLUB Revideret juni 2011 Afkrydsningslister: * Alle instruktører finder ved sæsonstart afkrydsningslister i de hvide mapper i depotet. Det er vigtigt at

Læs mere

Vedtægter for CT Musik: 1 Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter for CT Musik: 1 Foreningens navn og hjemsted Vedtægter for CT Musik: 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er CT Musik (i det følgende kaldet CTM); foreningen er en videreførelse af Tuborg Musikforening, stiftet den 21. januar 1908, og

Læs mere

Mixholdet Frederiksberg Teater

Mixholdet Frederiksberg Teater Mixholdet Frederiksberg Teater Reglement for Mixholdet Opdateret 8/7-2007 Forord... 3 Optagelse kriterier til mixholdet for børn unge og voksne der i forvejen er medlemmer i Frederiksberg Teater... 3 Medlemmer

Læs mere

Generalforsamlingen er musikforeningens højeste myndighed. Ordinær generalforsamling afholdes i april måned med mindst 14 dages varsel med følgende

Generalforsamlingen er musikforeningens højeste myndighed. Ordinær generalforsamling afholdes i april måned med mindst 14 dages varsel med følgende Vedtægter for CT Musik: 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er CT Musik (i det følgende kaldet CTM); foreningen er en videreførelse af Tuborg Musikforening, stiftet den 21. januar 1908, og

Læs mere

Orientering om løst og fast fra formanden

Orientering om løst og fast fra formanden Orientering om løst og fast fra formanden I stedet for at sende en masse enkelte informationer ud, har jeg samlet det hele i dette skriv, som optakt til medlemsmødet onsdag den 28. september, kl. 19 i

Læs mere

AFKLASSIFICERET JAN 2006 HJEMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST 491-001 JAN 2006 H J E M M E V Æ R N S B E S T E M M E L S E

AFKLASSIFICERET JAN 2006 HJEMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST 491-001 JAN 2006 H J E M M E V Æ R N S B E S T E M M E L S E AFKLASSIFICERET HJEMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST 491-001 H J E M M E V Æ R N S B E S T E M M E L S E Emne: Musikvirksomheden i hjemmeværnet. Ref.: a. HJVBST 272-001, AUG 2002. b. HJVBST 400-100, JUN 2002.

Læs mere

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det!

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Velkommen til Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Du finder os i Assens, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup, Vissenbjerg & Aarup. Hjemmeside: www.assensbib.dk Reglement for AssensBibliotekerne

Læs mere

Månedsprogram. Seniorhuset V.O.C. Februar Fællesskab og tid til snak

Månedsprogram. Seniorhuset V.O.C. Februar Fællesskab og tid til snak Månedsprogram Februar 2017 Seniorhuset V.O.C. Fællesskab og tid til snak Godt nytår Alle i Seniorhuset ønskes et godt og velsignet nytår. Et år hvor vi sammen fortsætter den udvikling der er i gang En

Læs mere

Metal Sønderjylland Seniorklubben. Aktivitetskalender 2015

Metal Sønderjylland Seniorklubben. Aktivitetskalender 2015 Metal Sønderjylland Seniorklubben Aktivitetskalender 2015 Husk at enkers ledsager betaler fuld pris ved alle arrangementer! Tilmelding til alle arrangementer sker til kontoret på telefon 74 62 28 85 Ved

Læs mere

LOG-Specialistkursus 2

LOG-Specialistkursus 2 LOG-Specialistkursus 2 11-15 MAR 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til LOG-Specialistkursus 2. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden,

Læs mere

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det!

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Velkommen til Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Du finder os i Assens, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup, Vissenbjerg & Aarup. Hjemmeside: www.assensbib.dk Reglement for AssensBibliotekerne

Læs mere

Kvalitetsstandard for madservice

Kvalitetsstandard for madservice Kvalitetsstandard for madservice 2016 Indhold 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 2 2. Hvad står der i serviceloven, og hvem kan tildeles madservice?... 2 3. Hvordan tildeles madservice?... 3 4. Hvad er

Læs mere

Kvalitetsstandard for madservice

Kvalitetsstandard for madservice Kvalitetsstandard for madservice 2014 Indhold 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 2 2. Hvad står der i serviceloven, og hvem kan tildeles madservice?... 2 3. Hvordan tildeles madservice?... 3 4. Hvad er

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Kvalitetsstandard for madservice 2018/19

Kvalitetsstandard for madservice 2018/19 Kvalitetsstandard for madservice 2018/19 Indhold 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 2 2. Hvad står der i serviceloven, og hvem kan tildeles madservice?... 2 3. Hvordan tildeles madservice?... 3 4. Hvad

Læs mere

[deadline mandag kl. 8.30]

[deadline mandag kl. 8.30] [deadline mandag kl. 8.30] VIGTIGT! KÆRE ALLE FORÆLDRE TIL BØRN, DER SKAL BEGYNDE I BØRNEHAVEKLASSE 2014: Husk at udfylde og sende formularen vedrørende informationsaftenen på torsdag den 24. oktober og

Læs mere

Yderligere forslag fra medlemmerne til behandling på generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest 7 dage før generalforsamlingen afholdes.

Yderligere forslag fra medlemmerne til behandling på generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest 7 dage før generalforsamlingen afholdes. 10. oktober 2010 Til foreningens medlemmer Indkaldelse til ordinær årlig generalforsamling Der indkaldes hermed til ordinær årlig generalforsamling iht. foreningens vedtægter: Tidspunkt: Mandag den 25.

Læs mere

hørehæmmede i Kolding Kommune

hørehæmmede i Kolding Kommune Vejledning til Vejledning til hørehæmmede i Kolding Kommune i Kolding Kommune Marts 2012 Februar 2009 Dagligdagen med høreapparat Høreomsorgen varetages af social- og sundhedspersonalet i Kolding Kommune.

Læs mere

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE Aktivitet centrets ÅBNINGSTIDER: Mandag fra 9.00-16.00 Tirsdag Fra 9.00-16.00 Onsdag fra 9.00-16.00 Torsdag fra 9.00-16.00

Læs mere

Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014

Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014 Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014 Indhold Præsentation af Aarhus Bridgeklub... 3 Bestyrelsen:... 5 Turneringsledere:... 6 Mandag eftermiddag:... 7 Undervisning mandag eftermiddag... 8 Mandagsklubben...

Læs mere

LAD MUSIKKEN SPIRE OG GRO!

LAD MUSIKKEN SPIRE OG GRO! Velkommen i Favrskov Musikskole FAVRSKOV MUSIKSKOLE vil gerne hjælpe dig med at vokse i musikken. Der er mange forskellige ting som kan hjælpe dig til, at du kan gro i musikskolen. Denne folder er en hjælp

Læs mere

Foreningens hjemsted er Københavns kommune. CTM driver CT Big Band.

Foreningens hjemsted er Københavns kommune. CTM driver CT Big Band. Vedtægter for Carlsberg Tuborg Musikforening: 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Carlsberg Tuborg Musikforening (i det følgende kaldet CTM); foreningen er sammenlagt af Tuborg Musikforening,

Læs mere

Tennissommerskole i Odder Tennisklub

Tennissommerskole i Odder Tennisklub Tidspunkt Februar/marts Tilmelding til DTF Aktion og kommentarer Mail fra DTF om tennissommerskole. Klubben skal tilmelde sig en tennisskolepakke inden en bestemt dato (medio april). Gør opmærksom på ved

Læs mere

Skumsprøjten. Juli 2015

Skumsprøjten. Juli 2015 Skumsprøjten Juli 2015 Formanden skriver. Første halvår har været præget af optakten til DM og VM, som vi lige er vendt hjem fra. Det foregik i Brøndby på stadion og i hallen. P.g.a. VM var det et meget

Læs mere

INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER

INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER Information fra Aflastningsordningen Til dig der er aflastningsperson for et barn 1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

rederiksberg eater Regler og retningslinier for alle på

rederiksberg eater Regler og retningslinier for alle på Regler og retningslinier for alle på rederiksberg eater Frederiksberg Teater Finsensvej 139 2000 Frederiksberg Tlf. 38 71 82 85 www.frederiksbergteater.dk Indhold Forord 3 Adresselister Børneattester Forestillinger

Læs mere

Fra hele Danmark kommer FMKB medlemsfamilierne i LEGOLAND

Fra hele Danmark kommer FMKB medlemsfamilierne i LEGOLAND Fra hele Danmark kommer FMKB medlemsfamilierne i LEGOLAND fredag den 29. marts kl. 10-16 kan fredag den 29. marts igen med største fornøjelse byde alle vores familiemedlemmer, CanTeens, Senvirkninger,

Læs mere

Orienteringssamtale (samtaleskema) Andet sted:

Orienteringssamtale (samtaleskema) Andet sted: HJEMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST 410-100 Orienteringssamtale (samtaleskema) Navn: Samtale afholdt den / 20 Adresse på ansøgning kontrolleret med sundhedskort. På ansøgers: Bopæl Andet sted: Du har søgt optagelse

Læs mere

Nyhedsbrev august 2012

Nyhedsbrev august 2012 Nyhedsbrev august 2012 Kære medlemmer Hermed endnu et lille nyhedsbrev fra kreds 38. Selv om der har været aktivitet på træningspladsen i hele sommerferien, er træningen nu for alvor i gang. Holdtræningen

Læs mere

HSO info seddel marts 2017

HSO info seddel marts 2017 Kære HSO er I får lige en aktivitets seddel, så I og ikke mindst jeres forældre kan se hvornår vi har de næste aktiviteter her før, under og efter sommerferien. Vi kommer til at have et travlt forår med

Læs mere

KONTANTHJÆLP. Guide til kontanthjælp

KONTANTHJÆLP. Guide til kontanthjælp KONTANTHJÆLP Guide til kontanthjælp INDHOLD 1. Hvilke former for økonomisk hjælp?... 4 Kontanthjælp.... 4 Særlig støtte til høje boligudgifter... 4 Anden hjælp.... 4 2. Sådan får du økonomisk hjælp...5

Læs mere

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien MAMMEN IDRÆTSFORENING Velkommen til ny sæson. Velkommen til en ny sommersæson i Mammen Idrætsforening. Vi håber, at du og din familie kan bruge et eller flere

Læs mere

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN Hjallerup Idrætsforening har fået ny hjemmeside. Dette har betydning for dig som bruger/medlem af HIF og som forældre til børn, der er bruger/medlem

Læs mere

Københavns Fødevarefælleskab

Københavns Fødevarefælleskab Københavns Fødevarefælleskab Medlemshåndbog Kafax, Korsgade 19, kld. 2200 Kbh. N. Onsdage kl. 9.00-20.00 1 Velkommen i Københavns Fødevarefællesskab Hvad betyder det at være medlem af Københavns Fødevarefællesskab?

Læs mere

Bestillingsskema - skolemad

Bestillingsskema - skolemad 05.01. torsdag 1 06.01. fredag 1 09. 01 mandag 1 10.01. tirsdag 1 11.01. onsdag 1 1.01. torsdag 1 13.01. fredag 1 16.01. mandag 1 17.01. tirsdag 1 18.01. onsdag 1 19.01. torsdag 1 0.01. fredag 1 3.01.

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune.

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået VINTERPROGRAM 2 o 1 4 / 2 o 15 Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. Idrætsforeningen GODT GÅET Idrætsforeningens formål er at tilbyde idræt og

Læs mere

Hjælpemidler/ Forbrugsgoder

Hjælpemidler/ Forbrugsgoder Hjælpemidler/ Forbrugsgoder Kvalitetsstandard 2016 Hvad er hjælpemidler/ Hjælpemidler/forbrugsgoder er redskaber, der kan hjælpe dig, hvis du har en nedsat funktionsevne. Hjælpemidler kan for eksempel

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

K U R S U S T I L B U D 2011

K U R S U S T I L B U D 2011 K U R S U S T I L B U D 2011 fra døvblindekonsulenterne At leve med et alvorligt syns og hørehandicap Indholdsfortegnelse Målgrupper og kursusform... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 For pårørende: At

Læs mere

Velkommen til Pilehavehus

Velkommen til Pilehavehus Velkommen til Pilehavehus Lidt om dit nye hjem 1 2 Velkommen // Velkommen til dit nye hjem i Pilehavehus. Vi håber, at du vil falde godt til i de nye omgivelser. Pilehavehus ligger i den nordlige del af

Læs mere

mike benson jørgensen en forskel FLYVER

mike benson jørgensen en forskel FLYVER Mike Benson Jørgensen Lyst til at gøre en forskel FLYVER hjemmeværnet Lyst til at gøre en forskel Mike Benson Jørgensen er 35 år og har været frivillig i hjemmeværnet hele sit voksne liv. Fællesskabet

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Forretningsbetingelser & Vilkår

Forretningsbetingelser & Vilkår Forretningsbetingelser & Vilkår Nu kan du helt enkelt finde dine nye solbriller fra Prego. På www.pregoeyewear.dk kan du bestille aktuelle varer fra Prego Eyewear og afhente dem hos en af vores mange forhandlere

Læs mere

VEJLEDNING I LICENSBESTILLING: A: DU TIDLIGERE HAR HAFT LICENS I SAMME KATEGORI:

VEJLEDNING I LICENSBESTILLING: A: DU TIDLIGERE HAR HAFT LICENS I SAMME KATEGORI: VEJLEDNING I LICENSBESTILLING: Indhold A: DU TIDLIGERE HAR HAFT LICENS I SAMME KATEGORI:... 1 B: HVIS DU SLET IKKE TIDLIGERE HAR HAFT LICENS... 9 C: OPGRADERING AF LICENS I FORHOLD TIL TIDLIGERE... 10

Læs mere

ÅBNE HOLD EFTERÅR 2010

ÅBNE HOLD EFTERÅR 2010 ÅBNE HOLD EFTERÅR 2010 BLS - Business Language Services When language means business færøsk hindi dansk hollandsk engelsk arabisk fransk polsk græsk portugisisk tysk svensk farsi russisk italiensk tagalog

Læs mere

En vejledning til SU-ansøgere

En vejledning til SU-ansøgere 1 En vejledning til SU-ansøgere 2 3 I denne lille folder kan du måske få svar på dine spørgsmål om SU. Du er også altid velkommen til at kontakte SU-vejleder på kontoret eller tale med din studievejleder.

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND

INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND Du indbydes hermed til vores årlige generalforsamling. Vi ser frem til en hyggelig dag med en masse spændende på agendaen. Frieser-Hesten

Læs mere

Ansøgning om pas. Ansøgning om pas. Velkommen til den digitale pasansøgning.

Ansøgning om pas. Ansøgning om pas. Velkommen til den digitale pasansøgning. Ansøgning om pas Ansøgning om pas Velkommen til den digitale pasansøgning. Her kan du forberede din bestilling af pas og dermed blive betjent hurtigere i Borgerservice. Du skal blot følge vejledningen

Læs mere

Vedtægter for Dansk Svømmetræner Sammenslutning, stiftet 1. maj 1976

Vedtægter for Dansk Svømmetræner Sammenslutning, stiftet 1. maj 1976 Vedtægter for Dansk Svømmetræner Sammenslutning, stiftet 1. maj 1976 1. Navn og Adresse Sammenslutningens navn er Dansk Svømmetræner Sammenslutning. Den officielle forkortelse er DSTS. Adressen er den

Læs mere

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2016 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for begyndere og øvede. Du kan tilmelde dig ét eller

Læs mere

Instruktørhåndbogen. sæson 2015/2016

Instruktørhåndbogen. sæson 2015/2016 Instruktørhåndbogen sæson 2015/2016 Velkommen til: Din kontaktperson er: Jeg kan kontaktes på: Mail: Tlf: Hjemmeside www.fjordagergymnastik.dk 1 Bestyrelsen: se hjemmeside eller Conventus. Nyttige telefonnumre

Læs mere

ADR KAP 1-3 MILBST for chauffører. ADR KAP 1-3 MILBST for chauffører

ADR KAP 1-3 MILBST for chauffører. ADR KAP 1-3 MILBST for chauffører ADR KAP 1-3 MILBST for chauffører 03 NOV 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til ADR KAP 1-3 MILBST for chauffører. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset

Læs mere

Ordblindhed. Mine erfaringer med det at være ordblind, samt undervise ordblinde. Hvad er ordblindhed, og kan man gøre noget ved det?

Ordblindhed. Mine erfaringer med det at være ordblind, samt undervise ordblinde. Hvad er ordblindhed, og kan man gøre noget ved det? [deadline mandag kl. 8.30] Det Søde Hjørne er navnet på vores arbejdende værksted. Vi kaster os ud i at producere bolsjer, karameller, konfekt og andre sukrede sager, som på basaren vil blive solgt i gennemsigtige

Læs mere

Centrets Computerklub Solrød

Centrets Computerklub Solrød Centrets Computerklub Solrød Medlemsbrev - juni 2009 Kære medlem! Computerklubben har den glæde at kunne præsentere efterårets program. Computerklubben udmærker sig ved både at være en hobbygruppe og gennem

Læs mere

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe Valg af dirigent og referent Dirigent Uffe Beck Referent Lene Beck Mødet konstateres lovligt varslet og indkaldt. Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Læs mere

Hjælpemidler/ Forbrugsgoder

Hjælpemidler/ Forbrugsgoder Hjælpemidler/ Forbrugsgoder Kvalitetsstandard 2015 Hvad er hjælpemidler/ Hjælpemidler/forbrugsgoder er redskaber, der kan hjælpe dig, hvis du har en nedsat funktionsevne. Hjælpemidler kan for eksempel

Læs mere

HJEMMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST DEC 2015

HJEMMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST DEC 2015 2. GENERELLE BESTEMMELSER 2.1. Generelt. Hjemmeværnets (HJV) uniformsbestemmelser er primært udarbejdet til brug for frivilligt personel i Hjemmeværnet og er derfor ikke fuldt dækkende for ansat militært

Læs mere

September Oktober 2017

September Oktober 2017 Hovergården September Oktober 2017 Børnegården Hover Fredag den 15. september og torsdag den 5. oktober kl. 10.30 Cafe`Oasen, får vi besøg af sangglade børn fra Børnegården Hover. Du er velkommen til at

Læs mere

Industritekniker og Klejnsmed. Information PRAKTIK. Velkommen som skolepraktikant

Industritekniker og Klejnsmed. Information PRAKTIK. Velkommen som skolepraktikant Industritekniker og Klejnsmed Information PRAKTIK Velkommen som skolepraktikant Syddansk Erhvervsskole Tillykke med din optagelse som skolepraktikant på Syddansk Erhvervsskole Som skolepraktikelev på Syddansk

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR SKÆLSKØR MARINEGARDE

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR SKÆLSKØR MARINEGARDE VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR SKÆLSKØR MARINEGARDE Vedtægter for Foreningen for Skælskør Marinegarde Som vedtaget på stiftende generalforsamling den 7. oktober 1982, ændret den 22. februar 1983, den 3.

Læs mere

Information fra afdelingsbestyrelsen

Information fra afdelingsbestyrelsen Information fra afdelingsbestyrelsen 19. marts 2018 Kære naboer Hermed marts måneds infobrev og referat af afdelingsbestyrelsesmøde 7. marts 2018. Parkering Nu er helhedsplanen for alvor gået i gang, og

Læs mere

Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech

Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech Hvis du ønsker at søge SU til din uddannelse, skal du være opmærksom på følgende: SU kan kun søges elektronisk på www.su.dk og du kan kun logge

Læs mere

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE Aktivitet centrets ÅBNINGSTIDER: Mandag fra 9.00-16.00 Tirsdag Fra 9.00-16.00 Onsdag fra 9.00-16.00 Torsdag fra 9.00-16.00

Læs mere

Gruppeførerkursus, modul 1

Gruppeførerkursus, modul 1 24 26 AUG 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn for dig og din enhed. Formål

Læs mere

Midlertidige ophold. Side 1

Midlertidige ophold. Side 1 Midlertidige ophold Side 1 Indholdsfortegnelse Velkommen til Lions Park Søllerød... 3 Praktiske oplysninger... 4 Betaling for ophold... 5 Personlige ejendele... 5 Kontanter... 5 Sygeplejeartikler... 6

Læs mere

1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat som aflastningsperson i Aarhus Kommune.

1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat som aflastningsperson i Aarhus Kommune. 1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat som aflastningsperson i Aarhus Kommune. Formålet med pjecen er at give dig information om Aflastningsordningen, din

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM / Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune.

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM / Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået VINTERPROGRAM 2 0 1 7 / 2 0 1 8 Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. Idrætsforeningen GODT GÅET Idrætsforeningens formål er at tilbyde idræt og

Læs mere

Orienteringssamtale (inkl. vejledning til ansøgningsskema)

Orienteringssamtale (inkl. vejledning til ansøgningsskema) Orienteringssamtale (inkl. vejledning til ansøgningsskema) Ansøgers fulde navn: Samtale afholdt den / 20 Du har søgt optagelse i (distrikt og underafdeling): Samtalen er gennemført mellem ansøger og ansøgers

Læs mere

IT-kurser. fra Middelfart Kommune

IT-kurser. fra Middelfart Kommune IT-kurser fra Middelfart Kommune Efterår 2016 Middelfart Kommune og bibliotekerne er klar med en række nye IT-introduktioner Kurserne fordeler sig på følgende emner: Grundlæggende IT Begynder-internet

Læs mere

Club La Santa app nem reservation lige ved hånden!

Club La Santa app nem reservation lige ved hånden! Club La Santa app nem reservation lige ved hånden! Info til nye gæster www.clublasanta.com Information om vores Club La Santa app og din guide til reservationssystemet Indholdsfortegnelse Hvor kan jeg

Læs mere

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020 Skovens Børn Undervisningsprogram 2019/2020 Velkommen til Skovens Børn Skovens Børn tilbyder sine medlemmer fritidsundervisning i musik, sang og dans etc. Aktivitetstilbuddene varierer fra år til år, afhængigt

Læs mere

din kreative fremtid starter her Læs om top sommer skoler SKO TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her Læs om top sommer skoler SKO TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum Læs om top sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2012 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2012 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Evaluering af Badmintonligaen - slutspil

Evaluering af Badmintonligaen - slutspil Evaluering af Badmintonligaen - slutspil Formålet med denne formular er at få et samlet overblik over forholdene omkring kampene i Badmintonligaen, for på den måde at forbedre oplevelsen for tilskuere

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2016 og 1. halvår Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2016 og 1. halvår Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 2. halvår 2016 og 1. halvår 2017 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering

Læs mere

Digital læring - Kurser efterår 2015

Digital læring - Kurser efterår 2015 www.taarnbybib.dk Digital læring - Kurser efterår 2015 Tårnby Kommunebiblioteker Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

VIGTIGT : AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M MØDETIDER: MEDARBEJDERE:

VIGTIGT : AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M MØDETIDER: MEDARBEJDERE: AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12

Læs mere

INFORMATION TIL NYE ELEVER

INFORMATION TIL NYE ELEVER INFORMATION TIL NYE ELEVER 09.02.2018 1 INDHOLD Dagsrytmen på skolen 2 3 Mad- og frugtordning Nordplaner 4 5 Skoleydelse SKAT 7 8 Fravær Befordringsgodtgørelse 9 Ferie 11 10 Trådløst netværk 13 Rygning

Læs mere

L O V E F O R V I B O R G K O R E T

L O V E F O R V I B O R G K O R E T L O V E F O R V I B O R G K O R E T 1 Foreningens navn er Viborg Koret. Foreningen er stiftet den 4. september 1968 og har hjemsted i Viborg. Dens formål er dels med korsang at medvirke til at bevare den

Læs mere

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse!

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse! Årgang 8 nr. 5 Nu er der gået en måned siden konflikten sluttede med et lovovergreb. Jeg kan mærke, at jeg stadig er meget vred over den måde KL (kommunen) og regeringen har handlet på. Vi var til kongres

Læs mere

Velkommen til skolehjemmet

Velkommen til skolehjemmet Velkommen til skolehjemmet Velkommen til CELF Det er vores mål, at du får det bedst mulige udbytte af dit ophold både på skolebænken og i din fritid. Derfor er det hensigtsmæssigt, at vi lever efter de

Læs mere

1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig som forælder, der er bevilliget afløsning i hjemmet efter servicelovens 84, stk. 1, jf. 44.

1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig som forælder, der er bevilliget afløsning i hjemmet efter servicelovens 84, stk. 1, jf. 44. 1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig som forælder, der er bevilliget afløsning i hjemmet efter servicelovens 84, stk. 1, jf. 44. I pjecen finder du information om Aflastningsordningen og svar på

Læs mere

Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret. Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret

Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret. Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret 17 18 AUG 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnskolen og håber, at du får en viden, som er

Læs mere

Tillæg til Megalipnyt juni 2016

Tillæg til Megalipnyt juni 2016 Tillæg til Megalipnyt juni 2016 Hillerød kræmmermarked 1 september 4. september 2016 Vi har igen i fået opgaverne med at billettere alle de mange besøgende til markedet samtidig med, at vi fortsat skal

Læs mere

Foreningens navn er: BRANDVÆSENETS MUSIKFORENING KØBENHAVN. Stiftet den 23. okt. 1939

Foreningens navn er: BRANDVÆSENETS MUSIKFORENING KØBENHAVN. Stiftet den 23. okt. 1939 Foreningens navn er: BRANDVÆSENETS MUSIKFORENING KØBENHAVN Stiftet den 23. okt. 1939 Foreningen består af et Harmoniorkester, Rytmisk afdeling og Sølvbryllupsorkester. FORMÅLET. Foreningens formål er at

Læs mere

K U R S U S T I L B U D 2011

K U R S U S T I L B U D 2011 K U R S U S T I L B U D 2011 fra døvblindekonsulenterne At leve med et alvorligt syns og hørehandicap Indholdsfortegnelse Målgrupper og kursusform... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 For pårørende: At

Læs mere

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 8700 Horsens Telefon: 76 29 24 00 bibliotek@horsens.dk Åbningstid med betjening: Mandag torsdag kl. 10 19 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 13 Selvbetjent morgenbibliotek:

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

KHO-nyt. Marts 2011 Nummer 25. www.kho.dk

KHO-nyt. Marts 2011 Nummer 25. www.kho.dk KHO-nyt Medlemsblad for Københavns Harmoniorkester Årgang 10 Marts 2011 Nummer 25 Dagsorden. Regnskabet 2010 Resultatopgørelse i hovedtal Detaljeret Resultatopgørelse. Balance pr. 31.12.2010. Revisionspåtegning.

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015 Hvad er personlig pleje? Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at blive vasket eller komme i bad

Læs mere

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen Vedtægt for benyttelse af stadepladser Torvet og Markedspladsen 21. juni 2018 2 TORVEHANDELSOMRÅDET Torvehandelsområderne Torvet og Markedspladsen ligger i Ringsted bymidte og er markeret med grøntoning

Læs mere

Turen går til Tyskland og Schweiz:

Turen går til Tyskland og Schweiz: Turen går til Tyskland og Schweiz: Det er efterhånden længe siden, at HSO har været i udlandet for at spille, men nu nærmer tiden sig. I Tyskland gælder besøget Burgsteinfurt, som en del af Jer kender

Læs mere

HÅNDBOG FOR BEBOERDEMOKRATER BESKYTTELSE AF PERSONDATA

HÅNDBOG FOR BEBOERDEMOKRATER BESKYTTELSE AF PERSONDATA HÅNDBOG FOR BEBOERDEMOKRATER BESKYTTELSE AF PERSONDATA LEJERBO PERSONDATA FOR BEBEOERDEMOKRATER 2018 Indhold For at overskueliggøre oplysningerne i denne håndbog, er de delt op i følgende emner: - Hvorfor

Læs mere

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE Aktivitet centrets ÅBNINGSTIDER: Mandag fra 9.00-16.00 Tirsdag Fra 9.00-16.00 Onsdag fra 9.00-16.00 Torsdag fra 9.00-16.00

Læs mere

Velkommen til Plejecentret Sjælsø

Velkommen til Plejecentret Sjælsø Velkommen til Plejecentret Sjælsø Ældreboligerne (plejeboliger) Soldraget 35 & 39 Telefon Hovednummer------------------------------- 45 81 70 55 Centerleder ---------------------------------- 45 99 71

Læs mere

Dødsboeksperten KURSUS OG ERFADAG:

Dødsboeksperten KURSUS OG ERFADAG: KURSUS OG ERFADAG: Dødsboeksperten Dødsboeksperten er for dig, der arbejder aktivt med dødsbobehandling i hverdagen. Kompetente undervisere og erfarne kolleger vil inspirere dig med grundlæggende viden

Læs mere

Pas og kørekort. Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27.

Pas og kørekort. Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27. Borgerservice når det passer dig på www.helsingorkommune.dk Se bagsiden for mere information Pas og kørekort Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27. Vores åbningstider er: Mandag til

Læs mere

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning 2014 Løbenr. og år: 150443/14 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Lovgrundlaget... 3 3. Hvad er formålet med træningen... 3 4. Hvem

Læs mere