Vejen til det gode udbud af hjælpemidler og medicinsk udstyr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejen til det gode udbud af hjælpemidler og medicinsk udstyr"

Transkript

1 Vejen til det gode udbud af hjælpemidler og medicinsk udstyr

2 2 Forord Formålet med - Vejen til det gode udbud af hjælpemidler og medicinsk udstyr - er at øge fokus på problemstillinger ved udbud inden for social- og sundhedssektoren i Danmark. De senere år har medlemmerne af Dansk Rehab Gruppe (DRG) og Medicoindustrien oplevet: - Strammere vilkår fra ordregiver - Mange udbud der går om - Stigende krav om aktindsigt - Flere klagesager - Tungere proces - specielt for mindre virksomheder Vi ønsker at sætte fokus på området for derigennem at kunne bidrage til: - At skabe en bedre dialog og et bedre samarbejde mellem ordregiver og tilbudsgiver. - At sikre en fair konkurrence med fokus på innovation. - At sikre rimelige krav, der gavner bred konkurrence. Dansk Rehab Gruppe Medicoindustrien

3 Den gode udbudsforretning i forbindelse med indkøb af hjælpemidler og medicinsk udstyr 1. Indledning 3 Formålet med denne pjece er, at bidrage til at mulighederne i udbudsreglerne bliver udnyttet optimalt til gavn for både ordregiver og tilbudsgiver. Vores intention er at sikre en så bred konkurrence som muligt og at minimere klagesager inden for udbud af hjælpemidler og medicinsk udstyr. Vi håber, at denne pjece kan medvirke til at inspirere den eksisterende dialog og øge samarbejdet mellem ordregivere og tilbudsgivere i fremtidens udbud.

4 4 2. Dialog En god dialog mellem ordregiver og tilbudsgiver før, under og efter et udbud er en forudsætning for et godt indkøb og et godt samarbejde 1. I det nye EU-udbudsdirektiv er der indført flere muligheder for dialog. Dialog er et område, som vi i branchen sætter stor pris på, og som bør anvendes i langt højere grad end i dag Dialog før udbuddet Det er især vigtigt med dialog inden udbuddet iværksættes. Her har tilbudsgiver mulighed for at informere om bl.a. teknologisk udvikling, muligheder, fordele og nytteværdi, som har betydning for ordregivers tilrettelæggelse af det kommende udbud. Konstruktive input fra leverandørsiden bør i højere grad overvejes og indarbejdes i det efterfølgende udbudsmateriale. Ordregiver bør inden udarbejdelse af kravspecifikationen udarbejde en markedsundersøgelse, f.eks. via dialog med virksomhederne og undersøge mulighederne inden for de respektive produktområder for derved at sikre, at innovation er en del af kravspecifikationen. Det vil være en stor fordel, hvis tilbudsgivere fik mulighed for at præsentere nye produkter. Dialog inden udbuddet giver ordregiver bedre mulighed for at vurdere, justere og beskrive det konkrete behov. Det er væsentligt, at dialogen foregår med flere aktører på markedet, for at undgå favorisering af enkelte virksomheder, og at den ikke udelukkende foregår i plenum. Det nuværende Udbudsdirektiv 2 giver mulighed for en såkaldt teknisk dialog 3 før et udbud igangsættes, så længe at konkurrencen ikke forvrides. Det er samtidig afgørende for tilliden til og udbyttet af den tekniske dialog, at tilbudsgiverne respekterer og forstår, at udbudsreglerne blandt andet skal sikre fair og lige konkurrence, og ikke udnytter en teknisk dialog til at fremme sin egen position i konkurrencefeltet. 1 Der henvises i øvrigt til vejledningen Mulighederne for dialog ved udbud 2013, udgivet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

5 5 Det er en meget væsentlig faktor for tilbudsgivere, at de som en del af udbudsprocessen får mulighed for at præsentere nye muligheder via denne dialog. I det nye udbudsdirektiv er mulighederne for forudgående dialog præciseret yderligere. På regionalt plan kan vi f.eks. pege på Region Syddanmark, som har indarbejdet brugen af forudgående høringer og dialogmøder. I de senere år har vi oplevet, at de sundhedsfaglige personalegrupper har mistet indflydelse på indkøbsprocedurerne. Dette er måske en naturlig følge af, at indkøbene varetages af stadig større enheder. Faren er imidlertid, at det kliniske input reduceres, mens rene pris- og logistikforhold mv. vægtes højere. Dette udgør særligt en barriere, når leverandører kan tilbyde nyt innovativt udstyr, hvor en sundhedsfaglig indsigt er påkrævet. Derfor skal de relevante fagpersoner blandt brugerne involveres mere i dialogen Dialog under udbuddet Evalueringsmetoder Ordregiver har frit valg mellem laveste pris og det økonomiske mest fordelagtige tilbud som overordnet tildelingskriterium. Ordregiver har et meget vidt skøn ved valg af underkriterier og delkriterier. Disse kriterier tjener som virksomhedernes succeskriterier ved deltagelse i udbud. I den kommende udbudslov præciseres det, at ordregiver skal angive kriterierne for tildeling og beskrive evalueringsmetoden samt angive, hvad der tillægges betydning ved evalueringen. Vi foreslår, at de ordregivende myndigheder offentliggør den pointmodel, de påtænker at anvende, da det vil give en bedre forståelse for ordregivers succeskriterier. Ligeledes er det vigtigt, at det fremgår tydeligt af udbudsmaterialet, hvis de udbudte hjælpemidler er underlagt servicelovens 112 om frit valg af hjælpemidler og frit leverandørvalg, da dette reelt betyder, at man som virksomhed ikke kan regne med, at man opnår den salgsvolumen af hjælpemidler, som kommunens udbud ellers lægger op til Spørgerunden Dialog lige efter offentliggørelse af udbuddet, kan være den vanskeligste at håndtere, og det er ofte når tilbudsgiver har læst udbudsmaterialet, at behovet for dialog er stort. 2 Direktiv nr. 2004/18 /EF af 31. marts 2004 om samordning af fremgangsmåderne ved indgåelse af offentlige vareindkøbskontrakter, offentlige tjenesteydelseskontrakter og offentlige bygge- og anlægskontrakter. 3 Direktivet nr. 2004/18 /EF af 31. marts 2004, præambel nr. 8.

6 6 Dialogen håndteres som spørgsmål/svar i en skriftlig runde, hvor der inden for en tidsfrist er mulighed for at få besvaret spørgsmål. Hvis spørgsmålene kommer meget sent, kan det give et pres på ordregiverne, som modtager mange spørgsmål på én gang 4 og skal bruge tid på at indhente svar på fagspecifikke spørgsmål i deres organisation. I nogle tilfælde kommer svarene successivt, i andre tilfælde kommer de på én gang. Det er en stor ulempe for tilbudsgivere, hvis svar på alle spørgsmål kommer i henhold til 6 dages fristen. Spørgsmål bør besvares løbende, og de bør dateres, så det bliver helt tydeligt, hvilket svar som er det seneste og dermed gældende. Tilbudsgiver bør stille spørgsmålene så tidligt som muligt, og ordregiver bør svare så hurtigt som muligt. Det bør være klare svar, som ikke skaber tvivl. Uklare svar kan give anledning til yderligere spørgsmål, hvilket i nogle tilfælde ikke kan nås inden udløbet af tilbudsfristen. Hvis svarene kommer løbende, undgås at de samme spørgsmål stilles flere gange, hvilket giver et langt bedre overblik for begge parter. Rettelser bør ikke give anledning til nye tilbudsskemaer og andre væsentlige ændringer, som betyder at tilbudsgiverne på meget kort tid skal lave nye kalkulationer, ændre tilbuddet mv. Der bør altid gives en automatiseret besked om nye spørgsmål/svar, så tilbudsgiver ikke skal bruge store ressourcer på at følge med og går glip af afgørende informationer. Spørgsmål/svar bør kategoriseres under delaftalerne, så man som tilbudsgiver kan koncentrere sig om de delaftaler, man byder ind på. Når der som svar henvises til et andet spørgsmål/svar, bør der samtidig refereres til delaftalen. Udbudsforretninger drives ofte på grundlag af de minimumsfrister som Udbudsdirektivet fastlægger. Det kan have uhensigtsmæssige konsekvenser, da den korte tidsfrist giver dårligere tilbud med højere priser. Den problematik skærpes nu med det nye direktiv, som giver endnu kortere frister, end der gælder i dag. De meget pressede udbudsforretninger gør det også vanskeligt for 4 Det er ikke usædvanligt med spørgerunder, hvor der indkommer over 100 spørgsmål. Selvom en del kan være overlappende, skal de alligevel læses og besvares, og tilbudsgiverne skal forholde sig til dem.

7 7 ordregiverne at forlænge tilbudsfristerne, når en spørgerunde viser et behov for væsentlige ændringer. Der er derfor behov for mere tid i udbuddene med tilstrækkelig buffer til at håndtere spørgerunderne. I nogle tilfælde bør tidsfristen for tilbudsgivning forlænges. En stor del af ressourceforbruget ved spørgerunder vil også kunne reduceres, hvis udbudsmaterialernes krav og kommercielle og praktiske vilkår i højere grad var i overensstemmelse med markedet (se mere om dette i afsnittene om krav og kommercielle vilkår). Denne overensstemmelse kan blandt andet sikres ved tilstrækkelig dialog inden udbuddet Dialog efter udbuddet Når en udbudsforretning er afsluttet, har de tabende tilbudsgivere typisk et behov for en dialog med ordregiverne om, hvorfor de ikke blev valgt som leverandør. Behovet bunder ofte i et ønske om at blive bedre til næste tilbud, men også for at kunne videregive informationerne til ledelsen i den pågældende virksomhed. Mange tilbudsgivere oplever, at det kan være svært at få denne dialog, hvilket kan føre til anmodninger om aktindsigt og også til klagesager, som igen betyder mange ekstraomkostninger og stort ressourceforbrug for begge parter. Det vil derfor være hensigtsmæssigt, hvis ordregiverne i højere grad vil stille bedre dokumentation til rådighed, når et udbud afsluttes, således at behovet for aktindsigt reduceres. Hvis denne dialog skal være konstruktiv for begge parter, kræver det også, at de tabende tilbudsgivere indgår i dialogen med et reelt ønske om at få tilbagemeldinger, og ikke bruger trusler om aktindsigt og klagesager. Hvis dialogen mellem ordregiver og tabende tilbudsgiver skal kunne fungere, har tilbudsgiver også et ansvar for, at dialogen forbliver konstruktiv.

8 8 3. Tidsperspektiver Som nævnt i forbindelse med punktet om dialog under udbuddet, er mange udbudsforretninger baseret på direktivets minimumsfrister. Det giver et stort tidspres i selve udbudsforretningen med risiko for dårligere tilbud og højere priser, men ofte er tidsplanerne for implementeringen af nye aftaler også ganske pressede. Det betyder, at der ofte kun er én måned for en nyvalgt leverandør til at få det praktiske, logistiske og materialemæssige på plads inden opstart. Det kan betyde en dårlig opstart for en leverandør med klager og utilfredse brugere, som kan være ødelæggende for samarbejdet og tilliden. Dette er også problematisk for ordregiverne, som jo står som den ansvarlige beslutningstager i valg af leverandører. Derfor bør udbuddene indeholde tilstrækkelig tid til kontraktstart, så der er ordentlig tid til at få de nye aftaler implementeret. Dette tager tid og stiller krav - særligt til ordregiver - om at kommunikere hurtigt og klart til de behandlere og brugere og slutbrugere, som skal vænne sig til de evt. nye produkter og vilkår. Ordregiver bør sætte god tid af til aftaleimplementeringen. Når ordregiver har tildelt et udbud til en tilbudsgiver, er det med et fast udløbstidspunkt. Aftalen kan ikke forlænges uden et fornyet udbud, medmindre aftalen indeholder en egentlig option om forlængelse. Rammeaftaler må i henhold til Udbudsdirektivets art. 32, stk. 2 højst gælde for fire år undtagen i særlige tilfælde, som skal være begrundet i rammeaftalens formål. Når en udbudskontrakt udløber, er den eksisterende leverandør ikke længere forpligtet til at tilbyde produkterne til samme pris og service som i udbuddet. Endvidere har leverandøren ikke længere leveringspligt, og andre leverandører kan byde ind og sælge deres produkter til kommunerne på lige vilkår med den tidligere tilbudsvinder. Vi oplever dog i stigende grad, at kommunerne efter endt kontraktperiode forsætter med at købe produkter af tidligere leverandører, da der ikke er startet en ny udbudsrunde op, eller at udbudsrunden ikke er afsluttet, inden den tidligere kontrakt udløber. Dermed er der ikke konkurren-

9 9 ce på markedet mellem udbud, hvilket giver tidligere leverandører en fordel. Vi foreslår, at ordregiver ca. 1 år inden en kontrakt udløber iværksætter tiltag til et nyt udbud på området.

10 10 4. Centraliserede indkøb/udbud Efter strukturreformen er der blevet færre men større indkøbsenheder, som i høj grad har organiseret sig som indkøbsfællesskaber. Nogle gange udbydes visse produkter sågar som landsdækkende udbud. Det giver på den ene side udbud, som kommercielt set er mere attraktive for tilbudsgiverne, men på den anden side betyder det også, at der er mere at tabe for tilbudsgiverne. Det kan være medvirkende til, at tilbudsgiverne er mere aggressive og har et større incitament til at klage. Samtidig er mange danske tilbudsgivere også kendetegnede ved at være små eller mindre virksomheder, som kan have vanskeligt ved at håndtere meget store kontrakter og rammeaftaler. Udbudsforretningerne levner sjældent tid til, at det kan lade sig gøre for de små og mellemstore virksomheder at danne reelle og hensigtsmæssige konsortier, og de må derfor ofte undlade at afgive tilbud. Det betyder, at markedet på sigt kan komme til at bestå af få, store virksomheder med risiko for mindre konkurrence, højere priser og mindre innovation. Det vil derfor være hensigtsmæssigt, at der i højere grad gives mulighed for at byde på delaftaler, så de små og mindre tilbudsgivere kan komme i betragtning 5. Det vil også være ønskeligt med en større overvågning af, om koncentrationen af købermagt på et lille dansk marked på sigt er hensigtsmæssigt. 5 I det nye udbudsdirektiv er der en øget fokus på de små og mellemstore virksomheder, der på europæisk plan ses som vigtige spillere i forbindelse med at skabe vækst og arbejdspladser i EU.

11 11 5. Krav til produkter og ydelser Der stilles mange forskellige krav til produkter og services i forbindelse med udbud. Langt fra alle disse krav er tilstrækkeligt gennemsigtige eller hensigtsmæssige. Nogle krav bærer præg af at være afskrift af krav, som var aktuelle 3-4 år tilbage i tiden, mens andre afspejler en manglende viden om andre muligheder, end de produkter den nuværende leverandør kan levere. Det fører til mange spørgsmål og ønsker om at ændre kravspecifikationen i forbindelse med spørgerunder, hvilket som tidligere beskrevet skaber en række problemer. Tilbudsgivere oplever at uhensigtsmæssige krav fastholdes, selvom adskillige tilbudsgivere har gjort opmærksom på, at kravet ikke er tidssvarende eller hensigtsmæssigt. Det kan føre til forbehold, ikkekonditionsmæssige tilbud samt fordyrelser, fordi produkterne skal tilpasses, hvilket samlet set er problematisk og omkostningstungt for alle parter. Inden for visse produktområder har vi de senere år set eksempler på udbud, hvor man alene ønsker tilbud på et ganske smalt sortiment af produkter, f.eks. inden for diabetesområdet, hvor ordregivere har gået fra at udbyde op til 20 forskellige blodsukkermålere til at udbyde 2. Andre gange udbydes et bredere sortiment, men snævert i den forstand, at der mangler størrelser inden for visse produkter, hvor det viser sig, at der er et stort forbrug. Dette store forbrug bliver således ikke konkurrenceudsat i udbuddet. Hvis kommunerne laver sådanne smalle udbud, vil de dels afskære sig fra tilbud fra flere aktører på markedet og således ikke få den ønskede konkurrence i udbuddet. Endvidere vil en introduktion af leverandørernes nye produkter blive svær, da det kræver et bredere sortiment i udbuddene herunder ændring af kravspecifikationer.

12 12 En sidegevinst ved at udbyde brede sortimenter er, at kommunerne kan undgå at borgere benytter det frie produktvalg efter servicelovens 112. Samtidig kan kommunernes budgetter bedre holdes, hvis hele sortimentet, størrelserne mv. som borgerne efterspørger er med i udbuddet, da kommunerne skal betale efter regning, for produkter, hvor der ikke er indgået en leverandøraftale 6. En alternativ mulighed er, at ordregiverne arbejder sig længere hen imod funktionsudbud 7 og væk fra de meget detaljerede kravspecifikationer, samtidig med at der anlægges en øget teknisk dialog. Der findes forskellige former for udbudsskabeloner (f.eks. Socialstyrelsens), og det er af stor betydning, at ordregiver ikke tager ordlyden i disse skabeloner for pålydende inden for de respektive delaftaler, men at disse bruges som vejledninger. Hvis kravspecifikationen bliver for specifik, risikerer ordregiver at udelukke et antal tilbudsgivere, hvilket næppe kan være hensigten. Det er vigtigt, at formulere kravspecifikationer, hvor ikke kun specifikationer, men også funktionen af produktet/teknologien efterspørges. Der bør desuden udvikles en mere ensartet udbudsskabelon. Her tænkes på form og ikke indhold. Det bør samtidig overvejes, om delaftaler med forventet indkøb på 0 stk. bør fjernes fra tilbudslisten. Når der er meget store udbud, med mange delaftaler, bør det overvejes at opdele disse i 2 eller flere udbud. Det bør overvejes, om tilbudsgivere skal have mulighed for at præsentere produkterne, som en del af evalueringsprocessen. 6 Servicelovens 112, stk Se Værktøj til funktionsudbud på hjælpemiddelområdet og Analyse af funktionsudbud, begge udgivet af Rådet for Offentlig og Privat Samarbejde (før Udbudsrådet).

13 13 6. Kommercielle forhold Der er en tendens til, at udbudsmaterialerne på hjælpemiddelområdet indeholder stigende krav til de kommercielle forhold. Det ses blandt andet ved, at der i udbudsmaterialet stilles meget specifikke krav til størrelsen af rabat på reservedele, tilbehør og lignende, samt at ydelser såsom konsulenthjælp og tilpasning forventes at være gratis. I nogle tilfælde kræves rabatten ud over løbetiden på kontrakten. Det betyder, at et krav om rabat på reservedele imødekommes ved at selve hjælpemidlet bliver dyrere. Kravene om gratis konsulenthjælp og tilpasninger fører således til højere pris på selve hjælpemidlet, da omkostningerne til de gratis ydelser skal dækkes. Behovet hos ordregiverne for at få optimeret priserne kan langt bedre imødekommes ved at lade servicekrav være en del af konkurrencen. Endvidere bør muligheden for at opnå ekstra rabat ved tildeling af flere delaftaler undgås. Det favoriserer de store virksomheder, da de mindre virksomheder måske ikke kan byde ind på alle delaftaler, og dermed ikke kan tilbyde rabatten. En anden problematik på det kommercielle område er udbudsmaterialets angivelser af den forventede mængde. Det er vanskeligt at forudsige, da behovet for hjælpemidler til borgere kan variere meget fra år til år. På den anden side er det rart, at der er et estimat på volumen pr. år at beregne tilbudsprisen efter. Det bør altid være muligt for virksomhederne at tage ekspeditionsgebyr for håndtering af mindre eller hastende forsendelser. Ordregiver bør udarbejde mere differentierede krav til leveringstider. Det bør vurderes, om der er tale om levering af enkeltstående produkter, eller om det er en samlet løsning som består af flere elementer, f.eks. levering af enkelte produkter inkl. uddannelse af ordregivers personale i den specifikke løsning og implementering.

14 14 7. Kontraktvilkår I de seneste år har en ny praksis udviklet sig vedrørende kontraktvilkår i udbuddene på hjælpemiddelområdet. Det ses blandt andet ved, at der kræves reklamationsret/garanti ud over købelovens bestemmelser samt udvidede forpligtelser i forhold til produktansvar. Der kræves meget korte leveringstider og service on-site med meget kort respons. Det bør accepteres, at garantien bortfalder på et specifikt produkt, hvis reparationer og service i garantiperioden udføres af andre end personale udannet af leverandøren. Alle vilkår/reparationer og service som er ud over det, der er beskrevet i servicekontrakten, bør være efter regning, ellers har tilbudsgiver ikke anden mulighed for at dække yderligere omkostninger end ved at lægge dem på produktprisen, selv om det ikke er muligt at forudse, om produktet skal repareres. Når både service og reparationer mv. lægges på produktets pris, bliver billedet af hvor mange penge, det offentlige (både regioner og kommuner) bruger på hjælpemidler/medicinsk udstyr ikke retvisende. Nyere tiltag inden for kontraktvilkår er, at ordregiver nu kræver funktionsgaranti i stedet for produktgaranti. Endvidere er bodsbestemmelser indskrevet i flere kontrakter ved leveringsforsinkelser, samtidig med at brugen af ikke-maksimerede erstatningskrav udgør en forpligtelse, som de fleste virksomheder ikke kan påtage sig. Sådanne krav er med til effektivt at begrænse konkurrencen. Kravet til referencelister er en udfordring for virksomhederne, når disse skal leveres med meget specifikke detaljer. I kontrakter med ordregivere er det ofte et krav, at disse oplysninger er af fortrolig karakter. Derfor bør listerne kun omfatte kontaktdata.

15 15 8. Vægtninger I Udbudsdirektivet er der et krav om vægtning af underkriterierne i forbindelse med tildelingskriteriet økonomisk mest fordelagtige tilbud, hvilket er medvirkende til at skabe gennemsigtighed og ligebehandling. I mange udbud er prisen eller tilsvarende økonomisk kriterium tillagt en vægtning på 45% eller mere. En anbefaling er at prisen maksimalt vægter 30-35%. Det stiller store krav til gennemsigtigheden af de øvrige kriterier, således at det er tydeligt, hvordan de kommer i spil og dermed sikrer, at det reelt ikke er en ren priskonkurrence (= tildelingskriteriet laveste pris ). Tilbudsgiverne skal have tillid til, at det angivne tildelingskriterium er reelt. Således vil tilbudsgiver kunne afgive deres bedste tilbud i forhold til kvalitet og pris. Det vil derfor være hensigtsmæssigt, hvis ordregiverne i højere grad overvejede, om vægtningen af prisen afspejler det ønskede resultat. Fremadrettet bør ordregiver have øget fokus på TCO (Total Cost of Ownership). På denne måde vil man i udbud få et retvisende billede af, hvad produktet koster, da der foruden anskaffelsespris også ses på omkostningerne i brugsperioden. TCO giver dermed en helhedsbetragtning, frem for et ensidigt fokus på stykpris på anskaffelsestidspunktet. Uden øje for totaløkonomien risikerer myndigheder at snyde sig selv med et produkt, som umiddelbart synes godt og billigt, men som gennem brugsperioden viser sig at være en dyr løsning. 8 8 Kontorchef i Center for Offentlig Konkurrence, Forbruger- og Konkurrencestyrelsen, Kenneth Skov Jensen.

16 Dansk Rehab Gruppe (DRG) er den danske brancheorganisation for producenter og distributører af velfærdsteknologi herunder hjælpemidler mm. DRG blev etableret i 1981 og har i dag ca. 80 medlemsvirksomheder. DRG arbejder for at sikre dansk hjælpemiddelindustri gode rammevilkår som muliggør størst mulig andel i det foreliggende forretningspotentiale på rehabiliteringsområdet både på kort og på længere sigt. DRG arbejder for at varetage interesserne for den bredest mulige kreds af virksomheder inden for dansk hjælpemiddelindustri og serviceydelser til ældre og handicappede mennesker. En interessevaretagelse, der tager højde for medlemmernes forskellighed f.eks. i størrelse eller i distributører og/eller producenter Interessevaretagelsen sker under hensyntagen til et optimalt samspil med brugerorganisationer, faglige udviklingsforaer, offentlige myndigheder og andre relevante samarbejdsflader ikke kun herhjemme men også i udlandet. Medicoindustrien er brancheorganisationen for virksomheder, der i Danmark udvikler, producerer, sælger eller på anden vis har interesse i medicinsk udstyr. Medicoindustrien arbejder for at sikre medlemsvirksomhederne de bedst mulige betingelser for at udvikle, producere og sælge medicinsk udstyr. I Danmark er Medicoindustrien høringsinstans for myndighederne i spørgsmål og sager, som angår branchen for medicinsk udstyr. Medicoindustrien deltager aktivt i råd og udvalg, som har indflydelse på erhvervsvilkårene for branchen. På internationalt plan yder Medicoindustrien en aktiv indsats i den fælles europæiske brancheorganisation EUCOMED og samarbejder med de europæiske og amerikanske søsterorganisationer.

Den gode udbudsforretning. Dansk Rehab Gruppe v/ Per Buus, Formand

Den gode udbudsforretning. Dansk Rehab Gruppe v/ Per Buus, Formand Den gode udbudsforretning Dansk Rehab Gruppe v/ Per Buus, Formand Den gode udbudsforretning INDHOLD 1. Hvad er den gode udbudsforretning? 2. Skal der være fokus på dialog? 3. Tidsperspektiv 4. Vægtninger

Læs mere

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Side 1 af 8 Forord Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rudersdal Kommune og Hørsholm Kommune udbyder

Læs mere

Bliv leverandør til det offentlige. Miniguide

Bliv leverandør til det offentlige. Miniguide Bliv leverandør til det offentlige Miniguide INDLEDNING Denne miniguide indeholder vejledning i, hvad du skal huske når du vil byde på opgaver i Gribskov Kommune. Miniguiden indeholder nogle generelle

Læs mere

UDBUD -keep it simple. Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser.

UDBUD -keep it simple. Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser. UDBUD -keep it simple Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser. Februar 2015 2015 Side 2 af 7 Gør indkøb af rådgivning simpelt - og undgå

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER

UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER DATO: 23.2.2015 Sags nr. 2014-0240583 Dokument nr. 2014-0240583-1 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Asfaltudlægger

Læs mere

Resume Simple udbudsmodeller for rådgiverydelser

Resume Simple udbudsmodeller for rådgiverydelser Foreningen af Rådgivende Ingeniører FRI Resume Simple udbudsmodeller for rådgiverydelser 2 Denne vejledning, der er udarbejdet af DANVA og FRI, indeholder gode råd om, hvordan vandselskaber kan indkøbe

Læs mere

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Godkendt i kommunalbestyrelsen den 17. maj 2011 Formål Formålet med disse retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt

Læs mere

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline INDKØBSJURA 2014 Advokat hotline Spørgsmål 1 Ønsker rammekontraktbegreb belyst ud fra specifikke spørgsmål: En kontrakt, hvor sortimentet er fastlagt, alle priser er fastlagt, og kredsen af udbydere er

Læs mere

Brugen af sortiment og øvrigt sortiment i udbudsforretninger

Brugen af sortiment og øvrigt sortiment i udbudsforretninger Brugen af sortiment og øvrigt sortiment i udbudsforretninger Peter Dann Jørgensen, Bender von Haller Dragsted Tina Braad, Holst, Advokater IKA Indkøbsjura 7, den 14. september 2010 Formål Formålet med

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR OPBYGNING TIL SLAMSUGER

UDBUDSBETINGEL- SER FOR OPBYGNING TIL SLAMSUGER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR OPBYGNING TIL SLAMSUGER DATO: 24.02.2015 Sags nr. 2014-0240621 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Opbygning til slamsuger 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011 K E N D E L S E Skandinavisk Parykcenter ApS (advokat David Frølich, København) mod 1. Hillerød

Læs mere

IKA ADVOKAT HOTLINE 2015

IKA ADVOKAT HOTLINE 2015 IKA ADVOKAT HOTLINE 2015 Spørgsmål 1 Spørgsmål om aftaler som indeholder både en rammeaftale og kontrakt. Ifølge nugældende regelsæt står der i implementeringsbekendtgørelsens 6 stk. 2, at der er tale

Læs mere

UDBUD -keep it simple. Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser.

UDBUD -keep it simple. Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser. UDBUD -keep it simple Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser. Revideret januar 2016 Gør indkøb af rådgivning simpelt - og undgå klager

Læs mere

nævnt heri, eller sag C-147/06 og C-148/06 SECAP SpA og Santorso, præmis Jf. sag C-95/10, Strong Seguranca, præmis 35. Dato: 9.

nævnt heri, eller sag C-147/06 og C-148/06 SECAP SpA og Santorso, præmis Jf. sag C-95/10, Strong Seguranca, præmis 35. Dato: 9. Dato: 9. maj 2016 Sag: OK/JH Notat om hvorvidt udbudslovens 132, 148 og 160 finder analog anvendelse på indkøb omfattet af Lovbekendtgørelse nr. 1410 af 07/12/2007 (tilbudsloven). Resume Det er Konkurrence-

Læs mere

1. Indledning 1. 2. Den ordregivende myndighed 1. 3. Udbudsmaterialet 2. 4. Kontrolbud 2

1. Indledning 1. 2. Den ordregivende myndighed 1. 3. Udbudsmaterialet 2. 4. Kontrolbud 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Kontrolbud 2 5. Tidsplan for udbudsforretningen 2 5.1 Spørgemøde 2 5.2 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

Nyskabelser og fokuspunkter for bygherrer i udbudsloven. Bygherreforeningen 23. juni 2015 Tina Braad, partner

Nyskabelser og fokuspunkter for bygherrer i udbudsloven. Bygherreforeningen 23. juni 2015 Tina Braad, partner Nyskabelser og fokuspunkter for bygherrer i udbudsloven Bygherreforeningen 23. juni 2015 Tina Braad, partner tbr@bechbruun.com 2 Udbudspligten for varer og tjenesteydelser under tærskelværdien ændres Tilbudslovens

Læs mere

UDBUD -keep it simple. Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser.

UDBUD -keep it simple. Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser. UDBUD -keep it simple Spar transaktionsomkostninger og undgå klagesager og aktindsigtsbegæringer, når du køber rådgiverydelser. Revideret september 2016 Gør indkøb af rådgivning simpelt - og undgå klager

Læs mere

Rehab konference den 9.9.14 DS/INF 174 Anbefalinger til offentlige udbud af medicinsk udstyr, herunder hjælpemidler

Rehab konference den 9.9.14 DS/INF 174 Anbefalinger til offentlige udbud af medicinsk udstyr, herunder hjælpemidler Rehab konference den 9.9.14 DS/INF 174 Anbefalinger til offentlige udbud af medicinsk udstyr, herunder hjælpemidler v/kirsten Jensen, chefkonsulent, Region Hovedstaden Baggrund Udbudsprocessen: - et samspil

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER FOR ELBILER & PLUG-IN HYBRIDBILER

UDBUDSBETINGELSER FOR ELBILER & PLUG-IN HYBRIDBILER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGELSER FOR ELBILER & PLUG-IN HYBRIDBILER DATO: 30.6.2015 Sagsnr.: 2015-0040593 Dokument nr.: 2015-0040593-2 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 K E N D E L S E Delfin Vask A/S (advokat Bent Sommer, Kastrup) mod Gentofte Kommune (selv) Gentofte Kommune iværksatte

Læs mere

Bilag 1: Vurdering af udbudspligt i henhold til det nye udbudsdirektiv og den kommende udbudslov

Bilag 1: Vurdering af udbudspligt i henhold til det nye udbudsdirektiv og den kommende udbudslov KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 13-05-2015 Sagsnr. 2015-0023209 Bilag 1: Vurdering af udbudspligt i henhold til det nye udbudsdirektiv og den kommende udbudslov Baggrund

Læs mere

Sagsnr. 2014-10934 Udbudsbetingelser - Offentligt udbud Udbud af brystproteser UDBUDSBETINGELSER. Rammeaftale. Offentligt udbud.

Sagsnr. 2014-10934 Udbudsbetingelser - Offentligt udbud Udbud af brystproteser UDBUDSBETINGELSER. Rammeaftale. Offentligt udbud. UDBUDSBETINGELSER Rammeaftale Offentligt udbud af brystproteser INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OM UDBUDDET 2 1.1. Indledning 2 1.2. Ordregivende myndighed: 2 1.3. Kontakt i forbindelse med udbuddet 2 2. UDBUDDETS

Læs mere

Retningslinjer for udbud i Morsø Kommune - bilag til Indkøbs- og udbudspolitik

Retningslinjer for udbud i Morsø Kommune - bilag til Indkøbs- og udbudspolitik Retningslinjer for udbud i Morsø Kommune - bilag til Indkøbs- og udbudspolitik Senest opdateret 04-01-2018 1 Indhold 1. Ordforklaring...3 2. Indledning...5 3. Udbudsprocessen fra A til Z...5 3.1. Udbudsplan...5

Læs mere

Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner

Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner Efter aftale med Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) gennemgås hermed en række grundlæggende udbudsretlige emner, der vurderes at være væsentlige

Læs mere

Politik for Bygge- og Anlægsopgaver

Politik for Bygge- og Anlægsopgaver 1 Politik for Bygge- og Anlægsopgaver Møde den hos Erhverv Væksthimmerland Side 1 2 Dagsorden: Indledning Præsentation af Politik for Bygge- og Anlægsopgaver ved Ole Helk og Jørgen Hansen Præsentation

Læs mere

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 4 4. Tidsplan for

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING

UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING DATO: 04.05.2015 Sags nr. 2014-0252832 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Minibusser

Læs mere

Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012. Udbudsbetingelser

Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012. Udbudsbetingelser Udbud af kommunikations- og kampagneydelser samt markedsføringsopgaver 2012 Udbudsbetingelser Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Ydelser og opgaver... 4 3. Udbydende myndighed... 5 4. Udbudsmaterialet...

Læs mere

Udbud på beskæftigelsesområdet forslag til forbedrede rammeaftaler

Udbud på beskæftigelsesområdet forslag til forbedrede rammeaftaler Udbud på beskæftigelsesområdet forslag til forbedrede rammeaftaler Baggrund Baggrunden for vores henvendelse og ønske om at fremlægge forslag til nye principper for kommende udbud er erfaringer fra det

Læs mere

Nyhedsbrev Udbud

Nyhedsbrev Udbud Nyhedsbrev Udbud 30.11.2015 UDBUDSKALENDER: NU ÅBNES DEN FØRSTE LÅGE 30.11.2015 I anledningen af vedtagelsen af udbudsloven udsender vi en udbudskalender med fire låger. Denne gang stiller vi skarpt på

Læs mere

Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud

Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud Maria Haugaard, Advokat Gå-hjem-møde om udbudsloven og miljømærker 4. Maj 2016 Introduktion til udbudsloven og de nye muligheder for

Læs mere

Udbudsbetingelser Tolkemyndigheden Udbud af platform til videoog fjerntolkning

Udbudsbetingelser Tolkemyndigheden Udbud af platform til videoog fjerntolkning Udbudsbetingelser Tolkemyndigheden Udbud af platform til videoog fjerntolkning Side 1 1. Indledning...3 2. Den ordregivende myndighed...4 3. Udbudsmaterialet...4 4. Tidsplan for udbudsforretningen...4

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER Dato: 15. august 2013 J. nr.: 102794 UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER 1. Indledning og beskrivelse Boligorganisationen Tårnbyhuse ønsker at indgå rammeaftale

Læs mere

N O T A T O M M A R K E D S D I A L O G

N O T A T O M M A R K E D S D I A L O G N O T A T O M M A R K E D S D I A L O G Til: KL Fra: Bird & Bird Dato: 6. december 2018 Emne: Markedsdialog i forbindelse med pilotprojekt om digitale læringsmidler Sagsnr.: KLKOL0010 1. INDLEDNING KL

Læs mere

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter Udbudsbetingelser Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter 1. Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Den ordregivende myndighed... 2 3 Udbudsmaterialet... 3 3.1 Udbudsmateriale...

Læs mere

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune J. nr.: 25087 Udbudsbetingelser Udbud af biogas Skive Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Udbudsform 3 3. Ordregiver 3 4. Udbudsmaterialet 4 5. Den udbudte kontrakt 4 6. Tidsplan 5 7. Betingelser

Læs mere

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Udbudsannonce Prækvalifikation Torvegade 74 6700 Esbjerg Indhold Baggrund og formål...3 Opgavebeskrivelse og omfang...3 Ordregiver...3 Spørgsmål og kontaktperson...3 Prækvalifikationsmateriale...4 Udbudsproces...4

Læs mere

Sociale hensyn ved indkøb

Sociale hensyn ved indkøb Studiestræde 50, 1554 København V, Telefon 3376 2000, Fax 3376 2001, www.bl.dk, email bl@bl.dk 18. marts 2014 Sociale hensyn ved indkøb Udbud I forbindelse med boligorganisationernes indkøb af bygge- og

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af udbud vedrørende skulderproteser Til Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning

Læs mere

Generel information omkring Genbrugshjælpemidler

Generel information omkring Genbrugshjælpemidler Generel information omkring 50.98 Genbrugshjælpemidler Staten og Kommunernes Indkøbsservice Zeppelinerhallen H. C. Hansens Gade 4, 2300 København S Telefon +45 33 42 70 00 CVR 17472437 EAN 5790000275847

Læs mere

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN I/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Kontraktperiode... 3 4. Udbudsform og forhandlingsforløb...

Læs mere

Transaktionsomkostninger

Transaktionsomkostninger Det mener DI Rådgiverne om offentlige indkøb Transaktionsomkostninger er spild af ressourcer Høje er et samfundsproblem Det er forbundet med store omkostninger for rådgiverbranchen at byde på offentlige

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Udbudsbrev Miniudbud

Udbudsbrev Miniudbud Bilag 4d: Skabelon til miniudbud (genåbning af konkurrencen) Udbudsbrev Miniudbud Miniudbud for udførelsen af konsulentopgaver primært under det nationale program for overvågning af vandmiljøet og naturen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011 K E N D E L S E Nykøbing Dag og Industrirenovation v/bjørn Filtenborg (advokat Jesper Svenning,

Læs mere

Udbuds- og indkøbspolitik

Udbuds- og indkøbspolitik Udbuds- og indkøbspolitik 2018-2022 Indledning Indkøb herunder udbud og kontraktstyring spiller en væsentlig rolle i forhold til Frederikssund Kommunes samlede økonomi. Frederikssund Kommune køber hvert

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning

Udbudsbetingelser. Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 3 2 Ordregivende myndighed... 3 3 Udbudsmaterialets bestanddele... 3 4 Virksomhedens generelle

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR SURVEY OM MEDBORGERSKAB BLANDT UNGE

UDBUDSBETINGEL- SER FOR SURVEY OM MEDBORGERSKAB BLANDT UNGE Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen SER FOR SURVEY OM MEDBORGERSKAB BLANDT UNGE UDBUDSBETINGEL- KØ- BENHAVNERE VERSION AUGUST 2015 DATO: 03/08 2015 Sags nr.: 2015-0140809 OFFENTLIGT

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Udbudsbetingelser for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets. 3. oktober 2013

Udbudsbetingelser for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets. 3. oktober 2013 Sterregaard ApS for Lejre Kommunes udbud af kontrakt om køb af tablets 3. oktober 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle vilkår for udbuddet... 3 1.1. Indledning... 3 1.2. Baggrund for udbudet... 3 1.3.

Læs mere

Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2

Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2 Betingelser for tilbudsindhentning Syddjurs Kommune, version 2 Indhentning af tilbud på beskæftigelsesfremmende indsats 1. Vejledning og jobsøgningsforløb i.h.t. Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats kap.

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE INDHOLD 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Tidsplan for udbudsforretningen

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer. Indkøb og Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer. Indkøb og Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af Insulinpumper og forbrugsvarer www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Offentliggørelses tidspunkt Afleveringstidpunktet Spørgsmål

Læs mere

Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Gennemgang af opmærksomhedspunkter Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af Sprøjter/kanyler, infusion/transfusion samt epidural/spinalsæt Til Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring,

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring, Udbudsbetingelser 1. Alment Bestemmelser om udbud og tilbud, udbudsbetingelserne, indeholder dels orienterende oplysninger om den udbudte opgave, dels bindende bestemmelser for udbud og tilbud. Udbudsprocessen

Læs mere

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Forord Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver danner rammen for de samlede udbud og af bygge- og anlægsopgaver i Vesthimmerlands Kommune og er således

Læs mere

Del 2: Ordregivernes værktøjer i forbindelse med offentlige

Del 2: Ordregivernes værktøjer i forbindelse med offentlige 18. april, 2011 DI s høringssvar til Grønbog om modernisering af EU's politik for offentlige Mod et mere effektivt europæisk marked for offentlige (KOM(2011) 15 endelig) Evaluering gennemføres frem mod

Læs mere

SKI's ordbog. Forklaring. Ord

SKI's ordbog. Forklaring. Ord SKI's ordbog En forklaring på begreber, der ofte bruges af SKI ver. 2.5 Ord Forklaring Aftalenummer Et tal, der henviser til en specifik rammeaftale. Hver aftale har et egentligt navn, som beskriver hvad

Læs mere

Ordregivers beskrivelse af evalueringsmetoden hvad gør man nu?

Ordregivers beskrivelse af evalueringsmetoden hvad gør man nu? Ordregivers beskrivelse af evalueringsmetoden hvad gør man nu? Anders Birkelund Nielsen Overblik Kort om tildeling og evalueringsmetode Eksempler på evalueringsmodeller Kort om C-6/15 TNS Dimarso NV KFST

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK

GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK GULDBORGSUND KOMMUNE JANUAR 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Formål med indkøbs- og udbudspolitikken... 4 3. Principper for udbud og indkøb...

Læs mere

Udbudsbetingelser. vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97.

Udbudsbetingelser. vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97. Udbudsbetingelser vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97. 1. Indhold 2. Indledning... 3 3. Udbudsmaterialet... 3 4.

Læs mere

Udbudslovens potentiale udnyttes ikke

Udbudslovens potentiale udnyttes ikke Laura Svaneklink, chefkonsulent lans@di.dk JANUAR 2017 Bertil Egger Beck, konsulent beeb@di.dk Peter Beyer Østergaard, student pebo@di.dk Udbudslovens potentiale udnyttes ikke Kommuner og andre offentlige

Læs mere

Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser

Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser Initialer: peh Sag: 306-2010-23455 Dok.: 306-2010-289257 Oprettet: 14. december 2010 Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser Baggrund Odsherred Kommunes overordnede udbudsstrategi sætter fokus på, hvordan

Læs mere

UDBUDSPOLITIK FOR FYNBUS

UDBUDSPOLITIK FOR FYNBUS UDBUDSPOLITIK FOR FYNBUS Udbudspolitik for FynBus Formål FynBus har den vision, at Den kollektive trafik skal set fra passagerernes synsvinkel være enkel, sammenhængende og konkurrencedygtig med andre

Læs mere

Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware. Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917.

Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware. Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917. Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917. Indholdsfortegnelse 1. ORDREGIVER... 3 2. DE RETLIGE

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER FOR TILSTANDSREGISTRERING AF KØREBANER OG CYKELSTIER.

UDBUDSBETINGELSER FOR TILSTANDSREGISTRERING AF KØREBANER OG CYKELSTIER. Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGELSER FOR TILSTANDSREGISTRERING AF KØREBANER OG CYKELSTIER. VERSION SEPTEMBER 2014 DATO: 11/02/2015 Sags nr. 2014-0191043 Dokument nr. 2014-0191043-18

Læs mere

Udbudsbetingelser. Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem. Aalborg Universitet

Udbudsbetingelser. Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem. Aalborg Universitet Udbudsbetingelser Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem Aalborg Universitet Indholdsfortegnelse 1. Ordregiver og kontaktperson... 3 2. Udbudsmateriale... 3 3. Opgavens omfang... 3 4. Kontraktvilkår...

Læs mere

Udbud af analyse-, evaluerings- og udviklingsopgaver samt konsulentydelser

Udbud af analyse-, evaluerings- og udviklingsopgaver samt konsulentydelser Udbud af analyse-, evaluerings- og udviklingsopgaver samt konsulentydelser Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Ydelserne... 4 3. Ordregivende myndighed... 6 4. Udbudsmaterialet... 6 5. Disposition

Læs mere

Indkøb af vippecontainere. Udbudsbetingelser

Indkøb af vippecontainere. Udbudsbetingelser Indkøb af vippecontainere Udbudsbetingelser Dato: 15-07-2016 Udarbejdet af: OFD Version: 0.1 Kontrol: LTH Godkendt af: - side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Bygherre: Forsyning Helsingør A/S Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 Ordregivende myndighed... 3 2

Læs mere

Lov om indhentning af tilbud i bygge- og anlægssektoren

Lov om indhentning af tilbud i bygge- og anlægssektoren Side 1 af 5 Lov om indhentning af tilbud i bygge- og anlægssektoren LOV nr 338 af 18/05/2005 (Gældende) Senere ændringer til forskriften Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel

Læs mere

EU-Udbud på. Bilag IIA tjenesteydelse. Rengøring. til borgere i eget hjem. i Vesthimmerlands Kommune

EU-Udbud på. Bilag IIA tjenesteydelse. Rengøring. til borgere i eget hjem. i Vesthimmerlands Kommune EU-Udbud på Bilag IIA tjenesteydelse Rengøring til borgere i eget hjem i Vesthimmerlands Kommune Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Generel beskrivelse af opgaven... 3 1.2 Ansvarlig for udbud...

Læs mere

Udbudsbetingelser Indkøb af skilte til affaldsoplag

Udbudsbetingelser Indkøb af skilte til affaldsoplag Indkøb af skilte til affaldsoplag INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. INDLEDNING.... 1 2. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED.... 1 3. UDBUDSMATERIALET.... 1 4. UDBUDDETS OMFANG.... 2 5. TILDELING AF KONTRAKT.... 2 5.1. Tildelingskriterier....

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter

Bekendtgørelse af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter LBK nr 1410 af 07/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Konkurrencestyrelsen, j.nr. 4/0404-0200-0002 Senere

Læs mere

UDBUDSPOLITIK SVENDBORG KOMMUNE

UDBUDSPOLITIK SVENDBORG KOMMUNE UDBUDSPOLITIK SVENDBORG KOMMUNE 2 Udbudspolitik Med henvisning til Bekendtgørelse om servicestrategi og opfølgningsredegørelse jf. lovbekendtgørelse nr. 1060 af 24. oktober 2006 om kommunernes styrelse

Læs mere

Udbudsloven hvad er nyt? Bedre udbud Bedre udbud

Udbudsloven hvad er nyt? Bedre udbud Bedre udbud Bedre udbud Bedre udbud Udbudsloven hvad er nyt? Hvad skal du være opmærksom på, når du køber ind på vegne af en offentlig myndighed? Få her en kort oversigt over, hvad de nye regler betyder. Indhold 3

Læs mere

Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Gennemgang af opmærksomhedspunkter Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af Osteosyntese Til Region Midtjylland Indkøb og Medicoteknik www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter Rettelse af afleveringstidpunktet

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør www.regionmidtjylland.dk Dagens program Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning Spørgsmål til udbudsmaterialet Betingelser for deltagelse/udvælgelseskriterier

Læs mere

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelse. Aftale om indkøb af mobilt tromlesortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelse. Aftale om indkøb af mobilt tromlesortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S Udbudsbetingelse Aftale om indkøb af mobilt tromlesortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S Januar 2018 udbudsbetingelse Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Udbuddets omfang... 3 2.1 Udbuddets

Læs mere

Evaluering af tilbud. Udbudsdirektør Christian Lunding & Advokat Michael Lund Nørgaard

Evaluering af tilbud. Udbudsdirektør Christian Lunding & Advokat Michael Lund Nørgaard Evaluering af tilbud Udbudsdirektør Christian Lunding & Advokat Michael Lund Nørgaard Evalueringen afslutter en udbudsproces Evalueringen skal danne grundlag for tildeling og afslag og dermed kontraktindgåelse

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ODDER KOMMUNE

UDBUDSBETINGELSER ODDER KOMMUNE UDBUDSBETINGELSER ODDER KOMMUNE INDHOLD 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Baggrund 1 4. Udbudsmaterialet 2 5. Tidsplan for udbudsforretningen 2 5.1 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER FOR ELBILER & PLUG-IN HYBRIDBILER

UDBUDSBETINGELSER FOR ELBILER & PLUG-IN HYBRIDBILER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGELSER FOR ELBILER & PLUG-IN HYBRIDBILER DATO: 15.4.2015 Sagsnr.: 2015-0040593 Dokument nr.: 2015-0040593-2 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser

Læs mere

Selskabet for udbudsret d. 14. januar 2015

Selskabet for udbudsret d. 14. januar 2015 Selskabet for udbudsret d. 14. januar 2015 Udbud med forhandling samt offentliggørelse af evalueringsmodeller ved Henrik Fausing Projektdirektør Dansk Byggeri Udbudsloven og evalueringskriterier 158. En

Læs mere

Annonceringsbetingelser offentlig annoncering Juli 2015. Udlejning af cykelværksted. til. Syddansk Universitet

Annonceringsbetingelser offentlig annoncering Juli 2015. Udlejning af cykelværksted. til. Syddansk Universitet Annonceringsbetingelser offentlig annoncering Juli 2015 Udlejning af cykelværksted til Syddansk Universitet 1 Indhold 1. Den ordregivende myndighed... 3 2. Annonceringens omfang... 3 2.1. BAGGRUND OG FORMÅL

Læs mere

Notat vedrørende udbud af almen lægepraksis - skitsering af tidsforløb for mulige processer

Notat vedrørende udbud af almen lægepraksis - skitsering af tidsforløb for mulige processer 8918864 VFN/bis Vibeke Fabricius Nordlander vfn@poulschmith.dk Direkte +45 72 30 73 73 Mobil +45 25 43 03 13 Notat vedrørende udbud af almen lægepraksis - skitsering af tidsforløb for mulige processer

Læs mere

Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand

Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 6

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale. Bistand til planlægning af jordfordeling. EU-udbud

Udbudsbetingelser. Rammeaftale. Bistand til planlægning af jordfordeling. EU-udbud Udbudsbetingelser Rammeaftale Bistand til planlægning af jordfordeling EU-udbud Indhold 1. Introduktion... 3 2. Den ordregivende myndighed... 3 3. Udbudsmaterialet... 4 4. Beskrivelse af den udbudte ydelse...

Læs mere

Udbudsbetingelser. Begrænset udbud af. Rammeaftaler om levering af håndværkerydelser. post@biofos.dk www.biofos.dk

Udbudsbetingelser. Begrænset udbud af. Rammeaftaler om levering af håndværkerydelser. post@biofos.dk www.biofos.dk BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 19 20 Udbudsbetingelser Begrænset udbud af Rammeaftaler om levering af håndværkerydelser Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Vejledning om indkøb af rådgivningsydelser

Vejledning om indkøb af rådgivningsydelser VEJLEDNINGSPJECE TIL OFFENTLIGE INDKØBERE Vejledning om indkøb af rådgivningsydelser www.danskerhverv.dk Indhold Stort potentiale i bedre udbud 3 AFKLARING Hvad har indkøber behov for at vide mere om?

Læs mere

Udbudsbetingelser. Indkøb af både til NaturErhvervstyrelsen

Udbudsbetingelser. Indkøb af både til NaturErhvervstyrelsen Udbudsbetingelser Indkøb af både til NaturErhvervstyrelsen 0 Indhold 1. Introduktion... 3 2. Den ordregivende myndighed... 3 3. Udbudsmaterialets bestanddele... 3 4. Beskrivelse af den udbudte ydelse...

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Tilbudsindhentning på Vareudbringning til visiterede borgere i eget hjem 1. Indledning Vesthimmerlands Kommune indhenter tilbud på vareudbringning til visiterede borgere i eget

Læs mere

Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation?

Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation? Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation? Af Julia Vorgod og Maj-Britt Böwadt, Legal Consulting, Rambøll Management Consulting Før ordregivers tildelingsbeslutning skal ordregiver, jf.

Læs mere

DK-København: Hjælpemidler til handicappede 2011/S 23-037224 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer

DK-København: Hjælpemidler til handicappede 2011/S 23-037224 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:37224-2011:text:da:html DK-København: Hjælpemidler til handicappede 2011/S 23-037224 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Varer DEL I:

Læs mere

Udbudsstrategi for madservice til hjemmeboende efter serviceloven, 2014

Udbudsstrategi for madservice til hjemmeboende efter serviceloven, 2014 Økonomi Indkøb Tlf. 46 11 20 38 MAJBA@rudersdal.dk Udbudsstrategi for madservice til hjemmeboende efter serviceloven, 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...2 2. REGLER FOR INDKØB AF MADSERVICE...2 2.1

Læs mere

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne.

Generelle betingelser. I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Generelle betingelser I forbindelse med driftsaftale på ipads til skolerne. Tilbudsindhentningen sker iht. til Tilbudslovens afsnit II vedr. Annonceringspligt. Side 1 af 6 1. Indledning 1.1 Generel beskrivelse

Læs mere

Udbudsbetingelser - Reserveforsyning til Anholt

Udbudsbetingelser - Reserveforsyning til Anholt Til Udbudsbetingelser - Reserveforsyning til Anholt 5. november 2015 PBU/PBU Energinet.dk Udbud af systemydelser 1. Indledning Energinet.dk indbyder hermed til at afgive tilbud på Reserveforsyning til

Læs mere

Københavns Kommune offentliggør kontrakten ved en offentlig annonce på www.kk.dk/udbud.

Københavns Kommune offentliggør kontrakten ved en offentlig annonce på www.kk.dk/udbud. Udbudsbetingelser vedrørende annoncering af Tour de SUF Sundheds- og Omsorgsforvaltningen annoncerer her kontrakt om opgaver vedrørende gennemførelse af personalefest den 21. september 2012 - Tour de SUF

Læs mere

teleradiologiske undersøgelser

teleradiologiske undersøgelser Indkøb af teleradiologiske undersøgelser til Sygehus Lillebælt, Kolding Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1 Indkøbet og Indkøbets omfang... 3 2 Ordregivers kontaktoplysninger... 4 3 Annonceringsmateriale...

Læs mere

Vilkår for tilbudsafgivelse. Digitalisering af byggesagsarkiv Odder Kommune. Bilag 1.

Vilkår for tilbudsafgivelse. Digitalisering af byggesagsarkiv Odder Kommune. Bilag 1. Vilkår for tilbudsafgivelse Digitalisering af byggesagsarkiv Odder Kommune Bilag 1. Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning/generelle forhold... 3 1.1 Udbud... 3 1.2 Udbuddets gennemførelse... 3 1.3 Kontraktindgåelse...

Læs mere