Beretning. Ordinær Generalforsamling mandag den 24. marts 2014 kl på Hotel Vojens

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning. Ordinær Generalforsamling mandag den 24. marts 2014 kl. 18.00 på Hotel Vojens"

Transkript

1 Beretning Ordinær Generalforsamling mandag den 24. marts 2014 kl på Hotel Vojens

2 KOMMUNEVALGET Man kan vel godt sige, at det kom bag på mange, at valgresultatet gik til den borgerlige fløj. Var det venstrepressens avis Jydske Vestkystens smædekampagne med eksempler af borgere, der var kommet i klemme i det sociale system, der havde en negativ effekt? Eller var det Haderslev reformen? Var det hele skolestrukturen, der havde en negativ effekt, eller var det debatten om en moske? En ting er sikkert - forældrene og lærerne var ikke glade ved skolereformen. Forårets skolekonflikt - som kommunen hverken havde lod eller del i - havde sikkert også en vis indflydelse på valgresultatet. Op til valget var der også en diskussion omkring omlægning af Swap lånet. Lånet blev aftalt i august/september blandt et stort flertal i byrådet, men efterfølgende har det givet megen negativ omtale fra specielt partiet Venstre. Der var fra Venstres side også til sidst en kraftig annoncering om skattelettelser og øget velfærd, som sikkert har været en stor fristelse for mange. Det skal dog siges, at de har trukket i land igen. Det er efter min mening et løftebrud. Alt samarbejde på tværs af partier har venstre skrottet. De vil have hele magten i kommunen, men så er det jo også lettere at hænge dem op på deres beslutninger i fremtiden. Jeg tror, at vi kan vente store udliciteringer i fremtiden. Her tænkes på det grønne område, og jeg tror også det kommer på det sociale område. Det vil ikke blive rart for borgerne, ej heller for de ansatte i de private virksomheder som jo skal tjene på det. Nu venter vi bare på, at det nye byråd kommer i arbejdstøjet og får en god erhvervspolitik stablet på benene. Det gamle byråd har jo sørget for at rammerne er lagt. Vi har absolut brug for i kommunen at der kommer nye arbejdspladser eller en styrkelse af de virksomheder der er i kommunen. Vi har jo ledige nok til at tage jobbene. Derudover er det vigtigt at turismen får bedre muligheder. Det kan kun gøres i samarbejde med andre sønderjyske kommuner. Det at fremme valget af Sønderjylland som turist destination, er noget der kan tages fat på hurtigt. Det drejer sig kun om at turisterne bare overnatter en dag mere og spiser en gang mere. Det har vi alle muligheder for med havnen og de campingpladser der ligger indenfor rimelig afstand fra Haderslev. Man kan jo se at Gram slot kan få folk til kommunen. Til messer og kulturelle oplevelser som gavner Gram, men også borgene i Haderslev kommune. Jeg er heller ikke i tvivl om, med et blåt byråd vil der komme store udfordringer i de næste 4 år. Nu må vi jo se om borgene kommer i centrum. Det er jo lovet af det ny blå byråd.

3 Landspolitik - politisk makværk. Det politiske makværk som er sket på Christiansborg, er efter min mening lige til et 0 på skala fra 1 til 13. Her lægger vi ansvaret for en blå finanslovaftale på Enhedslistens skuldre. For første gang i årevis havde vi en mulighed for en finanslov som var til gavn for medlemmerne og den Danske fagbevægelse. Men Enhedslisten tabte det hele på gulvet. De skulle have slået til, da de havde chancen. Man kan undre sig over, at Enhedslisten ikke ville være med til at styrke kampen mod social dumping som de har arbejdet for i al den tid de har været støtteparti for regeringen. Der er faktisk et flertal i folketinget til at styrke indsatsen mod social dumping, men det kræver, at Enhedslisten er med. Når EL ikke er med, er det de mange danske lønmodtagere der betaler, når de udsættes for unfair konkurrence. Vi skal ikke glemme at VK-regeringen beskar fradraget for de faglige kontingenter, så LO-forbundene knap matchede de gule fagforeninger. Hvis der var kommet en rød finanslov, ville fradraget i stedet være blevet hævet til kroner årligt. Det havde forbedret muligheden for, at vi igen kunne få medlemmer tilbage til LO forbundene og dermed styrke Den Danske Model. Det havde mindsket prisforskellen mellem LO forbundene og de gule forretninger med kr. om måneden i kontingent. Vi skal ikke glemme at procent af de lønmodtagere, som flytter fra et LO Forbund til en af de gule forretninger, peger på det lavere kontingent som årsag til skiftet. Man kan undre sig over regeringens holdninger. De har vist glemt, hvem der fik dem til magten ved sidste valg. Med den måde hvorpå den politiske front kører, har jeg svært ved se, at den blå blok ikke skulle få magten igen ved næste folketingsvalg. Dem vi troede var vores venner, har da i den grad svigtet os i fagbevægelsen. Kongressen Afdelingen deltog på kongressen i september, hvor der blev valgt en ny formand. Per Christensen afløser Poul Erik Skov Christensen, som træder tilbage på grund af sygdom. Den nye formand er udlært tømrer og han har været tillidsrepræsentant på Aalborg Portland, næstformand i Cementarbejdernes Fagforening, juridisk sekretær og forbundssekretær i 3F. Per har været en del af den daglige ledelse og hovedbestyrelsen, repræsentantskabet, A-kassens daglig ledelse og hovedbestyrelse. Vi glæder os til at samarbejde med Per i fremtiden.

4 På kongressen blev det vedtaget at afskaffe repræsentantskabsmødet i forbundet der normalt vedtager de nye overenskomster når de er færdig behandlede. Det bliver i fremtiden hovedbestyrelsen der godkender det. Opgaven i de lokale afdelinger bliver så, at sende en anbefaling ud til medlemmerne (i de områder der har været overenskomstforhandlinger) om at gøre brug af deres stemmeret. Derfor er det også vigtigt, at man har vedtaget på kongressen, at formænd for de afdelinger, der ikke er repræsenteret i Hovedbestyrelsen (HB), som en forsøgsordning kan deltage med taleret, men uden stemmeret. På kongressen blev det også vedtaget, at afsætte midler til repræsentanter i uddannelsesudvalg. Med vedtagelsen påhviler det afdelingernes ledelse at medvirke til, at de forskellige udvalg inden for uddannelse og branchenetværk besættes. Forbundet skal støtte den indsats økonomisk ved at betale daglønstab til den enkelte, der er udpeget. Det er vigtigt, at vi får indflydelse de respektive steder, men det er for stor en økonomisk belastning for de enkelte afdelinger, at nogle afdelinger ikke har repræsentanter og andre måske har flere. Derfor blev det besluttet, at alle afdelinger skal være med til at betale for det. På kongressen fik afdelingen valgt mange tillidsposter i den kommende kongres periode. Formand Keld Pedersen: Dansk Industris overenskomstudvalg og 2. suppleant til LO kongressen. Næstformand Peter Møller Sjøgren: Nyt HB medlem for den Grønne gruppe. Fagligsekretær Hans Gehlert: Den Offentlige gruppes forhandlingsudvalg indenfor forsvaret, og mulighed for at komme i HB på et senere tidspunkt. Fagligsekretær Bjarne Jensen: Bygge og anlægs overenskomsten, og Odense gruppen. Fagligsekretær Uwe Lindemann: Transportgruppens forhandlingsudvalg ATL. Fagligsekretær Annette Kiel Pedersen: Service gruppen 2. suppleant til gruppebestyrelsen og hovedbestyrelsen. Kongressens delegerede diskuterede ikke mindst spørgsmålet om vejene til at styrke den faglige organisering på arbejdspladserne. Hvordan fagforeningerne bliver bedre til at styrke tillidsrepræsentanternes organisering på deres arbejdspladser og i deres brancher.

5 Kongressen sendte det klare budskab, at fremtidens store og afgørende udfordring ligger i kampen for stærke overenskomster gennem systematisk faglig organisering. Uden effektive fremskridt i denne retning, vil den danske aftale - model nemlig blive udhulet, og vi vil nærme os et samfund, hvor de rige tager hovedparten, og fanden tager det sidste. De væsentligste emner er: - At vi i afdelingen systematisk og vedvarende arbejder på at opbygge faglig styrke & fællesskab på virksomhederne. Samme systematik indenfor brancherne og deres forskellige dækningsområder. Der skal også sættes mål for organiseringsindsatsen. - Vi skal styrke indsatsen for organisering på erhvervsskolerne. Dette tager udgangspunkt i branchen/faget, som dermed skaber klar sammenhæng mellem fag og fagforening. - Vi skal skabe en udviklende ramme for den tillidsvalgtes løbende virke, og skabe bedre muligheder for samarbejde mellem de tillidsvalgte gennem udviklende netværk - både fysiske og digitale. - For at vi opnår det, er det vigtigt at forbundet understøtter afdelingerne generelt i organiseringsindsatsen, herunder i forhold til at genopbygge organiseringen i brancher og på virksomheder, hvor 3F s organisationsgrad er lav. - Samtidigt vil der blive fokuseret rigtigt meget på uddannelse, social dumping og cabotage kørsel. Det er nogle at de punkter der skal sættes resurser af til i den kommende kongres periode. Det er vigtigt at vi kan bevare arbejdspladser i Danmark og være med til at styrke Den Danske Model. Fremtidens arbejdsplads. Erhvervsuddannelserne står højt på den politiske dagsorden - det er godt og tiltrængt. Der vil blive mangel på faglærte i alle områder på sigt, derfor er det vigtigt at vore medlemmer uddannes og efteruddannes, så vi ikke mister konkurrenceevnen overfor udlandet. Samtidig er det nødvendigt, hvis vi skal bevare og udvikle produktionen på dansk grund, så vi ikke mister flere arbejdspladser i Danmark. Det er også med til, at vi ikke får så mange udlændinge der kan tage vores arbejdspladser, når vi får et højere uddannelsesniveau. Dermed heller ikke så mange sager på sigt omkring socialdumping som det er meget svært at dæmme op for. Organisering blev for alvor sat på dagsorden under kongressen i 2013, og det har vi taget meget alvorligt i afdelingen. Det har betydet, at vi i perioden fra august til december 2013 har kørt et uddannelsesforløb for tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og faglige aktive i afdelingen.

6 Formålet med organisering er at skabe et større fællesskab på arbejdspladserne, og vi håber på at det vil føre til, at flere får lyst til at være en del af fællesskabet i 3F. Under uddannelsesforløbet kortlægger de enkelte deltagere deres egen arbejdsplads. Det gør de ved at tage en snak med alle deres kollegaer, både medlemmer og ikke medlemmer. Det er kollegaerne der i fællesskab skal finde et emne som de vil arbejde videre med. Det skal være noget man bliver enige om at forbedre på arbejdspladsen, og hvor der er stor sandsynlighed for at det kan lade sig gøre. Det er meningen, at der skal laves en aktion på arbejdspladsen. Det må meget gerne være en sjov aktion, som er med til at styrke fællesskabet på arbejdspladsen. På organiseringsuddannelsen får de tillidsvalgte nogle værktøjer som de kan bruge, når de går i gang på deres arbejdsplads. Vi har indtryk af at de tillidsvalgte som har været med på kurset har hilst organiseringsuddannelsen velkommen. Derfor starter der et nyt forløb i april måned. Datoer for nyt forløb. Modul i afdelingen Modul på skole Modul i afdelingen Modul i afdelingen Omkring organisering har vi afdelingen sat et nyt projekt i gang. Vil du spare i kontingent kan du skaffe et nyt medlem eller flere, og derved slippe billigere selv. Det gælder alle faglige medlemmer. Når året er gået vil vi evaluere på det. Det er for at vi yderligere kan sætte fokus på organisering som er en vigtig faktor for, at vi kan fastholde organisationsprocenten. Det er samtidig vigtigt at markere, at vi er den organisation som der forhandles med på virksomhederne, også på landsplan. Samtidig kan det også medvirke til, at vi ikke mister så mange medlemmer, men evt. kan få nye unge medlemmer med i 3F. På grund af at vi ikke har fået nye virksomheder til i vore organisations områder, har vi igen i år mistet ca. 300 medlemmer. Derfor har vi været nødsaget til at hæve kontingentet til afdelingen med 3,50 kr. pr mærke for at vi kan servicere medlemmerne. Fordeling af medlemmerne i grupperne 31. december Byggegruppen 445 medlemmer / mistet i alt 46. Den Grønne gruppe 544 medlemmer / mistet i alt 6. Den Offentlige Gruppe 673 medlemmer / mistet i alt 8.

7 Industrigruppen 1469 / mistet i alt 163. Privat service Hotel og Restauration 381 medlemmer / mistet i alt 40. Transportgruppen 865 medlemmer / mistet i alt 21. Inddrevne midler i 2013 Året 2013 viste i lighed med de forudgående år, nødvendigheden af at være medlem i en rigtig fagforening. Uanset arbejdsgivernes meldinger om, at tiden er gået væk fra faglige kampe - at vi skal samarbejde i dagligdagen - at de konstant forbedrer arbejdsmiljøet - viser tallet desværre en anden virkelighed. Vi har rigtig mange gode samarbejdspartnere blandt de arbejdsgivere, som i dagligdagen har vores medlemmer ansat, men vi har så sandelig også det modsatte. Kategori Beskrivelse beløb Total ,43 kr. A. Faglige sager: Total ,59 kr. 1. Løn sag ,36 kr. 2. Afskedigelsessag ,98 kr. 3. Manglende ansættelsesbevis ,00 kr. 4. Bod tilgået afdeling ,00 kr. 5. Manglende pensionsindbetaling ,25 kr. 6. G-dage 2.403,00 kr. B. Arbejdsmarkeds pensionssager Total ,00 kr. 2. Udbetaling ved kritisk sygdom ,00 kr. C. Arbejdsulykker og -sygdomme Total ,00 kr. ASK Afgørelser ,00 kr. Civilt søgsmål ,00 kr. D. Juridiske sager Total ,91 kr. 1. Feriesag ,66 kr. 3. LG (herunder løn, pension mv) ,25 kr. E. Forsikringssager Total ,00 kr. 1. Gruppeliv ,00 kr. F. Øvrige sager Total ,93 kr. 3. Andre sager ,93 kr. Sagsomkostninger 800,00 kr. Det samlede inddrevne beløb på ,43 kr, kommer fra faglige og sociale sager, hvor arbejdsgiverne ikke har betalt vores medlemmer deres løn, feriepenge og arbejdsmarkedspension. Har misligholdt deres forpligtigelse ved opsigelse, eller hvor de gennem et dårligt arbejdsmiljø har ansvaret for, at vores medlemmer er kommet til skade. De mange millioner kroner som 3F Vojens har hentet hjem til jer/vore medlemmer på grund af snyd og bedrageri, eller erstatning for et dårligt arbejdsmiljø viser

8 desværre fortsat virkeligheden i Danmark. Tallet taler for sig selv. Det er vigtigt at være medlem i en rigtig fagforening, som er styret af medlemmerne, og som kæmper medlemmernes sag. Ikke en gul discountforening, hvor usolidariske og egoistiske medlemmer nyder frugten af andre arbejderes kamp og kontingent. Det er os, der dagligt servicerer dig på din overenskomst med din arbejdsgiver, og det er os, der har forhandlingsretten og et indgående detailkendskab til netop din overenskomst. Vi er godt klar over at vi er dyrere på kontingentet på det faglige område, og det er selvfølgelig en merpris i familiens budget, men forskellen dækker den store faglige og juridiske bistand, der til enhver tid ydes til afdelingens medlemmer. Dertil kommer vore tilbud om bistand ved arbejdsmiljø & og arbejdsskadesager, samt gratis brug af afdelingens fastansatte socialkonsulent. Samtidig har du din A-kasse lige ved hånden. Den service uden ekstra omkostninger for dig som medlem i 3F Vojens. Overenskomstforhandlinger Overenskomstforhandlinger er ved at være på plads med en lille lønstigning på ca. 4,95 kr. over en tre årige periode på minimalløns område. Der er flere ting der har været drøftet. Blandt andet Uddannelse, drøftelse af fleksibilitet, pension, satser for genetillæg, satser for bidrag til frit valgs konto, forældreorlov med bedre vilkår samt nye satser for lærlinge og elever. Dette er blot en del at de overenskomster der har været drøftet. Hvis I har spørgsmål er I meget velkomne til, at stille dem til de faglige sekretærer som er her i dag. De kan uddybe det på deres overenskomst områder. Men husk, at vi snart skal i gang med at stemme om resultatet, så det er vigtigt, at I bruger jeres mulighed for at stemme på jeres overenskomst. Jo flere der bruger deres stemme på et ja eller nej, er med til at styrke Den Danske Model og hele modellen om, at det er arbejdsmarkedets parter der forhandler jeres overenskomst. Dette skulle vi jo meget gerne kunne fastholde i fremtiden, og ikke have en regering der fastlægger hvad mindstelønnen er, som de gør i Tyskland. Flytning fra Norgesvej i Haderslev. Vi er flyttet fra Norgesvej 17 til A.D. Jørgensens Vej 2 sammen Metal Sønderjylland Aabenraa fra 1. februar Vi har gjort det af hensyn til, at lejemålet på Norgesvej var blevet for stort i forbindelse med, hvor mange ansatte der var tilknyttet kontoret. Derfor valgte vi at leje os ind hos Metal. Vi har de samme størrelser af mødelokaler og har lejet to kontorer. Vi er faldet godt på plads i de nye kontorer, og medlemmerne har ingen problemer med at finde os. Samtidig er huslejen faldet fra ,83 + lys og varme om måneden til 5600 kr. om måneden inklusiv lys og varme.

9 Det rullende afdelings kontor. Den 1. marts 2014 stoppede vi med det rullende afdelingskontor, fordi ordningen har overlevet sig selv. Der kommer stort set ingen besøg ved bussen så derfor vurderede vi, at vi kunne anvende tiden til andet fagligt arbejde. Det betyder at vi ikke mere holder på stadepladserne i ulige uger i Christiansfeld, Toftlund, Rødding, Gram. Men de faglige sekretærer kommer selvfølgelig på opsøgende arbejde i alle byerne, og vil engang imellem lige stoppe op på de tidligere stadepladser. A-kasse. I 2010 gennemførte den daværende VKO regering en dagpengereform, som har resulteret i, at rigtig mange medlemmer har mistet deres ret til dagpenge efterfølgende. I de første 10 måneder af 2013 mistede ledige dagpengeretten ifølge Samvirkes opgørelse. I afdelingen mistede 145 medlemmer deres ret i Det skaber utryghed og fortvivlelse blandt vores ledige medlemmer. Særligt fordi det fortsat er svært at finde et job. For at afhjælpe skaderne lidt, har den nuværende regering forsøgt med flere forskellige tiltag fra 2012 og frem til nu. Det seneste var i december Vedtagelsen af reglen om den midlertidige arbejdsmarkedsydelse. Der er vedtaget flere midlertidige ordninger siden 2012 for at minimere de ulemper der følger i kølvandet af en dagpengereform som overhovedet ikke tog højde for forholdene på arbejdsmarkedet. Det virker totalt meningsløst at tage retten til arbejdsløshedsdagpenge fra mennesker, som ikke har mulighed for at få et job på grund af lavkonjunktur og finanskrise. Vi har i afdelingen arbejdet politisk for at synliggøre situationen, og om muligt påvirke vore lediges muligheder for opkvalificering og efteruddannelse. Vi må konstatere, at meget aktivering er målrettet virksomhedsaktivering, herunder praktik og løntilskudsjob som følge af den vedtagne beskæftigelsespolitik. Der arbejdes p.t. i afdelingen med et projekt omkring jobrotation inden for rengøringsbranchen. På jobrotationsområdet kan et godt samarbejde med jobcentrene og arbejdsgiverne føre til forløb, der både løfter de ledige ind på arbejdsmarkedet og samtidig løfter de ansatte uddannelsesmæssigt. Faktisk er det ikke kun dagpengereformen, som har konsekvenser for vore medlemmer. Mange som mister deres arbejde i en sen alder, er også hårdt ramt af tilbagetrækningsreformen, som blev vedtaget tilbage i Hovedelementerne i denne aftale er forhøjelse af efterløns - og folkepensionsalderen. En treårig efterlønsmodel (tidligere 5 år) og seniorførtidspension for nedslidte. Forringelserne betyder, at nogle har fravalgt efterlønsordningen og andre har mistet nogle

10 rettigheder, som de havde tidligere. Her tænker vi især på seniorjobordningen, som er ordningen om ret til job ved kommunen efter mistet dagpengeret. Retten gælder for alle, som har ret til efterløn på efterlønsalderen og har mistet dagpengeretten tidligst fem år før. Så på grund af forhøjelse af efterlønsalderen, er tidspunktet for ret til seniorjob også udskudt, det har haft konsekvenser for ledige som havde en forventning om seniorjob, men efter vedtagelse af reformen er det først muligt på et senere tidspunkt. Målet med aftalen er, at vi alle skal fastholdes længere på arbejdsmarkedet. Men fakta er, at rigtig mange af vore medlemmer er fysisk nedslidte efter et langt arbejdsliv. I forhold til erhvervsevnen har nogle af vore ledige begrænsninger både set i forhold til uddannelsesniveau og slidgener som man ikke finder så udbredt i andre faggrupper. Så selvom man har været aktiv og søgt mange stillinger, er det ikke en garanti for at man også får job. Her var det så muligt at gøre brug af seniorjobordningen (hvis alle krav var opfyldt), og man var garanteret en forsørgelse frem til folkepensionsalderen. Ordningen er der stadig, men man skal være ældre for at opfylde kravene, da efterlønsalderen jo er forhøjet og ordningen er forringet, så flere end tidligere fravælger efterlønsordningen. 1. januar steg aldersgrænsen til 60½ år og stiger så kontinuerligt i årene fremover. Dermed er der sat gang i en forrykning af efterløns- og folkepensionsalderen, som vil blive meget mærkbar. Fakta om dagpengereformen Dagpengereformen forkortede dagpengeperioden fra 4 til 2 år og fordoblede genoptjeningskravet fra et halvt til et helt års arbejde. Reformen blev vedtaget af V, K, DF og R i juni I finanslovsaftalen for 2012 blev det aftalt at forlænge dagpengeperioden med op til et halvt år for alle forsikrede ledige, der opbrugte dagpengeretten i 2. Halvår Fakta om den midlertidige arbejdsmarkedsydelse I maj 2013 aftalte regeringen og Enhedslisten en langsommere indfasning af dagpengereformen. Aftalen betyder, at der udover den toårige dagpengeret indføres en midlertidig, ny arbejdsmarkedsydelse på kontanthjælpsniveau. De ledige, der mistede dagpengeretten i 2013, kunne få den særlige uddannelsesydelse i op til et år udbetalt af kommunen og herefter en eventuel periode på arbejdsmarkedsydelse. De ledige, der mister dagpengene fra 2014 starter direkte på arbejdsmarkedsydelse. Begge ydelser er dog ikke på dagpenge - men på kontanthjælpsniveau. Konkret er ydelsen på 60 procent af dagpengesatsen for ikkeforsørgere og 80 procent for forsørgere. Det svarer til henholdsvis ca kr. og kr. pr. måned før skat. Begge ydelser er modsat den almindelige kontanthjælp uafhængig af ægtefælleindkomst og formue. Frem mod 2016 bliver arbejdsmarkedsydelsen udfaset.

11 Det sker ved at der hvert halve år skæres tre måneder af den periode, hvor man kan få ydelsen med start i Konsekvensen er, at der gradvist bliver flere og flere, som står helt uden forsørgelse. Kontanthjælpsreformen Unge under 30 år og uden en uddannelse vil i fremtiden ikke være en del af kontanthjælpssystemet. Unge får i stedet uddannelseshjælp på niveau med SU og en målrettet indsats, der kan hjælpe dem i gang med en uddannelse. Borgere der kan arbejde, bliver mødt med klare krav og forventninger om, at de skal i arbejde eller arbejde for deres ydelse i et nyttejob. Udsatte borgere får en tværfaglig og helhedsorienteret indsats, der kan hjælpe dem videre i livet, så de på sigt kan komme i gang med en uddannelse eller komme i arbejde. Samlevende har gensidig forsørgerpligt. Mange bliver som følge af reformen økonomisk meget dårligt stillede. Nyt IT I afdelingen har vi haft en opgave i forhold til implementering af et nyt IT- program. Det har betydet at nogle udbetalinger har været forsinket og givet flere andre gener. Vi vil benytte lejligheden til at takke alle medlemmer for jeres store tålmodighed og accept af vores nye arbejdsgange. I fremtiden er alle blanketter elektroniske og bliver sendt til afdelingen via Tilsyn Pensionsstyrelsen var i uge 42/2013 på hovedkontoret for at lave tilsyn på a-kassens afholdelse af rådighedssamtaler. Vi fik udtrukket to sager som blev sendt til hovedkontoret. Formålet med tilsynet var, at Pensionsstyrelsen ville se på a-kassens ledige og hvilke krav vi stiller til aktiv jobsøgning. I det ligger, om vi sørger for at vores ledige opfylder kravene i lovgivningen vedrørende rådighed. Uden arbejde! Krisen i Danmark har været mærkbar i a-kassen de sidste år, mange af vores medlemmer er uden arbejde eller har mistet dagpengeretten helt. Vi havde 459 ledighedsberørte med udgangen af På grund af implementering af nyt a-kassesystem er det ikke muligt at oplyse alle de statistiske tal fra a-kassen. Der er ganske få tal som vi har mulighed for at oplyse, det drejer sig om nedenstående tre ydelser. Udbetalt ca. kr. Udbetalings Art Brutto Dagpenge ,00 Efterløn ,00 Feriedagpenge ,00

12 Ca ledige medlemmer har fået en ydelse fra a-kassen i løbet af året. Udover ovennævnte har a-kassen bl.a. udbetalt VEU og befordring til beskæftigede eller til arbejdsgiveren. Der har været afholdt mange samtaler vedrørende: Nyledige, CV & rådighed Dagpengesats Fra den 6. januar 2014 er den maksimale dagpengesats for fuldtidsforsikrede kr. 815,00 pr. dag/5 dage i ugen. For at opnå maksimale dagpenge som fuldtidsforsikret i 2014 skal timelønnen være i gennemsnit mindst kr. 133,02/37 timer ugentlig (eller overenskomstmæssig fuldtid). Satsreguleringsprocenten for 2014 udgør 1,8 pct. Tilbagebetalingssager! Som en konsekvens af etableringen af Indkomstregistret skal a-kasserne systematisk føre kontrol. Kontrollen sker ved, at a-kassen skal sammenholde oplysningerne om arbejdstimer indberettet til Indkomstregisteret med medlemmets egne oplysninger om arbejde på ydelseskortene. Med faste intervaller (kvartalsvis) udtrækkes de medlemmer der skal kontrolleres - dette sker i henhold til loven. Også efter at Feriekonto har afskaffet feriebeviset, og man selv skal taste sin ferie på Feriekontos selvbetjening, skal A-kassen udføre systematisk kontrol med udbetalinger fra Feriekonto. Vi må desværre konstatere, at det er blevet en ressourcekrævende opgave. Fremtiden/opgaver i A-kassens fremtid kan det være svært at spå om, idet opgaverne meget hurtigt kan flyttes til Jobcentrene og udbetaling Danmark. Alle undersøgelser viser, at 3F s a-kasse udfører opgaverne særdeles godt og til stor tilfredshed for medlemmerne. Så længe vi er i stand til det, er der håb for, at a-kasserne også har sin eksistensberettigelse i tiden, der kommer. På det faglige område vil der være fokus på social dumping, socialt ansvar ved udlicitering i kommunen samt cabotage kørsel, og overholdelse af overenskomster i alle faglige områder. Afslutning. Her til sidst kan vi konstatere, at medlemmerne bruger afdelingen. Der har i alt været telefon opkald og 7508 medlemmer der har fået en sagsbehandling af en eller anden art i afdelingen. Derfor skal lyde en meget stor tak til samtlige ansatte, tillidsrepræsentanter, sikkerhedsrepræsentanter og bestyrelsesmedlemmer for året der er gået. Ikke mindst til afdelingens kasserer Jens Bjorholm der har valgt at gå på pension i år, så det er

13 sidste fremlæggelse af regnskab for Jens her i dag. Han vil sammen med Birgitte som skal afløse ham fremlægge årsregnskabet senere. Der er ikke nogen tvivl om, at fremtiden byder på mange udfordringer og nye opgaver som skal løses. Opgaver som kun kan løses i fællesskab. Der er ingen tvivl om, at fagbevægelsen står over for store forandringer i fremtiden. Den bedste måde at gøre det på er ved, at medlemmerne går forrest og stiller krav om forandringerne. Med disse ord sætter bestyrelsen beretningen til velvillig behandling og god debat, samt til godkendelse af generalforsamlingen. På bestyrelsens vegne Keld Pedersen

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse AK-Samvirke Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse Status til og med maj 2015 11. juni 2015 1 Michel Klos Sammenfatning AK-Samvirke følger løbende udviklingen i hvor mange personer,

Læs mere

Ledigheden var højest i februar % ca 726 medlemmer. Lige nu er den ca. 540 ledige

Ledigheden var højest i februar % ca 726 medlemmer. Lige nu er den ca. 540 ledige Orientering adm. gruppe 29 marts 2011 1 Endnu et år er gået med travlhed i vores afdeling. Alle har arbejdet på højtryk for og give medlemmerne en høj service og penge til tiden Derfor skal der også lyde

Læs mere

Hvad kan jeg få, hvis jeg mister mine dagpenge?

Hvad kan jeg få, hvis jeg mister mine dagpenge? Hvad kan jeg få, hvis jeg mister mine dagpenge? Dagpengeretten udløber efter 2 år. Herefter kan nogle opnå ret til forlænget dagpenge. Denne pjece giver et overblik over dine muligheder, hvis du ikke du

Læs mere

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse AK-Samvirke Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse Status til og med juli 2015 2. september 2015 1 Michel Klos jan-13 feb-13 mar-13 apr-13 maj-13 jun-13 jul-13 aug-13 sep-13 okt-13

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG ADV (DI) Stem om din nye overenskomst FOR ANSATTE PÅ VASKERIERNE 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for fremtiden

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst FÆLLESOVERENSKOMSTEN Stem om din nye overenskomst LAGERARBEJDERE, CHAUFFØRER OG HAVNEARBEJDERE 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for fremtiden Kære

Læs mere

Beretning a-kassen Beretning fra a-kassen

Beretning a-kassen Beretning fra a-kassen Beretning a-kassen Beretning fra a-kassen Voldsomme angreb på dagpengesystemet Sidste år oplevede vi store angreb på de lediges rettigheder. - Halveringen af dagpengeperioden 2 4 - Fordobling af timekrav

Læs mere

Statusnotat: Akutpakkerne, særlig uddannelsesydelse, midlertidig arbejdsmarkedsydelse og seniorjob

Statusnotat: Akutpakkerne, særlig uddannelsesydelse, midlertidig arbejdsmarkedsydelse og seniorjob Statusnotat: Akutpakkerne, særlig uddannelsesydelse, midlertidig arbejdsmarkedsydelse og seniorjob Lejre 2. august 2013 1. Akutpakkerne 1.1 Akutpakken 31. august 2012 blev der indgået en politisk aftale

Læs mere

DEN NYE EFTERLØNSORDNING

DEN NYE EFTERLØNSORDNING HVIS DU VIL BLIVE I EFTERLØNSORDNINGEN HVIS DU OVERVEJER AT FÅ UDBETALT DIT EFTERLØNSBIDRAG UDBETALING AF EFTERLØNSBIDRAG I december 2011 blev efterlønsreformen vedtaget i Folketinget, og det kan have

Læs mere

STOP HØJERE PENSIONSALDER

STOP HØJERE PENSIONSALDER STOP HØJERE PENSIONSALDER Foto: Weekend Images Inc.-iStoc GODT SENIORLIV TIL ALLE Alle skal have ret til et godt seniorliv, hvor der er kræfter og overskud. Men det bliver sværere og sværere at opnå for

Læs mere

Hvad er der sket med dem, som røg ud? Undersøgelse blandt medlemmer, der har mistet dagpengeretten fra januar 2013 til september 2014

Hvad er der sket med dem, som røg ud? Undersøgelse blandt medlemmer, der har mistet dagpengeretten fra januar 2013 til september 2014 Hvad er der sket med dem, som røg ud? Undersøgelse blandt medlemmer, der har mistet dagpengeretten fra januar 2013 til september 2014 2 Forord Hvordan er jeg stillet, når dagpengeforsikringen ryger? Det

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG AKT (DI) Stem om din nye overenskomst BUSCHAUFFØRER 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for fremtiden Kære medlem

Læs mere

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse AK Samvirke Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse Status 2013 til 2015 16. marts 2016 1 Michel Klos Sammenfatning AK Samvirke følger løbende udviklingen i hvor mange personer, der

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG TA / ATV Stem om din nye overenskomst TAXICHAUFFØRER OG TURISTCHAUFFØRER 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for

Læs mere

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse AK-Samvirke Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse Til og med august 2014 19. september 2014 Michel Klos 1 Indhold Indledning... 3 Dagpenge:... 4 13.850 mistede deres dagpengeret

Læs mere

Efterlønsordningen er kraftig forringet og fremadrettet reelt afskaffet.

Efterlønsordningen er kraftig forringet og fremadrettet reelt afskaffet. Salamimetoden: 04 11 2016 vsk Over de senere år er det gradvist blevet mindre og mindre attraktivt af forsikre sig mod ledighed i en a kasse. Og i Regeringens 2025 plan lægges der op til yderligere forringelser

Læs mere

Den nye dagpengereform

Den nye dagpengereform Den nye dagpengereform A-kassen Fødevareforbundet NNFs a-kasse Den nye dagpengereform - et tryggere dagpengesystem Maj 2017 2 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Forlæng din periode med dagpenge...5 Dagpenge

Læs mere

DET SKAL DU VIDE OM DE NYE DAGPENGEREGLER

DET SKAL DU VIDE OM DE NYE DAGPENGEREGLER DET SKAL DU VIDE OM DE NYE DAGPENGEREGLER Dagpenge for en hel måned ad gangen Mulighed for dagpenge i længere tid Optjening af dagpengeret ud fra din indkomst Det er nogle af de nye regler, som du kan

Læs mere

Guide: Få styr på dine efterlønspenge

Guide: Få styr på dine efterlønspenge Guide: Få styr på dine efterlønspenge Det er NU, man skal beslutte sig for, om man vil lade efterlønspengene stå eller indkassere dem skattefrit Af Louise Kastberg, september 2012 03 Sidste udkald for

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG ATL / DANSK ERHVERV Stem om din nye overenskomst CHAUFFØRER, LAGERARBEJDERE EKSPORTCHAUFFØRER, SKRALDEMÆND OG FLYTTEMÆND 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din

Læs mere

Aftale om Finanslov 2013 på beskæftigelsesområdet

Aftale om Finanslov 2013 på beskæftigelsesområdet 5. december 2012 Aftale om Finanslov 2013 på beskæftigelsesområdet Notatet præsenterer de centrale initiativer på beskæftigelsesområdet i Regeringens og Enhedslistens aftale om Finanslov for 2013. De foreløbigt

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Ca mistede deres dagpengeret i de første fem måneder af 2013

Ca mistede deres dagpengeret i de første fem måneder af 2013 7. juni Michel Klos Ca. 19.200 mistede deres dagpengeret i de første fem måneder af A-kasserne indberetter hver måned til AK-Samvirke, hvor mange af deres medlemmer, der mister deres dagpengeret. I Figur

Læs mere

STOP HØJERE PENSIONSALDER

STOP HØJERE PENSIONSALDER STOP HØJERE PENSIONSALDER Foto: Weekend Images Inc.-iStoc GODT SENIORLIV TIL ALLE Et flertal i Folketinget har besluttet, at pensionsalderen skal sættes op, fordi vi bliver ældre i gennemsnit! Det betyder

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om seniorjob og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Lovforslag nr. L 78 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om seniorjob og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Lovforslag nr. L 78 Folketinget Lovforslag nr. L 78 Folketinget 2012-13 Fremsat den 16. november 2012 af Beskæftigelsesministeren (Mette Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om seniorjob og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.

Læs mere

Efter skat: 449 kr. 606 kr. 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8

Efter skat: 449 kr. 606 kr. 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8 Efter skat: 449 kr. Efter skat: 606 kr. Efter skat: 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8 KONTINGENTER (priser ved betaling pr. måned - fuldtidskontingent) Emne Krifa Basis Gennemsnit for s afdelinger Fagforening

Læs mere

Kort om. Efterlønsbeviset, udsættelse af ATP og folkepension

Kort om. Efterlønsbeviset, udsættelse af ATP og folkepension Kort om Efterlønsbeviset, udsættelse af ATP og folkepension Ledernes arbejdsløshedskasse 5. udgave, juli 2013 Indhold Side 1. Forord 3 2. Efterlønsbeviset, det guldrandede papir 4 2.1 Hvorfor er det så

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST

DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST NYE AFTALER FOR 3 ÅR Nu kan du stemme ja eller nej til den ny overenskomst. Den gælder i tre år fra 1. marts 2014 til 1. marts 2017, og den dækker chauffører, lagerarbejdere,

Læs mere

Prognose: 2.400 danskere risikerer hver måned at miste deres dagpenge

Prognose: 2.400 danskere risikerer hver måned at miste deres dagpenge 23. juni 2012 Prognose: 2.400 danskere risikerer hver måned at miste deres dagpenge Analyseoverblik Regeringen har indgået en aftale med Enhedslisten om at forlænge dagpengeretten med op til et halvt år

Læs mere

Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP

Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP A-kassen LH 8. udgave, december 2015 A-kassen LH 8. udgave, december 2015 Indhold Side 1. Forord 3 2. Efterlønsbeviset, det guldrandede papir

Læs mere

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT Fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere HK Stat er en del af HK. Vi er fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Efterlønsreformen - for dig, der er født i 1956. eller senere

Efterlønsreformen - for dig, der er født i 1956. eller senere Efterlønsreformen - for dig, der er født i 1956 eller senere Nye regler om efterløn - for dig, der er født i 1956 eller senere Folketinget har ændret reglerne om efterløn. Det betyder, at efterlønsalderen

Læs mere

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt Tips og ideer til dig som tillidsvalgt - når du tager en snak med din kollega om medlemskab i Dansk Metal. 1 Denne guide giver dig lidt information om værdien af et fuldt medlemskab, men også lidt indsigt

Læs mere

Hvad kan jeg få, hvis jeg mister mine dagpenge? Dagpengeretten udløber efter 2 år. Herefter kan nogle opnå ret til forlængede dagpenge.

Hvad kan jeg få, hvis jeg mister mine dagpenge? Dagpengeretten udløber efter 2 år. Herefter kan nogle opnå ret til forlængede dagpenge. Dagpengeretten udløber efter 2 år. Herefter kan nogle opnå ret til forlængede dagpenge. Hvad kan jeg få, hvis jeg mister mine dagpenge? Denne pjece giver et overblik over dine muligheder, hvis du ikke

Læs mere

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening 3F 1 Velkommen til Danmarks stærkeste fagforening 2 Din fagforening Danmarks stærkeste Det danske arbejdsmarked er reguleret af aftaler kaldet overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter suppleret med

Læs mere

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 9.30 DET TALTE ORD GÆLDER Indledning: Jeg har en vigtig historie til jer i dag. En historie om arbejdsløshed. En af den slags, som

Læs mere

Over har mistet deres dagpengeret i de første syv måneder af 2013

Over har mistet deres dagpengeret i de første syv måneder af 2013 20. august Michel Klos Over 25.000 har mistet deres dagpengeret i de første syv måneder af A-kasserne indberetter hver måned til AK-Samvirke, hvor mange af deres medlemmer, der mister deres dagpengeret.

Læs mere

Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP

Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP A-kassen LH 9. udgave, april 2017 Indhold Side 1. Forord 3 2. Efterlønsbeviset 4 2.1 Hvorfor er det så vigtigt at få et efterlønsbevis? 4 2.2

Læs mere

AKTIVERING. for dig under 30

AKTIVERING. for dig under 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig under 30 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har

Læs mere

Salamimetoden: Skive for skive skæres der af dagpengesystemet

Salamimetoden: Skive for skive skæres der af dagpengesystemet Verner Sand Kirk / Michel Klos Salamimetoden: Skive for skive skæres der af dagpengesystemet 19. februar 2019 Over de senere år er det gradvist blevet mindre og mindre attraktivt af forsikre sig mod ledighed

Læs mere

mistede deres dagpengeret i første halvår af 2013

mistede deres dagpengeret i første halvår af 2013 23.100 mistede deres dagpengeret i første halvår af A-kasserne indberetter hver måned til AK-Samvirke, hvor mange af deres medlemmer, der mister deres dagpengeret. 12. juli Michel Klos I Figur 1 ses hvor

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG ATL / DANSK ERHVERV Stem om din nye overenskomst 3F n ndler din rha ov fo mst sko en er nsportgru Tra pp e CHAUFFØRER, LAGERARBEJDERE EKSPORTCHAUFFØRER, SKRALDEMÆND

Læs mere

Kort om. Efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP

Kort om. Efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP Kort om Efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP Ledernes arbejdsløshedskasse 6. udgave, februar 2014 Indhold Side 1. Forord 3 2. Efterlønsbeviset, det guldrandede papir 4 2.1 Hvorfor er det

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud JANUAR 2017 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

Lederne Bornholm. Fyraftensmøde om efterløn. 2. november 2010. Ved Brian Kjøller & Ulrik Frese

Lederne Bornholm. Fyraftensmøde om efterløn. 2. november 2010. Ved Brian Kjøller & Ulrik Frese Lederne Bornholm Fyraftensmøde om efterløn 2. november 2010 Ved Brian Kjøller & Ulrik Frese DEN FLEKSIBLE EFTERLØN 1. Hvad er efterløn 2. Ret til den fleksible efterløn 3. Efterlønsbevis 4. 2 års regel

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om seniorjob og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om seniorjob og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. 2012/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 4. september 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering, j.nr. 2012-1435 Fremsat den

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud FEBRUAR 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd Notat Til: Vedrørende: Det Lokale Beskæftigelsesråd Akutpakken Status på akutpakken Første del af notatet omfatter en generel orientering om akutpakken og dens indhold. Derefter følger en beskrivelse af

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG

Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG Vedtaget på 31. kongres 2014, den 21. til 24. oktober 2014 BERETNINGSFORSLAG 1.0 Dansk El-Forbund i fremtiden Medlemmet i centrum Dansk El-Forbund skal i enhver opgave,

Læs mere

Bliv klog på den nye efterløn

Bliv klog på den nye efterløn Ledernes Tour de Efterløn 2012 Bliv klog på den nye efterløn Efterlønsreform 2011 i hovedtræk Den gamle fleksible efterløn Hvad havde jeg ret til Den nye fleksible efterløn Hvad kan jeg nu få Udbetaling

Læs mere

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse AK-Samvirke Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse Status for 2013 og 2014 10. februar 2015 1 Michel Klos Indledning AK-Samvirke følger løbende udviklingen i hvor mange personer,

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning.

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Dagsorden: 1. Velkomst v/gruppeformand Hans Jessen 2. Godkendelse af forretningsorden

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2012

Bestyrelsens beretning 2012 Bestyrelsens beretning 2012 Velkommen til alle vore medlemmer forhandlingssekretærer og gæster, med ønsket om en god generalforsamling og konference her på Langsøhus. Landsklubben Siden sidste konference,

Læs mere

Af Ingerlise Buck Økonom i LO

Af Ingerlise Buck Økonom i LO ANALYSE Smerter og trælse hverdage for seniorer som må blive i job Torsdag den 25. januar 2018 Smerter og skrantende helbred. Det er ifølge ny undersøgelse hverdag for mange af de seniorer, der ikke kan

Læs mere

Nye åbningstider i Metal Himmerland.

Nye åbningstider i Metal Himmerland. Nye åbningstider i Metal Himmerland. Nr. 1 2012 Gennem længere tid, er arbejdspresset steget i afdelingen. Vi er derfor kommet i den situation, at vi er nødt til at ændre på tingene, for at få en balance

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud SEPTEMBER 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

Notat. Økonomi Jobcentersekretariat Ramsherred 12 5700 Svendborg. Tlf. 62 23 39 17. jacob.bojesen.larsen@svendborg.dk www.svendborg.

Notat. Økonomi Jobcentersekretariat Ramsherred 12 5700 Svendborg. Tlf. 62 23 39 17. jacob.bojesen.larsen@svendborg.dk www.svendborg. Notat Seniorjob Seniorjob-ordningen blev indført i forbindelse med, at de tidligere gældende regler om forlænget dagpengeret for 55-59-årige blev ophævet. Efter de tidligere regler om forlænget dagpengeret

Læs mere

Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959

Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959 Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959 2 - Faglig Fælles Akasse Indhold Din efterlønsperiode... Efterlønsbevis... Betingelser for ret til efterlønsbevis/efterløn... Overgang til efterløn...

Læs mere

Efterløn - er det noget for dig?

Efterløn - er det noget for dig? Efterløn - er det noget for dig? Med denne pjece vil vi forsøge at klarlægge en række forhold, som du skal være opmærksom på omkring tilmelding til efterlønsordningen. Pjecen er ment som en hjælp til dig

Læs mere

Lyngallup om regeringens tilbagetrækningsreform Dato: 25. januar 2011

Lyngallup om regeringens tilbagetrækningsreform Dato: 25. januar 2011 Lyngallup om regeringens tilbagetrækningsreform Dato: 25. januar 2011 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om regeringens tilbagetrækningsreform Dato: 25. januar 2011 TNS Gallup

Læs mere

Skal du hæve din efterløn eller ej?

Skal du hæve din efterløn eller ej? Skal du hæve din efterløn eller ej? Netop nu sender a-kasserne brev ud til alle de medlemmer, der har betalt ind til efterlønnen. Fra 1. april og seks måneder frem har alle, der har sparet op til at kunne

Læs mere

2/2018. Nordjylland. 45 års jubilæum på Tulip og i Fødevareforbundet. EFTERLØN ELLER EJ? Et ja og et nej til at blive i ordningen

2/2018. Nordjylland. 45 års jubilæum på Tulip og i Fødevareforbundet. EFTERLØN ELLER EJ? Et ja og et nej til at blive i ordningen 2/2018 Nordjylland 45 års jubilæum på Tulip og i Fødevareforbundet NNF EFTERLØN ELLER EJ? Et ja og et nej til at blive i ordningen Svend Eriks leder Jubilæum Løntilskud vs. jobrettet uddannelse hvad virker

Læs mere

Skattefri udbetaling af efterlønsbidrag 2018

Skattefri udbetaling af efterlønsbidrag 2018 Skattefri udbetaling af efterlønsbidrag 2018 Baggrund Fra 1. januar og frem til den 30. juni 2018 er det muligt at få udbetalt ens efterlønsopsparing skattefrit. Det vedtog Folketinget den 20. december

Læs mere

har mistet deres dagpengeret i 2013

har mistet deres dagpengeret i 2013 AK-Samvirke 33.900 har mistet deres dagpengeret i 2013 Status for hele 2013 11. februar 2014 Michel Klos 1 Indhold 33.900 ledige mistede deres dagpengeret i 2013... 3 Antal ledige har mistet deres dagpenge

Læs mere

Skal du hæve din efterløn?

Skal du hæve din efterløn? Skal du hæve din efterløn? Hvis du har en efterlønsordning, kan du vælge at få den udbetalt allerede nu. Du har indtil 1. oktober til at træffe valget. Men hvad skal du gøre? Af Sanne Fahnøe. Redigeret

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvartal 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

Når din arbejdsgiver. sådan får du dine penge fra Lønmodtagernes Garantifond

Når din arbejdsgiver. sådan får du dine penge fra Lønmodtagernes Garantifond Når din arbejdsgiver går konkurs sådan får du dine penge fra Lønmodtagernes Garantifond Hvad sker der når din arbejds giver går konkurs? Kan du få din manglende løn og hvordan? Denne pjece guider dig gennem

Læs mere

Udbetaling af efterlønsbidrag - kan det betale sig?

Udbetaling af efterlønsbidrag - kan det betale sig? Udbetaling af efterlønsbidrag - kan det betale sig? Udbetaling af efterlønsbidrag Folketinget har ændret reglerne om efterløn, og det betyder, at du kan få udbetalt dit efterlønsbidrag skattefrit. Om det

Læs mere

Problemet er ikke løst

Problemet er ikke løst Problemet er ikke løst Notat om dagpengekommissionens rapport Siden Dorthe Hedegaard faldt ud af dagpenge-systemet for halvandet år siden, har hun kæmpet for én ting: Jeg vil bare gerne have et job. Jeg

Læs mere

Agenda. Status på afkast i Nordea Pension

Agenda. Status på afkast i Nordea Pension Informationsmøde DMF DR Tilbagetrækningsreformen Marts 2012 Kai Jensen 1 Agenda Status på afkast i Nordea Pension Nyt rateloft på 50.000 kr. årligt Hvad sker der i praksis? Hvad hvis jeg indbetaler til

Læs mere

Oversigt: Nye a kasseopgaver siden 2006

Oversigt: Nye a kasseopgaver siden 2006 Oversigt: Nye a kasseopgaver siden 2006 Dato: 04 11 2016 På trods af mange nye opgaver pålagt af staten har a kasserne formået at nedbringe deres administrationsudgifter. Men med beskæftigelses og dagpengereformerne

Læs mere

Aftale om midlertidig arbejdsmarkedsydelse Nyt kapitel

Aftale om midlertidig arbejdsmarkedsydelse Nyt kapitel Aftale om midlertidig arbejdsmarkedsydelse Nyt kapitel Regeringen og Enhedslisten er enige om at videreføre den særlige uddannelsesordning i 2013 og tage yderligere nye initiativer, som sikrer forsørgelsesgrundlaget

Læs mere

Beretning. Ordinær Generalforsamling mandag den 23. marts 2015 kl på Hotel Pauli i Vojens

Beretning. Ordinær Generalforsamling mandag den 23. marts 2015 kl på Hotel Pauli i Vojens Beretning Ordinær Generalforsamling mandag den 23. marts 2015 kl. 18.00 på Hotel Pauli i Vojens Året 2014 er gået på hæld. Der er i årets løb blevet vedtaget mange reformer, der har haft stor indflydelse

Læs mere

TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018

TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018 TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018 HVAD VIL VI FORTÆLLE JER SIDE: 2 / Hvilke betingelser skal der til for at få dagpenge og hvor længe. / Hvad må jeg mens jeg får dagpenge.

Læs mere

Sammen skaber vi værdi

Sammen skaber vi værdi KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Harald Børsting Sammen skaber vi værdi I LO vil vi gerne bruge 1. maj til at sige tak til lønmodtagerne. Tak for jeres indsats. Tak fordi

Læs mere

Lederne Sønderjylland

Lederne Sønderjylland Lederne Sønderjylland Fyraftensmøde om efterløn 10. marts 2011 Ved Brian Kjøller DEN FLEKSIBLE EFTERLØN 1. Hvad er efterløn 2. Ret til den fleksible efterløn 3. Efterlønsbevis 4. 2 års regel Udskydelse

Læs mere

Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job

Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job Ungepakke August 2012 Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job Siden sommeren 2008 har Danmark været ramt af en omfattende økonomisk krise. Mange unge har mistet deres job under krisen.

Læs mere

Om at få efterløn... for dig, der er født før 1. januar 1956

Om at få efterløn... for dig, der er født før 1. januar 1956 Om at få efterløn... for dig, der er født før 1. januar 1956 2 - Faglig Fælles Akasse Indhold Efterlønsbevis... Udskydelsesreglen... Overgang til efterløn... Seniorjob... Satser for efterløn... Fuldtid

Læs mere

Salamimetoden. Pensions- og efterlønsalderen er blevet forhøjet. Efterlønsordningen er kraftig forringet og fremadrettet reelt afskaffet.

Salamimetoden. Pensions- og efterlønsalderen er blevet forhøjet. Efterlønsordningen er kraftig forringet og fremadrettet reelt afskaffet. Verner Sand Kirk / Michel Klos Salamimetoden 28. marts 2019 Over de senere år er det gradvist blevet mindre og mindre attraktivt af forsikre sig mod ledighed i en a-kasse. Danske A-kasser har i denne oversigt

Læs mere

Jobkonsulent i kreds Lillebælt

Jobkonsulent i kreds Lillebælt Akutpakken Hvad betyder akutpakken for de ledige - og for arbejdspladserne? Hvad er det der sker med dagpenge systemet og arbejdsmarkedspolitikken lige nu? Hvad vil fagbevægelsen og hvor står SL? Jobkonsulent

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2014

Bestyrelsens beretning for 2014 Bestyrelsens beretning for 2014 Indledning Sidste års beretning indeholdt en bekymring for den voksende ulighed i samfundet. Desværre har vi stadig denne bekymring. Vi må konstatere, at uligheden fortsat

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013.

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. 1 Mundtlig beretning 2012 Fastholde og tiltrække flere medlemmer Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. Vi skal gøre fagforeningen attraktiv for de unge, der kommer ind på

Læs mere

AKTIVERING for dig under 30

AKTIVERING for dig under 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig under 30 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

KONTANTYDELSE. Ophører din ret til dagpenge eller arbejdsmarkedsydelse den 1. oktober 2015 eller senere? Læs mere om reglerne for kontantydelse.

KONTANTYDELSE. Ophører din ret til dagpenge eller arbejdsmarkedsydelse den 1. oktober 2015 eller senere? Læs mere om reglerne for kontantydelse. KONTANTYDELSE Ophører din ret til dagpenge eller arbejdsmarkedsydelse den 1. oktober 2015 eller senere? Læs mere om reglerne for kontantydelse. KONTANTYDELSE Når den 2-årige dagpengeret og retten til midlertidig

Læs mere

Vejledning om aktivering

Vejledning om aktivering Vejledning om aktivering April 2008 Indhold Forord 3 Ydelsesperiode side 4 Jobplan side 4 - Tilbud i jobplan side 6 - Vejledening og opkvalificering side 6 - SU - berettiget uddannelse side 6 - Kursus

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark

Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark 8. august 2014 Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark FOA har i perioden 9.-19. maj 2014 udført en undersøgelse om medlemmernes holdninger til ulighed i Danmark. Undersøgelsen blev udført via forbundets

Læs mere

Værd at vide om seniorjob Side 0 VÆRD AT VIDE OM SENIORJOB

Værd at vide om seniorjob Side 0 VÆRD AT VIDE OM SENIORJOB Værd at vide om seniorjob Side 0 VÆRD AT VIDE OM SENIORJOB Værd at vide om seniorjob Side 1 Indhold 1. Værd at vide om SENIORJOB... 2 1.1 Midlertidig arbejdsmarkedsydelse udskyder seniorjobbet:... 2 1.2

Læs mere

ARBEJDS- FORDELING HVA SÅ?

ARBEJDS- FORDELING HVA SÅ? ARBEJDS- FORDELING HVA SÅ? Denne pjece er forbeholdt dig, som snart skal på arbejdsfordeling på din virksomhed. I pjecen står der nogle af de informationer, du allerede har fået på virksomheden eller i

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! - UgebrevetA4.dk. SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping!

Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! - UgebrevetA4.dk. SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! Af Gitte Redder @GitteRedder Fredag den 24. november 2017 Seks ud af ti danske lønmodtagere mener i ny undersøgelse, at politikerne

Læs mere

Lizette Risgaard 1. maj 2014

Lizette Risgaard 1. maj 2014 Lizette Risgaard 1. maj 2014 God morgen. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? Det håber jeg sandelig. For vi har meget at snakke om i dag. Der er på ingen måder blevet mindre brug for

Læs mere

Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig.

Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig. Ledig og hvad nu? Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig. y Hvilke papirer skal du aflevere? y Hvordan bliver dagpengene

Læs mere

Beretning. Ordinær Generalforsamling mandag den 18. marts 2013 kl. 18.00 på Hotel Harmonien Haderslev

Beretning. Ordinær Generalforsamling mandag den 18. marts 2013 kl. 18.00 på Hotel Harmonien Haderslev Beretning Ordinær Generalforsamling mandag den 18. marts 2013 kl. 18.00 på Hotel Harmonien Haderslev Bestyrelsens beretning 2013 Ny regering Danmark fik en ny socialdemokratisk ledet regering, men trods

Læs mere