Tomahawk IC7. Magnetisk bremse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tomahawk IC7. Magnetisk bremse"

Transkript

1 Tomahawk IC7 Igennem årerne har vi anmeldt nye cykler på det danske marked og turen er nu kommet til det seneste skud på stammen fra Indoor Cycling Group, som er virksomheden der står bag Tomahawk IC7. En ny og spændende cykel, som hurtigt er blevet en markant spiller på det danske marked. Vi har ellers traditionelt været et land med meget få afvigelser i vores valg af udstyr til indoor cycling, men det stadig voksende behov for teknologi og evnen til at kunne formidle til vores medlemmer, har gjort nye produkter interessante. Herunder finder du en gennemgang af nogle de mange nye features på Tomahawk IC7. Magnetisk bremse Tomahawk IC7 er modsat de fleste andre cykler på markedet, reguleret ved magnetisme. Det betyder et mindre svinghjul, som umiddelbart ville medføre mindre inerti i det runde tråd. Det har folkene bag cyklen fundet en genial løsning på, nemlig ved at udviklet et to-trins remsystem. Løsningen med et to-trins remsystemet betyder, at cyklen anvender et venstre- og højresidet træksystem for at optimere pedaltrådet og wattmålingen. Designet det første af sin slags har minimeret komponentstørrelsen for at skabe plads til sensorer og anden elektronik, som er nødvendig for cyklens wattmåling og træningscomputer. Designet muliggør et gearforhold på 1:11, hvilket får svinghjulet, der er lavet af aluminium, op på en meget høj hastighed. Det skaber et præcist magnetisk modstandssystem, der føles rart, så man oplever et flow i trådet.

2 100 klik på belastningen Indoor cycling har været igennem en rivende udvikling de senere år og med implementering af watt som måleenhed, er behovet for at kunne kontrollere og styre belastningen blevet større. Tomahawk IC7 har derfor et belastningssystem med 100 klik som sikre, at man som udøver altid har kontrol over, hvilket niveau der benyttes. Watt afhænger af RPM i kombination med belastning og netop derfor er det genialt, at vi nu har mulighed for at styre præcist hvor meget belastning (eller load) der er på cyklen. Derudover er belastningen intelligent styret, således at den modstand der påføres ikke er lineær på alle 100 klik. Det betyder at alle kan finde belastning nok, uanset størrelse og vægt. V-formet stel giver fleksibilitet i indstillingsmulighederne. Vi vil alle gerne kunne yde og performe optimalt og derfor er vigtigheden af at sidde optimalt på cyklen en nødvendighed. Det medfører større output og i øvrigt bedre overall følelse af træningen. Traditionelt set er indoor cykler blevet bygget op omkring det samme firkantede rammeprincip, hvor afstanden mellem saddelrør og styrrør, aldrig ændrer sig. Om man kan blive indstillet optimalt, afhænger derfor af styr og saddels evne til at kunne komme henholdsvis tæt nok sammen og langt nok fra hinanden. Det har Tomahawk nu taget højde for, ganske vist ikke som de første, men dog stadig en udvikling de skal have ros for at implementere i deres nye serie. Det nye V-formede stel bringer automatisk styr og saddel tættere sammen jo mindre personen er og omvendt jo større personen er. Det gør at vi nu kan indstille en langt større gruppe af vores deltagere til bedre performance og oplevelse. Er man cykelrytter eller triatlet kan det V-formede stel virke som en irritation, da et markant lavere styr end saddel, vil medføre at styret kommer så tæt på knæene, at man vil føle man slår i mod ved stående arbejde. Løsningen indtil slideren på styret bliver forlænget (hvilket vi kan håbe sker), er simpelt at skåne ryggen lidt, hæve styret en anelse og i øvrigt huske at komme tilbage over trædepunktet.

3 Stabil og præcis wattmåling. Denne nye cykel i serien af cykler fra Tomahawk, giver en god og stabil måling på watt. Ikke bare virker selve målingen på den enkelte cykel til at være præcis, men den er også reproducérbar på cyklerne imellem. Altså vil den samme belastning ved samme RPM føles ens imellem alle cykler. Det er vigtigt, da man som deltager ikke altid har den samme cykel og derfor er afhængig af præcis den samme oplevelse. Udvekslingen på svinghjulet på 1:11 medfører en stabil måling og det er let at holde sig på et bestemt wattniveau en nødvendighed for at få en overall god oplevelse og et problem som andre producenter fortsat kæmper med at få løst. Coach By Color et farverigt display. I takt med at indoor cycling bliver mere og mere kompliceret og teknisk, har vi som instruktører et behov for, at det udstyr der benyttes, er pædagogisk og hjælper i formidlingen og til forståelsen hos det enkelte medlem. Tomahawk IC7 har uden tvivl det absolut bedste, mest simple og mest pædagogiske display på markedet. Placeringen er god, alle tal er store og lette at overskue og navigering og indstilling foregår uden de store forvirringer. En klar fordel, når man som instruktør skal guide deltagere igennem en undervisning med watt. Displayet har derudover fået tilført 5 farver (hvid, blå, grøn, gul og rød) som stråler ud fra skærmen og følger de 5 tilknyttede intensitetszoner. Indoor Cycling Group, som står bag cyklen, mener selv det er revolutionært, at man nu kan træne med 5 farvezoner, hvilket vi her i Danmark godt kan grine lidt af, da træning efter farver og zoner ikke er nyt for os. Det er dog nyt i mange andre lande, at begynde at tænke træning i forskellige zoner. Omvendt er ICG og Tomahawk de første, der på denne måde implementere det i computeren og dermed giver en direkte visuel effekt hos deltagererne. De, der har prøvet cyklen, vil nikke genkendende til at det virker. Farverne er derfor måske ikke nye, men måden de bliver præsenteret på er nytænkende.

4 360 graders tækning er vejen frem! Noget andet som folkene bag denne nye cykel skal have ros for er, at de ikke bare har skabt en ny cykel, men også et tilhørende træningskoncept, uddannelse, undervisningsmateriale, online coaching, virtuelle programmer og hjælp til indretning af cykellokalet. Det giver en samlet større oplevelse. Ved at tænke 360 grader i deres koncept, giver de større mulighed for succes med deres vigtigste produkt nemlig cyklen. For hvor mange andre producenter blot levere en cykel og så lader brugen og successen afhænge af det enkelte center, så giver konceptet omkring Tomahawk IC7 en færdig pakke og dermed større chance for succes. Vi kan kalde det cykling med All Inklusive. FTW FTW står for Functional Threshold Wattrate og er et nyt begreb opfundet af folkene bag cyklen og konceptet. Man finder sit FTW niveau ved en test, som starter på 75 watt og som stiger hver 4 minut med 25 watt indtil udmattelse. Hvis man skal finde noget kritik på konceptet omkring denne nye cykel, så er det netop på dette område, at udviklerne måske har haft for travlt med at opfinde den dybe tallerken én gang til. Det virker til, at de har forsøgt at indhente viden fra de allerede kendte niveauer som FTP og MAP, men måske ikke helt har forstået sammenhængen mellem de forskellige værdier. Hertil er det vigtigt at påpege, at selvom FTW står for Functional Threshold Wattrate og FTP står for Functional Threshold Power så er deres fælles navnetræk ikke et udtryk for samme værdi. I Danmark har vi valgt at løse dette problem simpelt, ved at udregne FTP baseret på FTW testen (80%). Til trods for, at der lige nu foregår nogle diskussioner på definitionsniveau, så er der ikke noget galt med den indbyggede test eller den simple måde den gennemføres på. Endnu gang hjælper det overskuelige og simple display den enkelte deltager og derudover udnyttes farven også i testen, som indikator for, om niveauet er præcist nok igennem testen. Tomahawk IC 7 samlet set Der er herover kun blevet gennemgået nogle af de nye features, der er implementeret i denne nye cykel fra Indoor Cycling Group. Tomahawk IC7 er uden tvivl et godt bud på, hvad fremtiden bringer af udstyr og koncepter ind i cykelsalene. ICG skal have ros for at tænke 360 grader og ikke bare producere en cykel, men tilknytte hele konceptet. Fremtiden byder på flere tilføjelser på Tomahawk IC7, med mulighed for at

5 udskifte saddel, bluetooth teknologi i displayet og sikkert mange andre features, som endnu ikke er offentliggjort. Spørgsmålet omkring holdbarhed i de våde, varme og svedige lokaler med tvivlsom behandling fra de mange medlemmer er svært at svare på. Mit gæt vil være, at denne cykel vil klare sig ligeså godt som øvrige cykler og lige nu ser det ud til, at ICG er meget opmærksomme på at opfange, ændre og rette selv de mindste fejl. Det er positivt og bør give en vis ro for fremtiden. Tomahawk IC7 bliver forhandlet af MedicSport A/S i Danmark ( Læs mere om cyklen på Om denne artikel Denne artikel er skrevet af Brian Overkær, som siden år 2000 har arbejdet dedikeret for at udbrede faglighed og kvalitet i indoor cycling. Ønsker du at være på forkant med din udvikling som instruktør og få ny viden og inspiration, så bliv medlem af hvor Brian Overkær hver uge giver dig masser af inspiration. Brian Overkær samarbejder med Bike Instruktør Erfaringsudveksling og Bike Academy og du kan desuden selv fordybe dig på PULSE 1, PULSE 2 samt WATT 1 uddannelserne.

Watt i træning og konkurrence. Troels Panduro Panduro Cycling

Watt i træning og konkurrence. Troels Panduro Panduro Cycling Watt i træning og konkurrence Troels Panduro Panduro Cycling Dette får du med 1. Værktøjer til at forbedre din performance, bl.a. identificering af svagheder og styrker 2. Indsigt i, og forståelse af,

Læs mere

INDHOLD TOMAHAWK IC7 INDOOR CYCLE FEATURING COACH BY COLOR INTRODUKTION 4-5 6-7 8-9 VIGTIGSTE EGENSKABER 10-11 12-13 14-15 16-17 18-19 20-21 22-23

INDHOLD TOMAHAWK IC7 INDOOR CYCLE FEATURING COACH BY COLOR INTRODUKTION 4-5 6-7 8-9 VIGTIGSTE EGENSKABER 10-11 12-13 14-15 16-17 18-19 20-21 22-23 INDOOR CYCLE INDHOLD TOMAHAWK IC7 INDOOR CYCLE FEATURING COACH BY COLOR Vi har designet den ultimative effektbaserede indoor cycle. Vort træningsprogram vil ændre den måde, hvorpå instruktørerne arbejder.

Læs mere

GROUP CYCLE CONNECT SLUTBRUGER MANUAL

GROUP CYCLE CONNECT SLUTBRUGER MANUAL SLUTBRUGER MANUAL LOGIN PÅ KONSOLLEN OG TRACK DINE DATA 1 2 3 Login med den enhed der passer dig Begynd at træde i pedalerne for at tænde konsollen WiFi ikonnet i øverste venstre hjørne skal være tændt

Læs mere

Watt Træning med BODY BIKE Connect

Watt Træning med BODY BIKE Connect Watt Træning med BODY BIKE Connect Hvor langt kører man på en lektion? Hvor hurtigt kører man? Hvad svarer det til hvis man cyklede på landevejen? Hvor hårdt træder man? Hvor meget energi producerer man

Læs mere

Wattmåling: hvad, hvorfor og hvordan?

Wattmåling: hvad, hvorfor og hvordan? Wattmåling: hvad, hvorfor og hvordan? SMT-KLUBAFTEN 25.11.2014 WATTMÅLING Wattmåling: hvad er det? Kraft X hastighed= watt Så jo hurtigere du drejer pedalerne rundt og jo mere kraft du bruger (højere gear)

Læs mere

Profiloprettelse. Menu og brugeradgang. Quick Start Start op uden at oprette en profil. Der er tre ruter at vælge imellem.

Profiloprettelse. Menu og brugeradgang. Quick Start Start op uden at oprette en profil. Der er tre ruter at vælge imellem. Profiloprettelse Quick Start Start op uden at oprette en profil. Der er tre ruter at vælge imellem. Din vægt er automatisk sat til 75 kg. Sign up Opret profil via fem felter. 1. User-ID 2. Fødselsdato

Læs mere

Modeller. VirtuPro Ahead 24 & 13 B2B. VirtuPro Elite & Elite+ B2C. VirtuPro Peloton B2B. Software: Basic Premium VIP.

Modeller. VirtuPro Ahead 24 & 13 B2B. VirtuPro Elite & Elite+ B2C. VirtuPro Peloton B2B. Software: Basic Premium VIP. Modeller VirtuPro Ahead 24 & 13 B2B Software: Basic Premium VIP VirtuPro Elite & Elite+ B2C Software: Basic VirtuPro Peloton B2B Software: Group Peloton Software Software Basic Software Premium Software

Læs mere

Fresh Up & Inspirationsdag

Fresh Up & Inspirationsdag EVENTINSTRUKTØR VIRTUEL OG MONITORERET TRÆNING Fresh Up & Inspirationsdag 2018 PROGRAM KOM OG OPLEV Lørdag den 29. september 2018 EVENTINSTRUKTØR Mange instruktører går med en lille drøm om engang at stå

Læs mere

5 måder at reducere dine Powerpoint tekster

5 måder at reducere dine Powerpoint tekster 1 Slides og præsentationer med alt for meget tekst er kedelige og kan ikke holde dit publikum fanget. Hvordan reducerer du mængden af tekst på dine slides? Hvordan får du gjort dem simple? // www.facebook.com/slidemarkting

Læs mere

Hvornår skal du bruge Matrix (Mønster, Evaluerende) lysmåling

Hvornår skal du bruge Matrix (Mønster, Evaluerende) lysmåling Lysmålingsmetoder Forståelsen af hvordan din lysmåler i dit kamera virker, er måske ikke så vigtigt for de fleste. Det at kende din lysmåler, gør at du nemmere kan omstille dig til forskellige situationer

Læs mere

Mental styrketræning Lørdag d. 7/6 2014 kl. 14.00-17.00. Martin Langagergaard

Mental styrketræning Lørdag d. 7/6 2014 kl. 14.00-17.00. Martin Langagergaard Mental styrketræning Lørdag d. 7/6 2014 kl. 14.00-17.00 Træningsøvelser som hjælper dig til at være mere effektiv og bedre forberedt mentalt, når du forsøger at nå dine mål både før, under og efter træning

Læs mere

Stabilitet hele vejen rundt

Stabilitet hele vejen rundt Stabilitet hele vejen rundt Intelligent stabilitet - hele vejen rundt Maksimalt udbytte af din kraninvestering En lastbilmonteret kran er en stor investering, og jo mere du kan bruge den til, jo bedre

Læs mere

KING-METER. Bruger manual J-LCD. Indhold

KING-METER. Bruger manual J-LCD. Indhold KING-METER Bruger manual J-LCD Indhold 1. Forord 2. Udseende og størrelse 2.1. Materiale og farve 2.2. Display størrelse og installation 3. Funktionsoversigt og knap funktion 3.1. Kort introduktion til

Læs mere

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN!

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! 7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! Messesæsonen er lige op over! Og du skal sikkert også af sted som du plejer! Men hvad nu, hvis du kunne gøre det bare lidt bedre og lidt lettere for dig selv denne

Læs mere

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Software Fra design af hjemmesider: har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Wordpress er intet mindre end et genialt program til hjemmesider. For det første er det gratis, og for

Læs mere

Hvordan laver man et perfekt indkast?

Hvordan laver man et perfekt indkast? Hvordan laver man et perfekt indkast? www.flickr.com1024 683 Indhold Hvorfor har jeg valgt at forske i det perfekte indkast... 3 Reglerne for et indkast... 4 Hjørnespark VS indkast... 5 Hvor langt kan

Læs mere

UDFORDRINGER UNDER OPHOLDET PÅ MARS: HVORDAN VIL I HOLDE JER I FORM?

UDFORDRINGER UNDER OPHOLDET PÅ MARS: HVORDAN VIL I HOLDE JER I FORM? MISSION I har nu gennemført jeres basisuddannelse som astronauter, og I har tilegnet jer viden om nogle af de fag, man skal vide noget om for at kunne bestride jobbet som astronaut. Og i NVH Space Center

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING

BRUGERVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING BRUGERVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING Side 2 til din LOCKON fjernbetjening Introduktion Før du starter, skal du have installeret og aktiveret din LOCKON centralenhed. Tips: Brug fjernbetjeningen som en nem

Læs mere

HCO Håndbyggede Cykler Online

HCO Håndbyggede Cykler Online HCO Håndbyggede Cykler Online Opgave beskrivelse Et nyudviklet koncept skal realiseres af en lille gruppe unge, danske cykelmekanikere og igangsættere. Ideen er at producere skræddersyede kvalitetscykler

Læs mere

Elhegn til 230 volt. 52 joule

Elhegn til 230 volt. 52 joule Elhegn til 230 volt Patura P-8000 Den kraftigste spændingsgiver på det europæiske marked. Anvendes hvor der virkelig er behov for power, store indhegninger eller indhegninger med meget afledning og vegetation.

Læs mere

LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT!

LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT! LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT! Formålet med Lean Få styr på planlægningen Reducere spild Sikre flow og undgå flaskehalse Reducere overflødige processer Få løbende forbedringer At være på forkant Formål

Læs mere

Fresh Up & Inspirationsdag PROGRAM

Fresh Up & Inspirationsdag PROGRAM Fresh Up & Inspirationsdag 2016 PROGRAM Velkommen på Bike Academy s årlige FRESH UP & INSPIRATIONSDAG Bike Academy afholder hvert år Fresh Up & Inspirationsdag for instruktører. I år vil afholde Inspirationsdagen

Læs mere

Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59)

Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59) Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59) Zoombrowser er et billedbehandlingsprogram, der er meget let at bruge og alligevel indeholder meget avancerede funktioner.

Læs mere

TRIAGERINGSREGLER Ved modtagelse af vægt måling:

TRIAGERINGSREGLER Ved modtagelse af vægt måling: INTRODUKTION TIL DETTE DOKUMENT Dette dokument beskriver dels den triagering, der sker på patienter, som har modtaget målingsapparater fra Horsens På Forkant når de i systemet har fået tilknyttet triageringsregler

Læs mere

WEBINAR 5 TRIN I PILATES, der styrker dit helbred

WEBINAR 5 TRIN I PILATES, der styrker dit helbred WEBINAR 5 TRIN I PILATES, der styrker dit helbred ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG Side 1 Mange accepterer at have ondt i ryggen, som om det er en naturlig ting at have. Det BØR det ikke være. Vores krop er

Læs mere

MINDFULNESS FOR BØRN

MINDFULNESS FOR BØRN MINDFULNESS FOR BØRN MENTOR UDDANNELSEN (MBM- UDDANNELSEN) Vi fødes alle med bevidst nærvær Det er ikke hokus pokus nærværet har vi alle med os. Stille og roligt fjerner vi os fra nærværet, og bliver mere

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET GUIDE 4 Fokus på fokus GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET 2015 LÆRfoto.dk Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Fokus fordi det er skarpt... 4 Fokus, DOF og bokeh... 5 Auto fokus (AF)... 6 AF, bestem

Læs mere

DEAP- koncepter d. 10.4.2013

DEAP- koncepter d. 10.4.2013 DEAP- koncepter d. 10.4.2013 Gruppe 9 Andreas Snitkjær, s112956 Carina Lindahl, s1129?? Frederik Christiansen, s112967 Jacob Wulff, s112985 Christian Breinholt, s1129?? Karl Villemoes, s1129?? Koncepterne

Læs mere

Præcisions hjemmetrænere

Præcisions hjemmetrænere + Præcisions hjemmetrænere KINETIC TRÆNER + Innovativt, pålideligt, ensartet design + Fluidmodstand - efterligner din udendørs træning + Silikone fra medicinalindustrien gør det muligt at få de samme målinger/

Læs mere

RAW SpeedSonic.dk. www.speedsonic.dk START / STOP RESET / EL NEXT / SAVE MODE / SET

RAW SpeedSonic.dk. www.speedsonic.dk START / STOP RESET / EL NEXT / SAVE MODE / SET RAW SpeedSonic.dk RESET / EL START / STOP MODE / SET NEXT / SAVE Tillykke med dit nye Speed Sonic RAW UR. Speed Sonic uret er designet til at motivere og guide dig til bedre resultater. Vi håber du vil

Læs mere

ALARM KOM GODT I GANG!

ALARM KOM GODT I GANG! TRAFIK ALARM KOM GODT I GANG! VELKOMMEN! Vores team har dybe rødder i flere succesfulde selskaber bl.a. mobilselskabet Telmore. Der har vi lært, at det er vigtigt at lytte til kunderne og levere det, der

Læs mere

Manual: Ergometer ET6

Manual: Ergometer ET6 Manual: Ergometer ET6 Ting du bør vide før du begynder din træning A. Indgang af strøm Tilslut adapteren til udstyret, derefter vil computeren sige en bip-lyd og tænde computeren i manuel mode. B. Program

Læs mere

BygSelv; Så enkelt bygges en rigtig god højttaler; og et par design idéer. Part 3

BygSelv; Så enkelt bygges en rigtig god højttaler; og et par design idéer. Part 3 BygSelv; Så enkelt bygges en rigtig god højttaler; og et par design idéer Part 3 Der er taget udgangspunkt i en rigtig god monitor, men det kunne lige så godt have været en stor gulv-højttaler; princippet

Læs mere

23,896 9,026 ANTAL CYKLER PRODUCERET PR. ÅR ESTIMEREDE DAGLIGE BRUGERE UDVIKLING KOMMERCIELLE FACILITETER

23,896 9,026 ANTAL CYKLER PRODUCERET PR. ÅR ESTIMEREDE DAGLIGE BRUGERE UDVIKLING KOMMERCIELLE FACILITETER 2015 ANTAL CYKLER PRODUCERET PR. ÅR L A N D E I DISTRIBUTION KOMMERCIELLE FACILITETER 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2005 2005 2005 2000 1995 2000 1995 2000 1995 2010 2005 600 P E R S O N A L E UDVIKLING

Læs mere

Hvorfor skal vi bruge objekt orienteret databaser?

Hvorfor skal vi bruge objekt orienteret databaser? OODBMS Vs. RDBMS 1 Indholdsfortegnelse Hvorfor skal vi bruge objekt orienteret databaser?... 3 OODBMS i erhvervslivet... 4 Bagsiden af medaljen... 5 OODBMS i praksis... 6 Konklusion... 8 2 Hvorfor skal

Læs mere

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365 10 gode grunde - derfor skal du vælge Office365 1. Bedre samarbejde på tværs af lokationer En stor del af arbejdsstyrken tilbringer i dag langt mere tid væk fra deres kontor end hidtil. Dine ansatte kan

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

Baggrund for XP turnering

Baggrund for XP turnering Turnering Baggrund for turnering -turneringen blev en realitet i forbindelse med projektet Bring Minoriteterne i Spil (BMIS). Behovet for en ny turneringsform opstod i arbejdet på en række skoler, hvor

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Kom godt i gang med Fronter Sådan logger du på Først skal du hente dit Brugernavn på https://netid.ucl.dk/ Du skal taste dit CPR-nummer med bindestreg: (Hav tålmodighed det

Læs mere

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Hos Dansk Fitness kan du gå til mange forskellige hold. Det er ikke alle centre som tilbyder alle hold, men alle

Læs mere

Pædagogisk vejledning til. Materialesæt. Sphero. http://via.mitcfu.dk/99872760

Pædagogisk vejledning til. Materialesæt. Sphero. http://via.mitcfu.dk/99872760 Pædagogisk vejledning til Materialesæt Sphero http://via.mitcfu.dk/99872760 Pædagogisk vejledning til materialesættet Sphero Materialesættet kan lånes hos VIA Center for Undervisningsmidler og evt. hos

Læs mere

Ingen kontorstol vil aktivere dig mere.

Ingen kontorstol vil aktivere dig mere. Ingen kontorstol vil aktivere dig mere. Radikal og Genial. Allerede ved første øjekast ser man forskellen på en swopper og en almindelig kontorstol. Det radikalt anderledes design er et opgør med den passive

Læs mere

RED LIV. Vær parat til at handle, hvis en kollega pludselig falder om. Forbered dig med et kursus - det gør en forskel.

RED LIV. Vær parat til at handle, hvis en kollega pludselig falder om. Forbered dig med et kursus - det gør en forskel. RED LIV Vær parat til at handle, hvis en kollega pludselig falder om. Forbered dig med et kursus - det gør en forskel. Life Saving World Førstehjælpskursus Er du parat til at handle, hvis en kollega pludselig

Læs mere

Sådan bruger du Facebook sider

Sådan bruger du Facebook sider Sådan bruger du Facebook sider Timeline designet er på samme måde som i de personlige profiler. Det giver mulighed for at lave en flot designet side for sin virksomhed, organisation eller forening. Siderne

Læs mere

Sikkerhed og frihed. Mandskabskurve til HMF-kraner

Sikkerhed og frihed. Mandskabskurve til HMF-kraner Sikkerhed og frihed Mandskabskurve til HMF-kraner Arbejdsfrihed i højden En mandskabskurv også kaldet en MEWP (Mobile Elevating Work Platform) er det ideelle værktøj, når der skal arbejdes i højden. Fordelene

Læs mere

Fang Prikkerne. Introduktion. Scratch

Fang Prikkerne. Introduktion. Scratch Scratch 2 Fang Prikkerne All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club. Introduktion

Læs mere

Poster design. Meningen med en poster

Poster design. Meningen med en poster Poster design At præsentere et naturvidenskabelig emne er ikke altid lige nemt. Derfor bruges ofte plakater, såkaldte posters, til at fremvise forskning på fx messer eller konferencer. Her kan du finde

Læs mere

Kom godt i gang DRG 716 og 717 Fiberboks

Kom godt i gang DRG 716 og 717 Fiberboks Kom godt i gang DRG 716 og 717 Fiberboks Februar 2014 02 Indhold Fibernet fra SEAS-NVE 03 Introduktion til din fiberboks 04 Sådan får du den bedste forbindelse 05 Din verden af muligheder 06 Ofte stillede

Læs mere

LEGO MINDSTORMS Education EV3

LEGO MINDSTORMS Education EV3 LEGO MINDSTORMS Education EV3 Fremtiden tilhører de kreative πr ROBOTTER OG IT PROBLEMLØSNING KREATIVITET SAMARBEJDE EV3 en evolution af MINDSTORMS Education! LEGO MINDSTORMS Education har bevist, at det

Læs mere

Guide til Træningsmakker

Guide til Træningsmakker Guide til Træningsmakker Du har fået endnu en medlemsfordel på hjemmesiden: Træningsmakker. Med træningsmakker kan du se, hvilke hold din træningsmakker skal på, I kan booke hold på hinandens vegne, I

Læs mere

RYOBI PHONE WORKS Forvandler din mobil til dit smarteste værktøj.

RYOBI PHONE WORKS Forvandler din mobil til dit smarteste værktøj. 24. August 2015 RYOBI PHONE WORKS Forvandler din mobil til dit smarteste værktøj. Du ved allerede at din smartphone kan gøre nogle ret smarte og fantastiske ting. Nu kombinerer Ryobi Phone Works kvalitetsmåleredskaber

Læs mere

DAGSORDEN. 1. Mobil prototype. 2. Service i forhold til OOOJA. 3. Slut.

DAGSORDEN. 1. Mobil prototype. 2. Service i forhold til OOOJA. 3. Slut. DAGSORDEN 1. Mobil prototype. Den mobile prototype Heuristisk inspektion af prototypen Tænke højt test af prototypen 2. Service i forhold til OOOJA 3. Slut. Service Gap-servicemodellen Fokus interview

Læs mere

Robot Støvsuger MR7700

Robot Støvsuger MR7700 Robot Støvsuger MR7700 Pris vinder Robotstøvsugeren MR7700 er vinder af Design Engineering excellence prisen udelt ved verdens største elektronik messe CES2011. Det moderne design og de mange smarte og

Læs mere

Kom godt i gang med Hostcenter Danmarks Webadmin

Kom godt i gang med Hostcenter Danmarks Webadmin Kom godt i gang med Hostcenter Danmarks Webadmin Formålet med denne artikel er at give en hurtig overblik over funktionerne i Hostcenter Danmarks Webadmin. Webadmin er det værktøj der bruges til at styre

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler Litium-ion batterimanual Ebike Elcykler Rev 30-12-2008 Litium ion batteriet Funktion Batteriet der forsyner elcyklen med strøm er et såkaldt litium ion batteri (Spænding: 36 Volt (V), Kapacitet: 10 Ampere

Læs mere

Team Optimering. Ledergrupper og teams på alle niveauer

Team Optimering. Ledergrupper og teams på alle niveauer Team Optimering Ledergrupper og teams på alle niveauer Teamoptimering hvordan kommer dit team til at præstere på topniveau. Uddannelsen handler om at optimere et team til at yde det bedste, skabe bevidsthed

Læs mere

Valgfrit tema. Kommunikation/IT 13-04- 2 0 1 2. Jannik Nordahl-Pedersen. HTX - Roskilde. Klasse 3.5

Valgfrit tema. Kommunikation/IT 13-04- 2 0 1 2. Jannik Nordahl-Pedersen. HTX - Roskilde. Klasse 3.5 rt Valgfrit tema Kommunikation/IT Jannik Nordahl-Pedersen HTX - Roskilde Klasse 3.5 13-04- 2 0 1 2 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Problemformulering... 3 Valg af løsning...

Læs mere

Guide: Hvil dig... og kom i form

Guide: Hvil dig... og kom i form Guide: Hvil dig... og kom i form Vi fokuserer på sved, puls og præstation. Men det er i pauserne, hvor du ikke træner, at du bliver hurtigere og stærkere. Af Line Feltholt, januar 2012 03 Hvil dig... og

Læs mere

Tre Dimensioner. Ingen Kompromisser.

Tre Dimensioner. Ingen Kompromisser. Tre Dimensioner. Ingen Kompromisser. Ikke bare ergonomisk. Men tredobbelt dynamisk. Den ergonomiske Revolution. Den aktive kontorstol 3Dee er den første af sin art, og et resultat af absolut konsekvens

Læs mere

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside 1 Alle har ret og råd til en professionel hjemmeside på få minutter GoMinisite

Læs mere

1. Manuel og automatisk registrering af punkter Her gennemgås hvordan punkter optages manuelt eller automatisk. Fra køreskærmen trykkes på Værktøj

1. Manuel og automatisk registrering af punkter Her gennemgås hvordan punkter optages manuelt eller automatisk. Fra køreskærmen trykkes på Værktøj Optagelse af punkter 1. Manuel og automatisk registrering af punkter Her gennemgås hvordan punkter optages manuelt eller automatisk. Fra køreskærmen trykkes på Værktøj 2. Valgmuligheder for lagring af

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

ELCYKLER 2015. BESTILLINGSSIDE: www.medarbejdercyklen.dk/123gh45

ELCYKLER 2015. BESTILLINGSSIDE: www.medarbejdercyklen.dk/123gh45 ELCYKLER 2015 BESTILLINGSSIDE: www.medarbejdercyklen.dk/123gh45 INDHOLDSFORTEGNELSE > VICTORIA ED3 EDITION > VICTORIA BOSCH 300 EDITION ACTIV LINE > CONWAY E-MTB 400 EDITION ACTIV LINE > FUJI AMBIENT 1.3

Læs mere

MINDFULNESS FOR BØRN

MINDFULNESS FOR BØRN MINDFULNESS FOR BØRN MENTOR UDDANNELSEN (MBM- UDDANNELSEN) Vi fødes alle med bevidst nærvær Det er ikke hokus pokus nærværet har vi alle med os. Stille og roligt fjerner vi os fra nærværet, og bliver mere

Læs mere

ErgoPack Deutschland GmbH, Telefon: +49 (0)9072-702 83-0, Fax: +49 (0)9072-702 83-29 info@ergopack.de, www.ergopack.de

ErgoPack Deutschland GmbH, Telefon: +49 (0)9072-702 83-0, Fax: +49 (0)9072-702 83-29 info@ergopack.de, www.ergopack.de Kør ErgoPack en hen foran pallen, Kædelansen fører omsnøringsbåndet under pallen ErgoPack-systemet Med ErgoPack træffer du altid det rigtige valg: Om pallen er stor, lille, bred eller høj omsnører ErgoPack

Læs mere

En let måde at sammenligne objektivers brændvidde

En let måde at sammenligne objektivers brændvidde En let måde at sammenligne objektivers brændvidde Når du køber et ny kompaktkamera, spejlreflekskamera eller bare et nyt objektiv, er brændvidden af objektivet på dit aktuelle kamera en af de vigtigste

Læs mere

Vejledning ersion 2010 V

Vejledning ersion 2010 V Version 2010 2 DKF PaddlePower PaddlePower er et system målrettet undervisningen af børn og unge i kano og kajaksporten. Det er udviklet med henblik på at inspirere og hjælpe klubbernes ungdomstrænere

Læs mere

Kære lærer. Dagen efter besøg i Tivoli modtager du fjerde og sidste mail, med link til evalueringsside.

Kære lærer. Dagen efter besøg i Tivoli modtager du fjerde og sidste mail, med link til evalueringsside. Kære lærer Opgaver til Faglige Dage for 4.-6. og 7.-10. klasse kan nu også løses på en app. Den hedder Faglige Dage og kan hentes i App Store https://fagligedage.tivoli.dk/getiosapp og Google Play https://fagligedage.tivoli.dk/getandroidapp.

Læs mere

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 27. juni 2015

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 27. juni 2015 Program for Kvart Jernmand lørdag d. 27. juni 2015 Programmet starter mandag d. 12. januar (uge 3.) og slutter med konkurrencen lørdag d. 27. juni (uge 23). Programmet består altså af i alt 24 uger. Man

Læs mere

Bevægelses analyse med SkillSpector. Version 1.0 Sidste opdatering: 14/05-2008

Bevægelses analyse med SkillSpector. Version 1.0 Sidste opdatering: 14/05-2008 Bevægelses analyse med SkillSpector Version 1.0 Sidste opdatering: 14/05-2008 Hvad er SkillSpector SkillSpector er software program til video baseret bevægelses analyse. Der er følgende muligheder med

Læs mere

Virtuel Hjemme- og Sygepleje

Virtuel Hjemme- og Sygepleje Virtuel Hjemme- og Sygepleje Fra kvantitet til kvalitet for borgerere og medarbejdere, i en proces om at levere velfærd via skærmopkald v. omsorgschef Maila Tandrup Introduktion til MENNESKER Vi er ca.

Læs mere

Dorado - designet til effektivitet!

Dorado - designet til effektivitet! Dorado - designet til effektivitet! Dorado - Jump in the air! Dorado trampolinen fra PE-Redskaber er opkaldt efter en tropisk mahi-mahi fisk. Dorado fisken er en meget bemærkelsesværdig og smuk fiskeart.

Læs mere

Høringssvar fra. Brian Mansfeldt Jørgensen. Forslag til lov om fremstilling, præsentation og salg af elektroniske cigaretter mv.

Høringssvar fra. Brian Mansfeldt Jørgensen. Forslag til lov om fremstilling, præsentation og salg af elektroniske cigaretter mv. Høringssvar fra Brian Mansfeldt Jørgensen Forslag til lov om fremstilling, præsentation og salg af elektroniske cigaretter mv. Gennemgang Jeg vil gennemgå lovforslaget Lov om fremstilling, præsentation

Læs mere

MTB toolkit'n'guidelines... Indsendt af Sonny Pedersen - 16. Maj 2012 17:58

MTB toolkit'n'guidelines... Indsendt af Sonny Pedersen - 16. Maj 2012 17:58 Indsendt af Sonny Pedersen - 16. Maj 2012 17:58 Nu har jeg jo fået købt cyklen, og fået nogle gode råd til at komme igang. Nu søger jeg så lidt mere basal viden omkring cyklen, hvad der kræves af værktøj

Læs mere

Mini guides til eksamen

Mini guides til eksamen Mini guides til eksamen Indhold PRÆSENTATIONSTEKNIK FORBEREDELSE NERVØSITET KONCENTRATION MINDSET KOMMUNIKATION 5 6 Præsentationsteknik Husk følgende 7 gode råd om Præsentationsteknik under eksamen: Fødder:

Læs mere

Bestemmelse af kroppens fysiske tilstand

Bestemmelse af kroppens fysiske tilstand Bestemmelse af kroppens fysiske tilstand Forsøg udført af Nicolaj Seistrup, Christian Starcke, Kim, mark og Henrik Breddam Rapport skrevet af Henrik Breddam den 2006-10-25 Rapport længde 7 sider Side 1

Læs mere

Trafikmodellering* Claus Michelsen & Jan Alexis Nielsen. Syddansk Universitet

Trafikmodellering* Claus Michelsen & Jan Alexis Nielsen. Syddansk Universitet * Trafikmodellering* Claus Michelsen & Jan Alexis Nielsen Syddansk Universitet * Inspireret af Swetz, F. & Hartzler, J. S. (eds) 1991, Yellow Traffic Lights, in Mathematical Modeling in the Secondary School

Læs mere

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå og baller Birgitte NymaNN

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå og baller Birgitte NymaNN din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå r og baller Tillykke med dit nye træningsprogram på dvd EFFEKT puls er en del af EFFEKT programmet. Øvelserne er funktionelle

Læs mere

Indhold Generelt om indkodning... 3 Indkodning i 433MHz alarmer (f.eks. DK080, DK180 DK190)... 3 Indkodning i 868MHz alarmer (ST-3)...

Indhold Generelt om indkodning... 3 Indkodning i 433MHz alarmer (f.eks. DK080, DK180 DK190)... 3 Indkodning i 868MHz alarmer (ST-3)... Sensor indkodning Indhold Generelt om indkodning... 3 Indkodning i 433MHz alarmer (f.eks. DK080, DK180 DK190)... 3 Indkodning i 868MHz alarmer (ST-3)... 3 433 MHz sensorer... 4 Dyreimmun bevægelsessensor...

Læs mere

Talegenkendelse. Indhold. Teknologien

Talegenkendelse. Indhold. Teknologien Indhold Teknologien... 1 Vurdering af talegenkendelse på forskellige platforme... 2 Talegenkendelse som potentiale for skriftlig deltagelse... 3 Målgruppen... 4 Talegenkendelse Teknologien Talegenkendelse

Læs mere

MINDFULNESS FOR BØRN

MINDFULNESS FOR BØRN MINDFULNESS FOR BØRN MENTOR UDDANNELSEN (MBM- UDDANNELSEN) Vi fødes alle med bevidst nærvær Det er ikke hokus pokus nærværet har vi alle med os. Stille og roligt fjerner vi os fra nærværet, og bliver mere

Læs mere

Konditionstræning. Telefon Telefax ProTerapi Combitræner Art.nr Monark Cardio Comfort 837E

Konditionstræning. Telefon Telefax ProTerapi Combitræner Art.nr Monark Cardio Comfort 837E ProTerapi Combitræner Art.nr. 373100 Enkel indstilling Trinløs indstilling af belastning Omdrejningstæller m/tællehjul Praktiske transporthjul Fodplader Længde med fodplade: 48 cm. Bredde med fodplade:

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET GUIDE 3 Programmerne i kameraet GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET 2015 LÆRfoto.dk Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Auto S A M... 4 Auto grøn firkant... 5 S Lukkertidsprioriteret... 6 A - Blændeprioriteret...

Læs mere

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S Vil du gerne selv være in house ekspert i Everything DiSC Workplace? Har du lyst til selv at være den, som giver coaching og tilbagemeldinger på DiSC, uden at skulle bruge eksterne konsulenter? Ønsker

Læs mere

WOODKID. The Golden Age. Banner Projekt - 1 Semester, CPH Business, MUL-A13E. Casper Birch Buchberg, Natahlie Heiden & Sebastian Nyholm

WOODKID. The Golden Age. Banner Projekt - 1 Semester, CPH Business, MUL-A13E. Casper Birch Buchberg, Natahlie Heiden & Sebastian Nyholm WOODKID The Golden Age Banner Projekt - 1 Semester, CPH Business, MUL-A13E Casper Birch Buchberg, Natahlie Heiden & Sebastian Nyholm Projektbeskrivelse Vi har designet og animeret tre forskellige bannere

Læs mere

Guide til din computer

Guide til din computer Guide til din computer Computerens anatomi forklaret på et nemt niveau Produkt fremstillet af Nicolas Corydon Petersen, & fra Roskilde Tekniske Gymnasium, kommunikation & IT, år 2014 klasse 1.2 12-03-2014.

Læs mere

MV-Nordic Lucernemarken Odense S Telefon mv-nordic.com

MV-Nordic Lucernemarken Odense S Telefon mv-nordic.com 1 LEGO MINDSTORMS Education EV3 aktiviteter med fokus på matematik Her får du forslag til aktiviteter, der benytter LEGO MINDSTORMS Education EV3 materialer sammen med vores Matematik-måtte. Fokus i de

Læs mere

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af som effektivt redskab SOCIALE MEDIER 2015 3.300.000 DANSKE BRUGERE PÅ FACEBOOK - svarende til 68% af den danske befolkning i aldersgruppen 13 år eller ældre.

Læs mere

I denne artikel vil der blive givet en kort beskrivelse af systemet design og reguleringsstrategi.

I denne artikel vil der blive givet en kort beskrivelse af systemet design og reguleringsstrategi. Transkritisk CO2 køling med varmegenvinding Transkritiske CO 2 -systemer har taget store markedsandele de seneste år. Baseret på synspunkter fra politikerne og den offentlige mening, er beslutningstagerne

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Bluetooth højttaler BABHCK811_1

Bluetooth højttaler BABHCK811_1 Bluetooth højttaler BABHCK811_1 Tillykke Tillykke med dit nye Amitech produkt! Oplysningerne i denne brugervejledning kan ændres uden varsel. Amitech Danmark A/S er ikke erstatningspligtig i tilfælde

Læs mere

2. SEMESTER PROJEKT 3 INTERAKTIONSUDVIKLING

2. SEMESTER PROJEKT 3 INTERAKTIONSUDVIKLING 2. SEMESTER PROJEKT 3 INTERAKTIONSUDVIKLING Baggrund Udgangspunktet er projekt 2, dvs. en blog om cupcakes, hvor målgruppe, afsender og modtager allerede er defineret. Du bliver nu bedt om at udvikle et

Læs mere

Afrapportering af test 2. Test af borgerkommunikation Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Afrapportering af test 2. Test af borgerkommunikation Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Afrapportering af test 2 Test af borgerkommunikation Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Processen BIF optimerer brevene Breve optimeres på baggrund af analysen, anbefalingerne samt inputtet til

Læs mere

Hurtigbrugsanvisning til Dynomet 6.31 for Windows 7

Hurtigbrugsanvisning til Dynomet 6.31 for Windows 7 Hurtigbrugsanvisning til Dynomet 6.31 for Windows 7 Tilslut usb boksen til en usbport, og start programmet. Efter kort tid står der Boks OK, og en grøn lampe tænder imellem 4 og 5 knap. Effektmåling: Gå

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning Side 3 Brugsanvisning Side 4 Tilpasning af cyklen & tilbehør Side 5 og 6 Det elektriske system Side 7 Fejlmelding Side 8 Periodisk eftersyn af cyklen Side 9 3 BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. i børnehusene

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. i børnehusene CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN i børnehusene Indholdsfortegnelse Gode råd til at have børn med på cyklen 3 Vælg den rigtige cykelstol 4 Ladcykel og cykelanhænger

Læs mere

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk Energirigtig datacenter-køling InRack serverkøling & Det Intelligente Køleanlæg aircold.dk 2 350 dages frikøling giver økonomichefen rynker smilerynker! Aircold er et dansk ingeniør- og kølefirma, der

Læs mere