Opfølgning på UMV-handlingsplaner på KU maj 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opfølgning på UMV-handlingsplaner på KU - 18. maj 2009"

Transkript

1 Opfølgning på UMV-handlingsplaner på KU maj 2009 Fakultet Overskrift for handlingsplan Er handlingsplanen Hvis nej eller, beskriv hvorfor FARMA 1. Kantineforhold OK Ny kantine er ibrugtaget 2. Studiepladser OK Nye studiepladser med nyt inventar og trådløst net er færdigindrettet 3. Hygge- og pauseområder Pågår Planer har været drøftet med studerende Placering af hyggeområder forventes ændret fra gammel bibliotek til område ved gymnastiksale på UP4 4. Toiletfaciliteter ved gammel kantine Udsat Er taget op ved bygningssyn, men er ikke prioriteret i år Toiletforhold tages op igen ved næste bygningssyn 5. Dårlige garderobeforhold Ændring Planer har været drøftet med studerende Garderobeskabe i kælder under Benzonauditoret bevares, men lysforhold forbedres. Nuværende garderobeskabe i vil blive flyttet til Alternativet overdrages til Institut for Farmaci og Analytisk Kemi. Arbejdet forventes udført i sommerferien HUM 1. Trådløst netværk Delvist Der er pt. trådløs netværksdækning i Ny KUA (bygn ), på gl. KUA (mødestedet, undervisnin.lok. 13.1, SAXO-bibl. Samt 16.1-gangen og MEF, trappe 14.2 og i Leifsgade, etage 4) 2. Udvikling og opnummering af Ja 181 siddepladser i forbindelse med KUUR08 indkøbene studiepladser i videnscentrene 3. 24/7-universitet Delvist Findes på IKK. På de fleste institutbiblioteker kan de studerende være 24/7. 4. Løse projektorer til udlån til studerende Igangværende og planlagte udvidelser Ny KUA: Bygning , bygning , bygning Forventes færdiggjort sommer Gl. KUA:Grundlæggende hele underetagen. Problemet er, at fakultetets indgange lukker kl hver dag. KBs filial har dog åbent i weekenden. Omkostningerne ligger hos institutterne. Delvist Studiemiljø-puljen har ikke udløst penge til dette projekt. Der er indkøbt en projektor. Der er problemer i forhold til ToRS, da afstanden til resten af fakultet og Driftscenteret, hvorfra de udleveres vanskeliggør udlån. Pt. vides ikke mere konkret. 5. Studiemiljøorganisering på Delvist På INSS har man nedsat et Studiemiljøudvalg Pt. vides ikke mere konkret. institutterne 6. Fakultetets centrale studiemiljø Ja Der organiseres en dimmitentfest. Planerne og strukturen er ved at blive gennemtænkt.

2 JURA 1. Analyse af fakultetets / ja informationsflow til de studerende Fakultetet har indhentet meninger fra de studerende gennem evalueringer og samtaler. Fakultetet opererer med et tredelt system. Generelle studiemæssige informationer kan findes på studieportalen hvor der er adgang til de følgende to systemer. Personlige informationer på Punkt_KU og kursusspecifikke informationer på Absalon. Hvis nej eller, beskriv hvorfor Målet med én it-platform er svært at gennemføre med det nuværende tekniske grundlag. Den beskrevne indgang til information vurderes som den for øjeblikket mest optimale. 2. Sms-service til de studerende ja Absalon bruges til at videregive beskeder til de studerende fra deres fag. De studerende bestemmer her selv om de vil modtage information som sms Fakultetet udlægger information om aflysninger m.m. på studieportalen som en back-up til Absalon. 3. Faglige og sociale arrangementer Delmål 2 (fysiske aktiviteter) og 3 (faglige arrangementer tilrettelagt af fakultetets forskningscentre) er opfyldt. 4. Mentorordning ja Mentorordningen er kørt af stablen for første gang som planlagt iefteråret Ordningen har været udbudt til alle studerende med nogenlunde tilslutning. Ordningen bliver evalueret snarest. Se også studieteknik i handlingsplan 5. Hverken fakultetet eller studenterforum har kunnet afse ressourcer til at planlægge faglige juradage. Det overvejes for øjeblikket, hvorvidt der er behov for flere arrangementer end der eksisterer nu. 5. Stress ja Fakultetet er ved at udbygge de studerendes studietekniske færdigheder i forbindelse med det første studieår via forskellige arrangementer / informationsmøder i løbet af året. Desuden afholdes kurser i eksamenshåndtering, skriveværksteder for specialestuderende, retorikkurser på KA. 6. Diverse fysiske forhold i undervisningslokaler ja Fakultetet har ansøgt KUUR og modtaget ,- til diverse forbedringer til studiemiljø og tekniske forbedringer. Disse er iværksat. Dette bliver forbedret også i 2009 i forbindelse med JURs mellemløsning, hvor flere undervisningslokaler planlægges forbedret.

3 7. Midlertidig flytning til studiegården Flytningen er lige nu i fuld gang med at blive planlagt i detaljer. De studerende overtager Bispetorvsannekset som nyt Jurahus 2. Her bliver plads til bl.a. kantine / opholdsrum, kontorer til studenterorganisationerne, specialeskrivestuer samt tagterasse. 8. Nye undervisningsmøbler / maling ja Se under handlingsplan 6. Hvis nej eller, beskriv hvorfor Flytningen har afventet de tidligere beboeres udflytning. Indflytningen i Studiegården er nu fastsat til studiestart Diverse forhold omkring undervisningen Delmål 1(retningslinjer til eksterne undervisere) De eksterne Fakultetet er midt i at udarbejde en studiereform, der skal undervisere har modtaget instruktion / retningslinjer i brug af træde i kraft ved undervisningsstart Her vurderes bl.a., Absalon (jf. handlingsplan 1 og 2). Delmål 2 (for megen hvorledes der kan udvikles bedre undervisningsformer. undervisning i ydertimerne) Studienævnet har strammet op om Delmål 3 (undersøgelse af, hvordan fakultetet kan gøre det reglerne, således at der nu ikke normalt undervises efter kl. 16. mere attraktivt at undervise) hører under processen med udarbejdelse af ny stuidereform. 10. Træffetider til VIP for obligatoriske BA-fag og for kandidatstuderende nej Jf. ovenfor i handlingsplan 9. vurderes den fremtidige kontakt i forbindelse med studiereformen. 11. Forhold for handicappede /ja Handicappede studerende modtager undervisning i lokaler, hvor de nødvendige handicapfaciliteter er til stede. Teleslynger ikke er tidssvarende. Fakultetet skønner, at forholdene under forlængede eksaminer er de bedst mulige under de givne fysiske rammer. 12. Internationale studerende nej Fakultetet vurderer, at de følgende punkter kommer til at bidrage til en bedre kontakt mellem internationale og danke studerende. Jf. handlingsplan 7 overvejes det hvilke tiltag, der kan gavne de internationele studerende ved det kommende Jurahus 2. Desuden åbner det nye Collegium Juris i 2011 dørerne for danske og internationale studerende. LIFE 1. Udendørs siddepladser ja - Der er indkøbt havemøbler til område 2 og område 8 Der er dog fortsat ønsker, som ikke har kunnet opfyldes infdenfor den givne bevilling. Afventer afklaring af økonomi - tidshosrisont ukendt. 2. Cykelparkering ja - Der er opsat flere cykelstativer ved Dansk Jordbrugsvidenskabelig Bibliotek samt ved busholdepladsen Yderligere opsætninger afventer Ramblaen i den nye Campusplan. Tidshorisont for afklaring er ukendt.

4 Hvis nej eller, beskriv hvorfor 3. Kantine, Gumle Der arbejdes i øjeblikket med en endelig afklaring med hensyn til finansieringen af det foreliggende projekt. Tidshorisonten er ukendt. 4. Renovering af auditorierne 3-01, 3-02, 3-03 og Etablering af studiepladser i Dansk Jordbrugsvidenskabelig Bibliotek 6. Information og kommunikation: Information om fremtidsudsigter ja - Delvist Der er opsat elkontakter til brug for de studerendes Der arbejdes med et projekt for en bedring af computere i de nævnte auditorier samt i 2-01, 2-02, 3-13, ventilationen i de nævnte auditorier, ligesom arbejdet 3-14, 4-01 med at finde bedre egnede lyskilder er i gang. Tidshorisonten er uafklaret. Der arbejdes i øjeblikket med en endelig afklaring med hensyn til finansieringen af det foreliggende projekt. Tidshorisonten er ukendt. Under menupunktet "Karriere" på de studerendes hjemmesider Karriereportrætserien vil løbende blive udbygget, så der er findes nu en række karriereportrætter af kandidater fra flere portrætter for alle kandidatuddannelser på LIFE. KU fakultetet for at give nuværende studerende eksempler på Jobbank er fortsat relativt ny og kan udbygges med mere deres muligheder i fremtiden. LIFE har desuden fået sin egen information om KU-studerendes fremtidsudsigter. indgang på KU Jobbank, som også bidrager med information Studenterservice arbejder løbende på at udvikle workshops om de studerendes fremtidsudsigter. Studenterservice med fokus på de studerendes overgang til arbejdsmarkedet. arrangerer halvårlige todages jobsøgningsworkshops og har introduceret en kompetenceworkshop - begge workshops mhp. at hjælpe de studerende med karriereafklaring. Studenterservice samarbejder desuden med studie- og erhvervsvejledningen på Det Naturvidenskabelige Fakultet om en karrieredag med fokus på karriereveje som forsker. 7. Indflydelse på uddannelse Ja Processen med udarbejdelse af ny studieordning for veterinæruddanenlsen har været meget omfattende og inddraget mange undervisere og studerende. Studenterrepræsentanterne i studienævnet har været dybt engagerede og meget konstruktive. Tilsvarende gælder i forhold til fødevareuddannelsen. Afsluttet med følgende bemærkninger: Med det meget store antal studerende på veterinæruddannelsen og en relativ bunden studieordning vil der altid være studerende, som føler, at de ikke har indflydelse, idet studieforløbet kan siges at være lagt for dem på forhånd. Kun på kandidatuddannelsen er der et reelt valg mellem de forskellige diffenrentieringer. Graden af tilvalg er større på fødevareuddannelsen.

5 8. Information og Kommunikation: Hjælp til/information om valg af kurser Ja - ændringer træder i kraft ved semesterstart 2009 Veterinæruddannelsen: At opbygge relationer med udenlandske universiteter, så der bliver mulighed for at lave gensidig studenterudveksling inden for veterinæruddannelsen er en lang proces, idet der alle steder stilles ret præcise krav til kurser, der skal meritoverføres. Skov og Lanskabsingeniør (Sling) uddannelsen: En ny uddannelsesmodel for Sling-uddannelsen har implementeret KU's blokstruktur og i stort omfang ugemodulopbygning. I modellen er indplaceret 1 valgfri blok (blok 1). De studerende kan i valgblokken få meritoverført kurser fra øvrige KU eller andet dansk eller udenlandsk universitet. Hvis nej eller, beskriv hvorfor Afsluttet: Aktiviteterne vedr. veterinæruddannelsen er igangsat - effekt endnu ikke opnået. Ny uddannelsesmodel for Sling træder i kraft ved semesterstart september Stress Ja - ændringer træder i kraft ved semesterstart 2009 Studieordningen for veterinæruddannelsen er revideret, og den Afsluttet med følgende bemærkninger: ny træder i kraft fra studieåret 2009/10. Studieordningen passer ind i blokstrukturen, og kursernes pointværdi og eksamensomfang passer med studenterbelastningen. Studenterservice laver særlige arrangementer for veterinærstuderende om processen omkring bachelorprojekter, ligesom der er mange veterinærstuderende, der tager imod tilbuddet om kurser i studietaktik. Institut for Human Ernæring tager flere initiativer for at give de studerende en god studiestart, ligesom de derefter ugentligt får tilsendt en "ugens mail". Studenterrådgivningen oplyser, at der fortsat er en del veterinærstuderende, der søger psykologisk rådgivning. Institut for Human Ernæring laver ikke et særskilt 2-dages introprogram som ellers planlagt i handlingsplanen. 10. Tegnesale Rolighedsvej Ja Der er installeret temperaturstyrede ventilatorer i ydermur samt temperaturstyret automatik på ovenlysvinduer, for at skabe bedre cirkulation og lavere temperatur om sommeren. 11. El stik til computere i auditorier Ja Afsluttet. Handleplan desuden udvidet med aud. 4-01, som forventes færdigt i løbet af maj Kendskab til evakueringsforhold Arbejdet er igangsat igen i efteråret 2008, efter økonomien igen kom på plads. Det har vist sig at være en stor opgave at få dette projekt implementeret på hele LIFE. Det forventes afsluttet inden 30/

6 NAT 1. Etablering af specialepladser på Ja AKI, i gammel boghandel, Universitetsparken Etablering af studiepladser ved Ja Auditorium 5 og 6, E-science, på HCØ, Universitetsparken 5 Der er etableret 21 specialepladser med trådløst netværk Der er etableret 15 studiepladser samt opholdsarrangement med sofaer og borde Hvis nej eller, beskriv hvorfor 3. Etablering af studiepladser på Geocenter, Øster Voldgade Etablering af specialepladser på Institut for Naturfagenes Didaktik Ja Ja Der er oprettet 17 specialepladser, 34 studiepladser ved gl. kantine og 54 studiepladser ved Nordpolen Der er indrettet 8 specialepladser SAMF 5. Etablering af studiepladser på Institut for Idræt Ja Der er indrettet 17 studiepladser i bibliotek med trådløst netværk 1. Etablering af 100 udendørs ja selvstudiepladser 2. El-stik til bærbare pc'ere delvis Er gennemført, hvad angår Chr. Auditoriet. El-stik i bygning 18 vil blive udført henover sommeren 2009 sammen med den øvrige istandsættelse af dette auditorium. El-stik i undervisningslokaler vil ligeledes blive gennemført hen over sommeren Feedback på studiefaglig indsats/eksamensopgaver ja Gennemføres i det omfang studieleder og lærerforsamling på de respektive fag finder at have ressourcer hertil 4. Info-skærme nej Projektet er udskudt indtil videre, da fakultetet afventer impelemetring af intranettet, der skal ses i sammenhæng hermed 5. Studentersociale miljøer delvis Er gennemført for sociologi og antropologis vedkommende. For de øvrige institutter sker det hen over sommeren i forbndelse med flytning 6. Etablering af læse- og arbejdspladser i Gothersgade 140 ja Afsluttes i løbet af maj måned, hvor også biblioteket åbner

7 Hvis nej eller, beskriv hvorfor 7. Trådløst netværk delvis Der mangler dækning på nogle udendørsarealer, hvad vil blive etableret i løbet af maj måned. Endivdere manger 10-20% af studenterarealerne at blive dækket, hvad vil ske hen over sommeren 2009 SUND 1. Karrieredag Ja Arrangementet for alle studerende på SUND gennemføres en eftermiddag hvert år i oktober 2. Brandskole Delvist Alle studerende og ansatte på SUND har adgang til en Projektet kører, men er endnu ikke afsluttet virtuel brandskole og er blevet informeret herom 3. Udvikling af Panumbiblioteket Delvist Flytning af tidsskriftsamlinger har givet plads til etablering Restaurering af udluftningssystemet er berammet til 2009 af mange nye stillelæsepladser 4. Garderobeskabe til de Ja 300 skabe er opsat og fordelt i januar 2009 studerendes ting 5. Informationsskærme Delvist 5 informationsskærme er indkøbt Mangel på IT-arbejdskraft og erfaring med denne type kommunikation har forsinket ibrugtagning af skærmene. Projektet er i sit indhold dog uændret. 6. Kantine Ja Kantinen blev indviet marts Sikkerhed og sundhed i Delvist Forholdene omkring de studerendes sikkerhed og laboratorierne sundhed er under granskning. 8. Loungeområde ved Fakultetsgangen i Panumbygningen Ja Den eksisterende hesteskoformede sofa er blevet ombetrukket og det eksisterende bord er blevet forskønnet På nuværende tidspunkt mangler der at blive nedsat en arbejdsgruppe til vurdering af sikkerhed og sundhed i forbindelse med arbejdet i laboratorier, klinikker og lign., og eventuelt udarbejdelse af forslag til forbedring af arbejdskultur, hvis nødvendigt 9. Studenterhus Ja Et studenterhus til bl.a. de mange studenterorganisationer er oprettet i de tidligere gæsteboliger 10. Studiearbejdspladser Ja Der er blevet etableret en række studiearbejdspladser på kemigangen, Panumbiblioteket og i forhallen til Teilumbygningen 11. Trådløst netværk Delvist Trådløst netværk i Panumbygningen er etableret. Trådløst netværk i Teilumbygningen og på CSS etableres foråret Studieservicecenter Nej Projektet har stået i stampe, men er nu så småt ved at få nyt liv - dog i en anden form end oprindeligt tænkt. 13. Forskønnelse af arealer omkring Panum (Panumhaven) Nej Projektet er ikke blevet finansieret

8 TEOL Hvis nej eller, beskriv hvorfor 14. Elitelaboratorier Nej Projektet er udskudt på ubestemt tid 1. Fremtidsudsigter som (JA) Øget information og erhvervsvejledning KUBULUS-tilknytning - ingen planændringer færdigudd. 2. Indstillelige stole JA Fakultetet har opfyldt målet for perioden allerede nu 3. Rengøringstandard delvis Der er aftalt at øge fokus på rengøringen på toiletter Undersøgelse af om det har hjulpet udskydes til feb Æstetisk studiemiljø nej Udsmykningsgruppe er ikke blevet etableret af studerende 5. Sociale miljø JA Introduktionsforløb og holdtilknytning styrket 6. Elektroniske hjælpemidler delvis CMS er udrullet Undersøge om det har hjulpet - udskyde pga. STADS og ibrugtagning af nyt intranet

UMV handleplaner 2007

UMV handleplaner 2007 KØBENHAVNS UNIVERSITET UMV handleplaner 2007 UMV-handlingsplan Lav en handlingsplan pr. problem Sted (fakultet/evt institut) Oprettet d. LIFE, Uddannelse og studerende Overskrift for problem Årsag til

Læs mere

FARMA. Giv problemet et navn (fx trådløst netværk) Dårlige kantineforhold i kantinen Universitetsparken 2

FARMA. Giv problemet et navn (fx trådløst netværk) Dårlige kantineforhold i kantinen Universitetsparken 2 Årsag til Dårlige kantineforhold i kantinen Universitetsparken 2 Pladsen er utilstrækkelig, inventaret er gammelt og nedslidt giver bl.a. skader på studerendes bukser. Lokalet er endvidere meget lavloftet

Læs mere

Bilag 4: Idékatalog til bedre studiemiljø på HCØ

Bilag 4: Idékatalog til bedre studiemiljø på HCØ Bilag 4: Idékatalog til bedre studiemiljø på HCØ Dette idékatalog er et bilag til studiemiljøudvalgets afsluttende rapport. Idékataloget består af en række enkeltstående forslag. Formålet med idékataloget

Læs mere

Rammer for God kandidatstudiestart for internationale bachelorer på KU Sagsbehandler Uddannelsesservice

Rammer for God kandidatstudiestart for internationale bachelorer på KU Sagsbehandler Uddannelsesservice KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT JANUAR 2019 Vedr. Rammer for God kandidatstudiestart for internationale bachelorer på KU Sagsbehandler Uddannelsesservice UDDANNELSESSERVICE FRUE PLADS 4 1168 KØBENHAVN

Læs mere

Kontaktperson for alle studienævn og handlinger: Studieleder Malene Gram. Gøre opmærksom på problemet til Skolen for Kultur og Globale Studier

Kontaktperson for alle studienævn og handlinger: Studieleder Malene Gram. Gøre opmærksom på problemet til Skolen for Kultur og Globale Studier Handlingsplan for studiemiljøarbejdet på School of Culture and Global Studies/samfdelen/præciseret d. 4. marts 2014 Konkrete ønsker til teknisk forvaltning er markeret med gult: Områder til gruppearbejdspladser

Læs mere

Skabelon for UMV-handlingsplan

Skabelon for UMV-handlingsplan Skabelon for UMV-handlingsplan Lav én handlingsplan pr. problem Sted fx fakultet, institut, bygning Uddannelser ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Oprettet d. 13. december 2011 Titel Kandidatstuderendes

Læs mere

Rammer for God bachelorstudiestart på KU

Rammer for God bachelorstudiestart på KU KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT JANUAR 2019 Vedr. Rammer for God bachelorstudiestart på KU UDDANNELSESSERVICE Sagsbehandler Uddannelsesservice FRUE PLADS 4 1168 KØBENHAVN K Rammer beskrevet i dette sagsnotat

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Studiestartsstrategi. Det Humanistiske Fakultet Syddansk Universitet

Studiestartsstrategi. Det Humanistiske Fakultet Syddansk Universitet Studiestartsstrategi Det Humanistiske Fakultet Syddansk Universitet 30 06 2008 Indholdsfortegnelse 1.0 Baggrund... 3 1.1 Ikrafttrædelse... 3 2.0 Studiernes ansvarsområder... 4 2.1 Velkomstpakke/informationspakke...

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2017

Studiemiljøundersøgelsen 2017 Bilag. Studiemiljøundersøgelsen 7 Resultater for bachelor og kandidatstuderende på det Naturvidenskabelige Fakultet Denne rapport gengiver data fra studiemiljøundersøgelsen som er gennemført på hele SDU

Læs mere

Handlingsplan for Studiemiljøevaluering forår 2018 Studienævnet for KDM, MPACT Skolen

Handlingsplan for Studiemiljøevaluering forår 2018 Studienævnet for KDM, MPACT Skolen Handlingsplan for Studiemiljøevaluering forår 2018 Studienævnet for KDM, MPACT Skolen Behandling i de enkelte studienævn med opsamling af punkter fra evalueringen med notering af specifikke handlinger

Læs mere

Forum: FAMU. Møde afholdt: 7. september Sted:

Forum: FAMU. Møde afholdt: 7. september Sted: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 1 Forum: FAMU Møde afholdt: 7. september 2011 Sted: 10.1.30 HR- & PERSONALEAFDELINGEN DET HUMANISTISKE

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Medlemmer af Dialogforum M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER 2017 Forum Dialogforum FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

TILFREDSHED STUDERENDE 2013

TILFREDSHED STUDERENDE 2013 SAMF beelser: 305 TILFREDSHED STUDERENDE 2013 Svarprocent: 41% SVARPROCENT 01 På denne side fremgår procenten opdelt på uddannelsesniveau og alder. Bachelor 394 51 Kandidat 359 29 0 25 50 75 100 Inviterede

Læs mere

TILFREDSHED STUDERENDE 2013

TILFREDSHED STUDERENDE 2013 beelser: 11.329 TILFREDSHED STUDERENDE 2013 Svarprocent: 28% SVARPROCENT 01 På denne og næste side fremgår procenten opdelt på fakultet, uddannelsesniveau og alder. HUM 11.692 25 JURA 4.573 20 SAMF 6.495

Læs mere

Studiemiljøundersøgelse 2015 Handlingsplan Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Studiemiljøundersøgelse 2015 Handlingsplan Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Studiemiljøundersøgelse 2015 Handlingsplan 2015-2017 Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Handleplanen for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet er udarbejdet efter følgende proces: Ultimo september blev

Læs mere

SAMLET HANDLINGSPLAN FOR STUDIE- OG UNDERVISNINGSMILJØET, DELTIDSSTUDERENDE

SAMLET HANDLINGSPLAN FOR STUDIE- OG UNDERVISNINGSMILJØET, DELTIDSSTUDERENDE SAMLET HANDLINGSPLAN FOR STUDIE- OG UNDERVISNINGSMILJØET, DELTIDSSTUDERENDE Rapportens overordnede A 1 Indretning Mere optimal og varieret indretning der tilgodeser de behov Bedre indretning af undervisningslokaler

Læs mere

TILFREDSHED STUDERENDE 2013

TILFREDSHED STUDERENDE 2013 SAMF beelser: 189 TILFREDSHED STUDERENDE 2013 Svarprocent: 31% SVARPROCENT 01 På denne side fremgår procenten opdelt på uddannelsesniveau og alder. Bachelor 322 36 Kandidat 292 25 0 25 50 75 100 Inviterede

Læs mere

TILFREDSHED STUDERENDE 2013

TILFREDSHED STUDERENDE 2013 HUM beelser: 77 TILFREDSHED STUDERENDE 2013 Svarprocent: 30% SVARPROCENT 01 På denne side fremgår procenten opdelt på uddannelsesniveau og alder. Bachelor 214 28 Kandidat 44 41 0 25 50 75 100 Inviterede

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen blev behandlet på Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræts møde 22. september 2016 og følgende blev ført til referat:

Studiemiljøundersøgelsen blev behandlet på Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræts møde 22. september 2016 og følgende blev ført til referat: SUND fakultet Att.: Bodil Brander Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræt Niels Jernes Vej 12, A5 9220 Aalborg Øst Telefon: 9940 8008 Email: mk@hst.aau.dk www.smh.aau.dk Dato: 10-01-2017 Redegørelse

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2019

Studiemiljøundersøgelsen 2019 DET TEKNISKE FAKULTET Studiemiljøundersøgelsen 2019 Kandidatuddannelsen i Fysik og Teknologi Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse April 2019 Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse, april 2019. Kontaktoplysninger:

Læs mere

OFFENTLIG EVALUERINGSRAPPORT 28. OKTOBER 2010

OFFENTLIG EVALUERINGSRAPPORT 28. OKTOBER 2010 DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET OFFENTLIG EVALUERINGSRAPPORT 28. OKTOBER 2010 Vedr.: Kurser udbudt af Datalogisk Institut 2009/10 DATALOGISK INSTITUT Sagsbehandler: Lisa Ibenfeldt Schultz Kim

Læs mere

Mine valg. SPG2A. Betragter du dig som studerende på fuld tid i indeværende semester? ,6% 11 8,8% 2 1,6% ,0% Ja Nej Ved ikke

Mine valg. SPG2A. Betragter du dig som studerende på fuld tid i indeværende semester? ,6% 11 8,8% 2 1,6% ,0% Ja Nej Ved ikke Til at starte med vil vi bede dig om at angive en umiddelbar og helt overordnet vurdering af studiemiljøet på en skala fra 0-10. SPG1. Hvordan oplever du helt generelt studiemiljøet på SDU? SPG1 2 3 5

Læs mere

Campus Service. Institutleder, studienævnsformand. Institutleder

Campus Service. Institutleder, studienævnsformand. Institutleder Det Humanistiske Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Martin Roed Tlf. 9940 9600 Oktober 2018 Sagsnr.: 2017-410-00077 Procesbeskrivelse for opfølgning på decentralt identificerede udfordringer

Læs mere

Sagsbehandler Nanna Hedegaard Scheuer

Sagsbehandler Nanna Hedegaard Scheuer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S C I E N C E U D D A N N E L S E R A M M E R F O R S T U D I E I N T R O D U K T I O N P Å B A C H E L O R U D D A N N E L S E R P Å S C I E N C E G Æ L D E N

Læs mere

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby.

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby. I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 12. december 2012 M Ø D E R E F E R A T 13. DECEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Indstilling til KUUR om fordeling af midler fra bestyrelsens strategiske pulje

Indstilling til KUUR om fordeling af midler fra bestyrelsens strategiske pulje K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S A G S N O T A T 14. MAJ 2007 Vedr.: Indstilling til KUUR om fordeling af midler fra bestyrelsens strategiske pulje Sagsbehandler: Thorkil Damsgaard Olsen REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Handlingsplan. I gennemgangen af tilfredshedsmålingen er der taget udgangspunkt i fire campusrelaterede områder:

Handlingsplan. I gennemgangen af tilfredshedsmålingen er der taget udgangspunkt i fire campusrelaterede områder: Opfølgning på den kombinerede studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 vedrørende Campus Aarhus N er sket i en arbejdsgruppe nedsat af Campusledelsen, Campus Aarhus N. Handlingsplanen

Læs mere

Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier. Version: 3

Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier. Version: 3 Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier Studienævn: Kommunikation og digitale medier Periode: 2015-2018 Dato: 25/01 2016. Version: 3 Nuværende situation:

Læs mere

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring af uddannelser 2014-2015 UDDANNELSESSERVICE Ekstern del af fakultetets afrapportering Fakultet Studieår

Læs mere

Fakultetets målbare standarder. ECTS pr. fuldtidsstuderende må ikke ligge under 50 ECTS pr. år.

Fakultetets målbare standarder. ECTS pr. fuldtidsstuderende må ikke ligge under 50 ECTS pr. år. Målbare standarder for 2018-2019 for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet KU s obligatoriske Datadefinition kvalitetsparametre Standarder for kvantitativt materiale Frafald BA Opgøres pr. 1. oktober som

Læs mere

Studienævn: Musik Periode: Dato: Version: 2. 1 Aktuelt fald i antal nye studerende på BA 1 Øgning i optaget på BA til 30

Studienævn: Musik Periode: Dato: Version: 2. 1 Aktuelt fald i antal nye studerende på BA 1 Øgning i optaget på BA til 30 Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for Musik Studienævn: Musik Periode: 2015-2018 Dato: Version: 2 Nuværende situation: Udfordringer: Uddannelsen er for så vidt inde i en god gænge, men

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2019

Studiemiljøundersøgelsen 2019 DET TEKNISKE FAKULTET Studiemiljøundersøgelsen 2019 Kandidatuddannelsen i Innovation and Business Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse April 2019 Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse, april 2019.

Læs mere

Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber.

Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber. Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber. Nærværende rammer beskriver evalueringsplaner og praktiske anliggender, der er aftalt mellem studienævn, Institut for Farmaci,

Læs mere

Svarfordeling - Samfundsvidenskab

Svarfordeling - Samfundsvidenskab Svarfordeling - Samfundsvidenskab Værdivurdering Antal (N) Pct Valid Pct 0 15 0,19% 0,49% 1 12 0,16% 0,39% 2 49 0,63% 1,61% 3 99 1,28% 3,26% 4 132 1,71% 4,34% 5 333 4,31% 10,95% 6 367 4,75% 12,07% 7 740

Læs mere

Svarfordeling Campus Kolding

Svarfordeling Campus Kolding Svarfordeling Campus Kolding Værdivurdering Antal (N) Pct Valid Pct 0 5 0,27% 0,61% 1 3 0,16% 0,37% 2 16 0,88% 1,96% 3 24 1,31% 2,94% 4 33 1,81% 4,05% 5 98 5,36% 12,02% 6 102 5,58% 12,52% 7 215 11,77%

Læs mere

Antal besvarelser: 10.098 Københavns Universitet Svarprocent: 25% Universitetsrapport - version 3 TRIVSEL OG TILFREDSHED STUDERENDE 2014

Antal besvarelser: 10.098 Københavns Universitet Svarprocent: 25% Universitetsrapport - version 3 TRIVSEL OG TILFREDSHED STUDERENDE 2014 beelser: 10.098 Svarprocent: 25% TRIVSEL OG TILFREDSHED STUDERENDE 2014 SVARPROCENT 01 På denne og næste side fremgår procenten opdelt på fakultet, uddannelsesniveau og alder. HUM 24 11.495 JURA 20 4.539

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2019

Studiemiljøundersøgelsen 2019 DET TEKNISKE FAKULTET Studiemiljøundersøgelsen 2019 Kandidatuddannelsen i Software Engineering Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse April 2019 Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse, april 2019. Kontaktoplysninger:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Din uddannelse, dit studiemiljø

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Din uddannelse, dit studiemiljø det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Din uddannelse, dit studiemiljø SCIENCE Studiemiljøsatsning 2014-2016 SCIENCE Studiemiljøsatsning 2014-2016 KU s studiemiljøstrategi SCIENCE

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2019

Studiemiljøundersøgelsen 2019 DET TEKNISKE FAKULTET Studiemiljøundersøgelsen 2019 Kandidatuddannelsen i Elektronik Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse April 2019 Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse, april 2019. Kontaktoplysninger:

Læs mere

Retningslinjer for studiestarten på Arts, Aarhus Universitet

Retningslinjer for studiestarten på Arts, Aarhus Universitet Retningslinjer for studiestarten på Arts, Aarhus Universitet Formål Formålet med retningslinjerne er at skabe en fælles ramme for en fagligt funderet praksis for studiestarten på de enkelte uddannelser.

Læs mere

Inspiration fra fakultetssekretariaterne til arbejdsgrupperne

Inspiration fra fakultetssekretariaterne til arbejdsgrupperne 1 Inspiration fra fakultetssekretariaterne til arbejdsgrupperne Projektgruppen har været på besøg på de 5 fakulteters sekretariater, med det formål at få viden om, hvordan fakulteterne allerede nu sætter

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2019

Studiemiljøundersøgelsen 2019 DET TEKNISKE FAKULTET Studiemiljøundersøgelsen 2019 Diplomingeniøruddannelsen i Kemi og Bioteknologi Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse April 2019 Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse, april 2019.

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2019

Studiemiljøundersøgelsen 2019 DET TEKNISKE FAKULTET Studiemiljøundersøgelsen 2019 Kandidatuddannelsen i Lærings- og Oplevelsesteknologi Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse April 2019 Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse, april

Læs mere

Eksempel på en handleplan

Eksempel på en handleplan Eksempel på en handleplan Eksempel på en handleplan Handleplan til handicappolitikken for Danmarks Universitet I dette eksempel på en handleplan kan I hente inspiration til hvordan en handleplan kan være

Læs mere

Studenterambassadørens kvartalsrapport

Studenterambassadørens kvartalsrapport K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterambassadørens kvartalsrapport 1. kvartal 2013 1. Studenterambassadørens formål og opgaver Studenterambassadøren ved Københavns Universitet er den første

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 65, den 4. december 2012 Pkt. 10A. Bilag A1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr.: Aktivitetsindberetning 2012

Bestyrelsesmøde nr. 65, den 4. december 2012 Pkt. 10A. Bilag A1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr.: Aktivitetsindberetning 2012 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 65, den 4. december 2012 Pkt. 10A. Bilag A1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 9. NOVEMBER 2012 Vedr.: Aktivitetsindberetning

Læs mere

TILFREDSHED STUDERENDE 2013

TILFREDSHED STUDERENDE 2013 HUM beelser: 147 Svarprocent: 23% TILFREDSHED STUDERENDE 2013 SVARPROCENT 01 På denne side fremgår procenten opdelt på uddannelsesniveau og alder. Bachelor 480 21 Kandidat 172 26 0 25 50 75 100 Inviterede

Læs mere

SDU ønsker, at du har det bedst mulige studiemiljø, dvs. de bedst mulige fysiske, æstetiske, virtuelle samt

SDU ønsker, at du har det bedst mulige studiemiljø, dvs. de bedst mulige fysiske, æstetiske, virtuelle samt STUDIEMILJØUNDERSØGELSE 2015 PÅ SYDDANSK UNIVERSITET SDU ønsker, at du har det bedst mulige studiemiljø, dvs. de bedst mulige fysiske, æstetiske, virtuelle samt psykiske og sociale rammer. Derfor har vi

Læs mere

Evaluering af Mentorordningen. HA (almen) Vejledning i besvarelse af spørgeskemaet

Evaluering af Mentorordningen. HA (almen) Vejledning i besvarelse af spørgeskemaet ?idx=dfxb55&rid=tstinq-20100119084352-840176267&np=1&hidepreview=1&lg=engl... Vejledning i besvarelse af spørgeskemaet Mentorordningen er de ældre studerende, der blandt andet har holdt oplæg på dit hold

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2019

Studiemiljøundersøgelsen 2019 DET TEKNISKE FAKULTET Studiemiljøundersøgelsen 2019 Kandidatuddannelsen i Product Development and Innovation Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse April 2019 Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse,

Læs mere

Studienævn: Musik Periode: Dato: Version: 2. 1 Aktuelt fald i antal nye studerende på BA 1 Øgning i optaget på BA til 30

Studienævn: Musik Periode: Dato: Version: 2. 1 Aktuelt fald i antal nye studerende på BA 1 Øgning i optaget på BA til 30 Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for Musik Studienævn: Musik Periode: 2015-2018 Dato: Version: 2 Nuværende situation: Udfordringer: Uddannelsen er for så vidt inde i en god gænge, men

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 13. april 2011

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 13. april 2011 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 13. april 2011 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 25. maj 2011. Til stede: Afbud: Trond B. Klausen (TBK), Anja Jørgensen (AJ), Lars

Læs mere

Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk

Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Fordeling af evalueringsresultater Indledningsvis angives, hvor mange af de evaluerede kurser, der placerer

Læs mere

Perspektiv- og Investeringsplanen for bygningsområdet på KU Sagsbehandler: Koncern-økonomi og Campus Plan & Byg

Perspektiv- og Investeringsplanen for bygningsområdet på KU Sagsbehandler: Koncern-økonomi og Campus Plan & Byg K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 41, 15. september 2009 Pkt. 06 Bilag 3. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 7. SEPTEMBER 2009 Vedr.: Perspektiv- og Investeringsplanen

Læs mere

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 20. juni 2018, kl. 13.15 15.15 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 126 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 21. marts 2012

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 21. marts 2012 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 21. marts 2012 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 18. april 2012. Til stede: Trond Beldo Klausen, Anja Jørgensen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

2. Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek

2. Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek Af Svend Hylleberg, dekan 18. december 2008 1. Indledning I foråret 2007 afleverede en arbejdsgruppe med repræsentanter for bibliotekerne ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Tillæg 1. SUPPLERINGSUDDANNELSE I SOCIOLOGI

Tillæg 1. SUPPLERINGSUDDANNELSE I SOCIOLOGI Tillæg 1. SUPPLERINGSUDDANNELSE I SOCIOLOGI Sociologisk Institut udbyder en suppleringsuddannelse af 1 års varighed (60 ects) for studerende, som ikke læser sociologi. Ønskes et forløb på 1½ år (90 ects),

Læs mere

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Find Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing, Jimmi Kristiansen og Nanna Damgaard Afbud: Ditte Hartvig, Anders

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Delpolitik for: Før uddannelsen

Delpolitik for: Før uddannelsen Delpolitik for: Før uddannelsen Tidspunkt for ikrafttræden: 19. juni 2008 1.0 Formål Gennem udviklingen af en delpolitik for Før uddannelsen at synliggøre og sikre en fortsat positiv udvikling af universitetets

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Juridiske Fakultet Afrapporteringsår 2017 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Masteruddannelse

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Justering af fremdriftsreformen. Nye regler for studiefremdrift på vej. Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 10b. Bilag 1

Justering af fremdriftsreformen. Nye regler for studiefremdrift på vej. Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 10b. Bilag 1 Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 10b. Bilag 1 Justering af fremdriftsreformen Nye regler for studiefremdrift på vej Dias 1 Nye regler for studiefremdrift på KU Folketinget vedtog 3. maj ændring

Læs mere

Vurdering af undervisningsmiljøet på Københavns Universitet

Vurdering af undervisningsmiljøet på Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Vurdering af undervisningsmiljøet på Københavns Universitet Efterår 2007 Marts 2008 Denne rapport er udarbejdet af: Rambøll Management Nørregade 7A DK-1165 København

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Juridiske Fakultet Afrapporteringsår 2018 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Der er

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2019

Studiemiljøundersøgelsen 2019 DET TEKNISKE FAKULTET Studiemiljøundersøgelsen 2019 Bacheloruddannelsen i Kemi og Bioteknologi Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelse April 2019 Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse, april 2019. Kontaktoplysninger:

Læs mere

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer Uddannelsesfagudvalg for Pædagogisk Filosofi Mandag d. 20.4.2015, 13-15 Emdrup: A112 Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas

Læs mere

Karen Rønnow Grete Bertelsen. Kommunikation målrettet fastholdelse af nyoptagne kandidatstuderende Sagsbehandler Anna Helqvist og Else-Marie Baun

Karen Rønnow Grete Bertelsen. Kommunikation målrettet fastholdelse af nyoptagne kandidatstuderende Sagsbehandler Anna Helqvist og Else-Marie Baun K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Karen Rønnow Grete Bertelsen S A G S N O T A T R E V I S I O N 2 0 1 7 21. APRIL 2017 Vedr.

Læs mere

Studenterambassadørens kvartalsrapport

Studenterambassadørens kvartalsrapport K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterambassadørens kvartalsrapport 2. kvartal 2013 1. Studenterambassadørens formål og opgaver Studenterambassadøren ved Københavns Universitet er den første

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB OG KULTURFORMIDLING, STUDIEÅRET 2016/2017. Evalueringsprocedure

EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB OG KULTURFORMIDLING, STUDIEÅRET 2016/2017. Evalueringsprocedure K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I ( I V A ) EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB

Læs mere

2. Semesterlitteratursamling kviklån, brugerannotationer i katalogen (tags/ sociale teknologier)

2. Semesterlitteratursamling kviklån, brugerannotationer i katalogen (tags/ sociale teknologier) Københavns Universitets Biblioteks- Informationsservice KUBIS KUBIS Samf - Tina Pipa, fakultetsbibliotekar Årsberetning KUBIS Samf 2010. 2010 har været et år hvor Det Samfundsvidenskabelige Fakultet har

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec Pkt. 4b. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec Pkt. 4b. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec. 2018 Pkt. 4b. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. NOVEMBER 2018 Vedr. Danske Universiteters og Danske Studerendes Fællesråds

Læs mere

Til stede: John E. Andersen, Henrik Blicher, Jan Bendixen (suppleant for Helle Trolle Lüttichau), Torben Juels Jensen, Preben Dømler, René Rasmussen

Til stede: John E. Andersen, Henrik Blicher, Jan Bendixen (suppleant for Helle Trolle Lüttichau), Torben Juels Jensen, Preben Dømler, René Rasmussen INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 01. OKTOBER 2013 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 19. september

Læs mere

Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev.

Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev. Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev. 2016) Dette rammedokument gælder for bachelor- og kandidatstudieordningerne

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2010

Tilfredshedsundersøgelse 2010 Tilfredshedsundersøgelse 2010 [Institutionsnavn] Spørgeskema Sådan udfylder du spørgeskemaet Du bedes besvare spørgeskemaet med udgangspunkt i de oplevelser og erfaringer, du har som studerende på [Institutionsnavn].

Læs mere

Konkret aktivitet Beskriv den konkrete aktivitet Beskriv hvem der skal involveres

Konkret aktivitet Beskriv den konkrete aktivitet Beskriv hvem der skal involveres Handleplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering Handleplan vedrørende: Uddannelse: Mål hvad skal I opnå? Beskriv hvad I gerne vil opnå Indikator Beskriv hvordan

Læs mere

Fakultetets arbejdsmiljøorganisation (FA- MU og de lokale arbejdsmiljøgrupper)

Fakultetets arbejdsmiljøorganisation (FA- MU og de lokale arbejdsmiljøgrupper) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T DECEMBER 2010 Forum: Fakultetets arbejdsmiljøorganisation (FA- MU og de lokale arbejdsmiljøgrupper)

Læs mere

Evalueringsrapport for bachelor- og kandidatuddannelsen i It og Sundhed 2013/2014

Evalueringsrapport for bachelor- og kandidatuddannelsen i It og Sundhed 2013/2014 Evalueringsrapport for bachelor- og kandidatuddannelsen i It og Sundhed 2013/2014 Indledning Uddannelsen i It og Sundhed optog de første studerende i 2008 og i 2014 blev de første kandidater færdige. I

Læs mere

Årsberetning for Skolebestyrelsen

Årsberetning for Skolebestyrelsen Årsberetning for Skolebestyrelsen 20 06 Skolebestyrelsen på Blovstrød skole udsender hvert år en årsberetning, som kort beskriver de væsentligste sager og temaer som skolebestyrelsen har behandlet i årets

Læs mere

Karakterbogen KVU Akademiernes undervisningsmiljøundersøgelse 2009/2010

Karakterbogen KVU Akademiernes undervisningsmiljøundersøgelse 2009/2010 Karakterbogen KVU Akademiernes undervisningsmiljøundersøgelse 29/21 Udarbejdet af ASPEKT R&D Læsevejledning Karakterbogen Akademiernes undervisningsmiljøundersøgelse 29/21 - KVU Karakterbogen har til formål

Læs mere

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2016, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

DIKUs undervisningsudvalg

DIKUs undervisningsudvalg DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET DIKUs undervisningsudvalg SAGSNOTAT 30.11.2010 Vedr.: Referat af 30. møde i undervisningsudvalget DATALOGISK INSTITUT Mødedato 26. 11 2010 Sagsbehandler: Lisa

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Evaluering af undervisning på FARMA

Evaluering af undervisning på FARMA Didaktisk enhed 19/1 2010 Evaluering af undervisning på FARMA om formålene med evaluering og fremtidige procedurer for undervisningsevaluering, herunder offentliggørelse af evalueringsrapporter. Baggrund:

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Studienævnsvedtagelse vedr. tvangsmeritoverførsel ved optaget på ToRS BA- og KA-uddannelser pr. 1. september 2017

Studienævnsvedtagelse vedr. tvangsmeritoverførsel ved optaget på ToRS BA- og KA-uddannelser pr. 1. september 2017 I N S T I T U T F O R T V Æ R K U L T U R E L L E O G R E G I O N A L E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsvedtagelse vedr. tvangsmeritoverførsel ved optaget på ToRS BA-

Læs mere

Læreruddannelsen i Århus

Læreruddannelsen i Århus Undervisningsmiljøvurdering 2010 Undersøgelse gennemført i studieåret 2009/2010 VIA University College Læreruddannelsen i Århus gennemførte en tilfredshedsundersøgelse blandt de studerende i efteråret

Læs mere

Indhold. Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser

Indhold. Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser Projektleder Jens Dolin, Institutleder, Institut for Naturfagenes Didaktik, SCIENCE Øster Voldgade 3 1350 København K Telefon: +45 353-20420 Telefon

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Formål: Kvalitetssikringssystemet ved NF skal gennem evaluering, i bred forstand, af undervisnings og uddannelsesudbud sikre at:

Formål: Kvalitetssikringssystemet ved NF skal gennem evaluering, i bred forstand, af undervisnings og uddannelsesudbud sikre at: KVALITETSSKRING OG KVALITETSUDVIKLING AF UNDERVISNING OG UDDANNELSE PÅ DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET, AARHUS UNIVERSITET Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af undervisning og uddannelse ved Det

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser

Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser Parametre Målbare standard Godkendt kommentar af Optag BA Der skal optages mindst 50 studerende årligt Dekan Optag KA Der skal optages mindst 25 studerende årligt

Læs mere

Referat. J.nr. ipoetzsch

Referat. J.nr. ipoetzsch J.nr. ipoetzsch Referat Emne: Studienævnet for Kandidatuddannelsen i Fysioterapi Dato og tidspunkt: Den 17. maj 2016 kl. 13.00 15.00. Sted: Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M, IOB, Bygn.

Læs mere

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: Maj 2017 Dokumentansvarlig: Line Kousholt Caspersen Senest revideret: Senest revideret af: Sagsnr.: Opfølgning på identificerede problemer

Læs mere