JONAS BRUUN ADVOKATFIRMA NOTAT. Konditionsmæssigheden af DIFO s tilbud af 1. april 2008 vedrørende administrationen af internetdomænet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "JONAS BRUUN ADVOKATFIRMA NOTAT. Konditionsmæssigheden af DIFO s tilbud af 1. april 2008 vedrørende administrationen af internetdomænet."

Transkript

1 ADVOKATFIRMA ERIK KJÆR- HANSEN ADVOKAT BREDGADE KØBENHAVN K 8. maj 2008 NOTAT om Konditionsmæssigheden af DIFO s tilbud af 1. april 2008 vedrørende administrationen af internetdomænet.dk Indledning IT- og Telestyrelsen har i brev af 29. april 2008 med bilag anført, at styrelsen efter en samlet vurdering anser DIFO s tilbud af 1. april 2008 på administrationen af internetdomænet.dk for ikke-konditionsmæssigt. DIFO finder, at tilbuddet må anses for konditionsmæssigt. De forhold, der er nævnt i IT- og Telestyrelsens brev af 29. april 2008 med bilag, kan ikke føre til, at tilbuddet anses for ikkekonditionsmæssigt. De enkelte forhold omtales nedenfor. Selvom DIFO ikke er enig i, at tilbuddet må anses for ikke-konditionsmæssigt, er DIFO villig til at foretage de ændringer af tilbuddet, som IT- og Telestyrelsen har anmodet om. Ændringerne fremgår af mit brev af 8. maj 2008 til styrelsen. I bilaget til IT- og Telestyrelsens brev af 29. april 2008 omtales kravet til dokumentation for tilstrækkelige økonomiske ressourcer, kravet til dokumentation for driftserfaring, udkastet til tilladelsesvilkår og opfyldelsen af minimumskrav. Det fremgår ikke af brevet eller bilaget, om samtlige disse forhold har haft betydning for styrelsens bedømmelse af tilbuddet som ikkekonditionsmæssigt. 1 I det følgende omtales derfor samtlige forhold nævnt i bilaget. 1 I brevet er herom alene anført følgende (side 1, tredje afsnit): Der er konstateret en række forhold i tilbuddet, der efter en samlet vurdering indebærer, at det modtagne tilbud må vurderes som ikke-konditionsmæssigt, jf. nærmere nedenfor samt den vedhæftede skrivelse. S:\7070\320232\ DOC

2 2 A. Krav til tilbuddets indhold 1) Krav om tilstrækkelige økonomiske ressourcer Af udbudsmaterialets afsnit fremgår, at tilbudsgiver skal dokumentere at have mindst 15 mio. kr. til rådighed for varetagelse af administratoropgaven. Dokumentation skal ske i form af en bankgaranti eller en skriftlig redegørelse fra en statsautoriseret eller registreret revisor om, at den kommende administrator har likviditet til at disponere over DKK 15 millioner ved tilbudsafgivelse såvel som ved udpegning. For så vidt angår kravene til dokumentation i form af en redegørelse fra revisor bemærkes, at det ikke er muligt at opfylde kravet fastsat i udbudsmaterialets afsnit Reglerne om revisorers erklæringer indebærer, at en revisorerklæring ikke kan vedrøre forhold i fremtiden. 2 En revisor kan alene erklære sig om forhold, som revisoren har konstateret og beskrevet i erklæringen. En revisor kan derfor ikke afgive en erklæring, der vedlægges et tilbud og vedrører tilbudsgivers likviditet på tidspunktet for indgivelsen af tilbuddet eller på et andet fremtidigt tidspunkt (set i forhold til tidspunktet for afgivelsen af erklæringen). I forbindelse med udarbejdelsen af DIFO s tilbud på administrationen af internetdomænet.dk tilkendegav foreningens revisor i overensstemmelse med DIFO s forventning og med det ovenstående at en revisorerklæring ikke kunne vedrøre tidspunktet for indgivelsen af tilbuddet eller for udpegningen af administrator. Kravet til revisorerklæringen i udbudsmaterialets afsnit og bemærkningerne herom i bilaget til IT- og Telestyrelsens brev af 29. april 2008 synes at hvile på en urigtig forståelse af reglerne om revisorers afgivelse af erklæringer. Da DIFO s revisors afslag på at afgive den i udbudsmaterialets afsnit beskrevne erklæring ikke skyldtes revisors bedømmelse af DIFO s økonomiske forhold, fandt DIFO det relevant alligevel at vedlægge en revisorerklæring med tilbuddet. Erklæringen blev udarbejdet pr. 31. december 2007, dvs. det seneste tidspunkt før tilbudsafgivelsen, hvor revisor havde foretaget revision. For yderligere at dokumentere, at DIFO råder over tilstrækkelig likviditet, blev Nordea Bank Danmark A/S anmodet om at afgive en bankgaranti. 2 Se navnlig bekendtgørelse nr af 22. december 2004 om statsautoriserede og registrerede revisorers erklæringer m.v. og Revisionsstandard 3400 om Undersøgelse af fremadrettede finansielle oplysninger, Foreningens af Statsautoriserede Revisorers Revisionstekniske Udvalg, Maj 2006.

3 3 Ifølge bankgarantien indestår Nordea for betaling til IT- og Telestyrelsen af indtil 15 mio. kr. i forbindelse med udbudsafgivelse [ ] og [ ] udpegning, jvf. udbudsmaterialets afsnit Bankgarantien er afgivet på vegne af DK Hostmaster A/S, der såfremt DIFO tildeles den fremtidige administration af.dk som nævnt i DIFO s tilbud vil forestå administrationen og derfor umiddelbart vil blive genstand for eventuelle økonomiske krav. DK Hostmaster A/S er 100 % ejet af DIFO, og foreningen og selskabet har samme bestyrelse. At bankgarantien er afgivet på vegne af DK Hostmaster A/S ikke DIFO kan ikke give anledning til tvivl om, hvorvidt den fremtidige administrator vil råde over mindst 15 mio. kr. Der er ikke i udbudsmaterialet fastsat krav om, at en bankgaranti skal udstedes på vegne af tilbudsgiver, men alene om, at bankgarantien skal dokumentere, at den kommende administrator har likviditet til at disponere over 15 mio. kr. Da DK Hostmaster A/S som anført i tilbuddet er 100 % ejet af DIFO, opfylder bankgarantien dette krav. En bankgaranti er et løfte fra den udstedende bank til garantiens modtager(e) om, at banken vil udbetale det i garantien angivne beløb, såfremt betingelserne herfor opfyldes. En bankgaranti må nødvendigvis have en eller flere adressater: På den ene side skal ikke enhver person kunne henvende sig til banken og trække på garantien, og på den anden side må der findes mindst én fysisk eller juridisk person, der kan udløse garantien. Det fremgår ikke af udbudsmaterialets afsnit til hvem, en bankgaranti skal rettes. DIFO har fundet det mest hensigtsmæssigt, at garantien rettes til IT- og Telestyrelsen. På denne baggrund er der ikke grundlag for at konstatere, at bankgarantien ikke opfylder kravene efter udbudsmaterialets afsnit Sammenfattende finder DIFO, at tilbuddet med bilag opfylder kravene om dokumentation for økonomiske ressourcer. Ved bedømmelsen heraf må indgå, at udbudsmaterialet stiller krav om fremsendelse af en revisorerklæring, som en registreret eller statsautoriseret revisor ikke lovligt vil kunne afgive, og at beskrivelsen af kravene til en bankgaranti er holdt i generelle vendinger og ikke tager højde for de praktiske forhold, der knytter sig til anvendelse af bankgarantier. Dette forhold kan derfor ikke alene eller sammen med andre forhold begrunde, at tilbuddet anses for ikke-konditionsmæssigt.

4 4 2) Krav om driftserfaring Ifølge udbudsmaterialets afsnit skal tilbudsgiver dokumentere driftsansvar for mindst et første ordens domæne med en tilgængelighed på mindst 99,9 % målt på månedsbasis. Kravet om tilgængelighed indebærer, at der i løbet af en måned højst må være en samlet nedetid på 0,1 %, dvs. ca. 43 minutter. Betydningen af, at tilgængelighedskravet ses på månedsbasis (og ikke f.eks. på årsbasis) er, at en samlet nedetid på mere end 43 minutter i en måned vil udgøre en tilsidesættelse af tilgængelighedskravet, selvom nedetiden i andre måneder har været under 43 minutter. Det fremgår ikke af udbudsmaterialet, at målingen af tilgængelighed skal ske over en bestemt periode (f.eks. 1. januar til 31. januar 2008) eller over en periode af en bestemt varighed (f.eks. ½, 1 eller 2 måneder). At kravet til tilgængelighed er fastsat til 99,9 % på månedsbasis siger ikke noget om måleperioden. Dette kan tilsvarende ses af pkt. 16 i udkastet til administratortilladelse, hvor kravet til tilgængelighed i stk. 1 er fastsat til 99,99 % på månedsbasis, men hvor måleperioden ifølge stk. 3 synes at være tre måneder ( kvartalsvise målinger ). Da udbudsmaterialet ikke fastsætter krav til den periode, hvor målingen af tilgængelighed foretages (og en tilbudsgiver således kunne vælge netop en periode, hvor kravet var opfyldt), har DIFO forstået dokumentationskravet som et krav om at vise, at der er etableret testrutiner, der kan dokumentere tilgængeligheden. DIFO har derfor etableret sådanne testrutiner og som et eksempel på anvendelsen heraf som bilag 3.2.a vedlagt en oversigt for en vilkårlig periode. Da udbudsmaterialet ikke fastsætter en bestemt måleperiode, og da henvisningen til månedsbasis naturligt må forstås som en del af tilgængelighedskravet på 99,9 % ikke som en angivelse af den faktiske måleperiode kan dette forhold ikke alene eller sammen med andre forhold føre til, at DIFO s tilbud anses for ikke-konditionsmæssigt. B. DIFO s udkast til tilladelsesvilkår IT- og Telestyrelsen har i bilaget til brevet af 29. april 2008 anført, at pkt. 28, stk. 4, litra a og b, i udkastet til tilladelsesvilkår efter styrelsens vurdering vedrører produktionsmål og bør flyttes til tilladelsesvilkåret herom. Det er videre anført, at pkt. 28, stk. 4, litra g, kan udgå, da dette er dækket af tilladelsesvilkår 11.

5 5 Det fremgår ikke af IT- og Telestyrelsens brev af 29. april 2008 eller af bilaget hertil, om disse forhold har betydning for bedømmelsen af DIFO s tilbud som ikke-konditionsmæssigt. DIFO har ved udarbejdelsen af udkast til tilladelsesvilkår forstået de såkaldte produktionsmål som omfattende konkrete, målbare krav til administrationen. I udkastets pkt. 27 har DIFO derfor beskrevet en række specifikke krav om svartider ved henvendelser m.v. En række øvrige krav kan ligesom de i pkt. 27 angivne produktionsmål have betydning for administrators ressourceanvendelse og leverede kvalitet. Det gælder kravene i pkt. 28, stk. 4, litra a og b, der er fremhævet af styrelsen, men også f.eks. pkt. 28, stk. 4, litra d ( gennemførelse af offentlige høringer om forhold af almen interesse vedrørende danske domænenavne ) og litra e ( afholdelse af jævnlige møder med registratorer med henblik på gensidig informationsudveksling m.v. ) samt en række forhold i andre bestemmelser end pkt. 28. En række forhold medtaget i andre tilladelsesvilkår kunne således have været anført i pkt. 27 om produktionsmål. Det beror på et skøn, om disse forhold herunder pkt. 28, stk. 4, litra a og b anses for produktionsmål eller for noget andet. At DIFO s vurdering af disse forhold måtte adskille sig fra IT- og Telestyrelsens vurdering kan ikke indebære, at DIFO s tilbud anses for ikke-konditionsmæssigt. I pkt. 28, stk. 4, litra g, i DIFO s udkast til tilladelsesvilkår er anført, at DIFO skal gennemføre løbende eller jævnlige kunde-, bruger- og tilfredshedsundersøgelser. Dette krav går efter DIFO s opfattelse videre end tilladelsesvilkårets pkt. 11 om en årlig undersøgelse af brugeres tilfredshed med administrator og eventuelle registratorer både i relation til undersøgelsernes hyppighed ( løbende eller jævnligt over for årligt ) og mulige temaer ( tilfredshed over for tilfredshed med administrator og eventuelle registratorer ). At IT- og Telestyrelsen finder, at pkt. 28, stk. 4, litra g, allerede fremgår af pkt. 11 og således må opfatte pkt. 28, stk. 4, litra g, anderledes end DIFO gør kan ikke indebære, at DI- FO s tilbud anses for ikke-konditionsmæssigt. C. Opfyldelse af minimumskrav IT- og Telestyrelsen har i bilaget til brevet af 29. april 2008 anført, at kravet i 3, 1. afsnit, i DIFO s vedtægter, hvorefter alene kontingentbaserede foreninger m.v. kan optages som medlemmer, kan virke begrænsende i forhold til minimumskrav 1, der bestemmer, at enhver organisation med et lovligt virke, som repræsenterer en vigtig del af det danske internetsamfund skal kunne optages som medlem.

6 6 Det er videre anført, at beslutningen på DIFO s generalforsamling om, at organisationer, der advokerer for anvendelse af en særlig type software, ikke kan optages som medlem, vil være stridende mod minimumskrav 1. Det fremgår ikke af IT- og Telestyrelsens brev af 29. april 2008 eller af bilaget hertil, om disse forhold har betydning for bedømmelsen af DIFO s tilbud som ikke-konditionsmæssigt. Kravet i DIFO s vedtægter om, at medlemsorganisationer skal være kontingentbaserede, har til formål at sikre, at der er tilstrækkelig realitet bag de organisationer, der er eller ønsker at blive medlemmer af DIFO. Kravet opfattes af DIFO som en praktisk og ikke-indgribende metode til at sikre, at en person eller gruppe af personer faktisk repræsenterer de interesser, som de angiver at repræsentere. Det fremgår ikke af minimumskrav 1, hvordan det på anden måde skal konstateres, at en organisation faktisk repræsenterer en vigtig del af det danske internetsamfund og derfor kan optages som medlem. Internettet er ikke knyttet til en bestemt type software. DIFO har i sin hidtidige administration anset det for væsentligt, at administrationen af.dk ikke præges af interesser i udbredelse af særlige former for software (f.eks. internetbrowsere eller systemer til styring af netværk). Det er endvidere vanskeligt at forestille sig, at en organisation, der arbejder for udbredelse af en bestemt type software, skulle repræsentere en vigtig del af det danske internetsamfund. DIFO finder, at de nævnte krav er egnede til at sikre, at foreningens medlemmer reelt repræsenterer en vigtig del af det danske internetsamfund og vil arbejde til fremme af det danske internetsamfund. IT- og Telestyrelsens og DIFO s forskellige bedømmelse af disse forhold kan ikke medføre, at DIFO s tilbud anses for ikke-konditionsmæssigt. Sammenfatning På grundlag af det ovenstående finder DIFO, at der ikke er grundlag for at anse foreningens tilbud af 1. april 2008 for ikke-konditionsmæssigt. Som nævnt er DIFO imidlertid villig til at foretage de ændringer af tilbuddet, som IT- og Telestyrelsen har anmodet om.

Høringsnotat vedrørende IT- og Telestyrelsens udkast til udbudsmateriale om udbud af administrationen af internetdomænet.dk

Høringsnotat vedrørende IT- og Telestyrelsens udkast til udbudsmateriale om udbud af administrationen af internetdomænet.dk Notat Høringsnotat vedrørende s udkast til udbudsmateriale om udbud af administrationen af internetdomænet.dk Indledning I henhold til domænelovens 4, stk. 1, har ministeren for videnskab, teknologi og

Læs mere

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 1 Vedr.: III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges: Kan det bekræftes at sikkerhedsstillelsen også kan afgives i form af en kontraktgaranti fra et kreditforsikringsselskab,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198 (Katja Høegh, Allan Åge Christensen) 2. november 2012 K E N D E L S E Nykøbing Dag- og Industrirenovation v/bjørn Filtenborg (advokat Jeppe Svenning, Aarhus) mod

Læs mere

Bilag 2. Tilbudsskema. Udbud af indsamling af dagrenovation. Side 1 af 11

Bilag 2. Tilbudsskema. Udbud af indsamling af dagrenovation. Side 1 af 11 Bilag 2 Tilbudsskema Udbud af indsamling af dagrenovation Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Udvælgelseskriterier... 3 2.1. Oplysninger om virksomheden, jf. udbudsmaterialets punkt

Læs mere

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00 Finanstilsynets vejledning af 12. april 2008 om afvikling af investeringsforeninger, specialforeninger, hedgeforeninger, professionelle foreninger, godkendte fåmandsforeninger og afdelinger heraf efter

Læs mere

Ansøgning om tilladelse som investeringsforening

Ansøgning om tilladelse som investeringsforening Ansøgning om tilladelse som investeringsforening Finanstilsynet henviser til lov om investeringsforeninger m.v. (LIF) bekendtgørelser udstedt i medfør af LIF Skemaet skal udfyldes af ansøgeren på dansk

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 K E N D E L S E OSK Konsortiet: OSK-SHIPTECH A/S, BK Engineering A/S og Logimatic Engineering A/S (advokat

Læs mere

Udtalelse afgivet af Indenrigs- og Sundhedsministeriet om Garverigrunden

Udtalelse afgivet af Indenrigs- og Sundhedsministeriet om Garverigrunden UDT nr 9008 af 27/03/2002 (Gældende) Udskriftsdato: 19. juni 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Indenrigs- og Sundhedsministeriet, j.nr. 2001/1078/701-1 Senere ændringer

Læs mere

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed.

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed. Kendelse af 18. oktober 2004. (j.nr. 03-242.069) Påtænkt ændring af selskabs formålsbestemmelse ville indebære erhvervsmæssig sikkerhedsstillelse, som kun må udøves af pengeinstitutter og skades-forsikringsselskaber,

Læs mere

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal 1. Radio- og tv-nævnet giver hermed [tilladelseshaveren] tilladelse

Læs mere

Notat vedrørende udbud af almen lægepraksis - skitsering af tidsforløb for mulige processer

Notat vedrørende udbud af almen lægepraksis - skitsering af tidsforløb for mulige processer 8918864 VFN/bis Vibeke Fabricius Nordlander vfn@poulschmith.dk Direkte +45 72 30 73 73 Mobil +45 25 43 03 13 Notat vedrørende udbud af almen lægepraksis - skitsering af tidsforløb for mulige processer

Læs mere

Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012. Revisortilsynet. mod. B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A.

Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012. Revisortilsynet. mod. B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A. Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012 Revisortilsynet mod B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelser af 3. juli 2012 har Revisortilsynet

Læs mere

Redegørelse fra bestyrelsen i Nordicom A/S om det pligtmæssige offentlige købstilbud fremsat den 5. oktober 2016 af Park Street Asset Management

Redegørelse fra bestyrelsen i Nordicom A/S om det pligtmæssige offentlige købstilbud fremsat den 5. oktober 2016 af Park Street Asset Management Redegørelse fra bestyrelsen i Nordicom A/S om det pligtmæssige offentlige købstilbud fremsat den 5. oktober 2016 af Park Street Asset Management Limited Købestilbuddet fremsættes i form af et tilbudsdokument

Læs mere

Bilag 4: Udkast til programtilladelse for sendemulighed med en kapacitet på 128 kbit/s

Bilag 4: Udkast til programtilladelse for sendemulighed med en kapacitet på 128 kbit/s Bilag 4: Udkast til programtilladelse for sendemulighed med en kapacitet på 128 kbit/s RADIO- OG TV-NÆVNET Tilladelse til programvirksomhed på sendemulighed Y med en kapacitet på 128 kbit/s (kaldet DAB

Læs mere

Høringsnotat om forslag til ændrede regler vedr. DNSSEC

Høringsnotat om forslag til ændrede regler vedr. DNSSEC Høringsnotat om forslag til ændrede regler vedr. DNSSEC Dansk Internet Forum (herefter DIFO) og DK Hostmaster sendte den 4. maj 2010 et forslag til ændring af Generelle vilkår for tildeling, registrering

Læs mere

Ovenstående udkast giver Finansrådet anledning til følgende bemærkninger:

Ovenstående udkast giver Finansrådet anledning til følgende bemærkninger: Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K js@skat.dk Deres j.nr. 12-0181424 og 12-0173537 Høringssvar Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetningspligter m.v. efter skattekontrolloven

Læs mere

Revisionsvirksomheden Revisoren.nu v/charlotte V. Bjerre, CVR-nr. 25 15 16 74. K e n d e l s e:

Revisionsvirksomheden Revisoren.nu v/charlotte V. Bjerre, CVR-nr. 25 15 16 74. K e n d e l s e: Den 15. september 2009 blev der i sag nr. 45/2008-R Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden Revisoren.nu v/charlotte V. Bjerre, CVR-nr. 25 15 16 74 og Registreret revisor Charlotte Vedel Kure Bjerre

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 17. november 2014 (J.nr. 2014-0037118) Lukning af adgang

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009 K E N D E L S E Løgten Murer- og Entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik Steffensen,

Læs mere

Vedtægter. FastPassCorp A/S CVR-NR. 25 53 66 06. 1. Selskabets navn er FastPassCorp A/S med binavnet IT InterGroup A/S (FastPassCorp A/S).

Vedtægter. FastPassCorp A/S CVR-NR. 25 53 66 06. 1. Selskabets navn er FastPassCorp A/S med binavnet IT InterGroup A/S (FastPassCorp A/S). Vedtægter FastPassCorp A/S CVR-NR. 25 53 66 06 Navn 1. Selskabets navn er FastPassCorp A/S med binavnet IT InterGroup A/S (FastPassCorp A/S). Hjemsted 2. Selskabet er hjemmehørende i Danmark. Formål 3.

Læs mere

Skal der begge steder redegøres for tilbudsgivers kvalifikationer?

Skal der begge steder redegøres for tilbudsgivers kvalifikationer? KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for mål og rammer NOTAT Svar på spørgsmål til udbudsmaterialet Spørgsmål 1: I kravspecifikationen s. 14 skriver Kommunen: Mindstekrav 13: Tilbudsgiver skal

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 2. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 2. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020248 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 2. december 2009 K E N D E L S E Løgten Murer- og Entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik Steffensen,

Læs mere

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 1. Indledning Et udkast til bekendtgørelsen har i perioden

Læs mere

NATURERHVERVSTYRELSEN OFFENTLIGT UDBUD AF KONTRAKT OM INDKØB AF SOFTWARE ASSURANCE OG LICENSER TIL ORACLE-SOFTWARE BILAG B:

NATURERHVERVSTYRELSEN OFFENTLIGT UDBUD AF KONTRAKT OM INDKØB AF SOFTWARE ASSURANCE OG LICENSER TIL ORACLE-SOFTWARE BILAG B: NATURERHVERVSTYRELSEN OFFENTLIGT UDBUD AF KONTRAKT OM INDKØB AF SOFTWARE ASSURANCE OG LICENSER TIL ORACLE-SOFTWARE BILAG B: SKABELON TIL BRUG FOR AFGIVELSE AF TILBUDSOPLYSNINGER Version 1.0 9. oktober

Læs mere

Den 15. januar 2019 blev Revisornævnet sat på Toldboden 2, 8800 Viborg, af formanden Marianne Madsen.

Den 15. januar 2019 blev Revisornævnet sat på Toldboden 2, 8800 Viborg, af formanden Marianne Madsen. Den 15. januar 2019 blev Revisornævnet sat på Toldboden 2, 8800 Viborg, af formanden Marianne Madsen. Som sekretær fungerede Tanja Rosendahl Bøtker Der foretoges sag nr. 056/2018 A mod statsautoriseret

Læs mere

Revisorinstruks af 19. februar 2015 om erklæring om vandselskabers deltagelse i anden virksomhed

Revisorinstruks af 19. februar 2015 om erklæring om vandselskabers deltagelse i anden virksomhed Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST-4602-00017 Ref. ANMMA Den 19. februar 2015 Revisorinstruks om erklæring for vandselskabers deltagelse i anden virksomhed (tilknyttede aktiviteter) Revisorinstruks

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed I medfør af 34, stk. 3, og 54, stk. 2, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven), som

Læs mere

Høringsnotat vedrørende erhvervs- og vækstministerens beslutning om udbud eller forlængelse af tilladelse til administration af internetdomænet

Høringsnotat vedrørende erhvervs- og vækstministerens beslutning om udbud eller forlængelse af tilladelse til administration af internetdomænet 25. juni 2014 Høringsnotat vedrørende erhvervs- og vækstministerens beslutning om udbud eller forlængelse af tilladelse til administration af internetdomænet.dk 1. Indledning Med den nye domænelov er der

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Thomas Grønkær) 17. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Thomas Grønkær) 17. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021953 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Thomas Grønkær) 17. januar 2011 K E N D E L S E Danmarks Miljøundersøgelser, Aarhus Universitet (selv) mod By- og Landskabsstyrelsen,

Læs mere

I/S Amager Ressourcecenter. Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke

I/S Amager Ressourcecenter. Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke Sagsnr. 08/262 Dok.nr. 5338/15 Initialer ANJ I/S Amager Ressourcecenter Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke Udbudsbetingelser for

Læs mere

Tjekliste Når du vil afgive tilbud i en udbudsproces

Tjekliste Når du vil afgive tilbud i en udbudsproces Tjekliste Når du vil afgive tilbud i en udbudsproces SIDE 2 1. FØR DU GÅR I GANG MED DIT TILBUD Har du husket at Gennemgå udbudsmaterialet i sin helhed og være ajour med eventuelle opdateringer? Ordregiver

Læs mere

Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave

Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave Betingelser for prækvalifikation - Udbud af konsulentopgave 1. Indledning... 3 2. Ordregiver... 3 3. Den udbudte opgave... 3 4. Tidsplan... 4 5. Spørgsmål... 4 6. Ansøgningsfrist... 4 7. Supplerende oplysninger...

Læs mere

1.Foreningen for Lokal-TV 2. Lokalradio- og fjernsynsnævnet for Nordi Sønderborg og omegn borg, Augustenborg, Sydals, Gråsten,

1.Foreningen for Lokal-TV 2. Lokalradio- og fjernsynsnævnet for Nordi Sønderborg og omegn borg, Augustenborg, Sydals, Gråsten, RADIO- OG TV-NÆVNET 1.Foreningen for Lokal-TV 2. Lokalradio- og fjernsynsnævnet for Nordi Sønderborg og omegn borg, Augustenborg, Sydals, Gråsten, Kamillevænget 8 Sundeved, Broager og Sønderborg 5270 Odense

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: (DKH)

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: (DKH) KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0013(DKH) AFGØRELSE ALENE VEDRØRENDE KLAGERENS KLAGEADGANG Klager: DK Hostmaster A/S Kalvebod Brygge 45, 3. 1560 København V Indklagede: Frankie Baume Am Lunedeich

Læs mere

SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF RAMMEAFTALER VEDRØRENDE KONSULENTBISTAND TIL DANMARKS MILJØPORTAL

SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF RAMMEAFTALER VEDRØRENDE KONSULENTBISTAND TIL DANMARKS MILJØPORTAL SPØRGSMÅL TIL UDBUD AF RAMMEAFTALER VEDRØRENDE KONSULENTBISTAND TIL DANMARKS MILJØPORTAL EU-UDBUD NR. 2014/S 115-203019 Offentliggjort i EU-tidende den: 18. juni 2014 (version 3. juli 2014) Page 1 of 7

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009 K E N D E L S E Murerfirmaet Bent Klausen ApS (advokat Peter Zacher Sørensen, Grenaa) mod

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 28. februar 2011 (J.nr. 2010-0022509)

Læs mere

NOTAT OM INDSIGELSER TIL RESTAURATIONSFORSKRIFT

NOTAT OM INDSIGELSER TIL RESTAURATIONSFORSKRIFT Advokat Henriette Soja Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 176880 17. september 2018 NOTAT OM INDSIGELSER TIL RESTAURATIONSFORSKRIFT FORVALTNINGSRETLIGE PRINCIPPER OG OVERGANGSBESTEMMELSER

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

K E N D E L S E: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at indklagede B har været registreret som revisor fra den 11. januar 1973.

K E N D E L S E: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at indklagede B har været registreret som revisor fra den 11. januar 1973. Den 28. januar 2008 blev der i sag nr. 11/2007-R Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden A og registreret revisor B afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved breve af 20. marts og 21. juni 2007 har Revisortilsynet

Læs mere

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS Provstegade 10, 2. 8900 Randers C Tlf.: 8642 7777, Fax: 8641 0076 E-mail: randers@kr.dk KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS (side 7-15) BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision

Læs mere

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud Domstolsstyrelsen Sagsbeh. Dir.tlf. Mail joher@domstolsstyrelsen.dk 2013-8302-0001-19 Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3 Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07

RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07 RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning 2/06 om statens køb af juridisk bistand

Læs mere

Afgørelse Forsyningssekretariatet afviser, at der er grundlag for at forhøje Vesthimmerland Vand A/S (spildevand) prisloft for 2011 og senere.

Afgørelse Forsyningssekretariatet afviser, at der er grundlag for at forhøje Vesthimmerland Vand A/S (spildevand) prisloft for 2011 og senere. Vesthimmerlands Vand A/S (spildevand) Th. Eriksensvej 28 9640 Farsø 17. juli 2014 Sag 13/07117 /cga (herefter selskabet ) Afgørelse om forhøjelse af indtægtsrammen i prisloft Vesthimmerland Vand A/S (spildevand)

Læs mere

DK-Odense: Fødevarer, drikkevarer, tobak og beslægtede produkter 2009/S 133-194390 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Vareindkøbsaftale

DK-Odense: Fødevarer, drikkevarer, tobak og beslægtede produkter 2009/S 133-194390 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Vareindkøbsaftale 1/6 DK-Odense: Fødevarer, drikkevarer, tobak og beslægtede produkter 2009/S 133-194390 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Vareindkøbsaftale DEL I: ORDREGIVENDE MYNDIGHED I.1) NAVN, ADRESSER OG KONTAKT(ER): Odense Kommune,

Læs mere

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012

BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 J.nr. 050784-0003 BETINGELSER FOR PRÆKVALIFIKATION Maj 2012 Annoncering med prækvalifikation af ejendomsmæglerbistand til salg af erhvervsejendomme Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus

Læs mere

Bilag 3 - revisorinstruks

Bilag 3 - revisorinstruks Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Specialkonsulent Niels Outzen Jensen og Elsebeth Normann Jensen Pr. e-mail: post@energitilsynet.dk; cc: noj@energitilsynet.dk; enje@energitilsynet.dk

Læs mere

Se vedhæftede høringsliste. (Censorsekretariater bedes fordele høringsbrev med bilag til censorformænd)

Se vedhæftede høringsliste. (Censorsekretariater bedes fordele høringsbrev med bilag til censorformænd) Se vedhæftede høringsliste (Censorsekretariater bedes fordele høringsbrev med bilag til censorformænd) Emne: Høring over ændring af eksamensbekendtgørelserne Hermed sender udkast til ændring af eksamensbekendtgørelserne:

Læs mere

Udtalelse. Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen

Udtalelse. Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen Udtalelse Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen Resumé 22. oktober 2018 Skatteministeriet havde ad flere omgange givet delvist afslag på aktindsigt til

Læs mere

Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene boliger

Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene boliger Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene

Læs mere

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Tlf: 9945 4545 Service Borgerservice Anmodningen skal afleveres personligt i kommunen Fritagelsesanmoders kommune Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads

Læs mere

Denne Vejledning er udarbejdet som en hjælp til de virksomheder, der ønsker at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på [ ].

Denne Vejledning er udarbejdet som en hjælp til de virksomheder, der ønsker at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på [ ]. Forhold markeret med gult er forhold, som skal præciseres eller som der skal tages stilling til i den konkrete ansøgning om prækvalifikation. Dokumentet er i øvrigt baseret på forslag til de oplysninger,

Læs mere

Konkurrenceudsættelse af indkøb og serviceaftale for RFID gates til Det Kongelige Bibliotek og KUB (Københavns Universitets Bibliotek)

Konkurrenceudsættelse af indkøb og serviceaftale for RFID gates til Det Kongelige Bibliotek og KUB (Københavns Universitets Bibliotek) Konkurrenceudsættelse af indkøb og serviceaftale for RFID gates til Det Kongelige Bibliotek og KUB (Københavns Universitets Bibliotek) (Konkurrenceudsættelse) 1 Indledning Det Kongelige Bibliotek og Københavns

Læs mere

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post Fritagelsesanmoders kommune Kultur & Service Borgerservice - Sikringsydelser Prinsens Alle 5, stuen 8800 Viborg 87 87 87 87 Ansøgningen skal afleveres personligt i kommunen Forbeholdt kommunen Modtaget

Læs mere

Tilbuddet er afgivet i henhold til de i udbudsperioden udsendte rettelsesblade.

Tilbuddet er afgivet i henhold til de i udbudsperioden udsendte rettelsesblade. TILBUDSBREV VINTERTJENESTE PÅ KØREBANER 2013 Hermed afgives tilbud på Vintertjeneste på kørebaner 2013. Tilbuddet omfatter de på vintersamlelisterne anførte entrepriser til de i vintersamlelisterne oplyste:

Læs mere

En oversigt over hovedindholdet af de generelle vilkår for tildeling, registrering og administration af domænenavne under.

En oversigt over hovedindholdet af de generelle vilkår for tildeling, registrering og administration af domænenavne under. En oversigt over hovedindholdet af de generelle vilkår for tildeling, registrering og administration af domænenavne under.dk-domænet 1. Oversigten erstatter ikke de generelle vilkår Formålet med denne

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. januar 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. januar 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. januar 2012 Sag 177/2010 (1. afdeling) Synbra Danmark A/S (advokat Poul Bostrup) mod Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) I tidligere instans

Læs mere

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences april 2014 Indhold Regelgrundlaget... 1 Krav til ph.d.-afhandlingen... 1 Bedømmelsesudvalgets

Læs mere

Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået.

Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået. Kendelse af 14. februar 1995. 94-53.871. Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået. Lov om registrerede revisorer 6 a, stk. 2. (Børge Dahl, Kjelde Mors

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.11.2017 COM(2017) 643 final 2017/0297 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE om ændring af Rådets beslutning 2003/17/EF for så vidt angår ligestillingen

Læs mere

,!~. maj Teleklagenævnet

,!~. maj Teleklagenævnet Teleklagenævnet Advokatfirmaet Plesner Svane Grønborg Att.: advokat Niels Christian Ellegaard Amerika Plads 37 2100 København ø Bredgade 43 DK-1260 København K Tit 3392 9700 Fax 3392 9988 Deres anmodning

Læs mere

Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel. EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009

Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel. EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009 Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009 Spørgsmål 1: Vi vil gerne spørge om vi ikke kan garantere overfor udbyder at følgende er i orden:

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C. Den 20. december 2011 blev i sag nr. 34/2011 A ved advokat B mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret

Læs mere

K/S H-H F Mølle I (laugmølle) Udbudsmateriale i henhold til køberetsordningen i VE-loven

K/S H-H F Mølle I (laugmølle) Udbudsmateriale i henhold til køberetsordningen i VE-loven K/S H-H F Mølle I (laugmølle) Udbudsmateriale i henhold til køberetsordningen i VE-loven Indholdsfortegnelse 1. Generel information...3 2. Opstiller og udbyder af kommanditandele iht. køberetsordningen

Læs mere

K e n d e l s e: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at A har været beskikket som registreret revisor fra den 18. april 1991.

K e n d e l s e: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at A har været beskikket som registreret revisor fra den 18. april 1991. Den 23. februar 2009 blev i sag nr. 36/2008-R B mod Registreret revisor A afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelser af 11. juni og 29. juli 2008 har B i medfør af den dagældende revisorlovs 19,

Læs mere

Annex lx. B. Vurdering af revisorerklæringen i årsrapporten og i perioderegnskabet

Annex lx. B. Vurdering af revisorerklæringen i årsrapporten og i perioderegnskabet UEFA Club Licensing and Financial Fair Play Regulations - Edition 2012 Annex lx DBUs vurderingsmæssige handlinger vedrørende økonomiske kriterier og krav ( Licensor s assessment procedures for the financial

Læs mere

kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 18. april 2017 blev der i sag nr. 106/2016 Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008 K E N D E L S E XO Care A/S (advokat Simon Hauch, København) mod 1. Århus Universitet,

Læs mere

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed Indledning Energistyrelsen indbyder hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på kommunikationsydelser til Energistyrelsen. Baggrund

Læs mere

Udtalelse. Skatteforvaltningens udsendelse af agterskrivelser i skattesager, hvor der er flere parter

Udtalelse. Skatteforvaltningens udsendelse af agterskrivelser i skattesager, hvor der er flere parter Udtalelse Skatteforvaltningens udsendelse af agterskrivelser i skattesager, hvor der er flere parter Resumé 27. januar 2019 Afslutningen af en konkret klagesag gav ombudsmanden anledning til at bede Skattestyrelsen

Læs mere

tirsdag den 23. april 2013 kl. 11:00 i Rederiforeningen, Amaliegade 33, 1256 København K

tirsdag den 23. april 2013 kl. 11:00 i Rederiforeningen, Amaliegade 33, 1256 København K INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING Til aktionærerne i Nordic Shipholding A/S (CVR-nr.: 76 35 17 16) Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Nordic Shipholding A/S tirsdag den 23. april

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S. November 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S. November 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S November 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1

Læs mere

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet.

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Køge Kommune korrekt har undtaget erklæringer fra aktindsigt. Erklæringerne var ikke omfattet af Offentlighedsloven. 18-06- 2009 TILSYNET Statsforvaltning

Læs mere

Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg

Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg Udtalt over for departementet for told- og forbrugsafgifter, at direktoratet for toldvæsenets faste praksis, hvorefter alle begæringer om aktindsigt

Læs mere

Fuldstændige forslag til fremsættelse på den ordinære generalforsamling i Netop Solutions A/S. tirsdag den 27. april 2010 kl. 14.

Fuldstændige forslag til fremsættelse på den ordinære generalforsamling i Netop Solutions A/S. tirsdag den 27. april 2010 kl. 14. Fuldstændige forslag til fremsættelse på den ordinære generalforsamling i Netop Solutions A/S tirsdag den 27. april 2010 kl. 14.00 Ad 3: Ad 6.a: Bestyrelsen foreslår, at der ikke udbetales udbytte til

Læs mere

Erklæring vedrørende kommunegarantier

Erklæring vedrørende kommunegarantier Erklæring vedrørende kommunegarantier Nedenstående udfyldes af ansøgeren til anlægstilskuddet. Projektets titel (kort titel som projektet kan identificeres ud fra): Ansøgers navn, adresse m.v. CVR-nr.:

Læs mere

Grundejerforeningen Vængerne og Vejfonden, Tranbjerg J Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2018

Grundejerforeningen Vængerne og Vejfonden, Tranbjerg J Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2018 Grundejerforeningen Vængerne og Vejfonden, Tranbjerg J Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2018 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Nobelparken,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011 K E N D E L S E Vognmandsforretningen Ordrupgaard af 2009 SMBA (selv) mod Vejdirektoratet. (Kammeradvokaten

Læs mere

DOM. Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael

DOM. Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer, og de sagkyndige medlemmer, John Tyrrestrup og Bjarne

Læs mere

Kapitel 2. Udførelse af revisionen Kapitel 3. Tjekliste ved revision Indhente beskrivelse mv. fra selskabet... 3

Kapitel 2. Udførelse af revisionen Kapitel 3. Tjekliste ved revision Indhente beskrivelse mv. fra selskabet... 3 Revisorinstruks om erklæring for vandselskabers deltagelse i tilknyttet virksomhed Indhold Kapitel 1. Formål med instruksen... 1 Kapitel 2. Udførelse af revisionen... 2 Kapitel 3. Tjekliste ved revision...

Læs mere

DK-Århus: Hjerteklapper 2009/S UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Vareindkøbsaftale

DK-Århus: Hjerteklapper 2009/S UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Vareindkøbsaftale 1/5 DK-Århus: Hjerteklapper 2009/S 175-252308 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Vareindkøbsaftale DEL I: ORDREGIVENDE MYNDIGHED I.1) NAVN, ADRESSER OG KONTAKT(ER): Region Midtjylland, indkøb og Logistik, Olof Palmes

Læs mere

Udbudsbetingelser Udbud af håndværkerydelser

Udbudsbetingelser Udbud af håndværkerydelser Rammeaftale 2013-1118-03 Udbudsbetingelser Udbud af håndværkerydelser Februar 2014 Indhold: 1 Generelle oplysninger 1 3 1.1 Ordregiver 1.1 3 1.2 Udbudsprocedure 1.2 3 1.3 De udbudte ydelser 1.3 3 1.3.1

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer UDBUDSBETINGELSER for Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer 2 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Finansiel Stabilitet A/S Kalvebod Brygge 43 1560 København V Hjemmeside: http://www.finansielstabilitet.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendte revisorers erklæringer (erklæringsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om godkendte revisorers erklæringer (erklæringsbekendtgørelsen) Udkast til Bekendtgørelse om godkendte revisorers erklæringer (erklæringsbekendtgørelsen) I medfør af 16, stk. 4, og 54, stk. 2, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder

Læs mere

Den 7. juli 2015 sender Hjørring Kommune klagen i høring hos bestyrelsen for Sindal Rideklub.

Den 7. juli 2015 sender Hjørring Kommune klagen i høring hos bestyrelsen for Sindal Rideklub. Internt notat Borgmesterkontoret 12-10-2016 Side 1. Notat - Folkeoplysningsloven- Sindal Rideklub Sagens omstændigheder: Åben for alle Den 19. maj 2015, modtager Hjørring Kommune en klage fra x, over bestyrelsen

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk svi@ftnet.dk Dato: 23. september 2016 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger

Læs mere

Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6.

Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6. Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6 Spørgsmål 1: 30. maj 2016 kl. 14.17 Af kravspecifikationen punkt

Læs mere

Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209.

Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209. - 1 06.11.2014-33 Klage over bindende svar nye oplysninger 20140812 TC/BD Bindende svar nye oplysninger afvisning af klage over bindende svar Landsskatterettens kendelse af 18/7 2014, jr. nr. 13-6765209.

Læs mere

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således:

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således: Kendelse af 5. maj 1997. 96-126.184. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet.afgift eftergivet for tidligere bestyrelsesmedlem.(suzanne Helsteen, Morten Iversen og Niels Larsen) K

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008 K E N D E L S E Totalrådgivergruppen bestående af 1. Cubo Arkitekter A/S 2. Søren Jensen Rådgivende

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0023805 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 1. februar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0023805 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 1. februar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0023805 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 1. februar 2012 K E N D E L S E Tensid Danmark ApS (advokat Nicolai A. Clausen, Aarhus) mod Aarhus Kommune

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at B har været beskikket som statsautoriseret revisor siden den 13. februar 1981.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at B har været beskikket som statsautoriseret revisor siden den 13. februar 1981. Den 19. december 2011 blev i sag nr. 28/2011 A mod Statsautoriseret revisor B (advokat C) truffet følgende B e s l u t n i n g : Ved skrivelse af 9. marts 2011 har A klaget over statsautoriseret revisor

Læs mere

Bilag 4 Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 4 Vejledning til udfyldelse af ESPD Fællesindkøb Midt Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER...3 2 UDFYLDELSE AF ESPD...4 2.1 START...4 2.2 FANEN PROCEDURE...6 2.3 FANEN UDELUKKELSE...11 2.4 FANEN

Læs mere

Bekendtgørelse om internetdomænet dk

Bekendtgørelse om internetdomænet dk BEK nr 1129 af 23/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 30. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2015-10197 Senere ændringer

Læs mere

Vedrørende anmodning om årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen [XXX], GSRN-nr. [XXX]

Vedrørende anmodning om årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen [XXX], GSRN-nr. [XXX] Bertel Rasmussen Advokater Att.: J. Bertel Rasmussen Bredgade 30 1260 København K Vedrørende anmodning om årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen [XXX], GSRN-nr. [XXX] 25. april 2016 LHT/LHT

Læs mere

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Udtalelse Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Resumé 23. januar 2019 Ved Landsskatteretten kan en klager anmode om at få lejlighed til at udtale sig mundtligt for retten

Læs mere

B e s l u t n i n g. Revisornævnet forstår den tilbageværende klage således, at der klages over:

B e s l u t n i n g. Revisornævnet forstår den tilbageværende klage således, at der klages over: Den 23. april 2015 blev der i sag nr. 96/2013 A A/S og til dels B A/S mod registreret revisor C afsagt sålydende B e s l u t n i n g Ved skrivelse af 16. juli 2013 har advokat D på vegne A A/S og B A/S,

Læs mere

VEJLEDNING OM. likvidation

VEJLEDNING OM. likvidation VEJLEDNING OM likvidation UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 Indhold 1. Indledning... 1 2. Beslutning om at træde i likvidation... 1 3. Valg af likvidator... 2 4. Anmeldelse og registrering...

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling Prækvalifikationsbetingelser Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S 242-441803 Udbud med forhandling Aarhus Kommune Levering af uddannelsesrettede forløb for aktivitetsparate og uddannelsesparate unge -

Læs mere