Kontrol- og typegodkendelsesbestemmelser for mindre biobrændselskedler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kontrol- og typegodkendelsesbestemmelser for mindre biobrændselskedler"

Transkript

1 Udarbejdet af: KWI/ABR Side 1 af 6 for mindre biobrændselskedler 1. Forudsætninger Ansøgning og opsigelse Kvalitetskontrol Typekontrol Intern kontrol Ekstern kontrol Anden kontrol Afvigelser i forbindelse med kontrol Ændring af konstruktion, materiale mv Anvendelse af prøvningsresultater... 6 Godkendelsesordningen for mindre biobrændselskedler er en frivillig dansk ordning, som omfatter centralvarmekedler til træpiller, brænde, halm, flis og korn, manuelt eller mekanisk fyrede med en nominel ydelse op til 500 kw (portionsfyrede halmkedler dog 800 kw). Formålet er at bidrage til den videre udvikling og kvalitetssikring af de danskproducerede mindre biobrændselskedler. Ordningen skal ligeledes medvirke til generelt at sikre, at salget af de miljø- og energimæssigt bedste kedler øges på det danske marked. 1. Forudsætninger Typegodkendelsen forudsætter, at ansøgeren forpligter sig til at overholde nærværende bestemmelser og til at overholde kravene til produktet i DS/EN Typegodkendte fyringsanlæg skal overholde følgende standarder for virkningsgrad og emissioner: Kategori Virkningsgrad CO og OGC Støv Automatiske træfyrede anlæg Class 5 Class 3 Class 3 Automatiske og manuelle halmfyr Class 5 Class 3-1 Manuelle træfyrede anlæg Class 5 Class 3 Class 3 Desuden skal kedlens dokumentationsmateriale, herunder mærkeplade, brugsanvisning og installationsvejledning, opfylde kravene i DS/EN Ordningen henvender sig primært til fabrikanter med fast forretningssted i Danmark. Importerede anlæg som opfylder kravene i de respektive klasser i DS/EN 303-5, kan dog typegodkendes under forudsætning af, at der til Prøvestationen fremsendes en gyldig prøvningsrapport fra et akkrediteret europæisk prøvningslaboratorium ledsaget af dansksproget brugsanvisning m.m (se afsnit 2.). 1 Godkendelsen gælder kun for anlæg opført i landzone

2 Udarbejdet af: KWI/ABR Side 2 af 6 Såvel fabrikanter som importører skal opfylde kravene i forbindelse med kvalitetssikring og inspektion, som er angivet i afsnit 3. Indehaveren af typegodkendelsen er ansvarlig for, at de fyringsanlæg som er omfattet af typegodkendelsen, i alle henseender opfylder kravene i DS/EN og nærværende dokument, og i øvrigt er velegnede til deres formål. Indehaveren af typegodkendelsen er ansvarlig for, at produktet er korrekt CE-mærket, og at øvrige relevante krav, herunder kravene i Trykudstyrsdirektivet (97/23/EC), Arbejdstilsynets vejledninger, gældende Bygningsreglement samt Brandteknisk Vejledning nr. 32 (halmanlæg nr. 22), er opfyldte. De fremstillingsspecifikke anvisninger i DS/EN afsnit 4.2.2, herunder svejsesømme, tilsatsmaterialer, ståltyper, værksattester, svejsecertifikater og godstykkelser, betragtes som god teknisk praksis. Andre fremstillingsmetoder kan dog også tillades. 2. Ansøgning og opsigelse Ansøgningen om typegodkendelse skal foretages af den fabrikant, importør eller forhandler, som ønsker typegodkendelsen. Ansøgningen sendes samlet til: Teknologisk Institut Att.: Anette S. Brønnum Center for Biomasse og Bioraffinering Kongsvang Allé Århus C abr@teknologisk.dk. Ansøgningen skal være ledsaget af følgende: Typeprøvningsrapport og prøvningsattest fra et akkrediteret prøvningslaboratorium inklusive alle bilag for det fyringsanlæg, som ønskes typegodkendt. Alternativt hvis fyringsanlægget ikke tidligere er typeprøvet foretages tilmelding til typeprøvning Beskrivelse af fabrikantens/importørens interne kvalitetskontrolsystem for det pågældende produkt Brugsanvisning og mærkeplade på dansk Oplysning om elforbruget (målt eller beregnet) ved nominel kedelydelse. Prøvningen skal være udført af et prøvningsorgan, som er akkrediteret under EA (European co-operation for Accreditation) til prøvning efter EN Typeprøvning af kedler efter EN skal fremgå af laboratoriets godkendte metodeliste. Typegodkendelsen er gældende, når Prøvestationen har kontrolleret, at kravene i afsnit 1 er opfyldte, og fabrikanten/importøren har dokumenteret det interne kvalitetskontrolsystem.

3 Udarbejdet af: KWI/ABR Side 3 af 6 Anlæg som er typegodkendt, vil være opført på Prøvestationens liste over typegodkendte biobrændselskedler på Anlæggene på listen vil være forsynet med obligatoriske energi- og miljømærker. Overdragelse af en typegodkendelse kan kun ske ved fremsendelse af fornyet ansøgning. Indehaveren af typegodkendelsen har pligt til at opbevare gældende prøvningsrapporter med tilhørende gældende dokumentationsmateriale. Dette materiale skal være tilgængeligt ved den eksterne kontrol. 3. Kvalitetskontrol Kvalitetskontrollen skal sikre, at produkterne på markedet har samme standard som ved typeprøvning. Kontrollen omfatter typekontrol, intern kontrol, ekstern kontrol samt evt. anden kontrol Typekontrol Typekontrollen omfatter akkrediteret typeprøvning af fyringsanlægget i henhold til DS/EN samt gennemgang og kontrol af tilhørende dokumentationsmateriale, herunder beskrivelse af fabrikantens kvalitetskontrolsystem. Typekontrollen gennemføres i henhold til DS/EN og nærværende forskrift og omfatter de typer og størrelser af fyringsanlæg, som ønskes godkendt. I tilfælde hvor anlægstyper udelukkende adskiller sig ved brændselsmagasinets størrelse, omfattes alle magasinstørrelser af den samme typegodkendelse. Løse stokere og pillebrændere afprøves med en tilhørende kedel, som fabrikeres sammen med stokeren. Det er dog tilladt at samarbejde, således at én fabrikant leverer råkedler til en anden fabrikant, forudsat at begge er omfattet af kontrolordningen. Typegodkendelse iht. DS/EN vil kun gælde for det samlede anlæg. Stokeren kan sælges separat, når DS/EN Pellet burners for small heating Boilers anvendes som prøvningsgrundlag. For portionsfyrede halmkedler over 500 kw kan feltprøvning i henhold til DS/EN Kanalrøgrørskedler - Godkendelsesprøvning anvendes i kombination med DS/EN Typekontrollen kan gennemføres af Teknologisk Institut eller et andet prøvningslaboratorium, der er akkrediteret til prøvning efter EN303-5.

4 Udarbejdet af: KWI/ABR Side 4 af Intern kontrol Det interne kvalitetskontrolsystem har til formål at sikre, at virksomheden er i stand til selv løbende og dagligt at udføre kvalitetskontrol på udført arbejde. Den interne kontrol skal baseres på en kvalitetshåndbog med minimum følgende oplysninger: Beskrivelse af inspektionssystemet Ansvarshavende personer Nødvendige inspektioner og tests Tolerancetærsklerne for inspektioner og tests Anvisning af måle- og testudstyr Kontrol af måle- og testudstyr. Slutkontrollen af fyringsanlæggene skal mindst omfatte følgende: Løbenummer, dato, klokkeslæt, navn på kontrollant Fyringsanlæggets overflade og isolering Låger/døre og inspektionslemme Udmuring, ildfast materiale i kedel Samlinger og svejsninger Eventuel stoker, rist, askeudmadning mv. Eludrustning, regulerings- og sikkerhedsudstyr Tilbehør, herunder brugervejledning og rengøringsudstyr Trykprøvning af vandafsnit Lufttilførsel og brænderdel. Der skal foretages slutkontrol på alle anlæg. Kvalitetshåndbogen skal angive, hvorledes fejl og mangler udbedres. Resultaterne af den interne slutkontrol skal indføres i en protokol, som omfatter alle prøvningsresultater uanset udfaldet. Protokollen skal opbevares i mindst to år. Originalen eller kopier af protokollen skal opbevares hos indehaveren af typegodkendelsen, også hvis indehaveren af typegodkendelsen er importør/forhandler. Alle protokoller skal være tilgængelige ved den eksterne kontrol. Komplet opdateret tegningsmateriale skal forefindes i produktionen. Importører af fyringsanlæg kan enten selv etablere et komplet kvalitetsstyringssystem, der opfylder ovennævnte krav, eller fremskaffe de dele af underleverandørens kvalitetssystem, der er nødvendige for at opfylde ovennævnte krav. Udføres hele eller dele af slutkontrollen hos underleverandøren, skal der kræves dokumentation for udfaldet af leverandørens slutkontrol for hver enkelt importeret anlæg.

5 Udarbejdet af: KWI/ABR Side 5 af 6 Hvis fyringsanlæggene ikke opfylder kravene, er indehaveren af typegodkendelsen forpligtet til omgående at suspendere typegodkendelsen af de pågældende fyringsanlæg, indtil fejlen er fundet og udbedret. Eventuelle reklamationer over fyringsanlæg samt behandling af disse skal opbevares i minimum to år. Enhver reklamation skal afhjælpes med passende korrigerende handlinger Ekstern kontrol Den eksterne kontrol omfatter en delvis auditering af producentens kvalitetssystem, herunder især auditering af eventuelle ændringer i dette, en gennemgang af producentens registreringer af den interne kontrol og en stikprøvekontrol af et færdigt produkt eller et produkt under produktion. Den eksterne kontrol foretages af Prøvestationen og er obligatorisk for fabrikanter, importører eller forhandlere, som er indehaver af en typegodkendelse. Omkostningerne til den eksterne kontrol afholdes af Energistyrelsen. Prøvestationen skal mindst hvert andet år eller efter behov, kontrollere de typegodkendte fyringsanlæg og/eller gennemgå fabrikantens interne kontrol. I tilfælde hvor kedelproduktionen eller dele heraf outsources til andre lande, vil den eksterne kontrol/inspektion så vidt muligt foregå hos indehaveren af typegodkendelsen i Danmark. Indehaveren af typegodkendelsen skal kunne eftervise, at alle krav til produktionen, uanset om den foregår i andre lande, er opfyldte. Prøveudtagningen til stikprøvekontrol af et typegodkendt fyringsanlæg i forbindelse med den eksterne kontrol kan foretages hos fabrikanten, hos forhandler/importør eller hos slutbrugeren. I forbindelse med stikprøvekontrollen af et færdigt produkt tilstræbes det, at alle krav der ikke kræver optænding, kontrolleres (anlægget kontrolleres op imod prøvningsrapporten og gældende tegninger fra typegodkendelsen). Den eksterne kontrol gennemføres efter aftale om tidspunkt med producenten. Producenten kan ikke afvise gennemførelse af ekstern kontrol. Konstaterede afvigelser skal afhjælpes inden 3 måneder regnet fra inspektionsdatoen Anden kontrol Hvis der er begrundet mistanke om afvigelser i forbindelse med et typegodkendt produkt, har Prøvestationen ret til uanmeldt at foretage anden kontrol, som ikke kræver optænding.

6 Udarbejdet af: KWI/ABR Side 6 af Afvigelser i forbindelse med kontrol I tilfælde hvor bestemmelserne konstateres ikke at være overholdte, kan typegodkendelsen suspenderes med øjeblikkelig virkning. Hvis tidsfrister for korrigerende handlinger i forbindelse med ekstern kontrol overskrides, suspenderes typegodkendelsen midlertidigt. Hvis resultaterne af intern kontrol, ekstern kontrol eller anden kontrol giver anledning til bemærkninger, er Prøvestationen berettiget til at kræve kontrollen skærpet ved at øge antallet af de eksterne kontrolbesøg og udvide omfanget af prøvninger i forbindelse hermed. En typegodkendelse kan tilbagekaldes, mens der ventes på resultatet af omprøvningen. 4. Ændring af konstruktion, materiale mv. Ved væsentlige ændringer af konstruktion, materiale eller udførelse skal indehaveren af typegodkendelsen underrette Prøvestationen, som afgør, om ændringen kan påvirke kedlens egenskaber og er af en sådan beskaffenhed, at en fornyet typeprøvning evt. dele heraf må kræves for at verificere, at produktet stadig opfylder de givne krav. Ændringer som vedrører kedlens forbrændingssystem, hedeflade eller isolering anses altid for væsentlige. Indehaveren af typegodkendelsen har pligt til at opbevare et komplet sæt af prøvningsrapporten med tilhørende dokumentationsmateriale. 5. Anvendelse af prøvningsresultater I forbindelse med markedsføring samt i katalogmateriale og betjeningsvejledninger skal det tydeligt angives, hvilke brændsler fyringsanlægget er godkendt til. Energi- og miljømærker kan anvendes i markedsføringen, forudsat at oplysningerne ikke kan betragtes som vildledende. Prøvningsrapporter og -attester må ikke gengives i uddrag, med mindre laboratoriet skriftligt har godkendt dette. Teknologisk Instituts logo må ikke anvendes i markedsføringen.

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN Certificering af virksomheder 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af tæthedsmåling af bygninger gennemført efter DS/EN 13829 anneks A.3 1 Forudsætninger for certificering

Læs mere

Legepladscertificeringen

Legepladscertificeringen Side 1 af 6 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Legepladscertificeringens formål og grundlag... 2 1.1. Formål.... 2 1.2. Organisation... 2 1.3. Certificeringsgrundlag og kontrolomfang... 2 1.4. Vilkår og ansvarsforhold...

Læs mere

Generelle VA-Godkendelsesbetingelser VA G-02

Generelle VA-Godkendelsesbetingelser VA G-02 Generelle VA-Godkendelsesbetingelser VA G-02 Generelle bestemmelser for VA-godkendelse af produkter til anvendelse I forbindelse med vand og afløb i bygninger. Side 1 af 11 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...

Læs mere

Notat til Energistyrelsen. Opdatering af virkningsgradsberegner til standardløsning for biobrændselskedler

Notat til Energistyrelsen. Opdatering af virkningsgradsberegner til standardløsning for biobrændselskedler Notat til Energistyrelsen Opdatering af virkningsgradsberegner til standardløsning for biobrændselskedler Titel: Opdatering af virkningsgradsberegner til standardløsning for biobrændselskedler Udarbejdet

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område I medfør af 68 d og 134 a, stk. 2, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december

Læs mere

De vægtede ecodesign emissioner. Hvad sker der, når målingen ved lavlast går ind med hele 85%?

De vægtede ecodesign emissioner. Hvad sker der, når målingen ved lavlast går ind med hele 85%? De vægtede ecodesign emissioner Hvad sker der, når målingen ved lavlast går ind med hele 85%? jsa@teknologisk.dk Ecodesign forordning EU215/1189 Årsvirkningsgrad; 85% fra LL + 15% fra NOM - 3% F(2)+F(3)

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af DS/SBC 13187 termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187 2007-12-01

Særlige bestemmelser for DS-certificering af DS/SBC 13187 termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187 2007-12-01 Certificering af virksomheder der udfører termografiinspektioner 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187.

Læs mere

Aftale om tilslutning til ordningen

Aftale om tilslutning til ordningen MELLEM ANSØGER/FORHANDLER (i det følgende kaldet virksomheden) Navn på virksomhed (står på certifikatet) CVR nr. for virksomhed Adresse på virksomhed Postnr. By, land Kontaktperson Tlf./ mobil nr. Mail

Læs mere

AFTALE OM EKSTERN PRODUKTKONTROL AF ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER FOR OVENLYS

AFTALE OM EKSTERN PRODUKTKONTROL AF ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER FOR OVENLYS Projekt nr. 1001906-06-03 Aftale nr. Side 1 af 2 Antal bilag 5 Initialer BTL/vem AFTALE OM EKSTERN PRODUKTKONTROL AF ENERGIMÆSSIGE EGENSKABER FOR OVENLYS Mellem Firmanavn Adresse Postnr og By I det følgende

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra brændeovne og brændekedler samt visse andre faste anlæg til energiproduktion 1)

Bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra brændeovne og brændekedler samt visse andre faste anlæg til energiproduktion 1) Bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra brændeovne og brændekedler samt visse andre faste anlæg til energiproduktion 1) I medfør af 7, stk. 1, nr. 1 og 5, 7 a, stk. 1 og 2, 16, stk. 1 og 2,

Læs mere

Bekendtgørelse om udstedelse af godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand

Bekendtgørelse om udstedelse af godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand Bekendtgørelse om udstedelse af godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand I medfør af 28, stk. 2, 31, stk. 1, og 31 A, stk. 1, i byggeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1185 af 14. oktober 2010,

Læs mere

Vejledning til kvalitetsstyringssystemer i Fyrværkerivirksomheder. Sikkerhedsstyrelsen 4. maj 2006

Vejledning til kvalitetsstyringssystemer i Fyrværkerivirksomheder. Sikkerhedsstyrelsen 4. maj 2006 Vejledning til kvalitetsstyringssystemer i Fyrværkerivirksomheder Sikkerhedsstyrelsen 4. maj 2006 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse...1 Indledning...2 Krav til kvalitetsstyringssystemet...2 Etablering

Læs mere

VEJLEDNING. om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af

VEJLEDNING. om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af GÆLDENDE FRA DECEMBER 2017 VEJLEDNING om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af fyrværkeri eller andre pyrotekniske artikler. Indhold INDLEDNING...

Læs mere

Krav til produkter i BR og prøvning af afløbskomponenter v/ Ulrik Hindsberger, Rørcentret, TI

Krav til produkter i BR og prøvning af afløbskomponenter v/ Ulrik Hindsberger, Rørcentret, TI Krav til produkter i BR og prøvning af afløbskomponenter v/ Ulrik Hindsberger,, TI 1 Krav til fabriksfremstillede produkter i Bygningsreglementet 1. Være CE-mærkede 2. eller Have gennemgået produktionskontrol

Læs mere

HØRINGSUDKAST 23. april 2007

HØRINGSUDKAST 23. april 2007 HØRINGSUDKAST 23. april 2007 Bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra brændeovne og brændekedler samt visse andre faste anlæg til energiproduktion 1 I medfør af 7, stk. 1, nr. 1 og 5, 7 a, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område BEK nr 594 af 26/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 12. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS 20000-00069

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond (herefter DANAK),

Læs mere

Dato: 2002.09.16 Rapportnr.: 300-ELAB-0741 Side 1 af 10. Init.: KWI/MRI Projektnummer: 1032453-15-01 Antal bilag: 4. Tlf.

Dato: 2002.09.16 Rapportnr.: 300-ELAB-0741 Side 1 af 10. Init.: KWI/MRI Projektnummer: 1032453-15-01 Antal bilag: 4. Tlf. Reg.nr. PRØVNINGSRAPPORT Rapportnr.: ELAB741 Side 1 af 1 Projektnummer: 1245151 Antal bilag: 4 Rekvirent: Kontaktperson: Jannich Hansen Firma: Nordjysk Bioenergi www.nordjyskbioenergi.dk Adresse: Vangen

Læs mere

Produkt: Starpipe præisoleret fleksibelt fjernvarmerør 25/110 mm uden diffusionsspærre, uældet

Produkt: Starpipe præisoleret fleksibelt fjernvarmerør 25/110 mm uden diffusionsspærre, uældet PRØVNINGSRAPPORT Produkt: Starpipe præisoleret fleksibelt fjernvarmerør 25/110 mm uden diffusionsspærre, uældet Udført for: Energioptimering 3E AB Kilsta Södra Industriväg 12 S-691 37 Karlskoga Dato: 20.

Læs mere

Teltdug, brandmæssig egnet

Teltdug, brandmæssig egnet MK 6.00/016 8. udgave Januar 2014 Teltdug, brandmæssig egnet MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger...

Læs mere

Proceduren Proceduren for en given vare eller varetype fastlægges ud fra:

Proceduren Proceduren for en given vare eller varetype fastlægges ud fra: Forudsætning for CE-mærkning En fabrikant kan først CE-mærke sit produkt og dermed få ret til frit at sælge byggevaren i alle EU-medlemsstater, når fabrikanten har dokumenteret, at varens egenskaber stemmer

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : xx UDKAST af 3/ Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : xx UDKAST af 3/ Side : 1/6 UDKAST af 3/6 2013 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond

Læs mere

Halmkedler BEKENDTGØRELSE/BYGNINGSREGLEMENT, MÅLEMETODER OG KRAV

Halmkedler BEKENDTGØRELSE/BYGNINGSREGLEMENT, MÅLEMETODER OG KRAV Halmkedler BEKENDTGØRELSE/BYGNINGSREGLEMENT, MÅLEMETODER OG KRAV Agenda Krav til halmkedler Hvem stiller krav Krav til emissioner og virkningsgrad Øvrige krav Målemetoder EN303-5 MEL blade Alternativ metode

Læs mere

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere

Almindelige Bestemmelser for certificering af Produkter, ABP

Almindelige Bestemmelser for certificering af Produkter, ABP DS-Certificering DS/ABP Almindelige Bestemmelser for certificering af Produkter, ABP General Rules for DS Product Certification (ABP) DS Certificering A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Tlf: +45

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. Godkendelsesordningen. TOR Godkendt. 30. juni 2015

VEDTÆGTER FOR. Godkendelsesordningen. TOR Godkendt. 30. juni 2015 VEDTÆGTER FOR Godkendelsesordningen TOR Godkendt 30. juni 2015 1. Foreningens navn og hjemsted Godkendelsesordningens navn er TOR Godkendt. Godkendelsesordningen har hjemsted i Rudersdal Kommune og er

Læs mere

Dansk Passiv Brandsikring 2008-03-25. DS Certificering A/S

Dansk Passiv Brandsikring 2008-03-25. DS Certificering A/S Dansk Passiv Brandsikring 2008-03-25 Thomas Bruun DS Certificering A/S Program Certificering hvad er det Certificering Værdien af certificering Elementer i en certificeringsordning Hvordan foregår certificering

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra brændeovne og brændekedler samt visse andre faste anlæg til energiproduktion 1)

Bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra brændeovne og brændekedler samt visse andre faste anlæg til energiproduktion 1) Bekendtgørelse Bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra brændeovne og brændekedler samt visse andre faste anlæg til energiproduktion 1) I medfør af 7, stk. 1, nr. 1 og 5, 7 a, stk. 1 og 2, 16,

Læs mere

Dato: 2002.12.18 Rapportnr.: 300-ELAB-0770 Side 1 af 10. Init.: KWI/MRI Projektnummer: 1032453-15-08 Antal bilag: 4

Dato: 2002.12.18 Rapportnr.: 300-ELAB-0770 Side 1 af 10. Init.: KWI/MRI Projektnummer: 1032453-15-08 Antal bilag: 4 Reg.nr. PRØVNINGSRAPPORT Rapportnr.: ELAB77 Side 1 af 1 Projektnummer: 1245158 Antal bilag: 4 Rekvirent: Kontaktperson: Carsten Primdal Firma: Primdal & Haugesen A/S www.phstoker.dk Adresse: Bjørnevej

Læs mere

Bekendtgørelsens (651 af 26.juni 2008) krav til vedligeholdelse og service er primært i 15, 16 og bilag 5

Bekendtgørelsens (651 af 26.juni 2008) krav til vedligeholdelse og service er primært i 15, 16 og bilag 5 Bekendtgørelsens (651 af 26.juni 2008) krav til vedligeholdelse og service er primært i 15, 16 og bilag 5 Mølleejeren: har pligt til at sikre, at vindmøllen er vedligeholdt og serviceret af en certificeret

Læs mere

Møbeltype: Bakke til høj barnestol Lab.nr.: 412419 Længde: 516 mm Bredde: 484 mm Højde: 40 mm Vægt: 1,45 kg Materialer: Sprøjtestøbt plast

Møbeltype: Bakke til høj barnestol Lab.nr.: 412419 Længde: 516 mm Bredde: 484 mm Højde: 40 mm Vægt: 1,45 kg Materialer: Sprøjtestøbt plast 4mykid ApS Att.: Anders Jørgensen Holmensvej 36 A 3600 Frederikssund Ordrenr. 412419 Bilag 2 Initialer laha/flg/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: PlayTray Møbeltype: Bakke til høj barnestol Lab.nr.:

Læs mere

Varmepumpefabrikantforeningen

Varmepumpefabrikantforeningen Varmepumpefabrikantforeningen Sekretariat Åboulevard 7, 1. tv. 1635 København V Telefon: 3539 4344 Telefax: 3535 4344 VPF@varmepumpefabrikantene.dk www.varmepumpefabrikanterne.dk Fælles betingelser 1 for

Læs mere

Installation af solvarmeanlæg, VE direktivet. Leon Buhl Teknologisk institut Energi & Klima

Installation af solvarmeanlæg, VE direktivet. Leon Buhl Teknologisk institut Energi & Klima Installation af solvarmeanlæg, VE direktivet og KSO ordningen Leon Buhl Teknologisk institut Energi & Klima KSO ordningen 2011 Hovedoversigt for indlæg Hvad er KSO ordningen i dag Status for ordningen

Læs mere

5. Anlæg til gårde og institutioner

5. Anlæg til gårde og institutioner 5. Anlæg til gårde og institutioner Den nuværende anvendelse af halmfyring i landbruget begyndte i større omfang på grund af energikrisen i 1970 erne med deraf følgende tilskudsordninger og lempelige afskrivningsregler

Læs mere

Gern Glas Ordre nr. 0302/ Industrivej 4 Side 1 of Sorring Bilag 1 Danmark Initialer MJLD/MFRI

Gern Glas Ordre nr. 0302/ Industrivej 4 Side 1 of Sorring Bilag 1 Danmark Initialer MJLD/MFRI TEST Reg. nr. 2 Gern Glas Ordre nr. 0302/805637 Industrivej 4 Side 1 of 2 8641 Sorring Bilag 1 Danmark Initialer MJLD/MFRI Teknologiparken Kongsvang Allé 29 8000 Aarhus C + 45 72 20 20 00 info@teknologisk.dk

Læs mere

Dato: 2005.04.04 Rapportnr.: 300-ELAB-0958 Side 1 af 14. Initialer: KWI/SFR/MRI Projektnummer: 1250396-05-05 Antal bilag: 4

Dato: 2005.04.04 Rapportnr.: 300-ELAB-0958 Side 1 af 14. Initialer: KWI/SFR/MRI Projektnummer: 1250396-05-05 Antal bilag: 4 Reg.nr. PRØVNINGSRAPPORT Dato: 25.4.4 Rapportnr.: -ELAB-958 Side 1 af 14 Projektnummer: 12596-5-5 Antal bilag: 4 Rekvirent: Kontaktperson: Carsten Primdal Firma: P&H Energy www.ph-energy.dk Adresse: Bjørnevej

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. Godkendelsesordningen. TOR Godkendt. 22. april 2014

VEDTÆGTER FOR. Godkendelsesordningen. TOR Godkendt. 22. april 2014 VEDTÆGTER FOR Godkendelsesordningen TOR Godkendt 22. april 2014 1. Foreningens navn og hjemsted Godkendelsesordningens navn er TOR Godkendt. Godkendelsesordningen har hjemsted i Rudersdal Kommune og er

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra brændeovne og brændekedler samt visse andre faste anlæg til energiproduktion1)

Bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra brændeovne og brændekedler samt visse andre faste anlæg til energiproduktion1) Bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra brændeovne og brændekedler samt visse andre faste anlæg til energiproduktion1) I medfør af 7, stk. 1, nr. 1 og 5, 7 a, stk. 1 og 2, 16, stk. 1 og 2, 18,

Læs mere

Kvalitetssikring af solcellemoduler og -anlæg. Søren Poulsen Seniorkonsulent Teknologisk Institut sop@teknologisk.dk

Kvalitetssikring af solcellemoduler og -anlæg. Søren Poulsen Seniorkonsulent Teknologisk Institut sop@teknologisk.dk Kvalitetssikring af solcellemoduler og -anlæg Søren Poulsen Seniorkonsulent Teknologisk Institut sop@teknologisk.dk Nettilslutning af elproducerende anlæg med fokus på mikroanlæg Energinet 19-06-2012 Danskerne

Læs mere

Tagelementers styrke. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 5.00/ udgave januar Telefax

Tagelementers styrke. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 5.00/ udgave januar Telefax MK 5.00/004 5. udgave januar 2014 Tagelementers styrke MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 72245900 Telefax 45 72245904 Forudsætninger...

Læs mere

Typegodkendelse af målere. FORCE Technology

Typegodkendelse af målere. FORCE Technology Typegodkendelse af målere Michael Møller Nielsen FORCE Technology MID omfatter følgende MI-001 vandmålere MI-002 gasmålere og volumenkonverteringsenheder MI-003 elforbrugsmålere MI-004 varmeenergimålere

Læs mere

Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele

Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele MK 6.00/009 8. udgave Januar 2014 Systemer til tætning af gennemføringer i brandteknisk klassificerede bygningsdele MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund

Læs mere

z~~ ~. DANAK TEST Reg.nr. 300 PRØVNINGSRAPPORT DEt.tnil Procedure: Prøvning affyringsanlæg efter DS/EN 303-5.

z~~ ~. DANAK TEST Reg.nr. 300 PRØVNINGSRAPPORT DEt.tnil Procedure: Prøvning affyringsanlæg efter DS/EN 303-5. ~. DANAK TEST Reg.nr. PRØVNINGSRAPPORT Dato: 26.11.15 Rapportnr.: -ELAB-1169 Side 1 af18 Init.: ABRlKWI/MART Ordrenummer: 15 8 64 Antal bilag: 4 m TEKNOLOGISK INSTITUT Teknologiparken Kongsvang Alle 29

Læs mere

Møbeltype: Høj barnestol Længde 440 mm Bredde: 582 mm Højde: 951 mm Vægt: 14,65 kg Materialer: Bøg/krydsfiner

Møbeltype: Høj barnestol Længde 440 mm Bredde: 582 mm Højde: 951 mm Vægt: 14,65 kg Materialer: Bøg/krydsfiner M-kids Janumvej 20 DK-9460 Brovst Ordrenr. 631254-1 Side 1 af 1 Bilag 2 Initialer laha/prni/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: Høj barnestol Møbeltype: Høj barnestol Længde 440 mm Bredde: 582 mm Højde:

Læs mere

CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt

CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt Hovedregler: Alle facader skal CE-mærkes efter DS/EN 13830. Alle vinduer skal CE-mærkes efter DS/EN 14351-1. Om det er en facade eller et vindue,

Læs mere

Gulvbelægninger til vådrum

Gulvbelægninger til vådrum Gulvbelægninger til vådrum MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser 1 Forudsætninger... 3 MK-godkendelsesordningen... 3 Ansøgning om MK-godkendelse... 3 Prøvning... 4 Krav... 6 Mærkning... 6 Kontrol...

Læs mere

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for ruder. Januar 2008

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for ruder. Januar 2008 Energimærkning Sekretariat Teknologisk Institut Byggeri Teknologiparken 8000 Århus C Tlf. 7220 1110 Fax 7220 1111 Energimærkning Tekniske Bestemmelser for ruder Januar 2008 Indholdsfortegnelse Indledning

Læs mere

Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Marts 2008

Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Marts 2008 Energimærkning Sekretariat Teknologisk Institut Byggeri Teknologiparken 8000 Århus C Tlf. 7220 1110 Fax 7220 1111 Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Marts 2008 Indholdsfortegnelse Indledning

Læs mere

Resume af bekendtgørelsen Nedenfor gives et kortfattet resume af bekendtgørelsen. Bemærk: Det er alene bekendtgørelsens tekst, der er gældende.

Resume af bekendtgørelsen Nedenfor gives et kortfattet resume af bekendtgørelsen. Bemærk: Det er alene bekendtgørelsens tekst, der er gældende. Notat Erhverv J.nr. MST-523-00071 Ref. RALAS Den 30. september 2008 Spørgsmål og svar vedr. brændeovnsbekendtgørelsen Miljøministeriet får ofte henvendelser fra borgere og virksomheder om den nye brændeovnsbekendtgørelse

Læs mere

Model: Klarskov Egoret højstol. Møbeltype: Høj barnestol Lab.nr.: 469420 Længde: 529 mm Bredde: 529 mm Højde: 808 mm

Model: Klarskov Egoret højstol. Møbeltype: Høj barnestol Lab.nr.: 469420 Længde: 529 mm Bredde: 529 mm Højde: 808 mm Klarskov ApS Att.: Ros-Mari Mattsson Ladegårdsgade 74 5610 Assens Ordrenr. 469420 Bilag 2 Initialer laha/prni/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: Klarskov Egoret højstol Møbeltype: Høj barnestol Lab.nr.:

Læs mere

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for ruder

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for ruder Energimærkning Tekniske Bestemmelser for ruder Juni 2000 Indholdsfortegnelse Indledning 2 1. Definitioner 3 2. Krav til virksomheden 5 3. Krav til produktionskontrol 7 4. Regler for overvågning 8 5. Krav

Læs mere

Udgave af den 2007-02-01 KSO

Udgave af den 2007-02-01 KSO af den 2007-02-01 KSO INDHOLDSFORTEGNELSE... Side 2 0. GENERELT...3 1. KOORDINERINGSGRUPPE...3 2. FORMÅL...3 3. PRØVEAFLÆGGELSE OG UDDANNELSE...6 4. TILDELING AF CERTIFIKAT...6 5. TILDELING AF KSO-NUMMER...7

Læs mere

Guide for PED efter 97/23 EC. Fremstilling af: Trykbeholdere Rørsystemer - Dampkedler Notified body no. 1727. Trykbærende udstyr - PED

Guide for PED efter 97/23 EC. Fremstilling af: Trykbeholdere Rørsystemer - Dampkedler Notified body no. 1727. Trykbærende udstyr - PED Guide for PED efter 97/23 EC Fremstilling af: Trykbeholdere Rørsystemer - Dampkedler Notified body no. 1727 Trykbærende udstyr - PED Revideret 25-3-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE: Forord... 2 Definition... 2

Læs mere

PRØVNINGSRAPPORT. Energi og Klima

PRØVNINGSRAPPORT. Energi og Klima PRØVNINGSRAPPORT Produkt: Brugg præisoleret fleksibelt fjernvarmerør 2 20/110 mm Isoplus præisoleret fleksibelt fjernvarmerør 2 20/110 mm Logstor præisoleret fleksibelt fjernvarmerør 2 20/110 mm Set Pipe

Læs mere

Eksempel på tekniske krav i udbud af PVC-U rør og formstykker

Eksempel på tekniske krav i udbud af PVC-U rør og formstykker Eksempel på tekniske krav i udbud af PVC-U rør og formstykker Xkøbing kommunes tekniske forvaltning skal renovere og udbygge kloakanlægget i kommunen. Kvaliteten af ledningsanlægget skal via planlægning

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra brændeovne og brændekedler samt visse andre faste anlæg til energiproduktion 1)

Bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra brændeovne og brændekedler samt visse andre faste anlæg til energiproduktion 1) BEK nr 1432 af 11/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 16. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-523-00005 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1683

Læs mere

Dato: 2004.10.22 Rapportnr.: 300-ELAB-0935 Side 1 af 10. Initialer: KWI/MRI Projektnummer: 1250396-05-02 Antal bilag: 4

Dato: 2004.10.22 Rapportnr.: 300-ELAB-0935 Side 1 af 10. Initialer: KWI/MRI Projektnummer: 1250396-05-02 Antal bilag: 4 Reg.nr. 3 PRØVNINGSRAPPORT Rapportnr.: 3-ELAB-935 Side 1 af 1 Initialer: Projektnummer: 125396-5-2 Antal bilag: 4 Rekvirent: Kontaktperson: Jan Lange Firma: REFO Energi Adresse: Svansbjergvej 15 By: 4681

Læs mere

Dato: 2006.02.20 Rapportnr.: 300-ELAB-1078 Side 1 af 12. Init.: KWI/MART Projektnummer: 12500396-06 Antal bilag: 4

Dato: 2006.02.20 Rapportnr.: 300-ELAB-1078 Side 1 af 12. Init.: KWI/MART Projektnummer: 12500396-06 Antal bilag: 4 Reg.nr. PRØVNINGSRAPPORT Rapportnr.: -ELAB-178 Side 1 af 12 Projektnummer: 12596-6 Antal bilag: 4 Rekvirent: Kontaktperson: Jannich Hansen Firma: Nordjysk Bioenergi www.nordjysk-bioenergi.dk Adresse: Hjabelundvej

Læs mere

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for Glasfacader. 1. udkast 2001

Energimærkning. Tekniske Bestemmelser for Glasfacader. 1. udkast 2001 Energimærkning Tekniske Bestemmelser for Glasfacader 1. udkast 2001 11/04-2001 Indholdsfortegnelse Indledning 2 1. Definitioner 3 2. Krav til virksomheden 5 3. Krav til kvalitetsstyring 7 4. Regler for

Læs mere

Dato: 2009.05.07 Rapportnr.: 300-ELAB-1310 Side 1 af 14. Init.: ABR/UCS Ordrenummer: 291742 Antal bilag: 4

Dato: 2009.05.07 Rapportnr.: 300-ELAB-1310 Side 1 af 14. Init.: ABR/UCS Ordrenummer: 291742 Antal bilag: 4 TEST Reg.nr. 00 PRØVNINGSRAPPORT Teknologiparken Kongsvang Allé 29 DK-8000 Aarhus C Phone +45 72 20 10 00 Fax +45 72 20 10 19 Info@teknologisk.dk Rapportnr.: 00-ELAB-110 Side 1 af 14 Ordrenummer: 291742

Læs mere

MK 6.00/ udgave Januar 2014 Gulvbelægninger MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S

MK 6.00/ udgave Januar 2014 Gulvbelægninger MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S MK 6.00/001 8. udgave Januar 2014 Gulvbelægninger MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger...

Læs mere

Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger

Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Tækkearbejde af bygninger D&J-TL/BK /SVC/2016 Rev 03 07.09. 2016 01 Formål/mål 2 02 Krav til certificeringsorganet

Læs mere

Informationskampagne vedr. kontrol af VA-godkendelser og VAmærkning

Informationskampagne vedr. kontrol af VA-godkendelser og VAmærkning Informationskampagne vedr. kontrol af og VAmærkning Erhvervs- og Byggestyrelsen kommer på kontrolbesøg i september og oktober 2011 Vi kontrollerer, om vandhaner, vandbehandlingsfiltre og andet udstyr til

Læs mere

Energimærkning af gaskedler - Status og erfaringer

Energimærkning af gaskedler - Status og erfaringer DGF årsmøde den 12. november 2004 i Nyborg Energimærkning af gaskedler - Status og erfaringer Karsten Vinkler Frederiksen, DGC Energimærke for gasfyrede villakedler Energi Mærke Logo Model Lavt forbrug

Læs mere

Behagelig og billig varme. med træpiller og træflis

Behagelig og billig varme. med træpiller og træflis Behagelig og billig varme med træpiller og træflis CO 2 Neutral Varme Stigende priser på fossile brændsler, såsom olie og gas kræver alternative og bæredygtige varmeløsninger til decentrale opvarmning.

Læs mere

9. oktober 2012. 40 Nr. 983. Bilag B

9. oktober 2012. 40 Nr. 983. Bilag B 9. oktober 2012. 40 Nr. 983. Bilag B Moduler for overensstemmelsesvurdering EF-TYPEAFPRØVNING (modul B) 1. Et bemyndiget organ konstaterer og attesterer, at et prøveeksemplar, som er repræsentativt for

Læs mere

Prøveemnet blev fremsendt af rekvirenten og modtaget på Teknologisk Institut, Aarhus den Emnet blev mærket H af laboratoriet.

Prøveemnet blev fremsendt af rekvirenten og modtaget på Teknologisk Institut, Aarhus den Emnet blev mærket H af laboratoriet. TEST Reg.nr. 2 Schüco International KG Selauer Straβe 155 D-06667 Weiβenfels GERMANY Ordre nr. Side 1 af 2 Bilag 2 Initialer MOJ/LTN Teknologiparken Kongsvang Allé 29 8000 Aarhus C 72 20 20 00 info@teknologisk.dk

Læs mere

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER Bilag 4-1 til FB KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER 1. INDLEDNING Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som svarer til kravene i "DS/ISO 9001. Kvalitetsstyringssystemer.

Læs mere

Kravspecifikation. Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører

Kravspecifikation. Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Kravspecifikation Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Diamantboring og -skæring samt slibning i tunge bygningsmaterialer som fx beton, granit og asfalt DEB/BK/SVC/2016 Rev. 01

Læs mere

Ny godkendelsesordning for kombinationssystemer

Ny godkendelsesordning for kombinationssystemer Ny godkendelsesordning for kombinationssystemer Niels-Anders Nielsen, chefkonsulent Trafikdage Kombinationssystem Baggrund og formål Ordningen udarbejdet med baggrund i forsøg og praktiske erfaringer fra

Læs mere

Vejledning til anvendelse af metodefrihed i forbindelse med type- og projektcertificering under BEK73

Vejledning til anvendelse af metodefrihed i forbindelse med type- og projektcertificering under BEK73 Vejledning til anvendelse af metodefrihed i forbindelse med type- og projektcertificering under BEK73 Kontor/afdeling VE Dato 26. februar 2019 J nr. 2019-5892 pda Indhold Formål... 2 Afgrænsning... 2 Regelgrundlag...

Læs mere

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion Version 1 / 30. september 2014 Indhold Hvorfor typegodkendelse? Hvem berører det? CoC og CoP De tre alternativer Forpligtelser og ansvar VBG GROUP SALES

Læs mere

Sådan bruges vejledningen

Sådan bruges vejledningen Sådan bruges vejledningen Denne vejledning forklarer, hvordan du ansøger om en EU-miljømærkelicens i overensstemmelse med de gældende krav i kriterierne. Følgende symboler bruges i vejledningen: = Bemærk

Læs mere

Møbeltype: Længde: 507 mm Bredde: 581 mm Højde: 854 mm. Materialer: Stel: Ø 16 mm metalrør

Møbeltype: Længde: 507 mm Bredde: 581 mm Højde: 854 mm. Materialer: Stel: Ø 16 mm metalrør Four Design A/S Faaborgvej 14 5854 Gislev Ordrenr. 645296-2-1 Bilag 2 Prøvningsrapport Materiale: Model: Four Cast 2 Four Møbeltype: Stol Længde: 507 mm Bredde: 581 mm Højde: 854 mm Vægt: 5,7 kg Materialer:

Læs mere

Version 9 18.8.10. Kravspecifikationer. Certificering af Distributører af brand- og sikringsprodukter

Version 9 18.8.10. Kravspecifikationer. Certificering af Distributører af brand- og sikringsprodukter Version 9 18.8.10 Kravspecifikationer Certificering af Distributører af brand- og sikringsprodukter 10 Forord 10.10 Disse kravspecifikationer anviser de krav, der skal opfyldes, for at opnå certificering

Læs mere

Fremtidens stokeranlæg

Fremtidens stokeranlæg Fremtidens stokeranlæg Med Woody sætter Nordic Bio Energy nye standarder for træpillefyr. Her fik man idéen at skabe et produkt af højeste kvalitet i en prisklasse, hvor alle kan være med og resultatet

Læs mere

Teknologisk Institut Certificering og Inspektion Kongsvang Allé 29 DK-8000 Aarhus C Kontrolattest for særlige forlystelsesapparater Iht. bekendtgørelse nr 264 af 25, marts 2010. Kontrolattest for forlystelsesapparatet

Læs mere

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20

Ikke-bærende vægge. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20 MK 6.00/010 8. udgave Januar 2014 Ikke-bærende vægge MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger...

Læs mere

Sign: Side 1 af 7 Udg. 2 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG

Sign: Side 1 af 7 Udg. 2 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG Supplerende bestemmelser for certificering af faldunderlag Dato 11-03-2016 Sign: Side 1 af 7 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG 0. Generelt Nærværende supplerende bestemmelser for

Læs mere

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3 Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: 1. Definitioner Dancerts bestemmelser for certificering af ledelsessystemer omfatter: - Alm. vilkår for certificerings,

Læs mere

KOMMISSIONENS DIREKTIV 2003/94/EF

KOMMISSIONENS DIREKTIV 2003/94/EF L 262/22 KOMMISSIONENS DIREKTIV 2003/94/EF af 8. oktober 2003 om principper og retningslinjer for god fremstillingspraksis for humanmedicinske lægemidler og testpræparater til human brug (EØS-relevant

Læs mere

Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret

Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret Information om Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret Certificering af kvalitetsstyringssystemer Certificering af produkter Prøvning Forløbet trin

Læs mere

Bekendtgørelse om udstedelse af godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand

Bekendtgørelse om udstedelse af godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand Bekendtgørelse om udstedelse af godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand I medfør af 28, stk. 2, 31, stk. 1, og 31A, stk. 1 i byggeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1185 af 14. oktober 2010,

Læs mere

Tagdækninger. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/002 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20

Tagdækninger. MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser. MK 6.00/002 8. udgave Januar 2014. Telefon 45 76 20 20. Telefax 45 76 33 20 MK 6.00/002 8. udgave Januar 2014 Tagdækninger MK Prøvnings- og godkendelsesbetingelser ETA-Danmark A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Telefon 45 76 20 20 Telefax 45 76 33 20 Forudsætninger... 3

Læs mere

Fremtidig godkendelse af drikkevandskomponenter. Leon Buhl Energi & Klima, Teknologisk Institut

Fremtidig godkendelse af drikkevandskomponenter. Leon Buhl Energi & Klima, Teknologisk Institut Fremtidig godkendelse af drikkevandskomponenter Leon Buhl Energi & Klima, Teknologisk Institut 1 Godkendelser BR 10 kap. 8.4.1 Generelt Stk. 6 Fabriksfremstillede produkter, der indgår i eller tilsluttes

Læs mere

Vejledning til ansøgning om dispensation til registrering af restkøretøjer for køretøjer, der er typegodkendt efter direktiv 2007/46/EF

Vejledning til ansøgning om dispensation til registrering af restkøretøjer for køretøjer, der er typegodkendt efter direktiv 2007/46/EF Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 18-06-2018 Vejledning til ansøgning om dispensation til registrering af restkøretøjer for køretøjer, der er typegodkendt

Læs mere

Varmepumper. Claus S. Poulsen Centerchef, Civilingeniør Teknologisk Institut, Center for Køle- og Varmepumpeteknik. 26.

Varmepumper. Claus S. Poulsen Centerchef, Civilingeniør Teknologisk Institut, Center for Køle- og Varmepumpeteknik. 26. 1 Varmepumper Claus S. Poulsen Centerchef, Civilingeniør Teknologisk Institut, Center for Køle- og Varmepumpeteknik 26.September 2007 claus.s.poulsen@teknologisk.dk 2 Teknologisk Institut Privat, selvejende

Læs mere

Sletvej 2E DK 8310 Tranbjerg Tlf.: Fax Euro Therm A/S og halmkedlen i Nexø et anlæg med det hele

Sletvej 2E DK 8310 Tranbjerg Tlf.: Fax Euro Therm A/S og halmkedlen i Nexø et anlæg med det hele Euro Therm A/S og halmkedlen i Nexø et anlæg med det hele Præsentation af: Euro Therm A/S Halmkedlen i Nexø Standard løsningen + Røggaskondensering + Absorptionskøler + DeNOx Evt! Om Euro Therm A/S Stiftet

Læs mere

Økologisk Gasogen kedel med røgsuger. Orlan-Wood. 2 Typer: 23 kw og 35 kw WWW.VVS EKSPERTEN.DK

Økologisk Gasogen kedel med røgsuger. Orlan-Wood. 2 Typer: 23 kw og 35 kw WWW.VVS EKSPERTEN.DK Økologisk Gasogen kedel med røgsuger Orlan-Wood 2 Typer: 23 kw og 35 kw WWW.VVS EKSPERTEN.DK VVS Eksperten præsenterer nu denne videreudviklede, økologiske fastbrændselskedel til det danske marked. VVS

Læs mere

Information om. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger

Information om. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Information om Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Certificering af indbrudshæmmende produkter beregnet til indbygning som skalsikring af bygninger. Dancert-sekretariat:

Læs mere

VA-Bekendtgørelsen. Leon Buhl Teknologisk Institut

VA-Bekendtgørelsen. Leon Buhl Teknologisk Institut VA-Bekendtgørelsen Leon Buhl Teknologisk Institut Godkendelser BR10 2012 BR 10 kap. 8.4.1 Generelt Stk. 6 Fabriksfremstillede produkter, der indgår i eller tilsluttes vandinstallationer, skal for så vidt

Læs mere

Bekendtgørelse om fremstilling, indførsel og distribution af aktive stoffer til fremstilling af lægemidler 1)

Bekendtgørelse om fremstilling, indførsel og distribution af aktive stoffer til fremstilling af lægemidler 1) BEK nr 1360 af 18/12/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 27. januar 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 1211494 Senere ændringer til

Læs mere

Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Januar 2001

Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Januar 2001 Energimærkning Tekniske Bestemmelser for vinduer Januar 2001 Indholdsfortegnelse Indledning 2 1. Definitioner 3 2. Krav til virksomheden 5 3. Krav til kvalitetsstyring 7 4. Regler for overvågning 8 5.

Læs mere

Møbeltype: Bord Lab.nr.: 429756C Længde: 1800 mm Bredde: 800 mm. Enkeltresultater fremgår af bilag 1.

Møbeltype: Bord Lab.nr.: 429756C Længde: 1800 mm Bredde: 800 mm. Enkeltresultater fremgår af bilag 1. Birkemose A/S Att.: Inge Prebble Faaborgvej 14 5854 Gislev Ordrenr. 429756 Side 1 af 1 Bilag 2 Initialer laha/flg/hbs Prøvningsrapport Materiale: Model: Four Eating Møbeltype: Bord Lab.nr.: 429756C Længde:

Læs mere

Vejledning til forhandlere af medicinsk udstyr

Vejledning til forhandlere af medicinsk udstyr VEJ nr 9869 af 02/09/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 6. august 2019 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., Lægemiddelstyrelsen, j.nr. 2016 081 665 Senere ændringer

Læs mere

Høring af bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra fyringsanlæg til fast brændsel under 1 MW (brændeovnsbekendtgørelsen)

Høring af bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra fyringsanlæg til fast brændsel under 1 MW (brændeovnsbekendtgørelsen) Miljøteknologi Ref. HALNI, BRK Den 9. januar 2017 MST-5230-00368 Høring af bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra fyringsanlæg til fast brændsel under 1 MW (brændeovnsbekendtgørelsen) Miljøstyrelsen

Læs mere

ALMINDELIGE VILKÅR FOR REKVIREREDE OPGAVER

ALMINDELIGE VILKÅR FOR REKVIREREDE OPGAVER Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Jernholmen 12, 2650 Hvidovre Tlf.: 36 34 90 00 Fax: 36 34 90 01 E-mail: dbi@brandogsikring.dk www.brandogsikring.dk ALMINDELIGE VILKÅR FOR REKVIREREDE OPGAVER Ansvarsforhold

Læs mere

Jammerbugt Kommune. Periodisk audit, P2. Ledelsessystemcertificering. Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12.

Jammerbugt Kommune. Periodisk audit, P2. Ledelsessystemcertificering. Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12. Ledelsessystemcertificering Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12.2011 Audit 22. oktober 2014 Certificeringens dækningsområde DNV teamleader: Auditteam: Sagsbehandling på

Læs mere