Praksisformer i Region Sjælland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Praksisformer i Region Sjælland"

Transkript

1 Praksisformer i Region Sjælland

2 Mulighederne er mange. Klinik på distance? Generationsskifteaftaler? Nedsat patienttal i en årrække? Praksis på prøve? Praksisbus? Kombinationsstillinger? Eller alternativ organisering?

3 Denne eksempelsamling er et forsøg på give et indblik i hvilke særlige praksisformer, der er anvendt i Region Sjælland for at sikre lægedækningen. Det er kendt, at lægedækningen på almen området er under pres. Den yngre generation af almen medicinere har andre ønsker til deres arbejdsliv end den ældre generation, når der for eksempel er tale om forhold som organisering og arbejdstid. Samtidig er der en stor andel af ældre praktiserende læger, der ønsker at afsætte deres praksis og/eller ønsker et anderledes arbejdsliv ved afslutningen af deres karriere. I denne folder har vi samlet anderledes og nytænkende tiltag og praksisformer, der er anvendt inden for de senere år i Region Sjælland. Folderen indeholder følgende eksempler: Klinik på distance Generationsskifteaftaler Nedsat patienttal i en årrække Praksis på prøve Praksisbus Kombinationsstillinger Alternativ organisering Eksempelsamlingen er tænkt som inspiration. Det handler om at tænke ud af boksen og sammensætte modeller, der tilgodeser patienterne og samtidig sikrer et godt arbejdsliv for de praktiserende læger. God læselyst. PLO-Sjælland og Region Sjælland

4 Klinik på distance Der er flere praksis i Region Sjælland, der har etableret klinik på distancen. Der er satellitpraksis, der er et supplement til en eksisterende praksis. De har begrænset åbningstid og er bemandet med praksispersonale på udvalgte dage. En anden type af klinik på distance er en, der er oprettet på baggrund af bestemmelsen om, at en almen medicinere må eje op til seks kapaciteter. Forskellen på en satellitpraksis og en klinik på distance efter bestemmelsen om flere kapaciteter er, at en satellitpraksis kan have en begrænset åbningstid og i stedet henvise til hovedpraksis, hvorimod en klinik på distance, er at betragte som en selvstændig praksis. Dog er der den fordel, at der kan etableres fælles telefon- og journalsystem, og andre stordriftsfordele kan udnyttes. Fra særligt yngre almen medicinere er der et ønske om en varieret arbejdsdag. En klinik på distance kan imødekomme dette. Samtidig er det i denne type af klinik oplagt at afprøve mulighederne for øget uddelegering til praksispersonale samt anvendelse af kommunikation via video. Enten internt i praksis eller overfor patienterne.

5 Generationsskifteaftaler En generationsskifteaftale kan indgås i områder, der er udpeget som lægedækningsudfordrede, og i øvrige områder skal Samarbejdsudvalget søges om tilladelse. I Region Sjælland har vi både praksis i lægedækningsudfordrede områder, der har benyttet sig af muligheden, og vi har praksis, der har søgt og fået tilladelse af samarbejdsudvalget. En generationsskifteaftale sikrer den overtagende læge en mere glidende overgang til livet som praktiserende læge. Ved indgåelse af en generationsskifteaftale må begge læger være i praksis på samme tid. De forpligtes ikke til at tage et større antal patienter end det den afgående læge har. Ved en generationsskifteaftale er det muligt for den overtagende læge at lære af den afgående læges erfaringer med praksisdrift, patientbehandling m.v. Samtidig har den afgående læge mulighed for langsomt at trappe arbejdslivet ned. Aftalen er derfor en gevinst for såvel den yngre almen mediciner, der ønsker en blød opstart på arbejdslivet og for den ældre praktiserende læge, der ønsker at nedtrappe arbejdslivet. En generationsskifteaftale kan løbe i op til fem år. Den faktiske periode aftales mellem de to læger på samme måde. Det kan aftales om det er den afgående læge, der er ejer i perioden og dermed ansætter den tilgående læge eller om det den yngre læge, der ansætter den afgående læge. I Region Sjælland er begge modeller benyttet.

6 Nedsat patienttal i en årrække I Region Sjælland har vi erfaringer med aftaler om nedsat patienttal til såvel yngre som ældre læger. Ved ønske om nedsat patienttal skal samarbejdsudvalget søges om tilladelse. Af overenskomsten fremgår det, at ansøgninger fra ældre samt fra yngre ny-rekrutterede læger bør imødekommes. Her til kan tilføjes, at ved etablering i lægedækningsudfordrede områder vil der blive set velvilligt på sådanne ansøgninger. Yngre almen medicinere har ofte mindre børn, og for manges vedkommende er der derfor et ønske om i en årrække, at have nedsat arbejdstid/reduceret arbejdsmængde. Så er der tid til at vænne sig til livet som praktiserende læge samtidig med, at der også er tid til familieliv. Og for de ældre læger er der et ønske om at nedtrappe arbejdslivet inden endelig pension. I Region Sjælland er der eksempler på praksis, hvor yngre almene medicinere har etableret sig sammen med ældre praktiserende læger. Der er ved etableringen givet tilladelse til et nedsat patienttal for såvel de unge som ældre læger. Aftalerne er begrænset til et eller flere år alt efter ønske og behov hos de pågældende læger.

7 Praksis på prøve Ydernummer på licens kan imødekomme yngre lægers ønske om, at afprøve livet som selvstændig praktiserende læge inden man binder sig økonomisk. Ydernummer på licens betyder, at det er regionen og/ eller kommunen, der stiller lokaler og udstyr til rådighed for den praktiserende læge. Herfor skal lægen til gengæld betale et omkostningsbidrag. Lægen har kun ydernummeret til låns og kan dermed ikke sælge det. Der kan indgås en aftale om overtagelse af praksis (ydernummer og udstyr) efter en forudsat pris, og derefter er ydernummeret lægens. Lægen driver praksis efter overenskomstens regler og honorering, og kan meddele ophør i praksis med et varsel på seks måneder. I Region Sjælland har vi indgået et antal aftaler, hvor lægen lejer inventar og udstyr af regionen. Inventar og udstyr lejes typisk over en periode på tre til femårig periode. Derefter det kan overtages til en forudsat pris. Herved har lægen på samme vis, som ved ydernummer på licens, mulighed for at afprøve livet som selvstændig, inden lægen binder sig økonomisk.

8 Praksisbus I Region Sjælland er der et forsøg i gang med en praksisbus. Formålet er udnytte den praktiserende læges tid bedst muligt ved at gøre»transporttid til arbejdstid«. Praksisbussen kører aktuelt fra København til Lolland. Om morgenen udnytter den praktiserende læge transporttiden ved at have telefontid undervejs. Om eftermiddagen bruges tiden på andet praksisarbejde som for eksempel godkendelse af recepter, gennemlæsning af epikriser og kliniske retningslinjer. Praksisbussen kører i den nuværende udformning i hele Herefter vurderes behovet for fortsættelse ud fra erfaringerne i For almen medicinere, der bor i Storkøbenhavn, er der en mulighed for at afprøve muligheden for at køre med praksisbussen.

9 Kombinationsstillinger Mange yngre almen medicinere har et ønske om en varieret arbejdsdag. I Region Sjælland er der derfor etableret kombinationsstillinger således, at et liv som praktiserende læge kan kombineres med enten et liv som forsker eller sygehuslæge. En kombinationsstilling mellem almen praksis og forskning giver almen medicinere mulighed for at se patienter og have en klinisk hverdag samtidig med, at der er mulighed for at forske og udarbejde en Ph.d. eller postdoc afhandling. I Region Sjælland har vi en professor i almen medicin, der støtter op om forskningsaktive almen medicinere. Geografisk er professoren placeret i Nykøbing Falster. I den anden type af kombinationsstilling er der mulighed for at få et arbejdsliv, hvor arbejdet som praktiserende læge kombineres med arbejdet på en sygehusafdeling. Ved denne type af kombinationsstilling er der mulighed for at få stor variation i patientarbejdet og være med til at skabe en bedre sammenhæng og forståelse mellem de to sektorer. De aktuelle kombinationsstillinger er placeret i en praksis i Nykøbing Falster og på enten Akut- eller Medicinsk Afdeling på Nykøbing F. Sygehus. At der i fremtiden kan blive tale om andre kombinationsstillinger er ikke utænkeligt. Stillingerne defineres fra gang til gang, og samarbejdsudvalget for almen praksis godkender stillingerne.

10 Alternativ opgaveorganisering I Region Sjælland er der praksis, der har valgt en alternativ opgaveorganisering. Der er eksempler på praksis, der anvender praksispersonale til opgaver, der normalvis varetages af læger som for eksempel den indledende telefoniske visitation og smear-prøvetagning. Der er en klinik på distance, der anvender video, når praksissygeplejersken har brug for lægefaglig vurdering, råd og vejledning. Der er praksis, hvor administrative opgaver varetages af eksterne firmaer. Så kan den praktiserende læge koncentrere sig om lægefaglige opgaver fremfor administrative opgaver. I en tid med knappe lægeressourcer er Region Sjælland åben overfor forsøg med anderledes organisering, der har til formål at frigive lægetid til patientarbejde.

11 Det gode lægeliv i Region Sjælland Er et godt lægeliv tæt sparring med dygtige kolleger eller et varierende og udfordrende job? At bo billigt eller være en del af et lokalsamfund med engagerende ildsjæle? På får du nogle bud på, hvordan det gode lægeliv ser ud i Region Sjælland. Vi håber, du bliver inspireret og får lyst til at vide mere om at være læge i regionen. Vi har masser at byde på. Sammen med PLO Sjælland er vi gået sammen om en rekrutteringsstrategi, som du kan læse mere om på dk. Døren er åben for dig, som enten er ved at uddanne dig til almen læge, er på udkig efter egen praksis, eller hvis du har andre ønsker og ideer til ansættelser i de eksisterende klinikker.

12 ER DU LÆGE? Bliv inspireret og få viden om at være praktiserende læge i Region Sjælland. Se oversigt over ledige ydernumre på ER DU LÆGE UNDER UDDANNELSE? Se hvordan, du får kontakt til DYNAMU og uddannelseskonsulenter og mulighederne for at deltage i faglige netværk og arrangementer på Kommunikation November 2017

Delepraksis er med den seneste overenskomst blevet personlig, hvilket vil sige at tilladelsen til delepraksis følger en bestemt

Delepraksis er med den seneste overenskomst blevet personlig, hvilket vil sige at tilladelsen til delepraksis følger en bestemt Bilag: Tiltag der allerede anvendes eller er blevet anvendt til sikring lægedækning i Region Sjælland Tiltag indenfor Sundhedslovens rammer Ejerskab af flere ydernumre Sundhedsloven giver mulighed for

Læs mere

Annonceringsmateriale for lægepraksis med to ydernumre/lægekapaciteter i sundhedshus i Skjern by. Klinikopstart 1. maj 2017

Annonceringsmateriale for lægepraksis med to ydernumre/lægekapaciteter i sundhedshus i Skjern by. Klinikopstart 1. maj 2017 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Økonomi & Analyse Lægedækning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale for lægepraksis med to ydernumre/lægekapaciteter

Læs mere

Annonceringsmateriale for lægekapacitet i Ringkøbing by med klinikopstart 1. januar 2017

Annonceringsmateriale for lægekapacitet i Ringkøbing by med klinikopstart 1. januar 2017 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Økonomi & Analyse Lægedækning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale for lægekapacitet i Ringkøbing

Læs mere

Thy Erhvervsforum Nytårskur. Hotel Limfjorden Søren Kæseler Andersen Morten Sig Ager Jensen

Thy Erhvervsforum Nytårskur. Hotel Limfjorden Søren Kæseler Andersen Morten Sig Ager Jensen Thy Erhvervsforum Nytårskur Hotel Limfjorden 4-1-2019 Søren Kæseler Andersen Morten Sig Ager Jensen Praktiserende læge i Thy? Morten Sig Ager Jensen 42 år Praktiserende læge, ph.d. hos I/S Lægerne i Nors

Læs mere

Annonceringsmateriale for 0- ydernumre i Horsens med klinikopstart seneste pr. 1. september 2016

Annonceringsmateriale for 0- ydernumre i Horsens med klinikopstart seneste pr. 1. september 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale for 0- ydernumre i Horsens med klinikopstart seneste pr.

Læs mere

Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart 1. februar 2016

Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart 1. februar 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart

Læs mere

Annonceringsmateriale for lægepraksis. Tre separate klinikker. Balling, Lemvig og Sunds. Klinikopstart 1. januar 2018

Annonceringsmateriale for lægepraksis. Tre separate klinikker. Balling, Lemvig og Sunds. Klinikopstart 1. januar 2018 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Strategis Styring & analyse Lægedækning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale for lægepraksis. Tre

Læs mere

Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland

Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland Notat Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland Primær Sundhed Almen praksis På mødet i Samarbejdsudvalget for almen praksis den 16. december 2013

Læs mere

Annonceringsmateriale for 0- ydernumre i Skive med klinikopstart seneste pr. 1. februar 2017

Annonceringsmateriale for 0- ydernumre i Skive med klinikopstart seneste pr. 1. februar 2017 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale for 0- ydernumre i Skive med klinikopstart seneste pr. 1. februar

Læs mere

FYAM s medlemsundersøgelse 2016

FYAM s medlemsundersøgelse 2016 FYAM s medlemsundersøgelse 2016 Forum for Yngre almenmedicinere (FYAM) er en del af Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM) og således en videnskabelig almenmedicinsk forening for de yngre læger, som er

Læs mere

Samarbejdsudvalget for almen lægers strategi for rekruttering

Samarbejdsudvalget for almen lægers strategi for rekruttering Tillæg til Praksisudviklingsplanen Samarbejdsudvalget for almen lægers strategi for rekruttering 1 Samarbejdsudvalget for almen læger har udarbejdet en praksisudviklingsplan for perioden 2012-2015. I planen

Læs mere

Praksisplan for almen praksis er et centralt samarbejds- og planlægningsværktøj mellem region, kommune og almen praksis, som beskriver:

Praksisplan for almen praksis er et centralt samarbejds- og planlægningsværktøj mellem region, kommune og almen praksis, som beskriver: N O T A T Til Social- og Sundhedsudvalget Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Sundhed og Omsorg Emne Lægedækning Afdeling Sundhed og Omsorg Telefon 99741554 E-post natascha.damgaard@rksk.dk Dato 23.

Læs mere

LÆGEDÆKNING - SÅDAN LØSES LOKALE UDFORDINGER. Praksisplanudvalgenes muligheder og redskaber i sundhedslover og Overenskomst for almen praksis

LÆGEDÆKNING - SÅDAN LØSES LOKALE UDFORDINGER. Praksisplanudvalgenes muligheder og redskaber i sundhedslover og Overenskomst for almen praksis LÆGEDÆKNING - SÅDAN LØSES LOKALE UDFORDINGER Praksisplanudvalgenes muligheder og redskaber i sundhedslover og Overenskomst for almen praksis 2 Landsdækkende forum for lægedækning har besluttet at udarbejde

Læs mere

GIVER REGIONSKLINIKKER I HOVEDSTADEN BORGERNE EN FAST LÆGE?

GIVER REGIONSKLINIKKER I HOVEDSTADEN BORGERNE EN FAST LÆGE? PLO-HOVEDSTADEN Til medlemmerne af Regionsrådet i Region Hovedstaden Stockholmsgade 55 2100 København Ø Telefon 35 44 10 94 post.hpl@dadl.dk Den 04-09-2018 Sagsnr.: 2016-2934/1416996 KA/BE/AnV Kære Regionsråd

Læs mere

D A T A R A P P O R T

D A T A R A P P O R T D A T A R A P P O R T Almen Praksis 2016 I N D H O L D 1 Kapacitet i Almen Praksis... 3 Antal ydernumre... 3 Befolkningsudvikling... 4 Lægedækningsberegning... 5 Læger fordelt på personrolle... 6 2 Lægedækning...

Læs mere

Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis

Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis 07-11-2012 Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis I sommerferien 2012 blev der udvekslet ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger mellem Praktiserende

Læs mere

Idékatalog fra. Temadag om lægedækning på almen praksis området

Idékatalog fra. Temadag om lægedækning på almen praksis området Idékatalog fra Temadag om lægedækning på almen praksis området 30. november 2016 I N D H O L D 1 Indledning... 3 2 Organisering... 5 3 Samarbejde... 6 4 Uddannelse & udvikling... 7 5 Rekruttering... 8

Læs mere

Størstedelen af de praktiserende læger har lukket for tilgang. Praktiserende læger melder ophør, uden at praksis går videre

Størstedelen af de praktiserende læger har lukket for tilgang. Praktiserende læger melder ophør, uden at praksis går videre KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed NOTAT 8. februar 2018 Ansøgning til pulje om etablering af lægehuse Københavns Kommune ansøger hermed Sundheds- og Ældreministeriets

Læs mere

Lægedækningshøring 2016

Lægedækningshøring 2016 Dato: 7. december 2015 Brevid: 2847996 Lægedækningshøring 2016 Baggrund Af Overenskomst om almen praksis 3, stk. 2, fremgår det, at lægedækningen fastsættes med udgangspunkt i en høring af eksisterende

Læs mere

Erfaringer med udbudsklinikker, jf. Sundhedslovens 227, stk. 3-4

Erfaringer med udbudsklinikker, jf. Sundhedslovens 227, stk. 3-4 Til: Danske Regioner Fra: Dato: 5. marts 2018 Erfaringer med udbudsklinikker, jf. Sundhedslovens 227, stk. 3-4 Denne besvarelsen følger Danske Regioners spørgeramme til opsamling af erfaringer med regions-

Læs mere

Rammer for lægedækning - lovgivning og overenskomst på området. Status på lægedækningssituationen. Konklusioner fra lægedækningsberegning

Rammer for lægedækning - lovgivning og overenskomst på området. Status på lægedækningssituationen. Konklusioner fra lægedækningsberegning SUNDHEDSPOLITISK DIALOGFORUM 9. MARTS 2017 TEAMLEDER HEIDI TRAP OVERSKRIFTER LÆGEDÆKNING ALMEN PRAKSIS Rammer for lægedækning - lovgivning og overenskomst på området Status på lægedækningssituationen Konklusioner

Læs mere

PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner

PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 27. juni 2014 Sagsnr. / Dok.nr. 2014-3805 Delpolitik PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner Baggrund Der sker i disse år en omstilling i sundhedsvæsenet

Læs mere

Nyt sundhedshus i Rudkøbing nye faglige muligheder

Nyt sundhedshus i Rudkøbing nye faglige muligheder Praktiserende læge søges til: Nyt sundhedshus i Rudkøbing nye faglige muligheder www.flyttillangeland.dk Flyt ind i nyt sundhedshus Flyt ind i et nybygget sundhedshus og bliv en del af et fagligt fællesskab

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over regionale aftaler og generelle 2-aftaler i Region Sjælland Juni 2018 Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment

Læs mere

Referat. Praksisplanudvalg. 24. april 2019, Kl Mødelokale K, Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220

Referat. Praksisplanudvalg. 24. april 2019, Kl Mødelokale K, Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Referat Praksisplanudvalg 24. april 2019, Kl. 12.00 Mødelokale K, Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 INDHOLDSFORTEGNELSE 3 Ansøgning om flytning af ydernummer på tværs af lægedækningsområder J.nr.

Læs mere

Individuel udviklingssamtale Fokus på livsfaser

Individuel udviklingssamtale Fokus på livsfaser Individuel udviklingssamtale Fokus på livsfaser Livsfasepolitik I Region Midtjyllands livsfasepolitik defineres det, at vi ønsker at være en attraktiv arbejdsplads for alle medarbejdere, uanset hvilken

Læs mere

Lægedækning i almen praksis i Region Syddanmark - fakta og tal

Lægedækning i almen praksis i Region Syddanmark - fakta og tal Lægedækning i almen praksis i Region Syddanmark - fakta og tal Indhold Forord... 2 Sikrede og kapaciteter i regionerne... 2 Sikrede og kapaciteter i Region Syddanmark... 2 Praksistyper og fordeling i Region

Læs mere

I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner.

I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner. Dato: 6. december 2017 Brevid: 3439158 Orientering om ny overenskomst for almen praksis I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner. Program

Læs mere

SUNDHEDSDÆKNING. på Region Sjællands mindre øer. Praksisplanudvalget for almen praksis. Side 1

SUNDHEDSDÆKNING. på Region Sjællands mindre øer. Praksisplanudvalget for almen praksis. Side 1 SUNDHEDSDÆKNING på Region Sjællands mindre øer Praksisplanudvalget for almen praksis Side 1 1. Indledning og baggrund Praksisplanudvalget har i planperioden 2014-2018 besluttet at have særlig fokus på

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Sjælland

PLO faktaark 2017 Region Sjælland PLO faktaark 2017 Region Sjælland Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter pr.

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over generelle 2-aftaler i Region Sjælland Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment praktiserende læger med ydernummer

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Syddanmark

PLO faktaark 2017 Region Syddanmark PLO faktaark 2017 Region Syddanmark Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter pr.

Læs mere

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE 2017-2018 Baggrund I Region Sjælland blev i foråret 2017 gennemført en større evaluering af forskningsområdets udvikling siden

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi

Vederlagsfri fysioterapi Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarder im@im.dk Vederlagsfri fysioterapi Kære Bertel Haarder Danske Fysioterapeuter deltog den 8. februar i en konstruktiv drøftelse om vederlagsfri fysioterapi med

Læs mere

Hvor enig eller uenig er du i følgende påstande: - Jeg har stor forståelse for lægernes utilfredshed

Hvor enig eller uenig er du i følgende påstande: - Jeg har stor forståelse for lægernes utilfredshed Rundspørge til landets medlemmer af regionsrådene i de fem regioner 121 ud af 204 har gennemført hele rundspørgen Hvor positiv eller negativ er du over for lovforslaget? Meget positiv 51,1% Delvist positiv

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Nordjylland

PLO faktaark 2017 Region Nordjylland PLO faktaark 2017 Region Nordjylland Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

Nye veje til bedre sundhed i Nordjylland

Nye veje til bedre sundhed i Nordjylland Nye veje til bedre sundhed i Nordjylland 2 I Nye veje samarbejder Region Nordjylland og Morsø Kommune om at se på sundhedsvæsenet med nye briller. Sammen tager vi fælles ansvar omkring sundhedstilbuddene

Læs mere

9. MARTS 2017 / VAGN NØRGAARD

9. MARTS 2017 / VAGN NØRGAARD SUNDHEDSPOLITISK DIALOGFORUM 9. MARTS 2017 / VAGN NØRGAARD BUDGET 2017- REGIONEN ØNSKER FLERE HANDLEMULIGHEDER Handlemuligheder Større frihedsgrader, hvor det ikke er muligt at sikre lægedækning med nuværende

Læs mere

Forskning under»tidlig opsporing af kræft«

Forskning under»tidlig opsporing af kræft« Forskning under»tidlig opsporing af kræft« Forskning under»tidlig opsporing af kræft«forskning er ét af de tre ben, som indsatsen»tidlig opsporing af kræft«består af. De to andre er kompetenceudvikling

Læs mere

L L

L L L 227 Bilag 17 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 L 227 endeligt svar på spørgsmål 81 Dok nr.: 1236363 har den 10. juni 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 81 (L 227 forslag til lov om ændring

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over generelle 2-aftaler i Region Sjælland juli 2015 Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment praktiserende læger

Læs mere

Udkast. Ansøgning om tilladelse til at etablere forsøg med nye organisationsformer efter sundhedslovens 233, stk. 2

Udkast. Ansøgning om tilladelse til at etablere forsøg med nye organisationsformer efter sundhedslovens 233, stk. 2 Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle 4. september 2017 Udkast Ansøgning om tilladelse til at etablere forsøg med nye organisationsformer

Læs mere

Herunder er resultaterne af interviewsne sammenfattet i forhold til den anvendte spørge guide.

Herunder er resultaterne af interviewsne sammenfattet i forhold til den anvendte spørge guide. Resultatet af interview med fase III læger i Region Sjælland Arbejdsgruppen vedr. lægedækning har på baggrund af Praksisplanudvalgets beslutning på mødet den 10. december 2014 gennemført interview med

Læs mere

Notat til mødet den i styregruppen

Notat til mødet den i styregruppen Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: E-mail: Annemarie.Heinsen@rsyd.dk Dato: 26. april 2017 Telefon: 4022 0107 Notat til mødet den 26-04-2017 i styregruppen Status og anbefalinger

Læs mere

Yngre Lægers DNA og visioner

Yngre Lægers DNA og visioner Yngre Lægers DNA og visioner FAKTA OM YNGRE LÆGER Yngre Læger er fagforening for alle læger ansat i underordnede stillinger Yngre Læger har ca. 13.000 medlemmer. Gennemsnitsalderen er ca. 37 år. 62 pct.

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel. I Almen Praksis. Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet 1

Den Danske Kvalitetsmodel. I Almen Praksis. Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet 1 Den Danske Kvalitetsmodel I Almen Praksis 1 Hvad siger overenskomsten? Ved overenskomsten af 1. september 2014 fremgår, at almen praksis skal indgå i og akkrediteres efter DDKM. Det er ét ydernummer og

Læs mere

PLO s politik på akutområdet.

PLO s politik på akutområdet. PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 10-04-2010 Sagsnr. / Dok.nr. 2009-7786 / 330203 PLO s politik på akutområdet. 1. Indledning. Det akutte beredskab i det danske sundhedsvæsen er til debat for tiden.

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget L 209 Bilag 2 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget L 209 Bilag 2 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 L 209 Bilag 2 Offentligt mio. kr. til forskel mellem RLTN og PLO s forslag, hvillet ikke står mål med at foretage et lovindgreb. PLO bemærker, at lovforslaget vil stille

Læs mere

Region Hovedstaden søger

Region Hovedstaden søger GÅ TIL REGIONH.DK/JOB Mød en medarbejder Region Hovedstaden søger Sådan søger du job hos os Tips til jobansøgning, CV og samtale Seniorforsker til Tværsektoriel Forskningsenhed i Region Hovedstaden Vil

Læs mere

PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis

PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis Hovedbudskaber Ud af 4.404 speciallæger i almen medicin er 770 beskæftiget uden for

Læs mere

Bilag: Høringssvar kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg

Bilag: Høringssvar kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg Bilag: Høringssvar kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Oversigt... 1 Høringsparter og sammenfatning... 1 Sammenfatning af høringssvar... 2 Liste

Læs mere

Samarbejdsudvalget for almen lægers strategi for rekruttering

Samarbejdsudvalget for almen lægers strategi for rekruttering Samarbejdsudvalget for almen lægers strategi for rekruttering Samarbejdsudvalget for almen læger består i 2012 af: Regionsrådsmedlem Pernille Buhelt Regionsrådsmedlem Gunhild Olesen Møller Regionsrådsmedlem

Læs mere

Studerendes Almen Medicinske Selskab Medlemsundersøgelse 2017

Studerendes Almen Medicinske Selskab Medlemsundersøgelse 2017 Studerendes Almen Medicinske Selskab Medlemsundersøgelse 2017 Hvorfor en medlemsundersøgelse 2017? SAMS Medlemsundersøgelse 2017 følger op på medlemsundersøgelsen 2015/16, og vi ønsker at få indsigt i

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af sundhedsloven

Forslag. til. Lov om ændring af sundhedsloven Forslag til Lov om ændring af sundhedsloven (Udvidelse af perioden for regioners drift af alment medicinske klinikker samt forenklet overdragelse af ydernumre mellem læger) I sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

UDKAST 2 aftale vedrørende rekruttering og fastholdelse af alment praktiserende læger

UDKAST 2 aftale vedrørende rekruttering og fastholdelse af alment praktiserende læger UDKAST 2 aftale vedrørende rekruttering og fastholdelse af alment praktiserende læger 1 Aftalens parter Denne aftale er indgået mellem Region Syddanmark og Praksisudvalget i Region Syddanmark. 2 Formål

Læs mere

1. Baggrund. 1 Aktuel medicinering er en oplistning af en patients aktuelle lægemiddelordinationer. Læger er kun forpligtet til at

1. Baggrund. 1 Aktuel medicinering er en oplistning af en patients aktuelle lægemiddelordinationer. Læger er kun forpligtet til at Forlængelse af implementeringsaftale mellem KL, Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation om oprydning i forbindelse med igangsætningsindsats i forhold til implementering af FMK i kommunerne

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Midtjylland

PLO faktaark 2017 Region Midtjylland PLO faktaark 2017 Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen praksis

PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen praksis Sengepladser på offentlige sygehuse Indlæggelsestid i dage PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 8. marts 27 Sagsnr. 27-72 Aktid. 425539 PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen

Læs mere

Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland

Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland 1. Vagtordningens formål Formålet med denne aftale er at sikre borgerne i Region Sjælland en god og sikker lægebetjening uden for de praktiserende

Læs mere

Samarbejde med det kommunalt sygeplejefaglige personale om den ældre, svækkede borger hvordan kan praksispersonalet bidrage?

Samarbejde med det kommunalt sygeplejefaglige personale om den ældre, svækkede borger hvordan kan praksispersonalet bidrage? Praksispersonalet kan arbejde med at skabe bedre sektorovergange. Her kommer nogle bud på, hvordan det kan gøres, fx med en besøgsplanlægger. Af Anita Mink. Grafik: Heidi Borg Samarbejde med det kommunalt

Læs mere

Strategi Regionshospitalet Randers

Strategi Regionshospitalet Randers Strategi 2017 2020 Regionshospitalet Randers Input fra medarbejdere og ledere til indholdet i strategi 2017-2020 Vi er ualmindeligt dygtige til det almindelige Vi leverer sundhedsydelser af høj kvalitet.

Læs mere

Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger.

Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger. N O T A T 10-05-2013 Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger. Regionernes Lønnings- og Takstnævn har den 3. maj 2013 opsagt aftalen med

Læs mere

Forskningsstrategi Nykøbing Falster Sygehus

Forskningsstrategi Nykøbing Falster Sygehus Forskningsstrategi 2017-2020 Nykøbing Falster Sygehus 1 Forord Forskning er et relativt ungt område på Nykøbing F. sygehus (NFS) og med få, men aktive forskere indenfor det lægelige og sygeplejefaglige

Læs mere

Proces- og rammenotat ift. forløbskoordinationsfunktion og opfølgende hjemmebesøg i regi af projektet om den ældre medicinske patient (DÆMP)

Proces- og rammenotat ift. forløbskoordinationsfunktion og opfølgende hjemmebesøg i regi af projektet om den ældre medicinske patient (DÆMP) Proces- og rammenotat ift. forløbskoordinationsfunktion og opfølgende hjemmebesøg i regi af projektet om den ældre medicinske patient (DÆMP) 1. Baggrund og indledning Som led i satspuljeaftalen for 2012-2015

Læs mere

Nationale lægedækningsrapport. Berit Bjerre Handberg Sekretariatschef, Videreuddannelsessekretariatet

Nationale lægedækningsrapport. Berit Bjerre Handberg Sekretariatschef, Videreuddannelsessekretariatet Nationale lægedækningsrapport Berit Bjerre Handberg Sekretariatschef, Videreuddannelsessekretariatet Baggrund for Lægedækningsudvalget: Regeringen ønsker: at alle danskere skal have adgang til speciallægeressourcer,

Læs mere

Forretningsorden for samarbejdsudvalget vedr. almen praksis i Region Hovedstaden

Forretningsorden for samarbejdsudvalget vedr. almen praksis i Region Hovedstaden Forretningsorden for samarbejdsudvalget vedr. almen praksis i Region Hovedstaden 26. april 2018 1 Samarbejdsudvalgets nedsættelse Samarbejdsudvalget er nedsat i henhold til 107, stk. 1 i Overenskomst om

Læs mere

Adgang til helbredsoplysninger i patientjournalen og andre elektroniske systemer

Adgang til helbredsoplysninger i patientjournalen og andre elektroniske systemer Adgang til helbredsoplysninger i patientjournalen og andre elektroniske systemer Problemstilling Målgruppe Formål Definition af begreber Beskrivelse - Generelle betingelser for indhentelse af oplysninger

Læs mere

Sygebesøg i Region Sjælland

Sygebesøg i Region Sjælland Sygebesøg i Region Sjælland Del II Modeller & tiltag i forhold til sygebesøg Arbejdsgruppe under Praksisplanudvalget Sommer 2015 Opdateret august/september 2015 Side 0 Indhold 1 Baggrund for analyse og

Læs mere

Det undrer mig, på hvilket grundlag man har besluttet at udarbejde et tilbud der udelukkende er møntet på en offentlig løsning?

Det undrer mig, på hvilket grundlag man har besluttet at udarbejde et tilbud der udelukkende er møntet på en offentlig løsning? Center for Sundhed POLITIKERSPØRGSMÅL Direkte 38665381 Dato: 27. september 2018 Spørgsmål nr.: RR-147-18 Dato: 30. august 2018 Stillet af: Line Ervolder (C) Besvarelse udsendt den: 27. september 2018 Spørgsmål:

Læs mere

Ansøgning om midler til etablering af digitalt lægetilbud på Endelave og Tunø

Ansøgning om midler til etablering af digitalt lægetilbud på Endelave og Tunø Ansøgning om midler til etablering af digitalt lægetilbud på Endelave og Tunø Tunø og Endelave er to mindre øer i Kattegat vest og sydvest for Samsø med hhv. 110 og 150 indbyggere. I dag er der en læge

Læs mere

Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version

Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version Dato: 27. september 2017 Brevid: 3362292 Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version Udvalget har i 2016 og 2017 haft flere politiske drøftelser og haft mange forskellige temaer

Læs mere

Akutfunktioner i kommunerne

Akutfunktioner i kommunerne Akutfunktioner i kommunerne 22 november, 08:30-16:30 Hvordan er Danmark dækket, når det kommer til kommunale akutfunktioner- og tilbud, der kan tage over, når sygehusene giver slip. Deltag på konferencen,

Læs mere

NOTAT. Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd

NOTAT. Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd NOTAT Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd Den 13. december 2007 Jnr 09.06.00 A09 Sagsid 000185087 Indledning Der stilles i dag i stigende krav til,

Læs mere

Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Journal nr.: 15/ Dato: Telefon:

Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Journal nr.: 15/ Dato: Telefon: Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Journal nr.: 15/5559 E-mail: Bo.B.Mikkelsen@rsyd.dk Dato: 25-11-215 Telefon: 292 1337 Notat Politik for Sundhedsforskning - status 215 Baggrund Regionsrådet

Læs mere

Forretningsorden for samarbejdsudvalget vedr. almen praksis i Region Hovedstaden

Forretningsorden for samarbejdsudvalget vedr. almen praksis i Region Hovedstaden Forretningsorden for samarbejdsudvalget vedr. almen praksis i Region Hovedstaden 2. december 2014 1 Samarbejdsudvalgets nedsættelse Side 2 Samarbejdsudvalget er nedsat i henhold til Overenskomst om almen

Læs mere

Forhandlingsnotat/Oplæg fra RLTN: Præmisser for genoptagelse af forhandlinger om at forny Aftalen om Almen Praksis

Forhandlingsnotat/Oplæg fra RLTN: Præmisser for genoptagelse af forhandlinger om at forny Aftalen om Almen Praksis c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø 30-04-2013 Sag.nr. RLTN5510-12/40 Dokumentnr. 19996/13 UDKAST Forhandlingsnotat/Oplæg fra RLTN: Præmisser for genoptagelse af forhandlinger

Læs mere

Internt notatark. Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet

Internt notatark. Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Sundhedsområdet Dato 26. marts 2014 Sagsnr. 14/4401 Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet Lørdag den 1. marts 2014 lykkes

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden

PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

Praksisplan på kiropraktorområdet

Praksisplan på kiropraktorområdet Område: Sundhedsområdet Afdeling: Praksisafdelingen Journal nr.: 08/4014 Dato: 8. oktober 2009 Udarbejdet af: Christine Lund Momme E-mail: Christine.Lund.Momme@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631679 Notat

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002338 Afdelingsnavn Geriatrisk Klinik, COM,SHS Hospitalsnavn Sygehus Sønderjylland Besøgsdato 06-06-2016

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

Den Ældre Medicinske Patient

Den Ældre Medicinske Patient Vejledning om Den Ældre Medicinske Patient Til sundhedspersoner på sygehuse, i kommuner og i almen praksis Vælg billede Vælg farve regionsyddanmark.dk Godkendt i Det Administrative Kontaktforum den 14.

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

Virkning af lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet

Virkning af lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet J.nr.: 7506322 HS/MAB E-mail: des@sum.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Att.: Afdelingschef Dorthe Eberhardt Søndergaard Holbergsgade 6 l 057 København K Virkning af lov om ændring af sundhedsloven

Læs mere

Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave)

Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave) Center Sundhed 27.02.14 Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave) Baggrund Ifølge lov nr. 904 af 4. juli 2013 om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet,

Læs mere

NOVO NORDISK UDDANNELSE OM DIABETES OG OVERVÆGT

NOVO NORDISK UDDANNELSE OM DIABETES OG OVERVÆGT UDDANNELSE OM DIABETES OG OVERVÆGT 1. halvår 2019 1 DIABETES AKADEMI Efteruddannelse inden for type 2-diabetes målrettet behandlerteamet i almen praksis. 4-5 SYGEPLEJERSKE AKADEMI Moduluddannelse inden

Læs mere

Ny praksisplan for almen praksis. Sundhedspolitisk Dialogforum 5. oktober 2018

Ny praksisplan for almen praksis. Sundhedspolitisk Dialogforum 5. oktober 2018 Ny praksisplan for almen praksis Sundhedspolitisk Dialogforum 5. oktober 2018 Kort om praksisplanen for almen praksis Ny praksisplan udarbejdes af Praksisplanudvalget minimum én gang i hver valgperiode.

Læs mere

Det regionale beredskab i tilfælde af, at en stor del af de praktiserende læger udtræder af overenskomsten

Det regionale beredskab i tilfælde af, at en stor del af de praktiserende læger udtræder af overenskomsten Område: Sundhedsområdet Afdeling: Praksisafdelingen Journal nr.: 13/10812 Dato: 11. juni 2013 Udarbejdet af: Tine Canvin E-mail: Tine.Canvin@rsyd.dk Telefon: 76631409 Notat Det regionale beredskab i tilfælde

Læs mere

Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan

Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan Punkt 6. Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan 2014-2017. 2014-876. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturforvaltningen godkender høringssvar for Høring af de nordjyske

Læs mere

Filip Burlakof, Torvet 33, 3300 Frederiksværk. 1.1 Den faglige kvalitet. 1.2 Anvendelse af god klinisk praksis

Filip Burlakof, Torvet 33, 3300 Frederiksværk. 1.1 Den faglige kvalitet. 1.2 Anvendelse af god klinisk praksis Filip Burlakof, Torvet 33, 3300 Frederiksværk Ekstern survey Start dato: 19-04-2018 Slut dato: 19-04-2018 Standardsæt for Almen praksis Standardversion 1 Standardudgave 4 Surveyteamets sammenfattende konklusion

Læs mere

PLO s medlemsundersøgelse om overenskomstsituationen december

PLO s medlemsundersøgelse om overenskomstsituationen december PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 5.12.2012 Sagsnr. / Dok.nr. 2012-6874 PLO s medlemsundersøgelse om overenskomstsituationen december 2012 1. Sammenfatning. PLO's sekretariat har i november/december

Læs mere

Nyhedsbrev til almen praksis i Region Sjælland Marts 2018

Nyhedsbrev til almen praksis i Region Sjælland Marts 2018 Nyhedsbrev til almen praksis i Region Sjælland Marts 2018 Emner i denne udgave af nyhedsbrevet Er du ny i praksis? - Temaeftermiddag for nynedsatte almen praktiserende læger Sommerferiejob for medicinstuderende

Læs mere

1. INDLEDNING Baggrund og arbejdsgruppens opgave NATIONAL UDVIKLING OG FORDELING AF SPECIALLÆGER I ALMEN MEDICIN...

1. INDLEDNING Baggrund og arbejdsgruppens opgave NATIONAL UDVIKLING OG FORDELING AF SPECIALLÆGER I ALMEN MEDICIN... Indhold 1. INDLEDNING... 3 1.1. Baggrund og arbejdsgruppens opgave... 3 2. NATIONAL UDVIKLING OG FORDELING AF SPECIALLÆGER I ALMEN MEDICIN... 5 2.1. Rekrutteringsgrundlag til almen praksis... 5 2.2. Fordeling

Læs mere

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (200 mio. kr. i 2018)

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (200 mio. kr. i 2018) Sundheds- og Ældreministeriet 5. januar 2018 Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (200 mio. kr. i 2018) Ansøgningsfrist: 5. marts 2018 kl. 12 1. Formål Regeringen ønsker at investere

Læs mere

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019)

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) 21. januar 2019 Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20. marts 2019 kl. 12.00. 1. Formål Regeringen ønsker at investere i moderne læge- og

Læs mere

Ansatte på særlige vilkår

Ansatte på særlige vilkår Ansatte på særlige vilkår vejledning til tillidsrepræsentanter Her kan du læse nærmere om lovgivningen og aftalerne om ansatte på særlige vilkår 1 Indholdsfortegnelse Vejledning til tillidsrepræsentanter

Læs mere

Fremtidens arbejdsmarked for almen medicin

Fremtidens arbejdsmarked for almen medicin Fremtidens arbejdsmarked for almen medicin Yngre almen medicineres ønsker til fremtidig beskæftigelse Yngre Læger Oktober 2018 København 0 Indhold 1. Indledning... 2 2. Et bredt arbejdsmarked med mange

Læs mere

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis VISION FOR PRAKSISOMRÅDET God kvalitet i praksis 1 Forord Med denne vision sætter Region Sjælland gang i en proces, der skal udvikle praksisområdet de kommende år. REGION SJÆLLAND STYRKER PRAKSISOMRÅDET

Læs mere

PLO Analyse Behov for 100 ekstra uddannelsesforløb i almen

PLO Analyse Behov for 100 ekstra uddannelsesforløb i almen PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Behov for 100 ekstra uddannelsesforløb i almen medicin Hovedbudskaber Der skal en ambitiøs plan til for at vende udviklingen med mangel på praktiserende læger

Læs mere

PLO Analyse Forslag til afbureaukratisering fra de praktiserende

PLO Analyse Forslag til afbureaukratisering fra de praktiserende PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 13. marts 2019 PLO Analyse Forslag til afbureaukratisering fra de praktiserende læger Sammenfatning De tre tiltag, flest praktiserende læger mener, kan lette arbejdsbyrden,

Læs mere