Et liv med høreapparater

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Et liv med høreapparater"

Transkript

1 Et liv med høreapparater

2 2 3 Få en god start Nu hvor du har fået nye høreapparater, og du på din høreklinik har fået forklaret, hvordan de fungerer, og hvad du kan forvente, kan du bruge denne vejledning som en hjælp til at vænne dig til at gå med dem hver dag. Familie og venner bør også læse den for at få værdifulde råd om, hvordan de kan hjælpe. Nøglen til en vellykket tilvænning til høreapparater er tålmodighed, øvelse og positiv tænkning. I hjemmet vil du høre mange nye lyde fra et urs tikken og køleskabets summen til vaskemaskinens rumlen. Udenfor vil trafikken forekomme kraftigere. I supermarkedet vil det lyde som om, der er langt mere travlt. De mange nye lyde kan være ret overvældende i starten, men det er bare en kortvarig fase. Vær klar over, hvad du kan forvente At vænne sig til høreapparater, kan tage alt fra bare nogle få timer eller dage til et par måneder, afhængig af dit høretab, den type høreapparat, du bruger, og din evne til at vænne dig til dem. Men du vil blive overrasket over, hvor langt du kan nå på kort tid, hvis du er villig til at forsøge. Det er vigtigt at forstå, at uanset hvor avancerede dine høreapparater er, så vil de aldrig være i stand til fuldstændig at genetablere normal hørelse. Det, du kan forvente, er at høre og forstå meget mere i mange forskellige situationer. Du vil kunne præstere mere på arbejdet, eller når du deltager i fritidsaktiviteter. Det at omgås andre vil blive en større nydelse, du vil føle dig mere sikker og du vil måske endda få mere energi til at nyde livet. Din familie og dine venner vil helt sikkert bemærke forskellen! Vidste du, at i situationer med mange mennesker og masser af baggrundsstøj har selv normalthørende svært ved at følge med!!

3 4 5 Du skal lære at høre igen Hvad du bør vide, når du går i gang Høreapparater kan gøre en meget positiv forskel i dit liv. Men det er ikke som briller, der giver dig synet tilbage, straks du tager dem på. Til at begynde med kan visse lyde forekomme ret kraftige tilmed mærkelige. Det skyldes, at hjernen har glemt, hvordan det var at høre disse lyde, og den skal lære til at lære at behandle dem igen. Du vil høre stemmer og lyde, som du måske ikke har hørt i lang tid. Din hjerne skal først identificere disse lyde. Derefter skal den igen lære at koncentrere sig om, hvilke der er vigtige, og filtrere resten fra. Efterhånden som du genvinder evnen til at beherske denne opgave, vil du opdage, at jo mere du bruger dine høreapparater, jo mere glad vil du blive for dem! Først vil alting måske forekomme at lyde for kraftigt. Det er helt normalt og betyder ikke nødvendigvis, at lydstyrken er for høj. Den bedste måde at vænne sig til høreapparaterne er at gå med dem så meget som muligt. De første par dage i fred og ro derhjemme og uden støjfyldte situationer, indtil din hjerne har haft tid til at tilpasse sig. Gode råd til en blid start: Start med at gå med apparaterne det meste af dagen. Brug dem i rolige situationer og i samtaler en til en hjemme i din stue. Lyt til radio eller tv. Brug dem i støjfyldte miljøer som for eksempel en trafikeret gade og dit lokale supermarked.! Vidste du, at avancerede høreapparater automatisk vil reducere visse typer baggrundsstøj, men at dette også fjerner noget af den tale, du gerne vil høre. Den bedste metode er at lytte opmærksomt til, hvad folk siger, og lære at koncentrere sig om tale, ikke støj. At skrue lydstyrken op er ikke den bedste løsning, fordi det samtidig forstærker baggrundsstøjen. Træn din hjerne Når hjernen registrerer så mange nye lyde, kan den første tilvænningsperiode være ret trættende. Det er lidt som at træne en muskel, som ikke er blevet brugt i lang tid. Men sikke en forskel det gør, når du får den mistede styrke tilbage! Når du har gået med høreapparaterne et par uger, får du måske brug for en konsultation hos din tilpasser for at få apparaterne justeret. Når disse justeringer er foretaget, vil du kunne øve dig endnu mere og få mest muligt ud af apparaterne i dagligdagen. Gør det enkelt i starten Hvis dine høreapparater har programknapper og volumenkontroller, så vent med at eksperimentere med dem, indtil du er mere erfaren. Stol på, at de fuldautomatiske høreapparater holder lyden på et acceptabelt niveau. Lidt senere Når du føler dig klar til at afprøve de forskellige lytteprogrammer, vil du få endnu mere ud af at bruge dine apparater. Brug telefonen. Brug dem til sidst sammen med venner eller familie derhjemme og på din favorit restaurant. Dette er sandsynligvis det mest udfordrende scenarie. I begyndelsen er du måske ikke i stand til at høre alt, hvad folk siger, men med tiden bliver det bedre.

4 6 7 Dine første erfaringer Fordelene ved at føre dagbog Ting, som måske vil overraske dig Første skridt til at blive glad for dine høreapparater er at være bevidst om, hvad du kan forvente. Jo kraftigere dit høretab er, jo større sandsynlighed er der for, at du bliver overvældet af alle de nye lyde og deres styrke. Men jo mere åbne dine høreapparater er tilpasset, jo mere naturligt lyder de for eksempel en RITE-model (Receiver-in-the-Ear), som er en åben tilpasning som fremmer tilvænningsprocessen. Vær forberedt på nye erfaringer Tingene kan i begyndelsen lyde mærkelige, men med tiden vil du vænne dig til din nye måde at høre på. Her er et par eksempler på det, du kan forvente: Det vil i startent lyde mærkeligt at høre dig selv tygge. Dit køleskab vil summe kraftigere. Den knitrende lyd af avissider, som vendes, vil lyde skarpere. Din bil vil lyde anderledes, nu hvor du kan høre motoren tydeligt. Trafikstøj vil lyde kraftigere. Lyde, du nok vil nyde at genopdage Fuglesang. Lyden af dine egne fodtrin. Børnelatter. Lyden af strygeinstrumenter. Raslende blade på træer. Regn mod dit vindue. At vænne sig til høreapparater kan indebære flere justeringer. Det sker normalt over et par konsultationer, efter du har afprøvet høreapparaterne i forskellige miljøer. Vi anbefaler, at du fører en dagbog, så du kan notere dine erfaringer, når du med tiden har vænnet dig til høreapparaterne. Lydstyrke Lyt til hverdagslyde i både støjfyldte og rolige situationer. Lyt til svage lyde som raslende blade eller mennesker, der taler på afstand. Lyt til kraftige eller pludselige kraftige lyde såsom en dør, der smækker, toilettet, der skyller, råbende børn eller livemusik. Gør notater om lydstyrken er den acceptabel? Ændringer i dit lydmiljø Læg mærke til typiske ændringer i dit lydmiljø f.eks. lyden fra en larmende gade til en mere stille butik, eller når en person i en menneskemængde henvender sig til dig. Notér hvor godt dine høreapparater tilpasser sig dit miljø. Lydkvalitet Lyt til lyse toner (f.eks. violiner, fuglesang og børnestemmer) og dybe toner (f.eks. mandestemmer eller en basguitar). Prøv at beskrive kvaliteten af hver enkelt lyd, så der kan foretages justeringer, hvis det er nødvendigt. Dit vækkeur, dørklokken eller telefonen, som ringer, kan få dig til at fare sammen, første gang du hører dem. Når du skyller ud i toilettet, lyder det måske som et vandfald.

5 8 9 Gode råd om kommunikation Sådan passer du på dine høreapparater Familie, venner og kolleger kan gøre meget for at hjælpe dig med at forbedre din hørelse. Det er derfor, det er så vigtigt at fortælle dem om dine høreapparater og sige til dem, hvad de skal gøre for at lette kommunikationen. Tal i et naturligt tempo Tal ikke for hurtigt. Prøv at omformulere sætningen frem for bare at gentage den, hvis den, du er sammen med, har problemer med at forstå dig. Prøv på ikke at afbryde hinanden, når I er mange mennesker sammen. Reducér baggrundsstøj Undgå støjende døråbninger og vinduer; Hvis du ikke kan lukke dem, så find et mere roligt sted at tale sammen. Prøv at reducere baggrundsstøj dvs. skrue ned for musik eller tv. Høreapparater skal kunne klare alt fra fugt, varme, sved og ørevoks til hårplejeprodukter. Følg retningslinjerne nedenfor for at holde dem i god stand. Sørg for, at apparaterne altid er rene og tørre. Åbn batteriskuffen for at spare på batterierne, når apparaterne ikke er i brug. Gør det til en vane at rengøre dine høreapparater hver dag brug aldrig flydende husholdningsrengøringsmidler, kemikalier eller vand. Brug en tør klud og en børste. Om natten kan du opbevare dine apparater i en særlig affugter (kontakt din høreklinik for information, hvor du kan få dette). Tjek altid, at du har taget dine høreapparater af, før du går ud at svømme, tager brusebad eller bruger hårlak. Hvor tit, du skal skifte batterier, afhænger af høreapparatets model og type og den daglige brug. Spørg din tilpasser, hvad du kan forvente. Mange høreapparater udsender en svag biplyd for at angive, at batteriet er ved at være opbrugt. Tal ansigt til ansigt Bevæg dig tættere på og sid eller stå, så der er godt lys på dit ansigt, så dine ansigtsudtryk og læber er nemme at aflæse. Tal ikke, mens du tygger eller ryger. Gem dig aldrig bag en avis og støt aldrig kind eller hage i hånden, mens du taler. Gode råd Før du går i biografen eller teatret, så ring på forhånd for at tjekke, om de kan tilbyde høretekniske hjælpemidler (systemer, som gør det nemmere at lytte med høreapparater). Når du reserverer bord i en restaurant, så prøv at få nogle rolige pladser. Når du deltager i seminarer, så kom tidligt og sæt dig oppe foran. Og tøv ikke med at bede dem, som skal tale, om at bruge en mikrofon.

6 10 11 Løbende kontrol Dine høreapparater må aldrig føles for stramme eller for løse, men behagelige. Hvis de på et tidspunkt skulle føles ubehagelige eller irritere, så kontakt din høreklinik for at få hjælp. Sørg for at aftale regelmæssige opfølgende kontrolbesøg, så din tilpasser kan holde øje med dine fremskridt, og husk at notere eventuelle spørgsmål eller bekymringer i din dagbog. Husk også, at nøglen til succes kan beskrives med bare fire ord: tålmodighed, øvelse og positiv tækning!

7 People First Vi mener, at det kræver mere end blot avanceret teknologi og audiologi at udvikle de bedste høreapparater. Dette er grunden til, at vi placerer personen i centrum og fokuserer på mennesket i udviklingen af nye løsninger / Printed in Denmark

Hørelse for livet Kom godt i gang. Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater

Hørelse for livet Kom godt i gang. Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater Hørelse for livet Kom godt i gang Råd til, hvordan du får mest glæde af dine høreapparater Hørelse for livet 3 Tillykke! Tillykke med valget af dine nye høreapparater! En helt ny verden ligger for dine

Læs mere

Hjælp den, du holder af, til bedre hørelse

Hjælp den, du holder af, til bedre hørelse Hjælp den, du holder af, til bedre hørelse 2 3 Indhold Man skal lære, før man kan hjælpe.................... 4 Hvad er et høretab.................................. 5 Sådan opdager du symptomerne......................

Læs mere

Genopliv hørelsen. Vellykket brug af høreapparater

Genopliv hørelsen. Vellykket brug af høreapparater Genopliv hørelsen Vellykket brug af høreapparater Velkommen tilbage til en verden af lyde Nu da du har taget det første skridt mod at genoplive din hørelse, vil du opdage, at det er nødvendigt med nogle

Læs mere

Gør, hvad der er bedst for din hørelse

Gør, hvad der er bedst for din hørelse Gør, hvad der er bedst for din hørelse 2 Kan du følge med i samtalen? Hvis ikke, har du måske et høretab - en ud af to voksne i alderen over 50 oplever dette. En oplysning, der er overraskende for de fleste

Læs mere

Din hørelse er dyrebar

Din hørelse er dyrebar Beskyt din hørelse 3 Din hørelse er dyrebar Igennem livet bliver vi bombarderet med en konstant strøm af lyde i skolen, derhjemme, på arbejdet og når vi færdes ude. Og nogle gange bliver disse lyde så

Læs mere

NÅR EN, DU KENDER, HAR ET HØRETAB

NÅR EN, DU KENDER, HAR ET HØRETAB NÅR EN, DU KENDER, HAR ET HØRETAB Tag det første skridt Det er ikke kun den person, der lider af et høretab, som påvirkes af det. Høretab påvirker også familie, venner og kolleger. For alle involverede

Læs mere

Hørelse for livet Om hørelse og høretab. Hvordan hørelsen fungerer, hvordan hørelsen forsvinder, og hvad du kan gøre ved det

Hørelse for livet Om hørelse og høretab. Hvordan hørelsen fungerer, hvordan hørelsen forsvinder, og hvad du kan gøre ved det Hørelse for livet Om hørelse og høretab Hvordan hørelsen fungerer, hvordan hørelsen forsvinder, og hvad du kan gøre ved det 3 Vores hørelse færdigudvikles, mens vi stadig ligger i maven Hørelsen er den

Læs mere

Hørelse for livet Beskyt din hørelse. Tips til, hvordan du bedst beskytter din hørelse

Hørelse for livet Beskyt din hørelse. Tips til, hvordan du bedst beskytter din hørelse Hørelse for livet Beskyt din hørelse Tips til, hvordan du bedst beskytter din hørelse 3 Din hørelse er vigtig Gennem hele livet bliver vi konstant udsat for forskellige lyde - i skolen, derhjemme, på

Læs mere

Høreapparat til børn. Gentofte Hospital Øre-næse-hals/Audiologisk afdeling E. Patientinformation

Høreapparat til børn. Gentofte Hospital Øre-næse-hals/Audiologisk afdeling E. Patientinformation Gentofte Hospital Øre-næse-hals/Audiologisk afdeling E Niels Andersens Vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Høreapparat til børn Audiologisk afdeling Audiologisk afdeling har to afsnit: et lægeligt

Læs mere

Om hørelse og høretab

Om hørelse og høretab Om hørelse og høretab 2 Hvor er din hørelse i dag? Hvis du skulle stoppe op et øjeblik for at overveje, hvor god du er til at lytte og kommunikere i forskellige situationer, hvordan ville du så vurdere

Læs mere

Brugsanvisning til REAL serien. RE-19 Bag-øret-høreapparat

Brugsanvisning til REAL serien. RE-19 Bag-øret-høreapparat Brugsanvisning til REAL serien RE-19 Bag-øret-høreapparat I denne brugsanvisning kan høreapparat, ear-set, renseudstyr og lignende se anderledes ud end det, du har. Ret til ændringer forbeholdes. Høreapparater,

Læs mere

Registrering af stemmer uanset hvor du er og hvad du foretager dig

Registrering af stemmer uanset hvor du er og hvad du foretager dig Registrering af stemmer uanset hvor du er og hvad du foretager dig Kommunikér Vi tror på, at alle stemmer er vigtige. Stemmen er vores forbindelse til omverdenen, og den giver os mulighed for at være i

Læs mere

Hørelse for livet Viden om høreapparater. Din guide til en verden af høreapparater, og hvordan du finder den optimale høreløsning

Hørelse for livet Viden om høreapparater. Din guide til en verden af høreapparater, og hvordan du finder den optimale høreløsning Hørelse for livet Viden om høreapparater Din guide til en verden af høreapparater, og hvordan du finder den optimale høreløsning 2 3 God hørelse er givet, er det ikke? Der er over 1.000 forskellige høreløsninger

Læs mere

Find den rigtige høreløsning

Find den rigtige høreløsning Find den rigtige høreløsning 2 3 Indhold Gør, hvad der er bedst for din hørelse................... 4 Hvad, du kan forvente............................... 5 Hvordan fungerer høreapparater?......................

Læs mere

Chili. En stærk løsning til dig, der virkelig har brug for diskret SuperPower

Chili. En stærk løsning til dig, der virkelig har brug for diskret SuperPower Chili En stærk løsning til dig, der virkelig har brug for diskret SuperPower Designet med dig i tankerne Oticon Chili er udviklet i samarbejde med mennesker, som kender de udfordringer, kommunikation kan

Læs mere

Phonak Audéo Q. Lille apparat. Stor ydeevne.

Phonak Audéo Q. Lille apparat. Stor ydeevne. Phonak Audéo Q Lille apparat. Stor ydeevne. Kommunikér Vi mener, at alle stemmer er vigtige. Stemmen er vores forbindelse til omverdenen, og den giver os mulighed for at være i kontakt med vores familie,

Læs mere

Usynlighed der giver dig selvsikkerhed, af tilværelsens rige lydscenarier. Life is on

Usynlighed der giver dig selvsikkerhed, af tilværelsens rige lydscenarier. Life is on Life is on Vi lytter til behovene hos dem, der stoler på vores ideer og knowhow. På en kreativ måde udfordrer vi teknologien og udvikler avancerede høreløsninger, der hjælper hørehæmmede til at høre, forstå

Læs mere

Om hørelse og høretab

Om hørelse og høretab Om hørelse og høretab 2 Hvor er din hørelse i dag? Hvis du skulle stoppe op et øjeblik for at overveje, hvor god du er til at lytte og kommunikere i forskellige situationer, hvordan ville du så vurdere

Læs mere

information til forældre

information til forældre information til forældre tm WIDEX BABY 440 Den bedste start i livet For små børn spiller hørelsen en central rolle i den måde, de udvikler deres sprog og fortolker verden på. Spædbørn hører lyde specielt

Læs mere

Fører dig hen, hvor dine ører ikke kan!

Fører dig hen, hvor dine ører ikke kan! Fører dig hen, hvor dine ører ikke kan! Med Amigo FM bliver du i stand til at: > Overvinde støj > Koncentrere dig om tale > Håndtere dit lydmiljø > Være smart og alsidig > Og det eneste du behøver er,

Læs mere

CIC, MIC, Canal, I-øret

CIC, MIC, Canal, I-øret B R U G S A N V I S N I N G CIC, MIC, Canal, I-øret Tillykke med dine digitale høreapparater. De repræsenterer nogle af de teknologisk set mest avancerede høreapparater, som fås i øjeblikket. Følg omhyggeligt

Læs mere

To skal der til. Information om hvorfor det er en god ide at bruge høreapparater på begge ører

To skal der til. Information om hvorfor det er en god ide at bruge høreapparater på begge ører To skal der til 8 Information om hvorfor det er en god ide at bruge høreapparater på begge ører Denne brochure er nummer 8 i en serie fra Widex om hørelse og dertil knyttede emner. Hør verden omkring dig

Læs mere

RC-S. Fjernbetjening BRUGERVEJLEDNING

RC-S. Fjernbetjening BRUGERVEJLEDNING RC-S Fjernbetjening BRUGERVEJLEDNING Nedenstående fjernbetjening er beskrevet i denne brugervejledning: RC-S Tillykke med din nye fjernbetjening fra Bernafon. RC-S er en af de mest avancerede fjernbetjeninger

Læs mere

Naturen har givet os to ører designet til at arbejde sammen

Naturen har givet os to ører designet til at arbejde sammen Naturen har givet os to ører designet til at arbejde sammen en verden af NATURlig lyd De nye CLEAR 330 høreapparater fra Widex er fuldstændig trådløse, og de kan kommunikere med hinanden konstant, ligesom

Læs mere

Brugsanvisning til Bravissimo serien. BV-38 Bag-øret-høreapparat

Brugsanvisning til Bravissimo serien. BV-38 Bag-øret-høreapparat Brugsanvisning til Bravissimo serien BV-38 Bag-øret-høreapparat I denne brugsanvisning kan høreapparat, øreprop, renseudstyr og lignende se anderledes ud end det, du har. Desuden forbeholder vi os ret

Læs mere

Læseafdelingen. Hørelsen efter hjerneskade Læs og skriv med it. Information til personer med erhvervet hjerneskade og deres pårørende.

Læseafdelingen. Hørelsen efter hjerneskade Læs og skriv med it. Information til personer med erhvervet hjerneskade og deres pårørende. Læseafdelingen Hørelsen efter hjerneskade Læs og skriv med it Information til personer med erhvervet hjerneskade og deres pårørende. Høreafdelingen Dette hæfte er udviklet af Høreafdelingen, CSU-Slagelse.

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Høreapparatet, som åbner op for din verden

Høreapparatet, som åbner op for din verden Høreapparatet, som åbner op for din verden Deltag igen i situationer, du plejer at undgå Er det anstrengende at følge med i samtalen? Kender du følelsen? Du sidder ved middagsbordet og kæmper for at følge

Læs mere

Power til hjernen POWER HØRETEKNOLOGI. Få flere detaljer med - mere power til at deltage

Power til hjernen POWER HØRETEKNOLOGI. Få flere detaljer med - mere power til at deltage Power til hjernen POWER HØRETEKNOLOGI Få flere detaljer med - mere power til at deltage POWER TIL HJERNEN Din foretrukne ledsager i hverdagen De fleste mennesker, som har et kraftigt høretab, bruger de

Læs mere

Brugsanvisning til AIKIA serien. AK-9 Bag-øret-høreapparat

Brugsanvisning til AIKIA serien. AK-9 Bag-øret-høreapparat Brugsanvisning til AIKIA serien AK-9 Bag-øret-høreapparat I denne brugsanvisning kan høreapparat, øreprop, renseudstyr og lignende se anderledes ud end det, du har. Desuden forbeholder vi os ret til ændringer.

Læs mere

Trådløs forbindelse til omverdenen

Trådløs forbindelse til omverdenen SoundGate 2 Trådløs forbindelse til omverdenen www.bernafon.com Mulighederne for at få forbindelse til omverdenen er større end nogensinde før. Vi kan få forbindelse til vores familie, venner og kolleger

Læs mere

Hørevanskeligheder. - Information om CKVs Hørerådgivning. Information

Hørevanskeligheder. - Information om CKVs Hørerådgivning. Information Hørevanskeligheder - Information om CKVs Hørerådgivning Information CKV Hørerådgivning HVEM ER VI? I Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi (CKV) er Hørerådgivningens personale audiologopæder/hørekonsulenter.

Læs mere

Få hele historien om ReSound Verso. Scan her eller gå ind på Naturtro hørelse. M DK Rev.A

Få hele historien om ReSound Verso. Scan her eller gå ind på  Naturtro hørelse. M DK Rev.A Få hele historien om ReSound Verso. Scan her eller gå ind på www.gnresound.dk/verso Naturtro hørelse M101481-DK-12.07-Rev.A Lyd i perfekt balance Forestil dig, at du nemt kan følge med i enhver samtale.

Læs mere

Når du sammen med din klasse skal besøge biblioteket til FORSK- NINGENS DØGN, så skal I arbejde med emnet LYD.

Når du sammen med din klasse skal besøge biblioteket til FORSK- NINGENS DØGN, så skal I arbejde med emnet LYD. K AN LYD TÆL L E S? Tæt på lyd Når du sammen med din klasse skal besøge biblioteket til FORSK- NINGENS DØGN, så skal I arbejde med emnet LYD. I skal undersøge, hvordan lyd bevæger sig, hvad vi bruger lyde

Læs mere

Oticon Opn åbner op for en ny verden

Oticon Opn åbner op for en ny verden Oticon Opn åbner op for en ny verden Traditionel teknologi Ny teknologi Fokuserer på en stemme, og undertrykker alle andre. Åbner op for lydbilledet for at få flere stemmer med. Du kender nok følelsen.

Læs mere

Opnå taleforståelse på niveau med normalthørende *

Opnå taleforståelse på niveau med normalthørende * Opnå taleforståelse på niveau med normalthørende * Genopladelige høreapparater, der holder hele dagen * Se side 2 Deltag igen i aktiviteter, som du har trukket dig fra Er det anstrengende at følge med

Læs mere

Phonak CROS B. Når du kan følge med i en samtale, uanset hvilken retning den kommer fra life is on

Phonak CROS B. Når du kan følge med i en samtale, uanset hvilken retning den kommer fra life is on Phonak CROS B NY genopladelig model med indbygget lithium-ionbatteri Når du kan følge med i en samtale, uanset hvilken retning den kommer fra life is on "Mine CROShøreapparater gav mig hørelsen og mit

Læs mere

Høreapparatet, som åbner op for din verden

Høreapparatet, som åbner op for din verden Høreapparatet, som åbner op for din verden Deltag igen i situationer, du plejer at undgå Er det anstrengende at følge med i samtalen? Kender du følelsen? Du sidder ved middagsbordet og kæmper for at følge

Læs mere

Husk at sætte i stikkontakt Og tænd!

Husk at sætte i stikkontakt Og tænd! Øvelse 1 Sound Ear lydtryksmåler i klasselokalet: Opmærksomhed på lydniveauet i klassen. Husk at sætte i stikkontakt Og tænd! Mens klassen har støjboksen til låns kan den store Sound Ear lydtryksmåler

Læs mere

Oticon Opn åbner op for en ny verden

Oticon Opn åbner op for en ny verden Oticon Opn åbner op for en ny verden Traditionel teknologi Fokuserer på en stemme, og undertrykker alle andre. Ny teknologi Åbner op for lydbilledet for at få flere stemmer med. Du kender nok følelsen.

Læs mere

Fakta om hørelse. Hvordan hørelsen fungerer, hvordan den bliver dårligere, og hvad du kan gøre ved det

Fakta om hørelse. Hvordan hørelsen fungerer, hvordan den bliver dårligere, og hvad du kan gøre ved det Fakta om hørelse Hvordan hørelsen fungerer, hvordan den bliver dårligere, og hvad du kan gøre ved det Hørelsen er den eneste af vores sanser, som konstant er aktiv Vores hørelse udvikles fuldstændigt,

Læs mere

Information om tinnitus - og 10 gode råd der kan lette din dagligdag

Information om tinnitus - og 10 gode råd der kan lette din dagligdag Kommunikationscentret Information om tinnitus - og 10 gode råd der kan lette din dagligdag 1 2 Tinnitus At høre eller opleve tinnitus er almindeligt og i mange tilfælde drejer det sig om en midlertidig

Læs mere

Indeni dit høreapparat

Indeni dit høreapparat Indeni dit høreapparat Det virker som en Pro Stilhed Støj Tale i støj Musik Her virker det: SpeechZone : Kun Pro giver dig tydelig tale overalt Sådan virker det: Begge høreapparater arbejder sammen for

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

AFPRØV DINE TANKER OG ANTAGELSER

AFPRØV DINE TANKER OG ANTAGELSER AFPRØV DINE TANKER OG ANTAGELSER 1. Hvilken negativ antagelse/tanke hører du hyppigst? 2. Brug Tanketermometeret på side 109 til at måle, hvor stærk din tro på denne tanke er? 3. Hvilket eksperiment kunne

Læs mere

People First. Lad ikke undskyldningerne komme i vejen... Har du brug for en opgradering?

People First. Lad ikke undskyldningerne komme i vejen... Har du brug for en opgradering? Har du brug for en opgradering? People First Vi mener, at det kræver mere end blot avanceret teknologi og audiologi at udvikle de bedste høreapparater. Dette er grunden til, at vi placerer personen i centrum

Læs mere

SSQ version 5.6. Gode råd om besvarelsen. Svar venligst på nedenstående spørgsmål, før du besvarer spørgsmålene om din hørelse. Navn : Dato : Alder :

SSQ version 5.6. Gode råd om besvarelsen. Svar venligst på nedenstående spørgsmål, før du besvarer spørgsmålene om din hørelse. Navn : Dato : Alder : SSQ version 5.6 Gode råd om besvarelsen De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til og oplevelse i forbindelse med at høre og lytte i forskellige situationer. For hvert spørgsmål skal du angive dit

Læs mere

Brug dem. Elsk dem. Glem dem.

Brug dem. Elsk dem. Glem dem. Brug dem. Elsk dem. Glem dem. Kommunikér, deltag og vær dig selv Når du går en tur i parken, kan du høre, hvordan bladene rasler i vinden. Når du fører en samtale i en tæt menneskemængde, kan du deltage

Læs mere

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE MOBILITET MOBILITET

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE MOBILITET MOBILITET AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE 1 Der er forskel på, hvordan multipel sklerose påvirker den enkeltes mobilitet. For at få bedre viden om emnet, gennemførte man for nogle år siden en stor international undersøgelse.

Læs mere

Høreapparatet, som åbner op for dit barns verden

Høreapparatet, som åbner op for dit barns verden Høreapparatet, som åbner op for dit barns verden Med Oticon Opn Play kan dit barn trives i en fantastisk kaotisk verden Det er slut med at overbelaste børns hjerner Alle børn er nysgerrige på at opdage

Læs mere

Hvad kan du forvente af Tego Pro?

Hvad kan du forvente af Tego Pro? Hvad kan du forvente af Tego Pro? Tilpasning til dine personlige hørebehov Nu, hvor du har taget det første skridt til at forbedre din hørestatus med Tego Pro høre apparater, spekulerer du formodentlig

Læs mere

Forbered dig på dit besøg

Forbered dig på dit besøg Forbered dig på dit besøg Dette har du brug for at vide, inden dit besøg hos os Dit første besøg Hvis du aldrig har besøgt en hørespecialist, ved du sandsynligvis ikke, hvad du kan forvente. En besøg hos

Læs mere

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR I denne brugsanvisning kan høreapparat, renseudstyr og lignende se anderledes ud end det, du har. Ret til ændringer forbeholdes. Høreapparater, tilbehør

Læs mere

Tilpasset lydene i din tilværelse

Tilpasset lydene i din tilværelse Tilpasset lydene i din tilværelse AVANCERET HØRETEKNOLOGI Premium Avanceret Basis Forbedrer din dagligdag med en høreløsning, der er lige så individuel, som du selv er Alle hører forskelligt. Vi opfatter

Læs mere

Læseafdelingen. Høretekniske hjælpemidler. Information og vejledning

Læseafdelingen. Høretekniske hjælpemidler. Information og vejledning Ungdomsuddannelse (STU) STU-Erhverv STU-Ungdom Klubtilbud ASK Ungdomsvejledningen Læse Ordblindeundervisning It-hjælpemidler AVU-hold Hjælp til uddannelsen Høre Cochlear implant Hørelse på jobbet Lydoverfølsomhed

Læs mere

Når syn og hørelse svigter

Når syn og hørelse svigter Når syn og hørelse svigter Råd til hjemmehjælpere, hjemmesygeplejersker og andet personale, der arbejder med ældre. Copyright 1996, 3. oplag 2001: Videncenter for Synshandicap, VidensCentret for DøvBlindBlevne

Læs mere

Baggrundsviden for workshop. Erfaring & viden gennem 20 år decibel.dk

Baggrundsviden for workshop. Erfaring & viden gennem 20 år decibel.dk I skole med høretab Baggrundsviden for workshop Erfaring & viden gennem 20 år decibel.dk Det gode skoleliv Høje forventninger Trivsel som NH Fagligt niveau som NH Flersproglig Almen skole (Et fritidsliv

Læs mere

Opret forbindelse til brugeren. Vejledning

Opret forbindelse til brugeren. Vejledning Opret forbindelse til brugeren Vejledning Velkommen Tak for din deltagelse i denne begrænsede introduktion af RemoteCare Oticon RemoteCare gør det muligt at opdatere indstillinger og foretage justeringer

Læs mere

Naturen har givet os to ører designet til at arbejde sammen

Naturen har givet os to ører designet til at arbejde sammen Naturen har givet os to ører designet til at arbejde sammen en verden af NATURlig lyd De nye CLEAR 220 høreapparater fra Widex er fuldstændig trådløse, og de kan kommunikere med hinanden konstant, ligesom

Læs mere

Tillid til selv den mindste detalje

Tillid til selv den mindste detalje Tillid til selv den mindste detalje 02 03 Introducerer Med vores nyeste førsteklasses høreapparat, der er noget ganske særligt, får du en høreoplevelse, der er helt uden sammenligning. Du får en klarere,

Læs mere

Lyd og hørelse. En kort beskrivelse af lyd og hvordan øret fungerer

Lyd og hørelse. En kort beskrivelse af lyd og hvordan øret fungerer Lyd og hørelse 1 En kort beskrivelse af lyd og hvordan øret fungerer Denne brochure er nummer 1 i en serie fra Widex om hørelse og høreapparater. Hvad er lyd? Vores moderne dagligdag er fyldt med mange

Læs mere

Ace primax. Hør lydens farver. Ace primax høreapparater. For ubesværet hørelse. Høresystemer.

Ace primax. Hør lydens farver. Ace primax høreapparater. For ubesværet hørelse. Høresystemer. Ace primax Hør lydens farver. Ace primax høreapparater. For ubesværet hørelse. Høresystemer www.signia-hearing.dk Ace primax høreapparater. Diskret, så godt som usynligt, ubesværet. De nye Ace høreapparater

Læs mere

Phonak Bolero V. Den bedste ydeevne og pålidelighed

Phonak Bolero V. Den bedste ydeevne og pålidelighed Phonak Bolero V Den bedste ydeevne og pålidelighed Rejs ud i verden Livet skal leves. Du har fortjent at rejse ud og opleve alt det, verden har at byde på. Uanset om du bruger tid sammen med venner og

Læs mere

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater TILBEHØR Din optimale forbindelse Med Oticon ConnectLine kan du få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater i flere situationer end før. Med ConnectLine

Læs mere

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater TILBEHØR Din optimale forbindelse Med Oticon ConnectLine kan du få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater i flere situationer end før. Med ConnectLine

Læs mere

Udforsk din hørelse Discover. At forstå hørenedsættelse. your hearing

Udforsk din hørelse Discover. At forstå hørenedsættelse. your hearing Udforsk din hørelse Discover At forstå hørenedsættelse your hearing At forstå En stemme kan være dybt rørende, kan formidle tanker, følelser og stemninger. Ethvert talt ord består af lyde og toner, der

Læs mere

Zylkène lyd-desensibiliseringsprogram til lydtræning af kæledyr

Zylkène lyd-desensibiliseringsprogram til lydtræning af kæledyr Zylkène lyd-desensibiliseringsprogram til lydtræning af kæledyr Introduktion Pludselige lyde er en hyppig årsag til uro og utryghed hos en stor del af hundene og kattene i Danmark. Problemet er ikke bare

Læs mere

Høreapparatet, som åbner op for en verden af læring

Høreapparatet, som åbner op for en verden af læring Høreapparatet, som åbner op for en verden af læring Med Oticon Opn Play kan dit barn trives i en fantastisk kaotisk verden Det er slut med at overbelaste børns hjerner Børn bliver konstant bombarderet

Læs mere

I-øret-høreapparater. Sterling 8C CIC, Sterling 8C IIC Brugsanvisning.

I-øret-høreapparater. Sterling 8C CIC, Sterling 8C IIC Brugsanvisning. I-øret-høreapparater Sterling 8C CIC, Sterling 8C IIC Brugsanvisning www.rexton.dk Indhold Velkommen 4 Dine høreapparater 5 Apparattype 5 Lær dine høreapparater at kende 5 Dele og betegnelser 6 Brugerkontroller

Læs mere

HVORDAN DU VINDER OVER

HVORDAN DU VINDER OVER HVORDAN DU VINDER OVER ANGSTEN GODE TANKER GODE FØLELSER HVORDAN DU VINDER OVER ANGSTEN Der er tidspunkter, hvor vi alle føler os bekymrede, angste, nervøse eller stressede. Der er tit en grund til det.

Læs mere

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE MOBILITET MOBILITET

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE MOBILITET MOBILITET AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE 1 Flere af de symptomer, som du kan opleve, når du lever med multipel sklerose, kan påvirke din mobilitet og dermed også din evne til at komme fra A til B. Hvis du oplever

Læs mere

Roger TM. i udfordrende lyttesituationer. Hør bedre i støj og på afstand

Roger TM. i udfordrende lyttesituationer. Hør bedre i støj og på afstand Roger TM i udfordrende lyttesituationer Hør bedre i støj og på afstand Overvind udfordringer i taleforståelighed Moderne høreapparatteknologi er fantastisk til at forbedre taleforståeligheden. Men selv

Læs mere

Et system flere forbindelser

Et system flere forbindelser Et system flere forbindelser Tv I Telefon I Mobil I Computer I Musik I Mikrofon ConnectLine til nem kontrol og til sikre håndfri samtaler, når man er på farten Oticon Streamer er ikke kun en fjernbetjening,

Læs mere

HVORDAN DU FÅR KONTROL OVER BEKYMRINGER OG VANEHANDLINGER

HVORDAN DU FÅR KONTROL OVER BEKYMRINGER OG VANEHANDLINGER GODE TANKER GODE FØLELSER HVORDAN DU FÅR KONTROL OVER BEKYMRINGER OG VANEHANDLINGER Vi har ofte nogle tvangstanker, som kører rundt i hovedet på os. Nogle gange bliver vi ved med at få disse tanker om

Læs mere

Brugsanvisning til Bravissimo serien. BV-9 Bag-øret-høreapparat

Brugsanvisning til Bravissimo serien. BV-9 Bag-øret-høreapparat Brugsanvisning til Bravissimo serien BV-9 Bag-øret-høreapparat Indhold I denne brugsanvisning kan høreapparat, øreprop, renseudstyr og lignende se anderledes ud end det, du har. Desuden forbeholder vi

Læs mere

Information om hørelsen

Information om hørelsen Information om hørelsen Informationen er udarbejdet af en arbejdsgruppe ved de audiologiske afdelinger ved H:S Bispebjerg Hospital Vejle Sygehus Ålborg Sygehus Århus Universitetshospital - 1 - Hørelsen

Læs mere

Dine egne følelser i forskellige situationer

Dine egne følelser i forskellige situationer Navn: Dine egne følelser i forskellige situationer Dato: Kapitel 4: Øvelsesark 1 Side 1 af 3 Sådan som folk har det indeni afspejles i den måde, de reagerer på over for andre. Men før vi kan finde ud af,

Læs mere

HVORDAN DU TAKLER TRAUMER

HVORDAN DU TAKLER TRAUMER GODE TANKER GODE FØLELSER Det kan være meget skræmmende at komme ud for et traume, og derfor er det ikke så underligt, at de fleste børn og unge er ude af sig selv i et par dage derefter. Du bemærker måske

Læs mere

Gør. hver. dag. fantastisk. Beltone Amaze. M102661DK Rev.A

Gør. hver. dag. fantastisk. Beltone Amaze. M102661DK Rev.A Gør hver dag 2018 GN Hearing Care Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Beltone er et varemærke, der tilhører GN Hearing Care Corporation. Apple, Apple logoet, iphone, ipad, ipod touch og Apple Watch

Læs mere

Comfort contego. Betjeningsvenligt høreprodukt til det aktive liv

Comfort contego. Betjeningsvenligt høreprodukt til det aktive liv Comfort contego Betjeningsvenligt høreprodukt til det aktive liv Det er let at tilpasse min Comfort Contego til den situation jeg befinder mig i. Gertrud og jeg rejser en del, og det er skønt at kunne

Læs mere

Ace binax. Brugsanvisning. www.siemens.com/hearing. Life sounds brilliant.

Ace binax. Brugsanvisning. www.siemens.com/hearing. Life sounds brilliant. Ace binax Brugsanvisning www.siemens.com/hearing Life sounds brilliant. Indhold Velkommen 4 Dine høreapparater 5 Apparattype 5 Lær dine høreapparater at kende 5 Dele og betegnelser 6 Brugerkontroller 8

Læs mere

Høreapparat til voksne

Høreapparat til voksne Gentofte Hospital Øre-næse-hals-audiologisk klinik (RH) Niels Andersens Vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Høreapparat til voksne Nedsat hørelse Nedsat hørelse kan give forskellige oplevelser af,

Læs mere

Brugsanvisning til REAL serien. RE-m Bag-øret-høreapparat

Brugsanvisning til REAL serien. RE-m Bag-øret-høreapparat Brugsanvisning til REAL serien RE-m Bag-øret-høreapparat I denne brugsanvisning kan høreapparat, ear-set, renseudstyr og lignende se anderledes ud end det, du har. Ret til ændringer forbeholdes. Høreapparater,

Læs mere

Brugsanvisning til Bravissimo serien. BV-18 Bag-øret-høreapparat

Brugsanvisning til Bravissimo serien. BV-18 Bag-øret-høreapparat Brugsanvisning til Bravissimo serien BV-18 Bag-øret-høreapparat I denne brugsanvisning kan høreapparat, øreprop, renseudstyr og lignende se anderledes ud end det, du har. Desuden forbeholder vi os ret

Læs mere

Brugsanvisning AIKIA-m. Bag-øret-høreapparat

Brugsanvisning AIKIA-m. Bag-øret-høreapparat Brugsanvisning AIKIA-m Bag-øret-høreapparat Generelt Høreapparater, tilbehør og batterier må ikke bortskaffes med det almindelige husholdningsaffald. Venligst kontakt høreklinikken angående bortskaffelse.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

UKOMPLICERET HØRELSE. NÅR SOM HELST, HVOR SOM HELST. ZERENA

UKOMPLICERET HØRELSE. NÅR SOM HELST, HVOR SOM HELST. ZERENA UKOMPLICERET HØRELSE. NÅR SOM HELST, HVOR SOM HELST. ZERENA ZERENA HØREAPPARATER er attraktive, har et elegant design, præcisionsteknologi og smarte betjeningsmuligheder. Bernafon Zerena minirite DET ER

Læs mere

Motion primax. Life sounds brilliant. Hør lydens farver. Motion primax høreapparater. For ubesværet hørelse. Høresystemer. signia-hearing.

Motion primax. Life sounds brilliant. Hør lydens farver. Motion primax høreapparater. For ubesværet hørelse. Høresystemer. signia-hearing. Motion primax Hør lydens farver. Motion primax høreapparater. For ubesværet hørelse. Life sounds brilliant. Høresystemer signia-hearing.dk Motion primax høreapparater. Elegant, nem at betjene, ubesværet.

Læs mere

SSQ-C version 5.6. Gode råd om besvarelsen. Svar venligst på nedenstående spørgsmål, før du besvarer spørgsmålene om din hørelse. Navn: Dato: Alder:

SSQ-C version 5.6. Gode råd om besvarelsen. Svar venligst på nedenstående spørgsmål, før du besvarer spørgsmålene om din hørelse. Navn: Dato: Alder: SSQ-C version 5.6 Gode råd om besvarelsen De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til og oplevelse i forbindelse med at høre og lytte i forskellige situationer. Du svarede på de samme spørgsmål tidligere,

Læs mere

har givet os to ører designet til at arbejde sammen

har givet os to ører designet til at arbejde sammen Widex clear440-pa Naturen har givet os to ører designet til at arbejde sammen en verden af NATURLig lyd Naturen har givet os to ører, designet til at arbejde sammen. Og de nye WIDEX CLEAR 440-PA høreapparater

Læs mere

En god behandling begynder med en god dialog

En god behandling begynder med en god dialog En god behandling begynder med en god dialog På www.hejsundhedsvæsen.dk kan du finde flere eksempler på, hvad du kan spørge om. Du kan også finde inspiration, videoer, redskaber og gode råd fra fra læger,

Læs mere

HVORDAN KAN JEG HÅNDTERE TINNITUS?

HVORDAN KAN JEG HÅNDTERE TINNITUS? HVORDAN KAN JEG HÅNDTERE TINNITUS? Ca. 250 millioner mennesker over hele verden lider af tinnitus. HVAD ER TINNITUS? Tinnitus er opfattelsen af lyd eller støj inde i ørerne, men uden en ekstern lydkilde.

Læs mere

Silk Nx. Brugsanvisning. Hearing Systems

Silk Nx. Brugsanvisning. Hearing Systems Silk Nx Brugsanvisning Hearing Systems Indhold Velkommen 4 Dine høreapparater 5 Apparattype 5 Lær dine høreapparater at kende 5 Dele og betegnelser 6 Lytteprogrammer 7 Funktioner 7 Batterier 8 Batteristørrelse

Læs mere

Silk primax. Brugsanvisning. Høresystemer

Silk primax. Brugsanvisning. Høresystemer Silk primax Brugsanvisning Høresystemer Indhold Velkommen 4 Dine høreapparater 5 Apparattype 5 Lær dine høreapparater at kende 5 Dele og betegnelser 6 Indstillinger 7 Batterier 8 Batteristørrelse og tips

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 4. september 2016 kl Salmer: 443/434/680/441//165/439/41/31

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 4. september 2016 kl Salmer: 443/434/680/441//165/439/41/31 1 15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 4. september 2016 kl. 10.00. Salmer: 443/434/680/441//165/439/41/31 Åbningshilsen Sidste søndag var takkens søndag. I dag er det bekymringernes søndag.

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ HØRETAB

BLIV KLOGERE PÅ HØRETAB BLIV KLOGERE PÅ HØRETAB Hvordan ved du, om du har et høretab? Sandsynligvis vil du være den sidste, der opdager det. De fleste høretab sker gradvist over et så langt tidsrum, at man ikke nødvendigvis opdager

Læs mere

Vedligeholdelse og rengøring af i-øret-høreapparater. En kort beskrivelse af hvordan man skal vedligeholde og rengøre CIC- og ITE-apparater

Vedligeholdelse og rengøring af i-øret-høreapparater. En kort beskrivelse af hvordan man skal vedligeholde og rengøre CIC- og ITE-apparater Vedligeholdelse og rengøring af i-øret-høreapparater 6 En kort beskrivelse af hvordan man skal vedligeholde og rengøre CIC- og ITE-apparater Denne brochure er nummer 6 i en serie fra Widex om hørelse og

Læs mere

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu?

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu? Tanker og følelser Kapitel 3: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Vi tænker hele tiden, og tankerne kommer i forskellige størrelser. Vi kan have store tanker, små tanker og dem midtimellem. Følelser findes også i

Læs mere

Quick-guide for Oticon Opn & Oticon ON App 1.8.0

Quick-guide for Oticon Opn & Oticon ON App 1.8.0 Quick-guide for Oticon Opn & Oticon ON App.8.0 Introduktion Dette er en guide til, hvordan du bruger Oticon Opn og Oticon ON App med en Andriod. Sådan parrer du Oticon Opn høreapparater med en Android.

Læs mere