Udvalget for Erhverv og Kultur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Erhverv og Kultur"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:10 Afbud: Kim Qvist, Holger Mikkelsen og Holger Eskildsen Fraværende: - Bemærkninger: Willy Feddersen ferie. Søren Klint Kistorp deltog.

2 Udvalget for Erhverv og Kultur, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 363. Til efterretning Til orientering Idékonkurrence - virkeliggørelse af visionen for turismen i Aarøsund Evaluering af "The Wall" Vojens Speedway Center - opgradering BMX - klubben: Anlæg af bane Elitekommune: Vedtægter for elitesportsudvalg/ kriterier for støtte Fleksible tilrettelæggelsesformer inden for aftenskoleområdet Ansøgning fra Vojens Håndboldforening om tilskud til leje af haltimer hos Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole Eventuelt

3 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Til efterretning DIHAJP / 06/17018 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Dansk Klokkemuseum - afslag på plads i bestyrelsen. Mobile Skøjtebaner og skøjtehaller - fra Grontmij/Carl Bro. Danske Kulturdage i Holstebro - 3. til 4. april SceneLiv - januar Kulturelle Samråd i Danmark - Temamøde den april 2008 på Musik Center Askov. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Kim Qvist, Holger Mikkelsen og Holger Eskildsen Der er afholdt et møde med Hammelev Rideklub. Materiale fremlægges på et kommende møde i udvalget. Taget til efterretning Til orientering DIHAJP / 06/17018 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Orientering vedrørende bestyrelsesarbejde. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Kim Qvist, Holger Mikkelsen og Holger Eskildsen Jens Chr. Gjesing orienterede om formandskab i forbindelse med Væksthus Syddanmark i Odense. Orientering givet.

4 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Idékonkurrence - virkeliggørelse af visionen for turismen i Aarøsund DISOKK / 07/4158 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Byrådet godkendte den 25. oktober 2007 visionen for turismen i Aarøsund og herunder også, at der skulle afholdes en idékonkurrence med henblik på en visualisering af visionen for området. To firmaer, COWI By- og Landskabsdesign og SLA-Arkitekter, blev indbudt, og firmaerne afleverede deres forslag i form af et sæt plancher og et teksthæfte i forbindelse med afholdelse af et møde for projektorganisationen/bedømmelsesudvalget den 9. januar 2008 i Aarøsund. Selve bedømmelsen af de to forslag foregik den 17. januar 2008 i Aarøsund, og på baggrund af en projektgennemgang, vurdering og bedømmelse af de to forslag indstillede et enigt bedømmelsesudvalg forslaget fra COWI By- og Landskabsdesign som vinder af idékonkurrencen og dermed som det forslag, der kan arbejdes videre på med henblik på en virkeliggørelse af visionen om udvikling af turismen i Aarøsund-området. Begge de to idéforslag opfylder de stillede krav i forbindelse med konkurrencen, og som det fremgår af det udarbejdede bedømmelsesnotat indeholder begge forslag gode og stærke visioner, som på forskellig vis kan sikre en virkeliggørelse af den langsigtede vision for Aarøsund-området. Forslagene er, som ønsket, udtryk for overordnede ideer, som på forskellig vis vil skulle bearbejdes/justeres og konkretiseres i det videre arbejde om visionens virkeliggørelse. Bedømmelsesudvalget udtalelse og indstilling er den 24. januar 2008 sendt til de deltagende firmaer, til projektorganisationen/bedømmelsesudvalget og til Udvalget for Erhverv og Kultur med henblik på politisk behandling, idet det i forbindelse med godkendelsen af visionen for turismen i Aarøsund blev bestemt, at der skulle foregå en politisk godkendelse af vinderprojektet. Notatet Bedømmelse af de to idéforslag for Aarøsund Havn og omkringliggende arealer, dateret 24. januar 2008 udsendes sammen med dagsordenen. Økonomiske forhold Som det blev fastslået i forbindelse med behandlingen af visionen for turismen i Aarøsund, så kræver en virkeliggørelse af visionen, at investeringsniveauet i området skal være højt. Der vil både skulle investeres betragtelige private og kommunale midler. Private midler

5 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 569 skal f.eks. finansiere etablering af ferieboliger/center, udvidelse af lystbådehavn, øget hotelkapacitet m.m. For at få fremmet visionen vil det også kræve kommunale investeringer til bl.a. infrastruktur, stier, offentlige pladser og faciliteter m.m. Med hensyn til de konkrete udgifter i forbindelse med afholdelsen af ideforslags-konkurrencen, så er det tidligere besluttet at honorar i forbindelse med forslagene og en viderebearbejdelse af vinderforslaget med henblik på tilvejebringelse af et masterplan-lignende materiale finansieres af udvalgets udviklingspulje. Procedure Bedømmelsesudvalgets indstilling behandles politisk i Udvalget for Erhverv og Kultur den 11. februar, i Økonomiudvalget den 20. februar og i Byrådet den 28. februar Efterfølgende inviteres repræsentanter for vinderforslaget til et møde i projektorganisationen med henblik på en gennemdrøftelse af forslaget med udgangspunkt i bedømmelsen og de forskellige ønsker og bemærkninger i denne sammenhæng. De to idéforslag foreslås udstillet i Aarøsund, og Erhvervs-og Kulturservice vil anbefale, at vinderne får lejlighed til at fremlægge og præsentere idéforslaget på et offentligt møde i Aarøsund, hvor projektorganisationen/bedømmelsesudvalget også deltager. Tovholder/informationsansvarlig Søren Klint Kistorp Bilag Notat - Idéforslag for Aarøsund og omkringliggende arealer (437603) Aarøsund hæfte - Aarøsund hæfte A3.pdf (430966) Vedr. Præsentation af Ideforslag - Tko_Aaroesund_low_res_januar_2008.pdf (429895) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at bedømmelsesudvalgets udtalelse og indstilling af 24. januar 2008 tiltrædes, at COWI By- og Landskabsdesign dermed udpeges som vinder af idékonkurrencen, at sagen sendes videre til Økonomiudvalg og Byråd.

6 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 570 Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Kim Qvist, Holger Mikkelsen og Holger Eskildsen Godkendt med følgende ændringer i 2. at-punkt: "at COWI By- og Landskabsdesign dermed anbefales som vinder af idékonkurrencen over for Økonomiudvalg og Byråd" Evaluering af "The Wall" DIJSME / 06/15326 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Lørdag den 18. august 2007 afviklede Kløften Festivalen The Wall på Landsstævnestadion. En koncert der i den grad gav genlyd i Haderslev og den lokale presse, der fandt de helt store superlativer og lovprisninger frem. Kløften Festivalen og eventmanager Jørgen Smed har evalueret afviklingen af koncerten. Evalueringen konkluderer bl.a. at scenen bør opbygges uden for kunstgræsbanen, at området med mindre justeringer er optimalt, at den lokale opbakning var for begrænset, at regnskabet udviste et underskud på kr., at Kløften Festival ikke forventer at magte tilsvarende store enkeltstående arrangementer fremover. Se den komplette evaluering i vedlagte bilag. Tovholder/informationsansvarlig Erik Koch, Kløften Festival og Jørgen Smed, Centerchef Bilag Evaluering af The Wall (386804) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at evaluering og regnskab tages til efterretning. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Kim Qvist, Holger Mikkelsen og Holger Eskildsen Taget til efterretning.

7 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Vojens Speedway Center - opgradering DIBJHE / 07/22281 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Vojens Speedway Center er et kommunalt anlæg, som blev indviet ved et stort løb i september Efterfølgende har der på centret været kørt mange nationale og internationale løb. U21 VM finaler, Interkontinental finaler, Europamesterskaber, individuelle VM finaler samt Grand Prix finaler har været afviklet med stor succes og anerkendelse fra det internationale forbund. I de seneste 2-3 år har centret ført en lidt tilbagetrukket tilværelse uden de store løb, men i 2007 er de større begivenheder vendt tilbage til Vojens Speedway Center. I dette år har man afviklet U21 VM semifinalen, VM-kvalifikationsrunde 1 for hold samt det store Grand Prix Challenge stævne. Der er store udgifter og risiko forbundet med at tiltrække disse store løb. Den økonomiske risiko bæres udelukkende af Speed Sport uden nogen underskudsgaranti eller støtte fra kommunen. I forbindelse med afviklingen af Grand Prix Challenge Finalen var der en sammenkomst, hvori der var deltagelse fra FIM (motorsportens internationale politiske ledelse) samt Ole Olsen (Speed Sport), som står for de professionelle arrangementer på Vojens Speedway Center. Der blev på dette møde fra FIM s ledelse fremført et ønske om, at Vojens Speedway Center igen gøres til en arena for store internationale sportsarrangementer. Man henviste til, at speedway centret gennem sin historie med mange store begivenheder på verdensbasis var kendt som en væsentlig del af den internationale speedway tradition. Desuden betragter man banen som en af de absolut bedste i verden. Disse udsagn blev fulgt op af, at man fremhævede muligheden for at placere speedway VM-finalen for hold 2008 incl. Race Off = kvalifikationsløb på Vojens Speedway Center. Dette ville løbende blive fulgt op af andre store internationale arrangementer i de kommende år. Med reference til tidligere nævnte økonomi vedrørende de store arrangementer kan nævnes, at Speed Sports betaling for hvervning af ovenstående løb i 2008 (rettigheds- og løbsafgift, markedsføring, stævneudgifter etc.) udgør et beløb på 2,5-3 mil. kr.

8 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 572 En forudsætning for tiltrækning af de store løb er, at centret opgraderes, således at de grundlæggende faciliteter lever op til tidens krav. Der er her primært tale om omklædningsrum til kørere, lægerum samt toiletfaciliteter og servicefaciliteter for tilskuere. Rambøll har på foranledning af Speed Sport skitseret, hvorledes denne opgradering kan finde sted. Der er tale om 4 enheder, nemlig 3 enheder med toilet- og tilskuerfaciliteter samt en enhed med omklædningsrum og lægerum m.v. Prisen herfor en overslagsmæssigt opgjort til 4.5 mil. kr. 10. klasse skolen i Vojens har motorlære i lokaler på centret. Hvis dette kunne flyttes til lokaler uden for centret, ville det yderligere frigøre nødvendig lokalekapacitet. En opgradering af Vojens Speedway Center vil også tilgodese Vojens Speedway Klub som træner og kører løb på centret. Klubben har ca. 80 medlemmer og rangerer med sit bedste hold i 1. division. Ydermere arbejdes der intensivt med at etablere et konkurrencedygtigt superliga hold (den bedste division i Danmark) i 2008/09. Dette vil naturligvis hæve det medlemstal yderligere, som i tidligere år har ligget på Idrætsfonden Danmark laver løbende effektanalyser, som viser den afledede økonomiske effekt af store sportsevents. En sådan analyse i relation til VM Grand Prix Finalen på Vojens Speedway Center i 1989 viste, at dette en dages arrangement genererede en turistomsætning i området på 6.2 mil. kr. fordelt med 3.3 mil. kr. i udenlandsk og 2.9 mil. kr. i indenlandsk turistomsætning. Idrætsfonden har lavet en analyse af 22 sportsevents i 2006, som viser en afledt udenlandsk turistomsætning på 74,1 mil. kr. Ud over de samfundsøkonomiske effekter skaber store sportsbegivenheder en lang række positive effekter i form af profilering af værtskommunen gennem national og international mediedækning. Bl.a. vil VM for hold i 2008 blive TV-dækket i mange lande, det sendes live på DK4 med 1½ times sammendrag på DR1. Denne profilering kan langsigtet udnyttes turist- og erhvervsmæssigt samt i bestræbelserne på at tiltrække nye borgere.

9 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 573 Effektanalyserne peger i retning af, at den nødvendige investering i Vojens Speedway Center vil kunne forrentes af de afledede økonomiske effekter samt det indirekte afkast af mediedækning m.v. I budget 2008 er der til drift af Vojens Speedway Center afsat brutto kr. Herfra går Speed Sports betaling på kr. (pristalsreguleret) for retten til professionelle arrangementer. Nettoudgiften er således kr. Ved VM-arrangementer o.l. erlægger Speedsport yderligere ca kr. pr. løb. Som det fremgår af ovenstående har der i de seneste år været en tilbagegang i Vojens Speedway Klubs medlemsantal. Hvis man ikke beslutter sig for at opgradere speedway centret, bør man nøje overveje centrets fremtid. Tidligere udsendte bilag: Notat - nedsættelse af nyt elitefacilitetsudvalg Budget - Vojens Speedwaycenter Effektanalyse af 2006: Sportsevents gavner samfundsøkonomien Økonomiske forhold Der er ikke i budget 2008 afsat midler til opgradering af Vojens Speedway Center. Som et led i regeringens handlingsplan for at trække store idrætsbegivenheder til Danmark har man etableret et Elitefacilitetsudvalg, som er et selvstændigt udvalg med hjemsted i Lokale- og anlægsfonden. Udvalget kan af en pulje på 20 mil. kr. yde støtte til opgradering af idrætsfaciliteter til international standard med henblik på afholdelse af idrætsbegivenheder på internationalt niveau. Der skønnes, at der med henvisning til udvalgets formål er gode muligheder for at få tilskud til opgradering, ikke mindst fordi VM finalen for hold ved FIM s kongresbeslutning er placeret på Vojens Speedway Center. Der må påregnes en kommunal udgift. Personalemæssige forhold Vojens Speedway Centers drift varetages for Haderslev Kommune af Speed Sport. Tovholder/informationsansvarlig Mogens Olsen

10 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 574 Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at man søger Elitefacilitetsudvalget om støtte til opgradering af Vojens Speedway Center i forbindelse med afholdelse af VM finalen for hold i 2008 samt efterfølgende store internationale arrangementer. Når udvalgets beslutning foreligger tages endelig stilling til finansiering af kommunal andel/centrets fremtid. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Erhvervs- og Kulturservice vurderer i samarbejde med Teknik- og Miljøservice og Speed Sport det udarbejdede projekt med henblik på fremsendelse af ansøgning til Kulturministeriets Elitefacilitetsudvalg. Sagen genoptages til behandling den 10. december Supplerende sagsfremstilling. Der er indhentet en udtalelse fra Haderslev Kommunes byggesektion. Det konstateres her, at de nye bygninger opføres, således at de ligner de bedste og nyeste bygninger på centret. Det konkluderes, at der ikke i projektet ses problemer i forhold til planlov, byggelov og bygningsreglement. Der er endvidere indhentet en udtalelse fra Miljø- og Natur. Det noteres her, at der aktuelt findes en miljøgodkendelse, som fastlægger i hvilket omfang anlægget kan anvendes. Da retsbeskyttelsesperioden på 8 år for den aktuelle miljøgodkendelse er udløbet, skal der ske en revurdering af denne. Denne revurdering skal ske i relation til en ny vejledning om støj fra motorsportsbaner. Miljø og Natur s umiddelbare opfattelse er, at anlægget ikke vurderes at kunne overholde vejledningens støjkrav, og at det derfor sandsynligvis vil aflede udgifter at imødekomme disse krav. Det seneste konkrete tiltag vedr. støjbelastning i centret skete i 2003, da Sønderjyllands Amt meddelte Vojens Kommune en vilkårsrevision (skærpede krav) for driftstid og støjforhold. Vojens Kommune klagede til Miljøstyrelsen over afgørelsen. Styrelsen ophævede herefter amtets afgørelse og sendte sagen tilbage til fornyet behandling.

11 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 575 Afgørelsen blev begrundet med nye støjberegninger og beregninger af omkostningerne ved støjdæmpning. Sagen er herefter henvist til Haderslev Kommune, som fra er ny miljømyndighed. Miljø- og Natur har efterfølgende henvist til den nye bekendtgørelse vedrørende støj fra motorsportsbaner. Heraf fremgår det, at en miljøgodkendelse ikke skal fastsætte støjgrænser for løb og konkurrencer, men derimod sætte grænser for antallet af arrangementer pr. år samt en tidsmæssig begrænsning af kørslen på de enkelte løbsdage. Det anføres endvidere, at der normalt er behov for 5 weekends pr. år til løb og konkurrencer. Det kan afgøres efter konkret vurdering, om der for den enkelte bane kan afholdes flere end 5 løbs weekends om året. En etapeopdeling af investeringen vil næppe være gunstig set i relation til en ansøgning om tilskud fra Elitefacilitetsudvalget. Man bør således overveje at søge støtte fra dette udvalg med henvisning til det foreslåede projekt med et overslag på 4.5 mil. kr. Vojens Speedway Center opfylder alle 4 forudsætninger for støtte. Disse er: 1. Økonomisk grundlag for bud. (Speedsport har disse forudsætninger). 2. Skal have faciliteter på internationalt niveau. (Vojens Speedway Center). 3. Skal have ledere med internationale kompetencer og gode forbindelser i den pågældende sportsgren. (Ole Olsen). 4. Sportsgrenen skal være internationalt med fremme. (Det er speedway). Ønskes alligevel en etapeopdeling har bygning 1 (omklædning, lægerum m.v.) samt bygning 2 (toiletter/udsalg kiosk) højeste prioritet. Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Elitefacilitetsudvalget søges om støtte til opgradering af Vojens Speedway Center - det fulde projekt, at indstillingen fremsendes med anbefaling til Økonomiudvalget og Byrådet, og at sagen genoptages, når der foreligger svar på ansøgningen fra Elitefacilitetsudvalget.

12 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 576 Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Godkendt. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Ingen Anbefales. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Bent Steenberg Olsen Godkendt. Supplerende sagsfremstilling Elitefacilitetsudvalget har i brev, dateret den 2. januar 2008, kvitteret for modtagelsen af Haderslev Kommunes ansøgning. I brevet efterspørger Elitefacilitetsudvalgets sekretariat en række supplerende/uddybende oplysninger: Det samlede anlægsbudget, en finansieringsplan, et estimeret driftsbudget, en behovsanalyse, betydning for centrets daglige brugere, situationsplan, tilgængelighed, miljømæssige konsekvenser og sammenhæng til den regionale strategi. Såfremt disse foreligger senest den 17. januar 2008 vil bestyrelsen for Elitefacilitetsudvalget behandle ansøgningen i sit møde den 7. februar Erhvervs- og Kulturservice arbejder aktuelt med at tilvejebringe de ønskede oplysninger, der senest vil foreligge til Udvalget for Erhverv og Kultur s møde den 14. januar Herefter vil disse kunne fremsendes til Elitefacilitetsudvalget. Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at besvarelsen af Elitefacilitetsudvalgets spørgsmål fremsendes, så den er udvalget i hænde senest den 17. januar Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen Godkendt.

13 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 577 Fremsendes via borgmesteren til Elitefacilitetsudvalget sådan at brevet kan være udvalget i hænde senest den 17. januar Supplerende sagsfremstilling Kulturministeriets Elitefacilitetsudvalg behandler Haderslev Kommunes ansøgning på sit møde den 7. februar Resultatet heraf forventes at foreligge til udvalgets møde, hvorefter der kan fremsendes anbefaling til Økonomiudvalget og Byrådet. Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur, på baggrund af Elitefacilitetsudvalgets beslutning, fremsender anbefaling til Økonomiudvalget og Byrådet. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Kim Qvist, Holger Mikkelsen og Holger Eskildsen Der blev uddelt et notat med supplerende oplysninger om støttens forudsætninger. Sagen fremsendes, på baggrund af Elitefacilitetsudvalgets beslutning, til Økonomiudvalg og Byråd med anbefaling af, at der tages stilling til, om udbygningen skal gennemføres med en kommunal medfinansiering på 3,6 mil. kr., og at Serviceområdet optager forhandling med Speed Sport med henblik på fornyelse af lejekontrakten BMX - klubben: Anlæg af bane DIBETH / 03/927 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Haderslev BMX Klub anmoder på møde den 25. januar 2008 og i senere skriftlig henvendelse Haderslev Kommune om akut hjælp, idet klubben ikke ser sig i stand til at færdiggøre anlægget af en ny BMX bane på Louisevej i Idrætscenterområdet. Baggrunden for henvendelsen er, at klubben i 2005/ 2006 fik overdraget brugsretten til et areal på Louisevej - efter at klubbens hidtige lejemål på Fjordagervej blev opsagt af udlejeren.

14 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 578 Klubben har siden arbejdet på etablering og aptering af banen, og har siden sæsonstart 2006 ikke kunnet tilbyde medlemmerne rimelige forhold for sporten, idet klubben - på trods af uegennyttig hjælp fra medlemmer og bestyrelse - ikke har kunnet færdiggøre baneanlægget. Der er ikke økonomi i klubben til det sidste vitale anlægsarbejde, hvor der resterer topbelægning, start- gate, indhegning af bane, sø og anlæg, planering, overdækning af gate samt indretning af klub- og maskinhus. Den snart 25 år gamle klub har en lang tradition for at fostre talenter. Medlemmer af klubben har de seneste år opnået både danske, nordiske og europæiske medaljer, og i øjeblikket kæmper et af klubbens medlemmer om en plads til OL. De to "ombygningsår" har kostet medlemmer, og klubbens traditionelle medaljehøst er blevet mindre. BMX sporten er i stadig vækst - ikke mindst på grund af OL - og klubben har en tro på, at Haderslev BMX igen kan blive en af landets førende klubber. Der er den fornødne talentmasse, og interessen fra landstræner og -forbund er intakt - under forudsætning af at banen bliver godkendt. Klubben var endvidere på tale i forhold til etableringen af elitekommunesamarbejdet med TeamDanmark. Der er oplagte muligheder for med tiden at trække både afholdelse af DM og Nordiske Mesterskaber til Haderslev. BMX-sæsonen starter til marts. Hvis klubben skal overleve og udvikle sig, er det nødvendigt med en økonomisk saltvandsindsprøjtning, der kan sikre færdiggørelsen og godkendelsen af banen, og her har klubben brug for akut hjælp. Økonomiske forhold BMX klubben har i henvendelsen skitseret følgende økonomi: Topbelægning kr. Start gate kr. Stakit om bane og sø kr. Planering af område kr. Overdækning af gate kr. Etablering af tilbygning til klubhus kr. Etablering af maskinhus kr. Det helt nødvendige behov er finansiering af de 3 øverste poster i alt kr. Tidligere Haderslev Kommune har tidligere givet positivt tilsagn om et årligt tilskud på op til kr. til renter og afdrag på et eventuelt lån. Klubben har aldrig udmøntet tilsagnet, men har nu fået et lånetilbud, som kommunen kan tage fornyet stilling til.

15 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 579 Kommunen skal give garanti overfor pengeinstituttet for foreningens låneoptagelse på kr. Når kommunen meddeler garantier skal der foretages deponering af et tilsvarende beløb. Deponeringen frigives hen over årrækken. Sammenlægningsudvalget har i mødet den 27. juni 2006, pkt. 139, vedtaget en bagatelgrænse for ansøgning om deponeringsfritagelse hos Velfærdsministeriet. Det er besluttet, at der først søges om fritagelse, når den årlige frigivne deponering pr. sag er kr. I den givne situation er beløbet under bagatelgrænsen ( kr./10= kr.), hvorfor der ikke søges om fritagelse. Bevillingspåtegning: at der meddeles tillægsbevilling i 2008 på kr. til Deponering at der finansieres kr. i 2008 af likvide aktiver. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 11. februar 2008 med henvisning til Klubbens tidspres. Behandles efterfølgende i Folkeoplysningsudvalget den 26. februar Tovholder/informationsansvarlig Jørn Mejer Bilag Anmodning om akut hjælp til BMX klubben (443574) Tilbud fra Frøs til Haderslev BMX klub - bmx _001.pdf (440095) Notat vedr. BMX klubben henvendelse (443669) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at der meddeles kommunegaranti på kr. til BMXklubben, at bevillingspåtegningen godkendes, og at klubben ansøger Folkeoplysningsudvalgets prioriteringsmidler om tilskud til færdiggørelsen af bane og øvrige anlæg.

16 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 580 Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Kim Qvist, Holger Mikkelsen og Holger Eskildsen Sagen fremsendes Økonomiudvalg og Byråd med følgende at-punkt før de 3 andre at-punkter: at Udvalget for Erhverv og Kultur over for Økonomiudvalg og Byråd anbefaler, 369. Elitekommune: Vedtægter for elitesportsudvalg/kriterier for støtte DIMONP / 08/231 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Styregruppen for Haderslev Elitesport blev oprettet i forbindelse med at Haderslev Kommune blev Team Danmark elitekommune i Formålet er at udmønte de aftaler, der blev lavet mellem parterne Haderslev Kommune og Team Danmark. Styregruppen opløses nu, og overgår til Haderslev Elitesportsudvalg, der fremover vil varetage Haderslev Kommunes eliteidrætspolitik, med nedenstående fokuspunkter: Arbejde for tilvejebringelse af optimale forhold for eliteidrætsudøvere indenfor områderne job, bolig og uddannelse. Tage initiativ til videreuddannelse af trænere og ledere med det formål at optimere eliteidrætsudøvernes udvikling. Samle kræfter, som har interesse i og mulighed for at styrke eliteidrætten, til en koordineret indsats, som giver eliteidrætten i Haderslev optimale vækstbetingelser. Synliggøre eliteidrætten, dens udøvere og aktiviteter. Forvalte og sikre at midler, der bliver stillet til rådighed for eliteidrætten, bliver udnyttet optimalt. Arbejde for at den kommunale støtte matches af erhvervslivet. Styregruppen har udarbejdet forslag til vedtægter for Haderslev Elitesportsudvalg, og disse har været i høring i Folkeoplysningsudvalget, Haderslev Idrætsråd og de klubber der medvirker i elitekommuneprojektet. Kommentarer er indarbejdet i vedtægterne. Haderslev Elitesportsudvalg forventes stiftet på et møde sidst i marts 2008.

17 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 581 Økonomiske forhold Til elitekommuneprojektet er der afsat kr. i 2008 og kr. i Ved gennemgang og planlægning af den videre proces og udvikling, er der opstået behov for supplerende finansiering til indkøb af ekstra inventar, leje af baneanlæg og etablering af støttefond for eliteidrætsudøvere. Inventarpuljen dækker over ekstraordinær indkøb af inventar til opstart ( kr.) samt en årlig ekstraudgift til leje af baneanlæg ( kr.). Støtten til eliteidrætsudøvere tænkes sammensat i en pulje, hvor Haderslev Kommune afsætter en årlige støttesum, der herefter suppleres med beløb fra sponsorer. Haderslev Kommunes andel til dette forventes i 2008 at være kr. og fra kr. årligt. Juridiske aspekter Elitesportsudvalget oprettes som forening, der serviceres af Erhvervsog Kulturservice/ Kultur og Fritid. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 11. februar Tovholder/informationsansvarlig Morten Nørby Poulsen Bilag Vedtægt Haderslev Elitesportsudvalg (436388) Kriterier for støtte til eliteidrætsudøvere (436360) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller at vedtægter for elitesportsudvalget godkendes, at kriterier for støtte til eliteidrætsudøvere godkendes, at der etableres en pulje på kr. til støtte til eliteidrætsudøvere, at merudgifterne til inventar og leje af anlæg revurderes, når der foreligger etablering af økonomien i idrætsklasserne, og at en permanent pulje på f.eks kr. til støtte af eliteidrætsudøvere indgår i udvalgets budgetarbejde for 2009.

18 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 582 Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Kim Qvist, Holger Mikkelsen og Holger Eskildsen Godkendt med bemærkning om, at målgrupperne i forhold til støttemulighederne skal være bredere end beskrevet i kriterierne. Bent K. Andersen kunne ikke godkende vedtægtens 6, stk. 2, angående formandens afgørende stemme i tilfælde af stemmelighed Fleksible tilrettelæggelsesformer inden for aftenskoleområdet DIBETH / 07/102 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Udvalget for Erhverv og Kultur godkendte den 22. januar 2007, efter indstilling fra Folkeoplysningsudvalget, regler for fleksible tilrettelæggelsesformer inden for aftenskoleområdet. Det har efterfølgende vist sig, at der er behov for en justering af reglerne, idet de vedtagne regler ikke indeholder retningslinier for, hvor meget der kan ydes i tilskud pr. lektion. Der skal ligeledes fastsættes regler for, hvordan anvendelsen af fleksible tilrettelæggelsesformer indregnes i tildelingen af næste års tilskud for aftenskolerne. Undervisning tilrettelagt som fleksible tilrettelæggelsesformer skal klart adskille sig fra den traditionelle aftenskoleundervisning og foregå på hold hvor deltagerne er registreret. Det skal være muligt for alle at tilmelde sig holdene, og der skal være deltagerbetaling. For så vidt angår fjernundervisning skal mindst 30% af timerne gennemføres i fællesskab ved fysisk fremmøde. Den enkelte aftenskole kan anvende op til 36% af det kommunale tilskud til fleksible tilrettelæggelsesformer. Fleksible tilrettelæggelsesformer kan være: åbne studiecirkler, åbne studieværksteder, workshops, "spørg specialisten", it-baseret fjernundervisning. I modsætning til den traditionelle aftenskoleundervisning kan der gives tilskud til andre udgifter end lærer- og lederløn, og lønniveauet er ikke bundet til centralt fastsatte takster.

19 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 583 De eksisterende regler er følgende: Der kan gives tilskud til: Løn til de personer der forestår de fleksible tilrettelæggelsesformer Lederhonorar, dog højst 20% af aftenskolens udgifter til fleksible tilrettelæggelsesformer Udgifter til etablering af internetadgang for undervisere på hold inden for IT-baseret fjernundervisning. Undervisningsmaterialer af ikke-blivende værdi Annoncering Lokaleudgifter Loven og folkeoplysningsbekendtgørelsen indeholder ikke lofter for, hvor store beløb inden for det kommunale tilskud aftenskolen kan anvende pr. hold eller pr. time til fleksible tilrettelæggelsesformer. Kommunalbestyrelsen kan i sine lokale regler fastlægge bestemmelser herom. Det kommunale tilskud er i Haderslev Kommune fastsat til 1/3 af udgifterne til almen undervisning, 8/9 til handicapundervisning og 5/7 til instrumentalundervisning. Oplysningsforbundenes Fællesråd, Dansk Folkeoplysnings Samråd og Kommunernes Landsforening anbefaler: Beregning af timer Opgørelse af timetallet sker ligesom ved traditionel aftenskoleundervisning som lektioner á 45 minutter. Afregning De tilskudsberettigede udgifter er de faktisk afholdte udgifter, dog højst: Antal lektioner x et beløb der beregnes på grundlag af satsen til lærer- og lederløn m.v. ved almindelig aftenskoleundervisning. Beløbet beregnes for et år ad gangen på baggrund af den forventede udvikling i den almindelige aftenskolelønsats. Beløbet for 2007 er 318,16 kr. Erhvervs- og Kulturservice har med baggrund i anbefalingen fra Oplysningsforbundenes Fællesråd, Dansk Folkeoplysnings Samråd og Kommunernes Landsforening, udarbejdet vedlagte reviderede regler. Økonomiske forhold Fleksible tilrettelæggelsesformer er udgiftsneutrale, da udgiften finansieres af den enkelte aftenskoles bevilling. Personalemæssige forhold Området administreres af Erhvervs- og Kulturservice

20 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 584 Juridiske aspekter Lov nr. 13 af 12. december 2006 om ændring af lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet. Procedure Behandles i Folkeoplysningsudvalget den 22. januar 2008 samt i Udvalget for Erhverv og Kultur den 28. januar Tovholder/informationsansvarlig Bent Therkildsen Bilag Forslag regelsæt fleksible tilrettelæggelsesformer (273971) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at oplysningsforbundenes Fællesråds, Dansk Folkeoplysnings Samråds og Kommunernes Landsforenings anbefaling følges, at det af Erhvervs- og Kulturservice udarbejdede forslag til regler fremsendes med anbefaling til videre behandling i Udvalget for Erhverv og Kultur. Beslutning i Folkeoplysningsudvalget den Afbud: Leif Pedersen - i stedet mødte Holger Eskildsen, Morten Jørgensen - i stedet mødte Peter Olesen. Allan Emiliussen. Fraværende: Børge Koch og Karsten Boe Godkendt. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Kim Qvist, Holger Mikkelsen og Holger Eskildsen Godkendt.

21 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Ansøgning fra Vojens Håndboldforening om tilskud til leje af haltimer hos Vojens Gymnastikog Idrætsefterskole DIBETH / 07/26313 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Ansøgning fra Vojens Håndboldforening om 100 % tilskud til leje af ca. 140 haltimer hos Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole. 100 timer ønskes anvendt til daglig træning og afvikling af kampe, idet der er indledt et samarbejde med skolen, som indebærer, at skolens hal kan benyttes. Foreningen anfører, at de af Folkeoplysningsudvalget tildelte timer i Vojenshallerne til træning ikke kan dække klubbens behov. Foreningen har fået tildelt timer i henhold til gældende regler, d.v.s. der tildeles haltimer i forhold til medlemstal. Foreningen har således fået tildelt haltimer, svarende til deres medlemstal. 40 timer ønskes anvendt i forbindelse med Påskecup 2008, da man ønsker at flytte aktiviteter fra Over Jerstal Hallen, idet der derved kan undlades at etablere en busrute, og dermed reducere omkostningerne. Foreningen anfører, at man som følge af indførelse af gebyr for overnatning i kommunale lokaler, er blevet påført en udgift på kr. Økonomiske forhold Udgiften til leje af 140 haltimer udgør kr., og der er ikke budgetmæssig dækning for at yde tilskud, fra lokaletilskudskontoen. Juridiske aspekter I henhold til Folkeoplysningslovens 25, stk. 2, ydes der tilskud til eksisterende lejemål i idrætshaller, men Byrådet kan og har besluttet, ikke at yde tilskud til nye lejemål, med mindre det godkendes i hvert enkelt tilfælde. Procedure Behandles i Folkeoplysningsudvalget den 18. december 2007 og i Udvalget for Erhverv og Kultur den 14. januar 2008, såfremt Folkeoplysningsudvalget anbefaler, at der ydes tilskud. Tovholder/informationsansvarlig Bent Therkildsen

22 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 586 Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at ansøgningen ikke imødekommes, idet tildeling af timer til den ugentlige træning er sket i henhold til de gældende regler, og at der ikke er budgetmæssig dækning for at imødekomme ansøgningen. Beslutning i Folkeoplysningsudvalget den Afbud: Børge Koch, Birgit Sørensen, John Lauridsen, Connie Andersen Godkendt. Supplerende sagsfremstilling Anke fra Vojens Håndboldforening over Folkeoplysningsudvalgets afslag. Foreningen anfører, at Påskecup 2008 med flere end deltagere og over overnatninger hidtil har haft et årligt overskud på mellem kr. Overskuddet reduceres med kr., efter at der med virkning fra 1. januar 2007 er indført betaling for brug af skoler m.v. til overnatning. Foreningen finder det uheldigt, at Haderslev Kommune medvirker til at besværliggøre og i værste fald ødelægge det frivillige idrætsliv i kommunen. Der anmodes om, at Haderslev Kommune yder et tilskud på kr. gerne suppleret med, at der stilles 2-3 kommunale biler til rådighed til Påskecup. Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at anken afvises, og at ansøgningen om et tilskud samt om at få stillet kommunale biler til rådighed ikke imødekommes. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Kim Qvist, Holger Mikkelsen og Holger Eskildsen Godkendt.

23 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Eventuelt DIHAJP / 06/17018 ÅBEN SAG Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Kim Qvist, Holger Mikkelsen og Holger Eskildsen Opfølgning om borgerinddragelse - med udgangspunkt i erfaringer og drøftelser fra strategiforløbet - tages op på næste møde. Ella Skjellerup orienterede om afholdelse af møde i Turistrådet den 25. februar 2008 kl på Tørning Mølle. Datoen for et offentligt møde om multihuse fastlægges hurtigst muligt - helst en mødedato medio april 2008.

24 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 588 Underskriftsside Jens Chr. Gjesing Finn Lykkeskov Preben Holmberg Allan Emiliussen Kim Quist Ella Skjellerup Bent K. Andersen Holger Mikkelsen Uwe Jessen Holger Eskildsen

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-12-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:25 Afbud: Børge Koch, Birgit Sørensen, John

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-01-2008 Mødested: KFUM s klublokale, Kløvermarken 1, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Leif Pedersen i stedet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Gram Fritidscenter Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21.00 Afbud:, Morten Jørgensen og Allan Emiliussen Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 14-01-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Afbud: Ingen Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-08-2009 Mødested: Hammelev Spejdergruppe, Brøkelhusvej 3, Hammelev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Kurt Koch, Morten Jørgensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 26-11-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Ella Skjellerup forlod mødet kl.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-10-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej, Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-11-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen, Morten Jørgensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-02-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Leif Pedersen, Karsten Boe, John

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-04-2008 Mødested: Bevtoft Hallens Cafeteria Starttidspunkt: Kl. 20:15 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Preben Holmberg, Leif Pedersen, Allan Emiliussen

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Fleksible tilrettelæggelsesformer

Fleksible tilrettelæggelsesformer Lederhåndbog side 9.2.1 Fleksible tilrettelæggelsesformer Fleksible tilrettelæggelsesformer Folketinget vedtog i december 2006 en ændring af folkeoplysningsloven, der bl.a. giver aftenskolerne mulighed

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: Ponyklubbens rytterstue, Christiansfeldvej 39A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Jens Thestrup

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-04-2009 Mødested: Bispen mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 19.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Børge Koch, Preben Holmberg, Birgit Sørensen og

Læs mere

1 Formål. 2 Virksomhedens omfang

1 Formål. 2 Virksomhedens omfang Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Vallensbæk kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 15-12-2009 Mødested: 218 Gram Fritidscenter Ungdomslederpris 2010 - Uddeling Starttidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 20:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 19-01-2010 Mødested: Ny Hansborg Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:15 Afbud: Morten Jørgensen, John Lauridsen, Connie Andersen Fraværende:

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Hedensted Kommune i henhold til lov om støtte til folkeoplysning.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Hedensted Kommune i henhold til lov om støtte til folkeoplysning. Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Hedensted Kommune i henhold til lov om støtte til folkeoplysning. 1 Formål. Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Folkeoplysende Voksenundervisning godkendt i KB 201108 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 21-10-2009 Mødested: Hammelev Hallen Starttidspunkt: Kl. 17:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Afbud: Allan Emiliussen, John Lauridsen, Karsten Boe og Connie

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Godkendt i EKFU120814 (dok 480-2014-901417) 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud til...

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Brøndby Kommune Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1. Ansøgningsfrist

Læs mere

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Skanderborg Kommune Vedtaget af Skanderborg Kommune den 27. marts 2014 1 Tilskud til den folkeoplysende virksomhed Indledende bemærkninger Nærværende regelsæt

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget

DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Retningslinier for tilskud m.m. til den folkeoplysende voksenundervisning i Dragør Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven gældende pr. 1. januar 2008 1 Formål

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen,

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Vedtaget i Folkeoplysningsudvalget den 2. december 2010, i forbindelse med budget 2011

Læs mere

Tilskudsguide. Sådan får du tilskud til din aftenskole

Tilskudsguide. Sådan får du tilskud til din aftenskole Tilskudsguide Sådan får du tilskud til din aftenskole Tilskudsguide_aftenskoler_2015.indd 1 29-10-2014 10:29:07 I denne folder får du overblik over de tilskudsmuligheder, der er for aftenskoler inden for

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 18-11-2009 Mødested: Bispen, lokale 12, 1. sal Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Børge Koch, Bent Steenberg, Birgit Sørensen,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-10-2010 Mødested: Fælles kørsel fra Hansborg kl. 16:30 eller Vojens Speedwaycenter kl. 17:00 Tinglykke 9 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter, mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: John Lauridsen og Connie Andersen

Læs mere

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune 1. FORMÅL Bestemmelserne i dette regelsæt fastsætter reglerne for støtte til Folkeoplysende Voksenundervisning. Reglerne følger Folkeoplysningsloven jævnfør lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni 2004,

Læs mere

Tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning i Hørsholm Kommune

Tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning i Hørsholm Kommune Tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning i Hørsholm Kommune Alle godkendte folkeoplysende foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning, kan søge om tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven.

Læs mere

Bevillingen til dette formål varetages af et særligt udvalg med sekretariat i Lokale- og Anlægsfonden. Udvalget kaldes Elitefacilitetsudvalget.

Bevillingen til dette formål varetages af et særligt udvalg med sekretariat i Lokale- og Anlægsfonden. Udvalget kaldes Elitefacilitetsudvalget. NOTAT 28. august 2007 Nedsættelse af nyt elitefacilitetsudvalg, der kan yde støtte til opgradering af idrætsfaciliteter til international standard med henblik på afholdelse af idrætsbegivenheder på internationalt

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-02-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Folkeoplysende voksenundervisning. Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven

Folkeoplysende voksenundervisning. Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Folkeoplysende voksenundervisning Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Udkast 15.12.2016 Gældende fra 01.01.2008 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx.2017 Indhold INDLEDNING...3

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-01-2009 Mødested: Kunsthuset, Det Gamle Havnekontor, Jomfrustien 52 Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Processen Forslag fra Oplysningsforbundenes Fællesråd af 30. juni Arbejdsgruppe om fleksible tilrettelæggelsesformer i folkeoplysningsloven. Lov

Processen Forslag fra Oplysningsforbundenes Fællesråd af 30. juni Arbejdsgruppe om fleksible tilrettelæggelsesformer i folkeoplysningsloven. Lov Undervisning tilrettelagt fleksibelt Fleksible tilrettelæggelsesformer 1 Processen Forslag fra Oplysningsforbundenes Fællesråd af 30. juni 2004. Arbejdsgruppe om fleksible tilrettelæggelsesformer i folkeoplysningsloven.

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl.

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Astrid Refshauge,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 10-09-2007 Mødested: Aarøsund Medborgerhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.40 Afbud: Allan Emilliussen. Fraværende: Uwe Jessen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gladsaxe Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gladsaxe Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gladsaxe Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-03-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Kim Quist Fraværende: Bemærkninger: Folkeoplysningsudvalget, 25-03-2008

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-10-2008 Mødested: Søsportscentret, Damstien 28, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreninger, der tilbyder voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreninger, der tilbyder voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Gældende Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreninger, der tilbyder voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. Forslag til nye (Ændringer er med kursiv og rødt)

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 20-02-2008 Mødested: Mødelokale 1, tidligere Byrådssal i Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:55 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Sag nr.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. juni 2011 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Mødet starter kl. 16.30. Der startes med besøg ved Haderslev Kamp Kunst Klub, og derefter Haderslev

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Onsdag den 02-07-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 31-03-2011 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved Kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 31-03-2011 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved Kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 31-03-2011 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved Kantinen Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Elinor Harder, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg J.NR.: Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg 6 J.NR.: 18.14.00

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-09-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: kl. 20:00 Afbud: Preben Holmberg, John Lauridsen, Morten Jørgensen, Jens Thestrup

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende aftenskoleundervisning i Skive kommune i henhold til Lov om støtte til Folkeoplysning.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende aftenskoleundervisning i Skive kommune i henhold til Lov om støtte til Folkeoplysning. Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende aftenskoleundervisning i Skive kommune i henhold til Lov om støtte til Folkeoplysning. 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven

Retningslinjer for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven Retningslinjer for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven Hovedområde 1 Gældende for 2016 1 Indhold Undervisningsordning 3 Ordningens mål er 3 Ordningen omfatter 3 Hvad er voksenundervisning

Læs mere

Retningslinjer. for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Gældende for Hovedområde 1

Retningslinjer. for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Gældende for Hovedområde 1 Retningslinjer for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven Hovedområde 1 Gældende for 201 1 Indhold Undervisningsordning 3 Ordningens mål er 3 Ordningen omfatter 3 Hvad er voksenundervisning

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 11-05-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Jens Chr. Gjesing og Allan Emiliussen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:25 Afbud: Bemærkninger: Der er afbud til mødet den 26. marts 2007 fra

Læs mere

Referat Forenings- og Fritidsudvalget

Referat Forenings- og Fritidsudvalget Referat : Torsdag den 05. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Anders Glargaard (Undervisningsområdet) Karsten Bernstein (Undervisningsområdet)

Læs mere

Forslag til ændring af retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Rødovre Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Forslag til ændring af retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Rødovre Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Forslag til ændring af retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Rødovre Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1. Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 24. april 2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Bemærkninger: Folkeoplysningsudvalget,

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. december 2010 Mødested: Hammelev Hallen, Cafeteria Arrangementet med hædring af unge ledere, starter kl. 18.30. Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-09-2010 Mødested: Hansborg kl. 16:30 eller Sommersted Boldbaner kl. 17:00 Vestermarksvej 2, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 16:30 / Ordinært

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 14. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 15. Nyt fra formanden 2 16. Nyt fra

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 22-05-2001

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 22-05-2001 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 22-05-2001 Mødedato: 22-05-2001 Mødetidspunkt: kl. 15.00-16.15 Mødested: B 101, Børne- og kulturforvaltningen Jørn Larsen, Hans Ulrik Vadmann # 173078/23-05-2001

Læs mere

Med udgangspunkt i den nye bevillingsfordeling er det naturligt, at den nye organisation forankres i Kulturministeriet.

Med udgangspunkt i den nye bevillingsfordeling er det naturligt, at den nye organisation forankres i Kulturministeriet. NOTAT 28. august 2007 Nedsættelse af en ny eventorganisation Regeringen har med handlingsplanen fra april 2007 for at trække store idrætsbegivenheder til Danmark afsat ekstra 35 mio. kr. årligt fra 2008

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Herlev Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Herlev Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Herlev Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Indhold: Formål Virksomhedens omfang Ansøgningsfrist Begrænsning Beregning af tilskud

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 12. Tilskud til voksenundervisning 2007 3 13. Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 46 Præsentation af forvaltningen 47 Valg af formand og næstformand

Læs mere

Fleksible tilrettelæggelsesformer

Fleksible tilrettelæggelsesformer Fleksible tilrettelæggelsesformer Nogle vigtige ting om fleksible tilrettelæggelsesformer Der er tale om en KAN bestemmelse! I behøver ikke lave fleksible tilrettelæggelsesformer, hvis I ikke vil. Der

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til din aftenskole

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til din aftenskole TILSKUDSGUIDE Sådan får du tilskud til din aftenskole 2 INDHOLD INDLEDNING... 4 HVAD KAN MAN FÅ TILSKUD TIL?... 5 BETINGELSER FOR AT FÅ TILSKUD... 5 ANSØGNINGSFRISTER... 5 TILSKUDSBEREGNING... 6 10 % DEBATPULJE...

Læs mere

Vedtægter for Jysk Akademisk Fægteklub

Vedtægter for Jysk Akademisk Fægteklub Vedtægter for Jysk Akademisk Fægteklub Vedtaget 1957 Revideret december 1964 Revideret november 1980 Revideret november 1981 Revideret november 1984 Revideret januar 1989 Revideret april 2001 Revideret

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober 2018 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5 Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5 Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Kurt Sorknæs, Erik Jakobsen, Preben Juhl Rasmussen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18. januar 2011 Mødested: Hansborg 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Marianne Ørsted Bonde Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere