Passagerpulsens anbefalinger til DSB i forbindelse med indkøb af nyt materiel

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Passagerpulsens anbefalinger til DSB i forbindelse med indkøb af nyt materiel"

Transkript

1 Passagerpulsens anbefalinger til DSB i forbindelse med indkøb af nyt materiel NOTAT 7. april 2016

2 Side 2 Indhold 1. Baggrund 3 2. Passagerernes input til arbejdet med at udvælge Fremtidens Tog Indstigningsforhold Pladsforhold IT og elektriske løsninger Andre ønsker Om Passagerpulsen 11

3 Side 3 1. Baggrund I forbindelse med DSB s arbejde i 2016 og 2017 med analysering af behovet for og ønsker til Fremtidens Tog blev Passagerpulsen og udvalgte pendlerrepræsentanter inviteret til at give udtryk for passagerernes ønsker og behov. Passagerpulsen bad pendlerrepræsentanter og interesseorganisationer, organiseret i Passagerpulsens Interessentforum, samt helt almindelige passagerer, om at komme med deres ønsker og behov til nye tog. Input fra disse er vist på de følgende sider. Ønskerne skal ses på baggrund af gode og dårlige erfaringer med det nuværende materiel, og det faktum, at Fremtidens Tog vil udgøre rygraden i kollektiv togtrafik i Danmark mange år ud i fremtiden.

4 Side 4 2. Passagerernes input til arbejdet med at udvælge Fremtidens Tog Passagerernes ønsker har vi, for at lette overblikket, valgt at gruppere som følger: Indstigningsforhold Pladsforhold IT og elektriske løsninger Andet Inden for hvert af disse områder er ønskerne/behovene nævnt i rækkefølge efter hvor mange, der har peget på forholdene. 2.1 Indstigningsforhold Emne Ønske/Behov Fordele ved opfyldelse af ønske/behov Niveaufri indstigning Mellemrum mellem perron og tog Niveaufri indstigning for kørestolsbrugere, barnevogne osv. Så lille et mellemrum mellem perron og tog som muligt. Gør adgangen til toget nemmere for passagerer med kørestol, barnevogne, tung bagage osv. Ikke nødvendigt at bruge lift for at kørestolsbrugere kan komme med toget. Kørestolsbrugere og barnevogne kan lettere selv komme ind i toget. Brede indgange/dobbeltdøre Lift Lydlig angivelse af døre Dobbeltdøre, så der er mere plads til ud- og indstigning. En automatisk rampe eller lift der kan give kørestolsbrugere adgang ved perronhøjder, der ikke passer til toget. Lydlig/akustisk angivelse af indstigningsdørene, når toget holder stille på perronen. Gør ind- og udstigning hurtigere, således at der opstår færre forsinkelser ved fyldte stationer. Sikrer kørestolsbrugere adgang til toget på alle stationer. Det er lettere for blinde og svagtseende at komme ind i toget.

5 Side Pladsforhold Emne Ønske/Behov Fordele ved opfyldelse af ønske/behov Mere plads og flysæder Plads til barnevogne, kørestole og lignende Plads til cykler Mere plads ved siddepladserne, herunder benplads, blandt andet ved flere flysæder i stedet for kun gruppepladser som i IC3. Det er dog vigtigt, at der er begge dele. Større områder (flexområder) til brug for barnevogne, kørestole osv., gerne med niveaufri indstigning. Gerne med almindelige sæder i nærheden til brug for f.eks. børnefamilier med barnevogne. Bedre plads til cykler, eventuelt i selvstændige cykelrum, som i S-togene. Gerne også plads til tandemcykler og anhængere. Der bør være kapacitet, så man kan have en cykel med, også selvom man ikke har pladsbillet. Det bør desuden være muligt at have cykel med på tog til Tyskland og til Bornholm. Man behøver ikke at 'flette ben', som mange oplever at man gør ved gruppebordene i bl.a. IC3, og man kan have mere 'private rum' ved flysæder. Bedre tilgængelighed for folk med barnevogne, kørestole og lignende. Gør det lettere at bruge toget og cyklen i en sammenhængende rejse. Bord ved alle sæder Ved alle sæder bør der været et klapbord eller et fast bord, hvor man kan sidde og arbejde. Gør det lettere at arbejde på togturen. Håndvask på toiletter Zoneinddeling Håndvaskene i dag er placeret langt ind mod vægen, så der kommer vand på gulvet. Dette bør rettes op. Desuden er der ofte ikke vand i håndvaskene, hvilket bør rettes op. Opdelingen i almindelige, stilleog familiezoner fungerer godt som de er i dag. Gør det mere behageligt og trygt at gå på toilettet i toget. Gør det muligt at opfylde behov for forskellige miljøer i toget.

6 Side 6 Emne Ønske/Behov Fordele ved opfyldelse af ønske/behov Tilgængelighed for kørestole Guidesystem for svagtseende Indstillelige sæder Gulvet skal være uden trin og ramper, så kørestolsbrugere kan komme til kørestolspladser og toiletter. Gulvet skal udrustes med et guidesystem for svagtseende eller blinde passagerer, så man kan føle sig igennem toget med blindestok. Sæderne bør kunne indstilles, så de passer til passageren og giver den bedste komfort - ligesom de kan i IC3-togene i dag. Gør toget mere tilgængeligt for kørestolsbrugere og øvrige gangbesværede. Gør toget mere tilgængeligt for blinde og svagtseende. Gør særligt de lange togture mere komfortable. God plads til bagage Info på display Særlige mobilladestationer God plads til bagage, også i gulvhøjde. Ikke alle er stærke nok til at løfte bagagen op på 'hattehylden'. Information om hvor man er henne og om næste information. Desuden også information om forsinkelser på tilstødende forbindelser. Ladestationer hvor man kan oplade sin mobil, selvom man har glemt sin oplader. Gør togene mere tilgængelige blandt andet for ældre passagerer. Skaber mere overblik og tryghed i rejsen. Gør det mere attraktivt at rejse med tog. Højtalerinformation Rullegardiner ved alle vinduer Fortsat højtalerinformation på både dansk og engelsk. Mulighed for at afskærme sig fra solen. I nogle tog, bl.a. dele af dobbeltdækkertogene findes det ikke i dag. Skaber mere overblik og tryghed i rejsen. Gør togrejsen mere behagelig, og gør det muligt f.eks. at hvile sig.

7 Side 7 Emne Ønske/Behov Fordele ved opfyldelse af ønske/behov Mulighed for arbejdsplads Mulighed for at man kan sidde og arbejde med en computer og lignende. Kræver især gode borde og lysforhold. Gør det lettere at bruge togturen til at arbejde. Placering af toiletter Toiletterne bør forsat være placeret i 'entreen' og ikke i selve kupeen, som i nogle lande. Gør det mere behageligt at sidde i kupeen. Universaltoilet Tilgængeligt toilet der overholder standarder for handicaptilgængelighed, bl.a. ved at sikre manøvreplads foran WC'et. Universaltoilettet på IC4 er et godt eksempel. Gør toget mere tilgængeligt og trygt for mennesker med handicap. Et slumreafsnit i tidligste afgange Folk der pendler tidligt om morgenen efterlyser en afdeling med dæmpet belysning i stillezonen, hvor man kan hvile sig/sove. Vil gøre det mere attraktivt og rart at pendle tidligt om morgenen

8 Side IT og elektriske løsninger Emne Ønske/Behov Fordele ved opfyldelse af ønske/behov Stikkontakter WiFi Stikkontakter til hvert sæde, placeret på en måde, så de er lette at finde og bruge. I IC3 togene i dag, kan de være svære at bruge for passagerer der sidder ud mod gangen. Der bør være frit og stabilt wifi. Gør det lettere at bruge togturen til at arbejde, se film, oplade sin mobiltelefon mv. Gør det lettere at arbejde eller at underholde sig i toget. Bedre læselys Synligt plads-display Opdatering af pladsdisplay Sensor-døråbning Læselys på alle pladser og gerne mere fokuseret, så det ikke forstyrrer sidemanden. Evt. særlig godt på udvalgte pladser i f.eks. stillezonen. Display der viser pladsreservationer bør placeres, så de kan ses fra alle sæder. I dag kan man ikke se dem fra vinduessæderne. Displayet bør kunne opdateres undervejs, hvis der sker en reservation af et sæde. Godt med døråbning der virker ved 'vink' hvor man ikke skal trykke på en knap, som det er i IC3. Dette bør tages med. Gør det lettere at bruge togturen til at læse. Gør det lettere at se om ens sæde er reserveret. Man behøver ikke at smide folk væk fra et sæde, man har reserveret. Gør det let at komme igennem med bagage og mindsker risiko for smitte.

9 Side 9 Emne Ønske/Behov Fordele ved opfyldelse af ønske/behov Entertainment Information for svagtseende og blinde Der bør ikke være ikke distraherende skærme og lignende og ikke lyd, musik, biplyde osv. Man kunne dog lave en løsning, hvor man kunne få adgang via et katalog af film, dokumentarudsendelser osv. via sin egen computer, sin egen tablet osv. Relevant information om vognnummer, zoner, pladsnumre, toiletters placering, plads til førerhunde og lignende skal være tilgængeligt på punktskrift. Gør det muligt at slappe af i toget eller arbejde uden at blive distraheret. Gør det muligt for svagtseende og blinde at finde rundt. Information for hørehæmmede Overførsel af passagerinformation til mobile devices Mobilsignaler Højtalerinformation skal kunne opganges af høreapparater via induktiv indfødning (teleslynge). Passagerinformationssystemet skal være udstyret med et snitsted, som muliggør dataoverførsel via en kommunikations-app på mobile devices, som f.eks. overførsel af data til Smart Phones. Mulighed for at mobilsignaler kan trænge ind i toget, så man ikke får samtaler afbrudt. Gør det lettere og mere trygt for hørehæmmede at tage toget. Gør informationen mere tilgængelig for alle passagerer. Gør det lettere og mere trygt at tale i telefon i toget.

10 Side Andre ønsker Emne Ønske/Behov Fordele ved opfyldelse af ønske/behov Adgang til vand Adgang til vand i toget, evt. mod betaling. Denne kan f.eks. ske med rejsekort. Det er uhensigtsmæssigt, at der ikke er adgang til drikkevand i dag, særlig for ældre og børn. Mulighed for mad Salg af mad i toget eller mulighed for pakkeløsninger man kan bestille på forhånd. Man kan evt. få private udbydere til at stå for salget. Man kan eventuelt også indsætte en automat, hvor man kan købe billig, sund mad. Gør det nemmere og billigere at få mad på togturen. TSI-PRM-standarder Alle nye tog bør som minimum leve op til den fælleseuropæiske tekniske specifikation for interoperabilitet inden for handicaptilgængelighed, TSI-PRM, angående blandt andet indstigningsforhold, toiletforhold, guldareal osv. Gør toget tilgængeligt for mennesker med handicap, bevægelsesvanskeligheder mv. God styring af temperaturen Både varme og ventilation, så det ikke bliver koldt om vinteren og 'sauna' om sommeren. Sikrer et bedre indeklima i toget. Behageligt interiør Behageligt og afdæmpet interiør, som i IC3 eller IR4. Gør det mere rart at køre med tog.

11 Side Om Passagerpulsen Kort om Passagerpulsen Passagerpulsen er passagerernes uafhængige stemme i bus, tog og metro. Vi arbejder for forbedringer i den kollektive transport. Og vi informerer passagererne om deres rettigheder og hjælper dem til at træffe et godt valg. Vi lytter til passagererne, laver undersøgelser og indsamler viden på tværs af transportformer, selskaber og geografi. Udgangspunktet er altid passagerernes samlede rejse, deres ønsker, behov og rettigheder. Vi synliggør passagerernes oplevelser og behov, og vi skaber forbedringer ved at gå i dialog med selskaber, operatører og politikere. Passagerpulsen startede 1. oktober Eksempler på tidligere undersøgelser 1. Nationale Passagertilfredshedsundersøgelse (tog) (Juni 2016) Passagerpulsens Kundeservicepris 2016 (Maj 2016) Passagerernes ønsker til kundeservice (Maj 2016) Rejsekortet: Udvikling i kundetilfredshed (April 2016) Togselskabernes rejsetidsgarantier (December 2015) Public Transport: Price levels in Europe (September 2015) Passagerpulsens Kundeservicepris 2015 (Maj 2015) Passagerernes ønsker til kundeservice (Maj 2015) Kundernes tilfredshed med Rejsekortet (April 2015) Danskernes holdning til kollektiv transport (December 2014) Sporarbejder på rejsen (Juni 2015) Redaktion Analyseansvarlig: Lars Wiinblad Studentermedhjælper: Rasmus Markussen Kommunikationsmedarbejder: Camilla Dahl Ansvarshavende redaktør: Lone Fruerskov Andersen Foto: Getty Images Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk Fiolstræde 17B Postboks København K Tlf.: Mail: passagerpulsen@fbr.dk Web: passagerpulsen.taenk.dk

12

Passagerpulsens anbefalinger til DSB i forbindelse med indkøb af nyt materiel 7. April 2016

Passagerpulsens anbefalinger til DSB i forbindelse med indkøb af nyt materiel 7. April 2016 Passagerpulsens anbefalinger til DSB i forbindelse med indkøb af nyt materiel 7. April 2016 Anbefalingerne er udarbejdet bl.a. på baggrund af input fra passagerpulsens Interessentforum. Indstigning Niveaufri

Læs mere

Tilbringer-transportens indflydelse på togpassagerernes tilfredshed

Tilbringer-transportens indflydelse på togpassagerernes tilfredshed Tilbringer-transportens indflydelse på togpassagerernes tilfredshed Notat baseret på NPT data oktober 2016 Side 2 1. Indledning En stor del af passagererne i den kollektive trafik benytter mere end et

Læs mere

Pendlernes oplevelse af forsinkelser NPT NOTAT

Pendlernes oplevelse af forsinkelser NPT NOTAT Pendlernes oplevelse af forsinkelser NPT NOTAT September 2017 Side 2 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resultater 4 2.1 Resumé 4 2.2 Pendlernes oplevelser af forsinkelser 4 2.3 Konsekvensen af forsinkelser

Læs mere

Kontakt til togselskaberne

Kontakt til togselskaberne Kontakt til togselskaberne En undersøgelse af, hvordan passagererne vil kontakte togselskabet, hvis de, når de står på perronen, er i tvivl om noget i forbindelse med deres rejse, f.eks. om deres billet

Læs mere

Passagerpulsen. Mette Boye. Trafikdage Ålborg 2015

Passagerpulsen. Mette Boye. Trafikdage Ålborg 2015 Passagerpulsen Mette Boye Trafikdage Ålborg 2015 Formål: Bedre kollektiv transport for passagererne tager udgangspunkt i passagerernes behov og ønsker fokus på passagerernes samlede rejse fra dør til dør

Læs mere

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015 Passagerpulsen Mette Boye TØF 1.10 2015 Formål: Konkrete forbedringer for passagererne i den kollektive transport tager udgangspunkt i passagerernes behov og ønsker fokus på passagerernes samlede rejse

Læs mere

Rettidighed for busser NOTAT

Rettidighed for busser NOTAT Rettidighed for busser NOTAT September 2017 Side 2 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé 4 3. Rettidighedstal for busser 6 3.1 Movia 6 3.2 Fynbus 8 3.3 Sydtrafik 10 3.4 Midttrafik 10 3.5 Nordjyllands

Læs mere

Forsinkelsers indflydelse på togpassagerers tilfredshed

Forsinkelsers indflydelse på togpassagerers tilfredshed Forsinkelsers indflydelse på togpassagerers hed Notat baseret på NPT data oktober 2016 Side 2 1. Indledning Der har i de senere år været meget snak om togselskabernes rettidighed i pressen og på de sociale

Læs mere

Driftsforstyrrelser og årsager i Metroen

Driftsforstyrrelser og årsager i Metroen Driftsforstyrrelser og årsager i Metroen NOTAT August 2018 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Passagerpulsens ønsker og anbefalinger 4 3. Resultater 6 3.1 Udvikling

Læs mere

Forsinket. Det er faktisk ikke i orden Hvad kan vi gøre ved forsinkelser?

Forsinket. Det er faktisk ikke i orden Hvad kan vi gøre ved forsinkelser? 0 Forsinket. Det er faktisk ikke i orden Hvad kan vi gøre ved forsinkelser? Passagerpulsens Løsningskatalog December 2017 Side 2 Indhold 1. 2018 bliver udfordrende for passagerer 3 2. Passagernære forbedringer

Læs mere

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Baseret på undersøgelser foretaget af Epinion A/S for Rejsekort A/S fra 2013 til 2016 Marts 2017 1 2 Indhold 1. Materiale..3 2. Sådan har vi gjort 4 3. Passagerpulsens

Læs mere

Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved stationer og i tog/metro

Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved stationer og i tog/metro Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved stationer og i tog/metro Juli 2018 Side 2 Indhold 1 Baggrund og formål 3 2 Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Anbefalinger 6 3 Resultater 7

Læs mere

De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser

De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser (tog) Vinter 2016 (Januar til marts 2016) 1 NORDISK MILJØMÆRKNING Forbrugerrådet Tænk Passagerpulsen Fiolstræde 17B 1017 København K T +45 7741 7741 E-mail:

Læs mere

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Vinter 2016/17 (Oktober til marts 2017)

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Vinter 2016/17 (Oktober til marts 2017) De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Vinter 2016/17 (Oktober til marts 2017) 1 NORDISK MILJØMÆRKNING Forbrugerrådet Tænk Passagerpulsen Fiolstræde 17B 1017 København K T +45 7741 7741

Læs mere

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Sommer 2017 (April til september 2017)

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Sommer 2017 (April til september 2017) De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Sommer 2017 (April til september 2017) 1 NORDISK MILJØMÆRKNING Forbrugerrådet Tænk Passagerpulsen Fiolstræde 17B 1017 København K T +45 7741 7741

Læs mere

Periodekort på rejsekort Check Ind og Check Ud

Periodekort på rejsekort Check Ind og Check Ud Periodekort på rejsekort Check Ind og Check Ud En undersøgelse af passagerernes ønsker til Check Ind og Check ud i forbindelse med Periodekort på rejsekortet August 2016 1 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål

Læs mere

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Vinter 2017/18 (Oktober 2017 til marts 2018)

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Vinter 2017/18 (Oktober 2017 til marts 2018) De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Vinter 2017/18 (Oktober 2017 til marts 2018) 1 NORDISK MILJØMÆRKNING Forbrugerrådet Tænk Passagerpulsen Fiolstræde 17B 1017 København K T +45 7741

Læs mere

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog)

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Sommer 2016 (April til september 2016) 1 NORDISK MILJØMÆRKNING Forbrugerrådet Tænk Passagerpulsen Fiolstræde 17B 1017 København K T +45 7741 7741

Læs mere

Udviklingen i togpassagerers tilfredshed i Danmark og UK

Udviklingen i togpassagerers tilfredshed i Danmark og UK Udviklingen i togpassagerers tilfredshed i Danmark og UK Data fra vinteren 2015/16 til vinteren 2017/18 (Danmark) Og efterår 2015 til efterår 2017 (UK) Juni 2018 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Resultater...

Læs mere

Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved busstoppesteder og i busser

Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved busstoppesteder og i busser Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved busstoppesteder og i busser Juli 2018 Side 2 Indhold 1 Baggrund og formål 3 2 Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Anbefalinger 5 3 Resultater

Læs mere

Passagerpulsens Årsrapport 2016

Passagerpulsens Årsrapport 2016 Passagerpulsens Årsrapport 2016 April 2017 Side 2 Indhold 1. Forord 3 2. Passagerpulsens målsætninger 4 3. Opnåede resultater 5 3.1 Interessevaretagelse 5 3.2 Presse 6 3.3 Opnåelse af succeskriterier 6

Læs mere

Adgang til transport er en rettighed og den tilhører alle -

Adgang til transport er en rettighed og den tilhører alle - Passagerpulsens Åbningskonference 4. maj 2015 Adgang til transport er en rettighed og den tilhører alle - Dansk Handicap Forbund / Bygge- og Trafikpolitisk Udvalg / Lena Nielsen Foretræde Folketingets

Læs mere

På sporet af noget godt? Dagens Menu.

På sporet af noget godt? Dagens Menu. På sporet af noget godt? Dagens Menu. Præsentation af hvordan arbejder de danske pendlerklubber Hvordan foregår dialogen med DSB Hvordan arbejder Pendlerklubben Kystbanen Hvilke mål har Pendlerklubben

Læs mere

Passagerpulsens årsrapport Årsrapport 2014 Passagerpulsen

Passagerpulsens årsrapport Årsrapport 2014 Passagerpulsen Årsrapport 2014 Passagerpulsen 1 Dok. 147615/ 3. marts 2015 Passagerpulsens årsrapport 2014 Indledning Denne årsrapport indeholder status på aktiviteter i Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk for perioden

Læs mere

Status for kendskabet til Passagerpulsen

Status for kendskabet til Passagerpulsen Status for kendskabet til Passagerpulsen December 2017 Side 2 Indhold 1. Indledning 3 2. Resultater 4 3. Kommentarer til resultaterne 6 4. Om undersøgelsen 6 5. Om deltagerne i undersøgelsen 8 6. Spørgeskema

Læs mere

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Baseret på undersøgelser foretaget af Epinion A/S for Rejsekort A/S 2012 til 2015 4. april 2016 0. Indhold 1. Materialet 3 2. Sådan har vi gjort 4 3. Passagerpulsens

Læs mere

Rejsekort kundetilfredshed

Rejsekort kundetilfredshed Rejsekort kundetilfredshed Komparativ analyse baseret på Rejsekort A/S egne undersøgelser fra 2012, 2013 og 2014 (foretaget af Epinion A/S) Revideret april 2015 0. Indhold 1. Materialet 3 2. Sådan har

Læs mere

Passagerpulsen er din stemme i den kollektive transport

Passagerpulsen er din stemme i den kollektive transport Passagerpulsen er din stemme i den kollektive transport Vi er en del af Forbrugerrådet Tænk og arbejder for at skabe de bedste rammer for brugerne af bus, tog og metro. Forord Velkommen til denne lille

Læs mere

Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt

Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt Velkommen i Metroen Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt rundt på en bæredygtig måde. Billetter

Læs mere

Erfaringer med cykelmedtagning og eksempler på indretning af flexrum

Erfaringer med cykelmedtagning og eksempler på indretning af flexrum Erfaringer med cykelmedtagning og eksempler på indretning af flexrum Sporvognstog Mulhouse, Porto og Bergen Letbanetog Haag, Porto og Alicante 8. januar 2013, Anne Bach, Letbanesekretariatet Hvorfor diskussion

Læs mere

Status for kendskabet til Passagerpulsen

Status for kendskabet til Passagerpulsen Status for kendskabet til Passagerpulsen Februar 2017 Side 2 Indhold 1. Indledning 3 2. Resultater 4 3. Kommentarer til resultaterne 6 4. Om undersøgelsen 7 5. Om deltagerne i undersøgelsen 8 6. Spørgeskema

Læs mere

Personer med handicap skal kunne rejse selvstændigt og spontant med den kollektive transport på samme vilkår som alle andre.

Personer med handicap skal kunne rejse selvstændigt og spontant med den kollektive transport på samme vilkår som alle andre. ! Personer med handicap skal kunne rejse selvstændigt og spontant med den kollektive transport på samme vilkår som alle andre. I praksis er tilgængeligheden til offentlig transport fortsat ikke optimal

Læs mere

Punktlighed for Tog og Metro

Punktlighed for Tog og Metro Punktlighed for Tog og Metro September 2017 1 Indhold 1 Baggrund og formål... 3 2 Resumé... 4 3 Måling af togenes punktlighed på Fjern- og S-banen... 7 3.1 Fjernbanen... 7 3.2 S-banen... 8 3.3 Arriva tog...

Læs mere

Passagerernes oplevelser med sporarbejder på rejsen

Passagerernes oplevelser med sporarbejder på rejsen Passagerernes oplevelser med sporarbejder på rejsen Notat Juni 2018 Side 2 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé og anbefalinger 5 2.1 Passagerpulsen mener 5 3. Brugeroplevelserne 7 3.1 Forhåndsinformation

Læs mere

Af- og påstigning i bus, tog og metro

Af- og påstigning i bus, tog og metro Af- og påstigning i bus, tog og metro NOTAT August 2018 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Passagerpulsens ønsker og anbefalinger 6 3. Resultater 9 3.1 Bus 10

Læs mere

Hvad ved vi om Passagerernes holdninger og tilfredshed?

Hvad ved vi om Passagerernes holdninger og tilfredshed? Hvad ved vi om Passagerernes holdninger og tilfredshed? konferencen : Passagerernes stemme i den kollektive trafik, den Christina Hvid, Direktør i Bus & Tog Bus & Tog samarbejdet Består af alle udbyderne

Læs mere

Passagerpulsens Årsrapport 2017

Passagerpulsens Årsrapport 2017 Passagerpulsens Årsrapport 2017 Marts 2018 Side 2 Indhold 1. Forord 3 2. Passagerpulsens målsætninger 5 3. Opnåede resultater 6 3.1 Interessevaretagelse 6 3.2 Presse 7 3.3 Opnåelse af succeskriterier 7

Læs mere

Byrådsindstilling. Krav ved fremtidige busanskaffelser. Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 5. Afdeling. Århus Kommune Teknik og Miljø

Byrådsindstilling. Krav ved fremtidige busanskaffelser. Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 5. Afdeling. Århus Kommune Teknik og Miljø Byrådsindstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 5. Afdeling Den 16. januar 2006 Århus Kommune Teknik og Miljø Krav ved fremtidige busanskaffelser 1. Resume I henhold til EU-direktiv 2001/85EF

Læs mere

Passagerpulsens Årsrapport 2015

Passagerpulsens Årsrapport 2015 Passagerpulsens Årsrapport 2015 Maj 2016 Side 2 Indhold 1. Summary 3 2. Passagerpulsens målsætninger 4 3. Opnåede resultater 6 3.1 Interessevaretagelse 6 3.2 Presse 6 3.3 Opnåelse af succeskriterier 7

Læs mere

Aalborg Nærbane. Af Annette Legart og Allan Numelin Illustrationer af GHB Landskabsarkitekter ApS

Aalborg Nærbane. Af Annette Legart og Allan Numelin Illustrationer af GHB Landskabsarkitekter ApS Aalborg Nærbane Af Annette Legart og Allan Numelin Illustrationer af GHB Landskabsarkitekter ApS For at dæmme op for den voldsomme vækst i trafikken ønsker vi at gøre den kollektive trafik mere attraktiv.

Læs mere

Passagerernes oplevelse af Takst Sjællandreformen

Passagerernes oplevelse af Takst Sjællandreformen Passagerernes oplevelse af Takst Sjællandreformen September 2017 Side 2 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Metode og resumé 4 2.1 Resumé 4 3. Passagerpulsens anbefalinger 6 4. Resultater 8 4.1 Kendskab

Læs mere

Status for kendskabet til Passagerpulsen

Status for kendskabet til Passagerpulsen Status for kendskabet til Passagerpulsen April 2016 Side 2 Indhold 1. Indledning 3 2. Resultater 4 3. Kommentarer til resultaterne 6 4. Om undersøgelsen 7 5. Om deltagerne i undersøgelsen 8 6. Spørgeskema

Læs mere

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER Center for Frihedsteknologi, Sundhed og Omsorg Mere velfærdsteknologi til flere aarhusianere For at flere aarhusianere skal have gavn af velfærdsteknologi

Læs mere

Niko Home Control. Det smarte hjem

Niko Home Control. Det smarte hjem Niko Home Control Det smarte hjem Introduktion Dit hjem bliver smart med Niko Gør livet mere komfortabelt og sikkert, samtidig med at du sparer mest mulig energi. Niko Home Control er en ny intelligent

Læs mere

BEVÆGELSESHÆMMEDE OG LETBANER. Den danske banekonference 5. maj 2015

BEVÆGELSESHÆMMEDE OG LETBANER. Den danske banekonference 5. maj 2015 BEVÆGELSESHÆMMEDE OG LETBANER Den danske banekonference 5. maj 2015 DET CENTRALE HANDICAPRÅD Formål Skal rådgive regeringen, Folketinget og andre om handicapspørgsmål og er forum for dialog mellem centrale

Læs mere

Rejse oplevelsen. Hvad ønsker passagererne af den

Rejse oplevelsen. Hvad ønsker passagererne af den Rejse oplevelsen Hvad ønsker passagererne af den kollektive trafik? Lars Wiinblad, maj 2011 Wilke? Relationer Optimering Innovation Fokus på: Kunderne antropologi f k fokusgrupper interview interview 2

Læs mere

Passagerpulsen nu og i fremtiden

Passagerpulsen nu og i fremtiden Transport- og Boligudvalget 2018-19 (2. samling) TRU Alm.del - Bilag 85 Offentligt Passagerpulsen nu og i fremtiden Laura Kirch Kirkegaard, afdelingschef, Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk Kollektiv

Læs mere

Danskernes holdning til kollektiv transport. Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport.

Danskernes holdning til kollektiv transport. Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport. Danskernes holdning til kollektiv transport Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport. December 2014 Side 2 Indhold 1. Kære læser 3 2. Baggrund og målsætning

Læs mere

højklasset busbetjening

højklasset busbetjening + way højklasset busbetjening Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS

Læs mere

Den nye S-bane. Trafikministeriet. Bedre. Tryggere. Hurtigere. Mere miljøvenlig

Den nye S-bane. Trafikministeriet. Bedre. Tryggere. Hurtigere. Mere miljøvenlig Den nye S-bane Bedre Tryggere Hurtigere Mere miljøvenlig Trafikministeriet 1 1 2 Det skal være hurtigere og mere komfortabelt at benytte den kollektive trafik, så flere skifter bilen ud med tog og bus.

Læs mere

Passagerpulsens Kundeservicepris 2017

Passagerpulsens Kundeservicepris 2017 Side 1 Passagerpulsens Kundeservicepris 2017 Mystery shopping hos trafikselskaberne Side 2 Indhold 1. Forord 3 2. Baggrund og formål 4 3. Hvorfor kundeservice? 5 4. Sådan har vi gjort 7 5. Passagerernes

Læs mere

Passagerernes brug af og tilfredshed med Pendlerkortet og Pendler Kombi

Passagerernes brug af og tilfredshed med Pendlerkortet og Pendler Kombi Passagerernes brug af og tilfredshed med Pendlerkortet og Pendler Kombi Maj 2018 Side 2 Indhold 1 Baggrund og formål 3 2 Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Anbefalinger 7 2.3 Kommentarer fra Bus

Læs mere

Bekendtgørelse om særlige krav til busser 1)

Bekendtgørelse om særlige krav til busser 1) Bekendtgørelse om særlige krav til busser 1) I medfør af 18, stk. 1, 20 og 22 i stk. 2, i lov om buskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 107 af 19. februar 2003, som ændret ved lov nr. 582 af 24. juni 2005

Læs mere

SAMFUNDSØKONOMISKE OMKOSTNINGER VED MANGLENDE RETTIDIGHED INDHOLD. 1 Indledning. 2 Datagrundlag og metode. 1 Indledning 1. 2 Datagrundlag og metode 1

SAMFUNDSØKONOMISKE OMKOSTNINGER VED MANGLENDE RETTIDIGHED INDHOLD. 1 Indledning. 2 Datagrundlag og metode. 1 Indledning 1. 2 Datagrundlag og metode 1 FORBRUGERRÅDET TÆNK SAMFUNDSØKONOMISKE OMKOSTNINGER VED MANGLENDE RETTIDIGHED ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. information og kompensation til togpassagerer ved forsinkelser og aflysninger

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. information og kompensation til togpassagerer ved forsinkelser og aflysninger Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om information og kompensation til togpassagerer ved forsinkelser og aflysninger Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Resultater af prototypetesten

Resultater af prototypetesten Resultater af prototypetesten Vi har prototypetestet use casene 1, 2, 4 og 5 1. For at undersøge, om vores prototypetest var forståelig for brugerne afholdt vi først en pilottest med en testperson for

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 122 Offentligt. Kystbanen i år 2030? 30. maj 2016

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 122 Offentligt. Kystbanen i år 2030? 30. maj 2016 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 122 Offentligt Kystbanen i år 2030? 30. maj 2016 Panelet Anders H. Kaas Afdelingschef Infrastrukturrådgiveren Atkins Morten Slotved Borgmester

Læs mere

Kundetyper i kollektiv trafik. Birgitte Lomholt Woolridge Marketing Manager, Rejseplanen A/S

Kundetyper i kollektiv trafik. Birgitte Lomholt Woolridge Marketing Manager, Rejseplanen A/S Kundetyper i kollektiv trafik Birgitte Lomholt Woolridge Marketing Manager, Rejseplanen A/S Agenda Kort præsentation af Rejseplanen Udfordring og projektforløb Kundetyper Webundersøgelsen Konklusioner

Læs mere

Cykelreservation i busserne i Nordjylland. 6. November 2013

Cykelreservation i busserne i Nordjylland. 6. November 2013 Cykelreservation i busserne i Nordjylland 6. November 2013 Projektet kort fortalt Ansøgning til Trafikstyrelsen Arbejdsgruppe bestående af DCF, NT og COWI Fokusgruppe med chauffører Møder med entreprenører

Læs mere

Benny Esmann Jensen. Regionstog A/S. www. regionstog.dk

Benny Esmann Jensen. Regionstog A/S. www. regionstog.dk Benny Esmann Jensen Viceadministrerende i i d direktør Regionstog A/S ITS i Regionstog Trafikinformation med passageren i fokus Fra 1. januar 2009 består regionstog af Odsherredsbanen Tølløsebanen Lollandsbanen

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2018-0178 Klageren: XX 9210 Aalborg SØ Indklagede: DSB Fjern- og Regionaltog A/S CVRnummer: 25050053 Klagen vedrører: Parternes krav: Fuld

Læs mere

FAGLIGT FORUM DATA OG MULIGHEDER

FAGLIGT FORUM DATA OG MULIGHEDER 10. marts 2016 FAGLIGT FORUM DATA OG MULIGHEDER 15. Marts 2016 2 EMNER E boks undersøgelser Transportvane databasen Korrespondance muligheder Passagerpulsen Egne undersøgelser Realtid Tællebusser 3 E BOKS

Læs mere

Kundetilfredshedsundersøgelse

Kundetilfredshedsundersøgelse Kundesundersøgelse Uge 40-2014 Regionstog Kundeundersøgelse, uge 40-2014, side 1 Kundesundersøgelsen 2014 Indledning I henhold til kontrakten med Trafikselskabet Movia gennemførte Regionstog igen en kundesundersøgelse

Læs mere

Handicapservice. Gyldig fra 1. oktober 2012. Tog og busser er for alle. Rejser i Danmark. Indhold. Rejser i Danmark. Togoperatørenes ledsagerordning

Handicapservice. Gyldig fra 1. oktober 2012. Tog og busser er for alle. Rejser i Danmark. Indhold. Rejser i Danmark. Togoperatørenes ledsagerordning Handicapservice Gyldig fra 1. oktober 2012 Indhold Rejser i Danmark Togoperatørenes ledsagerordning Få et legitimationskort Få mere at vide og bestil din rejse hos Rejser til udlandet Faciliteter i togene

Læs mere

Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen?

Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen? Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del Bilag 256 Offentligt Folketingets Transportudvalg 11. april Høring om jernbanens fremtid Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen? Susanne Krawack CONCITO Medlem

Læs mere

Vejledning ved benyttelse af handicap indgang A.

Vejledning ved benyttelse af handicap indgang A. Vejledning ved benyttelse af handicap indgang A. Denne vejledning beskriver adgangen til Kildeskovshallens svømmehal for brugere der vil benytte handicap indgangen Indgang A. Adressen er Adolphsvej 25,

Læs mere

Movias tilgængelighedspolitik og strategi

Movias tilgængelighedspolitik og strategi Movias tilgængelighedspolitik og strategi Trafikbestillerkonferencen 2013 Projektleder Jesper Fønss Trafik- og Rådgivningscenter 02.07.2013 / København Dok.nr. 132365 Disposition 1. Hvad er baggrunden

Læs mere

Sådan bruger du rejsekort

Sådan bruger du rejsekort Tre hurtige om rejsekort Hvad kommer mine rejser til at koste med rejsekort? Med rejsekort har hver rejse en pris. Og skal du have rabat, får du det helt automatisk. Prisen for din rejse afhænger af din

Læs mere

ENKEL OG INTUITIV STYRING AF DIN BOLIG

ENKEL OG INTUITIV STYRING AF DIN BOLIG ENKEL OG INTUITIV STYRING AF DIN BOLIG Kunne du tænke dig en nem, intuitiv og smart styring af lys, el, indeklima, tryghed og komfort i din nye bolig? Visility Smart Bolig hjælper dig til netop det, så

Læs mere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. For lokomotivførere i S-tog

Servicestandard for højttalerudkald i tog. For lokomotivførere i S-tog Servicestandard for højttalerudkald i tog For lokomotivførere i S-tog Formålet er god trafikinformation til kunderne Standarden Folderen her henvender sig til dig som lokomotivfører i S-tog og handler

Læs mere

Guide til dig der ønsker at rejse på pendlerkort eller rejsekort med pendler kombi

Guide til dig der ønsker at rejse på pendlerkort eller rejsekort med pendler kombi Guide til dig der ønsker at rejse på pendlerkort eller rejsekort med pendler kombi I denne folder finder du hjælp til de vigtigste trin når du køber et pendlerkort, og hvordan du bestiller pendler kombi

Læs mere

Passagerernes holdninger til automatisering og udbud af S-togsdriften

Passagerernes holdninger til automatisering og udbud af S-togsdriften Passagerernes holdninger til automatisering og udbud af S-togsdriften September 2018 Side 2 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Konklusion og anbefalinger 7 3. Resultater

Læs mere

Passagerernes ønsker til Kundeservice

Passagerernes ønsker til Kundeservice Passagerernes ønsker til Kundeservice Maj 2016 Side 2 Indhold 1. Forord 3 2. Baggrund og formål 4 3. Resume og anbefalinger 6 4. Resultater 9 4.1 Hvorfor kundeservice? 9 4.2 Brug af kundeservice? 11 4.3

Læs mere

Transportudvalget L 53 Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget L 53 Bilag 1 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 53 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 4. november 2014 2014-2417 Høringsnotat vedr. forslag til lov om Odense Letbane (L 53) 1. Hørte myndigheder og organisationer Et udkast

Læs mere

Passagerpulsens arbejde og analyser. Lars Wiinblad

Passagerpulsens arbejde og analyser. Lars Wiinblad Passagerpulsens arbejde og analyser Lars Wiinblad (law@fbr.dk) Passagerpulsen? Uafhængige en del af Forbrugerrådet Tænk Bevilling fra Bedre og billigere kollektiv trafik Arbejder for at skabe de bedste

Læs mere

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Spørgsmål 649 Offentligt

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Spørgsmål 649 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Spørgsmål 649 Offentligt Sikkerhedsmæssige og tekniske aspekter ved enmandsbetjening på Kystbanen I forbindelse med kritikken af den forestående indførelse af enmandsbetjening

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang

Mærkeordningen God Adgang Mærkeordningen God Adgang FysioDanmark Gildhøj Fysioterapi v Lars Jensen Tilgængelighedsrapport 1 Tåstrup, 25-10-2016 Indholdsfortegnelse 1. Velkommen 2. Tildeling af mærker 3. Sådan læser du rapporten

Læs mere

Mobilitet i København TØF 7.10.2014. Per Als, Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen, pal@okf.kk.dk

Mobilitet i København TØF 7.10.2014. Per Als, Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen, pal@okf.kk.dk Mobilitet i København TØF 7.10.2014 Per Als, Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen, pal@okf.kk.dk Metro til Sydhavnen og udbygning i Nordhavn Aftale mellem Staten og Københavns Kommune af 27. juni 2014

Læs mere

STRUER > SKJERN. Struer. Skjern. Gyldig fra til Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem

STRUER > SKJERN. Struer. Skjern. Gyldig fra til Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem STRUER > SKJERN Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015 Struer Ringkøbing Lem Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee Skjern Struer Holstebro Ringkøbing Skjern Information GYLDIGHED Køreplanen er gyldig

Læs mere

THISTED > STRUER. Thisted. Struer. Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015

THISTED > STRUER. Thisted. Struer. Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015 THISTED > STRUER Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015 Thisted Sjørring Snedsted Hørdum Bedsted Thy Hurup Thy Ydby Lyngs Hvidbjerg Uglev Oddesund Nord Humlum Struer Thisted Hurup Thy Struer Information

Læs mere

Hvornår kører toget?

Hvornår kører toget? Hvornår kører toget? Kundens oplevelse af trafikinformation i S-toget Jernbanekonferencen d. 17. maj 2010 Side 1 Kommerciel, Markedsanalyse Togturen - rejsekæden Hvad påvirker kundernes tilfredshed? Ved

Læs mere

Servicekvalitetsrapport 2017

Servicekvalitetsrapport 2017 Servicekvalitetsrapport 2017 DSB Servicekvalitetsrapport 2017 Jf. Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1371/2007 af 23. oktober 2007 om jernbanepassagerers rettigheder og pligter (passagerrettighedsforordningen)

Læs mere

AARHUS > SKJERN. Aarhus. Skjern. Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015

AARHUS > SKJERN. Aarhus. Skjern. Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015 AARHUS > SKJERN Gyldig fra 14.12.2014 til 12.12.2015 Aarhus Viby Jylland Hørning Skanderborg Alken Ry Laven Svejbæk Silkeborg Engesvang Bording Ikast Hammerum Birk Centerpark Herning Herning Messecenter

Læs mere

AARHUS > SKJERN. Aarhus. Skjern. Gyldig fra 13.12.2015 til 10.12.2016

AARHUS > SKJERN. Aarhus. Skjern. Gyldig fra 13.12.2015 til 10.12.2016 AARHUS > SKJERN Gyldig fra 13.12.2015 til 10.12.2016 Aarhus Viby Jylland Hørning Skanderborg Alken Ry Laven Svejbæk Silkeborg Engesvang Bording Ikast Hammerum Birk Centerpark Herning Herning Messecenter

Læs mere

SKJERN > ESBJERG. Skjern. Esbjerg. Gyldig

SKJERN > ESBJERG. Skjern. Esbjerg. Gyldig SKJERN > ESBJERG Gyldig 09.12.2018-14.12.2019 Skjern Tarm Ølgod Gårde Tistrup Sig Varde Nord Varde Varde Kaserne Guldager Gjesing Spangsbjerg Esbjerg INFORMATION GYLDIGHED Køreplanen er gyldig 09.12.2018-14.12.2019.

Læs mere

SKJERN > STRUER. Struer. Skjern. Gyldig Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem

SKJERN > STRUER. Struer. Skjern. Gyldig Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem SKJERN > STRUER Gyldig 09.12.2018-14.12.2019 Struer Ringkøbing Lem Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee Skjern INFORMATION GYLDIGHED Køreplanen er gyldig 09.12.2018-14.12.2019. TEGNFORKLARING Afgangstid

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende check-ind på rejsekort

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende check-ind på rejsekort AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2019-0029 Klageren: XX 2000 Frederiksberg Indklagede: DSB CVRnummer: 25 05 00 53 Klagen vedrører: Parternes krav: Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

SKJERN > STRUER. Struer. Skjern. Gyldig til Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem

SKJERN > STRUER. Struer. Skjern. Gyldig til Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem SKJERN > STRUER Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 Struer Ringkøbing Lem Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee Skjern INFORMATION GYLDIGHED Køreplanen er gyldig 10.12.2017-08.12.2018. TEGNFORKLARING Afgangstid

Læs mere

Møde mellem DSB og Transportog Bygningsudvalget

Møde mellem DSB og Transportog Bygningsudvalget Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 289 Offentligt Møde mellem DSB og Transportog Bygningsudvalget 1 Dagsorden, Møde mellem DSB og Transport- og Bygningsudvalget DAGSORDEN 1. Status

Læs mere

Godtgørelse af taxaregning på 395 kr. i anledning af planlagt togaflysning/broarbejde.

Godtgørelse af taxaregning på 395 kr. i anledning af planlagt togaflysning/broarbejde. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0384 Klageren: XX 3000 Helsingør Indklagede: DSBØresund 2450 København SV. Klagen vedrører: Godtgørelse af taxaregning på 395 kr. i anledning

Læs mere

Sporarbejder sommeren passagerernes evaluering

Sporarbejder sommeren passagerernes evaluering Sporarbejder sommeren 2018 - passagerernes evaluering NOTAT November 2018 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé og anbefalinger 5 2.1 Resumé 5 2.2 Passagerpulsens anbefalinger 6 3. Resultater 10 3.1

Læs mere

Banebranchen 2015. ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen. Danmarks bedste jernbane med kunden i fokus

Banebranchen 2015. ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen. Danmarks bedste jernbane med kunden i fokus Banebranchen 2015 ITS på banen Økonomidirektør Benny Esmann Jensen ITS på banen: Mål med ITS Status i dag Fremtiden. Status vision - strategi Regionstog A/S Vores 4 linjer: 110R/210R Østbanen 410 Tølløsebanen

Læs mere

priser 2017 Gælder fra den 15. januar 2017

priser 2017 Gælder fra den 15. januar 2017 priser 2017 Gælder fra den 15. januar 2017 1 Tjek rejseplanen.dk Prisen for en rejse med Sydtrafik afhænger af forskellige ting. På rejseplanen.dk finder du let den billigste billet. Når du vælger din

Læs mere

Handicapservice. Gyldig fra 18. januar 2015. Tog og busser er for alle. Rejser i Danmark. Indhold. Rejser i Danmark. Togoperatørenes ledsagerordning

Handicapservice. Gyldig fra 18. januar 2015. Tog og busser er for alle. Rejser i Danmark. Indhold. Rejser i Danmark. Togoperatørenes ledsagerordning Handicapservice Gyldig fra 18. januar 2015 Indhold Rejser i Danmark Togoperatørenes ledsagerordning Få et legitimationskort Få mere at vide og bestil din rejse hos Rejser til udlandet Faciliteter i togene

Læs mere

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 Lokalbanen hvem er vi? Offentligt ejet aktieselskab Operatør og infrastrukturejer/-forvalter 209 ansatte 6,25 mio.

Læs mere

Fremtidens rejser. De gode rejseoplevelser i centrum. Bus & Tog

Fremtidens rejser. De gode rejseoplevelser i centrum. Bus & Tog Fremtidens rejser De gode rejseoplevelser i centrum Bus & Tog Det skal være en god oplevelse at rejse med den kollektive trafik Bus & Tog samarbejdet er en række parter, der samarbejder for den gode rejseoplevelse.

Læs mere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. For togpersonalet

Servicestandard for højttalerudkald i tog. For togpersonalet Servicestandard for højttalerudkald i tog For togpersonalet Formålet er god trafikinformation til kunderne Standarden Folderen her henvender sig til dig som togfører i DSB og handler om standarden for

Læs mere

Sporarbejder på rejsen. Et kvalitativt studie baseret på ca. 80 rejseoplevelser. Case: Sporarbejde Slagelse Fredericia, påsken 2015.

Sporarbejder på rejsen. Et kvalitativt studie baseret på ca. 80 rejseoplevelser. Case: Sporarbejde Slagelse Fredericia, påsken 2015. Sporarbejder på rejsen Et kvalitativt studie baseret på ca. 80 rejseoplevelser. Case: Sporarbejde Slagelse Fredericia, påsken 2015. Indhold 1. Resumé... 3 2. Formål og metode... 6 3. Beskrivelse af hændelsen...

Læs mere

DSB Basis Rejsetidsgaranti

DSB Basis Rejsetidsgaranti DSB Basis Rejsetidsgaranti Gyldig fra 17. januar 2016 DSB Basis Rejsetidsgaranti Rejser du med billet, klippekort, årskort eller rejsekort og bliver forsinket 30 minutter eller mere på din rejse med DSB

Læs mere

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk Vejledning For kommuner 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER 1 midttrafik.dk STOPPESTEDER I MIDTTRAFIK Stoppesteder i Midttrafik Vejledning for kommuner 1. udgave, november 2012 2 indhold Indledning 4

Læs mere