Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 41 endeligt svar på spørgsmål 29 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 41 endeligt svar på spørgsmål 29 Offentligt"

Transkript

1 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 41 endeligt svar på spørgsmål 29 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 1. februar 2017 Besvarelse af spørgsmål 29 ad L 41 stillet af udvalget den 25. november Spørgsmål: Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 25/11-16 fra Finans & Leasing, jf. L 41 - bilag 8. Svar: Som det fremgår af lovforslagets 2, nr. 9, litra b, vil de reelle ejere i en offentlig myndighed være den daglige ledelse. ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade København K Tlf Fax CVR-nr EAN nr evm@evm.dk For de fleste statslige myndigheder vil direktøren for myndigheden anses som reel ejer i henhold til hvidvaskloven. I et ministerium vil det være departementschefen, som er den reelle ejer. For så vidt angår kommuner følger det af kommunestyrelsesloven, at formanden for kommunalbestyrelsen, dvs. borgmesteren i de fleste kommuner anses som den daglige ledelse. Den reelle ejer af sådanne kommunale institutioner, f.eks. en børneinstitution vil derfor være borgmesteren. I henhold til lovforslagets 11, stk. 1, nr. 3, skal en virksomhed, der er omfattet af hvidvaskloven, gennemføre rimelige foranstaltninger for at kontrollere den reelle ejers identitet, således at virksomheden ved, hvem den reelle ejer er. Disse krav skal opfyldes på baggrund af en risikovurdering af kundeforholdet. Hvis risikoen i kundeforholdet er begrænset, hvilket som udgangspunkt er tilfældet for et kundeforhold med en offentlig myndighed i Danmark, vil rimelige foranstaltninger for at kontrollere en reel ejers identitetsoplysninger f.eks. være, at kunden selv udleverer oplysningerne til kontrol af den reelle ejers identitet. Ad spørgsmål 2: Jeg kan henvise til min besvarelse af spørgsmål 9 og 27 ad L 41. Ad spørgsmål 3: Der henvises til bemærkningerne til lovforslagets 7, stk. 2, hvor det bl.a. fremgår, at den hvidvaskansvarlige har mulighed for at uddelegere sine forpligtelser, såfremt disse medarbejdere har tilstrækkeligt kendskab til virksomhedens risiko for hvidvask og terrorfinansiering. Ansvaret påhviler dog fortsat den hvidvaskansvarlige.

2 2/5 Ad. spørgsmål 4: Det kan være tilstrækkeligt at anvende Erhvervsstyrelsens registre ved identifikation af de reelle ejere. Det afhænger af den enkelte kundes forhold. For så vidt angår kunder, der er juridiske personer, indeholder lovforslaget et krav om, at der skal indhentes identitetsoplysninger (navn og cprnr. eller lignende, hvis den pågældende ikke har et cpr-nr.) på de reelle ejere og gennemføres rimelige foranstaltninger for at kontrollere oplysningerne. Ud over reelle ejeres identitetsoplysninger skal der gennemføres rimelige foranstaltninger for at klarlægge en juridisk persons ejer- og kontrolstruktur. Risikovurderingen af kundeforholdet fastsætter, hvad der kan vurderes som en rimelig foranstaltning. Er der tale om begrænset risiko, kan det i enkelte tilfælde helt undlades at kontrollere den reelle ejers identitetsoplysninger Alternativt kan oplysningerne til at kontrollere identitetsoplysningerne udleveres af kunden. Dermed vil det i visse lavrisikotilfælde være muligt at anvende Erhvervsstyrelsens ejerregister som kilde. Dette gælder i de situationer, hvor kundeforholdet er af så begrænset risiko, at virksomheden vurderer, at det er tilstrækkeligt at kontrollere identitetsoplysningerne med oplysninger, som stammer fra kunden selv. Det gælder for kundeforhold med lav risiko som for alle andre, at hvis kontrollen af den reelle ejers identitetsoplysninger frembringer nye oplysninger, skal virksomheden foretage yderligere undersøgelser af den reelle ejer. Tilsvarende vil der ved øget risiko eventuelt være behov for at anvende flere og andre kilder. Ad. spørgsmål 5: Jeg forstår spørgsmålet således, at der spørges om, hvorvidt NemID medarbejdersignaturer kan anvendes til opfyldelse af kravet i lovforslaget om at sikre sig at den, der handler på vegne af en anden, er beføjet hertil. Da kravet om kontrol af ansattes identitet ikke videreføres i lovforslaget er spørgsmålet om brug af NemID medarbejdersignaturer til identifikation af ansatte ikke relevant. Ad. spørgsmål 6: Lovforslaget fastsætter alene, hvornår en virksomhed eller person omfattet af hvidvasklovens regler har pligt til at afbryde eller afvikle en forretningsforbindelse eller nægte at gennemføre transaktioner. Lovforslagets bestemmelse er formuleret som en pligt for virksomhederne og ikke som en rettighed for at understrege, at virksomhederne ikke overlades en skønsbeføjelse i disse situationer. Formålet med formuleringen er at gøre det nemmere for virksomhederne at handle over for kunder, der ikke ønsker at medvirke med de ønskede oplysninger.

3 3/5 I andre situationer, der ligger uden for den handlepligt, som lovforslaget indeholder, står det virksomhederne frit, om de ønsker at afbryde kundeforholdet så længe der tages højde for eventuel anden lovgivning, som f.eks. aftaleloven. Ad. spørgsmål 7: Der er i lovforslaget krav om indhentning af og opbevaring af visse personoplysninger, som ikke umiddelbart er relevante i henhold til anden lovgivning. F.eks. er oplysninger om at en tidligere kunde har haft status som politisk eksponeret person ikke relevant i henhold til f.eks. hverken bogførings- eller skatteregler, og en sådan personoplysning skal derfor i henhold til lovforslaget slettes fem år efter kundeforholdets ophør. Bestemmelsen har derfor selvstændigt indhold. Ad spørgsmål 8: Høringsnotatet indeholder en bemærkning om, at kravet om en whistleblowerordning alene gælder virksomheder, som ikke allerede er pligtige til at have en sådan efter lov om finansiel virksomhed. Andre whistleblowerordninger end de, der følger af lov om finansiel virksomhed, kan også anvendes, når blot de lever op til lovforslagets krav om indretningen af en sådan ordning. Der skal imidlertid tages højde for Datatilsynets nye fremgangsmåde for anmeldelse af whistleblowerordninger indført fra primo november 2016, hvis den dataansvarlige er etableret i Danmark. Vedrørende adgangen til at anvende en whistleblowerordning, der er oprettet i udlandet, fx i en international koncern, kan det oplyses, at det vil være muligt, at anvende en whistleblowerordning, der er etableret i modervirksomheden i den internationale koncern, hvis det er vurderingen, at modervirksomheden er den dataansvarlige. Er der derimod en dataansvarlig i datterselskabet eller filialen vil denne skulle oprette og anmelde en selvstændig whistleblowerordning hos Datatilsynet i Danmark. Det skal dog bemærkes, at for så vidt angår moderselskaber etableret uden for EU, kan den danske persondatalov finde anvendelse for den dataansvarlige, hvilket medfører en anmeldelsespligt til Datatilsynet efter de danske regler. I disse tilfælde vil det dog også være muligt for datterselskabet eller filial at anvende moderselskabets whistleblowerordning. Ad. spørgsmål 9: Lovforslagets bestemmelser på området fastsætter betingelserne for, hvornår der kan videregives oplysninger uanset tavshedspligten. Bestemmelsen er derfor en ret og ikke en pligt. Der kan derfor alene videregives personoplysninger, såfremt dette kan ske i overensstemmelse med reglerne i persondataloven, hvilket skal vurderes konkret i det enkelte tilfælde. Bestemmelsen er dermed ikke en retlig forpligtigelse. Ad spørgsmål 10:

4 4/5 Det fremgår af 4. hvidvaskdirektiv, at en virksomheds procedurer skal stå i rimeligt forhold til virksomhedens art og størrelse. Det er derfor fremhævet i bemærkningerne til denne bestemmelse, at der kan differentieres imellem virksomhedstyper ved opfyldelse af kravet i den foreslåede bestemmelse. For små virksomheder kan det være en uforholdsmæssig stor byrde at investere i IT-løsninger med henblik på at identificere politisk eksponerede personer, hvilket omvendt kan være den bedst egnede procedure for store virksomheder med mange kunder. I alle tilfælde er det i udgangspunktet overladt til den enkelte virksomhed at vurdere, hvilken procedure der er bedst egnet. Ad spørgsmål 11: Det fremgår af lovforslaget, at en risikovurdering skal være dokumenteret. Brugen af ordet data henviser dermed til kravet om en dokumenteret risikovurdering. Data kan komme fra en lang række forskellige kilder som f.eks. offentlige myndigheder, internationale organisationer og statistiske oplysninger. Ad spørgsmål 12: Kredit- og finansieringsinstitutter omtales i bemærkningerne i forbindelse med citater af artikler i 4. hvidvaskdirektiv. Kreditinstitutter og finansieringsinstitutterne er defineret i lovforslagets 1, stk. 1, og omfatter bl.a. pengeinstitutter, realkreditinstitutter mv. Ad spørgsmål 13: Ved direkte konktakt menes, at kunden er fysisk til stede. Hverken Skype, telefon eller chatrum kan anses som direkte kontakt. Ad spørgsmål 14 a: 1, stk. 1, nr. 9, fastsætter, at udenlandske virksomheders filialer, distributører og agenter er omfattet af lovforslaget. Det følger af 4. hvidvaskdirektiv, at tilsynet med filialer, distributører og agenter påhviler værtslandet og ikke hjemlandets tilsynsmyndighed. Det er baggrunden for, at det i hvidvaskloven fastsættes, at filialer, distributører og agenter, der udøver deres virksomhed her i landet i kraft af en tilladelse udstedt i et andet land, er omfattet af loven. Øvrige virksomheder, der ikke skal have en tilladelse, er omfattet af loven, jf. lovforslaget bilag 1. Det gælder, hvis den pågældende virksomhed, udøves af en agent, filial eller distributør af en udenlandsk virksomhed. Inden aktiviteten kan udøves, skal enhver filial, distributør eller agent særskilt registreres hos Finanstilsynet og opfylde betingelserne for registrering. Der er derfor ikke behov for særskilt at opremse agenter, filialer eller distributører i forhold til de virksomheder, der ikke skal have tilladelse, da

5 5/5 alle disse virksomheder er omfattet af et krav om særskilt registrering hos Finanstilsynet. Ændringen i lovforslaget fra høringsudkastet til det fremsatte lovforslag er således ikke materiel, men er alene udtryk for en sproglig korrektur. Ad. spørgsmål 14 b: Udenlandske filialer skal ikke udpege en hvidvaskansvarlig, da en sådan person vil være udpeget i den virksomhed, filialen udøver sin virksomhed på vegne af. Denne person skal derfor også varetage forpligtigelserne i forhold til filialens virksomhed i Danmark såsom godkendelse af kundeforhold med en PEP m.v. Ad. spørgsmål 14 c: Filialer, distributører og agenter af udenlandske virksomheder med tilladelse til at drive finansiel virksomhed skal ikke etablere en whistleblowerordning i henhold til lovforslaget. Eventuelle krav herom vil følge af den lovgivning, som omfatter det udenlandske selskab som filialen m.fl. udøver sin virksomhed på vegne af. Der stilles således ikke særlige krav til en dansk whistleblowerordning for sådanne virksomheder. Filialer af øvrige virksomheder, herunder også filialer af udenlandske virksomheder, uden tilladelse skal etablere en whistleblowerordning. Ad spørgsmål om forslaget vedrørende en reel ejer pamflet: I forhold til PEP erne er det besluttet at iværksætte en informationskampagne mhp. at bidrage til at skabe opmærksomhed blandt borgerne om de nye regler. Finanstilsynet og de øvrige tilsynsmyndigheder vil i den kommende vejledning om hvidvaskloven også medtage yderligere vejledende tekst om reelle ejere. Dermed vil vejledningen også indeholde forklarende tekst om, hvornår en person må anses for at være reel ejer, som virksomhederne vil kunne henvise til. Med venlig hilsen Brian Mikkelsen

Finans og Leasing Interesseorganisation for danske finansieringsselskaber

Finans og Leasing Interesseorganisation for danske finansieringsselskaber Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 41 Bilag 8 Offentligt Finans og Leasing Torveporten 2, 4. sal DK-2500 Valby Telefon: +45 40 38 29 87 E-mail: post@finansogleasing.dk www.finansogleasing.dk

Læs mere

Ændringsforslag. til 2. behandling af. forslag til lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (L 41) Til 2

Ændringsforslag. til 2. behandling af. forslag til lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (L 41) Til 2 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 41 Bilag 15 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 41 Bilag XX Offentligt Februar 2017 Ændringsforslag til 2. behandling af forslag til

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (hvidvaskloven)

Forslag til lov om ændring af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (hvidvaskloven) Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk belhvl@ftnet.dk Dato: 24. august 2016 Forslag til lov om ændring af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og

Læs mere

Politik om databehandling Nordea Kredit

Politik om databehandling Nordea Kredit 1 (6) Side Politik om databehandling Nordea Kredit Som følge af EU s nye databeskyttelsesforordning har vi opdateret vores politik om databehandling. På de følgende sider kan du læse, hvordan vi behandler

Læs mere

Hvidvaskloven. Generelle bemærkninger. 24. august Finanstilsynet Cc.

Hvidvaskloven. Generelle bemærkninger. 24. august Finanstilsynet Cc. Finanstilsynet hoeringer@ftnet.dk Cc. belhvl@ftnet.dk 24. august 2016 Finanstilsynets høring af udkast til forslag om lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (hvidvaskloven)

Læs mere

INTERNE REGLER KONTROL FORANSTALTNINGER MOD HVIDVASKNING AF PENGE

INTERNE REGLER KONTROL FORANSTALTNINGER MOD HVIDVASKNING AF PENGE INTERNE REGLER OM KONTROL FORANSTALTNINGER MOD HVIDVASKNING AF PENGE FOR H.C. Ørstedsvej 38, 2.th. 1879 Frederiksberg C CVR nr. 1693 63 08 1. januar 2016 1. Generelt. Lov om forebyggende foranstaltninger

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 125/4 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2019/758 af 31. januar 2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/849 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske

Læs mere

Formålet med besøget var at føre tilsyn med vekselkontorets overholdelse af reglerne i hvidvaskloven.

Formålet med besøget var at føre tilsyn med vekselkontorets overholdelse af reglerne i hvidvaskloven. 27. april 2015 Sag 2015-1454 Vekselkontoret ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Tlf. 35 29 10 00 Fax 35 29 10 01 CVR-nr 10 15 08 17 E-post erst@erst.dk www.erst.dk Afgørelse

Læs mere

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven.

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven. Vekselkontoret 28. april 2015 Sag 2015-1946 /KAD Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø 1. Indledning. Erhvervsstyrelsen aflagde

Læs mere

Sådan undgår du at medvirke til hvidvask

Sådan undgår du at medvirke til hvidvask Sådan undgår du at medvirke til hvidvask Quick-guide om hvidvaskloven for bogholdere og virksomhedsoprettere December 2018 Kære læser Vi har skrevet denne quick-guide til dig, der er bogholder. Måske hjælper

Læs mere

Finanstilsynets fortolkning af 11. marts 2013

Finanstilsynets fortolkning af 11. marts 2013 Lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme (hvidvaskloven) 12, stk. 1-3, og 19, stk. 2 Anvendelse af NemID som legitimation Finanstilsynets fortolkning af

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af selskabsloven m.fl.

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af selskabsloven m.fl. H Ø R I N G Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Fremsendt pr. mail til: reelejer@erst.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af selskabsloven m.fl. (Gennemførelse af skattelyaftale

Læs mere

Selskab S ApS. Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven. 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 11. maj 2013 et tilsynsbesøg hos S ApS.

Selskab S ApS. Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven. 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 11. maj 2013 et tilsynsbesøg hos S ApS. Selskab S ApS 13. maj 2013 Sag 2013-0034037 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 11. maj 2013 et tilsynsbesøg hos S ApS. Formålet med tilsynsbesøget var

Læs mere

Den nye hvidvasklov. Fondsmæglerforeningen d. 15. maj

Den nye hvidvasklov. Fondsmæglerforeningen d. 15. maj Den nye hvidvasklov Fondsmæglerforeningen d. 15. maj L 41 Forslag til lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansering af terrorisme ( Lovforslaget ) 2. Kort om FCG og mig Peter Rosenmeyer

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen. (Opdateret maj 2018)

PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen. (Opdateret maj 2018) PRIVATLIVSPOLITIK for Advokatfirmaet Gaarn Pedersen CVR-nr.: 34 93 22 04 (Opdateret maj 2018) Advokatfirmaet Gaarn Pedersen herefter benævnt (Gaarn Pedersen) er en del af Denlaw Advokater - et kontorfællesskab

Læs mere

xxx fremover skal legitimere sine kunder, herunder deres navn, adresse, CVR-nr. og reelle ejere, jf. hvidvasklovens 12, stk. 3.

xxx fremover skal legitimere sine kunder, herunder deres navn, adresse, CVR-nr. og reelle ejere, jf. hvidvasklovens 12, stk. 3. xxx 20. december 2016 Sag X16-BF-35-CM /xxx Brevet er sendt med digital post til xxx Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 26. oktober 2016 et anmeldt kontrolbesøg

Læs mere

Indledning De væsentligste bemærkninger fra de hørte parter i vejledningen gennemgås og kommenteres nedenfor.

Indledning De væsentligste bemærkninger fra de hørte parter i vejledningen gennemgås og kommenteres nedenfor. Finanstilsynet 18. september 2018 J.nr.6254-0011 /IBU, CEB Høringsnotat Finanstilsynet sendte udkast til vejledning om lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme (hvidvaskloven)

Læs mere

Persondatapolitik: Hvidbjerg Banks politik for behandling af personlige oplysninger

Persondatapolitik: Hvidbjerg Banks politik for behandling af personlige oplysninger Persondatapolitik: Hvidbjerg Banks politik for behandling af personlige oplysninger Information om behandling af persondata i Hvidbjerg Bank Generel oplysningspligt Inden Hvidbjerg Bank agerer som dataansvarlig,

Læs mere

Dansk ErhvervsFinansiering A/S (i det følgende kaldet DEF ) er dataansvarlig i forbindelse med behandling af oplysningerne.

Dansk ErhvervsFinansiering A/S (i det følgende kaldet DEF ) er dataansvarlig i forbindelse med behandling af oplysningerne. Side 1 af 5 PRIVATLIVSPOLITIK Denne privatlivspolitik finder anvendelse for kunder og personer, der interagerer med Dansk ErhvervsFinansiering A/S i forbindelse med deres tilknytning til kunder og/eller

Læs mere

xxx Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven

xxx Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven xxx 1. december 2016 Sag X16-AV-58-VZ /YOL Brevet er sendt med digital post til xxx Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 23. september 2016 et anmeldt

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 * 8800 Viborg * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 * 8800 Viborg * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 * 8800 Viborg * Tlf. 72 40 56 00 * ean@naevneneshus.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af den 3. maj 2018 (j.nr. 17/01953) Stadfæstet, at krav i henhold

Læs mere

Formålet med tilsynsbesøget var at føre tilsyn med virksomhedens overholdelse af reglerne i hvidvaskloven 1.

Formålet med tilsynsbesøget var at føre tilsyn med virksomhedens overholdelse af reglerne i hvidvaskloven 1. Vekselkontor S ApS 12. februar 2013 Sag 2013-0033123 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 31. januar 2013 tilsynsbesøg hos S ApS, CVRnr. (udeladt). Formålet

Læs mere

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven Vekselkontoret 31. oktober 2016 Sag X16-BE-47-DN Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 22. september 2016 et uanmeldt kontrolbesøg hos. Kontrolbesøget skete

Læs mere

Ansvarsfordelingen mellem tilsynsmyndigheder. på hvidvaskområdet

Ansvarsfordelingen mellem tilsynsmyndigheder. på hvidvaskområdet Bilag 2 4004116 HED Ansvarsfordelingen mellem tilsynsmyndigheder i hjemland og værtsland på hvidvaskområdet 1. INDLEDNING, BAGGRUND OG KONKLUSION Finanstilsynet har til brug for en redegørelse til Erhvervsministeriet

Læs mere

Bank & Finans IP & Technology

Bank & Finans IP & Technology Den 7. november 2013 Nyhedsbrev Bank & Finans IP & Technology Forslag til obligatoriske interne whistleblowerordninger i finansielle virksomheder Finanstilsynet sendte den 15. august 2013 forslag til lov

Læs mere

Formålet med besøgene var at føre tilsyn med vekselkontorets overholdelse af reglerne i hvidvaskloven 1.

Formålet med besøgene var at føre tilsyn med vekselkontorets overholdelse af reglerne i hvidvaskloven 1. Vekselkontoret 24. marts 2015 Sag 2015-1917 /CSJ Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 12. november 2014 og 28. november 2014 tilsynsbesøg hos Formålet

Læs mere

2. Afgørelse Tilsynsbesøget den 20. juni 2013 giver Erhvervsstyrelsen anledning til, i medfør af hvidvasklovens 32, stk. 5, at give påbud om, at:

2. Afgørelse Tilsynsbesøget den 20. juni 2013 giver Erhvervsstyrelsen anledning til, i medfør af hvidvasklovens 32, stk. 5, at give påbud om, at: Vekselkontor 1. juli 2013 Sag 2013-0031924 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 20. juni 2013 et tilsynsbesøg hos, CVR-nr.... Vekselkontoret var under

Læs mere

I det følgende vil de væsentligste ændringer, samt hvilke virksomheder loven omfatter, blive gennemgået.

I det følgende vil de væsentligste ændringer, samt hvilke virksomheder loven omfatter, blive gennemgået. 7. august 2017 N Y H V I D V A S K N I N G S L O V E R T R Å D T I K R A F T Indledning Folketinget implementerede den 2. juni 2017 den sidste del af det fjerde EU-direktiv om forebyggende foranstaltninger

Læs mere

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 16, L 69 endeligt svar på spørgsmål 16 Offentligt

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 16, L 69 endeligt svar på spørgsmål 16 Offentligt Retsudvalget, Retsudvalget 2017-18 L 68 endeligt svar på spørgsmål 16, L 69 endeligt svar på spørgsmål 16 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 12. december 2017 Kontor:

Læs mere

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 4. juni 2015 Sag 2015-2013 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen var den 26. november 2014 på kontrolbesøg hos..., CVR-nr. på selskabets adresse. På mødet var... repræsenteret

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde m.v.

Kapitel 1 Anvendelsesområde m.v. Inatsisartutlov nr. 5 af 19. maj 2010 om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme (Hvidvaskloven) Kapitel 1 Anvendelsesområde m.v. 1. Denne lov finder anvendelse

Læs mere

Information om behandling af persondata i Jyske Realkredit

Information om behandling af persondata i Jyske Realkredit Information om behandling af persondata i Jyske Realkredit Generel oplysningspligt Inden Jyske Realkredit agerer som dataansvarlig, skal du efter Databeskyttelsesforordningen have oplyst hvordan og hvornår,

Læs mere

Evaluering af gældsbufferen i et realkreditinstitut

Evaluering af gældsbufferen i et realkreditinstitut Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø e-mail: hoeringer@ftnet.dk og bjj@ftnet.dk Evaluering af gældsbufferen i et realkreditinstitut Resumé Danske realkreditinstitutter er med baggrund i EU-reglerne

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0011 Bilag 18 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0011 Bilag 18 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0011 Bilag 18 Offentligt Folketinget Grønlandsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 21. marts 2016 Kontor: Databeskyttelseskontoret Sagsbeh: André

Læs mere

Almindelige forretningsbetingelser

Almindelige forretningsbetingelser Almindelige forretningsbetingelser Fondsmæglerselskabet InvesteringsRådgivning A/S s almindelige forretningsbetingelser gælder mellem selskabet og selskabets kunder med mindre andet skriftligt er aftalt.

Læs mere

Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos

Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos Selskabsopretteren 16. oktober 2015 Sag 2015-8962 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 27. august 2015 et varslet kontrolbesøg hos, CVR.nr.. Kontrolbesøget

Læs mere

INTERNE REGLER FOR ADVOKATFIRMAET XX VEDRØRENDE FO- REBYGGENDE FORANSTALTNINGER MOD HVIDVASK AF UDBYTTE

INTERNE REGLER FOR ADVOKATFIRMAET XX VEDRØRENDE FO- REBYGGENDE FORANSTALTNINGER MOD HVIDVASK AF UDBYTTE INTERNE REGLER FOR ADVOKATFIRMAET XX VEDRØRENDE FO- REBYGGENDE FORANSTALTNINGER MOD HVIDVASK AF UDBYTTE 1. Reglernes formål Hvidvaskloven pålægger blandt andet advokater og advokatvirksomheder at indhente

Læs mere

2. Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 32, stk. 5 i hvidvaskloven afgørelse om, at

2. Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 32, stk. 5 i hvidvaskloven afgørelse om, at Vekselkontoret 28. maj 2015 Sag 2015-1913 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 20. februar 2015 et kontrolbesøg hos. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus

Læs mere

Revisionsselskab S1 ApS Revisionsfirma S2 Revisor R. Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven

Revisionsselskab S1 ApS Revisionsfirma S2 Revisor R. Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven Revisionsselskab S1 ApS Revisionsfirma S2 Revisor R 18. juli 2013 Sag 2012-0033489 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Styrelsen var den 20. juni 2013 på et tilsynsbesøg hos S1, CVR-nr.

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER 5. april 2017 17/02708-6 ama-dep Samråd i ERU den 7. april

Læs mere

Høringssvar til forslag til lov om ændring af selskabsloven, lov om visse erhvervsdrivende virksomheder, lov om erhvervsdrivende fonde og forskellige

Høringssvar til forslag til lov om ændring af selskabsloven, lov om visse erhvervsdrivende virksomheder, lov om erhvervsdrivende fonde og forskellige Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø København, den 16. november 2015 Høringssvar til forslag til lov om ændring af selskabsloven, lov om visse erhvervsdrivende virksomheder,

Læs mere

Ny hvidvasklov hvad skal advokatvirksomhederne være opmærksomme

Ny hvidvasklov hvad skal advokatvirksomhederne være opmærksomme Ny hvidvasklov hvad skal advokatvirksomhederne være opmærksomme på? Baggrund Folketinget har den 2. juni 2017 vedtaget forslag nr. L 41 til lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering

Læs mere

Overholdelsen af hvidvaskreglerne skal være bedre. Finanstilsynet Den 8. maj 2019

Overholdelsen af hvidvaskreglerne skal være bedre. Finanstilsynet Den 8. maj 2019 Overholdelsen af hvidvaskreglerne skal være bedre Finanstilsynet Den 8. maj 2019 Sammenfatning Ressourcerne til hvidvasktilsynet er i de seneste par år blevet øget, senest med den politiske aftale fra

Læs mere

Politik om databehandling

Politik om databehandling Politik om databehandling Med indførelsen af EU s nye databeskyttelsesforordning har vi opdateret vores politik om databehandling. På de følgende sider kan du læse, hvordan vi behandler oplysninger om

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S. November 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S. November 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S November 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1

Læs mere

Bekendtgørelse om udbud af online væddemål

Bekendtgørelse om udbud af online væddemål Bekendtgørelse om udbud af online væddemål I medfør af 11, stk. 4, 36, stk. 2, 41, stk. 1, og 60 i lov nr. 848 af 1. juli 2010 om spil fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Bekendtgørelsen finder

Læs mere

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven Vekselkontoret 17. april 2015 Sag 2015-2680 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 9. marts 2015 et kontrolbesøg hos Formålet med besøget var at føre tilsyn

Læs mere

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven Vekselkontoret 4. januar 2017 Sag X16-BH-43-FG Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 8. december 2016 et uanmeldt kontrolbesøg hos. Kontrolbesøget skete

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 41 endeligt svar på spørgsmål 71 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 41 endeligt svar på spørgsmål 71 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 41 endeligt svar på spørgsmål 71 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 27. marts 2017 Besvarelse af spørgsmål 71 ad

Læs mere

hos statslige myndigheder

hos statslige myndigheder IT-Universitetet i København Rued Langgaards Vej 7 2300 København S Sendt til: itu@itu.dk 25. juni 2015 Udtalelse til anmeldelsen Videnskabelige og statistiske undersøgelser hos statslige myndigheder Datatilsynet

Læs mere

Nyhedsbrev. Bank & Finans. Oktober 2016

Nyhedsbrev. Bank & Finans. Oktober 2016 Oktober 2016 Nyhedsbrev Bank & Finans Regeringen har fremsat forslag om ny hvidvasklov Regeringen fremsatte den 13. oktober 2016 forslag til en ny lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering

Læs mere

1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 12. marts 2014 et tilsynsbesøg i henhold til hvidvasklovens 32, stk. 1, hos...

1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 12. marts 2014 et tilsynsbesøg i henhold til hvidvasklovens 32, stk. 1, hos... Vekselkontoret 8. april 2014 Sag 2014-0037052 Tilsyn i henhold til hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 12. marts 2014 et tilsynsbesøg i henhold til hvidvasklovens 32, stk. 1, hos...

Læs mere

Rettevejledning til modul A

Rettevejledning til modul A Indledende bemærkninger Rettevejledning til modul A Denne rettevejledning er udarbejdet som hjælp til de censorer, der retter besvarelser til revisoreksamen 2017 og til støtte for nuværende og kommende

Læs mere

Uddrag af persondataloven

Uddrag af persondataloven Uddrag af persondataloven Behandling af oplysninger 5. Oplysninger skal behandles i overensstemmelse med god databehandlingsskik. Stk. 2. Indsamling af oplysninger skal ske til udtrykkeligt angivne og

Læs mere

Finans og Leasing. 11. marts Til. Folketingets Erhvervsudvalg. c.c. Erhvervsminister Rasmus Jarlov

Finans og Leasing. 11. marts Til. Folketingets Erhvervsudvalg. c.c. Erhvervsminister Rasmus Jarlov Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 L 158 Bilag 4 Offentligt Torveporten 2, 4. sal DK-2500 Valby Telefon: +45 40 38 29 87 post@finansogleasing.dk www.finansogleasing.dk CVR nr. 75 36 12 11 11.

Læs mere

[Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.]

[Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.] !"#!"$! % &&&$!"$! [Fremsendes af Rigspolitiet sammen med fremsendelse af børneattester.] Du har fra Rigspolitiet modtaget en blank børneattest, dvs. en attest, hvoraf det fremgår, at den person, oplysningerne

Læs mere

Sammenskrevet bekendtgørelse af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme

Sammenskrevet bekendtgørelse af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme Sammenskrevet bekendtgørelse af lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme Sammenskrivningen er baseret på lbk. nr. 442 af 11. maj 2007 med indarbejdelse

Læs mere

KERTEMINDE FORSYNING - VARME A/S Kohaven Kerteminde CVR-nr Kundeservice:

KERTEMINDE FORSYNING - VARME A/S Kohaven Kerteminde CVR-nr Kundeservice: Side 1 af 6 Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos vores 5 forskellige selskaber der repræsenterer: Kerteminde Forsyning A/S Kerteminde Forsyning - Spildevand A/S Kerteminde Forsyning - Vand

Læs mere

K Fondsmæglerselskab driver virksomhed med formidling af salg af præmieobligationer for K ApS hovedsageligt til privatpersoner.

K Fondsmæglerselskab driver virksomhed med formidling af salg af præmieobligationer for K ApS hovedsageligt til privatpersoner. Kendelse af 1. december 1997. J.NR. 97-160.802 Lov om værdipapirhandel 38. (Merete Cordes, Kåre Dullum og Niels Larsen) I skrivelse af 18. juni 1997 har advokat A på vegne K Fondsmæglerselskab klaget over,

Læs mere

FAIF nyhedsservice. November 2016

FAIF nyhedsservice. November 2016 FAIF nyhedsservice November 2016 I dette nyhedsbrev sættes der fokus på henholdsvis de kommende ændringer til hvidvaskloven, der forventeligt træder i kraft den 26. juni 2017, samt mulighederne for at

Læs mere

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven Vekselkontoret 4. maj 2015 Sag 2015-1895 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 6. februar 2015 et kontrolbesøg hos. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2017 C(2017) 4250 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

Bekendtgørelse om offentlige arkivalier og om offentlige arkivers virksomhed

Bekendtgørelse om offentlige arkivalier og om offentlige arkivers virksomhed Bekendtgørelse nr. 591 af 26. juni 2003 Bekendtgørelse om offentlige arkivalier og om offentlige arkivers virksomhed I medfør af 9, 10, stk. 1-3, 12, stk. 2, 13, stk. 2-3, 14, 20, 21, stk. 2, 41, stk.

Læs mere

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven Kontorhotellet 10. december 2015 Sag 2015-13527 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 25. november 2015 et varslet kontrolbesøg hos. Kontrolbesøget skete

Læs mere

DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening. Godthåbsvej Skanderborg. og

DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening. Godthåbsvej Skanderborg. og DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening Godthåbsvej 83 8660 Skanderborg Sendt til: Cc: danva@danva.dk lgc@danva.dk og sv@danva.dk 21. december 2018 DANVAs henvendelse til Datatilsynet om behandling af

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 12 af 16. november Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 12 af 16. november Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF). Skatteudvalget 2018-19 L 26 endeligt svar på spørgsmål 12 Offentligt 21. november 2018 J.nr. 2018-6527 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 26 - Forslag til Aktiesparekontolov. Hermed sendes svar

Læs mere

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven

Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven Vekselkontoret 27. marts 2015 Sag 2015-2249 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 26. februar 2015 et kontrolbesøg hos Formålet med besøget var at føre

Læs mere

Ideoplæg til interne regler for. Advokatfirmaet xx. i medfør af hvidvasklovens 25, stk. 1

Ideoplæg til interne regler for. Advokatfirmaet xx. i medfør af hvidvasklovens 25, stk. 1 Ideoplæg til interne regler for Advokatfirmaet xx i medfør af hvidvasklovens 25, stk. 1 1. Indledning Hvidvaskloven medfører en række pligter for advokater, når advokaten varetager de sagstyper, som er

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Omsorgsbemanding

DATABEHANDLERAFTALE. Omsorgsbemanding DATABEHANDLERAFTALE Omsorgsbemanding Nærværende databehandleraftale er indgået mellem Omsorgsbemanding, via Manningsmart IVS (CVR-nr.: 40217231) og brugeren af Omsorgsbemanding. Partnerne omtales i nærværende

Læs mere

Implementering af MiFID II og rapport om honorarmodeller for investeringsforeninger

Implementering af MiFID II og rapport om honorarmodeller for investeringsforeninger 18. december 2015 Nyhedsbrev Bank & Finans Implementering af MiFID II og rapport om honorarmodeller for investeringsforeninger Finanstilsynet sendte den 16. november 2015 tre lovforslag i høring. Lovforslagene

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Behandling af personoplysninger Orientering til kunder om Zibo Athene A/S behandling af personoplysninger. Nærværende dokument er en information til dig som kunde hos Zibo Athene A/S (herefter Zibo Athene)

Læs mere

VI MAGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

VI MAGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Anordning om ikrafttræden for Grønland af dele af 1 i lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om værdipapirhandel m.v., lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering

Læs mere

Loven indebærer ændringer i både persondataloven 4 og tv-overvågningsloven

Loven indebærer ændringer i både persondataloven 4 og tv-overvågningsloven Til samtlige kommuner, regioner og ministerier (underliggende myndigheder og institutioner bedes venligst orienteret) 28. juni 2007 Orientering til offentlige myndigheder om de nye regler i persondataloven

Læs mere

Persondatapolitik. Behandling af oplysninger Leasing Fyn behandler ikke personfølsomme oplysninger.

Persondatapolitik. Behandling af oplysninger Leasing Fyn behandler ikke personfølsomme oplysninger. Persondatapolitik Behandlingen af personoplysninger er reguleret af EU s Databeskyttelsesforordning (GDPR) og Databeskyttelsesloven og gælder for direkte personoplysninger eller personhenførbare oplysninger

Læs mere

Alm. Brands persondatapolitik

Alm. Brands persondatapolitik Alm. Brands persondatapolitik Formålet med Alm. Brands persondatapolitik er at forklare, hvordan vi indsamler, behandler og beskytter dine persondata, og hvilke rettigheder du har i den forbindelse. Alm.

Læs mere

Orientering om Finanstilsynets fortolkning af MiFID II s regler om provisionsbetalinger vedrørende porteføljeplejeordninger

Orientering om Finanstilsynets fortolkning af MiFID II s regler om provisionsbetalinger vedrørende porteføljeplejeordninger Dansk Aktionærforening FinansDanmark Forbrugerrådet Tænk Fondsmæglerforeningen Investeringsfondsbranchen 24. januar februar 2017 Ref. MEST J.nr. Orientering om Finanstilsynets fortolkning af MiFID II s

Læs mere

Nuværende og tidligere kunder hos Vand og Affald i Svendborg.

Nuværende og tidligere kunder hos Vand og Affald i Svendborg. Privatlivspolitik Nuværende og tidligere kunder hos Vand og Affald i Svendborg. Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer,

Læs mere

Bekendtgørelse om opgørelse af kvalificerede andele 1)

Bekendtgørelse om opgørelse af kvalificerede andele 1) BEK nr 277 af 03/04/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 4. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1912-0006 Senere ændringer til

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Lov om forsikringsformidling (L 8) Til 1

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Lov om forsikringsformidling (L 8) Til 1 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 L 8 Bilag 5 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-18 L 8 Bilag XX Offentligt xx. november 2017 Af erhvervsministeren tiltrådt af [XXX]: Æ n d

Læs mere

EKSTERN PERSONDATAPOLITK

EKSTERN PERSONDATAPOLITK EKSTERN PERSONDATAPOLITK 1. GENERELT 1.1. Denne politik om behandling af personoplysninger ( Persondatapolitik ) beskriver, hvorledes FOCUS leasing A/S, Focus Finans ApS, FOCUS flex leasing A/S og Focus

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til at Kronex ApS kan udbyde valutavekslingsvirksomhed

Ansøgning om tilladelse til at Kronex ApS kan udbyde valutavekslingsvirksomhed Sendt elektronisk til: Bestyrelse og direktion for Kronex ApS 26. september 2018 Ansøgning om tilladelse til at Kronex ApS kan udbyde valutavekslingsvirksomhed 1. Finanstilsynets afgørelse Finanstilsynet

Læs mere

Den nye hvidvasklov Fondsmæglerforeningen 15. maj 2017

Den nye hvidvasklov Fondsmæglerforeningen 15. maj 2017 Den nye hvidvasklov Fondsmæglerforeningen 15. maj 2017 Tobias Thygesen & Jette Kristiansen Kontor for Governance, Hvidvaskforebyggelse og Betalingstjenester Emner Hvad skal finansielle virksomheder være

Læs mere

SF s ønsker til forhandlinger om styrket regulering og tilsyn af den finansielle sektor

SF s ønsker til forhandlinger om styrket regulering og tilsyn af den finansielle sektor SF s ønsker til forhandlinger om styrket regulering og tilsyn af den finansielle sektor SF har række en ønsker til en styrket regulering af den finansielle sektor, specielt med fokus på et styrket myndighedstilsyn.

Læs mere

Persondatapolitik. Information om behandling af persondata i Frøslev-Mollerup Sparekasse.

Persondatapolitik. Information om behandling af persondata i Frøslev-Mollerup Sparekasse. Persondatapolitik Information om behandling af persondata i Frøslev-Mollerup Sparekasse. Generel oplysningspligt. Inden Frøslev-Mollerup sparekasse agerer som dataansvarlig, skal du efter Databeskyttelsesforordningen

Læs mere

Forslag. Lov om finansiel stabilitet

Forslag. Lov om finansiel stabilitet L 33 (som vedtaget): Forslag til lov om finansiel stabilitet. Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 10. oktober 2008 Forslag til Lov om finansiel stabilitet Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde m.v.

Læs mere

Databehandleraftale. Mellem. Den dataansvarlige: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer & By: Land: Databehandleren. Virksomhed: OnlineFox CVR:

Databehandleraftale. Mellem. Den dataansvarlige: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer & By: Land: Databehandleren. Virksomhed: OnlineFox CVR: Databehandleraftale Mellem Den dataansvarlige: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer & By: Land: og Databehandleren Virksomhed: OnlineFox CVR: 38687794 Adresse: Pilagervej 32 Postnummer & By: 4200 Slagelse

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

Ved skrivelse af 16. marts 1999 har klageren indbragt afgørelsen for Erhvervsankenævnet, idet klageren bl.a. har anført:

Ved skrivelse af 16. marts 1999 har klageren indbragt afgørelsen for Erhvervsankenævnet, idet klageren bl.a. har anført: Kendelse af 12. oktober 1999. 99-67.906 Aktindsigt nægtet Realkreditlovens 98 (Peter Erling Nielsen, Connie Leth og Vagn Joensen) Advokat K har ved skrivelse af 16. marts 1999 klaget over, at Finanstilsynet

Læs mere

har eller har haft tilknytning til hvidvask eller finansiering af terrorisme.

har eller har haft tilknytning til hvidvask eller finansiering af terrorisme. Til vekselkontoret 10. december 2013 Sag 2013-0033723 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 15. august 2013 og 5. september 2013 tilsynsbesøg hos, CVR-nr..

Læs mere

Styrelsen kunne tillige konstatere, at virksomheden ikke har udarbejdet interne retningslinjer i henhold til lovens 25.

Styrelsen kunne tillige konstatere, at virksomheden ikke har udarbejdet interne retningslinjer i henhold til lovens 25. Virksomhed Att.: 7. februar 2014 Sag Sendes pr. e-mail til Afgørelse vedrørende overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 28. januar 2014 et tilsynsbesøg i henhold til hvidvasklovens

Læs mere

KUNDEFORMULAR 1. VIRKSOMHEDEN (KUNDEN) 2. FORMÅL OG OMFANG AF KUNDEFORHOLD

KUNDEFORMULAR 1. VIRKSOMHEDEN (KUNDEN) 2. FORMÅL OG OMFANG AF KUNDEFORHOLD KUNDEFORMULAR Det bemærkes, at det kan være nødvendigt for Københavns Andelskasse under kontrol at indhente yderligere oplysninger og dokumentation ud over de oplysninger og dokumentation, der er indeholdt

Læs mere

Forslag. Lov for Færøerne om oplysninger, der skal medsendes om betaler ved pengeoverførsler

Forslag. Lov for Færøerne om oplysninger, der skal medsendes om betaler ved pengeoverførsler 2007/2 LSV 125 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1911-0012 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 22.

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til at Royal Exchange kan udbyde valutavekslingsvirksomhed

Ansøgning om tilladelse til at Royal Exchange kan udbyde valutavekslingsvirksomhed Sendt elektronisk til: Indehaveren af Royal Exchange 26. september 2018 Ansøgning om tilladelse til at Royal Exchange kan udbyde valutavekslingsvirksomhed 1. Finanstilsynets afgørelse Finanstilsynet giver

Læs mere

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om kunder.

I denne privatlivspolitik beskriver vi vores behandling af oplysninger om kunder. Nuværende og tidligere gæster hos Royal Scandinavian Casino I/S Som dataansvarlig virksomhed ligger databeskyttelse os meget på sinde. Vi værner om de personoplysninger, som vi håndterer, og vi sikrer

Læs mere

Indhold. Introduktion 3. Hvidvasklovens krav i en nøddeskal 7. Fra regelbaseret til risikobaseret tilgang 8

Indhold. Introduktion 3. Hvidvasklovens krav i en nøddeskal 7. Fra regelbaseret til risikobaseret tilgang 8 1 Den nye hvidvasklov Den nye hvidvasklov er i dag blevet vedtaget i Folketinget og træder i kraft den 26. juni. Loven indebærer en række større og mindre ændringer i den nuværende regulering, herunder

Læs mere

Vejledning til Hvidvaskforretningsgang

Vejledning til Hvidvaskforretningsgang Finanstilsynet 3. marts 2015 J.nr. /mal Vejledning til Hvidvaskforretningsgang For at forebygge og forhindre hvidvask og terrorfinansiering skal virksomheder omfattet af hvidvaskloven have tilstrækkelige

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.6.2014 C(2014) 3656 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 4.6.2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/36/EU

Læs mere

Høring om hvidvask i Folketingets Skatteudvalg og Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg

Høring om hvidvask i Folketingets Skatteudvalg og Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg Høring om hvidvask i Folketingets Skatteudvalg og Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg Finanstilsynets indsats i relation til hvidvask og terrorfinansiering Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU

Læs mere

Hillerød Affaldshåndtering A/S

Hillerød Affaldshåndtering A/S Hillerød Affaldshåndtering A/S Beskyttelse af dit privatliv Vi tager behandling af dine persondata alvorlig. Vi sikrer rimelig og gennemsigtig databehandling. Denne privatlivspolitik fortæller, hvordan

Læs mere

Bilag specifikke bemærkninger til Tilsynets

Bilag specifikke bemærkninger til Tilsynets Bilag specifikke bemærkninger til Tilsynets udkast til vejledning Nedenfor følger Finans Danmarks specifikke bemærkninger til Finanstilsynets udkast til vejledning. Bemærkning til 2.1. Hvidvask Afsnittet

Læs mere