Jeg er nød til endnu engang at ulejlige jer med en forespørgsel om reglerne for lavenergi.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg er nød til endnu engang at ulejlige jer med en forespørgsel om reglerne for lavenergi."

Transkript

1 From: Bo Christiansen Sent: Mon, 29 Jan :18: To: Stine Pedersen Cc: Mia Christiernson Subject: SV: Regler om lavenergi Attachments: Signaturbevis.txt Kære Stine Pedersen Erhvervsstyrelsens opfattelse er uændret. Men det behøver Kolding Kommunes lokalplan jo ikke at være. Kolding Kommune har mulighed for at ændre lokalplanens krav evt. under anvendelsen af de nye smidigere tilvejebringelsesregler i planloven, hvis I ikke længere ønsker at håndhæve et krav om laveneribebyggelse. Med venlig hilsen Bo Christiansen Chefkonsulent ERHVERVSSTYRELSEN Planlov Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Telefon: Direkte: BorChr@erst.dk ERHVERVSMINISTERIET Pas på miljøet - udskriv kun denne hvis det er nødvendigt. Fra: Stine Pedersen [mailto:stipe@kolding.dk] Sendt: 25. januar :50 Til: Erhvervsstyrelsen Postkasse <erst@erst.dk>; info@tbst.dk Cc: Bo Christiansen <BorChr@erst.dk> Emne: Regler om lavenergi Til Erhvervsstyrelsen og Trafik, Bygge- og Boligstyrelsen Jeg er nød til endnu engang at ulejlige jer med en forespørgsel om reglerne for lavenergi. Af nedenstående mail af 23. juni 2017 ses, at Erhvervsstyrelsen tidligere har svaret på Kolding kommunes spørgsmål om hvilke krav til lavenergi der gælder, når det i lokalplaner er anført at byggeri skal opføres som lavenergi. Svaret var hertil at lavenergibebyggelse skal opfylde bygningsklasse 2020, hvis en lokalplan stiller krav om lavenergibyggeri. Vi har imidlertid modtaget vedhæftede notat om Trafik, bygge- og Boligstyrelsens evaluering af bygningsklasse 2020.

2 Vi bliver fortsat mødt med en del spørgsmål om rentabiliteten i forhold til bygningsklasse 2020 og med anmodning om at der ses bort fra dette, selv om det er angivet i lokalplaners formåls- og anvendelsesbestemmelser. Kan I svare på om jeres vurdering fortsat er at lavenergibebyggelse skal opfylde bygningsklasse 2020, hvis en lokalplan stiller krav om lavenergibyggeri. På forhånd tak. Venlig hilsen Stine Pedersen Afdelingsleder Byggesagsafdelingen stipe@kolding.dk By- og Udviklingsforvaltningen Byggesag Nytorv Kolding kolding.dk Fra: Bo Christiansen Sendt: 23. juni :23 Til: Mikkel Overvad Emne: Regler om lavenergi Til Stine Pedersen, Byggesagsafdelingen, Kolding Kommune. Tak for jeres henvendelse vedrørende lokalplankrav om lavenergibebyggelse. (Jeg har ikke kunnet finde en henvisning til notatet fra 2010 i vejledningsteksten til afsnit i bygningsreglement 2015) I denne anledning kan Erhvervsstyrelsen vejledende udtale:

3 Som I selv anfører blev muligheden for i lokalplaner at stille krav om, at ny bebyggelse skulle opføres som lavenergibebyggelse, ophævet ved lov nr af 27. december 2014 om ændring af lov om planlægning og lov om naturbeskyttelse. Lovændringen indebar, at kommunerne ikke fremover i nye lokalplaner ville kunne stille krav om energistandarder, der ligger ud over bygningsreglementets almindelige krav. Efter loven ville vedtagne lokalplaner, der allerede indeholdt bestemmelser med krav om lavenergibebyggelse, fortsat være gældende, uanset om planlægningen for ny lavenergibebyggelse endnu ikke var realiseret ved en byggetilladelse. En række lokalplaner indeholder således fortsat krav om, at ny bebyggelse skal opføres som lavenergibebyggelse. Planlovens 21a, der indeholder definitionen af lavenergibebyggelse, blev ikke ophævet, da de gældende lokalplaner med krav om lavenergibebyggelse ikke blev berørt af lovændringen (se afsnit i lovforslaget L 70). 21a henviser til de på tidspunktet for ansøgningen om byggetilladelse gældende krav til lavenergibyggeri, der er fastsat i bygningsreglementet. Det vil sige de til enhver tid gældende bestemmelser om lavenergibyggeri i bygningsreglementet. (Dette indebærer en fravigelse af princippet om, at det i andre forhold som udgangspunkt er reglerne i det bygningsreglement, der var gældende på tidspunktet for lokalplanens vedtagelse, der skal anvendes). Det forhold, at visse lokalplaner, som nævnt, fortsat indeholder krav om lavenergibebyggelse, indebærer i lyset af 21a efter Erhvervsstyrelsens opfattelse, at disse lokalplaner indeholder krav om et byggeris energiramme, der ligger ud over bygningsreglementets almindelige krav, i det omfang bygningsreglementet indeholder krav, der rækker ud over de almindelige krav (dvs. indeholder krav til byggeri, der efter dagens målestok kan betegnes som lavenergibyggeri). De gældende regler i bygningsreglementet fremgår af Bekendtgørelse nr af 30. juni 2016 om offentliggørelse af bygningsreglement 2015 (BR 15). BR 15 indeholder i kap bestemmelser om, at byggeri kan opføres som frivillig lavenergibygning i henhold til bygningsklasse Det fremgår af vejledningsteksten hertil at bygningsklasse 2020 forventes at blive et obligatorisk krav for opførelse af offentlige nybyggerier ved udgangen af 2018 og opførelse af andre nybyggerier ved udgangen af Da der således i bygningsreglementet er krav til lavenergibebyggelse i bygningsreglementet, der rækker ud over de almindelige krav, er det herefter Erhvervsstyrelsens opfattelse at det er Kolding Kommunes fortolkning 1, der gælder, dvs. at lavenergibebyggelse skal opfylde bygningsklasse 2020, hvis en lokalplan stiller krav om lavenergibyggeri.

4 Dette svarer så vidt ses indholdsmæssigt til princippet i Trafik, Bygge- og Boligstyrelsens notat af 19. november Med venlig hilsen Bo Christiansen Chefkonsulent ERHVERVSSTYRELSEN Landsplanlægning Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Telefon: Direkte: BorChr@erst.dk ERHVERVSMINISTERIET Pas på miljøet - udskriv kun denne hvis det er nødvendigt. Til Erhvervsstyrelsen Vi sendte den 28. februar en forespørgsel om krav til lavenergibesbyggelse til Trafik- og Byggestyrelsen. De har svaret tilbage at vores spørgsmål henhører under jer, hvorfor jeg hermed fremsender vores forespørgsel til jer. Vores forespørgsel drejer sig om planlovens 21a hvorefter det gælder, at ved lavenergibebyggelse forstås bebyggelse, der på tidspunktet for ansøgningen om byggetilladelsen opfylder de energirammer for energiforbrug for lavenergibygninger, der er fastsat i bygningsreglementet. I 2014 blev det vedtaget, at der fremadrettet ikke kan stilles krav i lokalplaner om et byggeri skal udføres som lavenergibebyggelse. Vedtagne lokalplaner og lokalplaner udsendt i høring, der allerede indeholder bestemmelser med hjemmel i lovens 15, stk. 2, nr. 22, ville dog fortsat være gældende. Vi forstår det således, at såfremt der i dag indgives ansøgning om byggetilladelse i henhold til en lokalplan, hvor der i formålet er stillet krav om lavenergibebyggelse klasse 1 eller anden lignende lavenergiklasse, så skal byggeriet leve op til energirammen for bygningsklasse 2020, som angivet i bygningsreglementet 2015 kapitel 7. Dette anfægtes imidlertid gang på gang, hvorfor vi fremsender forespørgsel om hvorvidt vores vurdering er korrekt, så vi ikke på fejlagtigt grundlag stiller flere krav end angivet i lovgivningen. I lokalplanen, der gælder i området, som der konkret er spurgt til, står der i 1, at bebyggelse kun må opføres som lavenergibebyggelse med et energiforbrug svarende til energiklasse 1 eller mindre ( ). Det gentages i 3.1 og 3.2 og uddybes både i indledningen og i redegørelsen. Når man læser lokalplanen i sin helhed, er det åbenlyst, at et af de væsentligste formål er, at byggeriet skal være tidssvarende og miljørigtigt.

5 Reglerne om lavenergiklasse fandtes i BR08 men udgik fra og med BR10. I Trafik-, bygge- og boligstyrelsens notat af 19. november 2010 står udtrykkelig, at hvis en lokalplan bestemmer, at bebyggelse skal opføres i lavenergiklasse 1 eller 2, så er det reglerne om lavenergibebyggelse i BR10, der skal anvendes, dvs. den ellers frivillige Bygningsklasse I dag er det BR 15, der gælder (med en ændring i november 2016, der ikke har betydning i denne sammenhæng). Hvis princippet i notatet fra november 2010 skal følges, må kravet i lokalplanen om lavenergiklasse 1, skulle tolkes som lavenergibyggeri i henhold til BR15, dvs. Bygningsklasse 2020, da Bygningsklasse 2015, som var lavenergibebyggelse i BR10, nu er blevet standardkravet til nyt byggeri. Imidlertid er linkes der også i BR15 (Styrelsens vejledninger til afsnit 7.2.1) til notatet fra 2010 uden bemærkninger om, at det nu er Bygningsklasse 2020, der gælder ved krav i en lokalplan om lavenergibyggeri. Det kan skyldes et af følgende: 1. Det er princippet i notatet, der gælder, så det p.t. er Bygningsklasse 2020, der skal anvendes ved lavenergibyggeri. Det understøttes af, at det ifølge bemærkningerne til PL 21a, som netop stadig er gældende for de gamle lokalplaner, at det er den til enhver tid gældende energiramme for energiforbrug for lavenergibygninger heri, der skal finde anvendelse. 2. De gamle regler om lavenergibyggeri blev fastfrosset med lovændringen pr. 1. januar 2015, så det stadig er BR10/Bygningsklasse 2015, der skal anvendes ved krav i lokalplanen om lavenergiklasse 1. Dvs. at reglerne for lavenergibyggeri i dag svarer til de almindelige regler om nybyggeri efter BR15. Det understøttes af, at det stadig er notatet fra 2010, der linkes til, og at der ikke heri eller andre steder står noget om, at samme princip om lavenergibyggeri også gælder efter vedtagelsen af det nye BR i Det understøttes også af, at formålet med ophævelsen af PL 15, stk. 2, nr. 22, udtrykkeligt var, at kommunerne fremover ikke skulle kunne stille krav om energistandarder, der ligger ud over bygningsreglementets almindelige krav, jfr. bemærkningerne til lovforslaget (forslaget var et led i en vækstpakke ). Fortolkning nr. 2 indebærer, at lokalplaner, der har som formål, at der bygges lavenergihuse, udvandes i takt med, at bygningsreglementet ændres. I dag medfører fortolkningen, at kravet om lavenergibyggeri på Frejas Ager reelt er uden virkning, da reglerne i BR10/Byggeklasse 2015 er standard i BR15. Hvis næste bygningsreglement gør regler i BR15/Bygningsklasse 2020 til standard, vil fortolkning nr. 2 medføre, at kravene i lokalplanen bliver mere lempelige i forhold til standard. Den konsekvens er notatet fra 2010 også inde på. Det giver heller ikke meget mening, at de gamle regler blev opretholdt ved lovændringen pr. 1. januar 2015, da man på det tidspunkt måtte kunne forudse, at lavenergireglerne alligevel snart ville blive standard. Medmindre formålet var at beskytte kommunerne mod kritik fra ejere af dyre lavenergihuse af, at naboen pludselig kunne bygge meget billigere under den samme lokalplan om end kun for perioden frem til det nye bygningsreglement. Vi hælder derfor mest til, at det er fortolkning nr. 1, der skal anvendes, men vi er i tvivl hvorfor vi gerne vil have styrelsens kommentarer så vi ikke kræver mere end nødvendigt ifølge lovgivningen. Kan i hjælpe os med fortolkningen. På forhånd tak. Venlig hilsen Stine Pedersen

6 Afdelingsleder Byggesagsafdelingen By- og Udviklingsforvaltningen Byggesag Nytorv Kolding kolding.dk Lise Frydendahl Mølck Fuldmægtig ERHVERVSSTYRELSEN Planlægning og Byudvikling Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Telefon: ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET Pas på miljøet - udskriv kun denne hvis det er nødvendigt.

TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009

TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FORSLAG TIL TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR DE GENERELLE RAMMER OM LAVENERGIBYGGERI HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling

Læs mere

DI Bygs kommentarer til j.nr. TS udkast til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

DI Bygs kommentarer til j.nr. TS udkast til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen 28. november 2017 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Sendt til info@tbst.dk Kopi til rshj@tbst.dk DI Bygs kommentarer til j.nr. TS00108-00074 - udkast til bekendtgørelse

Læs mere

Generel dispensation fra kravet om lavenergibyggeri i lokalplan nr Grangaard Allé, Jelling.

Generel dispensation fra kravet om lavenergibyggeri i lokalplan nr Grangaard Allé, Jelling. Generel dispensation fra kravet om lavenergibyggeri i lokalplan nr. 1055 Grangaard Allé, Jelling. Vejle Kommune har modtaget et projektforslag fra Jelling Varmeværk for kollektiv fjernvarmeforsyning af

Læs mere

Svendborg Komune Senest revideret: 13. marts 2009 Miljø og Teknik Klimakonsulenten EA den 11. marts 2009

Svendborg Komune Senest revideret: 13. marts 2009 Miljø og Teknik Klimakonsulenten EA den 11. marts 2009 Notat om krav til lavenergibebyggelse Udarbejdet med baggrund i Enhedslistens dagsordenforslag om generelt krav om lavenergi i nybyggeri i Svendborg Kommune Enhedslisten har til byrådets dagsorden til

Læs mere

Modelpapir for udmøntning af lånepulje til energiinvesteringer i kvalitetsfondsstøttede sygehusbyggerier

Modelpapir for udmøntning af lånepulje til energiinvesteringer i kvalitetsfondsstøttede sygehusbyggerier Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12 SUU alm. del Bilag 403 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPNOU Sags nr.: 1202706 Dok. Nr.: 973862 Dato: 14.

Læs mere

Faktaark til kystkommunerne om overførsel af sommerhusområder i kystnærhedszonen til byzone

Faktaark til kystkommunerne om overførsel af sommerhusområder i kystnærhedszonen til byzone 15. juni 2017 Til landets kystkommuner Faktaark til kystkommunerne om overførsel af sommerhusområder i kystnærhedszonen til byzone 1. Indledning Med aftalen Danmark i bedre balance - bedre rammer for kommuner,

Læs mere

Kære Per Jensen. Er det korrekt opfattet at der kun kan være tale om særskilte boliger, såfremt disse er brandmæssigt opdelt i henhold til BR 15?

Kære Per Jensen. Er det korrekt opfattet at der kun kan være tale om særskilte boliger, såfremt disse er brandmæssigt opdelt i henhold til BR 15? Fra: [mailto:pjen@solrod.dk] Sendt: 11. april 2017 13:36 Til: Jens Bendix Emne: VS: Diverse spørgsmål om annekser og dobbelthuse. Hej Jens Til orientering. Jeg vedhæfter lige mine oprindelige

Læs mere

Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK

Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK 18. december 2017 /NVK/rastho Sag 2017-14842 Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK I dette notat beskrives de overordnede ændringer, som Plandata.dk medfører. I forhold til

Læs mere

En frist på 14 dage synes noget kort til at gennemgå et så omfattende materiale.

En frist på 14 dage synes noget kort til at gennemgå et så omfattende materiale. AARHUS STIFT DALGAS AVENUE 46 8000 AARHUS C Kirkeministeriet km@km.dk Den 9. maj 2016 Dokument nr.: 52447/16 Sagsbeh.: PEEL/bq Forslag til kommuneplan 2016, Syddjurs Kommune Aarhus Stift har den 26. april

Læs mere

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner,

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat 04-05-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til bygningsreglement 2018 og bekendtgørelse om certificeringsordning

Læs mere

Byggetilladelse, sags nr

Byggetilladelse, sags nr Thomas Brixvold Hviid Strandtoften 5 8250 Egå By- og Udviklingsforvaltningen Byggesagsafdelingen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon: 79 79 16 32 E-mail: byggesag@kolding.dk www.kolding.dk Byggetilladelse,

Læs mere

Til interessenterne på vedhæftede liste

Til interessenterne på vedhæftede liste Til interessenterne på vedhæftede liste 18. marts 2014 Sag 2014-0037032 /grejen Høring over udkast til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt

Læs mere

Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Langkastrup

Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Langkastrup Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. [XXX] Kastrupvej 41 A Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Langkastrup Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799

Læs mere

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den :

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den : Høringssvar nr. 1 Vs: Indsigelse til kommuneplantillæg nr.68 - Lokalplan nr. 81 C3.1. Herning Kommune By-Erhverv og Kultur 18-10-2016 11:05 Til: Louise Kruse Hansen Sendt af: Anna Margrethe Buhl Fra: Til:

Læs mere

Hermed høringssvar fra Byggeriets Kvalitetskontrol til udkast til to bekendtgørelser vedrørende godkendelse af KLS systemer og af kontrolinstanser.

Hermed høringssvar fra Byggeriets Kvalitetskontrol til udkast til to bekendtgørelser vedrørende godkendelse af KLS systemer og af kontrolinstanser. From: Klaus Ising Hansen Sent: 17. oktober 2018 09:32 (UTC +01) To: Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK);Mathilde Horsman Jensen Subject: Høringsvar af 2 bek. Journal nr. 715-10-00031 Til Sikkerhedsstyrelsen

Læs mere

Energiklagenævnet modtog herefter ved brev af 22. februar 2007 klagen fra Skanderborg Kommune, ledsaget af en udtalelse.

Energiklagenævnet modtog herefter ved brev af 22. februar 2007 klagen fra Skanderborg Kommune, ledsaget af en udtalelse. Rye Kraftvarmeværk A.m.b.a. Att.: Formand Søren Krarup Frandsen Hjarsbækvej 7 Gl. Rye 8680 Ry Klage over Ry Kommunes afgørelse af 31. oktober 2006 om dispensation fra tilslutningspligt til fjernvarmeforsyning

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej 14 2300 København S Arriva Danmark A/S Skøjtevej 26 2770 Kastrup +45 7230 2500 info@arriva.dk www.arriva.dk CVR 18429101 Kastrup,

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan området skal varmeforsynes med naturgas.

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan området skal varmeforsynes med naturgas. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk 29-11-2018 Sagsnr.:

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 3. november 2017 Bilag 2 Høringsbrev Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget L 232 Bilag 1 Offentligt

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget L 232 Bilag 1 Offentligt Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 L 232 Bilag 1 Offentligt -- AKT 15083 -- BILAG 1 -- [ Høringssvar fra Ankestyrelsen ] -- Finansministeriet Christiansborg Slotsplads 1 1218 København K Høring

Læs mere

12. maj 2009 J.nr.: NKN ssc. Afgørelse i sagen om Furesø Kommunes afslag på dispensation til at opføre en udestue

12. maj 2009 J.nr.: NKN ssc. Afgørelse i sagen om Furesø Kommunes afslag på dispensation til at opføre en udestue Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www. nkn.dk CVR: 18210932 12. maj 2009 J.nr.: NKN-33-02788 ssc Afgørelse i sagen om Furesø Kommunes afslag på

Læs mere

Derudover foretages der en række ændringer til BR15, kap. 1, som konsekvens af, at anmeldelsesbegrebet i kap. 1.5 afskaffes.

Derudover foretages der en række ændringer til BR15, kap. 1, som konsekvens af, at anmeldelsesbegrebet i kap. 1.5 afskaffes. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BS0400-00147 19-04-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til ændring af bygningsreglement 2015 (BR15)

Læs mere

PPas på miljøet - udskriv kun denne hvis det er nødvendigt.

PPas på miljøet - udskriv kun denne  hvis det er nødvendigt. Fra: 1 - Erhvervsstyrelsens Susanne høringssvar Roslev Bukh til [SusRos@erst.dk] forslag om loka Hører til journalnummer: 01.02.05-P16-2-16 Til: TM - Planafdelingen Postkasse [TM-Planafdelingen-Postkasse@holstebro.dk]

Læs mere

Rådgivermøde Fremtidsfabrikken marts ErhvervsKontakten

Rådgivermøde Fremtidsfabrikken marts ErhvervsKontakten Rådgivermøde Fremtidsfabrikken - 10. marts 2016 ErhvervsKontakten ErhvervsKontakten består af: Natur og Klima Plan og Geodata Byg og Industrimiljø Fremtidsfabrikken Erhvervskonsulent Jobservice ErhvervsKontakten

Læs mere

ændring af bekendtgørelse om certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet

ændring af bekendtgørelse om certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BS0400-00233 22-03-2019 Til høringsparterne Høring over udkast til tre bekendtgørelser på byggeområdet

Læs mere

Notatark, sags nr Journal nr : 15/ Orienteringspunkt til Plan- og Boligudvalget.

Notatark, sags nr Journal nr : 15/ Orienteringspunkt til Plan- og Boligudvalget. Notatark, sags nr. 2015-2067 Journal nr : 15/21142 By- og Udviklingsforvaltningen Byggesagsafdelingen Vedr. : Dispensation fra lokaplan (Opførelse af lejligheder) Adresse : Søegårdsvej 17, 6640 Lunderskov

Læs mere

Erhvervsstyrelsen har den 5. september 2018 sendt nedenstående afgørelse i høring hos bestyrelsen for [FONDEN].

Erhvervsstyrelsen har den 5. september 2018 sendt nedenstående afgørelse i høring hos bestyrelsen for [FONDEN]. Brevet er sendt til fondens digitale postkasse 16. oktober 2018 Sagsnr. X18-AB-43-EJ Erhvervsstyrelsen har den 5. september 2018 sendt nedenstående afgørelse i høring hos bestyrelsen for [FONDEN]. Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Hej Tove. Tak for jeres høringsbrev. Arbejdstilsynet har ingen bemærkninger til forslaget til Lokalplan 355 Erhvervsområde i Prinsessens Kvarter.

Hej Tove. Tak for jeres høringsbrev. Arbejdstilsynet har ingen bemærkninger til forslaget til Lokalplan 355 Erhvervsområde i Prinsessens Kvarter. Postkasse TC Syd Risiko Support Cc: Marianne Lauritzen Arbejdstilsynets svar til høring om Forslag til Lokalplan 355 Erhvervsområde i Prinsessens Kvarter Dato: 24. november 2017 15:01:55 Vedhæftede filer:

Læs mere

Landbrug & Fødevarers bemærkninger til bekendtgørelse om planlægning for udlægning af nyt byzoneareal

Landbrug & Fødevarers bemærkninger til bekendtgørelse om planlægning for udlægning af nyt byzoneareal Dato 13. juni 2017 Side 1 af 5 Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø erst@erst.dk Landbrug & Fødevarers bemærkninger til bekendtgørelse om planlægning for udlægning af nyt byzoneareal Erhvervsstyrelsen

Læs mere

SRP HOLDING ApS Haurum Byvej Hammel Att.: Søren Rytter Pedersen. Landzonetilladelse

SRP HOLDING ApS Haurum Byvej Hammel Att.: Søren Rytter Pedersen. Landzonetilladelse SRP HOLDING ApS Haurum Byvej 7 8450 Hammel Att.: Søren Rytter Pedersen Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse favrskov@favrskov.dk

Læs mere

Nils Arnfjord Vibevænget Bagsværd 19. marts 2015

Nils Arnfjord Vibevænget Bagsværd 19. marts 2015 Byggesagsafdelingen Gladsaxe Kommune Rådhus Alle 7Rådhus Allé 7, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 05. E-mail: byggesag@gladsaxe.dk Nils Arnfjord Vibevænget 129 2880 Bagsværd 19. marts 2015 Byggetilladelse

Læs mere

Kommunal planlægning for energi og klima

Kommunal planlægning for energi og klima Mandag d. 22 september 2008 Konferencen Energieffektivt Byggeri Stenløse Syd På kommunalt initiativ etableres Danmarks største samlede bebyggelse af lav-energi huse Kommunal planlægning for energi og klima

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej København S Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Att.: Helle Viltoft Edward Thomsens Vej 14 2300 København S Arriva Danmark A/S Skøjtevej 26 2770 Kastrup +45 7230 2500 info@arriva.dk www.arriva.dk CVR 18429101 Kastrup,

Læs mere

Høringssvar fra Dansk Erhverv:

Høringssvar fra Dansk Erhverv: Høringssvar fra Dansk Erhverv: Høringssvar fra Danske Regioner: Høringssvar fra DSB: Høringssvar fra Esbjerg Kommune: Høringssvar fra Movia: Høringssvar fra Erhvervsstyrelsen: 23. november 2018 TEAM JURA

Læs mere

Lokalplan 70 A.2 Et område øst for Regimentsvej, Farum Kaserne

Lokalplan 70 A.2 Et område øst for Regimentsvej, Farum Kaserne Lokalplan 70 A.2 Et område øst for Regimentsvej, Farum Kaserne Sådan læses lokalplanen Lokalplanens bestemmelser Lokalplanens bestemmelser tinglyses på de ejendomme, som planen omfatter, og bestemmelserne

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby Att.: Chefkonsulent Pia Ziegler

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby Att.: Chefkonsulent Pia Ziegler Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø. Telefon: 35 29 10 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet kan ikke behandle klagen, der afvises fra realitetsbehandling ved Energiklagenævnet.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet kan ikke behandle klagen, der afvises fra realitetsbehandling ved Energiklagenævnet. Til: [XXX] Vorupør Kraftvarmeværk Thisted Kommune (j.nr. [XXX]) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084 Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen 22. maj 2019 Sag 2019-4448/ 2019-4447 /kjn Sendt via mail til tmf@koege.dk Eva Schønnemann, eva.schoennemann@koege.dk Høringssvar til forslag til

Læs mere

Klage Kommunens afgørelse kan senest tirsdag den 21. april 2015 påklages til Natur- og Miljøklagenævnet, jf. vedlagte klagevejledning.

Klage Kommunens afgørelse kan senest tirsdag den 21. april 2015 påklages til Natur- og Miljøklagenævnet, jf. vedlagte klagevejledning. Felthaus Arkitekter A/S Låsbygade 29 haj@felthaus.net Landzonetilladelse til opførelse af 2 enfamiliehuse Kolding Kommune har den 14. august 2014 modtaget din ansøgning om tilladelse til opførelse af 2

Læs mere

Sagsnr Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen. Dokumentnr

Sagsnr Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 23-07-2015 Amager Øst Lokaludvalg Att.: Formand Ole Pedersen Sagsnr. 2015-0145742 Dokumentnr. 2015-0145742-4 Svar til Lokaludvalget vedr.

Læs mere

Påbud. BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej Kgs. Lyngby

Påbud. BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej Kgs. Lyngby BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej 205 2800 Kgs. Lyngby 10. februar 2015 Ref. hbj J.nr. 6072-0791 Påbud om ikke at kræve indsendelse af økonomioplysninger for lån, der er optaget inden

Læs mere

ATP skal i den forbindelse meddele, at ATP og Udbetaling Danmark ingen bemærkninger har til de foreslåede ændringer.

ATP skal i den forbindelse meddele, at ATP og Udbetaling Danmark ingen bemærkninger har til de foreslåede ændringer. Fra: Anne Schiött Rasmussen - ASR Til: Torben Steen Hede; Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Cc: Birgitte Jørgensen - BTJ; Ole S. Andersen - OSA Emne: SV: Høring over ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Lovliggørelse af bygninger i Farum kommune

Lovliggørelse af bygninger i Farum kommune Lovliggørelse af bygninger i Farum kommune Udtalt, at de kommunale tilsynsmyndigheder i almindelighed ikke har mulighed for, endsige pligt til, at foretage en nærmere efterprøvelse af rigtigheden af indhentede

Læs mere

Landbrug & Fødevarers bemærkninger til ændringsforslag til L 121 om modernisering af planloven.

Landbrug & Fødevarers bemærkninger til ændringsforslag til L 121 om modernisering af planloven. Dato 27. april 2017 Side 1 af 5 Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø erst@erst.dk Landbrug & Fødevarers bemærkninger til ændringsforslag til L 121 om modernisering af planloven. Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Byggetilladelse og landzonetilladelse, sags nr. 2015-1112

Byggetilladelse og landzonetilladelse, sags nr. 2015-1112 Mogens Kirk Kristiansen Midtvej 2 6092 Sønder Stenderup By- og Udviklingsforvaltningen Byggesagsafdelingen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon: 79 79 16 32 E-mail: byggesag@kolding.dk www.kolding.dk Byggetilladelse

Læs mere

NOTAT OM NEDLÆGGELSE AF FORBUD EFTER PLANLOVENS 14

NOTAT OM NEDLÆGGELSE AF FORBUD EFTER PLANLOVENS 14 Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155034 NOTAT OM NEDLÆGGELSE AF FORBUD EFTER PLANLOVENS 14 ANMELDELSE AF NEDRIVNING AF BYGNING PÅ SKANSEVEJ 15, HUNDESTED

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 HVIDBOG LOKALPLAN NR. 1174 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner, har

Læs mere

Indledning Erhvervsstyrelsen har gennemført en kontrol af delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto A/S.

Indledning Erhvervsstyrelsen har gennemført en kontrol af delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto A/S. FORTROLIGT Bestyrelsen for BioPorto A/S Sendt til virksomhedens digitale postkasse 31. maj 2018 Ref./MetGyd J. nr. 2017-4580 Regnskabskontrolsag vedrørende delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto

Læs mere

Hermed fremsendes udkast til ændring af bekendtgørelse om elinstallationsrapporter som led i huseftersynsordningen.

Hermed fremsendes udkast til ændring af bekendtgørelse om elinstallationsrapporter som led i huseftersynsordningen. Carsten Sennels Sent: 5. oktober 2018 16:08 (UTC +01) Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK) Cc: Kim Sparlund Subject: VS: Høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om elinstallationsrapporter

Læs mere

Landzonetilladelse til mandskabsbygning med overdækning. Afgørelse. ARKITEKTFIRMAET VEST A/S Storegade Outrup

Landzonetilladelse til mandskabsbygning med overdækning. Afgørelse. ARKITEKTFIRMAET VEST A/S Storegade Outrup ARKITEKTFIRMAET VEST A/S Storegade 32 6855 Outrup Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947474 Landzonetilladelse til mandskabsbygning med overdækning Adresse: Kastkærvej 130A, 6830 Nørre Nebel Matr.nr.

Læs mere

Vi er glade for, at I vil hjælpe os ved at udfylde spørgeskemaet. Vi håber, at I kan nå at svare senest fredag d. 29. november 2013.

Vi er glade for, at I vil hjælpe os ved at udfylde spørgeskemaet. Vi håber, at I kan nå at svare senest fredag d. 29. november 2013. Side 1 af 23 Kære kollega, Vi er glade for, at I vil hjælpe os ved at udfylde spørgeskemaet. Vi håber, at I kan nå at svare senest fredag d. 29. november 2013. Det er vigtigt, at I svarer ud fra jeres

Læs mere

Erhvervs- og Byggestyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Den 22. september 2005

Erhvervs- og Byggestyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Den 22. september 2005 Erhvervs- og Byggestyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Den 22. september 2005 Vedr. Vejledning om brug af nøgletal i det statslige byggeri Håndværksrådet har modtaget Erhvervs-

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af hobbyrum/depotrum på 70 m² på Østergårdsvej 15, 6580 Vamdrup

Landzonetilladelse til opførelse af hobbyrum/depotrum på 70 m² på Østergårdsvej 15, 6580 Vamdrup Niels Friis Christiansen Østergårdsvej 15 6580 Vamdrup 6. september 2018 - Sagsnr. 18/16162 - Løbenr. 200448/18 Landzonetilladelse til opførelse af hobbyrum/depotrum på 70 m² på Østergårdsvej 15, 6580

Læs mere

Partshøring. Opførelse af nyt enfamiliehus, integreret garage /udhus og kælder. Gade/vej Fredheimvej 3 13e Smidstrup By, Rungsted

Partshøring. Opførelse af nyt enfamiliehus, integreret garage /udhus og kælder. Gade/vej Fredheimvej 3 13e Smidstrup By, Rungsted Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Navn CONavn Adresse Postnr og By Felterne ovenfor erstattes af tilsvarende flettefelter i regneark. Vis koder med og husk ved brevfletningen at

Læs mere

Sag. Dokumenter. 5. april Statslig styregruppe for udbygning af Københavns Lufthavn Mikkel Zwergius Christensen, MIZW.

Sag. Dokumenter. 5. april Statslig styregruppe for udbygning af Københavns Lufthavn Mikkel Zwergius Christensen, MIZW. 5. april 2018 Sag Titel: Sagsbehandler: Sagsnummer: Oprettet: Opdateret: Statslig styregruppe for udbygning af Københavns Lufthavn Mikkel Zwergius Christensen, MIZW TS31200-00304 2017-03-21T00:00:00 2018-03-23T00:00:00

Læs mere

Appeludvalget omstøder DSqF afgørelse i sagen vedr. Mikkel Larssens klubskifte fra Farum til Birkerød

Appeludvalget omstøder DSqF afgørelse i sagen vedr. Mikkel Larssens klubskifte fra Farum til Birkerød Appeludvalget omstøder DSqF afgørelse i sagen vedr. Mikkel Larssens klubskifte fra Farum til Birkerød Århus, den 2. september 2006 Til Mikkel Larssen DSqF CC Henrik Kristensen Jan Rask Vedr.: Mikkel Larssens

Læs mere

Der har henover sommeren været en debat i pressen om, at de danske energikrav til nybyggeriet ikke er ambitiøse nok. Det er ikke korrekt.

Der har henover sommeren været en debat i pressen om, at de danske energikrav til nybyggeriet ikke er ambitiøse nok. Det er ikke korrekt. Det Energipolitiske Udvalg 2009-10 EPU alm. del Bilag 353 Offentligt Talepapir til samråd i EPU alm. del den 19. august 2010 samrådsspørgsmål Æ af 28. juni 2010, stillet efter ønske fra Anne Grete Holmsgaard

Læs mere

BR15 ENERGISTYRELSENS ARBEJDE MED ENERGIEFFEKTIVE BYGNINGER

BR15 ENERGISTYRELSENS ARBEJDE MED ENERGIEFFEKTIVE BYGNINGER BR15 ENERGISTYRELSENS ARBEJDE MED ENERGIEFFEKTIVE BYGNINGER Regler (EU-direktiver, Cirkulære for staten, love, bekendtgørelser). Informationsindsats (sparenergi.dk, guider og vejledninger, beregningsværktøjer,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Frederiksberg Kommunes afslag på dispensation vedr. opholdsareal.

AFGØRELSE i sag om Frederiksberg Kommunes afslag på dispensation vedr. opholdsareal. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 27. oktober 2016 J.nr.: NMK-33-03644 KlageID: 99569 Ref.: CLARI-NMKN AFGØRELSE i sag om Frederiksberg Kommunes afslag på

Læs mere

Emne: SV: Ansøg om tilladelse til udstykning og bebyggelse af min grund Nordre Kinkelgade 50

Emne: SV: Ansøg om tilladelse til udstykning og bebyggelse af min grund Nordre Kinkelgade 50 From: Barbara Fromberg Møller Sent: 17 Aug 2015 12:35:23 +0200 To: Barbara Fromberg Møller Subject: VS: Ansøg om tilladelse til udstykning og bebyggelse af min grund Nordre Kinkelgade 50 Fra: Asger Larsen

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 20-09-2017 08:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Byplanudvalget 20-09-2017 08:00 1 (Åben) Meddelelser fra formanden

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 23. juli 2013 (J.nr. 2012-0027348). Ikke grundlag

Læs mere

Lokalplan Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord

Lokalplan Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord Tillæg til Lokalplan 70.3 Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord Indhold... 3 1 Formål... 4 2 Område og zonestatus... 4 3 Bebyggelsens omfang...

Læs mere

NOTAT 28. februar 2013

NOTAT 28. februar 2013 Kristian Raun Larsen Advokat Sagsnr. 043551-0006 djur/gsc T +45 72 27 33 27 krl@bechbruun.com NOTAT 28. februar 2013 Ophævelse af tilslutningspligt efter planloven 1. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om endeligt at vedtage Planstrategi

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om endeligt at vedtage Planstrategi Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 9. august 2016 J.nr.: NMK-33-03545 KlageID: 94015 Ref.: CHUDE-NMKN AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om endeligt

Læs mere

Byggetilladelse, sags nr

Byggetilladelse, sags nr Kristian Grummesgaard Balticagade 10,1. Indgang G 8000 Århus C By- og Udviklingsforvaltningen Byggesagsafdelingen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon: 79 79 16 32 E-mail: byggesag@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Tanja Troelsen. Hej Tanja. Hermed svar.

Tanja Troelsen. Hej Tanja. Hermed svar. Tanja Troelsen Fra: Oliver Grundahl [oliver@oga.dk] Sendt: 27. februar 2017 14:16 Til: Tanja Troelsen Cc: Liv Mørk Johannessen Emne: SV: Nyt dobbelthus ved tilbygning til eksisterende enfamilieshus, Knuthenborgvej

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 3 31. maj 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

BYGGESAGSBEHANDLING PÅ KYSTVEJEN

BYGGESAGSBEHANDLING PÅ KYSTVEJEN Horten Advokat Henriette Soja Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 167649 BYGGESAGSBEHANDLING PÅ KYSTVEJEN 1. OPDRAG Stevns Kommune har bedt Horten om at vurdere,

Læs mere

Vi har modtaget din skrivelse af 17. maj 2016 med naboorientering i h.t. planlovens 20 og forvaltningslovens 19.

Vi har modtaget din skrivelse af 17. maj 2016 med naboorientering i h.t. planlovens 20 og forvaltningslovens 19. Page 1 of 2 From: Alice og Ole Pedersen Sent: 22-05-2016 18:58:55 To: Gunnar Frandsen Subject: Ansøgning fra Peter Byskov, Neriehaven 6, Ringkøbing om tilladelse til udskiftning asf ligusterhæk med støjhegn

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 0-852 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag

Læs mere

Landzonetilladelse til opsætning af 10 hytter

Landzonetilladelse til opsætning af 10 hytter Tegnestuen Øglen Yderikvej 35 6862 Tistrup Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947474 Landzonetilladelse til opsætning af 10 hytter Adresse: Nr. Lydumvej 110, 6830 Nørre Nebel Matr.nr. 8a Lydum By,

Læs mere

Notat om indsigelser til forslag til Lokalplan 47/2012 for offentligt område til et renseanlæg nord for Hadsund

Notat om indsigelser til forslag til Lokalplan 47/2012 for offentligt område til et renseanlæg nord for Hadsund Lokalplan 47/2012 Plan Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 01.02.05-P16-15-11 Ref.: Vibeke Kjær Christensen Direkte tlf.

Læs mere

Ophævelse af del af Byplanvedtægt 12. Ved Hyldagerkvarteret 2019

Ophævelse af del af Byplanvedtægt 12. Ved Hyldagerkvarteret 2019 Ophævelse af del af Byplanvedtægt 12 Ved Hyldagerkvarteret 2019 + + Indhold Indledning...3 Redegørelse...4 Bestemmelser...5 1. Ophævelse af lokalplan og private byggeservitutter...5 2. Vedtagelsespåtegnelse...5

Læs mere

Landzonetilladelse til dobbelt carport med koldt skur samt isoleret værksted/disponibelt rum

Landzonetilladelse til dobbelt carport med koldt skur samt isoleret værksted/disponibelt rum Kirsten Dyrholm Hansen Skibdrætvej 2 6000 Kolding 21. juni 2018 - Sagsnr. 18/10557 - Løbenr. 135002/18 Landzonetilladelse til dobbelt carport med koldt skur samt isoleret værksted/disponibelt rum Kolding

Læs mere

VEJLEDNING. Oprydning af ferie- og fritidsreservationer Teknisk vejledning

VEJLEDNING. Oprydning af ferie- og fritidsreservationer Teknisk vejledning VEJLEDNING 15. marts 2017 Sag nr.: 2017-1434 Oprydning af ferie- og fritidsreservationer Teknisk vejledning Vejledningen præciserer baggrunden for opgaven og skitserer de enkelte elementer i forløbet for

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget, Miljø- og Planlægningsudvalget L 204 - Bilag 6,B 100 - Bilag 2 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget, Miljø- og Planlægningsudvalget L 204 - Bilag 6,B 100 - Bilag 2 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget, Miljø- og Planlægningsudvalget L 204 - Bilag 6,B 100 - Bilag 2 Offentligt Notat Landsplanområdet J.nr. Ref. Til folketingets ordførere på miljøområdet. Lovforslag nr. 204

Læs mere

Tilladelsen bliver offentliggjort på www.kolding.dk/landzone mandag den 29. juni 2015 og vil være fremlagt i 4 uger indtil mandag den 27. juli 2015.

Tilladelsen bliver offentliggjort på www.kolding.dk/landzone mandag den 29. juni 2015 og vil være fremlagt i 4 uger indtil mandag den 27. juli 2015. Kolding Spildevand Kolding Åpark 3 6000 Kolding Att.: John Gejlager joge@kspv.dk Landzonetilladelse til opsætning af solcelleanlæg Kolding Kommune har den 15. april 2015 modtaget din ansøgning om tilladelse

Læs mere

Naboernes bemærkninger

Naboernes bemærkninger From: Fælles Post POM Byggesagsteamet Sent: 22 Jan 2018 14:01:53 +0100 To: Said Samir Fakhri Subject: VS: Opførelse af garager, Gammel Køge Landevej 481 og 485 - Sagsnr. 17/34930 og 17/48905. Attachments:

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 20. marts 2014 J.nr.: NMK-33-02145 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning

Læs mere

Vejnavn (stedbetegnelse) Torslundevej 109

Vejnavn (stedbetegnelse) Torslundevej 109 Sendes til Bylauget Torslunde Torslunde Bygade 33 2635 Ishøj Oplyses ved henvendelser Ejendomsnummer Bygn.nr. Vejkode Husnr. B Etage 18930 01 0730 109 Side/dørnr. Ejerlejlighedsnummer Byggesagsnummer 02.34.00-P19-46-14

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til garage på Mengvej 82, 6094 Hejls

Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til garage på Mengvej 82, 6094 Hejls Kjeld Ahrenkiel Mengvej 82 6094 Hejls 29. august 2018 - Sagsnr. 18/10556 - Løbenr. 211431/18 Landzonetilladelse til opførelse af tilbygning til garage på Mengvej 82, 6094 Hejls Kolding Kommune har den

Læs mere

Orientering om planlægning

Orientering om planlægning 26. juni 2018 - Sagsnr. 18/14881 - Løbenr. 159765/18 Orientering om planlægning Planafdelingen i Kolding Kommune er begyndt at udarbejde forslag til tillæg 21 til Kommuneplan 2017-2029. Formålet med planforslaget

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt,

I henhold til Planlovens 35 meddeles der herved landzonetilladelse til, som ansøgt, Kultur, Miljø & Erhverv Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 18. december 2018 Sagsnr.: 18/43342 Ejendomsnr.: 5259 Kontakt: Lis Bækkelund Lerche Direkte tlf.: 73 76 75 35 E-Mail: lbaekk@aabenraa.dk

Læs mere

Forslag til ophævelse af dele af Lokalplan 7.5 og Kanalgaden

Forslag til ophævelse af dele af Lokalplan 7.5 og Kanalgaden Forslag til ophævelse af dele af Lokalplan 7.5 og 7.2.1 Kanalgaden 3 2018 + Indhold Indledning... 3 Redegørelse... 4 Bestemmelser... 6 1. Ophævelse af lokalplan og private byggeservitutter... 6 2. Vedtagelsespåtegnelse...

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\20120813T100503.528\20120813T100505.387\bf1f918b-420b-4fbc-a...

file://c:\adlib Express\Work\20120813T100503.528\20120813T100505.387\bf1f918b-420b-4fbc-a... Page 1 of 1 From: Hansen, Sally Lauenborg Sent: 16-11-2011 15:35:21 To: åå Halsnæs kommune CC: Mette Mouritzen Subject: Udsendt afgørelse i sagen om Halsnæs Kommunes mulighed for at håndhæve en privatretlig

Læs mere

FREDERIKSBERG KOMMUNE Smallegade Frederiksberg Orientering om afgørelse

FREDERIKSBERG KOMMUNE Smallegade Frederiksberg Orientering om afgørelse FREDERIKSBERG KOMMUNE Smallegade 1 2000 Frederiksberg 2015-53377 Dato: 30-11-2016 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til Winsløw Advokatfirma vedrørende ejendommen matr.nr. 16L af Frederiksberg, beliggende

Læs mere

Mads Frederik Terp-Hansen

Mads Frederik Terp-Hansen Fra: Sendt: 22. november 201714:33 Til: Kajak Import Emne: VS: Glasvej 2 - planmæssig vurdering Vedhæftede filer: Afgørelse anvendelsesændring, glasvej 2.pdf Så fik jeg vedhæftet Kolding Kommunes afgørelse.

Læs mere

Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg

Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg Vejledning om tilslutningspligt til kollektive varmeforsyningsanlæg Vejledning om tilslutningspligt Indhold Varmeplanen... 3 Hovedprincipper for tilslutningspligt... 3 Tilslutningspligt og forblivelsespligt...

Læs mere

1. Der skal kun laves energirammeberegninger ved nybyggeri!

1. Der skal kun laves energirammeberegninger ved nybyggeri! Nyhedsbrev den 5. maj 2006 Energiregler i de nye tillæg hvad GÆLDER lige nu. Allerførst: Der er INGEN ændringer på U-værdier og mindstekrav. Der er udelukkende ændringer i, hvornår der skal foretages energirammeberegninger,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på Lillehøj 30, Haarby

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på Lillehøj 30, Haarby Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. september 2014 J.nr.: NMK-33-02251 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på

Læs mere

Ændringer i bygningsreglementet og revision af bygningsklasse 2020

Ændringer i bygningsreglementet og revision af bygningsklasse 2020 Ændringer i bygningsreglementet og revision af bygningsklasse 2020 Niels Bruus Varming Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen BR18 OG CERTIFICERINGSORDNINGEN BAGGRUND FOR BR18 OG CERTIFICERINGSORDNINGEN BAGGRUND

Læs mere

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018.

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018. 12. juli 2018 /renhan Sag 2018-6916 Forslag til Albertslund Kommuneplan 2018. Notat med statens bemærkninger Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj 2018

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 7. december 2016 Sag nr.: 2016-10545 /lismol + majbag Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 Herning Kommune har sendt forslag til kommuneplan nr. 2017

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af 3 bygværker til udvidelse af biogasproduktion på Stenderupvej 95, 6091 Bjert

Landzonetilladelse til opførelse af 3 bygværker til udvidelse af biogasproduktion på Stenderupvej 95, 6091 Bjert Ole Uldael Krogh Pedersen Gladsaxevej 363 2860 Søborg 23. februar 2018 - Sagsnr. 17/23085 - Løbenr. 4984/18 Landzonetilladelse til opførelse af 3 bygværker til udvidelse af biogasproduktion på Stenderupvej

Læs mere

Landzonetilladelse til hestepension

Landzonetilladelse til hestepension Returadresse: Køge Kommune, Planafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen Landzonetilladelse til hestepension Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Adresse:

Læs mere

Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr. 29 for Centerområde ved Smedegade og Sølvgade

Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr. 29 for Centerområde ved Smedegade og Sølvgade BY, ERHVERV OG KULTUR By, Erhverv og Kultur Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal 9628 8544 bekle@herning.dk www.herning.dk Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr.

Læs mere