Vurderinger af samfunds- og selskabsøkonomi ved udvidelser af fjernvarmeprojektet i Vindinge - Rosilde. Nyborg Forsyning og Service (Jimmy Jørgensen)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vurderinger af samfunds- og selskabsøkonomi ved udvidelser af fjernvarmeprojektet i Vindinge - Rosilde. Nyborg Forsyning og Service (Jimmy Jørgensen)"

Transkript

1 MEMO TITEL DATO 8. maj 2018 TIL Vurderinger af samfunds- og selskabsøkonomi ved udvidelser af fjernvarmeprojektet i Vindinge - Rosilde Nyborg Forsyning og Service (Jimmy Jørgensen) ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk SIDE 1/11 KOPI FRA PROJEKTNR COWI (Kurt Madsen) A Indledning I 2016 blev der fremsendt et projektforslag for konvertering fra naturgas til fjernvarme i Vindinge Rosilde til godkendelse hos Nyborg Kommune. Meddelelse om endelig godkendelse af projektforslaget, dvs. efter udløb af klagefrist hos Energiklagenævnet blev fremsendt pr. 2. maj Salgs- og anlægsarbejderne blev herefter påbegyndt den 30. august I forbindelse hermed modtog Nyborg Forsyning og Service A/S (NFS) henvendelser fra beboere fra vejene Teglgårdsvej og Nyhavevej, som lå udenfor projektforslagets område. Det blev tilkendegivet overfor NFS at ca. 14 husstande (blanding af oliefyrede og fastbrændselsfyrede ejendomme) var meget interesseret i også at blive tilsluttet fjernvarmeprojektet. På baggrund heraf udførte COWI nogle samfunds- og selskabsøkonomiske beregninger, der viste at fjernvarme samfundsøkonomisk set var relevant, men selskabsøkonomisk var det tabsgivende at tilslutte disse forbrugere, primært fordi forbruget samlet set var ret lavt set i forhold til de nødvendige ledningsinvesteringer. Området Teglgårdsvej/Nyhavevej er beliggende i et område udlagt til naturgas, hvorfor både Nyborg Kommune og naturgasselskabet Nature Energy mener at der også skal sammenlignes med et scenarie, hvor der konverteres til naturgas for området omkring Teglgårdsvej og Nyhavevej. Nyborg Kommune foreslog endvidere at der i tilknytning til disse beregninger også blev regnet på konvertering fra naturgas til fjernvarme for byområdet Kogsbølle beliggende syd for Rosilde. Det vurderedes ligeledes relevant at undersøge mulighederne for fjernvarmeforsyning af Lamdrup og Bynkel.

2 SIDE 2/11 NFS ønsker at understøtte udviklingen i landområderne og er også interesseret i at tilbyde billig varme i disse områder. På baggrund heraf aftaltes det at der udføres følgende samfunds- og selskabsøkonomiske beregninger for følgende 3 delområder: 1 Teglgårdsvej/Nyhavevej og del af Ellebækgårdsvej 2 Som ovenfor, men inklusive Lamdrup 3 Kogsbølle (inklusive Bynkel) I dette memo er i afsnit 2 anført en sammenfatning af beregningsresultaterne, efterfulgt af afsnit 3 med de generelle forudsætninger for beregningerne. I afsnit 4-6 er anført de specifikke forudsætninger for de enkelte delområder og de samfunds- og selskabsøkonomiske beregningsresultater. 2 Sammenfatning Hovedtallene for område 1 fremgår af nedenstående tabel: Tabel 1 Samfunds- og selskabsøkonomisk resultat i millioner kr. for område 1 nuværende situation fjernvarme naturgas Selskabsøkonomisk fordel for NFS 7,5 7,0 6,3-1,7 For område 1 Teglgårdsvej/Nyhavevej og del af Ellebækgårdsvej viser tallene at fjernvarme samfundsøkonomisk set er mere fordelagtig end fortsat fyring med olie/fastbrændsel, men etablering af nyt naturgasnet og tilslutning til naturgas er samfundsøkonomisk set noget bedre end fjernvarme. Selskabsøkonomisk set er der tale om et akkumuleret tab på ca. 1,7 millioner kr. over den 20 årige periode. Det kan derfor ikke anbefales at arbejde videre med denne udvidelse.

3 SIDE 3/11 Tabel 2 Samfunds- og selskabsøkonomisk resultat i millioner kr. for område 2 nuværende situation - fjernvarme naturgas Selskabsøkonomisk fordel for NFS 8,7 9,5 7,6-2,9 For område 2 Teglgårdsvej/Nyhavevej mv. samt landsbyen Lamdrup viser tallene at fjernvarme samfundsøkonomisk set er dårligere end fortsat fyring med olie/fastbrændsel. Etablering af naturgas er samfundsøkonomisk set det bedste alternativ. Selskabsøkonomisk set er der tale om et akkumuleret tab på ca. 2,9 millioner kr. Det kan derfor ikke anbefales at arbejde videre med denne udvidelse. Tabel 3 Samfunds- og selskabsøkonomisk resultat i millioner kr. for område 3 fortsat naturgasfyring - fjernvarme Selskabsøkonomisk fordel for NFS 13,8 17,7-3,0 For område 3 Kogsbølle inklusive Bynkel viser tallene at fjernvarme samfundsøkonomisk set er markant dårligere end fortsat fyring med naturgas. Selskabsøkonomisk set er der tale om et akkumuleret tab på ca. 3 millioner kr. over den 20 årige periode. Det kan derfor ikke anbefales at arbejde videre med denne løsning. Da Bynkel også er naturgasforsynet og der er færre forbrugere der end i område 1, vurderes det at også der vil fjernvarme ikke kunne konkurrere med fortsat naturgasfyring. Samlet set kan det ikke anbefales at arbejde videre med nogle af disse områder. Der er endvidere udført følsomhedsanalyser, hvor det forudsættes at alle forbrugere regnes tilsluttet fra start. Heller ikke resultatet af disse følsomhedsanalyser indikerer at der er mulighed for at gå videre med at udvide fjernvarmeforsyningen til at omfatte 1 eller flere af de 3 undersøgte områder.

4 SIDE 4/11 Baggrunden for de dårlige tal for fjernvarmeløsningerne er at der er tale om relative lave forbrug i alle områderne ingen større forbrugere og lange afstande for at komme ud til områderne, jf. også nedenstående oversigt over antal forbrugere, varmebehov og ledningslængder for de 3 områder, samt udbygningsområderne Bondemosen og Vindinge- Rosilde. Tabel 4:Sammenligning antal forbrugere, varmebehov og ledningslængder. Tekst Område 1 Teglgårdsvej-Nyhavevej mv. Område 2 Område 3 Kogsbølle Som 1 inklusive Lamdrup Bondemosen Vindinge- Rosilde Antal forbrugere i stk Varmebehov i MWh Ledningslængder i m 1, Det fremgår klart af ovenstående tabel at forholdet mellem ledningslængder og varmebehov er betydeligt dårligere end ved udbygningsområderne Bondemosen og Vindinge-Rosilde, hvilket understreger at fjernvarmeforsyning er mere velegnet i tæt bebyggede områder end i landområder med spredt bebyggelse. 3 Generelle forudsætninger Der er regnet med de samme forudsætninger som ved Vindinge Rosilde projektforslaget vedrørende fjernvarmeforsyningen, dvs. produktionsmiks bestående af 90% overskudsvarme og 10% bioolie. I selskabsøkonomien indgår de gældende 2018-takster for fjernvarme, herunder også tilslutningspris på kr. (inklusive moms) det første år. Den selskabsøkonomiske varmeproduktionspris er baseret på marginal købspris for varme fra Fortum og bioolieprisen, fordelt med 90% fra Fortum og 10% bioolie. Fjernvarmeledningspriserne er på grund af prisstigninger i markedet forhøjet i forhold til Vindinge Rosilde, dvs. til nu kr./m for distributionsledninger og kr./m for forsyningsledning til Kogsbølle. De anvendte til de indvendige installationer og drift og vedligehold fremgår af nedenstående tabel.

5 SIDE 5/11 Tabel 5 Oversigt priser nye anlæg og til D&V i kr./år (beløb er eksklusive moms). Installationstype Fjernelse af eksisterende installation og opsætning af ny enhed Årligt drift og vedligehold Oliefyr Fastbrændsel fyr Naturgas Fjernvarmeinstallation Der er endvidere forudsat en starttilslutning på 50% og en slutdækning på 90% af alle forbrugerne i området. Dækningen er sat højere end ved Vindinge Rosilde for at forbedre selskabs- og samfundsøkonomien. Det er også forudsat at boliger med fastbrændsel regnes tilsluttet svarende til olieforbrugere, hvilket ikke er normalt i projektforslagsberegninger, da forbrugere med fastbrændsel i mange tilfælde har adgang til meget billigt brændsel, hvorfor fjernvarme ikke altid vil være konkurrencedygtig. Område 1 Teglgårdsvej/Nyhavevej og del af Ellebækgårdsvej Det foreslåede forsyningsområde og fjernvarmeledningstraceet fremgår af nedenstående figur: Figur 1 Forsyningsområde Teglgårdvej/Nyhavevej mv.

6 1.000 kr. SIDE 6/11 Området består af 28 forbrugere (11 oliefyrede og 17 med fastbrændsel) og det samlede varmebehov ifølge BBR-data udgør ca. 640 MWh. De samlede investeringer i gade- og stikledninger udgør ca. 5,2 millioner kr. Resultatet af den samfundsøkonomiske beregning fremgår af nedenstående tabel: Tabel 6 Samfundsøkonomisk beregningsresultat område 1: I Nutidsværdier Enhed Reference Projekt Fordel projektnaturgas Fordel N-gas i fh til fjv Energiforbrug kr Investeringer i alt kr Scrapværdi kr Drift og vedligehold kr CO2-ækvivalenter kr SO kr Nox kr Partikler (PM2,5) kr Afgiftsforvridning kr I alt kr For område 1 Teglgårdsvej/Nyhavevej og del af Ellebækgårdsvej viser tallene at fjernvarme samfundsøkonomisk set er mere fordelagtig end fortsat fyring med olie/fastbrændsel, men etablering af nyt naturgasnet og tilslutning til naturgas er samfundsøkonomisk set noget bedre end fjernvarme. Da både Nyborg Kommune og Nature Energy som nævnt i indledningen anser etablering af naturgas som et relevant scenarie, kan det ikke anbefales at arbejde videre med udarbejdelse af et projektforslag for denne løsning. Det selskabsøkonomiske resultat fremgår af nedenstående figur: Selskabsøkonomi Indtægter i alt Udgifter i alt Selskabsøkonomisk resultat pr år Selskabsøkonomi akkumuleret Figur 2: Selskabsøkonomi Teglgårdsvej/Nyhavevej og Ellebækgårdsvej

7 SIDE 7/11 Nuværdien af det akkumulerede tab for NFS udgør ca. 1,7 millioner kr. Følsomhedsanalyser Hvis NFS ikke yder rabat på tilslutning det første år, forbedres selskabsøkonomien, så nuværdien af det akkumulerede tab udgør ca. 1,2 millioner kr. Ved 100% tilslutning fås følgende hovedtal for samfunds- og selskabsøkonomi: Tabel 7 Samfunds- og selskabsøkonomisk resultat i millioner kr. for område 1 nuværende situation fjernvarme naturgas Selskabsøkonomisk fordel for NFS 8,8 7,3 7,2-1,5 Naturgas er stadig det mest fordelagtige, men mere ligeværdigt. Umiddelbart vil dette ikke tale for ændring af den eksisterende områdeafgrænsning mellem naturgas og fjernvarme. 4 Område 2 Teglgårdsvej/Nyhavevej og Lamdrup Det foreslåede forsyningsområde og fjernvarmeledningstraceet fremgår af nedenstående figur:

8 SIDE 8/11 Figur 3 Oversigtskort Teglgårdsvej/Nyhavevej og Lamdrup Området består af 37 forbrugere (13 oliefyrede og 24 med fastbrændsel) og det samlede varmebehov ifølge BBR-data udgør ca. 750 MWh. De samlede investeringer i gade- og stikledninger udgør ca. 7,3 millioner kr. Resultatet af den samfundsøkonomiske beregning fremgår af nedenstående tabel: Tabel 8 Samfundsøkonomisk beregningsresultat Teglgårdsvej/Nyhavevej og Lamdrup I Nutidsværdier Enhed Reference Projekt Fordel projekt Naturgas Fordel N-gas i fh til fjv Energiforbrug kr Investeringer i alt kr Scrapværdi kr Drift og vedligehold kr CO2-ækvivalenter kr SO kr Nox kr Partikler (PM2,5) kr Afgiftsforvridning kr I alt kr For område 2 Teglgårdsvej/Nyhavevej mv. samt landsbyen Lamdrup viser tallene at fjernvarme samfundsøkonomisk set er dårligere end fortsat fyring med olie/fastbrændsel. Etablering af naturgas er samfundsøkonomisk set det bedste alternativ.

9 1.000 kr. SIDE 9/11 Selv uden hensyn til naturgas vil det ikke være muligt at få godkendt et fjernvarmeprojekt på det foreliggende grundlag. Det selskabsøkonomiske resultat fremgår af nedenstående figur: Selskabsøkonomi Indtægter i alt Udgifter i alt Selskabsøkonomisk resultat pr år Selskabsøkonomi akkumuleret Figur 4 Selskabsøkonomi Teglgårdsvej/Nyhavevej og Lamdrup Nuværdien af det akkumulerede tab for NFS udgør ca. 3 millioner kr. Følsomhedsanalyser Hvis NFS ikke yder rabat på tilslutning det første år, forbedres selskabsøkonomien, så nuværdien af det akkumulerede tab udgør ca. 2,3 millioner kr. Ved 100% tilslutning fås følgende hovedtal for samfunds- og selskabsøkonomi: Tabel 9 Samfunds- og selskabsøkonomisk resultat i millioner kr. for område 2 nuværende situation fjernvarme naturgas Selskabsøkonomisk fordel for NFS 10,2 9,9 8,6-2,7 Naturgas er stadig det mest fordelagtige. Fjernvarme er nu umiddelbart konkurrencedygtig med fortsat oliefyring og anvendelse af fastbrændsel. Umiddelbart vil dette ikke tale for at der arbejdes videre med fjernvarmeforsyning af dette område.

10 SIDE 10/11 5 Område 3 Kogsbølle Kogsbølles placering i forhold til Vindinge Rosilde fremgår af nedenstående kort. Figur 5 Oversigtskort Kogsbølle og Bynkel Området består af 92 forbrugere (67 naturgasfyrede, 7 oliefyrede og 18 med fastbrændsel) og det samlede varmebehov ifølge BBR-data og indhentede gasforbrugsoplysninger udgør ca MWh. De samlede investeringer i gade- og stikledninger udgør ca. 12,9 millioner kr. Resultatet af den samfundsøkonomiske beregning fremgår af nedenstående tabel: Tabel 10 Samfundsøkonomisk beregningsresultat Kogsbølle og Bynkel I Nutidsværdier Enhed Reference Projekt Fordel projekt Energiforbrug kr Investeringer i alt kr Scrapværdi kr Drift og vedligehold kr CO2-ækvivalenter kr SO kr Nox kr Partikler (PM2,5) kr Afgiftsforvridning kr I alt kr

11 1.000 kr. SIDE 11/11 For område 3 Kogsbølle inklusive Bynkel viser tallene at fjernvarme samfundsøkonomisk set er markant dårligere end fortsat fyring med naturgas, hvorfor der ikke ses at være grundlag for at påbegynde udarbejdelse af et projektforslag for fjernvarmeforsyning af Kogsbølle og Bynkel. Det selskabsøkonomiske resultat fremgår af nedenstående figur: Selskabsøkonomi Indtægter i alt Udgifter i alt Selskabsøkonomisk resultat pr år Selskabsøkonomi akkumuleret Figur 6 Selskabsøkonomi Kogsbølle og Bynkel Nuværdien af det akkumulerede tab for NFS udgør ca. 3,3 millioner kr. Følsomhedsanalyser Hvis NFS ikke yder rabat på tilslutning det første år, forbedres selskabsøkonomien, så nuværdien af det akkumulerede tab udgør ca. 2,3 millioner kr. Ved 100% tilslutning fås følgende hovedtal for samfunds- og selskabsøkonomi: Tabel 11 Samfunds- og selskabsøkonomisk resultat i millioner kr. for område 3 fortsat naturgasfyring - fjernvarme Selskabsøkonomisk fordel for NFS 16,2 18,9-3,1 Naturgas er stadig det mest fordelagtige, hvorfor det heller ikke ved denne høje starttilslutning vil kunne anbefales at arbejde videre med udarbejdelse af et projektforslag for konvertering til fjernvarme i Bynkel og Kogsbølle.

2 Supplerende forudsætninger

2 Supplerende forudsætninger MEMO TITEL DATO 21. juli 2016 TIL Samfundsøkonomiske beregninger Boligselskabet Sjælland - Afdeling Knolden Boligselskabet Sjælland ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger

2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger MEMO TITEL Næstved Varmeværk - screening af samfunds- og selskabsøkonomi ved konvertering af Fuglekvarteret i Næstved by fra naturgas til fjernvarme DATO 30. marts 2016 TIL Næstved Varmeværk (Jens Andersen,

Læs mere

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad MEMO TITEL Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad DATO 2. april 2014 TIL Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Læs mere

Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012. Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde

Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012. Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde Nordre Strandvej 46 NOTAT Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012 Til: NVV Fra: Lasse Kjelgaard Jensen Vedrørende: Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde Formål Formålet

Læs mere

energidistrikter i Næstved Kommune - bemærkninger til DGD's høringssvar, dateret 31. oktober 2017

energidistrikter i Næstved Kommune - bemærkninger til DGD's høringssvar, dateret 31. oktober 2017 MEMO TITEL Projektforslag for konvertering til fjernvarme i 14 energidistrikter i Næstved Kommune - bemærkninger til DGD's høringssvar, dateret 31. oktober 2017 DATO 13. november 2017 TIL KOPI FRA PROJEKTNR

Læs mere

ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME BILAG. Bilag A Samletabel, resultater 2. Bilag B Specifikke forudsætninger 3

ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME BILAG. Bilag A Samletabel, resultater 2. Bilag B Specifikke forudsætninger 3 DECEMBER 2012 - REVISON 1: APRIL 2013 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

2.1 Priser på gaskedler (store og små)

2.1 Priser på gaskedler (store og små) MEMO TITEL Vurdering af Næstved Varmeværks muligheder efter ophævelse af Næstved Kommunes godkendelse af projektforslag for biomasseværk mv. DATO 19. maj 2015 TIL Næstved Varmeværk A.m.b.a. (Jens Andersen)

Læs mere

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A.

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. Til Støvring Kraftvarmeværk Dokumenttype Projektforslag Dato Februar 2015 STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG FOR TILSLUTNING AF HØJE STØVRING, ETAPE 1 STØVRING KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Strandmarkskvarteret Hvidovre Kommune

Fjernvarmeforsyning af Strandmarkskvarteret Hvidovre Kommune Hvidovre Fjernvarme Amba Fjernvarmeforsyning af Strandmarkskvarteret Hvidovre Kommune Projektforslag December 2011 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk

Læs mere

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1 6 samt små fleksible boliger.

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1 6 samt små fleksible boliger. MEMO TITEL DATO 18. december 2017 TIL Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1 6 samt små fleksible boliger. Egedal Kommune (Carsten

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for konvertering af område 6 og 7 i Stenløse. Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for konvertering af område 6 og 7 i Stenløse. Egedal Kommune (Carsten Nøhr) MEMO TITEL DATO 11. august 2017 TIL Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for konvertering af område 6 og 7 i Stenløse Egedal Kommune (Carsten Nøhr) ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger

2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger MEMO TITEL Næstved Varmeværk - screening af samfunds- og selskabsøkonomi ved konvertering af energidistrikt 14, Glentevej i Næstved by fra naturgas til fjernvarme DATO 6. april 2016 TIL Næstved Varmeværk

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Alfred Hansens Plads og Marienlystvej.

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Alfred Hansens Plads og Marienlystvej. MEMO TITEL DATO 5. december 2017 TIL Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Alfred Hansens Plads og Marienlystvej. Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Læs mere

De nye priser for et 10 kw- anlæg fremskrives fra 2015 til 2017 niveau jf. Energistyrelsens fremskrivninger.

De nye priser for et 10 kw- anlæg fremskrives fra 2015 til 2017 niveau jf. Energistyrelsens fremskrivninger. Rebild Kommune Center Plan Byg og Vej Att.: Mikael Jensen Tillæg til det fremsendte projektforslag for projektforslag for "Fjernvarmeforsyning af parcelhusområde ved Anlægsvej i Suldrup". Rebild Kommune

Læs mere

I/S Nordforbrænding, Kokkedal Fjernvarme. Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Falckstation Brønsholm Kongevej. Kokkedal Fjernvarme

I/S Nordforbrænding, Kokkedal Fjernvarme. Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Falckstation Brønsholm Kongevej. Kokkedal Fjernvarme I/S Nordforbrænding, Kokkedal Fjernvarme Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Falckstation Brønsholm Kongevej Kokkedal Fjernvarme Juni 2007 I/S Nordforbrænding, Kokkedal Fjernvarme Projektforslag

Læs mere

Projektforslag Metso m.fl.

Projektforslag Metso m.fl. Horsens Varmeværk a.m.b.a. Februar 2014 Indholdsfortegnelse Side 2 af 29 Indholdsfortegnelse Resumé og indstilling... 3 Konklusion... 3 Indledning... 4 Ansvarlig... 4 Formål... 4 Myndighedsbehandling...

Læs mere

Projektforslag - Egedal

Projektforslag - Egedal a.m.b.a. 19. november 2013 Indholdsfortegnelse Side 2 af 23 Indholdsfortegnelse Resumé og indstilling... 3 Konklusion... 3 Indledning... 4 Ansvarlig... 4 Formål... 4 Myndighedsbehandling... 4 Baggrund...

Læs mere

Høring over Nyborg Forsyning & Service A/S projektforslag om fjernvarmeforsyning af område i Ullerslev (450-2012-56918)

Høring over Nyborg Forsyning & Service A/S projektforslag om fjernvarmeforsyning af område i Ullerslev (450-2012-56918) Sendt pr. e-mail: pju@nyborg.dk Nyborg Kommune Teknik og Miljøafdelingen Att.: Per Jürgensen 25. maj 2013 Høring over Nyborg Forsyning & Service A/S projektforslag om fjernvarmeforsyning af område i Ullerslev

Læs mere

FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT

FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT MAJ 2014 HVIDOVRE FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A. FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT PROJEKTFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2014 HVIDOVRE

Læs mere

Sammenstilling af resultater. Samfundsøkonomiske beregninger. 1 Nye samfundsøkonomiske forudsætninger

Sammenstilling af resultater. Samfundsøkonomiske beregninger. 1 Nye samfundsøkonomiske forudsætninger SKANDERBORG-HØRNING FJERNVARME A.M.B.A Fjernvarmeforsyning af Blegind, Nørregårds Allé og nye boligområder i Hørning ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

Høje Taastrup Fjernvarme RAMBØLL. Plan. Nettab Max udbygning. HTF Projektforslag for fjernvarme til Rockwool xlsx Page :10

Høje Taastrup Fjernvarme RAMBØLL. Plan. Nettab Max udbygning. HTF Projektforslag for fjernvarme til Rockwool xlsx Page :10 Varmebehov Prognose for varmebehovets udvikling i pct. Potentielle nye kunders varmebehovsudvikling % 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% MWh 1 Rockwool blokvarmecentral 1.950 MWh 1.950 1.950

Læs mere

Bornholms Forsyning. Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet.

Bornholms Forsyning. Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet. Bornholms Forsyning Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet. Februar 2011 2 af 7 0 Indledning Nærværende projektforslag omhandler ophævelse af tilslutnings-

Læs mere

NFS VARME A/S Tirsdag, den 19. juni 2018 Blad nr. kl Mødested: Administrationen

NFS VARME A/S Tirsdag, den 19. juni 2018 Blad nr. kl Mødested: Administrationen 7 Dagsorden: Fraværende: Til orientering: 14.0 Meddelelser fra formanden 15.0 Meddelelser fra direktøren/selskabet EHA orienterede om en eventuel ny afgift på overskudsvarme 16.0 Regnskab 31.03.18./. Regnskab

Læs mere

Memo. Assens Kommune. Kommentarer til høringsbrev. Assens Kommune Vissenbjerg Fjernvarme, PLA FJE

Memo. Assens Kommune. Kommentarer til høringsbrev. Assens Kommune Vissenbjerg Fjernvarme, PLA FJE Memo Assens Kommune Titel Kommentarer til høringsbrev Dato 24. august 2011 Til Kopi Fra Assens Kommune Vissenbjerg Fjernvarme, PLA FJE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax

Læs mere

TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN

TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN SEPTEMBER 2018 OKSBØL VARMEVÆRK TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN FORBRUGER OG SELSKABSØKONOMI ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER

Læs mere

PRAKTISK ERFARINGER MED DATAINDSAMLING OG PROJEKTGODKENDELSE

PRAKTISK ERFARINGER MED DATAINDSAMLING OG PROJEKTGODKENDELSE TEMADAG OM FJERNVARMEPROJEKTER OG KONKURRENCEFORHOLDET TIL INDIVIDUEL FORSYNING PRAKTISK ERFARINGER MED DATAINDSAMLING OG PROJEKTGODKENDELSE 13. juni 2018 Christian Niederbockstruck, Fjernvarme Horsens

Læs mere

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gilleleje Fjernvarme A M B A Fiskerengen 2 3250 Gilleleje Sag: 13.03.01-P19-1-18 16. april 2018 Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gribskov Kommune godkender hermed

Læs mere

Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 # Næstved Varmeværk

Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 # Næstved Varmeværk Nordre Strandvej 46 DK-8240 Risskov www.aaenas.dk NOTAT Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 Til: #120.01 Næstved Varmeværk Fra: AAEN Vedrørende: Samfundsøkonomisk

Læs mere

1 Indledning. Notat. Det fremgår af projektforslaget for varmepumpen, at den har en gennemsnitlig. 25. februar 2019

1 Indledning. Notat. Det fremgår af projektforslaget for varmepumpen, at den har en gennemsnitlig. 25. februar 2019 25. februar 2019 Notat Dansk Gas Distribution A/S Projektforslag for udvidelse af forsyningsområdet ved Hedensted Fjernvarme A.m.b.a 2. Høringssar vedrørende Remmerslund 10401484Projekt nr.: 10401484 1231461963Dokument

Læs mere

Kortbilag A. Udvidelse af forsyningsområde - Illustrationsskitse fra EAN nr CVR nr

Kortbilag A. Udvidelse af forsyningsområde - Illustrationsskitse fra EAN nr CVR nr Kortbilag A Udvidelse af forsyningsområde - Illustrationsskitse fra 3-694 Kortbilag B Distributionsledninger Bilag C Energiforbrug og emissioner 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027

Læs mere

GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV.

GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV. GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV. Revision 3 Dato 2016-02-12 Udarbejdet af AD, TSR Kontrolleret af TSR Godkendt af Beskrivelse Projektforslag for ændring af projektforslag

Læs mere

Assens Kommune Plan & Kultur Att.: Pia Damkjær Pedersen Rådhus Allé Assens

Assens Kommune Plan & Kultur Att.: Pia Damkjær Pedersen Rådhus Allé Assens Assens Kommune Plan & Kultur Att.: Pia Damkjær Pedersen Rådhus Allé 5 5610 Assens ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 12. maj 2016

Læs mere

Notat. Notat vedr. Projektforslag for konvertering fra naturgas til fjernvarme for et område i Middelfart

Notat. Notat vedr. Projektforslag for konvertering fra naturgas til fjernvarme for et område i Middelfart Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4872 Fax +45 8888 5501 Dato: 1. februar 2011 Sagsnr.: 200902354-28 Vicki.Schmidt@middelfart.dk

Læs mere

OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM

OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL LOV OM VARMEFORSYNING NOVEMBER 2011 Dato:23.november 2011 Indholdsfortegnelse 0. Projektforslag og sammenfatning... 3 1. Projektansvarlig:...

Læs mere

Bilag 1 indeholder forudsætninger anvendt i den alternative samfundsøkonomiske beregning.

Bilag 1 indeholder forudsætninger anvendt i den alternative samfundsøkonomiske beregning. Odense Kommune Industri og Klima Nørregade 36 5000 Odense C Att. Christoffer Kirk Strandgaard ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering

Læs mere

Baggrund Baggrunden for indstillingen er en ansøgning af 13. marts 2014 fra Aalborg Forsyning, Varme.

Baggrund Baggrunden for indstillingen er en ansøgning af 13. marts 2014 fra Aalborg Forsyning, Varme. Punkt 13. Varmeplanlægning - Ændring af områdeafgrænsningen fra individuel opvarmning til kollektiv forsyning med fjernvarme Klokkevej 1C, Dall Villaby. Projektgodkendelse. 2014-13083. Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

Påklage af afgørelse af 12. september 2013 vedr. godkendelse af biomasseværk og konvertering til fjernvarme

Påklage af afgørelse af 12. september 2013 vedr. godkendelse af biomasseværk og konvertering til fjernvarme Næstved Kommune Center for Plan og Erhverv Rådmandshaven 20 4700 Næstved DONG Gas Distribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum Danmark Tlf. +45 99 55 11 11 Fax +45 99 55 00 01 www.dongenergy-distribution.dk

Læs mere

Vurdering af forsyning af skoler i Benløse

Vurdering af forsyning af skoler i Benløse Resume Enhed To skoler Varmebehov 2008 MWh 1.840 Andel af indiv. naturgas fjernvarmepris 0% Andel af MKV naturgas til fjernvarmepris 0% Faktor på samfundsøk. elpris 1,1 Investeringer Fjernvarmebrugerinst.

Læs mere

Udvalget for Kultur og Planlægning godkendte på møde den 9. august 2011 at projektforslaget var sendt i høring i 4 uger.

Udvalget for Kultur og Planlægning godkendte på møde den 9. august 2011 at projektforslaget var sendt i høring i 4 uger. 18.09.2011/NLI Acadre 11/25385 NOTAT Bilag til dagsorden vedrørende bemærkninger til projektforslag for fjernvarmeforsyning af del af Stenstrup, Hundtofte og Løgeskov og godkendelse af halmkedel. Svendborg

Læs mere

-en forsyningsfamilie fuld af energi

-en forsyningsfamilie fuld af energi -en forsyningsfamilie fuld af energi 1 Borgermøde den 20. maj 2015 Aftenens program 19.00 19.10 Velkommen v/ Søren Mikkelsen, direktør Vordingborg Forsyning 19.10 19.25 Hvem er vi v/ Søren Mikkelsen 19.25

Læs mere

NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK

NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK FEBRUAR 2017 GRENAA VARMEVÆRK A.M.B.A. NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab

Ringe Fjernvarmeselskab Ringe Fjernvarmeselskab Projektforslag for konvertering af Bygmestervej 11. oktober 2016 Revideret: 30. november 2016 Revideret: 2. februar 2017 Projektansvarlig Ringe Fjernvarmeselskab er ansvarlig for

Læs mere

Notat vedrørende strategiplan

Notat vedrørende strategiplan Dato: 22.03.2019 Udgave: A Projekt nr.: 1010896 Udarbejdet af: JEHU Notat vedrørende strategiplan Bæredygtig energi i Egedal Kommune Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Ansvarlig for notatet... 4 3

Læs mere

Vestforbrænding RAMBØLL. Resume. Projektforslag Kommune Distributionsselskab

Vestforbrænding RAMBØLL. Resume. Projektforslag Kommune Distributionsselskab Resume Projektforslag Kommune Distributionsselskab Energivej og Tempovej (omr.2.2) Ballerup Kommune Vestforbrænding Alle beløb er ekskl. moms Projekt Reference Varmebehov Medtaget Potentielt varmebehov

Læs mere

GLOSTRUP VARME A/S UDBYGNINGSPLAN FOR FJERNVARME I GLOSTRUP 2011

GLOSTRUP VARME A/S UDBYGNINGSPLAN FOR FJERNVARME I GLOSTRUP 2011 GLOSTRUP VARME A/S UDBYGNINGSPLAN FOR FJERNVARME I GLOSTRUP 2011 UDBYGNINGSPLAN FOR FJERNVARME I GLOSTRUP 2011 Revision 3 Dato 2011-07-27 Udarbejdet af KAC, CIR, AD Kontrolleret af Anders Dyrelund Godkendt

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Bandholm, Reersnæs og Nørreballe/Østofte

Fjernvarmeforsyning af Bandholm, Reersnæs og Nørreballe/Østofte Fjernvarmeforsyning af Bandholm, Reersnæs og Nørreballe/Østofte Udarbejdet for Lolland Varme A/S September 2016 Udarbejdet af: Niels Thorsen Kontrolleret af: Godkendt af: Dato: 01.09.2016 Version: 1.4

Læs mere

Viborg Fjernvarme. Projektforslag for fjernvarmeforsyning af nyt boligområde ved Kærvej i Viborg - lokalplan 357 Marts 2011

Viborg Fjernvarme. Projektforslag for fjernvarmeforsyning af nyt boligområde ved Kærvej i Viborg - lokalplan 357 Marts 2011 Viborg Fjernvarme Projektforslag for fjernvarmeforsyning af nyt boligområde ved Kærvej i Viborg - lokalplan 357 Marts 2011 2 Bilagsliste... 3 3 4 3.1 4.1 4.2 4.3 4.4 4.5 4.6 4.7 4.8 4.9 4.10 Indledning...

Læs mere

af Svendborg Kraftvarmeværk A/S. VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT KUM JARU/THE KUM

af Svendborg Kraftvarmeværk A/S. VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT KUM JARU/THE KUM SVENDBORG KRAFTVARMEVÆRK A/S SAMFUNDSØKONOMISKE BEREGNINGER SKROTNING AF SVENDBORG KRAFTVARMEVÆRK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Faxe Kommune - Samfundsøkonomisk analyse Ørslev-Terslev Fjernvarmeværk. Faxe Kommune (Anne Svendsen - John Birkegaard)

Faxe Kommune - Samfundsøkonomisk analyse Ørslev-Terslev Fjernvarmeværk. Faxe Kommune (Anne Svendsen - John Birkegaard) MEMO TITEL Faxe Kommune - Samfundsøkonomisk analyse Ørslev-Terslev Fjernvarmeværk DATO 16. januar 2013 TIL Faxe Kommune (Anne Svendsen - John Birkegaard) KOPI FRA PROJEKTNR Kurt Madsen A035445 1 Indledning

Læs mere

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning TEKNIK OG MILJØ EnergiMidt A/S Industrivej Nord 9B 7400 Herning Att.: Sigurd Asser Jensen Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8037 miksr@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer:

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Anlæg til levering af fjernvarme DATO 28/ /16

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Anlæg til levering af fjernvarme DATO 28/ /16 Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Anlæg til levering af fjernvarme fra Davinde Savværk A/S DATO 28/2 2018 1/16 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter anlæg til levering af fjernvarme fra Davinde

Læs mere

Projektforslag for udvidelse af forsyningsområde i Ullerslev - Kommentar til høringssvar af 30. august 2013 fra Naturgas Fyn.

Projektforslag for udvidelse af forsyningsområde i Ullerslev - Kommentar til høringssvar af 30. august 2013 fra Naturgas Fyn. Nyborg Kommune Teknik og Miljøafdelingen Att. Per Jurgensen 18. oktober 2013 Projektforslag for udvidelse af forsyningsområde i Ullerslev - Kommentar til høringssvar af 30. august 2013 fra Naturgas Fyn.

Læs mere

STENSTRUP FJERNVARME A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG: FJERNVARME- FORSYNING AF NATURGASOMRÅDER I STENSTRUP

STENSTRUP FJERNVARME A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG: FJERNVARME- FORSYNING AF NATURGASOMRÅDER I STENSTRUP Til Stenstrup Fjernvarme a.m.b.a. Dokumenttype Rapport Dato Januar 2014 STENSTRUP FJERNVARME A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG: FJERNVARME- FORSYNING AF NATURGASOMRÅDER I STENSTRUP STENSTRUP FJERNVARME A.M.B.A.

Læs mere

Bilag 5 - Økonomiberegninger for fjernvarmeforsyning Resultater

Bilag 5 - Økonomiberegninger for fjernvarmeforsyning Resultater Resultater Investering mio. kr 0,0 Samfundsøkonomiske omkostninger over 20 år mio. kr 77,8 Selskabsøkonomiske omkostninger over 20 år *) mio. kr 197,4 Balanceret varmepris an forbruger kr./gj 205 Emissioner

Læs mere

Søren Rasmus Vous. Projektforslag. Nabovarme Vester Skerninge

Søren Rasmus Vous. Projektforslag. Nabovarme Vester Skerninge Søren Rasmus Vous Projektforslag Nabovarme Vester Skerninge Oktober 2008 Søren Rasmus Vous Projektforslag Nabovarme Vester Skerninge Oktober 2008 Ref 0849509A G00015-1-RASN(1) Version 1 Dato 2008-10-30

Læs mere

Udvidelse af forsyningsområdet i Assens

Udvidelse af forsyningsområdet i Assens Udvidelse af forsyningsområdet i Assens Juni 2011 Udvidelse af forsyningsområdet i Assens Juni 2011 Dokument nr. 001 Revision nr. 1 Udgivelsesdato 14.juni 2011 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt FJE PRJ

Læs mere

Projektforslag dateret 2012-02-09 Rambøll sagsnr 12693502

Projektforslag dateret 2012-02-09 Rambøll sagsnr 12693502 Projektforslag dateret 2012-02-09 Rambøll sagsnr 12693502 Formål Med projektforslaget ansøges kommune om, at projektforslagets område skifter status i den kommunale varmplanlægning fra et naturgasområde

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej i Hjallese DATO 23/ /21

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej i Hjallese DATO 23/ /21 Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej i Hjallese DATO 23/1 2018 1/21 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej

Læs mere

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF SALTOFTE

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF SALTOFTE Til Assens Fjenvarme Dokumenttype Rapport Dato December 2012 PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF SALTOFTE PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF SALTOFTE Revision V02 Dato 2012-12-12 Udarbejdet af Rasmus

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF NOVO NORDISK BYGNING JA, KALUNDBORG

FJERNVARMEFORSYNING AF NOVO NORDISK BYGNING JA, KALUNDBORG JANUAR 2017 NOVO NORDISK A/S. FJERNVARMEFORSYNING AF NOVO NORDISK BYGNING JA, KALUNDBORG PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF

Læs mere

Et causeri over mulighederne for at konvertere fra naturgas til fjernvarme med miljømæssigt sigte.

Et causeri over mulighederne for at konvertere fra naturgas til fjernvarme med miljømæssigt sigte. Fra naturgas til...? Et causeri over mulighederne for at konvertere fra naturgas til fjernvarme med miljømæssigt sigte. 1 Hvorfor? Kraftvarme mere energieffektivt end naturgas Selvforsyning med naturgas

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Stejlepladsen II, Humlebæk

Fjernvarmeforsyning af Stejlepladsen II, Humlebæk Nordforbrænding Fjernvarmeforsyning af Stejlepladsen II, Humlebæk December 2008 Udgivelsesdato : 18. december 2008 Projekt : 30.5159.14 Udarbejdet : Thomas Capral Henriksen Godkendt : Jan Olsen, Nordforbrænding

Læs mere

Godkendelse af etablering af fjernvarmeforsyning til Storvorde og Sejlflod. Projektgodkendelse

Godkendelse af etablering af fjernvarmeforsyning til Storvorde og Sejlflod. Projektgodkendelse Punkt 5. Godkendelse af etablering af fjernvarmeforsyning til Storvorde og Sejlflod. Projektgodkendelse 2015-061872 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender, at projekt for forsyning

Læs mere

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM Til Assens Fjenvarme Dokumenttype Rapport Dato februar 2012 PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM Revision V01 Dato 2012-02-28

Læs mere

Projektforslag. Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune

Projektforslag. Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune Projektforslag Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune Januar 2014 27. januar 2014 Sagsnr.: 2014010065 gasnet@naturgas.dk Projektforslag Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs mere

Samfundsøkonomiske forudsætninger

Samfundsøkonomiske forudsætninger 1 VARMEPLAN TVIS BILAG E FORUDSÆTNINGER FOR PROJEKTFORSLAG 22. november 2018 I det følgende opstilles samfunds- og selskabsøkonomiske forudsætninger for fjernvarmeselskabernes udarbejdelse og kommunernes

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF EGEBJERG OG ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG

FJERNVARMEFORSYNING AF EGEBJERG OG ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG FEBRUAR 2017, REVISION 1 EGEBJERG NÆRVARME FJERNVARMEFORSYNING AF EGEBJERG OG ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

1 Udførte beregninger

1 Udførte beregninger MEMO TITEL Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a. biomassefyret fjernvarmeanlæg DATO 31. marts 2015 TIL Skanderborg Kommune (Susanne Skårup) KOPI SkHø (Torkild Kjærsgaard) FRA COWI (Jens Busk) ADRESSE

Læs mere

TREFOR Varme A/S Kokbjerg Kolding

TREFOR Varme A/S Kokbjerg Kolding TREFOR Varme Kokbjerg 30 6000 Kolding Godkendelse af projektforslag efter varmeforsyningslovens 4: Fjernvarmeforsyning til ny boligbebyggelse ved Stakkesvang/ Tårupvej, Taulov, Fredericia (LP 261) Ansøger:

Læs mere

Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup

Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup Baggrund Projektets baggrund er et lokalt ønske i Haastrup om at etablere en miljøvenlig og CO2-neutral varmeforsyning i Haastrup. Projektet

Læs mere

Tillæg til. Projektforslag ifølge Varmeforsyningsloven for etablering af nyt varmeværk for Lemvig Varmeværk

Tillæg til. Projektforslag ifølge Varmeforsyningsloven for etablering af nyt varmeværk for Lemvig Varmeværk Tillæg til Projektforslag ifølge Varmeforsyningsloven for etablering af nyt varmeværk for Lemvig Varmeværk NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade

Læs mere

Assens Fjernvarme A.m.b.a. Etablering af fjernvarme i Ebberup. Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen

Assens Fjernvarme A.m.b.a. Etablering af fjernvarme i Ebberup. Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen Assens Fjernvarme A.m.b.a. Etablering af fjernvarme i Ebberup Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen Revideret oktober 2009 Projektansvarlig Assens Fjernvarme A.m.b.a. er ansvarlig

Læs mere

Beregningsresultater Hjallerup Fjernvarme, den 24. september 2012 Anna Bobach, PlanEnergi 2

Beregningsresultater Hjallerup Fjernvarme, den 24. september 2012 Anna Bobach, PlanEnergi 2 Hjallerup Fjernvarme, den 24. september 2012 Anna Bobach, PlanEnergi 2 Faste omkostninger til Vattenfall: Kapitalomkostninger og kapacitetsbetaling Hjallerup (7 MW): Hjallerup og Klokkerholm (9 MW) 135.214

Læs mere

PUBLISERET - Projektforslag Fjernvarmeforsyning til nyt boligom docx

PUBLISERET - Projektforslag Fjernvarmeforsyning til nyt boligom docx Projektforslag Titel Fjernvarmeforsyning til ny boligbebyggelse Omfang Anlæg af hoved- og stikledning tilsluttet bestående fjernvarmesystem Dato 2019-06-26 Projektlokalitet/område Lokalplan 1207 (del)

Læs mere

TREFOR Varme A/S Kokbjerg Kolding

TREFOR Varme A/S Kokbjerg Kolding TREFOR Varme Kokbjerg 30 6000 Kolding Godkendelse af projektforslag efter varmeforsyningslovens 4: Fjernvarmeforsyning ny boligbebyggelse ved Ballesvej 17, Fredericia (del af LP50) Ansøger: Projektets

Læs mere

UDSKIFTNING AF EKSISTERENDE TRÆPILLEKEDEL MED NY TRÆPILLEKEDEL, CENTRALEN PÅ HAVNEVEJ, FREDERIKSVÆRK

UDSKIFTNING AF EKSISTERENDE TRÆPILLEKEDEL MED NY TRÆPILLEKEDEL, CENTRALEN PÅ HAVNEVEJ, FREDERIKSVÆRK MARTS 2012 HALSNÆS KOMMUNALE FORSYNING UDSKIFTNING AF EKSISTERENDE TRÆPILLEKEDEL MED NY TRÆPILLEKEDEL, CENTRALEN PÅ HAVNEVEJ, FREDERIKSVÆRK PROJEKTFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjervarmeforsyning af boligområde ved COOPgrunden 27. september 27/9 2017 1/30 1. Stamoplysninger Projektansvarlig Projektets navn Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning

Læs mere

Tilslutningsprojekt. vedrørende. udvidelse af forsyningsområde til Haldum og Vitten ved Hinnerup Fjernvarme A.m.b.a. Marts 2015 Version 5

Tilslutningsprojekt. vedrørende. udvidelse af forsyningsområde til Haldum og Vitten ved Hinnerup Fjernvarme A.m.b.a. Marts 2015 Version 5 Tilslutningsprojekt vedrørende udvidelse af forsyningsområde til Haldum og Vitten ved Hinnerup Fjernvarme A.m.b.a. NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN

FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN APRIL 2017, REVISION 1 MAJ 2017 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800

Læs mere

Projektforslag. Fjernvarmeforsyning. Boligområde ved Vestre Søvej i Sunds. April 2011 Rev. Juni 2011 Rev. Sep. 2011

Projektforslag. Fjernvarmeforsyning. Boligområde ved Vestre Søvej i Sunds. April 2011 Rev. Juni 2011 Rev. Sep. 2011 Projektforslag Fjernvarmeforsyning af Boligområde ved Vestre Søvej i Sunds April 2011 Rev. Juni 2011 Rev. Sep. 2011 Indhold 1. Indledning Side 2 2. Projektansvarlig Side 2 3. Forhold til varmeplanlægningen

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Plan, Geodata og Klima

Center for Plan og Miljø Team Plan, Geodata og Klima Næstved Varmeværk A.m.b.a. Att. Jens Andersen, ja@naestved-varme.dk COWI A/S Att. Kurt Madsen, kum@cowi.com Kopi er sendt til: AffaldPlus Att. John Kusz, affaldplus@affaldplus.dk Dansk Gas Distribution

Læs mere

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A Side 1 af 6 Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A Projektforslag for udvidelse af solvarmeanlæg, etape 2. April 2013 Formål. På vegne af bygherren, Hejnsvig Varmeværk, fremsender Tjæreborg Industri A/S et projektforslag

Læs mere

TREFOR Varme A/S Kokbjerg Kolding

TREFOR Varme A/S Kokbjerg Kolding TREFOR Varme Kokbjerg 30 6000 Kolding Godkendelse af projektforslag efter varmeforsyningslovens 4: Fjernvarmeforsyning til DLG Ballesvej, Fredericia (del af LP 357) Ansøger: Projektets placering: TREFOR

Læs mere

Nu kan miljørigtig genbrugsvarme blive en del af din hverdag

Nu kan miljørigtig genbrugsvarme blive en del af din hverdag Nu kan miljørigtig genbrugsvarme blive en del af din hverdag Fjernvarmen er overskudsvarme - også for dig Nu har du mulighed for at udskifte dit fyr med fjernvarme. Fjernvarmen er primært overskudsvarme

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab

Ringe Fjernvarmeselskab Ringe Fjernvarmeselskab Projektforslag for konvertering af Bygmestervej 11. oktober 2016 Revideret: 30.. november 2016 Revideret: 2. februar 2017 Revideret: 9. 9 november 2017 Projektansvarlig Ringe Fjernvarmeselskab

Læs mere

NOTAT. 1 Indledning. 2 Uddybende svar

NOTAT. 1 Indledning. 2 Uddybende svar NOTAT Projektnavn SOL.FJV - Udnyttelse af overskudsvarme fra CP Kelko Projektnr. 1100032632 Kunde Solrød Fjernvarme (Solrød Kommune) Notat nr. 1 Version 1 Til Lotte Lodberg Kjær, Solrød Kommune Fra Klaus

Læs mere

Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup

Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup Selskabsøkonomi Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup Fjernvarme fra Assens til Ebberup Varmeproduktionspris ab værk, kr./mwh 155,00 Salgspris Assens Fjernvarme A.m.b.a.

Læs mere

Tillæg til Varmeplan TVIS

Tillæg til Varmeplan TVIS Tillæg til Varmeplan TVIS Forudsætninger for projektforslag Januar 2015 TVIS er ejet af Kolding Kommune Fredericia Kommune Vejle Kommune Middelfart Kommune 2 VARMEPLAN TVIS BILAG E FORUDSÆTNINGER FOR PROJEKTFORSLAG

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN

FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN MARTS 2017 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45

Læs mere

Håstrup Udviklingsråd. Fjernvarme i Håstrup. Frands Kjær Jepsen, Energiplanlægger FEBRUARY 27, 2013 COWI POWERPOINT PRESENTATION

Håstrup Udviklingsråd. Fjernvarme i Håstrup. Frands Kjær Jepsen, Energiplanlægger FEBRUARY 27, 2013 COWI POWERPOINT PRESENTATION Håstrup Udviklingsråd Fjernvarme i Håstrup Frands Kjær Jepsen, Energiplanlægger 1 Forsyningsområdet for Håstrup Fjernvarme 2 Ledningsnettet og forbrugerne 3 Placering af varmecentralen som fyres med træpiller

Læs mere

KONVERTERING TIL FJERNVARME ENERGIDISTRIKT 38

KONVERTERING TIL FJERNVARME ENERGIDISTRIKT 38 JANUAR 2016 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. KONVERTERING TIL FJERNVARME ENERGIDISTRIKT 38 PROJEKTFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Fjernvarme fra SK Varme A/S

Fjernvarme fra SK Varme A/S GRUNDEJERFORENINGEN SKOVSØPARKEN www.skovsoeparken.dk bestyrelsen@skovsoeparken.dk Dato: 18. april 2011 Fjernvarme fra SK Varme A/S På sidste års generalforsamling blev omlægning til mere miljøvenlige

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Skallebølle

Fjernvarmeforsyning af Skallebølle JANUAR 2016 FJERNVARME FYN A/S Fjernvarmeforsyning af Skallebølle Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af boligområdet Lillevang samt erhvervsområdet ved Billund Lufthavn

Fjernvarmeforsyning af boligområdet Lillevang samt erhvervsområdet ved Billund Lufthavn APRIL 2014 BILLUND VARMEVÆRK A.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af boligområdet Lillevang samt erhvervsområdet ved Billund Lufthavn Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr.

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes afgørelse af 27. februar 2008 ophæves.

Mariagerfjord Kommunes afgørelse af 27. februar 2008 ophæves. (Varmeforsyning) Naturgas Midt-Nord I/S over Mariagerfjord Kommune af 27. februar 2008 godkendelse af projektforslag om fjernvarmeforsyning af BM Byggeindustri A/S, Lupinvej 18, Hobro Nævnsformand, dommer

Læs mere

PROJEKTFORSLAG FORSYNINGS AF BOLIGOMRÅDET ULRIKSDAL

PROJEKTFORSLAG FORSYNINGS AF BOLIGOMRÅDET ULRIKSDAL PROJEKTFORSLAG FORSYNINGS AF BOLIGOMRÅDET ULRIKSDAL PROJEKTFORSLAG FORSYNINGS AF BOLIGOMRÅDET ULRIKSDAL Revision V03 Dato 2010-04-16 Udarbejdet af Rasmus Stevns Nielsen Kontrolleret af Helle Madsen Godkendt

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Spedsbjerg

Fjernvarmeforsyning af Spedsbjerg DECEMBER 2015 FJERNVARME FYN A/S Fjernvarmeforsyning af Spedsbjerg Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere